Tuji obveščevalci namigujejo, da sta se v Sloveniji srečala Aleksander Čeferin in balkanski kriminalec Nebojša Prelevič!
V našo redkacijo so prišli namigi tujih obveščevalnih služb, da se je Aleksander Čeferin sestal v Sloveniji z balkanskim kriminalcem Nebojšem Prelevičem. Kdo laže in govori resnico bo kmalu razkrila aplikacija Sky in ugotovitve Europoola in DEA.
prava .
Slovenija

Sreda, 4. maj 2022 ob 20:09

Odpri galerijo

Aleksander Čeferin in Milan Kučan. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Demokracija, Twitter)

Na Balkanu vre. V lanskem februarju je javnost na Balkanu z zanimanjem spremljala aretacijo enega izmed vodij kavaškega klana v Srbiji Veljka Belivuka. Šef organizacije Radoje Zvicer pa je že dlje časa na begu. Eno osrednjih protoganistk med policijo, obveščevalno službo, sodiščem in tožilstvom v Srbiji je imela niti v rokah Diana Hrlaković, nekdanja visoka uslužbenka v srbski obveščevalni služba BIA in srbskem notranjem ministrstvu.

Po aretacijah v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Hrvaškem, Makedoniji so se aretacije članov kavaškega klana aprila 2021 zgodile tudi v Sloveniji. Srbski Blic je omenjal, da so del kriminalne združbe tudi Klemem Kadivec, Luka Arapović, Drejc Kovač, Blažo Kadivec, Danijel Mišljenović, Uroš Inglić, Igor Popović, Stojan Babić, Srđan Petrović, Elvis Kolenović, Nenad Tabaković, Danko Kožal, Danko Vukojević, Alen Bajc, Miloš Joksimović, Marko Škrbec, Darka Nevzatović, Slađan Petrović in Željko Hrlaković. Prav Hrlakovič bi naj bil v sorodstvenem razmerju z Diano Hrlakovič.

Zanimivo, vlogo Hrlakovičeve je razkril že decembra 2019 eden izmed spletnih komentatorjev na 24ur v eni izmed novic o kokainskem balkanskem kralju Titu. V Sloveniji je najbolj odmevala aretacija uslužbenke SDT Tanje Tolimir, ki je kot uslužbenka na vložišču na SDT izdajala informacije slovenski celici črnogorske kriminalne združbe. Njeno identiteto je razkril Bojan Požar, v našem mediju pa smo prvi razkrili sliko Tanje Tolimir.

Bile so tudi govorice, da naj bi bila njena mama Suzana Tolimir. Le ta naj bi pred leti bila med zaposlenimi na Okrajnem sodišču v Ljubljani, a so nam z ljubljanskega sodišča odgovorili, da Suzana Tolimir pri njih ne opravlja vlogo sodnice. Ali opravlja kakšno drugo delo oz. je opravljala, tega nismo izvedeli.

Enako smo izvedeli, da naj bi bil oče Tolimerove zaposlen v podjetju Varnost Vič. Zanimivo, med nadzorniki podjetja smo opazili Radenka Mijatovića, predsednika Nogometne zveze Slovenije in osrednjega operativca Aleksandra Čeferina za "nogometne posle" na območju Balkana. Izvedeli pa smo tudi, da je med zaposlenimi v tem podjetju tudi sin Mijatovića, Aleksander Mijatović. Sedanji predsednik NZS pa je tudi bil povezan s sumljivimi posli botra slovenskega nogometa Vladimira Šajna, ta pa spet s hrvaškimi nepremičninskimi posli mednarodnega sodnika Slavka Vinčeca. Spomnite se, kakšna panika je bila v Sloveniji, ko so Vinčeca ujeli v družbi članov škaljarskega klana v Bosni in Hercegovini.

Ne smemo pozabiti, da je v Srbiji bil eden izmed osrednjih akterjev poleg Hrlakovićeve  nekdanji predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza, še en odlični prijatelj predsednika Uefa Aleksandra Čeferina. 

Foto: Posnetek zaslona- Espresso

Kako je osrednji operativec balkanskega kralja kokaina Tita, Nebojša Prelevič, skrbel za pranje denarja z operacijami prodaj in nakupov nogometašev v Južni Ameriki in v Evropi?

Ali se še spominjate španskega nogometnega prvoligaša Malaga? Le ta je nepričakovano v preteklosti krojil vrh španskega in evropskega nogometa. Sedaj igrajo v drugi španski ligi in se borijo za obstanek. Zakaj je FC Malaga sploh zanimiva? V času njihovih največjih uspehov je prišlo ogromno opranega denarja zaradi trgovine s kokainom. Glavno vlogo pri tem so imeli kriminalne južnoameriške in balkanske tolpe, ki so nadzirali večino trgovine s kokainom v članicah Evropske Unije.

Srbski medij Kurir v članku z naslovom BALKANSKI KARTEL RADIO KAO NA FILMU, PA JE RAZBIJEN Tito komandovao iz Dubaija, ključni čovek bio Nebo! Prali pare preko fudbalera  razkril, da je po ponovni aretaciji balkanskega narkokralja Darka Šarića vpletenost balkanske mafije v tihotapljenje mamil iz Južne Amerike v Evropo, ta mreža pa je vse bolj izpostavljena. Tako so v letu 2021 svetovni mediji poročali, da je bila na celinah Južne Amerike in Evrope izvedena mednarodna akcija, v katero so aretirali 61 ljudi in zasegli 4 tone kokaina. 

