Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo imena kriminalistov, ki delujejo v interesu OBALNEGA MEHANIZMA!!!
Obalni kriminalisti Dean Jurič, Dejan Grandič, Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Heidi Fluher so se znašli v kazenski ovadbi Davida Klemenca. Preberite si ovadbo in ocenite, kdo laže in govori resnico.
prava .
Slovenija

Četrtek, 18. avgust 2022 ob 17:04

Odpri galerijo

Dušan Ribaš, Dean Jurič, Dejan Grandič, Ljubo Volmut. (Foto: Posnetek zaslona- Primorske novice, Policija, Facebook)

V preteklosti so osrednji slovenski mediji poročali o kriminalni združbi v Kopru. Osrednje ime je bil Valon Hoxlaj oz. Cobra. Le ta je dne 21. maja 2021 dal intervju za Topnews in za glavna krivca označil vplivnega obalnega kriminalista Deana Juriča in nekdanjega vodjo koprskih kriminalistov Matjaža Hrovatina. Hrovatin se je moral soočiti tudi s strani takratne generalne direktorice slovenske policije mag. Tatjane Bobnar z izredno odpovedjo o zaposlitvi. Vzrok pa najdenih nekaj sadik konoplje pri njegovem očetu, ki je bolehal za rakom in jo je uporabljal le za lastno uporabo. A vse kaže, da je resnica popolnoma drugačna in se ponavlja stara zgodba. V več uredništev slovenskih medijev je prispela kazenska ovadba Davida Klemenca. Klemenc je udeležen v sodnem procesu, kjer se mu očita sodelovanje s Kavaškim klanom so poročale Slovenske novice. A iz več policijskih in kriminalističnih virov smo izvedeli, da vsebina njegove kazenske ovadbe drži in se je dejansko vse to dogajalo. Tako so bili v hude kriminalne rabote in v trgovino z drogo na Obali vpleteni dolgoletni "cappa di banda" obalne kriminalistične struje vzporednega mehanizma Dean Jurič, Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandič in vse kaže naivna kriminalistka Heidi Fluher. Za vse to sta vedela ves čas sedanja notranja ministrica v Golobovi vladi mag. Tatjana Bobnar kot njen izbranec na mestu v.d. generalnega direktorja slovenske policije Boštjan Lindav. Prav Fluherjeva je vse šokantne podatke zaupala svojemu nekdanjemu službenemu kolegu Davidu Klemencu. Vendar so omenjeni le igralci, ki jih omenja v svoji ovadbi Klemenc le izvršitelji ukazov obalnih veljakov iz Splošne plovbe. Ne pozabite, da tako novi stari vodja NPU Darko Muženič in vodja urada za preprečevanje denarja Anika Vrabec Božič prihajata iz Obale. Predvsem za Juriča in Muženiča velja, da sta pod direktnim vplivom dolgoletnega obalnega kriminalista Ljuba Volmuta. Izvedeli pa smo tudi, da je Volmut opravil nekaj poslov v podjetju Draga Kosa.  Vse zapisane besede v članku nam je potrdil tudi Matjaž Hrovatin, nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov in dolgoletni tajni sodelevec za preganjanje najhujše oblike kriminala. Sam je pripravljen razkriti še marsikaj zanimivega o ugrabiteljih policije z Obale in si enkrat za vselej očistiti ime v slovenski javnosti. Hrovatin pa se je zaradi medijske diskreditacije umaknil na delo v tujino.  Čas je, da se enkrat za vselej razkrijejo ugrabitelji slovenske policije, tožilstva in sodstva z Obale! Za njih ne velja, ali je leva oz. desna vlada. Pomembno jim je, da jim nihče ne odzvame moči in se jim ne upre, ki so si jo prigrabili ob nastanku samostojne države. Spoštovani bralci, svetujemo vam, da si ob koncu članka pozorno preberete obe kazenski ovadbi in sami ocenite, kdo vam govori resnico in kdo laže.

V našem mediju že dlje časa opozarjamo na t.i. državljansko vojno med obalnimi veljaki s prvim operativcem predsednikom Modre zavarovalnice Borutom Jamnikom in koroško vejo starih obveščevalnih struktur iz poslovnega-obveščevalnega kroga Janeza Zemljariča. Jp, Slovenija je res že od leta 1991 samostojna in neodvisna država, a to ne moremo zatrditi na področju policije, tožilstva in sodstva.

Kot je omenil samostojni novinar Bojan Požar, so stare povezave iz nekdanje službe države varnosti (UDBA/SDV) ostale v policiji, tožilstvu in v sodstvu in preko teh struj obvladujejo pomemben del slovenskega gospodarstva tako doma kot v tujini. Kdor si je prebral knjigo Vzporedni mehanizem globoke države dr. Rada Pezdirja mu je celotna zgodba jasna v nekaj sekundah.

V zadnjih tridesetih letih je vse ključne pozicije v teh institucijah prevzela obalna klika in korak za korakom spodrivala koroško vejo in prevzemala nadzor nad ključnimi institucijami v državi. Zakaj pa gospodarski-poslovni krog Boruta Jamnika ni dobil še nobene kazenske ovadbe?

V našem članku z naslovom Darko Muženič: Kako nizko mora Golob pasti, da bo prvič poiskal pomoč in odreagiral? Enako tudi Bojan Petan in bivši SDV! z dne 31. junija 2022 smo razkrili ključne igralce. Večino ključnih potez v slovenski policiji, tožilstvu in sodstvu se dogaja iz Obale. To se dogaja že vsaj trideset let. Ključno vlogo igrajo predvsem policijski, sodniški in tožilski kadri iz bazena Splošna plovba Portorož. Ali z drugimi besedami, kadri tesno povezani z Aldom Krejačičem, Antonom Karižem in Egonom Bandljem. 

Že v zgoraj omenjenem članku smo razkrili, da je v preteklosti ključne policijske operacije usmerjal sedaj pokojni diplomat Borut Šuklje. Kot smo izvedeli, bi naj njegovo vlogo v zakulisju prevzel potapljač Tanje Fajon, Miloš Njegoslav Milović. Poleg njega se omenja tudi državnega sekretarja na ministrstvu za obrambo in prvega operativca Marjana Šarca, Damirja Črnčeca. Po podatkih naših policijskih virov iz Obale pa so Črnčeca že večkrat videli prespati v vasi blizu Izole.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

LJUBO VOLMUT, CAPPA DI BANDA OBALNE POLICIJSKE STRUJE  

V zgoraj omenjenem članku smo izpostavili tudi ime Ljuba Volmuta, nekdanjega kriminalista na SKP PU Koper. Preko Ljuba Volmuta imata odločilen vpliv na delovanje koprskih kriminalistov in policistov prav Aldo Krejačič in Jamnikov samooklicani rejnik Bruno Korelič. Ključni vlogi obvladovanje policije za obalno omrežje ves čas igrata PU Koper in PU Celje. Zato vas naj ne čudi, ko se pred leti znebili celjskega kriminalista Simona Goluba. Le ta je po "uradnih podatkih" padel z lestvice in se ubil. Dan pred pričanjem na Logarjevi komisiji. Čudno.

Ljubo Volmut je tista oseba, ki stoji za večino napisanih kazenskimi ovadbami proti političnim in gospodarskim nasprotnikom obalnega omrežja. To je enkrat javno povedal tudi predsednik SDS-a Janez Janša. Vendar Volmut tesno povezan z omrežjem Splošne plovbe. Tako je njegov svak bil direktor hčerinskega podjetja Splošne plovbe v tujini, Splošne plovbe Singapur. Preko tega podjetja pa so se izvajale različne finančne mahinacije. Z veseljem vse zgoraj besede potrdimo, saj hranimo za vse to dokaze v uredništvu.

Enako nam je več virov potrdilo, da je Volmut opravljal določene naloge v podjetju Draga Kosa, nekdanjega vplivnega kriminalista in prvega predsednika Komisije za preprečevanje korupcije. To nam je potrdil tudi Matjaž Hrovatin, nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov.


				Ljubo Volmut. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)

Ljubo Volmut. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)

Volmut pa je vedno imel postavljene ljudi v vrhu PU Koper, da so lahko nadzorovali vse in jih pri njihovih poslih ni motil popolnoma nihče. Predvsem pri trgovini z drogo (kokain, heroin itd..). Ključni vlogi sta igrala Alenka Drolc in Dean Jurič. Na oddelku gospodarskega kriminala pa Darko Muženič, sedanji vodja NPU.


				Dean Jurič. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook)

Dean Jurič. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook)

Dean Jurić je osrednji igralec obalni igralec Ljuba Volmuta in "cappo di banda" alias "one man band" obalne kriminalitete in trgovine z drogo! Pri tem so mu pomagali oz. mu pomagajo Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandić in Heidi Fluher!

