Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
David Petraeus je angel varuh balkanskega medijskega imperija Dragana Šolaka! To je realna podružnica CNN za Balkan!
Razkrivamo, kako je ameriški sklad KKR pod vodstvom Davida Petraeusa prevzel Šolakov imperij ter postal medijski magnat na Balkanu.
prava .
Slovenija

Torek, 21. September 2021 ob 16:33

Odpri galerijo

David Petraeus in Dragan Šolak. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

David Petraeus , nekdanji direktor CIA, je s svojo družbo KKR že dlje časa gospodar balkanskega medijskega prostora. Velja za angela varuha medijskega imperija Dragana Šolaka, v Sloveniji poznanega po lastništvu Telemacha, spletnega medija N1 Slovenija in golf igrišča na Bledu. V nadaljnjih člankih na #Prava bomo razkrili celotno medijsko hobotnico v lasti Dragana Šolaka. To bomo storili s pomočjo Magazina Tabloid, najboljšega raziskovalnega medija na Balkanu. Odgovorni urednik tega medija Milovan Brkić pa ima vse ključne podatke potrjene s strani najboljših tajnih služb na svetu. V izogib tožbi s strani Šolaka si lahko ogledate dve strani članka, v katerem  je ekipa Tabloida podrobno raziskala Šolakov medijski imperij na Balkanu. 

David Petraeus, bivši šef CIA je že dlje časa balkanski medijski magnat, ki kontrolira vse večje medije in kabelske operaterja na področju bivše Jugoslavije je razkril medij Magazin Moment. Njegove navedbe je ob raziskovanju Šolakovega medija potrdil tudi Tabloid Magazin v lasti Milovana Brkića. Za njega se ve, da mu vse ključne podatke potrdijo najboljše tajne službe na svetu.

Vrnimo se nazaj k Petraeusu. Na prostoru Balkana se je prvič pojavil kot bodoči medijski mogotec balkanskega prostora v letu 2013. Takrat je sklad KKR  vložil prvo direktno investicijo v Šolakovo družbo United Group (SBB/Telemach) v višini preko ene milijarde evrov razkrivajo tako v Monetu kot v Tabloidu.

David Petraeus je bil osrednji general Združenih držav Amerike v vojnah v Afganistanu in v Iraku. Kasneje je postal direktor CIA in se po razkritem spolnem škandalu zavihtel za direktorja finančnega gigantskega sklada KKR. Tako v rokah sklada drži vojaško, obveščavalno, finačno in  medijsko moč na Balkanu.

Del članka v srbskem mediju Tabloid Magazin, najboljšem raziskovalnem mediju na območju nekdanje Jugoslavije. Njihovi podatki so preverjeni s strani najboljših tajnih služb na svetu. (Foto: Posnetek zaslona-Tabloid)

David Petraeus je deloval v večih vojaških akcijah na območju nekdanje Jugoslavije v 90.ih letih prejšnjega stoletja

Petraeus je že stari znanec na prostoru držav nekdanje Jugoslavije. Leta 1999 je pomagal generalu Hughu Sheltonu, takratnemu načelniku Združenega štaba vojnih operacij ZDA, kjer je koordiniral in planiral bombadiranje na preostanek Miloševičeve Jugoslavije. V regiji je bil Petraeus prisoten kot namestnik generala sil SFOR-a in namestnik načelnika za tajne protiteroristične enote zadolžene za lovljenje srbskih vojnih zločincev v balkanski vojni v 90.ih letih. Ujete vojne zločince pa so predali medvojnemu sodišču v Haagu.

Leta 2012 je zapustil sedež direktorja CIA zaradi spolnega škandala v katerega se je zapletel. Še več, zaradi laganja v uradni preiskavi je bil obsojen na dve leti zapora. Moral pa je tudi plačati 100 tisoč dolarjev kazni, a v zaporu ni bil nikoli.

Insert iz članka v Tabloidu. (Foto: Posnetek zaslona-Magazin Tabloid)

Slabih šest mesecev kasneje po razkritju ga je investicijski sklad Kolberg, Kravis, Roberts (KKR) postavil za direktorja novoustanovljenega think thanka Globalni inštitut (Global institute).

