Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali!
Darko Nevzatovič v eni eni izmed policijskih akcij odtujil kot tajni policijski sodelavec odtujil 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja.
prava .
Slovenija

Torek, 9. maj 2023 ob 00:19

Odpri galerijo

Darko Nevzatović, Dušan Ribaš, Dean Jurič, Dejan Grandič in Ljubo Volmut. (Foto: Prava.si, Sta, Primorske novice, Youtube, Policija,)

Obljavljamo ekskluzivne informacije o procesu kavaški klan, o katerih osrednji mediji molčijo. Naš vir nam je poslal sporočilo, katero v celoti razkriva, da za večino kriminalnimi dejanji v zvezi z drogo stoji ekipa nekdanjega vodje SK PU Koper Deana Juriča. Ne smete pozabiti, da je bil Juričev predhodnik nihče kot Ljubo Volmut. Insajder pa izpostavlja še druge ožje Juričeve sodelavce v NPU, še posebej kriminalista NPU Sandija Kocipra. Ob teh besedah vedno bolj verjamemo spisanim kazenskim ovadbam Mehmeda Mehmutovića, da je moral izpolnjevati ukaze Nezvatoviča, ki jih je le ta prejel od Juriča. A vse te navedbe so v vodstvu policije in sam Dean Jurič večkrat zanikali. O Juriču pa si ne upajo pisati kritično seveda osrednji slovenski mediji, saj ga kujejo med zvezde zaradi njegove 40 letne delovne kariere v vrstah slovenske policije. Vendar resno, če se posameznik znajde na takšnih visokih funkcijah v vrstah slovenske policije v toliko postopkih je res čudno. Vendar do sedaj je Dean Jurič nedolžen. Tudi več notranjevarstvenih postopkov je bilo dokazano, da je bil Jurič vedno nedolžen. Kot nam je dejal, sam temu pripesuje dejstvu, da še vedno nekateri ljudje ne morejo pozabiti, ko je preiskoval njihove nečednosti kot vodja SK PU Koper. Insajder pa med drugim omenja tudi tožilca na procesu Kavaški klan Jožeta Levašiča! Aja, spoštovani državljani še ena zanimiva informacija o Darku Nezvatoviću. Kot tajni policijski tajni sodelavec je odtujil v eni izmed akcij na Štajerskem 103 tisoč evrov!!! davkoplačevalskega denarja! V preteklosti je bilo ime Darku Nevzatoviću v osnovni šoli Mustafa!

V prvi polovici leta 2021 so na območju držav nekdanje skupne države Jugoslavije odmevale aretacije članov črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan. Zgodba se je pričela razpletati februarja istega leta v Srbiji, ko so aretirali enega prvih obrazov omenjene črnogorske kriminalne združbe Veljo Nevoljo-Belivuka. V mesecu maju 2021 je avtor tega članka še kot novinar Nova24tv razkril, kdo so slovenski člani črnogorske kriminalne združbe. Tako je v članku z naslovom 800 kilogramov kokaina! Razkrita imena pripadnikov Kavaškega klana v Sloveniji! zapisal sledeče:

» Na vrhu slovenske piramide sta bila Milan Vujotić in Filip Vrzić. Slednji je sestavil skupino 60 ljudi, ki so izvajali kriminalne posle na območju Slovenije in Balkana. Srbski Blic omenja, da so del kriminalne združbe tudi Klemem Kadivec, Luka Arapović, Drejc Kovač, Blažo Kadivec, Danijel Mišljenović, Uroš Inglić, Igor Popović, Stojan Babić, Srđan Petrović, Elvis Kolenović, Nenad Tabaković, Danko Kožal, Danko Vukojević, Alen Bajc, Miloš Joksimović, Marko Škrbec, Darka Nevzatović, Slađan Petrović in Željko Hrlaković. Prav Hrlaković je sorodnik zloglasne Dijane Hrlakovič, nekdanje visoke uslužbenke v vrhu srbske policije in na notranjem ministrstvu. Skrbela je za nemoteno delovanje kriminalne združbe pod vodstvom Veljka Belivuka, ki je tesno povezan z nekdanjim predsednikom Srbske nogometne zveze Slavišo Kokezo.«

Foto: Nova24tv

Slabi dve leti kasneje, v začetnih mesecih leta 2023 se je v Slovenij pričel sodni proces proti domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana. Med obdolženci so se znašli:
Petrović Srđan, Babić Stojan, Kolenović Elvis, Karimović Slađan, Mišljenović Danijel, Marijanović Dejan, Kadivec Klemen, Kovač Drejc, Kadivec Blaž, Todorović Dragan, Vukojević Danko, Podraščanin Darko, Krčić Mišo, Radoman Marko.

Osrednja priča tožilstva je njihov nekdanji pripadnik Darko Nevzatović. Le ta je proti drugim članom 22. maja 2020 podal ustno oz. pisno kazensko ovadbo. Med drugim je večkrat zatrdil, da je njegovo življenje ogroženo in se boji za varnost svoje družine. Tako je postal t.i. tajni policijski sodelavec in zbiral dokaze proti preostalim, ki so se sedaj znašli na zatožni klopi. Poleg tega pa so mediji še poročali, da je policija dosegla dogovor z Alenom Bajcem, ki se je pokesal za svoja dejanja. Resnica o primeru Bajc bomo razkrili v drugem članku, saj se je izkazalo, da je zelo verjetno bilo njegovo priznanje izsiljeno. V nadaljevanju pa se bomo posvetili predvsem sporni priči tožilca Darka Nezvatoviča.

Foto: Prava.si

Darko Nezvatović odtujil 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja! To je le eno od kriminalnih dejanj, ki jih je počel v preteklih letih na Obali z "dovoljenjem" obalnega policijskega vzporednega mehanizma!!!

Avtor članka se je nehote enkrat odpravil na spremljanje sodnega procesa proti domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana. Le ta že od februarja naprej poteka v dvorani ljubljanskega okrožnega sodišča na Gospodarskem razstavišču. Ker že nekaj časa medij Prava spremlja domnevne stranpoti obalnih kriminalistov, ga je zanimalo pričanje nekdanjega dolgoletnega vodje SK PU Koper Deana Juriča, sedaj zaposlenega na NPU. Hitro je avtor tega članka prišel do sledečega začutka. Medijsko poročanje v osrednjih slovenskih medijev je ena zgodba, medtem ko se na sodnem procesu odvija popolnoma druga zgodba. Zgodba nas je vedno bolj pričela zanimati. Tako se je naš medij do sedaj udeležil približno šest obravnav. Zaradi zelo zanimive materije pa smo se tudi odločili, da bomo proces spremljali do konca in se poskušali udeležiti vsake obravnave.

