Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Vili Kovačič-Državljan K evropskim poslancem: Z novo misijo v Sloveniji lahko popravite sramotno misijo Sophie in 't Veld
Ponesrečena misija, ki je obiskala Slovenijo bo v zgodovini EU parlamentarizma žal zapisana kot skrajna ideološka inkvizicija, z namenom diskreditacije in stopnjevanja kaosa, ki ima za posledico lahko le nov slovenski razkol in poulične nerede!
prava .
Slovenija

Nedelja, 12. December 2021 ob 11:20

Odpri galerijo

Ob prvem obisku skupine Libe na čelu Sophie in’t Veld so stališča o medijski svobodi in vladavini prava v Sloveniji imeli pripravljene še pred obiskom. Resnica za Sophie in’t Veld ni pomembna

Vili Kovačič, državljan K. eden najbolj glasnih in vztrajnih kritikov procesov tranzicije, ki jih 30 let po osamosvojitvi še vedno obvladujejo stare partijsko udbaške strukture, se je odločil,  da na naslove vseh 704 evropskih poslancev pošlje odprto pismo, v katerem izraža začudenje ob razpravi in sklepih EU parlamenta glede stanja medijev in demokracije v Sloveniji. Hkrati izraža ogorčen protest proti ravnanju liberalcev, zelenih , socialistov in drugih v EU parlamentu, ki so kot v en glas ponavljali  neargumentirane obsodbe proti republiki Sloveniji in njeni vladi, očitno brez pravega namena, da se seznanijo s pravim stanjem stvari.

Razprava, ki so jo omenjeni poslanci  vodili po obisku v Sloveniji je bila neverjetno pristranska in celo pod nivojem opozicije našega slovenskega parlamenta. Razprava ni temeljila na dejstvih, ampak na  lažeh in ščuvanju, ki vnaša razdor ne samo v Sloveniji, ampak v celi Evropi. Ponesrečena misija, ki je obiskala Slovenijo bo v zgodovini EU parlamentarizma žal zapisana kot skrajna ideološka inkvizicija, z namenom ne pomagati Sloveniji, ampak jo diskreditirati in stopnjevati kaos, ki ima za posledico lahko le nov slovenski razkol in poulične nerede, je v uvodu pisma, ki ga ekskluzivno objavljamo v celoti, zapisal Vili Kovačič, državljan K. Evropski poslanci bodo njegovo pisanje prejeli šele jutri.

PROTEST IN POVABILO NA NOVO MISIJO!


				Vili Kovačič, državljan K v pismu EU poslancem nalil kozarec resnice			                   Vili Kovačič, državljan K v pismu EU poslancem nalil kozarec resnice

Nikoli si nismo predstavljali, da je v najvišjem hramu EU demokracije možen tako nizek, primitiven in izključujoč način razprave, ki ne more biti v  čast zelo dobro plačane profesionalne politične elite , ki jo predstavljate  in ki samo sebe sicer zelo ceni in deklarira za progresivno, a se je izkazalo, da je v resnici  skrajno reakcionarna in daleč od tega, za kar sama sebe deklarira. Gre za usodno izključevalnost, ki jo je nekoč, pred tri četrt stoletja, opisal slavni ekonomist in sociolog Nobelov nagrajenec  August Friedrich von Hayek v knjigi USODNA DOMIŠLJAVST. Ta pa ne vodi v progres, kot ga imenujete, ampak vodi v propad in zaton demokracije. Z najnovejšimi izrojenimi novimi poizkusi cenzuriranja krščanstva in naravne spolne identitete, pa vodi celo v propad evropske civilizacije.

Da se razumemo: V SLOVENIJI NI DIKTATURE, v DIKTATURO nas vodijo neargumentirane obtožbe tistih,  ki s pomočjo ulice  in potenciranjem nezadovoljstva skušajo doseči kaos in zrušiti izvršno oblast po neparlamentarni poti. Po tehnologiji kakršno  je v bivši Jugoslaviji uporabljal Slobodan Milošević.   Zato EU parlament ponovno pozivamo, da v svojih vrstah ukrepa proti tovrstnim ne-demokratičnemu pritisku  za rušenje - ne samo slovenske, pač pa katerekoli demokratične in suverene države ! Evropa pač ni federacija ampak je, po določbah pristopnih pogodb, zveza enakopravnih suverenih držav med katerimi  ima SLO resnično zelo velike probleme - ne z izvršno vejo oblasti - ampak s sodno vejo oblasti in tožilstva, ki se v 21 stoletju poslužuje celo tajnih sodnih obravnav, pri tem pa se  hkrati krčevito upira nadzoru javnosti po digitalni poti.  

Spoštovani poslanci EU parlamenta, zaradi vsega povedanega vas pozivamo, da  delegacija  EU parlamenta  ponovno obišče Slovenijo,  da skrbno preišče  stanje v  sodni veji in oblasti in tožilstvu, vendar na  način, ki  bo resnično opravičil obisk delegacije in bo vreden poštene resolucije.  

Na tem mestu navajamo seznam najbolj izpostavljenih primerov o katerih se delegaciji, ki je bila v Sloveniji žal niti ne sanja:  od  neverjetnih umorov v sodnih dvoranah, do volilnih prevar na sicer formalno in na zunaj demokratičnih volitvah. Opozarjamo na primere   Ivan Kramberger, Depala vas, Patria ter primere Franc Kangler, napade na novinarje – Miro Petek in celo fizične napade,  med letošnjimi protesti. Najhujše kar se nam dogaja pa je kriminal v sodnih dvoranah – katerega žrtev je nadomestni morilec dr. Milko Novič, s tem v zvezi pa sodna oblast izvaja ustrahovanje poštenega sodnika Zvjezdana Radonjića. Sodnika , ki si je drznil soditi nepristransko, celovito in pošteno. Da o pranju  iranskega denarja v vrednosti 1 milijarde v SLO niti ne govorimo Spomniti pa moramo tudi na številne volilne goljufije na parlamentarnih volitvah 2009 in lokalnih volitvah v Ljubljani leta 2018, ki jih sodstvo in tožilci nočejo  in ne želijo procesirati.  Ker so prevare in prevaranti, celo po njihovih lastnih izjavah, sistemsko nedotakljivi in zaščiteni Vrhunec pa predstavlja  najnovejše razkritje primerov ko pomembni sodniki in tožilci nimajo univerzitetne izobrazbe in/ali nimajo ustreznih poklicnih kvalifikacij  -  to je  obveznega (DPI) državnega  pravosodnega izpita.  V Sloveniji je o tem že pred leti potekala preiskava, ki pa jo je takratna sodna oblast onemogočila. V sodnem sporu o tovrstnih  kršitvah pa je nato sodnica povsem protipravno odločila,  da državni pravosodni izpit ni pogoj za opravljanje sodniške službe 24kul.si/sodnica-petra-stanonik-bosnjak-pravosodni-izpit-nima-neposredne-veze-z-opravljanjem-sodniske-funkcije. Skratka v republiki Sloveniji ni pravne države, imamo pa povsem nedopustno samopostrežno sodstvo, za kar pa seveda obstoja globok paradržavni interes, to je  rekrutirati čim več, čim bolj odvisnih ter vodljivih in ubogljivih sodnikov in tožilcev, ki jih je možno permanentno držati v strahu pred javnim razkritjem njihovih  grehov.   Poudarjamo torej, da grožnje novinarjem ne prihajajo s strani  vlade, to je izvršne veje oblasti, kot si napačno predstavljate,  pač pa s strani pravosodne veje oblasti, ki je v tranziciji ostala povsem nedotaknjena kasta samovoljnih in priveligiranih ljudi, ki se nekaznovano izživljajo nad brezpravnim ostalim prebivalstvom.  

Vse te navedbe pa seveda še zdaleč niso vse, so le kratka skica nedemokratičnih razmer in praks v slovenskem sodstvu in seveda tožilstvu,  ki bi jih morala misija EP natančno in ošteno pretehtati in sankcionirati, ne pa skrajno pristransko in neprofesionalno ignorirati. .   

Spoštovane poslanke in poslanci, o razmerah v Sloveniji imate popolnoma napačno in popačeno sliko: navidezno neodvisni mediji   - kot sta RTVSLO in STA, kot tudi  vodilni tiskani  mediji - Delo, Večer in Dnevnik, ne služijo demokraciji in javnosti, pač pa večinoma služijo ohranjanju statusa quo.