Kot smo že zapisali, je leta 2013 KKR ustvaril prvo večjo investicijo na Balkanu, ko je kupil za več kot eno milijardo dolarjev United Group v lasti srbskega, malteškega in slovenskega državljana Dragana Šolaka.


				Dragan Šolak se je srečal tudi s takratnim predsednikom vlade Miro Cerarjem. (Foto: Posnetek zaslona- STA)			Dragan Šolak se je srečal tudi s takratnim predsednikom vlade Miro Cerarjem. (Foto: Posnetek zaslona- STA)

KKR postala s prevzemom Šolakovega podjetja United Group medijski, kabelski in telekomunikacijski gigant na območju Zahodnega Balkana

KKR je s prevzemom Šolakove družbe postala lastnica največjega srbskega operaterja SBB (Serbia Broadband) z več kot 700 tisoč uporabniki, družbe Telemach- glavnega kabelskega operaterja v Sloveniji in v Bosni in Hercegovini. Postali so še lastniki Total TV- prve sateliske mreže v Srbiji, ki je še prisotna v šestih državah nekdanje Jugoslavije. Postali so lastniki NeTV Plus, glavnega operaterja televizije preko interneta. V njihovem lastništvu je pristalo še Cas Media- največja agencija za prodajanje reklamnega prostora na kabelskih in sateliskih televizijah na Balkanu ter United Media (njihovi programi so Sportklub, Sinemanija, Ultra, Minu ultra in Lov in ribolov).

Po letu 2014 je KKR utrdil prevlado na Balkanu. Tako so preko United group kupili giganta za turbo-folk produkcijo podjetje Grand produkciju. S tem so tudi prevzeli v paketu črnogorskega kabelskega operaterja BBM. Od švicarskega podjetja Ringer so odkupili 49-odstotni delež Blica, največjega informativnega medija v Srbiji.

KKR preko Šolaka je ustanovil regionalno televizijsko postajo N1 ( izpostave imajo v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Hrvaškem in v Sloveniji), njihov ekskluzivni partner pa je CNN. Kot pišejo v Monet magazinu, s to kontroverzno potezo United Group integrira distrubicijo in produkcijo medijskih vsebin te hiše. 

Leta 2015 so posegli tudi na slovenski trg. Postali so lastnik Tušmobila, kar je bilo prvič, da je kabelski operater prevzel ponudnika mobilne telefonije na Balkanu.

V letu 2017 so odkupili delež podjetja Central European Media Enterprises (CME) za območje Slovenije in Hrvaške. V to je bil vključen najbolj gledan hrvaški kanal TV Nova. Večerni dnevnik na tej postaji pa je najbolj gledana informativna oddaja na Hrvaškem. Enako so postali lastniki mreže POP TV, ki so jo lani prodali češkemu mogotcu Petru Kellnerju. Le ta se je letos marca smrtno ponesrečil s svojim helikopterjem v Združenih državah Amerike.

S svojim močnim vplivom so dosegli, da je KKR preko Šolakove Uniteg Group postal najmočnejši igralec na področju fiksne in mobilne telefonije v državah nekdanje Jugoslavije. Korak za korakom pa je uničeval svoje največje konkurente ( BHB Cable TV v BiH, M-kabl v Črni gori in Ikom v Srbiji).


				Dragan Šolak na svojem golf igrišču na Bledu. (Foto: Posnetek zaslona-Gorenjski glas)

Dragan Šolak na svojem golf igrišču na Bledu. (Foto: Posnetek zaslona-Gorenjski glas)

Novinarji Dela v preteklosti odkrili sporne poslovne prakse medijskega imperija Dragana Šolaka. 

V nadaljevanju Magazin moment opisuje, kako so t.i. finančni barbari pod vodstvom Petraeusa zgradili najmočnejši balkanski medijski imperij. Vse to so delali zelo diskretno in v varnem zavetju oddaljeni od oči javnosti na območju Zahodnega Balkana. V preteklosti so nekatere, a redke raziskave razkrile sporne prakse delovanja KKR-a.