Spletni medij Mondo je že septembra 2021 v članku z naslovom ZBOG FUDBALERA PAO KLJUČNI SRBIN BALKANSKE MAFIJE: Isto radio i Belivuk, preko igrača "prali" novac od kokaina?! opisal akcijo Interpola, v kateri so razbili balkanski kartel in so prali denar s prodajo in nakupi nogometnih igralcev po svetu. Nebojša Prelevič je bil aretiran v policijski akciji Musala. Mondo se je skliceval na ugotovitve španskega medija Abc.es, da so preiskovalci spremljali sled denarja od prodaje igralcev. Prelevič je večino posla opravil s Costa del Sol v Malagi. Osrednji pomagači Prelevića so bili državljani Srbije, Črne gore in Hrvaške. O teh odkritij pa smo tudi poročali že v našem mediju #Prava v člankih Operacija Major: Kako je padla balkanska kriminalna mreža, odgovorna za največjo distribucijo kokaina v Evropi! in Odstrte skrivnosti delovanja balkanskega narko kartela: Najemanje vil v Španiji, informacije o dostavah droge na bankovcih. Tukaj smo tudi omenili ime Nebojša Prelević.

"Bil je glavni logist, zadolžen za zagotavljanje prenosa na tisoče kilogramov kokaina v Evropo, pa tudi za obračanje in vlaganje zasluženega denarja. Bil je ena glavnih vezi s klanom Kavac," je o Preleviču po navedbah španskega medija poročal srbski Kurir.

Foto: Posnetek zaslona- Kurir

V nogometne transferje nogometašev je bil udeležen tudi Veljko Belivuk v Srbiji. To ni prvi primer, da so kriminalci vlagali v nogomet nezakoniti pridobljeni denar. Tudi legendarni nogometaš, sedaj že pokojni argentinski bog nogometa Armando Diego Maradona je posredoval na Kubi, da so izpustili aretiranega člana kriminalne skupine Kotor (predhodnica škaljerskega in kavaškega klana, ki so se sprli zaradi zasežene pošiljke kokaina v španski Valenciji op. a.) in srbskega poslovneža Gorana Radomana. Le ta je bil nekaj mesecev kasneje ubit v Beogradu.

Prelevićeva skupina je funkcionirala med sabo s ponarjenimi dokumenti, komunicirali so preko bankovcev, prali denar s prodajo kolumbijskih nogometašev, spreminjali lokacije, vozili drage avtomobile in bivali v elitnih hotelih. A so bili ves čas pod nadzorom mednarodnih in domačih organov pregona.

Preiskovalci so še ugotovili, da je bila njegova naloga zagotoviti prihod kokaina iz Južne Amerike preko Španije v Evropo. V času preiskave je Prelovič večkrat obiskal Madrid, Barcelono in Malago, preden se je vrnil nazaj v Južno Ameriko. Tako so ga preiskovalci posneli na odprtem morju med obema celinama. O pogajanjih in logistiki so se pogovarjali v Domikanski republiki, nato v Evropi in še z glavnim šefom v Dubaju so razkrili Interpolovi preiskovalci. Kot je razkril srbski Kurir je bil Prelovičev šef nihče drug kot razvpiti Tito- Edin Gačanin, šef Balkanskega kartela. A naši obveščevalni tuji viri trdijo, da Gačanin v resnici ni sploh pravi balkanski kokainski kralj Tito. Po njihovih navedbah naj bi izhajal iz stare udbaške šole Staneta Dolanca, ko so za posle vzporednega mehanizma v trgovini z drogo aktivirali nekdanje športnike iz borilnih športov ter sveta športa. O tem je v intervjuju z novinarko Demokracije Petro Janša spregovoril balkanski bojevnik v Uragvaju Anastazije Martinčič.

Posnetek zaslona- Mondo

Se je balkanski kriminalec iz črnogorskih Beran Nebojša Prelović v Sloveniji sestajal s predsednikom Uefa Aleksandrom Čeferinom?

Organi pregona so preiskavo začeli leta 2018, ko so odkrili jadrnico, v kateri sta potovala dva državljana Hrvaške in en državljan Združenih držav Amerike. Na ladjo se je vkrcala kolumbijska GEA, skupina za posebne operacije. Njihovi agenti so našli 1,4 tone kokaina. Preiskava se je nadaljevala konec leta 2019, ko je bil eden najpomembnejših članov organizacije znova posnet ob pripravi nove večje pošiljke tihotapljenja kokaina.

Nato je bila preiskava usmerjena proti Nebojši Preleviču, ki je bil ključna oseba balkanskega kartela. Poleg španskih mest Malage, Madrida in Barcelone je bil med osredjenimi operativci v Srbiji, Madžarskem in glej ga zlomka tudi v Sloveniji so v preteklosti pisali srbski in črnogorski mediji.

Avtor je v članku z naslovom Operacija Redington: S suspenzom Twitter profila novinarja Luke Perša napovedujejo razkritja mafijskih dejanj globoke države! z aprila 2021 razkril, da sta se v času covidnih ukrepov v eni izmed gostiln v bližini Grosuplja sestala Aleksander Čeferin in voditelj oddaje 24ur večer Uroš Slak. Kdor se spomni Slakovih intervjujev s Čeferinom v preteklosti, vam je takoj jasno, kam pes taco moli. Že takrat smo tudi vedeli, a nismo razkrili, da je bil z njima takrat eden izmed državljanov Črne gore. Sumilo se je, da bi to lahko bila nekdanja nogometaša in sedaj vplivna črnogorska nogometna funkcionarja Predrag Mijatović ali Dejan Savićević. Sosedje so takrat tudi poklicali policijo, a so gostje pobegnili skozi zadnja vrata, preden bi jih ujela policija.

Vendar so nas naši obveščevalni viri iz tujine opozorili in namignili, da je bil skrivnostni gost iz Črne gore nihče drug kot domačin iz črnogorskih Beran Nebojša Prelević.

Ne pozabite, da je bil Čeferinu šef v NK Olimpiji še en znan prebivalec iz Beran poslovnež Izet Rastoder. Rastoderjevo podjetje Derby pa je bilo že večkrat ujeto, da so v njegovih pošiljkah banan odkrili kokain. A do sedaj jim ni nihče dokazal krivde, sam Rastoder pa je povedal, da so žrtve drugih kriminalnih tolp iz Južne Amerike in jim le te med potjo podtaknejo velike količine kokaina. Se pa tudi že dlje časa na obveščevalni sceni govori, da Rastoderjevo početje krije ameriška CIA.

