Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA!
Po državah nekdanje Jugoslavije se množično zapirajo kriminalci, tožilci, policisti in sodniki, ki so sodelovali v balkanskem narko kartelu. Le v Sloveniji mirno. Nič, INSTITUCIJE DELUJEJO!!
prava .
Slovenija

Sreda, 27. Julij 2022 ob 16:20

Odpri galerijo

Dijana Kajmaković, Izet Rastoder in Zoran Janković, Milan Matković, Vesna Medenica, Osman Mehmenagič Osmica, Petar Lazović. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, Slobodan Vaskaković, Požareport)

Balkanska kriminalna mreža razpada korak za korakom. Zapletena kriminalna mreže prepletena z balkanskimi kriminalci in tolpami ( Balkanski kartel, Kavaški klan, Škaljarski klan, Balkanski bojevniki itd..) je s pomočjo nekaterih policistov, tožilcev, sodnikov in vidnih politikov na Balkanu uživala v nedotakljivem statusu in svoji vladavini. A vrag je dobesedno vzel šalo. Mednarodne in ameriške institucije za pregon kriminala in prepovedane trgovine z mamili Europol, Interpol, Eurojust, FBI in DEA so prevzele nadzor nad delom policije, sodstva in tožilstva v državah nekdanje Jugoslavije. Zgodba, ki se je pričela v povojnih časih po koncu druge svetovne vojne in je nemoteno trajala vse do danes se ji izteka njen rok vladavine. V Bosni in Hercegovini je predvsem odmevala aretacija pomočnice glavne tožilca Dijane Kajmakovič zaradi izdajanja informacij in sodelovanja z bosanskim narkozverjo Matkovićem. Enako se je dokončno razkrila mreža direktorja bosanske obveščevalne slube OSA Osmana Memedagića z zloglasnim narkodilerjema Elvisom in Naserjem Kelmendijem. V Sloveniji je pred kratkim bil obsojen Anis Ličina. Le ta je med drugim imel avtomobilsko delavnico v ljubljanskih Guncljah v predelu Šentvida. Le ta je bil eden izmed dolgoletnih koordinatorjev avtomobilskih delavnic na Vodnikovi ulici (nekdanje postojanke Udbe), kjer je vrsto let potekala trgovina z drogo in prepovedanimi snovmi v športu (poživila, stereoidi). A ste že pozabili na stereoidnega kralja Michaela Karnerja? Mogoče pa je čas, da se eni izmed novinark na informativnem programu RTV Slovenija povrne zgodovinski spomin.

Črnogorski medij Dan piše o najnovejši akciji Florida, v kateri so sodelovali pripadniki policijskih enot Črne gore, Srbije, Italije, Španije, Portugalske, Nizozemske in Slovenije. Vsa akcija je potekala pod vodstvom Europola. V njej so zajele osumljence odgovorne za 6,1 tono tihotapljenje kokaina. V Črni gori so odvzeli prostost Radislavu Vojičiću, Dejanu Goloboviću, Slavku Miliću, Nebojši Pejoviću, Boško Vujoviću, Jovanu Ercegoviču, Mariji Raduloviću in Nikoli Grgoviću. Poleg njiju vključuje kazenska ovadba še dva državljana Črne gore kraticama L.C. (47 let) in S.A. (45 let). 

Poleg njih so še ovadeni državljani Italije D.V. (39 let), F.R. (35 let), D.G. (62 let), N.P. (55 let), N.G. (48 let), S.M. (42 let), R.V. (39 let), I.A. (31 let), J.V. (26 let), M.R. (34 let), B.V. (50 let), M.L. (58 let), J. E. (27 let), Ž.D. (48 let), M.Đ. (60 let), NV.R. (52 let), T.B. (39 let), N.M. (31 let), V.L. (48 let), N.M. (43 let), A.M. (32 let), D.Ž. (69 let), D.M. (48 let), Z.G. (43 let). Ob tem sta še znašla v ovadbi državljana Črne gore S.M. (45 let) in A.D. (46 let) ter neimenovani državljani iz Srbije.

Prav zadnja državljana iz Črne gore sta osebi osumljeni kaznivih dejanj ustvarjanja hudodelske združbe ter neupravičene proizvodnje, posesti in prometa s prepovedanimi drogami.


				Foto: Posnetek zaslona- Dan			Foto: Posnetek zaslona- Dan

Priprava in organizacija kaznivih dejanj je večinoma potekala v Črni gori, Srbiji, Hrvaškem, Italiji, španskih Balearskih in Kanarskih otokih, Zeleortskih otokih, Združenih arabskih emiratih in v Sloveniji. Večina kaznivih dejanj je bila izvedena in realizirana na portugalskih Azorkih otokih, obali Slonokoščene obale, v karibskih državah Aruba, Grena, Saba, Antigva in Barbuda, Sv. Evstatij in Sv. Martin.

Z aktivnostmi mednarodnega sodelovanja, izmenjavo informacij, velikim številom operativnih sestankov z organi pregona Republike Srbije, Slovenije, Španije, Italije, Portugalske in Nizozemske so bile opredeljene posamezne podrobnosti in strategija skupnega delovanja z namenom identifikacije vseh oseb, ki so vpletene v obravnavano kriminalno dejavnost, z natančno določenimi vlogami, način izvajanja teh dejavnosti, vključno z denarnimi transakcijami med člani hudodelske združbe in vpleteno mednarodno družbo, ter druge temeljne elemente, potrebne za uresničevanje individualno načrtovane aktivnosti - zaseg in zbiranje dokaznega gradiva, potrebnega za izvedbo postopkov pred pristojnimi pravosodnimi organi poroča črnogorski Dan.

Akcija se je realno sprožila ob zaseženi pošiljki kokaina maja 2019 v okolici portugalske obale. Nadalje je mornarica Slonokoščene obale februarja 2020 na ladji »Trasgo – Nadudanma« zasegla 411 kilogramov kokaina in prijela pet oseb – državljanov Gane, v nadaljevanju aktivnosti pa sta bili prijeti dve osebi – državljana Slovenije.

Za organiziranje tihotapljenja je osumljena ista oseba kot v prejšnjem primeru - italijanski državljan, celotno združbo v tem primeru pa je sestavljalo 11 članov, med njimi tudi dva državljana Črne gore. Tudi februarja 2020 so organi pregona Arube na ladji "Aressa" zasegli 5,1 tone kokaina in aretirali 11 oseb - državljanov Črne gore, ki so bili obsojeni na zaporno kazen od devet do 15 let. Organiziranja te dejavnosti je osumljen V.D. - državljan Črne gore, ki je bil pred tem v drugi zadevi ovaden zaradi dejavnosti tihotapljenja 840 kilogramov kokaina in mu je bila 13. julija 2022 po mednarodni tiralici odvzeta prostost v Republiki Srbiji, so sporočili s policije. 

Medij Dan poroča, da je akcija FLORIDA I del kontinuiranih ukrepov in akcij, ki jih policijska uprava v sodelovanju z mednarodnimi partnerji izvaja z namenom razbijanja struktur organiziranega kriminala, ki se na mednarodni ravni ukvarja s tihotapljenjem mamil, sestavljenih pretežno iz pripadnikov tzv. -poklican balkanski kartel.

Odkrivanje in zagotavljanje dokazov o kaznivih dejanjih in osumljencih ter zbiranje vseh drugih informacij in podatkov, ki bi lahko bili koristni za uspešno vodenje kazenskega postopka, je potekalo v mesecih neprekinjenega sodelovanja in medsebojne izmenjave informacij med posebnim državnim Državno tožilstvo in Posebni policijski oddelek z Agencijo Evropske unije za pregon prava - EUROPOL in Agencijo Evropske unije za kazensko pravosodno sodelovanje - EUROJUST, ampak tudi prek sodelovanja z državnimi tožilstvi za boj proti organiziranemu kriminalu v Italiji, Srbiji , Slovenije, Hrvaške, Nizozemske, Portugalske in Španije, na ozemlju katerih držav se danes na podlagi zaprosil posebnega državnega tožilstva izvajajo tudi določena dokazna dejanja v postopku mednarodne pravne pomoči v kazenskih zadevah še pišejo v črnogorskem mediju DAN.

Razkrita še ena krtinja v vrstah bosanskega tožilstva! Diana Kajmakovič, vodja skupine za dešifriranje sporočil iz aplikacij Sky in Anon izdajala informacije Narkozveri Milanu Matkoviću, enemu največjih narkodilerjev na Balkanu!

Poglejmo še malo v Bosno in Hercegovino. Eden boljših bosanskih raziskovalnih novinarjev Slobodan Vasković na svojem blogu Sa druge strane je v mesecu juliju uprizoril pravo medijsko ofenzivo ob razkrivanju bosanskega narko kartela, kjer so se v glavnih vlogah znašli direktor bosanske obveščevalne službe (OSA) Osman Memedagić- Osmica, predsednik Republike Srbske Milorad Dodik in njegoveg sin Miloš Dodik, kriminalni odvetnik Stojan Vukajlović, pomočnice glavnega tožilca Diana Kajmaković, narko kraljev Milana Matkoviča, Naserja in Elvisa Kajmendija ter mnogo drugih.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Vasković v svojem tekstu z naslovom Uhapšen veliki NarkoBos Milan Matković, trostruki ubica, kojeg je štitila Diana Kajmaković in Keš i Stres: Diana Kajmaković, zamjenik Glavnog tužioca BiH, štiti Milana Matkovića, jednog od najvećih dilera kokaina na Balkanu i trostrukog ubicu razkriva, kako je pomočnica glavnega tožilca Diana Kajmaković preko aplikacij Sky in Anon komunicirala z Matkovićem in mu sporočala pomembne informacije iz bosanskega tožilstva.

V tekstu z naslovom NarkoBos Milan Matković pripremao četiri likvidacije u Regionu pa je tudi opisal, kako je Matkovič načrtoval štiri umore v BiH. Zanimiv je predvsem podatek, da so njegovo izročitev zahtevali tako v Srbiji in Avstriji, a je Kajmakovičeva vedno to preprečila.

Le ta je bila vodja skupine tožilcev, ki so se ukvarjali z dešifriranjem sporočil balkanskih kriminalcev ujetih na aplikaciji Sky in Anom. Njena poglavitna naloga je bila, da v primeru aretacije mora biti Matković procesiran v BiH in se ga ne sme izročiti v Avstrijo. Le ta bi storila procesno napako in bi bil Narkozver Matković spet na svobodi. Za vsako predano informacijo je prejela 20 tisoč evrov. V primeru, da bi se zgodil sodni proces in bi ga osvobodila se ji je obetala nagrada v vrednosti milijon evrov.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

A so jo bosanske oblasti s pomočjo mednarodnih organizacij za pregon organiziranega kriminala aretirale. Nekaj dni je v Trebinju, kjer je imel Matkovič dolgoletno zaščito s strani policije aretirale še njega. Vse to se dogajalo v aprilu in maju letošnjega leta.

Zloglasni direktor bosanske obveščevalne služba OSA Osman Mehmedagić-Osmica bil glavni zaščitnik in obveščevalec za zloglasnega narkodilerja Elvisa Kajmendija. Ali se je v prisluhe v aplikaciji Sky z Osmico ujel tudi kdo iz vidnih slovenskih fac?

V naših tekstih smo že večkrat kritično pisali o vlogi direktorja bosanske obveščevalne službe Osmana Mehmedagića Osmice. V našem mediju smo v člankih z naslovom Razkrivamo bosanske člane kavaškega klana, ki so tihotapili kokain iz LUKE KOPER! Vpleten tudi Osman Mehmedagić Osmica! in Razkrivamo zloglasni mamilarski klan pod vodstvom Osmana Mehmedagića Osmice! opisali ključne osebe Mehmedagićeva kroga, ki nadzorojujejo trgovino z mamili v BiH in širši balkanski regiji.


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Pred kratkim je bil v BiH aretiran še en zloglasni narkodiler Balkanka Elvis Kajmendi. Le ta je pod pokroviteljstvom in nadzorom Mehmedagića iz Albanije pretihotapil na tone marihuane in iz Nizozemske v BiH in Albanijo tone kokaina. Osmica je bil Keljmendijev glavni zaščitnik in obveščevalec. Enako je vodja bosanske obvščevalne službe branil Denisa Stojnića, še enega zloglasnega bosanskega narkodilerja.

Elvis Kelmendi je velik preprodajalec mamil, ki je marihuano tihotapil v države EU; Marihuano je kupoval v Albaniji, od tam pa jo je prek razvejane mreže prenašal v države Evropske unije.Hkrati je na Nizozemskem kupoval kokain, s katerim je oskrboval del narkoklanov v Bosni in Hercegovini.Ker gre za ogromne količine narkotikov, na tone, ker je Keljmendi "delal" brez prestanka, je nezakonito zaslužil več deset milijonov evrov. Vse to pod pokroviteljsvom Osmana Mehdagića Osmice je razkril Vasković v svojih tekstih.


				Vodja bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmenagič Osmica. (Foto: Posnetek zaslona- Blog Slobodan Vasković)

Vodja bosanske obveščevalne službe OSA Osman Mehmenagič Osmica. (Foto: Posnetek zaslona- Blog Slobodan Vasković)

Vasković pa je v članku z naslovom Kratko pismo Osmici: Uskoro ćeš biti Nula  zapisal sledeče:

" Osmica, ti najbolje znaš, da tebi in Narko"Generalu" Kostreševiću, Savkoviću, Keljmendiju, Nešiću, Aci Makedoncu, Šmrku... niti komu drugemu nisem na poti, vi ste sami sebe ujeli, ker ste vpleteni v narkoposle v tonah mamil... Vam ni pomembna ne zemlja ne država, ampak samo denar. O idiotu Mektiću raje sploh ne govorim.... Osmica, ti si mnogo bolj nevaren od Mektića, a ne v inteligenci. Če bi bil inteligenten ne bi dovolil, da uporabljaš Sky aplikaciju, prepričan, da jih nihče ne more dešifrirati. Že pred časom se objavil zapise iz Sky aplikacije, kjer se predstavljaš kot zaščitnik narkodilerjev, morilcev in mafije. Na primer, sodeloval si pri aretaciji in likvidaciji Slaviše Ćuluma (ubit 15.5.2020). Za to vse svoje umazane posle si koristil OSA BiH."


				Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Foto: Posnetek zaslona Blog Slobodan Vasković

Umanazana balkanska vzporedna trgovina poteka ves čas! Včasih opij, potem cigarete, sedaj pa prepovedane droge! Vse to sta razkrila Domagoj Margetić v knjigi Krvave balkanske milijarde in Rado Pezdir v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države!

Ne bi se čudili, če bi se v bližnji prihodnosti razkrili vsi stiki Mehmedagića na aplikaciji Sky in bi se na seznamu znašel kakšna znana "faca" iz Slovenije. Ali pa je in samo moli pri Bogu, da se ta informacija nikoli ne pojavi v slovenski javnosti.

Zanimivo je predvsem spremljati, da so organi pregona teden za tednom zapirajo kriminalne člane balkanskega vzporednega mehanizma po državah nekdanjih republik Jugoslavije, a v Sloveniji vse mirno.

Naj se vam dopade ali ne, vzporedna ekonomija poteka ves čas. Kako je potekala pred pričetkom druge svetovne vojne na jugoslovanskih tleh, ste si lahko ogledali v srbski seriji Sence nad Balkanom.

Dokaz, da vzporedna ekonomija v Sloveniji obstaja, je knjiga Vzporedni mehanizem globoke države avtorja dr. Rada Pezdirja. Tako se je vzpostavila v letu 1951 vzporedna ekonomija pod vodstvom Nika Kavčiča na področju tihotapljenja cigaret, denar pa pristal na različnih tajnih bančnih računih izven Jugoslavije. Enako je s tihotapljenjem cigaret dolgo časa svojo finančno moč vzdrževal poslovni krog blizu dolgoletnega voditelja Črne gore Mila Đukanoviča.

Za osvežitev spomina se še enkrat spomnimo na besede enega najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev, Hrvata Domagoja Margetića. Le ta je povedal, da so slovenski komunisti pod vodstvom Štefana Korošca v tujino prenesli med 50 do 75 milijard evrov premoženja v 80.ih letih. Enako je povedal in tudi dokazal z dokumenti umorjenega vplivnega srbskega odvetnika Vladimira Cvijana, da je balkansko kriminalno omrežje pod vodstvom avstrijskega poslovneža Martina Schlaffa opralo 150 milijard evrov v vseh republikah nekdanje skupne države. Slovenski del je znašal po podatkih naših virov iz tujih obveščevalnih služb vsaj 70 milijard. Enako je s pomočjo jordanskega konzula Samira Amarina od sredina 80.ih pa do leta 2010 izginilo na lepe oči 10 milijard iranskega denarja, na celotnem Balkanu 75 milijard.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

Ali so še vedno vse krive južnoameriške tolpe za odkrite pošiljke kokaina v , Izet?

Ob omenjanju Samira Amarina ne smemo pozabiti na poslovneža črnogorskih korenin Izeta Rastoderja. Le ta je s pomočjo Amarina dobil umazani boj za ljubljanski Bellevue v Tivoliju. Enako je eden največjih evropskih in svetovnih trgovcev z južnim sadjem (predvsem bananami) pridobil zelo poceni Stožice in v Ljubljani pred kratkim postal parkirišče za gostilno Krpan. Poleg tega je kupil še v stečajni masi znamko propadlega letalskega slovenskega ponudnika Adrije in zaključuje gradnjo dveh stolpnic v Šiški v bližini Celovških dvorov. Iz dobro obveščenih virov smo tudi izvedeli, da so nekaj stanovanj v Rastoderjevih stolpnicah pokupili ruski državljani s sumljivim izvorom premoženja.

Rastoderjevo podjetje Derby pa se je velikokrat znašlo na straneh črne kronike. V medijih smo lahko opazili zasežene pošiljke kokaina skrite v škatlah banan podjetje Derby v Črni gori in na Malti. Vendar so v podjetju Derby vedno zatrdili, da so že več let žrtve južnoameriških kriminalnih združenj in jim le te vedno podtaknejo velike količine kokaina v njihove škatle banan. Zelo čudno, če je Izet Rastoder v intervjuju za Dnevnik dejal, da vsako njegovo pošiljko preverijo njegovi ljudje, da se v njih ne znajde nič prepovedanega. Ja, kot kaže se čudežno kokain v njegovih škatlah banan znajde kar na dolgi poti med Južno Ameriko in Evropo. V zaseženi pošiljki v Črni gori pa so krivdo zvalili kar na špediterja, ki je le odpeljal škatle Rastoderjevih banan iz črnogorskega pristanišča Bar v največji črnogorski logistični center Voli. Rastoder in lastnik Volija pa sta tudi financerja obeh podgoriških košarkarskih klubov v regionalni košarkarski ligi ABA.

A je res Rastoderjevo podjetje res le večna žrtev ali ne, se bo izkazala kmalu. Rastoder pa si večni mir kupuje s financiranjem večjih slovenskih športnih dogodkov ter slovenskih medijev. Od ta levih do nekaterih na desni. A po naših podatkih bi morale zadnje akcije prijetih balkanskih kriminalcev v državah nekdanje Jugoslavije skrbeti tudi Rastoderja, saj tuji organi pregona korak za korakom sestavljajo Rastoderjevo "white sugar Sestavljanko groze". Akcija Florida je le ena izmed njih, ki po podatkih naših virov ne dopušča lastniku podjetja Derby mirnega spanca. Bomo videli, kaj se bo zgodilo v bližnji prihodnosti. Lahko pa je Izet Rastoder res le žrtev in dolgoletni izkoriščeni "črni raček" umazanih balkanskih kriminalcev iz držav nekdanje Jugoslavije.


				Foto: Carinska uprava Malta

Foto: Carinska uprava Malta

Resno, Darko Muženič, osumljen zlorabe evropskih sredstev postal vodja NPU? 

Zato se ne čudite, da so italijanski mafijci v preteklosti povedali, da je Slovenija raj na zemlji za mafijo. V preteklosti je prišel tudi podatek, da je bila Ljubljana med vodečemi evropskimi mesti kokaina v odtekalnih vodah.

V letu 2021 je po celem Balkanu eksplodirala afera o črnogorski kriminalni združbi Kavaški klan. Predvsem zaradi pritiska mednarodne skupnosti je slovenska policija takrat aretirala več članov slovenske celice ene najbolj razvpitih kriminalnih združenj današnjega časa. Ne smemo pozabiti, da je eden izmed aretirancev bil tudi sorodnik Diane Hrlaković, nekdanje zloglasne višje uslužbenke srbske obveščevalne službe BIA in srbskega notranjega ministrstva.

Medtem ko so v Črni gori zaprli zaradi sodelovanja s kavaškim klanom nekdanjo predsednico črnogorskega vrhovnega sodišča Vesno Medenico, v BiH pomočnico generalnega državnega tožilca Diano Kajmaković, na Hrvaškem nekaj bivših ministrov zaradi netransparetnega delovanja s finančnimi sredstvi iz Evropske Unije zapira vodja evropskih tožilcev  Laura Codruța Kövesi enega za drugim.

V Sloveniji pa obalni operativec Darko Muženič postane vodja Nacioanalnega preiskovalnega urada. Narobe svet.

Ali je Ljubo Milović, pobegli kavaški policist (daljni) sorodnik Miloša Njegoslava Milovića, slavnega potapljača Tanje Fajon? Miloš Njegoslav Milović v preteklosti razkril sporne posle Aleksandra Čeferina na Slovenskih železnicah! 

Slovensko tožilstvo ve poskrbeti za redke svetle trenutke. Pred kratkim se je zaključil sodni proces proti večji hudodelni kriminalni združbi pod vodstvom Aleša Zupančiča. Med več obsojenimi je izstopalo predvsem ime Anis Ličina. O fiziterapevtvu, prodajalcu rabljenih avtomobilov ter delov za avtomobile slovenska javnost sploh ne bi slišala, če se v javnosti ne bi predstavljal za gorečega nasprotnika nekdanje tretje Janševe vlade. V javnost so hitro prišli podatki o njegovi kriminalni preteklosti.

Hudodelska združba pod vodstvom Zupančiča je bila obsojena zaradi kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in prehodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Ličina je bil obsojen na tri in pol leta zapora.

Le ta je pozornost slovenske javnosti zbudil v prvih mesecih leta 2021, ko je bil aretiran v Avstriji. Takrat je avtor s pomočjo svojih domačih in tujih virov zapisal, da je Ličina v avstrijskem priporu izdal dvanajst imen med tožilci, policisti in sodniki, ki so varovali in skrbeli za nemoteno trgovino z drogo ali prepovedanimi stereoidi. Tako smo omenili kriminalistko NPU Tino Pahor, tožilca Zorana Milanoviča in Majo Ulčar, nekdanjega kriminalista iz Kamnika Đamala Končana. Isto so nam viri še omenili vrhovnega sodnika Branka Maslešo in tudi sedanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Do sedaj še ne posredujemo nobenega dokaza in kot smo že v preteklosti napisali, upam, da se naši viri zelo motijo. V nasprotnem primeru je to začetek konca slovenske policije in pravosodja.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

V preteklosti smo tudi pisali o črnogorskem policistu Ljubo Miloviću, ki je zaradi sodelovanja s Kavaškim klanom prejel 48 milijonov evrov na svoj bančni račun. Še več, v resnici bi naj šlo (daljnega) sorodnika Miloša Njegoslava Milovića. Le ta se je v preteklosti pojavljal kot oseba za posebne operacije ljuebljanskega župana Zorana Jankovića in predsednika UEFA, odvetnika Aleksandra Čeferina. Milovič pa je s svojo predstavljeno dokumentacijo močno obremenil Čeferina zaradi poslov s hčerinsko družbo Slovenskih železnic, SŽ-GP. Zadeva je toliko bolj čudna, da so Miloviću pred sodiščem za isto stvar sodili štirikrat. Tožilec, ki je vodil zadevo je bil Boštjan Jeglič, v času vodenja NZS pod vodstvom Čeferina postavljen za glavnega disciplinskega sodnika. Milovič pa se je v slovenski javnosti znašel zaradi slike s Tanjo Fajon. Sedanja zunanja ministrica pa je zatrdila, da ni bila sama z Milovičem, ampak v družbi še dvajsetih ljudi.

Ali so nekatere postojanke nekdanje UDBE v Ljubljani spremenile podobo v avtomobilske delavnice za delovanje kriminalnih dejanj?

Ob koncu dodajmo še to. Ljubljanski predel Šiške se je v času povojne Jugoslavije iz kmetijskega središča spremenil v t.i. državo v državi. Tam si je komunistična oblast postavila najboljšo zdravstveno oskrbo, šole, vrtce in blokovska naselja. Postavila si je tudi dom za starejše občane, v katerem prebivajo večinoma nekdanji pripadniki službe državne varnosti.

Služba nekdanje državne varnosti pa je imela tudi svoje t.i. tajne postojanke. Največ jih je bilo postavljenih na Vodnikovi. Po podatkih naših tujih obveščevalnih virov naj bi jih še danes uporabljali za svoje posle v preprodaji mehkih in trdih drog ter prepovedanimi nedovljenimi snovmi v športu. Tuji obveščevalni viri nam namigujejo, da so jih po razpadu Jugoslavije s t.i. slamnatimi lastniki preoblikovali v avtomobilske delavnice. Poleg na Vodnikovi se ena izmed njih nahaja v Guncljah in ter v Tacnu. Enako se uporabljajo nekatere avtomobilske delavnice v predelih Bežigrada, Viča, Most in v veliko krajih v okolici Ljubljane. Kaj šele v ostalih predelih Slovenije (Obala).

Kdo ima svojo poslovalnico v Guncljah? Nihče drug kot Anis Ličina, ki je vsa ta leta vodil koordinacijo poslov s prepovedanimi nedovljenimi snovmi v športu in drogo. Vsi omenjeni iz Ljubljane bi se naj ujeli v transkriptiranih aplikacijah z Ličino. Ali imamo prav, bo razkrila bližnja prihodnost.  Ličina je v resnici otroški vrtec. Glede na to, da je balkanski kriminalni kartel med največjimi na svetu. Za nagrado pa je bil Ličina bil počaščen z obiskom v predsedniški palači pri trenutnem predsedniku države RS Borutu Pahorju. Ostali sprejemi še sledijo.


				Avtomobilska delavnica in podjetje Anisa Ličine v ljubljanskih Guncljah. (Foto: Facebook in google maps)			Avtomobilska delavnica in podjetje Anisa Ličine v ljubljanskih Guncljah. (Foto: Facebook in google maps)

Omenjali smo, da bi se naj v teh prostorih izvajala prepovedana trgovina z nedovljenimi snovmi v športu oz. stereoidi. Eden največjih in razkritih je bil Michael Karner skupaj s svojo ženo. Pred ameriškimi organi pregona sta zvito pobegnila v Slovenijo in za več osrednjih medijev dajala intervjuje, da sta popolnoma nedolžna in žrtev ameriškega pravosodnega sistema. Karner pa že več let hoče zgraditi nepremičninski objekt blizu Interspara na Viču. 

Smešno je predvsem to, da so ameriške oblasti že pred leti razpisale nagrado za Karnerja v višini pet milijonov dolarjev za posredovanje informacij, kje se nahaja Karner. Mogoče pa se bo spomin po toliko letih o Karneju povrnil eni izmed novinark na RTV Slovenija, ki vsako jutro prvo prebere novice na Slovenski tiskovni agenciji. Trikrat ugibajte, kdo je ta oseba. Good luck and good night!

P.S: Ne pozabite, na seznamu je 800 oseb in podjetij iz Slovenije, ki so se ujeli v zloglasno aplikacijo Sky.Celotni Balkan nad 4000 oseb. Po mednarodnih policijskih "čistilnih akcijah" v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Kosovu, Albaniji, na Hrvaškem sledi Slovenija za grande finale!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 23. Jul 2024 at 17:33

243 ogledov

" It's HOT in Portorož!" Kdo so ključni igralci dolgotrajnih obalnih gostinskih vojn?
Zakaj je zgorel znan portoroški lokal Alaya? se sprašuje marsikdo na Obali. Do sedaj še ni nobenega uradnega vzroka. Sami indiciramo, da se bo vsa krivda zreducirala na "človeški faktor" in neprimerno shranjevanje pijače zaposlenih. Vendar vsaj malce boljšemu poznavalcu razmer na Obali se hitro porodi nekaj zanimivih razmišlanj. Potrebno je vedeti, da so v Alayi realno dan pred požarjem odprli tako imenovano poletno sezono. To niso storili prvič. Že večkrat. Nikoli ni bilo v preteklosti kakršnih koli pomislekov glede požarne varnosti, še manj, da bi se zgodil požar.Slika dima iz gorečega objekta, kjer je imela svoje prostore lokal Alaya in drugi podjetniki. Zdaj jim zaradi požarja grozi poslovno uničenje, saj se je požar zgodil prav s pričetkom glavne turistične sezone v Portorožu. (Foto: Posnetek zaslona-Žurnal24)Zadnji najemnik lokala Alaya je bilo podjetje Alaia trgovine in storitve d.o.o. Večinski lastnik podjetja je Ruben Frankarli (99 %), Tamara Markežič Frankarli pa poseduje en odstotek lastništva podjetja. Direktor podjetja je Rikardo Frankarli. Le ta pa je tudi direktor podjetja INTERNATIONAL TURISTIC LINE, d.o.o. sedaj v lasti angleškega sklada Ingleow Limited. Vendar če si samo malo ogledate poslovne rezultate podjetja Alaia-je boste hitro opazili, da so se prihodki podjetja vsako leto rastli in s tem so vsako leto imeli višji čisti dobiček. Če so imeli še leta 2020 510.023 EUR celoletnih prihodkov in več kot 60 tisoč evrov čistega dobička, so v letu 2023 imeli že 1.134.097 EUR in skoraj 80 tisoč evrov dobička!Poslovni rezultati podjetja Alaila, najemnikov lokala Alaya v Portorožu. (Foto: E-bonitete)Zdaj pa mi prosim razložite in pojasnite, da se je res zgodila "napaka" ekipi, ki velja za eno bolj izkušenih na področju gostinstva v Portorožu? Da bi sami sebi odžagali kruh, od katerega so vsi osrednji akterji iz lokala Alaya predvidevam dobro živeli?Težava je še toliko hujša, da je bilo podjetje Alaia le najemnik prostorov. Kot vsi ostali, ki so imeli v tem kompleksu lastne trgovinice, pekarna, prodajalna hitre prehrane itd... Predvideva se, da nihče od najemnikov teh prostorov zelo verjetno ni imel sklenjega zavarovanja pred požarom. To pa pomeni, da so se jim prvo uničili prostori.Raje ne izgubljamo besed, da je zgorel ves material, ki so ga najemniki teh prostorov posedovali. Zdaj tudi nikomur ne morejo vrniti ne pijače, ne mesa, ne moke, ne turističnih spominkov. To pomeni DOBESEDNI POSLOVNI SAMOMOR za vse najemnike! Tukaj se je v resnici zgodilo "čiščenje konkurence"! Lastnik celotnega kompleksa je podjetje v lasti znanenega obalnega podjetnika in v športnih krogih znano kot prvo persono FC Koper Anteja Guberaca. Kot je sam Guberac dejal je škode za okrog tri milijone evrov. Zelo verjetno bo Guberac tudi edini, ki bo prejel vsaj nekaj finančnih sredstev od zavarovalnice. Mogoče celo vseh treh milijonov evrov. Ve se, da gre za dolgoletnega akterja iz poslovnega omrežja nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča.Ante Guberac in Boris Popovič. (Foto: Posnetek zaslona-Topnews)Zelo zanimiva pa je bila tudi izjava Guberaca, da bo v letu dni zgrajen nov, modernejši objekt. Zdaj, ali bodo v tem novem kompleksu isti najemniki ali se bodo izvajale druge dejavnosti tega še nihče ne ve. Mi smo tudi slišali, da bi nastalo situacijo izkoristili v Casino Portorž in bi se iz sedanje lokacije blizu hotela Metropol preselili v nov zgrajen kompleks sredi Portoža. Bomo videli.Vejsil Hot. (Foto: Posnetek zaslona-Svet24)Sebastjan Jeretič: It's HOT in Portorož! Je eden ključnih igralcev obalnega gostinstva Vejsil Hot? Že v preteklosti so različni mediji pisali o tako imenovanih obalnih poslovnih političnih bojih v svetu obalnega gostinstva. Večkrat je bila v delu slovenske javnosti omenjena vplivna obalna družinska dinastija Hot. Verjetno sta najbolj znana Vejsil Hot in trenutna podpredsednica DZ, nečakinja V. Hota Meira Hot. Mi pa smo v zadnjem letu razkrivali družino Hot v sodnem primeru Kavaški klan.Tvitv nekdanjega svetovalca Borisa Popoviča Sebastjana Jeretiča o požaru gostinskega lokala Alaya v Portorožu. Vsebino tvita pa si naj vsak sam interpretira po svoje. (Foto: X)Ve se, da del obalne gostinske scene obvladujejo posamezniki iz omrežja družinskih članov dinastije Hot. Njihov najbolj znan gostinski lokal je Oljka v Portorožu. Zlobni jeziki trdijo, da je požar s terase Oljke izgledal čudovito in da so tudi akterji obalne-kriminalistične klike uživali v požaru, ki je zajel njihovo neposredno konkurenco. Mi tukaj jasno napišemo, da bi bila ta poteza za poslovni imperij družine Hot samomorilska. Res smo tudi sami slišali, da so se Hotovi znašli v finančnih težavah. Sami smo slišali, da so morali pokriti dolg višji kot en milijon evrov. Vendar so pred uspešno opravili enega izmed svojih nepremičninskih poslov na Obali in se s tem rešili tudi finančnih težav. Potebno je vedeti, kdo je kdo na Obali. S kom se Hotovi niso nikoli razumeli? S poslovnim- političnim omrežjem nekdanjega dolgoletnega koprskega župana Borisa Popoviča. V tem poslovnem omrežju Popoviča je večkrat eno ključnih vlog odigral obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver. O tem smo v našem mediju pisali tudi ob razkrivanju ozadij v aferi Nepremičninska podrtija. Vežnaver je tako več let s finančno podporo Popovičevega kroga akterjev pridno kupoval terjatve prav od družine Hot. Od kje obema denar????Zato nas niti ne čudi izjava Sebastjana Jeretiča, ki se je verjetno s Hotovimi spoznal kot nekdanji sodelavec Borisa Popoviča. "It s a HOT in Portorož?", je zapisal na omrežju X. Pa je res tako HOT VROČE V PORTOROŽU? Ob tem se tudi pojavljajo ugibanja, da v Alayi morebiti niso plačevali stroške varovanja "PRAVI VARNOSTNI" službi. Če bi malce od bližje pogledali vsako varnostno službo, ki varujejo najbolj pomembne lokale na Obali in kdo so njihovi lastniki bi hitro ugotovili, da gre predvsem za nekdanje odpadniške posameznike iz represivnih struktru. Od SDV do policije.Foto: Prava.siGlede na to, da je na OBALI še toliko bolj izpostavljena trgovina z drogami, je zelo pomembno kdo to nadzoruje. Verjetno kdo iz akterjev obalne kriminalistične klike. Mogoče pa se bo v ta posel varovanja vrgel tudi sveže upokojeni kriminalist z več kot " 40 letnimi delovnimi izkušnjami" Dean Jurič.Tudi mi smo v primeru Kavaški klan večkrat indicirali povezave med Juričem, ključno pričo tožilstva Darko Nevzatovićem ter družino Hot. Med drugim smo v enem izmed naših preteklih člankov zapisali sledeče:"V šesti točki se dotaknejo primera Kurtovič in prostitucije. Niko Kurtovič je bil dolgoletni sodelavec Juriča in Ribaša. Zaradi tega je lahko Kurtovič na Obali ves čas dilal heroin in se ukvarjal s prostitucijo. Del zaseženih mamil pa sta Kurtoviču nosila tako Ribač kot Jurič. Velikokrat so tudi zastonj spolno občevali s Kurtovičevemi prostitukami. Usluge so tudi večkrat koristili zaposleni v Uradu za varnost in zaščito. V tem primeru je imel tudi pomembno vlogo Hotem Vojsil."Svet24 pa je leta 2015 zapisal:" Javnosti je sicer Vejsil Hot postal znan pred leti, po aferi »črna vdova« in zaslugi soproge Danijele Hot Mitrović, ki je prav Hota, kot svojega tedanjega moža, najprej povozila in nato več metrov vlekla pod avtomobilom. Zanimivo je tudi dejstvo, da je bila Mitrovićeva, ki je že od mladosti stara znanka policije, predvsem v rodni Srbiji, pred poroko z Vejsilom Hotom, poročena z Milkom Mlakarjem, pravnikom, ki je bil pred 20 leti umorjen v sumljivih okoliščinah, ki še danes ostajajo nepojasnjene."Zdaj pa si sami razložite izjavo Jeretiča It's HOT in Portorož. Vaša interpretacija je popolnoma svobodna.Obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver velja za enega ključnih podjetniških stebrov iz poslovnega omrežja Borisa Popoviča. (Foto: Preiskovalno.si)So postali najemniki prostorov preveč finančno samostojni?Opazovalci pa opozarjajo še na en zanimiv pojav na Obali glede tako imenovanih obalnih gostinskih vojn. Velikokrat so predvsem akterji iz poslovnega omrežja Borisa Popoviča zgradili poleg svoje neposredne konkurence nov, velik in modernejši lokal. V te lokale so naselili ljudi kot je bila v primeru Alaye družina Frankarli. Dokler niso postali preveč močan igralec, so jih pustili na miru. Na kak način so izvedli tako imenovane "nevidne disciplinske postopke"? Zelo preprosto. Lahko se je zgodila mimogrede nesreča kot sedaj v primeru Alaya, lahko pa zgradiš zraven še en objekt. Zaradi konkurence ima verjetno najemnik manjše denarne prilive in je zato veliko manj samostojen. V nasprotnem primeru se lahko zaradi uspešnega posla osvobodi in ni več poslušen za takšne ali drugače usluge.Zato ob eni večjih požarjev v Portorožu še vedno ostaja več vprašanj ali odgovorov. Mi resnično upamo, da bodo kriminalisti ter ostale pristojne službe razkrile resničen vzrok požarja. Tudi upamo, da bo na pomoč oškodovanim podjetnikom sredi vrhunca turistične sezone na pomoč priskočila piranska občina. Kot je Bojanu Petanu pri odkupu teniških igrišč. P.S: ???Tega se brez dovoljenja policije ne more zgoditi????? Bonaca sigurno ve, da je to tako.Luka Perš

Sat, 20. Jul 2024 at 09:07

1027 ogledov

Jevšek, Anželj in Gomboc ostro zavračajo navedbe v anonimki, ki razkriva ZAKULISNO DOGAJANJE NA MO MURSKA SOBOTA!!!
V naše uredništvo smo prejeli anonimko o dogajanju v MO Murska Sobota. Omenjena anonimka, ki so jo podpisali Zaskrbljeni občani Murske Sobote namenja veliko kritičnih besed sedanjemu županu MO MS Damjanu Anželju, podžupanu MO MS Timiju Gombocu in ministru za kohezijo in regionalni razvoj v aktualni vladi Aleksandru Jevšku. Vsi trije so ostro zanikali vse navedbe. "Anonimnih govoric brez kakršne koli osnove ne morem komentirati. Želim pa kot občan Murske Sobote, ki rad živim v tej občini, čestitati celotni ekipi in vsem sodelujočim v številnih projektih, zaradi katerih je Murska Sobota letos prejela kar tri nagrade: Zlati kamen za razvojno najbolj prodorno občino; nagrado za najbolj varno mesto v Sloveniji ter naziv »prostovoljstvu prijazna občina za leto 2024«. To je odraz skupnega dela ljudi s skupnimi cilji, znanjem in željo po boljšem življenju vseh občank in občanov Murske Sobote," se je odzval Jevšek. "Župan Damjan Anželj in podžupan Timi Gomboc odločno zavračava vse trditve iz anonimke, ki so neresnične in šikanozne,"so se odzvali v kabinetu župana MO MS.Mestno občino Murska Sobota od zadnjih lokalnih volitvah vodi Damjan Anželj. Na njih je kandidiral kot kandidat stranke Socialnih demokratov. V preteklosti je deloval kot dolgoletni uradni na UPE Murska Sobota, kratek čas pa je bil tudi del ekipe v kabinetu nekdanjega dolgoletnega murskosoboškega župana Aleksandra Jevška, zdaj minister za kohezijo in regionalni razvoj v trenutni vladi pod vodstvom Roberta Goloba.Sam se z gospodom Anželjem zelo dobro poznam. Skupaj sva verjetno več kot desetletje včasih skupaj obiskovala nogometne zelenice po Pomurju. On kot delegat, jaz kot sodnik. To je moje osebno mnenje, kar sedaj zapišem. Poznam ga že več kot deset let in o njem do sedaj še nisem slišal nič slabega. Pa tudi to napišem, da gre za pošteno osebo in ga tudi spoštujem.Župan MO MS Damjan Anželj. (Foto: Posnetek zaslona- Socialni demokrati)Jevšek, Anželj in Gomboc ostro zanikajo navedbe v anonimki!Zato nas je toliko bolj presenetila vsebina anonimke. V preteklosti je vodil MO MS Aleksander Jevšek. Za novodobno politično kariero se lahko nekdanji dolgoletni karierni višji policijski uslužbenec zahvali Socialnim demokratom. Prav ta stranka ga je prepoznala kot močan politični obraz v Murski Soboti.A vse kaže, da naj bi po mnenju avtorjev anonimke imel glavno besedo na MOMS še vedno Aleksander Jevšek. Omenjajo tudi vlogo podžupana MO MS Timija Gomboca. Med drugim so zapisali:"Naši viri pravijo, da je župan Anželj že mnogokrat spremenil svoje odločitve po intervenciji Jevška. Takšne spremembe odločitev povečujejo dvome o njegovi samostojnosti in sposobnosti vodenja občine brez vpliva iz ozadja. Zaradi tega se sodelavci na občini že zavedajo, da se ne morejo zanašati na Anželjevo besedo, saj se njegove odločitve pogosto spreminjajo glede na navodila, ki jih prejme od Jevška.Podžupan Timi Gomboc je znan po svojem nadutem in agresivnem vedenju na sejah občinskega sveta. Po prevzemu funkcije mu je samozavest eksplodirala, kar je opazno tako pri vodenju občine kot pri zapeljevanju sodelavk. Zaradi tega se je že znašel v nemilosti pri svoji ženi. Javna skrivnost je, da si skuša prevzeti krmilo občine. Njegove ambicije segajo dlje od trenutne vloge podžupana, saj je nekaterim že zaupal svoje načrte za kandidaturo za župana na naslednjih volitvah, in to mimo volje župana Anželja."Podžupan MO MS Timi Gomboc. (Foto: Posnetek zaslona-Univerza v Mariboru)Ker ima vsaka zgodba dve plati smo zaprosili za komentar tudi vse vpletene. Vsi trije so se odzvali in nam zaupali svoje odgovore.Odgovor župana MOMS Damjana Anželja in podžupana MO MS Timija Gomboca:»Župan Damjan Anželj in podžupan Timi Gomboc odločno zavračava vse trditve iz anonimke, ki so neresnične in šikanozne.«Odgovor ministra za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek:"Anonimnih govoric brez kakršne koli osnove ne morem komentirati. Želim pa kot občan Murske Sobote, ki rad živim v tej občini, čestitati celotni ekipi in vsem sodelujočim v številnih projektih, zaradi katerih je Murska Sobota letos prejela kar tri nagrade: Zlati kamen za razvojno najbolj prodorno občino; nagrado za najbolj varno mesto v Sloveniji ter naziv »prostovoljstvu prijazna občina za leto 2024«. To je odraz skupnega dela ljudi s skupnimi cilji, znanjem in željo po boljšem življenju vseh občank in občanov Murske Sobote."Nekdanji dolgoletni murskosoboški župan, zdaj minister za kohezijo in regionalni razvoj Aleksander Jevšek. (Foto: Posnetek zaslona- Vlada RS)Spodaj si lahko preberete celotno besedilo. Spoštovani bralci, sami ocenite, če se vam zdijo odgovori vpletenih verodostojni ali ne. Odločitev je vaša.Luka Perš

Wed, 17. Jul 2024 at 19:20

3199 ogledov

Aleksander Čeferin ??? " davil soigralca"!??? na rekreacijskem nogometu!???????????????
V preteklosti me je del slovenske javnosti spoznal kot novinarja spletnega medija Nova24tv. Eden mojih najlepših spominov je predvsem spomin na večemesečno razkrivanje balkanskega- arabskega poslovno- politično- športnega omrežja sedanjega predsednika UEFA Aleksandra Čeferina.V Sloveniji dobesedno spremljamo RITOLIZNIŠKI odnos skorajda vseh športnih novinarjev v Sloveniji do odvetnika iz Grosupljega.Sedaj pa ga še v intervjuju za Reporter Magazin nekdanji prvi predsednik samostojne RS in nekdanji dolgoletni visoki politični predstavnik v nekdanjem režimu Milan Kučan že posredno vabi, da bi bil Čeferin pomemben akter na slovenskem političnem prizorišču.Čeferinu mandat predsednika UEFA poteče v letu 2027, v letu predsedniških volitev. Ne smemo pozabiti, da je že leta 2018 v svojem Nedeljskem šepetu novinar Aleksander Lucu razkril, da se bo Čeferin že leta 2022 podal v politiko.Vse kaže, da se bo Aleksander Čeferin takšnim željam težko uprl. Upajmo le, da bo uporabil svojo glavo in si svojimi referencami na UEFA z lahkoto našel službo v tujini. Mogoče pa mu cilj v bližnji prihodnosti postatipredsednik FIFA, kdo ve. Aleksander Čeferin, bolje da se ne silite v slovensko politiko. To bo ena najslabših vaših odločitev. Vi že veste, kako se boste odločili.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvKdaj bodo SERVILNI OSREDNJI RESNI MEDIJI nehali častiti Čeferina kot BOŽANSTVO? Ali res Čeferin misli, da ga osrednji mediji ne bodo nikoli soočili z afero Olimpija?Tudi sam sem zelo vesel, da je Aleksander Čeferin predsednik UEFA. Zaradi njega je moja Mura lahko igrala v evropskih nogometnih tekmovanjih in premagala angleškega nogometnega velikana Tottenham. Tudi vsi v Sloveniji se lahko zahvalimu Čeferinu, da je razširil število udeležencev na evropskih prvenstvih na štiriindvajset udeležencev. Ob tem tudi verjamemo, da je pomagal marsikateremu slovenskemu nogometnemu klubu. Pa tudi uvedba tekmovanja Liga narodov mi je zelo všeč. Vse lepo in prav. Vendar bistvena težava za Čeferina je njegovo več letno izogibanje priznanju o svojih nogometnih funkcionarskih izkušnjah s katerimi je kandidiral za predsednika NZS v letu 2011. Kot pogoj zakandidaturo predsednika NZS je bila, da je posameznik vsaj dve oziroma pet let deloval v nogometu.Čeferin ima še vedno na uradni strani NZS in UEFA zapisano, da je bil član izvršnega odbora NK Olimpija v letih 2006 do 2011. Mi smo že takrat izvedeli, da je bil Čeferin mogoče član upravnega odbora prvih nekaj mesecev v letu 2006.Že kot novinar Nova24tv sem razkril DOKUMENTE iz Upravne enota Ljubljana. Posredovani zapisniki občnih zborov društva NK Olimpija Ljubljana so razkrili, da Aleksander Čeferin v letih 2007 do 2011 ni zasedel nobene funkcionarske funkcije v NK Olimpija Ljubljana! PIKA! GAME OVER! A so, kot kaže ????PONAREDILI IZKUŠNJE??? in pri tem zavedli tudi Jambrekovo Novo univerzo. Prav ta univerza je potrdila, da so Čeferinove nogometne izkušnje pravno ustrezne za kandidaturo.Že pred našim dokončnim razkritjem pa so v Čeferinove funkcionarske nogometne izkušnje podvomili norveški raziskovalni reviji specializirani za razkrivanje afer v globalnem nogometu Josimar, VV Faktor in dolgoletni raziskovalni novinar Bojan Požar.Že takrat so vsi omenjeni pisali, da so funkcionarske izkušnje Čeferina zelo sporne. Tudi nekdanja predsednica KMN Litija Samanta Lovše je Norvežanom zaupala, da Čeferin nikoli ni bil del vodstvene strukture KMn Litija.Foto: Posnetek zaslona- Nova24tvSlovenski osrednji mediji, Društvo novinarjev Slovenije in Marko Milosavljević TIHO KOT MIŠKE zaradi cenzure intervjuja Miloša Njegoslava Milovića za Večer! Čeferin prepovedal objavo intervjuja, kjer bi bil prikazan kot poslovno sporna oseba!!!Sedanji predsednik UEFA Aleksander Čeferin bi v vsaki drugi normalni razviti demokratični državi takoj moral zapustiti svoj položaj. Vendar ima Čeferin srečo, da ga do sedaj osrednji slovenski resni mediji "ŠE" vedno "medijsko" zelo ljubijo. Bomo videli, kako dolgo bo to še trajalo.Čeferin je zelo verjetno po svojih kanalih izvedel, da sta novinarja Večera Damjana Žist in Matej Grošelj naredila intervju z nekdanjim dolgoletnim sodelavcem predsednika UEFA Milošem Njegoslavom Milovićem.Le ta je večkrat v intervjuju razkril nečednosti in sporne poslovne prakse Aleksandra Čeferina. Vendar se je zgodila CENZURA!!!! To je prvi ekskluzivno razkril na svojem X profilu Bojan Požar. " Toda zdaj je slišati, da intervjuja z Milovićem sploh ne bo, ker bi tako odločil Odlazek po navodilu/ ulazu Čeferina."Ne smemo pozabiti, da je prav Bojan Požar razkril donacijo UEFA preko NZS za športni dnevnik Ekipa v lasti družinske dinastije Odlazek v skupni višini 250 tisoč evrov. NZS pa se je do danes zavila v molk.Miloš Njegoslav Milović pa se je odločil, da bo zaradi CENZURE intervjuja v časniku Večer dal ekskluzivni intervju v oddaji Kdo vam laže na Nova24tv. Milović je v oddaji med drugim povedal:"Po vseh obljubah novinarja in novinarke, da bo ta intervju, ki sem jima dal v pričo mojega odvetnika objavljen, žal na koncu zaradi posredovanja prav Aleksandra Čeferina ni bil objavljen," je izpovedal Milović voditelju oddaje Kdo vam laže Borisu Tomašiču.Zato se lahko samo vprašate, spoštovani slovenski državljani, s kakšno namišljeno močjo upravlja Čeferin, da si en VEČER ne upa objaviti intervjuja osebe, ki je kritična do grosupeljskega odvetnika! HALO! Pa kaj je z vami, spoštovano uredništvo VEČERA!!! Enako se sprašujemo, kje je Društvo novinarjev Slovenije? Predsednik UEFA Aleksander Čeferin. (Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice)Čeferin ??? davil soigralca?? na nogometni rekreaciji????Aleksander Čeferin je med svojimi funkcionarskimi izkušnjami navedel tudi nogometni klub FC Ljubljana Lawyers. Vendar omenjena ekipa ni igrala nikoli pod okriljem tekmovanj NZS ali medobčinskih nogometnih zvez. Zato se enostavno omenjene izkušnje ne morejo upoštevati kot ustrezne.Vendar smo v preteklosti izvedeli nekaj informacij o omenjenem društvu. Zaupal nam jih je eden izmed nekdanjih višjih uslužbencev na NZS."To je šlo bolj za rekreacijsko nogometno društvo, kjer so se Čeferin in njegovi odvetniški prijatelji enkrat ali dvakrat na teden igrali rekreacijski nogomet. Še danes vem to, da je bil Čeferin biti vedno glaven. Drl se je nate in bil jezen, če si mu napačno podal žogo. Spominjam se, da sem ga enkrat videl, kako je ??? davil soigralca??? na igrišču."Mi res upamo, da si takšnega incidenta predsednik UEFA Aleksander Čeferin ni privoščil. Če se je pa res to zgodilo, pa omenjena poteza Čeferinu ne more biti v ponos. Upajmo le, da bo Aleksander Čeferin veliko boljmirnih živcev na morebitnih višjih političnih funkcijah v bližnji ali daljnji prihodnosti v Sloveniji.Luka Perš

Mon, 15. Jul 2024 at 14:38

3874 ogledov

ČAS JE, DA SE UGRABITEV SLOVENSKEGA NOGOMETA S STRANI SRBSKIH VOJAŠKIH POSLOVNIH STRUJ ENKRAT ZA VSELEJ ZAKLJUČI!!
Tokrat vam korak za korakom predstavljamo nogometno poslovno omrežje v Nogometni zvezi Slovenije. Eno najmnočnejših vlog ima Zveza nogometnih sodnikov Slovenije. Omenjeno omrežje je že s Čeferinom, zdaj pa še z Radenkom Mijatović "ugrabilo" vzvode delovanja športne zveze z letnim proračunom več kot deset milijonov evrov. Zato smo vam tudi predstavili nekdanjega dolgoletnega predsednika ZNSS Vlada Šajna v članku z naslovom "Tople zabave" Vlada Šajna v dolenjskih brunaricah? Kdo je Vlado Šajn, ena najmočnejših figur nogometnega poslovnega omrežja.Foto: Prava.siPredstavili pa smo tudi poslovno pot in ozadja omrežja sedanjega predsednika NZS Radenka Mijatovića v članku Kdo je Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije? Operativec "balkanskih milijonov" poslovnega omrežja EX JLA!. Foto: Prava.siZdaj pa se za trenutek vrnimo v preteklost. Do sedaj so mesto predsednika NZS zasedali Marko Ilešič, Rudi Zavrl, Ivan Simič, Aleksander Čeferin in Radenko Mijatović. To, kar je se potiho govorilo v ozadju ves čas je z mandati Čeferina in Mijatovića udarilo na plano. "Že večkrat smo v našem mediju omenjali, da ima na slovensko gospodarstvo še vedno močan vpliv del vojaških struktur nekdanje JLA. Že večkrat so tudi drugi balkanski raziskovalni novinarji pisali, da ima prav omrežje iz nekdanje JLA ključno vlogo v balkanskih poslil z energetiko, nafto in plinom... Zelo dobri poznavalci omenjega omrežja vedo povedati, da je prav Mijatović eden izmed tistih, ki velja za enega osrednjih igralcev takoimenovanega "balkanskega kapitala" z omrežja poslovnih akterjev Aleksandra Vučiča. Tukaj akterji omenjajo še Zorana Jankovića in Aleksandra Čeferina. "To, kar je najbolj žalostno, da so slovenski nogomet ugrabili za svoje lastne poslovne politične športne interese klike vojaškega omrežja, ki jim Slovenija nikoli ni bila in NE BO INTIMNA OPCIJA! Foto: Posnetek zaslona-MMC RTV SlovenijaAli bo Drago Kos spet izvisel kot kandidat za predsednika NZS?Zdaj pa malce pozornosti namenimo nekdanjemu dolgoletnemu kriminalistu in prvemu predsedniku Komisije za preprečevanje korupcije Drago Kosu. Iskreno, kot majhen otrok sem videval Draga Kosa kot nogometnega sodnika v vlogi navijača Mure. Tudi nisem imel takrat in tudi kasneje pojma, kdo je Drago Kos."Peter iz Sove" je bil tudi eden izmed prvih mednarodnih nogometnih sodnikov v času samostojnosti. Z njim pa je kot mednarodni pomočnik sodnika sodeloval tudi na domačih in mednarodnih nogometnih zelenicah Robert Zirnstein, zaposlen v SOVI od leta 2012 in v "osrednjih resnih medijih" razkrit kot obalni član stranke SDS. Tudi sedanji vodja poslanske skupine Socialnih demokratov Korošec Jani Prednik bi verjetno s svojim delom pridobil status mednarodnega pomočnika sodnika, a se je raje odločil za politiko. Je že vedel zakaj in kakšna kuhinja vlada v ZNSS in posledično na NZS. Verjetno je še kak sodnik s strankarsko izkaznico. Drago Kos je v preteklosti namigoval, da ga zanima mesto predsednika Nogometne zveze Slovenije. Že kot kandidat se je pojavljal po odstopu Simiča v letu 2011, a so se "nogometni poslovni" strici raje odločili za odvetnika iz Grosupljega. Pa še PONAREDILI so NJEGOVE FUNKCIONARSKE IZKUŠNJE! PIKA!Že nekaj časa nazaj se je Kos spet v intervjujih v "osrednjih resnih medijih" predstavljal kot morebitni kandidat za predsednika Nogometne zveze Slovenije. Ker so Kosu vedno bile pomembne funkcije, je popolnoma razumljivo, da si je po dolgoletni uspešni sodniški karieri in sedaj kontrolorja sojenja zaželel najvišje funkcije v slovenskem nogometu. Med drugim je povedal, da ga funkcija predsednika NZS zelo resno zanima. A je med drugim tudi dejal, da verjetno ne bo kandidiral za funkcijo predsednika, če se bo za ponovni mandat predsednika odločil trenutni predsednik NZS Radenko Mijatović. Vednar bi za Kosa lahko kot težavo za morebitno kandidaturo predstavljala tako imenovana afera nekdanjega Računskega sodišča in aktualnega kandidata Slovenije za komisarja v EU komisiji Tomaža Vesela, sedaj direktorja ene izmed medijskih družb v lasti družinskih članov, sorodnikov, nekdanjih žena družinske dinastije Odlazek. Že v preteklosti je o tem poročal Dnevnik, sam pa sem o tem pisal decembra 2020. V preteklosti so se pojavile informacije, da je mladi Vesel kot delavec na gradbiščih v Nemčiji sodeloval v kriminalni združbi, ki je kradla gradbeni material in stroje. Že večkrat so se pojavile informacije, da je prvi informacijo Dnevniku takrat lansiral prav Drago Kos. Kljub temu, da je v preteklosti prejel vprašanja glede Veselove dogodivščine v Nemčiji, se je Kos zavil v molk. Vesel pa je večkrat povedal, da gre za izmišljotine. Lahko razkrijem, da sem že decembra 2020 pošiljal vprašanja v Nemčijo. Mogoče je letos spet čas, da pridemo tej zgodbi enkrat do dna.Foto: Prava.siSlovenski nogomet je UGRABLJEN s strani starega srbskega JLA poslovnega omrežja? Zakaj pri tem sodelujejo posamezniki iz tožilstva, policije in odpadnikov SDV? Čas je, da se nogomet vrne k civilni sferi!Zakaj smo izpostavili SOVO? Zakaj izpostavljamo VOJSKO? Zakaj lahko izpostavimo SODSTVO, TOŽILSTVO? Zakaj bomo sedaj izpostavili še POLICIJO? Zakaj smo omenjali primer Slavka Vinčiča? Zakaj poslovno omrežje aktualnega predsednika NZS Radenka Mijatoviča? Zakaj smo vam razkrili nekatere osebnostne lastnosti nekdanjega dolgoletnega predsednika ZNSS Vlada Šajna?Jebiga, ker so se prav v NZS združila omrežja v ????biznisih z drogo????, balkansko vojaško poslovno omrežje z najmočnejšim vplivom v poslih z energetiko, plinom, nafto na področju Zahodnega Balkana in operativcev iz represivnih struktur, ki so ugrabile del tožilstva ( Specializirano državno tožilstvo) in del policije (kriminalistična policija).Ste že pozabili na zgodbo Miloša Njegoslava Milovića? Prav ta omrežja so poskrbela, da je Milovič kljub ŠTIRIKRATNI OPROSTITVI!!! bil na koncu obsojen v zadevi, kjer je celotno zadevo v resnici koordiniral krog Aleksandra Čeferina.Ne smemo pozabiti, da je tožilec, ki je preganjal Milovića bil v času Čeferinove vladavine na NZS imenovan za disciplinskega sodnika! HALO, a tukaj pa ni NAVZKRIŽJE INTERESOV, spoštovano tožilstvo??? Na vse to, kar opozarjamo sedaj smo že opozarjali v člankih z naslovom Vroča odvetniška-poslovna železniška saga! Ali bo "Tanjin" Miloš zapečatil kariero Aleksandra Čeferina? in Zakaj je primer MILOVIČ ŠOLSKI PRIMER IZVAJANJE SELEKCIJE NA TRGU S STRANI KRALJICE POSTOPKOV-TOŽILSTVA GROBARJEV SLOVENIJE?.Vzporedni mehanizem globoke države z odpadniki iz UDBE ter operativci iz dela policije, dela tožilstva so se predali tistim silam, ki niso bili NIKOLI za SAMOSTOJNO SLOVENIJO! Se čudite, da se Janković in Čeferin slikata "non stop" s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem? Zato nas ne čudi, da se je predvsem "stara vojaška srbska JLA" struja vedno poskrbela, da je nogomet na Balkanu ostal pod njihovim radarjem. Večina teh se je integrirala v organe represije in pregona v Sloveniji. Večina teh, kar pa je NAROBE. Ugrabili so nogomet in posledično tudi slovenski šport! Čas je, da se VOJSKA, POLICIJA, TOŽILSTVO, SOVA umaknejo iz nogometa! Nogomet in šport se morata vrniti civilni sferi. PIKA!P.S.: Drago Kos pa se izkazuje tudi za skrbnega očeta. Pomaga svoji hčerki postavljati odvetniško pisarno. Bo vsaj nehal plačevati odvetniške storitve odvetniški družbi predsednice države RS Nataši Pirc Musar.Luka Perš

Thu, 11. Jul 2024 at 13:16

2147 ogledov

"Tople zabave" Vlada Šajna v dolenjskih brunaricah? Kdo je Vlado Šajn, ena najmočnejših figur nogometnega poslovnega omrežja
Kdo je Vlado Šajn? Gre za nekdanjega dolgoletnega (mednarodnega??) nogometnega sodnika, mednarodnega kontrolorja sojenja in visokega uslužbenca UEFA za sojenje in spreminjanje nogometnih pravil. Zaradi svoje funkcije v UEFI se je moral odpovedati dolgoletnemu vodenju Zveze nogometnih sodnikov Slovenije in je funkcijo prepustil svojemu dolgoletnemu zavezniku David McDowellu. Nekateri so že večkrat namignili tudi v medijih, da je v resnici prav Vlado Šajn ena najmočnejših figur v slovenskem nogometnem poslovnem omrežju. Tudi predsednik UEFA Aleksander Čeferin zelo dobro ve, koga mora na UEFA zelo pozorno poslušati. Svoje mnenje o nogometni sodniški organizaciji pa je povedal tudi nekdanji zelo uspešni mednarodni nogometni sodnik Damir Skomina iz Kopra. Kot strokovni komentator za analiziranje sodniških odločitev v prvi slovenski nogometni ligi je med komentiranjem ene izmed teh povedal sledeče v oddaji Pod prečko na Sportklubu : "“Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.”Lahko iskreno zapišem, da je življenje raziskovalnega novinarja vedno zabavno, jebiga, a včasih zaradi finančnih težav in osmih tožb tudi zelo stresno. Jebiga, vse to je del posla. Preživijo najboljši in najmočnejši.Tokrat vam predstavljamo še enega "nogometnega poslovnega" igralca na slovenski gospodarski športni sceni. To je nekdanji dolgoletni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn. Že večkrat so se pojavljale informacije, da velja Šajn za eno najmočnejših nogometnih figur v Sloveniji.Nekdanji dolgoletni predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vlado Šajn. (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Šajnov sporni poslovni model v podjetjih Mediafin! Strankam, ki niso mogle dobiti kredite na bankah zaračunali 40-odstotne obresti! Kdo Šajnovi poslovni partnerji? Poglejte si katastrofalne številke vseh Šajnovih podjetij! Fursu dolžan 150 tisoč evrov v letu 2016????O spornih poslih Vladimira Šajna se je v preteklosti že poročalo v slovenskih medijih. Najbolj temeljito so se poslovne poti lotili v mediju Svet24 v lasti nekdanje žene Martina Odlazka, Alenke Nardini. Tako so v članku z naslovom UMAZANA KAMPANJA Sumljivo: predsednika NZS predlagata z veliko masla na glavi razkrili sporno delovanje podjetja Mediafin, kjer je njegov dolgoletni poslovni partner David Mcdowell, sedanji predsednik Zveze nogometnih sodnikov Slovenije. Tudi sedanji predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović sta ga za kandidata za predsednika NZS v letu 2016 predlagala Šajn in Mcdowell.Kaj so mediji očitali podjetju Mediafin? Najbolj sporno je bilo, da je več podjetij z imenom Mediafin posodil v daljšem časovnem obdobju več kot tri milijone evrov. Njihove stranke so bile večinoma osebe, ki niso dobile kredite na bankah. Kot še piše v zgoraj omenjenem članku, pa so imeli kar 40-odstotne obrestne mere! Zanimivo, sedež podjetja se je nahajal oziroma se še na Dunajski 21 v Ljubljani. Zaradi svojih poslov pa sta bila Šajn in Mcdowell po poročanju Planet Danes dolžna FURS-u 150 tisoč evrov.Foto: Posnetek zaslona- Svet24tvKrovno podjetje Vlada Šajna Mediafin obstaja od novembra 1998. Poleg Šajn sta v lastništvu podjetja še David Andrew Mcdowell Zor in z zelo majhnim lastniškim deležem ( 0,6 %) Bajram Lazicani, nekdanji dolgoletni predsednik Zveze ljubljanskih nogometnih sodnikov in tudi dolgoletni član izvršnega odbora ZNSS. Dušan Tomše pa je vlogo zastopnika podjetja opravljal od leta 1998 do marca 2010.Po podatkih na E-bonitetah pa lahko opazimo, da podjetje po njihovem mnenju posluje s težavo. Med drugim so zapisali:"Po merilih ZFPPIPP je nastopila domneva insolventnosti zaradi dolgoročne plačilne nesposobnosti po kriteriju negativnega kapitala (1. tč. III. odst. 14. čl. ZFPPIPP). Po zadnji bilanci subjekt posluje z izgubo.Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Izkazan presežek kratkoročnih obveznosti nad kratkoročnimi sredstvi vodi v nelikvidnost. Kreditna izpostavljenost je, zaradi relativne višine terjatev glede na ustvarjene prihodke, zelo visoka. Posledica relativno nizkega izida iz poslovanja je podpovprečna stopnja donosnosti sredstev. Ustvarjen promet je neprimerno nizek glede na vložena sredstva. Nizka višina letnih prihodkov nakazuje na izpostavljenost subjekta tveganjem zaradi sprememb v njegovem poslovnem okolju."Sledilo je ustanovitev podjetja Mediafin Kom, ki ga je leta 2003 s podobnimi lastniški deleži ustanovila zgoraj omenjena trojica. Podjetje je delovalo do septembra 2016. Zakaj so ga izbrisali, pa so v preteklosti že razkrili novinarski kolegi iz Planeta in Sveta24. Kot kaže je nekdo iz Šajnovega kroga ugotovil, da je dobro imeti vsaj en športni medij na svoji strani. Tako je Bojan Požar v maju 2021 razkril, da sta UEFA in NZS namenili športnemu dnevniku Ekipa v lasti družinskih članov, sorodnikov in nekdanjih žena družinske dinastije Odlazek 250 tisoč evrov."“Konkretno, več različnih virov iz NZS nam je zaupalo, povedalo, da naj bi Nogometna zveza pod postavko (beri: krinko) promocije prej omenjenega evropskega nogometnega prvenstva U21 (Maribor – marec 2021) na (povezana) podjetja, ki izdajajo Odlazkov športni časnik Ekipa24*, nakazala 250 tisoč evrov", je zapisal Bojan Požar.Šajn pa je v sledečih letih ustvaril še podjetja Mediafin PRO v letu 2009. Kot delni lastniki se poleg Šajna pojavljajo še Andrej Lovrič, David Andrew Mcdowell Zor, Iztok Gustinčič in Miroslav Marič. Kot je vidno, je leta 2018 Šajn iz tega podjetja izstopil kot lastnik. Leta 2012 sta Mcdowell in Šajn še ustanovila Mediafin Finance, ki sta jo prenesla lastniško na Mediafin Pro. Vendar je tudi to podjetje že od leta 2022 izbrisano iz poslovnega registra.Tople zabave Vlada Šajna in druščine v dolenjskih brunaricah?Kot raziskovalni novinar velikokrat naletim na zelo zanimive novice tam, kjer bi to najmanj pričakoval. Že od novembra 2014 obiskujem Onkološki inštitut Ljubljana. Zdaj se točno ne spomnijam, katerega leta je bilo, sam pa predvidevam da v poletnih mesecih v obdobju med leti 2018-2020.Velikokrat so mi redne kontrole opravljali specializantje. Ker me na eni izmed kontrol ni prevzela moja resorna zdravnica je mojo kontrolo prevzel eden izmed zdravnikov, po moji oceni star med 45. do 50. let. Zelo hitro sva se zapletla v zanimiv in sproščen pogovor.Med drugim sva debatirala tudi o nogometu. Tistih besed, ki mi jih je takrat povedal o Vladu Šajnu kot nogometni sodnik ne bom pozabil nikoli. Med drugim mi je povedal:"Joj, to sploh ne veš, kakšne posle se gredo Šajn in njegovi sodniški pajdaši. V svetu nogometa sem že več kot deset let. V marsikaterem klubu sem bil. Tako sem se spoznal tudi z Vladimirom Šajnom. Velikokrat sem bil na njegovih zabavah v eni izmed dolenjskih brunaric. Tam se je veliko predvsem popivalo. Po navadi so se zabave končale tudi s "toplimi fintami". Vse to sem videl na lastne oči," mi je takrat zaupal zdravnik.Foto: Posnetek zaslona-SportklubDamir Skomina: “Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.” V delu slovenske javnosti je odmevala izjava nekdanjega dolgoletnega zelo uspešnega mednarodnega ngometnega sodnika Damira Skomino iz Kopra. Zdaj že upokojeni sodnik je poznan predvsem ljubiteljem nogometa kot gostujoči strokovni komentator v oddaji Pod prečko na Sportklubu. V njej analizira in podaja svoje mnenje o različnih nogometnih situacijah v prvi slovenski nogometni ligi. V eni izmed njih je bil kritičen do odločitve enega izmed slovenskih nogometnih sodnikov. Med drugim je povedal:“Ni naključje, da nisem del sodniške organizacije. Na to sem ponosen.”Še več kritičnih besed Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije pa je Skomina namenil v posebnem intervjuju za Sportklub v članku z naslovom Damir Skomina: “Verjamem, da nisem ravno ‘persona grata'”. " Nisem kritičen, samo povem tako, kot je. Če nekdo pričakuje, da bom takšen, kot je bil v oddaji moj predhodnik Darko Čeferin, ki je stvari potvarjal in govoril tako, da so bile všečne odgovornim v sodniški organizaciji, se zelo moti.Zadnji krogi so jasno pokazali, kakšno je slovensko sojenje. Vidimo tudi paradoks, ko je sodnik, ki je na tekmi Celje – Koper delal ogromne napake, nato pa bil že na naslednji tekmi prisoten v Kopru, za nagrado pa je dobil tudi finale slovenskega pokala. V normalnem, poslovnem, športnem svetu to ne obstaja. Pri nas pač. Povem, kar si mislim. Razumem, da je nekdo zavisten in ogovarja kolega drugemu kolegu, ne morem pa verjeti, da imamo sodnika, ki razlaga odločitve ostalih sodniških kolegov direktorjem in predsednikom klubov. Ne morem verjeti, da so takšne stvari dovoljene in sprejemljive ter da za to ni sankcij. Vse to dovolj pove o sodniški organizaciji.To ni vprašanje zame. Svoje delo opravljam profesionalno in se nanj zelo dobro pripravim. Velikokrat slišim s strani klubskih funkcionarjev, da sodnikom moje razlage niso všeč in da sem nekompetenten. Govorijo, da nisem zraven in ne vem, za kaj se gre. A to, kar jaz vem, sami ne bodo nikoli. Izkušenj in znanja ti nihče ne more vzeti.Večkrat sem že dejal, da pri vsaki situaciji, ki jo komentiram, ne presojam sam. Imam svoje mnenje, a o tem povprašam tudi eminentne sodnike, ki so bili mednarodno zelo uveljavljeni. Kar povem, ni samo moje mnenje, ampak tudi mnenje zelo, zelo uglednih sodnikov.Povprašajte klube in boste dobili odgovor. Klub sicer vedno gleda nase, a še nisem slišal, da bi kateri dejal, da so zmagali zaradi sodnika, temveč le izgubili. Nisem na strani klubov, zelo dobro poznam eno in drugo stran.Predvsem pogrešam jasnost, transparentnost in odgovornost. Za dobre stvari moraš biti nagrajen, za slabe pa ne nujno kaznovan, temveč, da se napake zavedaš. Zdaj imamo na eni strani nekoga, ki se postavlja s pozicije moči in se kljub napakam skuša izgovarjati na moj račun.Dejanja so jasna, a tudi novinarji znate napihniti stvari in jih narediti senzacionalne. Če pogledamo spletno stran časnika Ekipe, je ta kot revija Lady in ne športni časopis. Gre za “trič trač” rubriko, ki je na spletu v posmeh sami Ekipi. Dejansko je to slovenski The Sun in ne Ekipa. Vselej povem, kaj si mislim in stvari ne zavijam v celofan, da so videti lepše. Šport športnikom, trače pa množici, ki uživa v tem," je povedal Skomina.Nič, Vlado Šajn je le še eden izmed "biserov" za veliko število državljanov tako imenovanega nogometnega poslovnega omrežja.Foto: E-boniteteFoto: E-boniteteFoto: E-boniteteLuka Perš

Wed, 10. Jul 2024 at 15:03

2100 ogledov

Kdo je Radenko Mijatović, predsednik Nogometne zveze Slovenije? Operativec "balkanskih milijonov" poslovnega omrežja EX JLA!
Radenko Mijatovič je predsednik Nogometne zveze Slovenije. V teh dneh je kot predsednik panožne zveze doživel enega večjih uspehov v dosedanji karieri . Nogometna moška članska reprezentanca je na letošnjem evropskem prvenstvu v nogometu v Nemčiji prvič uvrstila v izločilne boje in šele po izvajanju kazenskih strelov klonila proti nekdanjim evropskim prvakom Portugalcem. Radenko Mijatović je v preteklosti povedal, da je dobršen del športne kariere preživel kot nogometaš Litije. Kdo si je že v Litiji "nabiral funkcionarske nogometne izkušnje", spoštovani državljani?Mijatović pa se je tudi razveselil zmage Gibanje Svobode na zadnjih parlamentarnih volitvah v letu 2022. Že takrat je več različnih medijev razkrilo, da je prav Mijatovič poravnal stroške povolilne zabave GS v Cvetličarni. Foto: Posnetek zaslona-Požareport.Je pa že dlje časa jasno, da velja v nogometnih krogih operativec predsednika UEFA Aleksandra Čeferina in dolgoletnega vplivnega člana UEFA za nogometna pravila in sojenje Vlada Šajna, nekdanjega dolgoletnega predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije (ZNSS). Mijatović pa je bil dolgoletni kader v vodstvu ZNSS. Vendar nas je že nekaj naših gospodarskih žvižgačev opozorilo na poslovno pot Radenka Mijatovića. Z nekaj kliki na svetovnem spletu lahko hitro opazite, koliko funkcij opravlja Mijatović. Ob tem se res čudimo, kdaj ima čas sploh voditi zvezo. Zato pa je to priložnost izkoristil eden izmed nekdanjih zlatih reprezentatov, bil v času Mijatovičeve ere "big boss" in pobegnil v Anglijo. Predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović. (Foto: Posnetek zaslona-Sportklub)Poslovni imperij Radenka MijatovičaSodeč po podatkih na e-bonitetah Radenko Mijatović v vlogi prokurista ali direktorja zastopa podjetja MSIN, Brinje Commerce, Hifi Color Studio, Cetis (izvršni direktor) in EGP. Kot lastnik se pojavlja v podjetju Brinje Commercial, kjer ima 50-odstotni lastniški delež. Ključno podjetje, v katerem deluje Radenko Mijatović je poslovna družba MSIN. V teh podjetjih imajo svoje lastniške deleže. (Foto: E-bonitete)Sedi pa tudi v nadzornih svetih podjetij Varnost Vič in Cetis. Od leta 2022 do 2023 pa je zasedel mesto nadzornika v podjetju Zarja Elektronika. Boljši poznavalci slovenske poslovne scene vedo povedati, da velja Mijatović za enega ključnih operativcev podjetja MSIN. Foto: E-boniteteLastnika podjetja sta vsak s 50-odstotnim deležem Marko Mohar (ADM INVEST družba za investiranje d.o.o.) in Matjaž Satler (MS INVEST družba za investiranje d.o.o.). Eden izmed lastnikov MSIN pa skupaj s Bojanom Petanom preživlja tožilski masaker v zadevi Terme Čatež na okrožnem sodišču v Kopru. Ob tem smo tudi slišali, da je Mijatovičeva spremljala življenjska sreča. Kot mlad delavec v Logatcu je spoznal punco iz bolj premožne družine. Tukaj so bili zametki poslovnega imperija Radenka Mijatovića. Foto: E-boniteteOperativec balkanskih milijonov nekdajnih vojaških struktru JLA omrežja srbskega predsednika Aleksandra VučićaŽe večkrat smo v našem mediju omenjali, da ima na slovensko gospodarstvo še vedno močan vpliv del vojaških struktur nekdanje JLA. Že večkrat so tudi drugi balkanski raziskovalni novinarji pisali, da ima prav omrežje iz nekdanje JLA ključno vlogo v balkanskih poslil z energetiko, nafto in plinom. Kot so nam zatrdili naši viri, je prav Mijatovič eden osrednjih operativcev tega omrežja. Ob slikah Čeferina, Jankoviča z voditeljem Republike Srbske Miloradom Dodikom in srbskim predsednikom Aleksandrom Vučičem smo se prvo vprašali, kje je Mijatović? Predsednik Republike Srbske Milorad Dodik, srbski predsednik Aleksander Vučić, predsednik UEFA Aleksander Čeferin in ljubljanski župan Zoran Janković. (Foto: Posnetek zaslona-Portalplus)Zelo dobri poznavalci omenjega omrežja vedo povedati, da je prav Mijatović eden izmed tistih, ki velja za enega osrednjih igralcev takoimenovanega "balkanskega kapitala" z omrežja poslovnih akterjev Aleksandra Vučiča. Tukaj akterji omenjajo še Zorana Jankovića in Aleksandra Čeferina. Mogoče ste že pozabili, da so prav Srbi prvi nominirali Čeferina za predsednika UEFA. Ne smemo pa niti pozabiti na prijateljstvo med Čeferinom in nekdanjim predsednikom srbske nogometne zveze in tajkunom in vplivnim članom UEFA Slavišo Kokezo. Slednji je izginil iz poslovne, politične in športne scene ob razkritju kriminalne črnogorske združbe Kavaški klan. Del kritičnih medijev do politike Aleksandra Vučiča pa je tudi večkrat trdil, da je Kavaški klan deloval po notah nekaterih nekdanjih najvišjih političnih predstavnikov Vučičeve stranke. Nekateri insajderji srbske politike pa so nekajkrat omenili, da je bil ključni igralec iz ozadja v času vladavine Vučiča lani umrli nekdanji srbski predsednik v letih 1997-2002 in haaški obtoženec za vojne zločine na območju nekdanje Jugoslavije Milan Milutinović. Sam pa sem že kot novinar Nova24tv opozarjal na balkansko omrežje Avstrijca Martina Schlaffa v članku [Video] To je Martin Schlaff, avstrijski milijarder in bančnik balkanskega kriminalnega omrežja: Iz držav nekdanje Jugoslavije do sedaj izginilo 150 milijard evrov! objavljen dne desetega aprila 2021.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvVelikokrat se umazani denar iz mafijskih poslov opere v različnih poslih. Nekateri si izberejo tiskarno za tiskanje potnih listov, drugi spet varnostne službe, tretji spet igralnice.Jebiga, denar pač more postati legalen. Malce si poglejte podjetja, v katerih je Mijatovič direktor, prokurist, predsednik ali le izvršni direkto in s čim se ukvarjajo. Boste zelo hitro ugotovili, kaj je ključna naloga poslovnega imperija kjer ima pomembno vlogo Radenko Mijatovič.Zelo dobro se ve, da so se nekateri ljudje iz Slovenije morali iti zagovarjat v Beograd, da pojasnijo, kam so izginili balkanski milijoni. Pa še en znani sin iz Ljubljane je moral tam ostati nekaj dni za varščino, da so se v posli v Ljubljani uredili. Luka Perš
Teme
Balkanski kriminalci Dijana Kajmaković Milan Matković Vesna Medenica Osman Mehmedagić Izet Rastoder Petar Lazović Anis Ličina Miloš Njegoslav Milović Udba postojanke

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Balkanski kriminal: Slovenija, banana republika!Edina država v Evropi, ki NIMA PROBLEMOV Z DROGO IN PRANJEM DENARJA!