Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!!
prava .
Slovenija

Torek, 24. maj 2022 ob 11:37

Odpri galerijo

Dragan Isajlović, Matjaž Han, Darijo Južna, Milorad Dodik, Nada Drobne Popovič, Ivan Čermak (Foto: Posnetek zaslona- Portalplus, Dnevnik, Petrol, Wikipedia, Nova24tv, STA)

O podjetju Petrol in njegovi povezanosti povezanosti z balkanskim naftnim-energetskim mehanizmom se je v preteklosti že veliko pisalo. Tako so se v medijih pojavljale zgodbe o bosanskih poslih Petrola povezani s strukturami sil nekdanje državne varnosti. Tukaj sta najbolj izstopala Dragan Isajlović in "Prekmurec iz Goričkega" Silvo Komar. Z več virov blizu Petrola smo tudi slišali, da se je Isajlović večkrat "prosto po Prešernu" sprehajal po Petrolovi stavbi v Ljubljani in dajal napotke vodilnim. Vlogo Isajlovića in Petrola je v preteklosti lepo razkril Rado Pezdir v kolumnah na Portaluplus in v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države.


				Posnetek zaslona: Portalplus

Posnetek zaslona: Portalplus

Petrolove uprave so si več let pod različnimi vladami prizadevale, da bi odkupili hrvaško energetsko družbo in drugega največjega naftnega ponudnika na Hrvaškem družbo Crodux. Le ta je v lasti hrvaškega generala Ivana Čermaka


				Podpis pogodbe med Petrolom in Croduxom. (Foto: Posnetek zaslona- Petrol)			Podpis pogodbe med Petrolom in Croduxom. (Foto: Posnetek zaslona- Petrol)

Tako so na uradni strani družbe Petrol dne šestega oktobra 2021 zapisali sledeče v sporočilu za javnost:

"Družba Petrol d.d., Ljubljana je po izpolnitvi odložnih pogojev zaključila nakup 100-odstotnega poslovnega deleža v hrvaški družbi Crodux Derivati Dva d.o.o. Nakupna cena za 100-odstotni poslovni delež znaša 191,7 mio EUR, hkrati pa bo Petrol d.d., Ljubljana prevzel tudi neto finančni dolg do bank v višini 19,2 mio EUR. Nakup in refinanciranje prevzetih dolgov je financiran z mednarodnim sindiciranim posojilom v višini 200 mio EUR, ki ga je organizirala banka NLB d.d. skupaj s Privredno Banko Zagreb d.d. Skupina Petrol s tem utrjuje položaj drugega največjega ponudnika proizvodov iz nafte na Hrvaškem. S skupno 204 prodajnimi mesti bo tržni delež skupine Petrol na Hrvaškem zrasel s 13 % na 23 %."

A zgodba o Petrolu je popolnoma drugačna. V nadaljevanju vam bomo razkrili, da je pri nakupu Croduxa šlo le za umazano legalizacijo balkanskega vzporednega mehanizma na področju nafte in plina.

Parkiriščni delež Darije Južne v Petrolu obvladuje koroška veja starih Smeltovskih struktur nekdanje državne varnosti!

Kdo sploh obvladuje Petrol? Že v preteklosti se je veliko pisalo, da ima vplivno moč sedaj še poslanec SD in prihajajoči minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Tako je v času Šarčeve vlade največja in najmočnejša komercialna televizija POP TV razkrila mrežo zaposlenih kadrov iz stranke Socialnih demokratov v družbi Petrol. Zasebno družinsko podjetje Matjaža Hana pa je več let opravljalo čistilne storitve za Petrolove benciske servise po Sloveniji.

Določeni naši viri trdijo, da je to bila le še ena finančna akcija naftnega vzporednega mehanizma v Sloveniji. Drugi spet, da je bil le to minoren posel, s katerim so le poskrbeli za ekonomsko odvisnost Hana od t.i. koroške veje starih obveščevalnih struktur iz kroga Janeza Zemljariča in Dragana Isajlovića. Enako se je tudi poročalo, da je po nekaterih informacijah bil vpleten v gradnjo benciskega servisa na otoku Pag, kjer naj bi imel Han tudi svoj vikend. Avtor tega članka je v preteklosti domneval, da se za lastniškim deležem največjega posamičnega delničarja Petrola Darije Južne skriva Matjaž Han. A temu ni tako.

Stare strukture so predvsem poskrbele, da je bodoči minister za gospodarstvo, turizem in šport bil zaradi svojega vpliva in ugleda na levem političnem spektru predvsem bil za njihove potrebe vodljiv in je (delno) nadzoroval vse operacije v Petrolu. Potrebno je vedeti, da bo Matjaž Han imel pod sabo resor turizma. V preteklosti smo že pisali, da so najpomembnejše panoge turizma v rokah poslovnega miljeja Boruta Jamnika in njegovih zvestih maskotnih potrčkotov ( Klemen Boštjančič-bodoči finančni minister, Matej Narat, Vanessa Grmek, Dejan Rajbar, v preteklosti tudi Matjaž Jazbec itd...).


				Borut Jamnik in Janez Zemljarič bijeta bitko za prevlado v Petrolu. Tokrat bolje kaže izbrancem koroške struje nekdanje službe državne varnosti pod vodstvom Zemljariča. (Foto: Posnetek zaslona-DFK, STA)			Borut Jamnik in Janez Zemljarič bijeta bitko za prevlado v Petrolu. Tokrat bolje kaže izbrancem koroške struje nekdanje službe državne varnosti pod vodstvom Zemljariča. (Foto: Posnetek zaslona-DFK, STA)

Glede na t.i. državljansko vojno med obalnimi gospodarskimi samodržci iz Obale (osrednji operativec je Borut Jamnik) in koroško vejo starih obveščevalnih struktur bo to definitivno ena osrednjih državljanskih bitk prihajajoče levosredinske vlade pod vodstvom dr. Roberta Goloba. Prav v podrobnem ogledu lastništva Petrola lahko opazite, da se bije bitka že večletna bitka za prevlado med poslovnim krogom Boruta Jamnika in z ljudmi iz poslovnega miljeja naveze Isajlović-SMELT.

Mogoče je čas, da se razkrije, kdo je finančno omogočil Dariju Južni, da je postal osrednji igralec v Petrolu in vse ključne odločitve sedaj sprejemajo osebe iz poslovnega miljeja lastnika Perspektive.

Za trenutek se je potrebno vrniti v preteklost. Eno najmnočnejših podjetij pod okriljem nekdanje službe državne varnosti je bilo podjetje Smelt. Smeltovci so pod okriljem miljeja ljudi iz SDV opravljali mnogo poslov v državah nekdanje Sovjetske zveze, predvsem v Rusiji. Delež Petrola so SDV-jevci pod Janezom Zemljaričem nadzorovali z enim izmed ustanovljenih podjetij v Rusiji, a so po razpadu Sovjetske zveze prenesli vse na novo ustanovljeno družbo v Srbiji.


				Foto: Posnetek zaslona- Škandal24, Necenzurirano, 24ur			Foto: Posnetek zaslona- Škandal24, Necenzurirano, 24ur

A ker je šla Jugoslavija dokončno nasvidenje po osamosvojitvi Črne gore so morali najti strukture nekdanje državne varnosti novega igralca v Sloveniji. Ljudje iz Smelta so vedno nadzorovali vse poslovne akcije v Petrolu in imeli glavno besedo. Zato je bilo za njih ključno, da zgradijo znotraj Petrola posamičnega delničarja, ki bo imel tolikšno moč, da bo blokiral odločitve tistih z največjimi posameznimi deleži. To je postal Dario Južna s svojimi družbami. Velja za največjega posameznega slovenskega lastnika Petrola z osem odstotnim lastniškim deležem.

Obvladuje ga preko svojih družb Vizije holdinga in Perspektiva, večinske lastnice Vizije. Ključni osebi, ki sta stali za kapitalskimi vložki Južne sta bila sedaj že pokojni Jože Žagar in Martin Režek, oba vplivna poslovna igralca iz Smelta.

Že v Nedeljskem dnevniku so dne 14.8.2013 po pravnomočni obsodbi Južne med drugim zapisali sledeče:

"Med študijem je spoznal Vesno Gosenca, zalo Belokranjko, v čemer vidijo nekateri najpomembnejši temelj bodočega poslovnega imperija. Vesna Gosenca je namreč nečakinja v tistih letih zelo zelo vplivnega strica Martina Režka, ki je v zlatih časih Smelta opravljal za to podjetje večja gradbena dela v Rusiji. V novejših časih se spomnimo, da so mediji pred dvema letoma povezovali beograjsko podjetje Remex international, ki je gradilo tudi Mercatorjev center v Beogradu, s pomembnim članom klana razvpitega srbskega kokainskega šefa Darka Sariča, direktor Remexa pa je bil takrat prav Martin Režek."

V preteklosti pa sta tako dva različna ideološka medija Necenzurirano in Škandal24 poročala, da ima glavno besedo pri sedanji upravi Petrola in predsednici uprave Nadi Drobne Popovič prav Južna, kljub temu, da so to informacijo zanikali tako Južna kot uprava Petrola.

