Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Vroča odvetniška-poslovna železniška saga! Ali bo "Tanjin" Miloš zapečatil kariero Aleksandra Čeferina?
Kronologija dogajanja nakazuje, da je Milović le žrtveno jagnje vplivnih sil na specializiranem državnem tožilstvu, Aleksandra Čeferina in takratnih vodstvenih kadrov v hčerinski družbi Slovenskih železnic, SŽ-ŽGP!
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 18. april 2022 ob 07:36

Odpri galerijo

Miloš Njegoslav Milović in Aleksander Čeferin. (Foto: Prava, Youtube)

Slovensko javnost razburja nova pravosodna afera. V glavnih vlogah so se znašli Aleksander Čeferin, tožilec in sodelavec Čeferina na NZS Boštjan Jeglič, sedanja predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popovič, zaposlen v NB Inženiringu in domnevni goljuf Nihad Bešič, direktor hčerinske družbe SŽ-ŽGP Leon Kostiov in Miloš Njegoslav Milović, nekdanji pripadnik specialne enote slovenske policije, varnostnik Janeza Drnovška in drugih slovenskih politikov, osebni znanec Zorana Jankovića ter "občasni ljubitelj" potovanj z barko v družbi predsednice SD Tanje Fajon. V javnosti so se pojavili dokumenti, kjer Milović močno obremenjuje Aleksandra Čeferina, da je za fiktivni posel med SŽ-ŽGP in NB Inženiring pridobil več kot 300 tisoč evrov gotovine kot nagrado za uspešno posredovanje pri Državni revizijski komisiji za enega izmed poslov, ki ga je izvajalo hčerinsko podjetje Slovenskih železnic, SŽ-ŽGP. Milović v obširnem zagovoru na enajstih straneh pojasni vse intrige, v katere sta bila vpletena sedanji predsednik UEFA Aleksander Čeferin in tožilec ter disciplinski sodnik na NZS Boštjan Jeglič. Za vse to naj bi imel Milović dokaze (elektronska pošta, overjene izjave pri notarju, uradni zaznamki na NPU, snemanje pogovorov itd..). Zanimivo je, da sta se Kostiov in Bešič pogodila s tožilstvom in za kazen prejela le 480 ur družbeno koristnega dela. Milović je bil dvakrat oproščen, a je Jeglič kar štirikrat spremenil obtožnico in vse morebiti kaže, da bo Milović kot žrtveno jagnje končal za zapahi. Na vse te šokantne informacije so se odzvali tako vodstvo Specializiranega državnega tožilstva, Aleksander Čeferin, Nada Drobne Popovič, ki so vsa navedena dejstva Milovića kategorično zanikali. A ob natančnem branju Milovićevega zagovara se daje občutek, da želijo vrhovi slovenskega tožilstva počistiti svinjarijo za Čeferinom, da ostane njegova javna podoba še vedno čista in nedotakljiva. Ali se strinjate, da se dogaja zgodba Masleša part deux tokrat v glavni vlogi z Aleksandrom Čeferinom?

Predsednik Evropske nogometne zveze Aleksander Čeferin se zelo rad predstavlja za uspešnega. V kontroliranih intervjujih za večinske slovenske medije vzporednega mehanizma je podajal v zadjih dveh letih kritične poglede o sedanji vladi. V enem izmed zadnjih intervjujev je predsednika vlade Janeza Janšo označil za grofa Drakulo, njegove podpornike pa za vampirje.

Čeferinova panika je popolnoma razumljiva. Za njegovo paničarjenje je poskrbel njegov nekdanji sodelavec v odvetniški družbi Čeferin, Pogačnik, Novak, Koščak in partnerji Miloš Njegoslav Milović.

Zgodba, ki jo je ekskluzivno razkril Bojan Požar z naslovom Ekskluzivno, dokumenti: Povezani tožilec naj bi rešil Čeferina pred kazenskim pregonom, zaradi kandidature na UEFI in kasneje dopolnil še Siol v članku z naslovom Jankovićev prijatelj, varnostnik politikov, Čeferinov zaposlenec: Zgodba fiktivnega posla gradbinca Slovenskih železnic podaja zanimivo celotno pričevanje Miloviča o spornem poslu hčerinskega družbe Slovenskih železnic, SŽ-ŽGP, d. d, ki je bil v celoti vreden 30 milijonov evrov. V sporno zgodbo so vpleteni nekdanji direktor SŽ-ŽGP Leonu Kostievu, direktor NB inženiring Nihad Bešič, sedanja predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popovič (takrat odgovorna za finance na SŽ-ŽGP), tožilec Boštjan Jeglič in Aleksander Čeferin.

Kronologija dogajanja nakazuje, da je Milović le žrtveno jagnje vplivnih sil na specializiranem državnem tožilstvu, Aleksandra Čeferina in takratnih vodstvenih kadrov v hčerinski družbi Slovenskih železnic, SŽ-ŽGP!

Kaj se je dejansko dogajalo? Ključni dokument v celotni zgodbi je objavil Siol v zgoraj omenjenem članku. To je zaključna beseda Milovića v ponovnem sojenju v kazenski zadevi opravilna številka X K 41699/2015 (oškodovanje družbe SŽ-ŽGP). Celotna zadeva res smrdi, je dokaz, da je bil Milović za omenjeno dejanje dvakrat oproščen, kasneje nepravnomočno obsojen. Zato si je nujno ogledati celotno kronologijo, kot jo je na sodišču opisal Milović.

Družba SŽ-ŽGP je pod vodstvom direktorja Leona Kostieva sprejel ponudbo Aleksandra Čeferina, da pri Državni revizijski  komisiji (DRK) doseže ugodno rešitev posla v višini 33 milijonov evrov. Čeferinova nagrada pa bi bila en odstotek celotne vrednosti posla, to je 330 tisoč evrov.

Odvetniška družba Čeferin bi vse uredila brez težav, če bi poslali račun na SŽ-ŽGP in ne bi bilo nobenega sodnega postopka. A so se v znani odvetniški pisarni iz Grosupljega in na predlog Aleksandra Čeferina odločili, da se plačilo izvede preko fiktivnih poslov podjetja NB Inženiring. Le ti so takrat opravljali tudi prenovo stavbe Čeferinove odvetniške pisarne po besedah Milovića. Posel je bil vreden 122.616,000 evrov. Tako sta za dogovor vedela med Čeferinom in Kostievem vedela Nada Drobne Popovič in Ljubomir Šarčevič, da sta uredila prepotrebno dokumentacijo za izvedbo spornega plačila.

