Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!!
prava .
Slovenija

Torek, 24. Maj 2022 ob 11:37

Odpri galerijo

Dragan Isajlović, Matjaž Han, Darijo Južna, Milorad Dodik, Nada Drobne Popovič, Ivan Čermak (Foto: Posnetek zaslona- Portalplus, Dnevnik, Petrol, Wikipedia, Nova24tv, STA)

O podjetju Petrol in njegovi povezanosti povezanosti z balkanskim naftnim-energetskim mehanizmom se je v preteklosti že veliko pisalo. Tako so se v medijih pojavljale zgodbe o bosanskih poslih Petrola povezani s strukturami sil nekdanje državne varnosti. Tukaj sta najbolj izstopala Dragan Isajlović in "Prekmurec iz Goričkega" Silvo Komar. Z več virov blizu Petrola smo tudi slišali, da se je Isajlović večkrat "prosto po Prešernu" sprehajal po Petrolovi stavbi v Ljubljani in dajal napotke vodilnim. Vlogo Isajlovića in Petrola je v preteklosti lepo razkril Rado Pezdir v kolumnah na Portaluplus in v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države.


				Posnetek zaslona: Portalplus

Posnetek zaslona: Portalplus

Petrolove uprave so si več let pod različnimi vladami prizadevale, da bi odkupili hrvaško energetsko družbo in drugega največjega naftnega ponudnika na Hrvaškem družbo Crodux. Le ta je v lasti hrvaškega generala Ivana Čermaka


				Podpis pogodbe med Petrolom in Croduxom. (Foto: Posnetek zaslona- Petrol)			Podpis pogodbe med Petrolom in Croduxom. (Foto: Posnetek zaslona- Petrol)

Tako so na uradni strani družbe Petrol dne šestega oktobra 2021 zapisali sledeče v sporočilu za javnost:

"Družba Petrol d.d., Ljubljana je po izpolnitvi odložnih pogojev zaključila nakup 100-odstotnega poslovnega deleža v hrvaški družbi Crodux Derivati Dva d.o.o. Nakupna cena za 100-odstotni poslovni delež znaša 191,7 mio EUR, hkrati pa bo Petrol d.d., Ljubljana prevzel tudi neto finančni dolg do bank v višini 19,2 mio EUR. Nakup in refinanciranje prevzetih dolgov je financiran z mednarodnim sindiciranim posojilom v višini 200 mio EUR, ki ga je organizirala banka NLB d.d. skupaj s Privredno Banko Zagreb d.d. Skupina Petrol s tem utrjuje položaj drugega največjega ponudnika proizvodov iz nafte na Hrvaškem. S skupno 204 prodajnimi mesti bo tržni delež skupine Petrol na Hrvaškem zrasel s 13 % na 23 %."

A zgodba o Petrolu je popolnoma drugačna. V nadaljevanju vam bomo razkrili, da je pri nakupu Croduxa šlo le za umazano legalizacijo balkanskega vzporednega mehanizma na področju nafte in plina.

Parkiriščni delež Darije Južne v Petrolu obvladuje koroška veja starih Smeltovskih struktur nekdanje državne varnosti!

Kdo sploh obvladuje Petrol? Že v preteklosti se je veliko pisalo, da ima vplivno moč sedaj še poslanec SD in prihajajoči minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Tako je v času Šarčeve vlade največja in najmočnejša komercialna televizija POP TV razkrila mrežo zaposlenih kadrov iz stranke Socialnih demokratov v družbi Petrol. Zasebno družinsko podjetje Matjaža Hana pa je več let opravljalo čistilne storitve za Petrolove benciske servise po Sloveniji.

Določeni naši viri trdijo, da je to bila le še ena finančna akcija naftnega vzporednega mehanizma v Sloveniji. Drugi spet, da je bil le to minoren posel, s katerim so le poskrbeli za ekonomsko odvisnost Hana od t.i. koroške veje starih obveščevalnih struktur iz kroga Janeza Zemljariča in Dragana Isajlovića. Enako se je tudi poročalo, da je po nekaterih informacijah bil vpleten v gradnjo benciskega servisa na otoku Pag, kjer naj bi imel Han tudi svoj vikend. Avtor tega članka je v preteklosti domneval, da se za lastniškim deležem največjega posamičnega delničarja Petrola Darije Južne skriva Matjaž Han. A temu ni tako.

Stare strukture so predvsem poskrbele, da je bodoči minister za gospodarstvo, turizem in šport bil zaradi svojega vpliva in ugleda na levem političnem spektru predvsem bil za njihove potrebe vodljiv in je (delno) nadzoroval vse operacije v Petrolu. Potrebno je vedeti, da bo Matjaž Han imel pod sabo resor turizma. V preteklosti smo že pisali, da so najpomembnejše panoge turizma v rokah poslovnega miljeja Boruta Jamnika in njegovih zvestih maskotnih potrčkotov ( Klemen Boštjančič-bodoči finančni minister, Matej Narat, Vanessa Grmek, Dejan Rajbar, v preteklosti tudi Matjaž Jazbec itd...).


				Borut Jamnik in Janez Zemljarič bijeta bitko za prevlado v Petrolu. Tokrat bolje kaže izbrancem koroške struje nekdanje službe državne varnosti pod vodstvom Zemljariča. (Foto: Posnetek zaslona-DFK, STA)			Borut Jamnik in Janez Zemljarič bijeta bitko za prevlado v Petrolu. Tokrat bolje kaže izbrancem koroške struje nekdanje službe državne varnosti pod vodstvom Zemljariča. (Foto: Posnetek zaslona-DFK, STA)

Glede na t.i. državljansko vojno med obalnimi gospodarskimi samodržci iz Obale (osrednji operativec je Borut Jamnik) in koroško vejo starih obveščevalnih struktur bo to definitivno ena osrednjih državljanskih bitk prihajajoče levosredinske vlade pod vodstvom dr. Roberta Goloba. Prav v podrobnem ogledu lastništva Petrola lahko opazite, da se bije bitka že večletna bitka za prevlado med poslovnim krogom Boruta Jamnika in z ljudmi iz poslovnega miljeja naveze Isajlović-SMELT.

Mogoče je čas, da se razkrije, kdo je finančno omogočil Dariju Južni, da je postal osrednji igralec v Petrolu in vse ključne odločitve sedaj sprejemajo osebe iz poslovnega miljeja lastnika Perspektive.

Za trenutek se je potrebno vrniti v preteklost. Eno najmnočnejših podjetij pod okriljem nekdanje službe državne varnosti je bilo podjetje Smelt. Smeltovci so pod okriljem miljeja ljudi iz SDV opravljali mnogo poslov v državah nekdanje Sovjetske zveze, predvsem v Rusiji. Delež Petrola so SDV-jevci pod Janezom Zemljaričem nadzorovali z enim izmed ustanovljenih podjetij v Rusiji, a so po razpadu Sovjetske zveze prenesli vse na novo ustanovljeno družbo v Srbiji.


				Foto: Posnetek zaslona- Škandal24, Necenzurirano, 24ur			Foto: Posnetek zaslona- Škandal24, Necenzurirano, 24ur

A ker je šla Jugoslavija dokončno nasvidenje po osamosvojitvi Črne gore so morali najti strukture nekdanje državne varnosti novega igralca v Sloveniji. Ljudje iz Smelta so vedno nadzorovali vse poslovne akcije v Petrolu in imeli glavno besedo. Zato je bilo za njih ključno, da zgradijo znotraj Petrola posamičnega delničarja, ki bo imel tolikšno moč, da bo blokiral odločitve tistih z največjimi posameznimi deleži. To je postal Dario Južna s svojimi družbami. Velja za največjega posameznega slovenskega lastnika Petrola z osem odstotnim lastniškim deležem.

Obvladuje ga preko svojih družb Vizije holdinga in Perspektiva, večinske lastnice Vizije. Ključni osebi, ki sta stali za kapitalskimi vložki Južne sta bila sedaj že pokojni Jože Žagar in Martin Režek, oba vplivna poslovna igralca iz Smelta.

Že v Nedeljskem dnevniku so dne 14.8.2013 po pravnomočni obsodbi Južne med drugim zapisali sledeče:

"Med študijem je spoznal Vesno Gosenca, zalo Belokranjko, v čemer vidijo nekateri najpomembnejši temelj bodočega poslovnega imperija. Vesna Gosenca je namreč nečakinja v tistih letih zelo zelo vplivnega strica Martina Režka, ki je v zlatih časih Smelta opravljal za to podjetje večja gradbena dela v Rusiji. V novejših časih se spomnimo, da so mediji pred dvema letoma povezovali beograjsko podjetje Remex international, ki je gradilo tudi Mercatorjev center v Beogradu, s pomembnim članom klana razvpitega srbskega kokainskega šefa Darka Sariča, direktor Remexa pa je bil takrat prav Martin Režek."

V preteklosti pa sta tako dva različna ideološka medija Necenzurirano in Škandal24 poročala, da ima glavno besedo pri sedanji upravi Petrola in predsednici uprave Nadi Drobne Popovič prav Južna, kljub temu, da so to informacijo zanikali tako Južna kot uprava Petrola.

Vendar je treba vedeti, da si je Južna v Petrolu nastavil vse pomembne kadre v upravi in v nadzornem svetu s pomočjo še enega delničarja v Petrolu, sedaj kmalu odhajajočega ministra za okolje in prostor Andreja Vizjaka z vrst SDS. Že dlje časa se ve, da je Vizjak v dobrih odnosih še z enim vplivnim pripadnikom nekdanje državne varnosti Silvom Gorencem. Za omenjeno težavo v sedaj največji opozicijski stranki vedo že dlje časa, a  zasavska struja spada med močnejše znotraj stranke. Je pa res, da jih predsednik SDS Janez Janša ima na očeh in poskuša/al brzdati njihove apetite.


				Foto: Posnetek zaslona- Google, Finance			Foto: Posnetek zaslona- Google, Finance

Nekateri tudi trdijo, da je v zgodbo Petrola vpletena tudi zgodba papirnice iz Radeč, od koder prihaja Matjaž Han. Eden izmed vplivnih igralcev radeške papirnice je bil tudi nekdanji vplivni direktor Telekoma Peter Tevž. Tako so nam insajderji povedali, da nas povezave Tevža povežejo z upravljalci ter lastniki posamosvojitvenega vzporednega mehanizma.

Nova24tv pa je v seriji člankov razkrivala ozadje spornih denarnih transakcij med nekdanjimi lastniki radeške papirnice in dubajskim  skladom Emkaan Investments L.L.C. V letih 2016 do 2018 nakazali dva milijona evrov je zapisano v članku z naslovom Ekskluzivno: Hanova hobotnica podjetju v likvidaciji nakazala preko 2 milijona evrov na račune v Dubaju!

Naši viri iz tujih obveščevalnih služb namigujejo, da je izbranec strarih struktur in bodoči minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han prekril skupne posle radeške papirnice in slovenskega največjega energentskega ponudnika. Ne smemo pozabiti, da je družinsko podjetje Hana poslovno sodelovalo tako s Petrolom kot radeško papirnico. 


				Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv

Na koga namigujejo, da je bil finančna mula za te operacije, a se sploh ni zavedal/a, da jo izkoriščajo za podle akcije v Dubaju? Oseba, ki jo omenjajo naj bi bila znana slovenska estradnica Tina Gaber. Le ta je v času Pahorjeve vlade med drugim postala lobistka, kar je še danes. Zanimivo, prav Gabrova je tudi nečakinja trenutne predsednice uprave Petrola Nade Drobne Popovič. Gabrova se je po namigih tajnih služb izdala z nekaterimi objavami na Instagramu s slikami iz Dubaja. Upajmo le, da se znana slovenska estradnica v tej shemi znašla po nesreči in za vse te akcije ne ve popolnoma nič in je res nedolžna.

A tuji viri nas že nekaj časa opozarjajo, da bo tudi slovenski del sheme balkanskega naftnega vzporednega mehanizma enkrat v prihodnje razkrit. Obljubljajo, da nas bodo ob razkritih imenih vse slovenske državljane bolela glava kot sto hudičev! Povezanost Petrola s balkanskim naftnim vzporednim mehanizmom pa nakazuje nakup hrvaškega Croduxa, kar smo omenili že v začetku članka.

Eden najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev Domagoj Margetić razkrije navezo Ivan Čermak- Milorad Dodik pri obvladovanju naftnega vzporednega mehanizma na Balkanu! Vse to je legalizirala z nakupom Croduxa uprava in nadzorni svet pod vodstvom Nade Drobne Popovič!

Na bosanski televizijski oddaji Face to Face je nastopil eden najboljših hrvaških in balkanskih raziskovalnih novinarjev Domagoj Margetić. Le ta je že pred časom razkril, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca v 80.ih prenesli na tuje bančne račune med 50 do 75 milijard evrov.

Enako je razkril, da je poslovni krog avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa s pomočjo oseb v balkanskem vzporednem mehanizmu poskrbel, da je v državah nekdanje Jugoslavije od 90.ih let pa do danes izginilo 150 milijard evrov. Večino tega denarja pa se je opralo v Združenih arabskih emiratih in se na območje Balkana vračajo skozi megalomanske nepremičninske posle na Balkanu. Najbolj znan tak primer je epska gradnja projekta Beograd na vodi v glavnem mestu Srbije. Margetić pa se je proslavil s knjigo Krvave balkanske milijarde, kjer je razkril vso zgodovinsko ozadje afere propadle balkanske podružnice avstrijske banke Hypo.

Tokrat je govoril o balkanskem naftnem in plinskem vzporednem mehanizmu na območju Balkana. V dobrih šestdesetih minutah razloži celotni modus operandi z vsemi vpletenemi osebami. V glavnih vlogah se pojavljajo predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, predstavnik Bošnjakov Bakir Izetbegović in nekdanji predstavnik hercegovskih Hrvatov Dragan Čović, predsednik Srbije Aleksander Vučić, hrvaški predsednik vlade Andrej Plenković, hrvaški predsednik Zoran Milanović in dolgoletni lastnik Croduxa hrvaški general Ivan Čermak. Margetić je med drugim razkril, kako je pretok denarja povezan s Srbijo, Hrvaško, Bosno in Hercegovino in Slovenijo.

Svojo ugotovitve prične iz časa krvave balkanske vojne v 90.ih letih prejšnjega stoletja. Ključne točke balkanske naftne poti vzporednega mehanizma so Slavonski brod, Bosanski brod in luka Ploče. Osrednja igralca sta Dodik in Čermak.

Margetić izpostavi, da so v času vojne  bile uničene vse hiše, edino naftovod Bosanski- Slavonski brod ni bil uničen ter ostal nedotaknjen. Obstaja zapisnik hrvaške vlade iz leta 1991, da je bil naftovod zaustavljen. A to je bila le še ena naivna predstava za javnost. Nafta se je na črno in nelegalno pretekala ves čas. To dokazuje s tem, da je pred leti omenjeni naftovod Čermakovo podjetje preoblikovalo v plinovod.

Ključne lokacije nadzora so Zvornik (le to nadzira podjetje Palek gas), Slavonski brod in luko Ploče z Ivanom Čermakom. Ne pozabite, da so v zadnjih letih tudi v Pločah zasegli velike količine kokaina skritega v bananah. Trikrat lahko ugibate, kdo se je skrival za pošiljko? V Pločah pa so poleg Čermaka kontrolirali posel z energenti še poslovni krogi blizu HDZ, kjer imajo zakupljene prostore za skladiščenje nafte in plina.

Margetić ob zaključku svojega šokatnega nastopa razkrije pot ilegalne ruske nafte in plina na trge Evropske Unije. Eden izmed najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev razloži na primeru nafte. Črno zlato pod embargom pride iz Rusije v Srbijo. Ruska nafta sploh ne bi smela zapustiti Srbije, a odgovorni v Naftni industriji Srbija (NIS) so vso dokumentacijo spremenili na način, da nafta ni več ruskega porekla, ampak srbskega. Nafta potuje preko Hrvaške vse do obratov v lasti Ivana Čermaka. Le ta jo legalizira kot hrvaško in jo prodaja na trge Evropske Unije. "Tukaj gredo mimo milijoni, na stotine milijonov evrov mimo", razkrije Margetić. 

Zakaj je ta nafta tako zelo pomembna? Odgovor je zelo preprost. Na zgoraj omenjeno rusko ilegalno nafto se ustvarijo do petkrat večji profiti kot na regularno nafto, ki potuje po normalnih poteh še pove avtor knjige Krvave balkanske milijarda.

Enaka je zgodba s plinom. EU bi se morala vprašati, kateri plin prihaja in odkod izvira, kdo nadzoruje ta plin v rafineriji Brod in kje ta plin konča. Zaslužek ob tem ilegalnem plinu lahko znaša tudi do ene milijarde evrov. Vse to kontrolirata Dodik in Čermak.

Nekdanji vplivni hrvaški general pa je poskrbel, da je izdatno financiral ob zadnji predsedniški kampanji na Hrvaškem tako nekdanjo predsednico Kolindo Grabar Kitarović kot zdajšnjega predsednika Zorana Milanovića. Trenutni hrvaški predsednik pa je bil v preteklosti zaposlen v Čermakovem Croduxu.

Ob tem dodajmo še najnovejšo afero, v katero se je zapletel Čermakov Crodux. Več slovenskih in balkanskih medijev je poročalo o tankerju, ki je obstal v jadranskem morju in ga ni hotela sprejeti nobena jadranska luka. Izkazalo se je, da tanker potuje pod iransko zastavo in se v njem nahaja pod embargom prepovedana iranska nafta. Izkazalo se je, da je poslovno povezana s Čermakovim poslovnim miljejem. Ne glede, da so iz Croduxa zanikali, da se v tankerju ni nahajala iranska nafta, je njihov odgovor na zelo trhlih temeljih.

Ob vseh dejstvih vam je sedaj lahko jasno, zakaj si je družba Petrol prizadevala več let za nakup Croduxa? Odgovor je enostaven in preprost. Poskrbela je zato, da je novo parkirišče za umazane balkanske naftne posle z držav nekdanje skupne države in poskrbi, da kriminalna ruska-balkanska nafta legalno pride na trge Evropske Unije. Bravo, Nada Drobne Popovič pa si zasluži gazelo za najbolj uspešno managerko! Kot Zoki!

Luka Perš 

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

283 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec. Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu so zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno. Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami obvladuje kraljico postopkov- tožilstvo izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo s svojo ugrabljeno hčerkico SDT dobesno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

868 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

109 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1416 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1726 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

151 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš
Teme
Balkanska naftna kamarila

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!!