Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOSJE STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE: Razkrivamo strice Požarjeve sedmerice, ki vladajo s slovenskimi MILIJARDAMI!!!
Samostojni novinar Bojan Požar je razkril sedmerico vplivnih politično-gospodarskih posameznikov, ki so osrednje figure odločanja v sedanji vladi dr. Roberta Goloba. Mi vam razkrivamo njihove strice.
prava .
Slovenija

Četrtek, 13. oktober 2022 ob 09:47

Odpri galerijo

Aldo Krejačič, Borut Jamnik, Bruno Korelič, Franc Rode, dr. Robert Golob, Janez Zemljarič. (Foto: Posnetek zaslona- Primorske novice, Radio Krka, Twitter, Wikipedija, STA)

Bojan Požar je razkril, da so v času sedanje vlade najbolj vplivni predsednik vlade RS dr. Robert Golob, predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik, član uprave Save Matej Narat, predsednik SDH Žiga Debeljak, finančni minister v Golobovi vladi Klemen Boštjančič, nekdanji predsednik vlade Anton Rop in lobist Marko Pogorevc. Zato smo se odločili, da vam tokrat razkrijemo njihove strici. Med njimi so tudi Bruno Korelič, Aldo Krejačič, Janez Zemljarič in Franc Rode. Vse kaže, da se po dolgem času vračajo na sceno Yesovci z Žigom Debeljakom, da izpolnijo svoj dolgoletni načrt prevzem najpomembnejših gospodarskih družb v Sloveniji. Vse to z blagoslovom Boruta Jamnika. Obalni operativec z Dunajske 119 v Ljubljani je svoj imperij pripeljal pred dokončno implozijo. V boju in uničevanju igralcev poslovnega kroga Janeza Zemljariča si je pomagal s slovenskim sodstvom, policijo, tožilstvom, nadzornimi institucijami, slovenskimi (para) državnimi družbami in skladi. Jamnik je mislil, da njegova parkirišča v tujih skladih se ne bodo nikoli obračunala. A je prišla vsakokratno letno plačilo parkirne v obliki plačila obresti. Jamnik je pripeljal situacijo tako daleč, da grozi kolaps sistema. S tem bi se zgodil tudi kolaps in uničenje Slovenije. S tem pa bi obalni gospodje izpolnili svojo ljubezen do Padanije. Nič, Jamnik pač potrebuje kaos. V Golobovi vladi se je pravkar pričel. 

Slovenija se je lahko leta 1991 dokončno osamosvojila in postala po tisočeletju vladavine pod Rimljani, Hasburžani in Jugoslavijo dokončno samostojna država. Svojo samostojnost smo imeli nekje do leta 2004, ko smo vstopili v Evropsko Unijo. Takrat smo dobili novega izvršnega gospodarja iz Bruslja. A dokler bo EU koristna predvsem slovenskemu gospodarstvu, ne glede na vse, je še vedno "najboljša" rešitev med najslabšimi. 

Zakaj smo pričeli s takšnim uvodom? Popolnoma preprosto. V času balkanske morije v 90.ih so se države nekdanje Jugoslavije osamosvojile in postale samostojne, a so ključne politične-gospodarske posle na območju nekdanje Jugoslavije še vedno opavraljale stare jugoslovanske strukture. Tako so na območju Balkana zavladali dolgoletni črnogorski predsednik (vlade) države Milo Đukanovič, udbaški kadri hrvaške HDZ, kader Slobodana Miloševiča srbski predsednik Aleksandar Vučić in dolgoletni voditelj Republike Srbske Milorad Dodik. 

V ta mozaik dodajte ščepec predvsem obalnih in koroških struj iz Slovenije in balkanski cirkus je popoln. Zakaj vam to pripovedujemo? Predvsem zaradi zgodb o elektriki, plinu, nafti in droge na območju Balkana. Vsi zgoraj našteti balkanski akterji tvorijo balkanski krog dolgoletnih spornih poslovnih političnih praks na Balkanu. Čas je, da tudi slovenski mediji od ta levih in desnih začnejo vsa dogajanja v Sloveniji povezovati v skupno balkansko zgodbo in bodo hitro prišli do presenetljivih zaključkov.

V našem mediju smo že predstavili v članku Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!! zgodbo o balkanski naftni kamarili. Igralci se menjajo, a modus operandi od rajnke Jugoslavije ostaja enak. Poslovne-politične procese na območju Balkana je odlično v svoji knjigi Vzporedni mehanizem globoke države opisal ekonomist in raziskovalec polpretekle zgodovine dr. Rado Pezdir. 
				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

Elektro balkanska hobotnica bo pokopala sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba!

Tudi aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob naj ne misli, da lahko mirno spi. Njegov "otrok", slovenska elektro hobotnica Gen-I s šestnajstimi hčerinskimi podjetji v tujini se bo korak za korakom razpletla.

Še kot novinar Nova24tv sem v uvodu v članku svoji nekdanji novinarski kolegici zapisal, da je na lepe oči izginilo v času vladavine Goloba na Gen-I pol milijarde evrov. Na vsa vprašanja je Robert Golob odgovoril v oddaji Tema dneva na Nova24tv in očitke o izginuli pol milijarde evrov označil za smešne in plod domišljije.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

Vendar pa je več razkritij enega najboljših slovenskih raziskovalnih novinarjev Bojana Požarja nakazovalo, da so se tudi v družbah Gen-I, Gen in Gen-energija izvajali večkrat "kreativno vodstvo." Spomnite se samo spornega nakupa Elektro energije, najpomembnejše hčerinske družbe Elektro Ljubljane v roke Gen-I. Posel sta izpeljala Golob in Andrej Ribič (nekdanji dolgoletni direktor Elektro Ljubljana), oba sedaj pomembna akterja stranke Gibanje Svoboda. Takratni direktor Elektro energije pa je bil sedanji resorni minister dr. Bojan Kumer.

Ob razkritju spornega poslovanja s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem družbe Gen-i Beograd so se pojavile še druge sporne zgodbe, v katerih je osrednjo vlogo igral Golob. To so bile sporne zgodbe hčerinskih družb v tujini družbe Istrabenz sistemi in Istrabenz-Gorenje ( predhodnice Gen-I) in morebitnih poslov (koncesij) s hidroelektrarnami v Republiki Srbski, spornih potez na mestu državnega sekretarja za energetiko v Drnovškovi tretji vladi ali le vzdrževanje enega od parkirišč svojega znanca iz Dunajske 119 v Ljubljani.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

V našem mediju Prava smo predstavili nekaj dejstev, ki smo jih videli z njihovih poslovnih poročil. Z več poznavalci energitke v Sloveniji in na Balkanu smo govorili, da bi moral biti čisti letni dobiček Gen-I vsaj med tri do pet odstotkov od vseh celoletnih prihodkov. Glej ga zlomka, Gen-I je imel v povprečju dobiček vsega 1,72 % in po naših izračunih je na ta način izpuhtelo na lepe oči vsaj 322 milijonov evrov v času vladavine dr. Roberta Goloba. 

Albanski analitik Astrit Gashi je ob razkritju afere s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem, v povezavi z denarnimi nakazili beograjske podružnice Gen-i poudaril, da je Gen-i v samem vrhu srbske elektro mafije. “Gen je ključni del srbske energetske mafije, ki jo vodita Vojin Lazarevič in Damir Fazlić. Na to omrežje sta bila povezana bosansko podjetje in fiktivno podjetje iz Londona,” je zatrdil in dodal, daje bilo Kosovo leta prisiljeno kupovati elektriko od podjetja Gen, pri katerem naj bi Berishaj služil kot posrednik.


				Na levi strani sporna balkanska elektro-energetska prijatelja sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, Vojin Lazarević in Damir Fazlić. (Foto: Posnetek zaslona- BalkanInsight in Capital.ba)			Na levi strani sporna balkanska elektro-energetska prijatelja sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, Vojin Lazarević in Damir Fazlić. (Foto: Posnetek zaslona- BalkanInsight in Capital.ba)

Dodaten kontekst je ponudil ekonomist Dragan Radović, ki je med drugim pojasnil, da v Srbiji na letni baz izgine za 1,2 milijardi evrov elektrike, na celotnem segmentu energetike pa za kar 12 milijard. 

Predvsem trditvam Astrida Gashija potrjujeta dva članka, ki smo jo našli na svetovnem spletu. O spornih potezah dvojca Lazarevič in Fazlić in podjetju Rudnap si lahko preberete v članku Fiktivnim fakturama oštetili budžet Srpske za 1,5 miliona KM spletnega medija Capital.ba in članek z naslovom Balkan Energy Moguls’ Financial Woes Deepen objavljen v spletnem mediju BalkanInsight.

Ob tem vam priporočamo še v branje analizo o Elektroprivreda Srbija dolgoletna bančnika, ekonomista Branka Dragaša. Prav njegova analiza razkriva balkanski modus operandi delovanja največjih balkanskih energetskih podjetjih.

Strici Požarjeve sedmerice so Bruno Korelič, Aldo Krejačič, Janez Zemljarič in Franc Rode! Koroška struja Janeza Zemljariča umira na obroke, obalna struja se rešuje pred implozijo in kam se bo obrniča Pogorevčeva struja dečkov!?

Samostojni novinar Bojan Požar je v članku EKSKLUZIVNO: 7 VELIČASTNIH, KI KADRUJEJO PO DRŽAVNIH FIRMAH IN OBVLADUJEJO MILIJARDE. VSA IMENA IN NJIHOVA TEHNOLOGIJA razkril sedanje osrednje najpomembnejše politično-poslovne igralce na slovenski sceni. 

To so trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob, predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik, član uprave Save Matej Narat, sedanji predsednik Slovenskega državnega holdinga (SDH) Žiga Debeljak, minister za finance v Golobovi vladi dr. Klemen Boštjančič, nekdanji predsednik vlade Anton Rop in nekdanji direktor policije in nekdanji dolgoletni uslužbenec na Telekomu Marko Pogorevc.


				Foto: Posnetek zaslona-Požareport			Foto: Posnetek zaslona-Požareport

V našem mediju smo že večkrat pisali, da že več let poteka t.i. državljanska vojna med obalno strujo pod vodstvom prvega operativca Boruta Jamnika in koroško strujo starih obveščevalnih struktur iz poslovnega miljeja Janeza Zemljariča. Dolgoletne vladarje vzporedne mehanizma dohiteva starost in so korak za korakom izgubljajo svojo moč. Sami pa vse kaže nimajo dovolj inteligentnih naslednikov (nečakov in vnukov), da bi obvladovali ključne odločitve v slovenskem gospodarstvu.

Zato bomo v nadaljevanju razkrili "strice iz ozadja" omenjene sedmerice. Mogoče ne veste, a izraz "strici iz ozadja" si je domislil nihče drug kot Borut Jamnik.

1. Predsednik vlade dr. Robert Golob


				Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv, fotomontaža Demokracija

Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv, fotomontaža Demokracija

Pa gremo po vrsti. Držijo informacije, da sedanji predsednik vlade dr. Robert Golob ne prepušča ključnih kadrovskih pozicij svojim ministrom in koalicijskim partnerjem. Ja, Golob je navajen na menedžersko samoodločanje iz časa Gen-I in tudi gospodarsko-politično ni tako naiven kot so bili njegovi predhodniki na njegovi zadnjih levih vlad po Drnovšku ( Borut Pahor, Alenka Bratušek, Miro Cerar in Marjan Šarec).

Potrebno je tudi vedeti, da je bil oče Roberta Goloba, Valentin Golob, od leta 1976 do 2002 direktor Soških elektrarn. Energetika je bila sedanjemu predsedniku vlade "položena v zibko." Tudi sam je bil med osrednjimi protoganisti ustanovitve Holdinga slovenskih elektrarn (HSE) in elektro hobotnice GEN-I.

Lahko se Robert Golob čuti še tako močnega, ne sme pozabiti, da je bil Gen-I le eden izmed najpomembnješih parkirišč za parkiranje deležev podjetij in delnic Golobovega dolgoletnega znanca iz Dunajske 119 v Ljubljani, predsednika Modre zavarovalnice Boruta Jamnika.

2. Predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik


				Predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Predsednik Modre zavarovalnice Borut Jamnik. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Predsednika Modre zavarovalnice Boruta Jamnika smo že večkrat označili za osrednjega operativca obalnih struktur. Njegov stric iz ozadja je njegov "samooklicani rejnik" Bruno Korelič, nekdanji dolgoletni predsednik uprave Luke Koper. Kdor ima vzvode moči v Luki Koper, nadzoruje slovensko gospodarstvo so nam že večkrat zaupali zelo dobri poznavalci slovenske medijske scene.

Jamnik je svoje ljudi (Andrej Prah) nastavil v različne "neodvisne državne institucije" ( Agencije za trg vrednostnih papirjev, Agencija za varstvo konkurence itd...), ministrstvo za finance, SDH, DUTB in s pomočjo svojega Združenja nadzornikov Slovenije v nadzorne svetove (para) državnih družb. A ste se kdaj vprašali, zakaj Borut Jamnik se še nikoli ni javno soočil s policijskimi preiskavami in postopki?

Odgovor je preprost, saj mu je varovanje pred policijskimi-tožilskimi-sodnimi organi zagotovil krog Alda Krejačiča, nekdanjega dolgoletnega direktorja Splošne plovbe. V naših člankih smo razkrili strukturo obalnih policijskih kadrov (Darko Muženič, Dean Jurič, Ljubo Volmut), v prihodnje bomo razkrili še Krejačičevo shemo posameznikov v sodstvu.

Hitro boste presenečeni, kdo je vse bil zaposlen v Splošni plovbi in kasneje postal pomembna figura v slovenskem pravosodju. Poleg njiju pa je potrebno omeniti še nekdanjega dolgoletnega direktorja Istrabenza Janko Kosmine in pokojnega Jožeta Krajnca iz Intereurope. To so ključne osebe, ki ves čas Jamniku varujejo hrbet, da se lahko igra igrice kaosa z vsakokratno vlado v zadnjih petnajstih letih.

3. Matej Narat, član uprave Sava


				Matej Narat. (Foto: Posnetek zaslona-Hudo.com)

Matej Narat. (Foto: Posnetek zaslona-Hudo.com)

Sledeči je Matej Narat, član uprave Sava. Sam izhaja iz poslovnega kroga Janeza Zemljariča. Nekdanji sporni bančnik se je v preteklosti soočil z veliko kazenskimi ovadbami in bil tudi obsojen.

Hitro je spoznal, da je bolje biti na strani, ki ima pred roko pravice dobesedno mir. Ni mu preostalo drugega, da se je uklonil Jamnikovi volji in se parkiral v Savi.

Ne smemo pozabiti, da je Jamnik v Savi zgradil ekipo, da mu nadzoruje "državo v državi" na področju turizma. Poleg Narata so bili pomembni členi Save še Klemen Boštjančič, Dejan Rajbar ( vodilni uslužbenec Save, predstavnik sklada York v Sloveniji in eden izmed vodilnih uslužbencev sklada Elements Capital), Vanessa Grmek ( vplivna uslužbenka SDH).

Pomemben delež naložb Save se skriva tudi v obalnem turizmu. Zato nas ni presenetila poteza Jamnika, da se je javno angažiral ob morebitni prodaji deleža York morebitnim "madžarskim" kupcem. Upajmo le, da bo SDH izvedel revizijo poslovanja Save od obdobja 2012 do 2022, kot je ob prodaji Save državnemu SDH sprejela zadnja Janševa vlada.

4. Žiga Debeljak


				Žiga Debeljak na združenju Yes- Združenje mladih managerjev Slovenije. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Žiga Debeljak na združenju Yes- Združenje mladih managerjev Slovenije. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Sledeči je Žiga Debeljak. Slovenska javnost mu je hitro nadela vzdevek levi Matoz zaradi pomembnih funkcij na področju slovenskega gospodarstva. Debeljak si je svojo kariero zgradil v Merkatorju in Gorenju. Po naših informacijah si naj bi s čudnimi posli po Balkanu naj Debeljak nakopičil za več deset milijonov evrov vredno premoženje v nepremičninah v državah nekdanje Jugoslavije. Enako je zapustil tudi Gorenje v času pred (po) prevzemu kitajskega Hisensa. Z velikimi rdečemi številkami, ki jih je pridelal skupaj z morebitnim novim nadzornikom Debeljakovega SDH,  deček pri Celju Franja Bobinca, nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave Gorenja. Ne smemo pozabiti, na dolgoletno sodelovanje Debeljaka z Melito Kolbezen, pomembno sodelavko Debeljakovega vodenja Merkatorja. Skupaj sta podjetniške moči združila v podjetju Advicu.

Med drugim je avtor članka v svojem članku  Žiga Debeljak, “najljubši prijatelj” Zorana Jankovića, se skupaj s svojo zaupnico Melito Kolbezen vrača na sceno v podjetju Advico! objavljen v Nova24tv se razkrije, da je v resnici osrednji usmerjevalec Debeljaka nihče drug kot Borut Jamnik. Kje so se njune poti združile? V združenju Yes-združenje mladih managerjev Slovenije. Dolgo je v tem interesnem združenju svojo moč ohranjala za svoj vpliv tudi odvetnik Miro Senica in gospodarstvenik Janez Škrabec. A sta oba odpadla, združenje pa je preplavil predvsem vpliv denarja mednarodnega LGBT lobija. V tem združenju so imeli pomembno besedo dečki. Med njimi tudi Marko Pogorevc, še en dolgoletni poslovni partner Jamnika, ki skrbi predvsem za mir na desnem spektru.