Tako so v NB Inženiringu izdali račune v višini 120 tisoč evrov brez DDV z dne 5. septembra 2008 z opravilno številko računa 004/008. Račun je bil sprejet na SŽ-ŽGP 12. septembra 2008 in tudi plačan isti dan. Naslednji račun je NB Inženiring izdal 14. septembra 2008 z opravilno številko 005/008 v višini 130.284,00 EUR brez DDV. Na SŽ-ŽGP je bil sprejet 25. septembra 2008 in plačan 30. septembra 2008.

Ob tem je zelo pomembna izjava Rine Osojnik podane za Nacionalni preiskovalni urad z dne 7. novembra 2014. Le ta je povedala, da je iz elektronske knjige  prejetih računov razvidno, da je račune NB Inženiring poknjižila Nada Drobne Popovič. Osojnikova je še povedala, da se je sedanja predsednica uprave Petrola vmešavala v delo referentov in sama knjižila nekatere fakture in opravljala plačila.

Težava se pojavi, ko zaposlene na SŽ-ŽGP ugotovijo, da bi moral biti NB Inženiring že vključen v sistem za plačevanje DDV. Le to podjetje je komaj osmega septembra 2008 vložilo vlogo za izdajo identifikacijske številke za DDV. 

Za pomoč je Milovića zaprosil Ermin Topuz glede težav podjetja NB Inženiring s identifikacijsko številko na FURS-u. V opombah piše, da je Topuz bil zaposlen kot finačnik na Nogometni zvezi Slovenije in bil soigralec Čeferina pri amaterskem nogometnem klub Ljubljana Lawyers.

Miloviću je uspelo urediti identifikacijsko številko za NB Inženiring v 14. oktobra 2008. Omenjeno podjetje je rabilo številko tudi zaradi prenove Čeferinove stavbe v Grosupljem.

Po uspešnem rešenem problemu je NB Inženiring izdal račune v obdobju od 16.oktobra do 20.novembra 2008 v višini 74.716 EUR(račun 007/008) in 41.714 EUR ( račun  012/008). NB inženiring plača 65 tisoč evrov davka v proračun, SŽ-ŽGP pa si ta denar povrne sistemu poračuna plačani DDV.

Prvega aprila 2015 Nihad Bešič v uradnem zaznamku za NPU pove, da je 18. ali 19. novembra 2008 izročil Aleksandru Čeferinu gotovino v višini 120 tisoč evrov. 

Vse kaže, da je pričel Čeferina izsiljevati Nihad Bešič, kar Čeferin v elektronskem sporočilu zapiše Miloviću, saj je Bešič skupaj s Tupozom obiskal Čeferina v njegovi odvetniški pisarni. Elektronsko pošto mu je Čeferin poslal 19. maja 2015.

Sedaj se v to čudno zgodbo vključi Specializirano državno tožilstvo. Le ti so 30. oktobra 2015 sprožili preiskavo proti Leonu Kostevu, Nihadu Bešiču, Ljubomirju Šarčeviću in Miloviću.

Osrednjo vlogo je v procesu ves čas igral tožilec Boštjan Jeglič, v drugem kratkem mandatu Aleksandra Čeferina postavljen za disciplinskega sodnika NZS, katero opravlja še danes.

Dne 11. februarja 2016 je sodišče sklenilo, da Milovića ne sme zastopati Odvetniška pisarna Čeferin, saj naj bi bila Odvetniška družba Čeferin prejemnik protipravne premoženjske koristi. A je po končani preiskavi tožilstvo izločilo Aleksandra Čeferina in vse sume kaznivega dejanja naprtilo Miloviću. Osumljenec v preiskavi, Ljubomir Šarčević se je postopka rešil na način, da je na eni izmed fotografij prepoznal Miloviča. Aleksander Čeferin je 13. julija sodišču sporočil, da o celotni zadevi ne ve ničesar in je predlagal, da se zasliši drugi zastopnik iz njegove odvetniške pisarne. Tožilcu in sodelavcu Čeferina na NZS Jegliču je kljub dokaznim bremenitvam Čeferina to zadostovalo in je sodišču 12. avgusta 2008 sporočil, da ne bo zaslišal Aleksandra Čeferina.

Na sodišču je kot priča dne 25. novembra 2016 nastopil Peter Čeferin, oče Roka in Aleksandra Čeferina ter eden izmed ustanoviteljev njihove odvetniške pisarne. Sam je povedal, da o omenjeni zadevi ne ve ničesar in so vse odločitve konsezno sprejemali on in oba njegova sinova.

Po pričanju Petra Čeferina se tožilec Boštjan Jeglič odločil, da bo spremenil obtožnico in ves protipravni znesek v višini 387.900,00 EUR naprtil Miloviču. To je storil 21. marca 2017.

Po Ljubomiru Šarčeviću se je večine odgovornosti rešil še Leon Kostiov, saj je sklenil sporazum s tožilstvom. Kaj je bila kazen? Opraviti je moral 480 ur družbenega koristnega dela in plačati 15 tisoč evrov. To je storil devetega oktobra 2017.

Dne 15. marca 2018 Nihad Bešić s pisno izjavo obremeni Milovića, da naj bi skupaj sodelovala pri izvršitvi kaznivega dejanj in pri tem naj bi Milović prejel še 7000 evrov.  Tožilec Boštjan Jeglič spet 27. marca 2018 spremeni obtožnico in Miloviču očita protipravno pridobitev v višini 7000 evrov. Naslednji dan pa Bešičev odvetnik Milan Krstič nakaže na račun sodišče znesek v višini 383 tisoč evrov. Po mnenju Milovića pa bi morala banka o tej transakciji poročati tudi Uradu za preprečevanje pranja denarja, a tega ni storila. Isti dan Bešič sklene sporazum s tožilcem Jegličem in mora za kazen opraviti 480 ur družbenokoristnega dela. Za Milovičevo razbremenitev krivde je pomembna overjena izjava Bešiča pri notarju z dne 28. avgusta 2018 in o tem obvesti tudi Jegliča.