Kdo sploh je Dean Jurič? Nihče drug, ki si je s skupino zvestih sodelavcev podjamril koprsko in s tem tudi slovensko policijo. Potrebno je vedeti, da je Juričeva skupina aktivna že vsaj petnajst let in vodena s strani Ljuba Volmuta. Kdo so ključne osebe Juriča?

To so Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandič in žal vse kaže naivna kriminalistka Heidi Fluher (Hrvatin). Vse te obremenjajoče podatke razkrila ovadba  Davida Klemenca. Sam se nahaja že dlje časa v koprskem priporu, kjer se mu očita sodelovanje s slovensko vejo Kavaškega klana.

V odmevnem intervjuju za Topnews dne 21. maja 2021 je Valon Hoxlaj povedal, da sta za njegovo aretacijo odgovorna predvsem Dean Jurič in takratni vodja koprskih kriminalistov Matjaž Hrovatin.

Edina žrtev je bil Hrovatin, ki je s strani takratne generalne direktorice slovenske policije, sedanje notranje ministrice v Golobovi vladi mag. Tatjane Bobnar dobil izredno odpoved o zaposlitvi. Hrovatin je dejal, da sta za vse sporne akcije koprskih kriminalistov vedela tako Bobnarjeva kot sedanji v.d. generalnega direktorja slovenske policije Boštjan Lindav. A sta oba le ščitila policijske-kriminalistične predstavnike vzporednega mehanizma. Predvsem sta bila zaščitnika Deana Juriča. 

V mediju Nova24tv so dne 17. avgusta 2022 objavili članek z naslovom Nekdanja tajna sodelavca podala prijavo zoper skupino kriminalistov  med njimi tudi Jurič, ki mu je bil očitno napoti Hrovatin raziskovalne novinarke Nova24tv Sare Kovač.

V njej so povzeli del zgodbe, s katero se je moral soočiti osrednje žrtveno jagnje obalnih policijskih in kriminalističnih veljakov Matjaž Hrovatin. Po letih kalvarije se je odločil, da se ne bo več skrival pred nikomer in bo povedal svojo plat zgodbe razkril slovenski javnosti. Hrovatin je bil žrtev nameščene policijske akcije, saj so pri njegovem očetu odkrili osem sadik prepovedane konoplje. A je bil njegov oče hud rakav bolnik in si je s smolo le lajšal bolečine. Ni pa izvajal nobene prodaje prepovedane droge. Več si lahko preberete v članku na Nova24tv.


				Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Ob koncu članka si boste lahko prebrali obe ovadbi. V glavnih vlogah nastopajo Dean Jurič, Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Heidi Fluher. Poleg njih se še pojavlja ime kriminalista-forenzika Sebastijana Nedoha in nekdanjega policista Renata Peruša. Le ta je bil pred leti v sodnem procesu zaradi zlorabe prostitucije in trgovine z ljudmi so poročale Primorske novice dne 21.10.2011. Kot smo izvedeli, je letos umrl zaradi raka. V kazenski ovadbah se še pojavi ime koprskega kriminalista Jasmina Agiča. Za Nedoha je Klemenc v kazenski ovadbi zapisal, da je izdajal informacije najboljšemu prijatelju svojega sina, Luki Staraju, o preiskavi streljanja v Portorožu. Na spletu smo našli podatek, da je bil tudi registrirani nogometaš FC Koper in po poklicu ribič. V obeh ovadbah se pojavlja ime Eneja Bodlaja. Med policisti-kriminalisti se pojavljajo še imena Ernad Rastoder, Aljoša Zboden in Beno Tenko.

Eno osrednjih vlog pa je v kazenski ovadbi Hoxlaja odigral kriminalist Dejana Grandiča, tesni sodelavec Ribaša in Juriča. Grandič na PU Koper opravlja naloge pomočnika vodje sektorja kriminalistične policije. 

V obeh kazenskih ovadbah se poleg bratranca Cobre, Nysreta Hoxlaja pojavlja še ime večkrat obsojenega preprodajalca droge na Obali Sebastijana Fortune. Poleg njega pa se iz sveta obalnega podzemlja pojavljajo imena Bedran Shkurti, Darka Radonjić, Elton Shkurti, Aleksander Djurasevic. Darko Radonjić je lani januarja odprl samostojno podjetje, kjer se ukvarja s prevozništvom in prodajo vozil.


				Dušan Ribaš. (Foto: Posnetek zaslona-Policija, Primorske novice)

Dušan Ribaš. (Foto: Posnetek zaslona-Policija, Primorske novice)

Na spletu smo našli tudi članek iz Slovenskih novic z dne 7.julija 2022 avtorice Moni Černe z naslovom Razbili narkokartel: razkrivamo, kdo naj bi sodeloval v kriminalni združbi (FOTO). Na naslovni sliki na članku sta vidna prav David Klemenc in Nysret Hoxhaj. Kot je vidno iz članka, sta bila oba Klemenc in Hoxhaj obdolžena, da sodelujeta z Eltonom Shkurtijem. Le ta pa naj bi bil povezan z zloglasno črnogorsko kriminalno združbo Kavaški klan. Elton Shkurti pa je v zadevi Cobra po poročanju Primorskih novic in Dnevnika iz 22. marca 2018 priznal vse in dobil pet let zapora. Bedran Shkurti pa je bil pomemben igralec kriminalne združbe iz Izole.


				Nysret Hoxlaj in David Klemenc. (Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice, Moni Černe)

Nysret Hoxlaj in David Klemenc. (Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice, Moni Černe)

Poleg njih se pojavlja ime Bedrane Ahmič (Skhurti). Le ta se je znašla v albanskih medijih v povezavi s kriminalno združbo Ergysa Dashita. To si lahko preberete v članku z naslovom Si organizohej grupi i Ergys Dashit, kush ishin “kapot” e rajoneve italiane dhe detyra e sllovenes Bedrana Ahmiç objavljen dne devetega aprila 2022 v albanskem mediju Gazetaexpress.

Poleg nje se pojavlja ime Dejana Ilievskega. Na spletu smo našli, da je imel kratek čas status samostojnega podjetnika, kjer se je ukvarjal z pomožnimi gradbenimi deli in se tudi ukvarjal z dejavnostjo pretovarjanja.

V ovadbah se pojavlja ime še znanega prodajalca droge iz Obale, Kristijana Kocijančiča. Leta 2017 so v Dnevniku pisali, da je imel zaradi droge obsojeni Kocijančič sodni proces zaradi premoženja v vrednosti skoraj 146 tisoč evrov do katerega je po mnenju tožilstva prišel na nezakonit način.

V ovadbah se pojavi ime Asmirja Selimovića. Na spletu smo našli, da je lastnik podjetja Bagris, zemeljska pripravljana dela iz Ankarana. Podjetje je ustanovil 27. januarja 2021. Pojavljalo pa se še imena Matej Peroša, Aljoša Zboden, Sandi Kmetec, Oliviera in Karlo Bisachi.


				Dejan Grandič. (Foto: Posnetek zaslona- Primorske novice)

Dejan Grandič. (Foto: Posnetek zaslona- Primorske novice)

Kazenski ovadbi Klemenca in Hoxlaja razkrivata zelo sporne prakse delovanja kriminalista Deana Juriča in njegovih pajdašev! Preberite si obe ovadbi in ocenite, ali si Jurič, Ribaš, Kirbiš, Grandič in Fluherjeva zaslužijo, da opravljajo delo kriminalista! Za vsa ta dejanja sta v preteklosti vedela tako Tatjana Bobnar kot Boštjan Lindev! Kdo bo odgovarjal!?

V tekstu smo že pisali, da ključne naloge v slovenski policiji opravlja obalna klika s svojimi zvestimi pomagači. Nič drugače ni sedaj. NPU je prevzel Volmutov učenec Darko Muženič, naloge Urada za preprečevanje pranje denarja pa še obalna operativka, Anika Vrabec Božič. V preteklosti je bil dolgoletni šef na uradu Muženič.

Njegova edina naloga je bila, da prepreči kazenske ovadbe proti Splošni plobvi. Enako nalogo je imela v vrhu slovenske policije Tatja

na Bobnar, ki zaseda vrhove slovenske policije s kratko pavzo že od leta 2009. Enako njen izbranec na mestu v.d. generalnega direktorja slovenske policije Boštjan Lindev.

V objavljeni kazenski ovadbi, ki so jo delno predstavili v članku na Nova24tv se pojavljajo sledeči kriminalisti z Obale. Tako sta Klemenc in Hoxlaj sporna dejanja v trgovinah s prepovedanimi drogami očitalu "cappu di bandi" Deanu Juriču in Juričevim tesnim sodelavcem. To so Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandič in Heidi Fluher.

