Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Umetnik Dušan Smodej spolni predator?! Smodej vse obtožbe ostro zanika in trdi, da je žrtev izsiljevalke!
Kdo vam laže? Skupina proti nasilju Dušana Smodeja ali Dušan Smodej? Smodej trdi, da je žrtev izsiljevalke in so vse obtožbe o spolnem nasilju ostro zanika. Ena izmed žrtev Smodeja trdi, da jo je privezal na radioator in ji podtaknil drogo GHB.
prava .
Slovenija

Petek, 19. Avgust 2022 ob 13:44

Odpri galerijo

Dušan Smodej, zastopnik društva za sodobno kulturo Fotopub. Na sliki pred ljubljansko podružnico. (Foto: Posnetek zaslona-Instagram)

Na družbenem omrežju Instagram se je oblikovala Skupina proti nasilju Dušana Smodeja. V njem različne osebe razkrivajo omamljanje z drogo GHB in spolne napade umetnika Dušana Smodeja, zastopnika društva za sodobno umetnost Fotopub. "Ja js bla ena izmed tistih, ki me je privezal na radiator. V pijačo mi je dal ghb. Kljub temu da sem ga prosila naj me izpusti sem se zbudila z njegovim kurcem v seb," je ena izmed šokatnih pričanj žrtve Smodeja. Med drugim je tudi fantaziral: "Zanč sm razmišljal, če je loh pička dost mokra, da vanjo ugasnem cigaret pa je ne opečem," je zapisal eni izmed svojih žrtev Slodej. Le ta je znan kot zastopnik društva za sodobno kulturo Fotopub iz Novega mesta. A smo opazili, da ima že več kot leto dni blokirane račune. V Ljubljani na Tivolski cesti pa ima svojo podružnico, kjer se večkrat prirejajo epske in "razvratne" zabave. V enem svojem sporočilu pa Smodej tudi fantazira, kaj bi vse počel v svoji "temačni tivolski" kleti svojim žrtvam. Enako smo v enem izmed člankov opazili, da se je udeleževal petkovih protestov. Bil je tudi urednik Kulturnik.si, a ga je lastnica strani, Založba Beletrina odpustila in z njim prekinila sodelovanje. Enako smo opazili, da so na strani Festival Ljubljana brisali slike, kjer se pojavlja Smodej. Še več, Smodej je leta 2019 bil med podpisniki pisma podpore osebam z izkušnjo posilstva, ki doživljajo poniževanje v sodnih postopkih, ki so ga spisali v Inštitutu 8.marec. Ob tem tudi pišejo, da je Smodej večkrat finančno izigral določene posameznike. Slodej je vse obtožbe proti njemu ostro zanikal in zapisal, da so vsi napadi na njega plod njegove znanke. Ob tem pa je zraven prilepil še del pogovora s svojo znanko. Preden vse izgine na svetovnem spletu, si lahko preberete vse objave na profilu Skupina proti nasilju Dušana Smodeja, kjer so jasno zapisani primeri, kaj vse je Smodej počel. Enako smo objavili Smodejev odziv. Spoštovani bralci, kdo vam laže ocenite sami.

V preteklih letih se je v slovenskih medijih pisalo o spolnih napadih oz. nadlegovanju znanih slovenskih osebnostih s sveta politike, kulture in profesorskih akademskih krogov. 

Tako so se morali med drugim z obtožbami in očitki glede spolnih napadov oz. nadlegovanj soočiti filmski in dramski igralec Matjaž Tribušon, profesor na Filozofski fakulteti Igor Pribac, direktor grosupeljske občinske uprave Dušan Hočevar in nazadnje programski svetnik na RTV Slovenija Slavko Kmetič. Vsak izmed njih se je na obtožbe odzval na svoj način. 

Na družbenem omrežju Instagram se je pojavila skupina Proti nasilju Dušana Smodeja. Objavili so že 28 objav. Profil ima tudi že do sedaj 1421 sledilcev. Vse žrtve Dušana Smodeja pa lahko svoje izkušnje pošljejo na dusan.is.over@proton.me ali na zasebno sporočilo omenjenega profila.

V nadaljevanju vam zapišemo izpovedi vseh, ki so se pojavili na omenjeni strani. Zraven pa zapišemo še datum objave:

19.8.2022

Ne govori. Tega je se in se. Pogovarjam se s partrco te dni in se spominjava
za nazaj kakšnih dogodkov/pogovorov z njim. Vedno je bilo nekaj off pri vse tem,mene so celo posvarili drugi umetniki, da naj pazim, vendar sem kljub temu sel v delo z njim in sem se, kot bi lahko pričakoval, seveda opekel. Lagal se je na ulici,ker sem mu v neki tocki zacel tezit, naj poravna kar je dolžan mojemu mojstru, kjer okvirajam,lagal se je tudi njemu, skos neki. Poleg tega, da se je skregal z vsemi, kjer okvirjam, ker jih je dajal v nic, ces da so nesposobni. Na konce sem se jaz moral opravicevati v njegovem imenu, ker je vse, kar se je dalo, zajebal. Sem pa vesel, da nimam vec opravka s tem, po  drugi strani pa smo (vsi skupaj) sele na zacetku.
Rispekt za akcijo!


				Foto: Instegram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

Foto: Instegram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

19.8.2022

Screenshot sporočila Dušan Smodej: xxxx, ce jih kompenzirava s tvojimi 44 kg v moji postli, z veseljem!

Profil Skupina proti nasilju Dušana Smodeja: "Že način kako ta človek komunicira je dovolj zgovoren! Žal mi je, da si bila tega deležna. Hvala, da si delila!

Žrtev nadlegovanja Dušana Smodeja: "Sam ne nehat, pliz... odkar ste odprli ta profil, je vse končno završal! Jaz mam 10 sporočil od 10 različnih ljudi, ki jih je mega zajebal, od resne zlorabe do resne kraje po par tisoč evrov. Ta človk je res smrad. Mimgrede, men je to napisla, ko sem ga prosila prevoz na pogreb. Bruh. Res.

   
				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

18.8.2022

Enkrat sem bil na fotopubu in je močno opit priznan starejši umetnik, s
katerim Dušan prijateljuje, težil in otipaval neke punce, stare tam okoli
20 let. Nobena ni jasno upala rečt ne (najbrž zaradi njegove statusa), čeprav
jim je bilo vidno nelagodno. Dušan je samo stal zraven, se smejal in tega
umetnika celo spodbujal. Najprej sem ga probal verbalno odvrnit in mu zatežit naj neha, ampak ni zaleglo. Na koncu sem ga moral fizično odvlečt stran od teh punc in ga prepričat, da gre domov spat. Aja, pa ves čas je te iste punce nagovarjal "a ti veš kdo sem jaz?" in večkrat poudarjal kdo je in kateremu znanemu umetniškemu kolektivu pripada. Dušan je očitke o neprimernem obnašanju svojega prijatelja preprosto ovrgel z "eh, saj ni bed" in njegova dejanja upravičil z imenom le-tega umetnika njegovim kulturnim kapitalom.


				Foto: Instragram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instragram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

18.8.2022

Bom samo po alinejah, mislim, da je kontekst vsem jasen, ampak vseen dodam, ker kar važno, da se ve:
Zelo dobremu frendu ukradel 1500 EUR, v profesionalnem settingu (ukradel je njegov honorar)
Zelo dobro frendici ukradel posojenih 1000 EUR.

Večkrat in zelo resno se (mi) je hvalil, da je par punc okužil z gonorejo.

Za tistih nekaj žrtev, za katere vem, da je šel daleč preko meje konsenza pa ne bi, ker je njihova odločitev, če bodo same spregovorile. Vse, kar lahko rečem je, da je z njimi delal grozljivo in da ga je treba ustavit.
Bravo za to inciativo, upam, da bodo kakšne konkretne posledice... če ne
drugega, vsaj pogum, da žrtve vložijo ovadbe.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

18.8.2022

Podelim še svojo zgodbo z Duškotom.
Spoznala sem ga na Fetlifu. Tam je anonimnost klasika, tko da je neki časa trajal preden sem dobila k nicknamu še sliko ampak ja... sčasoma sem dobila fotko in podatek kje dela- po tem sem zdej tut ugotovila, da gre za isto osebo.
Ker je na fetlifu folk, ki je v kinky/ fetish/ bdsm vodah se mi njegove fantazije niso zdele nič tacga. Fantaziranje je dovoljeno.
Vsaka oseba ma pač svoje fantazije. Prakticiranje njih je tut čist okej, ampak pod pogojem privoljenja vseh vključenih oseb....
But little did I know, da se je ena izmed njegovih fantazij o katerih mi je pravil, tut uresničila. BREZ KONSENZA.
Še sam je govoril, da je kšn folk na fet-u res čuden. Pogosto (ber: pomojem zmeri) ko sva govorila je sprašval oz. že mal me prepričeval kdaj se dobiva. Bil je že skor mal vsiljiv in začel mi je oddajat čuden vide, zarad česar se posledično pol tut nisem nikol z njem dobila.
Da pišem tale mail, sem se odločla, ker sem zanč vidla heartbreaking objavo žrtve, ki jo je privezal na radiator in posilil. Prilagam screenshot iz najinega pogovora, kjer je zelo eksplicitno pisal o tej njegovi fantaziji. Ker se bogi revček zdej dela žrtev, se mi zdi smiselno podkrepit zgodbe oseb, ki so imele z njem kakršnekoli težave. Ko sem vidla objavo, sem v šoku strmela v zapis in sam razmišljala "this could be me."
Ko vidim, kake izkušnje ma folk z njem, sem res noro noro hvaležna, da me notranji občutek takrat ni zapustil in da sem njegova kontiuriana vabila vztrajno zavračala. Žal mi je, da se velikim ni uspelo izmuznit njegovim ogabnim rokam in da morjo s tem ogabnim filingom zdej jadrat čez življenje. Upam, da po pravici kmalu zadoščeno. My hear goes out to all of you.

Screenshot Dušan Smodej:
Hm, a zdej sva pa že tam! Haha! Zanč sm razmišljal, če je loh pička dost mokra, da vanjo ugasnem cigaret pa je ne opečem. Ampak to ni baš nekonvencionalno. Al pa je. Ampak me zanima, haha. Če se spravmo pa v mal bolj intense zadeve... Ful bi rad probal waterboardat nekoga. Pa v bistvu bi ful rad in general probal eno tako daljšo sadistično torture sceno par dni skupej. Tista moja klet na Tivolski mi vedno daje ful idej o tem. Ker se nč vn ne sliš. Pa čist je temna. Pa omarce za obleke ma not, lih prav velike, da te lahko not zaprem. Pa pustim, pa grem. Pa pridem nazaj ko sploh ne veš več kok časa je pretekl. Pa prvežem na kako cev od radiatorja. Al pa rajš, samo z eno vezico okol vratu na eno cev od radiatorja. In delam s tabo, kar hočem. Par
dni. In sploh ne veš, al je dan al noč. Skratka, evil sadist shit. Saj znam bit tud nežen pa igriv. :D


				Foto: Instragram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instragram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

Screenshot sporočila Dušana Smedeja:


				Dušan Smodej o svojih fantazijah. Foto: Posnetek zaslona Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

Dušan Smodej o svojih fantazijah. Foto: Posnetek zaslona Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

18.8.2022

Heyla, naj se jaz dodam svoje.
Pisal mi je, ko sem bila stara 16 let, za seks. Mogla sem ga blokirati, da me je pustil pri miru. Dost je aktiven tudi na fetlife, prijateljica se je dobila z njim ko je bila mladoletna in je z njo delal stvari, ki so bile zanjo cist prevec hardcore pri njenih letih (jih nebom omenila, da nebo slučajno videl in lahko prepoznal, kdo to je), potem se je pa do nje obnašal kot največji kreten.

Rekla je, da se še zdaj počuti ogabno, ko pomisli na to. Na fetlife ima ime PrinceProspero ali nekaj takega (sem se pozanimala), lahko mogoče kaj objavite se od tam, če je njegov profil se aktiven. Lepo, da ste naredili to stran, ful podpiram. Bom omenila še prijateljici, upam da bo dovolj pogumna posharat svojo zgodbo.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

18.8.2022

Hej živjo mi je kolega pokazal ta profil pa sem skoraj doživela šok. Dušana ne poznam dobro osebno sem pa se z njim pogovarjala pred leti ampak na srečo ni bilo nič iz tega.

Vem pa da je v LJ prisoten pri organizaciji BDSM bav in podobnega. Kjer je veliko drog in teh scen. Tako da ne vem če veste ampak samo v opozorilo da se za tem profilom tudi skriva on če kdaj kdo tava po tistih sferah.


				Foto: Instagram Skupina  proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

17.8.2022

Novembra leta 2020 sem bil v finančni stiski in sem nujno potreboval denar.
Na neki zabavi sem spoznal Dušana, ki mi je ponudil, da za plačilo lahko pomagam pri izvedbi fotopub razstave. Denar mi sedaj dolguje že krepko več kot eno leto, večkrat sem ga kontaktiral glede plačila in vedno si je nekaj izmislil, od prestavljanja datuma plačila, do tega, da od razstavljalcev še ni prejel denarja. Nekaj mesecev kasneje sem na njegovem instagramu opazil, da si je privoščil dokaj razkošen dopust na morju, medtem ko mi je ob spraševanju kje je moj denar večkrat potožil da je broke in da še vedno čaka denar. Ker je bil cel dogovor na črno, mu ne morem nič, denarja pa verjetno ne bom videl nikoli.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

17.8.2022

Hejla! Na Nizozemskem smo imeli lani primer umetnika Juliana Andewega, ki je bil precej podoben- zelo splošno znane težave, zanj sta vedeli tud akademija (KABK) in galerija, ki ga je predstavljala, vendar ni nihče ničesar naredil, ker je bil človek tako znan in ker "njegovo profesionalno delo nima nič z njegovimi dejanji"
Potem sta se pa dve novinarki spravili v raziskavo, napisali članek in je eksplodiralo.

Jaz sem v Sloveniji zelo malo in sem za Dušana slišala že takoj. Na fotopubu je eno punco predstavil ostalim kot "this is the girl i am fukcing" in kako je to (kaj šele ostalo) normalno leta 2022, meni ni jasno.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

17.8.2022

Hej, jaz hvala bogu nimam neke in person izkušnje z njim, je bil pa precej vztrajen na tindru pred okoli 5 leti, ko sem imela 18 let, vem, da mi je bilo zelo neprijetno, zato sem ga odstranila in se ga celo izogibala na nekem koncertu, ker mi jekako deloval "narobe".

Naslednjič ko sem ga videla je bilo okoli 3 leta kasneje zjutraj na avtobusni postaji ko sem šla na faks. Bil je s skupino prijateljev in dekletom, ki je izgledalo vse prej kot pri sebi. Nasilno jo je vlekel sem in tja, k sebi, jo poljubljal, ni izpustil... res upam da je ni izkoristil :( res mi je čudno da nihče od njegovih prijateljev ni naredil nič).


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

17.8.2022

Sicer moja izkušnja ni relevantna v kontekstu njegovih spolnih prekrškov, je pra vseeno pokazal svoj karakter.
Pri sodelovanju postavitve razstave je na začetku prijazno obljubil marsikaj, nato od tega ponudil in realiziral minimalno, konstantno zahteval finančne "vložke", izkoriščal, izsiljeval, tudi grozil. Konstantna drama in vedno v stilu, da se nihče ni strinjal z njim, a so mu ljudje zaradi njegovih psihoz in psihične agresije zaradi ljubega miru ugodili, plačali, sami uredili itd.
V komunikaciji v živo ne upa nič, se izmika (nikoli ga ni), po mailih, sporočilih grozi in je ves pogumen.

Folk ga je toleriral, ker je za mnoge (sploh mlajše) predstavljal nekoga ki representa art sceno, upam, da ima art scena (key playerji!) jajca za taka dejanja obsoditi in pokazati, da za taka dejanja ni prostora nikjer in da nihče ne rabi tolerirati delčka takega početja.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

17.8.2022

Z Dušanom sem se občasno začela "družit" konsezualno, a sem začela relativno kmalu dobivat dost weird filing glede njega. Fant definitivno ne razume kaj pomeni beseda "ne" in je pod vplivom alkohola in drugih drog zelo vsiljiv. V tem času je storil več stvari katerih mu nisem dovolila oz. me je vanje prisilil in imam od njih na telesu še zdaj vidne brazgotine.

Prepričana sem, da ima več punc slabe izkušnje z njim, saj mi je sam o njih večkrat razlagal. Sem pa z njim prekinila vse stike po tem, ko sem mu posodila nek keš in ugotovila da ga več ne bom dobila nazaj. Vsekakor ne priporočam izkušnje.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja

16.8.2022

Hej! Ravno vidim, da se Dušan na svojem profilu že dela, da je žrtev zlorabe, tko da bom še jaz delila. Prijatelj je prišel enkrat k njemu potrkat, ker sta živela blizu, če si lahko nekaj sposodi.

Dušan mu je odprl vrata in ob sebi držal 17-letnico in rekel frendu: tale ful dobro fafa, a bi probu?


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

16.8.2022

Enkrat sem bil na pijači z Dušanom in znanko. Dušan se je pohvalil, kako je neki bejbi, ki je šla ljudem oz. njemu na partiju na živce, podtaknil ghb v pijačo in gledal kako je zakomirala.

Nato se je zasmejal in iskal pozitivno potrditev, ki je ni zares dobil...
Hvala, da ste ustvarili to stran in upam, da bo pravici zadoščeno.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

16.8.2022

Hejla ful fajn da to delate! Men je blo predvsem leta ogabno da je ful ljudi na art sceni vedl da ma ghb orgije kjer vlači čist zadrogirane mlade punce (19, 20 let) in jih praktično ponuja naokoli. Zaradi drog je pa vedno lažje victim blejmat te punce. To je tip s statusom ki totalno izrablja svojo pozicijo.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

16.8.2022

Hejla, nastanek tega profila me je do neke mere pomiril, končno se je ustvaril
nek konkreten prostor kjer se eksplicitno govori o jebeni problematičnosti in dejanjih tega človeka. Vsi ki so vsaj v stiku s to artsy sceno v LJ poznajo in njega in njegovo ravnanje z mladoletnicami, absolutno nihče pa ga ni nikoli nikjer v nobeni obliki izpostavil, iz bilokerega razloga pač že se mu je vedno gledal s
kozi prste. Bottom line je da so edine osebe ki upravičeno niso Dolžne vzpostavljat diskurza žrtve.
Js sm mele pred leti to srečo da sm mela ob sebi prijateljico, ki me refusala pustit pri njemu tut ko sm ji js rekla da gre lahko domov. Tut on jo je nagovarjal naj gre. Kaj naj bi počel z nadrogirano in pijano 18letnico pa je očitna scenka.
Hvala da ste ustvarili ta profil. Dost je blo raztegovanja prstov da mu loh gleda skoznje pizda.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

16.8.2022

Ko sem bla 18 smo šli k njemu na after in je naprej pristopil do mene in reku da so mu sicer bolj všeč blondinke
ampak da lahko naredi izjemo potem me je pa celo noć božal in mi ponujal pijačo po tem ko sem večkrat rekla da me ne zanima.
Na neki točki je do mene prišel en drug tip in reku da boljš da ne vzamem pijače od Dušana ker je dal not ghb in da se te stvari znajo "slabo končat."
Mogoče mi je še najbolj bizarno pri tej izkušnji da tip ni call-u out Dušana ampak je prišel opozorit do mene, pa se vedno hengata :)

Drugič smo pa spet prišli na nek after in je prijateljica spila neki in se ni mogla več premikat, na srečo nas je blo dovolj tam da smo jo odpeljali domov...
Naslednji dan mi je pokazala Dušana in rekla da je edina pijača ki jo je spila tam prišla od njega.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

12.8.2022

Na kratko. Sodeloval z njim pri projektu/razstavi, za katero še vedno ni poravnal stroškov (cca 800 EUR),
sem pa prekinil z njim karsnekoli stike z dobro leto nazaj... zaradi laži, manipulacije, itd. Sem zelo vesel, da se je začela ta akcija!
Srečno!


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

11.8.2022

Meni se je enkrat pohvalil, da je že druga bejba zaradi njega prestala splav.
Potem mi je rekel, če je "tista moja frendica" samska, ker je "lepo shujšala"
in bi jo zdaj rad "pofukal".
Dodal je še, da bi tudi mene pofukal, čeprav sem med zanj "presuhimi".
Kasneje je ponujal službe, ki naj bi vključevale snifanje, pitje vina pod mizo itd.
Beri drugače: iskal je tajnico za drugačne usluge. :')


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

9.8.2022

Ja js bla ena izmed tistih, ki me je privezal na radiator. V pijačo mi je dal ghb.
Kljub temu da sem ga prosila naj me izpusti sem se zbudila z njegovim kurcem v seb.


				Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smedeja.

Foto: Instagram Skupina proti nasilju Dušana Smodeja.

Dušan Smodej ostro zanika obtožbe in poziva žrtve, da naj proti njemu vložijo kazenske ovadbe!

Na vse te očitke se je odzval tudi Dušan Smodej na svojem Instagram profilu. Tako je dne 15.8.2022 zapisal sledeče:

 V zadnjih dneh so se po spletu razširile neutemeljene obtožbe proti meni.
Obtožbe so plod moje znanke, ki mi zadnji teden grozi s smrtjo, z objavami
o meni pa me izsiljuje za denar.
Policija mi je zagotovila, da proti meni ne vodijo nobenega postopka ali
preiskave. Proti znanki sem podal prijavo zaradi groženj, tatvine, izsiljevanja in
obrekovanja.
Instagram profil, ki je sedaj postal zbirnik mojih transgresij, je orodje izsiljevanja
in maščevanja. Vse obtožbe spolnega nasilja zanikam. V kolikor kdo
dokaže nasprotno, ga pozivam, da proti meni vloži kazensko ovadbo.


				Foto: Instagram Dušan Smodej

Foto: Instagram Dušan Smodej

Ob tem je objavil še tri sporočila ženske, ki bi ga naj izsiljevala za denar. Ob tem sporočilu pa je predložil še tri sporočila proti ženski, ki bi naj Sedeju grozila, izsiljevala, obrekovala in tudi kradla.


				Foto: Instagram Dušan Smodej

Foto: Instagram Dušan Smodej


				Foto: Instagram Dušan Smodej

Foto: Instagram Dušan Smodej


				Foto: Instagram Dušan Smodej

Foto: Instagram Dušan Smodej

 A ne glede na Smodejevo izgovarjanje vrsto primerov kaže, da si je t.i. vplivni art umetnik izboril status, da lahko počne, kar želi. Od podtikanja droge ghb mladim dekletom oz. mladoletnicam do perverznih fantazij. Čas je, da se žrtve opogumijo in podajo kazenske prijave na policijo in slovensko tožilstvo. Upajmo, da tokrat organi pregona ne bodo zatajili. Mi pa bomo še naprej z veseljem spremljali dogajanje.  Ob objavi novice v Slovenskih novicah pa je Dušan Smodej zaprl svoj profil za zasebne uporabnike.

Spoštovani bralci, kdo vam laže in govori resnico je vaša odločitev.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1118 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1640 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

128 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Tue, 4. Jun 2024 at 17:14

1559 ogledov

Razkrivamo hobotnico kadrov Antona Balažeka, ki so svojo mesto našli v Golobovi Gibanje Svoboda!
V našem mediju smo že večkrat razkrivali politično poslovno omrežje nekdanjega lendavskega župana in kandidata na listi Desus-Dobra države na letošnjih evropskih volitvah Antona Balažeka. V preteklosti smo tudi razkrili, da je že dlje časa zaposlen kot svetovalec pri poslancu madžarske narodnostne skupnosti Ferenca Horvatha. V preteklosti smo tudi pisali o spornem poslu, kjer je sodeloval znan slovenski podjetnik Martin Odlazek. To smo razkrili v članku z naslovom V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? objavljen dne 19. novembra 2021.Razkrili smo tudi, da je Anton Balažek s pomočjo določenih kadrov ima določen vpliv po informacijah naših virov iz lendavskih koncev na kadre Gibanje Svoboda. Največji vpliv naj bi imel na delovanje aktualnega poslanca Gibanje svobode in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Dejana Dejan Süča. Pisali pa smo tudi o tem, da je mu j zavod Minta, ki ga je ustanovila Pomurska madžarska narodnostna skupnost nakazovali na mesec zneske v višini 4000 evrov. PMNS je takrat vodil prav aktualni poslanec DZ RS Ferenc Horvath. O tem smo v našem mediju pisali v članku z naslovom Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!! (objavljen dne 22. septembra 2022) in Madžari jezni na Dejan Süča! Kdaj bo ukrepala Irena Šinko in Süču ZABIČALA, da se naj NEHA ZAJEBAVATI S PRIVATNIMI BIZNISI! (objavljen dne 30. avgusta 2023).Zdaj pa smo v uredništvu prejeli pismo žvižgačev, ki razkrivajo kdo so v Lendavi "elita". Večina "elite" prihaja iz kroga Antona Balažeka, ki so se sedaj "prikradli" v lendavsko organizacijo trenutno največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. Avtorji izpostavljajo poleg Horvatha, Balažeka in Süča še Mirjam Balažek (žena Antona Balažeka), ravnateljico Dvojezične šole Lendava Silvijo Hajdinjak Prendel, učiteljico na srednji šoli Lendava Heleno Antolin Tibaut in njenega moža, direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc, občinski svetnik z GS Sven Serjaš in aktualna romska svetnica v lendavskem občinskem svetu in podpornica GS Nataša Horvat. Celotno besedilo si lahko preberete in ocenite sami, ali navedbe držijo.Se Anton Balažek na volitve v EU Parlament na listi Desus financira s strani Narodnostnega poslanca Ferenca Horvatha"Zanimivo kakšne denarje pobira Anton Balažek s svojim podjetjem AB Poslovne storitve Anton Balažek. Take zaslužke si ne morejo navadni Slovenci in Slovenke privoščiti. To lahko le iz denarja za Narodnosti ob asistiranju Horvatha.Največji "oboževalec" in financer Balažeka je Horvath Ferenc. Le kako da si Horvath ne izbere kakega mladega manjšinca in da možnost za zaposlitev mlademu Lendavčanu. Ne, on rajši finacira iz DZ RS upokojenca in s tem nekomu odžira dohodke. Poleg tega pa so na PMNS kupili od občine Dobrovnik prostore ( sedaj stojijo prazni) za potrebe PMNS oziroma za potrebe ene zaposlene na PMNS, ki ima zelo bližnje "prijateljske" odnose z Antonom Balažekom. Horvath Ferenc pa je Balažeku šel na roko in kupil prostore za osebno prijateljico Balažeka.No to je lendavska elita v krog katerih so vključene elite, ki se ne menijo za navadne ljudi temveč denar delijo v svojem krogu. Kdo so lendavski elitneži:Poleg Balažeka je še vidno s strani "pošteno" ( Horvath imel je ta slogan na volitvah) Ferenca Horvatha izdatno financiran Dejan Süč ( Labaratorij velikih zgodb - Dejan Süč s.p.), ki je pridobival enormne zneske ( vir Erar) pred, med in po kampanji za volitve v DZ RS. Bo pa zanimivo spremljat zaslišanja preiskovalne komisije, ki bodo doletela tudi njega , zaradi prikritega financiranja volilne kampanje Gibanje Svobode. Seveda ne smemo pozabiti na ženo Antona Balažeka- Mirjana Balažek ( 5Plus Mirjana Balažek - vir Erar).Vidni elitneži so še ravnateljica Dvojezične šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendel, ki je mimogrede sestrična poslanca Horvatha. Verjeli ali ne kot ravnateljici je uredil s predlogom zakona o financiranju dodatka za uporabo madžarskega jezika. Znaša 15- odstotkov pri njeni plači vsak mesec. Sramota, navadni klientalizem brez primere. V kratkem bo Balažekova hčerka prestopila v Dvojezično Srednjo šolo Lendava. Zanimivo bi bilo pogledat plače direktorjev v javnih ustanovah v Sloveniji. Plača Silvije Hajdinjak Prendel ekstremno izstopa iz vrst drugih ravnateljih slovenskih srednjih šol. Lahko se tudi povpraša ministra za šolstvo Feldo. Baje pa bi lahko imela s temi dodatki višjo plačo od resornega ministra."Izjemna lendavka eminenca" je učiteljica na srednji lendavski šoli Helena Antolin Tibaut. Je zelo "vsestranska". Starši so nad njo zgroženi, saj se po njihovem mnenju vlači vsepovsod in zanemarja poučevanje svojih učencev. S svojim možem izvajata v KS Gaberje privatni biznis. Helena je predsednica KS Gaberje, njen mož pa Gaberskega turističnega društva. Kaj imajo od tega Gaberčani? Veliko delajo za nič, Helena se pa nastavlja novinarjem. Njen mož kot predsednik Turističnega društva Gaberje prodaja svoje vino na vseh prireditvah ( drugi vinarji ne morejo zraven- niti če so cenejši) in iz skupine blagajne si nakazuje denar za vino - po kdo ve kakšni ceni. Naj pa povemo da je Helena Antolin Tibaut tudi svetnica Gibanje Svoboda.Med lendavske elitneže spada tudi Rahela Hojnik Kelenc, ki je nasledila "družinski" JAVNI ZAVOD, saj je enostavno pod Antonom Balažekom za njemu podporo se je ustoličila za "večno"???? direktorica Ljudske Univerze Lendava. Rahela se pa ukvarja z razpisi za romsko problematiko, kjer je ogromno denarja. Rada se pohvali, koliko finančnih sredstev je pridobila na razpisih. Na žalost mesto in Lendava nima nič od tega. Denar se porablja za elitneže kjer zelo radi potujejo, feštajo in tako izpuhti ves pridobljeni denar.Če pa pogledamo strukturo zaposlenih na Ljudski univerzi. Zato nas ne čudi, kam gre denar, saj sta v javnem zavodu zaposlena trenutno dva občinska svetnika z liste Gibanje Svoboda! To sta: Sven Serjaš, katera žena dela na lendavski občini in Nataša Horvat. Le ta kot kandidatka Gibanje Svoboda ni prišla v občinski svet. Na ponovnih volitvah za romskega predstavnika - ker na rednih volitvah (zanimivo) ni bila kandidata - kandidira sama Nataša Horvat! Kot edina kandidatka za romsko občinsko svetnico je bila izvoljena v lendavski občinski svet. Seveda Nataša Horvat vedno negira da je iz kvote Gibanje Svoboda.Glej ga zlomka - dokaz : Nataša Horvat "romska svetnica" je bila imenovana v volilno komisijo v Dolgi vasi iz Gibanje Svoboda- kakšna slučajnost! Ja, za Natašo Horvat je mogoče slučajno za druge pač ni- tako pač je!V prejšnjem mandatu je bila občinska svetnica tudi direktorica Ljudske Univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Lahko rečemo, da je lendavska ljudska univerza "privatni inkubator zaokrožene celote kadrov Gibanja Svobode v Lendavi". Povezovalec pa je kdo drug kot Dejan Süč, "vajenec" Antona Balažka- ki ga je lansiral kot neuspešnega kandidata za župana Lendave.V Lendavi teh elitnežev nimajo zelo radi. Kot prvo so vrata pokazali Ferencu Horvathu, ki mu ni uspelo zasesti predsedniško mesto v krovni instituciji pomurskih Madžarov. Vsekakor imajo zadosti teh "svinjarij", ki jih je počel kot "mali Bog". A si lahko zamislite pohlepnost po funkciji in denarju, sedaj želi spremeniti celo zakon o združljivosti njegovega poslanskega mandata in vodenje PMNS. Verjemite nam, da se Marija Požonec in ostali predhodni predsedniki PMNS se obračajo v grobu s takimi predlogi.Vprašanje je ali bo Horvath v predlog uvrstil združljovost poslanskega in županskega mandata. To bi razumeli kot konstruktiven predlog. Horvath Ferenc gleda le sebe in svoje elitneže. Verjamemo, da mu bodo tudi ostali parlamentarci pokazali vrata. V kolikor ne bodo oni sami odgovarjali za take podle rabote.Bomo pozorno spremljali.....Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

787 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:

Mon, 27. May 2024 at 10:26

176 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
Spolni predator ali žrtev izsiljevalke Dušan Josip Smodej

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Umetnik Dušan Smodej spolni predator?! Smodej vse obtožbe ostro zanika in trdi, da je žrtev izsiljevalke!