Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko?
Državni uradnik Borut Jamnik se je na zelo eleganten način znebil marioneto Roberta Goloba s položaja predsednika uprave GEN-I in mu s pomočjo osrednjih medijev navidezno tlakuje pot v politiko. Ali veste, kdo je "goodfather" Boruta Jamnika?
prava .
Slovenija

Nedelja, 9. januar 2022 ob 09:08

Odpri galerijo

Borut Jamnik in Robert Golob. (Foto: STA)

Zakaj še noben medij v Sloveniji ni omenil ime dolgoletnega državnega uradnika, predsednika državne Modre zavarolnice Boruta Jamnika v zgodbi GEN-I? Tesni sodelavci še enega nekdanjenga dolgoletnega državnega uradnika, predsednika GEN-I Roberta Goloba. Golobovi zaupniki so nam  povedali, da sta oba uradnika cele dneve presedela v Golobovi pisarni na Dunajski cesti 119 v Ljubljani. Po Jamnikovih navodilih pa je Golob tudi vodil GEN-I. A vse kaže, da je prav Jamnik tisti, ki je zamenjal svojo marioneto Goloba, zdaj pa mu s pomočjo osrednjih slovenskih medijev navidezno "tlakuje pot na politični prestol". Vas zanima, kdo je resnični »goodfather« Boruta Jamnika? Odgovor se skriva na koncu članka.

Ena najbolj vročih zgodb ta hip v Sloveniji je odhod Roberta Goloba s položaja predsednika uprave GEN-I. Golob je svojo ekipo ( Igor Koprivnikar, Andrej Šajn itd..) v šestnajstih letih ustvaril t.i. državo v državi. Sedaj je Golobu potekel mandat in je cel cirkus v tranzicijskih medijih. O nadaljnji usodi Goloba bo odločalo sodišče v Krškem.

Tranzicijski mediji sedaj prikazujejo Goloba kot wunderkinda slovenske energetike. Z drugimi besedami, Golob je v času svoje vladavine postal dobesedno Državljan Kane energetike v deželi na sončni strani Alp. A dogodki v zadnjih mesecih nakazujejo, da je zgodba o novi upravi GEN-I le pravljica za naivno rajo. Po prenehanju mandata je Golob večkrat dramatično povedal, da brez uprave GEN-I ne more funkcionirati. Besede Goloba so se izkazale za odvečne, saj že dobrih 45 dni sodišče v Krškem ni postavilo nove začasne uprave. V resnici gre za škandal nad škandalom. Sodišče v Krškem bi moralo najkasneje v enem do dveh tednov sprejeti odločitev o novi upravi GEN-I. Tako pa so le sprejeli odločitev, da bodo o novi upravi odločali komaj 26. januarja 2022.

V tem času pa je Golob pričel s svojim ponovnim političnim aktivizmom, kljub temu, da niti malo ni novi politični obraz. Že dlje časa je prisoten na lokalni sceni kot svetnik v MO Nova Gorica, v državni politiki pa je že od leta 1999. Komu koristi nova igra za naivno rajo, spoštovani Slovenci? Kdaj namerava Golob razodeti slovenski javnosti, da postaja nov "politični mučenik" v Sloveniji? Po navedbah Bojana Požarja 25. januarja, dan pred sprejeto odločitvijo krškega sodišča o novi upravi. Vprašajte se, ali so dejansko poteze Roberta Goloba zrasle na njegovem ali tujem "zeljniku"? Portal N1 in Bojan Požar sta poročala, da se v novi stranki Goloba vidita sedanja poslanca iz skupine nepovezanih, Janja Sluga in Jurij Lep. Mogoče pa bo res Golob svojo lokalno listino Lista Roberta Goloba spremenil v politično stranko.

A kdor je le malo pregledal nekaj letnih poročil GEN-I mu je na prvi pogled jasno, da je Golobov mastermind za finance, Igor Koprivnikar, moral uporabiti veliko kreativnega računovodstva. Ne pozabite, avtor je takrat na prošnjo novinarske kolegice Nova24tv zapisal v članek z naslovom Kam je izginilo pol milijarde evrov z GEN-I prvi v Sloveniji, da je v GEN-I v šestnajstih letih izpuhtelo 500 milijonov evrov.

Ja, res je Golob te navedbe označil za smešne in neresnične v gostovanju Tema dneva na Nova24tv. Spoštovani Slovenci, še vedno mislite, da je ta številka mit ali resnica? Ali pa je morebiti številka še višja, spoštovano ljudstvo? Kdo vam laže? Robert Golob ali naša malenkost?

				Foto: Posnetek zaslona: Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona: Nova24tv

Državni uradnik Borut Jamnik, vladar slovenskega državnega gospodarstva na eleganten način odstranil svojo marioneto Roberta Goloba in ga slepi s "tlakovanjem poti" na politični prestol v Sloveniji

Spoštovana vlada, čas je, da si nalijemo čistega vina. Do sedaj še noben medij v Sloveniji ni izpostavil vlogo državnega uradnika Boruta Jamnika, predsednika uprave državne Modre zavarovalnice. Jamnik je na tej državni poziciji že vrsto let popolnoma nedotakljiv. Prav s te pozicije in s pomočjo svojega Združenja nadzornikov Slovenije vsaj že deset let velja za dejanskega vladarja v senci državnih podjetij v naši državi. Slovenski javnosti in desnici prodaja zgodbo, da so to strici iz ozadja.

Če sta Martin Odlazek in Robert Golob državljan Kane slovenske medijske scene in energetike, je državni uradnik iz Modre zavarovalnice državljan Kane podjetij v državni lasti. A finta je v tem, da sta Golob in Odlazek odvisna od vsakdanjega razpoloženja Jamnika kot njegova parkirišča mentalnih domislic.

