Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
AFERA HESS-VIZJAK: NORO!!! Golobov minister BREŽAN odkril afero, kjer so glavno vlogo odigrali kadri dvojice NOVŠAK-GOLOB!!!
Neverjetno, če ne bi bilo res. Okoljski minister v Golobovi vladi Uroš Brežan je odkril afero, kjer so glavno vlogo odigrali kadri dvojca Martin Novšak- Robert Golob. Nič, še en dolgoletni modus operandi, kjer so odlično potunkali Andreja Vizjaka.
prava .
Slovenija

Sobota, 26. November 2022 ob 10:29

Odpri galerijo

Andrej Vizjak, Martin Novšak in Robert Golob, Uroš Brežan. (Foto: Posnetek zaslona-Wikipedia in Radio Antena, STA)

Osrednji slovenski mediji so razkrili afero, v katero je bil vpleten minister za okolje in prostor v zadnji Janševi vladi Andrej Vizjak in družba Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS). Afero so podkrepili še z dejstvom, da je bil Vizjak pred zasedbo ministrskega stolčka zaposlen prav v HESS. A sledi podatek, ki so ga osrednji mediji omenili zelo sramežljivo. Celotni načrt in sporno pridobivanje sredstev v višini 1,5 milijonov evrov sredstev z enega izmed okoljskih skladov so si domislili v HESS, ekipa Andreja Vizjaka pa je predlagan predlog odnesla le na vlado. V vsakem poslu je ključno vprašanje, kdo je dejanski lastnik. Glej ga zlomka, dejanski večinski lastnik družbe HESS (51-odstotkov) je s pomočjo svojih lastniških družb Termoelektrarna Brestanica in Savske elektrarne Ljubljana d.o.o. nihče drug kot družba GEN d.o.o! Družbo GEN d.o.o. je vrsto let vodil Martin Novšak in bil dolgoletni sopotnik Roberta Goloba. Zelo dobri poznavalci razmer v slovenski energetiki so nam zatrdili, da gre za klasičen modus operandi fantov elektro hobotnice GEN. Celotni plan je v preteklosti soustvaril prav Robert Golob kot predsednik uprave GEN-I. Golobovemu ministru Urošu Brežanu pa lahko le čestitamo, da je odkril afero v katero so vpleteni bližnji poslovni prijatelji trenutnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Robi, čas je za odstop!

Slovenski osrednji mediji so množično poročali o aferi, kjer sta se znašla v glavni vlogi nekdanji okoljski minister v zadnji Janševi vladi Andrej Vizjak in Hidroelektrarne na Spodnji Savi (HESS). Ob tem je treba dodati, da je bil Vizjak pred odhodom na mesto okoljskega ministra zaposlen na HESS. V članku v mediju N1 Slovenija z naslovom Revizija dela podnebnega sklada obremenjujoča za prejšnjega ministra Vizjaka razkrili celotno ozadje spornega posla med takratnim okoljskim ministrstvom pod vodstvom Vizjaka in družbo HESS. Bistvo težave predstavlja 1,5 milijona evrov sredstev, ki jih je okoljsko ministrstvo preko enega izmed okoljskih skladov dodelilo družbi HESS. 


				Foto: Posnetek zaslona-N1 Slovenija

Foto: Posnetek zaslona-N1 Slovenija

A tukaj sledi majna finta, o kateri večinski osrednji mediji s t.i. levo usmerjeno uredniško politiko zamolčijo. Celotni posel si je izmislila družba HESS in so po domače povedano potunkali takratnega okoljskega ministra Vizjaka.

To nas niti ne čudi, saj se Vizjak zelo rad potika v družbi Dareta Južne in Silva Gorenca. Pa tudi Bojana Petana. O ozadju Južne pa se ve zelo dobro, da za njim stojijo kadri nekdanjega Smelta in nekdanje službe državne varnosti. Tako so zapisali v N1 Slovenija:

"A ukrepa, kot so po pisanju Dnevnika ugotovili revizorji, se niso domislili na ministrstvu, pač pa na HESS. “Iz razpoložljivih dokumentov izhaja, da je določitev namena ter opis ukrepa in meril za ukrep ‘promocija’ v izvedbi družbe HESS v okviru njenega Centra za obnovljive vire namesto ministrstva pripravil kar predstavnik upravičenca, ministrstvo pa je prejeto besedilo preneslo v gradivo za obravnavo v vladi,” na časniku citirajo ugotovitve revizije."


				Foto: Posnetek zaslona-N1 Slovenija

Foto: Posnetek zaslona-N1 Slovenija

Kdo je ključni lastnik družbe Hidroelektrarn na spodnji Savi? Ali ste že pozabili na elektro hobotnico GEN v režiji Roberta Goloba in Martina Novšaka?!

