Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA!
Po državah nekdanje Jugoslavije se množično zapirajo kriminalci, tožilci, policisti in sodniki, ki so sodelovali v balkanskem narko kartelu. Le v Sloveniji mirno. Nič, INSTITUCIJE DELUJEJO!!
prava .
Slovenija

Sreda, 27. Julij 2022 ob 16:20

Odpri galerijo

Dijana Kajmaković, Izet Rastoder in Zoran Janković, Milan Matković, Vesna Medenica, Osman Mehmenagič Osmica, Petar Lazović. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, Slobodan Vaskaković, Požareport)

Balkanska kriminalna mreža razpada korak za korakom. Zapletena kriminalna mreže prepletena z balkanskimi kriminalci in tolpami ( Balkanski kartel, Kavaški klan, Škaljarski klan, Balkanski bojevniki itd..) je s pomočjo nekaterih policistov, tožilcev, sodnikov in vidnih politikov na Balkanu uživala v nedotakljivem statusu in svoji vladavini. A vrag je dobesedno vzel šalo. Mednarodne in ameriške institucije za pregon kriminala in prepovedane trgovine z mamili Europol, Interpol, Eurojust, FBI in DEA so prevzele nadzor nad delom policije, sodstva in tožilstva v državah nekdanje Jugoslavije. Zgodba, ki se je pričela v povojnih časih po koncu druge svetovne vojne in je nemoteno trajala vse do danes se ji izteka njen rok vladavine. V Bosni in Hercegovini je predvsem odmevala aretacija pomočnice glavne tožilca Dijane Kajmakovič zaradi izdajanja informacij in sodelovanja z bosanskim narkozverjo Matkovićem. Enako se je dokončno razkrila mreža direktorja bosanske obveščevalne slube OSA Osmana Memedagića z zloglasnim narkodilerjema Elvisom in Naserjem Kelmendijem. V Sloveniji je pred kratkim bil obsojen Anis Ličina. Le ta je med drugim imel avtomobilsko delavnico v ljubljanskih Guncljah v predelu Šentvida. Le ta je bil eden izmed dolgoletnih koordinatorjev avtomobilskih delavnic na Vodnikovi ulici (nekdanje postojanke Udbe), kjer je vrsto let potekala trgovina z drogo in prepovedanimi snovmi v športu (poživila, stereoidi). A ste že pozabili na stereoidnega kralja Michaela Karnerja? Mogoče pa je čas, da se eni izmed novinark na informativnem programu RTV Slovenija povrne zgodovinski spomin.

Črnogorski medij Dan piše o najnovejši akciji Florida, v kateri so sodelovali pripadniki policijskih enot Črne gore, Srbije, Italije, Španije, Portugalske, Nizozemske in Slovenije. Vsa akcija je potekala pod vodstvom Europola. V njej so zajele osumljence odgovorne za 6,1 tono tihotapljenje kokaina. V Črni gori so odvzeli prostost Radislavu Vojičiću, Dejanu Goloboviću, Slavku Miliću, Nebojši Pejoviću, Boško Vujoviću, Jovanu Ercegoviču, Mariji Raduloviću in Nikoli Grgoviću. Poleg njiju vključuje kazenska ovadba še dva državljana Črne gore kraticama L.C. (47 let) in S.A. (45 let). 

Poleg njih so še ovadeni državljani Italije D.V. (39 let), F.R. (35 let), D.G. (62 let), N.P. (55 let), N.G. (48 let), S.M. (42 let), R.V. (39 let), I.A. (31 let), J.V. (26 let), M.R. (34 let), B.V. (50 let), M.L. (58 let), J. E. (27 let), Ž.D. (48 let), M.Đ. (60 let), NV.R. (52 let), T.B. (39 let), N.M. (31 let), V.L. (48 let), N.M. (43 let), A.M. (32 let), D.Ž. (69 let), D.M. (48 let), Z.G. (43 let). Ob tem sta še znašla v ovadbi državljana Črne gore S.M. (45 let) in A.D. (46 let) ter neimenovani državljani iz Srbije.

Prav zadnja državljana iz Črne gore sta osebi osumljeni kaznivih dejanj ustvarjanja hudodelske združbe ter neupravičene proizvodnje, posesti in prometa s prepovedanimi drogami.


				Foto: Posnetek zaslona- Dan			Foto: Posnetek zaslona- Dan

Priprava in organizacija kaznivih dejanj je večinoma potekala v Črni gori, Srbiji, Hrvaškem, Italiji, španskih Balearskih in Kanarskih otokih, Zeleortskih otokih, Združenih arabskih emiratih in v Sloveniji. Večina kaznivih dejanj je bila izvedena in realizirana na portugalskih Azorkih otokih, obali Slonokoščene obale, v karibskih državah Aruba, Grena, Saba, Antigva in Barbuda, Sv. Evstatij in Sv. Martin.

Z aktivnostmi mednarodnega sodelovanja, izmenjavo informacij, velikim številom operativnih sestankov z organi pregona Republike Srbije, Slovenije, Španije, Italije, Portugalske in Nizozemske so bile opredeljene posamezne podrobnosti in strategija skupnega delovanja z namenom identifikacije vseh oseb, ki so vpletene v obravnavano kriminalno dejavnost, z natančno določenimi vlogami, način izvajanja teh dejavnosti, vključno z denarnimi transakcijami med člani hudodelske združbe in vpleteno mednarodno družbo, ter druge temeljne elemente, potrebne za uresničevanje individualno načrtovane aktivnosti - zaseg in zbiranje dokaznega gradiva, potrebnega za izvedbo postopkov pred pristojnimi pravosodnimi organi poroča črnogorski Dan.

Akcija se je realno sprožila ob zaseženi pošiljki kokaina maja 2019 v okolici portugalske obale. Nadalje je mornarica Slonokoščene obale februarja 2020 na ladji »Trasgo – Nadudanma« zasegla 411 kilogramov kokaina in prijela pet oseb – državljanov Gane, v nadaljevanju aktivnosti pa sta bili prijeti dve osebi – državljana Slovenije.

Za organiziranje tihotapljenja je osumljena ista oseba kot v prejšnjem primeru - italijanski državljan, celotno združbo v tem primeru pa je sestavljalo 11 članov, med njimi tudi dva državljana Črne gore. Tudi februarja 2020 so organi pregona Arube na ladji "Aressa" zasegli 5,1 tone kokaina in aretirali 11 oseb - državljanov Črne gore, ki so bili obsojeni na zaporno kazen od devet do 15 let. Organiziranja te dejavnosti je osumljen V.D. - državljan Črne gore, ki je bil pred tem v drugi zadevi ovaden zaradi dejavnosti tihotapljenja 840 kilogramov kokaina in mu je bila 13. julija 2022 po mednarodni tiralici odvzeta prostost v Republiki Srbiji, so sporočili s policije. 

Medij Dan poroča, da je akcija FLORIDA I del kontinuiranih ukrepov in akcij, ki jih policijska uprava v sodelovanju z mednarodnimi partnerji izvaja z namenom razbijanja struktur organiziranega kriminala, ki se na mednarodni ravni ukvarja s tihotapljenjem mamil, sestavljenih pretežno iz pripadnikov tzv. -poklican balkanski kartel.

Odkrivanje in zagotavljanje dokazov o kaznivih dejanjih in osumljencih ter zbiranje vseh drugih informacij in podatkov, ki bi lahko bili koristni za uspešno vodenje kazenskega postopka, je potekalo v mesecih neprekinjenega sodelovanja in medsebojne izmenjave informacij med posebnim državnim Državno tožilstvo in Posebni policijski oddelek z Agencijo Evropske unije za pregon prava - EUROPOL in Agencijo Evropske unije za kazensko pravosodno sodelovanje - EUROJUST, ampak tudi prek sodelovanja z državnimi tožilstvi za boj proti organiziranemu kriminalu v Italiji, Srbiji , Slovenije, Hrvaške, Nizozemske, Portugalske in Španije, na ozemlju katerih držav se danes na podlagi zaprosil posebnega državnega tožilstva izvajajo tudi določena dokazna dejanja v postopku mednarodne pravne pomoči v kazenskih zadevah še pišejo v črnogorskem mediju DAN.

Razkrita še ena krtinja v vrstah bosanskega tožilstva! Diana Kajmakovič, vodja skupine za dešifriranje sporočil iz aplikacij Sky in Anon izdajala informacije Narkozveri Milanu Matkoviću, enemu največjih narkodilerjev na Balkanu!

Poglejmo še malo v Bosno in Hercegovino. Eden boljših bosanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković na svojem blogu Sa druge strane je v mesecu juliju uprizoril pravo medijsko ofenzivo ob razkrivanju bosanskega narko kartela, kjer so se v glavnih vlogah znašli direktor bosanske obveščevalne službe (OSA) Osman Memedagić- Osmica, predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in njegoveg sin Miloš Dodik, kriminalni odvetnik Stojan Vukajlović, pomočnice glavnega tožilca Diana Kajmaković, narko kraljev Milana Matkoviča, Naserja in Elvisa Kajmendija ter mnogo drugih.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Vasković v svojem tekstu z naslovom Uhapšen veliki NarkoBos Milan Matković, trostruki ubica, kojeg je štitila Diana Kajmaković in Keš i Stres: Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca BiH, štiti Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu i trostrukog ubicu razkriva, kako je pomočnica glavnega tožilca Diana Kajmaković preko aplikacij Sky in Anon komunicirala z Matkovićem in mu sporočala pomembne informacije iz bosanskega tožilstva.

V tekstu z naslovom NarkoBos Milan Matković pripremao četiri likvidacije u Regionu pa je tudi opisal, kako je Matkovič načrtoval štiri umore v BiH. Zanimiv je predvsem podatek, da so njegovo izročitev zahtevali tako v Srbiji in Avstriji, a je Kajmakovičeva vedno to preprečila.

Le ta je bila vodja skupine tožilcev, ki so se ukvarjali z dešifriranjem sporočil balkanskih kriminalcev ujetih na aplikaciji Sky in Anom. Njena poglavitna naloga je bila, da v primeru aretacije mora biti Matković procesiran v BiH in se ga ne sme izročiti v Avstrijo. Le ta bi storila procesno napako in bi bil Narkozver Matković spet na svobodi. Za vsako predano informacijo je prejela 20 tisoč evrov. V primeru, da bi se zgodil sodni proces in bi ga osvobodila se ji je obetala nagrada v vrednosti milijon evrov.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

A so jo bosanske oblasti s pomočjo mednarodnih organizacij za pregon organiziranega kriminala aretirale. Nekaj dni je v Trebinju, kjer je imel Matkovič dolgoletno zaščito s strani policije aretirale še njega. Vse to se dogajalo v aprilu in maju letošnjega leta.