Poleg tega ne smemo pozabiti, da je Šaričevega Balkanskega bojevnika v Sloveniji Dragana Tosiča branila prav Čeferinova odvetniška pisarna iz Grosupljega. Ob koncu lanskega novembra je senat Vrhovnega sodišča s predsedujočim vrhovnim sodnikom Brankom Maslešem razveljavil sodbo nižjih sodišč in spustil balkanske bojevnike na svobodo.

Tuji obveščevalni viri so nam že v preteklosti pomagali ob zakulisju najbolj umazane kapitalistične nogometne vojne ob lanskoletni "enodnevni" ustanovitvi Superlige. Že takrat smo razkrili, da so vplivni arabski prijatelji Aleksandra Čeferina povezani omrežjem avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa, ki je s pomočjo balkanskega vzporednega mehanizma poskrbel, da je na lepe oči v državah nekdanje Jugoslavije izginilo od 90.ih let pa do danes 150 milijard evrov. To umazano balkansko igro je z dokumetni ubitega srbskega odvetnika Vladimira Cvijana razkril eden najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev Domagoj Margetić. Večino denarja pa so oprali prav preko Združenih arabskih emiratov in Katarja. Prav tam, od koder prihajajo vplivni arabski prijatelji Čeferina in balkanski kokainski kralj Tito.

V primeru, da res držijo namigi tujih obveščevalnih služb in se je Prelević sestal s Čeferinom, gre za svetovni škandal mednarodnih razsežnosti. Upajmo le, da so se tokrat tuji obveščevalci zmotili. Kdor laže in ima prav, se bo kmalu izvedelo v slovenski javnosti.

Foto: Posnetek zaslona- Kurir

Slovenska sodna, tožilska, policijska in odvetniška elita, kmalu vas bo pozdravila aplikacija Sky!

Vendar v zadnjih dneh in mesecih balkanski mediji množično poročajo o odkritjih Europoola, Interpoola, ameriške DEA ter ostalih mednarodnih institucij za pregon mednarodnega kriminala o dešifriranju aplikacije Sky.

Le to so uporabljali člani balkanskih kriminalnih tolp za medsebojno komunikacijo. A so jim mednarodni organi pregona spretno podtaknili svojo vezijo in so prišli do neverjetnih odkritij.

Med drugim so se v aplikaciji ujeli sodniki, tožilci, policisti, odvetniki v Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji in na Hrvaškem. Le v Sloveniji mislijo vsi, da bo nastradala le nekdanja nižja sodelavka na SDT Tanja Tolimir. O imenih bomo v našem mediju že nadaljevali v kratkem, koga so vse mednarnodni organi ujeli in aretirali med zgoraj navedenimi na Balkanu. Razkrijemo lahko le to, da je eden izmed črnogorskih policijskih krtov za sodelovanje s kavaškim klanom zaslužil 46 milijonov evrov!

Spomnite se izjav italijanskih mafijcev, da je Slovenija ena najboljših držav za skrivanje pred mednarodnimi organi pregona. V primeru, da slovenska tožilska, sodna, odvetniška in policijska elita mislijo, da bodo krivi vsi južno od Sotle se krepko motijo.

Napoveduje se, da bo v nekaj dneh ali pa tudi mesecih v slovensko javnost prišel spisek vseh posameznikov, ki so znotraj policije, tožilstva in sodišča sodelovali z balkanskimi kriminalnimi tolpami. Nič, pozdravlja vas aplikacija Sky.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 20. May 2022 at 12:14