Tožilec Jeglić 27. maja 2019 spet spremeni obtožnico, Milovič pa je bil 12. junija 2019 v celotni zadevi oproščen. Milovič se je na inciativo Bešiča sestal 24. februarja 2020, kjer mu je Bešič razložil, na kak način so v zgodbo vpleteni Aleksander Čeferin, Bešičev odvetnik Miloš Krstič in tožilec Boštjan Jeglič. Že naslednji dan pa Višje sodišče v Ljubljani vrne zadevo v ponovono sojenje. Milović pa je v prostorih Slovenskih železnic srečal Kostiova. Le ta mu je podobno kot Bešič povedal okoliščine kaznivega dejanja in vloge Aleksandra Čeferina, za katero Milović ni vedel. To se je zgodilo dne 23. novembra 2020.

V lanskem letu, natančneje 12. januarja 2021 tožilec Jeglič spet spremeni obtožnico in Miloviću sedaj očita pomoč pri izvedbi kaznivega dejanja.


				V našem mediju smo razkrili poznanstvo med Milošem Njegoslavom Milovićem in predsednico SD Tanjo Fajon. Naši viri so nam razkrili, da sta oz. imata romantično razmerje. Tanja Fajon je po objavi našega članka odgovorila, da je fotografija nastala pred tremi leti in je bilo na ladji takrat 20 ljudi. (Foto: Prava)

V našem mediju smo razkrili poznanstvo med Milošem Njegoslavom Milovićem in predsednico SD Tanjo Fajon. Naši viri so nam razkrili, da sta oz. imata romantično razmerje. Tanja Fajon je po objavi našega članka odgovorila, da je fotografija nastala pred tremi leti in je bilo na ladji takrat 20 ljudi. (Foto: Prava)

Ali se ponavlja zgodba o Masleši? Namesto izvedenega neodvisnega nadzora so se burno odzvali v SDT in zaščitili nekdanjega sodelavca Čeferina na NZS, tožilca Boštjana Jegliča!

Na objavljene javne dokumente in pričevanje Milevića so burno odgregirali v Specializiranem državnem tožilstvu (SDT), odvetniška pisarna Čeferin in predsednica uprave Petrola Nada Drobne Popovič. Predvsem SDT je v obširni izjavi za Požareport zanikal vse obtožbe Milovića ter pojasnili, da je Milovič ves postopek hotel vplivati na priče. 

V tem primeru bi bilo nujno, da se izvede neodvisni nadzor nad celotnim postopkom. Vse kaže, da bo v tej zgodbi žrtveno jagnje le Milović. To dokazuje tudi mila kazen za Kostiova in Bešiča (480 ur družbenega koristinega dela), Jeglič pa je po besedah Miloviča sam poskrbel, da Aleksandra Čeferina sploh niso zaslišali v celotnem procesu. Mogoče pa je na to vplivalo, da je v drugem mandatu Čeferina Jeglič postal disciplinski sodnik na NZS. To le dokazuje, da sta se morala s trenutnim predsednikom UEFA posredno oz. neposredno tudi osebno poznati.

V prid Milovića govorijo tudi zapisi, da ima vse dokumentirano v elektronskih sporočilih in je s ključnimi udeleženci v tej aferi pogovore snemal kot dokaz, da je v celotni zadevi najmanj kriv. 

Zgodba je zelo podobna razvpiti zgodbi o ustrezni kvalificirani izobrazbi vrhovnega sodnika Branka Masleše. Podobno kot takrat so najvišji vrhovi SDT-ja se odzvali z burno izjavo za javnost. To le dokazuje, da so Jegliča pripravljeni zaščititi za vsakršno ceno. S tem pa tudi krijejo hrbet Aleksandru Čeferinu.

Ali ste pozabili na Čeferinove afere? Aleksander Čeferin ima le to srečo, da o njegovih spornih poslovnih praksah molčijo vsi dominatni mediji v lasti tranzcijskih tajkunov!

Ne pozabite, da so t.i. Črnčevi agentje v Sovi za projekt izgradnje NNC Brdo (osrednjo vlogo sta imela Aleksander Čeferin in sedanji predsednik NZS Radenko Mijatovič) povedali, "da so kradli kot srake". Ta podatek je v enem izmed svojih člankov razkril Bojan Požar. Sami pa smo ugotovili, da so pri tem izkoristili predvsem podjetje Žurbi team iz Kamnika.

To je v svoji kolumni z naslovom Zakaj Nogometna zveza Slovenije ne posluje racionalno opisal Ivan Simič in zapisal, da je imela NZS v letu 2016 1,2 milijona evor izgube in 8,2 milijona evrov dolgov. Za stavbno pravico za Nacionalni nogometni center na Brdu bo v času trajanja najemne pogodbe plačala 4,4 milijona evrov - pa ob izteku pogodbe nepremičnina še vedno ne bo njena last je še zapisal Simič.

Aleksander Čeferin ima le to srečo, da ga ljubijo večinski dominatni mediji v rokah tranzicijskih tajkunov in vplivna poznanstva v slovenskem pravosodju in gospodarstvu.

V preteklosti je avtor tega članka razkril več spornih afer Aleksandra Čeferina. Najbolj je odmevalo razkritje, da je Čeferin lagal o svojih izkušnjah kot nogometni funkcionar. To se je dokazalo na primeru NK Olimpije, kjer je iz uradnih dokumentov razvidno, da Čeferin ni bil nikoli na nobeni funkciji v ljubljanskem nogometnem prvoligašu. KMN Litija in UE Litija ni nikoli posredovala zahtevane dokumentacije, a je tedanja predsednica kluba Samantha Tina Lovše (sestra Helene Lovše, tiskovna predstavnica predsednika Računskega sodišča Tomaža Vesela, "nekdanjega najboljšega prijatelja" Aleksandra Čeferina) dejala, da se ne spominja, da bi Čeferin zasedal kakšno funkcijo. Podobno se je izkazalo za Ljubljana Lawyers, ki niso nastopali pod tekmovanji NZS ali MNZ Ljubljana.


				Aleksander Čeferin. (Foto: Youtube)

Aleksander Čeferin. (Foto: Youtube)

Poleg sporne gradnje NNC Brdo je odmevalo še posojilo Uefe v višini štirih milijonov evrov NZS v času predsedovanja Čeferina, ki jih je večinoma porabil za nakup deleža v Športni loteriji Slovenije. Kar pa je po vseh internih pravilih Uefe prepovedano.