Vendar je treba vedeti, da si je Južna v Petrolu nastavil vse pomembne kadre v upravi in v nadzornem svetu s pomočjo še enega delničarja v Petrolu, sedaj kmalu odhajajočega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka z vrst SDS. Že dlje časa se ve, da je Vizjak v dobrih odnosih še z enim vplivnim pripadnikom nekdanje državne varnosti Silvom Gorencem. Za omenjeno težavo v sedaj največji opozicijski stranki vedo že dlje časa, a  zasavska struja spada med močnejše znotraj stranke. Je pa res, da jih predsednik SDS Janez Janša ima na očeh in poskuša/al brzdati njihove apetite.


				Foto: Posnetek zaslona- Google, Finance			Foto: Posnetek zaslona- Google, Finance

Nekateri tudi trdijo, da je v zgodbo Petrola vpletena tudi zgodba papirnice iz Radeč, od koder prihaja Matjaž Han. Eden izmed vplivnih igralcev radeške papirnice je bil tudi nekdanji vplivni direktor Telekoma Peter Tevž. Tako so nam insajderji povedali, da nas povezave Tevža povežejo z upravljalci ter lastniki posamosvojitvenega vzporednega mehanizma.

Nova24tv pa je v seriji člankov razkrivala ozadje spornih denarnih transakcij med nekdanjimi lastniki radeške papirnice in dubajskim  skladom Emkaan Investments L.L.C. V letih 2016 do 2018 nakazali dva milijona evrov je zapisano v članku z naslovom Ekskluzivno: Hanova hobotnica podjetju v likvidaciji nakazala preko 2 milijona evrov na račune v Dubaju!

Naši viri iz tujih obveščevalnih služb namigujejo, da je izbranec strarih struktur in bodoči minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han prekril skupne posle radeške papirnice in slovenskega največjega energentskega ponudnika. Ne smemo pozabiti, da je družinsko podjetje Hana poslovno sodelovalo tako s Petrolom kot radeško papirnico. 


				Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv

Na koga namigujejo, da je bil finančna mula za te operacije, a se sploh ni zavedal/a, da jo izkoriščajo za podle akcije v Dubaju? Oseba, ki jo omenjajo naj bi bila znana slovenska estradnica Tina Gaber. Le ta je v času Pahorjeve vlade med drugim postala lobistka, kar je še danes. Zanimivo, prav Gabrova je tudi nečakinja trenutne predsednice uprave Petrola Nade Drobne Popovič. Gabrova se je po namigih tajnih služb izdala z nekaterimi objavami na Instagramu s slikami iz Dubaja. Upajmo le, da se znana slovenska estradnica v tej shemi znašla po nesreči in za vse te akcije ne ve popolnoma nič in je res nedolžna.

A tuji viri nas že nekaj časa opozarjajo, da bo tudi slovenski del sheme balkanskega naftnega vzporednega mehanizma enkrat v prihodnje razkrit. Obljubljajo, da nas bodo ob razkritih imenih vse slovenske državljane bolela glava kot sto hudičev! Povezanost Petrola s balkanskim naftnim vzporednim mehanizmom pa nakazuje nakup hrvaškega Croduxa, kar smo omenili že v začetku članka.

Eden najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev Domagoj Margetić razkrije navezo Ivan Čermak- Milorad Dodik pri obvladovanju naftnega vzporednega mehanizma na Balkanu! Vse to je legalizirala z nakupom Croduxa uprava in nadzorni svet pod vodstvom Nade Drobne Popovič!

Na bosanski televizijski oddaji Face to Face je nastopil eden najboljših hrvaških in balkanskih raziskovalnih novinarjev Domagoj Margetić. Le ta je že pred časom razkril, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca v 80.ih prenesli na tuje bančne račune med 50 do 75 milijard evrov.

Enako je razkril, da je poslovni krog avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa s pomočjo oseb v balkanskem vzporednem mehanizmu poskrbel, da je v državah nekdanje Jugoslavije od 90.ih let pa do danes izginilo 150 milijard evrov. Večino tega denarja pa se je opralo v Združenih arabskih emiratih in se na območje Balkana vračajo skozi megalomanske nepremičninske posle na Balkanu. Najbolj znan tak primer je epska gradnja projekta Beograd na vodi v glavnem mestu Srbije. Margetić pa se je proslavil s knjigo Krvave balkanske milijarde, kjer je razkril vso zgodovinsko ozadje afere propadle balkanske podružnice avstrijske banke Hypo.

Tokrat je govoril o balkanskem naftnem in plinskem vzporednem mehanizmu na območju Balkana. V dobrih šestdesetih minutah razloži celotni modus operandi z vsemi vpletenemi osebami. V glavnih vlogah se pojavljajo predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, predstavnik Bošnjakov Bakir Izetbegović in nekdanji predstavnik hercegovskih Hrvatov Dragan Čović, predsednik Srbije Aleksander Vučić, hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, hrvaški predsednik Zoran Milanović in dolgoletni lastnik Croduxa hrvaški general Ivan Čermak. Margetić je med drugim razkril, kako je pretok denarja povezan s Srbijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Slovenijo.

Svojo ugotovitve prične iz časa krvave balkanske vojne v 90.ih letih prejšnjega stoletja. Ključne točke balkanske naftne poti vzporednega mehanizma so Slavonski brod, Bosanski brod in luka Ploče. Osrednja igralca sta Dodik in Čermak.

Margetić izpostavi, da so v času vojne  bile uničene vse hiše, edino naftovod Bosanski- Slavonski brod ni bil uničen ter ostal nedotaknjen. Obstaja zapisnik hrvaške vlade iz leta 1991, da je bil naftovod zaustavljen. A to je bila le še ena naivna predstava za javnost. Nafta se je na črno in nelegalno pretekala ves čas. To dokazuje s tem, da je pred leti omenjeni naftovod Čermakovo podjetje preoblikovalo v plinovod.

Ključne lokacije nadzora so Zvornik (le to nadzira podjetje Palek gas), Slavonski brod in luko Ploče z Ivanom Čermakom. Ne pozabite, da so v zadnjih letih tudi v Pločah zasegli velike količine kokaina skritega v bananah. Trikrat lahko ugibate, kdo se je skrival za pošiljko? V Pločah pa so poleg Čermaka kontrolirali posel z energenti še poslovni krogi blizu HDZ, kjer imajo zakupljene prostore za skladiščenje nafte in plina.

Margetić ob zaključku svojega šokatnega nastopa razkrije pot ilegalne ruske nafte in plina na trge Evropske Unije. Eden izmed najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev razloži na primeru nafte. Črno zlato pod embargom pride iz Rusije v Srbijo. Ruska nafta sploh ne bi smela zapustiti Srbije, a odgovorni v Naftni industriji Srbija (NIS) so vso dokumentacijo spremenili na način, da nafta ni več ruskega porekla, ampak srbskega. Nafta potuje preko Hrvaške vse do obratov v lasti Ivana Čermaka. Le ta jo legalizira kot hrvaško in jo prodaja na trge Evropske Unije. "Tukaj gredo mimo milijoni, na stotine milijonov evrov mimo", razkrije Margetić. 

Zakaj je ta nafta tako zelo pomembna? Odgovor je zelo preprost. Na zgoraj omenjeno rusko ilegalno nafto se ustvarijo do petkrat večji profiti kot na regularno nafto, ki potuje po normalnih poteh še pove avtor knjige Krvave balkanske milijarda.

Enaka je zgodba s plinom. EU bi se morala vprašati, kateri plin prihaja in odkod izvira, kdo nadzoruje ta plin v rafineriji Brod in kje ta plin konča. Zaslužek ob tem ilegalnem plinu lahko znaša tudi do ene milijarde evrov. Vse to kontrolirata Dodik in Čermak.

Nekdanji vplivni hrvaški general pa je poskrbel, da je izdatno financiral ob zadnji predsedniški kampanji na Hrvaškem tako nekdanjo predsednico Kolindo Grabar Kitarović kot zdajšnjega predsednika Zorana Milanovića. Trenutni hrvaški predsednik pa je bil v preteklosti zaposlen v Čermakovem Croduxu.

Ob tem dodajmo še najnovejšo afero, v katero se je zapletel Čermakov Crodux. Več slovenskih in balkanskih medijev je poročalo o tankerju, ki je obstal v jadranskem morju in ga ni hotela sprejeti nobena jadranska luka. Izkazalo se je, da tanker potuje pod iransko zastavo in se v njem nahaja pod embargom prepovedana iranska nafta. Izkazalo se je, da je poslovno povezana s Čermakovim poslovnim miljejem. Ne glede, da so iz Croduxa zanikali, da se v tankerju ni nahajala iranska nafta, je njihov odgovor na zelo trhlih temeljih.

Ob vseh dejstvih vam je sedaj lahko jasno, zakaj si je družba Petrol prizadevala več let za nakup Croduxa? Odgovor je enostaven in preprost. Poskrbela je zato, da je novo parkirišče za umazane balkanske naftne posle z držav nekdanje skupne države in poskrbi, da kriminalna ruska-balkanska nafta legalno pride na trge Evropske Unije. Bravo, Nada Drobne Popovič pa si zasluži gazelo za najbolj uspešno managerko! Kot Zoki!

