Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!
Razkrivamo ključne dokumente, ki dokazujejo vednost ministrice dr. Dominike Švarc Pipan že pred decembrom, kot se sama uradno izgovarja. Na sestanku petega oktobra je sama povedala, da bo denar za Litijsko iskala tudi pri predsedniku vlade dr. Golobu
prava .
Slovenija

Sobota, 3. Februar 2024 ob 16:11

Odpri galerijo

Pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan in dokumenti, da bi lahko petega oktobra zadevo zaključila, a je sama zahtevala, da se nakup stavbe nadaljuje. (Foto: Posnetek zaslona- Svet24 in bralec Prava.si)

Vse se dogaja točno tako, kot smo predvidevali. Pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan s pomočjo osrednjih medijev postaja POLITIČNA ŽRTEV ZAROTE nakupe stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje. Še več, ministrica Švarc Pipan sedaj razkriva, da se je nad zaposlenimi, ki so opozarjali na nepravilnosti izvajal mobing. Zaradi javnega izpostavljanja v tej aferi pa je prejela tudi grožnje in » dodatno policijsko spremstvo.« Sedaj je tudi prikazala dvanajst stranski dokument, kjer izpostavlja vse izpostavljene uradnike. To so Uroš Gojkovič, Simon Starček, Jure Maleš, Sandra Škofic, Anton Golob, Tina Teržan, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Robin Majnik, Barbara Pretnar in Janja Garbas. Začuda, v tem dokumentu ni nikjer napisanih imen Igor Šoltes, Saša Jazbec, Žiga Čepe in Dominika Švarc Pipan. V dokumentu zapišejo, da je bila šele decembra seznanjena z nakupom na Litijski. A smo v naše uredništvo pridobili dokumente sestanka z dne 5. oktobra 2023 v prostorih kabineta pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Tema sestanka je bila Projektna naloga z analizo stanja javne infrastrukture na področju pravosodje- Segment sodišč z umestitvijo za nadaljnje ukrepanje do 2030. Na tem sestanku so bili prisotni Dominika Švarc Pipan, njena državna sekretarja Igor Šoltes in Valerija Jelen Kosi, vodja ministričenega kabineta Žiga Čepe, generalni sekretar MP Uroš Gojkovič in njegova namestnica Tina Teržan, vodja  Služba za nepremičnine in investicije ter varnost pravosodnih organov Simon Starček in pripravljalci analize JHP d.o.o. Na tem sestanku, se pravi dne 5.10. 2023 je generalni sekretar MP Uroš Gojkovič povedal in seznanil pravosodni ministrici dr. Dominiki Švarc Pipan, da za NAKUP STAVBE NI ZADOSTNIH SREDSTEV v proračunu. Game over, projekt nepremičninska podrtija na Litijski cesti 51 v Ljubljani bi se lahko zaključil. A glej ga zlomka, kdo je bila tista oseba na sestanku, da se mora nakup stavbe na Litijski 51 izvršiti? Nihče drug kot Dominika Švarc Pipan. Game over. "Ministrica je na sestanku dejala, da bo naredila vse, da bo prišlo do potrebnih sredstev, da gre za drobiž v proračunu, da je to sicer za proračun nezamerljiv delež, a da je potrebno slediti strategiji, ki si jo je zadala- zagotovitev lastnih prostorov sodišč, zmanjševati najemne prostore in sodišča v Ljubljani združiti na nekaj lokacijah.... Posebej je POUDARILA, da bo šla k ministru za finance in predsedniku Vlade in da bo ta sredstva že zagotovila," piše v dokumentu, ki smo ga pridobili v naše uredništvo.

Čas je, da rečemo enkrat za vselej bobu bob v filmski uspešnici Nepremičninska podrtija. V našem mediju smo glede problematičnega nakupa stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani spisali članke z naslovi Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!! , TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA! In ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju?? .

V vseh člankih smo vam dajali namige, kdo dejansko stoji za celotno zadevo. Vse kaže, da je zgodba še veliko hujša. Kaj nam želijo predstaviti ključni osrednji mediji v državi? Da Dominika Švarc Pipan bila ves čas zavedena in je bila le žrtev politične zarote povezanih uradnikov na Ministrstvu za pravosodje in generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta?! A v nadaljevanju vam bomo jasno pokazali, da je prav Dominika Švarc Pipan tista oseba, ki se je zavzemala in forsirala nakup stavbe. To že petega oktobra 2023!

Ali ste opazili eno malenkost? Pravosodna ministrica Švarc Pipan ves čas zatrjuje, da je bila zavedena s strani nižjih uradnikov s strokovnih služb ministrstva in da jim je zaupala. Kaj to pomeni? Nič, jaz sem kriva za podpis, vse ostalo kazensko odgovornost pa naj odgovarjajo zaposleni uradniki na ministrstvu. Kaj vam to daje vedeti? Da je bilo v načrtu ves čas, da se vsa krivda zvali na uradnike, ministrica pa bo heroj v javnosti ob razkrivanju zarote in korupcije na njenem ministrtvu.

V čem je glavni štos? Velika razlika je, če gledamo zadevo iz kazenskega vidika. Storjeno kaznivo dejanje v stiski je ena kazen, kdor pa načrtuje nekaj mesecev ter v naprej vključeval še druge ljudi še posebej hudo kaznivo dejanje in je kazen dvakrat hujša.Po vseh znanih razkritih v medijih se je tudi izluščila skupina posameznikov, ki so odigrali ključno vlogo v tem poslu. To so bili Nina Zidar Klemenčič, Igor Šoltes, Saša Jazbec, Dominika Švarc Pipan. Tile štirje so opravili ključni del posla. Ena polovica je poskrbela za ministrstvo za pravosodje, druga ministrstvo za finance.

Obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)

Ne smemo pozabiti še na Tino Gaber, partnerico aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Tino Gaber zelo dobro pozna obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver. »Ko se mu je nasmehnila sreča« za posel nas ne bi čudilo, da je za pomoč pri poslu poklical prijateljsko Gabrovo. Kar se tiče o zakulisju tega posla, smo vam v naših treh člankih več ali manj vse razkrili.

Tina Gaber in dr. Robert Golob. (Foto: Posnetek zaslona- STA)

Na koncu bo ključno žrtveno medijsko jagnje generalni sekretar Socialnih demokratov Klemen Žibert. Ja, vse kaže, da je bil vpleten, a Žibert je tukaj bil v vlogi idotskega prevzemnika izvajalca načrta. Stanovanje v Schelenburgu gor ali dol! Smo pa tudi v naše uredništvo prejeli nekaj zanimivih informacij o Klemnu Žibertu, ki pa jih bomo razkrili v enem izmed prihajajočih člankov na našem medijskem portalu.

Finančni minister v sedanji Golobovi vladi dr. Klemen Boštjančič. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia)

Kdo je imel namen izvrševati zavrženo dejanje in tunkati državne uradnike?

A vse kaže, da se je po sedaj predstavljenih dokumentih po našem laičnem mnenju izkazalo, kdo je imel pomembno vlogo na ministrstvu za pravosodje in finance, da se je posel nepremičninska podrtija izvedel.

Kar pomeni, da je nekdo imel več kot očiten namen izvrševati kaznivo dejanje. Vso operacijo so izpeljali preko nižjih zaposlenih. V primeru, da je kaj narobe, so oni krivi. Vse to se je načrtovalo samem vrhu in da bodo posel izpeljali nižji zaposleni, njihova krivda toliko večja. V svojem načrtu so predvidevali, da se je cel posel izpeljal mimo nižjih uradnikov brez vedenja vodstva kabineta ministrice Švarc Pipan. Zadeva je toliko hujša, da so morali v celotno izvedbo kaznivega dejanja vklučiti še druge uradnike z drugih ministrstev.

Raje ne izgubljamo besed, da kupljena stavba s strani ministrstva za pravosodje pred nakupom sploh ni vplačalo are, ni imelo notarsko overjene pogodbe in 16 DNI NI VPISALO PREDZNANMBE V ZEMLJIŠKO KNJIGO!!! Raje ne premišljujemo o najbolj črnogledih scenarijih.

Gre za zavržen način. Sam načrt je predvideval da bodo krivi nižji uradniki. Načrtovano, da se oteži zaseg protipravno pridobljenih sredstev. Po domače kupnina. Peljali so prek nepremičninske agencije, ki sploh ni bila potrebna po očitno javno razpoložljivih podatkih. Iz strokovnih krogov je bilo slišati, da so jo vključili zgolj zato, da da na razpolago sredstva kot pomoč pri prekrivanju kaznivega dejanja in pranje denarja.

To pa da ni ministrica do dandanes predlagala zaseg nakazanih sredstev kot takojšnji ukrep zavarovanja sredstev, s katerim se je realiziralo kaznivo dejanje. S tem, da kaže s prstom na druge odvrača na zasego kupnine nakazane za goljufiv posel.

Čas je, da se vsi v tej državi enostavno nehajmo sprenevedati. V članku z naslovom Afera Litijska 51: Od padle trdnjave Rudija Brica do ministrskega stolčka Dominike Švarc Pipan razkrijejo ključne podatke o zgodovini te stavbe. Vse to nakazuje, da se je prevara planirala mnogo prej. Prvo je bilo potrebno nepremičninski podrtiji znižati še dodatno ceno. Tako je prvo hotel stečajni upravitelj omenjeno stavbo prodati za 2,9 milijona evrov, a je leta 2019 Vežnarjevo podjetje Rajski vrt po nekaj ponovljenih javnih dražbah kupilo za 1,9 milijona evrov.

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Saša Jazbec. (Foto: Posnetek zaslona: Vlada RS)

Poleg težav, ki jih izpostavljajo predvsem osrednji mediji je bilo potrebno dodati še eno dejstvo. Kot boste kasneje izvedeli, ministrstvo za pravosodje ni imelo SPLOH planiranih sredstev za nakup te stavbe v letu 2023.Vežnaver je prejel še eno ponudbo za stavbo po ceni pet milijon evrov s strani Diagnostičnega centra Bled. Kot smo razkrili je lastnik Diagnostična centra država, saj sta večinska lastnika DC Bled DRŽAVNI (PARA) Zavarovalnici Sava Re in Triglav. Kar pomeni, da so nas hoteli s to stavbo NATEGNITI NA TAK ALI DRUGAČEN NAČIN, spoštovani državljani! Le da bi akterji poslovnega omrežja nekdanjega modrega dečka z Dunajske 119 v Ljubljani vsaj imeli nadzor nad CASH FLOW pri obnovi stavbe. Zdaj ga pa nimajo??? A ga res nimajo???

Še več, tukaj je ministrica za pravosodje spet potegnila vrhunsko potezo. Za razdor pogodbe je spet aktivirala uradnike. Državno odvetništvo. Tam so strokovnjaki. Oni vedo, kaj delajo. Raje ne izgubljamo besed s podpisom vašega aneksa, spoštovana ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan.

Kaj se bo zgodilo, ko bo jasno, da stavba ostane v lasti ministrtva za pravosodje? Adaptacija prostorov, kot se je temu izrekla 28. decembra Dominika Švarc Pipan na svojem profilu na Facebooku. Drugi del prevare.

Kot so že mediji poročali, bi verjetno prenova stavbe stala med 7 do 10 milijonov evrov so prikazali v Tarči, ne pa štiri kot zagotavljata »znanki« Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan. Ne, počakali bodo uradno ceno cenilca Ministrtva za pravosodje, ki ga je NAJELA! dr. Dominika Švarc Pipan.

V podkastu SBC so gostje s novinarko Katarino Matejčič ( tudi njo je del življenjske poti naneslo k Borutu Jamniku op. a.) tudi priznali in povedali, da se cenitve vedno pišejo v korist naročnika. In da so lahko odstopanje od cenitvenih zahtevkov maksimalno možna do deset odstotkov.

Marko Jazbec. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Kaj se bo zgodilo, da je cena stavbe le štiri milijone evrov? Lahko pa se stavba lastniško samo prenese na Ministrstvo za zdravje, ta pa bo dalo v najem Diagnostičnemu centru Bled? Kdo bo delal OBNOVO? Čakamo, da najdete nove igralce spisane v vašem scenariju Nepremičninska podrtija. Mogoče pa bi Litijsko rad s svojimi klimami prenavljal Borut Petek, kdo ve. Zato, ker so verjetno provizije v tem poslu pobrali vsi drugi, le oni ne, je tudi jasno, zakaj je Švarc Pipan naenkrat junakinja, ki »ruši tabuje« v slovenski politiki. Oziroma se nekdo ni držal dogovora pri razdelitvi kupnine.

Strinjamo se tudi z oceno, ki so jo zapisali v spletnem mediju Insajder v članku z naslovom Nedopustno lomastenje po mestu zločina: Zakaj Dominika Švarc Pipan ne more preiskovati »lastnega primera«? objavljen 2. februarja 2024. V njem so pravilno ugotovili, da je Švarc Pipan prva, ki bi se morala odstraniti iz prizorišče zločina. Saj v velja za najbolj politično in objektivno odgovorno osebo za vse, kar je šlo narobe v primeru nakupa nepremičninske podrtije. Predstavljajte si, da policija ne zavaruje prizorišča zločina, glavni osumljenec pa odstranjuje dokaze in še medijsko javno vodi zgodbo v svojo korist s svojo načrtno planirano dokumentacijo.