Razkrilo se je tudi, da je Čeferin močno navezan na arabski kapital iz francoskega PSG in angleškega Mancherster Cityja tesno povezani s poslovnim omrežjem avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa. Kot je razkril eden najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev Domagoj Margetič, je balkanska-arabska-avstrijska naveza odgovorna, da je na območju držav nekdanje Jugoslavije na "lepe oči" izginilo 150 milijard evrov.

Bojan Požat je razkril tudi afero, kako je Čeferin preko predsednika NZS Radenka Mijatoviča uredil financiranje časnika Ekipe v lasti družinskih članov in sorodnikov Martina Odlazka.

O Čeferinovih najboljših prijateljih, kot sta bila nekdanja predsednika hrvaške in srbske nogometne zveze, Davorin Šuker in Slaviša Kokeza pa je škoda izgubljati besede.

Pisec tega članka pa je rakzril v članku z naslovom  Razlog za davčni alarm: Odvetniška pisarna Čeferin ustvarja bajne prihodke in smešno nizke dobičke! za Nova24tv. Bistvo zgodbe je bilo, da so Čeferinovi so leta 2015 prijavili za 2,5 milijona evrov prihodkov, a prikazali le šest tisoč evrov davka na dobiček. Šele leta 2018 so davek na dobiček prikazali višji in sicer za 500 odstotkov, čeprav so se njihovi prihodki v letu 2018 povišali le za 10 odstotkov. Kasneje smo še izvedeli, da gre za staro prakso poslovanja največje odvetniške pisarne v Sloveniji, ki za večino uslug zahteva plačilo z gotovino.

Prav zadnji primer nakazuje, da je bil Milović le žrtev delovanja modus operandi odvetniške pisarne iz Grosupljega.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 5. Jun 2023 at 19:20

0 ogledov

Fužinski morilec je bil Vule Dule! Obe žrtvi ubil zaradi domnevne prevare, na koncu si je sodil sam!!!
Fužinski morilec v lokalu Sombreru je bil Dule Vule oz. Ludi Dule (tako se njegovo ime pojavlja na Facebooku op. a.). Obe žrtvi je ubil, ker se je počutil ogoljufanega s strani obeh lastnikov zastavljalnice zaradi domnevne vrednosti zlatnikov. Po kratkem pogovoru ju je z orožjem ubil. Kasneje se je odpeljal v okolico ljubljanske predela Polje in si na koncu sodil še sam. Glede na zadnje njegove objave pa se verjetno lahko domneva, da je dogodek načrtoval dlje časa. Vule Dule. (Foto: Facebook)V črni barvi lahko vidite policijske specialce. (Foto: Bralec Prava.si)Foto: V okolici lokala Sombrero se je zgodilo streljanje, kjer sta umrli dve osebi. Vzrok za njun umor, da sta morilca Dule Vule ogoljufala zaradi zlatnikov. (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Več informacij kmalu ...Luka Perš

Mon, 5. Jun 2023 at 09:17

0 ogledov

Vili Kovačič vložil kazensko ovadbo proti ustavnim sodnikom! Kdo bo Jamnikov kader, ki bo vladal na RTV?!!
Ena večjih političnih medijskih fars v Sloveniji je dogajanje o uveljavitvi zakona o RTV Slovenija sprejet v državnem zboru v času sedanje vlade dr. Roberta Goloba. Zakon je dobil svojo potrditev na referendumu. Nakar je sledila po mnenju avtorja sodna farsična (tragi) komedija na Ustavnem sodišču. V mesecu februarju je tako pet ustavnih sodnikov glasovalo za začasno zadržanje nekaterih členov zakona, ki so se nanašali na izvolitev novih organov RTV Slovenija. Po več mesecih mencanja so s čudno odločitvijo sprejeli odločitev in odpravili začasno zadržanje. Prvo podpisani pod ustavno pobudo dr. Peter Gregorčič pa je skupaj s pravnikom Matejem Avbeljem že vložila pritožbo na Evropsko sodišče za človekove pravice. Upajmo le, da bodo sodniki ESČP odločali svobodno in brez prišepetevanja Ane Vilfan Vospernik, Katarine Zidar in Tine Korošec. Uveljavitev zakona pa bo tudi povzročila, da bodo kadri Boruta Jamnika imeli priložnost, da bodo s pozicije t.i. nadzornega sveta diktirali gospodarske in politične odločitve novega vodstva RTV Slovenija. Avtorja še danes zanima, kdo je Barbari Rajgelj prišepnil, da mora v nadzornem svetu sedeti član Jamnikovega Združenja nadzornikov Slovenije. V nadaljevanju pa si lahko preberete vloženo kazensko ovadbo Vilija Kovačiča proti ustavnim sodnikom Mateju Accetu, Rajku Knezu in Špelci Mežnar zaradi njihove odločitve o ustavni presoji nekaterih členov o RTV Slovenija. Prav Mežnarjeva naj bi bila tista sodnica, ki naj bi z zakulisnimi odločitvami vplivala na spremembo glasovanja tako Rajka Kneza kot Špelce Mežnar. Besedilo vložene kazenske ovadbe Vilija Kovačiča proti ustavnim sodnikom Mateju Accetu, Rajku Knezu in Špelci Mežnar:Okrožno Javno tožilstvo Ljubljana in Policija Ljubljana datum 05.junij.2023 KAZENSKA OVADBA IN OBTOŽNICAPodpisani udeleženec referendumske kampanje o zakonu o RTVSLO, aktivni državljan Vili (Vilijem) Kovačič in predsednik društva Davkoplačevalci se ne damo vlagam Kazensko ovadbo zoper ustavne sodnike in sicer:dr. Mateja Acceta, dr.Rajka Kneza in dr.Špelco Mežnar in predlagam njihov kazenski pregon zaradi sledečih dejstev: Kazenska ovadba temelji na vladavini prava in na dejstvu, da smo pred zakonom vsi državljani enaki in da zakoni veljajo - tudi za ustavne sodnike in je njihova ne-odgovornost zaradi neizpodbitnega nevestnega dela v službi - ki jo ti isti sodniki celo sami javno priznavajo, še toliko večja in povsem nedopustna. Glede na funkcijo ustavnega sodnika , ki jo zasedajo, pa je teža njihovega nezakonitega dejanja še toliko večja, ker bo namreč imela negativne družbene posledice za celotno družbeno skupnost in celotno državo.Kazensko ovadena sodnica in oba sodnika so tudi kršitelji svojih lastnih odločitev iz leta januarja 2019, ko je zaradi nedopustnega privilegiranega položaja vlade v referendumski kampanji Ustavno sodišče z 9:0 sprejelo odločitev, da se referendum razveljavi. Isti sodniki pa zdaj kršijo tudi lastno odločitev in prisego v D Z.Pred sejo novega programskega sveta, zato opozarjam, da je bil ta ustanovljen pod pritiskom številnih groženj sedanjim svetnikom in vodstvu RTVSL - tako s s strani predsednika vlade dr. Roberta Goloba kot tudi groženj s strani skrajno pristranskih na RTVSLO zaposlenih novinarjev in poslancev vladajoče koalicije ter je zato novi zakon o RTVSLO izsiljen z nelegalno in nezakonito odločitvijo o ukinitvi začasnega zadržanja s strani Ustavnega sodišča, ki omogoča konstituiranje nelegalnega in nelegitimnega novega programskega sveta. Zato pozivam tožilstvo in policijo ter vse druge organe pregona, da nemudoma ustavijo postopke, raziščejo zadevo in ukrepajo ter dokončno ustavijo to za demokracijo skrajno škodljivo in in nedopustno početje.Povsem sprevržena pa je argumentacija predsednika Ustavnega sodišča v oddaji Odmevi, da je s suspenzom zadržanja pred presojo ustavnosti zakona moral zaščititi zakonodajni postopek, to je zakonodajno vejo oblasti, kar kaže na popolno ignoranco in povsem nedopustno in sprevrženo nerazumevanje ustavne demokracije in funkcije ustavnega sodnika, ki ga očitno g. Acceto jemlje prvenstveno kot servis vladajoče politike. Skrivanje tega početja za depolitizacijo pa je globoko sprevrženo dejanje. Delitev oblasti, ne pa njeno spajanje v eno-umje, je aksiom demokracije.Tožilstvo in organi pregona so dolžni zaščititi ustavno demokracijo, kadar ena veja oblasti (tokrat izvršna in zakonodajna) zlorabljata drugo – ne za javno dobro, ampak za svoje klikarske in privatne interese. Zato pričakujem od organov pregona, da nemudoma ustavijo začete postopke in prisilijo samovoljno in dezorientirano ustavno sodno oblast k spoštovanju priznanih minimalnih demokratičnih standardov demokracije.Slovenija zaenkrat še ni afriška ampak evropska država. Tudi še ni fašistična država, zato jo zaščitite, da to ne postane. Vili KovačičNa straški vrh 261000 LjubljanaTel: 040 203-524Ovadba in obtožnica je paralelno poslana tudi po običajni priporočeni pošti.Luka Perš