Leta 2015 je srbski urad boja proti korupciji identificiral netransparentnost medijskega lastništva kot prioritetno težavo. V preteklih letih, se je lastniška struktura United Group znašla pod drobnogledom raziskovalnih novinarjev Dela v sodelovanju v projektu raziskav o organiziranem kriminalu in korupciji (OCCRP).

Tako je slovenski časopis Delo razkril, da se za United Group skriva labirint fantomskih off shore podjetij. Njihova naloga je bila, da se skrije originalne lastniki in njihove finančne tokove.

Ena izmed osredjih tarč v mednarodni novinarski raziskavi je bil prav Dragan Šolak. Ugotovljeno je bilo, da je Šolak v svojem nekdanjem podjetju (United Group) še vedno lastnik 20-odstotkov delnic. Svoje lastništvo je skril v podjetju Gerrard Enterprises, ki jo je leta 2001 ustanovil na otoku Man.

Šolak ni ničesar delal sam, saj je vsa akcija potekala pod budnim očesom KKR. Kot se je razkrilo, so bili udeleženi v vsakem večjem medijskem prevzemu na območju Balkana. To, da so ga pustili na čelu United Group dokazuje depeša iz Wikileaksa.


							Insert iz članka Magazin Tabloid o Draganu Šolaku. (Foto: Posnetek zaslona- Tabloid Magazin)

Kako je Šolak prepričal Američane, da so skupaj ustvarili največji medijski imperij na Balkanu!

O podjetju United Group in njeni lastniški strukturi so v preteklosti pisali nekateri slovenski mediji. Odkrili so, da je prave lastnike odkrila depeša iz leta 2007, posvečena podjetju SBB (Serbia Broadband). Tako se je Šolak na ameriški ambasadi potožil, da deluje v sovražnem okolju. To pa je povedal ameriškim diplomatom na ambasadi v Beogradu. Takratni ameriški ambasador Mike Polt je prenesel t.i. Šolakovo zaskrbljenost v Washington, da se naj najdejo ameriški investitorji in rešijo Šolakovo težavo.

Američani so se domislili pretkane taktike in so srbskega državnega operaterja Telecom obtožili, da uporablja agresivno taktiko in politični vpliv za zagotovitev monopolitističnega položaja v Srbiji.

Sedaj se ve, da so Šolakovi ameriški partnerji počeli isto, a le v prid Šolakovi družbi SBB. Depeša je bila poslana prvega junija 2007, že sedemindvajsetega junija 2007 pa je bil zaključek prve večje operacije. V tej je Šolakova SBB prešla v roke Mid Europe Partners. Naslednik Polta v Beogradu, Cameron Munter pa je po koncu svojega mandata ameriškega ambasadorja v Beogradu nadaljeval pri Mid Europa Partners kot svetovalec SBB-Telemach v pogajanjih s Petraeusovim KKR.

Poltov predhodnik na mestu ameriškega ambasadorja je bil William Montogomery. Le ta je bil poslovni partner Brenta Sadlerja. Prav Sadler je bil dopisnik CNN v času bombardiranja Beograda leta 1999.  Sedaj je Sadler postal predsednik N1, vodilnega kanala United Group kot ekskluzivne podružnice ameriškega CNN za Vzhodno Evropo.

Kako deluje Šolakov imperij, lahko slišite od 6:00 minute naprej. 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

1852 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Wed, 3. Jul 2024 at 16:34

