Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Balkanski prostozidar Zijad Bečirović fura energetske biznise na Balkanu! Bečirović pomagal pri poslih GEN-I v Makedoniji!
Zelo verjetno je prvi obraz inštituta IFIMES Zijad Bečirović pomagal pri pridobivanju poslov GEN-I v Makedoniji. Za nagrado je postal svetovalec nekdanjega severnomakedonskega premiera Zorana Zaeva. Z njim pa se je tudi osebno srečal v letu 2015.
prava .
Slovenija

Petek, 24. Februar 2023 ob 22:25

Odpri galerijo

Zoran Zaev, Zijad Bečirović in postavljene sončne elektrarne podjetja GEN-I v Severni Makedoniji. (Foto: Posnetek zaslona- SDSM, Ifimes, GEN-I, Siol)

V razkrivanju domnevno sumljivih balkanskih poslih podjetja GEN-I se je nehote izpostavila pomembna vloga inštituta IFIMES- mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije s sedežem v Ljubljani. Dolgoletni prvi obraz IFIMES-a predstavlja dr. Zijad Bečirović. Vse kaže, da Bečirović za svoj vpliv na območju zahodnega Balkana izkorišča tako svoje mednarodne zaveznike v IFIMES-u kot svoje zveze in poznanstva v prostozidarskih krogih na območju zahodnega Balkana. Še več, leta 2015 se je srečal z nekdanjim premierjem Severne Makedonije Zoranom Zaevim. Le ta je leta 2017 postal predsednik severnomakedonske vlade. GEN-I pa je v letu 2019 na javnem razpisu pridobila pravico do izgradnje največje sončne elektrarn na degradiranem območju v Amzabegovem v občini Sv. Nikole. Spomnimo, v našem mediju smo že pisali o spornem poslovanju GEN-I v Makedoniji. GEN-I, ELES in Elektro Ljubljana pa so bili večkrat sponzor dogodkov Bečirovićevega IFIMES. Glej ga zlomka, Zijad Bečirović septembra 2019 postane svetovalec severnomakedonskega premiera Zorana Zaeva. Trikrat lahko ugibate, če omenjena služba ni bila le nagrada za uspešno lobiranje Bečirovića za pridobitev posla na javnem razpisu podjetja GEN-I za izgradnjo največje sončne elektrarne v Makedoniji. Postavlja se vprašanje, ali bi moral Bečirović prijaviti svoje stike tako z Zaevim kot podjetjem GEN-I severno makedonski protikorupcijski komisiji. IFIMES je bil prejemnik sredstev s strani GEN-I vsaj pri gostovanju sedanjega kosovskega premiera Albina Kurtija leta 2017. GEN-I pa je bil zmagovalec za izgradnjo sončne elektrarne na javnem razpisu v letu 2019, ko je vlado vodil Zoran Zaev. V istem letu pa še Bečirović postane svetovalec Zaeva. Vprašamo se lahko, ali se obeta v Makedoniji še eden izmed razvpitih balkanskih korupcijskih škandalov. Je za vse to vedela severno makedonska protikorupcijska komisija? Bodo ukrepali sedaj? Zakaj do sedaj niso, če so vsi podatki znani že vrsto let? Nič, še eno vprašanje za milijon dolarjev.

Vedno bolj se izpostavlja mednarodna razsežnost poslovanja tujih hčerinskih družb podjetja GEN-I. Na piko so slovenskega največjega trgovca z elektriko vzele tudi že tajne službe je v oddaji Dobro jutro Srbija na Happy TV povedal nekdanji pripadnik vojaške obveščevalne službe KOS Ljubomir Karan. Potrebno je izpostaviti še bistvene težave zahodnega Balkana na področju korupcije. Na tem področju ni izjema nobena država v regiji. Še posebej pa je problematično, da se to dogaja na Kosovu. Potrebno je vedeti, da ima Kosovo izredno krhko demokracijo in da gre še vedno državo v nastajanju.