Objavljamo vam originalno zapisano kazensko ovadbo Davida Klemenca. Ob tem vas opozarjamo, da smo besedilo napisali v originalu, ne glede na slovnične napake, ki se pojavljajo. Ob tem boste na koncu članka lahko videli obe originalni napisani kazenski ovadbi. Preberite si vsebino in ocenite sami, ali si zgoraj našteti kriminalisti ne zaslužijo izredne odpovedi in da za svoja dejanja odgovarjajo pred sodiščem ( a to sodišče ne sme biti v Kopru op. a.).  

Kazenska ovadba proti koprskim policistom in kriminalistom na S.K.P. Koper s strani Davida Klemenca:

Spodaj podpisani David Klemenc roj. 19.11.1982 v Kopru podajam prijavo zoper skorumpirane policiste na S.K.P. Koper.

Heidi Fluher je moja znanka že dalj časa tako da mi je večkrat zaupala kako informacijo glede dela S.K.P. Koper. Za nekatere teh informacij je bila tudi finančno nagrajena. Že cca. 10 let nazaj ji je bila dodeljena naloga da se zbliža z menoj pa je le to zavrnila in mi kasneje povedala.

Začetek oktobra 2019 mi je povedala za akcijo v Izoli ko TPS (tajni policijski sodelavec op.a.) se giblje v krogih Bedrane Shkurti, Darka Radonjića in Eltona Shkurtija ter kako jih prisluškujejo, vedela pa je vse detajle saj intimno prijateljevala s tajnim sodelavcem policije kateri prihaja iz P.U. Celje. To mi je vse povedala, ko je TPS z njo prekinil razmerje.

To zgodbo sem kak teden kasneje zaupal prijatelju Nisretu Hoxsayu ko sva bila skupaj na dopustu v Turčiji, na kar mi je odgovoril da to že ve saj "Šnifi" to veselo razlaga po Izoli, saj je tudi on dobiva info iz S.K.P. od Dušana Ribaša oz. Duškota. Ko sem vse to povedal Heidi Fluher je ona povedala v službi in mi kasneje zaupala da je bil predvsem Mitja Kirbiš zelo prestrašen in radoveden o temu kdo je ta ki to govori in bi se rad srečal z njim. Da oceni kaj oseba ve in kako bi to lahko škodilo njemu in njegovemu mentorju Ribašu. Za vse to je bila kasneje H.Fluher nagrajena z boni trgovini Muller v vrednosti 250 evrov.

V obdobju po temu sva se večkrat dobivala največkrat ko je bila popoldne v službi ali dežurna in sicer v bližini S.K.P. Natančneje parking pri naselju 15.maj, kjer mi je v pogovorih zaupala več stvari glede službe in sodelavcev.

- O šefu Deanu Juriču da kako vsi vedo da je "pokvarjen in podkupljiv" ampak da je to javna skrivnost v policiji saj je dobro povezan na obeh straneh zakona in zato nedotakljiv.

-O Dušanu Ribašu da ji je kot drugi oče ter da je že dolga leta Juričev najtesnejši sodelavcev in je z njim zraven pri vseh sumljivih poslih.

- O Mitji Kirbišu da dovoli oz. ve za vse preprodaje prijatelja Peruš Renata ( tudi bivši sodelavec) da ima slike in dokaze vendar mu nič ne naredi ampak samo drži v šahu oz. ga izsiljuje da od njega dobi info, med drugim o Nysretu Hoxmaju za katerega je mogel Peruš zrihtati s tem da ga prepriča da se sestane s Kirbišem kjer bi le ta želel info o Matjažu Hrovatinu v zameno pa Hoxhaju dal datajle o njegovih postopkih katere vodijo zoper njega (N.H.).

Hoxhaj ni želel sodelovati saj mu je bilo takoj jasno da je Kirbiš nepošten. Govora je bilo tudi o Sebastijanu Fortuni, da kako eden največjih prodajalcev na Obali in kako mu nič ne morejo saj vedo da je močno povezan v vrhu koprske P.U. Dolgo niso vedeli kdo je njegova naveza, da so zaradi tega nižje rangirani krimininalisti S.K.P.-ja nemočni, so pa kasneje ugotovili da je Fortuna sodelaval z Kirbiš Mitja in predvsem Ribaš Dušan kateri je poskrbel da je bil
Fortuna vedno korak naprej pred vsemi in zato se je velikokrat izvlekel brez oz. minimalno kaznijo. Tudi v tem primeru je "javna skrivnost" da sta bila Kirbiš ter predvsem Ribaš s strani Fortune bogato nagrajena finančno kot z informacijami.

Največkrat sva debatirala o bivšem kriminalistu Matjažu Hrovatinu saj je bilo očitno da je prav on "trn v peti" vodilnim koprskega S.K.P. Vse to kar so mu naprtili da je z namenom njegove diskreditacije in uničenjem njegovega imena saj so se ga bali ker so vedeli da ima obremenilne dokaze zoper njih, da če ga uspejo odstranit iz policijskih vrst njegova beseda ne bo imela več teže, in tako se bo vse glede njih enostavno pometlo pod preprogo.

Glede Matjaža je tudi rekla da mu želijo naprtiti krajo približno 20 kg konoplje na nekem zasegu ( avtocesta počivališče Risnik). Da ker niso vodilni vedeli od kod Hrovatinu informacije o postopku glede njega so različnim delavcem razlagali različne zgodbe o temu kdo je šel Hrovatina prijavit v Ljubljano in čakali katera info se bo pojavila ( seveda so bile informacije katere so se širile lažne).

Ker je Hrovatin ob prihodu iz pripora prvega poklical Jasmina Agiča so nad njim uvedli interno neuradno opazovanje saj so sumili da prav Agič in Hrovatin sodelujeta. To so vedeli nekateri kriminalisti ki so bili blizu Juriču in Ribašu. Zaplet zgodbe nastane nekje v začetku leta 2020 ko mi je H. Fluher ponudila da lahko zrihta Nysretu pravega "bossa" Deana Juriča ter da ga ta sprejme v svoj krog, pod pogojem da se zbliža z Matjažem H. in jim pomaga ga potunkat, ter naj ga pred Juričem čimbolj očrni.

Nysret ni želel a mi j H. Pluher začela razlagati o opombah v računalniku ( ki se tičejo Hoxsaja) katere naj preverim ( kar so kasneje tudi storili) ter da lahko oni preuredijo tako da izpade da jih je napisal policist Ernad Rastoder za katerega se ve da je bil Matjažev človek tako da bo Nysret lažje verjel zgodbi katera je bila da Nysret plačuje stanovanje Eneju Bodlaju kateri v zamenu za to prevaža mamila z Nysretovim avtom Audi A3.

Kar je popolnoma izmišljeno saj že v štartu Bodlaj Enej nima vozniškega dovoljenja saj je znan po temu da ni sposoben vozit bicikla in motorja kaj šele avtomobila v katerem ni nikoli sedel za vozniški sedež ane da bi znal avto voziti ali sploh prižgat in menjat prestave. Resnica je da Hoxlaja in Bedlaja je vezalo le to da sta skupaj kadila travo.

Dal sem ji Nysretovo št. 069 900 974 nakar jo je predala Juriču. Kasneje enkrat avgusta 2020 mi je Nysret povedal da je Juriča informiral za en nasad katerega je bil dogovor da ga skupaj z Matjažem pokradla ter ga tam Jurič in njegovi ujamejo a se na koncu ni izšlo saj Hrovatin ni želel sodelovat.

Nazadnje sem imel z njo opravkav 20.10.2020 ko mi je prišla na stadion Bonifika, kjer sem pomagal organizaciji tekme, povedat da od naslednjega dne to je 21.10 Nysreta priklopijo na prišlukovanje in opazovanje.

Naj ima še cca. 2 tedna telefon pol pa naj razbije in vrže da ne bo takoj očitno in posledično sumljivo, pa tudi ne ujamejo pogovore ki sta jih imela onadva po Faceboku kjer je ona bila pod imenom Tarantela Adelaide in Heidi Tarantela z njo sem po Facebooku in aplikaciji Viber s sporočili ki se izbrišejo oz. kodiranimi komuniciral tudi jaz.