0 ogledov

Samo, da je po "Hofer ceni," v komentarju o oblikovanju Golobove "svobodne vlade" piše dr. Milan Zver
Oblikovanje nove slovenske vlade se nadaljuje. Proizvajalci slovenskega javnega mnenja ustvarjajo klimo, da se neizmerno mudi. Od nekdaj je bilo tako, da so se vse radikalne spremembe oblasti dogajale hitro; evolucionarna normalnost lahko pri tem samo moti, saj bi lahko prišla na plano kakšna težava, npr. kadrovski manko, ki tare tudi to novo oblast, in vsebinska revščina, ki jo ponuja. Pred volitvami niso ponujali programa – so PROTI stranka, ne pa ZA; sedaj pa so oblikovali le nekaj izhodišč, ki bi bile smešna, če ne bi vsebovala nevarnosti. Čaka nas negotovost na polju gospodarstva, zunanje politike, sociale in šolstva. Tako prazne ponudbe v demokratični Sloveniji še nismo doživeli. Poleg teh esencialnih vprašanj si moramo postaviti vprašanje, kako se je sploh lahko zgodil ta volilni čudež. Najbrž je znano, da je volilna udeležba praktično linearno padala vse od prvih demokratičnih volitev v samostojni Sloveniji. In to na vseh ravneh: na lokalni, parlamentarni in predsedniški. Potem pa se zgodi leto 2022 in volitve v Državni zbor. Prejšnja vlada se je uspešno soočala s pandemijo, zagotovila ogromno evropskih razvojnih sredstev, ustrezno vidnost v evropskem in svetovnem prostoru, dosegla visoko gospodarsko rast, najvišjo zaposlenost v slovenskem gospodarstvu, zdrave javne finance, učinkovite socialne transferje, najnižjo brezposelnost itd., itd. Toda v dolini Šentflorjanski taka vlada gladko pade ?!? In to s prepričljivih deset odstotnih točk, ob dejstvu, da na volišča pride – pozor -  20 odstotkov več volivcev kot običajno. Dvajset odstotkov, brez da bi k temu odstotku prispevale kakšne izredne razmere. Postavlja se torej vprašanje, ali mobilizacijski potenciali (skrajne) levice res segajo tako visoko! Mislim, da ne, in da bi bilo pošteno, če bi ponovili štetje glasov. Ti dve številki,  10 in 20 odstotka “presežka” na tokratnih volitvah se enostavno ne da razložiti niti v normalnih okvirih sodobne politične znanosti. Zato bi ponovno štetje – ki je seveda izraz nezaupanja v volilni mehanizem z Državno volilno komisijo vred – razkrilo nezakonitosti, ki so se pojavljale in odpravilo sum v spornost volitev in, konec koncev, povečalo njihovo legitimnost. Če to gre v ZDA, zakaj ne bi tudi v Sloveniji? Dandanašnji tudi hekerji, ki so vselej korak spredaj, svetlobna leta pa pred našo DVK, ki ne zna izračunati niti mandatov, brez težav postavijo vlade, ali pa jih sesuvajo. Skratka, v zadnjih dneh poslušam analize vseh in vsakogar: največ jih obtožuje volilni sistem, ki ga imamo, in pa, oprostite izrazu, “butast folk”, ki lahko izvoli kaj takega. Volilni sistem je slab, da ne bi mogel biti slabši. Tudi demokratična kultura ni preveč visoka. Sprejmem tudi to, da Janković uspe na volitve pripeljati vse, predvsem tiste, ki jim Slovenija ni intimna opcija. Metropola "rules"! Toda tokrat prst krivde usmerjam neposredno  v štetje volilnih glasov. Vedno sem analiziral volilni proces v Sloveniji. Nikoli nisem kritiziral obdelave podatkov, niti ob prvih volitvah, ko je bila kar desetina neveljavnih glasovnic. Toda globoko sem prepričan, da je tokrat moralo biti nekaj močno narobe! Menim, da v normalnih okoliščinah ni mogoče v fotofinišu zmagati za 10 odstotnih točk, ali povečati udeležbo na volitvah za celo petino!!! Lahko kupimo trditev, da smo Slovenci na teh volitvah izbrali po “Hofer ceni”, se pravi: učinkovita reklama, četudi ne rabiš, vseeno kupiš, ker je pač poceni. Čeprav je simpatičen Bizovičar v reklami za Hofer še tako prepričljiv, ne more nikoli dokazati, da so tokrat Slovenci za ”Hofer ceno” izvolili kakovost na ravni priljubljenega glasbenega virtuoza Andrea Rieua,  čigar vizualna identiteta mu je očitno všeč. Dvom ni vselej znak fair playa, je pa zagotovo izkaz kritičnega in razumnega spremljanja družbenih dogodkov. Pa četudi sprejmemo poraz in priznamo, povedano žargonsko, da so nas "nadmudrili"  tudi na način, da ste nas ogoljufali, bo nakup po tej ceni kmalu streznil ljudi: prihajajo višji davki, nižje plače, višji življenjski stroški, nižja kakovost življenja, izseljevanje najbolj produktivnih, plačevanje za nezakonite migrante, od katerih so že mnogi tokrat volili. Vse to bo sedaj tiste, ki revanšistično grozijo, kot strela z jasnega udarilo nazaj. Politkolesarstvo ni nič v primerjavi s tem, kar čaka novo oblast, če nas bo popeljala nazaj v zgodovino, tako enostavno, po “Hofer ceni”.  

Thu, 19. May 2022 at 17:20

146 ogledov

Ruski režim v Ukrajini izvaja kulturocid
"Zaradi ruske agresije na Ukrajino so ogrožena življenja Ukrajincev, ogroženo je ukrajinsko gospodarstvo in mnogi državni sistemi (zdravstvo, šolstvo, infrastruktura ...), ogrožena pa je tudi njihova kultura, predvsem materialna dediščina. Čeprav je Putin hotel uničiti ukrajinsko identiteto, jo je z agresijo le še utrdil," je uvodoma dejal dr. Zver. Spomnil je, da so evropski poslanci že marca letos razpravljali o ruskem zgodovinskem in kulturnem revizionizmu. Kot je opozoril poslanec, Vladimir Putin vojaško agresijo na Ukrajino med drugim utemeljuje z obrazložitvijo, da "Ukrajina ni prava država". "Zamislite si, sosednji državi odvzame identiteto in jo napade. Ne razumem ljudi, ki drugim dokazujejo, kaj so in kaj smejo biti," je rekel poslanec. "Ta agresija je pokazala, da človekovo življenje za agresorja nima visoke cene", je dodal dr. Zver in spomnil na pokol nedolžnih civilistov v Buči. "Prav tako se ne spoštuje ukrajinske kulturne dediščine in kulture nasploh," je dejal dr. Zver. "EU mora zato v sodelovanju z državami članicami, regionalnimi in lokalnimi oblastmi ter civilno družbo in privatnim sektorjem narediti vse, kar je v njeni moči, da zaščiti ukrajinsko kulturo," je poudaril poslanec in ob tem pozdravil dejstvo, da so bile na odboru prisotne tudi organizacije, ki so vzpostavile kampanjo za pomoč kulturnemu sektorju v Ukrajini. Po mnenju dr. Zvera rusko invazijo in uničevanje kulturne dediščine v Ukrajini lahko primerjamo s talibanskim uničevanjem kulture in s srbskim uničevanjem kulturne dediščine  v Dubrovniku, pa tudi v drugih državah, ki jih je prizadela vojna vihra v 90-ih letih. Taka dejanja agresorja po njegovem mnenju dokazujejo, da Rusija v Ukrajini izvaja kulturocid.   "Razumljivo je, da se denar, zbran na donatorskih konferencah in denar, ki se bo stekal v "Trust Fund for Ukraine", primarno uporablja za zagotavljanje osnovnih življenjskih potreb Ukrajincev, a ob tem ne smemo pozabiti na sektor kulture," je poudaril evropski poslanec. Po besedah dr. Zvera je ukrajinska kultura temelj ukrajinske kulturne in nacionalne identitete, ki ju moramo v času vojne še posebej varovati. "Spoštovanje kulturne dediščine je del evropskega vrednotnega sistema in eden izmed temeljev Unije, h kateri si od leta 2014 želi pristopiti tudi Ukrajina. To njeno namero moramo na vse načine podpirati," je zaključil dr. Zver.