Naloge Eulexa na Kosovu. (Foto: Posnetek zaslona- Eulex)

Ali bo na Kosovu končno ukrepal Eulex?

Zato bi morala biti tako Slovenija in Evropska Unija toliko bolj občutljiva za območje krhke demokracije. Zato je EU na Kosovu ustanovila Eulex - Misija Evropske unije za vladavino prava na Kosovu. EULEX je bila ustanovljena leta 2008 kot največja civilna misija v okviru skupne varnostne in obrambne politike Evropske unije. Splošno poslanstvo EULEX-a je podpirati ustrezne institucije pravne države na Kosovu na njihovi poti k večji učinkovitosti, trajnosti, večetničnosti in odgovornosti, brez političnega vmešavanja in v popolni skladnosti z mednarodnimi standardi človekovih pravic in najboljšimi evropskimi praksami.
V okviru svojega mandata misija opravlja dejavnosti spremljanja in ima omejene izvršilne funkcije. EULEX še naprej podpira specializirane senate in specializirano tožilstvo v skladu z ustrezno kosovsko zakonodajo. Zato bi toliko bolj morali biti pozorni na prostovoljno gibanje kosovskega in slovenskega državljana Martina Berishaja. Dokler obstaja sum lahko Berishaj, tudi vplivni član kosovske vladajoče stranke kosovskega premiera Albina Kurtija mirno vpliva na priče in soudeležence.

Zoran Zaev in Zijad Bečirović. (Foto: Posnetek zaslona-IFIMES)

Zijad Bečirović in makedonski posli GEN-I

V oddaji Tarča je nastopal tudi dr. Zijad Bečirović, direktor inštituta IFIMES-mednarnodni inštitut za bližnjevzhodne in balkanske študije. O njem smo že pisali v članku z naslovom Ali je GEN-I Beograd nakazoval 3,5 milijona evrov Berishaju,da je Golob na Kosovu pridobil posel v višini 11 MILIJONOV EVROV!. V njem smo predstavili tudi vse člane, ki zasedajo kakršno funkcijo v inštitutu. Ob pregledu imen boste hitro ugotovili, da gre za organizirano mednarodno združenje z močnim vplivom na politične vplive na Balkanu. Tisti, ki so veliki ljubitelji alternativnih resnic bi ob pregledu imen povedali, da je IFIMES "globalno kabalistično združenje za področje zahodnega Balkana". Bečirović pa se je še sam v oddaji pohvalil, na kak način pride do poslov v okviru svoje inštituta.

Foto: Prava.si

V preteklih naših člankih pa smo tudi pisali o spornih poslih GEN-I v Makedoniji. To smo razkrili v članku z naslovom Nove težave za Roberta Goloba! Razkrivamo sporne makedonske posle GEN-I!!!. Zakaj izpostavljamo spet Makedonijo?

Foto: Posnetek zaslona-Siol.

Spletni medij Siol je oktobra 2022 objavil novico GEN-I zagnal največjo sončno elektrarno v Severni Makedoniji. V njem med drugim piše, da je bil GEN-I leta 2019 na javnem razpisu pridobil pravico do izgradnje in 50-letnega najema zemljišča za sončne elektrarne s skupno močjo 17 MW na degradiranem območju v Amzabegovem v občini Sv. Nikole. Vendar so do nas prišle informacije, da so pridobljen posel v Makedoniji vplivale mednarodne povezave Bečirovića.

Foto: Prava.si

Ne smemo pozabiti, da so bila pomembna slovenska podjetja s področja prodaje in nakupe električne energije pomemben donator in sponzor dogodkov IFIMES-a. Med njimi tudi GEN-I, ki ga je do novembra 2021 vodil sedanji predsednik slovenske vlade dr. Robert Golob. Enako je medij Demokracija septembra 2019 razkril informacijo, da je Bečirović postal svetovalec makedonskega premiera Zorana Zaeva.

Foto: Posnetek zaslona-Demokracija

Na spletni strani IFIMES pa lahko vidite, da sta se v letu 2015 osebno srečala Bečirović in Zaev. Le ta je decembra 2021 odstopil zaradi hudih korupcijskih škandalov, ki jih je v preteklosti razkril Slovenec Laris Gaiser. Januarja 2022 je postal predsednik makedonske vlade Dimitar Kovačevski. Bečirović pa ima kljub odstopu Zaeva še naprej močan vpliv na sedanjega premiera Severne Makedonije. Vloga Bečirovića ni popolnoma nič drugačna od Martina Berishaja, tudi pomembnega predstavnika inštituta IFIMES.

Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv

Bečirović fura balkanske energetske biznise s pomočjo pomembnih članov balkanskih prostozidarskih lož!

Zaradi interesa javnosti zahodnega Balkana se odpira vedno več razkritih poslov in modus operandi družbe GEN-I. Kot smo ugotovili, je bil zelo verjetno Bečirović med ključnimi posamezniki za urejanje poslov GEN-I v Severni Makedoniji.

Mogoče se je ta informacije že razkrila v preteklosti, a smo izvedeli, da je Zijad Bečirović tudi visoki prostozidarski castnil Velike lože Bosne in Hercegovine. Kar ni za zanemarit. Zgoraj smo že zapisali, kako je verjetno GEN-I pridobil posle v Severni Makedoniji. Isto so nam naši poznavalci razmer na Balkanu povedali, da je bil pomemben dejavnik pri Zaevu in tudi Kovačevskemu tudi Martin Berishaj. Gre za t.i. pomembne predstavnike za politične in gospodarske interese albanske struje v tej državi.

Skupni povezovalec pa je Bečirović. Kot visoki castnil masonske lože v BiH. Bečirovič pa ima določen vpliv na obvladovanje svoje pozicije v BiH tudi v t.i. bosanskem delu Velike Hrvaške lože. Ključen link do Bečirovića je Haris Ibrahimpašič. Le ta je po podatkih naših virov zaposlen v največji hrvaški naftni družbi INA, sedaj v rokah madžarskih lastnikov. Ibrahimpašić pa ima pod svojo kontrolo tudi del naftnih polj v Egiptu ter za indokrinacijo Bošnjakov v hrvaško ložo. Govori se, da jo je omenjena struja v celoti prevzela in seže vse do zdravstvenega minista v sedanji Plenkovičevi vladi Vilija Berosa (tudi sam velja za prostozidarja).

Haris Ibrahimpašič. (Foto: Posnetek zaslona-Linkedin)

Pomemben igralec omrežja Zijada Bečirovića je Mladen Terčelj, ustanovitelj in eden prvih vodij slovenske prostozidarske lože!

Bečirović pa ima vpliv na slovenski del prostozidarstva, kjer tudi sam član. Tukaj naši viri izpostavljajo Mladena Terčelja, predsednika nadzornega sveta STA. V preteklosti je bil Terčelj zaposlen na Novi Ljubljanski banki kot CISO na področju varovanja informacij in varstva osebnih podatkov ter vzpostavljanja sistema vodenja varovanja informacij za celotno skupino NLB.

Mladen Terčelj, nekdanji zaposleni v NLB, predsednik nadzornega sveta STA in eden izmed ustanoviteljev prostozidarske lože v Sloveniji in tudi v BiH. Velja za pomembnega poslovnega in političnega igralca Zijada Bečirovića. (Foto: Posnetek zaslona- STA)

Terčelj pa je v tistem času veljal tudi za enega izmed ustanoviteljev Velike lože Slovenije in njen nekdanji veliki mojster so razkrili v članku z naslovom Kdo so člani skrivne lože prostozidarjev objavljen v Reporterju in Svet24 v novembru 2017.

Foto: Posnetek zaslona-Svet24

Že dlje časa se v slovenskih medijih pojavlja kot sedanji vodja Velike lože v Sloveniji zdravnik Marko Bitenc. Poleg njega pa so bili člani slovenskih prostozidarjev še Branko Šömen, umrli Veljko Varićak, Matjaž in Željko Knez, Bojan Grubar, Miran Podlesnik, mag. Miran Rems, Andrej Škrk, Miha Lesar, Brane Grubar, Zlatko Šetinc, Boštjan Perovšek, Stanislav Ciglar, Leon Zakrajšek, Bojan Grubar, Matjaž Ravnik, Janez Lombergar, Iztok Lajovic, Borut Vogelnik, Renato Kranjc, Miran Borut Grossman, David Lazar, Franc Željko Zupanič, Peter Breznik, Aleš Prion, Janez Pirnat, Nenad Funduk, Mario F. Jeglič, Andrej Zajc, Andrej Jakša, Stane Vrhunc, Janez Strajnar, Borut Breznik, Franc Željko Zupanič, Vlado Vadja, Leo Lušičić, Aljoša Domijan, Primož Kališnik. Časnik Delo pa je v članku Slovenski prostozidarji so prvič stopili v javnost ob svoji dvajseti obletnici delovanja organiziral simpozij. Na njem so sodelovali i Matej Avbelj, Andrej Drapal, Alojz Ihan, Janez Kranjc, Jadran Lenarčič, Janez Markeš, Gorazd Mrevlje, Bernard Nežmah, Urša Opara, Ernest Petrič, Igor Pribac, Rok Svetlič, Polona Tratnik, Dejan Verčič, Aleksander Zadel, Tomaž Zalaznik in Jan Zobec. Kot so razkrili v Reporterju, imajo sedež Velike lože v Dragomerju. V Sloveniji pa imajo med 250 do 300 članov.

Foto: Posnetek zaslona-Delo.

Ali je Zijad Bečirović sodeloval pri mnogih spornih zgodbah iz preteklosti in ga imajo na piki najmočnejše tajne službe?

Enako je Terčelj pomembno vlogo odigral v BiH pri ustanavljanju velike lože v BiH, katere je pomemben predstavnik Bečirović. Z Mladenom Trčeljem in Zijadom Bečirovićem pa so bili povezani tudi operativci lani preminulega nekdanjega ministra za notranje zadeve v Drnovškovi vladi in diplomata Boruta Šukljeta, ključnega režiserja diplomatskih-policijskih akcij na območju zahodnega Balkana.

Govorili smo tudi z neimenovanim predstavnikom tujih obveščevalnih služb o poslovnem omrežju Zijada Bečirovića in njegovih balkanskih poslih. Brez zadržkov nam je povedal sledečo izjavo:

"Naključij ni. Bečirović, Trčelj, Ibrahimpašić in Egipt, Bosna, Makedonija, Kosovo, IFIMES, GEN-I, NLB in iranski denar. Ali gre za financiranje terorizma? Presodite sami... SOVA in hrvaška tajna služba SOA, kaj delate?", pa je za naš medij o Bečirovičevih balkanskih poslih povedal neimenovan vir z ene izmed tujih obveščevalnih služb. Povedal nam je tudi, da Bečirović že vrsto let na radarju tujih obveščevalnih služb. Enako ne smemo pozabiti, da se je pranje iranskega denarja pričelo s prihodom Samira Amina v Slovenijo in so se prve bančne transkacije Iran-NLB ter druge balkanske banke zgodile že v 80.ih letih prejšnjega stoletja. V tem času pa je na območju Balkana opralo 75 milijard evrov, v Sloveniji pa deset milijard. To je resnica o IranNLB gate. To vedo tudi ameriški organi pregona, vključno z FBI.

Kljub temu, da Bečirović misli, da se mu ne more zgoditi popolnoma nič. Varovanje mu nudita predvsem višji častnik v obveščevalni službi izraelskih obrambnih sil (I.D.F) Dr. Ephraim Lapid in nekdanji vodja vojaške obveščevalne službe Romunije general Corneliu Pivariu, oba z funkcijami znotraj IFIMES-a. Vendar bi Bečirović moral vedeti, da t.i. "čingi mingi" balkanske igralce tajne službe prve odstranijo s svojih t.i. "obveščevalnih plačljivih" list.