Zloglasni direktor bosanske obveščevalne služba OSA Osman Mehmedagić-Osmica bil glavni zaščitnik in obveščevalec za zloglasnega narkodilerja Elvisa Kajmendija. Ali se je v prisluhe v aplikaciji Sky z Osmico ujel tudi kdo iz vidnih slovenskih fac?

V naših tekstih smo že večkrat kritično pisali o vlogi direktorja bosanske obveščevalne službe Osmana Mehmedagića Osmice. V našem mediju smo v člankih z naslovom Razkrivamo bosanske člane kavaškega klana, ki so tihotapili kokain iz LUKE KOPER! Vpleten tudi Osman Mehmedagić Osmica! in Razkrivamo zloglasni mamilarski klan pod vodstvom Osmana Mehmedagića Osmice! opisali ključne osebe Mehmedagićeva kroga, ki nadzorojujejo trgovino z mamili v BiH in širši balkanski regiji.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Pred kratkim je bil v BiH aretiran še en zloglasni narkodiler Balkanka Elvis Kajmendi. Le ta je pod pokroviteljstvom in nadzorom Mehmedagića iz Albanije pretihotapil na tone marihuane in iz Nizozemske v BiH in Albanijo tone kokaina. Osmica je bil Keljmendijev glavni zaščitnik in obveščevalec. Enako je vodja bosanske obvščevalne službe branil Denisa Stojnića, še enega zloglasnega bosanskega narkodilerja.

Elvis Kelmendi je velik preprodajalec mamil, ki je marihuano tihotapil v države EU; Marihuano je kupoval v Albaniji, od tam pa jo je prek razvejane mreže prenašal v države Evropske unije.Hkrati je na Nizozemskem kupoval kokain, s katerim je oskrboval del narkoklanov v Bosni in Hercegovini.Ker gre za ogromne količine narkotikov, na tone, ker je Keljmendi "delal" brez prestanka, je nezakonito zaslužil več deset milijonov evrov. Vse to pod pokroviteljsvom Osmana Mehdagića Osmice je razkril Vasković v svojih tekstih.


				Vodja bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmenagič Osmica. (Foto: Posnetek zaslona- Blog Slobodan Vasković)

Vodja bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmenagič Osmica. (Foto: Posnetek zaslona- Blog Slobodan Vasković)

Vasković pa je v članku z naslovom Kratko pismo Osmici: Uskoro ćeš biti Nula  zapisal sledeče:

" Osmica, ti najbolje znaš, da tebi in Narko"Generalu" Kostreševiću, Savkoviću, Keljmendiju, Nešiću, Aci Makedoncu, Šmrku... niti komu drugemu nisem na poti, vi ste sami sebe ujeli, ker ste vpleteni v narkoposle v tonah mamil... Vam ni pomembna ne zemlja ne država, ampak samo denar. O idiotu Mektiću raje sploh ne govorim.... Osmica, ti si mnogo bolj nevaren od Mektića, a ne v inteligenci. Če bi bil inteligenten ne bi dovolil, da uporabljaš Sky aplikaciju, prepričan, da jih nihče ne more dešifrirati. Že pred časom se objavil zapise iz Sky aplikacije, kjer se predstavljaš kot zaščitnik narkodilerjev, morilcev in mafije. Na primer, sodeloval si pri aretaciji in likvidaciji Slaviše Ćuluma (ubit 15.5.2020). Za to vse svoje umazane posle si koristil OSA BiH."


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Umanazana balkanska vzporedna trgovina poteka ves čas! Včasih opij, potem cigarete, sedaj pa prepovedane droge! Vse to sta razkrila Domagoj Margetić v knjigi Krvave balkanske milijarde in Rado Pezdir v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države!

Ne bi se čudili, če bi se v bližnji prihodnosti razkrili vsi stiki Mehmedagića na aplikaciji Sky in bi se na seznamu znašel kakšna znana "faca" iz Slovenije. Ali pa je in samo moli pri Bogu, da se ta informacija nikoli ne pojavi v slovenski javnosti.

Zanimivo je predvsem spremljati, da so organi pregona teden za tednom zapirajo kriminalne člane balkanskega vzporednega mehanizma po državah nekdanjih republik Jugoslavije, a v Sloveniji vse mirno.

Naj se vam dopade ali ne, vzporedna ekonomija poteka ves čas. Kako je potekala pred pričetkom druge svetovne vojne na jugoslovanskih tleh, ste si lahko ogledali v srbski seriji Sence nad Balkanom.

Dokaz, da vzporedna ekonomija v Sloveniji obstaja, je knjiga Vzporedni mehanizem globoke države avtorja dr. Rada Pezdirja. Tako se je vzpostavila v letu 1951 vzporedna ekonomija pod vodstvom Nika Kavčiča na področju tihotapljenja cigaret, denar pa pristal na različnih tajnih bančnih računih izven Jugoslavije. Enako je s tihotapljenjem cigaret dolgo časa svojo finančno moč vzdrževal poslovni krog blizu dolgoletnega voditelja Črne gore Mila Đukanoviča.

Za osvežitev spomina se še enkrat spomnimo na besede enega najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev, Hrvata Domagoja Margetića. Le ta je povedal, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca v tujino prenesli med 50 do 75 milijard evrov premoženja v 80.ih letih. Enako je povedal in tudi dokazal z dokumenti umorjenega vplivnega srbskega odvetnika Vladimira Cvijana, da je balkansko kriminalno omrežje pod vodstvom avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa opralo 150 milijard evrov v vseh republikah nekdanje skupne države. Slovenski del je znašal po podatkih naših virov iz tujih obveščevalnih služb vsaj 70 milijard. Enako je s pomočjo jordanskega konzula Samira Amarina od sredina 80.ih pa do leta 2010 izginilo na lepe oči 10 milijard iranskega denarja, na celotnem Balkanu 75 milijard.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

Ali so še vedno vse krive južnoameriške tolpe za odkrite pošiljke kokaina v , Izet?

Ob omenjanju Samira Amarina ne smemo pozabiti na poslovneža črnogorskih korenin Izeta Rastoderja. Le ta je s pomočjo Amarina dobil umazani boj za ljubljanski Bellevue v Tivoliju. Enako je eden največjih evropskih in svetovnih trgovcev z južnim sadjem (predvsem bananami) pridobil zelo poceni Stožice in v Ljubljani pred kratkim postal parkirišče za gostilno Krpan. Poleg tega je kupil še v stečajni masi znamko propadlega letalskega slovenskega ponudnika Adrije in zaključuje gradnjo dveh stolpnic v Šiški v bližini Celovških dvorov. Iz dobro obveščenih virov smo tudi izvedeli, da so nekaj stanovanj v Rastoderjevih stolpnicah pokupili ruski državljani s sumljivim izvorom premoženja.

Rastoderjevo podjetje Derby pa se je velikokrat znašlo na straneh črne kronike. V medijih smo lahko opazili zasežene pošiljke kokaina skrite v škatlah banan podjetje Derby v Črni gori in na Malti. Vendar so v podjetju Derby vedno zatrdili, da so že več let žrtve južnoameriških kriminalnih združenj in jim le te vedno podtaknejo velike količine kokaina v njihove škatle banan. Zelo čudno, če je Izet Rastoder v intervjuju za Dnevnik dejal, da vsako njegovo pošiljko preverijo njegovi ljudje, da se v njih ne znajde nič prepovedanega. Ja, kot kaže se čudežno kokain v njegovih škatlah banan znajde kar na dolgi poti med Južno Ameriko in Evropo. V zaseženi pošiljki v Črni gori pa so krivdo zvalili kar na špediterja, ki je le odpeljal škatle Rastoderjevih banan iz črnogorskega pristanišča Bar v največji črnogorski logistični center Voli. Rastoder in lastnik Volija pa sta tudi financerja obeh podgoriških košarkarskih klubov v regionalni košarkarski ligi ABA.

A je res Rastoderjevo podjetje res le večna žrtev ali ne, se bo izkazala kmalu. Rastoder pa si večni mir kupuje s financiranjem večjih slovenskih športnih dogodkov ter slovenskih medijev. Od ta levih do nekaterih na desni. A po naših podatkih bi morale zadnje akcije prijetih balkanskih kriminalcev v državah nekdanje Jugoslavije skrbeti tudi Rastoderja, saj tuji organi pregona korak za korakom sestavljajo Rastoderjevo "white sugar Sestavljanko groze". Akcija Florida je le ena izmed njih, ki po podatkih naših virov ne dopušča lastniku podjetja Derby mirnega spanca. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Lahko pa je Izet Rastoder res le žrtev in dolgoletni izkoriščeni "črni raček" umazanih balkanskih kriminalcev iz držav nekdanje Jugoslavije.


				Foto: Carinska uprava Malta

Foto: Carinska uprava Malta

Resno, Darko Muženič, osumljen zlorabe evropskih sredstev postal vodja NPU? 

Zato se ne čudite, da so italijanski mafijci v preteklosti povedali, da je Slovenija raj na zemlji za mafijo. V preteklosti je prišel tudi podatek, da je bila Ljubljana med vodečemi evropskimi mesti kokaina v odtekalnih vodah.

V letu 2021 je po celem Balkanu eksplodirala afera o črnogorski kriminalni združbi Kavaški klan. Predvsem zaradi pritiska mednarodne skupnosti je slovenska policija takrat aretirala več članov slovenske celice ene najbolj razvpitih kriminalnih združenj današnjega časa. Ne smemo pozabiti, da je eden izmed aretirancev bil tudi sorodnik Diane Hrlaković, nekdanje zloglasne višje uslužbenke srbske obveščevalne službe BIA in srbskega notranjega ministrstva.

Medtem ko so v Črni gori zaprli zaradi sodelovanja s kavaškim klanom nekdanjo predsednico črnogorskega vrhovnega sodišča Vesno Medenico, v BiH pomočnico generalnega državnega tožilca Diano Kajmaković, na Hrvaškem nekaj bivših ministrov zaradi netransparetnega delovanja s finančnimi sredstvi iz Evropske Unije zapira vodja evropskih tožilcev  Laura Codruța Kövesi enega za drugim.