124 ogledov

Dvajset mladoletnih deklet obtožilo "laganega muzičarja" Challeta Saleta "neprimernega obnašanja"? Challe Salle vse ZANIKA!!!
Znani slovenski glasbenik Challe Salle je ostro zanikal vse obtožbe na svoj račun. Trdi, da je on sam žrtev izmišljenih obtožb in je že podal kazenske ovadbe proti osebam, ki so ga blatile v preteklosti. Televizija Slovenija pa je poročala, da naj bi se eni izmed domnevnih žrtev javilo že dvajset deklet, ki so bile žrtve neprimernega obnašanja znanega slovenskega glasbenika.Verjetno si slovenski glasbenik oziroma "najbolj poslušan hip hoper" v Sloveniji Challe Salle ni mislil, da se bo znašel v središču dogajanja v slovenski javnosti. A kot mi sedaj opazujemo zadevo, si je za vse kriv popolnoma sam. Če tega ne bi storil Zlatko, pa bi kdo drug iz slovenske rep scene poslal podobno glasbeno darilo Saletu. Vse to si je Sale zaslužil zaradi lastnega napuha in samohvale. Kazen je prišla v podobi Zlatkota komada Klepec laže, ki je dosegel skoraj že 700 tisoč ogledov!Mi se ne mislimo ukvarjati z Zlatkotovo preteklostjo. Do njega smo bili tudi sami večkrat kritični, a tokrat je bil prav Zlatkotov komad tisti duh, ki je ušel s steklenice. Verjetno je to prvič v zgodovini Slovenije, da bi en glasbeni komad dosegel takšen medijski odmev v slovenski javnosti. Tako se je nekaj dni po objavi komada oglasilo nekaj deklet, ki so imele z "laganim hip hop muzičarjem" Saletom podobne izkušnje kot jih je v komadu Klepec laže opisoval Zlatko. Po poročanju TV Slovenija bi naj bilo takšnih deklet najmanj dvajset. Ker tokrat 8. marec ni ponovil podobne napake kot v zadevi Smodej lahko v kratkem pričakujemo pričevanja domnevnih žrtev "neprimernega obnašanja" Challeta Saleta.Slovenski glasbenik Challe Salle. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook Instagram Google Challe Salle)Vse obtožbe na svoj račun ostro zanika osrednji akter zgodbe Challe Salle. Trdi, da je le žrtev izmišljenih govoric proti katerim je že podal ustrezne kazenske ovadbe. Zdaj pa se je "lagani ljubitelj Severine" odločil, da bo vrnil udarec in pripravil glasbeni komad o Zlatku. Bomo videli. Vendar bi sam svetoval Saletu, da se tega raje naj ne loti. Ker se bo hitro pojavili komadi Klepec laže 2,3,4 itd... Salle, premisli.Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

1958 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Fri, 28. Jun 2024 at 14:24

415 ogledov

ŠKANDAL LETA NA SLOVENSKI ESTRADNI SCENI ! ALI so ZLATKO IN ?TELESNO ZLORABLJENA MLADOLETNA DEKLETA? UNIČILE CHALLETA SALETA?
Ali se je zaradi spora med glasbenima izvajlcema Zlatkom in Challetom Saletom razkril nov škandal na slovenski estradni glasbeni sceni? Nekdanja mladoletna spremljevalna pevka v ekipi Challeta Saleta je izrekla nekaj hudih obtožb na znanega slovenskega "lagano" glasbenega izvajalca.Ana Vida Resnik je na omrežju Instagram delila svoje izkušnje s slovenskim glasbenim izvajalcem Challetom Saletom. Sami pa si ustvarite mnenje, ali Resnikova govori resnico ali ne. Challe Sale je vse navedbe zanikal in povedal, da je v preteklosti njegova ekipa vlagala kazenske ovadbe in tožbe proti osebam, ki so jih javno obrekovali. Ana Vidia Resnik je napisala sledeče besedilo:Foto: Posnetek zaslona Instagram Ane Vide Resnik. Tokrat za spremembo od afere Smodej so se "zelo hitro odzvale" punce iz zavoda 8.marec. Hitro se je oglasilo še nekaj deklet, ki obljubljajo o podobnih izkušnjah s Challe Saletom kot jih je doživljala Ana Vida Resnik. Foto: Posnetek zaslona-Instagram Ana Vida Resnikhttps://www.youtube.com/watch?v=tbkhkpRAeCYZakaj so se punce opogumile, da so pripravljene javno govoriti o temni življenjski plati hip hoperja Challeta Saleta? Jebiga, Challe, kaj pa "lagano" gobcaš o Zlatkotu pri Petru Martiču. Sam si kriv, jebiga!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

