Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA!
Po državah nekdanje Jugoslavije se množično zapirajo kriminalci, tožilci, policisti in sodniki, ki so sodelovali v balkanskem narko kartelu. Le v Sloveniji mirno. Nič, INSTITUCIJE DELUJEJO!!
prava .
Slovenija

Sreda, 27. Julij 2022 ob 16:20

Odpri galerijo

Dijana Kajmaković, Izet Rastoder in Zoran Janković, Milan Matković, Vesna Medenica, Osman Mehmenagič Osmica, Petar Lazović. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, Slobodan Vaskaković, Požareport)

Balkanska kriminalna mreža razpada korak za korakom. Zapletena kriminalna mreže prepletena z balkanskimi kriminalci in tolpami ( Balkanski kartel, Kavaški klan, Škaljarski klan, Balkanski bojevniki itd..) je s pomočjo nekaterih policistov, tožilcev, sodnikov in vidnih politikov na Balkanu uživala v nedotakljivem statusu in svoji vladavini. A vrag je dobesedno vzel šalo. Mednarodne in ameriške institucije za pregon kriminala in prepovedane trgovine z mamili Europol, Interpol, Eurojust, FBI in DEA so prevzele nadzor nad delom policije, sodstva in tožilstva v državah nekdanje Jugoslavije. Zgodba, ki se je pričela v povojnih časih po koncu druge svetovne vojne in je nemoteno trajala vse do danes se ji izteka njen rok vladavine. V Bosni in Hercegovini je predvsem odmevala aretacija pomočnice glavne tožilca Dijane Kajmakovič zaradi izdajanja informacij in sodelovanja z bosanskim narkozverjo Matkovićem. Enako se je dokončno razkrila mreža direktorja bosanske obveščevalne slube OSA Osmana Memedagića z zloglasnim narkodilerjema Elvisom in Naserjem Kelmendijem. V Sloveniji je pred kratkim bil obsojen Anis Ličina. Le ta je med drugim imel avtomobilsko delavnico v ljubljanskih Guncljah v predelu Šentvida. Le ta je bil eden izmed dolgoletnih koordinatorjev avtomobilskih delavnic na Vodnikovi ulici (nekdanje postojanke Udbe), kjer je vrsto let potekala trgovina z drogo in prepovedanimi snovmi v športu (poživila, stereoidi). A ste že pozabili na stereoidnega kralja Michaela Karnerja? Mogoče pa je čas, da se eni izmed novinark na informativnem programu RTV Slovenija povrne zgodovinski spomin.

Črnogorski medij Dan piše o najnovejši akciji Florida, v kateri so sodelovali pripadniki policijskih enot Črne gore, Srbije, Italije, Španije, Portugalske, Nizozemske in Slovenije. Vsa akcija je potekala pod vodstvom Europola. V njej so zajele osumljence odgovorne za 6,1 tono tihotapljenje kokaina. V Črni gori so odvzeli prostost Radislavu Vojičiću, Dejanu Goloboviću, Slavku Miliću, Nebojši Pejoviću, Boško Vujoviću, Jovanu Ercegoviču, Mariji Raduloviću in Nikoli Grgoviću. Poleg njiju vključuje kazenska ovadba še dva državljana Črne gore kraticama L.C. (47 let) in S.A. (45 let). 

Poleg njih so še ovadeni državljani Italije D.V. (39 let), F.R. (35 let), D.G. (62 let), N.P. (55 let), N.G. (48 let), S.M. (42 let), R.V. (39 let), I.A. (31 let), J.V. (26 let), M.R. (34 let), B.V. (50 let), M.L. (58 let), J. E. (27 let), Ž.D. (48 let), M.Đ. (60 let), NV.R. (52 let), T.B. (39 let), N.M. (31 let), V.L. (48 let), N.M. (43 let), A.M. (32 let), D.Ž. (69 let), D.M. (48 let), Z.G. (43 let). Ob tem sta še znašla v ovadbi državljana Črne gore S.M. (45 let) in A.D. (46 let) ter neimenovani državljani iz Srbije.

Prav zadnja državljana iz Črne gore sta osebi osumljeni kaznivih dejanj ustvarjanja hudodelske združbe ter neupravičene proizvodnje, posesti in prometa s prepovedanimi drogami.


				Foto: Posnetek zaslona- Dan			Foto: Posnetek zaslona- Dan

Priprava in organizacija kaznivih dejanj je večinoma potekala v Črni gori, Srbiji, Hrvaškem, Italiji, španskih Balearskih in Kanarskih otokih, Zeleortskih otokih, Združenih arabskih emiratih in v Sloveniji. Večina kaznivih dejanj je bila izvedena in realizirana na portugalskih Azorkih otokih, obali Slonokoščene obale, v karibskih državah Aruba, Grena, Saba, Antigva in Barbuda, Sv. Evstatij in Sv. Martin.

Z aktivnostmi mednarodnega sodelovanja, izmenjavo informacij, velikim številom operativnih sestankov z organi pregona Republike Srbije, Slovenije, Španije, Italije, Portugalske in Nizozemske so bile opredeljene posamezne podrobnosti in strategija skupnega delovanja z namenom identifikacije vseh oseb, ki so vpletene v obravnavano kriminalno dejavnost, z natančno določenimi vlogami, način izvajanja teh dejavnosti, vključno z denarnimi transakcijami med člani hudodelske združbe in vpleteno mednarodno družbo, ter druge temeljne elemente, potrebne za uresničevanje individualno načrtovane aktivnosti - zaseg in zbiranje dokaznega gradiva, potrebnega za izvedbo postopkov pred pristojnimi pravosodnimi organi poroča črnogorski Dan.

Akcija se je realno sprožila ob zaseženi pošiljki kokaina maja 2019 v okolici portugalske obale. Nadalje je mornarica Slonokoščene obale februarja 2020 na ladji »Trasgo – Nadudanma« zasegla 411 kilogramov kokaina in prijela pet oseb – državljanov Gane, v nadaljevanju aktivnosti pa sta bili prijeti dve osebi – državljana Slovenije.

Za organiziranje tihotapljenja je osumljena ista oseba kot v prejšnjem primeru - italijanski državljan, celotno združbo v tem primeru pa je sestavljalo 11 članov, med njimi tudi dva državljana Črne gore. Tudi februarja 2020 so organi pregona Arube na ladji "Aressa" zasegli 5,1 tone kokaina in aretirali 11 oseb - državljanov Črne gore, ki so bili obsojeni na zaporno kazen od devet do 15 let. Organiziranja te dejavnosti je osumljen V.D. - državljan Črne gore, ki je bil pred tem v drugi zadevi ovaden zaradi dejavnosti tihotapljenja 840 kilogramov kokaina in mu je bila 13. julija 2022 po mednarodni tiralici odvzeta prostost v Republiki Srbiji, so sporočili s policije. 

Medij Dan poroča, da je akcija FLORIDA I del kontinuiranih ukrepov in akcij, ki jih policijska uprava v sodelovanju z mednarodnimi partnerji izvaja z namenom razbijanja struktur organiziranega kriminala, ki se na mednarodni ravni ukvarja s tihotapljenjem mamil, sestavljenih pretežno iz pripadnikov tzv. -poklican balkanski kartel.

Odkrivanje in zagotavljanje dokazov o kaznivih dejanjih in osumljencih ter zbiranje vseh drugih informacij in podatkov, ki bi lahko bili koristni za uspešno vodenje kazenskega postopka, je potekalo v mesecih neprekinjenega sodelovanja in medsebojne izmenjave informacij med posebnim državnim Državno tožilstvo in Posebni policijski oddelek z Agencijo Evropske unije za pregon prava - EUROPOL in Agencijo Evropske unije za kazensko pravosodno sodelovanje - EUROJUST, ampak tudi prek sodelovanja z državnimi tožilstvi za boj proti organiziranemu kriminalu v Italiji, Srbiji , Slovenije, Hrvaške, Nizozemske, Portugalske in Španije, na ozemlju katerih držav se danes na podlagi zaprosil posebnega državnega tožilstva izvajajo tudi določena dokazna dejanja v postopku mednarodne pravne pomoči v kazenskih zadevah še pišejo v črnogorskem mediju DAN.

Razkrita še ena krtinja v vrstah bosanskega tožilstva! Diana Kajmakovič, vodja skupine za dešifriranje sporočil iz aplikacij Sky in Anon izdajala informacije Narkozveri Milanu Matkoviću, enemu največjih narkodilerjev na Balkanu!

Poglejmo še malo v Bosno in Hercegovino. Eden boljših bosanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković na svojem blogu Sa druge strane je v mesecu juliju uprizoril pravo medijsko ofenzivo ob razkrivanju bosanskega narko kartela, kjer so se v glavnih vlogah znašli direktor bosanske obveščevalne službe (OSA) Osman Memedagić- Osmica, predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in njegoveg sin Miloš Dodik, kriminalni odvetnik Stojan Vukajlović, pomočnice glavnega tožilca Diana Kajmaković, narko kraljev Milana Matkoviča, Naserja in Elvisa Kajmendija ter mnogo drugih.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Vasković v svojem tekstu z naslovom Uhapšen veliki NarkoBos Milan Matković, trostruki ubica, kojeg je štitila Diana Kajmaković in Keš i Stres: Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca BiH, štiti Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu i trostrukog ubicu razkriva, kako je pomočnica glavnega tožilca Diana Kajmaković preko aplikacij Sky in Anon komunicirala z Matkovićem in mu sporočala pomembne informacije iz bosanskega tožilstva.

V tekstu z naslovom NarkoBos Milan Matković pripremao četiri likvidacije u Regionu pa je tudi opisal, kako je Matkovič načrtoval štiri umore v BiH. Zanimiv je predvsem podatek, da so njegovo izročitev zahtevali tako v Srbiji in Avstriji, a je Kajmakovičeva vedno to preprečila.

Le ta je bila vodja skupine tožilcev, ki so se ukvarjali z dešifriranjem sporočil balkanskih kriminalcev ujetih na aplikaciji Sky in Anom. Njena poglavitna naloga je bila, da v primeru aretacije mora biti Matković procesiran v BiH in se ga ne sme izročiti v Avstrijo. Le ta bi storila procesno napako in bi bil Narkozver Matković spet na svobodi. Za vsako predano informacijo je prejela 20 tisoč evrov. V primeru, da bi se zgodil sodni proces in bi ga osvobodila se ji je obetala nagrada v vrednosti milijon evrov.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

A so jo bosanske oblasti s pomočjo mednarodnih organizacij za pregon organiziranega kriminala aretirale. Nekaj dni je v Trebinju, kjer je imel Matkovič dolgoletno zaščito s strani policije aretirale še njega. Vse to se dogajalo v aprilu in maju letošnjega leta.

Zloglasni direktor bosanske obveščevalne služba OSA Osman Mehmedagić-Osmica bil glavni zaščitnik in obveščevalec za zloglasnega narkodilerja Elvisa Kajmendija. Ali se je v prisluhe v aplikaciji Sky z Osmico ujel tudi kdo iz vidnih slovenskih fac?

V naših tekstih smo že večkrat kritično pisali o vlogi direktorja bosanske obveščevalne službe Osmana Mehmedagića Osmice. V našem mediju smo v člankih z naslovom Razkrivamo bosanske člane kavaškega klana, ki so tihotapili kokain iz LUKE KOPER! Vpleten tudi Osman Mehmedagić Osmica! in Razkrivamo zloglasni mamilarski klan pod vodstvom Osmana Mehmedagića Osmice! opisali ključne osebe Mehmedagićeva kroga, ki nadzorojujejo trgovino z mamili v BiH in širši balkanski regiji.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Pred kratkim je bil v BiH aretiran še en zloglasni narkodiler Balkanka Elvis Kajmendi. Le ta je pod pokroviteljstvom in nadzorom Mehmedagića iz Albanije pretihotapil na tone marihuane in iz Nizozemske v BiH in Albanijo tone kokaina. Osmica je bil Keljmendijev glavni zaščitnik in obveščevalec. Enako je vodja bosanske obvščevalne službe branil Denisa Stojnića, še enega zloglasnega bosanskega narkodilerja.

Elvis Kelmendi je velik preprodajalec mamil, ki je marihuano tihotapil v države EU; Marihuano je kupoval v Albaniji, od tam pa jo je prek razvejane mreže prenašal v države Evropske unije.Hkrati je na Nizozemskem kupoval kokain, s katerim je oskrboval del narkoklanov v Bosni in Hercegovini.Ker gre za ogromne količine narkotikov, na tone, ker je Keljmendi "delal" brez prestanka, je nezakonito zaslužil več deset milijonov evrov. Vse to pod pokroviteljsvom Osmana Mehdagića Osmice je razkril Vasković v svojih tekstih.


				Vodja bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmenagič Osmica. (Foto: Posnetek zaslona- Blog Slobodan Vasković)

Vodja bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmenagič Osmica. (Foto: Posnetek zaslona- Blog Slobodan Vasković)

Vasković pa je v članku z naslovom Kratko pismo Osmici: Uskoro ćeš biti Nula  zapisal sledeče:

" Osmica, ti najbolje znaš, da tebi in Narko"Generalu" Kostreševiću, Savkoviću, Keljmendiju, Nešiću, Aci Makedoncu, Šmrku... niti komu drugemu nisem na poti, vi ste sami sebe ujeli, ker ste vpleteni v narkoposle v tonah mamil... Vam ni pomembna ne zemlja ne država, ampak samo denar. O idiotu Mektiću raje sploh ne govorim.... Osmica, ti si mnogo bolj nevaren od Mektića, a ne v inteligenci. Če bi bil inteligenten ne bi dovolil, da uporabljaš Sky aplikaciju, prepričan, da jih nihče ne more dešifrirati. Že pred časom se objavil zapise iz Sky aplikacije, kjer se predstavljaš kot zaščitnik narkodilerjev, morilcev in mafije. Na primer, sodeloval si pri aretaciji in likvidaciji Slaviše Ćuluma (ubit 15.5.2020). Za to vse svoje umazane posle si koristil OSA BiH."


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Umanazana balkanska vzporedna trgovina poteka ves čas! Včasih opij, potem cigarete, sedaj pa prepovedane droge! Vse to sta razkrila Domagoj Margetić v knjigi Krvave balkanske milijarde in Rado Pezdir v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države!

Ne bi se čudili, če bi se v bližnji prihodnosti razkrili vsi stiki Mehmedagića na aplikaciji Sky in bi se na seznamu znašel kakšna znana "faca" iz Slovenije. Ali pa je in samo moli pri Bogu, da se ta informacija nikoli ne pojavi v slovenski javnosti.

Zanimivo je predvsem spremljati, da so organi pregona teden za tednom zapirajo kriminalne člane balkanskega vzporednega mehanizma po državah nekdanjih republik Jugoslavije, a v Sloveniji vse mirno.

Naj se vam dopade ali ne, vzporedna ekonomija poteka ves čas. Kako je potekala pred pričetkom druge svetovne vojne na jugoslovanskih tleh, ste si lahko ogledali v srbski seriji Sence nad Balkanom.

Dokaz, da vzporedna ekonomija v Sloveniji obstaja, je knjiga Vzporedni mehanizem globoke države avtorja dr. Rada Pezdirja. Tako se je vzpostavila v letu 1951 vzporedna ekonomija pod vodstvom Nika Kavčiča na področju tihotapljenja cigaret, denar pa pristal na različnih tajnih bančnih računih izven Jugoslavije. Enako je s tihotapljenjem cigaret dolgo časa svojo finančno moč vzdrževal poslovni krog blizu dolgoletnega voditelja Črne gore Mila Đukanoviča.

Za osvežitev spomina se še enkrat spomnimo na besede enega najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev, Hrvata Domagoja Margetića. Le ta je povedal, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca v tujino prenesli med 50 do 75 milijard evrov premoženja v 80.ih letih. Enako je povedal in tudi dokazal z dokumenti umorjenega vplivnega srbskega odvetnika Vladimira Cvijana, da je balkansko kriminalno omrežje pod vodstvom avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa opralo 150 milijard evrov v vseh republikah nekdanje skupne države. Slovenski del je znašal po podatkih naših virov iz tujih obveščevalnih služb vsaj 70 milijard. Enako je s pomočjo jordanskega konzula Samira Amarina od sredina 80.ih pa do leta 2010 izginilo na lepe oči 10 milijard iranskega denarja, na celotnem Balkanu 75 milijard.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

Ali so še vedno vse krive južnoameriške tolpe za odkrite pošiljke kokaina v , Izet?

Ob omenjanju Samira Amarina ne smemo pozabiti na poslovneža črnogorskih korenin Izeta Rastoderja. Le ta je s pomočjo Amarina dobil umazani boj za ljubljanski Bellevue v Tivoliju. Enako je eden največjih evropskih in svetovnih trgovcev z južnim sadjem (predvsem bananami) pridobil zelo poceni Stožice in v Ljubljani pred kratkim postal parkirišče za gostilno Krpan. Poleg tega je kupil še v stečajni masi znamko propadlega letalskega slovenskega ponudnika Adrije in zaključuje gradnjo dveh stolpnic v Šiški v bližini Celovških dvorov. Iz dobro obveščenih virov smo tudi izvedeli, da so nekaj stanovanj v Rastoderjevih stolpnicah pokupili ruski državljani s sumljivim izvorom premoženja.

Rastoderjevo podjetje Derby pa se je velikokrat znašlo na straneh črne kronike. V medijih smo lahko opazili zasežene pošiljke kokaina skrite v škatlah banan podjetje Derby v Črni gori in na Malti. Vendar so v podjetju Derby vedno zatrdili, da so že več let žrtve južnoameriških kriminalnih združenj in jim le te vedno podtaknejo velike količine kokaina v njihove škatle banan. Zelo čudno, če je Izet Rastoder v intervjuju za Dnevnik dejal, da vsako njegovo pošiljko preverijo njegovi ljudje, da se v njih ne znajde nič prepovedanega. Ja, kot kaže se čudežno kokain v njegovih škatlah banan znajde kar na dolgi poti med Južno Ameriko in Evropo. V zaseženi pošiljki v Črni gori pa so krivdo zvalili kar na špediterja, ki je le odpeljal škatle Rastoderjevih banan iz črnogorskega pristanišča Bar v največji črnogorski logistični center Voli. Rastoder in lastnik Volija pa sta tudi financerja obeh podgoriških košarkarskih klubov v regionalni košarkarski ligi ABA.

A je res Rastoderjevo podjetje res le večna žrtev ali ne, se bo izkazala kmalu. Rastoder pa si večni mir kupuje s financiranjem večjih slovenskih športnih dogodkov ter slovenskih medijev. Od ta levih do nekaterih na desni. A po naših podatkih bi morale zadnje akcije prijetih balkanskih kriminalcev v državah nekdanje Jugoslavije skrbeti tudi Rastoderja, saj tuji organi pregona korak za korakom sestavljajo Rastoderjevo "white sugar Sestavljanko groze". Akcija Florida je le ena izmed njih, ki po podatkih naših virov ne dopušča lastniku podjetja Derby mirnega spanca. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Lahko pa je Izet Rastoder res le žrtev in dolgoletni izkoriščeni "črni raček" umazanih balkanskih kriminalcev iz držav nekdanje Jugoslavije.


				Foto: Carinska uprava Malta

Foto: Carinska uprava Malta

Resno, Darko Muženič, osumljen zlorabe evropskih sredstev postal vodja NPU? 

Zato se ne čudite, da so italijanski mafijci v preteklosti povedali, da je Slovenija raj na zemlji za mafijo. V preteklosti je prišel tudi podatek, da je bila Ljubljana med vodečemi evropskimi mesti kokaina v odtekalnih vodah.

V letu 2021 je po celem Balkanu eksplodirala afera o črnogorski kriminalni združbi Kavaški klan. Predvsem zaradi pritiska mednarodne skupnosti je slovenska policija takrat aretirala več članov slovenske celice ene najbolj razvpitih kriminalnih združenj današnjega časa. Ne smemo pozabiti, da je eden izmed aretirancev bil tudi sorodnik Diane Hrlaković, nekdanje zloglasne višje uslužbenke srbske obveščevalne službe BIA in srbskega notranjega ministrstva.

Medtem ko so v Črni gori zaprli zaradi sodelovanja s kavaškim klanom nekdanjo predsednico črnogorskega vrhovnega sodišča Vesno Medenico, v BiH pomočnico generalnega državnega tožilca Diano Kajmaković, na Hrvaškem nekaj bivših ministrov zaradi netransparetnega delovanja s finančnimi sredstvi iz Evropske Unije zapira vodja evropskih tožilcev  Laura Codruța Kövesi enega za drugim.

V Sloveniji pa obalni operativec Darko Muženič postane vodja Nacioanalnega preiskovalnega urada. Narobe svet.

Ali je Ljubo Milović, pobegli kavaški policist (daljni) sorodnik Miloša Njegoslava Milovića, slavnega potapljača Tanje Fajon? Miloš Njegoslav Milović v preteklosti razkril sporne posle Aleksandra Čeferina na Slovenskih železnicah! 

Slovensko tožilstvo ve poskrbeti za redke svetle trenutke. Pred kratkim se je zaključil sodni proces proti večji hudodelni kriminalni združbi pod vodstvom Aleša Zupančiča. Med več obsojenimi je izstopalo predvsem ime Anis Ličina. O fiziterapevtvu, prodajalcu rabljenih avtomobilov ter delov za avtomobile slovenska javnost sploh ne bi slišala, če se v javnosti ne bi predstavljal za gorečega nasprotnika nekdanje tretje Janševe vlade. V javnost so hitro prišli podatki o njegovi kriminalni preteklosti.

Hudodelska združba pod vodstvom Zupančiča je bila obsojena zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Ličina je bil obsojen na tri in pol leta zapora.

Le ta je pozornost slovenske javnosti zbudil v prvih mesecih leta 2021, ko je bil aretiran v Avstriji. Takrat je avtor s pomočjo svojih domačih in tujih virov zapisal, da je Ličina v avstrijskem priporu izdal dvanajst imen med tožilci, policisti in sodniki, ki so varovali in skrbeli za nemoteno trgovino z drogo ali prepovedanimi stereoidi. Tako smo omenili kriminalistko NPU Tino Pahor, tožilca Zorana Milanoviča in Majo Ulčar, nekdanjega kriminalista iz Kamnika Đamala Končana. Isto so nam viri še omenili vrhovnega sodnika Branka Maslešo in tudi sedanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Do sedaj še ne posredujemo nobenega dokaza in kot smo že v preteklosti napisali, upam, da se naši viri zelo motijo. V nasprotnem primeru je to začetek konca slovenske policije in pravosodja.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

V preteklosti smo tudi pisali o črnogorskem policistu Ljubo Miloviću, ki je zaradi sodelovanja s Kavaškim klanom prejel 48 milijonov evrov na svoj bančni račun. Še več, v resnici bi naj šlo (daljnega) sorodnika Miloša Njegoslava Milovića. Le ta se je v preteklosti pojavljal kot oseba za posebne operacije ljuebljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika UEFA, odvetnika Aleksandra Čeferina. Milovič pa je s svojo predstavljeno dokumentacijo močno obremenil Čeferina zaradi poslov s hčerinsko družbo Slovenskih železnic, SŽ-GP. Zadeva je toliko bolj čudna, da so Miloviću pred sodiščem za isto stvar sodili štirikrat. Tožilec, ki je vodil zadevo je bil Boštjan Jeglič, v času vodenja NZS pod vodstvom Čeferina postavljen za glavnega disciplinskega sodnika. Milovič pa se je v slovenski javnosti znašel zaradi slike s Tanjo Fajon. Sedanja zunanja ministrica pa je zatrdila, da ni bila sama z Milovičem, ampak v družbi še dvajsetih ljudi.