Tako je Jamnik oba korak za korakom odpikal in ju poslal na smetišče zgodovine. Škrabec svoj imeperij rešuje v Belorusiji, Senica pa izgublja en pomemben primer za drugim.

5. Finančni minister v Golobovi vladi Klemen Boštjančič


				Finančni minister v Golobovi vladi dr. Klemen Boštjančič. (Foto: Vlada RS)

Finančni minister v Golobovi vladi dr. Klemen Boštjančič. (Foto: Vlada RS)

Kdo je dejanski goddfather finančnega ministra Klemna Boštjančiča? Sam nam je ob prisegi dejal, da za sabo nima ne stricev ne tetk. Ima pa tudi pozitivno mnenje o Borutu Jamniku. Velikokrat se omenja, da Boštjančič spada v Jamnikov krog. Res je, da se lahko dobršni meri zahvali prav Jamniku, da je prišel tako v Savo kot sedaj na mesto finančnega ministra v trenutni vladi.

Vendar smo ob prebiranju članka Menedžer, ki je izgubil partijo v Dnevniku opazili, da je svojo kariero pričel kot Petrolov štipendist. Takrat, ko je bil izvršni direktor Petrola Jože Petrovič.

V Petrolu je vztrajal vse do leta 1997, več kot deset let. Poznavalci scene trdijo, da bi za Boštjančičem stal isti kot za Jamnikom, nekdanji direktor Luke Koper Bruno Korelič. 

6. Nekdanji predsednik vlade Tone Rop


				Anton Rop. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Anton Rop. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Sledeči je naveden Tone Rop. Dolgoletni kader Janeza Zemljariča. Znani so sestanki Zemljariča in Ropa v eni izmed stavb na Dunajski ulici v Ljubljani.

O Tonetu Ropu bi marsikaj povedal znani ajdovski podjetnik Aleš Štrancar, ko so hoteli njegovo podjetje Bia Separations dobesedno uničiti Tone Rop, sin Janeza Zemljariča, odvetnik Vladimir Zemljarič ter sam Zemljarič.

Skupaj z Ropom pa sta sodelovala tudi v nekaterih obalnih projektih, ki so se končali klavrno. Rop pa s pomočjo svoje partnerke Melite Župevc ( zaposlena v kabinetu predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba) se po dolgem času vrača na slovensko poslovno-politično sceno.

Vse kaže, da mora odpadke na prostem trgu pobirati tudi Jamnik, da si mora pomagati s kadri koroškove in dečkove struje. Rop pa tudi ni skrival ugodja in se je hitro prilagodil Jamnikovim odločitvam. Žal Janez Zemljarič na Ropa več nima vpliva, saj je nekdanji dolgoletni vpliv vodja vzporednega mehanizma je popolnoma dementen in preživlja dneve v enem izmed domov za upokojence v Ljubljani.

7. Lobist Marko Pogorevc


				Marko Pogorevc. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Demokracija, Prava.si)			Marko Pogorevc. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Demokracija, Prava.si)

Za finale je Bojan Požar razkril Marka Pogorevca. O njem se je že v preteklosti pisalo, saj je svojo lobistično moč črpal predvsem z dolgoletnega položaja na Telekomu. Komu pripada Pogorevc? Skrbi za poslovne interese poslovnega kroga kardinala Rodeta. Pogorevčeve predstavnike se zelo rado poimenuje za dečke.

Tukaj se lahko spomnimo na znameniti intervju hrvaškega kardinala Milana Simčiča, ki smo ga objavili v našem mediju. "Socialisti boste vladali, mi pa bomo nadzorovali gospodarstvu", je med drugim povedal.

Prav ta struja ima tudi pomemben vpliv na del slovenskega tožilstva. Cerkveni dostojanstveni v naši državi pa si še danes nočejo priznati, da so jim dve zelo uspešni gospodarski družbi Zvon 1 in 2 uničili podtaknjeni udbaški kadri vzporednega mehanizma. Upajmo le, da so se iz te zgodbe kaj naučili. 

Jamnikov implozični poker lahko Slovenijo pripelje v kolaps! Ali bo napihnjeni Jamnik šel rakom žvižgat zaradi plačil "obrestnih parkirnin" v tujih skladih!? Modri deček z Dunajske 119 v Ljubljani preživi, če v vsaki vladi ustvari kaos!

V sedanji situaciji se zdi, da so na sceno zavladali spet Yesovci. Vendar so težave mnogo hujše. Poslovni milje Janeza Zemljariča umira korak za korakom ter se vdaja v usodo političnih gospodarskih spletk modrega dečka z Dunajske 119 v Ljubljani. Tudi ta modri deček prihaja iz družine krščanskih socialistov, a ga je hitro poskusila "prevzgojiti" izolska rdeča teta Breda Pečan. Ob tem pa ji je pomagal tudi Korelič. Jamnik je bil že nekajkrat v preteklosti opozorjen, da naj ne pozabi, da ga je ustvarila UDBA.

Borut Jamnik je v igri, da spodnese koroško  strujo starih obveščevalnih struktur Zemljaričevega kroga s pomočjo tujih skladov. Nad izvrševalce koroške struje je poslal policijo, agencije in sodstvo, da se jim je njihov imperij sesul. Prevzeli so jih večinoma tuji (slovenski) investicijski skladi (Elements Capital, York, Apolo, Alfi itd...). Državljan Kane slovenskega gospodarstva pa se sooča tudi s tem, da mu primanjkuje kadra. Zato velikokrat pobere za svoje interese prav tiste, ki jih je malo prej potunkal in nad njih pošiljal policijo, tožilstvo, sodstvo in medije. Modri deček z Dunajske 119 v Ljubljani ni pozabil niti to, da je dosegel, da so Gregor Golobič, Bojan Petan, Sebastjan Selan čim bolj odaljeni od stranke Gibanje Svoboda.

V ta namen je bila pripeljana nekdanja novinarka spletnega medija Necenzurirano, Siola in Poslovnega Dnevnika (gospodarska rubrika v Petanovem Dnevniku) Vesna Vuković, prva violina v štabu Golobove stranke. Vukovičeva opravlja le v prispodobi naloge t.i. Jamnikovega policista in skrbi, da se nepridipravi ne bi slučajno "spajdašili" z Golobom. Predvsem na druščino okrog Petana in Gregorja Golobiča ( Selan, Bonanza, Franci Zavrl, Nikola Damjanič itd....  

A je pozabil, da parkirnina pri tujih skladih stane v obliki letnih obresti. Jamnik je prišel v situacijo implozije, ko se mu lahko imperij v rokah obalnih gospodov sesuje kot hišica iz kart. Zato mu ustreza vsakokratni kaos v vsakokratni vladajoči eliti. Za njega ni pomembno, ali bo vladal Janša ali Golob. 

Prve zametke kaosa so že na vidiku. Draginjska kriza na področju plina, hrane, elektrike je prvi resni preizkus sedanje Golobove vlade. Vendar se je že na krizi elektrike in povišanja cen električne energije ugotovilo, da je bila omenjena kriza v Sloveniji umetno ustvarjena. Le zato, ker je večina najpomembnejših elektro trgovcev v državi raje plačala pogodbene kazni v višini 10 % in so raje podpisali nove pogodbe z veliko dražjimi cenami. O Golobovi potezi, da je prodal po zelo nizkih cenah za deset let v tujino in jo sedaj od istih odkupuje po šestkrat dražji ceni pa raje sploh ne smemo izgubljati.

Bojan Požar je predstavljal eksluzivnih 7 trenutno najpomembnejših politikov-gospodarstvenikov v Sloveniji. Mi smo vam predstavili njihove strice. Saj še veste, kdo si je izmislil izraz "strici iz ozadja"?

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 23. Mar 2023 at 09:22

1920 ogledov

[Video]Oddaja Aktualno: Novinarji Bojan Požar, Mirko Mayer in Luka Perš razgalili Golobove balkanske posle!
V oddaji Aktualno na Nova24tv so predstavili zakulisje o balkanskih poslih (para) državnega podjetja GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Ob voditelju oddaje Borisu Tomašiču so nastopili še urednik in novinar Požareporta Bojan Požar, odgovorni urednik informativnega programa na Planet TV Mirko Mayer in novinar Prava Luka Perš. Ironija je toliko hujša, da se z eno najbolj razvpitih afer na Balkanu ukvarjajo veliko medijev zahodnega Balkana le v Sloveniji osrednji večinski mediji o teh poslih molčijo kot miške. V oddaji so gostje skupaj z voditeljem oddaje Borisem Tomašičem razkrili sporno poslovanje kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja in srbsko podružnico podjetja GEN-I v Beogradu, "kraji" romunske identitete Roberta Goloba in o nakazanih 103 tisoč evrih podjetja GEN-I sedanji generalni sekretarki Gibanje Svoboda Vesni Vukovič. Omenjeni znesek pa je Vukovičeva prejela v obdobju, ko je bil na vrhu družbe njen strankarski šef Robert Golob. V oddaji so se razkrile še marsikatere zakulisne informacije o katerih se v Sloveniji molči. Spodaj si lahko oddajo pogledate v celoti in sami lahko ocenite zakaj aktualni predsednik vlade Robert Golob o tej temi molči kot miška in se izogiba jasnim odgovorom glede balkanskih poslov podjetja GEN-I. Uživajte v ogledu.Luka Perš

Sat, 18. Mar 2023 at 22:37

2721 ogledov

Zaradi članka o Vuku Čosiću bi glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov ZAPRL MEDIJ PRAVA! Aljoša, hvala!!!
"Če tole ne bo sankcionirano z zaprtjem tega "medija", prepovedjo opravljanja novinarskega poklica oziroma v resnici s prepovedjo izdajanja za novinarja ter z visoko denarno, če ne tudi zaporno kaznijo, potem pa tudi. Kakšna pritlehnost," se je glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov odzval na naš članek o Vuku Čosiću. Spoštovana direktorica (para) državne Cankarjeve založbe Alenka Kepic Mohar, zanima nas, ali podpirate zgornjo izjavo vašega glavnega urednika Aljoše Harlamova?V našem mediju smo objavili članek z naslovom Obveščevalni namig iz tujine: Vuk Čosić močno vpleten v afero FOTOPUB?! Čosićeva dejanja branila odvetnica Inštitut 8.marec?!. Vse kaže, da se je za fasado nevladne organizacije Pravne mreže za varstvo demokracije odzval tudi Vuk Čosić. Pravna mreža za varstvo demokracije je sporočila, da bo nudila brezplačno pravno pomoč Čosiću in s pomočjo odvetniške pisarne Zakonjšek napoveduje vložitev tožbe proti mediju #Prava zaradi zgoraj napisanega članka.Sami smo se odzvali zelo mirno, saj se zavedamo da lahko kdor koli zaradi naših napisanih člankov proti nam uporabi vsa razpoložljiva pravna sredstva. Tudi vložene tožbe so del medijskega poklica. Vsak, ki opravlja ta poklic mora to vzeti na znanje. Enako tudi žaljivke in kritike na svoj račun. S tožbami se zaradi svojega dela soočamo vsi mediji. Od Bojana Požarja, Nova24tv, Demokracija, Necenzurirano, Reporter, Delo, Dnevnik, Večer, Mladina, POP TV, RTV Slovenija. Naj sodišče odloči, kdo ima prav in kdo ne.Foto: Prava.siGlavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov bi nas zaradi članka o Čosiću kar izbrisal in prepovedal medij Prava!?Po objavi novice Pravne mreže za varstvo demokracije so se pojavili takšni ali drugačni komentarji. Vendar nas je med množico komentarjev presenetil tvit glavnega urednika Cankarjeve založbe Aljoše Harlamova. V svojem tvitu je zapisal sledeče:"Če tole ne bo sankcionirano z zaprtjem tega "medija", prepovedjo opravljanja novinarskega poklica oziroma v resnici s prepovedjo izdajanja za novinarja ter z visoko denarno kaznijo, potem pa tudi. Kakšna pritlehnost."Na njegovo mnenje smo se odzvali s kratkim sporočilom, da se mu zahvaljujem za njegovo svobodno in demokratično mnenje. Na naše mnenje se je še enkrat odzval Harlamov:"Luka, zaskrbljujoče je, da ne razumeš, kaj je razlika med mojim mnenjem in tvojim novinarskim delom. Da niti ne omenjam, da jaz za svojim mnenjem stojim, ti si si pa gladko izmislil vir in v članku sam priznal, da nimaš nobenega dokaza za svoje laži. Upam, da boš odgovarjal."Spoštovani glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov, kritiko na račun svojega dela vedno sprejemam z največjim veseljem in mnenja svojih kritikov tudi zelo spoštujem. Vendar ste se ujeli v isto past kot sam. Vsaj vaša prva izjava je bila zapisana v tem smislu.Foto: TwitterSpomnite se, ko se je zahtevalo, da bi se prepovedalo delovanje strank Socialnih demokratov in Levice. Takrat sem predvsem zaradi medijske odmevnosti, večkratnih klicih gospoda Vilija Kovačiča zelo naivno popustil in se podpisal kot sopodpisnik ustavne presoje prepovedi delovanja obeh strank. Vendar sem po pogovoru z mojim stricem Borisom Cipotom hitro ugotovil, da sem naredil veliko napako. Pogovora se še danes spominjam. Novinarji smo lahko kritični do katere koli politične stranke v Sloveniji, ne moreš pa se kot novinar podpisati pod ustavno presojo za prepoved delovanja političnih strank.Foto: TwitterHitro sem mu dal prav. Kasneje v tej zgodbi nisem več sodeloval ali pa o njej medijsko poročal po vloženi ustavni presoji. Zato se še enkrat javno opravičim Socialnim demokratom in Levici. Še danes mi je žal, da sem se podpisal. Koordinatorju Levice Luku Mescu pa sem se glede tega tudi osebno opravičil po njegovem zaslišanju v državnem zboru kot kandidata za ministra v sedanji vladi dr. Roberta Goloba. Moja poteza je zelo podobna vaši izjavi o zaprtju našega medija.Spoštovani glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov, predstavljajte si sledeči scenarij. V vašem timu se odločite, da boste kot Cankarjeva založba izdali knjigo xxx avtorja/ avtorice. Nenadoma javnost zaradi izdane knjige postane ogorčena. Med drugim se pojavijo zahteve o prepovedi izdajanja knjig Cankarjeve založbe in njeno zaprtje. A oba dobro veva, da bi šlo v tem primeru za pretiravanje.Kot sem jaz storil takrat napako, ste jo tudi vi v mojem primeru.Ne moti nas, da ste kritični do napisanega članka. Vendar zaradi enega napisanega članka ne morete zahtevati, da se naš medij zapre, avtorju pa prepove opravljanja svojega novinarskega poklica. Predvsem pa si take izjave po našem mnenju ne more privoščiti glavni urednik Cankarjeve založbe.Foto: Posnetek zaslona-Nisemlevicar.siNič, mogoče pa si predstavniki progresivne woke neodvisne civilne družbe le želijo, da se vrne zloglasni jugoslovanski 133. člen!Luka Perš

Sat, 18. Mar 2023 at 08:04

1671 ogledov

Stara šahovska garda dosegla svoje!Edini kandidat za predsednika ŠZS je Dušan Mes!V upravni odbor ŠZS prihaja Branko Masleša!
Stare strukture Šahovske zveze Slovenije (ŠZS) so najverjetneje spet zmagale. Oba opozicijska kandidata za predsednika ŠZS sta "odstopila" od kandidature. Kot edini kandidat za predsednika ŠZS je na predlog upravnega odbora zveze predlagan generalni direktor državnih Slovenskih železnic Dušan Mes, tudi glavni sponzor ŠZS. V upravni odbor ŠZS pa bo zelo verjetno na občnem zboru zveze izvoljen nekdanji predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branko Masleša.V našem mediju smo v preteklosti že pisali o predsedniških volitvah na Šahovski zvezi Slovenije ( Dušan Mes postaja novi šef Šahovske zveze Slovenije?! Je to nagrada, ker je častil klanu Bandelj-Knežević 200 tisoč evrov?!!! in Kaj za VRAGA se dogaja na Šahovski zvezi Slovenije? Stara šahovska garda ne najde GREŠNEGA KOZLA! Ali je Dušan Mes izpadel?).Vse kaže, da je stari šahovski gardi spet uspelo zadržati svoj vpliv. Na letošnjih predsedniških volitvah za predsednika ŠZS so kandidirali Dušan Mes (predlagatelj ŠD Železničar), Božo Štucl (predlagatelj ŠK Branik Maribor) in Adrian Mihalčišin (predlagatelj ŽŠK Maribor Poligram). Kljub temu, da se je po napovedih obetala ostra bitka za mesto predsednika temu ni bilo tako. Štucl in Mihalčišin sta pred volitvami odstopila od svoje kandidature. Tako je upravni odbor izvolil dosedanjega podpredsednika ŠZS Dušana Mesa, generalnega direktorja državnih Slovenskih železnic za predsednika ŠZS. Slovenske železnice pa so tudi glavni sponzor ŠZS.Foto: Prava.siZakaj sta od svoje kandidature odstopila Štucl in Mihalčišin?Dobili pa smo tudi nekaj zakulisnih informacij, zakaj sta od svoje kandidature odstopila Božo Štucl in Adrian Mihalčišin. Po informacijah naših šahovskih virov je z kandidaturo Božota Štucla opravil Matjaž Mikac. Nič, Štuclu je le namignil, "da se igra z ognjem in ne ve v kaj se spušča".Z drugim kandidatom pa naj bi opravil kar Mirko Bandelj. Mihalčišin je član ŽŠK Maribor Poligram. Omenjeno šahovsko društvo pa ima svoje prostore v lasti stavbe Slovenskih železnic. Bandelj mu je na "gentelmenski" način svetoval, če je pozabil, kdo je lastnik stavbe kjer ima njegovo društvo prostore. V primeru, da bi se Mihalčišin odločil za kandidaturo bi se lahko zgodilo, da bi Slovenske železnice odpovedale najemno pogodbo ŽŠK Maribor Poligram. V zameno za odpoved svoji kandidaturi pa so ga predlagali za člana upravnega odbora ŠZS.Foto: Bralec Prava.siV upravni odbor Šahovske zveze Slovenije prihaja Branko Masleša!Pridobili pa smo tudi dokument, koga vse je sedanji upravni odbor predlagal za nov mandat v UO ŠZS. Med kandidati so se znašli Mirko Bandelj (predstavnik klubov, pravno-statutarno področje), Marko Coklin ( predstavnik klubov- predsednik Odbora dopisnih šahistov), Dr. Jana Krivec (vrhunski in ženski šah, predstavnica klubov), Branko Masleša (predstavnik klubov), Adrian Mihalčišin (vrhunski šah, predstavnik klubov), Gojko Musić (seniorski šah, predstavnik klubov), Franc Poglajen (mladinski šah, predstavnik klubov), Silva Razlag (predstavnica klubov), predsednik UO Fundacije Vesne Rožič Adrijan Rožič (predstavnik klubov) in kot sponzorja Miroslav Štravs (T-2) in dr. Boris Žitnik (Inštitut dr. Milan Vidmar).Med predlaganimi imeni za nov upravni odbor zelo verjetno izstopa nekdanji predsednik VS RS Branko Masleša. Foto: Bralec Prava.siLahko sklepamo, da sveži upokojenec ne more mirovati na Obali in potrebuje nove izzive v tretjem življenjskem obdobju. Je pa tudi res, da velja Branko Masleša za zelo dobrega šahista. Upajmo le, da bo strogo sodniško držo zadržal tudi v ŠZS in bo zelo pozorno spremljal, kam bo izginil vsak evrov na zvezi. Nič, pustimo se presenetiti.Luka Perš

Mon, 13. Mar 2023 at 17:02

2378 ogledov

To je Darko Nezvatović,zelo sporna kronska priča tožilstva v procesu Kavaški klan in "izdajalski" tajni policijski sodelavec!
Darko Nezvatović velja za osrednjo pričo tožilstva proti članom slovenskee celice črnogorske mafijske združbe Kavaški klan. Po informacijah naših virov je bil prav Nezvatović eden izmed "arhitektov" slovenske celice mafijskega klana iz Črne gore. Nezvatovič pa je dejansko z izdajo svojih dolgoletnih kriminalnih kameradov si počistil konkurenco na Obali pri trgovini s drogo. Proces proti slovenskim članom Kavaškega klana vodi tožilec Jože Levašič, tudi zelo dober prijatelj nekdanjega dolgoletnega vodjo SK PU Deana Juriča, sedaj zaposlen na NPU UKP GPU. V preteklosti smo razkrivali v našem mediju pričevanje Mehmeda Mahmutovića, da je v preteklosti delal kot član Kavaškega klana po navodilih Nezvatovića in Juriča. Na naša vprašanja o Darku Nezvatoviču sta nam tako Dean Jurič kot policija ponudila "golobovski odgovor." So pa v preteklosti že ostro zanikali v vodstvu slovenske policije, da bi obstajala povezava med Juričem in Kavaškim klanom. Vse kaže, da saga o eni najbolj spornih prič Darko Nezvatoviću še zdaleč ni končana.Osrednji slovenski mediji Darka Nezvatovića predstavljajo kot ključnega skesanca in glavno pričo v sodnem procesu proti slovenskim članom črnogorske mafijske združbe Kavaški klan. Mi smo v našem mediju predstavili popolnoma drugačno sliko o Nezvatoviću kot ga predstavljajo večinski slovenski mediji.V lanskem letu smo objavili dva članka z naslovom [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! (3.2.2022) in [PISMO MEHMEDA MEHMETOVIČA] DEAN JURIČ OBLJUBIL MEHMETOVIĆU, DA NE BO PROCESIRAN ZA POSKUS UMORA ALENA ZILIĆA!! (7.12.2022) problematizirali sodelovanje med članom slovenske celice Kavaškega klana Darko Nezvatovićem in obalnim kriminalistom, nekdanjim vodjem SK PU Koper Deanom Juričem. Iz slovenske policije pa so nam pred kratkim sporočili, da je Jurič sedaj zaposlen na NPU UKP GPU. Na podlagi predstavljenih kazenskih ovadb in pisem je zapornik Mehmed Mahmetovića obtožil večkrat Nezvatovića, da je ves čas deloval pod direktnimi ukazi Juriča. V obeh člankih so bile napisane hude obtožbe s strani Mahmetovića, da sta prav Nezvatović in Jurič mu naročila, da naj ubije enega izmed zapornikov v enem izmed slovenskih priporih. Jurič pa je Mahmutoviću še obljubljal, da za poskus umora sploh ne bo procesiran. V obeh člankih se je tudi razkrilo, da je Nezvatović skupaj s svojimi člani ustahoval obalne dilerje ter za Juriča kradel drogo in denar. Mahmutović je tudi zatrdil, da je Jurič odgovoren za krajo del zaplenjne 400 kilogramov pošiljke kokaina. Nezvatović pa je tudi po naročilu Juriča enemu "ciganu" na Obali odrezal prst. Vse to je razkril Mehmed Mahmutović v podanih kazenskih prijavah na policijo, NPU in slovensko tožilstvo.Sam se je zaradi tega počuti življensko ogroženega. Sumi, da so ga hoteli v preteklosti hoteli zastrupiti , a je podano kazensko ovadbo Mahmutovića okrajno tožilstvo v Mariboru zavrnilo.Potrebno pa je tudi izpostaviti, da sodni proces proti slovenskim članom kavaškega klana na tožilski strani zastopa Jože Levačič, obalni tožilec iz SDT in zelo dober znanec obalnega kriminalista Deana Juriča.Foto: Prava.siMi smo tudi Deanu Juriču v preteklosti poslali vprašanje v zvezi z Nezvatovićem:Kakšno je vaše mnenje o glavni priči v procesu Kavaški klan Darku Nezvatoviću? Sami smo večkrat predstavili kazensko ovadbo in pisma Mehmeda Mehmutovića , ki je obtožil vas in Darka Nezvatovića, da je opravljal nekatere naloge po vaših navodilih? Ali ste velikokrat obravnavali Darka Nezvatoviča zaradi kaznivih dejanj?Kriminalist Dean Jurič nam je podal sledeči odgovor:"Spoštovani,na podlagi 34. člena Zakona o organiziranosti in delu v Policiji nisem pristojen za obveščanje javnosti o izvajanju nalog policije, zato sem vaša vprašanja posredoval odgovornim, ki bodo pripravili celovit odgovor.Poudarjam pa, da sem svoje naloge vedno opravljal zakonito in strokovno. Pri tem sem posebej skrbel, da nisem okrnil svoje integritete in integritete policijske enote, v kateri sem opravljal naloge. Posebej sem se trudil ravnati skladno z vsemi kodeksi, ki opredeljujejo pošteno delovanje policista."Policija nam je poslala sledeči odgovor:V notranjevarnostnih preiskavah nismo ugotovili, da bi Dejan Jurič storil odklonsko ravnanje ali drugače odredil izvajanje nezakonitih ukrepov. V policiji, na podlagi prijav, vodimo še en notranjevarnostni postopek, v katerem preiskujemo domnevna odklonska ravnanja policistov v preiskavi, prikateri pa Dean Jurič ni sodeloval.Vse lepo in prav, a na našo vprašanje ne s strani Juriča ne s policije nismo dobili nobenega konkretnega odgovora glede Darka Nezvatovića. Nič, temu se reče profesionalna "komunikacija. Nič, nekaterim je vzor v komunikaciji kot kaže trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob. So pa v preteklosti tako Jurič kot policija že zanikala, da bi omenjeni dolgoletni kriminalist iz Obale sodeloval s člani Kavaškega klana.Jože Levašič, obalni tožilec zaposlen na Specializiranem državnem tožilstvu vodi proces proti slovenskim članom Kavaškega klana. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik)Razkrivamo novo sporno delovanje Darka Nezvatovića kot tajnega policijskega sodelavca!!!V naše uredništvo smo prejeli več slik in video posnetkov. Glede na to, da imamo dovoljenja vira, da se objavijo posnetki jih bomo zelo verjetno objavili v našem mediju. Po pripovedovanju naših virov se na njih pojavljata Darko Nezvatović in Aljoša Barovič. Časopis Večer je maja 2021 poročal, da so bili Aljoša Barovič, Sašo Vamberger, Robert Korošec in Alex Vrbnjak (oz. Aleksander Vrbnjak) obtoženi, da so preprodali šest kilogramov kokaina. V juniju 2022 pa je Večer poročal, da so štajersko kokainsko navezo izpustili iz pripora.Posnetke, ki smo jih pridobili v našem uredništvu razkrivajo dogajanje med 16. aprilom in 4. majem 2021. Nekaj dni za tem so sledile množične aretacije članov slovenske celice Kavaškega klana. Nezvatović pa je čudežno pobegnil. Kot Čubrilović. Vendar za razliko od Čubrilovića osrednja kronska priča v procesu Kavaški klan izkorišča ugodje dogovora in svoje sumljive posle "fura" naprej.Foto: Bralec Prava.siKot smo izvedli, je dejansko Nezvatović nastavil zanko Baroviću, da je ta kupil kilogram kokaina od neznanega motorista na posnetku. Naši viri iz policijskih vrst so nam povedali, da je Nezvatović pisno priznal na policiji, kdo je bil neznani motorist na posnetku. Vendar je na posnetku jasno vidno, da Nezvatović niti slučajno ni moral videti ne Barovića ne neznanega motorista. V tistem trenutku se je nahajal v notranjosti hiše. Pa tudi, če je bil na balkonu enostavno ni mogel videti, kaj počneta Barovič in neznani motorist. Nezvatovič pa je točno vedel, kdo je neznani motorist na posnetku. Kako je to vedel? Verjetno so mu ime motorista "prišepnili" njegovi zavezniki v modrih uniformah.Izvedeli pa smo še eno informacijo. Barovič bi se naj ukvarjal s prodajo in najemom avtomobilov. Pred leti je Nezvatović na lizing pri njem kupil enega od prestižnih avtomobilov. Po pripovedovanju naših virov Barović denar za avto od Nezvatovića ni videl nikoli. Še več, naši viri trdijo, da ima Barovič celotno goljufijo Nezvatoviča dokumentirano s dokumenti. Pri tem dejanju pa Nezvatoviću ne bi pomagale še tako odlične zveze v vrstah slovenske policije, tožilstva in sodstva.Vendar, kot so nam povedali obalni "undeground" viri je Nezvatović tudi to akcijo izvajal po navodilih Juriča. Zdaj, če to drži, tega ne vemo. Lahko res za celotno akcijo stoji Jurič. Vendar je nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov marca 2021 doživel premestitev iz vodje SK PU Koper v vodstvo takrat novoustanovljene avtocestne policije. Glede na prikazane datume na posnetkih se zdi čudno, da bi Jurič med aprilom in majem 2021 nadzoroval delovanje Darka Nezvatovića v tajni policijski akciji. A sami zelo dvomimo v vpletenost Juriča glede na predstavljene datume. Mogoče pa želi le Juriču kdo posredovati sporočilo, da je čas za prenehanje starih obalnih kriminalističnih praks. Ne bi se pa niti čudili, če bo po objavi članka spet prišel klic iz murskosoboških kriminalističnih vrst, da se spet zglasim pri njih na "informativnem razgovoru."Luka Perš

Fri, 10. Mar 2023 at 15:24

2825 ogledov

Slovenija v osrčju EKOMAFIJE! Se čudite, zakaj je gorel Kemis?!Kdo spušča mafijo od leta 1956 v Slovenijo!
Ali je vrhniški Kemis moral zgoreti zaradi vpletenosti italijanske ekomafije? V preteklosti so se že pojavljale informacije, da je Kemis del svojih "vzporednih poslov" opravljal za italijanska podjetja za predelavo odpadkov. Njihovo lastništvo pa bi naj bilo močno povezano s člani italijanskih mafijskih skupin. Tudi naši tuji obveščevalni viri so nam potrdili, da so sporne povezave in posli Kemisa z italijanskimi mafijskimi podjetji pod lupo italijanskih preiskovanec organov pregona, Olafa in Eurojusta. Kot so se aretacije zaradi zlorab evropskih sredstev na področju okoljskih projektov zgodile na Hrvaškem jih lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi v Sloveniji. Srbski medij Magazin Tabloid je razkril, da je italijanska mafija le v poslih z nafto, plinom, elektriko zlorabila vsaj štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev. Podobne milijarde evrov nepovratnih sredstev z evropskih skladov pa so obrnili tudi v poslih z nedovljenimi in sumljivimi odpadki škodljivimi za okolje. Spomnite se samo na film Gomora ali pa na smetarska odlagilišča v italijanskem sicilijanskem mestu Neapelj. Pri tem sta italijanski ekomafiji Slovenija in Hrvaška z balkanskim kraljem smeti Petrom Pripuzom kot članici Evropske Unije prva izbira. V enem izmed člankov pa smo tudi opazili, kako je eno izmed mafijskih smetarskih podjetij v bližini Benetk izdajalo fiktivne dokumente hčerinskemu podjetju Petrola na Hrvaškem, Petrolu Zagreb. Smetarski mafijci iz Italije pa so smeti zakopali preko meje na slovenskih kmetijskih površinah in v gozdu. Skupaj so zakopali do 1700 ton sumljivih odpadkov. Sploh nas ne preseneča, da se je to dogajalo v (para) državnih podjetjih s pomočjo njihovih hčerinskih družb. Lahko si še tako zatiskamo oči, ekomafija predstavlja enega najhujših problemov v sedanji družbi! Slovenija je spet ena najbolj pomembnih tranzitnih držav za sumljive posle z odpadki italijanskih mafijcev. Na to so opozorile tudi uradne italijanske institucije organov pregona. Pojav ekomafije ni hec, pa tudi dokazujejo vsakoletna poročila o ekomafiji italijanske nevladne organizacije Legambiente. "Slovenija nima mafije, mafija ima državo!", je že pred leti razkril balkanski bojevnik Anastazij Martinčič.V preteklosti smo v Sloveniji lahko spremljali "prvomajske goreče krese" na različnih lokacijah, ki so namenjene predelovanju in shranjevanju odpadkov. Gorelo je v Lenartu, Ljutomeru, v ljubljanskem Zalogu in na Vrhniki. V maju 2017 smo bili priča enemu najbolj grozovitih požarjev v vrhniškem podjetju Kemis v lasti Gorenja. V preteklosti pa sta bili lastnici Kemisa hčerinski družbi Gorenja, Surovina in Ecoinvest Gorenje. Surovino so kasneje prodali kralju banan Izetu Rastoderju, družbo Ecoinvest pa pripojili nazaj k matični družbi Gorenje.Kaj vse so do zdaj v primeru Kemis uradno zatajile "neodvisne, strokovne, javne" institucije je škoda izgubljati besed. O tem se je ogromno pisalo v preteklosti v slovenskih medijih. Sedaj se s Kemisom in njegovim obratovanjem bori vodstvo vrhniške občine pod vodstvom Danijela Cukjatija (SDS) razkriva Nova24tv v članku z naslovom Vrhniški župan: Kemis ni uspel dokazati, da ne predstavlja nezakonitega tveganja za okolje. V omenjenem članku so zapisali sledeče:"V času pisanja članka Igrajo se z življenji: Zdravniki ne vedo, s čim so se zastrupili gasilci, ker Kemis skriva podatke! smo izvedeli, da so določeni pomembni posamezniki iz Italije prejeli več anonimnih klicev, ki so namigovali, da je Kemis sodeloval z neapeljsko mafijo Camorro, ki naj bi svoje odpadke prodajala tudi na Vrhniko."Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvObveščevalni namig iz tujine: Kemis je bil povezan v "vzporednih poslih" z mafijskimi smetarskimi podjetji iz Italije! Bo kmalu tudi Slovenija doživela "evropsko usodo" kot Hrvaške zaradi zlorabe evropskih sredstev na področju okoljskih projektov?!Že nekaj časa se pojavljajo namigovanja in govorice, da so v Kemisu potekali tudi "vzporedni posli". Po naših poizvedovanjih v lokalnem okolju so tudi do nas prišle govorice, da bi naj z njihovih kemičnih spojin nastajale sintetične droge.Zelo verjetno so to opravljali za italijanska smetarska podjetja povezane z italijansko mafijo. Obrnili smo se tudi na naše tuje obveščevalne vire. Povedali so nam, da so v Italiji in v nekaterih evropskih institucijah že obveščeni o spornem sodelovanju Kemisa z italijansko in balkansko t.i. ekomafijo. Pri tem so tudi dodali, da jih pri tem ni rešil požar iz leta 2017.Mi v našem uredništvu ne posredujemo nobenih dokazov, zato res lahko gre v primeru Kemisa tudi za govorice njihove poslovne konkurence. Je temu res tako? Morate vedeti, da je bil Kemis ves čas pod patronatom do leta 2019 (para) državnega podjetja Gorenje in hčerinskih družb (Surovina, Ekoinvest Gorenje). Trenutni kitajski lastniki Gorenja pa so v januarju letos razkrili, da namerevajo Kemis prodati. Le komu in zakaj? se lahko vpraša vsako izmed vas.Kot boste prebrali v nadaljevanju, je italijanska mafija od 70.ih let prejšnjega stoletja skrbela, da se je oprani denar spreminjala v legalnega. V preteklosti smo že razkrili, da so italijanska mafijska podjetja le na področju elektrike, plina, nafte s pomočjo drugih podjetij si pridobila za več kot štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev s skladov EU. Podobno številko, štiri milijarde evrov je italijanska mafija na račun evropskih sredstev obrnila v poslih z odpadki. Spet so glava vez za italijansko mafijo države zahodnega Balkana. Predvsem Slovenija in Hrvaška kot članici Evropske Unije. Italijanska mafijska smetarska podjetja pa se tudi množično iz juga Italije selijo na severni del Italije. Kot je italijanska mafija povezana z balkansko elektro-energetsko hobotnico je povezana tudi s t.i. balkansko smetarsko hobotnico. V njej že dlje časa igra osrednjo vlogo Hrvat Peter Pripuz, kralj balkalskih smetišč. Vse kaže, da so tudi v Bruslju opazili, da denar davkoplačevalcev EU izginja neznano kam. Ne smemo pozabiti tudi na hčerinske firme Kemisa v Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Prav Hrvaška je bila v preteklih dveh letih osrednja tarča Olafa, Eurojusta in drugih evropskih institucij zaradi zlorab finančnih sredstev EU na področju okoljskih projektov. Zaradi razkritih afer pa so morali svoj položaj zapustiti tudi nekateri ministri sedanje Plenkovičeve vlade. Tudi na prisotnost t.i. ekomafije v Sloveniji pa so opozorili tudi ustvarjalci oddaje Ekstravizor na TV Slovenija z naslovom Odpadki v ognju.Na desni strani lahko vidite, da je italijanska ekomafija za svoje posle izkoristila tudi hčerinsko podjetje Petrola, Zagreb Petrol. (Foto: Posnetek zaslona-Ilgazetino)V sporne posle ekomafije vpleten hčerinska družba Petrola, Zagreb Petrol!?Italijanski medij Il gazetino pa je v članku Il paradiso dei rifiuti delle aziende nei boschi in Slovenia: «Roba lì sotto da 20 anni, tonnellate di pellame, gomma, plastica...» leta 2022 zapisal, da so beneška smetarska podjetja v gozdu na slovenski strani meje nepooblaščeno zakopali 1700 ton materialov iz vrst usnja, gume in plastike. Med osumljenci se je znašel tudi Matej Bizjak iz Kopra.Kriminalna združba je delovala vedno na isti način. Med kontrolami so tako na vrhu naložili t.i. neškodljive odpadke, na dnu vsakega tovora pa so bili skriti najbolj nevarni odpadki. Na lažnih dokumentih je bil kot prejemnik odpadkov napisano hrvaško hčerinsko podjetje slovenske (para) državne družbe Petrol, Skupina Petrol Zagreb. Po ugotovitvah slovenske policije omenjeni tovornjaki niso nikoli prispeli v Zagreb. Večino nevarnega tovora je končalo na kmetijskih površniha in v gozdu v Sloveniji.Spet se pojavlja hčerinsko podjetje (para) državnega podjetja z močnim lastniškim deležem države. Tega, da ni vedel nihče ne v vodstvu hčerinske družbe ali vodilni v Petrolu spominja na kolektivno amnezijo spomina vodilnih na GEN-I pri njihovih balkanskih poslih. A res verjamete, da so mafijska smetarska podjetja iz Italije izbrala Petrol naključno. Niti malo.Nekdanji politik in dolgoletni profesor na Fakulteti za varnostne vede dr. Bojan Dobovšek je v preteklosti razkrival pojav ekomafije v Italiji in v Sloveniji. (Foto: Posnetek zaslona Portalplus in Ministrstvo za notranje zadeve, Policija)Slovenija je ena najbolj pomembnih tranzitnih držav za ekomafijske posle!Nekdanji politik in dolgoletni profesor na Fakulteti za varnostne vede Bojan Dobovšek je v kolumni z naslovom Ekomafija ali zgodba o evoluciji mafije skozi trgovino z odpadki dne 24. julija 2017 na Portaluplus razkril in razložil delovanje ekomafije. Mafija je z ustanovitvijo sistema slamnatih podjetij vstopila v legalno gospodarstvo. V naslednjem koraku je šlo za povezovanje in prehoda v politiko s promoviranjem delovanih mest in gospodarstva na lokalnem nivoju. Sledil je proces finančnih injekcij (opranega denarja) s katerim so penetrirali sektorje gospodarstva."V novem tisočletju pa so se osredotočili na javni sektor in sredstva EU (med največje zaslužke sodi trgovina z odpadki). Kot smo ugotovili, v tem tisočletju delujejo odkrito, v legalni sferi, z uporabo mafijskih metod, kot sta uporaba sile in zakona molka (omerta)," zapiše Dobovešek.Naša država se je že večkrat pojavljala kot ena izmed najbolj pomembnih tranzitnih držav na področju trgovine s prepovedanimi drogami, predvsem kokaina. Vemo pa tudi legalizirati sporno balkansko energetsko plinsko naftno hobotnico, a ne GEN-I in Petrol?Ali je tudi Slovenija na področju ekomafije ena ključnih držav za izvajanje kriminalne dejavnosti na področju spornih poslov z odpadki in drugih spornih okoljskih poslov v režiji podjetij z lastništvom mafijskih članov iz Italije? Lahko si v naši državi še tako nekateri zatiskajo oči, je odgovor pritrdilen. Ni čudno, da se je v preteklosti pojavila izjava, da je Ljubljana raj za italijanske mafijce.Foto: Posnetek zaslona-Juorno.V italijanskem mediju Juorno so v članku z naslovom Operazione Green Tuscany, traffico di rifiuti tra Italia e Cina via Slovenia: circa 100 indagati tra italiani e cinesi z dne 19.9.2019 razkrijejo, kako so slovenska podjetja v Sloveniji poskrbela, da so se odpadki italijanske mafije znašli na Kitajskem. V akciji Zelena Toskana sta Europol in Eurojust skupaj s pomočjo italijanske policije odkrila hudodelsko združbo, ki je preprodajala plastične odpadke iz Italije na Kitajsko preko Slovenije. Nedovoljeni tekstilni odpadki so iz italijanskih pristaniških mest Genova, Livorno in Trst bili namenjeni v Afriko.Podjetja, vpletena v to nezakonito dejavnost, so delovala tudi kot posredniki in prevozniki v vzporednem sistemu preprodaje plastičnih odpadkov. Mafijci iz Italije so si Slovenijo izbrali za tranzitno državo na Kitajsko. Slovenska podjetja so uporabljale lažne dokumente italijanskih mafijskih smetarskih podjetij o pravilnem recikliranju odpadkov. Člani kriminalne združbe so bili italijanskega, slovenskega in kitajskega porekla.V poročilu italijanskega protimafijskega urada iz leta 2019 je opisana akcija "Fake code" 1839. V oktobru 2017 je finančna policija Trevisa kazensko ovadila 25 oseb, ki so bili iz različnih razlogov odgovorni za okoljske zločine. Očitali so jim, da so premestili 16 tisoč ton posebnih odpadkov. Podjetje je za zaščito svojih poslov uporabilo tudi tuja podjetja.Poročilo italijanskega urada za boj proti mafiji iz leta 2019. (Foto: Italijanski urad za boj proti mafiji)Pri svojem delu pa so uporabljali nepooblaščene mesta za začasno skladiščenje in kasnješo predelavo odpadkov v Venetu in Pugliji. Sporno italijansko podjetje je za svoje posle uporabljalo dve slovenski in eno švicarsko podjetje. Omenjena tri podjetja pa so poskrbela, da so fiktivno dokumentirala izvoz sumljivih odpadkov.Problematika ekomafije v Slovenije ni od včeraj. Dogaja se mimo vas že vrsto let. Dogajanje in vplivi ekomafije je opisan v knjigi Korupcija kot pereča oblika okoljske problematike v Republiki Sloveniji. Zbirko tekstov sta uredila Bojan Dobovšek in David Smolej. Kot piše dr. Katja Eman je posebnost ekološke kriminalitete v tem, da gre za dokaj novo področje in posamezne oblike nove oblike kriminalitete ter da se še vedno nenehno spreminja. Gre za dejanja, ki imajo daljnosežne in nepredvidljive posledice, zato je težko dokazati obstoj neposredne nevarnosti in še težje dokazati vzročno zvezo in krivdo storilca. Slovenski organi pregona, veselo na delo. Kje je spet Sova, da dovoli italijanski mafiji preko slovenskih družb opravljanje umazane smetarske dejavnosti?!!!Italijanska mafija je na slovenski trg vstopila predvsem s pomočjo naše klasične obalne mafije. Po vzoru kot je nekoč vstopala preko posojilne službe Casino Portorož. Ne pozabite, da je naša klasična obalna mafija ugrabila dobršen del slovenskih paradržavnih skladov in njihovih derivatov. Že vrsto let mešetarijo z našimi podjetji kot npr. Gorenje-Istrabenz. Čudežno sta ustanovila predhodnika GEN-I, potem pa ostala oba brez njega. Spet smo tu pri obalnikih! Spet kaj dela SOVA?!Luka Perš

Wed, 8. Mar 2023 at 08:01

4923 ogledov

Obveščevalni namig iz tujine: Vuk Čosić močno vpleten v afero FOTOPUB?! Čosićeva dejanja branila odvetnica Inštitut 8.marec?!
V naše uredništvo smo pridobili obveščevalni namig iz tujine. Naš namig nam razkriva, da naj bi bil v afero Fotopub vpleten poleg osrednjega protoganista Dušana Smodeja tudi alternativni umetnik z odličnim zaledjem tranzicijske levice Vuk Čosić.Lani je slovensko javnost pretresla ena najbolj odmevnih afer na slovenski kulturni sceni. Na družbenem omrežju Instagram se je pojavila Skupina proti Dušanu Smodeju. Tako je lahko slovenska javnost prebirala pričevanja deklet o njihovih grozovitih izkušnjah. Spletni medij #Prava pa je bil tudi eden redkih, ki je vsa objavljena pričevanja deklet objavil v svojih člankih. Najbolj je odmevalo razkritje, da so dekleta zaradi bolanih spolnih igric priklepali na radiatorje! Velikokrat pa so dekleta zlorabljali in omamljali z različnimi drogami za posilstvo!Foto: Prava.siDo sedaj sta se kot ključna osebi v aferi Fotopub znašla Dušan Smodej in Roman Uranjek. Uranjekove sporne spolne dogodivščine pa sta slovenski javnosti predstavili pisateljica/ novinarka Reporterja Ana Jud in Maja Megla. Dejansko je vsakomur jasno, da domnevne množične spolne zlorab žensk ni moral organizacijsko voditi samo ena oseba. Verjetno jih je bilo več.V naše uredništvo pa smo prejeli tudi obveščevalni namig iz tujine. Tuji obveščevalci so že dlje časa spremljali aktivnosti Smodeja. Predvsem so na take "ptičke" pozorni v tujini, še posebej v Avstriji. Mi smo dobili informacijo, da so v okolici avstrijskega Beljaka (Villach) Dušan Smodej in njegovi pomagači večkrat spolno zlorabljali dekleta, med njimi tudi mladoletnice. Med Smodejevimi pomagači bi se naj nahajal tudi Vuk Čosić.Foto: Posnetek zaslona- Reporter, Nada Žgank.Še več, kot so nam sporočili tuji obveščevalci, sta ga vsaj dve dekleti prepoznali po fotografijah in da ju je drogiral in otipaval. Kasneje pa se dogodka zaradi drogiranosti nista spominjali več. Obe dekleti bi naj bili za molk plačani, saj sta imeli obe modrice na hrbtu in spolovilu. Iz nožnice jima je doma tekel bel izcedek, ker nista znali pojasniti od kje. Tako bi naj bila ena punca v času dogodka stara 18 let, druga 17 let. Obe sta bili takrat dijakinji. Kot hostesi so jima obljubili zelo dobro plačilo za enega izmed dogodkov v Fotopubu.Vuk Čosić. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia)To pa ni vse. Po poročanju obveščevalcev iz tujine dekleti zaradi sramote omenjene izkušnje nista upali nikomur zaupati. Vse do takrat, ko je na slovensko sceno prišel Inštitut 8. marec. V preteklosti smo že namigovali, da so v 8.marcu vedeli, a niso ukrepali. Kot kaže so nam obveščevalci iz tujine postregli še z eno zanimivo infomarcijo. Obe dekleti sta verjeli, da je Nika Kovač res prava borka za prezirane in nemočne ženske. Vendar sta dekleti doživeli še eno razočaranje v svojem življenju. Tako so se enkrat srečali Nika Kovač, obe dekleti in še ena dežurna osmomarčevska odvetnica. Le ta je obema svetovala, da naj "ne vpleteta znanih poštenih ljudi, ker jima ne bo verjel nihče."Foto: Posnetek zaslona-Metropolitan.Nadalje pa sta dekleti še slišali, da naj na policijo ne hodita, ker imajo njune naslove, ker imajo njune naslove in bodo njune posnetke poslali vsem njunim prijateljem.Inštitut 8. marec. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)Ob vsem tem, kar smo napisali mi ne posredujemo nobenih materialnih dokazov, da se je vse to zgodilo. Vendar resnično dvomimo, da bi nam tuji obveščevalci posredovali fake news. Vendar vse kaže, da so podobne informacije prejeli tudi v uredništvu Nova24tv. V članku z naslovom Levi aktivizem je milijonski posel Vuka Ćosića; prav tako izbrisani :"Na družabnih omrežjih pa so se tudi pojavljale informacije, da je bil Ćosić del Fotopub scene – določene stvari naj bi pricurljale v javnost celo po njegovi zaslugi, ker mu je Dušan Smodej dolgoval denar. “Aktivni posiljevalec v Fotopubu bo sedaj dobil še spomenik v Ljubljani. Vsi udeleženci te sramote so obvezno za doživljenjski zapor in odvzem državljanstva,” je na Twitterju zapisala Helena Bizjak – menda naj bi dve dekleti Ćosića prepoznali po fotografijah, glede samega dogodka pa sta lani kontaktirali tudi Niko Kovač. Mi neposredne povezave Ćosića s Fotopubom sicer nismo našli, je pa sodeloval z umetniško skupino Irwin, katere pobudnik je bil pokojni Roman Uranjek."Ob vsem tem še enkrat jasno zapišemo, da sami v uredništvu nimamo nobenih materialnih dokazov, da je bil Vuk Čosić vpleten v omenjena dejanja. Enako jasno tudi zapišemo glede Nike Kovač. Mogoče pa bo Nikica spet jokala, ker smo omenili v tem tekstu njeno ime. Stavim za simbolni evro.Foto: Posnetek zaslona-Fotomontaža Demokracija, Nova24tv. Delil pa bi še eno misel enega najbolj cenejenih in branih slovenskih novinarjev Bojana Požarja. V enem izmed svojih mnogih tekstoc je zapisal, da ko se na sceni pojavijo govorice oz. neverjetna informacija se velikokrat izkažejo za resnične. Bomo videli, ali se bo tudi tokrat. Molimo, da je Vuk Čosić res popolnoma nedolžen. V primeru, da bi se izkazalo naše informacije za resnične bi bil to še en Sodni dan za alternativno kulturno sceno v Sloveniji.Luka Perš
Teme
STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE Aldo Krejačlč bruno korelič borut jamnik franc rode marko pogorevc Žiga Debeljak Tone Rop Klemen Bočtjančič Robert Golob Lazič Fazič

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOSJE STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE: Razkrivamo strice Požarjeve sedmerice, ki vladajo s slovenskimi MILIJARDAMI!!!