Fri, 2. Jun 2023 at 10:06

1716 ogledov

ŠKANDALOZNO! Novinar Mladine Erik Valenčič zmerja Bauerja z "nacijem", Bauerjevo podjetje pa oglašuje v MLADINI!
Novinar Mladine Erik Valenčič velja v slovenskem novinarskem prostoru eden osrednjih "lovcev" na slovenske "nacije." Med protesti proti tretji vladi Janeza Janše so se kot podporniki vlade na protestih prikazali Rumeni jopiči. Seveda so osrednji slovenski mediji naredili afero, ker so vse pripadnike Rumenih jopičev ožigosali za naciste, ker so v preteklosti sodelovali v t.i. društvih z nacistično tematiko. Vendar eno je preteklost, eno je sedanjost. Vendar Žiga Bauer ni nikoli bil član ali sodeloval na njihovih dogodkih. V naše uredništvo smo prejeli zanimivo besedilo, kjer je razkrito, da je Žiga Bauer in njegovo podjetje finančno podpiralo reviji Mladina in Monitor v lasti družbe Mladina d.d. Še več, s testiranjem njegovih električnih koles so Bauerjevemu podjetju povzročili za slabih 200 evrov škode. Nič, razkrito je še eno dejstvo o Mladini. V preteklosti se je že razkrilo, da je bilo oz. še je v lasti vplivne finančne udbovske družbe KD 1909. Zdaj pa se je razkrilo, da so Mladino financirali tudi "naciji"! Besedilo, kot smo ga prejeli objavljamo v originalni obliki kot smo ga prejeli.Kako je Žiga Bauer financiral udbovsko Mladino!"Leta 2021 se je torej zgodil medijski linč zoper Žiga Bauerja, njegovo soprogo in svate na Bauerjevi poroki. Novinar Erik Valenčič iz Mladine je poroko izkoristil za politično blatenje in diskreditacijo dolgoletnega osebnega prijateljstva s poslancem SDS Žanom Mahničem, ki je bil prisoten na poroki kakor tudi Bauerjev prijatelj Žan Žalc, ki ga prav tako pozna Bauer še iz študentskih let.Erik Valenčič je zaradi zgoraj omenjenih oseb v medijih objavil sliko z Bauerjeve poroke ter Bauerja in njegove svate označil za skrajne desničarje in (neo)naciste.Medijski linč se je dogajal tik pred volitvami v letu 2021, kar je jasen pokazatelj, da je bil glavni namen Valenčiča očrniti Mahniča in njegovo stranko, četudi na tako podel in nizkoten način.To je bila za vse prisotne na poroki huda žalitev. Popolnoma je jasno, da so bili Bauer, njegova žena ter njuni svatje na poroki kolateralna škoda v tem konkretnem primeru. Valenčič je želel prikazati, da se Mahnič in Žalec poznata, se družita na skupnih dogodkih, Bauer pa naj bi bil povezovalni člen med njima, zato je Bauerjevo poroko označil kot »neonacistično druženje«, kar je bilo za vse udeležence skrajno žaljivo.Pred kratkim je celo kontaktiral Rotary klub Domžale (gre za dobrodelno organizacijo, katere član sem) ter člane spraševal zakaj je Bauer njihov član, saj naj bi bil po njegovem neonacist. Spraševal je, kakšni so postopki izključitve in dejal članom, da se bodo članki v Mladini pojavljali skozi celo leto. Novinar očitno meni, da si lahko v naši državi privošči karkoli in za to ne bo nobenih pravnih sankcij, na tak način pa Bauerjevi družini uničuje življenje. Vsi udeleženci na poroki pa odločno zavračajo nacizem in vse totalitarne sisteme.Glede na vse to, so Bauerja osebno kakor tudi njegovo podjetje poklicali ter jih prosili in spodbujali k oglaševanju v časniku Mladina in Monitor, ki sta reviji podjetja Mladina d.d. Ponudbo so sprejeli, saj osebno nimamajo nobenih zadržkov pri sodelovanju s komerkoli.Tako že drugo leto preko Baurjevega podjetja redno poslovno sodelujejo in oglašujejo tako v fizični reviji kot tudi na spletnih straneh revij Mladina in Monitor. Pred kratkim so celo iz podjetja Mladina d.d. dobili idejo, da bi v njihovi reviji Monitor (revija podjetja Mladina d.d.) naredili novo zgodbo v smislu testiranja različnih proizvajalcev električnih koles.Prosili so jih, da bi jim brezplačno posojali električna kolesa, oni pa bi izkušnje in same teste objavili v njihovi reviji. Zaradi dobre volje Bauerja in želje po nadaljnem sodelovanju so jim popolnoma brezplačno posodili električna kolesa v skupni vrednosti cca. 16.000 eur, ki so jih stestirali in v njihovi reviji objavili teste koles. Dodajajo, da so jim na samih kolesih po testiranju naredili škodo. Kolesa so spraskali ter na enem izmed koles popolnoma uničili disk, škodo je moralo kriti Baurjevo podjetje, saj so jim zavrnili plačilo škode, ki so jo povzročili oni. Škode niso hoteli poravnati, četudi je to bila njihova dolžnost. Njihov glavni urednik Matjaž Klančar, jim je napisal, da je proti plačilu škode in da škode ne bodo poravnali.Nesprejemljivo je, da jih iz podjetja Mladina d.d na službeni telefon in zasebnoosebno številko Bauerja kličejo, pošiljajo SMS sporočila in spodbujajo k oglaševanju, v času naših oglasov pa ga istočasno v njihovi reviji in na njihovi spletni strani z izjemno žaljivimi članki blatitjo in ozmerjajo s tako hudimi obtožbami.Popolnoma je jasno, da bo zaradi njihovih dejanj prišlo do splošnega zgražanja predvsem njihovih bralcev, saj Bauerja ozmerjajo z neonacistom, po drugi strani pa od njega pričakujejo ter ga spodbujajo k sodelovanju in oglaševanju v njihovih medijih oz. revijah (tukaj se jasno prikaže njihov pravi obraz). Z veseljem pa vam naslednjič dostavimo še korespodenco dogovarjanja glede oglasov in ponudb s strani podjetja Mladina d.d.Ker so pred dnevi prejeli njihovo novo ponudbo za oglaševanje v reviji Mladina, je Baier glavnemu uredniku Mladine Gregorju Repovžu in direktorici Denis Tavčar poslal dopis, da zahteva prenehanje načrtnega blatenja in škodovanja v obliki neresničnih člankov. Omenil jim je, da bo primoran prekiniti sodelovanje s podjetjem Mladina d.d., v kolikor se neresnični in skrajno žaljivi članki ne končajo. Ker se niso želeli opravičiti in izbrisati slike z Bauerjeve poroke, je prekinil poslovno sodelovanje z podjetjem Mladina d.d."Luka Perš