V Sloveniji ne obstoja diktatura vlade,  pač pa CENZURA z aktivno pomočjo opozicije. Ta je  v  marcu leta  2020, sicer »po neverjetnem  naključju« izgubila oblast, zdaj pa prek izvoza »svoje revolucije« Bruselj in EU parlament  prepričuje o ogroženosti demokracije v Sloveniji.  Demokracijo ne ogroža vlada ampak sodna in tožilska veja oblasti, skupaj s tistimi mediji, ki jih EU misija velikodušno jemlje v zaščito.

Spoštovani, EU poslanci, izvoljeni predstavniki  ljudstva vseh držav članic EU.

Pozivamo EU parlament, da pristransko poročilo LIBE, zavrnete in ustanovite novo komisijo,  z novo delegacijo, ki bo sestavljena demokratično, to je na  resnično predstavniški in  pluralen način. Delegacijo, ki bo iskala, ne pa samovoljno konstruirala apriorno resnico. Vodstvo EU parlamenta pa pozivamo, da naš protest v obliki peticije objavi na uradni spletni strani EU parlamenta ter v časopisu Politico, kot tudi v Uradnem listu Evropske unije. Skratka pozivamo vas, da  se lotite resničnih problemov demokracije in pomagate sanirati največji problem Slovenije - sodno vejo oblasti in zelo  neuravnoteženo medijsko strukturo.  Ozračje nezaupanja in razkola o katerem govori poročilo,  namreč ni rezultat dela aktualne slovenske vlade, ki je dobila legitimnost na volitvah, pač pa tistih, ki bi, čeprav nesposobni, ponovno radi vladali.  

Obenem, EU poslance pozivamo, da  podprete digitalno preobrazbo  slovenskega sodstva, ki se prav zdaj temu krčevito upira. Gre za nadzor in digitalno prisotnosti javnosti v sodnih dvoranah. Glede  delegiranih evropskih tožilcev, pa pričakujemo, da bo EU tožilstvo prednostno preiskalo projekt Stožice, ljubljanskega župana Zorana Jankovića, ki se javno hvali, da se njemu v SLO po sodni poti ne more ničesar zgoditi dokler  bo nasprotoval Janezu Janši.   

V imenu demokratične slovenske javnosti torej pozivamo EU parlament na popravni izpit. Kljub pravkar ponesrečeni EU parlamentarni misiji  nismo izgubili upanja za pravno in pravičnejšo družbo, ki jo lahko skupaj zagotovimo tudi s pomočjo EU in njenih institucij. Za to pa je prvi pogoj, da EU parlament preneha z ideološko vojno po naročilu hendikepirane slovenske opozicije, ki ne zmore prenesti izgube oblasti. V Sloveniji demokracija ni ogrožena, nasprotno – preveč jo je za tiste, ki jo hočejo zrušiti na silo in zlorabljajo predpise.  DEMOKRACIJA NI OGROŽENA zaradi aktualne slovenske vlade, ampak  zaradi opozicije, njene izpraznjenosti, neenotnosti in nesposobnosti, ko  narodno nesrečo - pandemijo izkorišča za svoj politični povratek. Predsedovanje Slovenije  EU pa minimizira  in ga na vsakem koraku ovira ter prek svojih medijev cenzurira. V Sloveniji so se žal, sicer demokratično koncipirane institucije - Ustavno sodišče, Vrhovno sodišče in Upravno sodišče ter Računsko sodišče, skoraj v celoti  sprevrgle v svoje nasprotje, v sredstvo za ohranjanje statusa quo in izčrpavanje davkoplačevalcev, v resnici pa  za obnovo in ohranjanje preživelih struktur totalitarizma. Grožnja odvzema EU proračunskih sredstev za rast in okrevanje je ukrep degenerirane in odtujene EU birokracije. Pozivamo poslance, ki ste izvoljeni predstavniki ljudstva, da se odločite po demokratičnih standardih in zavrnete kakršen koli pritisk na samostojno in suvereno državo Slovenijo.  Ne moremo pristati na to, da nam namesto Beograda, na enak način vlada neizvoljena in  nelegitimna bruseljska birokracija.