Ali so nekatere postojanke nekdanje UDBE v Ljubljani spremenile podobo v avtomobilske delavnice za delovanje kriminalnih dejanj?

Ob koncu dodajmo še to. Ljubljanski predel Šiške se je v času povojne Jugoslavije iz kmetijskega središča spremenil v t.i. državo v državi. Tam si je komunistična oblast postavila najboljšo zdravstveno oskrbo, šole, vrtce in blokovska naselja. Postavila si je tudi dom za starejše občane, v katerem prebivajo večinoma nekdanji pripadniki službe državne varnosti.

Služba nekdanje državne varnosti pa je imela tudi svoje t.i. tajne postojanke. Največ jih je bilo postavljenih na Vodnikovi. Po podatkih naših tujih obveščevalnih virov naj bi jih še danes uporabljali za svoje posle v preprodaji mehkih in trdih drog ter prepovedanimi nedovljenimi snovmi v športu. Tuji obveščevalni viri nam namigujejo, da so jih po razpadu Jugoslavije s t.i. slamnatimi lastniki preoblikovali v avtomobilske delavnice. Poleg na Vodnikovi se ena izmed njih nahaja v Guncljah in ter v Tacnu. Enako se uporabljajo nekatere avtomobilske delavnice v predelih Bežigrada, Viča, Most in v veliko krajih v okolici Ljubljane. Kaj šele v ostalih predelih Slovenije (Obala).

Kdo ima svojo poslovalnico v Guncljah? Nihče drug kot Anis Ličina, ki je vsa ta leta vodil koordinacijo poslov s prepovedanimi nedovljenimi snovmi v športu in drogo. Vsi omenjeni iz Ljubljane bi se naj ujeli v transkriptiranih aplikacijah z Ličino. Ali imamo prav, bo razkrila bližnja prihodnost.  Ličina je v resnici otroški vrtec. Glede na to, da je balkanski kriminalni kartel med največjimi na svetu. Za nagrado pa je bil Ličina bil počaščen z obiskom v predsedniški palači pri trenutnem predsedniku države RS Borutu Pahorju. Ostali sprejemi še sledijo.


				Avtomobilska delavnica in podjetje Anisa Ličine v ljubljanskih Guncljah. (Foto: Facebook in google maps)			Avtomobilska delavnica in podjetje Anisa Ličine v ljubljanskih Guncljah. (Foto: Facebook in google maps)

Omenjali smo, da bi se naj v teh prostorih izvajala prepovedana trgovina z nedovljenimi snovmi v športu oz. stereoidi. Eden največjih in razkritih je bil Michael Karner skupaj s svojo ženo. Pred ameriškimi organi pregona sta zvito pobegnila v Slovenijo in za več osrednjih medijev dajala intervjuje, da sta popolnoma nedolžna in žrtev ameriškega pravosodnega sistema. Karner pa že več let hoče zgraditi nepremičninski objekt blizu Interspara na Viču. 

Smešno je predvsem to, da so ameriške oblasti že pred leti razpisale nagrado za Karnerja v višini pet milijonov dolarjev za posredovanje informacij, kje se nahaja Karner. Mogoče pa se bo spomin po toliko letih o Karneju povrnil eni izmed novinark na RTV Slovenija, ki vsako jutro prvo prebere novice na Slovenski tiskovni agenciji. Trikrat ugibajte, kdo je ta oseba. Good luck and good night!

P.S: Ne pozabite, na seznamu je 800 oseb in podjetij iz Slovenije, ki so se ujeli v zloglasno aplikacijo Sky.Celotni Balkan nad 4000 oseb. Po mednarodnih policijskih "čistilnih akcijah" v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Kosovu, Albaniji, na Hrvaškem sledi Slovenija za grande finale!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 22. Nov 2023 at 23:29

2411 ogledov

Zadeva Ranis Smajlović: Ali se morebiti osebno poznajo družina sodnice Klaudije Bertjeri in družina Hisenaj?!
V našem mediju zelo radi tvegamo in si upamo predstaviti druge plati zgodb, ki jo vam zamolčijo osrednji mediji. Ena izmed takih zgodb je tudi zgodba o Ranisu Smajloviću. Pred leti ga je večina dominantnih medijev na Balkanu obtoževala ugrabitve otrok. Vsaj tako je zgodbo predstavljala njegova sedaj že nekdanja partnerica Dijana Hisenaj (sedaj Dimevski, po naših podatkih poročena iz koristi, za to naj bi prejela 20.000 eur). A vse kaže, da je zgodbo v resnici popolnoma drugačna.V naših člankih z naslovom [DOKUMENTI] Sodna sramota v primeru Ranisa Smajlovića! Zakaj Ranis Smajlović ni ugrabitelj, ampak REŠITELJ svojih otrok! in [DOKUMENTI] Razkrivamo sporno ravnanje švicarskih neodvisnih institucij v zadevi Smajlović! smo tudi s pomočjo dokumentov razkrili, da je v predstavljeni zgodbi v osrednjih medijih malo morje lukenj. Da gre za še en sodni konstrukt proti nedolžnemu posamezniku v naši državi. Ranisa Smajloviča v njegovi zadevi podpira tudi javno dekan njegove fakultete dr. Mitja Steinbacher. (Foto: Posnetek zaslona-Katališki inštitut)Smajloviča podpira tudi dekan njegove fakultete dr. Mitja Steinbacher.Smajlovića pa je zadeva tako motivirala, da se je vpisal na študij prava na Fakulteti za pravo in ekonomijo v Ljubljani le zato, da dokaže svojo nedolžnost. V njegovo nedolžnost verjeme med drugim tudi dekan fakultete Mitja Steinbacher. Še več, dekan omenjene fakultete ter študentje mu tako zaupajo, da je Ranis Smajlović tudi predsednik študentskega sveta na fakulteti ter tudi član senata. Omenjeni primer pa bo Smajlović opisal tudi v svojem magistrskem delu saj trenutno že zaključuje magistrski študij, prvi letnik magisterija pa je zaključil z povprečjem ocen 9.6, kar je znak izjemne nadarjenosti za pravo.Dekan Fakultete Steinbacher je v podporo Smajloviču podal tudi izjavo, citiram “ Kar bi lahko povedal o našemu študentu Ranisu Smajloviću, ki je že magister po izobrazbi. Mi smo zelo veseli, da je prišel k nam iz večih razlogov. Prvič osnovni razlog je nakako meni tudi kot dekanu to da navdihuje in si želimo takšnih študentov. Gospod Ranis je izredno samoiniciativen zelo veliko je že zdaj v zelo kratkem času praktično zoorganiziral ekipo študentov, tako da so zelo usklajeni, zelo dobro žilico ima za te stvari. Je tudi predsednik študentskega sveta in tudi predstavnik študentov na senatu fakultete, v začetku študentskega leta 22/23 je bil v to funkcijo izvoljen s strani študentov. Na fakulteti imamo dva predstavnika študentov na senatu in eden od njih je g. Ranis, to je kar se formalnega tiče. Ima veliko zaupanja, veliko spoštovanja do fakultete, imamo zelo profesionalen odnos z njim. Veliko pomaga in je na nek način administrativno prisoten pri delovanju fakultete, praktično bi kar veliko manjkalo, če ga nebi bilo oziroma smo z njim veliko pridobili kot organizacijsko. Ob tem seveda želim čimbolj plodno delo z objavo zgodbe, da bi pripeljal zgodbo med ljudi, to izkušnjo, ki priča na nek način o karakterju g. Ranisa. Gre za neutrudnega borca za resnico in pravico, tako da iz tega vidika ima vso mojo podporo, mojo osebno in ostalih kolegov. Veselim se tudi nadaljevanja njegovega študija, to kar je že zdaj nekako zbral ter globina pravnih vsebin, ki jih razume, priča o tem, da je že zdaj zelo pravno podkovan, vešč pravnih norm, tako, da verjamem, da bo šel do konca po eni strani. Po drugi strani pa, da bo zelo uspešno zaključil študij na naši fakulteti z možnostjo nadaljevanja na doktorat. Profesorji so zelo zadovoljni z njim v pogovorih vedno naletim na to, kako teče delo z študenti in praktično ni pogovora kjer nebi nek delček prispeval g.Ranis. Smo zelo veseli, da ga imamo. Želim mu veliko uspeha in vse dobro.”Sodnica Klavdija Bercieri in Diana Hisenaj. (Foto: Posnetek zaslona Google Proreader, Kurir Facebook)Ali sta družini sodnice Klaudije Bercieri in Dijane Hisenaj (Dimevski) družinski znanci?Že nekaj časa je zelo napeto vzdušje med okrožno sodnico Klaudijo Bercieri in Ranisom Smajlovićem. Sedaj pa so v naše uredništvo prišle zanimive informacije o sodnici Klaudiji Bercieri. Okrožna sodnica je postala leta 2019. V preteklosti je tudi večkrat oprostila domnevna kazniva dejanja osumljence obtožene pedofilije in posilstva. Nekaj njenih sodb pa je na višjem sodišču v Ljubljani razveljavil višji sodnik Mokorel. Med njimi je tudi razveljavil njeno odločitev v primeru Smajlović. Z objavo naših dveh člankov pa so v naše uredništvo prišle informacije (javno objavljene na svetovnem spletu) o morebitnem družinskem poznanstvu med družinskimi člani sodnice Bercieri in nekdanje partnerke Ranisa Smajlovića Dijane Hisenaj. Mož sodnice Bercieri se piše Ibiši in bi naj bil dober znanec očeta Dijane Hisenaj. Ibiši je tudi aktiven kot trener na Košarkarski zvezi Slovenije ter trener KK Litija. Tako predhodniki Ibišija in Hisenaj izvirajo iz kosovske Mitrovice, trenutno pa obe družini prebivata v Zasavju in okolici. Višje sodišče je med drugim primer Smajlović v ponovno sojenje vrnilo zaradi nepopolno ugotovljenega dejanskega stanja in napačne uporabe materialnega prava. Višje sodišče je razveljavilo sodbo Bercirijeve zaradi dejstva, ker je v prvotni sodbi prvostopenjskega sodišča postavila pogoj, ki v kazenskem materialnem pravu za očitano kaznivo dejanje ne obstaja. Si je sodnica dovolila nezakonito šititi pravo? Višje sodišče pa tudi zahteva, da Bercirerieva popravi svojo napako. S tem pa ji je na nek način Višje sodišče dalo zaušnico na njeno prvotno odločitev. Za tako nestrokovno delo lahko rečemo samo “sramota za našo pravno državo”.Foto: Prava.siAli sta uslužbenka CSD Adisa Mujčinovič in policistka PP Zagorje Nives Likar izdajali tajne podatke in zahtevali podkupnino?!Iz spisa zadeve pa je možno razbrati, da je delavka CSD Zagorje Adisa Mujčinović izdajala tajne podatke Ranisu Smajloviću v zvezi z njegovim postopkom. Podatke, ki jih je sama imela so poleg nje poznali še sodišče v Trbovljah in sodni izvršitelj iz Kopra Tadej Poljak. Ob tem pa je z različnimi nasveti Smajloviću pomagala tudi policistka PP Zagorje Nives Likar. Likarjevi je Smajlović zaupal tajno informacijo glede izvršitelja, kar je tudi priznala na sodišču. Obe omenjeni sta mu dejali, da bo zaradi dejanja, ker je skril svoje otroke v tujino plačal le 500 evrov kazni, nato pa bo lahko zadevo reševal naprej na družinskem sodišču. Likarjeva pa mu je tudi pomagala na način, da je Smajloviču javljala, kdaj policijskih patrulj na določenih cestnih odsekih od Zagorja do meje s hrvaško ni. Za svoje dejanje pa je zahtevala tudi »plačilo za tveganje«, zaradi česar je bila tudi zaslišana pri načelniku PP Zagorje. Glede plačila pa je Likarjeva Smajlivića vprašala pred njegovimi kolegi pred Sparom v Zagorju, takrat mu je Likarjeva tudi dejala » Ne bom te klicala, ampak ti bom povedala vse, kar se dogaja ko se vidiva zunaj.« Za Adiso Mujčinović pa smo v naših preteklih člankih že razkrili, da je bila v preteklosti tudi dolgoletna družinska kolegica oz. znanka Smajlovićevih. Po vseh teh dogodkih pa sta si Liukarjeva ter Mujčinovičeva dovolili tudi lažno pričati, preurejati uradne zaznamke ter zavajati tožilstvo in sodstvo z lažnimi podatki. Smajlovič ju je na zaslišanju razkrinkal ter sodnici naznanil vsa kazniva dejanja. Se je državno tožilstvo lotilo pregona Likarjeve in Mujčinovičeve? V pravni državi bi že odgovarjali za svoja dejanja, Smajlović pa bo zahteval prevzem odgovornosti za kriminalna dejanja uradnih oseb.Zaradi omenjene zadeve Smajlovič očita tako Likarjevi in Mujčinovićevi ter tudi sodišču, da je bil z njune strani napeljan k izvedbi kaznivega dejanja po 190, členu KZ-1, kar se lahko tudi razbere iz sodnega spisa. Po kazenskem procesnem pravu pa velja pravilo, da kdor je bil napeljan na kaznivo dejanje NI KRIV.Foto: Prava.siTudi odločba Urada Varaha človekovih pravic pritrjuje predlaganim dokazom Ranisa SmajlovićaOb koncu članka prilagamo še del odločbe z Urada Varuha človekovih pravic. V tem dokumentu boste z lahkoto razbrali, da ima v celotni zadevi Ranis Smajlović prav in je bil resnična žrtev dela zaposlenih vrst iz slovenskega sodstva, tožilstva, policije, centrov za socialno delo ter nekaterih švicarskih institucij. Foto: Bralec Prava.si.Luka Perš