Eno je zgodba v osrednjih medijih, eno pa dokazi na sodišču. Glej ga zlomka, pri teh obravnavah, ki smo jih do sedaj spremljali padajo dokazi tožilstva in policije eden za drugim oz. je velika verjetnost, da ne bodo upoštevani med dokaznim gradivom.

Že osnovna zgodba o Darku Nevzatoviću pade v vodo. Do sedaj smo na sodnih obravnavah, ki smo jih osebno obiskali videli po subjektivnem mnenju avtorja članka veliko prepričljivih dokazov, da zgodba tožilstva korak za korakom pada v vodo.
Osrednji slovenski mediji so poročali, da je bilo Nezvatovića strah za življenje in se je zato odločil biti tajni policijski sodelavec. To se naj bi zgodilo dvaindvajsetega maja 2020 na Policijski postaji Koper.

Foto: Prava.si

Vendar smo že v naših člankih o Mehmedu Mehmetoviću zapisali, da jih je omenjeni član Kavaškega klana že v svoji kazenski ovadbi in v pismu srbski ambasadi v Ljubljani napisal, da sta že v letu 2018 sodelovala skupaj Nezvatović in Jurič. Takoimenovani skesanec pa je že takrat delal po navodilih Juriča. Zaradi te informacije je bil Jurič deležen notranjevarstvenega postopka. A je policija v svojih odgovorih zatrdila, da nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov ni ničesar kriv. Smo pa mi že izpostaviLi, da Jurič verjetno ni vsega povedal po resnici. To je na procesu razkrila odvetnica enega izmed obtoženih Monika Mavsar, saj se je prav njej Nevzatović "uradno" prvič zatekel po pravniške nasvete.

Darko Nevzatović je kot tajni policijski sodelavec v eni izmed zadev na na Štajerskem v resnici odtujil 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja. To je potrdil tudi eden izmed kordinatorjev akcije. Odvetniki obrambe pa so to tudi uradno predložili kot izjavo.

Na procesu se je razkrilo, da je bila Maja Prodan Jurič odvetnica podjetja, v katerem je bil zaposlen Darko Nevzatovič. (Foto: Prava.si)
Insajder Kavaškega klana: Vse poti vodijo v obalni badcops vzporedni mehanizem in njihovimi kriminalisti NPU! Poznavalec izpostavlja tudi tožilca Jožeta Levašiča!
Vse kaže, da svojo priložnosti začutil tudi insajder obalne "underground- #badcops" scene. Mi že v naprej opozarjamo, da ne obtožujemo nikogar, saj nimamo nobenih materialnih dokazov. Zaupali so nam sledeče informacije. Vaša odločitev, a boste omenjenim besedam verjeli.

Zapis bo tak, kot smo ga prejeli:

"Največja stvar je ta pri tem primeru kar se je tudi dokazal na sodišču da je Darko Nevzatović že prej bil v obalni ekipi Juriča. Kateri skoz igrajo dvojno igro, potem pa se jim je pa zalomilo ko je Darko N. izročil kao tri telefone SKY policiji je pa že imel v njih kontakt LEFT, ki je pripadal kordinatorju zadeve Nejcu Erženu(NPU) se predno je podal prijavo je že imel v njih kontakt policije v sky telefonu ker so ga pozabili zbrisati ko so slikali kontakte v telefonu. Potem je Darko Nevzatović in obalna ekipa Deana Juriča skupaj z ekipo NPU Nejc Eržen, Sandi Kociper, Urban Zepič, Branko Recko, ukradla večje količine denarja denarja sedaj obdolženim npr. Luki Arapović 170 tisoč evrov in še ostalim ki so in niso v obtožnici okoli 70(0) tisoč evrov kar se pokaže na koncu da so več pokradli kot zasegli robe. Darko N. je kradu in prekrival zneske tudi ko je deloval kot tajni delavec.
Za primer Božič nej bi Darko Nevzatović bil umešan saj naj bi on ukradel robo iz obalno ekipo in NPU naj bi sodelovali pri tem.
Za primer Mančič je to bil njihov sodelavec on je po Ljubljani hodil iz pištolo okoli ampak je mel zaščito tužilke Mateje Gončin počel je karkol je hotel. V mesecu decembru naj bi streljal na Albance brata Lucaj in to se neke povezave kar se govori uglavnem ta tip je mel njihovo zaščito od Juriča i kompanije počel je kar hotel več streljskih obračunov je mel v enem letu sigurno več kot 3... ker od te ekipe je tužilka Mateja Gončin in Jože Levašič in vse zataškata kar je potrebno. Nekateri kriminalci imajo njihovo zaščito in so nedotakljivi in nuben jih ne preganja, kdor pa njim ni v korist bojo pa vse nardil da ga uničijo.
To je zdj skupaj zelo zanimiva zgodba naprej ( primer Tolimir op.a), ki se odvija po Darku Nevzatoviću je zdj skupina od Juriča dobila kriminalca iz Bosne, ki je tam že bil kaznovan in tudi obsojen za sodelovanje z pokvarjenimi policaji v Bih. Sedaj je pa prišel v ekipo NPU sej to nemorš verjet kaj se vse dogaja. Uglavnem sodeluje iz Juričem in ekipo iz NPU to že itak skoz sodelujejo 2 leti delajo vse živo in sedaj on postal zaščitena priča govori da ima neke informacije ubistvu je njihov sodelovec to je nadaljevanje zgodbe Darka Nevzatovića, ki ga je zdaj zamenjal Satko Zovko prej Satko Kekić poglej po netu zako gre. In on zdaj je dvojna igra Juriča in ekipe. Ista zgodba kot v slo (Slovenija op.a.) se dogaja kriminalci sodelujejo s pokvarjenimi policaji in so že bili zaradi tega kaznovani v bih (Bosna in Hercegovina op.a.). Spedaj so našli zatočišče pri pokvarjeni obalni skupini v Sloveniji in sodelujejo z njimi. To sta primera Darko Nevzatović in zdaj še Satko Zovko prej Kekić.
Ja Jurič je ta obalni del sam pol ma tut svoje lovke povsod po Sloveniji npr. Jurič je štajerc, ki živi na Obali ma svojga štajerca potrčkota na NPU to je Sandi Kociper sedaj so skupaj na NPU pol je ta krog njih je cca 10 pokvarjnih policijav, ki igrajo dvojno igro sam tudi nekdo iz vrha more jih ščitt da lahk počnejo kar hočejo... kriminal ali boš iz njimi ali pa ti bojo vse namestili... igra je taka da kdor je njihov ga ne tikajo nič pa svašta folk dela samo oni to spregledajo, kdor pa ni iz njimi pa znajde v ječi. Njihov posu je največ kar delajo kraja droge ko zasežejo skoz kej manjka potem podkupljivi so to je ubistvu država v državi... sam vprašanje je kdo se bo spravu na njih dokler je ta politika težko da bo kej."


Mogoče se vam vse to sliši neverjetno. Zdaj vam bomo v nadaljevanju predstavili nekaj nepopravljivih napak policije in seveda tožilstva v tem sodnem postopku. Moremo izpostaviti, da sodni senat pod vodstvom sodnika Tomaža Bromšeta deluje zelo pravično do obeh strani. Velikokrat je predvsem kritičen do tožilske strani zaradi napak pri zbiranju in predstavljanju dokaznega gradiva s strani tožilca Jožeta Levašiča. Obramba pa upravičeno dobi kritiko zaradi večkratnega zamujanja odvetniške obrambe na sodni proces. Tudi je že opozoril na sodbo Vrhovnega sodišča v primeru Balkanski bojevnik ter na konvencijo Evropskega sodišča za človekove pravice, kjer je predstavil člene z vsebino do pravičnega sojenja obeh strani. Enako tudi imamo občutek, da je ugotovil povezanost večih primerov predvsem z področja Obale, kar pa jezi predvsem tožilca Jožeta Levašiča. Le ta je že večkrat zatrdil sodniku Bromšetu, da tožilstvo preiskuje samo primer Kavaški klan in ne povezuje preostalih primerov s Kavaškim klanom.

Prvo kot prvo enostavno ne moremo razumeti, kako je lahko tožilstvo dopustilo, da je veliko prevodov iz srbrščine v slovenščino popolnoma neustrezno strokovno prevedeni.
Drugič nam ni šlo v glavo, kako lahko policija in tožilstvo zafrkneta prisluhe. Tako se je zgodilo, da smo pred sabo videli besedilo, kjer se pogovarjata osebi A in B. Vendar v prisluhih se je samo slišalo osebo A, popolnoma nič pa osebo B.
Potem med predstavljanjem tovornih listov predvsem podjetij , v katerih je glavno vlogo igral Nevzatović tožilec Jože Levašič sam pove, da je bilo večino prevozov legalnih. Razen tega, da smo videli verjetno po avtorjevem spominu sodeč nekaj zapakiranega denarja ( zakaj pa ga ne smeš zavarovati) in eno napravo za štetje denarja. To je tožilstvo v uradnih dokumentih napisalo, da gre za tiskalnik.
Pa tudi kar nekaj slik je bilo nepravilno in zelo verjetno nezakonito poslikano z mobilnim aparatom.
V predstavljeni Sky komunikaciji smo naleteli na nekaj absurdnih primerov. Tako je po avtorjevem spominu vsaj trikrat obdolženi Blaž Kadivec s svojim odvetnikom sodišču v sodni spis dodal dokazno gradivo iz primera umora Danijela Božiča. V njej je predstavil gradivo iz aplikacije Sky, ki pa so ga odgovorni na policiji in tožilstvu namenoma izpustili. V njih je bil Nevzatović predstavljen dobesedno kot osrednji "huligan". To je še najbolj mila beseda, ki jo lahko zapišemo.
Spet se ponavlja stara zgodba. Že v našem članku z naslovom To je Darko Nezvatović,zelo sporna kronska priča tožilstva v procesu Kavaški klan in "izdajalski" tajni policijski sodelavec!

smo opisali zgodbo med Aljošo Barovič in Nevzatovičem. Med drugim smo tudi izpostavili, da je Nevzatović zelo verjetno Baroviča oguljufal. Pri tem pa smo v našem mediju že predstavili del videoposnetke tajne policijske akcije, kjer Nevzatović v past spravlja Baroviča. Spomnite se le na pisane besede Mehmeda Mahmutovića poslane slovenski policiji, NPU, srbski ambasadi. Poleg našega primera moremo izpostaviti primer Marka Novaka. Le ta je v dobri volji in naivnosti odprl firmo Sloit na svoje ime, Nevzatović pa je postal direktor. Novak je na sojenju priznal, da je svoje ime le posodil, Nevzatovič pa mu je plačeval okrog 800 evrov na mesec. Govoril je, da je moral v Avstrijo po tovor enega izmed obdolženih v procesu Kavaški klan, ker mu je tako javil Darko Nevzatović. Čudno je bilo predvsem to, kako priča Marko Novak ni prepoznala obdolženega v sodni dvorani. Verjetno bi ga moral prepoznati, če ga je videl na slikah v Avstriji kot smo mi razumeli eno izmed razprav v času sodnega procesa. Na koncu pa je povedel, da mu je Nevzatovič v podjetju pustil le dolgove in je moral iti tudi v osebni stečaj.

Ob vsem tem se lahko le vprašamo, zakaj se to dogaja. Mi niti malo ne zagovarjamo fantov, da so kakršni koli angelčki. Huje je le to, da so v tem primeru dogaja ista zgodba kot še v drugih primerih, ki jih je predvsem predstavila obramba.
Glede na to, da gre za zelo zanimivo tematiko bomo spremljali prihodnje sodni proces Kavaški klan zelo pogosto. Predvsem iz dejstva, ker spet osrednji mediji zelo malo ali skoraj nič ne izpostavljajo zgodbe, ki jo predstavlja obramba oziroma naš medij.