Thu, 25. May 2023 at 12:07

3342 ogledov

Ali je to začetek konca Damirja Črnčeca?! Razkriti vsi ključni operativci Damirja Črnčeca!!! Od SDS, LMŠ pa vse do SVOBODE!!!
Spletni medij Topnews je objavil članek z naslovom Ekskluzivno: Anonimka o “patriotskih igrah” v tajni službi Sovi ali kako sem postal “medijski morilec št. 1 po naročilu DČ-ja (Damirja Črnčeca)”. Besedilo je nastalo novembra 2022 in do potankosti secira profil Damirja Črnčeca. V besedilu se pojavi veliko navedb, o katerih so slovenski mediji različnih svetovnih nazorov veliko pisali v preteklosti. Lahko pritrdimo, da so se v tem besedilu veliko navedb izkazale za resnične. Besedilo pa tudi razkriva, da je Črnčec vedno vedel izkoristiti kadre politične opcije, ki ji je pripadal. Tako je v preteklosti za svoje akcije izkoristil t.i. podpornike in tudi člane sedanje največje opozicijske stranke Slovenske demokratske stranke. Po sporu s predsednikom SDS Janezom Janše pa je našel priročno politično žrtev v Marjanu Šarcu in njegovi stranki Lista Marjana Šarca. Šarčeva stranka pa je kot bombonček za nagrado dobila pripojitev k trenutni največji vladni in parlamentarni stranki Gibanje Svoboda pod vodstvom aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Jasno je, da besedilo razkriva dobesedno vojno med t.i. kadri Damirja Črnčeca in ostalimi zaposleni v slovenski obveščevalni službi. Črnčec je le izkoristil politično priložnost in zgradil mrežo kadrov, ki zasedajo pomembne pozicije v Sovi, Furs-u, vojaški obveščevalni službi, policiji in izbranih novinarjev v slovenski medijski krajini. Med ključnimi osebami v mreži Damirja Črnčeca se v besedilu pojavljalo Andrej Fefer, Irena Dolanc, Bruno Blažina, Robert Zirnstein, Branko Cvelbar, Primož Britovšek, Stojan Jereb, Vili Španinger, Dejan Matijević, Irena Španinger, Špela Boc, Debran Božič in Rajko (Darko) Kozmelj, Vida Žurga, Igor Kršinar (novinar Reporterja), Suzana Perman (sedaj voditeljica in urednica informativne oddaje Svet na Kanalu A), Vladimir Vodušek (Topnews) in dolgoletna zaupnica Boruta Jamnika Vesna Vuković (sedaj generalna sekretarka Gibanje Svoboda, prej novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano). Med ključnimi operativci Damirja Črnčeca se pojavlja tudi sedanji direktor Slovenske obveščevalne službe Joško Kadivnik. V delu besedila je tudi naslovom IV. Sporni stiki z osebami v tujini, obsojenimi zaradi organiziranega kriminala. Tukaj se pojavlja ime nekdanjega dolgoletnega vodje makedonske obveščevalne službe UBK Saše Miljakove. Lahko pa povemo iz lastnih izkušenj, da smo Črnčecu na Twiterju enkrat omenili eno ime in je lastnika medija Prava takoj blokiral. Celotno besedilo se sklada tudi z zadnjimi javnimi pismimi dr. Damjana Žuglja, da v Sloveniji ni t.i. levih in desnih. Tudi besedilo dokazuje, da je Damir Črnčec postal t.i. "oseba država v državi" za interese obalne klike, kjer izkorišča svoje nastavljance z vseh ideološko različnih političnih opcij za dosego ciljev drugih. Črnčec je vedno bil obveščevalec in ve se, da obveščevalci radi ponujajo svoje usluge zainterisiranim osebam, ki znajo ceniti skozi kariero pridobljeno vedenje!!! Vse to smo v našem mediju tudi večkrat razkrili, ko smo med drugim napisali, da je Črnčec postal vojak OBALE oz. ljudi z Ankaranskega-Hrvatinskega griča. Vendar pa je očitno pozabil na bivanje v času korona krize v Jagodju pri Izoli. Črnčec pa je v Jagodju dobil tudi "razsvetljenski obalni moment" za njegov ponovni vzpon. A Damir je pozabil, da ni znal dovolj ceniti dobrohotnost obalne klike!!!Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-Topnews Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsLuka Perš