Spoštovani poslanci EU parlamenta. Pozivamo vas, da ustanovite novo komisijo in v Slovenijo pošljete novo delegacijo  brez vnaprej določenih stališč. Ne moremo pristati na metode pogroma in izmikanja pred dejstvi, če dejstva niso v skladu  s pričakovanji voditelja misije. Vsekakor vam bomo predstavili  številna vam še neznana dejstva in primere. Seveda pa bomo obisk in pogovore tudi snemali in beležili, kajti mi želimo vsestransko transparentnost in smo vam na razpolago kjerkoli in kadarkoli. Predlagamo, da se z novo demokratično delegacijo EU parlamenta srečamo čim prej, najkasneje pa v januarju 2022 v Ljubljani, v Hiši Evrope.

Na koncu poudarjamo: pameti je zmanjkalo, ostane nam samo še javnost – tudi evropska in parlamentarna javnost, ki naj bi jo predstavljali zreli in razumni ljudje – parlamentarci, ne pa novi hujskači slovenskega razkola !  

Spoštovani, računamo, da ste razsodni in pošteni ljudje, ki znajo ločiti zrno od plevela in se povzpeti nad predsodke in politično indoktrinacijo za zlorabo demokracije. Zato vam pišemo in vas opozarjamo na drugo plat meseca, ki je samozadostna bruselska birokracija žal ni sposobna videti.  

 Vili Kovačič, državljan K.

Društvo Slovenski TIGR 13 maj,

Novi Slovenski socialni demokrati,

Društvo Davkoplačevalci se ne damo,

Civilna iniciativa DEM – za demokracijo enakih možnosti

 

Kontakt: Na Straški vrh 26, 1000 Ljubljana, Slovenija  tel: 00386 40 203-524 e-mail vili.kovacic@siol.net 

Pripis pod črto !

Slovenci smo pretrpeli tri totalitarizme in bili od 1920 do 1943 prvi uporniki v Evropi proti fašizmu v času ko se ostalim narodom v Evropi o njem še sanjalo ni. Zato EU poslancem ne bomo dopustili uničiti komaj pridobljeni minimum  demokracije.  Sploh pa si ne pustimo pridigati o demokraciji od pripadnikov Nizozemske države, v kateri na ulicah streljajo novinarje, ter žal  istočasno tudi države, ki je posredno kriva za genocid v Srebrenici in za krvavo morijo na Balkanu. Slovenija ni Nizozemska kolonija in ne bo poligon za preizkušanje meja demokracije in eksperimentiranje z dekadentnimi teorijami in ideologijami. Verjamemo, da početje misije in 't Veld v EU parlamentu nima večinske podpore, zato pošljite v Slovenijo verodostojno in nepristransko misijo, ki bo pomagala ugotoviti resnično stanje stvari in  odpraviti predsodke, ki izvirajo iz ideologije Usodne domišljavosti , ki jo omenjamo na začetku. Slovenski javnosti pa bo dala dodatno energijo za spopad s še delujočimi ostanki preživelih struktur totalitarizma.  

Priloge:

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1118 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1640 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

128 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Tue, 4. Jun 2024 at 17:14