Naj še iz S.K.P. Koper omenim še neprofesionalnega kriminalista- forenzika Sebastjana Nedoha kateri je izdajal informacije o hišni preiskavi (opozoril) ter o streljanju v Portorožu osebi Luka Staraj (prvoobtoženi) kateri je najboljši prijatelj Nedohovega sina Jakoba.
David Klemenc

FOTOKOPIJA KAZENSKE OVADBE DAVID KLEMENC:

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 23. Mar 2023 at 09:22

1920 ogledov

[Video]Oddaja Aktualno: Novinarji Bojan Požar, Mirko Mayer in Luka Perš razgalili Golobove balkanske posle!
V oddaji Aktualno na Nova24tv so predstavili zakulisje o balkanskih poslih (para) državnega podjetja GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Ob voditelju oddaje Borisu Tomašiču so nastopili še urednik in novinar Požareporta Bojan Požar, odgovorni urednik informativnega programa na Planet TV Mirko Mayer in novinar Prava Luka Perš. Ironija je toliko hujša, da se z eno najbolj razvpitih afer na Balkanu ukvarjajo veliko medijev zahodnega Balkana le v Sloveniji osrednji večinski mediji o teh poslih molčijo kot miške. V oddaji so gostje skupaj z voditeljem oddaje Borisem Tomašičem razkrili sporno poslovanje kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja in srbsko podružnico podjetja GEN-I v Beogradu, "kraji" romunske identitete Roberta Goloba in o nakazanih 103 tisoč evrih podjetja GEN-I sedanji generalni sekretarki Gibanje Svoboda Vesni Vukovič. Omenjeni znesek pa je Vukovičeva prejela v obdobju, ko je bil na vrhu družbe njen strankarski šef Robert Golob. V oddaji so se razkrile še marsikatere zakulisne informacije o katerih se v Sloveniji molči. Spodaj si lahko oddajo pogledate v celoti in sami lahko ocenite zakaj aktualni predsednik vlade Robert Golob o tej temi molči kot miška in se izogiba jasnim odgovorom glede balkanskih poslov podjetja GEN-I. Uživajte v ogledu.Luka Perš

Sat, 18. Mar 2023 at 22:37

2721 ogledov

Zaradi članka o Vuku Čosiću bi glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov ZAPRL MEDIJ PRAVA! Aljoša, hvala!!!
"Če tole ne bo sankcionirano z zaprtjem tega "medija", prepovedjo opravljanja novinarskega poklica oziroma v resnici s prepovedjo izdajanja za novinarja ter z visoko denarno, če ne tudi zaporno kaznijo, potem pa tudi. Kakšna pritlehnost," se je glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov odzval na naš članek o Vuku Čosiću. Spoštovana direktorica (para) državne Cankarjeve založbe Alenka Kepic Mohar, zanima nas, ali podpirate zgornjo izjavo vašega glavnega urednika Aljoše Harlamova?V našem mediju smo objavili članek z naslovom Obveščevalni namig iz tujine: Vuk Čosić močno vpleten v afero FOTOPUB?! Čosićeva dejanja branila odvetnica Inštitut 8.marec?!. Vse kaže, da se je za fasado nevladne organizacije Pravne mreže za varstvo demokracije odzval tudi Vuk Čosić. Pravna mreža za varstvo demokracije je sporočila, da bo nudila brezplačno pravno pomoč Čosiću in s pomočjo odvetniške pisarne Zakonjšek napoveduje vložitev tožbe proti mediju #Prava zaradi zgoraj napisanega članka.Sami smo se odzvali zelo mirno, saj se zavedamo da lahko kdor koli zaradi naših napisanih člankov proti nam uporabi vsa razpoložljiva pravna sredstva. Tudi vložene tožbe so del medijskega poklica. Vsak, ki opravlja ta poklic mora to vzeti na znanje. Enako tudi žaljivke in kritike na svoj račun. S tožbami se zaradi svojega dela soočamo vsi mediji. Od Bojana Požarja, Nova24tv, Demokracija, Necenzurirano, Reporter, Delo, Dnevnik, Večer, Mladina, POP TV, RTV Slovenija. Naj sodišče odloči, kdo ima prav in kdo ne.Foto: Prava.siGlavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov bi nas zaradi članka o Čosiću kar izbrisal in prepovedal medij Prava!?Po objavi novice Pravne mreže za varstvo demokracije so se pojavili takšni ali drugačni komentarji. Vendar nas je med množico komentarjev presenetil tvit glavnega urednika Cankarjeve založbe Aljoše Harlamova. V svojem tvitu je zapisal sledeče:"Če tole ne bo sankcionirano z zaprtjem tega "medija", prepovedjo opravljanja novinarskega poklica oziroma v resnici s prepovedjo izdajanja za novinarja ter z visoko denarno kaznijo, potem pa tudi. Kakšna pritlehnost."Na njegovo mnenje smo se odzvali s kratkim sporočilom, da se mu zahvaljujem za njegovo svobodno in demokratično mnenje. Na naše mnenje se je še enkrat odzval Harlamov:"Luka, zaskrbljujoče je, da ne razumeš, kaj je razlika med mojim mnenjem in tvojim novinarskim delom. Da niti ne omenjam, da jaz za svojim mnenjem stojim, ti si si pa gladko izmislil vir in v članku sam priznal, da nimaš nobenega dokaza za svoje laži. Upam, da boš odgovarjal."Spoštovani glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov, kritiko na račun svojega dela vedno sprejemam z največjim veseljem in mnenja svojih kritikov tudi zelo spoštujem. Vendar ste se ujeli v isto past kot sam. Vsaj vaša prva izjava je bila zapisana v tem smislu.Foto: TwitterSpomnite se, ko se je zahtevalo, da bi se prepovedalo delovanje strank Socialnih demokratov in Levice. Takrat sem predvsem zaradi medijske odmevnosti, večkratnih klicih gospoda Vilija Kovačiča zelo naivno popustil in se podpisal kot sopodpisnik ustavne presoje prepovedi delovanja obeh strank. Vendar sem po pogovoru z mojim stricem Borisom Cipotom hitro ugotovil, da sem naredil veliko napako. Pogovora se še danes spominjam. Novinarji smo lahko kritični do katere koli politične stranke v Sloveniji, ne moreš pa se kot novinar podpisati pod ustavno presojo za prepoved delovanja političnih strank.Foto: TwitterHitro sem mu dal prav. Kasneje v tej zgodbi nisem več sodeloval ali pa o njej medijsko poročal po vloženi ustavni presoji. Zato se še enkrat javno opravičim Socialnim demokratom in Levici. Še danes mi je žal, da sem se podpisal. Koordinatorju Levice Luku Mescu pa sem se glede tega tudi osebno opravičil po njegovem zaslišanju v državnem zboru kot kandidata za ministra v sedanji vladi dr. Roberta Goloba. Moja poteza je zelo podobna vaši izjavi o zaprtju našega medija.Spoštovani glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov, predstavljajte si sledeči scenarij. V vašem timu se odločite, da boste kot Cankarjeva založba izdali knjigo xxx avtorja/ avtorice. Nenadoma javnost zaradi izdane knjige postane ogorčena. Med drugim se pojavijo zahteve o prepovedi izdajanja knjig Cankarjeve založbe in njeno zaprtje. A oba dobro veva, da bi šlo v tem primeru za pretiravanje.Kot sem jaz storil takrat napako, ste jo tudi vi v mojem primeru.Ne moti nas, da ste kritični do napisanega članka. Vendar zaradi enega napisanega članka ne morete zahtevati, da se naš medij zapre, avtorju pa prepove opravljanja svojega novinarskega poklica. Predvsem pa si take izjave po našem mnenju ne more privoščiti glavni urednik Cankarjeve založbe.Foto: Posnetek zaslona-Nisemlevicar.siNič, mogoče pa si predstavniki progresivne woke neodvisne civilne družbe le želijo, da se vrne zloglasni jugoslovanski 133. člen!Luka Perš

Sat, 18. Mar 2023 at 08:04

1671 ogledov

Stara šahovska garda dosegla svoje!Edini kandidat za predsednika ŠZS je Dušan Mes!V upravni odbor ŠZS prihaja Branko Masleša!
Stare strukture Šahovske zveze Slovenije (ŠZS) so najverjetneje spet zmagale. Oba opozicijska kandidata za predsednika ŠZS sta "odstopila" od kandidature. Kot edini kandidat za predsednika ŠZS je na predlog upravnega odbora zveze predlagan generalni direktor državnih Slovenskih železnic Dušan Mes, tudi glavni sponzor ŠZS. V upravni odbor ŠZS pa bo zelo verjetno na občnem zboru zveze izvoljen nekdanji predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branko Masleša.V našem mediju smo v preteklosti že pisali o predsedniških volitvah na Šahovski zvezi Slovenije ( Dušan Mes postaja novi šef Šahovske zveze Slovenije?! Je to nagrada, ker je častil klanu Bandelj-Knežević 200 tisoč evrov?!!! in Kaj za VRAGA se dogaja na Šahovski zvezi Slovenije? Stara šahovska garda ne najde GREŠNEGA KOZLA! Ali je Dušan Mes izpadel?).Vse kaže, da je stari šahovski gardi spet uspelo zadržati svoj vpliv. Na letošnjih predsedniških volitvah za predsednika ŠZS so kandidirali Dušan Mes (predlagatelj ŠD Železničar), Božo Štucl (predlagatelj ŠK Branik Maribor) in Adrian Mihalčišin (predlagatelj ŽŠK Maribor Poligram). Kljub temu, da se je po napovedih obetala ostra bitka za mesto predsednika temu ni bilo tako. Štucl in Mihalčišin sta pred volitvami odstopila od svoje kandidature. Tako je upravni odbor izvolil dosedanjega podpredsednika ŠZS Dušana Mesa, generalnega direktorja državnih Slovenskih železnic za predsednika ŠZS. Slovenske železnice pa so tudi glavni sponzor ŠZS.Foto: Prava.siZakaj sta od svoje kandidature odstopila Štucl in Mihalčišin?Dobili pa smo tudi nekaj zakulisnih informacij, zakaj sta od svoje kandidature odstopila Božo Štucl in Adrian Mihalčišin. Po informacijah naših šahovskih virov je z kandidaturo Božota Štucla opravil Matjaž Mikac. Nič, Štuclu je le namignil, "da se igra z ognjem in ne ve v kaj se spušča".Z drugim kandidatom pa naj bi opravil kar Mirko Bandelj. Mihalčišin je član ŽŠK Maribor Poligram. Omenjeno šahovsko društvo pa ima svoje prostore v lasti stavbe Slovenskih železnic. Bandelj mu je na "gentelmenski" način svetoval, če je pozabil, kdo je lastnik stavbe kjer ima njegovo društvo prostore. V primeru, da bi se Mihalčišin odločil za kandidaturo bi se lahko zgodilo, da bi Slovenske železnice odpovedale najemno pogodbo ŽŠK Maribor Poligram. V zameno za odpoved svoji kandidaturi pa so ga predlagali za člana upravnega odbora ŠZS.Foto: Bralec Prava.siV upravni odbor Šahovske zveze Slovenije prihaja Branko Masleša!Pridobili pa smo tudi dokument, koga vse je sedanji upravni odbor predlagal za nov mandat v UO ŠZS. Med kandidati so se znašli Mirko Bandelj (predstavnik klubov, pravno-statutarno področje), Marko Coklin ( predstavnik klubov- predsednik Odbora dopisnih šahistov), Dr. Jana Krivec (vrhunski in ženski šah, predstavnica klubov), Branko Masleša (predstavnik klubov), Adrian Mihalčišin (vrhunski šah, predstavnik klubov), Gojko Musić (seniorski šah, predstavnik klubov), Franc Poglajen (mladinski šah, predstavnik klubov), Silva Razlag (predstavnica klubov), predsednik UO Fundacije Vesne Rožič Adrijan Rožič (predstavnik klubov) in kot sponzorja Miroslav Štravs (T-2) in dr. Boris Žitnik (Inštitut dr. Milan Vidmar).Med predlaganimi imeni za nov upravni odbor zelo verjetno izstopa nekdanji predsednik VS RS Branko Masleša. Foto: Bralec Prava.siLahko sklepamo, da sveži upokojenec ne more mirovati na Obali in potrebuje nove izzive v tretjem življenjskem obdobju. Je pa tudi res, da velja Branko Masleša za zelo dobrega šahista. Upajmo le, da bo strogo sodniško držo zadržal tudi v ŠZS in bo zelo pozorno spremljal, kam bo izginil vsak evrov na zvezi. Nič, pustimo se presenetiti.Luka Perš

Mon, 13. Mar 2023 at 17:02

2378 ogledov

To je Darko Nezvatović,zelo sporna kronska priča tožilstva v procesu Kavaški klan in "izdajalski" tajni policijski sodelavec!
Darko Nezvatović velja za osrednjo pričo tožilstva proti članom slovenskee celice črnogorske mafijske združbe Kavaški klan. Po informacijah naših virov je bil prav Nezvatović eden izmed "arhitektov" slovenske celice mafijskega klana iz Črne gore. Nezvatovič pa je dejansko z izdajo svojih dolgoletnih kriminalnih kameradov si počistil konkurenco na Obali pri trgovini s drogo. Proces proti slovenskim članom Kavaškega klana vodi tožilec Jože Levašič, tudi zelo dober prijatelj nekdanjega dolgoletnega vodjo SK PU Deana Juriča, sedaj zaposlen na NPU UKP GPU. V preteklosti smo razkrivali v našem mediju pričevanje Mehmeda Mahmutovića, da je v preteklosti delal kot član Kavaškega klana po navodilih Nezvatovića in Juriča. Na naša vprašanja o Darku Nezvatoviču sta nam tako Dean Jurič kot policija ponudila "golobovski odgovor." So pa v preteklosti že ostro zanikali v vodstvu slovenske policije, da bi obstajala povezava med Juričem in Kavaškim klanom. Vse kaže, da saga o eni najbolj spornih prič Darko Nezvatoviću še zdaleč ni končana.Osrednji slovenski mediji Darka Nezvatovića predstavljajo kot ključnega skesanca in glavno pričo v sodnem procesu proti slovenskim članom črnogorske mafijske združbe Kavaški klan. Mi smo v našem mediju predstavili popolnoma drugačno sliko o Nezvatoviću kot ga predstavljajo večinski slovenski mediji.V lanskem letu smo objavili dva članka z naslovom [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! (3.2.2022) in [PISMO MEHMEDA MEHMETOVIČA] DEAN JURIČ OBLJUBIL MEHMETOVIĆU, DA NE BO PROCESIRAN ZA POSKUS UMORA ALENA ZILIĆA!! (7.12.2022) problematizirali sodelovanje med članom slovenske celice Kavaškega klana Darko Nezvatovićem in obalnim kriminalistom, nekdanjim vodjem SK PU Koper Deanom Juričem. Iz slovenske policije pa so nam pred kratkim sporočili, da je Jurič sedaj zaposlen na NPU UKP GPU. Na podlagi predstavljenih kazenskih ovadb in pisem je zapornik Mehmed Mahmetovića obtožil večkrat Nezvatovića, da je ves čas deloval pod direktnimi ukazi Juriča. V obeh člankih so bile napisane hude obtožbe s strani Mahmetovića, da sta prav Nezvatović in Jurič mu naročila, da naj ubije enega izmed zapornikov v enem izmed slovenskih priporih. Jurič pa je Mahmutoviću še obljubljal, da za poskus umora sploh ne bo procesiran. V obeh člankih se je tudi razkrilo, da je Nezvatović skupaj s svojimi člani ustahoval obalne dilerje ter za Juriča kradel drogo in denar. Mahmutović je tudi zatrdil, da je Jurič odgovoren za krajo del zaplenjne 400 kilogramov pošiljke kokaina. Nezvatović pa je tudi po naročilu Juriča enemu "ciganu" na Obali odrezal prst. Vse to je razkril Mehmed Mahmutović v podanih kazenskih prijavah na policijo, NPU in slovensko tožilstvo.Sam se je zaradi tega počuti življensko ogroženega. Sumi, da so ga hoteli v preteklosti hoteli zastrupiti , a je podano kazensko ovadbo Mahmutovića okrajno tožilstvo v Mariboru zavrnilo.Potrebno pa je tudi izpostaviti, da sodni proces proti slovenskim članom kavaškega klana na tožilski strani zastopa Jože Levačič, obalni tožilec iz SDT in zelo dober znanec obalnega kriminalista Deana Juriča.Foto: Prava.siMi smo tudi Deanu Juriču v preteklosti poslali vprašanje v zvezi z Nezvatovićem:Kakšno je vaše mnenje o glavni priči v procesu Kavaški klan Darku Nezvatoviću? Sami smo večkrat predstavili kazensko ovadbo in pisma Mehmeda Mehmutovića , ki je obtožil vas in Darka Nezvatovića, da je opravljal nekatere naloge po vaših navodilih? Ali ste velikokrat obravnavali Darka Nezvatoviča zaradi kaznivih dejanj?Kriminalist Dean Jurič nam je podal sledeči odgovor:"Spoštovani,na podlagi 34. člena Zakona o organiziranosti in delu v Policiji nisem pristojen za obveščanje javnosti o izvajanju nalog policije, zato sem vaša vprašanja posredoval odgovornim, ki bodo pripravili celovit odgovor.Poudarjam pa, da sem svoje naloge vedno opravljal zakonito in strokovno. Pri tem sem posebej skrbel, da nisem okrnil svoje integritete in integritete policijske enote, v kateri sem opravljal naloge. Posebej sem se trudil ravnati skladno z vsemi kodeksi, ki opredeljujejo pošteno delovanje policista."Policija nam je poslala sledeči odgovor:V notranjevarnostnih preiskavah nismo ugotovili, da bi Dejan Jurič storil odklonsko ravnanje ali drugače odredil izvajanje nezakonitih ukrepov. V policiji, na podlagi prijav, vodimo še en notranjevarnostni postopek, v katerem preiskujemo domnevna odklonska ravnanja policistov v preiskavi, prikateri pa Dean Jurič ni sodeloval.Vse lepo in prav, a na našo vprašanje ne s strani Juriča ne s policije nismo dobili nobenega konkretnega odgovora glede Darka Nezvatovića. Nič, temu se reče profesionalna "komunikacija. Nič, nekaterim je vzor v komunikaciji kot kaže trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob. So pa v preteklosti tako Jurič kot policija že zanikala, da bi omenjeni dolgoletni kriminalist iz Obale sodeloval s člani Kavaškega klana.Jože Levašič, obalni tožilec zaposlen na Specializiranem državnem tožilstvu vodi proces proti slovenskim članom Kavaškega klana. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik)Razkrivamo novo sporno delovanje Darka Nezvatovića kot tajnega policijskega sodelavca!!!V naše uredništvo smo prejeli več slik in video posnetkov. Glede na to, da imamo dovoljenja vira, da se objavijo posnetki jih bomo zelo verjetno objavili v našem mediju. Po pripovedovanju naših virov se na njih pojavljata Darko Nezvatović in Aljoša Barovič. Časopis Večer je maja 2021 poročal, da so bili Aljoša Barovič, Sašo Vamberger, Robert Korošec in Alex Vrbnjak (oz. Aleksander Vrbnjak) obtoženi, da so preprodali šest kilogramov kokaina. V juniju 2022 pa je Večer poročal, da so štajersko kokainsko navezo izpustili iz pripora.Posnetke, ki smo jih pridobili v našem uredništvu razkrivajo dogajanje med 16. aprilom in 4. majem 2021. Nekaj dni za tem so sledile množične aretacije članov slovenske celice Kavaškega klana. Nezvatović pa je čudežno pobegnil. Kot Čubrilović. Vendar za razliko od Čubrilovića osrednja kronska priča v procesu Kavaški klan izkorišča ugodje dogovora in svoje sumljive posle "fura" naprej.Foto: Bralec Prava.siKot smo izvedli, je dejansko Nezvatović nastavil zanko Baroviću, da je ta kupil kilogram kokaina od neznanega motorista na posnetku. Naši viri iz policijskih vrst so nam povedali, da je Nezvatović pisno priznal na policiji, kdo je bil neznani motorist na posnetku. Vendar je na posnetku jasno vidno, da Nezvatović niti slučajno ni moral videti ne Barovića ne neznanega motorista. V tistem trenutku se je nahajal v notranjosti hiše. Pa tudi, če je bil na balkonu enostavno ni mogel videti, kaj počneta Barovič in neznani motorist. Nezvatovič pa je točno vedel, kdo je neznani motorist na posnetku. Kako je to vedel? Verjetno so mu ime motorista "prišepnili" njegovi zavezniki v modrih uniformah.Izvedeli pa smo še eno informacijo. Barovič bi se naj ukvarjal s prodajo in najemom avtomobilov. Pred leti je Nezvatović na lizing pri njem kupil enega od prestižnih avtomobilov. Po pripovedovanju naših virov Barović denar za avto od Nezvatovića ni videl nikoli. Še več, naši viri trdijo, da ima Barovič celotno goljufijo Nezvatoviča dokumentirano s dokumenti. Pri tem dejanju pa Nezvatoviću ne bi pomagale še tako odlične zveze v vrstah slovenske policije, tožilstva in sodstva.Vendar, kot so nam povedali obalni "undeground" viri je Nezvatović tudi to akcijo izvajal po navodilih Juriča. Zdaj, če to drži, tega ne vemo. Lahko res za celotno akcijo stoji Jurič. Vendar je nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov marca 2021 doživel premestitev iz vodje SK PU Koper v vodstvo takrat novoustanovljene avtocestne policije. Glede na prikazane datume na posnetkih se zdi čudno, da bi Jurič med aprilom in majem 2021 nadzoroval delovanje Darka Nezvatovića v tajni policijski akciji. A sami zelo dvomimo v vpletenost Juriča glede na predstavljene datume. Mogoče pa želi le Juriču kdo posredovati sporočilo, da je čas za prenehanje starih obalnih kriminalističnih praks. Ne bi se pa niti čudili, če bo po objavi članka spet prišel klic iz murskosoboških kriminalističnih vrst, da se spet zglasim pri njih na "informativnem razgovoru."Luka Perš

Fri, 10. Mar 2023 at 15:24

2825 ogledov

Slovenija v osrčju EKOMAFIJE! Se čudite, zakaj je gorel Kemis?!Kdo spušča mafijo od leta 1956 v Slovenijo!
Ali je vrhniški Kemis moral zgoreti zaradi vpletenosti italijanske ekomafije? V preteklosti so se že pojavljale informacije, da je Kemis del svojih "vzporednih poslov" opravljal za italijanska podjetja za predelavo odpadkov. Njihovo lastništvo pa bi naj bilo močno povezano s člani italijanskih mafijskih skupin. Tudi naši tuji obveščevalni viri so nam potrdili, da so sporne povezave in posli Kemisa z italijanskimi mafijskimi podjetji pod lupo italijanskih preiskovanec organov pregona, Olafa in Eurojusta. Kot so se aretacije zaradi zlorab evropskih sredstev na področju okoljskih projektov zgodile na Hrvaškem jih lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi v Sloveniji. Srbski medij Magazin Tabloid je razkril, da je italijanska mafija le v poslih z nafto, plinom, elektriko zlorabila vsaj štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev. Podobne milijarde evrov nepovratnih sredstev z evropskih skladov pa so obrnili tudi v poslih z nedovljenimi in sumljivimi odpadki škodljivimi za okolje. Spomnite se samo na film Gomora ali pa na smetarska odlagilišča v italijanskem sicilijanskem mestu Neapelj. Pri tem sta italijanski ekomafiji Slovenija in Hrvaška z balkanskim kraljem smeti Petrom Pripuzom kot članici Evropske Unije prva izbira. V enem izmed člankov pa smo tudi opazili, kako je eno izmed mafijskih smetarskih podjetij v bližini Benetk izdajalo fiktivne dokumente hčerinskemu podjetju Petrola na Hrvaškem, Petrolu Zagreb. Smetarski mafijci iz Italije pa so smeti zakopali preko meje na slovenskih kmetijskih površinah in v gozdu. Skupaj so zakopali do 1700 ton sumljivih odpadkov. Sploh nas ne preseneča, da se je to dogajalo v (para) državnih podjetjih s pomočjo njihovih hčerinskih družb. Lahko si še tako zatiskamo oči, ekomafija predstavlja enega najhujših problemov v sedanji družbi! Slovenija je spet ena najbolj pomembnih tranzitnih držav za sumljive posle z odpadki italijanskih mafijcev. Na to so opozorile tudi uradne italijanske institucije organov pregona. Pojav ekomafije ni hec, pa tudi dokazujejo vsakoletna poročila o ekomafiji italijanske nevladne organizacije Legambiente. "Slovenija nima mafije, mafija ima državo!", je že pred leti razkril balkanski bojevnik Anastazij Martinčič.V preteklosti smo v Sloveniji lahko spremljali "prvomajske goreče krese" na različnih lokacijah, ki so namenjene predelovanju in shranjevanju odpadkov. Gorelo je v Lenartu, Ljutomeru, v ljubljanskem Zalogu in na Vrhniki. V maju 2017 smo bili priča enemu najbolj grozovitih požarjev v vrhniškem podjetju Kemis v lasti Gorenja. V preteklosti pa sta bili lastnici Kemisa hčerinski družbi Gorenja, Surovina in Ecoinvest Gorenje. Surovino so kasneje prodali kralju banan Izetu Rastoderju, družbo Ecoinvest pa pripojili nazaj k matični družbi Gorenje.Kaj vse so do zdaj v primeru Kemis uradno zatajile "neodvisne, strokovne, javne" institucije je škoda izgubljati besed. O tem se je ogromno pisalo v preteklosti v slovenskih medijih. Sedaj se s Kemisom in njegovim obratovanjem bori vodstvo vrhniške občine pod vodstvom Danijela Cukjatija (SDS) razkriva Nova24tv v članku z naslovom Vrhniški župan: Kemis ni uspel dokazati, da ne predstavlja nezakonitega tveganja za okolje. V omenjenem članku so zapisali sledeče:"V času pisanja članka Igrajo se z življenji: Zdravniki ne vedo, s čim so se zastrupili gasilci, ker Kemis skriva podatke! smo izvedeli, da so določeni pomembni posamezniki iz Italije prejeli več anonimnih klicev, ki so namigovali, da je Kemis sodeloval z neapeljsko mafijo Camorro, ki naj bi svoje odpadke prodajala tudi na Vrhniko."Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvObveščevalni namig iz tujine: Kemis je bil povezan v "vzporednih poslih" z mafijskimi smetarskimi podjetji iz Italije! Bo kmalu tudi Slovenija doživela "evropsko usodo" kot Hrvaške zaradi zlorabe evropskih sredstev na področju okoljskih projektov?!Že nekaj časa se pojavljajo namigovanja in govorice, da so v Kemisu potekali tudi "vzporedni posli". Po naših poizvedovanjih v lokalnem okolju so tudi do nas prišle govorice, da bi naj z njihovih kemičnih spojin nastajale sintetične droge.Zelo verjetno so to opravljali za italijanska smetarska podjetja povezane z italijansko mafijo. Obrnili smo se tudi na naše tuje obveščevalne vire. Povedali so nam, da so v Italiji in v nekaterih evropskih institucijah že obveščeni o spornem sodelovanju Kemisa z italijansko in balkansko t.i. ekomafijo. Pri tem so tudi dodali, da jih pri tem ni rešil požar iz leta 2017.Mi v našem uredništvu ne posredujemo nobenih dokazov, zato res lahko gre v primeru Kemisa tudi za govorice njihove poslovne konkurence. Je temu res tako? Morate vedeti, da je bil Kemis ves čas pod patronatom do leta 2019 (para) državnega podjetja Gorenje in hčerinskih družb (Surovina, Ekoinvest Gorenje). Trenutni kitajski lastniki Gorenja pa so v januarju letos razkrili, da namerevajo Kemis prodati. Le komu in zakaj? se lahko vpraša vsako izmed vas.Kot boste prebrali v nadaljevanju, je italijanska mafija od 70.ih let prejšnjega stoletja skrbela, da se je oprani denar spreminjala v legalnega. V preteklosti smo že razkrili, da so italijanska mafijska podjetja le na področju elektrike, plina, nafte s pomočjo drugih podjetij si pridobila za več kot štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev s skladov EU. Podobno številko, štiri milijarde evrov je italijanska mafija na račun evropskih sredstev obrnila v poslih z odpadki. Spet so glava vez za italijansko mafijo države zahodnega Balkana. Predvsem Slovenija in Hrvaška kot članici Evropske Unije. Italijanska mafijska smetarska podjetja pa se tudi množično iz juga Italije selijo na severni del Italije. Kot je italijanska mafija povezana z balkansko elektro-energetsko hobotnico je povezana tudi s t.i. balkansko smetarsko hobotnico. V njej že dlje časa igra osrednjo vlogo Hrvat Peter Pripuz, kralj balkalskih smetišč. Vse kaže, da so tudi v Bruslju opazili, da denar davkoplačevalcev EU izginja neznano kam. Ne smemo pozabiti tudi na hčerinske firme Kemisa v Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Prav Hrvaška je bila v preteklih dveh letih osrednja tarča Olafa, Eurojusta in drugih evropskih institucij zaradi zlorab finančnih sredstev EU na področju okoljskih projektov. Zaradi razkritih afer pa so morali svoj položaj zapustiti tudi nekateri ministri sedanje Plenkovičeve vlade. Tudi na prisotnost t.i. ekomafije v Sloveniji pa so opozorili tudi ustvarjalci oddaje Ekstravizor na TV Slovenija z naslovom Odpadki v ognju.Na desni strani lahko vidite, da je italijanska ekomafija za svoje posle izkoristila tudi hčerinsko podjetje Petrola, Zagreb Petrol. (Foto: Posnetek zaslona-Ilgazetino)V sporne posle ekomafije vpleten hčerinska družba Petrola, Zagreb Petrol!?Italijanski medij Il gazetino pa je v članku Il paradiso dei rifiuti delle aziende nei boschi in Slovenia: «Roba lì sotto da 20 anni, tonnellate di pellame, gomma, plastica...» leta 2022 zapisal, da so beneška smetarska podjetja v gozdu na slovenski strani meje nepooblaščeno zakopali 1700 ton materialov iz vrst usnja, gume in plastike. Med osumljenci se je znašel tudi Matej Bizjak iz Kopra.Kriminalna združba je delovala vedno na isti način. Med kontrolami so tako na vrhu naložili t.i. neškodljive odpadke, na dnu vsakega tovora pa so bili skriti najbolj nevarni odpadki. Na lažnih dokumentih je bil kot prejemnik odpadkov napisano hrvaško hčerinsko podjetje slovenske (para) državne družbe Petrol, Skupina Petrol Zagreb. Po ugotovitvah slovenske policije omenjeni tovornjaki niso nikoli prispeli v Zagreb. Večino nevarnega tovora je končalo na kmetijskih površniha in v gozdu v Sloveniji.Spet se pojavlja hčerinsko podjetje (para) državnega podjetja z močnim lastniškim deležem države. Tega, da ni vedel nihče ne v vodstvu hčerinske družbe ali vodilni v Petrolu spominja na kolektivno amnezijo spomina vodilnih na GEN-I pri njihovih balkanskih poslih. A res verjamete, da so mafijska smetarska podjetja iz Italije izbrala Petrol naključno. Niti malo.Nekdanji politik in dolgoletni profesor na Fakulteti za varnostne vede dr. Bojan Dobovšek je v preteklosti razkrival pojav ekomafije v Italiji in v Sloveniji. (Foto: Posnetek zaslona Portalplus in Ministrstvo za notranje zadeve, Policija)Slovenija je ena najbolj pomembnih tranzitnih držav za ekomafijske posle!Nekdanji politik in dolgoletni profesor na Fakulteti za varnostne vede Bojan Dobovšek je v kolumni z naslovom Ekomafija ali zgodba o evoluciji mafije skozi trgovino z odpadki dne 24. julija 2017 na Portaluplus razkril in razložil delovanje ekomafije. Mafija je z ustanovitvijo sistema slamnatih podjetij vstopila v legalno gospodarstvo. V naslednjem koraku je šlo za povezovanje in prehoda v politiko s promoviranjem delovanih mest in gospodarstva na lokalnem nivoju. Sledil je proces finančnih injekcij (opranega denarja) s katerim so penetrirali sektorje gospodarstva."V novem tisočletju pa so se osredotočili na javni sektor in sredstva EU (med največje zaslužke sodi trgovina z odpadki). Kot smo ugotovili, v tem tisočletju delujejo odkrito, v legalni sferi, z uporabo mafijskih metod, kot sta uporaba sile in zakona molka (omerta)," zapiše Dobovešek.Naša država se je že večkrat pojavljala kot ena izmed najbolj pomembnih tranzitnih držav na področju trgovine s prepovedanimi drogami, predvsem kokaina. Vemo pa tudi legalizirati sporno balkansko energetsko plinsko naftno hobotnico, a ne GEN-I in Petrol?Ali je tudi Slovenija na področju ekomafije ena ključnih držav za izvajanje kriminalne dejavnosti na področju spornih poslov z odpadki in drugih spornih okoljskih poslov v režiji podjetij z lastništvom mafijskih članov iz Italije? Lahko si v naši državi še tako nekateri zatiskajo oči, je odgovor pritrdilen. Ni čudno, da se je v preteklosti pojavila izjava, da je Ljubljana raj za italijanske mafijce.Foto: Posnetek zaslona-Juorno.V italijanskem mediju Juorno so v članku z naslovom Operazione Green Tuscany, traffico di rifiuti tra Italia e Cina via Slovenia: circa 100 indagati tra italiani e cinesi z dne 19.9.2019 razkrijejo, kako so slovenska podjetja v Sloveniji poskrbela, da so se odpadki italijanske mafije znašli na Kitajskem. V akciji Zelena Toskana sta Europol in Eurojust skupaj s pomočjo italijanske policije odkrila hudodelsko združbo, ki je preprodajala plastične odpadke iz Italije na Kitajsko preko Slovenije. Nedovoljeni tekstilni odpadki so iz italijanskih pristaniških mest Genova, Livorno in Trst bili namenjeni v Afriko.Podjetja, vpletena v to nezakonito dejavnost, so delovala tudi kot posredniki in prevozniki v vzporednem sistemu preprodaje plastičnih odpadkov. Mafijci iz Italije so si Slovenijo izbrali za tranzitno državo na Kitajsko. Slovenska podjetja so uporabljale lažne dokumente italijanskih mafijskih smetarskih podjetij o pravilnem recikliranju odpadkov. Člani kriminalne združbe so bili italijanskega, slovenskega in kitajskega porekla.V poročilu italijanskega protimafijskega urada iz leta 2019 je opisana akcija "Fake code" 1839. V oktobru 2017 je finančna policija Trevisa kazensko ovadila 25 oseb, ki so bili iz različnih razlogov odgovorni za okoljske zločine. Očitali so jim, da so premestili 16 tisoč ton posebnih odpadkov. Podjetje je za zaščito svojih poslov uporabilo tudi tuja podjetja.Poročilo italijanskega urada za boj proti mafiji iz leta 2019. (Foto: Italijanski urad za boj proti mafiji)Pri svojem delu pa so uporabljali nepooblaščene mesta za začasno skladiščenje in kasnješo predelavo odpadkov v Venetu in Pugliji. Sporno italijansko podjetje je za svoje posle uporabljalo dve slovenski in eno švicarsko podjetje. Omenjena tri podjetja pa so poskrbela, da so fiktivno dokumentirala izvoz sumljivih odpadkov.Problematika ekomafije v Slovenije ni od včeraj. Dogaja se mimo vas že vrsto let. Dogajanje in vplivi ekomafije je opisan v knjigi Korupcija kot pereča oblika okoljske problematike v Republiki Sloveniji. Zbirko tekstov sta uredila Bojan Dobovšek in David Smolej. Kot piše dr. Katja Eman je posebnost ekološke kriminalitete v tem, da gre za dokaj novo področje in posamezne oblike nove oblike kriminalitete ter da se še vedno nenehno spreminja. Gre za dejanja, ki imajo daljnosežne in nepredvidljive posledice, zato je težko dokazati obstoj neposredne nevarnosti in še težje dokazati vzročno zvezo in krivdo storilca. Slovenski organi pregona, veselo na delo. Kje je spet Sova, da dovoli italijanski mafiji preko slovenskih družb opravljanje umazane smetarske dejavnosti?!!!Italijanska mafija je na slovenski trg vstopila predvsem s pomočjo naše klasične obalne mafije. Po vzoru kot je nekoč vstopala preko posojilne službe Casino Portorož. Ne pozabite, da je naša klasična obalna mafija ugrabila dobršen del slovenskih paradržavnih skladov in njihovih derivatov. Že vrsto let mešetarijo z našimi podjetji kot npr. Gorenje-Istrabenz. Čudežno sta ustanovila predhodnika GEN-I, potem pa ostala oba brez njega. Spet smo tu pri obalnikih! Spet kaj dela SOVA?!Luka Perš

Wed, 8. Mar 2023 at 08:01

4923 ogledov

Obveščevalni namig iz tujine: Vuk Čosić močno vpleten v afero FOTOPUB?! Čosićeva dejanja branila odvetnica Inštitut 8.marec?!
V naše uredništvo smo pridobili obveščevalni namig iz tujine. Naš namig nam razkriva, da naj bi bil v afero Fotopub vpleten poleg osrednjega protoganista Dušana Smodeja tudi alternativni umetnik z odličnim zaledjem tranzicijske levice Vuk Čosić.Lani je slovensko javnost pretresla ena najbolj odmevnih afer na slovenski kulturni sceni. Na družbenem omrežju Instagram se je pojavila Skupina proti Dušanu Smodeju. Tako je lahko slovenska javnost prebirala pričevanja deklet o njihovih grozovitih izkušnjah. Spletni medij #Prava pa je bil tudi eden redkih, ki je vsa objavljena pričevanja deklet objavil v svojih člankih. Najbolj je odmevalo razkritje, da so dekleta zaradi bolanih spolnih igric priklepali na radiatorje! Velikokrat pa so dekleta zlorabljali in omamljali z različnimi drogami za posilstvo!Foto: Prava.siDo sedaj sta se kot ključna osebi v aferi Fotopub znašla Dušan Smodej in Roman Uranjek. Uranjekove sporne spolne dogodivščine pa sta slovenski javnosti predstavili pisateljica/ novinarka Reporterja Ana Jud in Maja Megla. Dejansko je vsakomur jasno, da domnevne množične spolne zlorab žensk ni moral organizacijsko voditi samo ena oseba. Verjetno jih je bilo več.V naše uredništvo pa smo prejeli tudi obveščevalni namig iz tujine. Tuji obveščevalci so že dlje časa spremljali aktivnosti Smodeja. Predvsem so na take "ptičke" pozorni v tujini, še posebej v Avstriji. Mi smo dobili informacijo, da so v okolici avstrijskega Beljaka (Villach) Dušan Smodej in njegovi pomagači večkrat spolno zlorabljali dekleta, med njimi tudi mladoletnice. Med Smodejevimi pomagači bi se naj nahajal tudi Vuk Čosić.Foto: Posnetek zaslona- Reporter, Nada Žgank.Še več, kot so nam sporočili tuji obveščevalci, sta ga vsaj dve dekleti prepoznali po fotografijah in da ju je drogiral in otipaval. Kasneje pa se dogodka zaradi drogiranosti nista spominjali več. Obe dekleti bi naj bili za molk plačani, saj sta imeli obe modrice na hrbtu in spolovilu. Iz nožnice jima je doma tekel bel izcedek, ker nista znali pojasniti od kje. Tako bi naj bila ena punca v času dogodka stara 18 let, druga 17 let. Obe sta bili takrat dijakinji. Kot hostesi so jima obljubili zelo dobro plačilo za enega izmed dogodkov v Fotopubu.Vuk Čosić. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia)To pa ni vse. Po poročanju obveščevalcev iz tujine dekleti zaradi sramote omenjene izkušnje nista upali nikomur zaupati. Vse do takrat, ko je na slovensko sceno prišel Inštitut 8. marec. V preteklosti smo že namigovali, da so v 8.marcu vedeli, a niso ukrepali. Kot kaže so nam obveščevalci iz tujine postregli še z eno zanimivo infomarcijo. Obe dekleti sta verjeli, da je Nika Kovač res prava borka za prezirane in nemočne ženske. Vendar sta dekleti doživeli še eno razočaranje v svojem življenju. Tako so se enkrat srečali Nika Kovač, obe dekleti in še ena dežurna osmomarčevska odvetnica. Le ta je obema svetovala, da naj "ne vpleteta znanih poštenih ljudi, ker jima ne bo verjel nihče."Foto: Posnetek zaslona-Metropolitan.Nadalje pa sta dekleti še slišali, da naj na policijo ne hodita, ker imajo njune naslove, ker imajo njune naslove in bodo njune posnetke poslali vsem njunim prijateljem.Inštitut 8. marec. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)Ob vsem tem, kar smo napisali mi ne posredujemo nobenih materialnih dokazov, da se je vse to zgodilo. Vendar resnično dvomimo, da bi nam tuji obveščevalci posredovali fake news. Vendar vse kaže, da so podobne informacije prejeli tudi v uredništvu Nova24tv. V članku z naslovom Levi aktivizem je milijonski posel Vuka Ćosića; prav tako izbrisani :"Na družabnih omrežjih pa so se tudi pojavljale informacije, da je bil Ćosić del Fotopub scene – določene stvari naj bi pricurljale v javnost celo po njegovi zaslugi, ker mu je Dušan Smodej dolgoval denar. “Aktivni posiljevalec v Fotopubu bo sedaj dobil še spomenik v Ljubljani. Vsi udeleženci te sramote so obvezno za doživljenjski zapor in odvzem državljanstva,” je na Twitterju zapisala Helena Bizjak – menda naj bi dve dekleti Ćosića prepoznali po fotografijah, glede samega dogodka pa sta lani kontaktirali tudi Niko Kovač. Mi neposredne povezave Ćosića s Fotopubom sicer nismo našli, je pa sodeloval z umetniško skupino Irwin, katere pobudnik je bil pokojni Roman Uranjek."Ob vsem tem še enkrat jasno zapišemo, da sami v uredništvu nimamo nobenih materialnih dokazov, da je bil Vuk Čosić vpleten v omenjena dejanja. Enako jasno tudi zapišemo glede Nike Kovač. Mogoče pa bo Nikica spet jokala, ker smo omenili v tem tekstu njeno ime. Stavim za simbolni evro.Foto: Posnetek zaslona-Fotomontaža Demokracija, Nova24tv. Delil pa bi še eno misel enega najbolj cenejenih in branih slovenskih novinarjev Bojana Požarja. V enem izmed svojih mnogih tekstoc je zapisal, da ko se na sceni pojavijo govorice oz. neverjetna informacija se velikokrat izkažejo za resnične. Bomo videli, ali se bo tudi tokrat. Molimo, da je Vuk Čosić res popolnoma nedolžen. V primeru, da bi se izkazalo naše informacije za resnične bi bil to še en Sodni dan za alternativno kulturno sceno v Sloveniji.Luka Perš
Teme
Obalna kriminalistična kriminalna klika Ljubo Volmut Dean Jurič Dušan Ribaš Dejan Grandič Heidi Fluher David Klemenc Matjaž Hrovatin Darko Muženič

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo imena kriminalistov, ki delujejo v interesu OBALNEGA MEHANIZMA!!!