V Sloveniji pa obalni operativec Darko Muženič postane vodja Nacioanalnega preiskovalnega urada. Narobe svet.

Ali je Ljubo Milović, pobegli kavaški policist (daljni) sorodnik Miloša Njegoslava Milovića, slavnega potapljača Tanje Fajon? Miloš Njegoslav Milović v preteklosti razkril sporne posle Aleksandra Čeferina na Slovenskih železnicah! 

Slovensko tožilstvo ve poskrbeti za redke svetle trenutke. Pred kratkim se je zaključil sodni proces proti večji hudodelni kriminalni združbi pod vodstvom Aleša Zupančiča. Med več obsojenimi je izstopalo predvsem ime Anis Ličina. O fiziterapevtvu, prodajalcu rabljenih avtomobilov ter delov za avtomobile slovenska javnost sploh ne bi slišala, če se v javnosti ne bi predstavljal za gorečega nasprotnika nekdanje tretje Janševe vlade. V javnost so hitro prišli podatki o njegovi kriminalni preteklosti.

Hudodelska združba pod vodstvom Zupančiča je bila obsojena zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Ličina je bil obsojen na tri in pol leta zapora.

Le ta je pozornost slovenske javnosti zbudil v prvih mesecih leta 2021, ko je bil aretiran v Avstriji. Takrat je avtor s pomočjo svojih domačih in tujih virov zapisal, da je Ličina v avstrijskem priporu izdal dvanajst imen med tožilci, policisti in sodniki, ki so varovali in skrbeli za nemoteno trgovino z drogo ali prepovedanimi stereoidi. Tako smo omenili kriminalistko NPU Tino Pahor, tožilca Zorana Milanoviča in Majo Ulčar, nekdanjega kriminalista iz Kamnika Đamala Končana. Isto so nam viri še omenili vrhovnega sodnika Branka Maslešo in tudi sedanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Do sedaj še ne posredujemo nobenega dokaza in kot smo že v preteklosti napisali, upam, da se naši viri zelo motijo. V nasprotnem primeru je to začetek konca slovenske policije in pravosodja.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

V preteklosti smo tudi pisali o črnogorskem policistu Ljubo Miloviću, ki je zaradi sodelovanja s Kavaškim klanom prejel 48 milijonov evrov na svoj bančni račun. Še več, v resnici bi naj šlo (daljnega) sorodnika Miloša Njegoslava Milovića. Le ta se je v preteklosti pojavljal kot oseba za posebne operacije ljuebljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika UEFA, odvetnika Aleksandra Čeferina. Milovič pa je s svojo predstavljeno dokumentacijo močno obremenil Čeferina zaradi poslov s hčerinsko družbo Slovenskih železnic, SŽ-GP. Zadeva je toliko bolj čudna, da so Miloviću pred sodiščem za isto stvar sodili štirikrat. Tožilec, ki je vodil zadevo je bil Boštjan Jeglič, v času vodenja NZS pod vodstvom Čeferina postavljen za glavnega disciplinskega sodnika. Milovič pa se je v slovenski javnosti znašel zaradi slike s Tanjo Fajon. Sedanja zunanja ministrica pa je zatrdila, da ni bila sama z Milovičem, ampak v družbi še dvajsetih ljudi.

Ali so nekatere postojanke nekdanje UDBE v Ljubljani spremenile podobo v avtomobilske delavnice za delovanje kriminalnih dejanj?

Ob koncu dodajmo še to. Ljubljanski predel Šiške se je v času povojne Jugoslavije iz kmetijskega središča spremenil v t.i. državo v državi. Tam si je komunistična oblast postavila najboljšo zdravstveno oskrbo, šole, vrtce in blokovska naselja. Postavila si je tudi dom za starejše občane, v katerem prebivajo večinoma nekdanji pripadniki službe državne varnosti.

Služba nekdanje državne varnosti pa je imela tudi svoje t.i. tajne postojanke. Največ jih je bilo postavljenih na Vodnikovi. Po podatkih naših tujih obveščevalnih virov naj bi jih še danes uporabljali za svoje posle v preprodaji mehkih in trdih drog ter prepovedanimi nedovljenimi snovmi v športu. Tuji obveščevalni viri nam namigujejo, da so jih po razpadu Jugoslavije s t.i. slamnatimi lastniki preoblikovali v avtomobilske delavnice. Poleg na Vodnikovi se ena izmed njih nahaja v Guncljah in ter v Tacnu. Enako se uporabljajo nekatere avtomobilske delavnice v predelih Bežigrada, Viča, Most in v veliko krajih v okolici Ljubljane. Kaj šele v ostalih predelih Slovenije (Obala).

Kdo ima svojo poslovalnico v Guncljah? Nihče drug kot Anis Ličina, ki je vsa ta leta vodil koordinacijo poslov s prepovedanimi nedovljenimi snovmi v športu in drogo. Vsi omenjeni iz Ljubljane bi se naj ujeli v transkriptiranih aplikacijah z Ličino. Ali imamo prav, bo razkrila bližnja prihodnost.  Ličina je v resnici otroški vrtec. Glede na to, da je balkanski kriminalni kartel med največjimi na svetu. Za nagrado pa je bil Ličina bil počaščen z obiskom v predsedniški palači pri trenutnem predsedniku države RS Borutu Pahorju. Ostali sprejemi še sledijo.


				Avtomobilska delavnica in podjetje Anisa Ličine v ljubljanskih Guncljah. (Foto: Facebook in google maps)			Avtomobilska delavnica in podjetje Anisa Ličine v ljubljanskih Guncljah. (Foto: Facebook in google maps)

Omenjali smo, da bi se naj v teh prostorih izvajala prepovedana trgovina z nedovljenimi snovmi v športu oz. stereoidi. Eden največjih in razkritih je bil Michael Karner skupaj s svojo ženo. Pred ameriškimi organi pregona sta zvito pobegnila v Slovenijo in za več osrednjih medijev dajala intervjuje, da sta popolnoma nedolžna in žrtev ameriškega pravosodnega sistema. Karner pa že več let hoče zgraditi nepremičninski objekt blizu Interspara na Viču. 

Smešno je predvsem to, da so ameriške oblasti že pred leti razpisale nagrado za Karnerja v višini pet milijonov dolarjev za posredovanje informacij, kje se nahaja Karner. Mogoče pa se bo spomin po toliko letih o Karneju povrnil eni izmed novinark na RTV Slovenija, ki vsako jutro prvo prebere novice na Slovenski tiskovni agenciji. Trikrat ugibajte, kdo je ta oseba. Good luck and good night!

P.S: Ne pozabite, na seznamu je 800 oseb in podjetij iz Slovenije, ki so se ujeli v zloglasno aplikacijo Sky.Celotni Balkan nad 4000 oseb. Po mednarodnih policijskih "čistilnih akcijah" v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Kosovu, Albaniji, na Hrvaškem sledi Slovenija za grande finale!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 11. Apr 2024 at 16:58