Wed, 8. Nov 2023 at 13:37

3135 ogledov

Ddr. Rok Snežič vložil ovadbo proti Mojci Pašek Šetinc!
Objavljamo celotno besedilo vloženega naznanila suma kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja poslanke DZ Mojce Pašek Šetinc, ki jo je proti njej vložil ddr. Rok Snežič. Pravna sredstva proti Šetinc Pašek pa je napovedal tudi Boris Tomašič, direktor medijskih hiš, ki jih preiskuje komisija pod vodstvom Pašek Šetinc.Osrednji mediji so za trenutek vladne afere pustili na miru in se spet lotili financiranje nekaterih medijev, ki več ali manj niso kritični do Slovenske demokratske stranke (SDS). So pa toliko bolj kritični do predstavnikov tranzicijske levice. Že v prejšnjem mandatu je bila preiskovalna komisija, ki se je ukvarjala s financiranjem le teh in povezanosti s SDS. Delo prejšnje komisije pa z ustanovljeno preiskovalno komisijo o isti problematiki nadaljuje izključena poslanka Gibanje Svoboda Mojca Pašek Šetinc. Le ta je kot predsednica preiskovalne komisije slovenski javnosti na novinarski konferenci predstavila 200- stransko vmesno poročilo, ki nakazuje na sume vzporednega financiranja stranke SDS. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvVendar vse kaže, da tudi napadena stran ne bo stala križem rok. Preiskovalna komisija pod vodstvom Paškove je preiskovala predvsem medijska podjetja, kjer je direktor (eden izmed večjih lastnikov) Boris Tomašič, znan po vodenju oddaje Kdo vam laže. Kot je večkrat obljubil javno, bo za zaščito svojega imena in podjetja proti Šetinc Pašek vložil vsa pravna sredstva. V članku z naslovom [Video] Janša nastavil ogledalo novinarjem POP TV so zapisali sledeče:"Poročilo prav tako navaja domnevno financiranje medijev blizu stranke SDS iz javnih sredstev, namenjenih vodenju državnozborske volilne kampanje leta 2022. Koliko je resnice v tem, je pojasnil direktor Nove hiše d.o.o. Boris Tomašič, ki je poudaril, da se nanj doslej preiskovalna komisija z vprašanji ni obrnila, “lahko si predstavljate, kako temeljita preiskava je, da o morebitnih oziroma bom konkreten, o izmišljenih očitkih ne vprašaš najbolj odgovorne osebe v podjetju”. Vprašanje, ali bo Tomašič sploh povabljen na zasedanje preiskovalne komisije, ostaja, sam pa je že večkrat povedal, da se bo vabilu z veseljem odzval, saj, kot pravi, “bi potem zelo hitro razčistili stvari in ugotovili, da gre za navaden politični konkstrukt z namenom diskreditacije določene politične stranke kot tudi skupine medijev, ki je kritična do aktualne oblasti”.Foto: Tvit Luka PeršRok Snežič vložil ovadbo proti Mojci Pašek Šetinc! Kako bo ukrepalo Specializirano državno tožilstvo?!Med tiskovno konferenco pa je predsednica komisije Mojca Pašek Šetinc večkrat obtožila in podajala vpletenost v sume kaznivih dejanj znanega davčnega strokovnjaka ddr. Roka Snežiča, znanca predsednika SDS Janeza Janša in simpatizerja omenjene stranke.Ddr. Rok Snežič zdaj že izključeni poslanki Gibanje Svoboda in kmalu tudi nekdanji predsednici omenjene komisije očita, da je s svojimi dejanji zelo verjetno kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, zlorabe osebnih podatkov, nevestno delo v službi. Snežič je naznanilo suma podal na specializirano državno tožilstvo, točneje na Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Ob koncu svoje ovadbe zahteva od tožilstva, da ga o postopku redno obveščajo,Potrdilo o nekaznovanosti ddr. Roka Snežiča v Bosni in Hercegovini. (Foto: bralec Prava.si)Potrdilo o kazenskih evidencah ddr. Roka Snežiča v Sloveniji. (Foto: Bralec Prava.si)Spodaj si lahko preberete celotno ovadbo ddr. Roka Snežiča proti poslanki DZ Mojci Pašek Šetinc:Specializirano državno tožilstvoOddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastiliTrg PF 131000 LjubljanaDdr. Rok SnežičFesa 26a6430 Piran(naslov za vročanje: Koroška cesta 221, 2351 Kamnica)Datum 08.11.2023Zadeva: Naznanilo suma kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, zlorabe osebnih podatkov, nevestno delo v službiPodpisani ddr. Rok Snežič, univ. dipl. prav. Naznanjam sume storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, nevestno delo v službi, zlorabe osebnih podatkov in kaznivo dejanje obrekovanje.Dne 7.11. 2023 je ga. Mojca Pašek Šetinc kot predsednica preiskovalne komisije o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank na javnih konferenci za medije navedla » četrti primer smo zajeli še iz prejšnje preiskovalne komisije. Gre za primer Roka Snežiča in njegovih komplicev, predvsem in pretežno bosanskih državljanov, kjer se je na več primerih izrisala zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu lahko kar mirno rekli pralnica denarja.«Več kot očitno je ga. Pašek hudo zlorabila svoj položaj in dano pooblastilo državnega zbora saj je v nasprotju z 93. členom Ustave Republike Slovenije, ki določa: » državni zbor odredi preiskavo o zadevah javnega pomena« ; vodila preiskavo zoper mene Roka Snežiča, ki nisem ne politik ne član nobene politične stranke niti javni funkcionar, niti javni uslužbenec niti prejemnik kakršnih koli sredstev iz proračuna. Po Ustavi Republike Slovenije lahko predsednica parlamentarne komisije vodi preiskavo o zadevah javnega pomena. Moje poslovanje v tujini kot je navedla ga. Pašek z bosanskimi državljani pa ni zadeva javnega pomena in je z preiskavo mojih poslov v tujini z mojimi poslovnimi partnerji grobo zlorabila svoj položaj v namene svoje politične stranke in zbirala moje osebne podatke in moje poslovanje z namenom zlorabe le teh v strankarsko korist in svojo osebno korist.Po njenih navedbah na tiskovni konferenci je pridobivala moje osebne podatke v nasprotju z Zakonom ( kaznivo dejanje zloraba osebnih podatkov). Zavajajoče in lažno je navedla, da sem bil jaz prokurist podjetja gospoda Stanislava Petka, ki je sodeloval pri prvem ustanovnem lastništvu podjetja Nova24TV.si... Jaz osebno ne poznam nobenega Stanislava Petka, kaj šele, da bi bil prokurist kakšnega njegovega podjetja (kaznivo dejanje žaljive obdolžitve). To navedbo je podala z namenom obrekovanja, da bi lahko upravičila nezakonita pridobivanja mojih osebnih podatkov in preiskovanja mojih poslov v tujini s tujimi državljani.Ga. Pašek je v izjavi za javnost navedla, da gre za primer Roka Snežiča in njegovih komplicov, kar bi mu lahko kar mirno rekla pralnica denarja. Tudi s tem je storila kaznivo dejanje obrekovanja za kar je predpisana kazen do 2. let zapora in gre za hud sovražni govor, za kar bom podal zasebno kazensko tožbo.Tožilstvu prilagam potrdilo o nekaznovanju v Republiki Sloveniji in potrdilo iz Bosne in Hercegovine (BiH) o nekaznovanju in da se v BiH zoper mene ne vodi noben kazenski postopek. Tožilstvo pozivam, da ukrepa v skladu s svojimi pooblastili in osebo z posebnimi pooblastili obtoži za ugotovljena kazniva dejanja. Prosim, da me o poteku postopka obveščate!Lep pozdrav, ddr. Rok Snežič, univ, dipl. prav.Luka Perš

Thu, 2. Nov 2023 at 11:59

2017 ogledov

Spoštovani bralci, predstavljamo nadaljevanje Ilonike nadebudnega slovenskega pisatelja Domna Mezga!
Oktobra je po več kot treh letih izšel 2. del fantazijske sage z naslovom Ilonika, Saga o cesarju Feliksu. Prvi del je namenjen predstavitvi fantazijskega sveta, ki se imenuje “dežele”. Glavna oseba je cesar Feliks, prozno delo pa edinstveno zlasti s slogovnega vidika in kompleksne gradnje domišljijskega sveta. Že v začetku prvega dela, se novi vladar odpravi na pot iskanja smisla življenja in sreče, kar pa v 2. delu pride še bolj do izraza. Če v prvem delu Feliks išče smisel v pijači, bogastvu in ljubezni, v drugem obudi prastaro nebeško umetnost, to je letenje.V ta namen mu dvorni rokodelec izdela posebna krila. In ko niti v letenju ne najde smisla, odide k staremu alkimistu, od katerega si nadeja čudežni napoj za srečo. Alkimist ga razočara, rekoč da je kaj takšnega nezmožen zvariti, mu pa priporoči, da za nasvet povpraša katerega izmed pokojnih, ki so mu bili času življenja blizu. Feliks ponoči odide v cesarske grobnice na grob pokojne matere in z rotenjem duha pokojnice prelomi pradavno postavo ter prikliče nečiste sile podzemlja …Kratek odlomek“Spet se je ozrl skozi razpoko na desni, da bi pozabil na skelet. Na vratu je začutil okostnjakovo zobovje. Zagrizlo se je v kožo. Za režo se mu je posmehovala še ena lobanja in bolščala vanj s praznimi očesnimi jamicami. Počutil se je kot poganski despot po pogrebu, ki so ga v sarkofag položili skupaj z ženo. “Piiiiik, piiiiik, piiiiik …,” je začelo kapljati na njegovo čelo. Kapljice so udarjale kot kamenje in se razblinjale v pršec. Najbrž so nastale zavoljo vlage, ki je je bilo vsepovsod polno. Kosi oblačil so bili vlažni, tlakovci pa spolzki kot led. Pred vhodom v grobnico se je razleglo pritajeno renčanje in sikanje, da je od groze ledenela kri. Odsev, odsvit pojemajočih plamenov je dal rdečkast pridih. Na nasprotnem zidu sobane se je izrisala podolgovata senca, nedvomno daljša, kot bi bila, če bi bila človeška. Feliks je zamižal in skušal vse skupaj odmisliti, a ga je pritajeno, srhljivo škripanje neusmiljeno opominjalo, da je Tisto nekaj že vstopilo v grobnico. Bili so koraki. Niso bili človeški. Spremljal jih je neznosen, ušesa parajoč zvok, mešanica konjskega topota in praskanja orjaških ptičjih krempljev. “Piiiik, piiiik, piiiik,” je udarjalo po Feliksovem čelu kot po nakovalu … Ni si upal niti trzniti … Zadržal je dih … Strah ga je povsem omrtvičil …”Kje naročiti knjigo?Dobra knjiga, Luka Erceg s.p.,Panonska ulica 6, 2000 Maribor,GSM: 051/696-381 Mail: luka.erceg@gmail.comKnjiga bo kmalu na voljo tudi v spletni trgovini: www.dobraknjiga.euBesedilo uredil Luka Perš