1559 ogledov

Razkrivamo hobotnico kadrov Antona Balažeka, ki so svojo mesto našli v Golobovi Gibanje Svoboda!
V našem mediju smo že večkrat razkrivali politično poslovno omrežje nekdanjega lendavskega župana in kandidata na listi Desus-Dobra države na letošnjih evropskih volitvah Antona Balažeka. V preteklosti smo tudi razkrili, da je že dlje časa zaposlen kot svetovalec pri poslancu madžarske narodnostne skupnosti Ferenca Horvatha. V preteklosti smo tudi pisali o spornem poslu, kjer je sodeloval znan slovenski podjetnik Martin Odlazek. To smo razkrili v članku z naslovom V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? objavljen dne 19. novembra 2021.Razkrili smo tudi, da je Anton Balažek s pomočjo določenih kadrov ima določen vpliv po informacijah naših virov iz lendavskih koncev na kadre Gibanje Svoboda. Največji vpliv naj bi imel na delovanje aktualnega poslanca Gibanje svobode in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Dejana Dejan Süča. Pisali pa smo tudi o tem, da je mu j zavod Minta, ki ga je ustanovila Pomurska madžarska narodnostna skupnost nakazovali na mesec zneske v višini 4000 evrov. PMNS je takrat vodil prav aktualni poslanec DZ RS Ferenc Horvath. O tem smo v našem mediju pisali v članku z naslovom Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!! (objavljen dne 22. septembra 2022) in Madžari jezni na Dejan Süča! Kdaj bo ukrepala Irena Šinko in Süču ZABIČALA, da se naj NEHA ZAJEBAVATI S PRIVATNIMI BIZNISI! (objavljen dne 30. avgusta 2023).Zdaj pa smo v uredništvu prejeli pismo žvižgačev, ki razkrivajo kdo so v Lendavi "elita". Večina "elite" prihaja iz kroga Antona Balažeka, ki so se sedaj "prikradli" v lendavsko organizacijo trenutno največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. Avtorji izpostavljajo poleg Horvatha, Balažeka in Süča še Mirjam Balažek (žena Antona Balažeka), ravnateljico Dvojezične šole Lendava Silvijo Hajdinjak Prendel, učiteljico na srednji šoli Lendava Heleno Antolin Tibaut in njenega moža, direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc, občinski svetnik z GS Sven Serjaš in aktualna romska svetnica v lendavskem občinskem svetu in podpornica GS Nataša Horvat. Celotno besedilo si lahko preberete in ocenite sami, ali navedbe držijo.Se Anton Balažek na volitve v EU Parlament na listi Desus financira s strani Narodnostnega poslanca Ferenca Horvatha"Zanimivo kakšne denarje pobira Anton Balažek s svojim podjetjem AB Poslovne storitve Anton Balažek. Take zaslužke si ne morejo navadni Slovenci in Slovenke privoščiti. To lahko le iz denarja za Narodnosti ob asistiranju Horvatha.Največji "oboževalec" in financer Balažeka je Horvath Ferenc. Le kako da si Horvath ne izbere kakega mladega manjšinca in da možnost za zaposlitev mlademu Lendavčanu. Ne, on rajši finacira iz DZ RS upokojenca in s tem nekomu odžira dohodke. Poleg tega pa so na PMNS kupili od občine Dobrovnik prostore ( sedaj stojijo prazni) za potrebe PMNS oziroma za potrebe ene zaposlene na PMNS, ki ima zelo bližnje "prijateljske" odnose z Antonom Balažekom. Horvath Ferenc pa je Balažeku šel na roko in kupil prostore za osebno prijateljico Balažeka.No to je lendavska elita v krog katerih so vključene elite, ki se ne menijo za navadne ljudi temveč denar delijo v svojem krogu. Kdo so lendavski elitneži:Poleg Balažeka je še vidno s strani "pošteno" ( Horvath imel je ta slogan na volitvah) Ferenca Horvatha izdatno financiran Dejan Süč ( Labaratorij velikih zgodb - Dejan Süč s.p.), ki je pridobival enormne zneske ( vir Erar) pred, med in po kampanji za volitve v DZ RS. Bo pa zanimivo spremljat zaslišanja preiskovalne komisije, ki bodo doletela tudi njega , zaradi prikritega financiranja volilne kampanje Gibanje Svobode. Seveda ne smemo pozabiti na ženo Antona Balažeka- Mirjana Balažek ( 5Plus Mirjana Balažek - vir Erar).Vidni elitneži so še ravnateljica Dvojezične šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendel, ki je mimogrede sestrična poslanca Horvatha. Verjeli ali ne kot ravnateljici je uredil s predlogom zakona o financiranju dodatka za uporabo madžarskega jezika. Znaša 15- odstotkov pri njeni plači vsak mesec. Sramota, navadni klientalizem brez primere. V kratkem bo Balažekova hčerka prestopila v Dvojezično Srednjo šolo Lendava. Zanimivo bi bilo pogledat plače direktorjev v javnih ustanovah v Sloveniji. Plača Silvije Hajdinjak Prendel ekstremno izstopa iz vrst drugih ravnateljih slovenskih srednjih šol. Lahko se tudi povpraša ministra za šolstvo Feldo. Baje pa bi lahko imela s temi dodatki višjo plačo od resornega ministra."Izjemna lendavka eminenca" je učiteljica na srednji lendavski šoli Helena Antolin Tibaut. Je zelo "vsestranska". Starši so nad njo zgroženi, saj se po njihovem mnenju vlači vsepovsod in zanemarja poučevanje svojih učencev. S svojim možem izvajata v KS Gaberje privatni biznis. Helena je predsednica KS Gaberje, njen mož pa Gaberskega turističnega društva. Kaj imajo od tega Gaberčani? Veliko delajo za nič, Helena se pa nastavlja novinarjem. Njen mož kot predsednik Turističnega društva Gaberje prodaja svoje vino na vseh prireditvah ( drugi vinarji ne morejo zraven- niti če so cenejši) in iz skupine blagajne si nakazuje denar za vino - po kdo ve kakšni ceni. Naj pa povemo da je Helena Antolin Tibaut tudi svetnica Gibanje Svoboda.Med lendavske elitneže spada tudi Rahela Hojnik Kelenc, ki je nasledila "družinski" JAVNI ZAVOD, saj je enostavno pod Antonom Balažekom za njemu podporo se je ustoličila za "večno"???? direktorica Ljudske Univerze Lendava. Rahela se pa ukvarja z razpisi za romsko problematiko, kjer je ogromno denarja. Rada se pohvali, koliko finančnih sredstev je pridobila na razpisih. Na žalost mesto in Lendava nima nič od tega. Denar se porablja za elitneže kjer zelo radi potujejo, feštajo in tako izpuhti ves pridobljeni denar.Če pa pogledamo strukturo zaposlenih na Ljudski univerzi. Zato nas ne čudi, kam gre denar, saj sta v javnem zavodu zaposlena trenutno dva občinska svetnika z liste Gibanje Svoboda! To sta: Sven Serjaš, katera žena dela na lendavski občini in Nataša Horvat. Le ta kot kandidatka Gibanje Svoboda ni prišla v občinski svet. Na ponovnih volitvah za romskega predstavnika - ker na rednih volitvah (zanimivo) ni bila kandidata - kandidira sama Nataša Horvat! Kot edina kandidatka za romsko občinsko svetnico je bila izvoljena v lendavski občinski svet. Seveda Nataša Horvat vedno negira da je iz kvote Gibanje Svoboda.Glej ga zlomka - dokaz : Nataša Horvat "romska svetnica" je bila imenovana v volilno komisijo v Dolgi vasi iz Gibanje Svoboda- kakšna slučajnost! Ja, za Natašo Horvat je mogoče slučajno za druge pač ni- tako pač je!V prejšnjem mandatu je bila občinska svetnica tudi direktorica Ljudske Univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Lahko rečemo, da je lendavska ljudska univerza "privatni inkubator zaokrožene celote kadrov Gibanja Svobode v Lendavi". Povezovalec pa je kdo drug kot Dejan Süč, "vajenec" Antona Balažka- ki ga je lansiral kot neuspešnega kandidata za župana Lendave.V Lendavi teh elitnežev nimajo zelo radi. Kot prvo so vrata pokazali Ferencu Horvathu, ki mu ni uspelo zasesti predsedniško mesto v krovni instituciji pomurskih Madžarov. Vsekakor imajo zadosti teh "svinjarij", ki jih je počel kot "mali Bog". A si lahko zamislite pohlepnost po funkciji in denarju, sedaj želi spremeniti celo zakon o združljivosti njegovega poslanskega mandata in vodenje PMNS. Verjemite nam, da se Marija Požonec in ostali predhodni predsedniki PMNS se obračajo v grobu s takimi predlogi.Vprašanje je ali bo Horvath v predlog uvrstil združljovost poslanskega in županskega mandata. To bi razumeli kot konstruktiven predlog. Horvath Ferenc gleda le sebe in svoje elitneže. Verjamemo, da mu bodo tudi ostali parlamentarci pokazali vrata. V kolikor ne bodo oni sami odgovarjali za take podle rabote.Bomo pozorno spremljali.....Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

787 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:

Mon, 27. May 2024 at 10:26

176 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
Stanje medijev in vladavina prava v Sloveniji vili kovačič državljan k Sophie int Veld Protestno pismo vsem poslancem EU parlamenta Vabilo na popravni izpit

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vili Kovačič-Državljan K evropskim poslancem: Z novo misijo v Sloveniji lahko popravite sramotno misijo Sophie in 't Veld