3825 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš

Wed, 26. Jun 2024 at 16:43

180 ogledov

Nepremičninska podrtija: Kaj je to INTERNA REVIZIJA ? SE JE DOMINIKA ŠE ENKRAT IZKAZALA ZA PRAVNO DILETANTKO?!
Televenola nepremičninska podrtija ne preseneča z nadaljnimi dogodki. Dogaja se točno tako, kot smo v naših člankih o spornem nakupu stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje pod vodstvom takratne, sedaj že nekdanje pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Zdaj so se v javnosti pojavile informacije o osnutku revizijskega poročila Službe za notranjo revizijo ministrstva za pravosodje. Naslednica Švarc-Pipan, Andreja Katič pa je napovedala, da bo poročilo objavljeno še ta teden in da je poročilo odstopila tako tožilstvu kot policijji. Kot so poročali "resni večinski mediji" je poročilo močno obrenilo sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, aktualnega podpredsednika vlade in finančnega ministra dr. Klemna Boštjančiča in Dominiko Švarc Pipan. Če ste natančno prebrali odgovore vseh vpletenih ste lahko opazili, da so hoteli celotno zadevo zapakirati kot politični napad na njih osebno. Kaj sploh je interna revizija, ki jo je izvedla Služba za notranjo revizijo kot samotostojni neodvisni organ v sestavi ministrstva za pravosodje. To ni kar tako neka revizija. interna revizija je sestavni del ministrstva. in upravlja delo kontrole znotraj ministrstva. Izsledki interne revizije se predložijo predstojniku urada, direktorata ali kabinetu ministra. Ti lahko nato podajajo pripombe in določijo ukrepe za odpravo eventualnih pomanjkljivosti. Ugotovitve revizije se zaposlene na ministrstvih ne seznanja. Interna revizija je podlaga za imenovanje neodvisne eksterne revizije. Pri svojem delu povabi vpletene strani k dajanju pripomb. Zato sklicevanje, da gre za politično vodeno zadevo je NAVADNA FARSA!!!! in NEPOZNAVANJE ORGANIZACIJSKEGA USTROJA MINISTRSTEV ali NORČEVANJE JAVNOSTI ter DOBESEDNO LAŽEŠ SLOVENSKI JAVNOSTI V OBRAZ!!!! Od premiera se pričakuje poznavanje te organizacijske oblike, ki deluje horizontalno in neodvisno na nivoju ministrstev in neodvisno. To so v resnici stalni dolgoletni uradniki. Stalna sestava ministrstva. Ne glede, katera vlada zmaga. Jp, vrhunska pravna strokovanjakinja z mednarodnimi pravnimi referencami Dominika Švarc Pipan se je spet dokazala v poznavanju "pravne teorije". Kot že ničkolikokrat.Po malce daljšem medijskem zatišju spet spremljamo napenjanje medijskih, političnih, tožilskih in policijskih igric v zadevi Nepremičninska podrtija med hirajočimi operativci omrežja Komandos in akterji operativcev kroga grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv. Na kratko povedano, Komandose sestavlja manjša skupina operativcev povezanih s podjetjem Splošna plovba Portorož, za njihovo mlajšo hčerinsko obalno podružnico pa jo sestavlja akterji operativnega kroga nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča in operativni ožji krog trenutnega predsednika državne SID banke Boruta Jamnika. Že večkrat smo napisali, da je bil neformalni vodja operativcev ladjarja s Portoroža Aldo Krejačič, ki je preminil v letu 2023 in NOBEN MEDIJ MU NI PEL HVALNIC! Zelo čudno! Poleg Krejačiča so za dolgoletno ravnovesje sil znotraj policije, tožilstva, sodstva, športa, zdravstva skrbeli Janez Zemljarič, Janez Kocijančič in Borut Šuklje. Po smrti vseh štirih sedaj dobesedno v živo spremljamo implozijski boj med ostanki hirajočega omrežja Komandos ( o tem so pisale Finance v letu 2007) in hčerinsko družbo omrežje Komandos, ki dejansko vsaj od leta 2008 počasi ugrabljala Slovenijo, po letu 2015 pa je prevzela večina nadzorov nad "neodvisnimi državnimi institucijami, delom policije (hčerinska družba NPU), delom finančnega ministrtva ( del obveščevalnega finančnega organa Urad za preprečevanje pranje denarja), dobršen del večinskih medijev, del Finančne uprave Republike Slovenije ( vodje davčnih izpostav, nikoli zamenjani višji uslužbenci znotraj FURS) itd.... Foto: Prava.siKaj je to INTERNA REVIZIJA? Ali se je vrhunska pravna strokovnjakinja z mednarodnimi referencami Dominika Švarc Pipan izkazala za pravno diletantko?Prvi je izsledke interne revizije notranje revizorkske službe ministrstva za pravosodje objavil medij Preiskovalno. Čudno, nobenega večjega odziva v slovenskih "večinskih resnih" medijev. Dokler niso vsi na 3 4 HOP OBALA na poziv POP TV začeli množično poročati o domnevnih izsledkih interne revizije. V njih so se kot ključni krivci razkrili finančni minister dr. Klemen Boštjančič, predsednik vlade dr. Robert Golob in nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Ne pozabite, Švarc Pipan zelo rada izpostavlja svoje mednarodne pravne izkušnje. Vsaj od take vrhunske pravne strokovnjakinje bi pričakovali, da vsaj ve osnove, kaj sploh je interna revizija.Kaj je interna revizija znotraj ministrstev oziroma pristojna Služba za notranjo revizijo na ministrstvu za pravosodje?Za interno revizijo znotraj pravosodnega ministrstva skrbi organ Služba za notranjo revizijo z vodjo Suzana Hötzl. Na spletni strani si lahko o pristojnosti Službe za notranjo revizijo preberete sledeče:"V Službi za notranjo revizijo smo pristojni za neodvisno preverjanje sistemov finančnega poslovodenja z namenom zagotavljanja spoštovanja načel zakonitosti, preglednosti, učinkovitosti, uspešnosti in gospodarnosti pri delovanju ministrstva. V službi pripravljamo revizijske analize tveganosti vseh notranjih organizacijskih enot ministrstva, organa v sestavi in javnega zavoda Študijski center za narodno spravo (ŠCNR) ter pripravljamo strateške načrte dela službe, s katerimi se vse zgoraj navedene enote razvrstijo po ocenjeni tveganosti in časovno umestijo v revizijski cikel petih let z namenom rednega (periodičnega) revidiranja vseh enot glede na razpoložljive vire službe v tem obdobju.V službi izvajamo redne in izredne notranje revizije ministrstva, organa v sestavi in ŠČNR z namenom dajanja zagotovil predstojniku ministrstva kot odgovorni osebi o stopnji ustreznosti oziroma zadovoljivosti obstoja in delovanja sistema notranjih kontrol v okviru notranjega kontrolnega okolja, ki ga s svojo dejavnostjo pokriva služba, hkrati pa vseskozi sodelujemo z zunanjimi nadzornimi institucijam."Da vam prevedemo v bolj razumljiv jezik to v praksi pomeni, da revizija ne pozna politike. Še enkrat, kaj se je v resnici zgodilo. Goloba, Boštjančiča in Švarc-Pipan ne bo rešil noben piarovski odgovor.Foto: Prava.siRevizor ima uradno licenco za za svoje delo. Točno se ve kako se lahko sredstva prenašajo! Samo z rebalansom proračuna! Jebiga, ko je enkrat proračun sprejet je to fiksno. PIKA! Kaj je najhuje, omenjena trojica najbolj odgovornih je sredstva za Litijsko nakazala iz rezerv! To je popolnoma nesprejemljivo. PIKA!Oni so zelo dobro vedeli, da tega denarja v proračunu ni bilo in da ni bil predviden za nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani. V celotni zadevi se postavi vprašanje Švarc Pipan, Boštjančiču in Golobu "ali ima revizor licenco"? Če jo ima, nimamo kaj več debatirati! PIKA!Foto: Prava.siŠele zunanji revizor lahko povozi mnenje notranjega revizorja in noben drug. Za to je pristojno Računsko sodišče Republike Slovenije! Ekszatne znanosti ne dopuščajo odstopanj. Revizija je EKSZATNA ZNANOST! GAME OVER!Luka Perš
Teme
David Petraeus Dragan Šolak

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

David Petraeus je angel varuh balkanskega medijskega imperija Dragana Šolaka! To je realna podružnica CNN za Balkan!