Tue, 31. Oct 2023 at 09:09

23791 ogledov

Izpoved žvižgača: "Zmagovalec bo na koncu Jamnik&Co, ki so bili na vrhu itak tudi že prej. Elektro mafija bo dosegla svoje!"
Znani slovenski raziskovalni novinar Bojan Požar velikokrat na družbenem omrežju X razkriva v takoimenovani svoji rubriki "Mi pišejo" veliko zanimivih informacij iz gospodarskega, političnega, zdravstvenega, kmetijskega in lokalnega področja. Tudi v našem mediju že nekaj časa sodelujemo z žvižgačem, ki je velja za odličnega poznavalca akterjev na električnem trgu v Sloveniji. Tako nam je razkril v članku z naslovom Ekskluzivno razkrivamo, kako hoče Robert Golob preko Zakona o oskrbi z električno energijo izvesti privatizacijo GEN-I! z dne 17. aprila 2022 kako in na kakšen način se bo zgodila privatizacija državnih deležev v energetiki. Vse kaže, da se ta scenarij sedaj tudi uresničuje, ko želi trenutna vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba s 185-milijonsko dokopatizacijo poplačati "male delničarje", kot sta tranzicijska bogataša Otmar Zorn in Igor Lah. Kot je sklepati iz njegovega mnenja, je takoimenovana "elektromafija" v Sloveniji pod sedanjo vlado dosegla vse ključne cilje, da bo v imenu "tujega ali domačega" lastnika zavladala brez nadzora države. Že v našem članku z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?! je razkril sledeče: "Takšnih težav v GEN-u očitno nimajo, njihova kombinacije "strokovne odličnosti na vseh področjih" in hkrati zadovoljevanje politike, jih je dolgo ohranjala "pod radarjem." Internacionalizacija poslovanja preko hčerinskih družb jim omogoča marsikaj in zakriva vse kar si želijo. Vedeti moraš, da se glavnina "finančnih transferjev za zasebne žepe" akterjev v resnici ne dogaja v GEN-I ali hčerinskih podjetjih, ampak pri in preko njihovih običajnih (fiktivnih) posrednikih, ki niso lastniško povezani) poslovnih partnerjih oz. kupcih in prodajalcih elektrike tako na Balkanu kot ostalih državah EU!!!", pa nam je razkril odličen poznavalec elektro trga v Sloveniji." Spodaj si lahko preberete njegovo mnenje o aktualnih političnih zadevah. Če se z njegovo oceno stanja v državi strinjate ali ne, je vaša odločitev.Od ponovnega vstopa dr. Roberta Goloba v državno politiko ne utihnejo govorice, da je edini cilj nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave GEN-I privatizacija državne energetike. To namero nakazuje tudi odločitev trenutne Golobove vlade, da želijo s 185-milijonsko dokapitalizacijo iztisniti male delničarje iz petih slovenskih elektro distributerjev. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv.Med zmagovalci se omenjata tranzicijska bogataša Igor Lah in Otmar Zorn. Že ob koncu lanskega leta so v spletnem mediju Nova24tv napisali članek z naslovom Veliki posli “mladih fantov”: Se z Jamnikovim imenovanjem v upravo SID banke pripravlja podlaga za privatizacijo energetike? z dne 24.12.2022. V njem so opisali, da bi ključno poteze v privatizaciji slovenske energetike potekale preko SID banke pod vodstvom Boruta Jamnika, "grobarja slovenskega gospodarstva" kot so ga označili v Slovenskih novicah v letu 2016.Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice Da niso vsa namigovanja s trte zvita priča tudi zadnje razkritje dolgoletnega novinarja in urednika Informativnega programa na Planet TV Mirka Mayerja. Le ta je zapisal, da ima sedanji šef GEN-I Maks Helbl nalogo, da čim prej uspe združitev trgovalnih delov med Holdingom slovenskih elektrarn (HSE) in GEN-I. Po besedah Mayerja pa temu ostro nasprotuje Golobova poročna priča in dolgoletni sopotnik aktualnega predsednika vlade Tomaž Štrokelj. Omenja še predsednika uprave GEN Dejana Paravana, ki je za Goloba pripravljen izpolniti vse želje. Zato si pozorno preberite izpoved našega žvižgača. Po našem mnenju je njegovo mnenje lepo zaokrožilo vso aktualno dogajanje tako v slovenski energetiki kot na političnem-gospodarskem-finančnem parketu v naši državi.Foto: Mirko Mayer družbeno omrežje X.IZPOVED ŽVIŽGAČA"Mislim, da je vse skupaj zelo zelo slaba komedija. Zmagovalec bo na koncu Jamnik&Co, ki so bili na vrhu itak tudi že prej. Elektro mafija bo dosegla svoje, saj je SODO d.o.o. že v lasti ELES d.d., le še pripojitev izvedejo - MERVAR je car, saj je uspel z obljubami, ki jih ne izpolni do sedaj uspešno nategoval vse politične opcije.Pet elektro distribucij bo udruženo v dve veliki. Vmes si bodo prijateljčki razdelili EUR-e za odkup manjšinskih deležev pri elekteooperaterjih. Sedaj se vodstva in administracija sedanjih elekteodistriibucij ukvarja le še kje bodo našli službo in kam se bodo inštalkrali, saj bo veliko lokalnih elektro šerifov z združitvijo zares odpadlo. Podobno je pri njihovih lokalnih dobaviteljih... Ko bo projekt zakljičen, bo nastal problem spoštovanja EU direktiv, 100% državnega lastništva le te in seveda EU pravil svobodnega trga pri distribuciji elekteične energije...in evo nove privatizacije in vstopanja "tujcev" v lastništvo...Absolutni zmagovalci so pa trenuno gradbeniki za nizke gradnje in koncesionarji za ceste in vodotoke, ter posledično HAN in Bratuškova, ki so jima poplave v roke in žepe položile nenadejane miljone €, težke milijone.Z planirano gradnjo velikih polj sončnih in veternih elektrarn bodo prišli na vrsto poleg gradbenikov tudi drugi izvajalci montažnih del. Čaka jih nekaj 100 mio EUR v nekaj letih, kar je za SLO razmere ogromno.Šarec se nekaj trudi nagrabiti pa mu gre bolj slabo od rok, saj ni material za to. Ostali politično neuki fantje in dekleta svobode in levice v vladi in ministrstvih ne znajo, nimajo pojma ne za normalno funkcioniranje ministrstev, še manj znajo nagrabiti zase.Na koncu bomo vsi ploskali Boštjančiču, ki mnogo stvari preprosto ne razume. Je pa edini, ki se očitno zaveda, da ne zna in zato ni "počistil" nikogar iz delovnih ekip na finančnem ministrstvu, ki kjub vsemu funkcionira ali vsaj za silo funkcionira. Če bi ravnal enako kot ostali junaki po ministrstvih, bi bil polom itak takojšnji.Foto: Prava.siSkrb vzbujajoča je tišina okoli gospodarskega ministrstva, kjer se verjetno dogaja veliko, a na sofisticiran način in stran od medijev, HAN je itak lisjak. SD je ugotovila, da ji v resnici vse skupaj izredno ustreza, saj je ekonomska moč v resnici popolnoma nazaj v rokah njihovih ljudi, tudi če na ven izgleda, da so pripadniki ali podporniki drugih strank na levici.Kako bo Slovenija prilezla ven iz tega, glede na nezainteresiranost, naivnost in apatičnost ljudi (z izjemo aktivnih maloštevilnih twiterašev) ne ve nihče. Morda bo triger za spremembe popolni polom, ki nas vse čaka z elektriko in novim načinom obračunavanja omrežnin, ki prihaja. Prepričan pa sem, da bo večina odjemalcev elektrike v vsakem primeru še jokala.Kako bomo ponovno zagnali proizvodnjo v gospodarstvu, ki se je na mnogih področjih praktično ustavila (pa to nihče ne problematizira) je zgodba zase. Sicer po naravi nisem pesimist ampak me za vse skupaj resnično skrbi, saj se nihče od sposobnih nima volje izpostaviti in udariti po mizi, da bi se kaj sprememnilo. Da o slovenskem sodstvu sploh ne govorim, saj se dogajajo na Vrhovnem sodišču RS in vrhu sodstva prave strokovne komedije, pa za to nihče ne ve, pa je.Foto: Prava.siAli obstaja nova ali desna ali sredinska stranka, ki lahko prevzame oblast? Verjetno ja. Ampak ali imajo ljudi, ali imajo voljo, da bodo vso to blato, ki ga je nanesll skidali iz vse javne uprave?Odstraniti tisto blato na Koroškem z lopatami je bila šala, to pa ne vem..."Besedilo uredil Luka Perš