Foto: Posnetek zaslona-Insajder

Zakaj v ključnem dokumentu ni navedenih imen Igor Šoltes, Saša Jazbec, spoštovana pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan? Vi ste bili obveščeni komaj decembra???’

V osrednjih slovenskih medijih je bil predstavljen ključen dokument, ki hoče dobesedno oprati vse odgovornosti aktualne pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Še en stopnja izvedbe v njihovem načrtu. Na dvanajstih straneh ste lahko prebrali, kaj je šlo vse narobe in kdo je vse pri projektu znotraj ministrstva za pravosodje deloval.

Igor Šoltes. (Foto: Posnetek zaslona-Pozareport)D

Kot dežurni krivci so v dokumentu pripravljen v kabinetu ministrice za pravosodje označeni Uroš Gojkovič, Simon Starček, Jure Maleš, Sandra Škofic, Anton Golob, Tina Teržan, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Robin Majnik, Barbara Pretnar in Janja Garbas.

Kot »uslužbenke, ki so opozarjale na nepravilnosti« so navedene Lucija Remec, Ana Pirc Bricelj in Špela Kelih so opozorila na več nepravilnosti. Prav z Lucijo Remec, ženo direktorja Stanovanjskega sklada RS Črtomirjem Remcem so s pomočjo članka v reviji Mladina ustvarili prvi spin zgodbe, na kak način sta prišla na ministrtvo za pravosodje Simon Starček in Uroš Gojkovič. V članku so problematizirali, da je Remčeva vodila na Ministrstvu za pravosodje od leta 2012 službo za investicije, a so po reorganizaciji služb na ministrtvu za pravosodje ukinili njen oddelek ter ga pridružili drugi službi znotraj ministrstva. Čudno, prav ena izmed njih se pojavi v poročilu, da je opozarjala na probleme. Pa še v 24ur se pojavi članek, ko ministrica pove, da se je nad nekaterimi uslužbenci dogajal mobing. Pa še policijsko varstvo povrh. za ministrico Švarc Pipan. Ne skrbite, ključen preobrat pride na koncu članka.

Kaj smo mi pogrešali v tem dokumentu? Nikjer ni omenjen IGOR ŠOLTES! Nikjer ni omenjena državna sekretarka na MF Saša Jazbec! Pravosodna ministrica Švarc Pipan pa je omenjena mimogrede, da je komaj decembra izvedela za ponudbo. Zdaj pa še povežite najnovejše informacije medijev o Hranilnici Lom, Saši Jazbec, Klemen Žibert, en milijonski kredit za stanovanje v Schelenburgu. Kaj pa vaše stanovanje v Piranu, spoštovani državni sekretar Igor Šoltes? Zakaj so izpuščena prav ta imena. Aja, nekoga so morali okriviti. Tako v poročilu piše, da je na predstavnik MF pritiskala Tina Teržan, nekdanja članica Golobičevega Zaresa. A to je spet finta, da se odvrne pozornost od resničnih igralcev tega posla. Po vseh prejetih informacijah iz medijev se lahko indicira, da sta ključno komando na obeh ministrtvih za finančno izpeljavo posla imela državni sekretar na MP Igor Šoltes in državna sekretarka na MF Saša Jazbec. To je zelo jasno preduciral tudi prispevek v Tarči. Ne pozabite, da je Saša Jazbec žena Marka Jazbeca, predsednika uprava Zavarovalnice Sava Re in mladostniškega prijatelja Boruta Jamnika.


Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice

Kaj se je dogajalo dne petega oktobra 2023 v pisarni kabineta ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan? Petega oktobra 2023 je vedela, da ni finančnih sredstev za nakup stavbe v predvidenem proračunu MP vletu 2023, a je SAMA IZRECNO ZAHTEVALA, da se projekt nadaljuje!

Kot razkriva dokument, da so se petega oktobra 2023 sestali pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, državna sekretarja na MP Valerija Jelen Kosi in Igor Šoltes, vodja kabineta ministrice Žiga Čepe, generalni sekretar MP Uroš Gojkovič, namestnica generalnega sekretarja MP Tina Teržan, vodja službe Simon Starček in pripravljalci analize (JHP d.o.o.). Tema sestanka je bila Projektna naloga z analizo stanja javne infrastrukture na področju pravosodje- Segment sodišč z usmeritvami za nadaljnje ukrepanje do 2030 pri ministrici. Sestanek je bil sklican en dan prej na pobudo vodje kabinete ministrice Žige Čepeta.

Tako v dokumentu piše, da bi lahko na ministrtvu za pravosodje kupili primerne stavbe za sodišče v obdobju treh let. Po končani predstavitvi je Uroš Gojkovič ministrico in vse navzoče SEZNANIL! z zaključki INFORMATIVNEGA javnega zbiranja ponudb za nakup poslovnih prostorov v Ljubljani. Gojkovič je predstavil,
da je izbrana stavba na Litijski cesti 51 v Ljubljani v lasti podjetja, ki ga obvladuje obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver. Še več, Gojkovič je pravosodni ministrici Švarc Pipan da za NAKUP STAVBE NI ZADOSTNIH SREDSTEV V PRORAČUNU. To se je dogajalo 5. oktobra 2023!

Foto: Bralec Prava.si

A sedaj razkrivamo ključen podatek. Kdo je bil tisti, ki je "forsiral" nakup? Kdo je želel, da se izvede? Nihče drug kot pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. V tistem trenutku bi lahko projekt zaključila in ga pospravila predal. Verjetno se ne bi zdaj znašla v soju žarometov kot so se v preteklosti Katarina Kresal, Aleksandra Pivec ali Sanja Ajanovič Hovnik.

Da je bila aktivno vpletena in je tudi finančno spodbujala projekt dokazuje sledečo besedilo iz dokumenta, ki smo ga pridobili:

"Ministrica je na sestanku dejala, da bo naredila vse, da bo prišlo do potrebnih sredstev, da gre za drobiž v proračunu, da je to sicer za proračun ministrstva nezamerljiv delež, a da je potrebno slediti strategiji, ki si jo je zadala- zagotovitev lastnih prostorov sodišč, zmanjševati najemne prostore sodišča v Ljubljani
združiti na nekaj lokacijah. Poudarila je, da se sodna stavba ne bo gradila, da se naj pozabi na investicije v višini 200 in več milijonov evrov. Posebej je poudarila, da bo šla k ministru za finance in predsedniku Vlade in da bo ta sredstva že zagotovila."


Ali hočete spoštovani državljani še bolj jasen dokaz, kdo je v resnici spodbujal nakup stavbe na Litijski cesti 51. Sama ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je bila "najbolj glasna" in zavzeta, da se nakup nepremičninske podrtije pelje naprej.

Tukaj lahko vidite datum sestanka in kdo vse je bil udeležen. (Foto: Bralec Prava.si)

Nadalje je na istem sestanku naročila svojemu generalnemu sekretarju na ministrstvu Urošu Gojkoviču, da naj preveri ali so še kaka druga sredstva v proračunu ministrstva ali drugje in se naj pogledajo možnosti financiranja preko leasinga in da se naj povežejo s pristojnimi službami na Ministrstvu za finance glede tega.

Še več, Gojkoviču je naročila, da mora v tednu dni pripraviti cenitev zemljišč na Dunajski cesti, Masarykovi in na Povšetovi ulici v Ljubljani. Ministrica za pravosodje je od Gojkoviča, da ji mora to pripraviti v tednu in "da bo takoj klicala Boštjanjčiča, da se dogovorita za naprej." Da je imela ves čas resen namen kupiti nepremičninsko podrtijo na Litisjki 51 dokazuje tudi dejstvo, da je hotela sama s prodajo teh zemljišč prinesti denar v proračun in da ne bo samo trošila denar.

Ključen dokument, da je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan natančno vedela, kakšno stavbo želi kupiti ministrstvo za pravosodje. Uroš Gojkovič ji je povedal, da ni finančnih sredstev v proračunu MP, a je pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan vtrajala, da se projekt nadaljuje.

Na njeno zahtevo ji je Gojkovič povedal, da v tednu dni je to izvesti zelo težko, saj je potrebno IZVESTI CELOTEN POSTOPEK JAVNEGA NAROČILA! A mu je odgovorila, da naj naredijo vse in se naj to izvede čim prej, saj bi naj apetite po teh zemljiščih imela tudi druga ministrtva ali pa ljubljanski župan Zoran Janković. Ob tem je še povedala, da se sedaj že v javnosti na glas govori, da se išče denar za nepremičninske projekte in da ne bo kdo želel teh zemljišč.

Dokument iz Odbora za pravosodje z dne 11.102.2023. Že tukaj je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan omenjala nakup nove stavbe.

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je na seji 11. oktobra 2023 v Državnem zboru povedala sledeče_:

"Tako da že zato, ker v naslednjih nekaj letih pač ne bo velikih sredstev iz objektivnih razlogov se pač nam zdi smiselno, da sedaj preidemo nekako na pripravo tega scenarija, kar nekaj možnosti že imamo tudi v Ljubljani na gledanih in bomo v relativno kratkem času lahko tudi predstavili ta scenarij v podrobnosti,
kako smo si ga zamislili."


Jasno njena izjava nakazuje, da je vedela za nakup stavbe na Litijski 51, kar dokazuje njena prisotnost na sestanku petega oktobra in je tudi videno, da je bila najbolj zavzeta, da se projekt izpelje. Sedaj pa vam še pokažemo del dokumenta z dne 16. novembra 2023.

Na dokumentu z dne 16.11.2023 jasno piše, da je bila ministrica s podpisom dokumenta ponovno potrdila, da je bila seznanjena z javnim pozivom za nakup poslovnih prostorov in iskanje razpoložljivih finančnih sredstvih. (Foto: Bralec Prava.si)

Omenjeni dokument razkriva, da je bila v odzivnem priporočilu na predlog letnega programa dela Upravnega sodišča v Ljubljani za leto 2024 s podpisom dokumenta razkriva, da je bila SEZNANJENA z javnim pozivom za nakup poslovnih prostorov in iskanjem razpoložljivih fininačnih sredstev.Tudi bila je seznanjena, da se iščejo novi prostori za Upravno sodišče v Ljubljani. Tudi piše, da je ministrstvo izvedlo analizo možnih modelov optimizacije rabe obstoječega prostora pravosodnih organov in izvedlo postopek javnega poziva za nakup poslovnih prostorov za približno 5000 kvadratnih metrov.

Hočete še finalni dokaz, da je ministrica za pravosodje dr. Dominka Švarc Pipan vedela, da kupuje podrtijo. To je sama razkrila svojim sledilcem na Facebook profilu že 28. decembra 2023! Med drugim je zapisala:

"Hvala tudi Ministrstvu za finance in celotni vladi za posluh, da smo lahko hitro izpeljali ugoden in smiseln posel, s katerimi bomo po adaptaciji prostorov zagotovili optimalne pogoje za delo, zlasti Upravno sodišče, ki je ob vse večjih pristojnostih v alarmantni prostorski stiski."

Tudi ta stavek nakazuje, da so vsi od prvega do zadnjega v trenutni vladi dr. Roberta Goloba zelo dobro vedeli, kaj kupujejo in za kakšen namen. V celotni aferi pogrešam ključen podatek, zakaj ni nihče predstavil podatka o prenovi stavbe. To je vedela ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan ves čas, da bo trebo zgradbo prenoviti. Verjetno jo država tudi bo. To pa je že naslednji korak načrtovanega scenarija filmske uspešnice Nepremičninska podrtija.


V Tarči so prikazali, da bo prenova nepremičninske podrtije stala med 7,5 in 10 milijoni evrov. (Foto: Posnetek zaslona- RTV Slovenija)

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Fri, 1. Mar 2024 at 12:56

822 ogledov

"On je super dečko" za "reketing"?Koliko PRISTOJBIN NEPRIVILIGIRAN GOSPODARSTVENIK plačuje, da ne doživi REKETINGA JLA OBALE!
"On je super dečko" alias profesor na FDV Marko Milosavljević je bil v preteklosti na plačilni listi NK Olimpija. To se je dogajalo v času lastniške vladavine Milana Mandariča v zmajevem nogometnem gnezdu. Plačevali pa so ga 1500 evrov bruto na mesec. ""Mimogrede, opomba: temu, skratka, t.i. "zagotavljanju medijskega miru" in "hvaljenju projekta" za plačilo bi lahko rekli tudi reketiranje," je v svojem članku o poslovanju med Mandaričevo Olimpijo in Milosavljevićem opisal dolgoletni samostojni raziskovalni novinar Bojan Požar. Zdaj pridemo do bistva problema. Milan Mandarič ni sam, takih primerov je v Sloveniji na tisoče! Gre le za še enega podjetnika oziroma gospodarstvenika, ki mora plačevat. Kdaj bo tega konec? Vsi NEPREVILIGIRANI LJUDJE, PRAVNE OSEBE in DRUŠTVA smo ŽRTVE takšnega ali drugačnega REKETINGA v Sloveniji. Verjetno tukaj ni izjema niti NK Olimpija. Prav aktivni posamezniki in posameznice iz zgoraj naštetih skupin so žrtve organiziranega reketinga. Vsak mora plačevati pristojbine. Če mu je strošek pristojbine preveč ali oziroma še huje odveč potem mora zapreti barako in po možnosti zapustiti državo Republiko Slovenijo. Takoj pridejo policijske preiskave, ki jo seveda vodi kraljica postopkov- naše vrlo tožilstvo, tako imenovana četrta veja oblasti. Obnašajo pa se tako, kot da bi bili prva veja oblasti. Na tem mestu bi v uredništvu opozorili, natao kar v tožilstvu že vejo, da nimajo nobene podlage v ustavi Republike Slovenije za takšno postopanje. Jrbiga, to je tako, kot bi v Neaplju med mafijce druge mafijce spraševali, zakaj moremu selu Vita Corleoneja plačevati nek mesečni finančni znesek!Bog ne dtaj, da kdorkoli kadarkoli kritično napiše o Niki Kovač, Dušanu Kebru, Jaši Jenullu, Teji Jarc, Filipu Dobraniču, Svetlani Makarovič, Ani Roš ali Marku Milosavljeviću. Če le manjši del slovenskih medijev o njih napiše nekaj kritičnih člankov, na 3 4 HOP v akcijo SKOČIJO "resni osrednji mediji" in preprečujejo množično slovensko javnost, da gre za "desničarske trolsk kletnee spine iz tovarne sovraštva in laži."Prav to spremljamo v zadnjih dneh o medijskem strokovnjaku in predstojniku katedre za novinarstvo dr. Marku Milosavljeviću. Le ta je zaradi določenih izjav razjezil pomladno nazorne državljane, ki večinoma volijo za stranke s programom, ki zagovarjajo politične ideje slovenske pomladi. Valentin Areh, nekdanji kratkotrajni v.d. direktorja televizije v preteklosti pa je o Milosavljeviću spisal kritično kolumno o njegovem strokovnem delu na področju medijev. Seveda je Milosavljevič na 3 4 HOP dobil ogromno medijskega prostora v osrednijih medijih in je za vse medijske diskreditacije TIPIČNO AGAIN okrivil največjo opozijsko stranko SDS. Kdor tej pravljici verjame, tudi okej. Vso svojo "strokovnost" pa je Milosavljevič lahko predstavil v svojem intervjuju v oddaji Marcel na RTV Slovenija.Foto: Posnetek zaslona-Požareport"On je super dečko". Za ???reketing????Slovensko javnost pa je presenetila popolnama druga novica. Dolgoletni samostojni novinar Bojan Požar je v članku SPORNI PROFESOR MILOSAVLJEVIĆ SLUŽIL TUDI PRI NOGOMETAŠIH OLIMPIJE: MANDARIČU ZAGOTAVLJAL MEDIJSKI MIR IN HVALIL PROJEKT? nehote razkril primer delovanje in preživetje NEPREVILIGIRANEGA GOSPODARSTVENIKA v Sloveniji.Vsak, ki spremlja malce dogajanje v slovenskem nogometu ve, da je bil Milan Mandarič one man band NK Olimpija od leta 2015 do konca leta 2021. V letu 2022 je poizkusil še v Ženskem nogometneinunm klubu Olimpija, a je bil junija 2023 razrešen s funkcije predsednika.Bojan Požar tako razkriva, da ga je enkrat poklical v bližnji preteklosti neimenovan nekdanji direktor kluba NK Olimpije. Požarjev vir blizu dogajanja NK Olimpije je razkril, da so v času vladavine Milana Mandarića zelo verjetno mesečno plačevali 1500 evrov bruto Marko Milosavljeviću! Med drugim v članku piše:"Milosavljeviča naj bi Mandariču priporočili, da bo "imel medijski mir" in da bo "zagovarjal njegov- torej Mandarićev- projekt." .... Mesečno so Milosavljevića na Olimpiji plačevali 1500 evrov bruto, čeprav ga v nogometnem klubu skoraj nikoli niso videli. Ko je dotični direktor kluba želel pogodbo s profesorjem Milosavljevićem prekiniti, saj od njega po njegovih besedah niso imeli nič, pa mu je to preprečil Mandarič, češ, "pustite to", Milosavljevič je "super dečko."Vprašajte se, zakaj je moral Mandarić zatrjevati, da je Milosavljevič super dečko. Mogoče ste pozabili, ampak koga so lani slovenski osrednji mediji vlačili po naslovnicah zaradi kriminalističnih policijskih preiskav v mesecu marcu 2023? Milana Mandariča. Spoštovani poslovnež Mandarič, do kdaj snte plačevali pristojbine (poslovne storitve) profesorju Milosavljeviču?Foto: Posnetek zaslona-Siol Izgleda, da je nad vas zgrmil na 3 4 HOP MEDIJSKI POLICIJSKI TOŽILSKI REKETING!, ker ste kot kaže nehali plačevat "super dečke." Enega za medije, drugega za policijo, tretjega za sodstvo, četrtega za davčno, petega za odvetniške storitve. Saj vsakdo boljši poznavelec slovenske scene zelo dobro ve, kakšen je bil primarni poslovni cilj Milana Mandariča v Sloveniji. O tem zelo dobro ve tudi nekdanji dolgoletni korpski župan Boris Popovič.Foto: Posnetek zaslona-Ekipa.Vendar Mandariću nihče ni povedal, kakšna pravila veljajo v Sloveniji. Hecno, Mandarič je pričel svojo poslovno pot v Sloveniji prav na Obali, a njihovih metod do zdaj še NI UGOTOVIL in KDO mu v Olimpijo pošilja potrčkote v podobi medijskega strokovnjaka Marka Milosavljevića za 1500 evrov bruto na mesec?Foto: Posnetek zaslona-PožareportA veste, to je tako, kot bi v Neaplju med skupino mafijcev vprašali, zakaj pa plačujemo potrčkota Vita Corleona, če pa od njega nimamo nobene koristi? "Pusti to, on je super dečko."Vendar, ko NEPREVILIGIRAN GOSPODARSTVENIK spozna oziroma mora pod svojim poslovnim imperijem vzeti enega ali več potrčkotov ter inkersantov za mesečno plačevanje, SE MORA ZAVEDATI, da izgubi vso SVOJO SAMOSTOJNOST pri poslovnih odločitvah!Foto: Posnetek zaslona-Siol.Nič, Milan Mandarič se je znašel le v družbi tistih podjetnikov v Sloveniji, ki morejo plačevati takšne ali drugače pristojbine odpadnikom sil izvirajoč nedemokratičnega režima in miselnostjo JLA. Lahko ti prvo pošljejo le obveščevalca na obisk. Kasneje medijskega strokovnjaka. Pa če tudi gre za legalni reketing oziroma plačevanje pristojbin, da lahko poslovno deluješ. Ali kot je v članku napisal Požar:"Mimogrede, opomba: temu, skratka, t.i. "zagotavljanju medijskega miru" in "hvaljenju projekta" za plačilo bi lahko rekli tudi reketiranje."Zdaj pridemo do bistva problema. Milan Mandarič ni sam, takih primerov je v Sloveniji na tisoče! Gre le za še enega podjetnika oziroma gospodarstvenika, ki mora plačevat. Kdaj bo tega konec? Vsi NEPREVILIGIRANI LJUDJE, PRAVNE OSEBE in DRUŠTVA smo ŽRTVE takšnega ali drugačnega REKETINGA v Sloveniji. Verjetno tukaj ni izjema niti NK Olimpija.Foto: Posnetek zaslona-Necenzurirano.Prav aktivni posamezniki in posameznice iz zgoraj naštetih skupin so žrtve organiziranega reketinga. Vsak mora plačevati pristojbine. Če mu je strošek pristojbine preveč ali oziroma še huje odveč potem mora zapreti barako in po možnosti zapustiti državo Republiko Slovenijo.Takoj pridejo policijske preiskave, ki jo seveda vodi kraljica postopkov- naše vrlo tožilstvo, tako imenovana četrta veja oblasti. Obnašajo pa se tako, kot da bi bili prva veja oblasti. Na tem mestu bi v uredništvu opozorili, natao kar v tožilstvu že vejo, da nimajo nobene podlage v ustavi Republike Slovenije za takšno postopanje.Opozorilo gre vsem ostalim državljanom Republike Slovenije, da moramo tem ostankom nedemokratičnega režima bivše države narediti konec. Kaj pa so vse te medijske, politične, tožilske, policijske, davče, KPK-jevske, FURS-ovske BOMBICE?Foto: Prava.siKaj pa je bila medijska bombica o kuharski pretekosti notranjega ministra Boštjana Poklukarja? Še do zdaj nobena parlamentarna stranka ne upa pograbiti te afere. Smo že napisali razloge, zakaj ne. V našem članku z naslovom Preiskovalna komisija zoper GOLOBOVO ENERGETSKO ZDRUŽBO bo CASH BACK za "REKETIRANJE"! pa smo med drugim zapisali sledeče:"Nič, Golobova energetska združba bo morala vrniti del kupnin oz. kapitala, ki so ga v šestnajstih letih pridobili skozi GEN-I cash back hazardne posle. Kako pa se lahko z drugimi besedami pojmujejo Golobovi energetski posli na Balkanu?! Golobova energetska združba je elektriko prodala za nekaj let v naprej in našo državo dobesedno pustili brez lastne električne energije za nekaj let. S tem so akterji "povzročili in prisilili", da so morali podjetniki in gospodinjstva kupovati in plačevati pregrešno drage električne račune. Nadaljnje so zaradi ustvarili in zlorabili državne rezerve v višini milijarde evrov za pokrivanje "slabih časov", nato pa jo takoj v isti sapi namenili za pokrivanje hazardne luknje. Z drugimi besedami, hazardna luknja je prestopila prag kriminala. Robert Golob bo sedaj DEJANSKO IZKUSIL, kaj pomeni biti "reketiran". Izvajajo ga predvsem tisti, ki imajo kontrolo nad tožilstvom. Če tožilstvo ne zazna kaznivega dejanja, GA NI! Jebiga! Pa lahko predstavite 1000 dokumentov in dokazov! Če ni, ŽAL NI! To se kaže tudi v tem primeru, da bi pričeli postopek za najhujšo prevaro. Začenši z ustvarjanjem rezervnega sklada pa do pokrivanje hazarderske luknje. Liki so vedno ISTI. Z Obale. Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, sedaj boste verjetno okusili tisto kar so že skoraj vsi okusili v Sloveniji, ki so imeli nekaj denarja. Dokler plačuješ odvetnike in druge "pristojbine" za manjša nepomembna kazniva dejanja oziroma za dejanja, ki jih sploh nisi storil potem kaznivega dejanja ni. Če se pa pričneš razburjat, ugovarjat in ne plačuješ drugih tako imenovanih drugih "pristojbin" oziroma še huje, če ti je denarja zmanjkalo oziroma zapravil potem KAZNIVO DEJAJNE JE."Foto: Posnetek zaslona- Regional Obala.Zakaj se je Mandarič sploh odločil za nogometna projekta v Kopru in v Ljubljani? Vsakdo ve, da v slovenskem nogometu ne moreš ustvarjati milijonskih profitov. Zelo verjetno je moral legalno in zakonito v Sloveniji porabiti 20 milijonov evrov, ki jih je prejel leta 2005 od Nove Ljubljanske banke.Regional Obala je v letu 2018 poročala, da je Mandarič za drobiž kupil banjaluško Razvojno banko. Cena je bila 815 tisoč evrov. Leta 2005, dve leti po nakupu pa je NLB prodal za 25 milijonov evrov! Že takrat je Mandarič vedel, da bo moral s cash backi, pristojbinami in pogodbami "on je super dečko" plačeval zakoniti reketing, da bo imel mir pred slovenskimi organi pregona in se ne bo nihče dotikal v njegove posle. Dokler gospod Mandarič ni prišel na območje Obale. Tam pa je hitro spoznal, da vladajo druga pravila.Mandarič je izkusil prav zgornji citat na lastni koži. Dokler je plačeval, je imel mir. Ko je prenehal, se mu je zgodila 3 4 HOP TOŽILSTVO, POLICIJA in MEDIJSKI POGROM! Mi niti malo ne zagovarjamo poslovnih praks Milana Mandariča, saj zelo dobro vemo njegovo poslovno preteklost in njegovo delovanje. Kot poznate poslovne prakse Miodraga Kostića, Dragana Šolaka, Miroslava Miškovića itd.... Jebiga, fantje, tako deluje biznis okolje na Balkanu!P.S. Milan Mandarič. ti ne veš da je trojka Cirman, Modic, Vukovič ključna novinarksa raziskovalna trojka Boruta Jamnika?Luka Perš