Foto: Posnetek zaslona-Ifimes.

Ali se je Zijad Bečirović nehote izdal sumljiv posel v IFIMES? Ali ne gre glede donacije ELESA za klasičen CASH-BACK posel?

Zijad Bečirović se je v oddaji Tarča pohvalil, da ima po oddaji še tri sestanke. Vse kaže, da se je Bečirović po nepotrebnem ujel v past. V Tarči so ga med drugim izvali s vprašanjem, zakaj jim je ELES nakazal 70 tisoč evrov. Samozavestni Bečirović pa je brez zadržkov povedal, da je zase vzel le osem tisoč evrov, ostalo pa je vrnil.

Pozorni opazovalci finančnih operacij so nas opozorili, da je Bečirović izvedel čisto normalni in običajni FEE v kolikor je šlo za t.i. CASH BACK posel. Dejansko si je Bečirović od Elesevega zneska vzel približno deset odstotkov t.i. provizije. Kako to gre? Preprosto. Podjetje ti nakaže denar za dogodek. Ti pa kot organizator dogodka povabiš ljudi iz istega podjetja, ki so ti nakazali denar. Ni čudno, da mora Zijad Bečirović bedeti 24 ur na dan.

Foto: Posnetek zaslona-IFIMES.

Kdo vse so člani mednarodnega inštituta IFIMES?

IFIMES-ova dolgoletna direktorja sta že dlje časa v Sloveniji živeči iraški Kurd Bakhtyar Aljaf, ter dolgoletni novinar in v slovenski javnosti zelo poznan izr. prof. dr. Zijad Bećirović. Med njimi pa ne manjka eminentnih političnih imen. Med drugim, nekdanji hrvaški predsednik in odličen prijatelj Boža Dimnika Stipe Mesić v inštitutu zaseda mesto častnega predsednika. Zanimiva pa so tudi druga imena.

Člane sveta Ifimes sestavljajo predsednik sveta dr. Craig T. Smith (politični direktor Bele hiše v obeh administracijah demokratskega predsednika Billa Clintona) in člani prof. dr. Jamie Shea (nekdanji direktor za načrtovanje politik v kabinetu generalnega sekretarja Nato), prof. dr. Masahiro Matsumura (profesor mednarodne politike in nacionalne varnosti), Dr. Torhan Al-Mufti (svetovalec predsednika Iraka 2014-2016, iraški minister za komunikacije 2012-2014 in minister za provincijske zadeve 2010-2014) ter slovenska odvetnica Breda Razdevšek.

Foto: Posnetek zaslona-IFIMES.

Poleg tega imajo tudi svetovalni odbor. Njegov predsednik je Kanadčan Donald J. Johnston (kanadski minister v več kanadskih vladah v obdobju 1980-1990, predsednik Liberalne stranke Kanade 1990-1993, prvi neevropejec na čelu OECD v obdobju 1996-2006). Podpredsedniška mesta zasedajo nekdanji predsednik srbske vlade Zoran Živković, višji častnik v obveščevalni službi izraelskih obrambnih sil (I.D.F) Dr. Ephraim Lapid in v Sloveniji zelo poznan mednarodni pravnik, diplomat in nekdanji predsednik Ustavnega sodišča dr. Ernest Petrič.