Sun, 29. Oct 2023 at 14:11

3532 ogledov

Sami so si krivi!!!
Spet smo priča političnemu cirkusu v preteklih dveh tednih. Niti malo se ne dajejo signali, da bi se to prenehalo. Vsakokratni politični cirkusi so isti kot ga spremljamo sedaj. Enak cirkus smo spremljali v vseh vladah od leta 2008 naprej. Kaj se obeta v prihodnje? Vidno je že z neba, da si je vsaka koalicijska stranka v trenutni vladi pod vodstvom dr. Roberta Goloba našla izgovor, da zapusti trenutno vladno koalicijo. Zelo verjetno bosta Levica in Socialni demokrati gradila svoj izhod iz koalicije, če bo Gibanje Svoboda vztrajala pri krčenju socialnih transferjev v višini 300 milijonov evrov. Trenutno največja vladna stranka Gibanje Svoboda pa si izgovor za teren razpad koalicije pripravlja s takoimenovano reorganizacijo vlade. Svoje so dodale še trenutne afere in besedni dvoboji med podmladki koalicijskih strank. Ironija usoda je, da vsi ključni politični, gospodarski in medijski akterji zelo dobro vedo, katero omrežje je tisto, ki služi na račun vsakokratnega političnega-gospodarskega cirkusa v naši državi? Mi smo že večkrat s prstom na podlagi dejstev iz preteklosti prst usmerili v gospodarsko-politično omrežje akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva. Njihov najbolj vidni predstavnik v javnosti je trenutno Borut Jamnik, prej zaposlen kot dolgoletni predsednik državne Modre zavarovalnice, sedaj pa predsednik uprave edine državne banke SID banka. Kaj dela Jamnik? Nič posebenga, medije vsakodnevno zasuje z zgodbami, da niso sposobni realnega razmišljanja. Kaj šele, da bi ugotovili, da jih ima nekdo za norca? Režiser je zrežiral vrhunsko komedijo. Jebiga, sami so si krivi!Če je kul biti medij je to, da imaš zelo verjetno zagotovljen dostop do večine javnih dogodkov. Tako sem tudi sam spremljal lanskoletne aprilske parlamentarne volitve po sedežih različnih političnih strank in v medijskem središču v Cankarjevem domu. Ob dogajanju na slovenskem političnem prostoru v zadnjih dveh tednih že premišljujem, da si bom moral morebiti spet v kratkem urediti akreditacijo za morebitne predčasne parlamentarne volitve v bližnji prihodnosti.V ponedeljek, 16.10.2023 smo v našem mediju objavili članek z naslovom Ekskluzivno! Na obrambno ministrstvo prihaja Anton Krkovič, za Šarca pa nam sporočajo: "Veseli december, prihaja Šarec!". Vse kaže, da so akterji politične scene opazili sporočilo "Veseli december, Šarec prihaja."Foto: Prava.siZa slaba dva dni, dne 18.10.2023 je eden najboljših slovenskih raziskovalnih novinarjev Bojan Požar v svojem mediju objavil članek z naslovom SANJA AJANOVIĆ HOVNIK JE ZANJU AMATERKA: ČRNČEC IN ŠAREC DALA 2 MILIJONA EVROV FIRMI BIVŠEGA SPECIALCA, KI SPLOH NE POSLUJE. V nadaljnih dneh je več slovenskih osrednjih medijev in Požareport razkrivalo nova dejstva o spornem razpisu Ministrtva za obrambo pod vodstvom Marjana Šaraca za resničnostni vojaški televizijski šov Vojak naj bo, ki bi slovenske davkoplačevalce stal malce manj kot dva milijona evrov. Med drugim se je tudi razkrilo, da so nameravali POL MILIJONA EVROV vložiti v PROMOCIJO!! Afera pa je zadala grd medijski udarec največji komercialni televiziji v Sloveniji POP TV/Kanal A. Kot kaže je medijski učinek dosegel minimalni učinek, saj so aktualni razpis razveljavili in bodo na ministrstvo za obrambo pripravili nov razpis na isto temo! Verjemi, kdor mora!Foto: Posnetek zaslona-PozareportFoto: Posnetek zaslona-PozareportNajvečja komercialna televizija POP TV je morala nekako vrniti udarec. Tako so v nedeljo 22.10.2023 lansirali serijo "Dejstev" o čudnih poslih na Družbi za upravljanje s avtocestami (DARS). V njih se je znašel skrivnostni žvižgač, ki je povedal, da je plačal davčnemu strokovnjaku in lobistu ddr. Roku Snežiču 90 tisoč evrov za določeni posel na DARS-u, a ga ta ni dobil. Seveda je žvižgač povedal, "da misli, da je del denarja končalo pri stranki SDS." Še več, na posnetku je bil prikaz videokamere, kako ddr. Rok Snežič šteje bankovce v višini pet tisoč evrov. V prispevku pa se je pojavil še eden izmed vodilnih iz podjetja Žonta z Vranskega. Hitro se je izkazalo, da je v zgodbi veliko lukenj. Prva luknja je bila vloga žvižgača. Hitro se je ugotovilo, da je žvižgač v resnici zagrešil kaznivo dejanje in so ga iz žvižgača na POP TV spremenili v skesanca. Izkazalo se je tudi, da podjetje Žonta ni tako nedolžno kot se je predstavljalo v preteklosti. Mi pa smo pred družbenega omrežja X objavili tudi vloženo ovadbo ddr. Roka Snežiča proti neznanim storilcem zaradi nedovoljenega snemanja. Omenjeni posnetek je po naših informacijah prikazoval dogodek izpred nekaj let, ko je v podjetju Žonta dobil Snežič denar zaradi pokvarjene opreme od omenjenega podjetja.Veliko hujša razkritja glede poslov z avtovlekami pa so razkrili v mediju Mladina. Le ti so v tiskani izdaji objavili članek Boruta Mekina z naslovom Mafija na slovenskih avtocestah. V njem so podrobno opisali nekaj primerov državljanov Češke in Poljske, ki so preplačali svojo storitev avtovlekam Žonta in podjetju v lasti Enesa Draganovića. Posredovali pa je moralo tudi poljsko veleposlaništvo. O tem pa so pred dvema letoma o podobnih težavah poljskih in čeških državljanov pisali tudi v Reporterju."Bistvo pri zadnji aferi je, da na Darsu na področju vlečne službe že vsaj 10 let dopuščajo pol mafijski sistem, ki je gojišče kriminala... Z nekaterimi poljskimi avtoprevozniki smo o tem tudi govorili. Številni so celo prepričani, da je v ta kriminal vpletena slovenska policija," so zapisali v članku Mafija na slovenskih avtocestah v Mladini. Ob teh besedah bi morali zazvoniti v vseh pristojnih institucijah alarmi!!!Naslednji dan je kontra napad uprizorila televizija Nova24tv v oddaji Kdo vam laže s "svojim žvižgačem" o poslih znotraj podjetja Gen-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade in predsednika stranke Gibanje Svoboda dr. Roberta Goloba.Dan za razkrito afero o DARS-u sta v eni izmed ustanovljenih parlamentarnih preiskovalnih komisij pričala Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav. Oba sta pričela v trenutni Golobovi vladi kot notranja ministrica in v.d. generalnega direktorja Policije. A sta oba zaradi nesoglasij in političnih pritiskov predsednika vlade dr. Roberta Goloba morala zapustiti svoje položaje. O tem sta oba tudi konkretno še enkrat pred komisijo oba tudi povedala. Vsaj Lindav je razkril eno zanimivo informacijo, da mu je z medijskimi prispevki na POP TV grozil njegov podrejeni, direktor NPU Darko Muženič z Obale. Robert Golob pa je nekaj dni kasneje povedal, da sta Lindav in Bobnar se veliko zlagala in "halucionirala."Novoustanovljeni spletni medij Preiskovalno.si pod vodstvom novinark Nataše Markovič in Barbare Pance podprt s kapitalom dinastije Odlazek pa je odkril afero glede nakupa 13 tisočih računalnikov, ki ga je izvedlo Ministrstvo za digitalno preobrazbo pod vodstvom ministrice Emilije Stojmenove Duh. Hitro sta obe novinarki ugotovili, da nihče izmed ostalih deležnikov o tem ni vedel nič in je verjetno resorna ministrica za digitalizacijo omogočila posel štirim podjetjem. Ali kot je povedal eden izmed mojih novinarskih sokolegov so to afero rabili le zato, da bo Golob imel lažji izgovor, da ukine ministrtvo.Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno.siNaslednji dogodek, ki je presenetil slovensko javnost je bilo dogajanje v največji vladni stranki Gibanje Svoboda. Javnost je izvedela le, da je aktualna predsednica DZ Urška Klakočar Zupančič zadržala svoj položaj v hramu slovenske demokracije, a se je zaradi osebnih razlogov umaknila z mesta podpredsednice stranke. Zaradi odtekanja informacij s stranke pa so izključili s stranke poslanko Mojco Pašek Šetinc in Roberta Pavšiča, nekdanjega poslanca LMŠ in sedaj zaposlenega v kabinetu predsednice DZ.Veste kaj, bolj brezveznega izgovora si niso morali izmisliti. Malce pojdite pogledat prostor za "čik pavze" v stavbi Državnega zbora in lahko samo opazujete, kako poslanci sedanje koalicije veselo čivkajo informacije novinarjem dominantnih slovenskih medijev. Za kakšno uro pa se znajde že članek na N1 Slovenija. Vsaj to so moje izkušnje, ko sem v lani poleti več dni spremljal dogajanje v državnem zboru.Slišali pa smo tudi informacijo, da so za trenutno generalno sekretarko Vesno Vuković sovražniki tudi tisti volilci, ki so jim lanskega aprila namenili svoj glas. Lepo število osrednjih medijev pa krivi za kolaps sedanje vlade prav Vukovićevo in Damira Črnčeca, sedaj zaposlenega državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo. Revija Reporter v lasti družinskih članov in sorodnikov dinastije Odlazek pa so v zadnji številki predstavili nekaj naključnih imen, ki se omenjajo kot nasledniki dr. Roberta Goloba v vlogi t.i. tehničnega mandatarja. A Golob je še vedno prepričan, da tega filma ne Janez Janša ne kdo drug ne bo videl, da bo odstopil z mesta predsednika vlade.A ima sedanja vladna garnitura dve bombi, na kateri se lahko trenutni koalicijski partnerji razidejo. Vse kaže, da si vsaka izmed koalicijskih strank pripravlja teren, da bi najhitreje odšla s sedanje vlade. Levica in Socialni demokrati bi lahko verjetno zapustili vlado, če bo sprejeta odločitev o rezih v socialne transfere v višini 300 milijonov evrov. Napeto je tudi že med podmladki strank vladne koalicije. V zadnjih dneh se je javno najbolj izpostavil s svojimi kritikami na račun sedanje vlade predsednik podmladka SD- Mladi forum Luka Goršek. Na njihove kritike so odgovorili v vodstvu Gibanje Svobode mladi pod vodstvom mojega dolgoletnega černelavskega prijatelja Mateja Graha. Moj drugi dolgoletni černelavski prijatelj Tine Novak pa je poslanec GS.Foto: Prava.siKaj bo sledilo? Portugalski scenarij, velika koalicija ali predčasne parlamentarne volitve?Tudi Gibanje Svoboda si pripravlja prostor, da bo lahko v prihodnosti izvedla t.i. "portugalski scenarij." Aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob bi moral s takšno večino v državnem zboru z lahkoto oddelati celotni štireletni mandat. Ne glede na to, kar mediji o njej pišejo in si o njej mislijo slovenski državljani. Vendar je Golob "na horuk" ugotovil, da bi bilo za njegovo vlado veliko bolje, če bi imela manj ministrstev. Govori se o številki dvanajst, dr. Robert Golob pa sanja švicarski model s sedmimi ministrtvi. Vsaj tukaj se dela teren, da bi lahko obe koalicijski partnerici zapustili vlado. Vendar to še vedno ne bi bil dovoljšnji alarm za predčasne volitve. Verjetno bi imeli manjšinsko vlado s 43 glasovi (41 GS plus dva narodnostna poslanca), za ostala dva glasova pa bi izpolnjevali "glasbene želje" Levice, Socialnih demokratov ali pa Nove Slovenije. Nihče izmed sedanjih poslancev enostavno ni tako nor, da bi si po dobrem letu in pol od zadnjih parlamentarnih volitev odžagal lagodni mesečni zaslužek na račun slovenskih davkoplačevalcev. Morate tudi vedeti, da so vsi predvidevali, da