Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Slovenija azil za Šolaka: Golob dirigira, Muženič orkestrira, Vrabec pa pleše! SOVA, ZBUDITE SE!!!
Intesa San Paolo finančna poveznica med slovenskim srbskim poslovnežem Draganom Šolakom in obalno kliko.
prava .
Slovenija

Sreda, 21. december 2022 ob 17:26

Odpri galerijo

Darko Muženič, Drago Šolak in Anika Vrabec Božič. (Foto: Posnetek zaslona- Fotomontaža Demokracija, Vlada RS in Republika)

Razkrivamo resnično ozadje skrivnostne famozne sobe T na Uradu za preprečevanje denarja. V njej ni potekal noben lov na čarovnice oz. pregon zoper slovenske novinarje, politike, gospodarstvenike in druge izpostavljene državljane Republike Slovenije. Zakaj so se dogajali medijski umori in diskreditacije proti nekdanjemu direktorju Urada za preprečevanje denarja Damjanu Žuglju? Le ta se je pred dnevi odzval v obširni izjavi za javnost o primeru Muženič. Razkrilo se je, da so se diskreditacije na račun Žuglja dogajale predvsem zato, da nekateri slovenski mediji zaščitijo sedanjo v.d. urada Aniko Vrabec Božič- njihovo podatkovno mulo. V preteklosti se je odvijala znotraja urada obširna mednarodna finančna obveščevalna preiskava zoper slovenskega srbskega poslovneža Dragana Šolaka. Segment znotraj tega ( prekrškovni postopek) je bdela prav Vrabec Božič. Zanimivo je predvsem dejstvo, da je po odhodu iz UPPD v spomladanskem času letošnjega leta po dani odpovedi našla svoj službeni prostor pod svobodnim soncem v Šolakovem Telemachu. Prvi dan Golobove vlade je bila že postavljena za v.d. UPPD. Ali je naključje, da so s pomočjo Muženiča nekdanji preiskovalci v zadevi Šolak postali preiskovanci Muženičeve dolgoletne sodelavke in preiskovalke na NPU Tine Pahor in kriminalista NPU Marka Koširja? Čudno je tudi dejstvo, da je slovensko pravosodje brez obrazložitve potihoma v tej zadevi zavrnilo zahtevo po mednarodni pravni pomoči.  Novinarska vprašanja smo poslali tudi na ministrstvo za pravosodje, ODT, SDT in policijo. Na naša vprašanja so odgovorili z ministrstva za pravosodje in ODT. Iz ministrstva za pravosodje so ostro zanikali naše navedbe, ODT pa nam je odgovoril, da ne vedo točno za kateri primer sprašujemo. Naši žvižgači pa so nam povedali, da se v odgovoru ministrstva za pravosje in ODT lepo opazi, koga dejansko ščitjo v tej zadevi in bodo posredovali tudi dokaze, da predvsem ministrstvo za pravosodje v svojem odgovoru zavaja. Bomo videli. Specializirano državno tožilstvo pa nam je odgovorilo, da v zadevi o katerih smo jih spraševali je v fazi predkazenskega postopka. Odgovorili so nam tudi s Generalne policijske postaje. V svojem odgovoru so nam zaupali, da v Nacionalnem preiskovalnem uradu na podlagi prejete prijave (s strani FURS-a in Urada za preprečevanje denarja) vodijo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe uradnega položaja ali pravic po I. odstavku 257. člena KZ-1. Zavrnili so pa tudi, da izvajajo nezakonite kriminalistične preiskave nad nekdanjami zaposlenimi v Uradu za preprečevanje denarja.

Slovensko javnost že nekaj časa buri sedaj že ovržena kazenska ovadba proti sedanjemu direktorju NPU Darko Muženiču. Kot so poročali slovenski mediji v preteklosti, so mu očitali netransparentno delovanje z evropskimi sredstvi pri obdelavi listin za ureditev arhiva Urada za preprečevanje denarja v času Muženičevega mandata. Še več, kljub temu, da je nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar povedala, da bo počakala do konca postopkov proti Muženiču ga je kljub temu še pred koncem preiskave v.d. GPU Boštjan Lindav imenoval za direktorja NPU. Pred dnevi so slovenski mediji poročali, da so postopki proti Muženiču zaustavljeni.

Foto: Posnetek zaslona- Svet24, Bobo

A zgodba okrog Muženiča je dobila nov preobrat. Z zelo obsežno in strokovno izjavo se je oglasil nekdanji direktor Urada za preprečevanje denarja Damjan Žugelj. V njej je zelo analitično razložil, kako je sedanje vodstvo urada pod vodstvom v.d. Anike Vrabec Božič dobesedno opralo krivde Muženiča. MORDA SO NEZAKONITI IN NETRANSPARENTNI kriminalistični postopki v izvedbi kriminalistke NPU TINE PAHOR in kriminalista NPU MARKO KOŠIRA le maščevanje sodelavcev Žuglja, ki so kazensko ovadbo posredovali Evropskemu tožilskemu uradu (EPO). Zelo logično, a po zanesljivih informacijah gre za zgodbo največjega državnega kriminala. Morate pa tudi vedeti, da sta bila zelo verjetno Tina Pahor in Darko Muženič sodelavca na gospodarskem kriminalističnem oddelku v Kopru pod vodstvom Alenke Drolc.

V svoji izjavi je Damjan Žugelj izpostavil sledeče:

Famozna soba T ni bila namenjena preganjanjem slovenskih novinarjev, politikov in drugih izpostavljenih državljanov, še najmanj pa pregonu novinarske trojke spletnega medija Necenzurirano!!!

V preteklosti  se je velikokrat pojavljala informacija o t.i. zloglasni sobi T na Uradu za preprečevanje denarja. Predvsem medij Necenzurirano je zganjal pravi lov na čarovnice na nekdanje vodstvo urada. Vendar je Žugelj z izjavo za javnost dobesedno razgalil medijske umore nekdanje novinarske trojke iz Necenzuriranega. V njej je zapisal sledeče:

V čem je sploh poanta zgodba o famozni sobi T? Čas je, da se razkrije enkrat za vselej resnica. Malokdo je zelo podrobno analiziral zelo izčrpno izjavo Žuglja. Sam pa sem se podal po sledeh. Pridobili smo dokument, ki navidez nima nobenega smisla z ničemer. Vendar pa so majhne stvari pogosto očem skrite. Šli smo po sledeh.

V oči nam je padla še ena zelo zaskrbljajoča izjava Žuglja:

Škandal!!! Anika Vrabec Božič se zaposlila v družbi Dragana Šolaka, kot zaposlena v Uradu za preprečevanje pranje denarja vodila prekrškovni postopek proti enemu izmed podjetij iz poslovnega imperija Dragana Šolaka!!!

Vsebina dokumenta med drugim razkriva armatno podrobnost, ki je tudi vprašanje državne varnosti.  Za odgovore smo zaprosili tudi uradne institucije. V čem je bistvo problema? Z dokumentom, ki ga imamo pri sebi je jasno videno, da je bila sedanja v.d. urada Anika Vrabec Božič v letu 2022 zaposlena v družbi Telemach. V tem ni na prvi pogled nič spornega, če ne bi ravno ta družba znašla kot osrednja točka v mednarodno finančnem škandalu.

Namreč Anika Vrabec Božič je imela stik s konkretnimi podatki in je tudi bila seznanjena za kakšno vrsto preiskave gre. Nenazadnje to potrjuje samo dejstvo, da je bdela nad prekrškovnim postopkom ene izmed povezanih preiskovanih družb. Naključje? Prekršek je bil zaustavljen, ona pa z novo službo v Telemachu. Z družbe Telemach, kjer je bila zaposlena največ dva meseca je prevzela funkcijo v.d. direktorja Urada za preprečevanje pranja denarja. 

Pridobili smo dokument, ki razkriva, da se je v letu 2022 Anika Vrabec Božič po odhodu z Urada za preprečevanje denarja zaposlila v družbi Telemach. Kot takratna zaposlena je bdela nad prekrškovnim postopkom proti eni izmed poslovnih družb v lasti Dragana Šolaka. (Foto: Bralec Prava.si)

V resnici zadeva ima zelo čudno ozadje oz. zelo smrdi. Ta ista v.d. direktorica je lažno pretvorila nekdanje preiskovalce, ki so zadeve pripeljali do konkretnih kazenskih ovadb v preiskovance. 
Vprašanje je sledeče. Zakaj kriminalisti NPU oz. konrektno Tina Pahor in Marko Košir nezakonito zastrašujeta nekdanje preiskovalce, če pa Muženič trdi, da je popolnoma nedolžen v primeru netransparetne porabe evropskih srestev. Še več, kot smo že napisali, je bil tudi oproščen. Zato se sprašujemo, zakaj se ukvarja z zadevo in po zadnjih informacijah zelo pogosto obiskuje urad, če je nedolžen? Česa se boji?

Foto: Posnetek zaslona- Siol.net

Sova, zbudite se iz zimskega spanca! Gre za ogrožanje slovenske nacionalne varnosti!!! Zakaj je šla Milovičeva potapljačica Tanja Fajon "svojemu srbskemu političnemu prijatelju" Aleksandru Vučiču?

Morda je na začetku šlo le za osebno maščevanje, vendar je po naročilu nekoga iz zunaj napoti k velikemu mednarodnemu škandalu. Ali sta to vedela nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar in sedanji v.d. GPU Boštjan Lindav? Ni pomembno, zagotovo pa je to vedel trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob zoper katerega po poročanju medijev potekajo preiskave zaradi "čudnih poslov" v hčerinski GEN-I Beograd.

Ali je zato šla zunanja ministrica in "velika prijateljica srbske politike" Tanja Fajon v Beograd? Dve milijarde meddržavnega ekonomskega sodelovanja ali dva milijona evrov opranih skozi GEN-I Beograd to je sedaj vprašanje?

Famozna soba T ni nič drugega, kjer so se ustrezno zaščitili mednarodni finačni obveščevalni podatki z največjo stopnjo tajnosti in tu zagotovo po naših zanesljivih informacijah ni bil subjekt preiskave noben novinar, noben politik leve proivence, še najmanj pa medijska družina Martina Odlazka kamor spada tudi medij Necenzurirano. Gre za eklakatni primer politične zlorabe trdega nevarnega korektnega zakonitega dela slovenske neodvisne državne institucije.

Dobro obveščeni pravijo, da je šlo za preiskavo zoper poslovni imperij slovenskega srbskega poslovneža Dragana Šolaka, ki ima svoje lovke tudi v slovenskih neodvisnih institucijah.

Nenazadnje so vsi državni telefoni pri njegovem operaterju, družbi Telemach. Spoštovana Sova, sredi preiskave ste bili opozorjeni na varnostno tveganje. Kaj hudiča sploh delate ali ste še vedno v zimskem medvedjem spancu?!

Dragan Šolak in Dragan Đilas. (Foto: Posnetek zaslona-Kurir)

Imamo tuje državljane, imamo "pomagače" slovenske državljane, imamo telefonske pozive in sporočila pri preiskovanem subjektu in imamo osebo, ki se je sprehajala med Uradom za preprečevanje pranje denarja in preiskovancem. O vsem tem bi morali biti obveščeni in ustrezno ukrepati, saj gre za hudo ogrožanje slovenske nacionalne varnosti. Pri tem vas sprašujemo, kako je lahko taka oseba kot je Anika Vrabec Božič dobila dovoljenje za pristop k podatkom za oznako tajno.

V.d. Urada za preprečevanje pranje denarja Anika Vrabec Božič. (Foto: Vlada RS)

Kako lahko dovolite, da trenutno potekajo para-preiskave v zadevah o katerih so bili spisi zakonito predani organom pregona. Zakaj ministrstvo za pravosodje niste odobrili zahtevi za mednarodno pravno pomoč. Ali je v ozadju nov hud korupcijski škandal? Kdo bi vedel.

Foto: Prava.si

Ali smo na sledi nečesa velikega? 

Edini, ki bi lahko bil zmagovalec v teh preiskovalnih zgodbah je aktualni predsednik vlade Robert Golob. V kolikor bi uspel diskreditirati preiskovalno skupino v zadevi Šolak bi s tem morda lahko strgoval svojo prostost v zadevi GEN-I Beograd in prijatelj Goloba Martin Berishaj. Morda za tem stoji tudi sedanji kosovski predsednik vlade Albin Kurti. Le ta kljub odprtim preiskavam  kosovskim institucij še zmeraj vneto brani kosovksega veleposlanika na Hrvaškem in "Golobovo mulo" Martina Berishaja. Ste zato bili na obisku v Srbiji, spoštovana "Milovičeva" potapljačica, zunanja ministrica Tanja Fajon? Ali pa le hočeta zaščititi lastnika golf igrišč na Bledu in v Moravskih Toplicah za katerega vemo, da je že dlje časa v t.i. vojni s trenutnim srbskim predsednikom Aleksandrom Vučičem?

Škandalozno je to, da bi Slovenija morala opraviti neodvisni del preiskave, ne pa, da jo ves čas minirajo z nedovoljenimi sredstvi. Ali je naključje, da je ravno v tistem obdobju ( konec 2018- začetek 2019) GEN-I v Sloveniji v dveh transakcijah nakazal Gen-I Beograd natanko dva milijona dvestopetdeset tisoč evrov (vir Erar: 19.9.2018 300 tisoč, 18.10.2018 1.850.000 EUR)?!!

Nakazila GEN-I v GEN-I Beograd. (Foto: Twitter, Nova24tv)

Ali je to naključje, da je ravno takrat kosovski veleposlanik na Hrvaškem Martin Berishaj ustanovil svoje podjetje MB Consulting in prejel vplačila GEN-I Beograd in kasneje dvigoval gotovino? Ali so to preiskovalci spregledali, zagotovo pa Boštjan Lindva in Tatjana Bobnar nista. Tukaj je preveč naklučij v časovno ozkem gabaritu.

Zakaj Martin Berishaj ni dobil direktno nakazail iz GEN-I Slovenija, če je pred kosovsko parlamentarno komisijo javno priznal, zakaj je dobil finančna sredstva iz GEN-I Beograd? O tem pa več v prihodnjem članku. 

Odgovor Ministrstva za pravosodje:

Spoštovani,

vaše informacije ne držijo. Ministrstvo za pravosodje ni seznanjeno z okoliščino, da bi druga država slovenske pravosodne organe zaprosila za pravno pomoč v zvezi z navedeno slovensko pravno oziroma fizično osebo. Skladno s 5. členom Pogodbe med Republiko Slovenijo in Republiko Srbijo o pravni pomoči v civilnih in kazenskih zadevah (v nadaljevanju: Pogodba) se namreč zaprosila prosečih pravosodnih organov ene države pogodbenice posredujejo neposredno zaprošenim pravosodnim organom druge države pogodbenice.

Ministrstvo za pravosodje v zadevah mednarodne pravne pomoči nima vloge pristojnega organa za izvršitev zaprosil za pravno pomoč, saj so za to v kazenskih zadevah pristojna okrožna sodišča in okrožna državna tožilstva. Navedeno pomeni, da je bilo morda zaprosilo srbskega pravosodnega organa neposredno posredovano v izvršitev krajevno pristojnemu okrožnemu sodišču oziroma okrožnemu državnemu tožilstvu, ki je skladno s Pogodbo in ZKP sprejelo odločitev, ali je zaprosilu mogoče ugoditi ali ne, ter odgovor o tem posredovalo neposredno organu prosilcu.

Odgovor vodje ODT v Ljubljani višje državne tožilke Katarine Bergant:

Spoštovani!

V zvezi z vašimi vprašanji vam sporočam, da so zastavljena preširoko da bi vam lahko posredovali odgovore. Vpisniki na ODT v Ljubljani so namreč vodeni po osebah in številkah dospelih ovadb policije in ne po vsebini zadev, pri čemer poizvedujete o morebitnem prejemu naznanila hudih kaznivih dejanj, kar je še posebej širok pojem, še posebej upoštevaje dejstvo, da s strani Finančne uprave Slovenije redno prejemamo kazenske ovadbe zaradi različnih kaznivih dejanj. Brez točne navedbe na katero zadevo naj bi se nanašala kazenska ovadba ali imena oškodovanca tako ne vemo na katero zadevo se nanaša vaše vprašanje, zato vam odgovorov ne moremo posredovati.

 Z vljudnimi pozdravi

 dr. Katarina Bergant

višja državna tožilka

vodja tožilstva

Odgovor Specializiranega državnega tožilstva (SDT):

Spoštovani,

v zvezi z vašim vprašanjem vas obveščamo, da je zadeva o kateri povprašujete v fazi predkazenskega postopka, zato vam zaradi interesa preiskave in varstva osebnih podatkov več informacij ne moremo posredovati.

Hvala za razumevanje in lep pozdrav,

Specializirano državno tožilstvo RS

Odgovor Policije :

Pozdravljeni,

V zvezi s prejetim naznanilom Urada RS za preprečevanje pranja denarja in 

Finančne uprave RS je Nacionalni preiskovalni urad podal na državno 

tožilstvo poročilo na podlagi določb 148/10. člena Zakona o kazenskem 

postopku.

Dodajamo, da v Nacionalnem preiskovalnem uradu na podlagi prejete prijave 

vodimo predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja Zlorabe 

uradnega položaja ali pravic po I. odstavku 257. člena KZ-1. Predkazenski 

postopek usmerja Specializirano državno tožilstvo, zato odločno zavračamo 

neutemeljene navedbe o nezakonitih preiskavah zoper nekdanje preiskovalce

(predvidevamo sicer, da ta pojem uporabljate za zaposlene na Uradu RS za

preprečevanje pranja denarja), prav tako predkazenski postopek vodimo 

zaradi podanih razlogov za sum storitve konkretiziranega kaznivega dejanja

ter v zvezi s tem ne izvajamo »fishinga«. Zaradi tega ne pristajamo na

načrtno diskreditacijo dela Nacionalnega preiskovalnega urada niti 

kriminalistov, ki svoje delo opravljajo strokovno, zakonito in skladno s

pravili stroke, po usmeritvah pristojnega državnega tožilca.

S spoštovanjem 

Drago Menegalija 

Predstavnik policije za odnose z javnostmi 

za področje kriminalitete

Luka Perš

Priloge:

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 25. May 2023 at 12:07

2107 ogledov

Ali je to začetek konca Damirja Črnčeca?! Razkriti vsi ključni operativci Damirja Črnčeca!!! Od SDS, LMŠ pa vse do SVOBODE!!!
Spletni medij Topnews je objavil članek z naslovom Ekskluzivno: Anonimka o “patriotskih igrah” v tajni službi Sovi ali kako sem postal “medijski morilec št. 1 po naročilu DČ-ja (Damirja Črnčeca)”. Besedilo je nastalo novembra 2022 in do potankosti secira profil Damirja Črnčeca. V besedilu se pojavi veliko navedb, o katerih so slovenski mediji različnih svetovnih nazorov veliko pisali v preteklosti. Lahko pritrdimo, da so se v tem besedilu veliko navedb izkazale za resnične. Besedilo pa tudi razkriva, da je Črnčec vedno vedel izkoristiti kadre politične opcije, ki ji je pripadal. Tako je v preteklosti za svoje akcije izkoristil t.i. podpornike in tudi člane sedanje največje opozicijske stranke Slovenske demokratske stranke. Po sporu s predsednikom SDS Janezom Janše pa je našel priročno politično žrtev v Marjanu Šarcu in njegovi stranki Lista Marjana Šarca. Šarčeva stranka pa je kot bombonček za nagrado dobila pripojitev k trenutni največji vladni in parlamentarni stranki Gibanje Svoboda pod vodstvom aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Jasno je, da besedilo razkriva dobesedno vojno med t.i. kadri Damirja Črnčeca in ostalimi zaposleni v slovenski obveščevalni službi. Črnčec je le izkoristil politično priložnost in zgradil mrežo kadrov, ki zasedajo pomembne pozicije v Sovi, Furs-u, vojaški obveščevalni službi, policiji in izbranih novinarjev v slovenski medijski krajini. Med ključnimi osebami v mreži Damirja Črnčeca se v besedilu pojavljalo Andrej Fefer, Irena Dolanc, Bruno Blažina, Robert Zirnstein, Branko Cvelbar, Primož Britovšek, Stojan Jereb, Vili Španinger, Dejan Matijević, Irena Španinger, Špela Boc, Debran Božič in Rajko (Darko) Kozmelj, Vida Žurga, Igor Kršinar (novinar Reporterja), Suzana Perman (sedaj voditeljica in urednica informativne oddaje Svet na Kanalu A), Vladimir Vodušek (Topnews) in dolgoletna zaupnica Boruta Jamnika Vesna Vuković (sedaj generalna sekretarka Gibanje Svoboda, prej novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano). Med ključnimi operativci Damirja Črnčeca se pojavlja tudi sedanji direktor Slovenske obveščevalne službe Joško Kadivnik. V delu besedila je tudi naslovom IV. Sporni stiki z osebami v tujini, obsojenimi zaradi organiziranega kriminala. Tukaj se pojavlja ime nekdanjega dolgoletnega vodje makedonske obveščevalne službe UBK Saše Miljakove. Lahko pa povemo iz lastnih izkušenj, da smo Črnčecu na Twiterju enkrat omenili eno ime in je lastnika medija Prava takoj blokiral. Celotno besedilo se sklada tudi z zadnjimi javnimi pismimi dr. Damjana Žuglja, da v Sloveniji ni t.i. levih in desnih. Tudi besedilo dokazuje, da je Damir Črnčec postal t.i. "oseba država v državi" za interese obalne klike, kjer izkorišča svoje nastavljance z vseh ideološko različnih političnih opcij za dosego ciljev drugih. Črnčec je vedno bil obveščevalec in ve se, da obveščevalci radi ponujajo svoje usluge zainterisiranim osebam, ki znajo ceniti skozi kariero pridobljeno vedenje!!! Vse to smo v našem mediju tudi večkrat razkrili, ko smo med drugim napisali, da je Črnčec postal vojak OBALE oz. ljudi z Ankaranskega-Hrvatinskega griča. Vendar pa je očitno pozabil na bivanje v času korona krize v Jagodju pri Izoli. Črnčec pa je v Jagodju dobil tudi "razsvetljenski obalni moment" za njegov ponovni vzpon. A Damir je pozabil, da ni znal dovolj ceniti dobrohotnost obalne klike!!!Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-Topnews Foto: Posnetek zaslona-TopnewsFoto: Posnetek zaslona-TopnewsLuka Perš

Tue, 23. May 2023 at 20:14

2246 ogledov

Bo morala Golobova Tinca zaradi hranjenja nutrije plačati globo v višini med 420 in 1200 evrov?!!
"Z globo od 420 do 1.200 evorv se za prekršek kaznuje posameznik, ki krmi divjad v nasprotju z načrti lovskoupravljavskih območij, pravi 77. člen Zakona o divjadi in lovstvu http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=ZAKO3780. Nutrije so divjad, glej http://pisrs.si/Pis.web/pregledPredpisa?id=URED3478. A je pismo z globo že na poti?", je razkril očitno kršitev uporabnik Twitterja Mario Plešej. Spremljevalka trenutnega predsednika vlade RS dr. Roberta Goloba Tina Gaber je znana zagovornica pravic živali. Del slovenskih medijev je poročal, da je v Ljubljani skokovito narastlo število nutrij v predelih Ljubljanice in Ljubljanskega barja. Tako se je v javnosti ena izmed idej porodila, da bi se izvedel odstrel nutrij.Gabrova kot znana influencerka je posnela kratki video, kjer je hranila eno izmed nutrij. Ob tem pa tudi napisala, da je odločno proti odstrelu nutrij. Pojavila pa se je tudi peticija na spletu, kjer nasprotujejo odstrelu nutrij. Omenjeno peticijo pa je do sedaj že podpisalo 15 tisoč ljudi. View this post on InstagramA post shared by Tina Gaber (@tina_gaber)Še pri tako nedolžni stvari lahko posameznik krši zakonodajo in mu lahko preti plačilo globe. Tina Gaber je pač na svoj način izrazila podporo nutrijam, ki se uvrščajo med divjadi. Natančneje v Uredbi o določitvi divjadi in lovnih dob so nutrije uvrščene v družino prostoživečih sesalcev po tretjem členu uredbe. V 77. členu Zakonu o divjadi in lovstvu pa med drugim piše, da bo z globo od 420 do 1.200 evrov kaznaje za prekršek posameznika če krmi divjad v nasprotju z načrti lovsko upravljavskih območij (prvi odstavek 41. člena). V prvem odstavku 41. člena piše, da je krmljenje divjadi je dovoljeno le za tiste vrste divjadi in na lokacijah, predvidenih z načrti lovsko upravljavskih območij.Sledeč po videoposnetku je Tina Gaber zelo verjetno nehote kršila zakonodajo in bi morala biti tudi oglobljena. No, mi ne mislimo pošiljati pozivov na ustrezne strokovne neodvisne instucije, ampak pričakujemo, da bodo urgirali sami.Luka Perš

Fri, 19. May 2023 at 07:06

2817 ogledov

Kako je mafija z Ankaranskega-Hrvatinskega hriba mafijsko prevzela Slovenija, a tega ni opazil nihče!? MURGLE SO PASSE!!!
Osrednji mediji in vladajoča politika so zagnali stampedo medijskih-političnih napadov na nekdanjega direktorja Urada za preprečevanje pranje denarja v zadnji Janševi vladi dr. Damjana Žuglja. Medijsko vojno proti njemu že dlje časa iz prve fronte vodijo novinarski kolegi iz spletnega medija Necenzurirano, ostali osrednji mediji pa mu brez kritične distance sledijo. Še več, zadnji medijski napadi so že postali tudi material za preiskovalno komisijo, ki jo vodi poslanec Gibanje Svoboda Miha Lamut. A vse to je le še ena predstava za javnost. V našem mediju že več kot eno leto opozarjamo na fenomen Obala. V seriji člankov v preteklosti smo korak za korakom razkrivali, kdo v Sloveniji nadzoruje vse ključne institutcije v državi. Vedno smo prišli na koncu do zaključka, da vse poti vodijo na Obalo. Zgodba o Obali in njenem prevzemu Slovenije se je pričela že leta 1968. Res neverjetno, da so vse institucije, organi pregona in dobesedno vse politične stranke popolni MEHKUŽCI in se enkrat za vselej uprejo obalnim veljakom. Vse naše navedbe o Obali je sedaj v seriji izjav za javnost razkril Damjan Žugelj. Tokrat je šel še dlje. Spoštovani državljani, Murgle so PASSE, sedaj nam vladajo fantje in dekleta z Ankaransko-Hrvatinskega hriba. Žugelj jih vse poimenuje poimensko. To so Klaudijo Stroligo, Anika Vrabec Božić, Darko Muženič in sin Branka Masleše. Vsi so močno povezani z delovanjem Urada za preprečevanje pranje denarja v preteklosti in sedanjosti. V svojemu zadnjem javnem pismu tudi obširno in strokovno odgovori, da je deloval UPPD pod njegovim vodstvom strokovno in v skladu s slovensko in evropsko zakonodajo. Tudi ni bilo nobenih pregledovanj bančnih računov slovenskih novinarjev. Vprašajmo se sledeče. Zakaj osrednji mediji nočejo slovenski javnosti pokazati besedilo anonimke? Verjetno je že nekaj napisano s čim bi si zabili lastni avtogol. Žugelj pa je verjetno prvi v Sloveniji, da je v svojih treh pismih kot odgovor na lastne medijske napade razgalil Obalo. Jp, Obala je država v državi in sedaj imajo težavo, kako v Slovenijo pripeljati vsaj 140 milijon dolarjev legalno iz tujine kot preostanek denarja. "Vi Obala, Ankaransko-Hrvatinski hrib, ste mafija, ki je ugrabila uradnike, del policije, del tožilstva, del (tudi vrhovnega) sodstva, sodni svet, regulatorje, institucije, državna podjetja in s tem državo. In že več kot desetletje rušite in reketarite gospodarstvenike, podjetnike, stranke, uradnike in Vlade RS. Vedno na isti način, isti akterji, z uporabo medijev in represivnih organov, zapirate »nedolžne« ljudi, in to na vedno in znova isti način, da ustvarjate lažne afere, zmontirate in zrežirate procese in jih na tri, štiri, zdaj lansirate v medije ter tarčo (javno) diskriditirate, nad njih pošljete institucije in jih na koncu zaprete," je zapisal dr. Damjan Žugelj. DR. DAMJAN ŽUGELJ: ODZIV NA JAVNE IZJAVE GOSPODA STROLIGA IN PREDSEDNIKA VLADE GOSPODA DR. GOLOBA IN DRUGE NAVEDBE V MEDIJIH V MEDIJIHPrakso javnega medijskega filozofiranjaa (tri, štiri, zdaj) skrbno in po nareku nadaljujejte, ker ste prepoznani tudi po tem, načinu, to je fazi dva: po lansiranju iz nič umetno ustvariti nekaj in to upravičiti (že več kot že več kot desetletje počnete isto), da bi se organi pregona v fazi tri sklicevali in postopali po Vaših javnih napotkih. Kdo je Stroligo? Pod »navidez« imenom podjetja R.U.R (?), pa da tudi omenim, da s tem gospod Kos tudi tokrat nima nič, pa se ga spet subtilno vpleta in na njega kaže s prstom. Gospod Kos, ste se vprašali kdo z Ankaransko-Hrvatinskega hriba Vas je ovadil, medijsko pompozno preganjal, koordiniral policijsko preiskavo zoper Vas in ste morali v tujino za nekaj let, spis pa se je po tem čudežno izgubil. Je gospod Stroligo iz Hrvatinov, zopet od strani Obale angažiran in reaktiviran dežurni medijski usmejevalec, skupaj z druščino iz istega obalnega griča go. Aniko Vrabec Božič (direktorica UPPD), g. Muženičem (bivši direktor UPPD, sedaj NPU, ki preiskavo preiskavo), g. Maslešo, sinom bivšega predsednika Vrhovnega sodnika Masleše (zaposlen in vodja Inšpekcije na UPPD pod mandatom ge. Božič) ... Da povem še drugače: »Če bivši kriminalist in direktor UPPD, ki komentira preiskave bivšega direktorja UPPD, sedaj direktorja NPU, katero je aktivirala sedanja direktorica na UPPD, ki je na UPPD zaposlila še bivšega sudelavca in (tudi FB) prijatelja iz AKOS sina bivšega predsednika Vrhovnega sodišča, vsi iz Obale in ne bi bil začuden da vsi iz istega obalnega hriba, dobimo že skoraj popolen statistični vzorec tudi če upoštevamo standardno standardno napako pri oceni gabarita njihove lokacije. Statisitka nikoli ne laže.« Isti zakon, ki ga je sprejel Državni zbor in po katerem postopa Urad, je že vrsto let uveljavljen in se je isti Zakon tudi ves ta čas uporabljal. Pooblastila Urada (skoraj pa od vzpostavitve Urada) se praktično niso menjala in so v celoti ves čas ostala ista. Teh pravil enostavno ne moremo menjti, jih ne smemo, niti jih bomo, saj smo zavezani k mednarodnim priporočilom in standardom (FATF, ..), ki diktirajo pooblastila in postopanje Urada. Kvečjemu bo Urad kot finančo-obveščevalna enota v prihodnosti dobival še večja pooblastila (!). Tako je skladno s tretjim odstavkom 87. člena Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma Urad pri opravljanju svojega dela samostojen in operativno neodvisen, vključno z odločitvami o sprejemanju in analiziranju podatkov, informacij in dokumentacije ter o posredovanju svojih analiz pristojnim organom.  Iz tega tudi izhaja, da Urad med drugim sam določi način sprejemanja podatkov.  Po tej zakonski podlagi niti policija, niti tožilstvo, še manj pa druge državne institucije ali Vlada RS in javnost ne samo da ne morejo, tudi ne smejo (!) vplivati, narekovati, usmerjati, analizirati in tudi ne revidirati odločitev o preiskavah in postopkih Urada. To je temeljni standard vseh Uradov, ki so v skupini Egmont in Moneyval in so tako dolžni spoštovati FATF smernice in standare, spoštovanje katerih pa se tudi letno preverja in ocenjuje. "Operational independance of FIU", slovensko neodvisnost pri delovanju Uradov, je osnovni standard tudi slovenskega Urada, ki je bil pod mojim vodstvom tudi pohvaljen glede njegovega napredka (tudi javni podatek). V 68., 69. in 70. členu Zakona se nadalje predpisuje obveznosti (s)poročanja gotovinskih transakciji in nakazil v tvegane države, ali obveznost (s)poročanja sumljivih transakcij. Režim poročanja Uradu omenjen v 70. členu navedenega Zakona in natančneje določen s podzakonskim aktom (Pravilnikom), se skladno z zakonsko dikcijo nanaša zgolj na tako sporočene podatke iz prvega in drugega odstavka 68. člena Zakona, ter podatke iz prvega, drugega in tretjega odstavka 69. člena Zakona. Namen te določbe je izključno postavljanje standardov za pošiljanje podatkov, ki so jih zavezanci Uradu dolžni sporočati proaktivno na podlagi Zakona, torej brez izrecne predhodne zahteve Urada, vključno z možnostjo podaje navodil glede načina sporočanja predmetnih podatkov. V 91. členu pa Zakon govori o zahtevah zavezancev za predložitev podatkov o sumljivih transakcijah, osebah, premoženju ali sredstvih. Urad je skladno z 3. odstavkom 87. člena Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma pri opravljanju svojega dela samostojen in operativno neodvisen, vključno z odločitvami o sprejemanju in analiziranju podatkov, informacij in dokumentacije ter o posredovanju svojih analiz pristojnim organom. Iz tega nadalje sledi, da Urad v okvirih zakonskih možnosti, in to pudarjam dopustnih, med drugim sam določi način sprejemanja podatkov, kar mu 91. člen nedvoumno dopušča (!). Tudi na drugih nosilcih kot so na primer CD-ji, kakor Urad dobavlja tudi podatke organom pregona. Prav tako informacijski sistem zaradi tehničnih in drugih razlogov ne dopušča izmenjave podatkov večje od stopnje tajnosti »Interno« in je tako certificarn le in zgolj za bistveno nižjo stopnjo tajnosti od stopnje »Tajno«. In da Vas spomnim, tudi organi pregona imajo s tem velik problem, zato smo oznake tajnosti na njihovo zaprosilo bili primorani nižati oziroma spuščati, da bi le-ti te podatke lako sploh obdelovali. Pa tudi to smo uskladili in pod mojim mandatom rešili ter uskladili s Policijo (obstajajo zapiski sestankov med Uradom in GPU oziroma Policijo), kar je delo Policiji več kot samo olajšalo. Z vsem tem so bili seznanjeni tudi Banka Slovenije in Združenje bank, ne samo na rednih sestankih, temveč tudi pisno (v mesecu decembru 2021). Torej delovanje Urada je bilo abpsolutno legitimno, zakonito in transparentno. O tem, koga in kaj se je preiskovalo pa sem se javno že izrekel, tudi že v času teka preiskave. Da ponovim javnosti še zadnjič: Ni se preiskovalo, ukrepalo ali naznanjalo nikoga od slovenskih novinarjev, politikov, direktorjev in lastnikov, kot to skušate javno zmanipulirati in prikazati. Zato ne izrabljajte in ne preusmerjate bistva zaključene preiskave, samo zato, da bi upravičili in alarmirali čim širši krog. Ne pozabite, da ste Vi tisti ki ste ta imena lansirali v javnost. To pa je kaznivo in to je zloraba podatkov državne institucije in zloraba uradne tajne (!). Če jih ne bi Vi sami iznesli, iz sprevrženih namenov moje osebne dikreditacije in diskreditacije državne Institucije, se to nikjer ne bi videlo ali vedelo. Tako pa bodo ti ljudje zaradi Vas in ne naše preiskave lahko v bodoče imeli resne posledice, saj jih Vi Obala namerno označujete kot Vaše bodoče tarče.Tudi ta način Vašega (javnega) delovanja Vas razkriva. Že vrsto let umetno ustvarjate bodoče tarče za Vaše sprevržene (poslovne) likvidacije. Tudi na ta način onemogočate (poslovno) konkurenco in jim na ta način v Bankah zapirate bančne račune (!). Vi Obala, Ankaransko-Hrvatinski hrib, ste mafija, ki je ugrabila uradnike, del policije, del tožilstva, del (tudi vrhovnega) sodstva, sodni svet, regulatorje, institucije, državna podjetja in s tem državo. In že več kot desetletje rušite in reketarite gospodarstvenike, podjetnike, stranke, uradnike in Vlade RS. Vedno na isti način, isti akterji, z uporabo medijev in represivnih organov, zapirate »nedolžne« ljudi, in to na vedno in znova isti način, da ustvarjate lažne afere, zmontirate in zrežirate procese in jih na tri, štiri, zdaj lansirate v medije ter tarčo (javno) diskriditirate, nad njih pošljete institucije in jih na koncu zaprete. Mnogi od vaših žrtev, tudi uspešni gospodarstveniki, podjetniki in politiki, še danes tavajo v temi in ne vedo kaj se jim je pravzaprav zgodilo (bo že kriva politika, pa ni!). Večini izmed njih pa je skupno le, da so imeli (za svetovalca) blizu le enega izmed vas iz Obale, ki Vas je dvignil, označil, namamil in likvidiral. Tisti, ki pa so to spoznali, so se z Vami želeli zmeniti, pa so na koncu končali še slabše. Vi Obala, iz Ankaransko-Hrvatinskega hriba, že več kot desetletje destabilizirate Slovenijo in ste grožnja njeni Ustavni ureditvi in institucijam. Politika s tem nima popolnoma nič (!), tudi Urad s tem nima nič in tudi jas osebno s tem nimam nič. SOVA in OVS pa že več kot desetletje mirno počiva in nemo opazuje, kako se ruši državno (ustavno) ureditev. Poglejte kam smo prišli (primer odločanja Ustavno sodišče) in to je posledica Vašega več kot desetletnega, načrtnega, doslednega kriminalnega delovanja. To je državni udar, tudi s tem ko iz Ankaransko-Hrvatinskega hriba javno izpirjeno rišete tarče na čelo. Vaša fiksacija in doslednost izvedbe pa je eden izmed osnovnih znakov in indetifikatorjev bolezenskega stanja, ki sega na področje klinične psihiatrije. Ne gre se za denar in oblast, saj ste več kot destletja neopazno polnili tiste majhne, nepomembne položaje in funkcije v državnih institucijah, ki niso v prvi vrsti in so ispod radarja in Vam danes slepo, hvaležno, nevedno in zvesto služijo, ker ste im navidezno pomagali, za vas najceneje in poceni, z tisto malo službico, nagrado in pohvalo, dodatek na plačo, ali služeno pot in izobraževanje v tujini (dnevnica). Prav tako ste izkoristili navadno malo kleptomanijo pri ljudjeh.Ni naključje, da se je »žvižgače« V Sloveniji nedavno nazaj zaščitilo in jim dalo na legitimnosti, tudi tiste anonimne, sedaj pa ko Vam to ne paše, to izrabljate in Vas natančna, skrbna, profesionalna, detaljna in obširna »anonimka« z vsemi znaki in značilnostmi »žvižgaštva« na osnovi katere je Urad začel preiskavo moti. Naključje? Kot sem se že javno izrekel in ponavljam zadnjič: Tudi mene zanima, kdo je bila ta tako detaljno informirana oseba (korporativna varnost?). In vse bolj mi da misliti, da se ponavlja leto 2008, ko so iste osebe, na isti način kot danes, takrat umetno ustvarili »tajkune«, jih javno označili za tarče in nad njimi ustvarili pravi pogrom, ki se je seveda začel z medijskim od celo istih novinarjev z imenom in priimkom kot danes. Vse bolj sem prepričan, da takšne anonimke ustvarjajo tisti, ki se na koncu to trudijo pokriti. O tem razmislite tisti, kateri Vaša imena so sedaj postala tarča, in se pod lažno manipulacijo, izmišljene kvazi »zlorabe« pooblastil Urada, pojavljajo v javnosti sprevrženo in neresnično v imenu »kvazi zaščite« Vas od že več kot desetletje istih akterjev. Več kot statistično potrjeno, da gre za utečen posel oziroma grobo rečeno klasični »reket« po načelu: prijavim te : te dam v medije in identificiram kot tarčo : alarmiram in poženem vse mogoče institucije : na koncu pa te rešujem, in ti kot stranka postaneš moj vernik, večno hvaležen. Zato Vas sprašujem koga sedaj rešujete? Morda osebo (tujca) pri katerem je celotna državna uprava in Vlada RS na telekomunikacijskem omrežju (SOVA?). In vi skupaj z organi pregona in pravosodjem udrihate po Instituciji, ki je na to plat (velikega) varnostnega tveganja že zdavnaj opozorila. In je edina ki je tudi na to opozorila, tudi z dejanji, s tem, ko se je edina uprla prehodu na to telekumunikacijsko omrežje in to kljub takratnim obveznim navodilom Ministrstva za javno upravo za prehod. Institucije, ki je edina opravila svoje poslanstvo profesionalno, strokovno in zakonito. Vse to skupaj pa že presega vse osebne, politične in paušalne-mikro interese posameznikov in medijev in je že zdavnaj tudi vprašanje nacionalne varnosti? In nihče od Vas se ne vpraša ali je v tej zadevi morda dejasnki »krt« nekdo drug. In ker statistika dokazano nikoli ne laže, ni naključje, da se je ta preiskava ovirala že od samega začetka (prvi članiki o sobi »T »novinarjev Necenzurirano.si) in da so uradni in tajni podatki nezakonito uhajali iz Urada. Vse to je Urad že takrat povedal javno in tudi naznanil organom pregona, pa ni bilo odrebe sodišča, da bi se odtekanje skrbno in v celoti raziskalo in so bile naše ovadbe tudi zoper te novinarje »ZAVRŽENE«. Danes pa nekateri cvilite, ker so Vaša imena zunaj. Vidite kako se sedaj Vaša medijska neuravnotežena pripadnost maščuje, saj so Vas nategnili in Vas nategujejo še naprej in to vedno eni in isti ljudje. Ljudje iz Obale. Ljudje iz Ankaransko-Hrvatinskega hriba. Je že spet to vse le naključje? Je tudi naključje, da se oseba iz Obale sredi operativne faze predkazenskega postopka zaposli pri preiskovancu, saj je bila ta oseba iz Obale dejasnko in postopkovno v krogu oseb, ki so bile s preiskavo na Uradu (takratnemu delodajalcu) seznanjene. Bdela je namreč nad prekrškom ene izmed povezanih oseb preiskovanca s fiktivnim naslovom, brez inventarja in zaposlenih na tem naslovu in neresničnimi podatki v registru dejanskih lasnikov podjetij. In takšnih podobnih, v preiskavi Urada, majhnih detaljev kar mrgoli, pri čemer pri tem 80 milijonov razlogov gotovine kot navajajo mediji, gotovinske transakcije in nakazila med povezanimi osebami tudi čez meje in nazaj več kot dodatni utemeljeni ispada kot še najšibkejši indikator (alarm) za prevrebo. In rezultat preiskave: ugotovitve dveh državnih institucij oblikovane in podpisane se spet zgolj »ZAVRŽE«. Je naključje da oseba iz Obale med prvimi dejanji, potem, ko na Uradu iznenada sama poda odpoved in skoči kar tako za mesec dva v službo k preiskovancu ter se nato takoj zopet vrne na Urad, a tokrat kot vodja. In zopet še eno naključje, med prvimi dejanji svojega direktorovanja sestavi poročilo in sproži pri drugi osebi iz Obale (tudi bivšemu direktoju Urada) naš pregon. In vi vsi o tem molčite. Tudi SOVA in MNZ in tudi tisti, ki ste odobrili pozitivno varnostno preverjanje takšne osebe. Katera uradna (procesna) dejanja pa ste organi pregona na podlagi naznanil Urada in FURS-a, ki so vključevala konkretne ugotovitve, podatke in sheme kriminalnih rabot, bili dejansko motivirani potrditi in procesuirati. To naznanilo ste zopet, kot vedno (in tudi to že gre v statistični vzorec naključij) samo zavrgli. Verjetno nobena (!). Začuda pa ste Obala, zelo hitro dali v postopke preiskovalce (nas) in že javno napovedujete dolgotrajnost teh postopkov razčiščevanja. Tudi po tem se Vas prepozna, saj to z ljudmi počnete že več kot desetletje. Čim dlje držati v postopkih. In povejte targetirani gospodarstveniki, podjetniki in politiki, Vam je to poznano? Medtem, ko svoje dajo namudoma v postopek, da se nemudoma in hitro razčisti, da niso krivi. Da je absurd še večji (še eno naključje primera), sta kar dve osebi, aktualna direktorica in trikrat lahko uganete še kdo, ki sudelujeta pri tem našem pregonu, pred zaposlitvijo na Uradu bile zaposlene tudi na AKOSU. In ena izmed teh oseb je celo sin bivšega predsednika Vrhovnega sodišča. In katera je ta institucija, ki namreč odobrava in bdi tudi nad (vstopi) telekumunikacijskih operaterjev na slovesnki trg? (AKOS). Ste v zvezi s tem preverili časovnice zaposlitev teh ljudi na AKOS-u (SOVA). In vsi ti so uspešno in hitro šli skozi varnostno preverjanje in sedaj vodijo državne institucije. Nekateri v tem procesu prestave za javnost pa so, kot sem zasledil v javnosti (navajam javni podatek), domnevno tudi bivši pripadniki službe bivše države (SDV). Dobro vprašanje, ali bi na primer pripadnik nemške službe »Stasi« dobil dovoljenje katerekoli mednarodne institucije za zaposlitev v njej (?).No, gospod Stroligo Vi kot sodelovec (svetovalec) Svetovne banke, kot se radi pohvalite, že po etičnem kodeksu institucije kot je Urad ne bi smeli niti pomisliti komentirati oziroma, alisprašujem Vas ali lahko glede na vašo zaposlitev na Svetovni banki sploh javno komentirate konkretne postopke Urada oziroma državnih institucij. Ali je ako ugledna institucija kot je Svetovna banka dovolila takšne javne izstope, saj bi se lahko zlahka (verjamem da napačno) tolmačilo, da gospod Stroligo nastopa kot svetovalec te Institucije. In ali je vaša „korporativna varnost“ Svetovna banka opravila varnostno preverjanje? Glede namernih natolcevanj in javno izrečenih neumnosti glede mojega varnostnega preverjanja, pa odgovorjam, da drži da sem že vrsto let v tujini tako kot tudi številni slovenski državljani in delujem na tujem trgu dela. Tega nikdar nisem zanikal. Prav tako drži, da sem delal pri gospodu, ki ga paušalno zmerjate s tajkunom in kateri s Slovenijo nima nič. Je samo eden največjih zasebnikov (privatnikov) proizvajalcev fasadnih barv in betonskega programa, ki drži preko 50 odstotkov htvaškega trga. Je podjetnik, ki je že davno nazaj vstopil tudi v turizem in svojo poslanstvo profitabilno opravlja. In kaj ima to veze s Slovenijo, z varnostjo in mojim varnostnim preverjanjem? Za tajkuna ga je okarakteriziral zgolj medij Necenzurirano.si, torej iste osebe (ne medij) kot takrat, naj Vas ponovno spomnim, ko so za tajkune okarakterizirali in označili mnoge od vas, spoštovani gospodarstvenili in podjetniki. In pogrom se je začel.In za konec, gospod Stroligo in spoštovani Predsednik Vlade RS, gospod dr. Golob: Kako pa veste kaj, zakaj in v kakšnem obsegu se je vodila preiskava. Ste morda seznanjeni z tajnimi podatki operativno neodvisne institucije in z vsebino postopkov, ki sedaj potekajo proti nam. In rad bi verjel, da niste seznanjeni, pri čemer Vaše osebne motive za napad na Urad spoštovani predsednik Vlade RS zelo razumem. Pa se vseeno vprašajte gospod predsednik Vlade, gospod dr. Golob, ali to na koncu morda to delajo tudi Vam in ste tokrat tarča Vi? Isti način, ista metodolgija, ista procedura in isti akterji, ki so jih tokrat dali ob Vas. Iz Ankaransko-Hrvatinskega griča in jaz in Urad pod mojim vodstvom s tem nimamo popolnoma nič, kot se ta gospoda iz Ankaransko-Hrvatinskega griča javno tako trudi prikazati. dr. Damjan Žugelj

Thu, 18. May 2023 at 23:12

1254 ogledov

KONFLIKT INTERESOV KPK? 40 JURJEV za Pod črto, kjer je bil svetovalec kulturne ministrice Kučič dolgoletni novinar!!!
Eden presenetljivih zmagovalcev zadnjega razpisa za medije je bil tudi spletni medij Podčrto. Za svoj napisan projekt so pridobili 40 tisoč evrov. Mi spoštovanim novinarskim kolegom z veseljem čestitamo za uspešen prijavljen projekt. Vendar pa se pojavi vsaj eno moralno sporno dejanje s strani spletnega medija Podčrto. V tem mediju je kot novinar deloval Lenart J. Kučič, sedanji svetovalec ministrice za kulturo Aste Vrečko za področje medijev. Spoštovani osrednji mediji, samo spomnite se na vik in krik zaradi nakazanih 100 tisoč evrov Zavodu Iskreni, ker je bil med ustanovitelji tudi takratni minister v zadnji Janševi vladi dr. Janez Cigler Kralj.Spoštovani slovenski državljani, predstavljajte si, da smo v letu 2034. Luka Perš zaseda mesto svetovalca za medije pri ministru za kulturo. Svoj medij predam drugi osebi in zaradi nove službe ga sploh ne spremljam. Leta 2035 ministrstvo za kulturo razpiše razpis za medije. Nimam pojma, kdo sedi v komisiji in kdo odloča. Tudi nimam pojma, da se medij Prava prijavi na razpis. Bravo mojim naslednikom na Prava, saj jim uspe pridobiti dobiti 40 tisoč evrov. Spoštovani osrednji mediji, mislim da bi me medijsko "nabili" kot nikoli prej v življenju.Foto: Posnetek zaslona-Podčrto.Zdaj pa se vrnimo v sedanjost. Leta 2022 postane eden izmed svetovalcev ministrice za kulturo Aste Vrečko nekdanji novinar spletnega medija Podčrto Lenart J. Kučič. Leta 2023 je razpisan razpis za medije s strani ministrstva za kulturo. Na njem je bil tudi uspešen Podčrto, saj so pridobili 40 tisoč evrov. Osebno verjamemo, da Kučič s tem ni imel nič in sploh ni imel pojma, da se je njegov nekdanji medijski delodajalec prijavil na razpis.Foto: Posnetek zaslona-Podčrto.Vendar opozarjamo predvsem na drugo dejstvo. Ali se še spomnite medijskih napadov na takratnega ministra v tretji Janševi vladi dr. Janeza Ciglerja Kralja. Le ta je doživel veliko medijskih in političnih kritik, ker je bil pred zasedbo ministrskega mesta bil eden izmed solastnikov Zavoda Iskreni. Po dostopnih podatkih na e-bonitetah je to bil od 20. aprila 2018 do 10. marca 2020. Zavod Iskreni se je prijavil na enega izmed razpisovrministrtva, kjer bil minister Cigler Kralj. Med drugim pa je bila proti njemu vložena tudi interpelacija.Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik.Osrednji mediji, mi samo opozarjamo v našem mediju na tisto, kar vi očitno in namerno spregledate!!!Luka Perš

Mon, 15. May 2023 at 20:45

3076 ogledov

OBALA, ALI IMATE TEŽAVO LEGALNO PRIPELJATI IZ TUJINE 140 MILIJONOV DOLARJEV V SLOVENIJO! TO JE EDINI DENAR, KI JE OSTAL!!!
Glej ga zlomka, Obala se je odločila, da nekdanjega direktorja Urada za preprečevanje denarja dr. Damjana Žuglja treba medijsko uničiti za vsakršno koli ceno. Svoj medijski stampedo so pričeli v soboto, ko so vsi osrednji mediji v naši državi poročali o domnevnih nepravilnosti na uradu pod vodstvom Žuglja. Le ta se je odzval, kar smo razkrili v našem članku z naslovom Obala, vam teče voda v grlo!!? Damjan Žugelj razkriva zakulisje še enega umazanega medijskega-policijskega napada iz OBALE!!!. Danes je sledil drugi napad s pomočjo "Vesana" medija Necenzurirano z naslovom Državni udar na uradu, ki je vohljal za šefi medijev. Na omenjeni članek se je z obširno izjavo spet odzval Žugelj. Le ta je v izjavi zapisal le to, kar čivkajo že vrabčki na veji. Slovenija ni žrtev t.i. levih in desnih itd..., ampak konkretno posameznikov iz Obale na katere smo v naših člankih že velikokrat namignili. Gre za popolno ugrabitev države, saj imajo obalni dnevni migranti v Ljubljani pod nadzorom vse ključne institucije. Težava je, da jih je Žugelj dobesedno razkrinkal, kar je tudi poudaril v svoji izjavi. Spoštovana Obala, ali res imate težavo s prenosom preostanka denarja v višini 140 milijonov dolarjev legalno prenesti ta denar v Slovenijo? Si zato želite, da se ustanovi nova Adria? Kako kaj zakon o tonaži? Stadina, kaj to pomeni? Nič, le preberite si pozorno izjavo Žuglja. Nič, razkril je le to, kar v našem mediju na t.i. pojav OBALA opozarjamo že leto dni! Dr. Damjan Žugelj: IZJAVA ZA JAVNOST IN ODZIV NA DANAŠNJE MEDIJSKE OBJAVESpoštovani,Videni medijski „reket“ in dajanje navodil organom, ki se pri svojih dejanjih nato sklicujejo na te objave, so še kako vodene. To že več kot desetletje dela samo ena skupina v Sloveniji iz Obale. Na ta način jo že več kot desetletje z lahkoto prepoznamo. Samo ta skupina lahko da medijske objave na tri, štiri, zdaj v vse medije hkrati istočasno. Za nič drugega ne gre kot samo za to da ta skupina iz Obale operativno že več kot desetletje na ta način diktira delovanje organov pregona in sodne preiskave. Gre za „reket“ in tako politika leva in desna v resnici s tem nima nič.O tem sem spregovoril že zdavnaj nazaj pri mojih prvih odzivih. Česa se bojijo tisti, ki vam takšne nebuloze naročajo, in vam pri tem asisterirajo z uradnimi dokumenti, katere selektivno in ciljano zlorabljate in obračate njihovo vsebino. To je državni udar! Ne pa eno zelo utemeljeno naznanilo organom pregona. Pišite raje o vseh „OBIČAJNIH“ nepravilnostih, ki so jih gospoda, ki sedaj vodijo ta pogrom, desetletja zavestno ustvarjala. Dvojne evidence, zaostanki, število nerešenih zadev, odtekanje informacij, nenadzorovano gibanje ljudi po instituciji, lažne izjave zaposlenih v vaših režiranih dokumentih, anonimke. Pišite o „reketu“ gospodarstvenikov in gospodarstva, o represiji davčnih organov in organov pregona, nad zavezanci, ki zapirajo svoja uspešna podjetja zaradi diskrecije uradnikov, da jih blokirajo. Pišite raje o nezakonitih odločbah, ki upešne ljudi (leta in leta) kriminalizirajo, jih dajejo v postopke, ki na koncu čez desetletje padejo. Ne pa da ustvarjate kvazi afero in pogrom, zato ker sta dve instituciji zakonito i temeljito opravile svojo nalogo in zakonska pooblastila. In to podlago ste ustvarili vi, sedaj vam pa to ne paše. Za interese posameznikov, in ponovno poudarjam ne politike, saj levih in desnih že zdavnaj ni več, so vaši „reketi“ po nareku teh posameznikov, ki jih najdemo tudi med člani tako desnih kot levih, vas sisematično indoktririnirali, tako da se večina vas sploh ne zaveda da ste del njihove sheme, ter da delujete na daljinca. Ustavarili ste razkol med ljudmi, uničili institucije in to pridno delate še naprej. Razkroj institucij, je državni udar. In ta gospoda, ki se točno ve katera, v „bifeju“ na tržnici upravlja in kreira usodo Slovenije, nekje tam v zaveterju toplejše klime sloveske obale. Ste se vprašali, za koga dejansko delate, ali veste kdo je vaš „šef“? Vaš šef ni ne gospod Janša ne gospod Kučan, in če boste dobro razmislili, boste ugotovili kako zaslepljeni ste. In vi ste v svoji nevednosti orodje državnega udara. Govorite o tujih vplivih oziroma vplivih iz tujine, prav imate: saj vam več kot očitno nekdo, ki ga preiskujejo še nekatere druge (tudi evropske) države, sedaj že daje navodila kako postopati. Kaj pa je to, če ne vpllv tujine in poseg v slovensko ustavno ureditev. In resnično kaj dela SOVA in OVS. Saj se že desetletja ruši prav ustavno ureditev Slovenije. Ruši se identiteto naroda, Slovencev, če hočete tudi z omalovažavanjem njenih temeljnih simbolov. In to nima več veze s politiko! Razmislite, zakaj in kdo vam zapira račune (iz poslovnih razlogov) in vali krivdo na Uppd. Uppd s tem nima nič. Tudi tu med drugim isti vzorec, prijava na Uppd, da bi se pokrilo in opravičilo zapiranje računov, češ saj smo poslali na Uppd. Ste razmislili da je tudi to eden izmed mikro načinov, da Vas onemogočijo. In tudi proti temu se je Uppd boril pod mojim vodstvom (!)„Vse bolj se mi dozdeva in če bi lahko vrnil čas, da so bili številni dobri gospodarstveniki, sposobni menedžerji, načrtno kriminalizirani, in danes zagotovo vem da od teh struktur. Spravili so jih na podlagi „ANONIMK“ v postopke, in takrat Vam je to spoštovani novinarji odgovarjalo. Polnili ste časopise, ustvarili „tajkune“, Žugelj pa je bil borec proti tajkunom, a ne Vesana? Danes pa, ko je vaš način delovanja razkrit, in se vsak dan bolj kaže, da politika nima nobene zveze s stanjem v državi, saj je čisto vseeno kdo je na oblasti, važno je le, da kaos in obsedeno stanje traja čim dlje, in da se vlade menjajo kot po tekočem traku. Vse Vaše anonimke, umetne afere zrežirane v naprej, nato pa podtaknjene so ves ta čas stalnica, nič se ni vmes menjalo ali spremenilo, pa z ustvarjanjem nestabilnih političnih razmer in konstantnega kaosa, dodobra načele vse institucije. In to do te mere, da na primer UPPD do mojega prihoda v prostorih ni premogel niti slovenske zastave. In vse to zakaj? Še sami ne veste, vedo pa dobro tisti na prst ene roke prešteti posamezniki iz obale, ki vas usmerjajo, da pridno še naprej uničujejo poslovno konkurenco. NE GRE NE ZA POLITIKO, LEVE IN DESNE, v mnogi primerih tudi NE ZA DENAR! In vi danes, saj ne veste, kaj govorite omejate besedno zvezo „državni udar”. Državni udar se je začel že dobro desetletje nazaj, ko vas ti posamezniki upeli, pa še sami ne veste kako in s čim, tako da danes na tri štiri zdaj usklajeno „kričite“, pri čemer pa niti ni pomembno kaj je resnica, niti je ta za vas pomembna. Državni udar se je začel, ko so ti posamezniki začeli prevzemati del sodstva, del policije, del tožilstva, Urad in pomemben del FURSa, ter nekatere od Vas spoštovani novinarji. Ista imena, isti (mali) krog ljudi, iste metode, isti način gradite pogrom nad posamezniki in institucijami in jih (nezakonito) likvidirate. Brez zakonske osnove, brez realnih dokazov, brez ugotovljenih dejstev. Gradi samo na OBIČAJNO proti NEOBIČAJNEM, namesto ZAKONITO naspram NEZAKONITO. Za nobeno pregledovanje in preverjanje lastnikov medijskih hiš ni šlo (!). Gre za izključno operativno naknadno vpletanje tretjih oseb, ki pompozno zvenijo, z edinim namenom da bi konkretni angažirani novinar, opravičil svoja navodila dana organom pregona in njim jim dal naročeno vnaprej dogovorjeno osnovo za njihova nadaljna postopanja. Gre zato, da se načrtovano, navidezno in javno opraviči nezakoniti pogrom, da se organom pregona da usmeritve in pripelje do neupravičeno skonstruiranih sodnih preiskav, tistih, ki so strokovno, zakonito, vestno in temeljito se lotili preganjanja najtežjih oblik kriminala. In to, vse bolj se mi dozdeva, NA PODLAGI (njihove anonimne) PRIJAVE (!). To je državni udar! Državni udar je tudi, da se tujiim osebam, dovoli tisto kar nam državljanom ni niti v sanjah dovoljeno (takoj imaš inšpekcije, preglede, ovadbe ...). DA SE ODPIRA IN ZAPIRA PODJETJA KOT PO TEKOČEM TRAKU, DA SE UPORABLJA GOTOVINA, DA SO PODJETJA V STRUKTURI NA FIKTIVNIH NASLOVIH, DA SE OPRAVLJAJO SUMLJIVE ČEZMEJNE GOTOVINSKE TRANSAKCIJE (???), TUDI PREKO DAVČNIH OAZ. Za primer, samo en subjekt se je pod istim imenom zaprl in ponovno odprl najmaj desetkrat (vključno z vsemi pripojitvami), in to v relativno kratkem času. Da ne govorim o neobičajnih transkacijah in gotovinskih dvigih (!) med njimi. In to je modus delovanja še v številnih drugih državah. Seveda, za našega novinarja to ni tema, za organe pregona to ni neobičajno. In to kljub temu, da dve državni instituciji, ki sta edini usposobljeni in za to namenjeni, da takšne zadeve lahko zaznajo in jih raziščejo, ter ukrepajo. Je pa resnično neobičajno, da je končno nekdo v Sloveniji to odkril (!) Tu pa se z vami spoštovani mediji povsem strinjam.In danes mi je jasno kaj se je zgodilo, leta 2008 ko smo v Sloveniji „zapirali“ tajkune: Boška, Igorja, Ivana ...isti scenarij, anonimka, aktivacija organov, medijski pogrom in na koncu zapor. Isti scenarij na katerega se odzivam danes. In kaj je vsemu temu skupno: Razmisliti vsi, levi in desni, samo ena oseba, ki je to le operativno izpeljala, en novinar in njegovi »šefi« za katere niti ne ve. Vendar, ne obsojam novinarja, krivi so tisti ki ga vodijo in tega se sam niti ne zaveda, ga hranili z kvazi lažnimi, zrežiranimi in zloženimi informacijami. On samo rabi »hrano«, da bo pisal ... in ta gospoda to dobro ve, da je to najcenejše. Rabili so novinarja (novinarje), saj so policijo in tožilstvo, ter na koncu sodstvo že zdavnaj ugrabili, medtem pa so vas politično med seboj delili in Vas medsebojno vešče obračali eden proti drugemu. In vi ste sledili njihovem plesu. Rabili so kaos in postopke, igrali se z vladami in vas preganjali, da bi vas poslovne, politične in ideološke konkurente odstranili. Vaši prijatelji, iz Obale. In ni kriv gospod Muženič, ni kriva gospa Bobnar, ni kriv Janez, Marjan, Milan, Damir, Miloš, Alenka ... pa tudi ne Robert. To se je njim zgodilo in se dogaja še danes. Ampak samo eno ime, en operativec je vsa ta leta stalnica (!), ki to vestno za njih tudi javno izpelje (!) Pri tem si pa naredite zemljevid, in kako zanimivo, da so vsi posamezniki iz ene geografske mikro lokacije (!) To je državni udar v teku, ki je pričel že več kot desetletje nazaj, s prevzemom dela policije, dela tožilstva, sodstva, predvsem pa pomembnega dela Vrhovnega sodišča. Ne samo na državo Slovenijo, tudi na Vas spoštovani direktorji, s tem ko so vaša imena vpletli in vas desetletja trajajočih postopkih tudi preganjali. Vaša imena desetletja vseskozi uporabljajo in vas ciljano vpletajo v zadeve s katerimi nimate nič. In pravzaprav ste tudi Vi tarča. Vse to zato, da lažniva, koruptivna, kriminalna dejanja teh oseb (novinarja), dobijo kvazi kredibilnost i s tem legitimacijo, da bi ljudi ki so dobri, uspešni in nadpovprečni in so predano, strokovno, temeljito, zakonito in marljivo opravili svojo nalogo, tudi v interesu Republike Slovenije in vseh državljanov, bili odstranjeni in zaprti. To ni bitka za oblast niti ne za denar, to ima namreč že znake, s katerimi bi se lahko začela ukvarjati klinična pisihijatrija. Stopnja tajnosti varuje tudi vas (in ne zato da se nekaj prekriva). Tudi zato da bi institucija s čim manjšimi posledicami za Vas, katerih imena se uporabljajo, opravila svoje delo in razčistila vsa dejstva in okoliščine. Zato smo bili tiho, zato smo ščitili tajnost podatkov ... in ukrepali z naznanili proti tem osebam. In te isti organi pregona niso ukrepali (!) Ravno zato, da Vaša imena ne bi bila v javnosti in se ne bi zlorabljala, to kar se počne danes, pa se je pokazalo da s tem nimate nič. In ti posamezniki so zlorabili institucijo in tajnost podatkov in njih dali nesankcionirano nezakonito v javnost (!). Ne Urad pod mojim vodstvom. In ti posamezniki, so javno zmanipulirali namen naše „preiskave“, in umaknili fokus iz bistva na Vas. Šlo je zgolj za odkrivanje organiziranega (mednarodnega) kriminala. In nobeden od teh (slovenskih) lasnikov se ni zašel v preiskavi, niti je bil proti njim začet kakršenkoli postopek. Zakaj ne nasedajte in ne „kričite“, saj niste nikoli bili in ste v postopkih. Zakaj tako branite ne vaših 80 miljonov gotovine (poudarjam gotovine) in se trudite to opravičiti, saj to ni vaša naloga, to je naloga institucij. Zakaj se v to pustite vplati, če se vašim lasnikom ni zgodilo popolnoma nič, niti so bili česa obtoženi. V naznanilu dveh institucij namreč (URADA IN FURS) ni bilo niti enega izmed vas in niti ne enega slovenskega novinarja in tudi ne državljana Slovenije! Pa saj to veste, ker so vam dokumete dali in iz njih dobesedno selektivno prepisujete določene navedbe. In za konec, raje razmislite, zakaj so bila podkrepljena in utemeljena naznanila omenjenih institucij strani organov pregona ZAVRŽENA (!). Razumel bi zavrnjena, ali kakršen koli drugi način. Rad bi videl to utemeljitev in razloge za ZAVRŽENJE, torej se v vsebino niste niti spuščali. In to je NEOBIČAJNO, zavrženje ugotovitev dveh državnih institucij podkrepljenih s finančno-obveščevalnimi podatki tudi večih tujih institucij, ki so za namene namen pregona teh kazivih dejanj dali dovoljenje. In samo za ta namen, ne za pregon nas, ki smo svoje delo zakonito, strokovno in temeljito opravili, to je zaposlenih FURS in Uppd. In vi govorite o državnem udaru, a usmerja vas, sedaj že javno, tujina. Ne organi pregona ali institucije tujine, temveč posamezniki iz tujine. Vse to se mora v Sloveniji nehati, in nehati takoj. Ta primer kaže dejansko sliko. Dr. Damjan ŽugeljLuka Perš

Sun, 14. May 2023 at 21:22

2008 ogledov

" Kavaški skesanec" Alen Bajc v kazenski ovadbi razkriva, da mu je kriminalist NPU Sandi Kociper grozil s pištolo???!!!
"Kavaški skesanec" Alen Bajc je v kazenski ovadbi priznal, da so kriminalisti NPU nad njim izvajali NASILJE!! KRIMINALISTA NPU SANDI KOCIPER in MARKO POVŠE pa sta BAJCU grozila s PIŠTOLO!! Na sodnem procesu se je izvedelo, da je tožilstvo zavrglo kazensko ovadbo Bajca. Obramba je že nakazala, da bi se lahko zapisane besede Bajca izkazale za resnične. Med drugim posedujejo osem urni zvočni posnetek zaslišanja Alena Bajca na NPU. Do sedaj smo slišali le prvih dvajset minut, vendar na njem ni bilo nič pretresljivega. V primeru, da bi se na enem izmed prihodnjih procesov izkazalo, da so priznanje Bajca kriminalisti NPU dosegli z grožnjami in nedovoljenimi fizičnimi sredstvi bo to eden večjih škandalov za slovensko policijo kot tožilstvo. Na sodnem procesu Kavaški klan pa se je razkrilo še nekaj. V osrednjih slovenskih medijih so večkrat zapisali, da se je poleg osrednje priče tožilstva Darka Nevzatovićaskesal tudi Alen Bajc.Vendar kljub predstavljanju dokazov tožilstva o skesanju Alena Bajca se je ugotovilo, da je v resnici zgodba popolnoma drugačna. Obramba je med dokaze v sodni spis dodala spisano kazensko ovadbo Alena Bajca s strani njegovega odvetnika Dukića proti kriminalistom NPU zaradi fizičnega napada, groženj in izsiljevanja nad njim. Ob pisanju kazenske ovadbe pa so bile prisotne tri osebe v odvetniški pisarni Dukića. Ovadbo so spisali 21. maja 2021. V njej sta omenjena kriminalista NPU Sandi Kociper in Marko Povše. Ob tem pa je v kazenski ovadbi kot priloge dodal tudi dokumente o svojih poškodbah. Za Kocipra pa smo tudi zapisali v enem izmed naših člankov zapisali, da spada v ožji krog zaupnikov obalnega kriminalista Deana Juriča.Še več, v kazenski ovadbi je zapisano, da sta KRIMINALISTA NPU SANDI KOCIPER in Marko Povše grozila Bajcu s PIŠTOLO!!! V ovadbi pa je zapisano, da je utrpel Bajc udarce v glavo, vrat, desni komolec, trebuh in ledveni predel. Vse to naj bi se dogajalo 15. maja 2021 v prostorih NPU. Sandi Kociper je bil v preteklosti zaposlen na SKP PU Maribor, zdaj pa je del ekipe kriminalistov na NPU. (Foto: Posnetek zaslona-Varnost)Tožilstvo zavrglo ovadbo Bajca. Ali bo osem urni zvočni posnetek zaslišanja Bajca na NPU dokazal, da je Alen Bajc v ovadbi zapisal resnico?Na sodnem procesu proti obdolženim članom slovenske celice Kavaškega klana se je izvedela informacija, da je tožilstvo kazensko ovadbo Bajca zavrglo. Vendar je obramba v preteklih obravnavah kot dokaz predstavila osem urni zvočni posnetek zaslišanja Alena Bajca na NPU.Do sedaj se je slišalo le prvih dvajset minut pogovora in na njem ni bilo nič vznemirljivega. Lahko laično sklepamo, da bo obramba zelo verjetno predstavila najbolj sporne dele posnetka in morebiti tudi potrdila navedbe Bajca v podani kazenski prijavi.V primeru, da bo obramba res dokazala, da je Bajc priznal priznanje zaradi groženj in fizičnega nasilja s strani kriminalistov NPU, bomo imeli eno večjih afer v zgodovini slovenske policije!!!Luka Perš
Teme
Golob dirigira Muženič orkestrira Vrabec pa pleše Anika Vrabec Božič Darko Muženič Robert Golob Soba t sova

Zadnji komentarji

Joc Velič :

17.5.2023 08:13

Luka, hvala

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Slovenija azil za Šolaka: Golob dirigira, Muženič orkestrira, Vrabec pa pleše! SOVA, ZBUDITE SE!!!