Foto: Nova24tv

Ali Darko Nevzatović pripada mentaliti bande badcops obalnega vzporednega mehanizma z miselnostjo Staneta Dolanca?!

Tudi avtor je v začetku maja 2021 mislil, da je v resnici zgodba o slovenski celici Kavaškega klana zaključena in je policija z usmeritvami s tožilstva ustrezno strokovno in zakonito zbrala dokaze proti obdolžencem. Vendar kolikor smo sami spremljali, so tako obtoženci ali obramba veredostojno z dokumenti in dejstvi vsaj z naše perskepktive ustrezno strokovno ovrgli dokaze tožilstva.

Spoštovana druščina, se še spomnite besed Martinčiča in Dumanovića o vzgajanju t.i. "vojske" Staneta Dolanca. Oba sta povedala, da je Dolanc imel t.i. svoje odpadnike z
vrst borilnih športov s problematično preteklostjo. Tako so prevzeli kontrolo nad trgovino z drogo. Naši underground viri so nam zatrdili, da Nezvatović v resnici že deset let deluje na Obali na isti način. Sedaj boste vedeli vsaj kaj je vzrok. Jp, tudi Darko prihaja iz miljeja mentalite odpadnikov Staneta Dolanca. Prav tile odpadniki skriti med vrstami undergrounda, policije, tožilstva in sodstva kvarijo ugled vsem omenjenim institucijam. Čas je za ukrepanje, spoštovani državljani!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 5. Jun 2023 at 19:20

0 ogledov

Fužinski morilec je bil Vule Dule! Obe žrtvi ubil zaradi domnevne prevare, na koncu si je sodil sam!!!
Fužinski morilec v lokalu Sombreru je bil Dule Vule oz. Ludi Dule (tako se njegovo ime pojavlja na Facebooku op. a.). Obe žrtvi je ubil, ker se je počutil ogoljufanega s strani obeh lastnikov zastavljalnice zaradi domnevne vrednosti zlatnikov. Po kratkem pogovoru ju je z orožjem ubil. Kasneje se je odpeljal v okolico ljubljanske predela Polje in si na koncu sodil še sam. Glede na zadnje njegove objave pa se verjetno lahko domneva, da je dogodek načrtoval dlje časa. Vule Dule. (Foto: Facebook)V črni barvi lahko vidite policijske specialce. (Foto: Bralec Prava.si)Foto: V okolici lokala Sombrero se je zgodilo streljanje, kjer sta umrli dve osebi. Vzrok za njun umor, da sta morilca Dule Vule ogoljufala zaradi zlatnikov. (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Več informacij kmalu ...Luka Perš

Mon, 5. Jun 2023 at 09:17

0 ogledov

Vili Kovačič vložil kazensko ovadbo proti ustavnim sodnikom! Kdo bo Jamnikov kader, ki bo vladal na RTV?!!
Ena večjih političnih medijskih fars v Sloveniji je dogajanje o uveljavitvi zakona o RTV Slovenija sprejet v državnem zboru v času sedanje vlade dr. Roberta Goloba. Zakon je dobil svojo potrditev na referendumu. Nakar je sledila po mnenju avtorja sodna farsična (tragi) komedija na Ustavnem sodišču. V mesecu februarju je tako pet ustavnih sodnikov glasovalo za začasno zadržanje nekaterih členov zakona, ki so se nanašali na izvolitev novih organov RTV Slovenija. Po več mesecih mencanja so s čudno odločitvijo sprejeli odločitev in odpravili začasno zadržanje. Prvo podpisani pod ustavno pobudo dr. Peter Gregorčič pa je skupaj s pravnikom Matejem Avbeljem že vložila pritožbo na Evropsko sodišče za človekove pravice. Upajmo le, da bodo sodniki ESČP odločali svobodno in brez prišepetevanja Ane Vilfan Vospernik, Katarine Zidar in Tine Korošec. Uveljavitev zakona pa bo tudi povzročila, da bodo kadri Boruta Jamnika imeli priložnost, da bodo s pozicije t.i. nadzornega sveta diktirali gospodarske in politične odločitve novega vodstva RTV Slovenija. Avtorja še danes zanima, kdo je Barbari Rajgelj prišepnil, da mora v nadzornem svetu sedeti član Jamnikovega Združenja nadzornikov Slovenije. V nadaljevanju pa si lahko preberete vloženo kazensko ovadbo Vilija Kovačiča proti ustavnim sodnikom Mateju Accetu, Rajku Knezu in Špelci Mežnar zaradi njihove odločitve o ustavni presoji nekaterih členov o RTV Slovenija. Prav Mežnarjeva naj bi bila tista sodnica, ki naj bi z zakulisnimi odločitvami vplivala na spremembo glasovanja tako Rajka Kneza kot Špelce Mežnar. Besedilo vložene kazenske ovadbe Vilija Kovačiča proti ustavnim sodnikom Mateju Accetu, Rajku Knezu in Špelci Mežnar:Okrožno Javno tožilstvo Ljubljana in Policija Ljubljana datum 05.junij.2023 KAZENSKA OVADBA IN OBTOŽNICAPodpisani udeleženec referendumske kampanje o zakonu o RTVSLO, aktivni državljan Vili (Vilijem) Kovačič in predsednik društva Davkoplačevalci se ne damo vlagam Kazensko ovadbo zoper ustavne sodnike in sicer:dr. Mateja Acceta, dr.Rajka Kneza in dr.Špelco Mežnar in predlagam njihov kazenski pregon zaradi sledečih dejstev: Kazenska ovadba temelji na vladavini prava in na dejstvu, da smo pred zakonom vsi državljani enaki in da zakoni veljajo - tudi za ustavne sodnike in je njihova ne-odgovornost zaradi neizpodbitnega nevestnega dela v službi - ki jo ti isti sodniki celo sami javno priznavajo, še toliko večja in povsem nedopustna. Glede na funkcijo ustavnega sodnika , ki jo zasedajo, pa je teža njihovega nezakonitega dejanja še toliko večja, ker bo namreč imela negativne družbene posledice za celotno družbeno skupnost in celotno državo.Kazensko ovadena sodnica in oba sodnika so tudi kršitelji svojih lastnih odločitev iz leta januarja 2019, ko je zaradi nedopustnega privilegiranega položaja vlade v referendumski kampanji Ustavno sodišče z 9:0 sprejelo odločitev, da se referendum razveljavi. Isti sodniki pa zdaj kršijo tudi lastno odločitev in prisego v D Z.Pred sejo novega programskega sveta, zato opozarjam, da je bil ta ustanovljen pod pritiskom številnih groženj sedanjim svetnikom in vodstvu RTVSL - tako s s strani predsednika vlade dr. Roberta Goloba kot tudi groženj s strani skrajno pristranskih na RTVSLO zaposlenih novinarjev in poslancev vladajoče koalicije ter je zato novi zakon o RTVSLO izsiljen z nelegalno in nezakonito odločitvijo o ukinitvi začasnega zadržanja s strani Ustavnega sodišča, ki omogoča konstituiranje nelegalnega in nelegitimnega novega programskega sveta. Zato pozivam tožilstvo in policijo ter vse druge organe pregona, da nemudoma ustavijo postopke, raziščejo zadevo in ukrepajo ter dokončno ustavijo to za demokracijo skrajno škodljivo in in nedopustno početje.Povsem sprevržena pa je argumentacija predsednika Ustavnega sodišča v oddaji Odmevi, da je s suspenzom zadržanja pred presojo ustavnosti zakona moral zaščititi zakonodajni postopek, to je zakonodajno vejo oblasti, kar kaže na popolno ignoranco in povsem nedopustno in sprevrženo nerazumevanje ustavne demokracije in funkcije ustavnega sodnika, ki ga očitno g. Acceto jemlje prvenstveno kot servis vladajoče politike. Skrivanje tega početja za depolitizacijo pa je globoko sprevrženo dejanje. Delitev oblasti, ne pa njeno spajanje v eno-umje, je aksiom demokracije.Tožilstvo in organi pregona so dolžni zaščititi ustavno demokracijo, kadar ena veja oblasti (tokrat izvršna in zakonodajna) zlorabljata drugo – ne za javno dobro, ampak za svoje klikarske in privatne interese. Zato pričakujem od organov pregona, da nemudoma ustavijo začete postopke in prisilijo samovoljno in dezorientirano ustavno sodno oblast k spoštovanju priznanih minimalnih demokratičnih standardov demokracije.Slovenija zaenkrat še ni afriška ampak evropska država. Tudi še ni fašistična država, zato jo zaščitite, da to ne postane. Vili KovačičNa straški vrh 261000 LjubljanaTel: 040 203-524Ovadba in obtožnica je paralelno poslana tudi po običajni priporočeni pošti.Luka Perš

Fri, 2. Jun 2023 at 10:06

1716 ogledov

ŠKANDALOZNO! Novinar Mladine Erik Valenčič zmerja Bauerja z "nacijem", Bauerjevo podjetje pa oglašuje v MLADINI!
Novinar Mladine Erik Valenčič velja v slovenskem novinarskem prostoru eden osrednjih "lovcev" na slovenske "nacije." Med protesti proti tretji vladi Janeza Janše so se kot podporniki vlade na protestih prikazali Rumeni jopiči. Seveda so osrednji slovenski mediji naredili afero, ker so vse pripadnike Rumenih jopičev ožigosali za naciste, ker so v preteklosti sodelovali v t.i. društvih z nacistično tematiko. Vendar eno je preteklost, eno je sedanjost. Vendar Žiga Bauer ni nikoli bil član ali sodeloval na njihovih dogodkih. V naše uredništvo smo prejeli zanimivo besedilo, kjer je razkrito, da je Žiga Bauer in njegovo podjetje finančno podpiralo reviji Mladina in Monitor v lasti družbe Mladina d.d. Še več, s testiranjem njegovih električnih koles so Bauerjevemu podjetju povzročili za slabih 200 evrov škode. Nič, razkrito je še eno dejstvo o Mladini. V preteklosti se je že razkrilo, da je bilo oz. še je v lasti vplivne finančne udbovske družbe KD 1909. Zdaj pa se je razkrilo, da so Mladino financirali tudi "naciji"! Besedilo, kot smo ga prejeli objavljamo v originalni obliki kot smo ga prejeli.Kako je Žiga Bauer financiral udbovsko Mladino!"Leta 2021 se je torej zgodil medijski linč zoper Žiga Bauerja, njegovo soprogo in svate na Bauerjevi poroki. Novinar Erik Valenčič iz Mladine je poroko izkoristil za politično blatenje in diskreditacijo dolgoletnega osebnega prijateljstva s poslancem SDS Žanom Mahničem, ki je bil prisoten na poroki kakor tudi Bauerjev prijatelj Žan Žalc, ki ga prav tako pozna Bauer še iz študentskih let.Erik Valenčič je zaradi zgoraj omenjenih oseb v medijih objavil sliko z Bauerjeve poroke ter Bauerja in njegove svate označil za skrajne desničarje in (neo)naciste.Medijski linč se je dogajal tik pred volitvami v letu 2021, kar je jasen pokazatelj, da je bil glavni namen Valenčiča očrniti Mahniča in njegovo stranko, četudi na tako podel in nizkoten način.To je bila za vse prisotne na poroki huda žalitev. Popolnoma je jasno, da so bili Bauer, njegova žena ter njuni svatje na poroki kolateralna škoda v tem konkretnem primeru. Valenčič je želel prikazati, da se Mahnič in Žalec poznata, se družita na skupnih dogodkih, Bauer pa naj bi bil povezovalni člen med njima, zato je Bauerjevo poroko označil kot »neonacistično druženje«, kar je bilo za vse udeležence skrajno žaljivo.Pred kratkim je celo kontaktiral Rotary klub Domžale (gre za dobrodelno organizacijo, katere član sem) ter člane spraševal zakaj je Bauer njihov član, saj naj bi bil po njegovem neonacist. Spraševal je, kakšni so postopki izključitve in dejal članom, da se bodo članki v Mladini pojavljali skozi celo leto. Novinar očitno meni, da si lahko v naši državi privošči karkoli in za to ne bo nobenih pravnih sankcij, na tak način pa Bauerjevi družini uničuje življenje. Vsi udeleženci na poroki pa odločno zavračajo nacizem in vse totalitarne sisteme.Glede na vse to, so Bauerja osebno kakor tudi njegovo podjetje poklicali ter jih prosili in spodbujali k oglaševanju v časniku Mladina in Monitor, ki sta reviji podjetja Mladina d.d. Ponudbo so sprejeli, saj osebno nimamajo nobenih zadržkov pri sodelovanju s komerkoli.Tako že drugo leto preko Baurjevega podjetja redno poslovno sodelujejo in oglašujejo tako v fizični reviji kot tudi na spletnih straneh revij Mladina in Monitor. Pred kratkim so celo iz podjetja Mladina d.d. dobili idejo, da bi v njihovi reviji Monitor (revija podjetja Mladina d.d.) naredili novo zgodbo v smislu testiranja različnih proizvajalcev električnih koles.Prosili so jih, da bi jim brezplačno posojali električna kolesa, oni pa bi izkušnje in same teste objavili v njihovi reviji. Zaradi dobre volje Bauerja in želje po nadaljnem sodelovanju so jim popolnoma brezplačno posodili električna kolesa v skupni vrednosti cca. 16.000 eur, ki so jih stestirali in v njihovi reviji objavili teste koles. Dodajajo, da so jim na samih kolesih po testiranju naredili škodo. Kolesa so spraskali ter na enem izmed koles popolnoma uničili disk, škodo je moralo kriti Baurjevo podjetje, saj so jim zavrnili plačilo škode, ki so jo povzročili oni. Škode niso hoteli poravnati, četudi je to bila njihova dolžnost. Njihov glavni urednik Matjaž Klančar, jim je napisal, da je proti plačilu škode in da škode ne bodo poravnali.Nesprejemljivo je, da jih iz podjetja Mladina d.d na službeni telefon in zasebnoosebno številko Bauerja kličejo, pošiljajo SMS sporočila in spodbujajo k oglaševanju, v času naših oglasov pa ga istočasno v njihovi reviji in na njihovi spletni strani z izjemno žaljivimi članki blatitjo in ozmerjajo s tako hudimi obtožbami.Popolnoma je jasno, da bo zaradi njihovih dejanj prišlo do splošnega zgražanja predvsem njihovih bralcev, saj Bauerja ozmerjajo z neonacistom, po drugi strani pa od njega pričakujejo ter ga spodbujajo k sodelovanju in oglaševanju v njihovih medijih oz. revijah (tukaj se jasno prikaže njihov pravi obraz). Z veseljem pa vam naslednjič dostavimo še korespodenco dogovarjanja glede oglasov in ponudb s strani podjetja Mladina d.d.Ker so pred dnevi prejeli njihovo novo ponudbo za oglaševanje v reviji Mladina, je Baier glavnemu uredniku Mladine Gregorju Repovžu in direktorici Denis Tavčar poslal dopis, da zahteva prenehanje načrtnega blatenja in škodovanja v obliki neresničnih člankov. Omenil jim je, da bo primoran prekiniti sodelovanje s podjetjem Mladina d.d., v kolikor se neresnični in skrajno žaljivi članki ne končajo. Ker se niso želeli opravičiti in izbrisati slike z Bauerjeve poroke, je prekinil poslovno sodelovanje z podjetjem Mladina d.d."Luka Perš

Thu, 25. May 2023 at 12:07

3342 ogledov

Ali je to začetek konca Damirja Črnčeca?! Razkriti vsi ključni operativci Damirja Črnčeca!!! Od SDS, LMŠ pa vse do SVOBODE!!!
Spletni medij Topnews je objavil članek z naslovom Ekskluzivno: Anonimka o “patriotskih igrah” v tajni službi Sovi ali kako sem postal “medijski morilec št. 1 po naročilu DČ-ja (Damirja Črnčeca)”. Besedilo je nastalo novembra 2022 in do potankosti secira profil Damirja Črnčeca. V besedilu se pojavi veliko navedb, o katerih so slovenski mediji različnih svetovnih nazorov veliko pisali v preteklosti. Lahko pritrdimo, da so se v tem besedilu veliko navedb izkazale za resnične. Besedilo pa tudi razkriva, da je Črnčec vedno vedel izkoristiti kadre politične opcije, ki ji je pripadal. Tako je v preteklosti za svoje akcije izkoristil t.i. podpornike in tudi člane sedanje največje opozicijske stranke Slovenske demokratske stranke. Po sporu s predsednikom SDS Janezom Janše pa je našel priročno politično žrtev v Marjanu Šarcu in njegovi stranki Lista Marjana Šarca. Šarčeva stranka pa je kot bombonček za nagrado dobila pripojitev k trenutni največji vladni in parlamentarni stranki Gibanje Svoboda pod vodstvom aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Jasno je, da besedilo razkriva dobesedno vojno med t.i. kadri Damirja Črnčeca in ostalimi zaposleni v slovenski obveščevalni službi. Črnčec je le izkoristil politično priložnost in zgradil mrežo kadrov, ki zasedajo pomembne pozicije v Sovi, Furs-u, vojaški obveščevalni službi, policiji in izbranih novinarjev v slovenski medijski krajini. Med ključnimi osebami v mreži Damirja Črnčeca se v besedilu pojavljalo Andrej Fefer, Irena Dolanc, Bruno Blažina, Robert Zirnstein, Branko Cvelbar, Primož Britovšek, Stojan Jereb, Vili Španinger, Dejan Matijević, Irena Španinger, Špela Boc, Debran Božič in Rajko (Darko) Kozmelj, Vida Žurga, Igor Kršinar (novinar Reporterja), Suzana Perman (sedaj voditeljica in urednica informativne oddaje Svet na Kanalu A), Vladimir Vodušek (Topnews) in dolgoletna zaupnica Boruta Jamnika Vesna Vuković (sedaj generalna sekretarka Gibanje Svoboda, prej novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano). Med ključnimi operativci Damirja Črnčeca se pojavlja tudi sedanji direktor Slovenske obveščevalne službe Joško Kadivnik. V delu besedila je tudi naslovom IV. Sporni stiki z osebami v tujini, obsojenimi zaradi organiziranega kriminala. Tukaj se pojavlja ime nekdanjega dolgoletnega vodje makedonske obveščevalne službe UBK Saše Miljakove. Lahko pa povemo iz lastnih izkušenj, da smo Črnčecu na Twiterju enkrat omenili eno ime in je lastnika medija Prava takoj blokiral. Celotno besedilo se sklada tudi z zadnjimi javnimi pismimi dr. Damjana Žuglja, da v Sloveniji ni t.i. levih in desnih. Tudi besedilo dokazuje, da je Damir Črnčec postal t.i. "oseba država v državi" za interese obalne klike, kjer izkorišča svoje nastavljance z vseh ideološko različnih političnih opcij za dosego ciljev drugih. Črnčec je vedno bil obveščevalec in ve se, da obveščevalci radi ponujajo svoje usluge zainterisiranim osebam, ki znajo ceniti skozi kariero pridobljeno vedenje!!! Vse to smo v našem mediju tudi večkrat razkrili, ko smo med drugim napisali, da je Črnčec postal vojak OBALE oz. ljudi z Ankaranskega-Hrvatinskega griča. Vendar pa je očitno pozabil na bivanje v času korona krize v Jagodju pri Izoli. Črnčec pa je v Jagodju dobil tudi "razsvetljenski obalni moment" za njegov ponovni vzpon. A Damir je pozabil, da ni znal dovolj ceniti dobrohotnost obalne klike!!!Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-Topnews Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsLuka Perš

Tue, 23. May 2023 at 20:14

2668 ogledov

Bo morala Golobova Tinca zaradi hranjenja nutrije plačati globo v višini med 420 in 1200 evrov?!!
"Z globo od 420 do 1.200 evorv se za prekršek kaznuje posameznik, ki krmi divjad v nasprotju z načrti lovskoupravljavskih območij, pravi 77. člen Zakona o divjadi in lovstvu http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3780. Nutrije so divjad, glej http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED3478. A je pismo z globo že na poti?", je razkril očitno kršitev uporabnik Twitterja Mario Plešej. Spremljevalka trenutnega predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba Tina Gaber je znana zagovornica pravic živali. Del slovenskih medijev je poročal, da je v Ljubljani skokovito narastlo število nutrij v predelih Ljubljanice in Ljubljanskega barja. Tako se je v javnosti ena izmed idej porodila, da bi se izvedel odstrel nutrij.Gabrova kot znana influencerka je posnela kratki video, kjer je hranila eno izmed nutrij. Ob tem pa tudi napisala, da je odločno proti odstrelu nutrij. Pojavila pa se je tudi peticija na spletu, kjer nasprotujejo odstrelu nutrij. Omenjeno peticijo pa je do sedaj že podpisalo 15 tisoč ljudi. View this post on InstagramA post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)Še pri tako nedolžni stvari lahko posameznik krši zakonodajo in mu lahko preti plačilo globe. Tina Gaber je pač na svoj način izrazila podporo nutrijam, ki se uvrščajo med divjadi. Natančneje v Uredbi o določitvi divjadi in lovnih dob so nutrije uvrščene v družino prostoživečih sesalcev po tretjem členu uredbe. V 77. členu Zakonu o divjadi in lovstvu pa med drugim piše, da bo z globo od 420 do 1.200 evrov kaznaje za prekršek posameznika če krmi divjad v nasprotju z načrti lovsko upravljavskih območij (prvi odstavek 41. člena). V prvem odstavku 41. člena piše, da je krmljenje divjadi je dovoljeno le za tiste vrste divjadi in na lokacijah, predvidenih z načrti lovsko upravljavskih območij.Sledeč po videoposnetku je Tina Gaber zelo verjetno nehote kršila zakonodajo in bi morala biti tudi oglobljena. No, mi ne mislimo pošiljati pozivov na ustrezne strokovne neodvisne instucije, ampak pričakujemo, da bodo urgirali sami.Luka Perš

Mon, 22. May 2023 at 23:36

1227 ogledov

Razkrivamo sporne medijske operacije Dragana Šolaka v Bolgariji in jih preplačal za več kot 100 MILIJONOV EVROV!!!
V našem mediju smo o balkanskem medijsko-telekomunikacijskem mogotcu Draganu Šolaku že velikokrat pisali o njegovih spornih poslih. Šolak, državljanu Srbije s slovenskim in malteškim potnim listom je s pomočjo nekdanjega direktorja Cie Davida Petreusa zgradil v nekaterih državah Zahodnega Balkana medijsko-telekomunikacijski-turistični imperij. Vendar vse kaže, da Šolaka pestijo velike finančne težave. Tako smo v našem mediju poročali, da ima Šolokovo podjetje United group za štiri milijarde dolgov. Analitik z oddaje Ura moči Miran Videtič pa je tudi zapisal, da bo Šolak del svojega imperija prisiljen prodati srbskemu Telekomu. O Draganu Šolaku smo pisali v našem mediju v člankih z naslovi Kurir: Vplivna članica Šolakovega United Group Dragica Pilipović Čefi kot zaposlena v EBRD odobrila 18,5 milijonski kredit!, Imperijal: Dragan Šolak taji, da je lastnik miamijske vile, vredne 27 milijonov dolarjev!, Šolakova United Group tone kot Titanik, dolg presega 4 milijarde evrov,, David Petraeus je angel varuh balkanskega medijskega imperija Dragana Šolaka! To je realna podružnica CNN za Balkan! in Slovenija azil za Šolaka: Golob dirigira, Muženič orkestrira, Vrabec pa pleše! SOVA, ZBUDITE SE!!!Foto: Prava.siVsebina naših člankov je že zdavnaj razkrinkala sedanje panične medijske napade na nekdanje vodstvo Urada za preprečevanje pranje denarja. Dragan Šolak pa je prišel spet v ospredje ob zadnjih "šokatnih" rakritij na Uradu za preprečevanje pranje denarja v času vodenja dr. Damjana Žuglja v času zadnje Janševe vlade. Slovenski medijski MSM uprizarja celo tedensko medijsko histerijo, da je Žugelj izvajal državni udar. Žugelj ni ostal dolžan in je v treh obširnih sporočilih za javnost razkril, da za vsemi hudimi medijskimi in političnimi napadi na njegovo delo stoji Obala in posamezniki iz Ankaranskega-Hrvatinskega hribu. Žugelj pa je eden redkih, ki je v vseh treh pismih razkril delovanje Obale. V našem mediju pa o tem opozarjamo že več kot leto dni o fenemonu Obala!Foto: Posnetek zaslona Srbija danasŠolak za bolgarske medije zapravil 1,2 milijardi!!! Preplačal jih je vsaj za 100 milijonov evrov!!!Šolakov osrednji regionalni informativni medij za Slovenijo N1 Slovenija predstavlja kot spoštovanega balkanskega poslovneža. Obstaja pa tudi njegova temnejša poslovna plat. Mi se bomo tokrat osredotočili na njegove bolgarske poslovne avanture. Na spletu smo našli članek z naslovom ISTRAŽIVANJE! Korupcionaška afera Junajted Grupe: Šolakov kriminal u Bugarskoj v spletnem mediju Srbija danas z dne 19. maja 2023. V njem dokaj natančno opišejo sporno delovanje Šolaka na bolgarskem medijskem trgu.Med drugim razkrivajo, da je Šolak za nakup dveh pomembnih bolgarskih medijskih hiš zapravil kar 1,2 milijardi evrov! Tako je za 970 milijonov evrov kupil Vivakom in za 290 milijonov evrov medijsko hišo Nova, izdajateljico medija Nova.rs. Kot pišejo omenjeni srbski medij, bi naj Šolak preplačal omenjena medija v skupni vrednosti med 100 do 120 milijonov evrov! Preplačila pa so bila namenjena nekaterim sumljivimi bolgarskimi tajkuni, ki so imele odlične povezave s takratnim vrhom bolgarske politike. Sporna nakupa obeh medijev sta se dogajala v obdobju šestih mesecev med leti 2020 in 2021.Eno osrednjih vlog je odigral bolgarski medijski tajkun Delyan Slavchev Peevski. V preteklosti je bil kot namestnik ministra v letu 2007 v vladi bolgarskih socialistov vpleten v korupcijski škandal, a so preiskavo proti njemu opustili. Peevski pa se je vrnil nazaj na staro delovno mesto. Julija 2013 je za zgražanje v bolgarski javnosti poskrbela novica, da so ga v bolgarskem parlamentu izvolili za predsednika Državne agencija za nacionalno varnost. Po hudih protestih bolgarskih državljanov je parlament mesec dni kasneje spremenil odločitev. Bil je tudi večkratni poslanec stranke DPS- Demokratična stranka za svobodo in pravice. V nemškem Spieglu pa so zapisali, da Peevski pooseblja oligarhični sistem klientelizma kot nihče drug.Foto: Posnetek zaslona-ICJŠolak prevzel celotne medijski imeperij Peevskega, ki je pod udarom mednarodnih sankcij Združenih držav Amerike in Velike Britanije! Peevski se znašel tudi v aferi Pandora Papers!Sporni bolgarski poslovnež je s svojim medijskim koncernom New Bulgarian Media Group od leta 2013 nadzoroval 80 % distribucije tiskanih medijev. 27. januarja 2021 pa je svoje medije prodal Šolakovi družbi Southeastern Europe United Group, hčerinskemu podjetju krovnega Šolakovega medijskega imperija United Group. Šolak pa je z nakupom Vivicoma in Nova group dejansko postal bolgarski medijski mogul.Mediji Zahodnega Balkana so poročali, da je bil dejanski lastnik Nova Group v resnici Peevski. Bolgarska javnost je bila takrat zelo kritična, saj je Preevski svoje medije uporabljal predvsem za izsiljevanje in blatenje političnih nasprotnikov takratnega režima.Ob Šolakovem nakupu Peevskega medijskega imperija se je že takrat špekuliralo, da se hoče Peevski se s prodajo imperija rešiti sankcij Združenih držav Amerike.Peevski pa je se v preteklosti znašel tudi v obsežnem novinarskem raziskovalnem projektu Pandora Papers. V njih so razkrili, da je imel Peevski v lasti lasti podjetja Verum International Ltd., ki ga je januarja 2016 na Sejšelih ustanovil lokalni ponudnik Alpha Consulting Ltd. En delničar podjetja Verum International je bilo podjetje Peevskega s sedežem v Dubaju, IGWT Ltd., ustanovljeno leta 2015 za poslovanje v prosti coni Ajman , v Ajmanu, Združeni arabski emirati, za opravljanje »splošnega trgovanja«, »naložb« in »svetovalnih storitev«. Peevski je 1. julija 2018 svoja deleža v Verum International in IGWT prenesel na svojega dolgoletnega sodelavca in odvetnika Aleksandra Paraskevova Angelova. Verum International je bil likvidiran maja 2019. V preteklosti pa se je tudi pisalo že o domnevnih Šolakovih družbah na Sejšelih in v Belizeju. Lahko sklepamo, da sta oba imela podobni poslovni model.Srbija danas pa tudi razkriva, da se je bolgarski medijski prijatelj Šolaka znašel pod udarom mednarodnih sankcij. Kot so v preteklosti poročali nekateri mediji Zahodnega Balkana, je imel Preevski v lasti gradbeno podjetje, ki pa je skrbelo med drugim za t.i, vzporedno trgovino tihotapljenja cigaret. S tem kapitalom pa je Preevski financiral v Turčiji prepovedana kurdska politična gibanja. Ena izmed njih pa so se znašle tudi na seznamu terorističnih organizacij. Preevski se je že od junija 2021 znašel pod t.i. individualnimi sankcijami ZDA zaradi vpletenosti v korupcijo, ki je v veliki meri izhajala iz znatnega vpliva in moči, ki jo je imel Preevski nad bolgarskim političnim establišmentom in mediji. Natančneje, Delian Peevski je bil sankcioniran s strani Američanov, ker se je ukvarjal s trgovanjem z vplivom in podkupovanjem, da bi se zaščitil pred javnim nadzorom in nadzoroval ključne institucije in sektorje v bolgarski družbi.Sankcije proti Peevskemu je februarja 2023 s podobnimi obrazložitvami uvedla tudi Velika Britaniji.Šolak pa tudi rad trdi, da ni povezan s t.i. "rusko propagando oz. mediji, ki poročajo izključno v korist Rusije. Spoštovani Dragan Šolak, si že pozabil na svoje lastništvo spletnega medija Insajder?Luka Perš
Teme
DarkoNezvatović DeanJurič Kavaškiklan obalnipolicisjkivzporednimehanizem badcops

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali!