Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Kako je možno, da bančni vajenec BREZ ENEGA DNEVA BANČNEGA STAŽA V PRAVI BANKI postane direktor?! Plus VLADAL BO V SKLADU!!
Ali bo spet moral ukrepati Dragan Isajlović?!, minister Han?!
prava .

Sreda, 9. Avgust 2023 ob 10:32

Odpri galerijo

Borut Jamnik. Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Portalplus

Dolgoletni državni uradnik Borut Jamnik bo kot predsednik uprave edine slovenske državne banke SID banke prejemal na mesec 20 tisoč evrov bruto. A vse kaže, da si je Jamnik s pomočjo državnih regulatorjev, institucij, sindikatov pot v SID banko tlakoval že leta 2017. Takrat se je ustanovil pod kontrolo SID banke Sklad skladov, namenjen za črpanje in delitvi evropskih sredstev. Kdo se sedaj med drugim predstavlja za finančnega posrednika v omenjenem skladu? Delavska hranilnica, osrednja sindikalna banka, v kateri sedijo vsi ključni sindikalni voditelji v državi. Nič, kar je Jamnik počel z milijardnimi sredstvi javnih uslužbencev v Modri zavarovalnici bo sedaj podobno počel v SID banki. Zgodovina se ponavlja. Borut Jamnik pa ni nič drugega kot Gordon Gekko v slovenskem finančnem-bančnem-zavarovalniškem sistemu! Še več, vodenje edine slovenske banke so zaupali dobesedno bančnemu vajencu! Razen tega, da je s svojimi nasveti v vlogi svetovalca na Probanke zelo navdušil nekdanjo dolgoletno probankovsko bančnico Romane Pajenk. Nekaj let kasneje je šla Probanka v likvidacijo na račun slovenskih davkoplačevalcev. Ne smemo pozabiti, da je "Biser" Jamnik sedel tudi kot nadzornik v NKBM. Tragedija (tragikomedija) je še toliko hujša, da bo prav Borut Jamnik kot predsednik SID banke imel ključno vlogo v solidarnostnem skladu, ki bo namnjen prizadetim državljanom zaradi poplav. To je noro! Kje je tukaj združljivost funkcij predsednik banke in osrednji upravitelj sklada za prizadete v poplavah. Pa to je NORO! ENEGA DNEVA STAŽA V UPRAVI BANKE NIMA! Bančni vajenec! Pa kdo je tukaj NOR?! Resno upamo, da se ne bo zgodila še ena slaba banka ali pa načrtno uničevanje nekdanjih slovenskih gospodarskih šampionov. Zelo pozorno v prihodnje spremljajte, kateri finančni igralci in posredniki bodo vložili svoja sredstva v ta sklad. Vsak zelo dobro ve, da nobena finančna solidarnost ni zastonj. Predvsem pri finančno-bančno akterjih omrežja Boruta Jamnika.

Borut Jamnik. Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Portalplus

V našem mediju že dlje časa opozarjamo na fenomen Boruta Jamnika. O njem vsi ključni akterji v naši državi vedo vse, a nikoli ne ukrepajo. Če te vsi pustijo na miru, od politike, policije, tožilstva, sodstva, regulatorjev pomeni, da se imaš za nedotakljivega. A vsak, ki se je imel za nedotakljivega se je hitro znašel v koži dotakljivega.

Foto: Prava.si

Borut Jamnik je spet dobil življenski jackpot. Tokrat v podobi solidarnostnega sklada za prizadete državljanje, ki so izgubili svoje premoženje v uničujočih poplavah. Verjetno smo v zadnjem času postali edini resen medij v državi, ki redno opozarja na sporne poslovne prakse omrežje akterjev blizu Boruta Jamnika. Razkrili smo njegove ključne sklade, regulatorje, institucije in njegove zveste politične ter gospodarske sopotnike. A večino od njih je po "izkoriščeni uporabi" jih dobesedno zavrgel. To bo kmalu tudi spoznal Jamnikov nekdanji sosed iz Dunajske 119 v Ljubljani aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob.

Jamnik bo spet kot najmočnejši finančni akter v državi spet postavljal pravila po svoje. V čem je poanta njegovega delovanja? Da vedno igra na vse strani. Ali kot je povedal Reddington: "Elizabeth, ne obstajajo strani, samo igralci." Prav to počne Jamnik ves čas.

To vsi vedo, a nihče ne ukrepa. Raje vsi jedo Jamnikove piškotke kot pridni kužki. Tukaj mislim vse sedanje in pretekle parlamentarne stranke v zadnjih petnajstih letih ! Vprašajte se, zakaj si nobena parlamentarna stranka ne upa resno lotiti Jamnikovih poslovnih podvigov? Zakaj si nobena stranka ni upala ustanoviti posebnih preiskovalnih komisij?

V nadaljevanju vam bomo predstavili le nekaj dejstev iz Modre zavarovalnice in SID banke in boste hitro ugotovili, da je bančni vajenec Borut Jamnik le hudičevi Keyser Soze z nedolžnim deškim obrazom. Prepričal je vse akterje v Sloveniji, da enostavno ne OBSTAJA! Kot hudič!

Zakaj Boruta Jamnika poimenujemo bančni vajenec? Kaj sploh pomeni vajenec? V slovarju slovenskega knjižnega jezika piše, da gre za učenca, ki se s praktičnim delom in strokovnim šolanjem usposablja za kak poklic ali obrt. Točno to sedaj Jamnik tudi počne. Saj v življenju ni podelil nobenega bančnega ali hipotekarnega kredita! Razen, če se za referenco šteje, da so poslovni-borzni-bančni akterji iz poslovnega kroga zakreditirali velika slovenska podjetja in jih preko skladov in drugih finančnih igralcev poceni kupili ter prevzeli. Vse to smo v preteklosti zapisali v več člankih na primeru sklada Elemental Capitals.

Foto: Prava.si

MODRA ZAVAROVALNICA

O njegovi življenjski in poklicni poti smo v našem mediju že velikokrat razkrili. Enostavno je popolnoma nerazumljivo, da ga v preteklosti ni odžgala nobena vlada. To je za kratko obdobje uspelo prvi Janševi vladi, a mu je Pahorjeva vlada omogočila darilo v podobi Modre zavarovalnice. Le ta je izvajala dodatno pokojninsko zavarovanje za skoraj 300 tisoč zavarovancev zaposlenih v javnem sektorju.

Eden najboljših člankov o Modri zavarovalnici je objavil spletni medij Topnews v članku z naslovom Anonimka o tem, kako je Borut Jamnik “sprivatiziral” Modro zavarovalnico in zakaj Modra zavarovalnica že nekaj let nima dobička: “Zakon a la Borut Jamnik” objavljen dne 26. septembra 2019. Na omenjeni članek so v Modri zavarovalnici zagrozili s tožbo, a do nje ni prišlo. So že vedeli zakaj je bolje, da se zadeva ne znajde na sodišču.

Foto: Posnetek zaslona- Topnews

V njem med drugim je tudi razloženo, zakaj je bila ustanovitev Modre zavarovalnice leta 2011 v času Pahorjeve vlade sporna. Leta 2010 je bil sprejet Zakon o preoblikovanju Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja ter o naložbeni politiki Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja in Slovenske odškodninske družbe ( ZPKDPIZ). Omenjeni zakon je določal, da se prenesejo pokojninski skladi ZVPSJU (KPSJU), KVPS, PPS in KS PPS iz Kapitalske družbe na novoustanovljeno Modro zavarovalnico v sto odstotni lasti Kapitalske družbe.

Že takratni kritiki zakona pa so dejali, da je novoustanovljena zavarovalnica v nasprotju z Zakonom o gospodarskih družbah, Zakonom o zavarovalništvu in Zakonom o sodelovanju delavcev pri upravljanju določal posebno sestavo nadzornega sveta zavarovalnice. S tem je delavcem v njej onemogočil sodelovanje v organih družbe. Ob tem moramo zapisati, da je Modra zavarovalnica s prenosom več pokojninskih skladov Kapitalske družbe prejela za ENO MILIJARDO EVROV KAPITALA zbranih s finančnimi sredstvi 300 tisočih JAVNIH USLUŽBENCEV!!! JAVNI USLUŽBENCI, HALO!!!

Na spletni strani Modre zavarovalnice piše, da skrbijo za več kot 300 tisoč varčevalcev in 2200 delodajalcem omogočajo, da varčujejo za bolj kakovostno življenje po upokojitvi. Kdo so njihovi "varčevalci"? Večina zaposlenih v javnem sektorju, ki vsak mesec namenijo nekaj evrov Modri zavarovalnici. A spet se skriva klasična zavarovalniška finta z indeksacijo inflacije.

V naše uredništvo smo prejeli v preteklosti kar nekaj sporočil, da se počutijo nekateri zavarovanci pri Modri zavarovalnici opeharjeni. Nekateri so v desetih letih vplačali v Modro zavarovalnico več deset tisoč evrov, a so ob upokojitvi dobili izplačano vsega dva tisoč evrov. To je avtorju osebno povedal eden izmed udeležencev protesta proti "zdravnikom dvoživkam" v spontani organizaciji Glas ljudstva.

Obstajajo pa tudi primeri, ko se se lahko zavarovanci ubrisali pod nosom za svoja privarčevana sredstva v Modri zavarovalnici. Tako imamo dokumentacijo primera, ko je hotel oseba po več kot petih letih prevzeti privarčevana sredstva od svojega pokojnega partnerja. Omenjena oseba je bil tudi pooblaščen, da v primeru smrti svojega partnerja je zakoniti naslednik rente Modre zavarovalnice. Vendar tukaj sledi ZANKA VSEH ZANK v podobi obligacijskega zakonika.

Spošotvani JAVNI USLUŽBENCI, če so vas vaši sindikalni voditelji že peljali scat in zelo naivno že od leta 2011 financirate Modro zavarovalnico, VAS ISKRENO PROSIM, da vsaj tisto majhno rento dvignete v petih letih od dne, ko ste se odločili za upokojitev. Obstaja veliko primerov, ki tega niso storili in so se za vplačan znesek v Modri zavarovalnici dobesedno ubrisali pod nosom.

DEJA VU SID BANKA

Spletni medij Požareport je v članku z naslovom MEDTEM: TAKŠNA JE NOVA PLAČA BORUTA JAMNIKA, NAJBOLJ ZNANEGA NEČAKA IN ČLANA SEDMERICE VELIČASTNIH IZ OZADJA GOLOBOVE VLADE objavljen devetega avgusta 2023 razkril plačo aktualnega predsednika uprave SID banke Boruta Jamnika. Od prvega julija naprej bo nekdanji dolgoletni modri deček z Dunajske 119 v Ljubljani slovenske davkoplačevalce stal 20 tisoč evrov. Gre za bruto znesek, sam Jamnik pa bi po naših izračunih prejemal nekaj manj kot deset tisoč evrov neto.

Foto: Posnetek zaslona- Požareport

Še enkrat se je izkazalo, da osrednji mediji z velikim strahom objavijo kdaj pa kdaj kakšno kritično novičko o bančnem vajencu Jamniku. Spomnite se samo afere pred slabimi dvajsetimi leti, ko je hotel svojo priljubljenost na političnem parketu preveriti nekdanji guverner BS France Arhar. A je hitro ugotovil, da se naj raje ukvarja z bančništvom kot politiko. Takrat so mu osrednji slovenski mediji očitali, da je imel kot predsednik Zavarovalnice Vzajemne mesečno plačo v višini sedanjih treh tisoč evrov. Ta isti osrednji mediji pa so slabih dvajset let kasneje obrnili ploščo in si niso upali problematizirati sporne visoke plače aktualnega bančnega vajenca z SID banke. Ob isti uredniški politiki! Dolgoletni državni uradnik, sedaj bančni vajenec Jamnik se je še enkrat izkazal s svojimi bonbončki. Zelo sumimo, da je še okrepil sodelovanje z akterji poslovnega kroga fantka kardinala Franceta Rodeta. Drugače ne moremo razlagati, zakaj bi član krščanske stranke Nove Slovenije Branko Tomažič kot predsednik NS SID banke pristal na ŠKANDALOZNO VISOKO PLAČO ZA BANČNEGA VAJENCA!!!

Ker to Borut Jamnik tudi v bančnem svetu je. BANČNI VAJENEC!! Z drugimi besedami, državni uradnik, ki se bo igral bankirja. Kolikor toliko "resne izkušnje" v svetu bančništva si je pridobil kot svetovalec uprave Probanke DZU, hčerinski družbe Probanke. Vsi vemo, kako se je končalo s Probanko. Mogoče sta to ugotovila po toliko letih tudi Romana Pajenk in Tomaž Ročnik, kdo ve. Oba osramočena s sodnimi postopki in obsodbami, bančni vajenec in dolgoletni državni uradnik Jamnik pa se njima še zdaj smeji.

V naših člankih z naslovom HALO,NADZORNIKI SID BANKE! PREVARA VSEH PREVAR!Borut Jamnik želi svoje nasedle NALOŽBE REŠITI Z EVROPSKIMI PROJEKTI SID BANKE in Colarič odpira šampanjec, Borut Jamnik zapušča KRKO! BANKA SLOVENIJA, podelitev licence Jamniku bi moral biti NO GO!!! smo opozorili, zakaj enostavno po našem mnenju Borut Jamnik ni primeren za funkcijo predsednika uprave še edine državne banke.

Foto: Prava.si

Med drugim smo v teh dveh člankih zapisali :

"S svojimi potezami je svoj bankomat za dve milijardi evrov v podobi Modre zavarovalnice dobesedno uničil. Tudi revizorji mu enostavno več ne morejo pogledati skozi prste. Tako so revizorji zahtevali, da se naložbe Modre zavarovalnice ocenjujejo po TRŽNI VREDNOSTI, ne več OCENJEVALNI VREDNOSTI.... Enako za vse njegove sporne poteze iz preteklosti nosijo vsaj delno tako nekdanji in sedanji predsedniki in člani uprav ter nadzorniki SDH. To da v Sloveniji institucije ne delujejo in so povsem razmontirane se bo videlo, če bo Jamnik obdržal licenco za vodenje banke. Sedaj je na preizkušnji ekipa iz Banke Slovenije. Vprašajte se, zakaj Banka Slovenija Jamniku še ni podelila licence? Ta postopek traja že skoraj PET MESECEV!!!... Modro zavarovalnico je s svojimi potezami dobesedno uničil. Bistveno težavo mu predstavljajo revizorji njegovega poslovanja. Tudi pri njih je Jamnik pokuril vse odpustke. Revizorji ZAHTEVAJO, da se naložbe Modre zavarovalnice ocenjujejo po TRŽNI VREDNOSTI, ne več OCENJEVALNI VREDNOSTI. Ja, implozija je potrkala na vrata pisarne Boruta Jamnika na Dunajski 119 v Ljubljani. Vse kaže, da po poročanju osrednjih medijev v preteklosti in sporočil za javnost SID banke bodo osrednje ogrodje Jamnikovega morebitnega novega vzpostavljanja omrežja tvorili Alfi skladi ter skladi zavarovalnic Generali in Zavarovalnica Triglav. Vsi trije so že dlje časa pod dolgoletnim mečem Jamnikovega poslovnega omrežja. Nič, Borut Jamnik, implozija te dohiteva. Zgodila se bo sedaj ali pa čez »približno tri leta.« Seveda na račun slovenskih davkoplačevalcev."

Foto: Prava.si

SINDIKATI KLJUČNI IGRALCI JAMNIKOVEGA OMREŽJA V SID BANKI!! ISTO KOT NA MODRI ZAVAROVALNICI!

Zelo zanimivo je bilo dejstvo, ko smo v lanskem decembru objavili članek HALO,NADZORNIKI SID BANKE! PREVARA VSEH PREVAR!Borut Jamnik želi svoje nasedle NALOŽBE REŠITI Z EVROPSKIMI PROJEKTI SID BANKE dan pred sejo NS SID banke, si ga nadzorniki zelo verjetno niso upali mu podati mandata. To so storili teden dni kasneje, ko nihče ni vedel, kdaj bodo imeli sejo. Isto mu je Banka Slovenija podelila licenco zelo potiho in mimo javnosti že v letošnjem februarju. Jamnik pa je mesto predsednika uprave SID banke zasedel v mesecu aprilu.

Tako se je avtor članka nehote udeležil dne 16. junija 2023 tiskovne konference, kjer je Borut Jamnik skupaj s sodelavci in sedanjim ministrom za gospodarstvo, tehnologijo in šport Matjažem Hanom predstavljal vizijo SID banke. Hudič se vedno skriva v detajlih.

V svoji izjavi je med drugim povedal:

"Hvala, da ste mi dali možnost predstavitev SID banke kot najpomembnejšega razvojnega agenta v državi, ki ne uporablja fiskalnih sredstev. Finančni posrednik SID banka dodaja, pospešuje ali nagovarja tržne vezeli vsa ta leta svojega obstoja. Zahvaljujem se vam, da z vašo pomočjo dostopamo do deležnikov, podjetja, ki so najpomembnejši razvojni subjekt Slovenije, srednja in mala podjetja, ki pospešujejo trg dodane vrednosti v naši državi. SID banka ima vlogo razvojnega in protikriznega delovanja po zakonu in proaktivnega uresničevanja ciljev na javni in nacionalni ravni. Tukaj je z njo vsemi ministrstvi, ki oblikujejo sheme najpomembnejši deležnik. Hkrati je treba povedati, da je veliko svojih mandatov uresničujemo skozi finančne posrednike, zato je sodelovanje z bančnim sektorjem in drugimi finančnimi vlagatelji, posredniki tako zelo pomembno. Vse te kompleksnosti trgov, skozi katere se ta sredstva kanalizirajo do končnih porabnikov so izjemno pomembni. SID kot finančni posrednik se bo vedno trudil ali skozi njih trudil, da bo šel do končnih porabnikov na najbolj učinkovit način multiplikativni učinek nejavnih sredstev. Podatki za april kažejo, da je skozi SID banko bilo sklenjenih za milijardo evrov sklenjenih pogodb, natančneje 970 milijonov evrov. Sredstva države so bile 170 milijonov, ostalo SID banka v vlogi kvazi privatnega finančnega posrednika, kar pomeni, da nima nobene fiskalne potrebe. To je, kar se lahko ustvari z javnih sredstev in netipičnega finančnega posrednika kar SID je. SID izvaja svojo razvojno in proticiklično nalogo. SID banka pospešuje implementacijo in deluje kot most med javnimi deležniki, državo in zasebnim sektorjem in mobilizira sredstva zasebnega sektorja, ki implicira javna sredstva."

Mogoče se večini državljanov izjava državnega uradnika Boruta Jamnika ne zdi nič posebnega. A zelo dobri poznavalci so hitro razbrali, kaj je osrednji namen delovanja bančnega vajenca Jamnika na čelu SID banke. V resnici se bo odvijala podobna zgodba kot je bila na Modri zavarovalnici.

Bančni vajenec si je pripravljal teren, da je pobegnil od implozije svojega zavarovalniškega otroka v podobi Modre zavarovalnice. Še enkrat se je izkazal kot starš nevreden zaupanja. Mi smo razkrili že ob njegovem odhodu, da je Modro zavarovalnico popolnoma izčrpal, kar so ugotovili tudi revizorji. Tudi o tem smo že pisali v preteklosti. Že ob odhodu državnega uradnika na mesto bančne vajenca v SID banki smo zapisali, da je imela Modra zavarovalnica v tekočem letu 2021 oz. 2022 kar 30 MILIJONOV EVROV IZGUBE! In to zavarovalnica, ki vsak mesec prejme rento s strani 300 tisočih javnih uslužbencev! Pa kdo je tukaj NOR?

Že 16. junija 2023 je novinar Bojan Požar delil sledeče sporočilo na svojem Twitter profilu, kjer je delil sms sporočilo poznavalca poslovnega delovanja bančnega vajenca Boruta Jamnika:

"Povratna sredstva pazi. Obresti bodo tako visoke, da jih ne bodo mogli vrniti. Potem pa se bo pa vse to konvertiralo v deleže lastniške SID. Boš videl. Potem pa bodo poceni prodali. Vse že videno."

Tudi sam sem na tiskovni konferenci zastrigel z ušesi, ko je državni uradni, sedaj bančni vajenec Jamnik pričel govoriti o finančnih posrednikih. Že nekaj časa sem se isto spraševal, zakaj si je Borut Jamnik po dvanajstih letih vladavine na Modri zavarovalnici izbral za sledečo tarčo državno SID banko. Glej ga zlomka, eno ključnih vlog bodo pri njegovem imperiju odigrali sindikati.

Še več, dopustili so, da se je Borut Jamnik igral dobesedno Gordona Gekkoja s finančnimi sredstvi 300 tisočih javnih uslužbencev. Spomnite se samo na film Wall street iz leta 1987 režiserja Oliverja Stona, kjer je Geeko uničil pokojninski sklad newyorških gasilcev in so izgubili vsa sredstva. To isto se dogaja ob asistenci ključnih sindikatov v državi že ves čas v Modri zavarovalnici. A vrnimo se na nazaj na SID banko in na Sklad skladov.

V čem je poanta? Leta 2017 je ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo podpisal sporazum o financiranju, s katerim se je oblikoval prvi Sklad skladov, namenjen uporabi evropskih kohezijskih sredstev. Eno ključnih vlog v tem skladu igrajo posredniki. Kdo so sedanji ključni posredniki sklada?

To so SID banka, Nova Ljubljanska banka, Gorenjska banka, N banka (nekdanja podružnica ruske Sberbank), Slovenski podjetniški sklad, Primorska hranilnica Vipava in Delavska hranilnica. Kdor pozna bančno zgodovino in ključne igralce na področju bančništva od poslovnih političnih akterjev državnega uradnika Boruta Jamnika zelo dobro ve, da so vsi posredniki že dlje časa bankomat za Jamnikovo poslovno omrežje. Zato vas ne sme čuditi, da je članica uprave tudi mag. Stanka Šarc Majdič, nekdanja izvršna direktorica za področje tveganj v Gorenjski banki. Isto nas ne čudi, da je direktorica Oddelka za naložbe in evropske programe Natalija

Stošicki, v preteklosti zaposlena na višjih vodstvenih položajih v Medvešek-Pušnik, Alta skladi in zavarovalnici Vzajemna.

Zelo dobro se ve, da bančni vajenec Jamnik "zelo ljubi" sklade, zavarovalnice, banke in turistične objekte. Kaj predstavlja za Jamnika SID banka? Nič drugega kot bi povedali v tako imenovanem finančno bančnem žargonu "vlak". Med vsemi finančnimi dejavniki, s katerimi Jamnik operira med priznanimi #danimi evropskimi sredstvi in zasebnimi skladi, ki pa služijo predvsem preprečitvi implozije Jamnikovih podvigov z evropskimi in državnimi sredstvi vseh državljanov Republike Slovenije.

Zdaj pa mu je še padla sekira v med. Zaradi poplav in #rebildinga države bodo večino prejetih evropskih sredstev zelo verjetno razdeljevala SID banka. Glede na to, da je Modro zavarovalnico izčrpal do zadnjega centa potencial državnega premoženja je sedaj to pot z evropskimi sredstvi in državnimi poroštvi. Sedaj pa se rešuje pred potopom v SID banko.

Upajmo le, da se tokrat Jamnik zaveda, da se ne more igrati finančnega grobarja na račun slovenskih državljanov, ki so v poplavah izgubili vse.

Nič, mogoče je pa spet čas, da minister za gospodarstvo, tehnologijo in šport Matjaž Han na pomoč pokliče Dragana Isajloviča, ki je bančnega vajenca Jamnika enkrat že soočil z rdečimi lučmi v njegovem stanovanju. Jp, čas je, da Dragan vajo spet ponovi.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 18. Jun 2024 at 18:22

1486 ogledov

Ali je kriminalna združba locirana na Bavarskem dvoru s pomočjo svojih SDT slug preprečila prodajo Celjskih mesnin?
Slovensko javnost je presenetila novica, da se zapleta pri prodaji slovenskega podjetja Celjske mesnine hrvaški poslovni skupini Braća Pivac. Celjske mesnine veljajo za eno večjih slovenskih podjetij iz živilskopredelolovalne industrije. Celjske mesnine že vrsto let obvaladujeta dvojec Danilo Dujović in Izidor Krivec.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoZdaj pa se je vmešalo v prodajo podjetja Celjske mesnine tožilstvo- kraljica postopkov. Natančneje, specializirano državno tožilstvo. Kaj so storili? Zaradi kazenskega postopka iz leta 2010 uveden proti Dujoviću so na specializiranem državnem tožilstvu zahtevali vpis plombe. Tako so med drugim v Necenzurirano razkrili, da je na podlagi sklepa Okrožnega sodišča v Celju z dne 12.6.2024 s katerim so zakonitemu zastopniku ali katerikoli drugi pooblaščeni osebi za čas šestih mesesev prepove odtujitev ali obremenitev 60- odstotnega poslovnega deleža družbenika. Kot še poročajo v Necenzurirano, da ostaja edino vprašanje, če je tožilstvo reagiralo pravočasno.Foto: Prava.siAli je kriminalna združba z okolice Bavarskega dvora spet ugrabila del SDT, da je preprečila prodajo podjetja Celjske mesnine? Krivec prodal podjetje napačnemu kupcu, ki ni po godu akterjem omrežja Bratovščina sinjega galeba?Vendar nas omenjena novica sploh ni presenetila. Celo če se pojavi kot osrednja dnevna novica v mediju Necenzurirano. Kaj je medij Necenzurirano, za koga deluje in kakšni so njihovi interesi pa smo v našem mediju predstavili v članku Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!.A se je kdo vprašal, zakaj je specializirano državno tožilstvo reagiralo komaj sedaj? Zakaj tega niso storili že takoj na začetku postopkov? Tudi nam se je zdela poteza čudna, a so nam strokovnjaki iz gospodarskega prava razložili, da poteza tožilstva ni sporna.Foto: Posnetek zaslona-PozareportSporno je edino to, da se je zgodilo to komaj sedaj. Zakaj je spet v glavni vlogi specializirano državno tožilstvo? Kdor je naš reden bralec, smo v našem mediju že večkrat opredelili, da velja del specializiranaga državnega tožilstva diši po videzu za ugrabljeno institucijo. Že večkrat smo zapisali, da kriminalna združba , ki s svojimi lovkami daje videz obvladovanja kraljice postopkov- tožilstvo. Že večkrat smo posumili po našem laičnem razmišlanju, da omenjena skupina na videz izkorišča omenjeno institucijo za uničevanje svojih političnih in gospodarskih nasprotnikov vseh IDELOŠKIH BARV. To se intezivno dogaja že od leta 2008. Vsi ti plani se delajo v nekaterih okoliških stavbah v Ljubljani v okolici Bavarskega dvora. Foto: Prava.siSkrajno zavrženo je če je kraljica postopkov izvršitveni pomočnik kriminalni združbi, ki deluje na trgu, kjer naj bi pravo veljalo. Sploh pa je to nepredstavljivo, če se to dogaja v konkretni članici EU. Kje je tu spoštovanje evropske pristopne pogodbe in zaveza spoštovanja prava?Zelo dobro se ve, da tožilstvo ne bi reagiralo nikoli, če bi Krivec in Dujović prodala podjetje pravemu kupcu. Zdaj, ali je Hrvat, Srb, Slovenec je popolnoma vseeno. Ker če bi prodala pravemu kupcu, specialzirano državno tožilstvo ne bi reagiralo nikoli. Ali res verjamete, da se je nekdo na SDT čudežno spomnil, na kak način bi se preprečila prodaja podjetja?V resnici je stvar po našem mnenju veliko hujša. Kraljica postopkov- tožilstvo že vrsto let navidezno s "svojo ugrabljeno hčerkico SDT" dobesedno izvaja selekcijo, kdo si lahko v Sloveniji privošči vse in se mu ne zgodi popolnoma nič ( Splošna plovba Portorož, a ne spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin), na drugi strani pa so pripravljeni s pomočjo 3 4 HOP OBALA "večinskih resnih osrednjih" medijev uničiti vsakega posameznika. Primer Klemen Boštjančič.To se dogaja tudi v primeru prodaje Celjskih mesnin. Mogoče pa je Krivec pozabil poklicati nekdanjega soseda sedanjega predsednika vlade dr. Robert Goloba z Dunajske 119 v Ljubljani. Kot marsikdo drug v preteklosti. Se zgodi. Jebiga!Bavarski dvor v Ljubljani. (Foto: Posnetek zaslona-Kam.si)Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

1329 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Mon, 17. Jun 2024 at 17:18

153 ogledov

Kavaški klan: Tožilcu Jožetu Levašiču se podira primer Kavaški klan! Sodni senat zavrnil obtožnico proti Kosti Tabakoviču!
V našem mediju že dlje časa spremljamo sodni proces Kavaški klan. Vse naše slutnje, da gre v resnici za maščevanje obalnih kriminalistov zaradi trgovine z drogo (kokain) s se več ali manj uresničujejo. Temu primerni so tudi bili dokazi tožilstva, o katerih smo v naših člankih večkrat zapisali, da so po našem laičnem mnenju zelo šibki.Poleg osrednjega procesa Kavaški klan se je proces prepletal z drugimi sodnimi primeri. Poleg primera Božič se je velikokrat na sojenju izpostavljala zadeva Maribor. V zadevi Maribor se je tudi na osrednjem procesu večkraz izpostavilo, da sta hotela osrednjo pričo tožilstva Darka Nevzatovića ubiti brata Tabaković. O tem si je v svojih člankih dajala duška "kraljica črne kronike"- peneloginja in dolgoletna novinarka Večera Damjana Žist.Članek "kraljice črne kronike" o bratih Tabaković. (Foto: Posnetek zaslona- Večer)A se je med procesom izkazalo, zakaj so rabili ustvariti še eno vzporedno zgodbo. To se je po laičnem mnenju avtorja članka dokazalo tistega dne, ko je obramba zahtevala za pričo Marka Hota, brata poslanke SD Meire Hot. O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovom Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito?? in Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!. Še zdaj se spominjam malo morje fotografij, kjer je bila videna marihuana in kokain. Tožilec v sodnem primeru Kavaški klan Jože Levašič. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)Sodni senat zavrnil obtožnico tožilca Jožeta Levašiča proti Kosti Tabakoviču! Se obalni kriminalistični kliki s pomagači na NPU in SDT podira zgodba??????V naše uredništvo smo prejeli informacije od naših virov, ki zelo dobro poznajo brata Tabakovič. Že nekaj časa smo tudi mi v osrednjih medijih pričakovali, da bodo pisali o vloženi obtožnici proti bratoma Tabaković, ki jima je tožilstvo očitalo poskus uboja oz. atentata na Darka Nevzatovića.Vendar smo sedaj izvedeli, zakaj Damjana Žist in novinarska kompanija iz osrednjih večinskih medijev molčijo. Ker je sodni senat obtožnico proti bratoma Tabakovič zavrnilo. Kot smo izvedeli, je senat naprej specializiranemu državnemu tožilcu Jožetu Levašiču pojasnil, da so njegove obtožbe neustrezne, nesklepčne in odvečne. Pri tem so se nekatere navedbe ponavljale večkrat in očitali so mu tudi slabe določnosti.Senat je Levašiču dal tri dni časa, da obtožnico dopolni in popravi. V nasprotnem primeru bi jo senat zavrgel. Tožilec Jože Levašič je zaprosil, da bi v desetih dneh na tožilstvu odpravili napake. Senat je tej prošnji ustregel. Vendar ni pomagal niti desetdnevni dodatni rok. Kljub popravkom je sodni senat tudi v drugo zavrnil vloženo obtožnico tožilca Jožeta Levašiča. Velika zmaga za obrambo, hud poraz za kraljico postopkov- tožilstvo.Luka Perš

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1596 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1774 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

178 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš
Teme
DRŽAVNIURADNIKBORUT BorutJamnik ModraZavarovalnica SIDBanka 120tisočevrov UništenoSkladišteNafte sindikati

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kako je možno, da bančni vajenec BREZ ENEGA DNEVA BANČNEGA STAŽA V PRAVI BANKI postane direktor?! Plus VLADAL BO V SKLADU!!