Seveda so osrednji mediji zamolčali bistveno informacijo. To je lastniška struktura Hidroelektrarne na Spodnji Savi. Zakaj? Ker se v celotni lastniški hobotnici HESS pojavljalo kadri in dolgoletni ključni sodelavci Roberta Goloba in Martina Novšaka iz zapletene lastniške hobotnice GEN.

Družbo Hidroelektrarne na Spodnji Savi lastniško sestavljajo Gen energija (GEN d.o.o. 33,5-odstotkov), Dravske elektrarne Maribor (DEM 30,5-odstotkov), Holding slovenskih elektrarn (HSE 15,4-odstotkov), Savske elektrarne Ljubljana (14,7 odstotkov), Soške elektrarne Nova Gorica (SENG d.o.o. 2,8 odstotkov) in Termoelektrarna Brestanica (2,8 odstotka).


				Lastniška sestava družbe Hidroelektrarne na spodnji Savi. S pomočjo lastniškega deleža svojih družb Termoelektrarna Brestanica in Savske elektrarne Ljubljana obvladuje družba GEN d.o.o. 51-odstotni lastniški delež v družbi HESS. (Foto: Posnetek zaslona HESS)			Lastniška sestava družbe Hidroelektrarne na Spodnji Savi. S pomočjo lastniškega deleža svojih družb Termoelektrarna Brestanica in Savske elektrarne Ljubljana obvladuje družba GEN d.o.o. z 51-odstotnim lastniškim deležem v družbi HESS. (Foto: Posnetek zaslona HESS)  

Družba Gen energija oz. GEN d.o.o. velja za krovno družbo elektro hobotnice z 100-odstotnim lastništvom države. Vendar notranji sprejeti statuti družbe GEN d.o.o. nakazujejo, da si je velikansko moč pri upravljanju krovne družbe s preteklimi poslovnimi akrobacijami zagotovila t.i. hčerinska družba GEN-I. Ne pozabite, v družbi GEN-I je Robert Golob dejansko vladal od leta 2004, ko se je GEN-I imenoval še Istrabenz Gorenje energetski sistemi (IGES).

Spomnite se samo na poslovno sago iz leta 2021, ko "večnemu" predsedniku uprave GEN-I Robertu Golobu nadzorniki družbe niso podelili še enega mandata.


				GEN d.o.o. in družbe v njegovi lasti. (Foto: Posnetek zaslona E-bonitete)

GEN d.o.o. in družbe v njegovi lasti. (Foto: Posnetek zaslona E-bonitete)

Kljub temu, da je vso medijsko greznico moral spet požreti takratni predsednik vlade Janez Janša, so vso operacijo vodili ožji operativci Boruta Jamnika in Marka Pogorevca. Le ta je svoje usluge ponudil Novi Sloveniji in s pomočjo Janševega ministra za infrastrukturo iz vrst NSi Jerneja Vrtovca in državnega sekretarja za energetiko Blaža Košoroka izpeljal zamenjavo Goloba.

Osrednji mediji pa so naredili ves HALO!!! samo zato, ker se je mandat Golobu iztekel in mu ga nadzorniki družbe niso podaljšali. Ob tem pa vehementno kot papige hvalili odlične poslovne rezultate ekipe Roberta Goloba.


				Foto: Posnetek zaslona-Požareport

Foto: Posnetek zaslona-Požareport

Ja, v petih letih je imel povprečni čisti dobiček manj kot dva odstotka!!! Škandal svetovnih razsežnosti! V tujini bi resni delničarji ob takih rezultatih odnesli Roberta Goloba na prvi sklicani skupščini!

A kljub temu je Golob ohranil vpliv, saj je sodišče v Krškem odločilo, da bo podjetje GEN-I upravljal Igor Koprivnikar, večni Golobov mastermind in v preteklosti večinski upravitelj hčerinskih družb GEN-I v tujini.  Vse do letošnjega aprila pa je krovno družbo Gen d.o.o. vodil dolgoletni Golobov sopotnik Martin Navšak. Prav Gen-I je s svojo močjo dejansko ves čas diktiral pravila igre svojemu polovičnemu lastniku GEN d.o.o. Novšak pa je bil nekaj časa tako predsednik uprave Gen d.o.o. kot član Golobe uprave v GEN-I.

Kakšna je sestava družbe GEN d.o.o.? Po podatkih GEN d.o.o. je 100-odstotni lastnik in ustanovitelj podjetja Republika Slovenija. Gen d.o.o. pa ima svoje lastniške deleže v hčerinskah družbah GEN-I (50-odstotkov), GEN-EL (25-odstotkov).

Poleg tega imajo še lastniške deleže v Nuklearni elektrarni Krško (NEK 50-odstotkov), Srednjesavske elektrarne (SRESA 10-odstotkov), Termoelektrarna Brestanica ( TEB d.o.o. 100-odstotkov), ZEL-EN, razvojni center energetike d.o.o. ( 8,6 - odstotkov), Skupina Prva (1,2 odstotka), Savske elektrarne Ljubljana (100-odstotkov) in Hidroelektrarne na Spodnji Savi (33,5-odstotkov).

Kdo vlada v HESS? 51-odstotni lastnik HESS-a je GEN d.o.o.!!! Gen d.o.o.= Gen-I= Robert Golob!!!! 

Družba Hidroelektrarne na spodnji Savi lastniško sestavlja več družb v državni lasti. Vendar je to pravljica za lahko noč. Tudi znotraj slovenske energetike se različni lobiji borijo za prevladujočo moč v slovenski energetiki. Najmočnejša igralca sta postala prav družbi Gen-I in njegova krovna družba Gen d.o.o.

Pogled na lastniško strukturo HESS razkriva, da ima dejansko Gen d.o.o. s pomočjo večinskega lastniškega deleža v energetskih družbah Termoelekrarna Brestanica in Savske elektrarne Ljubljana obvladuje družbo HESS z natanko 51-odstotki !!! To pomeni, da je prav GEN d.o.o. večinski lastnik HESS-a! 

Spoštovani slovenski državljani, vsak se "strinja", da osrednji slovenski mediji pišejo vedno in samo "resnico". Sami so zapisali, da si je sporni posel izmislila družba HESS. Sedaj smo vam po šolsko dokazali, da družbo HESS večinsko s svojimi družbami obvladuje prav GEN d.o.o.!!!!

Kdor se spominja lanskoletne poslovne sage o družbi GEN d.o.o.- GEN-I zelo dobro ve, da so glavno besedo v celotni hobotnici GEN d.o.o. imeli dolgoletni sopotniki Roberta Goloba v GEN-I. Vodstveni kadri obeh družb pa so svoja mesta zasedali enkrat v Golobovem GEN-I, enkrat v Novšakovem GEN d.o.o. 


				Robert Golob je imel glavno besedo tako v upravljanju družbe GEN d.o.o. pod vodstvom nekdanjega predsednika Martina Novšak. Le ta je v preteklosti zasedal tako mesto predsednika uprave družbe GEN d.o.o. kot člana uprave Golobovega GEN-I. (Foto: Prava.si)			Robert Golob je imel glavno besedo tako v upravljanju družbe GEN d.o.o. pod vodstvom nekdanjega predsednika Martina Novšak. Le ta je v preteklosti zasedal tako mesto predsednika uprave družbe GEN d.o.o. kot člana uprave Golobovega GEN-I. (Foto: Prava.si)

Osrednji slovenski mediji so hoteli celotno afero podtakniti nekdanjemu okoljskemu ministru Andreju Vizjaku. Scenarij je bil preprost. Nekdanji zaposleni v družbi HESS je kot minister svoji nekdanji družbi podaril na stotisoče evrov iz enega izmed skladov v okviru ministrstva.

A se je dejansko izkazalo, da so sporni modus operandi izpeljali "večno pošteni" fantje elektro hobotnice GEN d.o.o. Zakaj niso posredovali in prekinili sporni posel med HESS in okoljskimin ministrom v imenu odgovornega lastnika in branika nepotrebnega zapravljanja javnih in evropskih finančnih sredstev? Zakaj so raje molčali? 

Sedanjemu okoljskemu ministru v Golobovi vladi Urošu Brežanu lahko le čestitamo, da je z notranjo revizijo ugotovil sporni posel med HESS in predhodno ekipo okoljskega ministrstva pod vodstvom Andreja Vizjaka.

V resnici pa je odkril sporni posel dolgoletnih poslovnih "kompanjonov" svojega sedanjega šefa, predsednika vlade RS Roberta Goloba in nekdanjega predsednika uprave GEN Martina Novšaka. Ob takšni razkriti aferi, ko ti jo razkrije lastni minister bi moral vsaj z moralnih razlogov Robert Golob ponuditi svoj odstop. Bomo videli.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
AFERA NOVŠAK GOLOB Uroš Brežan Martin Novšak Robert Golob Andrej Vizjak HESS GEN doo GENI

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

AFERA HESS-VIZJAK: NORO!!! Golobov minister BREŽAN odkril afero, kjer so glavno vlogo odigrali kadri dvojice NOVŠAK-GOLOB!!!