Tue, 23. May 2023 at 20:14

2668 ogledov

Bo morala Golobova Tinca zaradi hranjenja nutrije plačati globo v višini med 420 in 1200 evrov?!!
"Z globo od 420 do 1.200 evorv se za prekršek kaznuje posameznik, ki krmi divjad v nasprotju z načrti lovskoupravljavskih območij, pravi 77. člen Zakona o divjadi in lovstvu http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3780. Nutrije so divjad, glej http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED3478. A je pismo z globo že na poti?", je razkril očitno kršitev uporabnik Twitterja Mario Plešej. Spremljevalka trenutnega predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba Tina Gaber je znana zagovornica pravic živali. Del slovenskih medijev je poročal, da je v Ljubljani skokovito narastlo število nutrij v predelih Ljubljanice in Ljubljanskega barja. Tako se je v javnosti ena izmed idej porodila, da bi se izvedel odstrel nutrij.Gabrova kot znana influencerka je posnela kratki video, kjer je hranila eno izmed nutrij. Ob tem pa tudi napisala, da je odločno proti odstrelu nutrij. Pojavila pa se je tudi peticija na spletu, kjer nasprotujejo odstrelu nutrij. Omenjeno peticijo pa je do sedaj že podpisalo 15 tisoč ljudi. View this post on InstagramA post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)Še pri tako nedolžni stvari lahko posameznik krši zakonodajo in mu lahko preti plačilo globe. Tina Gaber je pač na svoj način izrazila podporo nutrijam, ki se uvrščajo med divjadi. Natančneje v Uredbi o določitvi divjadi in lovnih dob so nutrije uvrščene v družino prostoživečih sesalcev po tretjem členu uredbe. V 77. členu Zakonu o divjadi in lovstvu pa med drugim piše, da bo z globo od 420 do 1.200 evrov kaznaje za prekršek posameznika če krmi divjad v nasprotju z načrti lovsko upravljavskih območij (prvi odstavek 41. člena). V prvem odstavku 41. člena piše, da je krmljenje divjadi je dovoljeno le za tiste vrste divjadi in na lokacijah, predvidenih z načrti lovsko upravljavskih območij.Sledeč po videoposnetku je Tina Gaber zelo verjetno nehote kršila zakonodajo in bi morala biti tudi oglobljena. No, mi ne mislimo pošiljati pozivov na ustrezne strokovne neodvisne instucije, ampak pričakujemo, da bodo urgirali sami.Luka Perš