Foto: Posnetek zaslona-IFIMES

Ostali člani so še nekdanji veleposlanik Šri Lanke pri OZN Dr. Amrith Rohan Perera, (nekdanji) indonezijski veleposlanik v Avstriji Sastrohandoyo Wiryono, upokojeni črnogorski general Blagoje Grahovac, nekdanji veleposlanik Izraela v Južnem Sudanu in Egiptu Dr. Haim Koren, generalni sekretar in tiskovni predstavnik predsednika Republike Turčije Prof. dr. Ibrahim Kalin, prorektorica na Univerzi za ekonomijo in humanistične vede v Varšavi prof. dr. Anna Llanos-Antczak, dolgoletni demokratski senator Marc R. Pacheco, nekdanji generalni direktor ISESCO Dr. Abdulaziz Othman Altwaijri, nekdanji vodja poslanske skupine socialistov in demokratov v EP dr. Hannes Swoboda, generalni sekretar EDU Irving Levance, nekdanji vodja vojaške obveščevalne službe Romunije general Corneliu Pivariu, profesorica političnih ved na Univerzi v Richmondu prof. dr. Eunice Goes, predsednik in lastnik Canadian Energy Research Institute Alan Fogwill, višji predstavnik podjetja Glendale Partners prof. dr. J. Scott Younger in glavni pogajalec v iranskih jedrskih pogajanjih v letu 2010 Ali Asghar Soltanieh.

Foto: Posnetek zaslona-IFIMES.

V rubriki Oddelki pa lahko opazite, da imajo na Dunaju vzpostavljen Evro-sredozemska diplomacija in medkulturna vprašanja ( EDIA). Kot direktor se predstavlja italijanski diplomat ter nekdanji višji uslužbenec organizacije OSCE Amb. Lamberto Zannier. Vodja predstavništva na Dunaju je prof. Dr. Anis H. Bajrektarevic in Nora Wolf, svetovalka v švicarski stavbi Združenih narodov. Bajrektarjevič pa na Dunaju vodi še oddelek za strateške azijske študije. Njegovi sodelavki sta Elodie Pichon in Dr. Maria Smotrytska. Oddelek za lokalne in regijske študije (DeLORS) vodi nekdanji član Golobivečeve stranke Zares dr. Milan Šenčur. Oddelek za ekonomske in poslovne študije (DeEBS) predstavlja nekdanji vidni član Socialnih demokratov Vlado Dimovski. Predstavništvo pri OZN/ECOSOC v imenu IFIMES-a predstavlja Irena Mernik Knee, svetovalka nekdanjega predsednika države Danila Türka, ko je opravljal službo v Združenih narodih.

Foto: Posnetek zaslona-IFIMES.

Ob vseh imenih lahko le zapišemo, da gre za globalistični svet v malem. Z drugimi besedami za inštitut v duhu pokojnega diplomata Boruta Šukljeta. Le-ta je prav s podobnimi pomembnimi političnimi, obveščevalnimi, gospodarskimi in akademskimi predstavniki iz Zahodnega Balkana nadzoroval večino političnih, gospodarskih in obveščevalnih akcij na relaciji Zahodni Balkan-Slovenija. Zelo verjetno se tudi zdi, da bi se Berishaj in Šuklje lahko poznala. Saj je vsakomur jasno, da si te operacije ni izmislil Robert Golob. On je bil le v vlogi izvajalca za morebitne osebne koristi GEN-I na Kosovu. Predvsem za območje Zahodnega Balkana je za večino večjih poslov vedel Borut Šuklje. Zanimivo bi bilo vedeti, kaj vse je vedel okrog vseh teh balkanskih poslov slovenskih podjetij in hčerinskih družb v državni lasti. Vse od HSE preko hidroelektrarne Vrbas pa vse do GEN-I.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

1486 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno.Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva diši po videzu za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami daje videz obvladovanja kraljice postopkov- tožilstvo. Že večkrat smo posumili po našem laičnem razmišlanju, da omenjena skupina na videz izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar po našem mnenju veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo že vrsto let navidezno s "svojo ugrabljeno hčerkico SDT" dobesedno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. Primer Klemen Boštjančič.To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

1329 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

153 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1596 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1774 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

178 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš
Teme
Balkanski prostozidarski posli Zijada Bečirovića Zijad Bećirović ifimes Makedonija Zoran Zaev Robert Golob GEN-I prostozidarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Balkanski prostozidar Zijad Bečirović fura energetske biznise na Balkanu! Bečirović pomagal pri poslih GEN-I v Makedoniji!