Luka Perš 

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 16. Aug 2022 at 21:42

381 ogledov

Luka Svetina novi voditelj Odmevov?
Novi voditelj Odmevov bo Luka Svetina, nekdanji novinar Nova24tv in Sportkluba. Ki trenutno opravlja vlogo novinarja, urednika in voditelja pogovornih oddaj pri Domovini. V zadnjih mesecih osrednji slovenski mediji poročajo, da je odšlo mnogo novinarjev in tehničnega osebja iz uredništva informativnega programa na RTV Slovenija. Tako smo lahko v Večeru, Svet24, Dnevniku, Reporterju in Delu prebrali, da si novo vodstvo televizije prizadeva za okrepitev kadrov v uredništvu informativnega programa na Televiziji Slovenija. V preteklih mesecih je tudi manjša skupina glasnih zaposlenih protestnikov s pomočjo slovenskih dominantnih medijev poudarjala, da so na račun razmer izgubili veliko kadra v uredništvu informativnih oddaj. Med drugim so tudi zapisali, da bi se na RTV Slovenija preselili nekdanji avtorjevi sodelavci Boris Tomašič, Aleksander Rant in Luka Svetina. Prvi dve imeni so večinski mediji bržkone zraven bolj zato, da se lahko po dolgem in počez na suho kritizira po Novi24tv, saj naj se prva dva po naših informacijah na RTV ne bosta preselila. Pridružil se bo obstoječi voditeljski ekipi So pa dominantni mediji namigovali na prihod nekdanjega novinarja Nova24tv in Sportkluba Luko Svetino. Dobili smo informacijo, da naj bi Luka Svetina postal novi voditelj večerne informativne oddaje Odmevi na prvem programu Televizije Slovenije. Sami smo ga tudi poklicali, da nam potrdi informacijo, a nam tega ni želel komentirati. A smo iz dobro obveščenih virov iz RTV Slovenija izvedeli, da je pogodba že podpisana, Svetina pa naj bi v kratkem pričel tudi z uvajanjem na nacionalki. Luka Svetina. (Foto: Instagram) Luka Svetina je sicer diplomiral iz novinarstva na Fakulteti za družbene vede. Prve korake v svetu novinarstva je naredil kot sodelavec Mirana Ališiča pri pokrivanju dogodkov iz sveta Formule ena. Portal F1express je bil dve leti tudi del spletne strani MMC. Kasneje je postal komentator športnih dogodkov na komercialnem športnem kanalu Sportklub. Sledila je selitev na Nova24tv, kjer je preživel pet let. Spomladi je skupaj z Valentino Plaskan vodil politična soočenja pred parlamentarnimi volitvami na Planet TV. Svetina je opravljal vlogo voditelja in novinarja v oddajah Tema dneva, Drugorazredni in Razkrito. Z Novo24TV se je po naših informacijah razšel zaradi nestrinjanja s preveč »desno« usmeritvijo Tomašičeve televizije. Letos aprila je postal novinar in voditelj pogovornih oddaj pri mediju Domovina. Poleg pisanja novinarskih člankov za tiskano izdajo Domovine namreč pripravlja za spletno izdajo istega medija še oddajo Vroča tema. Kot eden izmed predstavnikov mlade generacije slovenskih voditeljev pa bo očitno kmalu postal eden izmed osrednjih televizijskih obrazov informativne oddaje Odmevi. Tako bo osrednji voditelj postal še en novinar, ki je svojo novinarsko pot pričel v komentiranju in spremljanju športnih dogodkov. Enako kot je to počel v preteklosti sedanji voditelj Odmevov Igor E. Bergant. Nekdanjemu sodelavcu avtor tega besedila želi še veliko uspehov na njegovi poklicni poti. Ob tem mu še svetujemo, da naj se na kritične in morebitne diskreditacije zapise o njegovem preteklem novinarskem delu v osrednjih medijih ne ozira. Luka Perš

