Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOSJE VOLITVE 2022: Še zdaj ne vemo kdo je ZMAGOVALEC na volitvah?!
Dr. Robert Golob postal VEREN in pričel VERJETI v lasten rezultat! Kdo bo zmagovalec v t.i. državljanski vojni med koroško strujo starih obveščevalnih struj pod vodstvom Janeza Zemljariča in obalnih samodržcev s operativcem Borutom Jamnikom?
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 25. April 2022 ob 16:16

Odpri galerijo

Janez Zemljarič, Robert Golob, Gregor Golobič in Borut Jamnik. (Foto: Sta)

Se sprašujete, kdo je sploh dejanski zmagovalec nedeljskih volitev? Po razglasitvi zmagovalcev so mislili, da so zmagovalci štirje. To je poslovni obveščevalni krog koroške struje pod vodstvom Janeza Zemljariča, poslovno omrežje Gregorja Golobiča skupaj s Francijem Zavrlom in Bojanom Petanom, sam Robert Golob in mefisto slovenskega gospodarstva, državni uradnik z Modre zavarovalnice Borut Jamnik. Gregor Golobič, Franci Zavrl in Bojan Petan, katerim je Jamnik že zdavnaj prevzel njihovo omrežje in jih spravil na rob propada. Ob tem jih je popolnoma in povsem obobužal so v bistvu dejanski zmagovalci nedeljskih volitev. Naredili so le tisto, kar znajo najbolje v Sloveniji. To je marketing, postavljanje medijske strategije in ustvariti koncept zmagati v posamezni volilni kampanji. A od vsega plena ne bodo imeli nič.  Ostanki starih struktur okrog službe državne varnosti t.i. koroška veja je naveza z ostarelim simbolom Janezem Zemljaričem na čelu. Ta struktura, ki je še vedno ena najmočnejših v državi, kjer so vsi vnuki, pravnuki in široka mreža ostankov službe državne varnosti vključeni. Zemljaričeva struktura poleg mreže obvladuje še znatna sredstva tako doma kot v tujini s t.i. črnimi fondi bivšega režima. Tudi to omrežje je obalna struja preko Boruta Jamnika v zadnjih petnajstih letih vseskozi dodobra zdelalo do te mere, da se še komaj držijo nad vodo. Oni so namreč prispevali levji delež glasov, ki so nasedli za njih hipnotičnemu zgodovinskemu sloganu SvoboDA, ki jih zdaj tjavleče v dokončni propad. Tretji namišljeni zmagovalec je sam Robert Golob. Le ta je kot umetno ustvarjeni simbol dobil 41 poslanskih mest in bil prav tako izigran s strani Jamnika, ko je ta preko aktualne vladajoče strukture poskrbel, da mu mandata na GEN-I niso podaljšali. Nato pa ga v volilnem boju nastavil kot maskoto Gibanje Svoboda kot neki Vučko iz sarajevskih zimskih olimpijskih iger. Golob še vedno misli. A je v celotni igri še najbolj pogrešljiv. Stara strukture so dale vedeti, da imajo za Goloba pripravljeni mnogo hujši material kot so bile razkrite afere v zadnjih dneh. Žal bo Golob v kratkem tako zasut z aferami, da bo moral odstopiti in morda še kaj hujšega. Vse to je spet zakuhal Borut Jamnik, ki je na koncu preko Boruta Petka do sedaj nategnil in izigral trenutnega predsednika vlade. Dlje, ko bo trajala saga, večje možnosti ima za zmago Jamnik. Naj se vsak zamisli, kako naj ukrepa. 

V našem mediju smo že večkrat razkrili, da poteka t.i. državljanjska vojna med strukturami starih obveščevalnih sil iz poslovnega kroga Janeza Zemljariča in obalnimi samodržci z operativcem Borutom Jamnikom. Dobili smo tudi informacije, da so v kontaktih po nedeljskem volilnem večeru ves čas Jamnik, Gregor Golobič in tudi nekdanji predsednik države Milan Kučan.


				Janez Zemljarič, Zoran Janković, Robert Golob, Boru Jamnik in Milan Kučan. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija, Žurnal 24, Gen-I in youtube)			Janez Zemljarič, Zoran Janković, Robert Golob, Borut Jamnik in Milan Kučan. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija, Žurnal 24, Gen-I in youtube)

Nihče izmed njih si ne želi, da bi bil Golob bodoči predsednik vlade, saj vedo, da so kupili mačka v žaklju. Morebitni bodoči predsednik vlade si zelo domišlja, da mu je padla sekira v med in misli, da bo z aktiviranjem propadlih strank KUL-a pomiril vse kapitalske interese vzporednega mehanizma.

Ja, nikoli se ne gre za bitko med t.i. levimi in desnimi, črnimi in rdečimi, saj je pomembno le, kdo ima nadzor nad pretokom denarja. Vsi vedo, kako je v času vladanivine na Istrabenz investicijski inženiring, Istrabenz Gorenje in kasneje v GEN-I bil Golob le izvajalec parkrišč cash flowa (denarnega toka) za kapitalske interese gospodarskih obalnih samodržcev. Z napovedjo Golobovega kandidata za ministra za zdravje se sluti, da so prvi zakulisni zmagovalci stare obveščevalne strukture Janeza Zemljariča. Enako so dale vedeti, da je pogoj za obstoj nove morebitne leveosredinske vlade imeti nadzor nad ministrstvom za notranje zadeve.

Za prvega osmoljenca po nedeljskem volilnem večeru je veljal kar sam Borut Jamnik, a je z intervencijo pri Urošu Slaku ( v povolilni oddaji so poleg treh predsednikov bodoče leve koalicije nastopila tudi sindikalista Branimir Štrukelj in Lidija Jerkič) že saniral začetni slab položaj. Golob pa misli, da bo z vključitvijo poražencev volitev na levi sredini imel mir pred medijskimi napadi, a se krepko moti.

Neprijetni posnetki, pogodbe, bančni računi bodo hitro udarile v javnost, če ne bo plesal po notah obveščevalnega vzporednega mehanizma. 


				Franci Zavrl. (Foto: Sta)			Franci Zavrl. (Foto: Sta)

Kdo bo izmed ugrabiteljev države bo veliki poraženec letošnjih parlamentarnih volitev?

Praznik demokracije se je po več mesečnih volilnih bojih med dvaindvajsetimi strankami zaključil v poznih nedeljskih nočnih urah. Ne glede na odličen rezultat zmagovalne stranke Gibanje Svoboda se je igra ponovno komaj dobro začela. Na prvi pogled se zdi, da bi lahko dobili stabilno levosredinsko vlado z 54 glasovi podpore v državnem zboru. Po tem sodeč bi lahko oddelali celotni mandat ter se na ponovne volitve odpravili leta 2026. 

Vendar je ena zgodbica levo/desno mainstremovske javnosti, popolnoma nekaj drugega, kaj se dejansko dogaja na terenu. Sedaj vam bomo predstavili vsa znana dejstva, o katerih nihče ne govori, a se dejansko to dogaja.

Vsi so pričakovali, da bosta Gibanje Svoboda in SDS prejela med 25 do 30 sedežev v novi sestavi državnega zbora. Tukaj je svojo priložnost videl povratnik na slovenski politični parket Zoran Janković. Ni naključje, da je povolilno zabavo po poročanju Nova24tv in naših več različnih virov bil plačnik zabave v štabu Gibanje Svobode Čeferinov nogometni operativec, predsednik NZS Radenko Mijatović. Po razglasitvi uradnih rezultatov je Janković hitro spoznal, da za njega ostaja samo Ljubljana, ne pa odločanje na Gregorčičevi. Ena izmed dejanskih najbolj ugodnih opcij je bila in se je pričakovalo, da nobene izmed GS ali SDS ne bi morala sestaviti celovite levo oz. desnosredinske vlade. 

Sedaj na prvi pogled kaže, da se bo v rekordnem času sestavila nova levosredinska vlada in bo s tem odgovorila na učinkovito delovanje sedanje desnosredinske vlade. Morebitni novopečeni predsednik vlade dr. Robert Golob pa je dejal, da bo v njihovi vladi sodelovali tako predstavniki poraženih levosredinskih strank na nedeljskih volitvah in predstavniki civilne družbe. Kaj pa vemo, mogoče pa bo Nika Kovač prevzela kakšno ministrstvo ali pa mesto državne sekretarke? Lahko bomo priča, da se ustanovi ministrstvo za svobodo in civilno družbo. Nič, gremo nazaj resni tematiki. Kaj so sladke težave, da se nova levosredinska vlada spet sesuje kot hišica iz kart?

Po besedah Bojana Požarja so glavni zakulisni zmagovalci Aleksander Čeferin, Drago Kos in Borut Jamnik. Potrebno je vedeti, da je bil državni uradnik z Modre zavarovalnice v nedeljskem večeru v resnici eden izmed osrednjih osmoljencev letošnjih volitev. Kje se to opazi? Prihajajoči minister zdravje in njegovi novi najožji sodelavci spadajo milje poslovnega kroga nekdanjih obveščevalnih služb pod vodstvom Janeza Zemljariča.


				Zoran Janković je spet spoznal, da je njegovo mesto v mestni hiši v Ljubljani, ne pa v prostorih Gregorčičeve. Janez Zemljarič in Zoran Jankovič. (Foto: STA)

Zoran Janković je spet spoznal, da je njegovo mesto v mestni hiši v Ljubljani, ne pa v prostorih Gregorčičeve. Janez Zemljarič in Zoran Jankovič. (Foto: STA)

Enako želijo obveščevalci nekdanje državne varnosti in SOVE na ministrsvo za notranje zadeve inšalirati obalna obveščevalca iz miljeja lastnika časopisne hiše Dnevnik Bojana Petana. Potrebno je vedeti, da sta se Jamnik in Petan srečala kot manjša lastnika Elektro Ljubljane pod vodstom vodje volilnega štaba Golobove Gibanje Svobode, Adreja Ribiča. Podobno je Nova24tv razkrila, da sta bila v preteklosti poslovno povezana Ribič in Petanov dežurni ustvarjalec javnega mnenja, posrednik med Jamnikovimi ljudmi in starimi strukturami Nikola Damjanič. Tokrat Bojan Petan in še en zakulisni zmagovalec Gregor Golobič se ne bosta pustila naplahtati Jamniku, kot se je to zgodovilo ob razpadu Šarčeve vlade. A nikoli ne veš, na tranzicijski levici so šli osli v podobi "new face" slovenske politike že večkrat na led. 

V notranjih strukturah stranke zmagovalcev volitev so že izoblikovane struje pod vplivom Boruta Jamnika, starih poslovnih struktur povezanih z obalnimi obveščevalci ( Zemljarič, Janković, Selan, Bonanza) in poslovni odvetniški krog Aleksandra Čeferina. To vedo tudi bodoči koalicijski partnerji morebitne prihajajoče levosredinske vlade. Za njihovo mirovanje pa je odgovoren predvsem prvi predsednik samostojne Slovenije Milan Kučan.

Predvsem stare strukture vedo, da ne smejo dopustiti, da bo Jamnik spet lahko počel svoj politični modus operandi kot je sedaj storil že smetiščnim novim obrazom v preteklosti. To bi naj bila naloga Draga Kosa, saj osebno Jamnika ne prenese in bi se znebil mefističnega državljana Kane slovenskega gospodarstva ob prvi priložnosti.

Stare obveščevalne strukture že dale vedeti Skype političnemu povratniku Robertu Golobu, da se naj ne zanaša na nasvete Jamnika, saj bosanski posnetek ni edini, ki obstaja o Golobovih dogodivščinah doma in v tujini ( romunski bančni računi, sumljivi črnogorski posli s kosovskim veleposlanikom na Hrvaškem Martinom Berishajem). Kosovski mediji pa so eksplodirali ob zadnji razkriti aferi, v kateri se je znašel Berishaj. Sam pa je poslovno povezan predvsem s strukturami vzporednega mehanizam, ne glede, da ga želijo prikazati kot nekdanjega velikega podpornika predsednika SDS Janeza Janše.


				Ali bodo Socialni demokrati po zgodovinskem in političnem katastrofalnem porazu spoznali, da je čas, da se uprejo politiki vzporednega mehanizma? (Foto: STA)			Ali bodo Socialni demokrati po zgodovinskem in političnem katastrofalnem porazu spoznali, da je čas, da se uprejo politiki vzporednega mehanizma? (Foto: STA)

Ali bo Borotu Jamniku ponovno uspelo?

Robert Golob je navajen, da je igral šefa zadnjih šestnajst let v slovenski energetiki z energetsko poslovno hobotnico GEN-I. A prihajajoči novopečeni predsednik slovenske vlade ne ve, da se za njega igra ne spremeni. Prej je bil le eden izmed njih, sedaj bo tisti, ki si želi deliti. Vsakemu enkrat pade sekira v med. To se je zgodilo Golobu. A v oddaji pri Urošu Slaku so že Golob, Fajonova in Mesec že poslušali mašo sindikalnih želja s strani Lidije Jerkič in Branimira Štruklja. Jamnikova poteza, da je na televzijo svojih hudih nasprotnikov pripeljal Štruklja in Jerkičevo pomeni, da postavlja svoje operativce korak za korakom na šahovnico.

Je tudi prvi dokaz, da je družina Kos izpadla iz igre. Dajejo jim tudi vedeti in naj niti ne pomišljajo, da bi sedanja podpredsednica stranke Marta Kos sploh pomislila na mesto predsednice vlade. Mogoče se lahko jeseni preizkusi na predsedneških volitvah. Mogoče pa bodo za tolažilno nagrado Draga Kosa postavili v eno izmed represevnih in obveščevalnih organov v naši državi. 

To pa pomeni le, da se nam obeta pestrih 45 dni, da nastane morebitna leva vlada. Kdor misli, da je bil Martin Berishaj in bosanski posnetek zadnji obremenilni dokazi in posnetki, se krepko moti. To je izkoristila stara struktura in uporabila modus operandi posnetkov o Golobu. Prav to morebitni novi predsednik vlade dobro ve. Posnetkov je vsaj 5 ali več so nam potrdili obveščevalni viri iz tujine. Takrat bo razkrit del balkanskega energetskega mehanizma, v katerem je igral osrednjo vlogo dr. Robert Golob s svojo energetsko hobotnico GEN-I.  

Ob burnem boju se zdi, da bo v tokratni bitki res na koncu najkrajšo potegnil prav Borut Jamnik. Mogoče ima koroška obveščevalna struja z Zemljaričem res škarje in platno v obveščevalnih službah in predvsem dr. Roberta Goloba.

Po drugi strani pa vedo, da bo Golob prej prisluhnil svojemu znancu iz Dunajske 119 v Ljubljani, državnemu uradnike z Modre zavarovalnice Borutu Jamniku. Kljub temu, da Jamnik Golobu nastavlja mino za mino enostavno morebitni novopečeni predsednik vlade tega ne ugotovi. Nič zato, to je njegov problem. 


				Robert Golob veruje, da je zmagovalec. (Foto: Sta)			Robert Golob veruje, da je zmagovalec. (Foto: Sta)

Zakaj lahko Borut Jamnik izkoristi moralno politično ponižane Socialne demokrate in ranjenega medijskega tajkuna Martina Odlazka za dosego svojih ciljev?

Za Jamnika se ve, da ima svoje operativce razporejene po celotnem političnem polu. Spomnite se, kako je nastala sedanja Janševa vlada. Preprosto, Bojan Petan in Gregor Golobič sta za vikend prepričala Marjana Šarca, da ponudi odstop. Po drugi strani pa so Jamnikovi operativci v SMC in DeSUS poskrbeli, da so se pridružili Janševi vladi in povzročili gnev osrednjih medijev, nevladne družbe z miselnostjo levice in leve politične opozicije KUL.  

A Jamnik ima za oblikovanje nove sredinske vlade med Socialnimi demokrati in Slovensko demokratsko stranko skupaj z Novo Slovenijo in morebitnimi Svobodnimi odpadniki več adutov v svojih rokah.

Prva je šibka medijska pozicija medijskega imperija v lasti družinskih članov in sorodnikov Martina Odlazka. Ob tem mu je pričel še močno škripati smetarski posel zaradi sprejete nove okoljske zakonodaje v državnem zboru. Za Martina Odlazka je tudi slaba novica, da bo DUTB odprodal njegov delež v družbi v Salamon.

To je osrednja šibka točka Socialnih demokratov. Si predstavljate, da bi se v štiridesetih dneh oblikovala nova levosredinska vlada, v tem trenutku pa bi jim šel po zlu Odlazkov medijski imperij.

Vsak prihajajoči razkriti obremenjajoči posnetki, pogodbe in ostali dokumenti o balkanski energetski hobotnici bo vedno bolj vplivalo na psiho in moralno presojo posameznih članov svežih političnih obrazov v slovenskem političnem prostoru.

Kdor misli, da je z lahkoto nadzorovati enainštirideset nestabilnih, različnih karakternih posameznikov z različnih koncev Slovenije se krepko moti. Jamniku je najmanj, da bi enajst poslancev še pred pričetkom nove vlade pristalih pri Socialnih demokratih. Poleg tega bi morali Socialni demokrati še požreti, da se bodo vsi do njih vedli ter jih imeli za politične in moralne poražence letošnjih parlamentarnih volitvah. Predvsem na račun tega, da želi Golob v parlamentu imeti v vladi preostale politične poražence levega pola in predstavnike civilne družbe.

V tej enačbi bi tako Socialnim demokratom in Martinu Odlazku ustrezalo, da se izgovorijo na zgodovinsko dosežen najslabši rezultat in da bodo sodelovali s Slovensko demokratsko stranko. Z lahkoto bodo prodali zgodbo, da bodo največja opozicijska stranka v Janševi vladni koaliciji. Nižje Socialni demokrati več ne morejo pasti. Odlazek bi moral v najslabšem primeru le zapreti denarno pipico svojo raziskovalni novinarski trojki.

Mogoče se bo trojka ponovno vrnila na Siol, saj je po besedah Bojana Požarja za novega šefa Telekoma predviden Žiga Debeljak, nekdanji predsednik uprave Mercatorja in dolgoletni višji zaposleni v Gorenju. To napoveduje že na prvo popuščanje Jamniku. Ne bi nas čudilo, da bi državni uradnik z Modre zavarovalnice vrnil na mesto predsednika nadzornega sveta državnega telekomunikacijskega velikana.

Socialni demokrati so res v šibkem položaju, saj morajo izpolniti vse želje ugrabiteljev države. Vendar bi v drugi možnosti imeli večjo politično moč za uresničevanje svojih političnih zahtev. To se bo zgodilo, če se bo Jamnik odločil, da bo Levico raje žrtvoval za opozicijo.

V najslabšem položaju se lahko sestavi tehnična vlada med  SDS, SD, Nova Slovenija in enajstimi odpadniki iz Gibanje svoboda in se bodo slovenski državljani ponovno ob predsedniških ali lokalnih volitvah podali še na ene predčasne volitve.

To je Jamnikov scenarij, s katero bi spet ponižal stare koroške obveščevalne strukture Janeza Zemljariča. Poleg tega strukture bivšega režima z miselnostjo vzporednega mehanizma vedo, da ima obalni deček s pomočjo obalnih samodržcev rdeče OBALE nadzoruje vrhovno sodišče, odvetniško zbornico Slovenije, Sodni svet in NPU.


				Borut Jamnik in Milan Kučan. Tokrat na nasprotnih bregovih za delitev povolilnega plena. (Foto: STA)			Borut Jamnik in Milan Kučan. Tokrat na nasprotnih bregovih za delitev povolilnega plena. (Foto: STA)

Sedaj veste, zakaj mefistični državljan Kane slovenskega gospodarstva noče s svojimi posebnimi operativci izpustiti lovk iz slovenskega gospodarstva. O novi vladi bo odločal Borut Jamnik. Ob novih minah, ki bo nastavljal Robertu Golobu med jedjem škampom na Dunajski 119, bosta Levica in SD pričeli zahtevati, da mora Gibanje Svoboda predlagati novega mandatarja, to pa ne bo možno zaradi osebnega karakterja dr. Roberta Goloba. Nič, ne bodite presenečeni, če se bo ponovila zgodba Jankoviča iz leta 2011.  


				Gregor Golobič. V ozadju Katarina Kresal. (Foto: Sta)			Gregor Golobič. V ozadju Katarina Kresal. (Foto: Sta)

Stare strukture so popolnoma brez denarja in rabijo "svobodno vlado" za "svobodne posle" vzporednega mehanizma. Jamniku ustreza nova desno-levo sredinska vlada zaradi stabilnosti svojega omrežja.

V času sedanje vlade sta se zgodila dva posla, s katero so na lepe oči napolnili malho strukturam obalnih samodržcev ter operativci razdeljevanja oglaševalskega denarja. Tukaj osrednjo vlogo igrata Darko Klarič in Franci Zavrl. Nekdanji dolgoletni kralj iz Pristopa je kljub odlično opravljeni nalogi v pojavljanju Goloba v javnosti ostal praznih rok in bo opravljal dozdajšnja opravila. Podpisan Klaričev posel s SŽ je Zavrlu zagotovil finančno varnost v letošnji volilni kampanji.

V enem naših člankov smo predstavili t.i. omrežje oglaševalskega vzporednega mehanizma. Glavno vlogo je tokrat za novega izbranca opravili dvojec Franci Zavrl in Darko Klarič s pomočjo Petanovih obalnih obveščevalcev. Zakaj se je dopustilo, da bodo Slovenske železnice dovolile dovoljenje, da za v prihodnjih letih plačajo kupnino v višini 30 milijonov. Do potrebnega kapitala so prišli tudi Martin Odlazek in obalni gospodarski samodržci. To v poslu vreden dveh milijonov evrov, ko so prodali svojo stavbo italijanski narodnostni skupnosti, kjer je bilo uredništvo Primorskih novic, še enega pomembnega obalnega igralca. Ob tem za Klariča moramo omeniti, da je eden ključnih zvodov za opravljanja delitve oglaševalskega denarja za slovenske medije. Tukaj bo prva morebiti spet izstavila račun raziskovalna trojka. 

Ob koncu so v igri še Čeferinovi nogometni fantje ( Radenko Mijatović) in ljubljanski župan Zoran Janković. Tukaj se zanaša na Čeferina, kjer bi prav Urška Klakočar Zupančič naj bila dejansko orožje predsednika Uefe proti nadležni desnici, ki le vrta v njegovo neprijetno poslovno preteklost.


				Robert Golob in Aleksander Čeferin. (Foto: STA)

Robert Golob in Aleksander Čeferin. (Foto: STA)

Kdor misli, da je bil Martin Berishaj in bosanski posnetek zadnji obremenilni dokazi in posnetki, se krepko moti. To je izkoristila stara struktura in uporabila modus operandi posnetkov o Golobu. Prav to morebitni novi predsednik vlade dobro ve.

Borut Jamnik ima ob vseh enačbah v sedanji bitki najmočnejše adute v svojih rokah. Kakšno vlado bo postavil, bomo videli v kratkem. O tem v zadnjem desetletju niso nikoli odločili slovenski volilci na vsakokratnih parlamentarnih volitvah. Tudi tokrat niso. Glavno je, da bodo slovenski državljani po "dveh letih mučnega janšističnega fašizma" doživeli "Golobovo SvoboDO." Jp, pa naj bo SVOBODA! 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 15. May 2024 at 12:19

8770 ogledov

Ali je afero Fajon-Prešiček bila nalašč skuhana na inciativo iz vrst nadzorniške kvote Jamnikove SID banke? Jamnik je "NAŠ"!
Razkrivamo še en primer politične naivnosti zunanje ministrice Tanje Fajon. Spletni medij Nova24tv je v člankih [Ekskluzivno] Enormne finančne injekcije ministrstva Tanje Fajon v zavod, ki ga vodi Dejan Prešiček in S projekti CMSR biznisirali družinski člani vidnih predstavnikov SD razkrili domnevno sporno poslovanje med Centrom za mednarodno sodelovanje in ministrstvom za zunanje zadeve. Kot je razkril eden najboljših dolgoletnih raziskovalnih novinarjev Bojan Požar pa bi lahko obstajala tudi romantična vez med Fajon in trenutnim direktorjem CSMR, njenim strankarskim kolegom iz vrst SD Dejanom Prešičkom. O romantičnem povezovanju med obema akterjema pa je pisal avtor teh vrstic kot takratni novinar Nova24tv.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvAfera toliko bolj bode v oči, da je zunanje ministrstvo od poletja 2023 do aprila 2024 za projekte CSMR nakazali dva milijona evrov davkoplačevalskega denarja. Med drugim so na Nova24tv razkrili, da je bil zmsgovalec na enem izmed projektov podjetje Esotech iz Šmartnega, ki ga lastniško obvladuje družina Škoberne. Njihov sin Jan Škoberne pa je predsednik SD think-thanka Inštitut 8. maj in tudi dolgoletni vpliv član "ponosnih naslednikov". Zgodba postane toliko bolj sumljiva, ko še izveste, da je bil Dejan Prešiček tudi predsednik upravnega odbora omenjena inštituta, ki ga obvladuje stranka SD.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvAli je spet vse zakuhal "naš" Jamnik?Glej ga zlomka, o aferi CSMR prične poročati N1 Slovenija, kjer objavijo članek z naslovom Kako je vidni član SD postal direktor, resor Tanje Fajon pa je odprl denarnico. V članku zelo natančno razložijo, na kak način je sploh bil izbran Dejan Prešiček za mesto direktorja CSMR. Popolnoma enostavno. Spremenili so statut.Kdo je bil pobudnik te ideje? Po poročanju N1 Slovenija nadzornik iz kvote državne SID banke. Kdo je sedaj predsednik edine slovenske državne banke ? Borut Jamnik. Naklučje?????Tukaj jasno piše, da je spremembo statuta predlagal nadzornik CSRM, ki ga je imenovala SID banka. Predsednik uprave SID banke je Borut Jamnik. (Foto: Posnetek zaslona- N1 Slovenija)Verjamemo, da Borut Jamnik ne vpliva na delo svojih nadzornikov. Pa tudi nima nič s tem, da je predsednik nadzornega sveta SID banke postal predsednik uprave Vzajemna. Ker on je pač preprosto naš. Za kogarkoli in kadarkoli. Za vse politike in gospodarstvenike vseh ideoloških barv.Življenjepis predsednika uprave SID banke Boruta Jamnika. (Foto: Posnetek zaslona- SID banka)Potem pa se vsi isti sprašujete, zakaj ste ves čas talci omrežja akterjev grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv ? Tukaj se vam skriva odgovor. Ker poslušate "strokovno šolane " nadzornike. Tanja Fajon in Dejan Prešiček. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook)Zelo verjetno morajo vsi imeti opravljen kakšen licenčni tečaj Združenje nadzornikov Slovenije. Ali pa so njihovi člani. Kdo je bil ustanovitelj in dolgoletni predsednik Združenja nadzornikov Slovenije? Naš Borut Jamnik.Luka Perš

Tue, 14. May 2024 at 15:03

1090 ogledov

Ali bo kraljica postopkov- tožilstvo vrglo v koš ugotovitve NPU v aferi Nepremičninska podrtija?
Kaj bo verjetno sledilo v aferi nepremičninska podrtija? Prišli smo do faze, ko verjetno ne bo nihče za nič odgovarjal. Ključna problema, kjer bi Vežnaver, odvetnica Nina Zidar Klemenčič ter ostali z njune ekipe lahko padli so se sedaj obrnili njim v prid (površina stavbe in cena). Tudi kraljica postopkov-tožilstvo pod vodstvom sveže generalne tožilke Katarine Bergant bo lahko vse obtožbe zavrglo. Verjemite mi, da se bo to tudi zgodilo. Spoštovani obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver, zakaj je tvoja ekipa hotela prodati Litijsko 51 že nekdanji pravosodni ministrici v Janševi vladi Lilijani Kozlovič, nekdanji dolgoletni direktorici upravne enote Koper, a je posel padel v vodo? Zakaj so se po sklepu posla za Litijsko zgodile spremembe na območni enoti FURS-a v Kopru? Zakaj je država zapravila več milijonov evrov za stavbo, ki je popolnoma nefunkcionalna? Ključno dejstvo v celotni aferi je podpis aneksa z dne 16.1.2024. Prav ta aneks je bil garant, da se v celotni zadevi Litijska ne bo zgodilo nikomur popolnoma nič. To se sedaj potrjuje skozi medij Preiskovalno, ki so v aferi Litijska odigrali vlogo medijskega odvetnika Sebastjana Vežnaverja in odvetnice Nine Zidar Klemenčič. Le ti so skozi serijo člankov poskušali prepričati javnost, da država sploh ni bila oškodovana glede plačila kupnine in površine stavbe. Za vso zaroto proti Vežnaverju pa so krivi po mnenju Preiskovalno direktor državne družbe DSU Mitja Križaj (še en operativec omrežja akterjev Boruta Jamnika), uslužbenka na ministrstvu za pravosodje Lucija Remec, njen mož Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada Slovenije in Milan Žnidaršič, predsednik Združenja sodnih izvedencev in sodnih cenilcev za gradbeno stroko (SIGRAS) in pomemben član stranke Socialnih demokratov.Slovensko javnost že dlje časa razburja nakup nepremičninske podrtije s strani ministrstva za pravosodje na Litijski cesti 51 v Ljubljani ob koncu lanskega leta. Kot je takrat vzhičeno izjavljala nekdanja ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan so hoteli z nakupom stavbe rešiti prostorsko stisko za nekatera sodišča v Ljubljani. A se je nakup stavbe hitro sprevrgel v fiasko. Za 7,7 milijona evrov davkoplačevalskega denarja.Foto: Prava.siZakaj? Ker je vsakomur državljanu jasno, da se je kupilo nekaj, kar država sploh ne rabi! Mi smo tudi s pomočjo enega od zapisnikov dokazovali, da je bila prav Švarc-Pipan ključna pobudnica za nakup stavbe na Litijski 51 v Ljubljani. Ministrica za pravosodje Andreja Katič, naslednica Švarc-Pipanove je tudi povedala, da bi prenova stavbe stala 5,5 milijona evrov. Ne smemo pozabiti, da je Vežnaver ponujal obnovljeno stavbo ministrstvu za javno upravo za slabih 16 milijonov evrov v poletnih mesecih v lanskem letu.Vendar ob pozornem poslušanju trenutne ministrice za pravosodje, kaj bi bilo potrebno vse v stavbi obnoviti je lahko vsakomur jasno, da je edina rešitev za funkcionalno delovanje stavbe ZRUŠITEV!Spletni medij Preiskovalno je v času afere Litijska deloval kot medijski odvetnik Sebastjana Vežnaverja in odvetnice Nine Zidar Klemenčič. Z zadnjimi članki pa poskušajo dokazati, da je bil ves posel čist od začetka. (Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno)Medijski odvetniki Vežnaverja in odvetnice Nine Zidar Klemenčič- spletni medij Preiskovalno razkril, da so za celotno afero Litijska stali direktor državne družbe DSU Mitja Križaj, "večno nedolžna uslužbenka" ministrstva za pravosodje Lucija Remec in predsednik združenja SIGRAS MIlan Žnidaršič, pomemben član stranke Socialnih demokratov!Najlepše je opazovati afero Litijska skozi oči spletnih medijev Necenzurirano in Preiskovalno v lasti nekdanje žene Martine Odlazka, Alenke Nardini. Zakaj? Lepo je opazovati, da je en medij (Preiskovalno) osrednji medijski odvetnik obalnega podjetnika Sebastjana Vežnaverja in odvetnice Nine Zidar Klemenčič. Necenzurirano pa je bil v svojih člankih zelo kritičen do obeh akterjev (Vežnaver in Zidar Klemenčič), ob tem pa so razkrivali, da so v posel bili vpleteni omrežje posameznikov nekdanjega generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta. Poleg tega so še razkrili, kako bi naj potekala razdelitev kupnine, ki jo je prejel Vežnaver. Še zdaj o aferi pišejo v smislu, da se je Katičeva na svojem ministrtvu obkrožila z bližnjimi sodelavci Žiberta in da je za vse kriv Žibert. Necenzurirano je bil kritičen predvsem iz dejstva, ker je kupnina in lastništvo stavbe "končala" v napačnih rokah akterjev hirajočega omrežja Komandos, ne pa v rokah grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških barv.Foto: Prava.siPo pričetku afere je slovenska javnost pričakovala, da bosta kraljica postopkov- tožilstvo in kriminalistični del policije hitro ukrepala. Vendar se to ni zgodilo. Nacionalni preiskovalni urad je "lepo počakal", da je nekdanja ministrica za pravosodje Dominika Švarc Pipan "počistila vse sledi za sabo in so po njenem odhodu vložili kazensko ovadbo glede Litijske proti Simonu Starčku, Urošu Gojkoviću, Sandra Škofic, Anton Golob, Janja Garvas, Jure Maleš, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Tinka Teržan, Anton Rigel, Tina Malinger, Jana Habjan in prodajalcu stavbe Sebastjanu Vežnaverju. NPU jim je očita, da so si pridobili 3,4 milijona evrov protipremoženjske koristi. Večina od njih so uslužbenci ministrtva za pravosodje.Kako lahko kraljica postopkov- tožilstvo zavrne vse ugotovitve NPU? Zelo preprosto. Morajo se za začetek pojaviti novinarski članki, ki bodo dali tožilstvo podlago, da v celotni zadevi ni šlo popolnoma nič narobe. Tukaj odigra pomembno vlogo medijski odvetniki Vežnaverja, spletni raziskovalni medij Preiskovalno.Že od pričetka afere jo prikazujejo skozi pogled obalnega odvetnika Sebastjana Vežnaverja in njegove osebne odvetnice Nine Zidar Klemenčič. Skozi več člankov so prvo dokazovali, da je površina stavbe večja. S tem so izničili člen v aneksu, da bi moral Vežnaver vrniti kupnino vrniti, če bi se izkazalo, da je površina stavbe manjša kot je zapisana v pogodbi.V igro se je vključilo državno odvetništvo in so naročili svojo cenitev objekta pri Združenju sodnih izvedencev in sodnih cenilcev Slovenije za gradbeno stroko (SIGRAS). "Neodvisno strokovno" združenje je ugotovilo, da je vrednost nepremičninske podrtije vredna šest milijonov evrov. Po obljavljenih dokumentih na Preiskovalno so tudi razkrili, da se je po približni takšni ceni tudi stavba prodala. Še več, dokazili so tudi, da je resorna ministrica javno zavajala, da v ceno nakupa stavbe ni bil vštet DDV kot je ves čas zatrjeval Vežnaver.Sledilo je novo razkritje na Preiskovalno. Kot smo sumili ves čas se je izkazalo, da "ogrožena uslužbenka" ministrstva za pravosodje Lucija Remec le ni tako nedolžna kot jo želijo prikazati določeni osrednji mediji (Mladina). Enako se je razkrila nič kaj nedolžna vloga direktorja DSU Mitje Križaja, še enega dolgoletnega operativca akterjev omrežja Boruta Jamnika. Prav Križaj je bil tisti, ki je še kot zaposlen v Hypu prodal nepremičnino na Litijski 51 obalnemu podjetniku Sebastjanu Vežnaverju za 1,9 milijona evrov iz stečajne mase podjetja Nikom. Vendar je tudi Križaj imel svoj načrt. Lucija Remec je hotela s pomočjo svojega moža Črtomira Remca, direktorja Stanovanjskega sklada Slovenije stavbo lastniško podariti skladu, ki bi na Litijski 51 naredil neprofitna stanovanja. Nadalje je Križaj tudi s pritiski na združenje SIGRAS hotel doseči, da bi ceno stavbe ovrednotili na čim nižjo vrednost. Križaj pa se je osebno poznal vsaj z enim cenilcem, ki je opravljal cenitev stavbe za državno odvetništvo. A je sam to osebno zanikal, vendar ga je na laž postavil omenjeni sodni cenilec. Zadeva je toliko hujša, ker se omenjeni trije cenilci niso hoteli sami podpisati pod poročilo združenje SIGRAS. Kdo se je na koncu podpisal? Predsednik združena SIGRAS Milan Žnidaršič, še en dolgoletni član Socialnih demokratov. Toliko o neodvisnih strokovnih institucijah, spoštovani Socialni demokrati!Kaj bo verjetno sledilo? Prišli smo do faze, ko verjetno ne bo nihče za nič odgovarjal. Ključna problema, kjer bi Vežnaver in ekipa lahko padli so se sedaj obrnili njim v prid (površina stavbe in cena). Tudi kraljica postopkov-tožilstvo pod vodstvom sveže generalne tožilke Katarine Bergant bo lahko vse obtožbe zavrglo. Verjemite mi, da se bo to tudi zgodilo.Foto: Prava.siŽe od začetka afere vas opozarjamo, da gre za medsebojni boj med hirajočim omrežjem Komandos (mi smo jih večkrat poimenovali omrežje grobarjev dela slovenskega pomorstva) in akterji omrežja grobarjev slovenskih politikov in gospodarstvenikov vseh ideoloških vrst. Večkrat smo tudi napisali, da ima hirajoče omrežje Komandos ključni vpliv na delovanje del tožilstva ( Specializirano državno tožilstvo) in del sodstva ( Vrhovno sodišče RS). Le kam spada odvetnica Nina Zidar Klemenčič, spoštovani državljani?Luka Perš

Wed, 8. May 2024 at 13:13

1439 ogledov

"Mafija ščiti mafijo?" Bo to vlogo odigralo Ustavno sodišče o preiskovalni parlamentarni komisiji o GEN-I????
"Mafija ščiti mafijo", je ob odreditvi parlamentarne preiskovalne komisije o poslovanju državnega GEN-I povedal poslanec SDS Žan Mahnič. "Slovensko tožilstvo je kriminal," je v intervjuju z Jožetom Možino v oddaji Pričevalci povedal Walter Wolf. "Slovenija nima mafije, mafija ima Slovenijo, mafija ima državo," je povedal nekdanji balkanski bojevnik Anastazij Martinčič.Zakaj smo izpostavili omenjene tri izjave? Ker se vse izjave več kot odlično dopolnjujejo o podjetju GEN-I, gre za eno ključnih podjetij v tako imenovani balkanski elektro- energetski hobotnici. Le to je od ustanovitve pa skoraj do vstopa v državno politiko vodil sedanji predsednik vlade dr. Robert Golob.Ob vstopu dr. Roberta Goloba v politiko je del slovenske javnosti zanimalo tudi poslovanje največjega slovenskega elektro trgovca. Tako so na plano prihajali prvo čudni bosanski posli glede gradnje hidroelektrarn in posli s sekanci in biomaso. Potem se je ugotovilo, da je nekdo prosto po Golobu "ukradel identiteto" za odprtje bančnega računa v Romuniji. Nadalje je izbruhnila afera tik pred parlamentarnimi volitvami v aprilu 2022 z Martinom Berishajem. Po zmagi Golobove stranke se je odkrilo, da je vsaj po uradnih podatkih Erara v hčerinskih družbah GEN-I v Bih, Srbiji, Albaniji in na Kosovu neznano kam poniknilo 80 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Vendar je Nova24tv razkrila, da je po podatkih Urada za preprečevanje pranje denarja v tujino izginilo z GEN-I vsaj 255 milijonov evrov! Razkrili so se tudi sumljivi posli na Kosovu, v katere je bila večinoma vpletena srbska hčerinska družba največjega slovenskega elektro trgovca GEN-I Beograd. Tudi v Makedoniji so geniji iz Slovenije poslovali po domače. To je le nekaj vprašanj, na katere slovenska javnost čaka odgovore že dve leti. Vsega tega sploh ne bi bilo, če se v podjetju GEN-I ne bi obnašali kot "država v državi." Že pred časom so na Nova24tv razkrili, da s pomočjo predsednika SID banke Boruta Jamnika in Evropske razvoje banke je v načrtu privatizacija GEN-I. Da o kupčkanju s ceno elektrike niti ne izgubljamo besed. To je le nekaj afer, v katere je bilo vpleteno podjetje GEN-I in dr. Robert Golob.Foto: Prava.siMalce si osvežite spomin vsaj na Tarčo in gostovanje sedanjega predsenika uprave GEN-I Maksa Helbla. Le ta je prostodušno priznal, da matična firma ne more nadzirati hčerinskih družb. Vendar je pozabil dodati, da je z večino hčerinskih podjetij GEN-I kot njihov zastopnik operiral Golobov mastermind Igor Koprivnikar. Prav Koprivnikar se je znašel nekaj mesecev v zelo zanimivi situaciji. Po sodnem boju, ko Robertu Golobu se ni podelil mandat je sodišče določilo Koprivnikarja za mesto uprave GEN-I. Tako je Koprivnikar nadziral sam sebe. Kasneje so ga umaknili in na njegovo mesto nastavili prosto po Bojanu Požarju Mefista GEN-I Maksa Helbla, dolgoletnega vodjo pravne službe pri GEN-I in moža generalne sekretarke vlade Barbare Kolenko Helbl.Zneski gotovine, ki jih je na svoj bančni račun NLB v Prištini prejel kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj. (Foto: Posnetek zaslona-Paparaci)GEN-I je (para) državno podjetje od leta 2006! PIKA!Nasprotniki preiskovale parlamentarne komisije o podjetju GEN-I že dlje časa trdijo, da gre za zasebno družbo in je status državne družbe dobil šele leta 2021. Zdaj, če so si v podjetju GEN-I ustvarili podobno zakonsko statuarno podlago kot v Modri zavarovalnici nas niti ne čudi, da se imajo ves čas za zasebno družbo.Vendar je časnik Finance v članku z naslovom Kratka zgodovina boja za GEN-I: Od LDS, Bavčarja in poslov z Ribičem do parkirišč in političnih menjav objavljen dne 13. novembra 2021 lepo opisal zgodbo GEN-I od začetka do konca.Zgodba je popolnoma enostavna. Golob je leta 2002 znotraj skupine Istrabenz pod takratnim vodstvom Igorja Bavčarja ustanovil podjetje Strela. Le ta se je zelo hitro preimenovala v Istrabenz energetski sistemi-IGES. Sledilo je skupno hčerinsko podjetje Istrabenz-Gorenje, v letu 2006 pa je ustanovila krovno podjetje GEN energija, ki je postala 50-odstotni lastnik sedanjega GEN-I. Kasneje so z lastniškimi akrobacijami poskrbeli, da so preko hčerinskega podjetja GEN-EL v GEN-I v resnici nadzirali sami sebe. Zato nas enostavno jezi sprenevedanje vseh tistih akterjev, ki trdijo, da GEN-I ni bil nikoli državna družba. Kdor to govori, lahko vsak med vami posumi, da se nekaj skriva.V tem članku na Financah so zelo natančno opisali zgodovino podjetja GEN-I. Kdor je to prebral, mu je jasno, da je GEN-I že od leta 2006 (para) državno podjetje. PIKA! (Foto: Posnetek zaslona- Finance)Ali bo Ustavno sodišče odigralo vlogo "mafija ščiti mafijo"?V zadnjih mesecih smo lahko videli, kako je družba GEN-I s pomočjo odvetnika in nekdanjega vplivnega člana LDS Mirka Bandlja na vsak način doseči, da to ustanovitve komisije ne pride. Spomnite se samo na Tarčo, kako so nekateri državni svetniki govorili o "prijateljskih" telefonskih klicih. Vendar so kljub temu državni svetniki izglasovali predlog za ustanovitev parlamentarne komisije, ki jo je v tem tednu na izredni seji odredil državni zbor.Sedanja vladajoča koalicija pa je hotela po hitrem postopku uveljaviti nov zakon o parlamentarnih preiskovalnih komisijah, a je poslanec SDS Andrej Hoivik razkril, da ima na predlog zakona veliko kritičnih pripomb pravna zakonodajna služba DZ RS.Ali bo sedanja sestava Ustavnega sodišča preprečila preiskovalno parlamentarno komisijo o Golobovem GEN-I? (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Kaj še ostane vladajoči koaliciji, da prepreči ustanovitev preiskovalne komisije? Pobuda na Ustavnem sodišču Republike Slovenije. Zelo dobro se ve, da bi sedanja sestava Ustavnega sodišča lahko kot v primeru zakona o RTV Slovenija spet "pomagala" trenutni vladajoči koaliciji. Bo Ustavno sodišče odigralo vlogo "mafija ščiti mafijo"? Bomo videli.Luka Perš

Tue, 7. May 2024 at 14:34

1096 ogledov

V sodbi delovnega in socialnega sodišča JASNO PIŠE, da se avtomatska vrnitev Darka Muženiča na vrh NPU ZAVRNE!
"Kar zahteva tožeča stranka več ali drugače ( poziv nazaj na delo delovno mesto direktor Nacionalnega preiskovalnega urada, priznanje vseh pravic na delovnem mestu direktor Nacionalnega preiskovalnega urada od 21.12.2020 dalje, obračun in plačilo razlike v plači s pp od 21.12.2020 dalje in zakonske zamudne obresti od dosojenih razlik v plači za čas od 6. do 15. dne v mesecu za pretekli mesec) se zavrne", se glasi sodba Delovnega in socialnega sodišča RS v zadevi Darko Muženič. Spoštovani piarovec policije Drago Mengelija, kdaj mi boste poslali še en piarovski pamflet? Pa še to, ste že našli Tanjo Dužnik v sodnem spisu Kavaški klan, spoštovana policija? Besedilo celotne sodbe Delovnega in socialnega sodišča si lahko preberete TUKAJ. Celotno besedilo sodbe upravnega sodišča si lahko ogledate TUKAJ.V našem mediju smo povzeli odkritje novinarke RTV Slovenija Irene Ulčar Cvelbar, da je sedanji direktor NPU Darko Muženič zelo verjetno zavajal poslance s svojim pričanjem pred eno izmed parlamentarnih preiskovalnih komisij. Muženič je trdil, da ga je morala vodstvo GPU zaposliti nazaj na delovno mesto direktorja NPU, ker je tako odločilo sodišče. A je novinarka RTV Slovenija med drugim izpostavila, da to ne piše v nobeni sodbi.Potem pa se je zgodilo nekaj nepričakovanega. Kljub temu, da smo bili komaj tretji medij v državi, ki je problematiziral Muženičevo pričanje smo s strani vodstva GPU prejeli zahtevo za objavo odgovora. Podpisani piarovec Policije Drago Mengelija nam je obširnem odgovoru pojasnil, da "odločitev o imenovanju Darka Muženiča je bila sprejeta na zakoniti podlagi in pri tem ni šlo za politično imenovanje, ampak za izvršitev sodbe sodišča."Zadeva je zelo preprosta. V času tretje Janševe vlade v letu 2020 je med prvimi odletel s svojega položaja direktorja NPU Darko Muženič. Ker je smatral, da se mu godi krivica je svojo pravico pričel iskati na slovenskih sodiščih. Že takrat so slovenski osrednji "resni" mediji pisali, da se mora Darko Muženič vrniti na mesto direktorja NPU, ker je tako odločilo sodišče.Foto: Prava.siDelovno in socialno sodišče Republike Slovenije v sodbi ni zapisalo, da se mora po sodbi sodišč Darko Muženič vrniti na mesto direktorja NPU! Je Muženič zavestno zavajal in lagal pred parlamentarno preiskovalno komisijo???Za Muženiča in sedanje vodstvo GPU sta ključni dve sodbi. Gre za sodbo Upravnega sodišča Republike Slovenije in Delovnega in socialnega sodišča RS. Upravno sodišče RS je v izreku sodbe z dne 17. septembra 2020 zapisalo, da se tožbi ugodi, odločba vršilca dolžnosti generalnega direktorja Policije št. 1002-273/2020/1 (1502-26) z dne 6. 5. 2020 se odpravi in se zadeva vrne navedenemu organu v ponovni postopek.Vendar je za Muženiča veliko bolj pomembna sodba Delovnega in socialnega sodišča RS z dne 2. julija 2021. Le ta je bila po pritožbi pravnomočno potrjena dne 9. novembra 2021. Prav ta sodba postavlja zelo verjetno na laž Muženiča in sedanje vodstvo GPU.V sestavi sodnega senata višje sodnice Mirjam Jaklič Petrovič kot predsednice in sodnici porotnici Jadranka Gruden in Brigite Oberžan so podali sledečo razsodbo:Foto: Posnetek zaslona RTV SlovenijaKljučna je tretja točka. V njej piše sledeče:"Kar zahteva tožeča stranka več ali drugače ( poziv nazaj na delo delovno mesto direktor Nacionalnega preiskovalnega urada, priznanje vseh pravic na delovnem mestu direktor Nacionalnega preiskovalnega urada od 21.12.2020 dalje, obračun in plačilo razlike v plači s pp od 21.12.2020 dalje in zakonske zamudne obresti od dosojenih razlik v plači za čas od 6. do 15. dne v mesecu za pretekli mesec) se zavrne."Še enkrat vprašamo vodstvo GPU in direktorja NPU Darka Muženiča, kje piše, da je sodišče odredilo vrnitev Muženiča na mesto direktorja NPU? Nikjer. Zakaj se je po tolikšnem času izkazalo, da je šlo za zavestno zavajanje tako Muženiča? Odgovor je popolnoma preprost. Ker so se ključni akterji zelo verjetno razšli oz. se sprli in si sedaj na tak ali drugačen način nagajajo. Nazadnje smo v našem mediju to razkrili v članku z naslovom Zakaj Eugenija Carl hoče medijsko disciplinirati Darka Muženiča? Se je B ekipa Obale izneverila ostankom omrežja KOMANDOS?Foto: Prava.siZdaj se vprašajte, kdo zavaja spoštovani državljani. Novinarki TV SLO Irena Ulčar Cvelbar in Eugenija Carl, RTV Slovenija, Nova24tv, Prava ali vodstvo GPU in direktor NPU Darko Muženič? Odločitev je vaša.Luka Perš

Fri, 3. May 2024 at 14:26

1504 ogledov

Kako si stranka Levica PREDSTAVLJA MEDIJSKO SVOBODO na primeru spletnega medija Preiskovalno!!!
Deja vu, Levica? Konec julija 2020 sem kot novinar Nova24tv raziskoval povezave med Iransko revolucionarno gardo in nekaterimi podporniki in člani stranke Levica. Tudi takrat so na večkratne pozive, da vsaj zanikajo uradno povezave se raje zavili v molk. Spominjam se, da so našli "sto in en izgovor"in niso hoteli odgovoriti na moja novinarska vprašanja. Zakaj smo vam zaupali to izkušnjo? Ker se sedaj isto, a še s hujšimi metodami pobalinskega nagajanja dogaja spletnemu mediju Preiskovalno.si . Zakaj? Ker sta novinarki omenjenega medija Barbara Pance in Nataša Markovič pričeli preiskovati nekatera domnevna sporna delovanja v določenih domovih za starejše po Sloveniji. Hoteli sta le opraviti en kratek intervju v živo s sedanjim ministrom za solidarno prihodnost Simonom Maljevcem. Vendar so na ministrstvu in v stranki Levici našli "sto in en izgovorov", da do intervjuja v živo ni prišlo. Seveda sta novinarki vrtali naprej in odkrili kar nekaj spornih zaposlitev na istem ministrstvu. Med drugim se je Maja Tašner Vatovec, žena vodje PS Levica Mateja Tašnerja Vatovca, zaposlila s pomočjo fiktivnega razpisa. Še več, v Levici jih samo skrbi, da zadnja razkritja utihnejo v slovenski javnosti in, da se ne bodo znašli v Tarči! Dobesedno z najstniško pobalinsko taktiko so v množično v Levici prijavljali vsebine na Facebook profilu Preiskovalno tako, da so bile objave povezane s to temo odstranjene!Mi zelo radi opazujemo razkrite zgodbe drugih medijev. V zadnjem času smo zelo pozorni na članke spletnega medija Preiskovalno.si novinarske dvojke Barbara Pance in Nataše Markovič (tudi nominiranka na evropsko novinarsko leta 2023) v lasti podjetja Media Partner nekdanje žene Martine Odlazka, Alene Nardini.Na prvi pogled se zdi, da akterji omrežja družinske dinastije Odlazek niso zadovoljni s prejetimi proračunskimi sredstvi s strani aktualne koordinatorke Levice in ministrice za kulturo Aste Večko, ki je tudi resorna ministrica za medije. Mogoče pa akterjem omrežja družinske dinastije Odlazek kaj ne ustreza v novem spisanem zakonu o medijih?Lahko pa gre stranka Levica res komu tako na živce, da se je odločil lotiti preko spletnega medija Preiskovalno. Ne pozabite, koordinatorka Levice Asta Vrečko zelo rada pove, da so edina stranka v koaliciji brez afer. Kaj pa Fotopub? Miha Kordiš? Alenka Gotar? itd....Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno.siSporne zaposlitve kadrov Levice na ministrstvu za solidarno prihodnost ?Vse kaže, da je mediju Preiskovalno uspelo sprovocirati ključne akterje stranke Levica. Omenjeni medij je v preteklosti razkrival nekatere zgodbe enega izmed domov za starejšče občane v Sloveniji. Med drugim so hoteli posneti intervju z ministrom Simonom Maljevcem, a je njegova ekipa iskala izgovore, da do posnetega intervjuja ni prišlo.Razlog za to se skriva v članku z naslovom V LEVICI ZAPOSLUJEJO SVOJE IN ODDAJAJO POSLE PRIVILEGIRANIM. Novinarski dvojec Pance-Markovič tako problematizirata določene kadre, ki jih je stranka Levica zaposlila predvsem na omenjenem ministrstvu pod vodstvom nekdnjega LGBT aktivista in ustanovitelja Zavoda Inštitut 8. marec Maljevca.V preteklosti se je že pisalo o premoženju vodje poslanske skupine Levica Mateja Tašner Vatovec in njegove žene Maje Tašner Vatovec. Kot razkriva Preiskovalno, so jo na ministrstvu za solidarno prihodnost zaposlili s fiktivnimi razpisom. Razkrili so tudi sodelovanje Levice z glasbeno menedžerko Mašo Pavkovič z njenim zavodom Tevefon. Sporno je predvsem dejstvo, da je v prostorih ministrstva za solidarno prihodnost potekalo izobraževanje izključno točno določene stranke- Levica. Ministrstvo pa bi moralo biti dostopno za vse politične stranke. Spet ??en mini casch back biznis???, spoštovana Levica?Na enako sporen način so zaposlili Luko Lukića, nekdanjega vršilca dolžnosti vodje inšpektoriata za delo. Kljub temu, da je celo dvakrat padel na strovnem izpitu .Foto: Posnetek zaslona-Preiskovalno.siKako si Levica predstavlja delovanje medijev na primeru spletnega medija Preiskovalno?V stranki Levica še vedno mislijo, da ima nekdanja novinarka Tarče Nataša Markovič vpliv na uredniško politiko tradiconalne četrkove raziskovalne oddaje na nacionalni televiziji. Zaradi nekaj člankov na Preiskovalno so postali tako panični, da so iskali krte znotraj stranke zaradi izdajanje informacij. Namesto, da bi Maljevac opravil intervju in se po "moško" soočil z novinarskimi vprašanji so raje v Levici ubrali drugo pot. Znova so z objavami napadli Preiskovalno."Viri iz Levice so nama pripovedovali, kaj se je dogajalo znotraj stranke. Pravili so nama, da so piarovci mirili, »da je zgodba na najinem portalu o porabi davkoplačevalskih sredstev članov Levice le zgodba tega tedna, da bo kmalu vse pozabljeno, in da je pomembno samo to, da dolgotrajna oskrba in poraba ne prideta na oddajo Tarča.« Vmes so se napadi na facebook stran nadaljevali. Po drugi objavi članka Kako Levica molze državni proračun, pa je iz facebooka prišlo še dodatno sporočilo tudi o tem, da bo stran ukinjena. V šestih mesecih od začetka delovanja najinega portala se je to zgodilo dvakrat v primeru člankov o Levici," so zapisali na Preiskovalno.Ob tem lahko samo dodamo, kaj hudiča se gredo v Levici. Stranka, ki non stop javno jadikuje in joče o svobodi medijev se je zdaj s POBALINSKIMI METODAMI lotila medija, kateri jih je pričel razkrivati. V stranki Levica se ne obnašajo popolnoma nič drugače kot to očitajo svojim političnim nasprotnikom.Tukaj si še posebno kritiko zaslužita Simon Maljevac in Asta Vrečko. Nekdanji LGBT aktivist in ljubitelj woke revolucije Simon Maljevac bi moral prvi vzor podrejenim, ne pa da se gredo pobalinske igrice proti novinarski dvojki Preiskovalno. Še več, kot borec za LGBT bi moral prvi izkazati spoštovanje do novinarskega dela. Zdaj pa ste si naredili medvedjo uslugo in bo verjetno še kak medij v Sloveniji zanimalo, kaj hudiča se dogaja na vašem ministrtvu! Jp, zaradi te bedarije se boste vi in celotna LEVICA znašli na TARČI! Za kazen!Asta Vrečko in Simon Maljevac. (Foto: Posnetek zaslona-Regionalobala)Ob tem ne moremo iti mimo trenutne koordinatorke Levice Asta Vrečko, aktualne ministrice za kulturo in resorne ministrice odgovorne za medijsko krajino v Sloveniji. Večkrat se je sama pohvalila, da je Levica stranka brez afer, a se je izkazalo, da le ni tako. Asta Vrečko se ne obnaša nič bolje kot njen strankarski kolega Maljevac. Že v preteklosti smo poročali, da ji je javno očitala nepravilnosti na ministrstvu za kulturo Alenka Gotar. Vse to smo zapisali v našem članku z naslovom "Ali bo kulturna ministrica Asta Vrečko "psihično" uničila "Cvet z juga" Alenko Gotar? Dvajsetkrat popravljanje razpisa, ASTA?" objavljen dne 30. marca 2024.Spoštovana kulturna ministrica Asta Vrečko, nehajte igrati dvolično igro pred slovensko javnostjo! Še enkrat se je izkazalo, da "woke revolucionarji" javno govorijo eno, delajo pa popolnoma drugo. Levica, res upam, da se boste znašli na Tarči!Luka Perš

Mon, 29. Apr 2024 at 14:30

1683 ogledov

Zakaj policija pošilja zahtevke za popravek tretjemu,ne pa prvemu medij,ki je razkril "strokovno" imenovanje Darka Muženiča!?
Vodstvo slovenske policije se je odzvalo z obširnim odgovorom na naš članek z naslovom Zakaj Eugenija Carl hoče medijsko disciplinirati Darka Muženiča? Se je B ekipa Obale izneverila ostankom omrežja Komandos? Kaj je najbolj zanimivo? Zmotili sta jih dve dejstvi. Prvo jih je zmotilo, da smo povzeli del razkritij na RTV Slovenija glede sodbe sodišč v primeru Darka Muženiča in njegovega "ponovnega strokovnega" imenovanja na mesto direktorja NPU. Na RTV Slovenija so razkrili, da je bil Muženič po sodbah sodišč nezakonito razrešen. Nikjer pa v nobeni sodbi ne piše, da mora katerikoli vlada avtomatsko nazaj na mesto direktorja NPU postaviti Muženiča. Policija je obširno v svojem odgovoru napisala, zakaj se je moral Darko Muženič vrniti na mesto vodje NPU. Nas je najbolj zmotilo dejstvo, da policija pošilja odgovor zelo verjetno tretjemu mediju!, ki je zgolj povzel ugotovitve RTV Slovenija. Vprašajte se, zakaj policija pošilja odgovor tretjemu mediju, si pa verjetno NE UPAJO poslati mediju, ki je celotno zadevo razkril? Tega si ne upajo storiti že DVANAJST DNI! Spoštovano vodstvo policije, imate pojasnilo? Druga zadeva pa je še veliko bolj bizarnejše od prve. Policija je v svojem uradnem odgovoru sporočila, da pomočnica direktorja NPU Tanja Dužnik ni nikoli sodelovala pri nobeni preiskavi zoper kriminalno organizirano združbo ali pri pregledovanju vsebin Sky telefenov. Mi smo primer Kavaški klan spremljali vsakodnevno od lanskega aprila do letošnjega marca. Zelo dobro smo si zapomnili, da se je na sodnem procesu nekajkrat izrekla besedi Tanja Dužnik. Spoštovana policija, izzivam vas. Dokažite, da se ime Tanje Dužnik ne pojavlja v sodnem spisu primera Kavaški klan. Z veseljem vam bom doniral 100 evrov na transakcijski račun MNZ. Ob tem se samo sprašujemo, čemu se policija ukvarja sploh z medijem, ki nima nobenega vpliva na dnevno politično dogajanje? Zakaj si tega odgovora o sodbi ne upate poslati RTV Slovenija? Zakaj v primeru Tanje Dužnik še naprej zavaja z uradnimi pojasnili slovensko javnost?V našem mediju smo objavili članek z naslovom Zakaj Eugenija Carl hoče medijsko disciplinirati Darka Muženiča? Se je B ekipa Obale izneverila ostankom omrežja Komandos? objavljen dne 23. aprila 2024. Naša osnovna premisa članka je temeljila na objavljenih člankih novinark TV Slovenija Irene Ulčar Cvelbar ( Kaj je pred preiskovalno komisijo povedal in kaj zamolčal direktor NPU-ja Darko Muženič dne 16.4.2024) in Eugenije Carl ( Bo policija zaradi domnevnega krivega pričanja ovadila tudi direktorja NPU-ja Muženiča? dne 17.4.2024). Prvi medij, ki smo ga mi opazili, da je povzel ugotovitve nacionalnega medija je bil spletni medij Nova24tv ( Je direktor NPU na pričanju izkrivljal resnico? 18.4.2024 in Direktor NPU se je zlagal?! Pravnomočne sodbe za vrnitev na položaj sploh nima! dne 19.4.2024).Foto: Prava.siKaj sploh je problematizirala novinarka RTV Slovenija Irena Ulčar Cvelbar? Predvsem dejstvo, da ne obstaja nobena sodba sodišča, da bi morala aktualna vlada RS postaviti na mesto direktorja NPU Darka Muženiča. O tem so pisali na RTV Slovenija in Nova24tv. Ključno vsebino razkrito na RTV Slovenija smo vzeli za osrednjo premiso za naš članek, ki smo ga objavili v torek, dne 23. aprila 2024.V našem mediju smo le povzeli ugotovitve novinarke RTV Slovenija Irene Ulčar Cvelbar. Zanimivo, popravek za objavo odgovora so poslali samo našemu mediju, ne pa tudi na RTV Slovenija, ki je ekskluzivno razkril "strokovno" imenovanje Darka Muženiča na mesto direktorja NPU. (Foto:Posnetek zaslona-RTV)Med drugim je zapisala Ulčar Cvelbar v svojem članku sledeče:"Novinarska vprašanja so romala na delovno in upravno sodišče, na državno odvetništvo, k Muženičevemu takratnemu pravnemu zastopniku in na policijo. Zbrani dokumenti in odgovori rušijo narativ, ki ga zadnje leto v javnosti uspešno ustvarja Darko Muženič – da je njegovo vrnitev na položaj direktorja NPU-ja zahtevalo sodišče.Ko smo od policije na podlagi Zakona o dostopu do informacij javnega značaja zahtevali sodbo, s katero naj bi, kot je Muženič pričal pred preiskovalno komisijo, sodišče delodajalcu naložilo, da ga vrne na delovno mesto direktorja NPU-ja, smo namesto sodbe dobili odgovor, da policija kot organ v sestavi MNZ-ja ter prav tako samo ministrstvo za notranje zadeve takšne sodbe ne poseduje.Da takšna sodba ne obstaja, nam je potrdilo tudi Državno odvetništvo, kjer so razkrili dodatne podrobnosti Muženičeve reintegracije na položaj direktorja NPU-ja. V odgovoru na naša vprašanja so pojasnili, da se je Darko Muženič o vrnitvi na položaj direktorja NPU-ja z ministrstvom za notranje zadeve oz. s policijo poravnal, da je pobudo za mirno rešitev spora podal sam, vlada pa ji ni nasprotovala."To smo tudi mi na kratko povzeli v našem članku.Zakaj policija zanika nekaj, kar ne drži?Slaba dva dni kasneje, dne 25. aprila 2024 na naš elektronski naslov dobimo sporočilo z naslovom ZAHTEVA ZA OBJAVO ODGOVORA POLICIJE, kjer se je podpisal predstavnik področja stike z javnostjo v GPU Drago Mengelija. Celotni odgovor policije bomo objavili na koncu članka. Kaj je zmotilo vodstvo policije?Odgovor vodstva policije na naš objavljen članek. (Foto: Luka Perš)Vodstvo policije je zmotilo, da smo povzeli le poročanje RTV Slovenija o Muženičevi sodbi, ki je ni. Prvo smo se vprašali, zakaj policija zahtevo za objavo odgovora v tej zadevi pošilja verjetno tretjemu mediju v državi, ki je o tem poročal, ne pa prvima dvema? Mi smo obrnili na RTV Slovenija, da bi posredovali določena novinarska vprašanja novinarki Ireni Ulčar Cvelbar, a se niso odzvali. Mi pa bomo v naslednjih dneh predstavili vsebino sodb, saj smo vsaj eno našli na svetovnem spletu.Policija v omenjeni zadevi glede sodbe Muženiča poseduje sledeči odgovor:"Odločitev o imenovanju Darka Muženiča je bila sprejeta na zakoniti podlagi in pri tem ni šlo za politično imenovanje, ampak za izvršitev sodbe sodišča. V zvezi z razrešitvijo Darka Muženiča s položaja direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada obstaja več pravnomočnih odločitev, da je bila njegova razrešitev in nadaljnja premestitev na drugo mesto nezakonita, ki kot celota pomenijo obveznost Republike Slovenije kot delodajalca, da Darka Muženiča vrne na položaj direktorja NPU, kar je rezultiralo posledično tudi v pripoznavi tožbenega zahtevka s strani delodajalca, tj. Republike Slovenije. Upravno sodišče je namreč s pravnomočno sodbo, opr. št. III U 82/2020-33 s 17. 9. 2020, najprej odpravilo odločitev o razrešitvi Darka Muženiča z mesta direktorja NPU. Nadalje je na tej podlagi Delovno in socialno sodišče v Ljubljani s sodbo, opr. št. I Pd 828/2020 z 2. 7. 2021, ki je bila pravnomočno potrjena s sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča, opr. št. Pdp 557/2021 z 9. 11. 2021, razveljavilo sklep o premestitvi Darka Muženiča z delovnega mesta direktorja NPU na drugo delovno mesto in mu priznalo razliko v plači. Tudi nadaljnjo premestitev Darka Muženiča je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani s pravnomočno sodbo, opr. št. I Pd 90/2021 s 24. 2. 2023, razveljavilo.Poudariti velja, da je delovno sodišče navedeno sodbo sprejelo na podlagi pripoznave, kar pomeni, da je tožena stranka, tj. Republika Slovenija, pripoznala, da je tožbeni zahtevek Darka Muženiča utemeljen. To dejanje je imelo za posledico tudi, da Darko Muženič od dneva izdaje sodbe na podlagi pripoznave opravlja dela in naloge na delovnem mestu direktorja NPU na podlagi prvotne Pogodbe o zaposlitvi z 21. 5. 2019, kar pa tudi pomeni, da se mu mandat na tem položaju ni prekinil vse od prvotnega imenovanja v letu 2019 dalje."Druga zadeva pa je še veliko bolj čudna. Zapisali so, da pomočnica direktorja NPU Tanja Dužnik ni nikoli sodelovala v preiskavah zoper organizirano kriminalno združbo s področja prepovedanih drog oz. v katerikoli preiskavi, ki se je nananašala na prepovedane droge oz. organizirano kriminalno združbo s področja prepovedanih drog oz. v katerikoli preiskavi, ki se je nanašala na prepovedane droge oz. organizirano kriminaliteto, niti ni preiskovala Sky telefonov.Osrednji medij kritično o delovanju kolegice sedanje pomočnice direktorja NPU Tanje Dužnik. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik)Zakaj smo si zapomnili ime Tanja Dužnik? Sami postanemo zelo pozorni na osebe, o katerih nepričakovano pričnejo kritično pisati osrednji mediji. Osrednji mediji so v preteklosti večkrat problematizirali, da Dužnikova ne izpolnjuje pogojev za zasedbo mesto pomočnice direktorja NPU. Tako smo njeno ime večkrat slišali na sodnem procesu Kavaški klan. Zelo verjetno se njeno ime v sodnem spisu pojavi vsaj petkrat do desetkrat. Kolikor se tudi sami spominjamo, je bil tudi eden izmed predlogov obrambe, da bi se Tanjo Dužnik zaslišalo kot pričo. Spoštovana policija, zdaj pa prosim pojasnite slovenski javnosti, zakaj DOBESEDNO LAŽETE! v primeru Tanje Dužnik? Spoštovana policija, ponujam vam IZZIV. Dokažite, da se ime Tanje Dužnik ne pojavlja v sodnem spisu Kavaški klan. Z veseljem bom doniral 100 evrov na bančni račun Ministrstva za notranje zadeve, če imate prav.Zdaj pa se vprašajte, zakaj policija ZAVESTNO ZAVAJA z uradnimi odgovori? Kaj prekrivajo? Ali se res mora za vsakršno ceno skriti družino Hot v primeru Kavaški klan? Zakaj policija pošilja tretjemu medij nekaj, kar sta pred njim poročala že dva druga medija? in zt mediju brez kakršnega močnega vpliva na dnevno politično dogajanje v naši državi. Ne vem, nam se zdi vse to zelo čudno. Ocenite sami.Odgovor policije:"Spoštovani,Za zagotovitev objektivnejše obveščenosti javnosti in v skladu z 42. členom Zakona o medijih zahtevamo, da objavite naslednji odgovor policije v povezavi s prispevkom, ki je bil 23. aprila 2024 objavljen na spletni strani https://prava.si/post/818706/zakaj-eugenija-carl-hoce-medijsko-disciplinirati-darka-muzenica-se-je-b-ekipa-obale-izneverila-ostankom-omrezja-komandos z naslovom »Zakaj Eugenija Carl hoče medijsko disciplinirati Darka Muženiča? Se je B ekipa Obale izneverila ostankom omrežja KOMANDOS?«.Odločitev o imenovanju Darka Muženiča je bila sprejeta na zakoniti podlagi in pri tem ni šlo za politično imenovanje, ampak za izvršitev sodbe sodišča.V zvezi z razrešitvijo Darka Muženiča s položaja direktorja Nacionalnega preiskovalnega urada obstaja več pravnomočnih odločitev, da je bila njegova razrešitev in nadaljnja premestitev na drugo mesto nezakonita, ki kot celota pomenijo obveznost Republike Slovenije kot delodajalca, da Darka Muženiča vrne na položaj direktorja NPU, kar je rezultiralo posledično tudi v pripoznavi tožbenega zahtevka s strani delodajalca, tj. Republike Slovenije.Upravno sodišče je namreč s pravnomočno sodbo, opr. št. III U 82/2020-33 s 17. 9. 2020, najprej odpravilo odločitev o razrešitvi Darka Muženiča z mesta direktorja NPU. Nadalje je na tej podlagi Delovno in socialno sodišče v Ljubljani s sodbo, opr. št. I Pd 828/2020 z 2. 7. 2021, ki je bila pravnomočno potrjena s sodbo Višjega delovnega in socialnega sodišča, opr. št. Pdp 557/2021 z 9. 11. 2021, razveljavilo sklep o premestitvi Darka Muženiča z delovnega mesta direktorja NPU na drugo delovno mesto in mu priznalo razliko v plači. Tudi nadaljnjo premestitev Darka Muženiča je Delovno in socialno sodišče v Ljubljani s pravnomočno sodbo, opr. št. I Pd 90/2021 s 24. 2. 2023, razveljavilo.Poudariti velja, da je delovno sodišče navedeno sodbo sprejelo na podlagi pripoznave, kar pomeni, da je tožena stranka, tj. Republika Slovenija, pripoznala, da je tožbeni zahtevek Darka Muženiča utemeljen. To dejanje je imelo za posledico tudi, da Darko Muženič od dneva izdaje sodbe na podlagi pripoznave opravlja dela in naloge na delovnem mestu direktorja NPU na podlagi prvotne Pogodbe o zaposlitvi z 21. 5. 2019, kar pa tudi pomeni, da se mu mandat na tem položaju ni prekinil vse od prvotnega imenovanja v letu 2019 dalje.Prav tako zavračamo lažne navedbe v prispevku, ki se nanašajo na pomočnico direktorja NPU Tanjo Dužnik, ki ni niti v funkciji pomočnice direktorja NPU niti prej kot preiskovalka na NPU sodelovala v preiskavi zoper organizirano kriminalno združbo s področja prepovedanih drog oz. v katerikoli preiskavi, ki se je nanašala na prepovedane droge oz. organizirano kriminaliteto, niti ni preiskovala Sky telefonov."Luka Perš
Teme
Kdo ne bo poraženec borut jamnik Robert Golob janez zemljarič Gregor Golobič Milan Kučan Janez Janša martin odlazek Socialni demokrati

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOSJE VOLITVE 2022: Še zdaj ne vemo kdo je ZMAGOVALEC na volitvah?!