993 ogledov

Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!
V našem mediju se tokrat malo za hec posvečamo nekdanji dolgoletni novinarski trojki Vesni Vukovič, Primožu Cirmanu in Tomažu Modicu. Svojo skupno pot so pričeli na Dnevniku, kasneje pa nadaljevali na državnem spletnem mediju Siol ter kasneje v mediju Necenzurirano. Zdaj pa je lastnik medija Necenzurirano družba Media Partner Agencija v lasti družbe Svet24. Lastnica družbe Svet24 pa je Alenka Nardini, nekdanja žena Martina Odlazka. Vendar se na predstavljeni shemi ene izmed uradnih slovenskih institucij vidi, da so tudi podjetja v lasti Martina Odlazka z milijoni evrov financirale delovanje družbe Svet24. Zdaj pa bi vam razkrili finto, zakaj v osrednjih medijih v Sloveniji velja omenjena trojka za najboljše raziskovalne novinarje v Sloveniji? Ker se vsak medij v Sloveniji po novem deli JANŠA ali ANTIJANŠA, jih lahko označimo za antijanšističen medij. Zame velja, da sem Janša. Jebiga, tako so me MSM opredelili. Oni že vedo.Vendar to je pravljica za lahko noč. Gre za popolno napačno označevanje vseh medijev v državi, saj še tako imenovani desni oziroma levi medij včasih zagovarja interese svojih prišepetovalcev. Nekateri pa imajo radi šepetalce, ki se celo življenje valjajo po državnih službah. Predvsem na takih položajih, kjer so si pomočjo uslužne politike (jebiga, drugače ne gre) korak za korakom ustanavljali paradržavna podjetja s statusom "država v državi" oziroma tako delujejo in se obnašajo v slovenski javnosti. Na primer GEN-I, Sava, Modra zavarovalnica itd...Mogoče so bile ideje v začetku dobre, a so se hitro sfižile po BLITZKRIEG UGRABITAVH akterjev omrežja grobarjev slovenske politike in gospodarstva. Zdaj pa si predstavljajte, da omenjeno omrežje ima skoraj prost dostop do delov policije (NPU), FURS, del finančnega mininstrstva ( obveščevalni organ Urad za preprečevanje pranje denarja).Mi smo v našem mediju že večkrat izpostavili ključne akterje tega omrežja. Ne pozabite, da se je Vesna Vukovič v takratni funkciji generalne sekretarke trenutne največje vladne stranke Gibanje Svoboda sprehajala po NPU in podajala kazenske ovadbe, malce pa se še srečala z trenutnim direktorjem NPU Darko Muženičem.Isto je aktualna Golobova vlada menjala direktorja UPPD Damjana Žuglja in na njegovo mesto namestila Anko Vrabec Božič, živečo na Ankaranskem-Hrvatinskem hribu. Nazadnje pa je v slovenski javnosti odmevala afera, da je lahko prišlo do suma zlorabe podatkov davčne tajnosti posredovanih s FURS-a v preiskovalni parlamentarni komisiji, ki se ukvarja z "groznim janšističnim desničarskim medijskim imperijem". Še ena pravljica za lahko noč, če je še naš medij med preiskovanci. Jebiga, kdor ne piše proti Janši, kazensko faše preiskovalno parlamentarno komisijo! ŠUR!Zakaj smo vzpostavili zgoraj omenjene državne institucije? S preprostega razloga. Ali se spomnite, kako zelo natančno so v mediji Necenzurirano vedeli, kako je potovala kupnina med akterji? Spomnite se samo malo zgodbe o milijonskem kreditu Nine Zidar Klemenčič. Ali pa ko preiskujejo poslovni svet dr. Roka Snežiča in ponavadi za vsak objavljen članek prejmejo tožbo z njegove strani. Potem igrajo uboge novinarje pred celotno evropsko javnostjo. Že večkrat je lahko zelo pozoren opazovalec razbral, da se v njihovih člankih pojavlja malo morje podatkov in informacij, ki veljajo za več ali manj tajne in imajo dostop do podatkov samo določeni zaposleni s pooblastili v teh institucijah. Jp, smo jih pa tudi mi presenetili z shemo njihovih zaslužkov, ki smo jo prejeli od žvižgaških državnih uradnikov. Mogoče je pa padla komanda celo v pisarni tistega državnega uradnika, ki ga Vesna Vuković ima zelo pri srcu. Vsakemu se enkrat vrne bumerang.Ali se spomnite, da vam večkrat v našem mediju omenjamo izraze grobarji dela slovenskega pomorstva, grobarji slovenskega gospodarstva in politike, Ankaransko-Hrvatinski hrib, obalna kriminalistična klika itd..? V čem je bistvo problema?Vse te struje so bile v preteklosti združene v eno neformalno združbo. Kot je nekdo že leta 2007 razkril v Financah, je v preteklosti obstajala po mnenju pisca članka združba Komandos. To bi se naj zgodilo leta 1972. Ključno vlogo je igral nekdanji direktor Splošne plovbe Portorož Aldo Krejačič. Le ta je umrl v lanskem letu, na njegovo smrt pa se ni spomnil noben njegov "zvesti" medijski delavec. Še v Primorskih novicah mu niso napisali poslovilnega članka. Vendar se je sčasoma znotraj omrežja Komandos pričela kopičiti druga struja okrog akterjev povezanih z Luko Koper. V tistih časih je direktorsko mesto zasedel že Bruno Korelič, kasneje dolgoletni predsednik uprave slovenskega največjega pristanišča. Omrežje je enostavno ugotovilo, če vladaš Luki Koper in Splošni plovbi Portorož, vladaš Sloveniji. Če si član tega omrežja, se policije, FURS-a, bank in kraljice postopkov-tožilstvo ni treba bati. V preteklih naših člankih smo pa tudi že večkrat označili posameznike, ali jim srce bije bolj za Koper ali "slovenski Monako".Zdaj pa vam predstavimo en insert z našega članka z naslovom Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko? objavljen dne 7. januarja 2022:"Čas je, da se enkrat za vselej razkrije, kdo je sploh soustvaril Boruta Jamnika? To je nihče drug, v prispodobi daje videz samooklicanega rejnika Boruta Jamnika, Bruno Korelič - vladar Obale iz ozadja. Že vsa leta to osebno jezi državnega uradnika Jamnika.Ste se kdaj spraševali, od kod so velikokrat rojeni oz. prebivajo vplivni člani »vzporednega mehanizma globoke države? Ja, iz Koroške. Koreliču je uspelo povezati prav strujo z Obale in Koroške, ki imajo pod seboj zloglasne iztirjene ostanke varnostne službe v nekdanjem režimu. Konkretni iztirjeni kadri bivšega SDV nakazujejo le na to, da gre za tipični sindrom v postkomunističnih državah. Dokaz za to je tudi, da v času samostojnosti v tridesetih letih ni uspelo še nobeni vladi postaviti ustreznega pravosodnega reda. To je pa tudi temelj vsake pravne države."Zakaj smo vam izpostavili točno tale citat? Verjeli ali ne, prav zgornji novinarski citat predstavi celotni novinarski opus nekdanje trojke Cirman, Modic in Vukovič. Prav to počnejo vso celotno novinarsko kariero, ko jih je pod svoje varstvo vzel nekdanji državni uradnik z Dunajske 119 v Ljubljani. Kdo pa je medijsko uničil Janeza Zemljariča, dolgoletnega ključnega akterja "Koroške provience" prosto po Mirku Bandlju. Sodeč po vsem tem vam je mogoče sedaj jasno, zakaj smo Vesni Vukovič namenili takšne besede v uvodniku našega članka z naslovom Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!!Zapis našega uvodnika v članek z naslovom Tandem Vukovič- Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev. Kaj se sedaj dogaja? Starci umirajo, mladež pa se bori za nasledstvo. Po smrti Janeza Kocijančiča, Janeza Zemljariča, Boruta Šukljeta, Alda Krejačiča je zavladal popoli kaos. Vsi tečejo pred implozijo in iščejo novega gospodarja.Zdaj je napočil čas, da akterji grobarjev slovenske politike in gospodarstva vseh političnih barv z prosto igralko Vesno Vukovič in trenutno medijsko dvojko Cirman/Modic s pomočjo medijskih člankov ponovijo vajo iz preteklosti. Enkrat jim je že uspelo, a ne dokončno.Cilj je, da se poniža in ugrabi vse delujoče operativce shirajoče ekipe Komandos. To je v preteklosti naredila novinarska trojka s "koroško provienco". Zdaj je čas za ugrabitev omrežja akterjev vseh tistih, ki so kadarkoli dobili sredstva iz Splošne plovbe Portorož. Če jim je uspelo uničiti Koroško, bodo pa še "cvet slovenskega turizma". Ali jih bo zaustavila Eugenija Carl?Luka Perš

Wed, 10. Apr 2024 at 19:00

8600 ogledov

Ali bo Martin Odlazek doživel podobno usodo kot Bojan Petan zaradi novinarske trojke Cirman,Vukovič in Modic?
Martin Odlazek je znan slovenski poslovnež. V našem mediju smo tudi že večkrat kritično predstavljali poslovni imperij v lasti družinskih članov, sorodnikov, nekdanjih žena družinske dinastije Odlazek. Na spletni strani e-bonitete lahko vidite, da je bil Martin Odlazek v preteklosti direktor in prokurist večih družb, a sedaj v nobeni družbi ne zavzema položaja direktorja ali prokurista. Martin Odlazek se uradno kot lastnik pojavlja v podjetjih Eurofit (44-odstotni delež), Farma Stična (90-odstotni delež) ter odprt status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje. Vendar se je v preteklosti pojavljal tudi v medijskih odmevnih zgodbah. Pa malce poglejmo na primer nekaj člankov na objavljenih na državnem Siolu med leti 2016 in 2019. Ali pa nekaj člankov o Martinu Odlazku objavljenih v Dnevniku med leti 2008 do 2016. Opazili smo, da sta obe medijski hiši o Odlazku pisali večinoma kritično.Tako smo našli članke z naslovom Slaba banka nad tiskarskega barona, Nihče mu nič ne more, Martin Odlazek postaja radijski kralj. Na časopisu Dnevnik so objavili članek Martin Odlazek skril lastništvo imperija, Martin Odlazek in Matjaž Satler za Gorenjski tisk na odprti fronti in Ljubljanski kriminalisti ovadili Martina Odlazka ter še mnogo drugih o Martinu Odlazku.Primer enega od člankov, objavljen na Siolu. Avtorja pa Tomaž Modic in Vesna Vukovič, (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Zdaj pa se verjetno sprašujete, zakaj smo izpostavili prav omenjene članke o Martinu Odlazku iz Siola in Dnevnika? Odgovor je preprost. Ker so avtorji člankov akterji nekdanje novinarske trojke Modic, Vukovič in Cirman. Pod omenjene članke sta se o Odlazku največkrat podpisala Vesna Vukovič in Tomaž Modic. Zelo verjetno sta le izpolnjevala ukaze nekoga višjega (npr. urednik, direktor podjetja, član nadzornega sveta podjetja, lastnik, neznana oseba na plačani državni ali paradržavni funkciji).Alenka Nardini, nekdanja žena Martina Odlazka in lastnica družbe Svet24 in MediaPartner Agencija, ki je sedaj lastnik medija Necenzurirano. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija)Podjetje nekdanje Odlazkove žene Alenke Nardini vzpostavilo oglaševalsko finančno shemo za financiranje Providentie, nekdanje krovne družbe medija Necenzurirano!Po njihovem odhodu s Siola pa so ustanovili spletni medij Necenzurirano, tik pred potrditvijo tretje Janševe vlade v začetku leta 2020. Uradni lastnik medija Necenzurirano je bila družba Providentia, katero smo v našem mediju že večkrat omenjali. Dlje časa je manjši del slovenskih medijev domneval, da večino prihodkov družbe Providentia prinaša "trženje medijskih vsebin" medija Svet24. Kot smo razkrili v našem članku z naslovom Vukovič in Cirman skasirala skoraj 400 tisoč evrov, Modic pa 380 tisoč evrov za pisanje interesov omrežja Boruta Jamnika! je družba Svet24 nakazala družbi Providentia v letih 2020 in 2021 nakazali nekaj nad 350 tisoč evri. Če pogledate prihodke družbe Providentia v letu 2020 (163.127 EUR-čisti dobiček 323 EUR) in 2021 (143.811- čisti dobiček 342 EUR) lahko hitro ugotovite, da bi res lahko večino svojih prihodkov dobili prav od družbe Svet24. V tej družbi je ključna lastnica nekdanja žena Martina Odlazka, Alenka Nardini. Ker je del medijev že dlje časa problematiziral financiranje medija, je zdaj lastnik medija Necenzurirano postala družba Media partner Agencija, ki je v stoodstotni lasti družbe Svet24. Direktorica omenjenega podjetje je sedaj Petra Rupnik, voditeljica dnevnih informativnih oddaj na Svet24.Ali bo poslovni imperij družinske dinastije Odlazek doživel isto zgodbo kot Bojan Petan, ko ga je na 3 4 HOP zapustila trojka Cirman, Vukovič in Modic?Vprašajte se, ali Martin Odlazek res "nima sreče"? Prvo ga novinarska trojka kritizira, potem pa jih plačuje še njegova nekdanja žena? Res, kakšno naključje? Ne, njegova podjetja so le prisilni začasni plačevalec omenjene trojke. Ker je bolje za vse akterje, da se Martina Odlazka ne vidi zraven. Pa naj se vidi!, da jih plačuje nekdanja žena Odlazka. Zgoraj navedene članke smo izpostavili nalašč. Zdaj že uradno nekdanja novinarska trojka Vukovič, Cirman, Modic je svojo skupno poklicno pot pričela v časopisu Dnevnik. Dolgoletni lastnik tega medija je znan slovenski poslovnež Bojan Petan. Le ta je mislil, da bo imel večni mir pred kraljico postopkov- tožilstvo, policijo, NPU, bankami, FURS itd... Vendar se je zelo zmotil. Kdaj in na kakšen način se je pričel sesuvati Petanov imperij? Vam je ime sklada York kaj znano? Dejan Rajbar? Elements Capital? Se še spomite zgodbe o prodaji Save in naših člankov Zakaj Borutu Jamniku in Jamnikovemu protežirancu Dejanu Rajbarju teče voda v grlo v primeru Save? in Kdo je skriti tehnični izvajalec Jamnikovih poslovno mentalnih prebliskov?.Vse, kar se danes dogaja Petanu je posledica tega, ko se je novinarska trojka državnega uradnika z Dunajske 119 v Ljubljani preparkirala v državni spletni medij Siol . Takrat so se za Petana pričele težave. Nenadoma ni bil več nedotakljiv za tožilstvo, policijo, FURS. Naenkrat se je moral zavedati, da je bil le uslužbenec parkirišča, ki se ga lahko odpusti takoj. Ter še obtoži vsega, česa je kriv in še bolj česa NI kriv.Kdo je bil dejanski medijski izvršitelj, da je padla komanda za padec poslovnega imperija Bojana Petana? Poglejte si članek z naslovom Preživel je več tisoč dni na čelu družbe, zdaj naj bi mu bili šteti tedni objavljen 18. oktobra 2017 na državnem spletnem mediju Siol? Kdo so bili avtorji članka? Novinarska trojka Cirman, Modic in Vukovič. Kakšno presenečenje!Vprašajte se, kako je zaključil kariero predsednika uprave državnega Telekoma Rudolf Skobe? Prav v času njegovega vodenja družbe in ko je mesto nadzornega sveta Telekom zasedel Borut Jamnik je v začetku leta 2016 hčerinska družba Telekoma TS Media odločila, da rabijo usluge novinarske trojke Vukovič, Cirman in Modic. Ostali so tako dolgo, dokler se v Šarčevi vladi ni znašel Damir Črnčec. Spomnite se samo na prvo večjo afero Šarčeve vlade Kralj- Jamnikova dolgoletna sodelavka v Združenju nadzornikov Slovenije Irena Prijovič. Klasika, Šarčeva vlada je padla, novinarska trojka pa je našla novega služabnika zdaj končno razkrito v podobi nekdanje žene Martina Odlazka Alenke Nardini. Vendar iz zadnje predstavljene sheme o toku denarja nekdanje novinarske trojke vam še nismo izdali podatka, koliko milijonov evrov se je iz povezanih družb akterjev omrežja dinastije družine Odlazek nateklo v družbo Svet24.Bojan Petan, Borut Jamnik, Martin Odlazek, Tomaž Modic, Primož Cirman, Vesna Vukovič. (Foto: Posnetek zaslona-Publishwall, fotomontaža Nova24tv)Tako v dokumentih, ki smo jih prejeli piše, da so v zvezi z nakazili s tem podani razlogi za sumstoritve kaznivih dejanj določenih v kazenskem zakoniku, ki se preganjajo po uradni dolžnosti in za katereje predpisana kazen zapora.Sodeč po shemi so verjetno v daljšem časovnem obdobju družbe Salamon (sedaj večinski lastnikdružba SINGULARUM d.o.o v lasti Jureta Starihe) nakazala v družbo Svet24 nekaj čez dva milijona evrov. Družba EKDIS (večinski lastnik Farma Stična, ki jo večinsko obvladuje Martin Odetlazek) skoraj tri milijone evrov in družba Media24 (ki je v stoodstotni lasti družbe Svet24) nekaj čez milijon evrov.Poslovni izkazi družbe Providentia. (Foto: E-bonitete)Od te vsote denarja so zelo verjetno namenili v letih 2020 in 2021 skupaj nekaj čez 350 tisoč evrov družbi Providentia za trženje oglaševalskih vsebin. V letu 2022 pa je imela Providentia samo še nekaj sedemnajst tisoč letnih prihodkov in izkazanih 131 evrov čistega dobička.Foto: E-bonitete.Poleg tega če malce pogledate bonitetne ocene zgornjih podjetjih boste hitro opazili, da jih kar nekaj od njih ima zelo slabe bonitetne ocee. Družba Media 24 poseduje oceno 1. Med drugim piše:"Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Razmerje med kratkoročnimi obveznostmi in kratkoročnimi sredstvi po bilanci kaže na slab položaj glede kratkoročne plačilne sposobnosti. Subjekt je, ob danem razmerju med terjatvami in prihodki, dokaj izpostavljen kreditnemu tveganju. Stopnja donosnosti sredstev, merjena preko izida iz poslovanja, je negativna."Kaj vam to pove? A se s podobnimi težavami ne sooča tudi Bojan Petan zaradi Yorka? Iste metode, le drugi akterji spoštovana družina Odlazek. Takšen poslovni imperij je ideala tarča za psihopate. Predvsem tiste, ki se niso nikoli preizkusili na volitvah in so skoraj vso svojo poklicno pot prisesani na davkoplačevalski denar. To gre lahko za medicinski fenomen, ne pa s pravnega vidika. Uničijo vsakogar, ki bi se zdel perspektiven in uničujejo kariere dragocenih ljudi ali podjetij celotne panoge ( npr. Cimos). Tudi Bojan Petan in njegov imperij lahko končna takoj v stečaju.Po odhodu z Dnevnika je novinarska trojka hitro medijsko obračunala s svojim prejšnjim lastnikom Bojanom Petanom. Bo se isto sledilo Odlazku? (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Po odhodu z Dnevnika je novinarska trojka hitro medijsko obračunala s svojim prejšnjim lastnikom Bojanom Petanom. Bo se isto sledilo Odlazku? (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Vendar poslovni imperij povezan z akterji družinske dinastije Odlazek sedaj razmišlja, da se mu ne more zgoditi popolnoma nič. Lahko se njihovi zaupniki hvalijo, da so Golobovo vlado oni postavili stokrat. Ter, da lahko tudi vsako vlado uničijo. In vsak finančni problem rešijo z inšpektorji na kavicah.Spoštovani, jaz bi vam svetoval, da se ne igrate tokrat z ognjem. Ko bodo z vaših podjetij odšli enkrat v prihodnosti Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic vedite, da je z vašim poslovnim imperijem konec. Lahko vprašate Bojana Petana.Luka Perš

