Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Spoštovana Nataša, Obala te je ustvarila. Obala bi te znala uničiti! Spoštovani bralci, kdo je naročil analizo?!
Slovensko javnost je presenetila obsežna strokovna analiza o poslovni hobotnici zakoncev Musar. Nataša, žal si le kolateralna škoda obaalnih veljakov, ki bežijo pred implozijo in že nekaj časa obračunavajo med seboj.
prava .
Slovenija

Četrtek, 3. November 2022 ob 12:35

Odpri galerijo

Kandidatka za predsednico države Nataša Pirc Musar. (Foto: Posnetek zaslona-Predsednica.bo)

Spoštovani bralci, tokrat se bomo igrali Sherlocka Holmesa. Ugotoviti moramo, kdo je naročnik analize vseh analiz o poslovni hobotnici zakoncev Musar. Kdor je pozorno bral analizo je ugotovil, da je napisana strokovno in podprta z t.i. javnimi podatki. Velikokrat se uporabi besedna zveza denarni tok. Ob zadnjih razkritjih poslovne hobotnice zakoncev Musar bi se morala kandidatka za predsednico države Nataša Pirc Musar vprašati, kaj sem slabega naredila na Obali? Nič, si le kolateralna škoda medsebojne vojne obalnih veljakov. Mogoče se bo res zgodil čudež v Sloveniji, da bodo volilni upravičenci 13. novembra izvolili t.i. desnosredinskega usmerjenega predsedniškega kandidata. Ne glede, da najnovejšo merjenje javnega mnenja Damjaničove Ninamedije kaže na gladko zmago Nataše Pirc Musar.

Predsedniška bitka v Sloveniji se bliža vrhuncu. Za slabih deset dni bodo volilni upravičenci izvolili naslednika trenutnega predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

V igri ostaja neodvisna kandidata s podporo parlamentarnih in neparlamentarnih strank Anže Logar in Nataša Pirc Musar. Zmagovalec prvega kroga Anže Logar se mora predvsem soočati s tviti svojih političnih sopotnikov v stranki SDS in predsednika stranke Janeza Janše, svojim delovanjem v času prejšnje Janševe vlade in vodenjem Ukoma v času prve Janševe vlade. Še več, obupani dominantni mediji so se spravili celo na mojo sovaščanko Anko Sukič, ki je po spletu naklučij postala ena izmed vidnih obrazov Logarjeva štaba. A žal si moja sovaščanka ne želi iti v medijsko vojno z osrednjimi mediji.  Želi si le normalnega družinskega življenja in bo potrpela še teh deset dni medijske greznice s strani večinskih slovenskih medijev.


				Foto: Posnetek zaslona- Požareport			Foto: Posnetek zaslona- Požareport

Zakaj se osrednji mediji ne osredotičijo na vsebino analize premoženja zakoncev Musar? 

Veliko bolj zanimiva je Logarjeva izzivalka Nataša Pirc Musar. Z njo smo/so imeli predvsem opravka kritični novinarji do tranzicijske levice, saj je velikokrat v imenu teh sprožala tožbe proti kritičnim slovenskim medijem.

V času kampanje pred prvim krogom predsedniških volitev so tako dominantni mediji tranzicijske levice in še nekateri drugače misleči mediji (Požareport, Nova24tv, Demokracija, E-maribor, Siol itd..) razkrivali zakomplicirano poslovno hobotnico zakoncev Musar. Dolgoletni raziskovalni novinar Bojan Požar je dne prvega novembra 2022 objavil članek z naslovom EKSKLUZIVNO: OBJAVLJAMO TAJNO ŠTUDIJO, KI NAJ BI JO NAROČIL GOLOB, BREMENI PA NATAŠO PIRC MUSAR, A SO JO POSPRAVILI V PREDAL.

"Sama analiza je sicer napisana zelo strokovno, profesionalno, tako rekoč forenzično, podprta z natančnimi viri, je izjemno zanimiva in hkrati dokumentirani posnetek tipične slovenske tranzicijske zgodbe ter - zato - vredna pozornega branja. A hkrati argumentirano razkriva, da osebno (solastniško) premoženje Nataše Pirc Musar v družbi Ruska dača, d. o. o. (ki je, mimogrede, prejela tudi denar - doslej že več kot 300 tisoč evrov - slovenskih davkoplačevalcev, med drugim za samo prenovo Ruske dače - vir), prek skrivnostne nemške družbe Aulon, nima, citiramo, "običajnega znanega izvora", kar je, seveda, za nekoga, ki kandidira za predsednico (predsednika) republike, praktično uničujoč," zapiše Bojan Požar.

"Osebi, ki ima 15-odstotni delež v podjetju, ni treba poznati vseh podrobnosti o poslovanju tega podjetja in podjetij, ki jih ima to podjetje v lasti. “Če jih ne pozna, torej še ne pomeni, da deluje v nasprotju s pravili dobrega gospodarja ali pa igra vlogo slamnate lastnice,” je za N1 Slovenija izjavil strokovnjak za korporativno pravo in profesor na ljubljanski pravni fakulteti dr. Miha Juhart. To, kar je profesor Juhart povedal velja za nepovezane osebe. Le ta je že v preteklosti povedal, če imamo en nedovoljeni posel in še drug nedovoljeni posel ni nujno, da je rezultat skupek dveh nedovoljenih poslov nedovoljen. Pozabil je povedati, da takoj ko sta dve osebi zakonca obstaja presunkcija (domneva) in sta povezani ter o vsemu seznanjeni.

Spet se je zgodila klasika. Namesto, da bi se slovenski mediji ukvarjali z vsebino so se pričeli ukvarjati kdo jo je napisal. Požar trdi, da prihaja s krogov Gibanje Svoboda, del osrednjih medijev je obtožil ekonomista Rada Pezdirja, spletni medij N1 Slovenija pa je razkril, da je analiza poslovne hobotnice Ruske dače pobegnila z mize uredništva oddaje Tarča na RTV Slovenija.

V članku na N1 so razkrili eno majhno zelo pomembno podrobnost. Razkrili so, da je del besedila z analize citirala voditeljica Tarče Erika Žnidaršič 13. oktobra 2022 na soočenju predsedniških kandidatov. Še več, del besedila se je že pojavil na soočenju prvega septembra na RTV Slovenija med Logarjem in Pirc Musar. To le pomeni, da je bila analiza nastajala že dlje časa in je le čakala pravi trenutek razkritja v slovenski javnosti.

Žnidaršičeva pa je na vprašanje N1 odgovorila, da jim pri pripravi oddaje pomagajo zunanji sodelavci oz. t.i. researcerji. Nehote pa nam je Tarča razkrila, s kom sodelujejo oz. si pomagajo pri razkrivanju svojih gospodarskih političnih zgodbah.

To le pomeni, da je večina oddaj narejenih po principu t.i. medijskega umora in odstranjevanja določenih političnih in poslovnih tekmecev točno določenim centrom moči v naši državi. Včasih pa v Tarči osrednjega protoganista tudi razkrijejo. Ne zato, da bi njemu škodovalo, ampak tistemu od katerega zahteva zvestobo. Spomnite se samo nastopa sedanjega finančnega ministra Klemna Boštjančiča v eni izmed Tarč.


				Foto: Posnetek zaslona- Požareport			Foto: Posnetek zaslona- Požareport

Kdo bi lahko bil avtor analize?

Kdo bi lahko bil avtor analize? Kdo sploh ima interes razkriti zloglasno poslovno hobotnico zakoncev Musar. Kdor je pozorno prebral analizo je opazil marsikaj zanimivega. V analizi je izredno poudarjeno, da vse temelji na tako imenovanih javnih podatkih.

Tehnično je zelo težko zbrati vse podatke skupaj v obdobju sedanje predsedniške volilne kampanje. To nam daje slutiti, da so nekateri poslovno pot zakoncev Musar spremljali že dlje časa. V analizi je večkrat poudarjena besedna zveza denarni tok. Analizo denarnega toka je zelo težko narediti zgolj s podatki na Ajpesu ali E-bonitetah. 

Naročnik analize je zagotovo vedel, katere podatke potrebuje, kaj išče, kje in pr ikomur bo to dobil ter kdo mu bo to vse skupaj zložil. Ta oseba je že v preteklosti morala sodelovati. Glede na pričakovanja naročnika lahko domnevamo, da je s to osebo oz. skupino oseb v preteklosti pogosto sodeloval. Ta oseba ima in mora imeti določena specifična znanja, da lahko naredi tako analizo. Vešč mora biti iskati podatke po Ajpesu, E-bonitetah, Bizi, Bisnode in drugih javno dostopnih podatkov v Sloveniji in v tujini. Če ne uspe dobiti vseh podatkov na tak način, jih lahko dobi pri banki tarče. Seveda nastane problem, ker banka teh podatkov nepooblaščeni osebi ne da. Lahko bi dobili sodni nalog, vendar moramo dvomiti, da se je to v tem primeru tudi zgodilo. Torej je te podatke verjetno dobila institucija oz. urad, ki lahko dobi te podatke mimo sodne odločbe. Znotraj takšne institucije mora biti vodja oz. direktor, ki dovoli  točno določenemu zaposlenemu, da izdela in pripravi tak izdelek. Sicer bi lahko šlo za delo na črno na račun slovenskih davkoplačevalcev. Oseba, ki je napisala točno to raziskavo ima verjetno svoj slog pisanja. V prikazanem primeru je to oseba, ki uporablja izraz analiza od začetka do konca. Verjetno uporablja ta izraz pri vseh svojih izdelkih. Takih oseb s takimi kariteristikami (značilnosti) je v Sloveniji izredno malo. Domnevamo lahko na nivoju Slovenije samo ena oseba. V primeru, da je dokument nezakonito našel svojo pot v medije se je moralo to dogajati z veliko verjetnostjo že v preteklosti, ki meji že na gotovost. Najbolj je bilo možno že opaziti, ker so podatki včasih čudežno pricurjali točno dolečeni osebi določenega slovenskega medija. Le ta misli, da je najbolj brihtna in zvita oseba v državi.

Sedanji vladni medijski delavec se je s to osebo večkrat srečal, koordiniral in vodil medijske napade na izbrane direktorje večjih državnih in privatnih slovenskih družb. Isti modus operandi je v preteklosti medijski delavec za specialne akcije počel še z drugo institucijo na t.i. "čik pavzah". Pač je imel v bližini te institucije pisarno.

Počasi pridemo do opisa osebe, ki bi jo/ga Nataša Pirc Musar in njen mož Aleš Musar utopila v žlicu vode zaradi razkritja njune moralno sporne poslovne hobotnice.

Zaposleni javni uslužbenec te institucije vedno uporablja konstantno beseda analiza. Vedno in povsod. Je eden redkih, ki je sposoben zahtevni strokovni dokument napisati v dveh oz. treh dneh. Njegove analize so označene in kategorizirane s stopnjo tajnosti. Analize ni mogel zlorabiti noben, ki ni pooblaščen. Gre za enega osrednjih virov in izvajalca posebnih operacij vladnega medijskega delavca.


				Aleš Musar in Nataša Pirc Musar. (Foto: Posnetek zaslona- Govori.se, Story, Aleksandra Saša Prelesnik)

Aleš Musar in Nataša Pirc Musar. (Foto: Posnetek zaslona- Govori.se, Story, Aleksandra Saša Prelesnik)

Nataša, Obala te je ustvarila in del Obale z močnimi lovkami dnevnih migrantov v smeri Ljubljana te skuša sedaj onemogočiti!

Nataša Pirc Musar je vstopila v kampanjo za predsednico države zelo naivno. Res je mislila, da bo zaradi kritičnega javljanja ob ukrepih zadnje Janševe vlade imela medijski mir. To je tudi sama potrdila, ko je hotel medijski mir z Odlazkovo medijsko družino doseči njen mož Aleš Musar na srečanju z nekdanjim predsednikom Računskega sodišča Tomažem Veselom, sedaj višjim uslužbencem v Odlazkovi medijski družini.

Znana slovenska odvetnica je pozabila tudi na svojo preteklost. Pozabila je, da dobršen del svoje kariere dolguje Obali. Predvsem strokovnjakom za pomorstvo iz Portoroža. Isto kot omenjeni vladni medijski delavec. 

V našem mediju smo že večkrat omenjali, da poteka boj oz. t.i. državljanska vojna med obalno strukturo z modrim dečkom iz Dunajske ulice 119 v Ljubljani in koroško strujo starih obveščevalnih struktur sedaj že dementnim trnovskim upokojencem. Omrežje demetnega upokojenca s Trnovega pa je pozabilo vzgojiti ustrezne naslednike, zato gre njihov imperij dobesedno v maloro.

Potrebno je vedeti, da so nekdanjemu šefu Aleša Musarja pot tlakovali "Korošci" s pomočjo prenesenega slovenskega (jugoslovanskega) kapitala v tujino. O tem je pisal v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države ekonomist Rado Pezdir. Hrvaški raziskovalni novinar Domagoj Margetič pa je povedal, da je slovenska komunistična elita s pomočjo Štefana Korošca prenesla v 80.ih med 50 do 75 milijard evrov.  Le kdo se skriva v ameriško-luksemburškem skladu York iz Slovenije, spoštovani prekmurski rojak in varuh sklada York v Sloveniji? Ste že pozabili na poslovno shrljivko prodaje Save morebitnim madžarskim kupcem?

Vedeti tudi moramo, da je mož kandidatke za predsednico države za svoje poslovne akrobacije uporabljal davčno oazo Jersey. Ste mogoče že kdaj slišali za Marjana Groffa? Kje je zaposlena hčerka Groffa, Miranda Groff Ferjančič?

V prvem krogu predsedniških volitev se je dozdevalo, da hoče Obala z medijskimi napadi reketirati in se polastiti več milijonov evrov vredno premoženje zakoncev Musar. A se je z objavljeno analizo razkril pravi obraz letošnjih predsedniških volitev.

Nikoli si ne bi mislili, da se bodo ključni veljaki na Obali spopadli med sabo. Ključne obalne veljake smo v našem mediju že večkrat razkrili. Včasih tudi nehote. Prav obalni veljaki s pomočjo modrega dečka ter koreninami krščanskega socialista so prevzeli s pomočjo obalnih kadrov ključne pozicije v policiji, vrhovnem sodišču, "neodvisnih nadzornih državnih institucijah" in nadzornih svetih v (para) državnih družbah.

V mediju Prava smo večkrat napisali stavek, da je obalno omrežje trideset let ugrabljajo državo, dvajset let uničevalo, poslednjih deset let pa tečejo pred implozijo. Parkirišča v tujini in doma v lasti tujcev niso žal zastonj. Razlika v obrestih in pogodbenih kaznih je konkretna.

To smo že videli na Obali. Obala te je ustvarila Nataša. Del Obale z močnimi lovkami dnevnih migrantov v smeri Ljubljana pa te sedaj skuša onemogočiti!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1118 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1640 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

128 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Tue, 4. Jun 2024 at 17:14

1559 ogledov

Razkrivamo hobotnico kadrov Antona Balažeka, ki so svojo mesto našli v Golobovi Gibanje Svoboda!
V našem mediju smo že večkrat razkrivali politično poslovno omrežje nekdanjega lendavskega župana in kandidata na listi Desus-Dobra države na letošnjih evropskih volitvah Antona Balažeka. V preteklosti smo tudi razkrili, da je že dlje časa zaposlen kot svetovalec pri poslancu madžarske narodnostne skupnosti Ferenca Horvatha. V preteklosti smo tudi pisali o spornem poslu, kjer je sodeloval znan slovenski podjetnik Martin Odlazek. To smo razkrili v članku z naslovom V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? objavljen dne 19. novembra 2021.Razkrili smo tudi, da je Anton Balažek s pomočjo določenih kadrov ima določen vpliv po informacijah naših virov iz lendavskih koncev na kadre Gibanje Svoboda. Največji vpliv naj bi imel na delovanje aktualnega poslanca Gibanje svobode in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Dejana Dejan Süča. Pisali pa smo tudi o tem, da je mu j zavod Minta, ki ga je ustanovila Pomurska madžarska narodnostna skupnost nakazovali na mesec zneske v višini 4000 evrov. PMNS je takrat vodil prav aktualni poslanec DZ RS Ferenc Horvath. O tem smo v našem mediju pisali v članku z naslovom Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!! (objavljen dne 22. septembra 2022) in Madžari jezni na Dejan Süča! Kdaj bo ukrepala Irena Šinko in Süču ZABIČALA, da se naj NEHA ZAJEBAVATI S PRIVATNIMI BIZNISI! (objavljen dne 30. avgusta 2023).Zdaj pa smo v uredništvu prejeli pismo žvižgačev, ki razkrivajo kdo so v Lendavi "elita". Večina "elite" prihaja iz kroga Antona Balažeka, ki so se sedaj "prikradli" v lendavsko organizacijo trenutno največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. Avtorji izpostavljajo poleg Horvatha, Balažeka in Süča še Mirjam Balažek (žena Antona Balažeka), ravnateljico Dvojezične šole Lendava Silvijo Hajdinjak Prendel, učiteljico na srednji šoli Lendava Heleno Antolin Tibaut in njenega moža, direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc, občinski svetnik z GS Sven Serjaš in aktualna romska svetnica v lendavskem občinskem svetu in podpornica GS Nataša Horvat. Celotno besedilo si lahko preberete in ocenite sami, ali navedbe držijo.Se Anton Balažek na volitve v EU Parlament na listi Desus financira s strani Narodnostnega poslanca Ferenca Horvatha"Zanimivo kakšne denarje pobira Anton Balažek s svojim podjetjem AB Poslovne storitve Anton Balažek. Take zaslužke si ne morejo navadni Slovenci in Slovenke privoščiti. To lahko le iz denarja za Narodnosti ob asistiranju Horvatha.Največji "oboževalec" in financer Balažeka je Horvath Ferenc. Le kako da si Horvath ne izbere kakega mladega manjšinca in da možnost za zaposlitev mlademu Lendavčanu. Ne, on rajši finacira iz DZ RS upokojenca in s tem nekomu odžira dohodke. Poleg tega pa so na PMNS kupili od občine Dobrovnik prostore ( sedaj stojijo prazni) za potrebe PMNS oziroma za potrebe ene zaposlene na PMNS, ki ima zelo bližnje "prijateljske" odnose z Antonom Balažekom. Horvath Ferenc pa je Balažeku šel na roko in kupil prostore za osebno prijateljico Balažeka.No to je lendavska elita v krog katerih so vključene elite, ki se ne menijo za navadne ljudi temveč denar delijo v svojem krogu. Kdo so lendavski elitneži:Poleg Balažeka je še vidno s strani "pošteno" ( Horvath imel je ta slogan na volitvah) Ferenca Horvatha izdatno financiran Dejan Süč ( Labaratorij velikih zgodb - Dejan Süč s.p.), ki je pridobival enormne zneske ( vir Erar) pred, med in po kampanji za volitve v DZ RS. Bo pa zanimivo spremljat zaslišanja preiskovalne komisije, ki bodo doletela tudi njega , zaradi prikritega financiranja volilne kampanje Gibanje Svobode. Seveda ne smemo pozabiti na ženo Antona Balažeka- Mirjana Balažek ( 5Plus Mirjana Balažek - vir Erar).Vidni elitneži so še ravnateljica Dvojezične šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendel, ki je mimogrede sestrična poslanca Horvatha. Verjeli ali ne kot ravnateljici je uredil s predlogom zakona o financiranju dodatka za uporabo madžarskega jezika. Znaša 15- odstotkov pri njeni plači vsak mesec. Sramota, navadni klientalizem brez primere. V kratkem bo Balažekova hčerka prestopila v Dvojezično Srednjo šolo Lendava. Zanimivo bi bilo pogledat plače direktorjev v javnih ustanovah v Sloveniji. Plača Silvije Hajdinjak Prendel ekstremno izstopa iz vrst drugih ravnateljih slovenskih srednjih šol. Lahko se tudi povpraša ministra za šolstvo Feldo. Baje pa bi lahko imela s temi dodatki višjo plačo od resornega ministra."Izjemna lendavka eminenca" je učiteljica na srednji lendavski šoli Helena Antolin Tibaut. Je zelo "vsestranska". Starši so nad njo zgroženi, saj se po njihovem mnenju vlači vsepovsod in zanemarja poučevanje svojih učencev. S svojim možem izvajata v KS Gaberje privatni biznis. Helena je predsednica KS Gaberje, njen mož pa Gaberskega turističnega društva. Kaj imajo od tega Gaberčani? Veliko delajo za nič, Helena se pa nastavlja novinarjem. Njen mož kot predsednik Turističnega društva Gaberje prodaja svoje vino na vseh prireditvah ( drugi vinarji ne morejo zraven- niti če so cenejši) in iz skupine blagajne si nakazuje denar za vino - po kdo ve kakšni ceni. Naj pa povemo da je Helena Antolin Tibaut tudi svetnica Gibanje Svoboda.Med lendavske elitneže spada tudi Rahela Hojnik Kelenc, ki je nasledila "družinski" JAVNI ZAVOD, saj je enostavno pod Antonom Balažekom za njemu podporo se je ustoličila za "večno"???? direktorica Ljudske Univerze Lendava. Rahela se pa ukvarja z razpisi za romsko problematiko, kjer je ogromno denarja. Rada se pohvali, koliko finančnih sredstev je pridobila na razpisih. Na žalost mesto in Lendava nima nič od tega. Denar se porablja za elitneže kjer zelo radi potujejo, feštajo in tako izpuhti ves pridobljeni denar.Če pa pogledamo strukturo zaposlenih na Ljudski univerzi. Zato nas ne čudi, kam gre denar, saj sta v javnem zavodu zaposlena trenutno dva občinska svetnika z liste Gibanje Svoboda! To sta: Sven Serjaš, katera žena dela na lendavski občini in Nataša Horvat. Le ta kot kandidatka Gibanje Svoboda ni prišla v občinski svet. Na ponovnih volitvah za romskega predstavnika - ker na rednih volitvah (zanimivo) ni bila kandidata - kandidira sama Nataša Horvat! Kot edina kandidatka za romsko občinsko svetnico je bila izvoljena v lendavski občinski svet. Seveda Nataša Horvat vedno negira da je iz kvote Gibanje Svoboda.Glej ga zlomka - dokaz : Nataša Horvat "romska svetnica" je bila imenovana v volilno komisijo v Dolgi vasi iz Gibanje Svoboda- kakšna slučajnost! Ja, za Natašo Horvat je mogoče slučajno za druge pač ni- tako pač je!V prejšnjem mandatu je bila občinska svetnica tudi direktorica Ljudske Univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Lahko rečemo, da je lendavska ljudska univerza "privatni inkubator zaokrožene celote kadrov Gibanja Svobode v Lendavi". Povezovalec pa je kdo drug kot Dejan Süč, "vajenec" Antona Balažka- ki ga je lansiral kot neuspešnega kandidata za župana Lendave.V Lendavi teh elitnežev nimajo zelo radi. Kot prvo so vrata pokazali Ferencu Horvathu, ki mu ni uspelo zasesti predsedniško mesto v krovni instituciji pomurskih Madžarov. Vsekakor imajo zadosti teh "svinjarij", ki jih je počel kot "mali Bog". A si lahko zamislite pohlepnost po funkciji in denarju, sedaj želi spremeniti celo zakon o združljivosti njegovega poslanskega mandata in vodenje PMNS. Verjemite nam, da se Marija Požonec in ostali predhodni predsedniki PMNS se obračajo v grobu s takimi predlogi.Vprašanje je ali bo Horvath v predlog uvrstil združljovost poslanskega in županskega mandata. To bi razumeli kot konstruktiven predlog. Horvath Ferenc gleda le sebe in svoje elitneže. Verjamemo, da mu bodo tudi ostali parlamentarci pokazali vrata. V kolikor ne bodo oni sami odgovarjali za take podle rabote.Bomo pozorno spremljali.....Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

787 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:

Mon, 27. May 2024 at 10:26

176 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
Pirc Musar kolateralna škoda OBALE nataša pirc musar analiza Aleš Musar obala

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Spoštovana Nataša, Obala te je ustvarila. Obala bi te znala uničiti! Spoštovani bralci, kdo je naročil analizo?!