Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
NE BOJ, MESARSKO KLANJE ZA ZAPUŠČINO BORUTA ŠUKLJETA V POLICIJI!!!
Zakaj izbranec Tatjane Bobnar za mesto generalnega direktorja slovenske policije Boštjan Lindav ni dobil mandata? Odgovor je preprost. V ozadju poteka krvavi politični boj za zapuščino umrlega Boruta Šukljeta,dolgoletnega režiserja policijskih akcij.
prava .
Slovenija

Sobota, 3. december 2022 ob 12:15

Odpri galerijo

Boštjan Lindav, Borut Šuklje, Tatjana Bobna, Damir Črnčec, Boštjan Šefic (Foto: Posnetek zaslona- Vlada Republike Slovenije, Wikipedia, Hudo.si, STA)

Ali ste presenečeni glede zakulisnih igric v slovenski policiji? Notranja ministrica Tatjana Bobnar je kot pridna šolarka "počistila" 150 kadrov svojega predhodnika, ministra za notranje zadeve v zadnji Janševi vladi Aleša Hojsa. Pri tem ji je pomagal v.d. GPU Boštjan Lindav. Glej ga zlomka, za "nagrado" Lindav ni dobil mandata generalnega direktorja policije. Zakaj ne? Nič posebnega, v ozadju poteka "NE BOJ, MESARSKO KLANJE" za zapuščino letos umrlega po dolgotrajni bolezni "naravne smrti" Boruta Šukljeta. Nekdanji notranji minister v Drnovškovi vladi (1999-2000) in dolgoletni diplomat je bil tista oseba, ki je v ozadju sugeriral, dajal napotke medijem in sodelavcem organov pregona in bil osrednji režiser medijskih-policijskih akcij proti t.i. motečim poslovnim konkurentom njegovih naročnikov. Tako v gospodarstvu kot v politiki. V osrednjih vlogah se pojavljajo po informacijah Požareporta in Dnevnika sedanja piarovka Gibanje Svobode Vesna Vukovič, državni sekretar na ministrstvu za obrambo Damir Črnčec in neformalni svetovalec za varnost predsednika vlade Roberta Goloba Miloš Njegoslav Milović. Časnik Delo pa že namiguje, da bi bil lahko naslednik Bobnarjeve Boštjan Šefic, dolgoletni prvi operativec Boruta Šukljeta. Spletni medij Domovina pa namiguje na Damira Črnčeca. Vse kaže, da hoče obalno omrežje grobarja dela slovenskega pomorstva panično na novo postaviti svoje omrežje z kadri, ki so sedaj obljubili zvestobo njim.  

Takoimenovana slovenska tranzicijska levica ne more iz svoje kože. Levosredinska vlada pod vodstvom Roberta Goloba bi morala z lahkoto odvoditi sedanji mandat vlade do 2026. Stranka Gibanje Svoboda ni enotna stranka, ampak je nastala kot produkt starih levih političnih strank ter različnih struj s področja gospodarstva, sodstva, tožilstva in policije. Gibanje Svoboda ni nič drugega kot DEMOS, ki je klavrno propadel. Tako se bo v bližnji prihodnosti zgodilo tudi s Svobodo. 

Še več, kot smo v našem mediju že večkrat ugotavljali, so v stranki Gibanje Svoboda struje, ki že desetletja med sabo bijejo t.i. državljansko vojno. V njej se že desetletja spopadata t.i. obalna struja s prvim operativcem predsednikom Modre zavarovalnice Borutom Jamnikom in koroška struja starih obveščevalnih sil nekdanje službe državne varnosti sedaj že hudo dementnim Janezom Zemljaričem.

Če si želite predstavljati, kako funkcionirajo nekdanji pripadniki službe državne varnosti si poglejte srbsko serijo Tajkun in opazujte lik Balše. Lik Balša je vse tisto, kar poimenujemo pod izrazom vzporedni mehanizem. Balšo pa z lahkoto lahko zamenjate s slovenskim resničnostnim likom kot je Dragan Isajlovič, sedaj ponosni gradbinec novih nepremičnin v Ljubljani.

S to vojno enostavno t.i. večji del slovenske desnice nima nič. Razen tistih, ki pripadajo omrežju fantka vatikanskega kardinala Franceta Rodeta. Dobro veste, kdo so tile fantki na spomladanskem polu. Zelo dobro se ve kakšna je sprega med Rodetom in vsemogočim tožilstvom. Poznavalci pa zelo dobro vedo, kako "neodvisno" dela tožilstvo. 

Nekaj dni po zmagoslavju leve sredine na predsedniških volitvah in sedaj še na referendumu bi vsak pričakoval, da bodo vladali mirno in brez pretresov. Predvsem ob dejstvu, da so do njih servilni tudi večinski mediji v naši državi. A vse kaže, da gre spet za račun brez krčmarja.


				Vesna Vukovič in Damir Črnčec po informacijah Bojana Požarja rušita kar štiri ministre sedanje Golobove vlade. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)			Vesna Vukovič in Damir Črnčec po informacijah Bojana Požarja rušita kar štiri ministre sedanje Golobove vlade. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)

Dvojec Vuković-Črnčec želita spodnesti notranjo ministrico Tatjano Bobnar! Medija Požareport in Dnevnik prišla do podobnih imen, ki rušijo Bobnarjevo! Tatjana, si mogoče pozabila, kdaj si se zamerila obalnemu omrežju grobarja dela slovenskega pomorstva?!!!

Več slovenskih medijev je poročalo, da na zadnji seji vlade niso hoteli trenutnemu v.d. generalnega direktorja GPU Boštjanu Lindavu podeliti mandat generalnega direktorja GPU. Vzrok za to naj bi bil, da je sedanja ekipa notranjega ministrstva pod vodstvom nekdanje dolgoletne višje uslužbenke policije Tatjane Bobnar premalo odločna pri čiščenju nekdanjih policijskih in kriminalističnih kadrov iz pretekle Janševe vlade.

Janšo zelo radi etikirajo dominantni mediji s "fašistom" in "diktatorjem." Pa čeprav niti približno nikoli zares ni obvladoval policije, še manj pa je imel možnost nastavljati t.i. svoje kadre!!!

Vendar v obsežni izjavi ministrstva za notranje zadeve je jasno zapisano, da so prečistili z vsemi "problematičnimi" kadri t.i. nekdanje oblasti in jih odstranili z odločanja.

"Politika se mora končati pred vrati generalnega direktorja policije," je dejala sedanja notranja ministrica Tatjana Bobnar. Pri čemer pa z veliko verjetnostjo lahko zapišemo, da sploh ni lagala. Saj to obvladujejo postkomunistične struje tranzicijske levice. Najmanj pa politika.

Sama pa je tudi zatrdila, da so premestili znotraj policije že 150 kadrov, ki so jih nastavili v času zadnje Janševe vlade.


				V Petanovem Dnevniku razkrivajo podobne informacije kot jih je v preteklosti razkril Požareport. Nič, le Petanovi obalni obveščevalci so se znašli na stranskem tiru. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)			V Petanovem Dnevniku razkrivajo podobne informacije kot jih je v preteklosti razkril Požareport. Nič, le Petanovi obalni obveščevalci so se znašli na stranskem tiru. (Foto: Posnetek zaslona- Dnevnik)

V nadaljevanju pa je tudi povedala, da bo vztrajala z Lindavom kot svojim kandidatom za generalnega direktorja Policje. Ali bo v tej bitki zmagala Bobnarjeva, bomo videli.

Eden najbolje obveščenih novinarjev v državi Bojan Požar je v seriji člankov ( Izpoved specialca: Milović je žul, začeli smo na Catch the cash, za Jankovića ven metal Rogovce, a pri Golobu gre predaleč, Najbolj prikrivano ozadje Golobove vlade: Vojak, agentka pod krinko novinarke in specialec, Vodovodarji: Negola, Golobov neformalni svetovalec za varnost proti direktorju Sove, Kako si plačujejo novinarje: Golobovih 103 tisoč evrov samo za eno novinarko s portala Necenzurirano in Pri Golobovih hud boj za oblast: Vukovičeva in Črnčec rušita kar štiri ministre: Bobnarjevo, Loredana, Brežana in celo Kumra) razkril, kdo nosi hlače v Gibanju Svoboda.

Jasno je, da je to predvsem ena osrednjih dolgoletnih medijskih operativk Boruta Jamnika in nekdanja novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano Vesna Vukovič, sedaj formalno zaposlena kot vodja stike z javnostjo v Gibanju Svoboda.

Poleg nje pa se v člankih Požarja kot osrednja protoganista pojavljata še Damir Črnčec in Miloš Njegoslav Milović. Vloga Milovića v Gibanje Svoboda je predvsem razjezila sedanjega predsednika UEFA Aleksandra Čeferina. To pa zaradi nerazščičenih računov med (postkomunističnimi strujami) Čeferinom in Milovićem v preteklosti.


				Neformalni svetovalec Roberta Goloba Miloš Njegoslav Milović ima še neporavnane račune s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom. Na sliki s Tanjo Fajon, ko sta se skupaj potapljala še z Neformalni svetovalec Roberta Goloba Miloš Njegoslav Milović ima še neporavnane račune s predsednikom UEFA Aleksandrom Čeferinom. Na sliki s Tanjo Fajon, ko sta se skupaj potapljala v skupini "dvajsetih" ljudi. (Foto: Prava.si)

Zanimivo je tudi to, da je Dnevnik v lasti poslovneža Bojana Petana( njegov poslovni imperij "za jajce drži" postkomunistična kolaterala zloglasnega sklada York)  v članku z naslovom Tatjana Bobnar vrgla rokavico Robertu Golobu novinarjev Zorana Potiča in Petra Lovšina  Kaj Golob "(ovi)" sporoča "(jo)" Bobnarjevi in policiji zapisali sledeča dejstva v obeh člankih.

"Po zamenjavi oblasti so v policiji zamenjali skoraj vse problematične policijske vodje in jih nadomestili s kompetentnimi kadri. Ukinili so tudi Hojsovo upravo avtocestne policije, števec vseh premestitev pa naj bi se bližal številki 150. Vedno več naših sogovornikov je tako prepričanih, da je v ozadju obračuna z Bobnarjevo in vrhom policije zgolj boj za vpliv na policijo in informacije, s katerimi razpolaga." (članek Tatjana Bobnar vrgla rokavico Robertu Golobu)

V nadaljevanju se razkrije ista informacija kot v člankih Bojana Požarja. Osrednji vpliv na aktualnega premiera slovenske vlade Roberta Goloba glede policijskih zadev imata Damir Črnčec, sedaj državni sekretar na Šarčevem ministrstvu za obrambo in neformalni svetovalec Goloba Miloš Njegoslav Milović. 

"Kot smo že poročali, so bili v policiji in njenem centru za varovanje in zaščito postavljeni pred dejstvo, kdo in kako bo varoval Goloba, pri čemer je morala policija vladi prepustiti policiste, ki jih je odbral vodja Golobove skupine, nekdanji specialec in Milovićev kolega Robert Kešpert," so zapisali v Dnevniku.


				Obalni kriminalist Dean Jurič in njegova hiša v Ankaranu. (Foto: Posnetek zaslona-Prava, Google maps, Youtube)

Obalni kriminalist Dean Jurič in njegova hiša v Ankaranu. (Foto: Posnetek zaslona-Prava, Google maps, Youtube)

Mogoče je na prvi pogled presenečenje, da se v člankih Dnevnika pojavljajo identična imena kot jih je prej v svojih člankih razkril Bojan Požar. V resnici ne. Le obalni obveščevalci Bojana Petana so se spet znašli na stranskem tiru v sedanji vladi Roberta Goloba ali pa jih takoj razkrijejo drugi osrednji slovenski mediji, če se dogovorijo za kakšno službo v (para) državnih podjetjih. 

Tudi v našem mediju smo že večkrat zapisali, kdo ima glavno besedo pri postavljanju ključnih kadrov v slovenski policiji, tožilstvu in sodstvu. V resnici gre predvsem za obalno omrežje grobarja dela slovenskega pomorstva. Se čudite, zakaj so v javnosti morali nekaterih resnih očitkov o njunem spornem delovanju očistiti tako sedanjega direktorja NPU Darka Muženiča in njegovega obalnega prijatelja in kriminalista Deana Juriča. 


				Boštjan Šefic se je v preteklosti zapletel v hud škandal na Sovi. Veljal je za prvega zaupnika Boruta Šukljeta. (Foto: Posnetek zaslona-Svet24 in RTV Slovenija)			Boštjan Šefic se je v preteklosti zapletel v hud škandal na Sovi. Veljal je za prvega zaupnika Boruta Šukljeta. (Foto: Posnetek zaslona-Svet24 in RTV Slovenija)

Boštjan Šefic, prvi operativec Boruta Šukljeta! Umrli diplomat in nekdanji notranji minister v Drnovškovi vladi po dolgi bolezni "naravne smrti" Šuklje bil dolgoletni režiser za specialne medijske-policijske akcije proti motečim igralcem slovenskega gospodarstva in politike!

Zanimivo, v članku z naslovom Kdo bo svetoval predsednici in kdo ne v časniku Delo z dne 3. decembra 2022 novinark Barbare Eržen in Suzane Kos je ob koncu članka zastavljeno vprašanje nekdanjemu svetovalcu za naciolano varnost Boštjanu Šeficu v kabinetu odhajajočega predsednika države Boruta Pahorja. Med drugim piše, da se Šefic v zakulisju pojavlja kot naslednik ministrice Bobnarjeve, a te izjave Šefic ni želel komentirati. Spletni medij Domovina pa namiguje, da bi lahko bil naslednik Bobnarjeve kar sam Damir Črnčec.

Mogoče je pa res čas, da se po dolgih letih razkrije, kdo je bil dlje časa angel varuh obalnih grobarjev na eni strani in  režiranje policijskih akcij na t.i. moteče akterje v slovenski politiki in gospodarstvu na drugi strani. Kdo je bila ta oseba? Letos umrli Borut Šuklje, nekdanji notranji minister v Drnovškovi vladi (1999-2000). Šukljetova smrt pa bi lahko dali v isto skupino "naravnih smrti in delovnih nesreč" kot so v preteklosti svojo življensko pot končali poslovneža Peter Rigl in Robert Rotar in kriminalist Simon Golub. 

Eden vidnejših operativcev Šukljeta je bil Boštjan Šefic. Z njim se je večkrat sestajal na različnih lokacijah po Obali. To nas niti ne čudi, če na kratko pogledamo kariero Boštjana Šefica.

Od leta 2000 je bil dlje časa zaposlen v Sovi in je skrbel za črni fond denarja SOVA-e v podjetju Webs. Zaradi tega se je pred leti znašel v hudi aferi. Kasneje je s Sove odšel v službo nekdanjega agenta SDV Zorana Debeljaka v podjetje ECOSEC, poslovno svetovanje, d. o. o.

Od leta 2013 do 2020 pa se je gibal na različnih položajih po ministrstvih. V preteklosti je Svet24 v članku z naslovom   Utrujen kakor Šefic: njegova tajna preteklost novinarja Simona Rojca zapisali, da Šefic velja za odličnega prijatelja nekdanje premierke, sedaj morebitne bodoče ministrice v Golobovi vladi Alenke Bratušek in nekdanjega krta stranke SAB Iztoka Puriča. Sedaj so se spet vsi znašli v stranki Gibanje Svoboda. Naključje?!!!

Šefic je bil državni sekretar na notranjem ministrstvu od leta 2013 do 2018. V času obrambne ministrice Katičeve v Šarčevi vladi je bil od septembra 2018 do do marca 2019 njen svetovalec. V aprilu 2020 pa je v tretji Janševi vladi prevzel naloge sekretarja v kabinetu ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa za področje problematike migracij. Novembra 2020 pa je postal svetovalec za nacionalno varnost pri predsedniku države Borutu Pahorju.


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

V preteklosti "prijatelji", sedaj smrtni sovražniki! Vse le zato, kdo bo zmagovalec Šukljetove zapuščine!!

V enem izmed naših člankov smo razkrili, kdo so ključni strici t.i. nečakov sedanje Golobove vlade (DOSJE STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE: Razkrivamo strice Požarjeve sedmerice, ki vladajo s slovenskimi MILIJARDAMI!!!). Kot se dogaja poslednja bitka na področju upravljanja z milijardami v lasti slovenskih (para) državnih družb, se isto dogaja na področju policije.


				Foto: Prava.si

Foto: Prava.si

Potrebno je vedeti, da so v preteklosti bili v simetriji moči slovenske policije, tožilstva in sodstva povezani nekdanji agenti SDV, omrežje grobarja dela slovenskega pomorstva in vatikanski vpliv kardinala Rodeta predvsem na slovensko tožilstvo. Težava je nastala, ker se je z zmago Gibanje Svoboda popolnoma izgubila moč nekdanjih fantov službe državne varnosti. Okrepili pa sta se predvsem obe drugi struji. Niti ena od njih ne mara liderja desnice Janeza Janšo, ker je preko Boruta Petka pod prevelikim vplivom Boruta Jamnika. Zato vas naj ne čudijo zadnje poteze stranke Nova Slovenija.


				Borut Šuklje. (Foto: Posnetek zaslona-Blog Boruta Šukljeta)

Borut Šuklje. (Foto: Posnetek zaslona-Blog Boruta Šukljeta)

Kaj se sedaj dejansko dogaja? Nič posebnega, le to, da v živo spremljamo "NE BOJ, MESARSKO KLANJE" za postkomunistično nasledstvo Boruta Šukljeta. V razvejani mreži Boruta Šukljeta se pojavljajo tako imena nekdanjih predsednikov/ podpredsednikov Odvetniške zbornice Slovenije (predvsem tistih, ki so bili poslovno povezani z obalnima podjetjema Splošna plovba in Luka Koper), odvetnikov vidnih političnih predstavnikov na t.i. levici in desnici, vidnih policijskih funkcionarjev v oddelkih za gospodarski kriminal, pranje denarja na GPU in "medijskih morilcev" v osrednjih slovenskih medijih. Nič, en odvetnik (ica) pa je tudi zaradi brezveznega FUKANJA zakuhal(a) padec ene izmed slovenskih vlad v preteklosti. Jebiga, se zgodi!!!

Težava se je zgodila, da je "nenadoma" Šuklje po dolgotrajni bolezni umrl "naravne smrti." Z drugimi besedami, trenutnim akterjem se je ponudila življenjska priložnost za zasedbo prestola. Seveda kot v vsaki zgodbi v bitki za prestol se je tudi tukaj zgodilo, da naslednik noče biti eden, ampak jih hoče biti več. Podobno kot se je dogajalo po nenadni "naravni smrti" Petra Rigla.


				Tudi poslovnež Robert Rotar je umrl sumljive smrti. (Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv)

Tudi poslovnež Robert Rotar je umrl sumljive smrti. (Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv)

Potrebno je vedeti, da prestolonaslednik lahko postane nekdo iz Obale oz. tisti, ki bo vestno izpolnjeval ukaze omrežja grobarja dela slovenskega pomorstva. Eden osrednjih igralcev tega omrežja je nekdanji vodja SK PU Koper Ljubo Volmut. Njegova dolgoletna protežiranca sta trenutni manj sposobni in konfliktni direktor NPU Darko Muženič in po  neuradnih, a zanesljivih informacijah Nova24tv sveža delovna interventna pomoč na NPU obalni kriminalist Dean Jurič. NPU in vodstvo policije pa te informacije do sedaj še nista zanikala.


				Poslovnež Peter Rigl je Poslovnež Peter Rigl je " umrl naravne smrti." Nekaj dni oz. en dan pred smrtjo je bil pri zdravniku. Izvidi so pokazali, da je popolnoma zdrav. Naslednji dan je umrl med partijo golfa zaradi "posledic zastoja srca." To se je zgodilo leta 1999. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Ne smemo niti pozabiti niti na nekdanjega pretendenta za prestol SDS, ki se je preveč približal Urški. Po informacijah Bojana Požarja pa je Črnčec s svojimi prebranimi ciljnimi podatki navdušil tudi trenutnega naivnega predsednika vlade Roberta Goloba.

Za Črnčeca se ve, kar smo v našem mediju že večkrat zapisali, da se je v mandatu Šarčeve vlade spustil v vojno z grobarjem slovenskega gospodarstva v podobi modrega dečka z Dunajske 119 v Ljubljani. Seveda neuspešno, ker je prehitro odnehal!!! Črnčec pa je po porazu zmotno spoznal, da je bolje z Obalo sodelovati kot pa iti z njo v brezpredmetno vojno. Kaj se sedaj dejansko dogaja? Nič posebnega, le to, da v živo spremljamo "NE BOJ, MESARSKO KLANJE" za nasledstvo vpliva na policijo Boruta Šukljeta. Po vzoru vojne, ki še traja za prevzem vpliva v gospodarstvu in energetiki Petra Rigla. Prav Rigl je bil tvorec elektro lobija v naši državi.

V času epidemioloških razmer v zadnji Janševi vladi pa je potekala tudi t.i. načrtna spreobrnitev Črnčeca v poslušnega izvajalca nalog obalnega omrežja grobarja delnega slovenskega pomorstva.

Po zelo zanesljivih informacijah se je Črnčec pol leta nahajal v eni izmed hiš v naselju Jagodje blizu Izole. Še več, prebival je v objektu, katerega je bil lastnik eden izmed izvršnih direktorjev DUTB-a Aleksander Lozej. Lozejeva žena pa je seveda sodnica v Kopru. Poznavalci vedo o njenem sojenju veliko povedati.


				Tudi kriminalist Simon Golub je umrl v Tudi kriminalist Simon Golub je umrl v "delovni nesreči."(Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik)

Zato nas ne smejo presenetiti informacije zaradi nepodaljšanja mandata sedanjega v.d. direktorja GPU Boštjana Lindava. Spoštovani državljani, ste že pozabili, da sta Lindav in Tatjana Bobnar v preteklosti dolgo desetletje zasedala pomembne vodilne funkcije v slovenski policiji? Vprašajte se, v imenu koga?

Vse bolj se dozdeva, da sta Bobnarjeva in Lindav bili le še eni figuri v preteklih režijskih policijskih akcijah Boruta Šukljeta. V resničnem življenju ali pa v hollywoodskih filmih in serijah se dogaja vedno en in isti modus operandi. Po smrti mafijskega šefa v krvavem boju njegovi nasledniki velikokrat počistijo za njegovimi najožjimi sodelavci.

Zelo verjetno je, da hoče Šefic v ozadju svojega novega pridobljenega položaja odstraniti Bobnarjevo, Lindava ter še druge igralce v policiji, ki predstavljajo brez svojega mesije potencialno nevarnost kot sneta sekira.


				Boštjan Lindav, Borut Šuklje, Tatjana Bobna, Damir Črnčec, Boštjan Šefic (Foto: Posnetek zaslona- Vlada Republike Slovenije, Wikipedia, Hudo.si, STA)			Boštjan Lindav, Borut Šuklje, Tatjana Bobna, Damir Črnčec, Boštjan Šefic (Foto: Posnetek zaslona- Vlada Republike Slovenije, Wikipedia, Hudo.si, STA)

Na koncu bomo z veliko žalostjo ugotovili, da ne gre za nič drugega; kako najbolj učinkovito obdržati protipravno pridobljene premoženjske koristi in njihovo davčno učinkovito repatriacijo iz davčnih oaz v Slovenijo. Policija ni v lasti t.i. levih in desnih kot pravi Bobnarjeva. V tridesetih letih pa je že vsem jasno, da gre za spopad postkomunističnih kriminalnih struktur za prevlado v policiji. Nič, čaka nas NE BOJ, MESARSKO KLANJE!!!

P.S: Kaj bosta v tej situaciji naredila tandem Gregor Golobič in Bojan Petan? Ali imata sploh še kaj prave moči!!!

Luka Perš

  

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 23. Mar 2023 at 09:22

1920 ogledov

[Video]Oddaja Aktualno: Novinarji Bojan Požar, Mirko Mayer in Luka Perš razgalili Golobove balkanske posle!
V oddaji Aktualno na Nova24tv so predstavili zakulisje o balkanskih poslih (para) državnega podjetja GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Ob voditelju oddaje Borisu Tomašiču so nastopili še urednik in novinar Požareporta Bojan Požar, odgovorni urednik informativnega programa na Planet TV Mirko Mayer in novinar Prava Luka Perš. Ironija je toliko hujša, da se z eno najbolj razvpitih afer na Balkanu ukvarjajo veliko medijev zahodnega Balkana le v Sloveniji osrednji večinski mediji o teh poslih molčijo kot miške. V oddaji so gostje skupaj z voditeljem oddaje Borisem Tomašičem razkrili sporno poslovanje kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja in srbsko podružnico podjetja GEN-I v Beogradu, "kraji" romunske identitete Roberta Goloba in o nakazanih 103 tisoč evrih podjetja GEN-I sedanji generalni sekretarki Gibanje Svoboda Vesni Vukovič. Omenjeni znesek pa je Vukovičeva prejela v obdobju, ko je bil na vrhu družbe njen strankarski šef Robert Golob. V oddaji so se razkrile še marsikatere zakulisne informacije o katerih se v Sloveniji molči. Spodaj si lahko oddajo pogledate v celoti in sami lahko ocenite zakaj aktualni predsednik vlade Robert Golob o tej temi molči kot miška in se izogiba jasnim odgovorom glede balkanskih poslov podjetja GEN-I. Uživajte v ogledu.Luka Perš

Sat, 18. Mar 2023 at 22:37

2721 ogledov

Zaradi članka o Vuku Čosiću bi glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov ZAPRL MEDIJ PRAVA! Aljoša, hvala!!!
"Če tole ne bo sankcionirano z zaprtjem tega "medija", prepovedjo opravljanja novinarskega poklica oziroma v resnici s prepovedjo izdajanja za novinarja ter z visoko denarno, če ne tudi zaporno kaznijo, potem pa tudi. Kakšna pritlehnost," se je glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov odzval na naš članek o Vuku Čosiću. Spoštovana direktorica (para) državne Cankarjeve založbe Alenka Kepic Mohar, zanima nas, ali podpirate zgornjo izjavo vašega glavnega urednika Aljoše Harlamova?V našem mediju smo objavili članek z naslovom Obveščevalni namig iz tujine: Vuk Čosić močno vpleten v afero FOTOPUB?! Čosićeva dejanja branila odvetnica Inštitut 8.marec?!. Vse kaže, da se je za fasado nevladne organizacije Pravne mreže za varstvo demokracije odzval tudi Vuk Čosić. Pravna mreža za varstvo demokracije je sporočila, da bo nudila brezplačno pravno pomoč Čosiću in s pomočjo odvetniške pisarne Zakonjšek napoveduje vložitev tožbe proti mediju #Prava zaradi zgoraj napisanega članka.Sami smo se odzvali zelo mirno, saj se zavedamo da lahko kdor koli zaradi naših napisanih člankov proti nam uporabi vsa razpoložljiva pravna sredstva. Tudi vložene tožbe so del medijskega poklica. Vsak, ki opravlja ta poklic mora to vzeti na znanje. Enako tudi žaljivke in kritike na svoj račun. S tožbami se zaradi svojega dela soočamo vsi mediji. Od Bojana Požarja, Nova24tv, Demokracija, Necenzurirano, Reporter, Delo, Dnevnik, Večer, Mladina, POP TV, RTV Slovenija. Naj sodišče odloči, kdo ima prav in kdo ne.Foto: Prava.siGlavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov bi nas zaradi članka o Čosiću kar izbrisal in prepovedal medij Prava!?Po objavi novice Pravne mreže za varstvo demokracije so se pojavili takšni ali drugačni komentarji. Vendar nas je med množico komentarjev presenetil tvit glavnega urednika Cankarjeve založbe Aljoše Harlamova. V svojem tvitu je zapisal sledeče:"Če tole ne bo sankcionirano z zaprtjem tega "medija", prepovedjo opravljanja novinarskega poklica oziroma v resnici s prepovedjo izdajanja za novinarja ter z visoko denarno kaznijo, potem pa tudi. Kakšna pritlehnost."Na njegovo mnenje smo se odzvali s kratkim sporočilom, da se mu zahvaljujem za njegovo svobodno in demokratično mnenje. Na naše mnenje se je še enkrat odzval Harlamov:"Luka, zaskrbljujoče je, da ne razumeš, kaj je razlika med mojim mnenjem in tvojim novinarskim delom. Da niti ne omenjam, da jaz za svojim mnenjem stojim, ti si si pa gladko izmislil vir in v članku sam priznal, da nimaš nobenega dokaza za svoje laži. Upam, da boš odgovarjal."Spoštovani glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov, kritiko na račun svojega dela vedno sprejemam z največjim veseljem in mnenja svojih kritikov tudi zelo spoštujem. Vendar ste se ujeli v isto past kot sam. Vsaj vaša prva izjava je bila zapisana v tem smislu.Foto: TwitterSpomnite se, ko se je zahtevalo, da bi se prepovedalo delovanje strank Socialnih demokratov in Levice. Takrat sem predvsem zaradi medijske odmevnosti, večkratnih klicih gospoda Vilija Kovačiča zelo naivno popustil in se podpisal kot sopodpisnik ustavne presoje prepovedi delovanja obeh strank. Vendar sem po pogovoru z mojim stricem Borisom Cipotom hitro ugotovil, da sem naredil veliko napako. Pogovora se še danes spominjam. Novinarji smo lahko kritični do katere koli politične stranke v Sloveniji, ne moreš pa se kot novinar podpisati pod ustavno presojo za prepoved delovanja političnih strank.Foto: TwitterHitro sem mu dal prav. Kasneje v tej zgodbi nisem več sodeloval ali pa o njej medijsko poročal po vloženi ustavni presoji. Zato se še enkrat javno opravičim Socialnim demokratom in Levici. Še danes mi je žal, da sem se podpisal. Koordinatorju Levice Luku Mescu pa sem se glede tega tudi osebno opravičil po njegovem zaslišanju v državnem zboru kot kandidata za ministra v sedanji vladi dr. Roberta Goloba. Moja poteza je zelo podobna vaši izjavi o zaprtju našega medija.Spoštovani glavni urednik Cankarjeve založbe Aljoša Harlamov, predstavljajte si sledeči scenarij. V vašem timu se odločite, da boste kot Cankarjeva založba izdali knjigo xxx avtorja/ avtorice. Nenadoma javnost zaradi izdane knjige postane ogorčena. Med drugim se pojavijo zahteve o prepovedi izdajanja knjig Cankarjeve založbe in njeno zaprtje. A oba dobro veva, da bi šlo v tem primeru za pretiravanje.Kot sem jaz storil takrat napako, ste jo tudi vi v mojem primeru.Ne moti nas, da ste kritični do napisanega članka. Vendar zaradi enega napisanega članka ne morete zahtevati, da se naš medij zapre, avtorju pa prepove opravljanja svojega novinarskega poklica. Predvsem pa si take izjave po našem mnenju ne more privoščiti glavni urednik Cankarjeve založbe.Foto: Posnetek zaslona-Nisemlevicar.siNič, mogoče pa si predstavniki progresivne woke neodvisne civilne družbe le želijo, da se vrne zloglasni jugoslovanski 133. člen!Luka Perš

Sat, 18. Mar 2023 at 08:04

1671 ogledov

Stara šahovska garda dosegla svoje!Edini kandidat za predsednika ŠZS je Dušan Mes!V upravni odbor ŠZS prihaja Branko Masleša!
Stare strukture Šahovske zveze Slovenije (ŠZS) so najverjetneje spet zmagale. Oba opozicijska kandidata za predsednika ŠZS sta "odstopila" od kandidature. Kot edini kandidat za predsednika ŠZS je na predlog upravnega odbora zveze predlagan generalni direktor državnih Slovenskih železnic Dušan Mes, tudi glavni sponzor ŠZS. V upravni odbor ŠZS pa bo zelo verjetno na občnem zboru zveze izvoljen nekdanji predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije Branko Masleša.V našem mediju smo v preteklosti že pisali o predsedniških volitvah na Šahovski zvezi Slovenije ( Dušan Mes postaja novi šef Šahovske zveze Slovenije?! Je to nagrada, ker je častil klanu Bandelj-Knežević 200 tisoč evrov?!!! in Kaj za VRAGA se dogaja na Šahovski zvezi Slovenije? Stara šahovska garda ne najde GREŠNEGA KOZLA! Ali je Dušan Mes izpadel?).Vse kaže, da je stari šahovski gardi spet uspelo zadržati svoj vpliv. Na letošnjih predsedniških volitvah za predsednika ŠZS so kandidirali Dušan Mes (predlagatelj ŠD Železničar), Božo Štucl (predlagatelj ŠK Branik Maribor) in Adrian Mihalčišin (predlagatelj ŽŠK Maribor Poligram). Kljub temu, da se je po napovedih obetala ostra bitka za mesto predsednika temu ni bilo tako. Štucl in Mihalčišin sta pred volitvami odstopila od svoje kandidature. Tako je upravni odbor izvolil dosedanjega podpredsednika ŠZS Dušana Mesa, generalnega direktorja državnih Slovenskih železnic za predsednika ŠZS. Slovenske železnice pa so tudi glavni sponzor ŠZS.Foto: Prava.siZakaj sta od svoje kandidature odstopila Štucl in Mihalčišin?Dobili pa smo tudi nekaj zakulisnih informacij, zakaj sta od svoje kandidature odstopila Božo Štucl in Adrian Mihalčišin. Po informacijah naših šahovskih virov je z kandidaturo Božota Štucla opravil Matjaž Mikac. Nič, Štuclu je le namignil, "da se igra z ognjem in ne ve v kaj se spušča".Z drugim kandidatom pa naj bi opravil kar Mirko Bandelj. Mihalčišin je član ŽŠK Maribor Poligram. Omenjeno šahovsko društvo pa ima svoje prostore v lasti stavbe Slovenskih železnic. Bandelj mu je na "gentelmenski" način svetoval, če je pozabil, kdo je lastnik stavbe kjer ima njegovo društvo prostore. V primeru, da bi se Mihalčišin odločil za kandidaturo bi se lahko zgodilo, da bi Slovenske železnice odpovedale najemno pogodbo ŽŠK Maribor Poligram. V zameno za odpoved svoji kandidaturi pa so ga predlagali za člana upravnega odbora ŠZS.Foto: Bralec Prava.siV upravni odbor Šahovske zveze Slovenije prihaja Branko Masleša!Pridobili pa smo tudi dokument, koga vse je sedanji upravni odbor predlagal za nov mandat v UO ŠZS. Med kandidati so se znašli Mirko Bandelj (predstavnik klubov, pravno-statutarno področje), Marko Coklin ( predstavnik klubov- predsednik Odbora dopisnih šahistov), Dr. Jana Krivec (vrhunski in ženski šah, predstavnica klubov), Branko Masleša (predstavnik klubov), Adrian Mihalčišin (vrhunski šah, predstavnik klubov), Gojko Musić (seniorski šah, predstavnik klubov), Franc Poglajen (mladinski šah, predstavnik klubov), Silva Razlag (predstavnica klubov), predsednik UO Fundacije Vesne Rožič Adrijan Rožič (predstavnik klubov) in kot sponzorja Miroslav Štravs (T-2) in dr. Boris Žitnik (Inštitut dr. Milan Vidmar).Med predlaganimi imeni za nov upravni odbor zelo verjetno izstopa nekdanji predsednik VS RS Branko Masleša. Foto: Bralec Prava.siLahko sklepamo, da sveži upokojenec ne more mirovati na Obali in potrebuje nove izzive v tretjem življenjskem obdobju. Je pa tudi res, da velja Branko Masleša za zelo dobrega šahista. Upajmo le, da bo strogo sodniško držo zadržal tudi v ŠZS in bo zelo pozorno spremljal, kam bo izginil vsak evrov na zvezi. Nič, pustimo se presenetiti.Luka Perš

Mon, 13. Mar 2023 at 17:02

2378 ogledov

To je Darko Nezvatović,zelo sporna kronska priča tožilstva v procesu Kavaški klan in "izdajalski" tajni policijski sodelavec!
Darko Nezvatović velja za osrednjo pričo tožilstva proti članom slovenskee celice črnogorske mafijske združbe Kavaški klan. Po informacijah naših virov je bil prav Nezvatović eden izmed "arhitektov" slovenske celice mafijskega klana iz Črne gore. Nezvatovič pa je dejansko z izdajo svojih dolgoletnih kriminalnih kameradov si počistil konkurenco na Obali pri trgovini s drogo. Proces proti slovenskim članom Kavaškega klana vodi tožilec Jože Levašič, tudi zelo dober prijatelj nekdanjega dolgoletnega vodjo SK PU Deana Juriča, sedaj zaposlen na NPU UKP GPU. V preteklosti smo razkrivali v našem mediju pričevanje Mehmeda Mahmutovića, da je v preteklosti delal kot član Kavaškega klana po navodilih Nezvatovića in Juriča. Na naša vprašanja o Darku Nezvatoviču sta nam tako Dean Jurič kot policija ponudila "golobovski odgovor." So pa v preteklosti že ostro zanikali v vodstvu slovenske policije, da bi obstajala povezava med Juričem in Kavaškim klanom. Vse kaže, da saga o eni najbolj spornih prič Darko Nezvatoviću še zdaleč ni končana.Osrednji slovenski mediji Darka Nezvatovića predstavljajo kot ključnega skesanca in glavno pričo v sodnem procesu proti slovenskim članom črnogorske mafijske združbe Kavaški klan. Mi smo v našem mediju predstavili popolnoma drugačno sliko o Nezvatoviću kot ga predstavljajo večinski slovenski mediji.V lanskem letu smo objavili dva članka z naslovom [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! (3.2.2022) in [PISMO MEHMEDA MEHMETOVIČA] DEAN JURIČ OBLJUBIL MEHMETOVIĆU, DA NE BO PROCESIRAN ZA POSKUS UMORA ALENA ZILIĆA!! (7.12.2022) problematizirali sodelovanje med članom slovenske celice Kavaškega klana Darko Nezvatovićem in obalnim kriminalistom, nekdanjim vodjem SK PU Koper Deanom Juričem. Iz slovenske policije pa so nam pred kratkim sporočili, da je Jurič sedaj zaposlen na NPU UKP GPU. Na podlagi predstavljenih kazenskih ovadb in pisem je zapornik Mehmed Mahmetovića obtožil večkrat Nezvatovića, da je ves čas deloval pod direktnimi ukazi Juriča. V obeh člankih so bile napisane hude obtožbe s strani Mahmetovića, da sta prav Nezvatović in Jurič mu naročila, da naj ubije enega izmed zapornikov v enem izmed slovenskih priporih. Jurič pa je Mahmutoviću še obljubljal, da za poskus umora sploh ne bo procesiran. V obeh člankih se je tudi razkrilo, da je Nezvatović skupaj s svojimi člani ustahoval obalne dilerje ter za Juriča kradel drogo in denar. Mahmutović je tudi zatrdil, da je Jurič odgovoren za krajo del zaplenjne 400 kilogramov pošiljke kokaina. Nezvatović pa je tudi po naročilu Juriča enemu "ciganu" na Obali odrezal prst. Vse to je razkril Mehmed Mahmutović v podanih kazenskih prijavah na policijo, NPU in slovensko tožilstvo.Sam se je zaradi tega počuti življensko ogroženega. Sumi, da so ga hoteli v preteklosti hoteli zastrupiti , a je podano kazensko ovadbo Mahmutovića okrajno tožilstvo v Mariboru zavrnilo.Potrebno pa je tudi izpostaviti, da sodni proces proti slovenskim članom kavaškega klana na tožilski strani zastopa Jože Levačič, obalni tožilec iz SDT in zelo dober znanec obalnega kriminalista Deana Juriča.Foto: Prava.siMi smo tudi Deanu Juriču v preteklosti poslali vprašanje v zvezi z Nezvatovićem:Kakšno je vaše mnenje o glavni priči v procesu Kavaški klan Darku Nezvatoviću? Sami smo večkrat predstavili kazensko ovadbo in pisma Mehmeda Mehmutovića , ki je obtožil vas in Darka Nezvatovića, da je opravljal nekatere naloge po vaših navodilih? Ali ste velikokrat obravnavali Darka Nezvatoviča zaradi kaznivih dejanj?Kriminalist Dean Jurič nam je podal sledeči odgovor:"Spoštovani,na podlagi 34. člena Zakona o organiziranosti in delu v Policiji nisem pristojen za obveščanje javnosti o izvajanju nalog policije, zato sem vaša vprašanja posredoval odgovornim, ki bodo pripravili celovit odgovor.Poudarjam pa, da sem svoje naloge vedno opravljal zakonito in strokovno. Pri tem sem posebej skrbel, da nisem okrnil svoje integritete in integritete policijske enote, v kateri sem opravljal naloge. Posebej sem se trudil ravnati skladno z vsemi kodeksi, ki opredeljujejo pošteno delovanje policista."Policija nam je poslala sledeči odgovor:V notranjevarnostnih preiskavah nismo ugotovili, da bi Dejan Jurič storil odklonsko ravnanje ali drugače odredil izvajanje nezakonitih ukrepov. V policiji, na podlagi prijav, vodimo še en notranjevarnostni postopek, v katerem preiskujemo domnevna odklonska ravnanja policistov v preiskavi, prikateri pa Dean Jurič ni sodeloval.Vse lepo in prav, a na našo vprašanje ne s strani Juriča ne s policije nismo dobili nobenega konkretnega odgovora glede Darka Nezvatovića. Nič, temu se reče profesionalna "komunikacija. Nič, nekaterim je vzor v komunikaciji kot kaže trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob. So pa v preteklosti tako Jurič kot policija že zanikala, da bi omenjeni dolgoletni kriminalist iz Obale sodeloval s člani Kavaškega klana.Jože Levašič, obalni tožilec zaposlen na Specializiranem državnem tožilstvu vodi proces proti slovenskim članom Kavaškega klana. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik)Razkrivamo novo sporno delovanje Darka Nezvatovića kot tajnega policijskega sodelavca!!!V naše uredništvo smo prejeli več slik in video posnetkov. Glede na to, da imamo dovoljenja vira, da se objavijo posnetki jih bomo zelo verjetno objavili v našem mediju. Po pripovedovanju naših virov se na njih pojavljata Darko Nezvatović in Aljoša Barovič. Časopis Večer je maja 2021 poročal, da so bili Aljoša Barovič, Sašo Vamberger, Robert Korošec in Alex Vrbnjak (oz. Aleksander Vrbnjak) obtoženi, da so preprodali šest kilogramov kokaina. V juniju 2022 pa je Večer poročal, da so štajersko kokainsko navezo izpustili iz pripora.Posnetke, ki smo jih pridobili v našem uredništvu razkrivajo dogajanje med 16. aprilom in 4. majem 2021. Nekaj dni za tem so sledile množične aretacije članov slovenske celice Kavaškega klana. Nezvatović pa je čudežno pobegnil. Kot Čubrilović. Vendar za razliko od Čubrilovića osrednja kronska priča v procesu Kavaški klan izkorišča ugodje dogovora in svoje sumljive posle "fura" naprej.Foto: Bralec Prava.siKot smo izvedli, je dejansko Nezvatović nastavil zanko Baroviću, da je ta kupil kilogram kokaina od neznanega motorista na posnetku. Naši viri iz policijskih vrst so nam povedali, da je Nezvatović pisno priznal na policiji, kdo je bil neznani motorist na posnetku. Vendar je na posnetku jasno vidno, da Nezvatović niti slučajno ni moral videti ne Barovića ne neznanega motorista. V tistem trenutku se je nahajal v notranjosti hiše. Pa tudi, če je bil na balkonu enostavno ni mogel videti, kaj počneta Barovič in neznani motorist. Nezvatovič pa je točno vedel, kdo je neznani motorist na posnetku. Kako je to vedel? Verjetno so mu ime motorista "prišepnili" njegovi zavezniki v modrih uniformah.Izvedeli pa smo še eno informacijo. Barovič bi se naj ukvarjal s prodajo in najemom avtomobilov. Pred leti je Nezvatović na lizing pri njem kupil enega od prestižnih avtomobilov. Po pripovedovanju naših virov Barović denar za avto od Nezvatovića ni videl nikoli. Še več, naši viri trdijo, da ima Barovič celotno goljufijo Nezvatoviča dokumentirano s dokumenti. Pri tem dejanju pa Nezvatoviću ne bi pomagale še tako odlične zveze v vrstah slovenske policije, tožilstva in sodstva.Vendar, kot so nam povedali obalni "undeground" viri je Nezvatović tudi to akcijo izvajal po navodilih Juriča. Zdaj, če to drži, tega ne vemo. Lahko res za celotno akcijo stoji Jurič. Vendar je nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov marca 2021 doživel premestitev iz vodje SK PU Koper v vodstvo takrat novoustanovljene avtocestne policije. Glede na prikazane datume na posnetkih se zdi čudno, da bi Jurič med aprilom in majem 2021 nadzoroval delovanje Darka Nezvatovića v tajni policijski akciji. A sami zelo dvomimo v vpletenost Juriča glede na predstavljene datume. Mogoče pa želi le Juriču kdo posredovati sporočilo, da je čas za prenehanje starih obalnih kriminalističnih praks. Ne bi se pa niti čudili, če bo po objavi članka spet prišel klic iz murskosoboških kriminalističnih vrst, da se spet zglasim pri njih na "informativnem razgovoru."Luka Perš

Fri, 10. Mar 2023 at 15:24

2825 ogledov

Slovenija v osrčju EKOMAFIJE! Se čudite, zakaj je gorel Kemis?!Kdo spušča mafijo od leta 1956 v Slovenijo!
Ali je vrhniški Kemis moral zgoreti zaradi vpletenosti italijanske ekomafije? V preteklosti so se že pojavljale informacije, da je Kemis del svojih "vzporednih poslov" opravljal za italijanska podjetja za predelavo odpadkov. Njihovo lastništvo pa bi naj bilo močno povezano s člani italijanskih mafijskih skupin. Tudi naši tuji obveščevalni viri so nam potrdili, da so sporne povezave in posli Kemisa z italijanskimi mafijskimi podjetji pod lupo italijanskih preiskovanec organov pregona, Olafa in Eurojusta. Kot so se aretacije zaradi zlorab evropskih sredstev na področju okoljskih projektov zgodile na Hrvaškem jih lahko v bližnji prihodnosti pričakujemo tudi v Sloveniji. Srbski medij Magazin Tabloid je razkril, da je italijanska mafija le v poslih z nafto, plinom, elektriko zlorabila vsaj štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev. Podobne milijarde evrov nepovratnih sredstev z evropskih skladov pa so obrnili tudi v poslih z nedovljenimi in sumljivimi odpadki škodljivimi za okolje. Spomnite se samo na film Gomora ali pa na smetarska odlagilišča v italijanskem sicilijanskem mestu Neapelj. Pri tem sta italijanski ekomafiji Slovenija in Hrvaška z balkanskim kraljem smeti Petrom Pripuzom kot članici Evropske Unije prva izbira. V enem izmed člankov pa smo tudi opazili, kako je eno izmed mafijskih smetarskih podjetij v bližini Benetk izdajalo fiktivne dokumente hčerinskemu podjetju Petrola na Hrvaškem, Petrolu Zagreb. Smetarski mafijci iz Italije pa so smeti zakopali preko meje na slovenskih kmetijskih površinah in v gozdu. Skupaj so zakopali do 1700 ton sumljivih odpadkov. Sploh nas ne preseneča, da se je to dogajalo v (para) državnih podjetjih s pomočjo njihovih hčerinskih družb. Lahko si še tako zatiskamo oči, ekomafija predstavlja enega najhujših problemov v sedanji družbi! Slovenija je spet ena najbolj pomembnih tranzitnih držav za sumljive posle z odpadki italijanskih mafijcev. Na to so opozorile tudi uradne italijanske institucije organov pregona. Pojav ekomafije ni hec, pa tudi dokazujejo vsakoletna poročila o ekomafiji italijanske nevladne organizacije Legambiente. "Slovenija nima mafije, mafija ima državo!", je že pred leti razkril balkanski bojevnik Anastazij Martinčič.V preteklosti smo v Sloveniji lahko spremljali "prvomajske goreče krese" na različnih lokacijah, ki so namenjene predelovanju in shranjevanju odpadkov. Gorelo je v Lenartu, Ljutomeru, v ljubljanskem Zalogu in na Vrhniki. V maju 2017 smo bili priča enemu najbolj grozovitih požarjev v vrhniškem podjetju Kemis v lasti Gorenja. V preteklosti pa sta bili lastnici Kemisa hčerinski družbi Gorenja, Surovina in Ecoinvest Gorenje. Surovino so kasneje prodali kralju banan Izetu Rastoderju, družbo Ecoinvest pa pripojili nazaj k matični družbi Gorenje.Kaj vse so do zdaj v primeru Kemis uradno zatajile "neodvisne, strokovne, javne" institucije je škoda izgubljati besed. O tem se je ogromno pisalo v preteklosti v slovenskih medijih. Sedaj se s Kemisom in njegovim obratovanjem bori vodstvo vrhniške občine pod vodstvom Danijela Cukjatija (SDS) razkriva Nova24tv v članku z naslovom Vrhniški župan: Kemis ni uspel dokazati, da ne predstavlja nezakonitega tveganja za okolje. V omenjenem članku so zapisali sledeče:"V času pisanja članka Igrajo se z življenji: Zdravniki ne vedo, s čim so se zastrupili gasilci, ker Kemis skriva podatke! smo izvedeli, da so določeni pomembni posamezniki iz Italije prejeli več anonimnih klicev, ki so namigovali, da je Kemis sodeloval z neapeljsko mafijo Camorro, ki naj bi svoje odpadke prodajala tudi na Vrhniko."Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvObveščevalni namig iz tujine: Kemis je bil povezan v "vzporednih poslih" z mafijskimi smetarskimi podjetji iz Italije! Bo kmalu tudi Slovenija doživela "evropsko usodo" kot Hrvaške zaradi zlorabe evropskih sredstev na področju okoljskih projektov?!Že nekaj časa se pojavljajo namigovanja in govorice, da so v Kemisu potekali tudi "vzporedni posli". Po naših poizvedovanjih v lokalnem okolju so tudi do nas prišle govorice, da bi naj z njihovih kemičnih spojin nastajale sintetične droge.Zelo verjetno so to opravljali za italijanska smetarska podjetja povezane z italijansko mafijo. Obrnili smo se tudi na naše tuje obveščevalne vire. Povedali so nam, da so v Italiji in v nekaterih evropskih institucijah že obveščeni o spornem sodelovanju Kemisa z italijansko in balkansko t.i. ekomafijo. Pri tem so tudi dodali, da jih pri tem ni rešil požar iz leta 2017.Mi v našem uredništvu ne posredujemo nobenih dokazov, zato res lahko gre v primeru Kemisa tudi za govorice njihove poslovne konkurence. Je temu res tako? Morate vedeti, da je bil Kemis ves čas pod patronatom do leta 2019 (para) državnega podjetja Gorenje in hčerinskih družb (Surovina, Ekoinvest Gorenje). Trenutni kitajski lastniki Gorenja pa so v januarju letos razkrili, da namerevajo Kemis prodati. Le komu in zakaj? se lahko vpraša vsako izmed vas.Kot boste prebrali v nadaljevanju, je italijanska mafija od 70.ih let prejšnjega stoletja skrbela, da se je oprani denar spreminjala v legalnega. V preteklosti smo že razkrili, da so italijanska mafijska podjetja le na področju elektrike, plina, nafte s pomočjo drugih podjetij si pridobila za več kot štiri milijarde evrov nepovratnih sredstev s skladov EU. Podobno številko, štiri milijarde evrov je italijanska mafija na račun evropskih sredstev obrnila v poslih z odpadki. Spet so glava vez za italijansko mafijo države zahodnega Balkana. Predvsem Slovenija in Hrvaška kot članici Evropske Unije. Italijanska mafijska smetarska podjetja pa se tudi množično iz juga Italije selijo na severni del Italije. Kot je italijanska mafija povezana z balkansko elektro-energetsko hobotnico je povezana tudi s t.i. balkansko smetarsko hobotnico. V njej že dlje časa igra osrednjo vlogo Hrvat Peter Pripuz, kralj balkalskih smetišč. Vse kaže, da so tudi v Bruslju opazili, da denar davkoplačevalcev EU izginja neznano kam. Ne smemo pozabiti tudi na hčerinske firme Kemisa v Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem. Prav Hrvaška je bila v preteklih dveh letih osrednja tarča Olafa, Eurojusta in drugih evropskih institucij zaradi zlorab finančnih sredstev EU na področju okoljskih projektov. Zaradi razkritih afer pa so morali svoj položaj zapustiti tudi nekateri ministri sedanje Plenkovičeve vlade. Tudi na prisotnost t.i. ekomafije v Sloveniji pa so opozorili tudi ustvarjalci oddaje Ekstravizor na TV Slovenija z naslovom Odpadki v ognju.Na desni strani lahko vidite, da je italijanska ekomafija za svoje posle izkoristila tudi hčerinsko podjetje Petrola, Zagreb Petrol. (Foto: Posnetek zaslona-Ilgazetino)V sporne posle ekomafije vpleten hčerinska družba Petrola, Zagreb Petrol!?Italijanski medij Il gazetino pa je v članku Il paradiso dei rifiuti delle aziende nei boschi in Slovenia: «Roba lì sotto da 20 anni, tonnellate di pellame, gomma, plastica...» leta 2022 zapisal, da so beneška smetarska podjetja v gozdu na slovenski strani meje nepooblaščeno zakopali 1700 ton materialov iz vrst usnja, gume in plastike. Med osumljenci se je znašel tudi Matej Bizjak iz Kopra.Kriminalna združba je delovala vedno na isti način. Med kontrolami so tako na vrhu naložili t.i. neškodljive odpadke, na dnu vsakega tovora pa so bili skriti najbolj nevarni odpadki. Na lažnih dokumentih je bil kot prejemnik odpadkov napisano hrvaško hčerinsko podjetje slovenske (para) državne družbe Petrol, Skupina Petrol Zagreb. Po ugotovitvah slovenske policije omenjeni tovornjaki niso nikoli prispeli v Zagreb. Večino nevarnega tovora je končalo na kmetijskih površniha in v gozdu v Sloveniji.Spet se pojavlja hčerinsko podjetje (para) državnega podjetja z močnim lastniškim deležem države. Tega, da ni vedel nihče ne v vodstvu hčerinske družbe ali vodilni v Petrolu spominja na kolektivno amnezijo spomina vodilnih na GEN-I pri njihovih balkanskih poslih. A res verjamete, da so mafijska smetarska podjetja iz Italije izbrala Petrol naključno. Niti malo.Nekdanji politik in dolgoletni profesor na Fakulteti za varnostne vede dr. Bojan Dobovšek je v preteklosti razkrival pojav ekomafije v Italiji in v Sloveniji. (Foto: Posnetek zaslona Portalplus in Ministrstvo za notranje zadeve, Policija)Slovenija je ena najbolj pomembnih tranzitnih držav za ekomafijske posle!Nekdanji politik in dolgoletni profesor na Fakulteti za varnostne vede Bojan Dobovšek je v kolumni z naslovom Ekomafija ali zgodba o evoluciji mafije skozi trgovino z odpadki dne 24. julija 2017 na Portaluplus razkril in razložil delovanje ekomafije. Mafija je z ustanovitvijo sistema slamnatih podjetij vstopila v legalno gospodarstvo. V naslednjem koraku je šlo za povezovanje in prehoda v politiko s promoviranjem delovanih mest in gospodarstva na lokalnem nivoju. Sledil je proces finančnih injekcij (opranega denarja) s katerim so penetrirali sektorje gospodarstva."V novem tisočletju pa so se osredotočili na javni sektor in sredstva EU (med največje zaslužke sodi trgovina z odpadki). Kot smo ugotovili, v tem tisočletju delujejo odkrito, v legalni sferi, z uporabo mafijskih metod, kot sta uporaba sile in zakona molka (omerta)," zapiše Dobovešek.Naša država se je že večkrat pojavljala kot ena izmed najbolj pomembnih tranzitnih držav na področju trgovine s prepovedanimi drogami, predvsem kokaina. Vemo pa tudi legalizirati sporno balkansko energetsko plinsko naftno hobotnico, a ne GEN-I in Petrol?Ali je tudi Slovenija na področju ekomafije ena ključnih držav za izvajanje kriminalne dejavnosti na področju spornih poslov z odpadki in drugih spornih okoljskih poslov v režiji podjetij z lastništvom mafijskih članov iz Italije? Lahko si v naši državi še tako nekateri zatiskajo oči, je odgovor pritrdilen. Ni čudno, da se je v preteklosti pojavila izjava, da je Ljubljana raj za italijanske mafijce.Foto: Posnetek zaslona-Juorno.V italijanskem mediju Juorno so v članku z naslovom Operazione Green Tuscany, traffico di rifiuti tra Italia e Cina via Slovenia: circa 100 indagati tra italiani e cinesi z dne 19.9.2019 razkrijejo, kako so slovenska podjetja v Sloveniji poskrbela, da so se odpadki italijanske mafije znašli na Kitajskem. V akciji Zelena Toskana sta Europol in Eurojust skupaj s pomočjo italijanske policije odkrila hudodelsko združbo, ki je preprodajala plastične odpadke iz Italije na Kitajsko preko Slovenije. Nedovoljeni tekstilni odpadki so iz italijanskih pristaniških mest Genova, Livorno in Trst bili namenjeni v Afriko.Podjetja, vpletena v to nezakonito dejavnost, so delovala tudi kot posredniki in prevozniki v vzporednem sistemu preprodaje plastičnih odpadkov. Mafijci iz Italije so si Slovenijo izbrali za tranzitno državo na Kitajsko. Slovenska podjetja so uporabljale lažne dokumente italijanskih mafijskih smetarskih podjetij o pravilnem recikliranju odpadkov. Člani kriminalne združbe so bili italijanskega, slovenskega in kitajskega porekla.V poročilu italijanskega protimafijskega urada iz leta 2019 je opisana akcija "Fake code" 1839. V oktobru 2017 je finančna policija Trevisa kazensko ovadila 25 oseb, ki so bili iz različnih razlogov odgovorni za okoljske zločine. Očitali so jim, da so premestili 16 tisoč ton posebnih odpadkov. Podjetje je za zaščito svojih poslov uporabilo tudi tuja podjetja.Poročilo italijanskega urada za boj proti mafiji iz leta 2019. (Foto: Italijanski urad za boj proti mafiji)Pri svojem delu pa so uporabljali nepooblaščene mesta za začasno skladiščenje in kasnješo predelavo odpadkov v Venetu in Pugliji. Sporno italijansko podjetje je za svoje posle uporabljalo dve slovenski in eno švicarsko podjetje. Omenjena tri podjetja pa so poskrbela, da so fiktivno dokumentirala izvoz sumljivih odpadkov.Problematika ekomafije v Slovenije ni od včeraj. Dogaja se mimo vas že vrsto let. Dogajanje in vplivi ekomafije je opisan v knjigi Korupcija kot pereča oblika okoljske problematike v Republiki Sloveniji. Zbirko tekstov sta uredila Bojan Dobovšek in David Smolej. Kot piše dr. Katja Eman je posebnost ekološke kriminalitete v tem, da gre za dokaj novo področje in posamezne oblike nove oblike kriminalitete ter da se še vedno nenehno spreminja. Gre za dejanja, ki imajo daljnosežne in nepredvidljive posledice, zato je težko dokazati obstoj neposredne nevarnosti in še težje dokazati vzročno zvezo in krivdo storilca. Slovenski organi pregona, veselo na delo. Kje je spet Sova, da dovoli italijanski mafiji preko slovenskih družb opravljanje umazane smetarske dejavnosti?!!!Italijanska mafija je na slovenski trg vstopila predvsem s pomočjo naše klasične obalne mafije. Po vzoru kot je nekoč vstopala preko posojilne službe Casino Portorož. Ne pozabite, da je naša klasična obalna mafija ugrabila dobršen del slovenskih paradržavnih skladov in njihovih derivatov. Že vrsto let mešetarijo z našimi podjetji kot npr. Gorenje-Istrabenz. Čudežno sta ustanovila predhodnika GEN-I, potem pa ostala oba brez njega. Spet smo tu pri obalnikih! Spet kaj dela SOVA?!Luka Perš

Wed, 8. Mar 2023 at 08:01

4923 ogledov

Obveščevalni namig iz tujine: Vuk Čosić močno vpleten v afero FOTOPUB?! Čosićeva dejanja branila odvetnica Inštitut 8.marec?!
V naše uredništvo smo pridobili obveščevalni namig iz tujine. Naš namig nam razkriva, da naj bi bil v afero Fotopub vpleten poleg osrednjega protoganista Dušana Smodeja tudi alternativni umetnik z odličnim zaledjem tranzicijske levice Vuk Čosić.Lani je slovensko javnost pretresla ena najbolj odmevnih afer na slovenski kulturni sceni. Na družbenem omrežju Instagram se je pojavila Skupina proti Dušanu Smodeju. Tako je lahko slovenska javnost prebirala pričevanja deklet o njihovih grozovitih izkušnjah. Spletni medij #Prava pa je bil tudi eden redkih, ki je vsa objavljena pričevanja deklet objavil v svojih člankih. Najbolj je odmevalo razkritje, da so dekleta zaradi bolanih spolnih igric priklepali na radiatorje! Velikokrat pa so dekleta zlorabljali in omamljali z različnimi drogami za posilstvo!Foto: Prava.siDo sedaj sta se kot ključna osebi v aferi Fotopub znašla Dušan Smodej in Roman Uranjek. Uranjekove sporne spolne dogodivščine pa sta slovenski javnosti predstavili pisateljica/ novinarka Reporterja Ana Jud in Maja Megla. Dejansko je vsakomur jasno, da domnevne množične spolne zlorab žensk ni moral organizacijsko voditi samo ena oseba. Verjetno jih je bilo več.V naše uredništvo pa smo prejeli tudi obveščevalni namig iz tujine. Tuji obveščevalci so že dlje časa spremljali aktivnosti Smodeja. Predvsem so na take "ptičke" pozorni v tujini, še posebej v Avstriji. Mi smo dobili informacijo, da so v okolici avstrijskega Beljaka (Villach) Dušan Smodej in njegovi pomagači večkrat spolno zlorabljali dekleta, med njimi tudi mladoletnice. Med Smodejevimi pomagači bi se naj nahajal tudi Vuk Čosić.Foto: Posnetek zaslona- Reporter, Nada Žgank.Še več, kot so nam sporočili tuji obveščevalci, sta ga vsaj dve dekleti prepoznali po fotografijah in da ju je drogiral in otipaval. Kasneje pa se dogodka zaradi drogiranosti nista spominjali več. Obe dekleti bi naj bili za molk plačani, saj sta imeli obe modrice na hrbtu in spolovilu. Iz nožnice jima je doma tekel bel izcedek, ker nista znali pojasniti od kje. Tako bi naj bila ena punca v času dogodka stara 18 let, druga 17 let. Obe sta bili takrat dijakinji. Kot hostesi so jima obljubili zelo dobro plačilo za enega izmed dogodkov v Fotopubu.Vuk Čosić. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia)To pa ni vse. Po poročanju obveščevalcev iz tujine dekleti zaradi sramote omenjene izkušnje nista upali nikomur zaupati. Vse do takrat, ko je na slovensko sceno prišel Inštitut 8. marec. V preteklosti smo že namigovali, da so v 8.marcu vedeli, a niso ukrepali. Kot kaže so nam obveščevalci iz tujine postregli še z eno zanimivo infomarcijo. Obe dekleti sta verjeli, da je Nika Kovač res prava borka za prezirane in nemočne ženske. Vendar sta dekleti doživeli še eno razočaranje v svojem življenju. Tako so se enkrat srečali Nika Kovač, obe dekleti in še ena dežurna osmomarčevska odvetnica. Le ta je obema svetovala, da naj "ne vpleteta znanih poštenih ljudi, ker jima ne bo verjel nihče."Foto: Posnetek zaslona-Metropolitan.Nadalje pa sta dekleti še slišali, da naj na policijo ne hodita, ker imajo njune naslove, ker imajo njune naslove in bodo njune posnetke poslali vsem njunim prijateljem.Inštitut 8. marec. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)Ob vsem tem, kar smo napisali mi ne posredujemo nobenih materialnih dokazov, da se je vse to zgodilo. Vendar resnično dvomimo, da bi nam tuji obveščevalci posredovali fake news. Vendar vse kaže, da so podobne informacije prejeli tudi v uredništvu Nova24tv. V članku z naslovom Levi aktivizem je milijonski posel Vuka Ćosića; prav tako izbrisani :"Na družabnih omrežjih pa so se tudi pojavljale informacije, da je bil Ćosić del Fotopub scene – določene stvari naj bi pricurljale v javnost celo po njegovi zaslugi, ker mu je Dušan Smodej dolgoval denar. “Aktivni posiljevalec v Fotopubu bo sedaj dobil še spomenik v Ljubljani. Vsi udeleženci te sramote so obvezno za doživljenjski zapor in odvzem državljanstva,” je na Twitterju zapisala Helena Bizjak – menda naj bi dve dekleti Ćosića prepoznali po fotografijah, glede samega dogodka pa sta lani kontaktirali tudi Niko Kovač. Mi neposredne povezave Ćosića s Fotopubom sicer nismo našli, je pa sodeloval z umetniško skupino Irwin, katere pobudnik je bil pokojni Roman Uranjek."Ob vsem tem še enkrat jasno zapišemo, da sami v uredništvu nimamo nobenih materialnih dokazov, da je bil Vuk Čosić vpleten v omenjena dejanja. Enako jasno tudi zapišemo glede Nike Kovač. Mogoče pa bo Nikica spet jokala, ker smo omenili v tem tekstu njeno ime. Stavim za simbolni evro.Foto: Posnetek zaslona-Fotomontaža Demokracija, Nova24tv. Delil pa bi še eno misel enega najbolj cenejenih in branih slovenskih novinarjev Bojana Požarja. V enem izmed svojih mnogih tekstoc je zapisal, da ko se na sceni pojavijo govorice oz. neverjetna informacija se velikokrat izkažejo za resnične. Bomo videli, ali se bo tudi tokrat. Molimo, da je Vuk Čosić res popolnoma nedolžen. V primeru, da bi se izkazalo naše informacije za resnične bi bil to še en Sodni dan za alternativno kulturno sceno v Sloveniji.Luka Perš
Teme
Policijska zapuščina Boruta Šukljeta Borut Šuklje Tatjana Bobnar Boštjan Lindav damir crnčec Robert Golob Miloš Njegoslav Milović Vesna Vuković

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

NE BOJ, MESARSKO KLANJE ZA ZAPUŠČINO BORUTA ŠUKLJETA V POLICIJI!!!