Wed, 28. Feb 2024 at 00:00

1299 ogledov

Predstavljamo vam besedilo ustavne pritožbe MEHMEDA MAHMUTOVIĆA! Avgust 2018 v Piranu srečala Nevzatović in Jurič???
"Takšen dokaz je zagotovo relevanten, z njim bi se dokazovalo, da je pri dejanju sodelovala tretja oseba in ne obdolženec, kar je absolutno pravno relevantno dejstvo. Pravica do obrambe je bila tako kršena ne zgolj iz razloga, kar so bili zavrnjeni "praktično vsi" dokazni predlogi obrambe, temveč tudi predlogi, za katere je žena prvi pogled jasno da so lahko pomembni in da bi seveda lahko vodili k drugačni odločitvi sodišča," je zapisano v ustavni pritožbi Mehmeda Mahmutovića. Le ta je bil v preteklosti obsojen na 25 letno zaporno kazen zaradi posilstva in ropov petih ljubljanskih prostitutk. Vendar nam huda zaporna kazen po našem lastnem branju besedila ustavne pritožbe močno smrdi. Spoštovani bralci in ustrezno kvalificirani pravni strokovnjaki, na koncu teksta si lahko preberete celotno besedilo ustavne pritožbe. Vendar mi zelo sumimo, da je Mahmutovič tako visoko zaporno kazen prejel, ker v preteklosti ni molčal. Tako je sam razkril, da je v letu 2018 sodeloval skupaj z osrednjo priča tožilstva v procesu Kavaški klan Darko Nevzatovićem. Le ta je po mnenju Mahmutovića deloval po navodilih sedaj že upokojenega obalnega kriminalista Deana Juriča. Kot smo sami izvedeli, sta se Nevzatović in Jurič srečala enkrat v poletnih mesecih pred piransko garažno hišo v letu 2018. Naši viri zatrjujejo, da se je to zgodilo meseca avgusta. Isto je Mahmutovič javno razkril, da je bil Nevzatović vpleten v zaseg 400 kilogramov kokaina v Luki Koper v letu 2021. Mahmutović je še kako pomemben v zgodbi Kavaškega klana. Obramba ves čas trdi tezo, da je bil osrednja priča tožilstva Darko Nevzatović že pred 23.5.2020 sodelavec policije in je sodeloval s strukturami obalne kriminalistične klike. Zakaj ga obramba ne pokliče za pričo? Z največjim veseljem bo Mehmed Mahmutović na sodišču govoril svoje izkušnje o Nevzatoviću in Juriču. V našem mediju smo v preteklosti zašli na področje "odmevnih sodnih primerov". Tako smo že nekajkrat prikazali drugo plat zgodbe, ki je bila po našem mnenju NAČRTNO ZAMOLČANA v "resnih" osrednjih medijih. Morete vedeti spoštovani državljani in državljanke, da osrednji mediji v vedno slepo sledijo zgodbi tožilstva in policije. V našem mediju smo v preteklosti ugriznili v kislo jabolko v primeru domžalske peterice, kjer smo kot EDINI MEDIJ V DRŽAVI!!!! napisali resnico. Za "nagrado", ker sem v primeru domžalske peterice EDINI MEDIJ V DRŽAVI NAPISAL RESNICO dobil SRAMOTNO OBSODBO Novinarskega častnega razsodišča! Ker sem napisal resnico, ste me obsodili! HVALA FALANGI IZ DRUŠTVA NOVINARJEV SLOVENIJE!!! Plus tega, sploh nisem ČLAN VAŠEGA DRUŠTVA! Na te bedaste "obtožbe" sploh nisem odgovarjal. To je možno samo v naši državi. Napišeš resnico, pa si kvazi novinarsko obsojen. Pa dobro, če ste si s tem potešili vaše želje, tudi okej.Foto: Novinarsko častno razsodiščeAli bo v procesu Kavaški klan zaslišana ključna oseba v tej zgodbi, Mehmed Mahmutović? Viri blizu Mahmutovića trdijo, da sta se Nevzatović in Jurič srečala v avgustu 2018 pred piransko parkirno hišo! On pa je bil skrit na zadnjem sedežu Nezvatovićevega avtomobila!Že dlje časa naši bralci lahko prebirajo o povezah in omrežjih akterjev iz Obale. Eno izmed zgodb, ki ji v našem mediju posvečamo veliko pozornosti je delovanje akterjev iz obalne kriminalistične klike. V našem mediju smo v člankiu z naslovom [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! razkrili z dokumenti, da so si akterji obalne kriminalistične klike pri svojem delu pomagali z vprašljivimi metodami dela. Eno najbolj odmevnih zgodb je razkril Mehmed Mahmutović.Le ta je razkril, da sta bila nekdanji obalni kriminalist Dean Jurič in sedaj osrednja priča tožilstva v primeru Kavaški klan znanca že vsaj od leta 2018. Med drugim je Mehmutovič tudi zapisal v pismu srbski ambasadi, da sta skupaj z Nezvatovićem po naročilu Juriča sodelovala v izvedbi kriminalnega dejanja v Celju. Še več, po naših informacijah je bil Mahmutović tudi zraven, ko sta se v avgustu 2018 srečala Jurič in Darko Nevzatović pred piransko parkirno hišo. Mahmutovič pa je bil skrit na zadnjem sedežu avtomobila, ki ga je vozil Nevzatović. Za dober mesec ali dva pa je pričela delovati Futurea, a ne fantje? Kje le padla ideja, kako v past dobiti vse tiste, ki sedaj že več kot leto dni sedite na sodnih narokih v zadevi Kavaški klan. Poleg tega je prav Mahmutović v svojem javnem pismu prvi javno obtožil vpletenost Darka Nevzatovića sodelovanja pri kraji 400 kilogramov zasežene pošiljke kokaina v Luki Koper v avgustu 2021. Nezvatovič pa je tam sodeloval kot tajni sodelavec policije. Vendar obstaja velika verjetnost, da je Nezvatović z obalno kriminalistično kliko ukradel kokain, namestil pa drugim. Še več, zaradi tega so bili nekateri tudi ubiti v Ekvadorju. Glede tega si kot zunanji opazovelec procesa postavljam vprašanje, zakaj nihče noče poklicati Mahmutoviča na zaslišanje. V primeru, da bi se njegovo pričanje izkazalo za veredostojno, pade primer v sekundi v vodo. Poleg tega pa bi sodnik Tomaž Bromše z lahkoto organiziral troboj pričanje med Nezvatovićem, Mahmutovićem in sedaj upokojenim obalnim kriminalistom Deanom JuričU em.Poleg tega se je Jurič na pričanju v marcu 2023 dobesedno zlagal, da je videl vest o zasegu 400 kilogramov kokaina naslednji dan na 24ur. Ker te NOVICE TAKRAT V AVGUSTU 2021 NI OBJAVIL NOBEN SLOVENSKI MEDIJ! PIKA! Prvič je to javno v intervjuju ob slovesu s funkcije NPU v maju 2022 povedala nekdanja direktorica NPU Petra Grah Lazar. Mogoče je pa čas, da do konca sodnega procesa tudi obalni kriminalst Dean Jurič še enkrat obišče sodno dvorano.Foto: Prava.siAli so se v primeru Mehmeda Mehmutovića zgodile hude procesne kršitve? Kako bo o njegovi ustavni pritožbi odločilo Ustavno sodišče?Mehmed Mehmutovič pa je v slovenski javnosti bolj poznan s strani črne kronike. V slovenski javnosti se ga je omenjalo v primeru poskusa uboja Alena Zilića ter ropanje in posilstvo petih prostitutk v Ljubljani skupaj še z enim sostorilcem. Vsaj tako so pisali resni mediji. Mehmutović je bil v preteklosti zaradi tega obsojen na 25 let zaporne kazni.Na prvi pogled se res zdi, da je Mehmutović vse to storil in je kriv. A smo v naše uredništvo prejeli besedilo ustavne pritožbe, ki jo je spisal Mehmutovićev zagovornik Boštjan Celar. Le ta nam je v kratko trajajočem pogovoru dejal, da pričakuje morebitno obravnavo pred Ustavnim sodiščem nekje v sredini leta ali kasneje. Sam trdi, da je prišlo do kar nekaj resnih procesnih napak, kar bi tudi lahko vplivalo pri odločitvi ustavnih sodnikov. Še najbolj ga je zmotilo, da Mehmutović ni imel možnosti zaslišati nekaterih "domnevnih žrtev", kar bi naj pomenilo HUDO PROCESNO KRŠITEV!Tudi nam je padlo v oči predvsem del besedila, kjer se izpostavljajo po mnenju pritožnika ključne napake v procesu. Me drugim piše:"Ustavnemu sodišču RS mora pritožnik izpostaviti, da iz odločbe Ustavnega sodišča RS Up 13/94 z dne 8.6.1995 izhaja, da glede na načelo proste dokazne presoje sodišče v kazenskem postopku samo odloča o tem, katere dokaze bo izvedlo in kako bo presojalo njihovo verodostojnost. Pri tem pa mora po instrukcijski maksimi skrbeti, da se zadeva vsestransko razčisti, da se dožene resnica, sme pa odvrnit tisto, kar bi zavlačevalo postopek ne da bi koristilo razjasnitvi stvari. Vendar pa prizadevanje sodišča za izvedbo postopka brez nepotrebnega zavlačevanja, ne pomeni nespoštovanje obdolženčevih ustavnih pravic. Glede na določbo 1. odst. 15. člena Ustave RS so namreč sodišča dolžna ustavne določbe o človekovih pravicah in svoboščinH uporabljati neposredno. Ena od pravic, ki jih obdolžencu zagotavlja ustava, je tudi pravica do zagotovitve izvajanja dokazov v njegovo korist (tretja alineja 29. člena). Sodišče je dolžno ugoditi dokaznim predlogom obdolženca, ki naj bi po njegovih sklepčnih navedbah potrdili oziroma zanikali obstoj pravno relevantnih dejstev, to je dejstev, na katerih temlji neposredna uporaba materialnega in procesnega kazenskega prava v določeni zadevi. V kolikot obdolženec torej izkaže relevantnost dokaznega predloga, mora sodišče izvesti dokaz, ki bi se lahko izkazal v njegovo korist ne glede na načelo proste presoje dokazov. Kot že navedeno je obramba obdolženca podala na več mestih sorazmerno obsežne in po oceni pritožnika tudi obrazložene dokazne predloge, ki so bili praktično skoraj vsi zavrnjeni. Tudi če bi pritožnik v pritožbi, kot je to navedlo Višje sodišče preveč presplošno argumentiral dokazni predlog o zaslišanju kriminalista o tem, kako in kakšen način je bila odvzeta biološka sled s kljuke pri kaznivem dejanju pod točko I/2 in glede dokaznega predloga, o statusu številke 070 316 689, pri k.d. pod točko II/1. Gre za telefonsko številko iz katere naj bi storilec oz. storilca klicala oškodovanko, ta telefonska številka pa ni pripadala obdolžencu, na podlagi česar je seveda možno sklepati da je bil storilec neka tretja oseba. Še posebej brez trdnih dokazov (jasna prepoznava itd.), da naj bi dejanje storil prav obdolženi, bi se lahko s tem dokaznim predlogom ugotovilo, kdo je uporabljal telefon v času dejanja in je toječ očitno tudi pravi storilec. "Takšen dokaz je zagotovo relevanten, z njim bi se dokazovalo, da je pri dejanju sodelovala tretja oseba in ne obdolženec, kar je absolutno pravno relevantno dejstvo. Pravica do obrambe je bila tako kršena ne zgolj iz razloga, kar so bili zavrnjeni "praktično vsi" dokazni predlogi obrambe, temveč tudi predlogi, za katere je že na prvi pogled jasno da so lahko pomembni in da bi seveda lahko vodili k drugačni odločitvi sodišča."Glede na zgoraj zapisano lahko sklepamo, da so se v tem procesu dogajale marsikatere pravne in zakonske kršitve v škodo Mehmutovića. Tudi mi smo že takrat pomislili, da je Mehmutović bil obsojen na 25 let zapora samo zato, ker je bil v preteklosti preveč "glasen" o Darku Nevzatoviću in Deanu Juriču.Tudi sami smo prebrali celotno besedilo. Kolikor sedaj imamo sami izkušenj iz teh primerov in na podlagi našega poznavanja slovenskega sodnega sistema tudi sami sumimo, da so se v primeru Mehmeda Mahmutovića zgodile napake s strani sodišča. Sami si preberete besedilo in si ustvariti sliko. Sami niti malo ne trdimo, da je Mehmutovič popolnoma nedolžen.Vendar se v določenem delu besedila jasno nakazuje, da za določena obsojena kazniva verjetno sploh ni bil zraven. Mislimo pa, da bi moral biti obsojen za nižjo zaporno kazen. Bomo videli, kako bo odločilo Ustavno sodišče.Luka Perš

Tue, 27. Feb 2024 at 12:28

999 ogledov

SLIKOVNA KORELACIJA AFERA NEPREMIČNINSKA PODRTIJA: Ali se iz teh "različnih algoritmov" da izračunati korelacijo?
Velik dolg Socialnih demokratov + 1,85 milijona evrov dolga + ideja za poceni nakup neke stavbe iz neke stečajne mase + izbor nekega desperadosa brez denarja, ki bo nakup izvedel + izbor uradnikov in ministra, ki bo nadaljnji nakup s strani države predlagal + zagotovitev sredstev ministra za finance + odpoved predkupne pravice s strani Jankovič MOL + podpisi pogodb in plačilo + prejem kupnine s strani nepremičninske agencije - Middle Man + razdelitev sredstev na : + ABC nepremičnine + nadaljna razdelitev: + odvetnica Nina Zidar Klemenčič + vrnitev kredita + plačilo v Dubaj + mikro razdelitve po kategorijah + afera + podpis aneksa, ki zmanjša riziko razveljavitev pogodbe + neprepričljivo melodramatično razščičevanje afere + odstopi in razrešitve nekaterih igralcev vključeno v tako imenovani aferi nakup sodne stavbe + odločitev prodaje partijske stavbe SD + odpoved Inštitut 1. maj odpoved najemne pogodbe + govorice, da naj bi preko inštituta Prvi maj nelegalno financirali stranko + sum, da bi del mikrorazdelitve povečal prihodke Inštituta 1. maj + dejanska prodaja stavbe????? + plačilo "različnih pristojbin" ( odvetniške stortive, ostali reketing). V uredništvu se sprašujemo, ali se da iz tega algoritma izračunati korelacijo?Kaj pomeni beseda korelacija?Korelacija ali korelacijski koeficient je številska mera, ki predstavlja moč linearne povezanosti dveh spremenljivk. Statistična veda s korelacijo v splošnem označuje povezanost oz. sopojavnost dveh spremenljivk v statistični populaciji ali populacijah. Korelacijo je moč meriti z več različnimi koeficienti, prilagojenimi za različne tipe podatkov, ki so na voljo. Izmed korelacijskih koeficientov je najbolj znan Pearsonov korelacijski koeficient, ki je računan na podlagi kovariance in standardnih odklonov niza obeh spremenljivk.Spoštovani strokovnjaki za matematiko in statistiko, bi mi lahko na podlagi različnih spremenljivk izračunate KORELACIJO v aferi nepremičninska podrtija. Za lažje računanje vam prilagam slike.1. Velik dolg Socialnih demokratovFoto: Socialni demokrati. Na sliki predsednica SD Tanja Fajon. (Posnetek zaslona: Demokracija)+2. 1,85 milijona evrovIntervju v časniku Večer z v.d. generalnega sekretarja Matevža Frangeža, kjer prizna, da je dolg stranke SD 1,85 milijona evrov. (Foto: Luka Perš)+3. Ideja za poceni nakup neke stavbe iz neke stečajne maseFoto: Posnetek zaslona- Portalplus+4. Izbor nekega desperadosa brez denarja, ki bo nakup izvedelFoto: Posnetek zaslona-Dnevnik+5. Izbor uradnikov in ministra, ki bo nadaljni nakup s strani države predlagalFoto: Posnetek zaslona- Spletni časopis.+6. Zagotovitev sredstev ministra za financeFoto: Posnetek zaslona- Vlada Republike Slovenije+7. Odpoved predkupne pravice s strani Jankovič MOLFoto: Posnetek zaslona- Politikis.+8. Podpisi pogodb in plačiloFoto: Posnetek zaslona-Facebook.+9. Prejem kupnine s strani nepremičninske agencije- Middle ManFoto: Posnetek zaslona- Žurnal 24. +10. Razdelitev sredstev na ABC nepremičnineFoto: Posnetek zaslona- ABC nepremičnine.+11. Nadaljna razdelitev odvetnica Nina Zidar KlemenčičFoto: Posnetek zaslona Odvetniška družba Nina Zidar Klemenčič. +12. Vrnitev kreditaFoto: Posnetek zaslona-Necenzurirano.+13. Plačilo v DubajFoto: Posnetek zaslona-Kompas+14. Mikro razdelitve po kategorijahFoto: Posnetek zaslona-Google+15. AferaFoto: Posnetek zaslona- Siol.+16. Podpis aneksa, ki zmanjša riziko razveljavitev pogodbeFoto: Posnetek zaslona- MMC RTV Slovenija+17. Neprepričljivo melodramatično razščičevanje afereFoto: Posnetek zaslona-Mladina.+18. Odstopi in razrešitve nekaterih igralcev vključeno v tako imenovani aferi nakup sodne stavbeFoto: Posnetek zaslona- 24ur+19. Odločitev prodaje partijske stavbe SDFoto: Posnetek zaslona-Reporter+20. Odpoved Inštitut 1. maj najemne pogodbe za LevstikovoFoto: Posnetek zaslona-Nova24tv+21. Govorice, da naj bi se preko inštituta Prvi maj nelegalno financirali strankoFoto: Posnetek zaslona- Inštitut 1. maj+22. Sum, da bi del mikrorazdelitve povečal prihodke Inštituta 1. majFoto: Posnetek zaslona- Nova24tv.+23. Dejanska prodaja stavbe????Foto: Posnetek zaslona-N1 Slovenija+24. Plačilo"različnih pristojbin" ( odvetniške storitve, ostali reketing)Foto: Posnetek zaslona-DeloLuka PeršP.S: Tožilstvo iz znanih razlogovo ne.

Mon, 26. Feb 2024 at 08:58

2706 ogledov

Preiskovalna komisija zoper GOLOBOVO ENERGETSKO ZDRUŽBO bo CASH BACK za "REKETIRANJE"!
Časopis Delo je poročal, da bo Državni svet v sredo, dne 28.2.2024 zelo verjetno izglasoval predlog za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije o poslovanju podjetja GEN-I, ko ga je vodil trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob. Med drugim bi naj spregovorili tudi o vseh drugih aferah, ki so povezani z delovanjem podjetja GEN-I. Med drugim bi naj kot priče sodelovale aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob, generalna sekretarka Gibanje Svoboda in nekdanja novinarka spletnega medija Necenzurirano Vesna Vukovič, njen nekdanji novinarski kolega Primož Cirman, žena Primoža Cirmana- v.d. direktorica UKOM Petra Bezjak Cirman, poslanka GS Miram Bon Klajnšek in njen soprog, direktor Golobovega podjetja Star Solar Miran Klajnšek in nekdanja žena Roberta Goloba, Jana Golob Nemec. Zdaj pa bomo mi postavili to informacijo v popolnoma drugačno luč. V času slovenskega parlamentarizma so bili preiskovanci površno povedano tako z levega kot desnega političnega pola. V resnici so preiskovalne parlamentarne komisije ZELO GRDO POVEDANO še en brezzobi tiger v slovenski zakonodaji. V preteklosti je veliko preiskovalnih parlamentarnih komisij prišlo do zaključkov, ki bi se morali končati tudi s sodnimi postopki. Vendar do sedaj še nobeno končno poročilo ni doseglo nobenega sodnega epiloga sodeč po laičnem spominu avtorja članka. So pa preiskovalne parlamentarne komisije odličen izgovor, da lahko svojega nasprotnika politično in medijsko razcefraš. Prav to bo doživljal Golob na omenjeni preiskovalni komisiji. Nič, Golobova energetska združba bo morala vrniti del kupnin oz. kapitala, ki so ga v šestnajstih letih pridobili skozi GEN-I cash back hazardne posle. Kako pa se lahko z drugimi besedami pojmujejo Golobovi energetski posli na Balkanu?! Golobova energetska združba je elektriko prodala za nekaj let v naprej in našo državo dobesedno pustili brez lastne električne energije za nekaj let. S tem so akterji "povzročili in prisilili", da so morali podjetniki in gospodinjstva kupovati in plačevati pregrešno drage električne račune. Nadaljnje so zaradi ustvarili in zlorabili državne rezerve v višini milijarde evrov za pokrivanje "slabih časov", nato pa jo takoj v isti sapi namenili za pokrivanje hazardne luknje. Z drugimi besedami, hazardna luknja je prestopila prag kriminala. Robert Golob bo sedaj DEJANSKO IZKUSIL, kaj pomeni biti "reketiran". Izvajajo ga predvsem tisti, ki imajo kontrolo nad tožilstvom. Če tožilstvo ne zazna kaznivega dejanja, GA NI! Jebiga! Pa lahko predstavite 1000 dokumentov in dokazov! Če ni, ŽAL NI! To se kaže tudi v tem primeru, da bi pričeli postopek za najhujšo prevaro. Začenši z ustvarjanjem rezervnega sklada pa do pokrivanje hazarderske luknje. Liki so vedno ISTI. Z Obale. Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, sedaj boste verjetno okusili tisto kar so že skoraj vsi okusili v Sloveniji, ki so imeli nekaj denarja. Dokler plačuješ odvetnike in druge "pristojbine" za manjša nepomembna kazniva dejanja oziroma za dejanja, ki jih sploh nisi storil potem kaznivega dejanja ni. Če se pa pričneš razburjat, ugovarjat in ne plačuješ drugih tako imenovanih drugih "pristojbin" oziroma še huje, če ti je denarja zmanjkalo oziroma zapravil potem KAZNIVO DEJAJNE JE. Sedaj bomo kmalu izvedeli, v katero kategorijo so vas uvrstili.Predsednik vlade dr. Robert Golob je bil dolgoletni predsednik uprave (para) državnega podjetja GEN-I. Temu podjetju je predsedoval od leta 2006 do oktobra 2021, ko se mu je iztekel mandat predsednika uprave GEN-I. Zgodila se je dolga in napeta sodna bitka, kjer je na koncu sodišče v Krškem odločilo, da bo začasni predsednik uprave GEN-I Igor Koprivnikar, dolgoletna "desna roka" Goloba v GEN-I. Robert Golob pa se je odločil, da gre v politiko in da "prežene fašiste in fašistično politiko"! Karkoli bi naj to pomenilo.Javnost pa si je lahko hitro ustvarila sliko, ko so v javnost pričele uhajati prve informacije o določnem spornem poslovanju podjetja GEN-I. Predvsem na Balkanu. Gospod 15 odstotkov, kot ga je poimenoval "Golobov prijatelj" Nihad Spahalić, nekdanji razvpiti trgovec orožja na Balkanu za posel grednje hidroelektrarne na Neretvi. Celotni posel je padel v vodo, ko se je razkril posnetek pogovora v bosanskem mediju Avaz v letu 2009. Tako smo v našem članku z naslovom Dosje BOSANSKE HIDROELEKTRARNE: Neizvedljive bosanske hidroelektrarne, fantastična zgodba za fiktivne projekte in cash back! zapisali sledeče:"Z drugo besedo groza. Bosanska avantura v Neretvi ni bila nič drugega kot dobesedno kraja denarja pri belem dnevu. Ves posel so usmerili v Bih, da so lahko le napihovali bilance, ki so jih nato konsolidirali v bilancah krovnih družb. Sprašujemo se lahko, kako so to revizorji ob letnih poročili spregledali? Vodilni kadri v Istrabenzu naj bi vse to vedeli, a so dopustili, da je Golob dobesedno uspešno obstoječe podjetje popolnoma zavozil.... kvazi lobisti so ponovili le modus operandi zgodbe obalnega podjetja Viaduct, v lasti (nekdanjih) zaposlenih v Splošni plovbi Portorož Vladimira Zevnika in Borisa Goljevška. Le ti so leta 2004 pridobili koncesijo za izgradnje dveh hidroelektrarn na reki Vrbas v Republiki Srbski. Posel je bil vreden 165 milijonov evrov. A so bosanski mediji hitro ugotovili, da zgodba dobesedno smrdi. Le nekaj mesecev kasneje po sklenitvi dogovora je imel Viaduct blokirane račune in je bil brez finančnih sredstev. Poleg tega se je podjetje ukvarjalo z gradnjo hiš in stavb, medtem ko ni imelo nobene reference na področju gradenj hidroelektrarn. Poleg tega pa so pri gradnji HE Bocać 2 začetno ceno 5 milijonov konvertibilnih mark (KM) ( 2.556.285,21 EUR) narasla v letu 2013 na 42 milijonov KM (21.472.795,74 EUR). Spornost posla pa je razkril z dokumentacijo eden izmed nekdanjih izvršni direktorjev v HES Vrbas Zdravko Kovačević. Posel je na koncu propadel ob velikem zgražanju bosanske javnosti in 20 tisoč podpisov, ki so nasprotovali spornemu poslu. Za nagrado pa so si v Viaductu upali sprožiti spor na mednarodnem sodišču ICISD v Washingtonu, kjer zaradi prekinitve posla zahtevajo od bosanskih davkoplačevalce plačilo v višini 54 milijonov evrov."Vendar je bila hobotnica namenjena predvsem temu, da je Golob kot predsednik uprave Istrabenz-Gorenje izvajal en in isti modus operandi enega za drugim. V seriji člankov (Še en Golobov visokoleteči projekt – ki je prav tako končal z luknjo v proračunu, [Ekskluzivno] Novo kaznivo dejanje! Golob je s pomočjo državnega Istrabenz Gorenja kupil kar svoje zasebno podjetje – po močno zasoljeni ceni!, [Ekskluzivno] Je Golob svoje podjetje BPC preimenoval v Vitales z namenom brisanja sledi kaznivega dejanja?, Golobovo pogorišče v Bosni: Izčrpavanje podjetja, prevare solastnikov, delavcev in pranje denarja!) objavljenih na Nova24tv si lahko preberete, kako si je Golob predstavljal delovanje hčerinskih družb Vitalesa v Bosni in Hercogovini, prodajanje podjetij v njegovi lasti družbi Istrabenz, čuden posel v hčerinski družbi Vitales RTH in morebitno brisanje svojega podjetja BPC preimenovano v Vitales.Foto: Prava.siKratka repriza poslov Roberta Goloba!Pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami pa so odmevale afere v katerih se je znašel predsednik vlade dr. Robert Golob. To je bila "kraja Golobove identite" na bančnem računu v Romuniji, podjetje Star Solar, nakazilo 103 tisoč evrov z Gen-i trenutni generalni sekretarki Gibanje Svoboda in nekdanji novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano Vesni Vukovič in poslovanje hčerinskih družb GEN-I na Balkanu. Mi smo v članku z naslovom ŠOKANTNO!!! KOGA SO/JE SLOVENSKIM VOLILCEM IN KOALICIJI KUL PODTAKNIL/I, DA BI VODIL NAŠO DRŽAVO!!!! razkrili vlogo nekdanjega kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja v vlogi tako imenovane finančne mule. Po slabem letu dni se je nabralo dovolj informacij, da se je lahko zgodba zložila v celoto. V našem mediju smo bili na začetku leta 2023 takoimenovani medijski frontman v aferi Zahodnega Balkana, ko je naš medij dne 6. januarja 2024 objavil članek z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?!.Poleg tega smo v našem mediju ob razkrivanju energetske hobotnice GEN-I zapisali še sledeče članke:Afera Follow the money eksplodirala v balkanski javnosti! Slovenski WATCHDOGI SO TIHO!!! Dejanja Martina Berishaja so NO-GO!Follow the money: DOKAZANO ČRNO NA BELEM! GEN-I pomembnega predstavnika vladajoče kosovske stranke spremenil v FINANČNO MULO!Balkanski prostozidar Zijad Bečirović fura energetske biznise na Balkanu! Bečirović pomagal pri poslih GEN-I v Makedoniji!Nove težave za Roberta Goloba! Razkrivamo sporne makedonske posle GEN-I!!!Ali je GEN-I Beograd nakazoval 3,5 milijona evrov Berishaju,da je Golob na Kosovu pridobil posel v višini 11 MILIJONOV EVROV!Lepo je biti GEN-I na Kosovu! GEN-I Beograd v letih 2008-2013 na Kosovu opravil posle v višini 82,2 MILIJONOV EVROV![VIDEO] Srbski novinar Vujićič: Kazenska ovadba spisana na 250 STRANEH proti BALKANSKI ENERGETSKI MAFIJI VLOŽENA V NEMČIJI!!Foto: Prava.siV vseh člankih smo zelo pozorno razkrivali omrežje balkanske energetske hobotnice, kjer je eno osrednjih vlog odigral GEN-I pod vodstvom Roberta Goloba. Vendar mednarnodni modus operandi Roberta Goloba razkriva sledeči citat:"Takšnih težav v GEN-u očitno nimajo, njihova kombinacije "strokovne odličnosti na vseh področjih" in hkrati zadovoljevanje politike, jih je dolgo ohranjala "pod radarjem." Internacionalizacija poslovanja preko hčerinskih družb jim omogoča marsikaj in zakriva vse kar si želijo. Vedeti moraš, da se glavnina "finančnih transferjev za zasebne žepe" akterjev v resnici ne dogaja v GEN-I ali hčerinskih podjetjih, ampak pri in preko njihovih običajnih (fiktivnih) posrednikih, ki niso lastniško povezani) poslovnih partnerjih oz. kupcih in prodajalcih elektrike tako na Balkanu kot ostalih državah EU!!!", pa nam je razkril odličen poznavalec elektro trga v Sloveniji. Res se lahko vprašamo, zakaj je moral slovenski GEN-I z bančnimi nakazili za opravljanje nezakonitih bančnih storitev nakazati skoraj 100 milijonov evrov VAŠEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA denarja v omenjene tri družbe. Kaj so počele hčerinske družbe, da so rabile t.i. dokapitalizacijo GEN-I z vašim davkoplačevalskim denarjem?!"Foto: Prava.siOpozorili pa smo še na eno "krajo", ki pa jo slovenska javnost sploh ni zaznala. V člankih z naslovom ŠKANDAL!!! Proračunska rezerva je PRVOVRSTNI ŠKANDAL! Kot vse kaže ena največjih potegavščin v zgodovini Republike Slovenije!, AFERA STOLETJA: Golob slovenski Leeson in Jamnikova Lehmanova bratovščina, SVOBODNI OBALNI NATEG SLOVENCEV! in 2. DEL TRILOGIJE AFERA STOLETJA: Ko nevidni krupje Borut Jamnik in hazarder Robert odločita pramagati dvojno 00!! smo zapisali sledeče:"Robert Golob je hudič, ki je izvedel najhujši in zloben HUDIČEVSKI trik vseh časov v sedanjem desetletju v Sloveniji. Gre za FINAČNO KAZINO FELDEN ADRIANO POTEZO, kjer bi morali vsi tisti, ki so vedeli kaj pripravlja HUDIČ ZA NAJHUJŠI TRIK VSEH ČASOV dobesedno v ZAPOR!!!Podobno prevaro pri zakonu o prevzemu dolga države leta 1995 podjetja Splošna plovba Portorož, nato TEŠ 6, umetno ustvarjena bančna luknja. Sedaj pa HAZARD ELEKTRO TRGOVCEV!!! To prevaro vedo Luka Mesec, Miha Kordiš, Tanja Fajon, Matjaž Han, predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič, vsi poslanci koalicije! Poslanci Svobode pa bi se morale izločiti brez izgovorov iz glasovanja, saj so vedeli in znali, če pa ne, bi se pa morali in mogli zavedati da rešujejo KAZINO FELDEN ADRIANO Roberta Goloba! TO ZA 1,2 MILIJARDE EVROV!!!!"Ste že slišali za izraz tekoča proračunska rezerva? TUKAJ se skriva finta vseh fint. To je zelo dobro vedel predsednik Fiskalnega sveta Davorin Kračun, ko je podal svoje kritično mnenje na rebalans proračunov za leto 2023. Za blaženje posledic draginje za gospodinjstva in gospodarstvo namerava vlada prihodnje leto nameniti 1,21 milijarde evrov. A predsednik Fiskalnega sveta Davorin Kračun je opozoril, a so ta sredstva dodeljena na postavko proračunske rezerve, namenjene ukrepom za blažitev draginje, ki pa še niso določeni."Foto: Prava.siKaj bo prinesla morebitna preiskovalna parlamentarna komisija o Golobovih poslih v času njegovega predsedovanja v GEN-I?Že dlje časa v slovenski javnosti spremljamo ping pong med opozicijskima stranka Slovensko demokratsko stranko in Novo Slovenijo. En dolgotrajajoči ping pong med obema strankama je tudi ustanovitev preiskovalne parlamentarne komisije o balkans,kih poslih podjetja GEN-I, ko ga je vodil trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob.Vse kaže, da se je našla rešitev, da bo moral Robert Golob pred parlamentarno preiskovalno komisijo pojasniti vlogo podjetja GEN-I v sumljivih balkanskih in energetskih poslih v času njegovega dolgoletnega vodenja podjetja. V časniku Delo so objavili članek z naslovom Robert Golob se bo le težko izognil preiskavi. V njem so razkrili, da bodo člani Državnega sveta še ta teden glasovali o ustanovitvi preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala z balkanskimi posli GEN-I, plačilom podjetja GEN-I Vesni Vukovič v višini 103 tisoč evrov, ukradeno romunsko identiteto in lastništvo podjetja Star Solar.Kot priče se napovedujejo Robert Golob, Vesna Vukovič, novinar in urednik medija Necenzurirano Primož Cirman, njegova žena Petra Bezjak Cirman kot sedanja v.d. direktorice Urada za vladno komuniciranje (UKOM) in ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra, poslanka GS Mirjam Bon Klajnšček in njen mož Miran Klajnšček. Kot razkrivajo v Delu, ne gre za prvi tak primer.Članek v časopisu Delo, ki razkriva, da se bo ustanovila preiskovalna parlamentarna komisija o sumljivih poslih GEN-I. Omenjeno obdobje se bo nanašalo na čas, ko je temu podjetju predsedoval sedanji predsednik vlade dr. Robert Golob. (Foto: Luka Perš)Državni svet ima v skladu z ustavo, da lahko odredi ustanovitev preiskovalne parlamentarne komisije. Težava je, da se državni zbor s tem seznani in o tem ne glasuje. Državni zbor mora ustanoviti preiskovalno parlamentarno komisijo. PIKA! Gre za spoštovanje ustave, spoštovana predsednica DZ RS in nekdanja dolgoletna etažna sodnica Urška Klakočar Zupančič. Ne smemo pa pozabiti, da je v preteklosti bile na tak način ustanovljena na zahtevo Državnega sveta že parlamentarna preiskovalna komisija o Francu Kanglerju. Zanimivo, če bo na pobudo Državnega sveta RS res podana odredba o ustanovitvi preiskovalne komisije o Golobu in podjedju GEN-I bo sodelovala tudi Nova Slovenija.Foto: Prava.siZakaj se je Robert Golob znašel v reketingu v podobi parlamentarne komisije?Vedno bolj se uresničujejo napovedi, da bi lahko Robert Golob kmalu postal preteklost kot predsednik vlade. Po zapisih Bojana Požarja so se ključni akterji vse domenili v gostilni Pečarič in bi lahko Goloba nasledil po besedah Požarja izbranec bančnega vzporednega mehanizma Klemen Boštjančič. Zdaj pa še Golobu pripravljajo preiskovalno parlamentarno komisjo o GEN-I.Foto: Posnetek zaslona-Pozareport.Zdaj pa bomo mi postavili to informacijo v popolnoma drugačno luč. V času slovenskega parlamentarizma so bili preiskovanci površno povedano tako z levega kot desnega političnega pola. V resnici so preiskovalne parlamentarne komisije ZELO GRDO POVEDANO še en brezzobi tiger v slovenski zakonodaji. V preteklosti je veliko preiskovalnih parlamentarnih komisij prišlo do zaključkov, ki bi se morali končati tudi s sodnimi postopki. Vendar do sedaj še nobeno končno poročilo ni doseglo nobenega sodnega epiloga sodeč po laičnem spominu avtorja članka. So pa preiskovalne parlamentarne komisije odličen izgovor, da lahko svojega nasprotnika politično in medijsko razcefraš. Prav to bo doživljal Golob na omenjeni preiskovalni komisiji.Zelo smo veseli, da bo vsaj ena institucija zahtevala, kaj hudiča je počel šestnajst let aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob kot predsednik uprave GEN-I. Zelo verjetno bo preiskovalna komisija lahko dobila dokumentacijo, ki je sedaj javnosti nedosegljiva. Strinjamo se tudi s tem, da se ta zadeva enkrat za vselej razčisti. Podpiramo preiskovalno komisijo, da bomo končno izvedeli zakaj je GEN-I postal država v državi. Samo spomnite se njihove tišine ob razkritjih njihovih finančnih operacij na Balkanu ali pa nastopa predsednika uprave GEN-I Maksa Helbla v Tarči. Ali pa Zijada Bećirovića.Foto: Prava.siVendar se nam postavlja drugo vprašanje. Zakaj preiskovance v preiskovalnih komisijah velikokrat doleti medijski linč, zelo redko pa pride do epiloga s strani organov pregona. Lahko pa preiskovalna komisija črno na belem dokaže, da se je zgodila milijardno pranje denarja, pa izbrani tožilec vse dokaze zavrne in jih vrže v koš. Prav takšen primer je v svoji knjigi opisal Rado Pezdir Vzporedni mehanizem globoke države. Zato se nam pojavlja vprašanje, da s pomočjo preiskovalnih parlamentarnih komisij del tožilstva, del policije in del sodstva izvaja takoimenovani "REKETING" nad preiskovanci v parlamentarni komisijah. Zelo lepo, da bo morebitna prihajajoča preiskovalna komisija preiskovala balkanske posle Goloba, denarno nakazilo Vesni Vuković ali pa razščičevanje zgodovine podjetja Star Solar. A na tej preiskovalni komisiji ne bo tekla besede o hazardu v podobi milijardne proračunske rezerve, ki je čez noč izginila. Kaj se tukaj v resnici dogajalo, pa smo že pojasnili zgoraj.Tukaj nihče ne izpostavlja, da poslanci svojega dela ne bodo opravili. Vse se ustvari z razlogom. Preiskovalne parlamentarne komisije so klasična finta jugoslovanskega reketinga. Preganjamo te za manjše zadeve, za najhujše pa te pustimo na miru. a koga "nehote" pozabimo preiskovat. Vprašanje za milijon dolarjev, katera takratna slovenska državna banka ni bila nikoli omenjena v preiskovalnem poročilu o bančni luknji???Verjetno Državni svet sploh ne ve, da se bo njihova odločitev koristila za nadaljnje tako imenovano reketiranje Golobove energetske združbe. Dobro se ve, kdo bodo tisti, ki bodo usmerjali celotno zgodbo preiskovalne komisije. Nič, Golobova energetska združba bo morala vrniti del kupnin oz. kapitala, ki so ga v šestnajstih letih pridobili skozi GEN-I cash back hazardne posle. Kako pa se lahko z drugimi besedami pojmujejo Golobovi energetski posli na Balkanu?!Foto: Prava.siGolobova energetska združba je elektriko prodala za nekaj let v naprej in našo državo dobesedno pustili brez lastne električne energije za nekaj let. S tem so akterji "povzročili in prisilili", da so morali podjetniki in gospodinjstva kupovati in plačevati pregrešno drage električne račune. Nadaljnje so zaradi ustvarili in zlorabili državne rezerve v višini milijarde evrov za pokrivanje "slabih časov", nato pa jo takoj v isti sapi namenili za pokrivanje hazardne luknje. Z drugimi besedami, hazardna luknja je prestopila prag kriminala.Robert Golob bo sedaj DEJANSKO IZKUSIL, kaj pomeni biti "reketiran". Izvajajo ga predvsem tisti, ki imajo kontrolo nad tožilstvom. Če tožilstvo ne zazna kaznivega dejanja, GA NI! Jebiga! Pa lahko predstavite 1000 dokumentov in dokazov! Če ni, ŽAL NI! To se kaže tudi v tem primeru, da bi pričeli postopek za najhujšo prevaro. Začenši z ustvarjanjem rezervnega sklada pa do pokrivanje hazarderske luknje. Liki so vedno ISTI. Z Obale.Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, sedaj boste verjetno okusili tisto kar so že skoraj vsi okusili v Sloveniji, ki so imeli nekaj denarja. Dokler plačuješ odvetnike in druge "pristojbine" za manjša nepomembna kazniva dejanja oziroma za dejanja, ki jih sploh nisi storil potem kaznivega dejanja ni. Če se pa pričneš razburjat, ugovarjat in ne plačuješ drugih tako imenovanih drugih "pristojbin" oziroma še huje, če ti je denarja zmanjkalo oziroma zapravil potem KAZNIVO DEJAJNE JE. Sedaj bomo kmalu izvedeli, v katero kategorijo so vas uvrstili.P.S: Aja, Robi, Američani te imajo poln .......! Preiskovalka je njihovo darilo.Luka Perš

Sat, 24. Feb 2024 at 20:32

5532 ogledov

Žvižgači iz Gimnazije Šentvid: ŠKANDALOZNO! Razkrivamo SPORNE PRAKSE LEVIČARJEV NA GIMNAZIJI ŠENTVID!
Kaj se pa greste, spoštovano vodstvo Gimnazije Šentvid v Ljubljani? V javnost so prišle informacije, da se predvsem pri določenih predmetih na tej gimnaziji izvaja izrazito t.i. "woke progresivno ideološko posiljevanje" z znanimi gosti iz takoimenovane "ultra" leve provience.Predvsem bi se naj "posiljevanje" z "woke progresivnimi" idejami najbolj izražalo pri pouku Državljanske vzgoje. Med drugim so mladoletni dijaki morali poslušati aktivista LGBT in profesorja na Filozofski fakulteti dr. Romana Kuharja. Na svetovnem spletu smo našli, da je Roman Kuhar predaval na Gimnaziji Šentvid v sklopu ITS- družboslovje- sociologija, kjer je predaval o predstavitvi obsežne raziskave o intimnosti in spolnem vedenju dijaška in študentske populacije v Sloveniji. Po mnenju nekaterih dijakov pa je Kuhar izvajal goli politični populizem reklamiranja skupnosti LGBT v Sloveniji. Med drugim naj bi jim govoril, kako živijo predstavniki LGBT v Sloveniji. HALO, resno Gimnazija Šentvid?Predavanje LGBT aktivista in profesorja na Filozofski fakulteti Romana Kuharja. (Foto: Gimnazija Šentvid)V našem mediju smo v preteklosti večkrat pisali o trenutnem evropskem poslancu z vrst Socialnih demokratov Milanom Brglezom. Predvsem v zvezi s Šahovsko zvezo Slovenije. Sedaj pa se razkrivajo novi zloglasni detajli delovanja Milana Brgleza. V vlogi evropskega poslanca je Brglez enkrat v preteklosti gostoval pred zbranim mladoletnim občinstvom v Gimnaziji Šentvid. O čem je Brglez govoril? Joj, predvsem je zbrano občinstvo strašil pred "zlobno desnico".Brglez pa se pri tem ni ustavil. Dijake Gimnazije Šentvid je prosil, da naj naredijo božične čestitke, ki jih bo izročil prebivalcem doma starejših v Šentvidu. Vse lepo in prav, če ne bi Brglez delo dijakov izkoristil za lastne namene. Kot so razkrili žvižgači iz Gimnazije Šentvid , je Brglez na vsako božično čestitko prilepil svoje ime in to prikazoval kot svoje LASTNO DELO!!! HALO!!! DELO DIJAKOV SE ZLORABLJA ZA POLITIČNO PROPAGANDO??!! ODSTOP TAKOJ, GOSPOD BRGLEZ! Mogoče smo malo strogi, ampak na trenutno stanje v vaši stranki bi res bilo bolje, da odstopite kot evropski poslanec in prevzamete stranko Socialnih demokratov. Oba veva, da drugega mandata v Bruslju žal več ne bo. Jebiga, zahvalite se Dominiki, Nini in kompaniji!Obisk MIlana Brgleza v Gimnaziji šentvid. (Foto: Posnetak zaslona-Gimnazija Šentvid)Insajderji iz Gimnazije Šentvid pa predstavljajo še tretji primer levičarske indokrinacije na tej gimnaziji. Samo toliko v vednost, Gimnazija Šentvid je od leta 2003 za svoje delovanje prejela že več kot 48 milijonov evrov. Verjetno pa se kak evro porabi tudi za "progresivne woke" ekspiremente. V tretji zgodbi pa razkrivajo predavanje (nekdanjega) (sedanjega) novinarja Mladine Erika Valenčiča. Na spletni strani gimnazije smo našli, da je Erik Valenčič predaval 30. novembra 2023 na tej gimnaziji. Predvsem je spet govoril svoje stare prežvečene teorije, da je celotna slovenska desnica nacistična in take bedarije.Še več, insajderji iz Gimnazije Šentvid pa so ekskluzivno razkrili, kaj vse je Valenčič govoril zbranim dijakom. Valenčič ne bi Valenčič, če ne bi tudi tokrat skuhal škandala. Vse kaže, da ni sposoben prenašati v prostoru tistih, ki se z njegovimi pogledi ne strinjajo. Erik Valenčič med predavanjem dijakom Gimnazije Šentvid. (Foto: Posnetek zaslona-Gimnazija Šentvid)Tako je sodeč po glasovnem posnetku DVA DIJAKA VALENČIČ NAGNAL IZ PREDAVALNICE!!! Halo, vodstvo šole!! Kaj se pa greste?? Zdaj pa bodo že vaši gostujoči predavatelji oz. gostje metali iz predavalnic vaše lastne dijake? Kje je svet staršev, da bi skočili v zrak, da jim lastne dijake iz predavalnic naganja Erik Valenčič? Zdaj pa si predstavljate, da bi to STORIL jaz. Pa verjetno bi se naslednji dan znašel na naslovnicah vseh osrednjih medijev! Erik Valenčič pa NIKOMUR NIČ LAHKO NAGANJA DIJAKE IZ PREDAVALNICE GIMNAZIJE!Pa kam smo prišli! Aja, hvala mladi influenserki in članici podmladka Slovenske demokratske stranke Zala Klopčič, da je razkrila informacije insajderjev iz Gimnazije Šentvid. Kako pa Erik Valenčič NAGANJA DVA DIJAKA IZ PREDAVALNICE pa lahko slišite na spodnjem videoposnetku. Luka Perš

Thu, 22. Feb 2024 at 19:08

2937 ogledov

Kdo bo tisti pravosodni minister, ki bo ugotovil, kdo je Boštjančiča napeljal, da je izvršil plačilo kljub nasprotovanju?
Kaj bi moral narediti prihajajoči novi minister za pravosodje, da bi ministrstvu povrnil ugled. Domnevamo, da je kazenske ovadbe glede nepremičninske podrtije na Litijski 51 poslala odhajajoča ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan. Domneva se tudi, da v tem poslu ni povsem nedolžna. Zato bi moral novi minister za pravosodje dati pobudo, da se sredstva iz kupnine zavarujejo preko začasne odredbe. Le ta bi morala biti praviloma izdana na predlog tožilstva v nekaj urah, lahko tudi v nekaj dneh. To je potrebno izvesti, če so bila vsa sredstva že razdeljena. Poleg tega bi moralo vključiti v kazensko ovadbo tudi predlog razveljavitev tako osnovne pogodbe kot izredno škodljivega aneksa in doseči ničnost poslov. Ravno tako bi bilo potrebno uskladiti z državnim odvetništvom, da te iste ukrepe realizira v civilnih sodnih postopkih katere naj na pobudo novega ministra za pravosodje začne vlagati takoj. To, da se je kazenska ovadba razširila na ministra za finance mu dejansko zmanjšuje pritisk in odgovornost, da bi moral novi pravosodni minister odpreti novo dodatno fronto z finančnim ministrom Boštjančičem. Prav na Boštjančiču se lomi kazenska ovadba kdo je dejansko dokončal kaznivo dejanje. Ali Dominika Švarc Pipan z zahtevo po plačilu sporne nepremičninske podrtije ali minister za finance Boštjančič, ki je na koncu plačilo sprevedel? Kljub temu, da je prvotno nasprotoval nato pa si "ČUDEŽNO" premislil in ukrenil vse potrebno, da se iz državnih rezervnih sredstev izvede plačilo še pred novim letom in VKNJIŽI kot zadnje dejanje v proračunskem letu 2023. Tukaj se postavlja vprašanje. Ali je bil zaveden in govorimo o objektivni odgovornosti???, ali je to storil v sostorilstvu?????? Ali je to izvršil kot izvršitveni pomočnik????? Ali pa še huje, da je pristal na izvedbo tega posla s strani tretjih zunanjih deležnikov ( Ankaransko-Hrvatinski hrib, konkurenčne odvetniške združbe v boju za kontrolo dela Obale nad tožilstvom)??? in pri tem vedel, da se gradi afera širših razsežnosti??? V njej se bodo znašli večni konkurenti ( vodstvo SD, Nina Zidar Klemenčič, Koroška veja, Sebastjan Vežnaver, Boris Popovič ...... Dominika Švarc Pipan itd.?????). Kakšnega pravosodnega ministra bodo izbrali si lahko le mislimo. Tukaj je vprašanje samo eno. Ali bodo raziskali, kdo je zadnji hip od zunaj dal navodilo in odobril nakazilo. Če je to oseba, ki se je preizkusila na volitvah smo potem krivi tako ali tako mi volilci. Če pa je to oseba, ki se še ni preizkusila na volitvah je to kriminal najtežje oblike. Bodo morali vse parlamentarne stranke stopiti skupaj in ga enkrat za vselej onemogočiti za vse večne čase. To, da je oseba verjetno popolni psihopat in tudi če ga Ankaransko-Hrvatinski hrib reklamira, da je pošten in da ima nekaj genialnih predspozicij pridobljenih na nekem tekmovanju v naši bivši državi bi bilo po dvajsetih letih res čas, da se ga končno zaustavi. Samo zato, da gremo lahko vsi NORMALNO NA VOLITVE. Tudi Golob.Slovensko javnost že dva meseca buri nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje. Pogodba "videno-kupljeno" je bila podpisana isti dan, kot je bil sprejet sklep na vladi. To se je zgodilo 28. 12. 2023. Za omenjeni nakup pa se je zahvalila vsem deležnikom tudi kmalu nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Potem se je pričel cirkus vseh cirkusov. Predvsem je slovenska javnost ponorela, ko je videla nekaj slik razpadajoče stavbe.Foto: Prava.siMi smo v našem mediju na temo afere Litijska spisali članke z naslovom Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!! (12.2.2024), TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA!, ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju?? in DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!. Kdor si je zelo pozorno prebral vsakega izmed njih je že zdavnaj ugotovil, kdo so ključni akterji afere Litijska.Foto: Prava.siDominika Švarc Pipan- Nina Zidar KlemenčičPo našem zadnjem članku smo se lepo postavili v ozadje in opazovali dogajanje na slovenski medijski politični sceni. Opazovali smo tudi ključne akterje v zgodbi. Ste mogoče opazili, koga nikoli javno ni omenjala v tej aferi odhajajoča pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan? Nino Zidar Klemenčič in Sebastjana Vežnaverja. Za njo so krivci tisti uradniki, ki jih je javno v svojem šestnajst stranskem poročilu obelodanila medijem, a smo v našem članku z naslovom DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU! razkrili marsikaj, kar je indiciralo na določeno prirejenost v uradnih razlagah Švarc-Pipan. Kje na svetu ste videli, da glavni osumljenec DVA MESECA mirno hodi po ministrstvu in "zbira" dokumentacijo. Švarc-Pipan je povedala, da je zbrala 1000 strani dokumentacije in jo zavarovala v sefu ministrstva za pravosodje. Čaka le kriminaliste, da jo obiščejo. Časnik Delo pa je tudi poročal, da je na specializirano državno tožilstvo prišla že ovadba proti Švarc-Pipan glede Litijske.Foto: Posnetek zaslona-24urVendar od začetka nas je begal resnični odnos med Dominiko Švarc Pipan in Nino Zidar Klemenčič. Prvo je njuno morebitno poznanstvo odkril Dejan Steinbuch, ki je zapisal, da sta bili obe podpisnici izjave v imenu zavoda Gibanje za prihodnost. Potem so se pojavile informacije, da sta bili obe sošolki na Pravni fakulteti v Ljubljani. Zidar Klemenčič je to zavrnila, Švarc Pipan pa je na drugi strani povedala, da sta bili sošolki. Vendar, ker je bilo takrat 100 študentov prava vpisan v prvi letnik študija se takrat nista družili in poznali zelo dobro. Poznanstvo pa enostavno ne moreta zanikati, ko si lahko vsak na svetovnem spletu pogleda članek z naslovom 'Življenjske zgodbe včasih trčijo ob zid, ki se mu reče pravo' objavljen na 24ur dne 8. decembra 2018. Vsak lahko opazi, da sta se v času sedanjega škandaloznega nakupa nepremičninske podrtije obe zelo dobro poznali. Samo se spomnite na njun "mini besedni spor" v Tarči. Da ja ne bo nihče pomislil, da sva zelo dobri znanki. Ključen dogovor pa je bil tako sprejet v spalnici. Kupnina posla se je morala razdeliti deležnikom. Tistih, ki pa niso bili deležni kupnine pa so nad vas poslali resne medijske watchdoge, da razgalijo vaše hudobije pred slovensko javnostjo. Nina Zidar Klemenčič je zelo dobro vedela ves čas, kako se bo celotna akcija izpeljala. Tukaj pridemo do ključnega trenutka obeh akterk, da sta legalizirali kaznivo dejanje. "Zelo lepo, spoštovana ministrica za pravosodje dr. Dominka Švarc Pipan, da ste si končno ogledali podrtijo na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Da vsaj veste, kaj ste podpisali. Naklepna goljufija in prevara greste naprej. To je Dominika Švarc Pipan legalizirala s PODPISOM ANEKSA!," smo zapisali v članku z naslovom TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA!.Foto: Prava.siKaj se je dejansko zgodilo? V aneksu je med drugim pisalo, če bo kvadratura stavbe v ponovnem merjenju večja kot je bila napisana v pogodbi se kupnina ne vrača. Glej ga zlomka, kako presenetljivo se je izkazalo, da ima stavba v resnici 1000 kvadratnih metrov več. Zakaj se je ta člen sploh pojavil? Ker so vedeli, da bodo na tak način legalizirali kupnino. Eni Vežnaverja kritizirajo v Odlazkovih medijih in ga uvrščajo v osrčje afere Litijska (Necenzurirano), drugi Odlazkov medij Preiskovalno pa celotno afero Litijska "brani" Sebastjana Vežnaverja. (Foto: Necenzurirano in Preiskovalno).Kje je v tej zgodbi obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver? Eni Odlazkovi ga tolčejo (Necenzurirano), drugi Odlazkovi (Preiskovalno.si) pa ga celotno afero medijsko branijo. Mi smo zelo pozorno spremljali članke o Litijski na Preiskovalno, še posebej znameniti intervju Vežnaverja objavljen v članku z naslovom VEŽNAVER: ABSOLUTNO LAHKO ZAGOTOVIM, DA NI NOBENIH PODKUPNIN dne šestega februarja 2024. Če bi na kratko povzeli vpletenost Sebastjana Vežnaverja v posel bi lahko po njegovih odgovorih sklepali, da on v tem poslu ni delal enostavno nič.Foto: Prava.siTako je med drugim povedal, da so se januarja 2023 pri njegovem nepremičninskem agentu oglasili predstavniki ministrstva za javno upravo. Zanimali so se za nakup prostorov za potrebe ministrstva za pravosodje. Januarja 2023! Še več, z ministrstva za upravo so zahtevali, da bo prenovo stavbo izvedel tudi Vežnaver. Takrat so jim ponudili ceno renovirane stavbe za 16.575.267 EUR, a je zadeva padla v vodo zaradi poplav. Kasneje se Vežnaverjemu nepremičninskemu agentu tokrat oglasijo zaposleni z ministrstva za pravosodje. Doda, da so zaposleni z ministrtva za pravosodje bili seznanjeni s celotnim projektom. Nadalje pove, da je on v projektu sodeloval ves čas na daljavo in ni imel nobenega osebnega stika z nikomer. Še na sestanek, na katerega bi moral iti, je poslal odvetnico Nino Zidar Klemenčič.Tudi podpis pogodbe se ni zgodil na sedežu ministrstva za pravosodje. Vežnaver je pogodbo podpisal v bolnišnici, kamor mu jo je prinesel nepremičninski agent, saj je bil 22. decembra 2023 operiran. Še več, tega dne so jo prejeli na elektronski naslov in jo podpisali. Kako so jo lahko podpisali 22.12, če so bila sredstva odobrena dne 28.12.2023?Čudno, zelo čudno. Ob tem pa Vežnaver pove, da premišljuje, da bi vsa svoja podjetja preselil v hrvaško Istro in se huduje, da ga trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob zmerja. Enako je Vežnaver povedal, da bo tožil slovenske medije, ker so mu onečastili ime. Ste opazili eno zanimivost? Oba ključna podpisnika pogodbe, Sebastjan Vežnaver in Dominika Švarc Pipan sta le posodila ime in podpis na pogodbi in aneksu! Oba sta zaupala svojim podrejenim ali najetim zunanjim sodelavcem. Ključen dokument, ki razkriva, da je petega oktobra 2023 o celotnem projektu bila obveščena sedaj že odhajajoča pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. (Foto: Bralec Prava.si)Ali bo novi prabosodni minister ugotovil, kje je končal denar od kupnine in terjal odgovornost finančnega ministra Klemna Boštjančiča???????Dubaj????????Za novega pravosodnega ministra bo še poseben izziv, ko bo ugotavljal, kam je izginil denar od kupnine. Obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver zatrjuje in da lahko absolutno zagotovi, da ni bilo nobenih podkupnin v tem poslu. Nas sploh ne čudi, da Vežnaver daje pogumne izjave za slovensko javnost. Kje se je v primeru kupnine in "follow the money" zgodil ključen problem? Nihče ni aktiviral Urad za preprečevanje pranje denarja. Vsi podatki bi bili pridobljeni v 48 urah. Zakaj tega do sedaj ni storilo oziroma zaprosilo za pomoč UPPD slovensko tožilstvo? Vsak akter v tej zgodbi zelo dobro ve, da ni pranja denarja, če ni kaznivega dejanja. Kdo je pokril akterje, da se do danes še ni aktiviral Urad za preprečevanje pranje denarja ? Tista dva podpisa, ki sta se znašla na aneksu! Pereš denar iz kaznivega dejanja in spreminjaš obliko to lahko indiciramo, da gre za pranje denarja. Ni problema, da nekdo zasluži milijone. Problem nastane takrat oz. v tistem trenutku, ko gre del teh sredstev za podkupnine.Zato bi moral novi minister za pravosodje dati pobudo, da se sredstva iz kupnine zavarujejo preko začasne odredbe. Le ta bi morala biti praviloma izdana na predlog tožilstva v nekaj urah, lahko tudi v nekaj dneh. To je potrebno izvesti, če so bila vsa sredstva že razdeljena. Poleg tega bi moralo vključiti v kazensko ovadbo tudi predlog razveljavitev tako osnovne pogodbe kot izredno škodljivega aneksa in doseči ničnost poslov. Ravno tako bi bilo potrebno uskladiti z državnim odvetništvom, da te iste ukrepe realizira v civilnih sodnih postopkih katere naj na pobudo novega ministra za pravosodje začne vlagati takoj. To, da se je kazenska ovadba razširila na ministra za finance mu dejansko zmanjšuje pritisk in odgovornost, da bi moral novi pravosodni minister odpreti novo dodatno fronto z finančnim ministrom Boštjančičem. Prav na Boštjančiču se lomi kazenska ovadba kdo je dejansko dokončal kaznivo dejanje. Ali Dominika Švarc Pipan z zahtevo po plačilu sporne nepremičninske podrtije ali minister za finance Boštjančič, ki je na koncu plačilo sprevedel?Kljub temu, da je prvotno nasprotoval nato pa si "ČUDEŽNO" premislil in ukrenil vse potrebno, da se iz državnih rezervnih sredstev izvede plačilo še pred novim letom in VKNJIŽI kot zadnje dejanje v proračunskem letu 2023. Tukaj se postavlja vprašanje. Ali je bil zaveden in govorimo o objektivni odgovornosti???, ali je to storil v sostorilstvu?????? Ali je to izvršil kot izvršitveni pomočnik?????Ali pa še huje, da je pristal na izvedbo tega posla s strani tretjih zunanjih deležnikov ( Ankaransko-Hrvatinski hrib, konkurenčne odvetniške združbe v boju za kontrolo dela Obale nad tožilstvom)??? in pri tem vedel, da se gradi afera širših razsežnosti??? V njej se bodo znašli večni konkurenti ( vodstvo SD, Nina Zidar Klemenčič, Koroška veja, Sebastjan Vežnaver, Boris Popovič ...... Dominika Švarc Pipan itd.?????). Kakšnega pravosodnega ministra bodo izbrali si lahko le mislimo. Tukaj je vprašanje samo eno. Ali bodo raziskali, kdo je zadnji hip od zunaj dal navodilo in odobril nakazilo.Kdo je v resnici moral dokončati kaznivo dejanje? Nekdo ga je moral dokončati. Da je dovolil in izvršil plačilo je moral dobiti zeleno luč. Če je ob zeleni luči dobil tudi informacijo, da bo iz tega nastala velika medijska in kriminalistična afera je pravzaprav on tisti, ki je kaznivo dejanje dejansko dokončal in omogočil obalnim režiserjem premiero svojega scenarija.Tukaj si lahko preberete ključno vsebino sestanka z dne 5.10.2023 v kabinetu pravosodne ministrice. Jasno se vidi, da ji je Gojkovič povedal, da ni sredstev za izvedbo projekta. A se je temu jasno uprla Dominika Švarc Pipan in je povedala, da bo sama uredila finančna sredstva . (Foto: Prava.si)Če je to oseba, ki se je preizkusila na volitvah smo potem krivi tako ali tako mi volilci. Če pa je to oseba, ki se še ni preizkusila na volitvah je to kriminal najtežje oblike. Bodo morali vse parlamentarne stranke stopiti skupaj in ga enkrat za vselej onemogočiti za vse večne čase. To, da je oseba verjetno popolni psihopat in tudi če ga Ankaransko-Hrvatinski hrib reklamira, da je pošten in da ima nekaj genialnih predspozicij pridobljenih na nekem tekmovanju v naši bivši državi bi bilo po dvajsetih letih res čas, da se ga končno zaustavi. Samo zato, da gremo lahko vsi NORMALNO NA VOLITVE. Tudi Golob.Zgodba je v resnici zelo preprosta. Zgodil se je spopad med takoimenovanim omrežjem grobarjev dela slovenskega pomorstva, ki ga hoče prevzeti rdeči odvetniški žigolo in ga s svojim vplivom na del slovenskega tožilstva, Odvetniške zbornice Slovenije in Vrhovnega sodišča prevzeti. Na drugi strani je omrežje akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva z močnim vplivom na neodvisne nadzorne institucije za nadzor bančništva, zavarovalništva in vrednostnih papirjev itd ter z močnimi povezami v slovenski paradržavni zavarovalnici Sava Re, družbi Sava itd.. . Saj so prav akterji povezani s Savo Re povzročili, da je prišlo do plačila kupnine in poskrbeli za medijski 3 4 HOP RESEN NAPAD RESNIH MEDIJEV na stranko Socialnih demokratov.Zdaj pa že Golobič nastopa v zgodbi. Jp, Dominika je spregledala takrat, ko ji je nekdo poslal dolgoletnega političnega sopotnika Golobiča. Naključje ali še novo norčevanje iz Golobiča s strani Ankaranskega Hrvatinskega hriba? Gregor, si že pozabil kdo ti je nastavil afero Ultra?P.S: Noben se ne sprašuje, kakšne rabote dela Borut Jamnik v tem obdobju?Luka Perš
Teme
dokumenti DominikaŠvarcPipan IgorŠoltes KlemenŽibert litjska petioktober sašajazbec SebastjanVežnaver uradniki zavrženodejanje

Zadnji komentarji

viktor hajsinger :

3.3.2024 08:48

Da, da...
vapanaki vapanaki :

19.2.2024 09:49

majda kovačič na Dejanje Novakove je vojna napoved volivcem NSi, kot bi Kordiš zagrozil vsem levičarjem, da jih bo z bajoneti nagnal v morje pred 23 urami Točno tako je, spoštovani g.Turk. Na volitvah je bilo po pesmi "Bog ne daj, da bil bi Janša ". Sem že pisala o tem in še bom. Izkoristiti stisko ljudi ob poplavah, s stalno ponavljajočo všečno mantro po medijih, kako rešujejo človeška življenja, je najbolj podla, sistemska prevara na državni ravni v naši domovini po osamosvojitvi. Za državno pomoč lastnikom nepremičnin, ki so ob naravni nesreči, tudi poplavi utrpeli škodo, je z zakonom predpisano ravnanje za lokalne oblasti. Prijava škode na OBRAZCIH 3 in 4, LASTNOROČNI PODPISI SAMO LASTNIKOV (nobenih drugih oseb ), ocenitev škode po tri članski občinski komisiji s podpisom , je bil tudi pri poplavah pogoj za vnos v državno aplikacijo AJDA . Določeni lokalni veljaki, ob sodelovanju visokih uslužbencev pristojnih za vode, družinskih povezavah, znanstvih in vonju evropskega denarja, pa so imeli že nekaj dni po poplavah z "zlorabo" AJDE, ki služi zgolj izplačilu škode, že izdelano točno določeno agendo za porušitev domov in "izgon" celih družin za svoje politične projekte v duhu naslednjih volitev. Groze celih družin, kam in kako, mladih in starih, tistih s kmetijami, in gospodarskimi objekti za dopolnilno dejavnost itd., se ob stalnih pritiskih in odkritih grožnjah o razlastitvi, ne da opisati. Odločba vlade o porušitvi sledi do poletja. In vse to na podlagi namerno, z njihove strani izpolnjenih OBRAZCEV 3, namesto 4.Pod pretvezo državne pomoči, so jih dobrohotno nosili po hišah, sami izpolnjevali in nepodpisane od lastnikov in občinskih komisij vnesli v aplikacijski sitem AJDA, kot popolnoma uničene in s tem določene za odstranitev. In že se širi glas, da starejši ljudje govorijo o samomorih iz obupa. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kaj na to reči? Kriminal in izdaja.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!