Wed, 18. May 2022 at 19:05

216 ogledov

Tednik Domovina 48 prinaša - Državna volilna komisija: kaj vse je šlo narobe pri minulih državnozborskih volitvah
Kaj vse je šlo narobe pri minulih državnozborskih volitvah v svoji prvi Vroči temi pri Domovini razkriva Luka Svetina. Serija napak Državne volilne komisije, katerih krona so napačno izračunani mandati kandidatov za poslance, je pri mnogih vzbudila dvom v legitimnost izvedbe volitev. Ustavni pravnik dr. Matej Avbelj miri, da legitimnost volitev ni vprašljiva. Bi pa v drugačni politični kulturi vodstvo DVK ob takšnih spodrsljajih ugled institucije obranilo z odstopom, česar pa pri nas ni pričakovati. Je pa predsednik DVK Dušan Vučko iz krivdnih razlogov odpustil pomočnico direktorja za organizacijo in izvedbo volitev Nino Mujagić. Za Domovino je povedala svojo plat zgodbe. Intervju z Aljušem Pertinačem, voditeljem oddaje Faktor na TV3:“Z eno izjemo so vsi predsedniki Socialnih demokratov rezultat volitev razglasili za zmago, ne glede na to, kakšen je bil. – V državi, kakršna je Slovenija, bi se morala SD boriti za zmago na volitvah, ne za obstoj v parlamentu. – Golob morda res nima izkušenj v politiki, ima pa izkušnje z Zoranom Jankovićem. Če kaj ve o politiki, ve, kaj se je zgodilo Jankoviću, ko je zmagal na volitvah leta 2011, in tega noče ponoviti. – Levica. Komaj so prilezli v parlament in zdaj gredo v vlado. Njihovi ljudje, vključno s koordinatorjem, bodo ministri. Recept za katastrofo. – Političnim mrtvecem kot sta Alenka Bratušek in Marjan Šarec dajati neke politične funkcije je nepredstavljivo.” Foto tedna je s Pohoda za življenje v Zagrebu, od koder je poročal Peter Merše. V zvezi s temo splava je tudi pričevanje matere, ki ima za seboj tako izkušnjo umetnega splava kot sprejetja življenja otroka s hudo možgansko okvaro. Na Twitterju je nekaj prahu dvignil intervju z Vidom Planincem: “Še nihče se ni samozadovoljeval in bil na to ponosen”. Mojca Belcl Magdič je obiskala Brežice. Kaj vse si lahko tam ogledate, boste izvedeli v kratki reportaži. Selma Bizjak je tokrat pekla listnate žepke s šparglji. Vse to in še več v 48. številki Domovine, ki izide v četrtek, 19. maja.

