Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje: Tožilka Mateja Gončin
Kdo je tožilka Mateja Gončin? Gre za dolgoletno specializirano tožilsko operativko za posebne akcije akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva in omrežja kardinala Franca Rodeta.
prava .
Slovenija

Sreda, 5. Julij 2023 ob 06:31

Odpri galerijo

Tožilka Mateja Gončin. (Foto: Posnetek zaslona- Svet na Kanalu A, 24ur)

Klemen Kadivec je že večkrat izpostavil, da psihološke igre proti njemu in bratu izvaja tožilka Mateja Gončin! Še ena, ki mora biti tam, kjer jo potrebuje klika omrežja obalnih grobarjev dela slovenskega pomorstva in omrežja kardinala Franca Rodeta.

Poleg vsega, kar se dogaja na procesu Kavaški klan poteka tudi psihološka igra/ vojna na eni strani bratov Kadivec proti tožilstvu, policiji, NPU in vodstvom nekaterih priporov/zaporov v Sloveniji. Moramo pa izpostaviti, da vsi sodelujoči pravosodni policisti na procesu imajo zelo korekten odnos do obdolženih. Enako ostali, ki skrbijo za varnost v času trajanja procesa na prostoru Gospodarskega razstavišča. Vendar se ne dogaja nič problematičnega in strašnega glede varnosti kot radi o tem pojmu napihujejo osrednji mediji.

Tudi novinarka Večera Damjana Žist v člankih z naslovom Kavaški klan: Celjski pripor se jim zdi kot Guantanamo in V celico mu prinesejo šest istih obrokov, paznik pa izbere, katerega bo Kadivec pojedel je izpostavila razmere, s katerimi se sooča prvoobtoženi Klemen Kadivec.

Tudi sami smo se oglasili na obisku pri Klemnu Kadivcu, ki nam je zaupal svojo izkušnjo s priporom. Tudi sam nam je večkrat povedal, da zaradi določenih razkritih informacij na procesu ga želijo psihološko uničiti. Izpostavil je dejstvo, da so ga popolnoma izolirali in z nobenim znotraj pripora nima stikov. Tako naj bi po besedah K. Kadivca vsem pripornikom/zapornikom v Celju so ukinili možnost, da si lahko obroke naročijo od zunaj. Isto ne more odpreti okna, saj to preprečuje dvoje rešetk. Tudi sam se mora za vsako figo slačiti in je po njegovih besedah podvržen poniževanju. Sam je med drugim tudi povedal, da se mora v nočnih urah soočiti z večkratnim prižiganjem luči in kontrolami.

Vendar smo postali v času spremljanja procesa pozorni na nekatera druga dejstva. Klemen Kadivec je že večkrat povedal, da želijo obdolžene v procesu Kavaški klan psihološko uničiti, da bi fantje na procesu obmoknili in ne bi razkrivali zelo sporno delovanje manjšega dela zaposlenih v policiji in NPU.

Tako sta oba brata Kadivec ob nenadni zamenjavi pripora (Klemna Kadivca so premestili v Celje, Blaža Kadivca pa v Ljubljano) so se zaradi "varnosti" "izgubili" tudi dokumenti, ki sta jih imela pripravljeno za svojo obrambo. K. Kadivec je zatrjeval, da so mu ob selitvi pomešali vse dokumente in sam je tudi sumil, da so mu izmaknili pripravljena vprašanja za Nevzatovića. B. Kadivec pa je izpostavil, da se je ob selitvi naključno "izgubila" mapa s petdesetimi dokumenti, ki jih je imel pripravljeno za svojo obrambo. Obramba pa je povedala tudi nekaj kritičnih pripomb, da se jim omejuje oz. otežuje dostop in komunikacija z lastnimi klienti. Na te besede se je odzval tudi predsednik senata sodnik Tomaž Bromše in povedal, da je stik in kominikacija med obdolženimi in njihovimi odvetniki svetinja.

Klemen Kadivec je že večkrat povedal, da za vso t.i. psihološko gonjo proti njemu, njegovemu bratu Blažu Kadivcu in ostalim obdolženim stojita direktor NPU Darko Muženič in predvsem tožilka Mateja Gončin. Zanimivo pa bi bilo videti tudi izpiske telefonski klicev ali poslanih sms sporočil tožilca Jožeta Levašiča, s katero osebo velikokrat komunicira med odmori v času procesa.

Foto: Posnetek zaslona- Večer.

Mateja Gončin, tožilska operativka za specializirane akcije obalnih grobarjev dela slovenskega pomorstva in omrežja kardinala Franca Rodeta!

Mogoče se vam slovenski državljani ne sanja, kdo sploh je tožilka Mateja Gončin. Slovenska javnost se jo še najbolj spominja v sodnem procesu Balkanski bojevnik. S tožilko Blanko Žgajnar sta ob razglasitvi sodbe za Alena Selmana "pozabili" podaljšati pripor, le ta pa je zaradi tega odkorakal na svobodo in pobegnil iz Slovenije.

Blanka Žgajnar in Mateja Gončin, specializirani tožilski operativki nekdanje generalne tožilke BarbareBrezigar. (Foto: Posnetek zaslona-Žurnal24)

Vendar tožilka Mateja Gončin ni tako nepomembna kot izgleda na prvi pogled. Gre za dolgoletno sodelavko tožilke Blanke Žgajner. Morete pa tudi vedeti, da je Žgajnerjeva tudi dolgoletna osebna prijateljica nekdanje generalne tožilke in kandidatke za predsednico države Barbare Brezigar.

Le ta je kandidirala pa je tudi za poslanko Slovenske demokraske stranke, a nikoli ni bila članica stranke je poročal spletni medij 24ur v preteklosti. S pomočjo pomladnih političnih strank in zbranimi podpisi volilcev pa je leta 2002 kandidirala za predsednico države kot neodvisna kandidatka, a je v drugem krogu izgubila proti Janezu Drnovšku.

Nekdanja generalna državna tožilka, ministrica za pravosodje, kandidatka za poslanko SDS in neodvisna kandidatka za predsednico države Barbara Brezigar. (Foto: Posnetek zaslona-Wikipedia)

Njen sin, Jaka Brezigar pa velja za osrednjo persono povezanosti med evropskimi in slovenskimi tožilci. Brezigar pa je tudi ovrgel vse sume kot tožilec glede afere o pranju iranske milijarde v Novi Ljubljanski banki in ovadbo proti akterjem povezani okrog podjetja Splošna plovba.

Jaka Brezigar, sin Barbare Brezigar in sedaj predstavnik evropskega javnega tožilstva iz Slovenije. (Foto: Posnetek zaslona-Wikipedia)

Zakaj je pomembna sploh Barbara Brezigar? V resnici ena najmočnejših odločevalcev v naši državi. Ima verjetno bolj pomemben vpliv kot Janez Janša ali Milan Kučan. V našem mediju smo že v članku z naslovom DOSJE STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE: Razkrivamo strice Požarjeve sedmerice, ki vladajo s slovenskimi MILIJARDAMI!!! smo med drugim zapisali, da je nekdanji direktor policije in nekdanji dolgoletni uslužbenec Telekoma Marko Pogorevc ključnih lobistov iz omrežja kardinala Franca Rodeta.

Med drugim smo zapisali, da ima omenjena struja pomemben vpliv na del slovenskega tožilstva. Verjeli ali ne, prav na slovenskem tožilstvu sta se znašla Rodetova in t.i. struja tožilskih operativcev v omrežju obalnih grobarjev dela slovenskega pomorstva.

Res je sedaj Barbara Brezigar že nekaj časa izginila iz naslovnic, a njeno delo nadaljujeta vestno prav Blanka Žgajner in Mateja Gončin. Predvsem Gončinova že vrsto let nadzoruje predvsem dve področji. To so primeri povezani s trgovino z drogo in vložene kazenske ovadbe akterjem proti podjetju Splošna plovba. Kot smo prebrali v enem izmed člankov so slovenski tožilci ovrgli vsaj enajst kazenskih ovadb proti akterjem podjetja Splošna plovba.

Foto: Prava.si

Tukaj ni naključij. Andrej Bajuk, nekdanji premier in finančni minister v prvi vladi Janeza Janše je bil ključen akter, da se je Splošna plovba lastniško parkirala nemškemu lastniku.

O tem si lahko več preberete v članku z naslovom Korupcija, ki se je lahko bojimo: kdo nam piše zakone in reže kruh?, ki sta ga napisala dne četrtega julija 2018 na Siolu sedanji odgovorni urednik spletnega medija Necenzurirano Primož Cirman in aktualna generalna sekretarka Gibanje Svoboda Vesna Vuković. Mogoče pa je tudi to razlog, da je Vesna prejela medijsko porcijo od Eugenije, kdo ve???!. Eugenija pa je tudi v preteklosti ljubila Egona iz SP.

Kot smo izvedeli, je podjetje iz Portoroža že v rajnki Jugoslaviji opravljal prevoze za nemške naročnike predvsem tovor iz afriških držav (Vida in Vesna). Mladina pa je tudi razkrila, da je bila Splošna plovba predhodnica takrat ustanovljene letalske družbe Adria.

V začetku novega tisočletja je delni lastnik Splošne plovbe postal sklad Mercata. O tem podjetju se je v preteklosti pisalo veliko kritičnih člankov v osrednjih medijev, a vse kaže le z enim namenom. Njena naloga je bila, da je s krti znotraj podjetja Mercata storila vse, da upravljalci njenega premoženja uničijo Mercato v sumljivih okoliščinah.

Prav sklad Mercata je bil tisti, ki je vložil odmevne medijske kazenske ovadbe proti Splošni plovbi, postopki pa so bili sproženi tudi na NPU. Kot smo opazili iz medijskih objav v preteklosti in dobro obveščenih virov je od leta 2011 Mateja Gončin naprej usmerjala kazenske ovadbe družbe Mercata zoper upravljalce njenega premoženja iz kroga akterjev Splošne plovbe Portorož.

Postopki so se vodili celo tako, da so upravljalci njenega premoženja družbo Mercato potisnili v stečaj, spraznili družbo do nule in prodali vseh šestindvajset ladij. Gončinova pa je namesto epiloga na sodišču obrnila zadevo in več let preganjala nezakonito vodstvo prizadete družbe, ki je zaradi tega končala v stečaju. O boju med Mercato in nemškim ladjarjem Döhle pa so pisali tudi v mediju Dnevnik leta 2014.

V slovenski medijski sferi so odmevale kazenske ovadbe vložene proti igralcem Splošne plovbe v letu 2017. Takrat se je med osumljenci v kazenskih ovadbah znašel tudi Tilen Božič, v Golobovi vladi odstopljeni državni sekretar na finančnem ministrtvu pristojen za davčno politiko.

Gončinova je bila takrat zelo motivirana, da bi v zelo kratkem času procesirala Božiča, a je hitro dobila namig "za koga v resnici dela" na tožilstvu. Njena naloga je bila samo ena in ključna pri lastninjenju playerjev Splošne plovbe. Zakaj se je znašel Tilen Božič v preteklosti na naslovnicah slovenskih osrednjih medijev? Imel je ključno vlogo pri nastajanju Zakona o tonaži. Omenjeni zakon, če bi bil sprejet pa bi koristil predvsem akterjem okrog Splošne plovbe. S sprejetjem tega zakona bi jim dalo plačilo ne plačila davka pri kakšnem čudežnem uspešnem delovanja ladjarja (sum repatrijacije preteklih dobičkov). Vendar je afera hitro izginila iz naslovnic slovenskih medijev. Leta 2021 pa so Primorske novice poročale, da je NPU v letu 2021 ni potrdil sum zlorabe položaja. Zato na tožilstvo niso poslali kazenske ovadbe, ampak samo poročilo.

Gončinova pa je v preteklosti tudi rada poslušala navodila iz vrha Odvetniške zbornice Slovenije. Če ste kdaj prebrali naše članke o Odvetniški zbornici Slovenije vam je hitro jasno, kam pes taco moli. Verjamemo pa tudi, da je sedanji predsednik Odvetniške zbornice Slovenije Janez Starman svojo pisarno iz Kopra v Ljubljano preselil tudi zaradi tega, da bo kot predstavnik odvetnikov lažje sodeloval z organi sodstva in tožilstva.

Gregor Velkaverh, hišni odvetnik obalnih posameznikov iz omrežja Splošne plovbe in Janez Starman, predsednik Odvetniške zbornice Slovenije. (Foto: Posnetek zaslona-Odvetniška pisarna Starman-Velkaverh)

Akterji iz Splošne plovbe pa so lahko popolnoma mirni, saj v vrhu slovenske policije vlada Darko Muženič (NPU) in Senad Jušić (GPU). Oba v preteklosti podrejena Deanu Juriču. Le ta je deloval kot dolgoletni vodja SKP PU Koper. Delovne naloge je prevzel od Ljuba Volmuta, svak Jelka Kobala, nekdanjega direktorja hčerinski družbe Splošna plovba Singapur.

Gončinova je v preteklosti že večkrat razmišljala, da bi zapustila slovenske tožilske vrste. A je hitro dobila namig, da na to opcijo niti naj ne pomisli. Še več, Gončinova je imela že novo službo zagotovljeno, a je na koncu prevladala ljubezen do "pravice". To pa vedo tudi vsi njeni akterji, za katere opravlja posebne tožilske operacije. Tokrat proti bratoma Kadivec.

Toliko o kraljici/ kralju kazenskih postopkov in neodvisnem in samostojnem tožilstvu. V slovenskih strokovnih krogih od levega pa vse do desnega pola je vse bolj glasna zahteva, da se bodo morali lotiti temeljite preobrazbe tožilstva.

Tožilstvo ni ustavna kategorija kot si to sami razlagajo. Hujše je, da je sodstvo partner tožilstva. NO GO!!! Tožilstvo bi moralo spadati pod Ministrstvo za notranje zadeve! Konec PIKA!!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

1486 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno.Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva diši po videzu za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami daje videz obvladovanja kraljice postopkov- tožilstvo. Že večkrat smo posumili po našem laičnem razmišlanju, da omenjena skupina na videz izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar po našem mnenju veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo že vrsto let navidezno s "svojo ugrabljeno hčerkico SDT" dobesedno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. Primer Klemen Boštjančič.To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

1329 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

153 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1596 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1774 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

178 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš
Teme
BarbaraBrezigar BlankaŽgajnar FrancRode JakaBrezigar Kavaškiklan KlemenKadivec MarkoPogorevc MatejaGončin ObalnaRodetovatožilskaoperativka obalnigrobarji Splošnaplovba

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje: Tožilka Mateja Gončin