Mon, 15. Aug 2022 at 14:57

595 ogledov

Slobodan Vasković postavlja na laž MNZ v aferi Ivan Mijatović: "Pobegnil je konec leta 2019. To je točna informacija."
"Pobegnil je konec leta 2019. To je točna informacija. Prvič sem zapisal, kdaj se je skril. Nisem imel dovolj informacij. Pomeni, koncem leta 2019, a se je skrival nekaj mesecev v Banjaluki," nam je informacije o pobegu črnogorskega kriminalca in morilca Ivana Mijatovića iz Slovenije zaupal eden najboljših bosanskih in balkanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković.  V našem mediju #Prava smo objavili članka z naslovom ŠKANDAL! Slovenija leta 2015 poslala v smrt varovano pričo Nebojšo Čubrilovića! Razkrivamo IMENA IZDAJALCEV! in ŠKANDAL! TATJANA BOBNAR, ČAS JE ZA ODSTOP! V službenem vozilu Republike Srbske prešvercali kriminalca Ivana Mijatovića!!! Foto: Prava.si V obeh člankih je osrednjo vlogo odigral pravkar aretirani višji predstavnik notranjega ministrstva Republike Srbske Nedeljko Lubura. V preteklosti je bil tudi zet sedanjega ministra za notranje zadeve Republike Srbske Dragana Lukaća. Lubura je med drugim bil tudi vodja urada v borbi proti terorizmu na notranjem ministrstvu Republike Srbske. Eden najboljših bosanskih in balkanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković v svojem blogu Sa druge strane že vrsto let razkriva kriminalne dejavnosti visokih političnih predstavnikov, tajkunov, kriminalcev, policistov, tožilcev in sodnikov na območju Bosne in Hercegovine. Tako je med drugim opisal ozadje aretacije Nedeljka Lubure. V obeh primerih povezanih s Slovenijo je najvišje funkcije v slovenski policiji zasedala sedanja notranja ministrica v Golobovi vladi mag. Tatjana Bobnar. Leta 2015 je bila pomočnica generalnega direktorja slovenske policije, od decembra 2018 do marca 2020 pa je bila generalna direktorica. Foto: Prava.si Ali bosta primera Čubrilović in Mijatovič odnesla notranjo ministrico mag. Tatjano Bobnar? V obeh primerih je bil osrednji protoganist visoki uslužbenec notranjega ministrstva Republike Srbske pravkar aretirani Nedeljko Lubura! Nebojša Čubrilović je bil znan narkodiler v Ljubljani. V letu 2015 si je zagotovil status varovane priče slovenskih varnostnih in obveščevalnih sil zaradi podatkov o slovenski narko združbi pod vodstvom Milanka Sredića. Čubrilović je bil njegova desna roka. Slovenski osrednji mediji so plasirali zgodbo, da je Čubrilović junija med racijo v Sloveniji pobegnil, a je Vasković to označil za medijsko raco. Čubrilović se je pogodil s slovenskimi organi pregona in postal varovana priča pod varstvom notranjega ministrstva Republike Srbske v Banjaluki. Izdala sta ga višja uslužbenca notranjega ministrstva Republike Srbske Nedeljko Lubura in Viktor Latinović s pomočjo Siniše Jankovića. Trojica je vse zaupne podatke izdala slovenskim članom narkokartela in so ga le ti prvega oktobra 2015 ubili na v "varovani vili" v Banjaluki. Lubura in Latinović pa sta pri brisanju sledeh umora Čubrilovića v hiši vzela vsaj 500 tisoč evrov, ki jo je pri sebi  hranil umorjeni slovenski-bosanski državljan Nebojša Čubrilović. Nedeljko Lubara se znajde v še eni hujši zgodbi. Bosanski raziskovalni novinar Slobodan Vasković je v enem izmed tekstov zapisal, da je Lubura iz Slovenije v Republiko Srbsko (Banjaluko) v družbi Bojana Roguljića pretihotapil člana črnogorskih kriminalnih združb (najverjetneje Škaljarski klan) in morilca Ivana Mijatovića. To se je zgodilo konec leta 2019. Zgodba postane toliko bolj shrljivejša, da je Lubura kot takratni načelnik enote boja proti terorizmu v Republiki Srbski pretihotapil Mijatovića v službenem vozilu notranjega ministrstva Republike Srbske! Vse to je razkrila komunikacija Mijatovića preko aplikacije Sky, ko je iz prtljažnika avtomobila komuniciral s svojimi prijatelji. Vprašajte se, ali se res lahko državniški avtomobil katerekoli države prosto " po Prešernu" vozi po tuji državi in zato ne bi vedeli najvišji predstavniki v policijskih in obveščevalnih vrstah. Dvomim, da ne obstaja v Sloveniji protokol varovanja in obveščevanja v primeru, da Slovenijo obišče tuj državniški avtomobil. Zavajajoč in manipulativen odgovor ministrstva za notranje zadeve v zadevi Mijatović. (Foto: Twitter) Državni sekretar na notranjem ministrstvu Branko Lobnikar in ministrstvo za notranje zadeve hoteli pobeg Mijatovića naprtiti predhodni Janševi vladi, a ju je Slobodan Vaskovič postavil na laž! Pobeg Mijatovića se je zgodil v mandatu takratne generalne direktorice slovenske policije Tatjane Bobnar! Po objavi našega tvita s pozivom odstopa sedanji notranji ministrici mag. Tatjani Bobnar se je razživela zanimiva debata. Na naše poročanje so se odzvali tako ministrstvo za notranje zadeve kot državni sekratar pri notranji ministrica Tatjani Bobnar, dr. Branko Lobnikar. Ministrstvo za notranje zadeve se je odzvalo s sledečim sporočilom: "Dogajanja ne poznamo, zapisano tudi ne drži. Po javno dostopnih objavah medijev v BIH naj bi se to dogajalo v času 14. vlade J. Janše. In očitno je, da se nekdo zelo boji dela sedanjega vodstva MNZ, ki odkriva nepravilnosti prejšnjega mandata, da objavlja take zavajajoče zgodbe." Državni sekretar na ministrstvu za notranje zadeve dr. Branko Lobnikar je zapisal sledeče: "Ker eni še vedno nočejo doumeti, da nič od spodnjega ne drži, smo za malo pobrskali po pisanjih BiH medijev - če se je dogajalo, se je v času vlade Janeza Janše. Ampak to so vedeli, ker so sliko našli točno tam, kjer smo mi poiskali originalno informacijo." Oba zapisa so množično pograbili podporniki sedanje vlade in t.i. antijanšistični tviter troli. A se je hitro izkazalo, da gre za zavajanje in manipuliranje tako odgovornih na MNZ in državnega sekretarja Branka Lobnikarja. Zavajajoč in manipulativen odgovor državnega sekretarja na MNZ dr. Branka Lobnikarja. (Foto: Twitter) V čem je bila finta, da so hoteli zgodbo obrniti in jo podlo naprtiti predhodni  Janševi vladi. Slobodan Vaskovič je v tekstu z naslovom  Lubura i Roguljić krili ubicu Ivana Mijatovića iz Škaljarskog klana tokom 2020. godine z dne 11. avgusta 2022 zapisal sledeče (objavljamo originalni zapis): "Mijatovića su krili tokom 2020. godine. On je u Banjaluku došao tada iz Slovenije." (prevod: Mijatovića so skrivali med letom 2020. V Banja Luko je takrat prišel iz Slovenije.). Omenjeni stavek je državni sekretar na MNZ Branko Lobnikar zlorabil v smislu, da se je vse dogajalo v letu 2020 in naprtil pobeg Mijatovića s pomočjo visokega predstavnika notranjega ministrstva Republike Srbske Nedeljka Lubure zadnji Janševi vladi. A ob zelo natančnem branju tega stavka je jasno vsakomur, da je Mijatović prišel v Banjaluko iz Slovenije. Nikjer pa ni zapisano, kdaj je član črnogorskih kriminalnih združb dejansko prišel v Banjaluko. Vaskovič naslednji dan, dne 12. avgusta 2022 v članku z naslovom Visoki funkcioner MUP RS Lubura i Roguljić, sin Dodikovog tajkuna Slavka Roguljića, su narkodilera i ubicu Mijatovića dovezli u gepeku iz Slovenije u BiH; Mijatović slao poruke putem Skaja iz gepeka  razkrije pobeg Mijatovića iz Slovenije. Med drugim je zapisal (objavljamo originalno besedilo): "Prema mojim informacijama, Lubura i Roguljić su službenim automobilom MUP RS, krajem 2019. godine dovezli Mijatovića iz Slovenije u BiH. Mijatović je sve vrijeme bio u gepeku, a Lubura je vozio pod rotacijama. Interesantno je da je Mijatović, koji je imao i Skaj i ANOM aplikaciju, iz gepeka, tokom vožnje, slao poruke svojim saradnicima: “Nećete vjerovati, vizim se u gepeku policijskog automobila”! Svi ovi detalji otkriveni su dešifrovanjem skajaplikacija Roguljića i Mijatovića."  (prevod:  Po mojih podatkih sta Lubura in Roguljić konec leta 2019 Mijatovića iz Slovenije v BiH pripeljala s službenim avtomobilom MUP-ja RS. Mijatović je bil ves čas v prtljažniku, Lubura pa je vozil pod rotacijami. Zanimivo je, da je Mijatović, ki je imel tako aplikacijo Sky kot ANOM, med vožnjo iz prtljažnika kolegom pošiljal sporočila: "Ne boste verjeli, vidim se v prtljažniku policijskega avtomobila"! Vse te podrobnosti so odkrili z dešifriranjem Skype aplikacij Roguljića in Mijatovića.) Sami smo tudi kontaktirali bosanskega raziskovalnega novinarja Slobodana Vaskovića ter ga povprašali, kdo ima prav? Mi ali slovensko notranje ministrstvo in državni sekretar Branko Dobnikar? Na naše vprašanje se hitro odzval. Objavljamo njegov originalni odgovor: "Pobjegajo je krajem 2019. godine. To je tacna info. Prvi put sam napiso vrijeme kada se krio. Nisam imao puno info. Znači, krajem 2019., a kriju se par mjeseci v BL(Banjaluka)." (Prevod: "Pobegnil je konec leta 2019. To je točna informacija. Prvič sem zapisal, kdaj se je skril. Nisem imel dovolj informacij. Pomeni, konec leta 2019, a se je skrival nekaj mesecev v Banjaluki."). Originalni odgovor Vaskovića dokazuje, da so odgovorni na MNZ in državni sekretar Branko Lobnikar grdo s svojimi odgovori zavajali slovensko javnost ter bili le v službi reševanje "vojakinje Tatjane". Odgovor bosanskega raziskovalnega novinarja Slobodana Vaskovića, da je črnogorski kriminalec Ivan Mijatović pobegnil iz Slovenije v letu 2019. Generalna direktorica policije je bila sedanja ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar. (Foto: Luka Perš) Stare strukture nekdanje državne varnosti kljub razpadu Jugoslavije že trideset let v samostojnih državah nekdanje skupne države vladajo v sodstvu, tožilstvu, policiji in v obveščevalnih službah! Tatjana Bobnar se je v primerih Čubrilović in Mijatović izkazala le še kot ena igralka vzporednega mehanizma! Življenjepis Tatjane Bobnar je impresiven na prvi pogled. V najvišjih vrhovih slovenske policije je že vsaj petnajst let. V času vodenja kriminalistične policije pod vodstvom sedanjega ministra za kohezijo in lokalno samoupravo dr. Aleksandra Jevška je bila njegova pomočnica. Od leta 2009 do 2018 je bila pomočnica generalnega direktorja slovenske policije. V tem obdobju so se menjali Jože Romšek, Matjaž Šinkovec, Janko Goršek, Stanislav Veniger, Marjan Fank in Simon Velički. Položaj generalne direktorice slovenske policije je Bobnarjeva zasedla 12. decembra 2018 v času Šarčeve vlade. S položaja je bila razrešena z nastopom tretje Janševe vlade dne 13. marca 2020. Ne glede, da smo že od junija 1991 samostojna država stare obveščevalne in policijske strukture še vedno s svojo močjo nadzorujejo delo policije, varnostnih služb, tožilstva in sodstva v državah nekdanje Jugoslavije. To je zelo dobro opozoril eden najbolje obveščenih novinarjev v Sloveniji in urednik medija Požareport, Bojan Požar.  "Vsak boljši poznavalec Balkana vam lahko pove, da če kje, so po sesutju Jugoslavije ostale povezave med nekaterimi obveščevalni, policijskimi in drugimi tajnimi strukturami, ter naveze s podzemljem. - Ne pozabimo: Udba/SDV je prve milijone zaslužila s švercem cigaret," je zapisal samostojni novinar Bojan Požar. Oba primera ( umor slovenske varovane priče Nebojše Čubrilovića v letu 2015 in pobeg Ivana Mijatoviča v prtljažniku službenega avtomobila v letu 2019 op.a.) jasno nakuzujeta potrditev besed urednika Požareporta. Foto: Twitter V preteklosti smo že pisali o vlogi nekdanjega diplomata Boruta Šukljeta pri koordinaciji policijskih akcij v Sloveniji in v tujini. Tako smo izvedeli iz tujih obveščevalnih virov, da je specialne akcije policijske-obveščevalne ( primer Čubrilović in Mijatović) bil osrednji režiser prav Šuklje. Zaradi poslovnih interesov igralcev vzporednega mehanizma je bil prav Šuklje zadolžen za policijske-obveščevalne posle v Bosni in Hercegovini in v Srbiji. Za akcije v Bosni in Hercegovni pa bi mu naj pomagal še eden od tesnih obveščevalnih zaupnikov Bojana Petana z Obale. V preteklosti se je pisalo, da vlogo Petanovih obalnih obveščevalcev opravljata Sebastjan Selan in Sandi Bonaca. Če veste, da se Selan nahaja predvsem na Obali, lahko trikrat ugibate kdo bi lahko bil Šukljetov pomagač pri specialnih akcijah v BiH in v Srbiji. V knjigi Vzporedni mehanizem globoke države pa so bili tudi opisani sumljivi posli Bojana Petana z finančnikom Bogdanom Pušnikom. Opisani pa so bili tudi posli nekdanjega obveščevalca SDV Dragana Isajloviča v BiH. Borut Šuklje in Sandi Bonaca. Bonaca je bil tudi član Jankovičeve Pozitivne Slovenije. (Foto: Posnetek zaslona- Borut Šuklje blog in Siol.net, STA) V knjigi Vzporedni mehanizem globoke države je avtor knjige dr. Rado Pezdir zapisal, da se je t.i. vzporedna ekonomije UDBE pričela s tihotapljenjem cigaret. Glavno vlogo je pri tem igrala Splošna plovba. Prav to slovensko podjetje pa smo v preteklosti v naših člankih že povezovali z močnim vplivom na slovensko policijo, tožilstvo in sodstvo. To smo tudi nakazali v našem članku z naslovom Darko Muženič: Kako nizko mora Golob pasti, da bo prvič poiskal pomoč in odreagiral? Enako tudi Bojan Petan in bivši SDV! objavljen 31. julija 2022. Foto: Prava.si V preteklosti smo tudi pisali o podjetju bivših zaposlenih na Splošni plovbi povezanih z veliko verjetnostjo njenim prikritim lastninjenjem. Enako pa smo v preteklosti pisali o njihovih poslih v Republiki Srbski (Hidroelektrarna Vršac) v članku z naslovom Dosje BOSANSKE HIDROELEKTRARNE: Neizvedljive bosanske hidroelektrarne, fantastična zgodba za fiktivne projekte in cash back! objavljen dne 17. aprila 2022. Foto: Prava.si Tako se lahko še enkrat vprašate, ali nekdanja dolgoletna višja uslužbenka slovenske policije in trenutna ministrica za notranje zadeve mag. Tatjana Bobnar o tem enostavno ni vedela nič. Če se lahko izvleče s primerom Čubrilović, je za pobeg Ivana Mijatoviča iz Slovenije v prtljažniku službenega vozila Republike Srbske mora nositi odgovornost. Tudi če o tem ni vedela popolnoma nič. V primeru, da bi se to zgodilo avtorju članka na takšni poziciji kot jo/je zaseda/la Tatjana Bobnar, bi odstopil takoj. Tudi v primeru, da o tem ne bi vedel popolnoma nič. A je res le naključje, da se ti dva odmevna primera (Čubrilović in Mijatović) zgodita v obdobju štirih let? Presodite sami. Odločitev je vaša. Luka Perš  

Fri, 12. Aug 2022 at 21:16

6577 ogledov

ŠKANDAL! TATJANA BOBNAR, ČAS JE ZA ODSTOP! V službenem vozilu Republike Srbske prešvercali kriminalca Ivana Mijatovića!!!
Nedeljko Lubura je bil pomemben funkcionar na notranjem ministrstvu Republike Srbske. V našem mediju smo že poročali, da je v Banjaluki varoval morilca in člana črnogorskih kriminalnih združb (omenja se Škaljarski klan) Ivana Mijatovića. Mijatović se je dlje časa nahajal v Sloveniji, a je moral pobegniti. Pred tem je zaradi kaznivih dejanj pobegnil iz Črne gore in Srbije, kjer so ga iskali srbski organi pregona. To mu je uspelo ob koncu leta 2019, ko sta ga v Bosno in Hercegovino pretihotapila Nedeljko Lubura in Bojan Roguljić. Mijatovića sta skrila v prtljažnik službenega vozila notranjega ministrstva Republike Srbske. Član črnogorskih kriminalnih združb pa je iz prtljažnika preko aplikacij Sky in Anon pisal svojim prijateljem, da se vozi v policijskem avtomobilu. Lubura je enako leta 2015 sodeloval pri umoru slovenske varovane priče Nebojše Čubrilovića v Banjaluki. Vprašajte se, kdo je bil leta 2019 generalni direktor slovenske policije? Nihče drug kot sedanja ministrica za notranje zadeve v Golobovi vladi Tatjana Bobnar. Vprašajte se, kdo je bil v vodstvu policije oktobra 2015, ko so zatajili ob smrti Čubrilovića tako varnostni, represivni, pravosodni in obveščevalni organi. Kaj je delala Tatjana Bobnar? Nič posebnega, le od leta 2009 do 2018 je zasedala funkcijo namestnice generalnega direktorja policije. Je to zgolj naključje, da s službenim vozilomi Republike Srbske v prtljažniku iz Slovenije v Bosno in Hercegovino pretihotapiš morilca in kriminalca črnogorskih kriminalnih združb? Tatjana Bobnar, ki je zasedala najbolj pomembne funkcije v vrhu slovenske policije od leta 2009 do 2020 o tem ni vedela popolnoma nič? Dvomimo. Poleg tega pa so nam tuji obveščevalci namignili, da je Bobnarjeva bila tudi ujeta v pogovorih aplikaciji Sky. Resnično upamo, da se motijo, saj bi to bila največja afera v vrstah policije v zgodovini samostojne Slovenije!  V našem mediju zelo obširno poročamo o balkanski kriminalni hobotnici. V petek smo tako razkrili, da so slovenski varnostni in obveščevalni organi dobesedno v smrt poslali svojo varovano pričo Nebojšo Čubrilovića. To se je zgodilo leta 2015. Kot smo že poročali, so slovenski osrednji mediji nalašč oz. nevedoč lansirali zgodbo, da je Čubrilović med policijsko akcijo v mesecu juniju 2015 pobegnil v Bosno in Hercegovino. A je eden najboljših bosanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vaskovič razkril, da je šlo za medijsko raco in je bil Čubrilović ena izmed varovanih prič slovenskih organov pregona. Čubrilovića sta v Banjaluki izdala visoka funkcionarja notranjega ministrstva Republike Srbske Nedeljko Lubura in Viktor Latinović s pomočjo Siniše Jankovića. Med drugim smo tudi razkrili, da v Banjaluki varujeta morilca in člana črnogorskih kriminalnih združb Ivana Mijatovića.  V najnovejšem tekstu Slobodana Vaskovića z naslovom Visoki funkcioner MUP RS Lubura i Roguljić, sin Dodikovog tajkuna Slavka Roguljića, su narkodilera i ubicu Mijatovića dovezli u gepeku iz Slovenije u BiH; Mijatović slao poruke putem Skaja iz gepeka objavljen na njegovem blogu Sa druge strane razkriva pobeg Ivana Mijatovića iz Slovenije. Ivana Mijatovića so zaradi kaznivih dejanj iskali srbski organi pregona. Prebegnil je v Slovenijo, leta 2019 s pomočjo Lubure in Roguljića v službenem vozilu Republike Srbske pobegnil iz Slovenije v Bosno in Hercegovino (Banjaluka). Foto: Posnetek zaslona-Alo To se je zgodilo po informacijah Vaskovića konec leta 2019. V službenem avtomobilu notranjega ministrstva Republike Srbske sta ga v prtljažniku avtomobila pretihotapila Nedeljko Lubura, takratni načelnik Uprave za boj proti terorizmu v Republiki Srbski in Bojan Roguljić. Še več, Mijatovič je preko aplikacije Sky in Anon pošiljal sporočila svojim prijateljem ter se hvalil, da se vozi v prtljažniku policijskega avtomobila! Foto: Posnetek zaslona- Slobodan Vasković: Sa druge strane Tatjana Bobnar, bili ste leta 2015 namestnica generalnega direktorja policije, leta 2019 generalna direktorica policije! Zgolj naključje, da ste leta 2015 poslali v smrt varovano pričo Nebojšo Čubrilovića in leta 2019 v službenem vozilu Republike Srbske v prtljažniku v Bosno in Hercegovino "dovolili" pretihotapili morilca in črnogorskega kriminalca Ivana Mijatovića!? Kdo je bil leta 2019 generalni direktor slovenske policije? Nihče drug kot aktualna ministrica za notranje zadeve v Golobovi vladi Tatjana Bobnar. Ne smemo pozabiti, da je bila Bobnarjeva v letih 2009-2018 dolgoletna namestnica generalnega direktorja slovenske policije. Generalni direktorji slovenske policije so se menjavali tudi v času levih vlad (Bratušek, Cerar, Šarec) kot po tekočem traku, a Bobnarjeva je vedno ostala. Se pravi, je opravljala eno najbolj pomembnih funkcij v vrstah slovenske policije tudi leta 2015. Prav takrat, ko so slovenski varnostni in obveščevalni organi zatajili v primeru umorjene varovane priče Nebojše Čubrilovića v Banjaluki oktobra 2015. Isto je v glavni vlogi nastopal Nedeljko Lubura. Zgolj naključje? Zelo zanimivo bo izvedeti, kaj hudiča je Lubura s službenim avtomobilom notranjega ministrstva Republike Srbske počel v Sloveniji konec leta 2019. Resnično dvomimo, da se Lubura takrat ni srečal z nobenim predstavnikom iz vrst policije, pravosodja ali slovenskih obveščevalnih služb.  Foto: Prava.si Ali je Tatjana Bobnar tudi uporabljala Sky aplikacijo? Tuji obveščevačalci namigujejo, da je jo uporabljala tudi sama. Resnično upamo, da se zelo grdo motijo. To bi bila največja afera policije v zgodovini samostojne Slovenije! V našem mediju smo že 22. maja 2022 zapisali članek z naslovom Dosje Balkanski kriminal: Tuji obveščevalci namigujejo, da se je v aplikaciji Sky ujela Tatjana Bobnar!.  V njem smo med drugim navedli, da so nam tuji obveščevalni viri namignili, da so se v aplikacijah Sky in Anon ujeli prav Bobnarjeva, nekdanji predsednik VS RS Branko Masleša, tožilca Maja Ulčar in Zoran Milanovič in kriminalistka NPU Tina Pahor. Resnično upamo, da so se naši tuji obveščalci grdo zmotili, saj bi to bil dejansko začetek konca  policije, tožilstva in sodstva. Že takrat so napovedovali, da bi se slovenska zgodba v tej balkanski kriminalni hobotnici razpletla že do konca letošnjega maja. A vse kaže, da bo Slovenija na koncu kot češnja na torti. Foto: Prava.si V našem mediju smo dne 25. junija 2022 objavili članek z naslovom  (VIDEO) Srbski Magazin Tabloid: SLOVENIJA JE NAJVEČJA PRALNICA DENARJA NA BALKANU! smo med drugim razkrili, da so nadzor pri pregajanju balkanskega kriminala prevzele evropske, mednarodne in ameriške institucije (Europol, Interpol, Eurojust, DEA, FBI). Rezultati njihovega dela so vidni že v Srbiji, Črni gori, Makedoniji, Kosovu in na Hrvaškem. Slovenija je za grande finale. Balkanski mediji so že poročali, da so organi pregona po Evropi zajeli 170 tisoč mobilnih telefonov z aplikacijami Sky in Anon. Med drugim so si izmenjali uporabniki teh telefonov več kot milijardo sporočil. Vsi so bili povezani z delovanjem kriminalnih dejavnosti na območju Evrope, Južne Amerike, Združenih arabskih emiratov in Avstralije. Foto: Prava.si V našem mediju smo že večkrat navedli, da so na seznamu mednarodnih služb za pregon organiziranega kriminala znašlo vsaj 800 posameznikov in podjetij iz Slovenije. Če kdo misli, da bo edina žrtev aplikacij Sky in Anon le nekdanja uslužbenka na vložišču Specializiranega državnega tožilstva Tanja Tolimir, se krepko moti.  Luka Perš