Spoštovani, ste se kdaj vprašali, kje ima Robert Golob svojo pisarno? Točno, v isti stavbi kot ima osrednji sedež Jamnikovega Modra zavarovalnica. Naši viri, zelo blizu Robertu Golobu so nam izdali, da je v resnici celotni GEN-I vodil prav Jamnik. Tako nam zaupajo, da sta dolgoletna državna uradnika ure in ure sedela v Golobovi pisarni na Dunajski cesti 119. Enako se na istem naslovu nahaja državna Kapitalska družba (KAD), podobnemu modelu obvladovana kapitalska družba s strani Jamnika.


				V isti stavbi se nahaja sedež podjetja GEN-I in Modre zavarovalnice. (Foto: Posnetek zaslona-Google maps)			V isti stavbi se nahaja sedež podjetja GEN-I in Modre zavarovalnice. (Foto: Posnetek zaslona-Google maps)

Celotne operacije v zadnjem obdobju GEN-I je dejansko vodil Borut Jamnik. Kot nam zaupajo naši viru blizu Goloba, je Jamnik dajal usmeritve Golobu, kako mora voditi podjetje. S kom in s čim je bil GEN-I dejansko vse povezan v svoji poslovni hobotnici, bomo predstavili enkrat v prihodnje.

Ste se kdaj vprašali, zakaj bi bil Jamniku sploh interes vladati v GEN-I? Ali pa, zakaj mu interes predstavljajo podjetja v delni ali večinski državni lasti, kot so Krka, GEN-I, Telekom Slovenije in Zavarovalnica Triglav? Vsa ta podjetja imajo najmanj v zadnjih letih vsaj eno milijardo evrov prihodkov. V čem je interes Jamnikove Modre zavarovalnice? Z denarjem vplačnikom v njegove pokojninske stebre kupuje delnice. Vsa ta našteta državna podjetja morajo pridno kolobariti Jamnikove delnice. S tem si omogoča, da lahko postavlja njemu naklonjene člane v nadzorne svete. Jamniku naklonjeni nadzorni sveti imenujejo njemu naklonjene uprave. Le ti vodijo podjetje in mrežijo navzkrižna lastništva med podjetji (cross sharing).  Vprašajte predsednika uprave Krka Jožeta Colariča, ki bi se Jamnika ob prvi priložnosti takoj znebil v nadzornem svetu Krke. Če bi to lahko naredil, ne glede na vlado.


				Foto: Posnetek zaslona: Krka			Foto: Posnetek zaslona: Krka

Sedaj se sprašujete, zakaj bi dolgoletni državni uradnik Jamnik po vseh teh razkritih podatkih sploh odrekel svoji marioneti Golobu? Odlični poznavalci Jamnika nam vedo povedati, da pri njem ni pomembno, ali je na oblasti leva ali desna vlada. Sam vladar državnega gospodarstva v naši državi noče nikoli iti v odprti konflikt ali vojno. Je pa tako, če Jamniku ne izpolniš vseh želja, ki jih želi, se ti hitro odreče.

Predstavimo vam en primer, da si boste lažje predstavljali. V primeru, da Jamnik opazi, da nekdo prične neavtorizirano koketirati z Jamniku  nevšečnim poslovnim taborom ali strujo, mu hitro odpove gostoljubje v podjetju, kjer je imenovan. Še huje pa je, če kdo od njih samo pomisli, da bi se vpletel v upravljanje deležev v parkiriščih. Kot na primer delnice v Kostićevi Gorenjski banki, ki so po Golobovem odhodu že zamenjale "lastnika".

Vsem zvestim Jamnikovim predsednikom uprav v delnih ali večinskih državnih družbah jim »nadzorni svet« zvestobo za naslednji mandat podaljša najmanj pol leta pred iztekom aktualnega mandata. Potrebuje dokaz?


				Foto: Posnetek zaslona- Delo			Foto: Posnetek zaslona- Delo

Spoštovani Slovenci, ste že pozabili na ime Marka Jazbeca, dolgoletnega poslušnega sledilca Jamnika iz Obale. Jazbec je tudi eden njegovih ključnih operativcev. Nekdanji predsednik SDH je bil tudi vodstveni kader v Banki Slovenija, SKB banki d.d., Drogi Kolinski, Interuropi, NLB in Hotelih Bernardin. Tako je časnik Delo poročal dne sedmega oktobra 2021 o novem podaljšanju mandata Jazbeca na čelu delne državne družbe Sava Re.  In to neverjetnih celih osem mesecev pred iztekom trenutnega mandata!

V primerjavi z Golobom je več kot očitno, da za samostojno delovanje mimo državnega uradnika Jamnika ni bilo večjih možnosti. Velika verjetnost je, da preprosto rečeno ostane brez novega mandata.

Kako dejansko vlada državni uradnik Jamnik v času sedanje vlade?
Vsi vemo, kako gre struktura odločanja. Vrhuška odločanja je SDH. Zelo radi se politiki vseh barv izgovarjajo, da imamo v Sloveniji institucije, ki skrbijo in nadzorujejo slovensko državno premoženje. 

Kot je znano, je nad GEN-I stoji krovno podjetje GEN-E, ki upravlja lastniško Nuklearno eleketrarno v Krškem. Realno spremljamo prepir med dvema državnima družbama, ki obvladujeta GEN-I.

Zdaj pa, kako dejansko Jamnik mirno vlada pod sedanjo desnosredinsko vlado. Njegova ključna operativca sta generalna sekretarja strank SDS Borut Dolanc in Nsi Robert Ilc. Avtor članka se je že pred meseci dobil na sestanku, kjer so Dolančevi prijatelji zatrdili, da se Dolanc v življenju ni nikoli srečal in slišal z državnim uradnikom Jamnikom.


				Borut Dolanc in Robert Ilc. (Foto: Facebook)			Borut Dolanc in Robert Ilc. (Foto: Facebook)

To drži, a kdo je govoril, da sta se morala srečati ali pogovarjati? Stik z najvišjimi vrhovi v sedanji vladi in Dolancu, Jamniku omogoča t.i. "wunderkind" in eden izmed osrednjih koordinatorjev Borut Petek. Njuni stiki segajo v čas prve Janševe vlade in trajajo še danes. Petek velja za "slepega vernika" delo in lika Boruta Jamnika. Prav preko Petka ohranja Jamnik svoj status quo v trenutni vladi.

V naših člankih smo že večkrat razkrili, da naj bi  stranko Nova Slovenija  obvladovali Janez Škrabec, Marko Pogorevc in Stojan Petrič s pomočjo Roberta Ilca. Poglejte si, kako v Delu na zelo prijazen način promovirajo stranko Novo Slovenijo. Kdo izmed teh je direktna linija do Jamnika? To je Janez Škrabec, dolgoletni lastnik podjetja Riko.

Tako so naši viri opazili Škrabca in državnega uradnika Jamnika na sprehodu po Bledu v preteklosti. Škrabec je že dlje časa tesno povezan s Jamnikom. Strokovnjak za beloruske-ruske posle že v drugi generaciji, je poglobljeno povezan z odvetnikom Miro Senico, ta pa naprej.... Se še spominjate združenja "mladih" managerjev YES? 

				Borut Petek, Marko Pogorevc, Stojan Petrič in Janez Škrabec. (Foto: Posnetek zaslona- Mediaspeed, STA)			Borut Petek, Marko Pogorevc, Stojan Petrič in Janez Škrabec. (Foto: Posnetek zaslona- Mediaspeed, STA)

Kako je Damir Črnčec pogruntal modus operandi Boruta Jamnika in zakaj je dejansko padla Šarčeva vlada?

Vsak kdor spremlja državno politiko se odlično spominja mesarskega klanja znotraj Šarčeve vlade. Kot veste, je bil osrednja "persona non grata" Šarčeve vlade takratni sekretar za državno varnost v kabinetu predsednika vlade Damir Črnčec.

Z obveščevalnimi podatki je tako nadziral vse koalicijske partnerje. Spomnite se samo, kako je lepo namočil vodjo poslanske skupine SD Matjaža Hana v zadevi Petrol. Ali pa »policijska kontrola« sina Alenke Bratušek.

Državni uradnik iz Modre zavarovalnice je vedel, da je Črnčec zelo nepredvidljiv. Tudi ve, da ima Črnčec bogato zbirko informacij, ki jih lahko kadarkoli uporabi proti vladarju iz ozadja. Jamnik je tako preko svojih selov na zvit način uničil takratno Šarčevo vlado. Najprej je v DZ "padel" zakon o ukinitvi dopolnilnega zavarovanja. S tem pa je bilo tudi konec ljubezni med Levico in Šarčevo manjšinsko vlado.

				Gregor Golobič, Damir Črnčec in Bojan Petan. (Foto: STA)			Gregor Golobič, Damir Črnčec in Bojan Petan. (Foto: STA)

Sledila je pretkana dvojna igra Jamnika, kjer je odlično izigral režiserja tranzicijske levice Gregorja Golobiča. Po avtorjevem spominu sodeč je že v enem izmed svojih člankov Bojan Požar razkril, da sta Šarcu odstop predlagala Gregor Golobič in Bojan Petan. Govorila sta mu, da mu vse ankete javnega mnenja kažejo odlični volilni rezultat in bo imel veliko boljši volilni rezultat kot drugi. Naivni Šarec ju je ubogal in 27. januarja 2020 (hvala Marjan!!) sporočil, da odstopa z mesta predsednika vlade. Morate pa vedeti, da si Jamnik in Golobič nista več blizu. Z imenovanjem sedanje vlade je dal državni uradnik iz Modre zavarovalnice Golobiča ponovno na led. 

Pa še nekaj. Ali so res bili Šarčevi fantje tako naivni, da lahko po telefonu pokličeš ključno Jamnikovo zaupnico Ireno Prijović ter ji poveš, koga mora zamenjati. Zlato pravilo je, da Irene Prijovič nihče po telefonu ne kliče za kadrovske menjave. Tega ni vedel takrat Brane Kralj, s tem pa je tlakoval začetek konca vladavine "kamniških fantov" in Damira Črnčeca.

Kdo je soustvaril kariero državnega uradnika Boruta Jamnika?
Čas je, da se enkrat za vselej razkrije, kdo je sploh soustvaril Boruta Jamnika? To je nihče drug, v prispodobi daje videz samooklicanega rejnika Boruta Jamnika, Bruno Korelič - vladar Obale iz ozadja. Že vsa leta to osebno jezi državnega uradnika Jamnika.

Ste se kdaj spraševali, od kod so velikokrat rojeni oz. prebivajo vplivni člani »vzporednega mehanizma globoke države? Ja, iz Koroške. Koreliču je uspelo povezati prav strujo z Obale in Koroške, ki imajo pod seboj zloglasne iztirjene ostanke varnostne službe v nekdanjem režimu. Konkretni iztirjeni kadri bivšega SDV nakazujejo le na to, da gre za tipični sindrom v postkomunističnih državah. Dokaz za to je tudi, da v času samostojnosti v tridesetih letih ni uspelo še nobeni vladi postaviti ustreznega pravosodnega reda. To je pa tudi temelj vsake pravne države.


				Bruno Korelič. (Foto: STA)

Bruno Korelič. (Foto: STA)

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Mon, 5. Jun 2023 at 19:20

0 ogledov

Fužinski morilec je bil Vule Dule! Obe žrtvi ubil zaradi domnevne prevare, na koncu si je sodil sam!!!
Fužinski morilec v lokalu Sombreru je bil Dule Vule oz. Ludi Dule (tako se njegovo ime pojavlja na Facebooku op. a.). Obe žrtvi je ubil, ker se je počutil ogoljufanega s strani obeh lastnikov zastavljalnice zaradi domnevne vrednosti zlatnikov. Po kratkem pogovoru ju je z orožjem ubil. Kasneje se je odpeljal v okolico ljubljanske predela Polje in si na koncu sodil še sam. Glede na zadnje njegove objave pa se verjetno lahko domneva, da je dogodek načrtoval dlje časa. Vule Dule. (Foto: Facebook)V črni barvi lahko vidite policijske specialce. (Foto: Bralec Prava.si)Foto: V okolici lokala Sombrero se je zgodilo streljanje, kjer sta umrli dve osebi. Vzrok za njun umor, da sta morilca Dule Vule ogoljufala zaradi zlatnikov. (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Več informacij kmalu ...Luka Perš

Mon, 5. Jun 2023 at 09:17

0 ogledov

Vili Kovačič vložil kazensko ovadbo proti ustavnim sodnikom! Kdo bo Jamnikov kader, ki bo vladal na RTV?!!
Ena večjih političnih medijskih fars v Sloveniji je dogajanje o uveljavitvi zakona o RTV Slovenija sprejet v državnem zboru v času sedanje vlade dr. Roberta Goloba. Zakon je dobil svojo potrditev na referendumu. Nakar je sledila po mnenju avtorja sodna farsična (tragi) komedija na Ustavnem sodišču. V mesecu februarju je tako pet ustavnih sodnikov glasovalo za začasno zadržanje nekaterih členov zakona, ki so se nanašali na izvolitev novih organov RTV Slovenija. Po več mesecih mencanja so s čudno odločitvijo sprejeli odločitev in odpravili začasno zadržanje. Prvo podpisani pod ustavno pobudo dr. Peter Gregorčič pa je skupaj s pravnikom Matejem Avbeljem že vložila pritožbo na Evropsko sodišče za človekove pravice. Upajmo le, da bodo sodniki ESČP odločali svobodno in brez prišepetevanja Ane Vilfan Vospernik, Katarine Zidar in Tine Korošec. Uveljavitev zakona pa bo tudi povzročila, da bodo kadri Boruta Jamnika imeli priložnost, da bodo s pozicije t.i. nadzornega sveta diktirali gospodarske in politične odločitve novega vodstva RTV Slovenija. Avtorja še danes zanima, kdo je Barbari Rajgelj prišepnil, da mora v nadzornem svetu sedeti član Jamnikovega Združenja nadzornikov Slovenije. V nadaljevanju pa si lahko preberete vloženo kazensko ovadbo Vilija Kovačiča proti ustavnim sodnikom Mateju Accetu, Rajku Knezu in Špelci Mežnar zaradi njihove odločitve o ustavni presoji nekaterih členov o RTV Slovenija. Prav Mežnarjeva naj bi bila tista sodnica, ki naj bi z zakulisnimi odločitvami vplivala na spremembo glasovanja tako Rajka Kneza kot Špelce Mežnar. Besedilo vložene kazenske ovadbe Vilija Kovačiča proti ustavnim sodnikom Mateju Accetu, Rajku Knezu in Špelci Mežnar:Okrožno Javno tožilstvo Ljubljana in Policija Ljubljana datum 05.junij.2023 KAZENSKA OVADBA IN OBTOŽNICAPodpisani udeleženec referendumske kampanje o zakonu o RTVSLO, aktivni državljan Vili (Vilijem) Kovačič in predsednik društva Davkoplačevalci se ne damo vlagam Kazensko ovadbo zoper ustavne sodnike in sicer:dr. Mateja Acceta, dr.Rajka Kneza in dr.Špelco Mežnar in predlagam njihov kazenski pregon zaradi sledečih dejstev: Kazenska ovadba temelji na vladavini prava in na dejstvu, da smo pred zakonom vsi državljani enaki in da zakoni veljajo - tudi za ustavne sodnike in je njihova ne-odgovornost zaradi neizpodbitnega nevestnega dela v službi - ki jo ti isti sodniki celo sami javno priznavajo, še toliko večja in povsem nedopustna. Glede na funkcijo ustavnega sodnika , ki jo zasedajo, pa je teža njihovega nezakonitega dejanja še toliko večja, ker bo namreč imela negativne družbene posledice za celotno družbeno skupnost in celotno državo.Kazensko ovadena sodnica in oba sodnika so tudi kršitelji svojih lastnih odločitev iz leta januarja 2019, ko je zaradi nedopustnega privilegiranega položaja vlade v referendumski kampanji Ustavno sodišče z 9:0 sprejelo odločitev, da se referendum razveljavi. Isti sodniki pa zdaj kršijo tudi lastno odločitev in prisego v D Z.Pred sejo novega programskega sveta, zato opozarjam, da je bil ta ustanovljen pod pritiskom številnih groženj sedanjim svetnikom in vodstvu RTVSL - tako s s strani predsednika vlade dr. Roberta Goloba kot tudi groženj s strani skrajno pristranskih na RTVSLO zaposlenih novinarjev in poslancev vladajoče koalicije ter je zato novi zakon o RTVSLO izsiljen z nelegalno in nezakonito odločitvijo o ukinitvi začasnega zadržanja s strani Ustavnega sodišča, ki omogoča konstituiranje nelegalnega in nelegitimnega novega programskega sveta. Zato pozivam tožilstvo in policijo ter vse druge organe pregona, da nemudoma ustavijo postopke, raziščejo zadevo in ukrepajo ter dokončno ustavijo to za demokracijo skrajno škodljivo in in nedopustno početje.Povsem sprevržena pa je argumentacija predsednika Ustavnega sodišča v oddaji Odmevi, da je s suspenzom zadržanja pred presojo ustavnosti zakona moral zaščititi zakonodajni postopek, to je zakonodajno vejo oblasti, kar kaže na popolno ignoranco in povsem nedopustno in sprevrženo nerazumevanje ustavne demokracije in funkcije ustavnega sodnika, ki ga očitno g. Acceto jemlje prvenstveno kot servis vladajoče politike. Skrivanje tega početja za depolitizacijo pa je globoko sprevrženo dejanje. Delitev oblasti, ne pa njeno spajanje v eno-umje, je aksiom demokracije.Tožilstvo in organi pregona so dolžni zaščititi ustavno demokracijo, kadar ena veja oblasti (tokrat izvršna in zakonodajna) zlorabljata drugo – ne za javno dobro, ampak za svoje klikarske in privatne interese. Zato pričakujem od organov pregona, da nemudoma ustavijo začete postopke in prisilijo samovoljno in dezorientirano ustavno sodno oblast k spoštovanju priznanih minimalnih demokratičnih standardov demokracije.Slovenija zaenkrat še ni afriška ampak evropska država. Tudi še ni fašistična država, zato jo zaščitite, da to ne postane. Vili KovačičNa straški vrh 261000 LjubljanaTel: 040 203-524Ovadba in obtožnica je paralelno poslana tudi po običajni priporočeni pošti.Luka Perš

Fri, 2. Jun 2023 at 10:06

1716 ogledov

ŠKANDALOZNO! Novinar Mladine Erik Valenčič zmerja Bauerja z "nacijem", Bauerjevo podjetje pa oglašuje v MLADINI!
Novinar Mladine Erik Valenčič velja v slovenskem novinarskem prostoru eden osrednjih "lovcev" na slovenske "nacije." Med protesti proti tretji vladi Janeza Janše so se kot podporniki vlade na protestih prikazali Rumeni jopiči. Seveda so osrednji slovenski mediji naredili afero, ker so vse pripadnike Rumenih jopičev ožigosali za naciste, ker so v preteklosti sodelovali v t.i. društvih z nacistično tematiko. Vendar eno je preteklost, eno je sedanjost. Vendar Žiga Bauer ni nikoli bil član ali sodeloval na njihovih dogodkih. V naše uredništvo smo prejeli zanimivo besedilo, kjer je razkrito, da je Žiga Bauer in njegovo podjetje finančno podpiralo reviji Mladina in Monitor v lasti družbe Mladina d.d. Še več, s testiranjem njegovih električnih koles so Bauerjevemu podjetju povzročili za slabih 200 evrov škode. Nič, razkrito je še eno dejstvo o Mladini. V preteklosti se je že razkrilo, da je bilo oz. še je v lasti vplivne finančne udbovske družbe KD 1909. Zdaj pa se je razkrilo, da so Mladino financirali tudi "naciji"! Besedilo, kot smo ga prejeli objavljamo v originalni obliki kot smo ga prejeli.Kako je Žiga Bauer financiral udbovsko Mladino!"Leta 2021 se je torej zgodil medijski linč zoper Žiga Bauerja, njegovo soprogo in svate na Bauerjevi poroki. Novinar Erik Valenčič iz Mladine je poroko izkoristil za politično blatenje in diskreditacijo dolgoletnega osebnega prijateljstva s poslancem SDS Žanom Mahničem, ki je bil prisoten na poroki kakor tudi Bauerjev prijatelj Žan Žalc, ki ga prav tako pozna Bauer še iz študentskih let.Erik Valenčič je zaradi zgoraj omenjenih oseb v medijih objavil sliko z Bauerjeve poroke ter Bauerja in njegove svate označil za skrajne desničarje in (neo)naciste.Medijski linč se je dogajal tik pred volitvami v letu 2021, kar je jasen pokazatelj, da je bil glavni namen Valenčiča očrniti Mahniča in njegovo stranko, četudi na tako podel in nizkoten način.To je bila za vse prisotne na poroki huda žalitev. Popolnoma je jasno, da so bili Bauer, njegova žena ter njuni svatje na poroki kolateralna škoda v tem konkretnem primeru. Valenčič je želel prikazati, da se Mahnič in Žalec poznata, se družita na skupnih dogodkih, Bauer pa naj bi bil povezovalni člen med njima, zato je Bauerjevo poroko označil kot »neonacistično druženje«, kar je bilo za vse udeležence skrajno žaljivo.Pred kratkim je celo kontaktiral Rotary klub Domžale (gre za dobrodelno organizacijo, katere član sem) ter člane spraševal zakaj je Bauer njihov član, saj naj bi bil po njegovem neonacist. Spraševal je, kakšni so postopki izključitve in dejal članom, da se bodo članki v Mladini pojavljali skozi celo leto. Novinar očitno meni, da si lahko v naši državi privošči karkoli in za to ne bo nobenih pravnih sankcij, na tak način pa Bauerjevi družini uničuje življenje. Vsi udeleženci na poroki pa odločno zavračajo nacizem in vse totalitarne sisteme.Glede na vse to, so Bauerja osebno kakor tudi njegovo podjetje poklicali ter jih prosili in spodbujali k oglaševanju v časniku Mladina in Monitor, ki sta reviji podjetja Mladina d.d. Ponudbo so sprejeli, saj osebno nimamajo nobenih zadržkov pri sodelovanju s komerkoli.Tako že drugo leto preko Baurjevega podjetja redno poslovno sodelujejo in oglašujejo tako v fizični reviji kot tudi na spletnih straneh revij Mladina in Monitor. Pred kratkim so celo iz podjetja Mladina d.d. dobili idejo, da bi v njihovi reviji Monitor (revija podjetja Mladina d.d.) naredili novo zgodbo v smislu testiranja različnih proizvajalcev električnih koles.Prosili so jih, da bi jim brezplačno posojali električna kolesa, oni pa bi izkušnje in same teste objavili v njihovi reviji. Zaradi dobre volje Bauerja in želje po nadaljnem sodelovanju so jim popolnoma brezplačno posodili električna kolesa v skupni vrednosti cca. 16.000 eur, ki so jih stestirali in v njihovi reviji objavili teste koles. Dodajajo, da so jim na samih kolesih po testiranju naredili škodo. Kolesa so spraskali ter na enem izmed koles popolnoma uničili disk, škodo je moralo kriti Baurjevo podjetje, saj so jim zavrnili plačilo škode, ki so jo povzročili oni. Škode niso hoteli poravnati, četudi je to bila njihova dolžnost. Njihov glavni urednik Matjaž Klančar, jim je napisal, da je proti plačilu škode in da škode ne bodo poravnali.Nesprejemljivo je, da jih iz podjetja Mladina d.d na službeni telefon in zasebnoosebno številko Bauerja kličejo, pošiljajo SMS sporočila in spodbujajo k oglaševanju, v času naših oglasov pa ga istočasno v njihovi reviji in na njihovi spletni strani z izjemno žaljivimi članki blatitjo in ozmerjajo s tako hudimi obtožbami.Popolnoma je jasno, da bo zaradi njihovih dejanj prišlo do splošnega zgražanja predvsem njihovih bralcev, saj Bauerja ozmerjajo z neonacistom, po drugi strani pa od njega pričakujejo ter ga spodbujajo k sodelovanju in oglaševanju v njihovih medijih oz. revijah (tukaj se jasno prikaže njihov pravi obraz). Z veseljem pa vam naslednjič dostavimo še korespodenco dogovarjanja glede oglasov in ponudb s strani podjetja Mladina d.d.Ker so pred dnevi prejeli njihovo novo ponudbo za oglaševanje v reviji Mladina, je Baier glavnemu uredniku Mladine Gregorju Repovžu in direktorici Denis Tavčar poslal dopis, da zahteva prenehanje načrtnega blatenja in škodovanja v obliki neresničnih člankov. Omenil jim je, da bo primoran prekiniti sodelovanje s podjetjem Mladina d.d., v kolikor se neresnični in skrajno žaljivi članki ne končajo. Ker se niso želeli opravičiti in izbrisati slike z Bauerjeve poroke, je prekinil poslovno sodelovanje z podjetjem Mladina d.d."Luka Perš

Thu, 25. May 2023 at 12:07

3342 ogledov

Ali je to začetek konca Damirja Črnčeca?! Razkriti vsi ključni operativci Damirja Črnčeca!!! Od SDS, LMŠ pa vse do SVOBODE!!!
Spletni medij Topnews je objavil članek z naslovom Ekskluzivno: Anonimka o “patriotskih igrah” v tajni službi Sovi ali kako sem postal “medijski morilec št. 1 po naročilu DČ-ja (Damirja Črnčeca)”. Besedilo je nastalo novembra 2022 in do potankosti secira profil Damirja Črnčeca. V besedilu se pojavi veliko navedb, o katerih so slovenski mediji različnih svetovnih nazorov veliko pisali v preteklosti. Lahko pritrdimo, da so se v tem besedilu veliko navedb izkazale za resnične. Besedilo pa tudi razkriva, da je Črnčec vedno vedel izkoristiti kadre politične opcije, ki ji je pripadal. Tako je v preteklosti za svoje akcije izkoristil t.i. podpornike in tudi člane sedanje največje opozicijske stranke Slovenske demokratske stranke. Po sporu s predsednikom SDS Janezom Janše pa je našel priročno politično žrtev v Marjanu Šarcu in njegovi stranki Lista Marjana Šarca. Šarčeva stranka pa je kot bombonček za nagrado dobila pripojitev k trenutni največji vladni in parlamentarni stranki Gibanje Svoboda pod vodstvom aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Jasno je, da besedilo razkriva dobesedno vojno med t.i. kadri Damirja Črnčeca in ostalimi zaposleni v slovenski obveščevalni službi. Črnčec je le izkoristil politično priložnost in zgradil mrežo kadrov, ki zasedajo pomembne pozicije v Sovi, Furs-u, vojaški obveščevalni službi, policiji in izbranih novinarjev v slovenski medijski krajini. Med ključnimi osebami v mreži Damirja Črnčeca se v besedilu pojavljalo Andrej Fefer, Irena Dolanc, Bruno Blažina, Robert Zirnstein, Branko Cvelbar, Primož Britovšek, Stojan Jereb, Vili Španinger, Dejan Matijević, Irena Španinger, Špela Boc, Debran Božič in Rajko (Darko) Kozmelj, Vida Žurga, Igor Kršinar (novinar Reporterja), Suzana Perman (sedaj voditeljica in urednica informativne oddaje Svet na Kanalu A), Vladimir Vodušek (Topnews) in dolgoletna zaupnica Boruta Jamnika Vesna Vuković (sedaj generalna sekretarka Gibanje Svoboda, prej novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano). Med ključnimi operativci Damirja Črnčeca se pojavlja tudi sedanji direktor Slovenske obveščevalne službe Joško Kadivnik. V delu besedila je tudi naslovom IV. Sporni stiki z osebami v tujini, obsojenimi zaradi organiziranega kriminala. Tukaj se pojavlja ime nekdanjega dolgoletnega vodje makedonske obveščevalne službe UBK Saše Miljakove. Lahko pa povemo iz lastnih izkušenj, da smo Črnčecu na Twiterju enkrat omenili eno ime in je lastnika medija Prava takoj blokiral. Celotno besedilo se sklada tudi z zadnjimi javnimi pismimi dr. Damjana Žuglja, da v Sloveniji ni t.i. levih in desnih. Tudi besedilo dokazuje, da je Damir Črnčec postal t.i. "oseba država v državi" za interese obalne klike, kjer izkorišča svoje nastavljance z vseh ideološko različnih političnih opcij za dosego ciljev drugih. Črnčec je vedno bil obveščevalec in ve se, da obveščevalci radi ponujajo svoje usluge zainterisiranim osebam, ki znajo ceniti skozi kariero pridobljeno vedenje!!! Vse to smo v našem mediju tudi večkrat razkrili, ko smo med drugim napisali, da je Črnčec postal vojak OBALE oz. ljudi z Ankaranskega-Hrvatinskega griča. Vendar pa je očitno pozabil na bivanje v času korona krize v Jagodju pri Izoli. Črnčec pa je v Jagodju dobil tudi "razsvetljenski obalni moment" za njegov ponovni vzpon. A Damir je pozabil, da ni znal dovolj ceniti dobrohotnost obalne klike!!!Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-Topnews Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsLuka Perš

Tue, 23. May 2023 at 20:14

2668 ogledov

Bo morala Golobova Tinca zaradi hranjenja nutrije plačati globo v višini med 420 in 1200 evrov?!!
"Z globo od 420 do 1.200 evorv se za prekršek kaznuje posameznik, ki krmi divjad v nasprotju z načrti lovskoupravljavskih območij, pravi 77. člen Zakona o divjadi in lovstvu http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3780. Nutrije so divjad, glej http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED3478. A je pismo z globo že na poti?", je razkril očitno kršitev uporabnik Twitterja Mario Plešej. Spremljevalka trenutnega predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba Tina Gaber je znana zagovornica pravic živali. Del slovenskih medijev je poročal, da je v Ljubljani skokovito narastlo število nutrij v predelih Ljubljanice in Ljubljanskega barja. Tako se je v javnosti ena izmed idej porodila, da bi se izvedel odstrel nutrij.Gabrova kot znana influencerka je posnela kratki video, kjer je hranila eno izmed nutrij. Ob tem pa tudi napisala, da je odločno proti odstrelu nutrij. Pojavila pa se je tudi peticija na spletu, kjer nasprotujejo odstrelu nutrij. Omenjeno peticijo pa je do sedaj že podpisalo 15 tisoč ljudi. View this post on InstagramA post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)Še pri tako nedolžni stvari lahko posameznik krši zakonodajo in mu lahko preti plačilo globe. Tina Gaber je pač na svoj način izrazila podporo nutrijam, ki se uvrščajo med divjadi. Natančneje v Uredbi o določitvi divjadi in lovnih dob so nutrije uvrščene v družino prostoživečih sesalcev po tretjem členu uredbe. V 77. členu Zakonu o divjadi in lovstvu pa med drugim piše, da bo z globo od 420 do 1.200 evrov kaznaje za prekršek posameznika če krmi divjad v nasprotju z načrti lovsko upravljavskih območij (prvi odstavek 41. člena). V prvem odstavku 41. člena piše, da je krmljenje divjadi je dovoljeno le za tiste vrste divjadi in na lokacijah, predvidenih z načrti lovsko upravljavskih območij.Sledeč po videoposnetku je Tina Gaber zelo verjetno nehote kršila zakonodajo in bi morala biti tudi oglobljena. No, mi ne mislimo pošiljati pozivov na ustrezne strokovne neodvisne instucije, ampak pričakujemo, da bodo urgirali sami.Luka Perš

Mon, 22. May 2023 at 23:36

1227 ogledov

Razkrivamo sporne medijske operacije Dragana Šolaka v Bolgariji in jih preplačal za več kot 100 MILIJONOV EVROV!!!
V našem mediju smo o balkanskem medijsko-telekomunikacijskem mogotcu Draganu Šolaku že velikokrat pisali o njegovih spornih poslih. Šolak, državljanu Srbije s slovenskim in malteškim potnim listom je s pomočjo nekdanjega direktorja Cie Davida Petreusa zgradil v nekaterih državah Zahodnega Balkana medijsko-telekomunikacijski-turistični imperij. Vendar vse kaže, da Šolaka pestijo velike finančne težave. Tako smo v našem mediju poročali, da ima Šolokovo podjetje United group za štiri milijarde dolgov. Analitik z oddaje Ura moči Miran Videtič pa je tudi zapisal, da bo Šolak del svojega imperija prisiljen prodati srbskemu Telekomu. O Draganu Šolaku smo pisali v našem mediju v člankih z naslovi Kurir: Vplivna članica Šolakovega United Group Dragica Pilipović Čefi kot zaposlena v EBRD odobrila 18,5 milijonski kredit!, Imperijal: Dragan Šolak taji, da je lastnik miamijske vile, vredne 27 milijonov dolarjev!, Šolakova United Group tone kot Titanik, dolg presega 4 milijarde evrov,, David Petraeus je angel varuh balkanskega medijskega imperija Dragana Šolaka! To je realna podružnica CNN za Balkan! in Slovenija azil za Šolaka: Golob dirigira, Muženič orkestrira, Vrabec pa pleše! SOVA, ZBUDITE SE!!!Foto: Prava.siVsebina naših člankov je že zdavnaj razkrinkala sedanje panične medijske napade na nekdanje vodstvo Urada za preprečevanje pranje denarja. Dragan Šolak pa je prišel spet v ospredje ob zadnjih "šokatnih" rakritij na Uradu za preprečevanje pranje denarja v času vodenja dr. Damjana Žuglja v času zadnje Janševe vlade. Slovenski medijski MSM uprizarja celo tedensko medijsko histerijo, da je Žugelj izvajal državni udar. Žugelj ni ostal dolžan in je v treh obširnih sporočilih za javnost razkril, da za vsemi hudimi medijskimi in političnimi napadi na njegovo delo stoji Obala in posamezniki iz Ankaranskega-Hrvatinskega hribu. Žugelj pa je eden redkih, ki je v vseh treh pismih razkril delovanje Obale. V našem mediju pa o tem opozarjamo že več kot leto dni o fenemonu Obala!Foto: Posnetek zaslona Srbija danasŠolak za bolgarske medije zapravil 1,2 milijardi!!! Preplačal jih je vsaj za 100 milijonov evrov!!!Šolakov osrednji regionalni informativni medij za Slovenijo N1 Slovenija predstavlja kot spoštovanega balkanskega poslovneža. Obstaja pa tudi njegova temnejša poslovna plat. Mi se bomo tokrat osredotočili na njegove bolgarske poslovne avanture. Na spletu smo našli članek z naslovom ISTRAŽIVANJE! Korupcionaška afera Junajted Grupe: Šolakov kriminal u Bugarskoj v spletnem mediju Srbija danas z dne 19. maja 2023. V njem dokaj natančno opišejo sporno delovanje Šolaka na bolgarskem medijskem trgu.Med drugim razkrivajo, da je Šolak za nakup dveh pomembnih bolgarskih medijskih hiš zapravil kar 1,2 milijardi evrov! Tako je za 970 milijonov evrov kupil Vivakom in za 290 milijonov evrov medijsko hišo Nova, izdajateljico medija Nova.rs. Kot pišejo omenjeni srbski medij, bi naj Šolak preplačal omenjena medija v skupni vrednosti med 100 do 120 milijonov evrov! Preplačila pa so bila namenjena nekaterim sumljivimi bolgarskimi tajkuni, ki so imele odlične povezave s takratnim vrhom bolgarske politike. Sporna nakupa obeh medijev sta se dogajala v obdobju šestih mesecev med leti 2020 in 2021.Eno osrednjih vlog je odigral bolgarski medijski tajkun Delyan Slavchev Peevski. V preteklosti je bil kot namestnik ministra v letu 2007 v vladi bolgarskih socialistov vpleten v korupcijski škandal, a so preiskavo proti njemu opustili. Peevski pa se je vrnil nazaj na staro delovno mesto. Julija 2013 je za zgražanje v bolgarski javnosti poskrbela novica, da so ga v bolgarskem parlamentu izvolili za predsednika Državne agencija za nacionalno varnost. Po hudih protestih bolgarskih državljanov je parlament mesec dni kasneje spremenil odločitev. Bil je tudi večkratni poslanec stranke DPS- Demokratična stranka za svobodo in pravice. V nemškem Spieglu pa so zapisali, da Peevski pooseblja oligarhični sistem klientelizma kot nihče drug.Foto: Posnetek zaslona-ICJŠolak prevzel celotne medijski imeperij Peevskega, ki je pod udarom mednarodnih sankcij Združenih držav Amerike in Velike Britanije! Peevski se znašel tudi v aferi Pandora Papers!Sporni bolgarski poslovnež je s svojim medijskim koncernom New Bulgarian Media Group od leta 2013 nadzoroval 80 % distribucije tiskanih medijev. 27. januarja 2021 pa je svoje medije prodal Šolakovi družbi Southeastern Europe United Group, hčerinskemu podjetju krovnega Šolakovega medijskega imperija United Group. Šolak pa je z nakupom Vivicoma in Nova group dejansko postal bolgarski medijski mogul.Mediji Zahodnega Balkana so poročali, da je bil dejanski lastnik Nova Group v resnici Peevski. Bolgarska javnost je bila takrat zelo kritična, saj je Preevski svoje medije uporabljal predvsem za izsiljevanje in blatenje političnih nasprotnikov takratnega režima.Ob Šolakovem nakupu Peevskega medijskega imperija se je že takrat špekuliralo, da se hoče Peevski se s prodajo imperija rešiti sankcij Združenih držav Amerike.Peevski pa je se v preteklosti znašel tudi v obsežnem novinarskem raziskovalnem projektu Pandora Papers. V njih so razkrili, da je imel Peevski v lasti lasti podjetja Verum International Ltd., ki ga je januarja 2016 na Sejšelih ustanovil lokalni ponudnik Alpha Consulting Ltd. En delničar podjetja Verum International je bilo podjetje Peevskega s sedežem v Dubaju, IGWT Ltd., ustanovljeno leta 2015 za poslovanje v prosti coni Ajman , v Ajmanu, Združeni arabski emirati, za opravljanje »splošnega trgovanja«, »naložb« in »svetovalnih storitev«. Peevski je 1. julija 2018 svoja deleža v Verum International in IGWT prenesel na svojega dolgoletnega sodelavca in odvetnika Aleksandra Paraskevova Angelova. Verum International je bil likvidiran maja 2019. V preteklosti pa se je tudi pisalo že o domnevnih Šolakovih družbah na Sejšelih in v Belizeju. Lahko sklepamo, da sta oba imela podobni poslovni model.Srbija danas pa tudi razkriva, da se je bolgarski medijski prijatelj Šolaka znašel pod udarom mednarodnih sankcij. Kot so v preteklosti poročali nekateri mediji Zahodnega Balkana, je imel Preevski v lasti gradbeno podjetje, ki pa je skrbelo med drugim za t.i, vzporedno trgovino tihotapljenja cigaret. S tem kapitalom pa je Preevski financiral v Turčiji prepovedana kurdska politična gibanja. Ena izmed njih pa so se znašle tudi na seznamu terorističnih organizacij. Preevski se je že od junija 2021 znašel pod t.i. individualnimi sankcijami ZDA zaradi vpletenosti v korupcijo, ki je v veliki meri izhajala iz znatnega vpliva in moči, ki jo je imel Preevski nad bolgarskim političnim establišmentom in mediji. Natančneje, Delian Peevski je bil sankcioniran s strani Američanov, ker se je ukvarjal s trgovanjem z vplivom in podkupovanjem, da bi se zaščitil pred javnim nadzorom in nadzoroval ključne institucije in sektorje v bolgarski družbi.Sankcije proti Peevskemu je februarja 2023 s podobnimi obrazložitvami uvedla tudi Velika Britaniji.Šolak pa tudi rad trdi, da ni povezan s t.i. "rusko propagando oz. mediji, ki poročajo izključno v korist Rusije. Spoštovani Dragan Šolak, si že pozabil na svoje lastništvo spletnega medija Insajder?Luka Perš
Teme
Dvojec Jamnik Golob borut jamnik Robert Golob Modra zavarovalnica GENI bruno korelič Gregor Golobič damir crnčec

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko?