Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Kdo laže? Eugenija Carl ali Primož Batistič?
Obeta se vroči sodni boj med novinarko RTV Slovenija Eugenijo Carl in direktorjem podjetja Megaflor Primožem Batističem. Kdo vam laže, ocenite sami.
prava .
Slovenija

Četrtek, 28. Oktober 2021 ob 18:06

Odpri galerijo

Eugenija Carl in Primož Batistič. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook, Megaflor)

Predstavljamo vam vročo zgodbo, ki se odvija med novinarko RTV Slovenija Eugenijo Carl in direktorjem podjetja Megaflor Primožem Batističem. V spletnem mediju Požareport je bila predstavljena kazenska ovadba s strani podjetja Megaflor do znane novinarke iz javne televizije. Carlova pa se je danes večkrat odzvala na svojem profilu na Facebooku. na vloženo kazensko ovadbo podjetja Megaflor. Kdo vam laže, novinarka RTV Slovenija Eugenija Carl ali direktor podjetja Megaflor Primož Batistič, pa ocenite sami.

Na spletnem portalu Požareport je bila predstavljena kazenska ovadba proti znani novinarki RTV Slovenija Eugeniji Carl. To je tista novinarka, ki ne more pozabiti, da ji je sedanji predsednik vlade Janez Janša na Twitterju zapisal, da je prestitutka. Kot svoje velike novinarske dosežke pa si šteje, da je razbila solatarsko mafijo in v lanskem letu bila najbolj zaslužna, da je z dobesedno kruto medijsko gonjo medijsko uničila takratno podpredsednico slovenske vlade in ministrico za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandro Pivec. Ne smete pa pozabiti, da je poslanca DeSUS Branislava Simonoviča lažno obtožila, da nima diplome iz Zagreba.


				Besedilo vložene kazenske ovadbe podjetja Megaflor proti novinarki RTV Slovenija Eugeniji Carl. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)			Besedilo vložene kazenske ovadbe podjetja Megaflor proti novinarki RTV Slovenija Eugeniji Carl. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)

Podjetje Megaflor je vložilo kazensko ovadbo proti Carlovi!

Kot piše novinar Bojan Požar v svojem članku, so jo kazensko ovadili zaradi suma goljufije, poleg tega ji grozi sodna izvršba za več tisoč evrov, s pripadajočimi obresti in sodnimi stroški, vse to pa zato, ker naj bi se načrtno izogibala plačilu naročenega in opravljenega dela- polaganja vinila in letvic v njenem stanovanju v Portorožu piše Požareport.

Ovadbo je proti Carlovi vložil Primož Batistič, direktor ljubljanskega podjetja Megaflor. Le to slavi kot eno boljših podjetji v tej branži, ukvarja pa se s talnimi in stenskimi oblogami. Podjetje ni imelo nikoli blokiranih računov in je vedno poslovalo z dobičkom. Megaflor je dejansko prvo moral popravljati delo podjetja iz Mozirskega gaja, ki jih je Carlova prvo najela. 

 "Novinarka Eugenija Carl naj bi predstavnikom podjetja Megaflor že na prvem ogledu v njenem stanovanju dala jasno vedeti, da je ona znana novinarka na RTV in da če se bo kaj zakompliciralo, jih bo dala na televizijo?! Te grožnje so sicer posredno razvidne tudi iz njene pisne komunikacije po elektronski pošti, ki je sledila končanemu delu in izogibanju plačila," piše Požareport.

Tako lahko v članku vidite vso vsebino kazenske ovadbe, dve elektronski sporočili in še nekaj slik kot dokaza opravljenega dela podjetja Megaflor.


				Elektronska sporočila Eugenije Carl podjetju Megaflor. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)

Elektronska sporočila Eugenije Carl podjetju Megaflor. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)

Ali verjamete argumentom Eugenije Carl? To so njena pojasnila, ki jih je objavila na svojem profilu na Facebooku!

Pričakovano se je na objavljen članek na Požareportu kar v treh zapisih na svojem profilu Facebook odzvala Carlova. Prvo je zapisala sledeče besedilo:

"Seveda popolna laž, Eugenija Carl je račun pošteno in takoj plačala, ne bo pa plačevala oderuštva, zavajanja, prekoračene cene, napihnjenih "dodatnih del", nabijanja "potnih stroškov" lastnika podjetja Megaflor Primoža Batističa, ki je tričetrt časa porabil za samohvalo, kako so najboljši na svetu. Za popravilo 5,6 klavdranih metrov( v račun je napisal 11 kvadratov), si je hotel zaračunati 6300 tisoč evrov.
Položeno šalabajzersko, trikrat so hodili popravljati...V ovadbi so laži, ki jih bom seveda ovrgla, gospod Batistič pa bo moral pojasniti, zakaj je po telefonu in v živo ponavljal" se bomo že zmenili". V nadaljevanju bom objavila še fotografije.Je pa ta članek dokaz, da mi kombinat laži na čelu s propadlim politikom, poskusa najti kar koli obremenilnega za diskreditacijo mojega novinarskega imena.
Ne bo šlo. No, če še kdo mislil, da policija ni čez glavo napojena s politiko- tu je dokaz, kako vse uhaja k samooklicanemu preiskovalnemu novinarju."

V drugem zapisu je tako predstavila kar 16 fotografij. Le te bi naj dokazovale, da si je ljubljansko podjetje Megaflor dejansko vse izmislilo.

Ob tem je zapisala sledeče besedilo:

"Objavljam slikovni demanti današnjega članka na portalu propadlega politika:
Da nisem prevzela opomina-dokaz opomin.
Da nisem plačala-dokaz plačilo 30.9. iz moje spletne banke
Objavljam tudi račun, ki ga ocenjujem za oderuškega:
- najprej, na računu 11 kvadratov, v resnici pol manj.
-problematične rezijske ure( ja, to si je zaračunal namesto na kvad. meter, jaz sem mu za šlamastiko placala 100% več od najvišje cene) za tri ljudi, po 50 na uro na vsakega, torej 150 na uro, v resnici je bil samo prvi dan se en delavec, ampak računali so ga vsakokrat.
-75 kg izravnalne mase za 5,6 kvadratov, s tem, da je izravnalna masa že bila spodaj
-Za 500 evrov silikona za 60 m okrasnih letvic (batiscop), v resnici stiri pikice silikona na letvici.
-dodatna izdelava praga ( "prag" je razviden iz fotografije)
G. Batistič si je zaračunal tudi svoj "poslovni" model. Ko so prvi dan fajn zamujali, je pojasnil, da oni pred sedmo zjutraj ne vstajajo in hocejo biti doma ob 16. uri, kar pomeni, da je vsakokraten prevoz iz LJ naprtil meni. Zaračunali so si 60 ur, kar bi pomenilo sest dni po deset ur. Prvi dan so bili morda tri ure, naslednjič par ur vec... Da bi bili kaksen dan 10 ur se ne spomnim, vsekakor 60 ur niso bili niti v sanjah.
Prvi dan me je klical g. Batistič z avtoceste, da mora nazaj po izravnalno maso, ker ko so odtrgali plosce v kopalnici, so ugotovili, da je treba se nekaj mase dodati. In da ga ze kar glava boli, koliko bom
morala placati njegova prevazanja.
Pojasnila sem mu, da naj bo to kar njegov strosek, ker če se oglasuje za tako vrhunskega, mora imeti ves potrebni material vedno s seboj.
Skratka, nabijanje stroskov stranki.
Kot nepoznavalko me je zavedel.
Naredili so slabo, kar se vidi iz fotografij. Nikoli ne bi sanirali, ce jih ne bi s pritožbo poklicala nazaj. Trikrat so prišli popravljati. Tudi Batistič sam je rekel, da ni "najbolj zadovoljen s svojim delom". Ko sem ga opozorila, da v utilityu ni zamenjal letvic, je odgovoril, da so bilo že utrujeni in da tam itak vidim samo jaz. Ni jih zamenjal.
Skrata: takorekoc vse je zaracunal kot dodatna dela, kar pa po mojem
mnenju sodi pod postavko "popravilo", zato mu dolocenih nerealnih plačilnih postavk ne nameravam plačati.
3200 evrov za izpuliti in poloziti 18 plosc, na to ceno pa si je g. Batistič iz Megaflora poskusal zaračunati še vse kar sem nastela in se kaj. Rekel je, da si bo še s to ceno komaj pokril
stroške.
V ovadbi prijavitelj laže, ko pravi, da se ni strinjal s popravilom. Strinjal se je, in rekel, da bom na koncu zelo zadovoljna. In skozi je dajal občutek, da mi dela uslugo, ker:"Ja, gospa, veste koliko bi mi drugje zaslužili ta čas, ko delamo pri vas."
Angažirala sem izvedenca.
Pod črto: 6433,85 za 5,6 kvadratov in 60 m deščic.
Bolj kot ta zgodba pa me skrbi, da zdaj že vse, kot kaže, odteka iz policije. Ja, do tu smo prišli. In izgleda, da bo vse se hujše. Morda bodo razni ... reporti kmalu že kar sodbe pisali," zapiše Carlova v drugem zapisu.

A to še ni bilo vse s strani Carlove. Tako je zapisala, da je podjetje Megaflor pošiljalo okrog fotografije njenega stanovanje, kar je njena zasebna lastnina.

Fotografije se naj bi pojavile tudi nepooblaščeno na FB proflu podjetja in bo zato sprožila Carlova ustrezne postopke. Ob tem je še zapisala:

"Če vas bo kdaj zamikalo, da bi za izvajalca del izbrali ljubljansko podjetje Megaflor Primoža Batističa, se najprej primite za denarnice, potem pa imejte pred očimi, da bo dogovarjanje z njim, pisno korespondenco in še kaj ...lahko končalo na kakšnem obskurnem portalu.
In pravkar je bil na obisku sodni izvedenec gradbe in obrtniške stroke s 25-letnim izvedenskim stažem, pregledal vse in se hudo držal za glavo. Ob računih, postavkah, vsoti in "kvaliteti" dela.
In kaj si je še dovolil Primož Batistič. Javno okoli pošiljati fotografije mojega stanovanja, moje zasebne lastnine. In te fotografije nepooblaščeno objavlja tudi na FB profilu podjetja.Tudi za to bom sprožila ustrezne postopke," zapiše Carlova.

Kdor laže in govori resnico, si lahko na podlagi dejstev obeh glavnih akterjev ustvarite sami. A sam avtor tega članka dvomi, da bi si podjetje Megaflor dejansko zadevo izmislilo in si na grbo nakopalo eno najbolj zamerljivih novinarskih primadon v Sloveniji.

Ja, Carlova spada med tiste "novinarke" v Sloveniji, ki se počutijo nedotakljive in status božanstva na tranzicijski levici. Upajmo le, da ima direktor Megaflora Primož Batistič še kakšnega aduta v rokavu, saj ga čaka težak sodni in medijski boj. 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
eugenija carl Primož Batistič kazenska ovadba Megaflor

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kdo laže? Eugenija Carl ali Primož Batistič?