na lanskih aprilskih parlamentarnih volitvah ne GS in SDS ne bi morala sestaviti vlade s sorodnimi strankami. Edini logični zaključek je, da bi GS in SDS oblikovali veliko koalicijo.Mogoče pa se bo zgodilo to v bližnji prihodnosti. Zarečenega kruha se največ poje. Zelo verjetno na takoimenovani levi sredini v tem trenutku nočejo, da se jim zgodi scenarij iz padle Šarčeve in Drnovškove vlade. Zelo dvomimo, da bi prišlo do predčasnih volitev. Tako se nam zdi še najbolj verjetno, da bomo verjetno spremljali manjšinsko "Svobodno" vlado, Socialni demokrati, Levica in Nsi pa bodo za potrebne glasove v državnem zboru "izdajali račune" za podporo. Če je Janša svojo zadnjo vlado odvodil s 38 koalicijskimi poslanci, bo elektro menedžer to uspelo z vsaj 43-glasovi.Alja Brglez bo zelo verjetno odigrala ključno vlogo operativke ob morebitnem spreminjanju društva Platforma Sodelovanja v prihajajočo politično stranko. (Foto: Posnetek zaslona-Podcast s Suzano Lovec N1 Slovenija)Je pa bil zelo zanimiv nastop ustanovne članice društva Platforma Sodelovanja Alje Brglez v zadnjem podcastu z novinarko N1 Slovenija Suzano Lovec. Kdor je pozorno poslušal Brglezovo, je hitro ugotovil, kakšni bodo nadaljni koraki prvega moža društva Anžeta Logarja, trenutno še vedno poslanca SDS in predsednika sveta stranke SDS.Foto: Posnetek zaslona-Mladina.Vesna VukovičO Vesni Vuković sta se pojavila dva zanimiva citata. Enega je zapisala v svoji kolumni novinarka spletnega medija Preiskovalno.si Nataša Markovič, drugega odgovorni urednik Medije Grega Repovž:"Vesna Vuković, Golobova najboljša, najtesnejša družinska prijateljica pa do danes ni pokazala svojih pogodb z Gen-I jem. Gre za nagrajeno novinarko, ki bi vsem mlajšim morala biti zgled. Veste ,koliko črnila bi izlila kot novinarka, če nekdo ne bi pokazal pogodb? Tudi to so dvojna merila. Kot vse v Golobovi vladi. Kot je povedala novinarskim kolegom, je za honorarje iskala dolžnike Gen I-ja. Težko delo copy paste klikanja med ID številkami stavb, ki jih potem vpišeš v zemljiško knjigo!" (Nataša Markovič 18.10.2023)Nataša Markovič je v svoji kolumni za spletni medij Preiskovalno.si razkrila, kaj naj bi dejansko počela Vesna Vuković za podjetje Gen-I pod vodstvom Roberta Goloba in zakaj je prejela z omenjenje družbe 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. (Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno.si)"Še več: prav ta Črnčec je eden od glavnih oblikovalcev politike vlade Roberta Goloba. Kako je to mogoče? Pač je. In to zaradi najbližje svetovalke Roberta Goloba, danes generalne sekretarke stranke Vesne Vuković, ki se s Črnčecem že leta dobro ujame. Razmišljata namreč podobno. Če bi morali opisati Vesno Vuković, bi bil najboljši opis kar Damir Črnčec slovenskega novinarstva. Zarote, afere, predvsem pa ona vse ve. Vedno je res veliko vedela, a vse je bilo prepojeno s teorijami zarote. A če je za to njeno osebnostno značilnost vedela celotna novinarska srenja in jo jemala z rezervo, je bilo hecno nekaj drugega: smrtno resno so jo jemali slovenski menedžerji. Predsednik uprave Dnevnika Bojan Petan ji je vse verjel. Postavil ji je časopis znotraj časopisa – dokler Dnevnika njene intrige niso malodane uničile. A ni bil edini. Sem in tja se je tudi kakšen drug vrhunski menedžer pohvalil, da se dobiva z Vesno Vuković in je dobro obveščen. Resni novinarji se nismo mogli načuditi, kako lahko ti domnevno resni možje nasedajo tem teorijam in intrigam. In eden od njih je bil Robert Golob." (Grega Repovž, Svet je zarota, 27.10.2023)Glavni urednik medija Mladina Grega Repovž je o Vesni Vukovič zapisal le to, kar majhna skupina slovenskih medijev o njej opozarja že nekaj časa. Ne smemo pa pozabiti, da se je Vukovićeve zaradi stanja v policiji lotila javno tudi že Eugenija Carl. (Foto: Posnetek zaslona-Mladina)A oba citata le nakazujeta na to, kar o Vesni Vuković opozarjajo mediji, ki ne spadajo v družino MSM slovenskih medijev. Bojan Požar je že večkrat opozoril, da je Vukovićeva dolgoletna medijska operativka Boruta Jamnika. Mi pa smo o njej v članku Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!! z dne 11. decembra 2022 zapisali sledeče:"Sama pa je poskrbela za medijsko razvpitost, da so se državljani zgražali nad nič pridnimi tajkuni. Izraz tajkun v Slovenijo ni prinesel Janez Janša, ampak Vesna Vukovič. Ona je slovensko javnost bombardirala, kdo je tajkun in kdo ne. Na podlagi njenega delovanja se je v zapletenem procesu s pomočjo poslovnega omrežja Boruta Jamnika zgodila dobesedno kraja postkomunistične gospodarske srebrnine. S prevzemom le teh je večina najpomembnejših gospodarskih struktur postalo njihovo osrednje orožje za uničevanje motečih gospodarskih in političnih državljanov Slovenije."Foto: Prava.siSAMI SO SI KRIVIZgodba zadnjih dveh tednov ni ničesar novega. Eni smo vedeli, da se bo podoben scenarij zgodil že na dan lanskoletnih aprilskih parlamentarnih volitvah. Zakaj ni uspelo dokončati mandate kljub udobni začetni večini v državnem zboru Borutu Pahorju, Alenki Bratušek, Miro Cerarju, Marjanu Šarcu? Potrebno je vedeti, da sta dve Janševi vladi nastali kot "izhod v sili." Takšna je bila njegova vlada v letu 2012 in takšna je bila njegova zadnja vlada v letih 2020-2022.V našem mediju že dlje časa opozarjamo na "fenomen" Obala in gospodarsko-politično omrežje akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva. Že večkrat smo razkrili tudi Boruta Jamnika, nekdanjega dolgoletnega predsednika Modre zavarovalnice, od letošnjega leta pa zaseda mesto predsednika uprave edine državne banke SID banka. Še več, prav Jamnik bi naj bdel nad skladom za obnovo, ko so v avgustu marsikateri slovenski dom prizadele poplave. Vse kaže, da Jamnik ne bo operiral s desetimi milijardami evrov, ampak verjetno s tremi milijardami, kot je na zadnji seje potrdila aktualna vlada. Kje vse se skriva moč akterjev iz poslovnega kroga Boruta Jamnika smo v naših člankih večkrat razkrili. Razkrila se je mreža ljudi, ki ni nikoli kandidirala na volitvah in nikoli ni dobila mandata, da odloča v našem imenu. Nič, enostavno se je vzpostavilo omrežje državnih uradnikov z obalnim pedigrejem. Zakaj se jih enostavno nihče ne loti, kljub temu, da vsi vedo, da politični cirkus in kaos najbolj ustreza prav njim. Odgovor je preprost. Vedno poskrbijo, da so v ospredju druge zgodbe, ne pa njihova. Dokler se jih nihče ne dotika je v državi mir. Naj samo eden državni uradnik pomisli, da bi lahko spodnesel del njihove omrežja, se bo slabo končalo za njega.Se sprašujete, kaj počnejo sindikati? Zakaj se nikoli ne uprejo Borotu Jamniku? Že večkrat so se v javnosti pojavili informacije zelo verjetno nekaterih javnih uslužbencev, kjer so se razburjali in negodovali nad izplačili Modre zavarovalnice. V našem mediju smo že večkrat zapisali, da so prav javni uslužbenci financirali finančne operacije Modre zavarovalnice pod vodstvom Boruta Jamnika. Kaj hudiča se ima državna zavarovalnica iti turistični biznis v Izoli?! Zakaj najbolj vplivni sindikalni "leaderji" nikoli niso izpostavili omenjene problematike? Ker jih ima Jamnik vse pod kontrolo. Štruklja v Modri zavarovalnici, z ostalimi pa biznisira preko Skladov skladov v SID banki. Prav v tem skladu sodeluje tudi z Delavsko hranilnico, v katerem sedijo in imajo lastniške deleže vsi ključni sindikati v državi. Tako dolgo, dokler se sindikati ne bodo enkrat za vselej postavili za svoje javne uslužbence in bodo gledali pri belem dnevu vse rabote Boruta Jamnika jih z drugo besedo kot MEHKUŽCI žal ne moremo poimenovati. Prevzem Svobode in kontrolo nad stranko pa je Jamnik demonstriral prvi dan po volilni zmagi lanskega aprila, ko je v studio POP TV v imenu "sindikatov" prišel Branimir Štrukelj. Zaposlitev Vesne Vukovič v Svobodi je bila le še ena etapa v igri obalnih akterjev omrežja grobarjev dela slovenskega pomorstva. Že iz več različnih virov pa smo tudi slišali, da si lahko Vukovičeva obeta zaposlitev prav v SID banki, če bo šla Gibanje Svoboda v "maloro."Ob tem je zelo lepo spremljati vse ključne slovenske medije. Vsi vedo, kdo vodi igro, a ga ne upajo javno izpostavljati. Le z besedno zvezo "eden najbolj vplivnih" gospodarskih igralcev. Zakaj se ga lotevajo zelo redko? Odgovor je preprost. Ker so ključni mediji v državi zelo odvisni od oglaševalskega denarja. Sami pa smo že v članku z naslovom DOSJE NOMAGO- Reševanje implozije vzporednega mehanizma po Yorkovi Savi se nadaljuje! zapisali sledeče:"Po naših zanesljivih informacijah se tukaj rešuje parkirišče in obstoj družbe Media Publikum. Zakaj je Media Publikum pomemben v slovenskem prostoru? Odgovor je preprost, ker se je vzporedni mehanizem dogovoril, da se bo tja kanaliziralo in koncetriralo večino oglaševalskega medijskega denarja. Od tu se bo distribiturial denar točno določenim medijskim hišam. Višina prejemkov tega denarja je odvisna od gledanosti in poslušne uredniške politike. Bolj bo poslušna, več denarja dobi. Kdor pa ne, se lahko obriše pod nosom. Po domače povedano, od Voduškovega Topnews na dnu lestvice pa do POP TV, ki je na vrhu lestvice. Kdo so glavni igralci? To so Franci Zavrl, Borut Jamnik in Nikola Damjanič. Zaradi prihajajočega spornega nakupa Nomaga s strani Slovenskih železnic pa tudi sedanji generalni direkort SŽ Dušan Mes. Kdo je za kaj odgovoren? Franci Zavrl Delić je odgovoren za oblikovanje partijskih političnih misli in z jasnimi navodili glede avtocenzure in uredniške politike. Državni uradnik Borut Jamnik skrbi za nadzor nad vsemi podjetji (državnimi in nedržavnimi) preko mehanizmov kapitalskega in korporativnega obvladovanja, da usmerjajo svoja obveščevalska sredstva v ciljno družbo Media Publikum. Preko obvladovanja pravosodja poskrbijo, da tako tudi ostane. Neposlušne disidente pa procesirajo, poslovne konkurente odstranijo in jih korak za korakom tudi uničijo. Prav s pomočjo obvladovanja pravosodja. SDH so polupili za reševanje vzporednega mehanizma, ki se je zaplezal v Savi. Slovenske železnice sedaj lupi na polno vzporedni mehanizem, nasedel v Nomagu. Vse skupaj je absurd nad absurdom. Glavni protoganist je Dušan Mes, parkiran kot generalni direktor Slovenskih železnic. Mes ni zastonj dvakrat na teden na Obali, kjer dobiva prebliske in biznisuje s sinom generala Tatalovića."Kako se lahko najlažje znebiš medijev, da o tebi ne pišejo kritično in se ne vtikajo v tvoje posle? Zelo preprosto. Zasuješ jih z zgodbami o svojih gospodarskih in političnih nasportnikih. Ste se kdaj vprašali, zakaj je nekdanja novinarska trojka Vukovič, Cirman in Modic tako bliskovito udarjala po finančni politični eliti globoke države vzporednega mehanizma? Da so ustvarjali prostor novi eliti sestavljenih iz dnevnih migrantov v Ljubljani z Obale. Večkrat se isto sprašujemo, čemu se ustvarjalci Tarče bojijo, da bi eno oddajo nameniliizključno poslovnim akterjem omrežja blizu sedanjega predsednika uprave SID banke.Luka Perš

Thu, 19. Oct 2023 at 04:31

3141 ogledov

Luka Goršek : "Res mi ni jasno kako lahko tako zelo podcenjujemo narod." Jp, LANDSLIDE VICTORY ŽRE LASTNE OTROKE BY OBALA!!!
"Pa dobro, iz koga se mi norca delamo v tej državi? Dve leti, dve(!!)leti smo se zgražali nad eskapadami prejšnje vlade in prepričevali ljudi naj gredo na volitve, da bo drugače. Danes pa berem, da se bo porabilo dva milijona evrov za resničnostni šov namenjen promociji vojske. Pustimo ob robu insinuacije, da je razpis potencialno sporen. Spomnim samo na to, da v državi ni denarja, da dvignemo študentske subvencije za prehrano, najdemo pa denar za vojaške resničnostne šove in 185 milijonov evrov za odkup delničarjev v energetiki. Res mi ni jasno kako lahko tako zelo podcenjujemo narod," je bil kritičen do nekaterih potez sedanje vlade pod vodstvom dr. Roberta Goloba kritičen predsednik Mladega foruma Luka Goršek, podmladka koalicijske stranke Socialnih demokratov. "Nič, dogaja se le to, da bo Golobova lanslide victory ustvarja pogoje za Jamnikov bailout na račun slovenskih davkoplačevalcev. Najbolj donosen posel je destabilizacija države," smo zapisali lani julija. Se vam zdijo naše besede preroške?Ali se spet dogaja klasični deja vu preteklih vlad takoimenovane tranzicijske levice? Vsakega premiera po Drnovšku razen Janše seveda so osrednji mediji povzdigovali v oblake. O njem/ njej so pisali o superlativih. Enkrat so bili Dončiči, drugič spet Slovenci, ki ne jamrajo, tretjič vrhunski menedežerji v slovenskem gospodarstvu. A vsak od njih je hitro doživel hladen tuš in se moral soočiti z očitki "da je najslabši predsednik vlade". Edini plus za vse njih je, da bodo za njihove naslednike spet ponavljali mantro "najslabši predsednik vlade do zdaj." Zato vas naj ne čudi, če se v medijih v zadnjem času pojavljal nekdanji predsednik vlade Miro Cerar. Popolnoma razumljivo, saj v očeh slovenske javnosti več ne velja za "najslabšega predsednika vlade" vseh časov.Dogaja se spet klasika. O Janezu Janši si lahko vsakdo misli, kar si želi. Nekateri ga sprejemate kot osamosvojitelja in odločnega ter zrelega politika, nekateri spet mu očitajo afere, v katerih se je znašel. A nekaj je bilo vedno jasno. Do sedaj je edini svoja dva mandata od treh oddelal v celoti. Verjetno bi tudi drugi mandat oddelal do konca, če bi že bil takrat imela slovenska desnica vzpostavljeno medijsko omrežje. Zelo dobro se ve, da so morali ministri garati noč in dan. To se je videlo tudi po rezultatih in sproženih projektih v času njegove zadnje vlade. Pa še nekaj. Vsaj na zunanji videz je bila vzpostavljena disciplina in se je vedelo, kdo je šef.Ne glede na to, da osrednjih kapitalskih tokov, s katerimi se napaja in hrani gospodarsko-politično omrežje akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva niso prekinili ne v policiji, tožilstvu, sodstvu ali gospodarstvu. Naj vam bo, niste imeli časa, bila je pač epidemija.Ali mi lahko prosim poveste, kdo je šef sedanje vlade? Je to Robert Golob? Matjaž Han? Marjan Šarec? Alenka Bratušek? Tanja Fajon? Vesna Vuković? Damir Črnčec? Borut Jamnik? Franci Zavrl? Je mogoče kdo izmed vas mogoče? Slovenska javnost bi rada vedela odgovor.Luka Goršek, Tanja Fajon, Luka Mesec, Robert Golob, Borut Jamnik. (Foto: Posnetek zaslonov- Družbeno omrežje X(Twiter), fotomontaža Demokracija in SID banka)Spoštovani Luka Goršek, čas je, da pokličete Bredo Pečan in jo povprašate o njenem nečaku Borutu Jamniku!Jp, moji dragi pripadniki levice, "zlobni fašizem" pa smo le premagali lani aprila! Glej ga zlomka, spet se vam ponavlja stari scenarij. A vi veste, komu koristijo vaši medsebojni boji? Tistemu, ki dobi procente, ko se Slovenija mora spet dodatno zadolževati na mednarodnih trgih. Se čudite, zakaj so cene položnice za elektriko še vedno tako visoke.Foto: Prava.siMogoče pa bi le morali prebrati naš članek z naslovom Golobov LANDSLIDE VICTORY za JAMNIKOV BAILOUT DESTABILAZIJO države!Jamnik vse politične playerje ponižal v PERSONO NON GRATA! z dne 20. julija 2022.Zapisali smo sledeče:"Takoimenovani landslide victory se spreminja v destabilizacijo države. Predvsem je čudno, zakaj pri cenah elektrike in nafte se država ni takoj odpovedala davku na dodano vrednost in kuje v teh težkih časih vojne dobičke na račun njenih prebivalcev. Če ne drugega, se bo to zgodilo kmalu, ko se bo odstotek DDV znižal iz 22-odstotkov na 9-odstotkov. A vodilni so dopustili, da se je v tem kratkem času cene električne energije dvignila tudi za 400 odstotkov, kar je neverjetno ob podatkih, da so cene električne energije v slovenskih hidroelektrarnah, termoelektrarnah in jedrski elektrarni ostale praktično nespremenjene.To pomeni, da bo država kovala še vedno vojne dobičke, saj bo še vedno pobrala v absolutnem znesku več DDV-ja, kljub temu, da ga bo znižala za več kot polovico. Gre za čisto zavajanje potrošnikov. Tiste, ki bo najbolj udarilo po žepu, pa vlada dr. Roberta Goloba zamolči. Z njegovo reformo bodo najbolj prizadeti trgovci, ki po določenih statističnih parametrih spadajo med velika podjetja. S tem ne bodo deležni ukrepov proti draginji. Po domače to pomeni, da se bodo vsi izdelki v trgovskih mrežah pod nujno morali podražiti. Kar pa spet ponovno po domače pomeni, da bodo ljudje zaradi nezadovoljstva morali iti na cesto in protestirat. Točno je tukaj ultimativni cilj takoimenovanega modrega dečka. Zaradi hudih protestov, javnih izgredov in popolne destabilizacije političnega okolja bo privredla izsilnega padca mednarodnega rejtinga slovenske države. Mednarodna ocena naše države v očeh tujih revizorjev bo povzročila drastični skok cene zadolževanja. Tako za naprej kot za korekcijo obstoječih obrestnih mer za nazaj. To je pa tudi ultimativni cilj, saj so tu skriti grajeni priboljški z merjenjem v desetinah in stotinah milijonov. Sprašujemo se že večkrat, kaj dela Slovenska obveščevalna služba pod katerimkolim vodstvom že. Enaka je zgodba s cenami nafte in bencina, saj je sodček nafte v zadnjih tednih padel na nizko raven, a cene bencina in nafte se še vedno gibljejo med 1,7 in 1,6 evra na liter. Ob tem ne pridejo v poštev izgovori, da je Slovenija še vedno cenejša od večine sosednjih držav. Pri dražjih zadolžitvah padajo tudi večji procenti obresti za posrednika, kdo se dogovarja za te posle. Kdo je spet tukaj v ozadju? Nihče drug kot ljudje z finančnega ministrstva pod patronotam Boruta Jamnika. Zato vas naj ne čudi, zakaj je z lahkoto uničil še skoraj vsako vlado v zadnjem desetletju."Če je stranka Levica mislila, da so sindikati zaradi Branimira Štruklja pod njihovo kontrolo se krepko motijo. Malce poglejte, v katerih nadzornih svetih sedi Branimir Štrukelj in vam bo hitro jasno, za katero slovensko kapitalsko omrežje mu bije srce. Ste se kdaj vprašali, zakaj hudiča slovenski sindikati niso nikoli in tudi nikoli ne bodo problematizirali Modre zavarovalnice? Spoštovani podpredsednik vlade Luka Mesec, zakaj lobisti Modre zavarovalnice hodijo na vaše ministrtvo? Zakaj se v aplikaciji ERAR ne vidi imena in priimka osebe, ki vas je obiskala v imenu Modre zavarovalnice?V zadnjih mesecih je bilo zanimivo spremljati dogajanje v slovenskem zdravstvu in v policiji. V našem mediju smo večkrat izpostavili vlogo Boruta Šukljeta v slovenski policiji. O tem smo pisali v našem članku z naslovom NE BOJ, MESARSKO KLANJE ZA ZAPUŠČINO BORUTA ŠUKLJETA V POLICIJI!!! objavljen dne 3. decembra 2022. Ves ta boj med sedanjim direktorjem GPU Senadom Jusićem in nekdanjim šefom policije Boštjanom Lindavom je le preslikava našega članka iz meseca decembra. Večkrat se je v nekaterih slovenskih medijih omenjalo, da je Jusić takoimenovani kandidat Damira Črnčeca, sedanjega državnega sekretarja na ministrtvu za obrambo in od leta 2018 "tajnik v senci" Marjana Šarca, aktualnega obrambnega ministra in nekdanjega predsednika vlade.Foto: Prava.siSpoštovana Damir in Marjan, a ste že ugotovila, kdo vama je podtaknil afero za snemanje "reality army TV show" v višini dva milijona evrov? A sta res pričakovala, da tega javnost ne bo izvedela? Spoštovani Damir Črnčec, za določen del obalnega omrežja boš vedno veljal, da si "sneta sekira". Pa če tudi si bil na "prevzgoji." Prvo ti zadevo podtaknejo, za nagrado pa ti še napišejo piarovski članek na 24ur. Verjetno se oba lahko poslovita od napovedi "Veseli december, Šarec prihaja." Podobno situacija je z zdravstvom. Medijski cirkus o težavah v zdravstvu se je pričel isti trenutek, ko je dolgoletni varuh lastnih interesov na področju zdravstva Janez Zemljarič umrl. Vendar smo že v našem članku z naslovom KAOS V ZDRAVSTVU V ŠE ENI REŽIJI BORUTA JAMNIKA! Kdaj boste vsi deležniki spregledali, da vas ima ves čas za POPOLNE BEDAKE!! razkrili, v katerem grmu tiči zajec.Foto: Prava.siZato nas niti ne čudi, da predsednik Mladega foruma Luka Goršek izraža kritična stališča do lastne vlade. Kar je dobro. Pa če tudi ima svobodo morebit le zato, ker tega ne smeta na glas povedati njegova strankarska šefica Tanja Fajon ali vplivni član stranke Matjaž Han. Goršek je bil kritičen tudi že v oddaji Tarča o razpisih za nevladnike, v katere se je zapletla in kasneje odstopila ministrica za javno upravo dr. Sanja Ajanović Hovnik. Bosta pa Sanja in Katja spet lahko skupaj kofetkali na Agenciji za kmetijske trge in razvoj podeželja.Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik.Luka Goršek je zapisal sledeče:"Pa dobro, iz koga se mi norca delamo v tej državi? Dve leti, dve(!!)leti smo se zgražali nad eskapadami prejšnje vlade in prepričevali ljudi naj gredo na volitve, da bo drugače. Danes pa berem, da se bo porabilo dva milijona evrov za resničnostni šov namenjen promociji vojske. Pustimo ob robu insinuacije, da je razpis potencialno sporen. Spomnim samo na to, da v državi ni denarja, da dvignemo študentske subvencije za prehrano, najdemo pa denar za vojaške resničnostne šove in 185 milijonov evrov za odkup delničarjev v energetiki. Res mi ni jasno kako lahko tako zelo podcenjujemo narod," je zapisal Goršek.Foto: Tvit Luka Gorška.Vse to je lepo in prav, spoštovani Luka Goršek. S svojim komentarjem si zadel bistvo težav sedanje vlade. Bi pa bilo lepo od vas, da kdaj pokličete Bredo Pečan in jo povprašate, kaj počne njen nečak Borut Jamnik? Hitro boste dobili odgovor na vaš kritični komentar. Samo toliko.Luka Perš
Teme
Balkanski kriminalci Dijana Kajmaković Milan Matković Vesna Medenica Osman Mehmedagić Izet Rastoder Petar Lazović Anis Ličina Miloš Njegoslav Milović Udba postojanke

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA!