Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Razkrivamo svežega "intimnega" prijatelja Tanje Fajon!Tanja Fajon: Slika je nastala pred tremi leti v skupini dvajsetih ljudi
V uredništvo #Prava smo prejeli fotografijo. Na njej pa lahko vidite Tanjo Fajon in poslovneža Miloša Njegoslava Milovića. Fajonova se na naša vprašanja ni odzvala vse do nedelje večer, ko je zapisala, da je fotografija nastala pred tremi leti...
prava .
Slovenija

Nedelja, 14. November 2021 ob 03:32

Odpri galerijo

Miloš Njegoslav Milović in Tanja Fajon. (Foto: Bralec #Prava)

Ali smo odkrili novega "intimnega prijatelja" predsednice Socialnih demokratov Tanje Fajon? Zakaj Tanja tako lepo gleda Miloša? V pozanih nedeljskih urah se je na naša vprašanja, ki smo jih poslali v petek okrog 13.ure odzvala Fajonova. Zapisala nam je sledeči odgovor, da je fotografija nastala pred tremi leti na Hrvaškem, ko se je potapljala na Hrvaškem s skupino dvajsetih ljudi.

Fotografije, kjer se znajdejo najvišji politični predstavniki vedno zbujajo domišlijo javnost. Tako so večinski tranzicijski mediji napletli afero, ko se je na fotografijah znašel aktualni predsednik vlade Janez Janša z vplivnima poslovnežema Božom Dimnikom in Andrejem Marčičem. V to zgodbo pa so še vpletli, da Janša sodeluje z zdravstveno dobaviteljsko "mafijo"! Hitro se je izkazalo, da tranzicijski mediji v obupu iščejo "afere",  ki jih v resnici sploh ni.

Na levem političnem polu so odmevale tri fotografije. Dve je ekskluzivno objavil Bojan Požar v svojem Požareportu, eno Reporter. V Požareportu smo lahko videli fotografijo, kako se v nočnih urah sedanji politični sopotnik Marjana Šarca, Damir Črnčec dobiva v nočnih urah s poslovnežem Tomažom Lovšetom na Hacquetovi ulici v Ljubljani. Veliko bolj pa je del slovenske javnosti razburila fotografija med predsednikom Računskega sodišča Tomažem Veselom in sedanjo predstavnico skupine nepovezanih poslancev v DZ, poslanko Janjo Sluga.

Prvi očitek Slugovi je zapisala poslanka SMC Monika Gregorčič, da bi moral obstajati uradni zapisnik srečanje med Slugovo in Veselom. Predsednik stranke SMC Zdravko Počivalšek pa je po oddaji Tarča vprašal Vesela, če ni mogoče kršil prva dva člena o zakonu o računskem sodišču, saj je javno Vesel v oddaji Tarča povedal, katere revizije vse opravlja sedaj računsko sodišče.

Enako je pred meseci fotograf Reporterterja Primož Lavre v središču Ljubljane ujel na fotografiji koordinatorja Levice Luko Mesca in razvpitega tajkuna Bineta Kordeža (enega redkih, ki se je pokesal za svoja dejanja op. a.).

Tanja, kaj imaš "skupnega" z Milošem Njegoslavom Milovićem?

V uredništvu #Prava smo pred tednom dni prejeli zanimivo sliko, na kateri se pojavi Tanja Fajon z moškim sama na jadrnici. Sliko smo pokazali več osebam, da bi preverili identiteto moškega na slike. Vsi so nam zatrdili, da je na sliki Miloš Njegoslav Milović.

Kdo sploh je Miloš Njegoslav Milovič? Njegovo ime ni neznano na gospodarski-politični sceni v Sloveniji. V preteklosti so se mu očitala dejanja,  da naj bi sodeloval v divjem privatizacijskem postopku podjetja Adria Ankara, bil dolgoletni tesni sodelavec Zorana Jankoviča in na "lepe oči" služil s samskim domom v Velenju na račun ilegalnih migrantov. Znan je predvsem po tem, da je bil varnostnik v začetku 90.ih večim takratnim najvišjim političnim predstavnikom.

Tako je varoval nekdanjega predsednika vlade in države, sedaj že pokojnega Janeza Drnovška, Janeza Janše, Dimitrija Rupla, Lojzeta Peterleta in Marjana Podobnika.

Milovič je vse te očitke javno zavrnil, ki jih je zapisal na odgovor na članek [Ekskluzivno] Stevanovićevi meceni so ljudje iz kroga družine Janković objavljen na Nova24tv. Tako je zapisal, da je bil v procesu Adria Ankaran prav on največja žrtev. 

Kot je zapisal novinar Igor Kršinar v Reporterju dne desetega decembra 2016, da je Milović dolgoletni družinski prijatelj Zorana Jankovića, to je potrdil ljubljanski župan julija 2014, ko so mu očitali lobiranje v zadevi Tritonis. Takrat so v oddaji 24ur na POP TV objavili odlomke iz policijskega zapisnika, po katerem naj bi Janković preko posrednika Milovića pritiskal na lastnika Tritonisa, da mu bo MOL poplačal ves dolg (milijon evrov dolga in pol milijona obresti), če bo umaknil vse ovadbe proti županu in zoper njega ne bo pričal na sodišču. Janković in Milović sta seveda zanikala, da kakorkoli sodelujeta, pišejo v Reporterju. Kot smo zapisali, so se v preteklosti že večkrat pojavljali zapisi, da je Milović eden ključnih posameznikov Jankovićevega omrežja.

Milović je na te očitke glede Zorana Jankovića in afere Tritonis v odgovoru na članek Nova24tv odgovoril sledeče:

"Prav tako so popolnoma neresnične navedbe v članku, da naj bi bil “zadolžen za umazane posle Jankovićev”, saj ne za družino Janković kot tudi za nikogar drugega nisem nikoli storil ničesar nezakonitega ali nemoralnega, tudi lobist župana Zorana Jankovića nisem V zvezi z v članku omenjeno zadevo Tritonis, mi do sedaj še nihče ni očital, da bi pri svojem poslovanju storil karkoli nezakonitega. Z g. Bremcem sem se srečal na pobudo in v prisotnosti njegove odvetnice g. Tanje Medic iz Novega mesta."


				Miloš Njegoslav Milović in Tanja Fajon. (Foto: Bralec #Prava)			Miloš Njegoslav Milović in Tanja Fajon. (Foto: Bralec #Prava)

Milovićevo podjetje v zadnjih letih operiralo med šesto do enega milijona evrov finančnih sredstev

Miloš Njegoslav Milović ima od leta 2008 odprto podjetje VPS svetovanje, družba za poslovno svetovanje d.o.o. Do sedaj je iz proračuna prejel slabih 532.032,79 evrov.

Tako smo na prvi pogled malo pogledali nekatere javne podatke iz njegovega podjetja. Milovićevo podjetje je v letih 2015 do 2020 prejelo med šesto do slabega milijona evrov finančnih sredstev. 

V letih 2019 in 2020 je imel skoraj 800 tisoč evrov čistega dobička ( v letu 2019, 770.098,69, leto 2020 798.963,11). Čisti letni dobiček pa je imel v letu 2019 28.864,42 evrov in v letu 2020 41.128,55 evrov.

				Na levi strani Gideon Burger, na desni Nikola Dimitrov. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook, Wikipedia, Vlada Severne Makedonije)			Na levi strani Gideon Burger, na desni Nikola Dimitrov. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook, Wikipedia, Vlada Severne Makedonije)

Tanjini "ljubimci"

Glede "romance" med Fajonovo in Milovićem smo izvedli, da sta se sama že večkrat zasebno dobila tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. Kot kaže, ju je nekdo tajno poslikal na enem izmed njunih zasebnih srečanj na jadrnici, kjer sta uživala Milović in Fajonova.

Ob tej priložnosti se moramo opravičiti za lažnivo poročanje v zadevi tatuja Tanje Fajon. Takrat smo trdili, da si je Fajonova naredila tatu v Bruslju zaradi nekdanjega kulturnega ministra Dejana Prešička. Nekateri slovenski mediji so tudi namigovali, da sta morebiti bila (oz. sta še) tudi zasebno par.


				Tako je o romanci med Tanjo Fajon in Dejanom Prešičkom poročal Odlazkov Svet24. (Foto: Posnetek zaslona- Svet24)

Tako je o romanci med Tanjo Fajon in Dejanom Prešičkom poročal Odlazkov Svet24. (Foto: Posnetek zaslona- Svet24)

A so nas viri opozorili, da je avtor članka po veliki pomoti njihovo sporočilo razumel napačno, saj si Fajonova znamenitega tatuja ni naredila kot spomin na Prešička. Dejansko si je tatu ustvarila za Gideon Burgerja, ko jo je le ta obiskal v Bruslju. Na spletu smo pod imenom Gideon Bruger našli, da gre za solastnika in managerja v farmacevtskem podjetju Axiologylabs iz Južnoafriške republike.

Tanja Fajon pa je ena najbolj gorečih balkanskih in evropskih političnih podpornikov nekdanjega makedonskega premiera Zorana Zaeva. Fajonovo veliko skrbi in moralizira, a o sumljivih političnih dejanjih Zaeva ni črhinila niti besedice.

Zakaj je Tanja oboževala Zorana? Ker je v preteklosti "romantično prijateljevla" z Makedoncem Nikolo Dimitrovim, nekdanjim Zaevim zunanjim ministrom v obdobju 2017 do 2020.

Vprašanja glede fotografije smo poslali tako Tanji Fajon kot stranki SD v petek okrog 13.ure in jih prosili, če nam do nedelje odgovorijo. Odgovora na naša vprašanja nismo prejeli. Odgovor na naša vprašanja pa smo prejeli z njene strani v nedeljo večer. Zapisala nam je sledeči odgovor:

"Slabo preverjate informacije in ne počakate na odgovor. Pričakovano.Slika je nastala pred tremi leti na barki s približno 20 ljudmi, ko smo se potapljali na Hrvaškem."


				Slika iz Slovenskh novic, kjer sta skupaj sedanji predsednik države Borut Pahor in Tanja Fajon. (Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice)

Slika iz Slovenskh novic, kjer sta skupaj sedanji predsednik države Borut Pahor in Tanja Fajon. (Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice)

O romanci med Tanjo Fajon in predsednikom države Borutom Pahorjem in kako si je Fajonova tlakovala politično pot v SD bomo pisali enkrat v prihodje. Tanja in Miloš, pozdravlja vaju Avstrogrska in Dunajski dečki!

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

0 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
Tanja Fajon Miloš Njegoslav Milović

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Razkrivamo svežega "intimnega" prijatelja Tanje Fajon!Tanja Fajon: Slika je nastala pred tremi leti v skupini dvajsetih ljudi