Mon, 22. May 2023 at 23:36

1227 ogledov

Razkrivamo sporne medijske operacije Dragana Šolaka v Bolgariji in jih preplačal za več kot 100 MILIJONOV EVROV!!!
V našem mediju smo o balkanskem medijsko-telekomunikacijskem mogotcu Draganu Šolaku že velikokrat pisali o njegovih spornih poslih. Šolak, državljanu Srbije s slovenskim in malteškim potnim listom je s pomočjo nekdanjega direktorja Cie Davida Petreusa zgradil v nekaterih državah Zahodnega Balkana medijsko-telekomunikacijski-turistični imperij. Vendar vse kaže, da Šolaka pestijo velike finančne težave. Tako smo v našem mediju poročali, da ima Šolokovo podjetje United group za štiri milijarde dolgov. Analitik z oddaje Ura moči Miran Videtič pa je tudi zapisal, da bo Šolak del svojega imperija prisiljen prodati srbskemu Telekomu. O Draganu Šolaku smo pisali v našem mediju v člankih z naslovi Kurir: Vplivna članica Šolakovega United Group Dragica Pilipović Čefi kot zaposlena v EBRD odobrila 18,5 milijonski kredit!, Imperijal: Dragan Šolak taji, da je lastnik miamijske vile, vredne 27 milijonov dolarjev!, Šolakova United Group tone kot Titanik, dolg presega 4 milijarde evrov,, David Petraeus je angel varuh balkanskega medijskega imperija Dragana Šolaka! To je realna podružnica CNN za Balkan! in Slovenija azil za Šolaka: Golob dirigira, Muženič orkestrira, Vrabec pa pleše! SOVA, ZBUDITE SE!!!Foto: Prava.siVsebina naših člankov je že zdavnaj razkrinkala sedanje panične medijske napade na nekdanje vodstvo Urada za preprečevanje pranje denarja. Dragan Šolak pa je prišel spet v ospredje ob zadnjih "šokatnih" rakritij na Uradu za preprečevanje pranje denarja v času vodenja dr. Damjana Žuglja v času zadnje Janševe vlade. Slovenski medijski MSM uprizarja celo tedensko medijsko histerijo, da je Žugelj izvajal državni udar. Žugelj ni ostal dolžan in je v treh obširnih sporočilih za javnost razkril, da za vsemi hudimi medijskimi in političnimi napadi na njegovo delo stoji Obala in posamezniki iz Ankaranskega-Hrvatinskega hribu. Žugelj pa je eden redkih, ki je v vseh treh pismih razkril delovanje Obale. V našem mediju pa o tem opozarjamo že več kot leto dni o fenemonu Obala!Foto: Posnetek zaslona Srbija danasŠolak za bolgarske medije zapravil 1,2 milijardi!!! Preplačal jih je vsaj za 100 milijonov evrov!!!Šolakov osrednji regionalni informativni medij za Slovenijo N1 Slovenija predstavlja kot spoštovanega balkanskega poslovneža. Obstaja pa tudi njegova temnejša poslovna plat. Mi se bomo tokrat osredotočili na njegove bolgarske poslovne avanture. Na spletu smo našli članek z naslovom ISTRAŽIVANJE! Korupcionaška afera Junajted Grupe: Šolakov kriminal u Bugarskoj v spletnem mediju Srbija danas z dne 19. maja 2023. V njem dokaj natančno opišejo sporno delovanje Šolaka na bolgarskem medijskem trgu.Med drugim razkrivajo, da je Šolak za nakup dveh pomembnih bolgarskih medijskih hiš zapravil kar 1,2 milijardi evrov! Tako je za 970 milijonov evrov kupil Vivakom in za 290 milijonov evrov medijsko hišo Nova, izdajateljico medija Nova.rs. Kot pišejo omenjeni srbski medij, bi naj Šolak preplačal omenjena medija v skupni vrednosti med 100 do 120 milijonov evrov! Preplačila pa so bila namenjena nekaterim sumljivimi bolgarskimi tajkuni, ki so imele odlične povezave s takratnim vrhom bolgarske politike. Sporna nakupa obeh medijev sta se dogajala v obdobju šestih mesecev med leti 2020 in 2021.Eno osrednjih vlog je odigral bolgarski medijski tajkun Delyan Slavchev Peevski. V preteklosti je bil kot namestnik ministra v letu 2007 v vladi bolgarskih socialistov vpleten v korupcijski škandal, a so preiskavo proti njemu opustili. Peevski pa se je vrnil nazaj na staro delovno mesto. Julija 2013 je za zgražanje v bolgarski javnosti poskrbela novica, da so ga v bolgarskem parlamentu izvolili za predsednika Državne agencija za nacionalno varnost. Po hudih protestih bolgarskih državljanov je parlament mesec dni kasneje spremenil odločitev. Bil je tudi večkratni poslanec stranke DPS- Demokratična stranka za svobodo in pravice. V nemškem Spieglu pa so zapisali, da Peevski pooseblja oligarhični sistem klientelizma kot nihče drug.Foto: Posnetek zaslona-ICJŠolak prevzel celotne medijski imeperij Peevskega, ki je pod udarom mednarodnih sankcij Združenih držav Amerike in Velike Britanije! Peevski se znašel tudi v aferi Pandora Papers!Sporni bolgarski poslovnež je s svojim medijskim koncernom New Bulgarian Media Group od leta 2013 nadzoroval 80 % distribucije tiskanih medijev. 27. januarja 2021 pa je svoje medije prodal Šolakovi družbi Southeastern Europe United Group, hčerinskemu podjetju krovnega Šolakovega medijskega imperija United Group. Šolak pa je z nakupom Vivicoma in Nova group dejansko postal bolgarski medijski mogul.Mediji Zahodnega Balkana so poročali, da je bil dejanski lastnik Nova Group v resnici Peevski. Bolgarska javnost je bila takrat zelo kritična, saj je Preevski svoje medije uporabljal predvsem za izsiljevanje in blatenje političnih nasprotnikov takratnega režima.Ob Šolakovem nakupu Peevskega medijskega imperija se je že takrat špekuliralo, da se hoče Peevski se s prodajo imperija rešiti sankcij Združenih držav Amerike.Peevski pa je se v preteklosti znašel tudi v obsežnem novinarskem raziskovalnem projektu Pandora Papers. V njih so razkrili, da je imel Peevski v lasti lasti podjetja Verum International Ltd., ki ga je januarja 2016 na Sejšelih ustanovil lokalni ponudnik Alpha Consulting Ltd. En delničar podjetja Verum International je bilo podjetje Peevskega s sedežem v Dubaju, IGWT Ltd., ustanovljeno leta 2015 za poslovanje v prosti coni Ajman , v Ajmanu, Združeni arabski emirati, za opravljanje »splošnega trgovanja«, »naložb« in »svetovalnih storitev«. Peevski je 1. julija 2018 svoja deleža v Verum International in IGWT prenesel na svojega dolgoletnega sodelavca in odvetnika Aleksandra Paraskevova Angelova. Verum International je bil likvidiran maja 2019. V preteklosti pa se je tudi pisalo že o domnevnih Šolakovih družbah na Sejšelih in v Belizeju. Lahko sklepamo, da sta oba imela podobni poslovni model.Srbija danas pa tudi razkriva, da se je bolgarski medijski prijatelj Šolaka znašel pod udarom mednarodnih sankcij. Kot so v preteklosti poročali nekateri mediji Zahodnega Balkana, je imel Preevski v lasti gradbeno podjetje, ki pa je skrbelo med drugim za t.i, vzporedno trgovino tihotapljenja cigaret. S tem kapitalom pa je Preevski financiral v Turčiji prepovedana kurdska politična gibanja. Ena izmed njih pa so se znašle tudi na seznamu terorističnih organizacij. Preevski se je že od junija 2021 znašel pod t.i. individualnimi sankcijami ZDA zaradi vpletenosti v korupcijo, ki je v veliki meri izhajala iz znatnega vpliva in moči, ki jo je imel Preevski nad bolgarskim političnim establišmentom in mediji. Natančneje, Delian Peevski je bil sankcioniran s strani Američanov, ker se je ukvarjal s trgovanjem z vplivom in podkupovanjem, da bi se zaščitil pred javnim nadzorom in nadzoroval ključne institucije in sektorje v bolgarski družbi.Sankcije proti Peevskemu je februarja 2023 s podobnimi obrazložitvami uvedla tudi Velika Britaniji.Šolak pa tudi rad trdi, da ni povezan s t.i. "rusko propagando oz. mediji, ki poročajo izključno v korist Rusije. Spoštovani Dragan Šolak, si že pozabil na svoje lastništvo spletnega medija Insajder?Luka Perš
Teme
aleksander čeferin Miloš Njegoslav Milović fktivni posli SŽŽGP 300 tisoč evrov

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Vroča odvetniška-poslovna železniška saga! Ali bo "Tanjin" Miloš zapečatil kariero Aleksandra Čeferina?