Tue, 17. May 2022 at 22:54

1730 ogledov

Dosje Slavko Vinčič: Kako se pripadnik slovenske sodniške nogometne kamarile druži z narkostarletami!Destinacija Bjelina!
Čas je, da se razkrije temna plat slovenskega nogometnega sodnika Slavka Vinčiča iz Maribora. V marcu 2020 je bil skupaj s svojimi poslovnimi partnerji aretiran na ranču v Suvem polju v bližini bosanske Bjeline. Škandal so hitro zakrili vplivni vladarji slovenskega nogometa Vladimir Šajn, Radenko Mijatović in Aleksander Čeferin s pomočjo slovenskih dominatnih medijev. A resnica je popolnoma drugačna. Naši viri iz tujih obveščevalnih služb in z odličnimi vezami znotraj Europola, Interpola in ameriške DEA so nam razkrili, da je tudi Slavko Vinčič le eden izmed 800 slovenskih državljanov in podjetij, ki so se znašli na seznamu kriminalnega balkasnkega vzporednega mehanizma. Iz celotnega Balkana bi naj bilo več kot 4000 oseb. Če se bodo vsi ti podatki izkazali za resnične, se bo v Sloveniji in na Balkanu zgodil začetek konca sodstva, tožilstva in policije. Večino kriminalnih poslov je potekalo preko pranja denarja v svetu nogometa, energetike, plina in nafte. Slovenci, Bog nam pomagaj! Uspehi slovenskih nogometnih klubov v Evropi so prej izjema. V preteklosti nas je s svojimi uvrstitvami v Ligo prvakov (dvakrat) ter v tekmovanje Liga Evropa ( trikrat oz. štirikrat) razveselil najuspešnejši slovenski nogometni klub v samostojni Sloveniji NK Maribor. Temu se je v lanski sezoni pridružila še ponos Prekmurja, NK Mura z nastopom v Konferenčni evropski ligi. Še več, prekmurskim črno belim je uspelo premagati tudi angleškega nogometnega velikana Tottenham. Slovenska nogometna reprezentanca pa je največje uspehe doživela z uvrstivijo na evropsko nogometno prvenstvo (leta 2000 v Belgiji in na Nizozemskem) ter z dvakratno uvrstitvijo na svetovno nogometno prvenstvo (leta 2002 v Južni Koreji in leta 2010 v Južnoafriški republiki).  Svoj pečat v najbolj popularni globalni športni panogi pa so svoj pečat pustili tudi slovenski nogometni sodniki. Med prvimi mednarodnimi nogometnimi sodniki v samostojni Sloveniji je bil Drago Kos, kasneje tudi mednarodni delegat (kontrolor sojenja) na evropskih nogometnih tekmah. Slovenska javnost si je zapomnila najbolj nogometna sodnika Damirja Skomina. Le ta je s trdim in garaškim delom v svoji poklicni karieri odsodil nekaj najbolj pomembnih dvobojev, med drugim tudi finale Lige prvakov. Sedaj po njegovih stopinjah stopa mariborski delilec pravice na nogometnih zelenicah Slavko Vinčič. Vendar za razliko od Skomine je bila njegova kariera postrežena z množico bližnjic pri njegovem napredovanju do elitnega evropskega nogometna sodnika. To ve tudi Drago Kos. Kvaliteto sojenja mu ne more nihče očitati, saj večino dela na nogometnih zelenicah opravi korektno in profesionalno. A žal obstaja tudi njegova temna plat, kjer bi morali v vrhovih UEFE zazvoniti vsi alarmi! A ga krijeta tako predsednik UEFA Aleksander Čeferin kot boter slovenskega nogometna Vlado Šajn. Nekdanji dolgoletni vodja sodniške nogometne organizacije je že vrsto let vpliven član odbora za sodniška pravila in ustvarjanje list elitnih nogometnih sodnikov na evropski nogometni zvezi. Slavko Vinčič se je znašel v središču afere v marcu 2020. Takrat so policisti bosanske PU Bjeline na ranču v Suvem polju bližine Bjeline aretirali štiridest ljudi. Akcijo so izpeljali s pomočjo tako slovenskih in hrvaških organov pregona. Vse aretirance so spremljali več mesecev tudi s pomočjo Europola, Interpola in ameriške DEA.  Foto: Posnetek zaslona-Svet24 Kako se je Slavko Vinčič znašel "po krivem" in "nepričakovanem" na balkanski narkoorgiji na tajni lokaciji zloglasnega Škarljaskega klana? Poleg Slavka Vinčiča je bila osrednja figura afere balkanska starleta srbskih korenin Tijana Ajfon. Kot je poročal eden izmed balkanskih medijev Starmo.ba , so aretirance osumili trgovino z drogo, preprodajo orožja in ukvarjanje s prostitucijo. Med drugim tudi pišejo, da je med prijetimi osumljenci bil tudi državljan Slovenije z začetnicama A.B. Dan po objavi novice so Vinčiča hitro izpustili iz bosanskega pripora. Sam pa je večim slovenskim medijem razlagal zgodbo, da je bil le žrtev in zaslišan kot priča. Med drugim je tudi povedal, da se je tam s poslovnimi prijatelji dobil le na pijači.  A to je bila le še ena naivna pravljica za slovensko rajo. Vinčič se s poslovnimi partnerji ni dobil v enem izmed lokalov ali gostiln v bližini bosanske Bjeline, ampak na tajni lokaciji, kamor ni imel nihče vstopa razen povabljenih. V preteklosti so nam viri iz Maribora, Doba, tajnih služb potrdili, da je bil oz. še je povezan s poslovnim krogom zloglasnega balkanskega mafijskega kartela Škaljarski klan. Vendar so po objavi aretacije skočili tako Šajn, sedanji predsednik NZS ter glavni Čeferinov balkanski nogometni operativec Radenko Mijatovič in po podatkih tajnih služb iz tujine tudi sam predsednik UEFA Aleksander Čeferin. Ne moremo zatrditi, da je bil dejansko Vinčič v vse to vpleten, a je pred kratkim prišel zanimivi video enega boljših poznavalcev kriminalne balkanske zgodbe Srđana Noga. Ja, o njem boste na spletu našli veliko člankov, ki ga želijo diskreditirati in kompromitirati, a Nogo spada v rang najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev kot so Domagoj Margetić, Milivoj Brkić, Irena Divkovič Milanović, Đorđe Višekruna, Slobodan Vasković itd... Tako je Nogo v enem izmed svojih videov razkril resnico z vsemi dejstvi, dokumenti in dokazi o znamenitem ranču v bližini Bjeline. Tja so imeli dostop res le izbranci balkanskega kriminalnega miljeja in so nosili vreče denarja zaradi trgovini droge, z orožjem in prostitucijo. Zloglasna balkanska starleta Tijanaa Ajfon je večkrat gostom na ranču v bližini Bjeline nudila spolne usluge. Vinčič se tam po pripovedovanju naših virov ni znašel samo enkrat. Isto kot Ajfonova. Poleg nje pa še druga balkanska starleta srbskih korenin Tamara Đurić. Le ta je sama vse to prostudušno priznala v eni izmed oddaj na Pink TV, da je skrbela za "sproščenost" med moško publiko v Bjelini. Ob tem lahko dodamo, da se je sodobna balkanska kriminalna zgodba začela razpletati z zloglasno aretacijo vidnega člana črnogorske kriminalne tolpe Kavaški klan Veljka Belivuka, enega izmed vodij navijaške struje znotraj navijačev srbskega Partizana Grobarji. Ob njem pa sta se v središču še znašla nekdanja visoka uslužbenka v srbski obveščevalni službi BIA in notranjem ministrstvu Dijana Hrlaković in "srbski best frend" Aleksandra Čeferina, nekdanji predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza. Kako je peterec Šajn. Mcdowell, Mijatović, Čeferin in Vinčič prevzel vse lovke slovenskega in balkanskega nogometa! Preden se bomo lotili poslovne zgodbe Slavka Vinčiča je za razumevanje zgodbe poznati ključna imena slovenskega nogometa in kako so med sabo povezani. To so Vladimir Šajn, Radenko Mijatovič, David McDowell in Aleksander Čeferin. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv V članku z naslovom Sumljivo: predsednika NZS predlagata z veliko masla na glav v Odlazkovem mediju Svet24 so razkrili del modus operandija spornega delovanja Vlada Šajna. Ni čudno, da je po objavi tega članka sedanji predsednik NZS Radenko Mijatović poskrbel za 250 tisoč evrov oglaševalskega denarja v še eni ediciji v lasti Odlazka, dnevem športnem mediju Ekipa. Vlado Šajn in David McDowell sta bila poslovna partnerja v podjetju Mediafin. Kot je takrat poročala informativna oddaja Planet danes na Planet TV sta odprla devet podružnic za posojanje denarja z imenom Mediafin z glavnim sedežem na Dunajski 21 v Ljubljani.  Njuna podjetja naj bi v zadnjih nekaj letih posodila najmanj tri milijone evrov takšnim, ki kredita ne morejo dobiti v bankah. Z zelo visokimi obrestnimi merami, tudi več kot 40-odstotnimi. V nadaljevanju razkrijejo, da je bilo med podjetji Mediafin KOM, ki je že nekaj časa v stečaju. Šajn in McDowell sta Fursu ostala dolžna slabih 150.000 evrov. Družbo Mediafin PRO je v preteklosti oglobil tržni inšpektorat.  Podjetje M-FIN.KOM je imelo licenco le za posojanje denarja na območju Ljubljane. To ni ustavilo dvojca Šajn-Mcdowell, saj na spletni strani ponujala kontaktne številke podjetja v nekaterih drugih krajih, v tradicionalno nogometnih mestih, kot so Maribor, Celje, Novo mesto in Kopru. Kot so ugotavili novinarji Planeta Danes, naj bi v lokalnih okoljih kot posojilodajalci nastopale fizične osebe – nekdanji nogometni sodniki, delegati in kontrolorji sojenja. Denar naj bi posojali tudi nogometašem in nekaterim nogometnim funkcionarjem po Sloveniji. Zanimivo, v Mariboru je posle za Šajna in Mcdowella opravljal Zoran Novarlič, dolgoletni vodja mariborske sodniške organizacije in mentor pri sojenju Slavka Vinčiča. Z dobro obveščenih virov pa smo tudi izvedeli, da imata Vinčič in Šajn tudi skupni posel na Hrvaškem, saj naj bi skupaj v enem izmed hrvaških letovišč oddajala apartmaje. Foto: Posnetek zaslona-Uefa Vsa ta obobužana podjetja je kasneje reševal oz. kupil iz stečajne mase poslovni krog Radenka Mijatovića. Kar je bilo vredno, so vzeli, ostalo pa poslali rakom žvižgat. Ta modus operandi in naveza Šajn-Mcdowell- Mijatovič deluje ves čas in to so vedeli tako Drago Kos kot nekdanji vrhunski nogometni sodnik Damir Skomina. Vprašajte se, zakaj se Skomina po končani sodniški karieri ni odločil, da bi nadaljeval kariero kot kontrolor sojenja ali pa bi postal sodelavec Šajna na Uefi? Ker je vedel, kakšni pridaniči v resnici vodijo lovke v slovenskem, balkanskem in evropskem nogometu. Ob vsem tem jim hrbet krije še predsednik Uefa Aleksander Čeferin. Ne pozabite, v našem mediju smo pred kratkim razkrili informacijo in namig tujih obveščevalnih služb, da se je v bližini Grosupljega srečal z balkanskim kriminalcem iz črnogorskih Beran Nebojšem Prelevićem. O spornih dejanjih Čeferina in tudi Radenka Mijatovića pa je avtor zapisal v mnogih člankih še kot novinar spletnega medija Nova24tv. Foto: Posnetek zaslona-Stormo.ba Ali sta prav Vinčičeva partnerja Saša Belić in Riccardo Merdausl ključni osebi povezanosti Vinčiča s balkanskim kriminalnim vzporednim mehanizmom? Slavko Vinčič je leta 2007 odprl podjetje Latra Mont. Podjetje  je specializirano za najzahtevnejše varilsko montažne storitve na industrijskih in energetskih objektih. Vinčič zaseda mesto direktorja, v administraciji pa so še zaposlene Nina Novarlič (sorodnica ali družinska članica dolgoletnega Šajnovega sodelavca Zorana Novarlića), Manuela Hergula in Sabina Forgec. Latra Mont se je do sedaj znašel le v sodnem sporu s podjetjem METALLUM ZORMAN d.o.o zaradi plačila v višini 15 tisoč evrov, ki ga je zahteval Metallum Zorman od Vinčičevega podjetja. A smo izvedeli, da Vinčič za delovno silo uporablja predvsem bosanske delavce. V preteklosti so nam že naši viri iz tujih obveščevalnih služb zaupali, da mu delavce ureja eden izmed bosanskih državljanov, tesno povezan s Škarljamskim klanom. Vinčič naj bi za enega delavca prejel med 5 do 10 tisoč evrov. Eden osrednjih poslovnih partnerjev Slavka Vinčiča je Saša Belič. V preteklosti sta bila lastniško udeležena (vsak z 18,66-odstotki) v podjetju INSURATE, raziskave in razvoj, d.o.o. Poleg njiju je imel večinski delež podjetje DS Sistemi, ki pa so bili v preteklosti v lasti Mateja Ozima, od 20. avgusta 2020 pa v stoodstoni lasti podjetja Insurate. Podjetje lastniško sedaj samostojno obvladuje Andrej Kline. Na strani E-bonitet so podjetju Insurate namenili oceno 1-izredno tveganje za poslovanje.  Po merilih ZFPPIPP je nastopila domneva insolventnosti zaradi dolgoročne plačilne nesposobnosti po kriteriju negativnega kapitala (1. tč. III. odst. 14. čl. ZFPPIPP). Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Izkazan presežek kratkoročnih obveznosti nad kratkoročnimi sredstvi vodi v nelikvidnost. Obrat celotnih sredstev je podpovprečen. Nizka višina letnih prihodkov nakazuje na izpostavljenost subjekta tveganjem zaradi sprememb v njegovem poslovnem okolju. Foto: Posnetek zaslona 24ur.com Slavko Vinčič pa je dne 14. maja 2021 vstopil v lastništvo podjetja BG PROJEKT, družba za gradnjo, trgovino in druge storitve, d.o.o. Njegova poslovna partnerja sta Vinčecev poslovni znanec Saša Belić in Riccardo Merdausl, ustanovitelja omenjenga podjetja. Glej ga zlomka, prav ta trojka je bila aretirana marca 2021 na tajnem ranču v lasti balkanskega kriminalnega vzporednega mehanizma v bližini Bjeline. Sašo Belič je še večinski lastnik podjetja HIdro Mat. V preteklosti pa je bil poleg lastništva Insurate še lastnik podjetja Weber Mansmont. Riccardo Merdausl pa je sedaj še delni lastnik podjetja GROUP NRS, d.o.o. skupaj z Nihadem Islamagićem in Slavišo Dobričem. V preteklosti pa je bil Merdausl še samostojni lastnik podjetja ARI INVEST, gostinstvo in gradbeništvo, d.o.o. in ODRACCIR, gostinstvo, d.o.o, ki je končalo v stečaju. Foto: Posnetek zaslona-24ur.com Tudi to podjetje se ne more pohvaliti z vidno bonitetno oceno. Njena ocena na spletni strani E-bonitet je 3-visoko tveganje. Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Izkazan presežek kratkoročnih obveznosti nad kratkoročnimi sredstvi vodi v nelikvidnost. Posledica relativno nizkega izida iz poslovanja je podpovprečna stopnja donosnosti sredstev. Obrat celotnih sredstev je podpovprečen je zapisano na omenjeni spletni strani. Ob tem se lahko le vprašate, kakšen poslovni uspeh so slavili Merdausl, Belić in Vinčič v sumljivem ranču bližine Bjeline. Mogoče pa so podpisali donosni gradbeni posel za Škarljaski klan, kjer so hoteli balkanski kriminalci le oprati denar preko skupnega podjetja BG projekt v lasti omenjene trojice. Ne glede, da so slovenski mediji afero Vinčiča pometli pod preprogo, jo zagotovo nisto v Interpolu, Europollu in v ameriški DEA. Bomo videli, kdo ima prav in kdo laže, a nogometnu sodniku Slavku Vinčiču ne kaže najbolje. To pa ne moti Vlada Šajna, botra evropskih nogometnih sodnikov, ki mu je za nagrado za vdanost soustvaril vrhunsko kariero nogometnega sodnika na evropskih zelenicah. Za nagrado bo delil roko pravice kot glavni sodnik v letošnji finalni tekmi Lige Evropa med nemškim Eintracht Frankfurt in škotskim Rangers. Svašta! Luka Perš