Tue, 9. Apr 2024 at 19:15

1048 ogledov

Kako dolgo bodo tisti, ki se niso nikoli preizkusili na volitvah izkoriščali Necenzurirano za medijske umore?
Že nekaj časa berem komentarje, da je spletni medij Necenzurirano provladni medij. Vsak se zelo dobro spomni medijskega poročanja s časa zadnje Janševe vlade. Verjetno so slovenski "resni osrednji" mediji 3 4 HOP OBALA objavljali včasih tudi večkrat tedensko "raziskovalne zgodbe" nekdanje novinarske trojke Vesne Vukovič, Primoža Cirmana in Tomaža Modica. Po zmagi Svobode na volitvah se je trojka "uradno" razbila. Vesna Vukovič je začutila, da je čas za politiko in je med drugim postala tudi generalna sekretarka sedanje največje vladajoče in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. . Slovenska javnost pa zdaj tudi nestrpno pričakuje, kje bo Vesna Vuković nadaljevala svojo poklico poto. Pri Martinu Odlazku? Mogoče SID banka, da bo slovenski javnosti sporočala, kam bodo šle milijarde iz sklada za obnovo Slovenije po poplavah? Mogoče kaj tretjega? Bomo videli.Le to vodi aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob, v preteklosti dolgoletni predsednik uprave GEN-I. Tistega podjetja, ki je nakazalo 103 tisoč davkoplačevalskega denarja evrov podjetju, ki ga obvladujejo akterji nekdanje novinarske trojke. Že v preteklosti je Ivan Simič večkrat javno problematiziral zaslužke trojke Vukovič, Cirman in Modic na državnem spletnem mediju Siol. Zdaj pa sta tudi Modic in Cirman dobila še dodatne davkoplačevalske drobtinice. Modic kot strokovni sodelavec parlamentarne komisije o "strašnem medijskem imperiju" desnice, Cirman pa je bil s svojim projektom portala Necenzurirano izbran na kulturnem razpisu. Njegova žena Petra Bizjak Cirman pa je zasedla mesto v.d. direktorice Urada za vladno komuniciranjeTako smo v našem mediju predstavili približne zneske, ki so jih zelo verjetno v času delovanja podjetij Providentia in SEE M & C dobivali izplačila člani nekdanje dolgoletne novinarske trojke Vesna Vukovič, Primož Cirman in Tomaž Modic. V teh letih sta Vukovičeva in Cirman prislužila skoraj 400 tisoč evrov, Modic pa slabih 380 tisoč evrov. Težava je toliko večja, saj so večino svojih finančnih sredstev dobili od družb v državni lasti (Telekom, Gen-I itd..). Zelo verjetno nas ne bi niti presenetilo, če je bil del sredstev iz družbe Svet24 prenakazanih iz postavke oglaševalskega denarja državnih in paradržavnih podjetij. Isto je Bojan Požar pred parlementarnimi volitvami 2022 razkril, da obstajajo indici in govorice, da je portal Necenzurirano bil financiran tudi s pomočjo finančnih sredstev družbe, ki jo je vodil v preteklosti Andrej Ribič, zdaj kot predstavnik Svobode član uprave državnega DARS-a. Vendar opažamo, da večina medijskega in političnega prostora še zdaj ne ve umestiti Necenzurirano, kam paše. Ja, grobo gledano gre za levo liberalni raziskovalni medij. Evo kot smo mi desni raziskovalni medij. Vendar se tudi nazorski mediji se med seboj razlikujemo. Foto: Prava.siPotrebno je vedeti, kako se je vse začelo in kako. Mi smo vas na to opozorili v članku z naslovom Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!! objavljen enajstega decembra 2022.O Vesni Vukovič smo takrat zapisali sledeče:Kdo sploh je Vesna Vukovič? Za večino slovenskih državljanov le zaposlena sodelavka stranke Gibanje Svoboda kot predstavnica stikov z javnostjo. Vendar jo je v zadnjih člankih dolgoletni in najbolje obveščeni novinar Bojan Požar razkril kot eno izmed osrednjih operativk poslovnega političnega omrežja predsednika Modre zavarovalnice Boruta Jamnika. Tudi označevanje za operativko je precenjeno- operativci so osebe, ki obvladajo svoj posel in tehnologijo posla, so nevidni, ciljno naravnani in brezkompromisni izvajalci, s postavljenimi mejami-; saj kot običajna trgovka z informacijami nastopa s pozicije strahovlade ob podpori posameznikov v represivnih strukturah, akreditacija novinarja pa njenemu ustrahovanju v naprej izbranim ciljnim žrtvam daje le fake legitimnost. Laži, večinoma brez preverjanja dejstev, z lahkoto lansira v eter javnosti, tako najbolj milo rečeno oblati žrtev in ji vzame kredibilnost, vedoč da se ne bo mogla obraniti niti predstaviti nasprotna dejstva in dokaze. S tem aktivira organe, tudi pregona ( vnaprej dogovorjen modus operandi, ki funkcionira boljše in učinkovitejše kot anonimke, ki žrtev dajo v postopek (normalno saj morejo vsako zadevo preveriti!), sama pa že ima spisan članek o preiskavi in postopkih. In tako počasi, počasi uničuje žrtev! Dokler se dokaže nedolžnost (če se sploh) je ta žrtev že zdavnaj pokončana. Gre za običajni medijski reket, pri čemer se je včasih mir kupovalo morda s naročilom kakšnega klipinga ali pa oglasom, s te pa tudi nekakšno varnost pred procesuiranjem. Kdo je Vesna Vukovič, katere prijateljski poljub in objem pomeni dokončno obglavljenje, s fake srbskim šarmom in zaigrano empatijo, katera modrookega predsednika, suvereno pokliče tudi pred žrtvijo. Kdo je Vesna Vukovič in kaj so njeni merljivi rezultati, koliko ima vodstvenih izkušenj, se je dokazala v gospodarstvu, javni upravi, pri oranju njive morda ( berite kmetijskih opravilih) da v stilu rimskega palca kroji usodno vnaprej označenim običajnim, normalnim, strokovnim, poštenim osebam, ki jih ona okarakterizira za gladiatorje. Prav Jamnik in Vukovičeva sta ob prvo umetni ustvarjeni gospodarski krizi v osrednjih vlogah izvedla krajo in grobarstvo nad postkomunistično gospodarsko srebrnino, za kar jima je priznati veščino manipulacije in seveda pogum. Sedaj pa se zgodba zaradi implozije in rastajočih obresti Jamnikovih gospodarskih parkirišč v slovenskih (državnih) podjetij, bankah, skladih bliža vrelišču. Nobeno parkirišče ni zastonj, posebej v lasti tujca. Vukovičeva je očitno pred novo naloga da kot izvrševalec ukazov brezkompromisno opravi zadane dolžnosti državnega uradnika Boruta Jamnika in prerazdeli še preostanek postkomunističnega finančnega nasledstva. Samo zato se gre, za vračanje in kanaliziranje davčnih milijonov in milijard preko opranega "čistega kapitala" v Slovenijo. Vesna Vukovič je vsaj zadnjih 15 let osrednja in glavna figura za usklajevanje teh akcij po želji obalnih veljakov samooklicanega rejnika državnega uradnika Boruta Jamnika. To kar je počela in počne ni novinarstvo. Njene nekdanje in nekatere še sedanje podpornice naj se lepo zamislijo, kaj so počele in počnejo na škodo vseh nas državljanov Republike Slovenije.Zakaj je nevarno, da nekdo od zunaj, ki se ne nikoli preizkusil na volitvah z akterji grobarjev slovenskega gospodarstva in denarjem davkoplačevalcev financira medije, da onemogoča svoje politične in gospodarske nasprotnike?Ne moreš denar davkoplačevalcev koristiti za vplivanje na politično dogajanje v nekem okolju. Ta sredstva za na vplivanje volilne baze za lastno korist. Še huje pa je, ker dosegajo ta usmerjena sredstva svoj največji učinek pri onemogočanju političnih in gospodarskih nasprotnikov. Točno na tej točki se ogroža demokracijo in nacionalno varnost. To, kar sem opozoril kot novinar če takšno ravnanje vodstva ene družbe s pomembnim položajem na trgu, ki je bil ustvarjen preko preobrazbe družbenega in državnega premoženja v oligopol oziroma monopol je to zelo škodljivo.Foto: Prava.siVse to bi bilo potrebno takšno posamično ravanjanje preganjati z vso odgovornostjo. Zdaj pa, če so takšna ravnanja organizirana zunaj podjetja in istočasno v večih strateških podjetjih hkrati ( npr. Gen-I, Telekom, zavarovalnice, banke) in sočasno gre pa za ogrožanje nacionalne varnosti na najvišji stopnji.Če pa je vse to organizirano s strani osebe, ki je navaden državni uradnik manipulator in se še ni nikoli preizkusil na volitvah bi pa morali vsi udeleženci ki pomenijo karkoli v držav odgovorno stopiti skupaj. Za to posamično največjo nevarnost stopiti skupaj ne glede na politično pripadnost in ideologijo. Samo tako se bodo vzpostavili nazaj narušeni temelji demokracije v Sloveniji.Čas je, da bi morali ukrepati tudi vsi tisti mediji, ki so prejeli sredstva od akterjev omrežja grobarjev slovenske politike in gospodarstva. Samo poglejte, kaj se dogaja od premiera Pahora naprej ter vsem njegovim naslednikom. Vedno ista zgodba. Kdaj boste spregledali!???Čez noč so zgradili boljšega od prejšnjega, potem pa ga zrušili kot najslabšega do sedaj v politiki. V gospodarstvu pa so vse zrušili in celo dali zepreti skoraj vse direktorje, ki so kaj veljali. Državljane namerno zadolžili. S tem norčevanjem je treba nehati.Ruši se vse. Leve in desne. To je noro. Za koga delajo? Za katero interesno lokalno ali tujo skupnost delajo? Zato se bo morala novinarska ekipa Necenzurirano vprašati, za koga in zakaj in kako to počnejo. Morda bi bil čas, da pri Necenzurirano opravijo avto analizo. Brez prisotnosti enega izmed nekdanjih državnih uradnikov z Dunajske 119 v Ljubljani.Luka Perš