Thu, 11. Aug 2022 at 16:19

1666 ogledov

ŠKANDAL! Slovenija leta 2015 poslala v smrt varovano pričo Nebojšo Čubrilovića! Razkrivamo IMENA IZDAJALCEV!
Razkrivamo ozadje umora slovenskega državljana bosanskih korenin Nebojše Čubrilovića. V preteklosti so osrednji mediji poročali, da je pred slovenskimi organi pregona julija 2015 Čubrilović "prebegnil" v Bosno in Hercegovino. V resnici je bil Ćubrilović varovana priča in sodelavec slovenskih organov pregona. Tako so se slovenski organi dogovorili z visokimi predstavniki ministrstva za notranje zadeve v Republiki Srbski, da ga bodo njihovi organi varovali v Banjaluki. Vendar je slovenska stran popolnoma zatajila pri varnostnem vprašanju, saj so bili na notranjem ministrstvu Republike Srbske prestreljeni z visokimi funkcionarji z željo, da Čubrilović umre. Vse to je razkril bosanski novinar Slobodan Vasković. Glavna operativca in izdajalca za smrt Čubrilovića sta bila Nedeljko Lubora oz. Lubarič in Viktor Latinović s pomočjo Siniše Jankoviča. Vsi trije so bili pomembni funkcionarji na notranjem ministrtvu Republike Srbske. Za izdajo slovenskemu narkokartelu sta Lubora in Latinović po smrti Čubrilovića ob zakrivanju sledi zločina pobrala še vsaj 500 tisoč evrov gotovine. Ob vsem tem se lahko le vprašate, kaj hudiča so delali slovenski varnostni in obveščevalni organi, da so svojo varovano pričo poslali dobesedno v smrt!? Eden najboljših bosanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković v svojem blogu Sa druge strane razkriva zloglasno narko hobotnico, ki vlada v Bosni in Hercegovini in na Balkanu. V našem mediju smo že poročali, da so balkanski organi pregona aretirali visoko uslužbenko na bosanskem državnem tožilstvu Diano Kajmaković. Sama je bila del skupine tožilcev za odkrivanje dešifriranih sporočil aplikacije Sky in Anon. Zaupne informacije tožilstva pa je delila Milanu Matkoviću, enemu največjih narkodilerjev v Bosni in Hercegovini. Kot je v preteklosti že razkril Vasković, so se poleg visokih politikov, policistov, tožilcev, sodnikov predvsem iz Republike Srbske na vrhu piramide znašel Osman Mehmedagić- Osmica, (nekdanji) vodja bosanske obveščevalne službe OSA. Foto: Posnetek zaslona-Slobodan Vasković: Sa druge strane S pomočjo Europola organi pregona v Republiki Srbski aretirali Nedeljka Luboro, izdajalca Nebojše Čubrilovića Srbski medij Novosti poroča, da so v Banjaluki aretirali vodjo enote za notranji nadzor v ministrstvu za notranje zadeve Republike srbske Nedeljko Luboro. Poleg njega so aretirali še Bojana Roguljića, sina vplivnega tajkuna Slavka Roguljića. Mlajši Roguljić je bil zaposlen pri Draganu Stanivukoviću, očetu banjaluškega župana Draška Stanivukovića. Oba sta leta 2019 poslovno sodelovala pri prevzemu banjaluškega špedicijskega podjetja Meridian in s spornimi praksami na suhem pustila male delničarje. Akcija so izvedli organi RS skupaj s predstavniki Europola. Foto: Posnetek zaslona- Slobodan Vasković: Sa druge strane Ime Nedeljko Lubora je zanimiv predvsem za slovensko javnost. Je nekdanji zet notranjega ministra RS Dragana Lukača. Po informacijah bosanskega raziskovalnega novinarja Vaskovića je Lubarda skrival v Banjaluki skrival enega izmed morilcev iz vrst Škalrjaskega klana, za katerim je bila razpisana Interpolova tiralica. V nadaljevanju Vasković razkrije, da sta Lubara in Roguljić v Banjaluki varovala morilca in člana črnogorskih kriminalnih združb Ivana Mijatovića. Le ta je leta 2020 pobegnil iz Slovenije in se je od takrat skrival v Banjaluki. Foto: Posnetek zaslona-Slobodan Vasković: Sa druge strane Slobodan Vasković v članku z naslovom Pad MUP-a RS - Likvidacija Nebojše Čubrilovića, zaštićenog svjedoka pravosudnih organa u Sloveniji; Čubrilovića su ubicama prodali visoki funkcioneri MUP RS  razkriva odgovornost za umor Nebojše Čubrilovića oktobra 2015. O Nebojši Čubrilović so v preteklost pisali tudi slovenski osrednji mediji. Le ta je bil v preteklosti večkrat omenjen v trgovini s kokainom in drugimi kriminalnimi dejanji.  Časopis Dnevnik je tretjega oktobra 2015 zapisal, da je bil Čubrilović leta 2012 obsojen na dve leti in pol zaporne kazni zaradi tihotapljenja prepovedanih drog. Po prestani zaporni kazni se je Čubrilović umaknil v Bosno in Hercegovino. Po neuradnih informacijah Dnevnika naj bi sodišče v Sloveniji razpisalo tiralico za Čubrilovićem julija 2015.  Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik Kako so visoki predstavniki notranjega ministrstva Republike Srbske Lubora, Latinović in Janković izdali slovensko varovano priči Nebojšo Čubrilovića in pobrali 500 tisoč evrov Čubrilovićeve gotovine! Slobodan Vasković razkrije nekaj, kar so večinski mediji v Sloveniji zamolčali oziroma niso vedeli. Čubrilović je bil v resnici varovana priča slovenskih organov pregona. A so nam tuji obveščevalni viri povedali, da se za takšne akcije varovanja dogovorijo med seboj tajne službe. Vse to se se slovenski predstavniki dogovarjali z visokimi predstavniki ministrstva za notranje zadeve Republike Srbske. Čubrilovićeva smrt se je zgodila prvega oktobra 2015. Kot piše Vasković, je bil Čubrilović priča-sodelavec slovenske policije in pravosodja v procesu proti narkokartelu, ki ga je vodil Milanko Sredić. Čubrilović je bil njegova desna roka. Čubrilović je po besedah Vaskovića "pobegnil" julija 2015, ko se je izognil aretaciji v sproženi akciji slovenskih organov pregona. Akcija se je nanašala na tihotapljeje mamil (več sto kilogramov kokaina) po morju. A vse to je bila le predstava za javnost, saj je Čubrilović pristal na status varovane priče. Ministrstvo za notranje zadeve Republike Srbske je pristalo na varovanje Čubrilovića na zahtevo slovenskih oblasti. A to je bil za Čubrilovića račun brez krčmarja. Prav visoki predstavniki notranjega ministrstva RS so ga dobesedno prodali morilcem, ki so ga ubili prvega oktobra 2015. Vzrok pa pričanje Čubrilovića proti vplivnim članom balkanskega narko kartela. Nedeljko Lubara je bil takrat eden izmed najbolj pomembnih funkcionarjev na notranjem ministrstvu RS je prodal Čubrilovića narkoklanu iz Slovenije. Lubura pa je bil takrat tudi zet Dragana Lukača, tedanjega ministra za notranje zadeve RS. Foto: Posnetek zaslona-Slobodan Vasković: Sa druge strane Poleg Lubare je pri izdaji Čubrilovića sodeloval tesni sodelavec Lubare, Viktor Latinović, sedaj pomemben funkcionar na notranjem ministrtvu RS. Latinović je bil povezan z narkodilerjem Vico Zeljkovićem in njegovo narko združbo. Omenjena dvojica Lubara-Latinović je morilcem izdala hišo,v kateri je živel Čubrilović in morilcu zagotovila nemoten prihod za likvidacijo slovenske varovane priče in da lahko brez težav izgine. Izdajalski dvojec je s pomočjo še nekaj inšpektorjev in enega izmed vodij oddelka na notranjem ministrstvu RS Siniše Jankovića zakrili vse sledi za morilci Čubrilovića. Nagrada za njihovo izdajo je predstavljala gotovina, ki jo je Čubrilović skrival pri sebi. Po besedah Vaskovića je bilo vsaj pol milijona evrov gotovine, nekateri pa trdijo, da je imel Čubrilović pri sebi več milijonov evrov gotovine. Nedeljko Luburič oz. Nedeljko Lubara je s Čubrilovićem hitro navezal stik. Tako so oba videvali v banjaluških barih preden je Luburić izdal in prodal Čubrilovića  članom slovenskega narkokartela. Umorjeni Ćubrilović je živel v vili Đurada Refodića, botra ministra za notranje zadeve RS Lukaća v Gundulićevi ulici v Banjaluki. Umorili so ga na sledeči način. Čubrilović je parkiral svoj avtomobil v garaži vile, a tam ga je že čakal njegov morilec in ga ubil s tremi streli v hrbet. Sledilo je čiščenje sledi, ki sta ga izvedla Lubura in Latinović s podporo Jankovića.  Janković, kot vodja varovanja prič na notranjem ministrstvu RS je bil zadolžen za varovanje Čubrilovića, a so njegovi podaniki varovali le prednji del Regodićeve vile. Začuda, Janković še danes opravlja to funkcijo na notranjem ministrstvu RS. Ivan Mijatovič. Morilec črnogorskih kriminalnih združb je iz Slovenije prebegnil v Banjaluko leta 2020. (Foto:Posnetek zaslona-Slobodan Vasković- Sa druge strane) Kaj hudiča so delali slovenski varnostni in obveščevalni organi, da so varovano pričo Čubrilovića poslali v smrt?  Ob vseh tej dejstvih se lahko vprašamo, kaj hudiča so v Sloveniji počeli policija, tožilstvo, ministrstvo za pravosodje in notranje zadeve ter slovenska obveščevalne služba, da so svojo varovano pričo Nebojšo Čubrilovića poslali dobesedno v smrt. Ali res niso tega vedeli, da je notranje ministrstvo Republike Srbske prestreljeni s kadri, močno vpletenih v balkanski narko kartel. Slovenski pravosodni minister je bil takrat Goran Klemenčič, notranja ministrica pa Vesna Györkös Žnidar. Mesto generalnega tožilca je zasedal Zvonko Fišer, vodja slovenske obveščevalne službe pa je bil Zoran Klemenčič. Vlogo generalnega direktorja Policije je od januarja 2015 s sklepom Cerarjeve vlade prevzel Marjan Fank. A so bili zgoraj napisani res vsi tako naivni, da so Čubrilovića poslali v zanko smrti? Jp, najlažje se motečega igralca znebiš, da ga ubiješ v tujini. Policija pa še vedno "tava v temi" v iskanju morilca. Ob tem pa zamolčiš, da si ga v tujino poslal kot varovano pričo. V tej zgodbi je preveč naključij, da bi lahko vse zgoraj naštete institucije v Sloveniji tako grdo zatajile. Ob tako pomembni zadevi kot je bilo varovanje Čubrilovića preveriš vsa možna varnostna tveganja. Tega očitno slovenske strokovno usposobljene službe niso naredile ali pa "nalašč zatajile." Lahko pa je Čubrilović vedel, kdo iz vrha takratne slovenske politike in gospodarstva je vpleten v balkanske narko kartelske posle. Žal se je zaupal napačnim ljudem. Svojo odločitev je plačal s smrtjo. Njegovo hišo za Bežigradom pa so prodali za 133 tisoč evrov so poročali osrednji slovenski mediji. Luka Perš

Tue, 9. Aug 2022 at 15:57

627 ogledov

Zloglasni Čeferinov frend Slaviša Kokeza zlorabil 65 tisoč evrov od UEFA in FIFA? Ali je to vedel Aleksander Čeferin?!
Srbska medija Danas in Nova razkrivata novo afero nekdanjega predsednika srbske nogometne zveze (FSS) Slaviše Kokeza. V letu 2018 se je direktor nacionalnih nogometnih zvez pri UEFI Zoran Laković pohvalil, da je Kokeza eden redkih v regiji, ki ima direkten kontakt s predsednikom UEFA, vplivnim slovenskim odvetnikom Aleksandrom Čeferinom. Sedaj sta srbska medija razkrila, da se je Kokeza znašel v predhodni preiskav zaradi goljufij z nekaterimi transakcijami srbske nogometne zveze v času Kokezove vladavine. Srbskim organom pregona je v oči padla transakcija s strani UEFE in FIFE nogometnemu klubu FC Bežanija iz Beograda. Le ti so prejeli 130 tisoč evrov, a so morali polovico zneska (65 tisoš evrov) nakazati srbski nogometni zvezi za plačilo kazni. Ali je za vse to vedel tudi Aleksander Čeferin? Slovenski vplivni odvetnik Aleksander Čeferin je leta 2016 (pričakovano) nepričakovano za slovensko in svetovno javnost postal novi predsednik Evropske nogometne zveze (UEFA), ene najmočnejših in vplivnih športnih organizacij na svetu. Slovenski osrednji mediji z njim pripravljajo epske intervjuje in hvalijo vsako potezo Slovenca na vrhu UEFA. Hvaležni so mu tudi lahko prvaki iz manjših držav, saj lahko z dvema zmagama v kvalifikacijah za Ligo prvakov in v Ligo Europa pristaneš v najslabšem primeru v novoustanovljeni Konferenčni ligi. Vsaj ta privilegij je lani odlično izkoristil prekmurski nogometni ponos NŠ Mura. Vendar so se ob njegovii kandidaturi pojavili kritični članki že v norveški raziskovalni reviji specializirani za stranpoti v globalnem nogometu Josimar. Že takrat so Norvežani razkrili marsikatero neprijetno plat o Aleksandru Čeferinu. Kasneje so v Sloveniji najbolj o aferah Čeferina poročali Požareport, Topnews, Siol, Demokracija in Nova24tv. Prav avtor tega članka je od decembra 2020 do maja 2021 razkril celotno balkansko-arabsko nogometno hobotnico pod vodstvom sedanjega predsednika UEFA in marsikatero afero Čeferina, o kateri slovenski osrednji mediji molčijo kot miške.  Eden izmed najtesnejših balkanskih zaveznikov Čeferina je bil nekdanji predsednik srbske nogometne zveze (FSS) Slaviša Kokeza. Le ta se je znašel v središču javnosti, ko se je izvedelo za njegovo sodelovanje z zloglasnim članom kavaškega klana in vodij ene izmed vodij skupin navijačev Partizana Veljo Nevoljem- Belivuk. Foto: Posnetek zaslona-Objektiv Ob tem so se razkrile še druge afere Kokeze. Mnogo balkanskih medijev je poročalo, da je Kokeza v letih 2013-2021 oškodoval srbske davkoplačevalce več kot 600 milijonov evrov zaradi tihotapstva cigaret in neplačil davka na srbski carini. Enako se je pisalo, da si je iz Južne Amerike z zasebnim letalom vozil hostese in z njimi užival v orgijah in razsipnih zabavah.  Foto: Posnetek zaslona-Kurir Žal se je Slaviša Kokeza večkrat znašel pod drobnogledom srbske javnosti. Znani srbski novinar Milojko Pantič je v članku Kako nam je Kokeza ukradel nogomet v Srbiji razkrinkal Čeferinovega prijatelja. Kokeza spada med “poslovne zmagovalce” v vladavini Aleksandra Vučiča. Leta 2012 je ustanovil podjetje Prontier. Ukvarjalo se je z informacijsko tehnologijo. V lanskem letu je podjetje prodal za 52 milijonov evrov. Vrednost podjetja je bila leta 2012 le 150 tisoč evrov. Parlier je bil uspešen predvsem, ker je imel večino sklenjenih pogodb z državnimi ustanovami in zavodi. Sledil je nakup nepremičninskega podjetja Eurosalon za 190 tisoč evrov. Naložba v Eurosalon se mu je splačala, saj je z eno prodano stavbo zaslužil 16 milijonov evrov. Kokaza je finančno najbolj profitiral s podjetjem Win-Win.Vrednost podjetja je bila le pet milijonov evrov, a je zaradi poslov z državo vrednost podjetja narasla na 150 milijonov evrov in jo za tak znesek prodal podjetju Tehnomanija razkriva Pantić. Prav ta dejstva razkrivajo, da je Slaviša Kokeza le še eden izmed novodobnih balkanskih tajkunov. Srbski mediji pa so tudi namigovali na tesno povezanost Kokeze in Zemunskega klana. Srbska medija Danas in Nova poročata, da je Kokeza zlorabil 65 tisoč evrov finančnih sredstev s strani Čeferinove Uefe in Fife! V letu 2018 se je direktor Nacionalnih nogometnih zvez pri UEFI Zoran Laković v izjavi za Novosti pohvalil, da je Slaviša Kokeza eden redkih nogometnih funkcionarjev v balkanski regiji z direktnim kontaktom do Aleksandra Čeferina. Kokeza pa je bil tudi izvoljen za enega izmed podpredsednikov v Uefinem odboru Nacionalnih nogometnih zvez.  Na spletni strani UEFA so o Kokezi zapisali sledeče: Slaviša Kokeza je uspešen poslovnež, nogomet pa igra že od malih nog. Po kratki igralski karieri je postal funkcionar Zemuna in Crvene zvezde, leta 2014 pa je bil imenovan za predsednika FS Beograda in podpredsednika FS Srbije. - Na volitvah za predsednika srbske nogometne zveze leta 2016 je bil Kokeza soglasno izvoljen za prvega moža srbskega nogometa. Takoj je napovedal reforme, pri čemer je poudaril nogometno infrastrukturo, kamor sodi tudi nov nacionalni stadion. Foto: Posnetek zaslona- Kurir A Kokeza se je sedaj zapletel v še eno izmed afer, kjer so bila v igri tudi finančna sredstva Čeferinove evropske nogometne zveze in Fife. Srbska medija Danas in Nova poročata, da proti Kokezi poteka predhodna preiskava zaradi goljufij z nekaterimi transakcijami srbske nogometne zveze v času Kokezove vladavine. Tako je posebni protikorupcijski oddelek Višjega državnega tožilstva (VJT) v Beogradu aprila 2021 izdal odredbo policiji za zbiranje obvestil zaradi preverjanja nekaterih navedv o poslih srbske nogometne zveze, kot tudi obtožbe o prirejanju tekem. Po ekskluzivnih informacijah Nova.rs je Posebni protikorupcijski oddelek Višjega državnega tožilstva (VJT) v Beogradu aprila lani izdal odredbo policiji za zbiranje obvestil zaradi preverjanja nekaterih navedb o nekaterih poslih s FSS, kot tudi obtožbe o prirejanju tekem. Neuradne informacije srbskega medija Nove pravijo, da se preverjanja nanašajo na donacije Mednarodne in Evropske nogometne zveze (FIFA, UEFA) v višini 130.000 evrov FC Bežanija, isti vir pa še navaja, da naj bi klub "moral" "vrniti" polovica tega zneska FSS. Gre za vsoto 65.000 evrov. Preverja se tudi, ali je prišlo do plačila enega milijona dinarjev na račun FC Bežani, kdo je izvršil plačilo in kaj je bila podlaga za plačilo, ki je bilo nato plačano (en milijon dinarjev) FSS kot kazen. Mimogrede, marca 2021 je Slaviša Koleza zapustil mesto prvega moža najbogatejše domače športne zveze, pred njegovim odstopom pa so ga pridržali na informativnem razgovoru v Službi za boj proti organiziranemu kriminalu. Na podlagi trditev Aleksandra Kajmakovića, lastnika številnih klubov in restavracij v Beogradu, da je prek predsednika FSS prišel do poslovnih odnosov z aretiranim vodjo kriminalnega klana in "znanim navijačem" Partizana Veljkom Belivukom. Foto: Posnetek zaslona-Danas Upajmo le, da se v razpletu afere ne bo (pričakovano) nepričakovano pojavilo ime Aleksandra Čeferina. V našem mediju smo tudi ekskluzivno razkrili, da je posle za UEFO opravljala predsedniška kandidatka največja parlamentarne in vladne stranke Gibanje Svoboda Marta Kos. Sama je priznala, da je za opravljeno poslovno storitev prejela manj kot 10 tisoč frankov. V primeru, da se bo dejansko dokazala vpletenost Čeferina v omenjeno sporno transakcijo kluba FC Beržanija, si bo eden najbolj vplivnih Slovencev na globalnem parketu prislužil še en madež v svoji karieri. Luka Perš

Tue, 9. Aug 2022 at 15:04

344 ogledov

Marmor Hotavlje ustvaril unikatno mizo po naravni znamenitosti, ki je navdihnila tudi Jennifer Lopez in Alana Walkerja
Norveška naravna znamenitost Trolov jezik buri številne duhove in je navdih mnogim umetnikom. Pri svojem umetniškem izražanju jo je uporabila Jennifer Lopez s pesmijo Limitless, slavni DJ Alan Walker pa jo je uporabil za zbirno točko svojih privržencev v videu Alone. Svojo inspiracijo je v tej skali našel tudi večkrat nagrajeni oblikovalec Alexander Purcell Rodrigues, ki se je za izvedbo njegove ideje, posebne unikatne mize, obrnil na Marmor Hotavlje, kjer so jo izdelali na podlagi njegove skice. Hotaveljski kamnoseki so v pol leta ustvarili umetniško skulpturo s prav posebnimi dopolnitvami. Prav te dni so jo dostavili v London. »Oblikovalec je potreboval nekoga, ki mu bo njegovo skico s posebnimi željami pretvoril v realnost. Mi ideje spravljamo v resničnost, nekako smo orodje v rokah oblikovalca. Dejansko gre za umetniško skulpturo, ki se lahko uporablja kot miza,« je dejal vodja razvoja novih izdelkov in trgov pri podjetju Marmor Hotavlje Sandi Čeferin. Trolov jezik (Foto Sara Rančigaj) Izdelek je bil sprva zamišljen kot miza iz masivnega bloka, vendar se je izkazalo, da bi bila iz statičnega vidika pretežka za objekt. S tem namenom so predlagali rešitev, da je miza izdelana po sistemu »lightweight« tehnike, ki jo uporabljajo na jahtah, kar pomeni da je debelina kamna le 5 milimetrov na posebni podkonstrukciji. Tako miza namesto skoraj 3 tone na koncu tehta manj kot pol tone, kljub temu, da je izdelana iz posebej izbrane vrste marmorja. »Tehnologija našega podjetja je postavila celostno inženirsko rešitev in sprojektirala podkonstrukcijo v kombinaciji nerjaveče kovine in lesa ter jo oblekla s kamnitimi ploščami. Izjemna posebna miza s predalnikom izgleda kot da je masivna in težka, čeprav tehta manj kot pol tone,« je pojasnil Čeferin. Podjetje Marmor Hotavlje je v sodelovanju z večkrat nagrajenim arhitektom in oblikovalcem Alexandrom Purcellom Rodriguesom izdelalo posebno mizo, ki ponazarja pomol iz naravne skale. (Foto: Marmor Hotavlje) Oblikovanje mize pa ni bilo svojevrsten podvig samo zaradi svoje teže, ampak tudi zaradi številnih posebnosti, ki si jih je zaželela stranka. »Naši tehnologi so se lotili izziva, saj smo morali vključiti poseben predal z električnim mehanizmom za odpiranje, katerega notranjost je obložena s kombinacijo najbolj plemenitih tkanin in usnja. Skala je navdušila tudi Jennifer Lopez (Foto: Zajem zaslona Youtube) Na vrhu je v celoti ročno izdelana šatulja iz javorja, kjer bo lastnik lahko shranjeval cigare. Vrhnji centralni del mize je obložen z usnjem. Marmor Hotavlje je v tem primeru moral povezati najrazličnejše tradicionalne rokodelske veščine in vključiti vse podizvajalce,« je še dodal Čeferin.   Gre za umetniško skulpturo, ki se lahko uporablja kot miza. (Foto: Marmor Hotavlje) Unikatno kamnito pohištvo sestavlja dokaj širok del njihove proizvodnje, medtem ko je šlo v tem primeru za umetniški izdelek. Miza je bila svojevrsten zalogaj tudi zaradi transporta, saj so morali izdelati poseben zaboj, ki je omogočal varen prevoz mize v London. Prav te dni pa monterji zaključujejo z montažo mize v prestižni vili. Luka Perš
Teme
Balkanska naftna kamarila

Zadnji komentarji

Dajana Babič :

26.7.2022 12:11

Satanisti!

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!!