Mon, 16. May 2022 at 19:12

372 ogledov

Izjemna, kar 9.8 odstotna gospodarska rast v prvem četrtletju!
Obseg bruto domačega proizvoda (BDP) Slovenije se je v prvem letošnjem četrtletju povečal na 9,8 odstotka na letni ravni. Evropska komisija pa Sloveniji za letošnje leto napoveduje šesto najhitrejšo rast BDP (3,7%) med državami EU. Ko tretja Janševa vlada zaključuje svoj mandat, so na dan prišli še rezultati njenega dela za pomoč gospodarstvu. Obseg BDP za prvo četrtletje se je povečal na neverjetnih 9,8 odstotka, kar je neprimerljivo z dosedanjimi podatki. Toda prihajajo negotovi časi. Tako na globalni in nacionalni ravni. Nova vlada namreč napoveduje spremembe zakona o dohodnini, višje davke in nižje plače, v nemilosti je celotno gospodarstvo. Da so ukrepi škodljivi ali pa povsem neizvedljivi, so ocenili predstavniki delodajalcev. Stranke Gibanje Svoboda, Levica in SD bi med drugim dvignile minimalno plačo, skrajšale delovni čas in progresivno obdavčile premoženje. Ogorčeni so tudi nekateri zaposleni v zdravstvu, bodoča vlada bi namreč odpravila popoldansko delo zdravnikov.  Domača potrošnja je bila za 16,6 odstotka višja kot v prvem četrtletju lani. K tej številki je največ prispevala potrošnja gospodinjstev, ki se je povečala za 20 odstotkov. Rast so statistiki zabeležili tudi pri investicijah v osnovna sredstva (za 12,7 odstotka) in zalogah. Slednje so k rasti BDP prispevale 2,3 odstotne točke.Že četrto četrtletje zapored se je uvoz povečal bolj kot izvoz – uvoz za 15,7 odstotka, izvoz pa za 7,7 odstotka. Zaradi višje rasti uvoza v primerjavi z izvozom in neugodnih pogojev menjave je bil prispevek zunanjetrgovinskega salda k rasti BDP znova negativen (za 5,6 odstotne točke).Dodana vrednost se je v prvem četrtletju povečala za 9,3 odstotka na letni ravni. K tej rasti so največ prispevale združene dejavnosti trgovine, prometa in gostinstva, ki so se povečale za 21,8 odstotka.Dodana vrednost v gradbeništvu se je povečala za 16,7 odstotka. Visoka je ostala tudi rast v storitvenih dejavnostih, medtem ko se je v predelovalnih dejavnostih v zadnjih treh četrtletjih umirjala, vendar ostala pozitivna.H gospodarski rasti so v prvem četrtletju pomembno prispevali tudi neto davki, ti so se glede na isto četrtletje prejšnjega leta povečali za 13,2 odstotka.Zaposlenost je še naraščala, v prvem četrtletju je bilo zaposlenih 1.073.000 oseb, kar je približno 34.000 oz. 3,3 odstotka več kot v prvem četrtletju lani. Največ novih zaposlitev je bilo sklenjenih v gostinstvu, predelovalnih dejavnostih in gradbeništvu. Vir: demokracija

Mon, 16. May 2022 at 18:30

204 ogledov

Predsednik vlade Janez Janša se je srečal s katarskim emirjem Al Thanijem
Predsednik vlade Janez Janša se je danes srečal s katarskim emirjem šejkom Tamim bin Hamad bin Khalifa Al Thani-jem, ki se v Sloveniji mudi na uradnem obisku, in sicer na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja. Foto KPV Sogovornika sta v pogovorih spregovorila o bilateralnih odnosih, situaciji na Bližnjem vzhodu, Afganistanu ter ruski invaziji na Ukrajino ter o njenih posledicah na širšo mednarodno skupnost. Odnosi med Republiko Slovenijo in državo Katar so prijateljski, brez odprtih vprašanj. Redni dialog poteka na visoki kot tudi na delovni ravni. Uradni obisk je pomenil priložnost za promocijo sodelovanja na področju gospodarstva, predvsem na področju energetike. Med Katarjem in Slovenijo namreč obstaja neizkoriščen gospodarski potencial. Gospodarsko sodelovanje med državama je omejeno prvenstveno na blagovno menjavo, veliki razvojni načrti Katarja v prihodnjih desetih letih pa predstavljajo poslovno priložnost tudi za slovenska podjetja.
Teme
Nebojša Prelović aleksander čeferin Balkanski kriminal trgovina z drogo aplikacija Sky

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Tuji obveščevalci namigujejo, da sta se v Sloveniji srečala Aleksander Čeferin in balkanski kriminalec Nebojša Prelevič!