Mon, 8. Apr 2024 at 10:44

5287 ogledov

Vukovič in Cirman skasirala skoraj 400 tisoč evrov, Modic pa 380 tisoč evrov za pisanje interesov omrežja Boruta Jamnika!
Razkrivamo dokument, v katerem je razkrit tok denarja med družbami Svet24 d.o.o v večinski lasti nekdanje žene Martine Odlazka Alenke Nardin, družbo GEN-I, Adventura Holdings v večinski lasti družine Klarič v podjetja Providentia, SEE M & C. Obe podjetji sta znani po tem, da služita predvsem za izplačilo zneskov nekdanje novinarske trojke Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic. Kako je potekal tok denarja? Po shemi sodeč se lahko sklepa, da so od ustanovitve Providetie v letu 2016 in podjetja SEE M & C leta 2017 prejeli sledeče zneske: Primož Cirman in Vesna Vukovič skoraj 400 tisoč evrov, Tomaž Modic pa slabih 380 tisoč evrov. Prvo so znesek od družb Providentie in SEE M & C nakazili na bančne račune, kjer imajo odprte svoj status samostojnega podjetnika. Z teh računov pa so si večino zneska nakazali na svoje osebne bančne račune. V dokumentih o transakcijah, ki smo jih prejeli med drugim tudi piše da so v zvezi z nakazili s tem podani razlogi za sum storitve kaznivih dejanj določenih v kazenskem zakoniku, ki se preganjajo po uradni dolžnosti in za katere je predpisana kazen zapora. V preteklih letih je del slovenskih medijev večkrat kritično pisal o poslovanju omenjenih družb Providentia in SEE M & C. Vesna Vukovič pa še do dandanes noče pojasniti, zakaj je podjetje SEE M & C prejelo 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja od družbe GEN-I, ki jo je takrat vodil sedanji predsednik vlade dr.Robert Golob. Jo je pa razkrila v eni izmed svojih kolumn nekdanja novinarke Tarče, sedaj urednica Odlazkovega medija Preiskovalno Nataša Markovič. Le ta je zapisala sledeče: "Kot je povedala novinarskim kolegom, je za honorarje iskala dolžnike Gen I-ja. Težko delo copy paste klikanja med ID številkami stavb, ki jih potem vpišeš v zemljiško knjigo!" V preteklosti se je tudi poročalo, da je imela družba Providentia blokirane bančne račune in so bili prisiljeni odpreti bančni račun Revolt v Litvi. A kot kažejo sedaj sveži podatki, se jim je z nastopom sedanje vlade finančna situacija umirila in izboljšala. Ob tem moramo dodati, da je novinarska ekipa Necenzurirano večkrat zavrnila vse namige o svojem spornem poslovanju. Večkrat pa je bilo tudi že razkrito, da so ključni medijski igralci omrežja Boruta Jamnika, katerega so v Slovenskih novicah leta 2019 označili za grobarja slovenskega gospodarstva. Kdor zelo podrobno spremlja njihove članke lahko opazi, da novinarska trojka Boruta Jamnika nikoli ne omenja ali da bi bila do potez akterjev njegovega omrežja preveč kritična. Na sliki pa smo tudi prekrili vse zneske in tudi osebne podatke trojice, kjer imajo odprte svoje lastne bančne račune. Na sliki so vidni le podatki, ki so javni dostopni.Poglejmo prvo primer podjetja Providentia. V preteklosti so v podjetju imeli svoje lastniške deleže Primož Cirman, Suzana Rankov in Vesna Vukovič. Kasneje je omenjena trojica svoj lastniški delež podjetja prenesla na Nejca Rozmana iz Domžal. Le ta je postal 80-odstotni lastnik, dolgoletni prokurist podjetja in novinar Necenzurirano Tomaž Modic pa je ohranil 20-odstotni delež. O lastniški strukturi podjeta Providentia pa sem pisal še kot novinar Nova24tv v članku z naslovom [Ekskluzivno] Medijski tajkun Odlazek financira novinarsko trojko preko podjetja Kokos! Lastnik Kokosa je nekdanja žena Odlazka, Alena Nardini!.Shema, kako je potekal tok denarja iz družb Svet24, Gen-i in Adventura Investments v družbi Providentia in SEE M &C, ki so jo obvladovali nekdanji člani novinarske trojke Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic. (Foto: Prava.si) Iz družbe Providenta od januarja 2016 do novembra 2021 sta si Cirman in Vukovič izplačala skoraj 300 tisoč evrov, Tomaž Modic pa nekaj nad 260 tisoč evri!Kaj se je dogajalo z eno izmed transakcij podjetja Svet24 družbi Providentia? Navedena transakcija denarja se je zgodila v času, ko je bilo sklenjeno sodelovanje med družbama Providenta in Svet24. Že takrat so napisali, da z družbo Svet24 poslovno sodelujejo, da na spletni strani Necenzurirano tržijo medijske objave družbe Svet24. Portal Necenzurirano pa je pričel delovati v februarju 2020, ko se je že jasno nakazovalo, da bo po odstopu takratnega predsednika vlade Marjana Šarca sestavljena nova vlada pod vodstvom Janeza Janše. Družba Svet24 je v Providentio nakazala nekaj več kot 350 tisoč evrov. Z družbe Providentia pa so v tem časovnem obdobju novinarski trojki Cirman, Vukovič in Modic nakazali sledeče zneske. Sodeč po shemi sta si znesek iz Sveta24 razdelila Tomaž Modic in Primož Cirman. Vendar, ko smo shemo malce bolj podrobno preučili smo ugotovili, da so na shemi prikazani celotne zneske vseh novinarjev, ki so jih prejemali od leta 2016, ko se je ustanovila družba Providentia za potrebe pisanje člankov na državnem Telekovem mediju Siol. Omenjeno državno podjetje obvladovali akterji omrežja grobarja slovenskega gospodarstva. Borut Jamnik je bil od leta 2013 do 2017 zasedal mesto predsednika NS Telekoma, kasneje pa se je zaradi "ženskih kvot" z mesta predsednika NS Telekoma umaknil nekdanji predsednici uprave SDH, zdaj direktorici GEN-I Milano Lidiji Glavina. Providenta pa je od ustanovitve podjetja v januarju 2016 do novembra 2021 nakazala Primožu Cirmanu in Vesni Vuković skoraj 300 tisoč evrov, Tomaž Modicu nekaj nad 260 tisoč evri. Bojan Požar je prvi razkril nakazane zneske podjetju SEE M & C, ki ga je obvladovala zdaj že nekdanja novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano Vesna Vukovič, zdaj tudi že nekdanje generelne sekretarke Golobove Gibanja Svoboda. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)SEE M & C: Od septembra 2017 do konca leta 2021 sta Vesna Vukovič in Primož Cirman prejela nekaj nad 100 tisoč evri, Tomaž Modic pa malce nad 120 tisoč evrov! Že v preteklosti je Bojan Požar v svojem Požareporu razkril podatke, koliko so podjetja GEN-I, Gorenje, Brio svetovanje, Adventura Holdings nakazali v podjetje SEE M & C. Podjetje je v septembta 2017 ustanovila Vesna Vuković. Osemnajstega marca 2019 ga je prevzel stoodstostno lastniško Mitja Zorko.Trinajstega aprila 2022 je podjetje lastniško prevzela Media Partner Agencija, še eno izmed podjetij, ki ga upravljajo akterji povezani z družino Odlazek. Istega leta, devetega septembra je lastnik omenjenega podjetja postal Primož Cirman. Le ta ga je tudi poslal v likvidacijo in je na spletni strani e-bonitet naveden kot likvidacijski upravitelj podjetja. O zgodovini podjetja SEE M & C in njegovi likvidaciji pa si lahko preberete v članku novinarja Petra Jančiča z naslovom CIRMAN LIKVIDIRAL BIZNIS, KI GA JE USTANOVILA VUKOVIĆEVA, GEN-I PA NAKAZAL 103.000 EVROV.Od leta 2017 pa do njene likvidacije sta Primož Cirman in Vesna Vukovič prejela nekaj nad 100 tisoč evri, Tomaž Modic nekaj nad 120 tisoč evri. Če sedaj seštejemo zneske, sta Cirman in Vukovič prejela skoraj 400 tisoč evrov, Tomaž Modic pa slabih 380 tisoč evrov od januarja 2016 do novembera 2021.Omenjene zneske so si prvo nakazali na svoje bančne račune, kjer imajo odprt status samostojnega podjetnika. Vse to je potekalo v časovnem razmiku med januarjem 2016 do konca leta 2020 oz. 2021. S teh računov pa so si nakazali na svoje osebne bančne račune. Tako je Vesna Vukovič slabih 200 tisoč evrov vložila v nakup nepremičnine, ki jo je posedoval oz. prodajal Pavel Ocepek, slabih 90 tisoč evrov pa ima shranjenih na svojem varčevalnem računu. Cirman pa si je v tem časovnem obdobju nakazal nekaj več kot 190 tisoč evrov na svoj osebni bančni račun, Modic pa slabih 270 tisoč evrov.V preteklosti je bilo napisanih več kritičnih člankov o poslovanju novinarske trojke. V njihovo zakonitost poslovanja je v preteklosti večkrat podvomil eden najboljših davčnih strokovnjakov v Sloveniji Ivan Simič. To je tudi sam večkrat javno izpostavil v svojih kolumnah. Novinarji Necenzurirano pa so sami večkrat izjavili, da so imeli v preteklost več davčnih inšpektorskih kontrol, a nikoli ni bilo ugotovljenih nepravilnosti.Luka Perš

Thu, 4. Apr 2024 at 14:03

1400 ogledov

ŠKANDALOZNO! "Hamas ljubitelj" Boris Vasev OŽIGOSAL mlado članico SDS Zalo Klopčič za RASISTKO!
Kdaj se bo enkrat za vselej končala WOKE histerija? Kdaj se bo nehalo označevati vse tiste osebe za ksenofobe, rasiste, šoviniste samo zato, ker povejo kakšno kritično misel o WOKI ideologiji oz. po slovensko ideologija prebujenstva? Prav to je spet doživela mlada članica SDS Zala Klopčič. Eden najbolj znanih "ljubiteljev Hamasa" #depolitizirani novinar MMC RTV Slovenija Boris Vasev je članico Slovenske demokratske mladine ožigosal za rasistko. To le zato, ker se Zali Klopčič ne zdi okej, da bo vlogo Julije v gledališki predstavi v Londonu igrala temnopolta igralka in to pripisala vplivu ideologije WOKE.V preteklosti se je pogrešalo predvsem na desnem političnem polu, da se za svoja politična prepričanja ne upa izpostavit noben mlad posameznik. Rečeno, storjeno. Tako sta v preteklosti skupni podkast ustanovili mladi članici SDS Karin Planinšek in Zala Klopčič. Hitro sta se znašli v Mladini, kjer so diskreditirali njuno delo. A to obeh mladih punc iz SDS ni ustavilo ter še danes ustvarjata vsebine za svoje sledilce in podpornike.Mladi članici SDS Zala Klopčič in Karin Planinšek sta se odločili, da bosta svoja stališča predstavljali v podkastu Na tekočem. Hitro sta obe dobili medijsko porcijo v woke mediju Mladina. Kasneje je šla Zala Klopčič svojo pot, Karin Planinšek pa še vedno ustvarja podkast Na Tekočem. Kasneje sta šli vsaka svojo pot, saj se je Zala Klopčič odločila za svojo samostojno pot. Karin Planinšek pa še vedno ustvarja podkast Na tekočem. Zala se je odločila, da bo jasno in glasno izražala svoje kritike glede ideologije prebujenstva. To je tudi storila in to tudi redno počne. Njena svobodna volja.Tako nam je predstavila sporno predavanje Milana Brgleza in Erika Valenčiča v Gimnaziji Šentvid, svojo kritiko na serijo Prvič predvajano na RTV Slovenija ter cenzura njenega videoposnetka na portalu Youtube. Zaradi "ene Zale" se je prižgala celotna medijska mašinerija v branjenje "svete ideologije prebujenstva in LGBT".Zali Klopčič(Foto: Youtube)Škandalozno! "Hamas ljubitelj" Boris Vasev ožigosal Zalo Klopčič za rasistko!!Zalo Klopčič je pred dnevi zmotila novica, da bo v novi gledališki predstavi Romeo in Julija igrala vlogo Julije temnopolta igralka. Med drugim je povedala, da jo vedno osupne, kako daleč so pripravljeni iti s temi woke forami. To je to. Se vam zdi njeno izraženo mnenje rasistično?????In koga je zmotil zapis med drugim? Znanega aktivistiščnega woke novinarja in ljubitelja Hamasa Borisa Vaseva. Le ta je s svojimi velikokrat žaljivimi izjavami razburjal podpornike desnice. V preteklosti so bili tudi pozivi, da bi moral zaradi spornih vsebin tvitov zapustiti mesto novinarja na MMC RTV Slovenija. Vendar je Vasev sedaj na varni strani ulice, saj je bil eden izmed ključnih borcev za "#depolitizirano" RTV Slovenija.Vasev je vsebino Zale Klopčič komentiral s sledečimi besedami:"Moje predvidevanje je, da si Zala z rasizmom gradi status, ki ga bo nekoč izkoristila za prodajo čajev a la Džirlo."Resno, Boris Vasev? Zdaj pa smo že rasisti, če se nam ne dopade, da bo glavno vlogo Julije igrala temnopolta igralka? To si upa zapisati novinar, ki slovi kot "ljubitelj" teroristične skupine Hamas! Kdaj se bo enkrat za vselej končala WOKE histerija? Kdaj se bo nehalo označevati vse tiste osebe za ksenofobe, rasiste, šoviniste samo zato, ker povejo kakšno kritično misel o WOKI ideologiji oz. po slovensko ideologija prebujenstva? Umirite konje, wokovci!Luka Perš

Wed, 3. Apr 2024 at 17:54

1802 ogledov

Dokument srbskega Urada za preprečevanje pranje denarja: Med Berishajem in GEN-I Beograd prišlo do suma kaznivih dejanj!
Razkrivamo ključen podatek s strani srbskega urada za preprečevanje pranje denarja o spornin nakazilih srbske podružnice podjetja GEN-I kosovskemu diplomatu Martinu Berishaju. Med drugim piše, da so s pomočjo tujih uradov za preprečevanje pranje denarja ugotovili sum povzročitve kaznivega dejanja. Vendar noben medij ni objavil ključnih podatkov, ki razkriva sporno delovanje Berishaja. Tako je srbski urad za preprečevanje pranje denarja na podlagi vseh podatkov sklenil sledeče. Ugotavljajo, da so s pomočjo tujega organa znotraj organizacije FIU prišli do zaključka, da so bili v obdobju od 12.12.2016 do 27.10.2017 izplačani visoki zneski gotovine v višini 596.150,00 EUR. Sredstva so bila izplačana na podlagi posojilnih pogodb in na podlagi sredstva o izplačilu dobička ustanovitelju podjetja Martinu Berishaju. Kot še razkriva besedilo dokumenta srbskega urada za preprečevanje pranje denarja bilo zabeleženo odplačilo v dokumentu navedenih posojil do Martina Berishaja, čeprav je pogodbeni rok odplačila posojila potekel Berishajeve črnogorske hčerinske družbe MB Consulting doo Podgorica. Vsi zbrani podatki nakazujejo na kazalec suma, da so bila poplačila GEN-I doo Beograd do MB Consulting doo Podgorica z uporabo simulirane (lažne) dokumentacije. S tem pa so po mnenju srbskega urada za preprečevanje pranje denarja nezakonito prikazovali visoke cen stroškov poslovanja pravne osebe z namenom zmanjševanja zneska davčnega dolga. Že večkrat smo poudarili, kakšna je vloga urada za preprečevanje pranje denarja. Njena vloga je predvsem obveščevalna in v primeru sumov kaznivih dejanj posredujejo odgovornim institucijam kot so FURS, NPU itd.. To so tudi storili in posredovali sume kaznivih dejanj tako na FURS kot na NPU. Ker je omrežje akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva ugrabilo ključne pozicije v FURS NPU. Ali bo saga o balkanskih poslih GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba dobila epilog? Ste že pozabili na vsa javna razkritja o Ankaranskem-Hrvatinskem hribu, spoštovani državljani? Že slabi dve leti se sprašujemo, kaj počne kraljica postopkov-tožilstvo?V lanskem letu je bil naš medij skoraj dva meseca frontman afere o nepojasnjenih milijonskih nakazilih državnega GEN-I v njihove hčerinske družbe v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Albaniji in Kosovu. Po uradnih podatkih na spletni aplikaciji ERAR se je razkrilo, da je v letih 2015 do konca leta 2021 oziroma začetka leta 2022 bilo iz državnega GEN-I nakazanih več kot 80 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Že pred meseci pa je Nova24tv razkrila v enem izmed svojih člankov, da so podatki na ERARU napačni! Na laž pa ERAR postavljajo uradni podatki Urada za preprečevanje pranje denarja. Po njihovih uradnih podatkih je GEN-I pod vodstvom aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba nakazalo 255 milijonov evrov. V letih 2016 in 2019 se je ugotovila trideset milijonska razlika med podatki na ERARU in Uradom za preprečevanje pranje denarja za GEN-I podružnici v Srbiji in Bosni in Hercegovini.Zdaj pa se je moral tudi eden izmed osrednjih akterjev afere, kosovski diplomat Martin Berishaj, udeležiti zaslišanja pred posebnim tožilstvom v Prištini. Preiskavo proti Berishaju je pred meseci potrdila kosovska Agencija za za preprečevanje korupcije, ki je tudi podala kazensko ovadbo na tožilstvo. Preiskavo pa so potrdili tudi na nižjem tožilstvu v Prištini. V preteklosti pa je o spornih poslih GEN-I na Kosovu ter vlogi kosovskega diplomata Martina Berishaja preiskovala kosovka parlamentarna komisija.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvAli bomo končno izvedeli v Sloveniji, kam je izginilo na desetine milijonov evrov davkoplačevalskega denarja v hčerinskih družbah GEN-I na območju Zahodnega Balkana?Afera je eksplodirala tik pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji v letu 2022. Mi smo je ekskluzivno namignili, PLANET TV pa je bil prvi medij, ki je slovenski javnosti predstavil del dokumentacije o financiranju podjetij Martina Berishaja s strani predvsem srbske podružnice GEN-I Beograd. Podobne dokumente so razkrili tudi v oddaji Tarča, kjer so problematizirali balkanske posle podjetja GEN-I. V tej oddaji je blestel tudi predsednik uprave GEN-I Maks Helbl, dolgoletni vodja pravne službe v GEN-I in tudi soprog generalne sekretarke vlade Monike Helb. Tudi soproga Helbla je bila v preteklosti zaposlena v Gen-I.Med drugim je povedal, da matična družba! nima dostopa do podatkov hčerinskih družb! A pred njim je bil po sklepu sodišča v Krškem za predsednika uprave GEN-I imenovan Igor Koprivnikar, dolgoletna desna roka Roberta Goloba (nekateri ga tudi poimenujejo Golobov mastermind), ki pa je sam zastopnik DVANAJSTIH HČERINSKIH DRUŽB v tujini! Pa verjetno so imeli Golob, Koprivnikar in Helbl vsi pisarno na Dunajski 119 v Ljubljani???? Poleg tega se GEN-I obnaša ves čas kot "država v državi." Afere sploh ne bi bilo, če bi na GEN-I temeljito razložili, kam so izginili na desetine milijonov evrov v hčerinskih družbah v tujini??? Vse kaže, da se bo nekaj premaknilo tudi v Sloveniji. Pred kratkim je Državni svet izglasoval sklep, da mora državni zbor ustanoviti preiskovalno parlamentarno komisijo. Na svetnike so se po poročanju Tarče vrstili "prijateljski klici" "davnih prijateljev", da naj premislijo kako bodo glasovali. V Mladini so šli še dlje ter napisali članek, da je ideja za ustanovitev komisije padla v Slovenskih goricah pri svetniku Davidu Klobasi. Angažirali so tudi stari LDS ORTO KADER, odvetnika Mirka Bandlja, ki bo verjetno uporabil kot odvetnik GEN-I vsa pravna sredstva, da do ustanovitve komisije ne pride. Sam je večkrat ponovil "pravljico", da je bil GEN-I večino časa zasebna družba! Spoštovani Mirko Bandelj, kako je lahko družba zasebna, če jo je USTANOVILA DRŽAVA! Verjetno bo končno odločitev o ustanovitvi komisije sprejelo Ustavno sodišče. Vsaj tako se je dalo med vrsticami razbrati naslednje korake Bandlja.Foto: Prava.siRazkrivamo ključni del dokumentacije srbskega urada za preprečevanje pranje denarja, da je prišlo med poslovanjem Berishaja in Gen-i Beograd do sumov kaznivih dejanj!Različni mediji Zahodnega Balkana so razkrili delček mozaika zgodbe o delovanju GEN-I na tem območju. Tako smo v našem mediju januarja 2023 zgodbo zložili v smiselno celoto v članku z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?!. Zdaj pa smo ugotovili, da se del pomembne dokumentacije še ni predstavil slovenski javnosti. V naše uredništvo smo tako pridobili dokumente srbskega urada za preprečevanje pranje denarja, kjer se jasno nakazuje na sum povzročenih kaznivih dejanj.Med drugim v njem tudi piše, da je srbski urad za preprečevanje pranje denarja v izmenjavi s tujimi uradi za preprečevanje pranje denarja združeni na evropski ravni v organizacijo Financial Inteligent Units-FIU. Tako so pridobili informacije o Berishajevi hčerinski družbi MB Consulting . Sporni sta se jim zdeli transakciji z dne šestega in sedemnajstega junija 2020 v višini 72.019,00 EUR nakazani s strani družbe GEN-I Beograd. V nadaljevanju dokumenta se ponavljajo razkriti podatki s Tarče in Planet TV. Vendar noben medij ni objavil ključnih podatkov, ki razkriva sporno delovanje Berishaja. Tako je srbski urad za preprečevanje pranje denarja na podlagi vseh podatkov sklenil sledeče. Ugotavljajo, da so s pomočjo tujega organa znotraj organizacije FIU prišli do zaključka, da so bili v obdobju od 12.12.2016 do 27.10.2017 izplačani visoki zneski gotovine v višini 596.150,00 EUR. Sredstva so bila izplačana na podlagi posojilnih pogodb in na podlagi sredstva o izplačilu dobička ustanovitelju podjetja Martinu Berishaju. Kot še razkriva besedilo dokumenta srbskega urada za preprečevanje pranje denarja bilo zabeleženo odplačilo v dokumentu navedenih posojil do Martina Berishaja, čeprav je pogodbeni rok odplačila posojila potekel Berishajeve črnogorske hčerinske družbe MB Consulting doo Podgorica.Vsi zbrani podatki nakazujejo na kazalec suma, da so bila poplačila GEN-I doo Beograd do MB Consulting doo Podgorica z uporabo simulirane (lažne) dokumentacije. S tem pa so po mnenju srbskega urada za preprečevanje pranje denarja nezakonito prikazovali visoke cen stroškov poslovanja pravne osebe z namenom zmanjševanja zneska davčnega dolga.Že večkrat smo poudarili, kakšna je vloga urada za preprečevanje pranje denarja. Njena vloga je predvsem obveščevalna in v primeru sumov kaznivih dejanj posredujejo odgovornim institucijam kot so FURS, NPU itd.. To so tudi storili in posredovali sume kaznivih dejanj tako na FURS kot na NPU. Ker je omrežje akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva ugrabilo ključne pozicije v FURS NPU. Ali bo saga o balkanskih poslih GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba dobila epilog? Ste že pozabili na vsa javna razkritja o Ankaranskem-Hrvatinskem hribu, spoštovani državljani? Že slabi dve leti se sprašujemo, kaj počne kraljica postopkov-tožilstvo?Luka Perš
Teme
Balkanski kriminalci Dijana Kajmaković Milan Matković Vesna Medenica Osman Mehmedagić Izet Rastoder Petar Lazović Anis Ličina Miloš Njegoslav Milović Udba postojanke

Zadnji komentarji

viktor hajsinger :

3.3.2024 08:48

Da, da...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA!