Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Ali bo afera Smodej rodila še novo korupcijsko afero v zdravstvu? Objavljamo nova šokatna pričevanja Smodejevih žrtev!
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 22. Avgust 2022 ob 08:33

Odpri galerijo

Dušan Smodej in njegov oče Josip Smodej v družbi direktorja Krke Jožeta Colariča. (Foto: Posnetek zaslona- Center za kreativnost in Vizita, interno glasilo SB Novo mesto)

V našem mediju Prava smo eden redkih slovenskih medijev v Sloveniji, ki smo povzeli večino zapisov iz Instagram skupine Proti nasilju Dušana Smodeja. Vse kaže, da gre za eno večjih afer na kulturni sceni v zgodovini samostojne Slovenije. Skupina kljub določenim težavam še naprej objavlja posredovane zapise žrtev Dušana Smodeja. Eden izmed njih je celo napisal, da je Smodej v pisarni svojega očeta, nekdanjega direktorja Splošne bolnišnice Novo Mesto dr. Josipa Dušana Smodeja prevzemal podkupnine v višini 10 do 15 tisoč evrov!

Novomeščan Dušan Smodej si v življenju ni mislil, da se bo znašel v središču slovenske javnosti. A se je krepko motil, če je mislil, da nihče izmed 2500 registriranih slovenskih medijev ne bo povzel zapisov na Instragram skupine Proti nasilju Dušana Smodeja. Tako smo v našem mediju objavili vse zapise, ki so javno objavljeni do dne 19.8.2022. Enako smo v celoti objavili odgovor Smodeja in priložili vse slike 

V nadaljevanju vam predstavimo nekaj najnovejših zapisov, ki so se pojavili v naslednjih dneh. Vsi zapisi bodo napisani v originalni obliki.

21.8.2022

Zdravo,
nisem bil presenečen, ko sem začel brati stvari o Dušanu Smodeju. Ta družbeni izmeček je začel s temi stvarmi že v srednji šoli. S prijateljem sta v srednji šoli izdala glasilo Avenije, kjer sta blatila z izmišljenimi zgodbami dijake Gimnazije Novo mesto. Ob izidu Avenij, kjer sta eno dijakinjo celo ozmerjala s kurbo, Dušanu ni nihče pristrigel peruti.

Ker je okoli tega dvigalo precej prahu je ravnateljica kasneje prepovedala nadaljno distribucijo.

Kdo pa bi se upal stopiti na prste sinu, bivšega direktorja Splošne bolnišnice Novo mesto Dušanu Smodeju. Spomnim se, ko je Dule kazal telefon v gimnazijskem atriju, ko mu je oče napisal "pridi po odojka."
Ta "odojk" so bile podkupnine, ki jih je Dušan mlajši pobral v pisarni pri očetu, enkrat na mesec nekje. V kovčku je bilo vedno 10.000- 15.000 EUR gotovine. Ker oče niti ni vedel, kako visoko podkupnino je prejel, verjetno je šlo za provizije pri nabavi opreme, mu je Dule vedno pajsnu par tisoč EUR, s katerimi se je vedno bahal po gimnaziji.

Vedno je imel pri sebi več kot 500 eur. Kasneje je oče Dušan tudi pogruntal, da je Dušan prevelik potrošnik družinske blagajne, zato je pipco zaprl. Ker je bil Dule navajen življenja na veliki nogi, so verjetno iz tega razloga nastali tudi
dolgovi in kraje pri folku, saj doma ni več "štipendije"
Že takrat je bil aroganten in je mislil, da je bog na zemlji. Tudi mene je takrat opisoval v Avenijah, ampak me to niti ni prizadelo, saj sem bil zelo uspešen na svojem področju in mi ni bilo mar za Duleta, ki kaj več kot "poklicni sinček" v življenju ni dosegel. Vem pa, da je marsikatera punca presekirala zaradi tistih Avenij.
Skratka Dušan Smodej, nula od človeka, vedno pride do pravice, če ne na sodniji, pa do božje.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.  

21.8.2022

Meni se je nedavno nazaj vsiljeval na večih žurkah. Bil je ekstremno tečen
z dotakanjem pijače in siljenjem, naj še spijem. Ker sem mu stokrat rekla NE
in mi ni nehal prinašati alkohola, sem mu na neki točki rekla:
"Samo ja pomeni ja!"odgovoril je z : "pf, samo ja pomeni ja. Niko Kovač bomo zjebal."
Bil je tudi zelo jasen in direkten v tem, da hoče seks.Ekstremno zoprn moški s strupenim vajbom, ki ne
spoštuje nikakršnih mej. Hvalabogu imam za sabo že par slabih izkušenj in sem ga hitro spregledala, tako da se mu nisem pustila.
Si pa predstavljam, da bi še par let nazaj lahko kar hitro podlegla pritiskom tega bolanega narcisa.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

21.8.2022

Pred leti sem se znašla na t.i. afterju v Dušanovem stanovanju v Tivoliju.
Sprva je bilo zabavno, saj je bilo na kupu veliko zanimivih ljudi. Med nami je bila tudi punca, ki je bila kar "out", zadrogirana ( po tem ko sem brala zgodbe po vašem profilu, je čisto možno, da jo je zadrogiral on).

Na njej sem imela ves čas oko, da ne bi šlo kaj narobe. Potem je izginila. Šla sem po stanovanju, ljudje so bili po vseh sobah, razen v predsobo so bila zaprta vrata in se ni dalo vstopit.
Potem sem se zavedala, da je izginil tudi Dušan in še par njegovih frendov.
Začela sem pritiskati na vrata in poklicala še druge, da pomagajo.
Nekdo jih je držal na drugi strani. Ko smo končno vdrli v predsobo, je bilo očitno, da smo prekinili
"akcijo" (beri: poskus zlorabe neprištevnega dekleta).

Tam je izbruhnil kar konkreten prepir z Dušanom, ki me je obtoževal, kaj se vtikujem, da ona to hoče itd. Bilo je kar napeto. Potem so jo pustili pri miru. Kasneje pa sem insti žurki bila priča, ko je poskušal svojega frenda, ki je bil "gotov" še dodatno zadrogirati z ghb-jem. Nisem še videla tako destruktivnega človeka....


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

21.8.2022

To je zgodba o zlorabi položaji. Ko sem Dušana spoznal, sem bil navdušen nad njegovo
energijo in entuziazmom, s katerim je začel ustvarjati sveže platforme za umetnost pri nas.
Okoli njega so krožili zanimivi ljudje in vse skupaj je dajalo občutek nekega fajn community-ja, kjer
smo se spoznavali (vsaj navzven) podobno misleči. Zato me ta prikrita realnost še toliko bolj prizadene.
In ta žalostni človek, ki je sebe povzdignil nad vse, nad moralo, vrednote, nad pravila, nad bolečino drugih, nad zaupanje in prijateljstvo, naj končno odgovarja za svoja dejanja!
Zdaj razumem, da nikdar ni delal umetnost ali ljudi, ampak za egoistične fantazije, ki so številne globoko prizadele. In tak človek naj bi odločal o
karierah mladih artistov. Please stop this guy.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja

21.8.2022

To je zgodba o zlorabi zaupanja. Predlani proti koncu leta sem izvajal slikarsko delo po naročilu, ker se tako lahko preživljam v tem čudnem obdobju. Ker sem takrat brezposeln in brez statusa, sem Dušana prosil, da mi izda račun za
1500e preko društva. Ker sva v preteklosti profesionalno sodelovala, sem mu seveda zaupal. Ko je dobil moj honorar, je po daljšem obdobju izgovorov izginil. Denarja nisem dobil, imam pa nešteto neprespanih noči, ko sem obupan čakal, da me
vržejo iz stanovanja, ker nimam za najemnino. Hvala Dušan, idiot.
Aja, hvala da ste realizirali tale profil, že dolgo sanjam o tem, da bi naredil nekaj takega, žal so ga takrat ščitili ali pa so ščitili sebe in
se je bilo težko povezati z ljudmi s podobno izkušnjo. Well, The cat is out of the bag. Well done.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

20.8.2022

I hope my statement helps others feel seen to whom something similar has
happened, the way that statemnts from others helped and continue to help me fell supported and seen. This is the reasno I am sharing my account. On a larger scale, I hope this moves the dial regarding sexual or power abuses in the international art scene.

A few years ago, I was participating as an artist in a very well known international art festival/ exhibition. I was with a group of people who joined another group where D.S. was, the group was also going to an evening get-together organised by the festival.
We briefly chatted while walknig to the venue, I introduced myself as an artist, said I was participating in the show, and tht perhaps he would look into my work.
I did not realise it then, but the power dynamic had already established itself. As far as I remember, this brief exchange was all we spoke about.

Later at the party, i was standing with friends of mine talknig and D.S. passed me and as he passed me, he grabbed me really strongly from behind and walked away. I was first in shock, I could not believe it and immediately
questioned myself whether this happened or not. I felt so violatedat and stripped bare. My mood immediately dropped and I could not engage in anything at the party anymore. I left very soon after that and remember feeling ashamed and horrible,
like it was my fault this happened to me. I asked myself if I provoked him in any way. I blamed
myself that it was something I did, but actually came up with nothing.
And yes, exactly nothing would justify or allow for what he did, he simply had no permission to do that out of the blue.
I think I told my friends right there, but they seemed to just laugh it off, or that was my impression. I felt realy bad the days after and had
difficulty engaging with other people, I was checking out all the time.
I did not understand at that momement, that this was happening as a result of this encounter, because up until that point everything was fine- I was having a great time with the exhibition and doing my work, and then I wasn*t.

When I came back home, I told my then boyfriend, now husband what had happened. He was outraged, but I wanted to leave it there, I could not act on it in any way and just thought I should avoid bumping into him ever again. But I was afraid and I thought he had some power over me,
that he might tell other people from our field something untrue about me and just felt horrible about it. I spoke about this privately to a few people but that was it.

I was afraid to speak out publicly for fear of professional repercussions.
Maybe on first glance this doesn*t sound like much happened, but nobody has a right to physicalli violate, grab or touch another person in in inappropriate places under any circumstance ever. My bodily autonomy was violated. The power dynamic that was established prior to this event suggested
that power was to be exercised over me, and I was to accept that, because what was the alternative one might think?
I did not accept it but that was irrelevant, becuase I did not even have a say in it happening or not. The violation just happened. Well now there is an alternative finally, when people start sharing and coming out of the shadow and speaking the truth.
Hopefully these statemnts will also shift something in the art world or may be a start in doing so, because it is long overdue.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

20.8.2022

Pisala sem vam z namenom, da svojo zgodbo delim v celoti, ampak sem si
premislila. Veselam sem, da se je odprl ta instagram profil, da se končno
govori o vsem.

Hkrati pa že cel teden podoživljam to kar se mi je zgodilo. Bolj ko se trudim
vam ali sebi opisat, kaj mi je Dušan naredil, manj vem, kaj se je zgodilo.
So bili naprej udarci, ali najprej ugašanje čika na mojem telesu? Kako se je vse začelo?

Približno vem, ampak mam luknje v spominu. Vsakič znova podvomim, da točno vem, kaj se je dogajalo.

Jaz se ne spomnim, da kadarkoli pristala na vse udarca, klofuta in ukaze.
Ne spomnim se, da bi se dogovarjali o dogajanju, da bi me kdo vprašal, če sem
že kdaj sodelovala pri BDSM praksah, če mi je to všeč, kaj mi je všeč.
Samo začelo se je. In jaz sem okamenela. Skušala sem bit čim bolj "pridna", da bi se zadeva čim prej končala.
Nisem bla sposobna it stran. Vsaj ne dovolj hitro. Sploh nisem zares razumela, kaj se mi dogaja. Niti ne zakaj.


A mi je blo kaj podtaknjeno? A mi ni bilo? A so bile samo druge substance?
Počutim se dolžno opisat do potankosti vse kar vem in vse kar se je zgodilo. Dolžno, ker hočem biti dosledna, do sebe, do drugih žrtev in do ne vem koga vse.

Povedat hočem, da Dušan tega nasilja ni izvajal sam. Ampak o pomočnikih/pomočnihac ne morem spregovorit. Preveč sem izmučena. Od kar se končno govori o tem, vsak dan podoživljam karkoli se je že zgodilo. Počutim se kot da sem spet preživljam prve mesece po dogodku. Modrice so se mi poznale še dober mesec.
Po dveh mesecih blede lise. Vsakič, ko sem se preobleka sem se mogla spominjat na vse skupaj. In trajalo je dolgo časa, da sem prišla k sebi psihično. Da nisem mela občutka, da me on/ta dogodek definitivno zanaznamuje. In v zadnjih dneh, ko berem vse te zgodbe je podobno. Počutim se ogabno, nemočno.
Kljub temu, da je vse anonimno, si zaenkrat ne upam delit več kot to. Mogoče ni dovolj in bi za bolj kredibilno pričevanje mogla povedat več. Ampak si ne upam. Mogoče bom kdaj, lahko delila več. To lahko objavite.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

20.8.2022

Je bil podnajemnik kakšni dve let. Stalna štala in obnašanje proti vsem
dogovorom. Ker mu določeni kosi pohištva niso bili všeč jih je umaknil in
ob tem nekaj tudi uničil, konstantne žurke, ki so močno načele stanovanje.
Na koncu se je po nekajmesečnih neplačanih najemninah, odselil skrit v zavetju noči. Stanovanje je pustil v takem stanju, se je bil potreben mesec dni in nemalo sredstev predno se ga je
spravilo kolikor toliko v red. Kot slišim podobno počne še naprej. Povsod ista zgodba, same obljube in na koncu kup neplačanih dolgov in rep med noge.Glede odnosa do žensk pa je bilo tu
že skoraj rečenega in še veliko se sliši. Previdno z njim.


				Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Foto: Instagram skupina Proti nasilju Dušana Smodeja.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1118 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1640 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

128 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Tue, 4. Jun 2024 at 17:14

1559 ogledov

Razkrivamo hobotnico kadrov Antona Balažeka, ki so svojo mesto našli v Golobovi Gibanje Svoboda!
V našem mediju smo že večkrat razkrivali politično poslovno omrežje nekdanjega lendavskega župana in kandidata na listi Desus-Dobra države na letošnjih evropskih volitvah Antona Balažeka. V preteklosti smo tudi razkrili, da je že dlje časa zaposlen kot svetovalec pri poslancu madžarske narodnostne skupnosti Ferenca Horvatha. V preteklosti smo tudi pisali o spornem poslu, kjer je sodeloval znan slovenski podjetnik Martin Odlazek. To smo razkrili v članku z naslovom V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? objavljen dne 19. novembra 2021.Razkrili smo tudi, da je Anton Balažek s pomočjo določenih kadrov ima določen vpliv po informacijah naših virov iz lendavskih koncev na kadre Gibanje Svoboda. Največji vpliv naj bi imel na delovanje aktualnega poslanca Gibanje svobode in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Dejana Dejan Süča. Pisali pa smo tudi o tem, da je mu j zavod Minta, ki ga je ustanovila Pomurska madžarska narodnostna skupnost nakazovali na mesec zneske v višini 4000 evrov. PMNS je takrat vodil prav aktualni poslanec DZ RS Ferenc Horvath. O tem smo v našem mediju pisali v članku z naslovom Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!! (objavljen dne 22. septembra 2022) in Madžari jezni na Dejan Süča! Kdaj bo ukrepala Irena Šinko in Süču ZABIČALA, da se naj NEHA ZAJEBAVATI S PRIVATNIMI BIZNISI! (objavljen dne 30. avgusta 2023).Zdaj pa smo v uredništvu prejeli pismo žvižgačev, ki razkrivajo kdo so v Lendavi "elita". Večina "elite" prihaja iz kroga Antona Balažeka, ki so se sedaj "prikradli" v lendavsko organizacijo trenutno največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. Avtorji izpostavljajo poleg Horvatha, Balažeka in Süča še Mirjam Balažek (žena Antona Balažeka), ravnateljico Dvojezične šole Lendava Silvijo Hajdinjak Prendel, učiteljico na srednji šoli Lendava Heleno Antolin Tibaut in njenega moža, direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc, občinski svetnik z GS Sven Serjaš in aktualna romska svetnica v lendavskem občinskem svetu in podpornica GS Nataša Horvat. Celotno besedilo si lahko preberete in ocenite sami, ali navedbe držijo.Se Anton Balažek na volitve v EU Parlament na listi Desus financira s strani Narodnostnega poslanca Ferenca Horvatha"Zanimivo kakšne denarje pobira Anton Balažek s svojim podjetjem AB Poslovne storitve Anton Balažek. Take zaslužke si ne morejo navadni Slovenci in Slovenke privoščiti. To lahko le iz denarja za Narodnosti ob asistiranju Horvatha.Največji "oboževalec" in financer Balažeka je Horvath Ferenc. Le kako da si Horvath ne izbere kakega mladega manjšinca in da možnost za zaposlitev mlademu Lendavčanu. Ne, on rajši finacira iz DZ RS upokojenca in s tem nekomu odžira dohodke. Poleg tega pa so na PMNS kupili od občine Dobrovnik prostore ( sedaj stojijo prazni) za potrebe PMNS oziroma za potrebe ene zaposlene na PMNS, ki ima zelo bližnje "prijateljske" odnose z Antonom Balažekom. Horvath Ferenc pa je Balažeku šel na roko in kupil prostore za osebno prijateljico Balažeka.No to je lendavska elita v krog katerih so vključene elite, ki se ne menijo za navadne ljudi temveč denar delijo v svojem krogu. Kdo so lendavski elitneži:Poleg Balažeka je še vidno s strani "pošteno" ( Horvath imel je ta slogan na volitvah) Ferenca Horvatha izdatno financiran Dejan Süč ( Labaratorij velikih zgodb - Dejan Süč s.p.), ki je pridobival enormne zneske ( vir Erar) pred, med in po kampanji za volitve v DZ RS. Bo pa zanimivo spremljat zaslišanja preiskovalne komisije, ki bodo doletela tudi njega , zaradi prikritega financiranja volilne kampanje Gibanje Svobode. Seveda ne smemo pozabiti na ženo Antona Balažeka- Mirjana Balažek ( 5Plus Mirjana Balažek - vir Erar).Vidni elitneži so še ravnateljica Dvojezične šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendel, ki je mimogrede sestrična poslanca Horvatha. Verjeli ali ne kot ravnateljici je uredil s predlogom zakona o financiranju dodatka za uporabo madžarskega jezika. Znaša 15- odstotkov pri njeni plači vsak mesec. Sramota, navadni klientalizem brez primere. V kratkem bo Balažekova hčerka prestopila v Dvojezično Srednjo šolo Lendava. Zanimivo bi bilo pogledat plače direktorjev v javnih ustanovah v Sloveniji. Plača Silvije Hajdinjak Prendel ekstremno izstopa iz vrst drugih ravnateljih slovenskih srednjih šol. Lahko se tudi povpraša ministra za šolstvo Feldo. Baje pa bi lahko imela s temi dodatki višjo plačo od resornega ministra."Izjemna lendavka eminenca" je učiteljica na srednji lendavski šoli Helena Antolin Tibaut. Je zelo "vsestranska". Starši so nad njo zgroženi, saj se po njihovem mnenju vlači vsepovsod in zanemarja poučevanje svojih učencev. S svojim možem izvajata v KS Gaberje privatni biznis. Helena je predsednica KS Gaberje, njen mož pa Gaberskega turističnega društva. Kaj imajo od tega Gaberčani? Veliko delajo za nič, Helena se pa nastavlja novinarjem. Njen mož kot predsednik Turističnega društva Gaberje prodaja svoje vino na vseh prireditvah ( drugi vinarji ne morejo zraven- niti če so cenejši) in iz skupine blagajne si nakazuje denar za vino - po kdo ve kakšni ceni. Naj pa povemo da je Helena Antolin Tibaut tudi svetnica Gibanje Svoboda.Med lendavske elitneže spada tudi Rahela Hojnik Kelenc, ki je nasledila "družinski" JAVNI ZAVOD, saj je enostavno pod Antonom Balažekom za njemu podporo se je ustoličila za "večno"???? direktorica Ljudske Univerze Lendava. Rahela se pa ukvarja z razpisi za romsko problematiko, kjer je ogromno denarja. Rada se pohvali, koliko finančnih sredstev je pridobila na razpisih. Na žalost mesto in Lendava nima nič od tega. Denar se porablja za elitneže kjer zelo radi potujejo, feštajo in tako izpuhti ves pridobljeni denar.Če pa pogledamo strukturo zaposlenih na Ljudski univerzi. Zato nas ne čudi, kam gre denar, saj sta v javnem zavodu zaposlena trenutno dva občinska svetnika z liste Gibanje Svoboda! To sta: Sven Serjaš, katera žena dela na lendavski občini in Nataša Horvat. Le ta kot kandidatka Gibanje Svoboda ni prišla v občinski svet. Na ponovnih volitvah za romskega predstavnika - ker na rednih volitvah (zanimivo) ni bila kandidata - kandidira sama Nataša Horvat! Kot edina kandidatka za romsko občinsko svetnico je bila izvoljena v lendavski občinski svet. Seveda Nataša Horvat vedno negira da je iz kvote Gibanje Svoboda.Glej ga zlomka - dokaz : Nataša Horvat "romska svetnica" je bila imenovana v volilno komisijo v Dolgi vasi iz Gibanje Svoboda- kakšna slučajnost! Ja, za Natašo Horvat je mogoče slučajno za druge pač ni- tako pač je!V prejšnjem mandatu je bila občinska svetnica tudi direktorica Ljudske Univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Lahko rečemo, da je lendavska ljudska univerza "privatni inkubator zaokrožene celote kadrov Gibanja Svobode v Lendavi". Povezovalec pa je kdo drug kot Dejan Süč, "vajenec" Antona Balažka- ki ga je lansiral kot neuspešnega kandidata za župana Lendave.V Lendavi teh elitnežev nimajo zelo radi. Kot prvo so vrata pokazali Ferencu Horvathu, ki mu ni uspelo zasesti predsedniško mesto v krovni instituciji pomurskih Madžarov. Vsekakor imajo zadosti teh "svinjarij", ki jih je počel kot "mali Bog". A si lahko zamislite pohlepnost po funkciji in denarju, sedaj želi spremeniti celo zakon o združljivosti njegovega poslanskega mandata in vodenje PMNS. Verjemite nam, da se Marija Požonec in ostali predhodni predsedniki PMNS se obračajo v grobu s takimi predlogi.Vprašanje je ali bo Horvath v predlog uvrstil združljovost poslanskega in županskega mandata. To bi razumeli kot konstruktiven predlog. Horvath Ferenc gleda le sebe in svoje elitneže. Verjamemo, da mu bodo tudi ostali parlamentarci pokazali vrata. V kolikor ne bodo oni sami odgovarjali za take podle rabote.Bomo pozorno spremljali.....Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

787 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:

Mon, 27. May 2024 at 10:26

176 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
afera sex radiator Dušan Smodej Josip Smodej

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Ali bo afera Smodej rodila še novo korupcijsko afero v zdravstvu? Objavljamo nova šokatna pričevanja Smodejevih žrtev!