Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!
Razkrivamo ključne dokumente, ki dokazujejo vednost ministrice dr. Dominike Švarc Pipan že pred decembrom, kot se sama uradno izgovarja. Na sestanku petega oktobra je sama povedala, da bo denar za Litijsko iskala tudi pri predsedniku vlade dr. Golobu
prava .
Slovenija

Sobota, 3. Februar 2024 ob 16:11

Odpri galerijo

Pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan in dokumenti, da bi lahko petega oktobra zadevo zaključila, a je sama zahtevala, da se nakup stavbe nadaljuje. (Foto: Posnetek zaslona- Svet24 in bralec Prava.si)

Vse se dogaja točno tako, kot smo predvidevali. Pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan s pomočjo osrednjih medijev postaja POLITIČNA ŽRTEV ZAROTE nakupe stavbe na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje. Še več, ministrica Švarc Pipan sedaj razkriva, da se je nad zaposlenimi, ki so opozarjali na nepravilnosti izvajal mobing. Zaradi javnega izpostavljanja v tej aferi pa je prejela tudi grožnje in » dodatno policijsko spremstvo.« Sedaj je tudi prikazala dvanajst stranski dokument, kjer izpostavlja vse izpostavljene uradnike. To so Uroš Gojkovič, Simon Starček, Jure Maleš, Sandra Škofic, Anton Golob, Tina Teržan, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Robin Majnik, Barbara Pretnar in Janja Garbas. Začuda, v tem dokumentu ni nikjer napisanih imen Igor Šoltes, Saša Jazbec, Žiga Čepe in Dominika Švarc Pipan. V dokumentu zapišejo, da je bila šele decembra seznanjena z nakupom na Litijski. A smo v naše uredništvo pridobili dokumente sestanka z dne 5. oktobra 2023 v prostorih kabineta pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Tema sestanka je bila Projektna naloga z analizo stanja javne infrastrukture na področju pravosodje- Segment sodišč z umestitvijo za nadaljnje ukrepanje do 2030. Na tem sestanku so bili prisotni Dominika Švarc Pipan, njena državna sekretarja Igor Šoltes in Valerija Jelen Kosi, vodja ministričenega kabineta Žiga Čepe, generalni sekretar MP Uroš Gojkovič in njegova namestnica Tina Teržan, vodja  Služba za nepremičnine in investicije ter varnost pravosodnih organov Simon Starček in pripravljalci analize JHP d.o.o. Na tem sestanku, se pravi dne 5.10. 2023 je generalni sekretar MP Uroš Gojkovič povedal in seznanil pravosodni ministrici dr. Dominiki Švarc Pipan, da za NAKUP STAVBE NI ZADOSTNIH SREDSTEV v proračunu. Game over, projekt nepremičninska podrtija na Litijski cesti 51 v Ljubljani bi se lahko zaključil. A glej ga zlomka, kdo je bila tista oseba na sestanku, da se mora nakup stavbe na Litijski 51 izvršiti? Nihče drug kot Dominika Švarc Pipan. Game over. "Ministrica je na sestanku dejala, da bo naredila vse, da bo prišlo do potrebnih sredstev, da gre za drobiž v proračunu, da je to sicer za proračun nezamerljiv delež, a da je potrebno slediti strategiji, ki si jo je zadala- zagotovitev lastnih prostorov sodišč, zmanjševati najemne prostore in sodišča v Ljubljani združiti na nekaj lokacijah.... Posebej je POUDARILA, da bo šla k ministru za finance in predsedniku Vlade in da bo ta sredstva že zagotovila," piše v dokumentu, ki smo ga pridobili v naše uredništvo.

Čas je, da rečemo enkrat za vselej bobu bob v filmski uspešnici Nepremičninska podrtija. V našem mediju smo glede problematičnega nakupa stavbe na Litijski cesti 51 v Ljubljani spisali članke z naslovi Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!! , TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA! In ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju?? .

V vseh člankih smo vam dajali namige, kdo dejansko stoji za celotno zadevo. Vse kaže, da je zgodba še veliko hujša. Kaj nam želijo predstaviti ključni osrednji mediji v državi? Da Dominika Švarc Pipan bila ves čas zavedena in je bila le žrtev politične zarote povezanih uradnikov na Ministrstvu za pravosodje in generalnega sekretarja SD Klemna Žiberta?! A v nadaljevanju vam bomo jasno pokazali, da je prav Dominika Švarc Pipan tista oseba, ki se je zavzemala in forsirala nakup stavbe. To že petega oktobra 2023!

Ali ste opazili eno malenkost? Pravosodna ministrica Švarc Pipan ves čas zatrjuje, da je bila zavedena s strani nižjih uradnikov s strokovnih služb ministrstva in da jim je zaupala. Kaj to pomeni? Nič, jaz sem kriva za podpis, vse ostalo kazensko odgovornost pa naj odgovarjajo zaposleni uradniki na ministrstvu. Kaj vam to daje vedeti? Da je bilo v načrtu ves čas, da se vsa krivda zvali na uradnike, ministrica pa bo heroj v javnosti ob razkrivanju zarote in korupcije na njenem ministrtvu.

V čem je glavni štos? Velika razlika je, če gledamo zadevo iz kazenskega vidika. Storjeno kaznivo dejanje v stiski je ena kazen, kdor pa načrtuje nekaj mesecev ter v naprej vključeval še druge ljudi še posebej hudo kaznivo dejanje in je kazen dvakrat hujša.Po vseh znanih razkritih v medijih se je tudi izluščila skupina posameznikov, ki so odigrali ključno vlogo v tem poslu. To so bili Nina Zidar Klemenčič, Igor Šoltes, Saša Jazbec, Dominika Švarc Pipan. Tile štirje so opravili ključni del posla. Ena polovica je poskrbela za ministrstvo za pravosodje, druga ministrstvo za finance.

Obalni podjetnik Sebastjan Vežnaver. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)

Ne smemo pozabiti še na Tino Gaber, partnerico aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba. Tino Gaber zelo dobro pozna obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver. »Ko se mu je nasmehnila sreča« za posel nas ne bi čudilo, da je za pomoč pri poslu poklical prijateljsko Gabrovo. Kar se tiče o zakulisju tega posla, smo vam v naših treh člankih več ali manj vse razkrili.

Tina Gaber in dr. Robert Golob. (Foto: Posnetek zaslona- STA)

Na koncu bo ključno žrtveno medijsko jagnje generalni sekretar Socialnih demokratov Klemen Žibert. Ja, vse kaže, da je bil vpleten, a Žibert je tukaj bil v vlogi idotskega prevzemnika izvajalca načrta. Stanovanje v Schelenburgu gor ali dol! Smo pa tudi v naše uredništvo prejeli nekaj zanimivih informacij o Klemnu Žibertu, ki pa jih bomo razkrili v enem izmed prihajajočih člankov na našem medijskem portalu.

Finančni minister v sedanji Golobovi vladi dr. Klemen Boštjančič. (Foto: Posnetek zaslona- Wikipedia)

Kdo je imel namen izvrševati zavrženo dejanje in tunkati državne uradnike?

A vse kaže, da se je po sedaj predstavljenih dokumentih po našem laičnem mnenju izkazalo, kdo je imel pomembno vlogo na ministrstvu za pravosodje in finance, da se je posel nepremičninska podrtija izvedel.

Kar pomeni, da je nekdo imel več kot očiten namen izvrševati kaznivo dejanje. Vso operacijo so izpeljali preko nižjih zaposlenih. V primeru, da je kaj narobe, so oni krivi. Vse to se je načrtovalo samem vrhu in da bodo posel izpeljali nižji zaposleni, njihova krivda toliko večja. V svojem načrtu so predvidevali, da se je cel posel izpeljal mimo nižjih uradnikov brez vedenja vodstva kabineta ministrice Švarc Pipan. Zadeva je toliko hujša, da so morali v celotno izvedbo kaznivega dejanja vklučiti še druge uradnike z drugih ministrstev.

Raje ne izgubljamo besed, da kupljena stavba s strani ministrstva za pravosodje pred nakupom sploh ni vplačalo are, ni imelo notarsko overjene pogodbe in 16 DNI NI VPISALO PREDZNANMBE V ZEMLJIŠKO KNJIGO!!! Raje ne premišljujemo o najbolj črnogledih scenarijih.

Gre za zavržen način. Sam načrt je predvideval da bodo krivi nižji uradniki. Načrtovano, da se oteži zaseg protipravno pridobljenih sredstev. Po domače kupnina. Peljali so prek nepremičninske agencije, ki sploh ni bila potrebna po očitno javno razpoložljivih podatkih. Iz strokovnih krogov je bilo slišati, da so jo vključili zgolj zato, da da na razpolago sredstva kot pomoč pri prekrivanju kaznivega dejanja in pranje denarja.

To pa da ni ministrica do dandanes predlagala zaseg nakazanih sredstev kot takojšnji ukrep zavarovanja sredstev, s katerim se je realiziralo kaznivo dejanje. S tem, da kaže s prstom na druge odvrača na zasego kupnine nakazane za goljufiv posel.

Čas je, da se vsi v tej državi enostavno nehajmo sprenevedati. V članku z naslovom Afera Litijska 51: Od padle trdnjave Rudija Brica do ministrskega stolčka Dominike Švarc Pipan razkrijejo ključne podatke o zgodovini te stavbe. Vse to nakazuje, da se je prevara planirala mnogo prej. Prvo je bilo potrebno nepremičninski podrtiji znižati še dodatno ceno. Tako je prvo hotel stečajni upravitelj omenjeno stavbo prodati za 2,9 milijona evrov, a je leta 2019 Vežnarjevo podjetje Rajski vrt po nekaj ponovljenih javnih dražbah kupilo za 1,9 milijona evrov.

Državna sekretarka na ministrstvu za finance Saša Jazbec. (Foto: Posnetek zaslona: Vlada RS)

Poleg težav, ki jih izpostavljajo predvsem osrednji mediji je bilo potrebno dodati še eno dejstvo. Kot boste kasneje izvedeli, ministrstvo za pravosodje ni imelo SPLOH planiranih sredstev za nakup te stavbe v letu 2023.Vežnaver je prejel še eno ponudbo za stavbo po ceni pet milijon evrov s strani Diagnostičnega centra Bled. Kot smo razkrili je lastnik Diagnostična centra država, saj sta večinska lastnika DC Bled DRŽAVNI (PARA) Zavarovalnici Sava Re in Triglav. Kar pomeni, da so nas hoteli s to stavbo NATEGNITI NA TAK ALI DRUGAČEN NAČIN, spoštovani državljani! Le da bi akterji poslovnega omrežja nekdanjega modrega dečka z Dunajske 119 v Ljubljani vsaj imeli nadzor nad CASH FLOW pri obnovi stavbe. Zdaj ga pa nimajo??? A ga res nimajo???

Še več, tukaj je ministrica za pravosodje spet potegnila vrhunsko potezo. Za razdor pogodbe je spet aktivirala uradnike. Državno odvetništvo. Tam so strokovnjaki. Oni vedo, kaj delajo. Raje ne izgubljamo besed s podpisom vašega aneksa, spoštovana ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan.

Kaj se bo zgodilo, ko bo jasno, da stavba ostane v lasti ministrtva za pravosodje? Adaptacija prostorov, kot se je temu izrekla 28. decembra Dominika Švarc Pipan na svojem profilu na Facebooku. Drugi del prevare.

Kot so že mediji poročali, bi verjetno prenova stavbe stala med 7 do 10 milijonov evrov so prikazali v Tarči, ne pa štiri kot zagotavljata »znanki« Nina Zidar Klemenčič in Dominika Švarc Pipan. Ne, počakali bodo uradno ceno cenilca Ministrtva za pravosodje, ki ga je NAJELA! dr. Dominika Švarc Pipan.

V podkastu SBC so gostje s novinarko Katarino Matejčič ( tudi njo je del življenjske poti naneslo k Borutu Jamniku op. a.) tudi priznali in povedali, da se cenitve vedno pišejo v korist naročnika. In da so lahko odstopanje od cenitvenih zahtevkov maksimalno možna do deset odstotkov.

Marko Jazbec. (Foto: Posnetek zaslona- Finance)

Kaj se bo zgodilo, da je cena stavbe le štiri milijone evrov? Lahko pa se stavba lastniško samo prenese na Ministrstvo za zdravje, ta pa bo dalo v najem Diagnostičnemu centru Bled? Kdo bo delal OBNOVO? Čakamo, da najdete nove igralce spisane v vašem scenariju Nepremičninska podrtija. Mogoče pa bi Litijsko rad s svojimi klimami prenavljal Borut Petek, kdo ve. Zato, ker so verjetno provizije v tem poslu pobrali vsi drugi, le oni ne, je tudi jasno, zakaj je Švarc Pipan naenkrat junakinja, ki »ruši tabuje« v slovenski politiki. Oziroma se nekdo ni držal dogovora pri razdelitvi kupnine.

Strinjamo se tudi z oceno, ki so jo zapisali v spletnem mediju Insajder v članku z naslovom Nedopustno lomastenje po mestu zločina: Zakaj Dominika Švarc Pipan ne more preiskovati »lastnega primera«? objavljen 2. februarja 2024. V njem so pravilno ugotovili, da je Švarc Pipan prva, ki bi se morala odstraniti iz prizorišče zločina. Saj v velja za najbolj politično in objektivno odgovorno osebo za vse, kar je šlo narobe v primeru nakupa nepremičninske podrtije. Predstavljajte si, da policija ne zavaruje prizorišča zločina, glavni osumljenec pa odstranjuje dokaze in še medijsko javno vodi zgodbo v svojo korist s svojo načrtno planirano dokumentacijo.

Foto: Posnetek zaslona-Insajder

Zakaj v ključnem dokumentu ni navedenih imen Igor Šoltes, Saša Jazbec, spoštovana pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan? Vi ste bili obveščeni komaj decembra???’

V osrednjih slovenskih medijih je bil predstavljen ključen dokument, ki hoče dobesedno oprati vse odgovornosti aktualne pravosodne ministrice dr. Dominike Švarc Pipan. Še en stopnja izvedbe v njihovem načrtu. Na dvanajstih straneh ste lahko prebrali, kaj je šlo vse narobe in kdo je vse pri projektu znotraj ministrstva za pravosodje deloval.

Igor Šoltes. (Foto: Posnetek zaslona-Pozareport)D

Kot dežurni krivci so v dokumentu pripravljen v kabinetu ministrice za pravosodje označeni Uroš Gojkovič, Simon Starček, Jure Maleš, Sandra Škofic, Anton Golob, Tina Teržan, Mateja Žižek, Ana Teodorovič, Robin Majnik, Barbara Pretnar in Janja Garbas.

Kot »uslužbenke, ki so opozarjale na nepravilnosti« so navedene Lucija Remec, Ana Pirc Bricelj in Špela Kelih so opozorila na več nepravilnosti. Prav z Lucijo Remec, ženo direktorja Stanovanjskega sklada RS Črtomirjem Remcem so s pomočjo članka v reviji Mladina ustvarili prvi spin zgodbe, na kak način sta prišla na ministrtvo za pravosodje Simon Starček in Uroš Gojkovič. V članku so problematizirali, da je Remčeva vodila na Ministrstvu za pravosodje od leta 2012 službo za investicije, a so po reorganizaciji služb na ministrtvu za pravosodje ukinili njen oddelek ter ga pridružili drugi službi znotraj ministrstva. Čudno, prav ena izmed njih se pojavi v poročilu, da je opozarjala na probleme. Pa še v 24ur se pojavi članek, ko ministrica pove, da se je nad nekaterimi uslužbenci dogajal mobing. Pa še policijsko varstvo povrh. za ministrico Švarc Pipan. Ne skrbite, ključen preobrat pride na koncu članka.

Kaj smo mi pogrešali v tem dokumentu? Nikjer ni omenjen IGOR ŠOLTES! Nikjer ni omenjena državna sekretarka na MF Saša Jazbec! Pravosodna ministrica Švarc Pipan pa je omenjena mimogrede, da je komaj decembra izvedela za ponudbo. Zdaj pa še povežite najnovejše informacije medijev o Hranilnici Lom, Saši Jazbec, Klemen Žibert, en milijonski kredit za stanovanje v Schelenburgu. Kaj pa vaše stanovanje v Piranu, spoštovani državni sekretar Igor Šoltes? Zakaj so izpuščena prav ta imena. Aja, nekoga so morali okriviti. Tako v poročilu piše, da je na predstavnik MF pritiskala Tina Teržan, nekdanja članica Golobičevega Zaresa. A to je spet finta, da se odvrne pozornost od resničnih igralcev tega posla. Po vseh prejetih informacijah iz medijev se lahko indicira, da sta ključno komando na obeh ministrtvih za finančno izpeljavo posla imela državni sekretar na MP Igor Šoltes in državna sekretarka na MF Saša Jazbec. To je zelo jasno preduciral tudi prispevek v Tarči. Ne pozabite, da je Saša Jazbec žena Marka Jazbeca, predsednika uprava Zavarovalnice Sava Re in mladostniškega prijatelja Boruta Jamnika.


Foto: Posnetek zaslona-Slovenske novice

Kaj se je dogajalo dne petega oktobra 2023 v pisarni kabineta ministrice za pravosodje dr. Dominike Švarc Pipan? Petega oktobra 2023 je vedela, da ni finančnih sredstev za nakup stavbe v predvidenem proračunu MP vletu 2023, a je SAMA IZRECNO ZAHTEVALA, da se projekt nadaljuje!

Kot razkriva dokument, da so se petega oktobra 2023 sestali pravosodna ministrica Dominika Švarc Pipan, državna sekretarja na MP Valerija Jelen Kosi in Igor Šoltes, vodja kabineta ministrice Žiga Čepe, generalni sekretar MP Uroš Gojkovič, namestnica generalnega sekretarja MP Tina Teržan, vodja službe Simon Starček in pripravljalci analize (JHP d.o.o.). Tema sestanka je bila Projektna naloga z analizo stanja javne infrastrukture na področju pravosodje- Segment sodišč z usmeritvami za nadaljnje ukrepanje do 2030 pri ministrici. Sestanek je bil sklican en dan prej na pobudo vodje kabinete ministrice Žige Čepeta.

Tako v dokumentu piše, da bi lahko na ministrtvu za pravosodje kupili primerne stavbe za sodišče v obdobju treh let. Po končani predstavitvi je Uroš Gojkovič ministrico in vse navzoče SEZNANIL! z zaključki INFORMATIVNEGA javnega zbiranja ponudb za nakup poslovnih prostorov v Ljubljani. Gojkovič je predstavil,
da je izbrana stavba na Litijski cesti 51 v Ljubljani v lasti podjetja, ki ga obvladuje obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver. Še več, Gojkovič je pravosodni ministrici Švarc Pipan da za NAKUP STAVBE NI ZADOSTNIH SREDSTEV V PRORAČUNU. To se je dogajalo 5. oktobra 2023!

Foto: Bralec Prava.si

A sedaj razkrivamo ključen podatek. Kdo je bil tisti, ki je "forsiral" nakup? Kdo je želel, da se izvede? Nihče drug kot pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. V tistem trenutku bi lahko projekt zaključila in ga pospravila predal. Verjetno se ne bi zdaj znašla v soju žarometov kot so se v preteklosti Katarina Kresal, Aleksandra Pivec ali Sanja Ajanovič Hovnik.

Da je bila aktivno vpletena in je tudi finančno spodbujala projekt dokazuje sledečo besedilo iz dokumenta, ki smo ga pridobili:

"Ministrica je na sestanku dejala, da bo naredila vse, da bo prišlo do potrebnih sredstev, da gre za drobiž v proračunu, da je to sicer za proračun ministrstva nezamerljiv delež, a da je potrebno slediti strategiji, ki si jo je zadala- zagotovitev lastnih prostorov sodišč, zmanjševati najemne prostore sodišča v Ljubljani
združiti na nekaj lokacijah. Poudarila je, da se sodna stavba ne bo gradila, da se naj pozabi na investicije v višini 200 in več milijonov evrov. Posebej je poudarila, da bo šla k ministru za finance in predsedniku Vlade in da bo ta sredstva že zagotovila."


Ali hočete spoštovani državljani še bolj jasen dokaz, kdo je v resnici spodbujal nakup stavbe na Litijski cesti 51. Sama ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je bila "najbolj glasna" in zavzeta, da se nakup nepremičninske podrtije pelje naprej.

Tukaj lahko vidite datum sestanka in kdo vse je bil udeležen. (Foto: Bralec Prava.si)

Nadalje je na istem sestanku naročila svojemu generalnemu sekretarju na ministrstvu Urošu Gojkoviču, da naj preveri ali so še kaka druga sredstva v proračunu ministrstva ali drugje in se naj pogledajo možnosti financiranja preko leasinga in da se naj povežejo s pristojnimi službami na Ministrstvu za finance glede tega.

Še več, Gojkoviču je naročila, da mora v tednu dni pripraviti cenitev zemljišč na Dunajski cesti, Masarykovi in na Povšetovi ulici v Ljubljani. Ministrica za pravosodje je od Gojkoviča, da ji mora to pripraviti v tednu in "da bo takoj klicala Boštjanjčiča, da se dogovorita za naprej." Da je imela ves čas resen namen kupiti nepremičninsko podrtijo na Litisjki 51 dokazuje tudi dejstvo, da je hotela sama s prodajo teh zemljišč prinesti denar v proračun in da ne bo samo trošila denar.

Ključen dokument, da je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan natančno vedela, kakšno stavbo želi kupiti ministrstvo za pravosodje. Uroš Gojkovič ji je povedal, da ni finančnih sredstev v proračunu MP, a je pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan vtrajala, da se projekt nadaljuje.

Na njeno zahtevo ji je Gojkovič povedal, da v tednu dni je to izvesti zelo težko, saj je potrebno IZVESTI CELOTEN POSTOPEK JAVNEGA NAROČILA! A mu je odgovorila, da naj naredijo vse in se naj to izvede čim prej, saj bi naj apetite po teh zemljiščih imela tudi druga ministrtva ali pa ljubljanski župan Zoran Janković. Ob tem je še povedala, da se sedaj že v javnosti na glas govori, da se išče denar za nepremičninske projekte in da ne bo kdo želel teh zemljišč.

Dokument iz Odbora za pravosodje z dne 11.102.2023. Že tukaj je ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan omenjala nakup nove stavbe.

Ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan je na seji 11. oktobra 2023 v Državnem zboru povedala sledeče_:

"Tako da že zato, ker v naslednjih nekaj letih pač ne bo velikih sredstev iz objektivnih razlogov se pač nam zdi smiselno, da sedaj preidemo nekako na pripravo tega scenarija, kar nekaj možnosti že imamo tudi v Ljubljani na gledanih in bomo v relativno kratkem času lahko tudi predstavili ta scenarij v podrobnosti,
kako smo si ga zamislili."


Jasno njena izjava nakazuje, da je vedela za nakup stavbe na Litijski 51, kar dokazuje njena prisotnost na sestanku petega oktobra in je tudi videno, da je bila najbolj zavzeta, da se projekt izpelje. Sedaj pa vam še pokažemo del dokumenta z dne 16. novembra 2023.

Na dokumentu z dne 16.11.2023 jasno piše, da je bila ministrica s podpisom dokumenta ponovno potrdila, da je bila seznanjena z javnim pozivom za nakup poslovnih prostorov in iskanje razpoložljivih finančnih sredstvih. (Foto: Bralec Prava.si)

Omenjeni dokument razkriva, da je bila v odzivnem priporočilu na predlog letnega programa dela Upravnega sodišča v Ljubljani za leto 2024 s podpisom dokumenta razkriva, da je bila SEZNANJENA z javnim pozivom za nakup poslovnih prostorov in iskanjem razpoložljivih fininačnih sredstev.Tudi bila je seznanjena, da se iščejo novi prostori za Upravno sodišče v Ljubljani. Tudi piše, da je ministrstvo izvedlo analizo možnih modelov optimizacije rabe obstoječega prostora pravosodnih organov in izvedlo postopek javnega poziva za nakup poslovnih prostorov za približno 5000 kvadratnih metrov.

Hočete še finalni dokaz, da je ministrica za pravosodje dr. Dominka Švarc Pipan vedela, da kupuje podrtijo. To je sama razkrila svojim sledilcem na Facebook profilu že 28. decembra 2023! Med drugim je zapisala:

"Hvala tudi Ministrstvu za finance in celotni vladi za posluh, da smo lahko hitro izpeljali ugoden in smiseln posel, s katerimi bomo po adaptaciji prostorov zagotovili optimalne pogoje za delo, zlasti Upravno sodišče, ki je ob vse večjih pristojnostih v alarmantni prostorski stiski."

Tudi ta stavek nakazuje, da so vsi od prvega do zadnjega v trenutni vladi dr. Roberta Goloba zelo dobro vedeli, kaj kupujejo in za kakšen namen. V celotni aferi pogrešam ključen podatek, zakaj ni nihče predstavil podatka o prenovi stavbe. To je vedela ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan ves čas, da bo trebo zgradbo prenoviti. Verjetno jo država tudi bo. To pa je že naslednji korak načrtovanega scenarija filmske uspešnice Nepremičninska podrtija.


V Tarči so prikazali, da bo prenova nepremičninske podrtije stala med 7,5 in 10 milijoni evrov. (Foto: Posnetek zaslona- RTV Slovenija)

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 11. Apr 2024 at 16:58

881 ogledov

Novinarska trojka je ključni medijski glasnik interesov GROBARJEV SLOVENSKE POLITIKE IN GOSPODARSTVA VSEH IDEOLOŠKIH BARV!
V našem mediju se tokrat malo za hec posvečamo nekdanji dolgoletni novinarski trojki Vesni Vukovič, Primožu Cirmanu in Tomažu Modicu. Svojo skupno pot so pričeli na Dnevniku, kasneje pa nadaljevali na državnem spletnem mediju Siol ter kasneje v mediju Necenzurirano. Zdaj pa je lastnik medija Necenzurirano družba Media Partner Agencija v lasti družbe Svet24. Lastnica družbe Svet24 pa je Alenka Nardini, nekdanja žena Martina Odlazka. Vendar se na predstavljeni shemi ene izmed uradnih slovenskih institucij vidi, da so tudi podjetja v lasti Martina Odlazka z milijoni evrov financirale delovanje družbe Svet24. Zdaj pa bi vam razkrili finto, zakaj v osrednjih medijih v Sloveniji velja omenjena trojka za najboljše raziskovalne novinarje v Sloveniji? Ker se vsak medij v Sloveniji po novem deli JANŠA ali ANTIJANŠA, jih lahko označimo za antijanšističen medij. Zame velja, da sem Janša. Jebiga, tako so me MSM opredelili. Oni že vedo.Vendar to je pravljica za lahko noč. Gre za popolno napačno označevanje vseh medijev v državi, saj še tako imenovani desni oziroma levi medij včasih zagovarja interese svojih prišepetovalcev. Nekateri pa imajo radi šepetalce, ki se celo življenje valjajo po državnih službah. Predvsem na takih položajih, kjer so si pomočjo uslužne politike (jebiga, drugače ne gre) korak za korakom ustanavljali paradržavna podjetja s statusom "država v državi" oziroma tako delujejo in se obnašajo v slovenski javnosti. Na primer GEN-I, Sava, Modra zavarovalnica itd...Mogoče so bile ideje v začetku dobre, a so se hitro sfižile po BLITZKRIEG UGRABITAVH akterjev omrežja grobarjev slovenske politike in gospodarstva. Zdaj pa si predstavljajte, da omenjeno omrežje ima skoraj prost dostop do delov policije (NPU), FURS, del finančnega mininstrstva ( obveščevalni organ Urad za preprečevanje pranje denarja).Mi smo v našem mediju že večkrat izpostavili ključne akterje tega omrežja. Ne pozabite, da se je Vesna Vukovič v takratni funkciji generalne sekretarke trenutne največje vladne stranke Gibanje Svoboda sprehajala po NPU in podajala kazenske ovadbe, malce pa se še srečala z trenutnim direktorjem NPU Darko Muženičem.Isto je aktualna Golobova vlada menjala direktorja UPPD Damjana Žuglja in na njegovo mesto namestila Anko Vrabec Božič, živečo na Ankaranskem-Hrvatinskem hribu. Nazadnje pa je v slovenski javnosti odmevala afera, da je lahko prišlo do suma zlorabe podatkov davčne tajnosti posredovanih s FURS-a v preiskovalni parlamentarni komisiji, ki se ukvarja z "groznim janšističnim desničarskim medijskim imperijem". Še ena pravljica za lahko noč, če je še naš medij med preiskovanci. Jebiga, kdor ne piše proti Janši, kazensko faše preiskovalno parlamentarno komisijo! ŠUR!Zakaj smo vzpostavili zgoraj omenjene državne institucije? S preprostega razloga. Ali se spomnite, kako zelo natančno so v mediji Necenzurirano vedeli, kako je potovala kupnina med akterji? Spomnite se samo malo zgodbe o milijonskem kreditu Nine Zidar Klemenčič. Ali pa ko preiskujejo poslovni svet dr. Roka Snežiča in ponavadi za vsak objavljen članek prejmejo tožbo z njegove strani. Potem igrajo uboge novinarje pred celotno evropsko javnostjo. Že večkrat je lahko zelo pozoren opazovalec razbral, da se v njihovih člankih pojavlja malo morje podatkov in informacij, ki veljajo za več ali manj tajne in imajo dostop do podatkov samo določeni zaposleni s pooblastili v teh institucijah. Jp, smo jih pa tudi mi presenetili z shemo njihovih zaslužkov, ki smo jo prejeli od žvižgaških državnih uradnikov. Mogoče je pa padla komanda celo v pisarni tistega državnega uradnika, ki ga Vesna Vuković ima zelo pri srcu. Vsakemu se enkrat vrne bumerang.Ali se spomnite, da vam večkrat v našem mediju omenjamo izraze grobarji dela slovenskega pomorstva, grobarji slovenskega gospodarstva in politike, Ankaransko-Hrvatinski hrib, obalna kriminalistična klika itd..? V čem je bistvo problema?Vse te struje so bile v preteklosti združene v eno neformalno združbo. Kot je nekdo že leta 2007 razkril v Financah, je v preteklosti obstajala po mnenju pisca članka združba Komandos. To bi se naj zgodilo leta 1972. Ključno vlogo je igral nekdanji direktor Splošne plovbe Portorož Aldo Krejačič. Le ta je umrl v lanskem letu, na njegovo smrt pa se ni spomnil noben njegov "zvesti" medijski delavec. Še v Primorskih novicah mu niso napisali poslovilnega članka. Vendar se je sčasoma znotraj omrežja Komandos pričela kopičiti druga struja okrog akterjev povezanih z Luko Koper. V tistih časih je direktorsko mesto zasedel že Bruno Korelič, kasneje dolgoletni predsednik uprave slovenskega največjega pristanišča. Omrežje je enostavno ugotovilo, če vladaš Luki Koper in Splošni plovbi Portorož, vladaš Sloveniji. Če si član tega omrežja, se policije, FURS-a, bank in kraljice postopkov-tožilstvo ni treba bati. V preteklih naših člankih smo pa tudi že večkrat označili posameznike, ali jim srce bije bolj za Koper ali "slovenski Monako".Zdaj pa vam predstavimo en insert z našega članka z naslovom Borut Jamnik na eleganten način končal kariero Roberta Goloba v GEN-I, sedaj mu pa navidezno tlakuje pot v politiko? objavljen dne 7. januarja 2022:"Čas je, da se enkrat za vselej razkrije, kdo je sploh soustvaril Boruta Jamnika? To je nihče drug, v prispodobi daje videz samooklicanega rejnika Boruta Jamnika, Bruno Korelič - vladar Obale iz ozadja. Že vsa leta to osebno jezi državnega uradnika Jamnika.Ste se kdaj spraševali, od kod so velikokrat rojeni oz. prebivajo vplivni člani »vzporednega mehanizma globoke države? Ja, iz Koroške. Koreliču je uspelo povezati prav strujo z Obale in Koroške, ki imajo pod seboj zloglasne iztirjene ostanke varnostne službe v nekdanjem režimu. Konkretni iztirjeni kadri bivšega SDV nakazujejo le na to, da gre za tipični sindrom v postkomunističnih državah. Dokaz za to je tudi, da v času samostojnosti v tridesetih letih ni uspelo še nobeni vladi postaviti ustreznega pravosodnega reda. To je pa tudi temelj vsake pravne države."Zakaj smo vam izpostavili točno tale citat? Verjeli ali ne, prav zgornji novinarski citat predstavi celotni novinarski opus nekdanje trojke Cirman, Modic in Vukovič. Prav to počnejo vso celotno novinarsko kariero, ko jih je pod svoje varstvo vzel nekdanji državni uradnik z Dunajske 119 v Ljubljani. Kdo pa je medijsko uničil Janeza Zemljariča, dolgoletnega ključnega akterja "Koroške provience" prosto po Mirku Bandlju. Sodeč po vsem tem vam je mogoče sedaj jasno, zakaj smo Vesni Vukovič namenili takšne besede v uvodniku našega članka z naslovom Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!!Zapis našega uvodnika v članek z naslovom Tandem Vukovič- Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev. Kaj se sedaj dogaja? Starci umirajo, mladež pa se bori za nasledstvo. Po smrti Janeza Kocijančiča, Janeza Zemljariča, Boruta Šukljeta, Alda Krejačiča je zavladal popoli kaos. Vsi tečejo pred implozijo in iščejo novega gospodarja.Zdaj je napočil čas, da akterji grobarjev slovenske politike in gospodarstva vseh političnih barv z prosto igralko Vesno Vukovič in trenutno medijsko dvojko Cirman/Modic s pomočjo medijskih člankov ponovijo vajo iz preteklosti. Enkrat jim je že uspelo, a ne dokončno.Cilj je, da se poniža in ugrabi vse delujoče operativce shirajoče ekipe Komandos. To je v preteklosti naredila novinarska trojka s "koroško provienco". Zdaj je čas za ugrabitev omrežja akterjev vseh tistih, ki so kadarkoli dobili sredstva iz Splošne plovbe Portorož. Če jim je uspelo uničiti Koroško, bodo pa še "cvet slovenskega turizma". Ali jih bo zaustavila Eugenija Carl?Luka Perš

Wed, 10. Apr 2024 at 19:00

8422 ogledov

Ali bo Martin Odlazek doživel podobno usodo kot Bojan Petan zaradi novinarske trojke Cirman,Vukovič in Modic?
Martin Odlazek je znan slovenski poslovnež. V našem mediju smo tudi že večkrat kritično predstavljali poslovni imperij v lasti družinskih članov, sorodnikov, nekdanjih žena družinske dinastije Odlazek. Na spletni strani e-bonitete lahko vidite, da je bil Martin Odlazek v preteklosti direktor in prokurist večih družb, a sedaj v nobeni družbi ne zavzema položaja direktorja ali prokurista. Martin Odlazek se uradno kot lastnik pojavlja v podjetjih Eurofit (44-odstotni delež), Farma Stična (90-odstotni delež) ter odprt status samostojnega podjetnika za poslovno svetovanje. Vendar se je v preteklosti pojavljal tudi v medijskih odmevnih zgodbah. Pa malce poglejmo na primer nekaj člankov na objavljenih na državnem Siolu med leti 2016 in 2019. Ali pa nekaj člankov o Martinu Odlazku objavljenih v Dnevniku med leti 2008 do 2016. Opazili smo, da sta obe medijski hiši o Odlazku pisali večinoma kritično.Tako smo našli članke z naslovom Slaba banka nad tiskarskega barona, Nihče mu nič ne more, Martin Odlazek postaja radijski kralj. Na časopisu Dnevnik so objavili članek Martin Odlazek skril lastništvo imperija, Martin Odlazek in Matjaž Satler za Gorenjski tisk na odprti fronti in Ljubljanski kriminalisti ovadili Martina Odlazka ter še mnogo drugih o Martinu Odlazku.Primer enega od člankov, objavljen na Siolu. Avtorja pa Tomaž Modic in Vesna Vukovič, (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Zdaj pa se verjetno sprašujete, zakaj smo izpostavili prav omenjene članke o Martinu Odlazku iz Siola in Dnevnika? Odgovor je preprost. Ker so avtorji člankov akterji nekdanje novinarske trojke Modic, Vukovič in Cirman. Pod omenjene članke sta se o Odlazku največkrat podpisala Vesna Vukovič in Tomaž Modic. Zelo verjetno sta le izpolnjevala ukaze nekoga višjega (npr. urednik, direktor podjetja, član nadzornega sveta podjetja, lastnik, neznana oseba na plačani državni ali paradržavni funkciji).Alenka Nardini, nekdanja žena Martina Odlazka in lastnica družbe Svet24 in MediaPartner Agencija, ki je sedaj lastnik medija Necenzurirano. (Foto: Posnetek zaslona- Demokracija)Podjetje nekdanje Odlazkove žene Alenke Nardini vzpostavilo oglaševalsko finančno shemo za financiranje Providentie, nekdanje krovne družbe medija Necenzurirano!Po njihovem odhodu s Siola pa so ustanovili spletni medij Necenzurirano, tik pred potrditvijo tretje Janševe vlade v začetku leta 2020. Uradni lastnik medija Necenzurirano je bila družba Providentia, katero smo v našem mediju že večkrat omenjali. Dlje časa je manjši del slovenskih medijev domneval, da večino prihodkov družbe Providentia prinaša "trženje medijskih vsebin" medija Svet24. Kot smo razkrili v našem članku z naslovom Vukovič in Cirman skasirala skoraj 400 tisoč evrov, Modic pa 380 tisoč evrov za pisanje interesov omrežja Boruta Jamnika! je družba Svet24 nakazala družbi Providentia v letih 2020 in 2021 nakazali nekaj nad 350 tisoč evri. Če pogledate prihodke družbe Providentia v letu 2020 (163.127 EUR-čisti dobiček 323 EUR) in 2021 (143.811- čisti dobiček 342 EUR) lahko hitro ugotovite, da bi res lahko večino svojih prihodkov dobili prav od družbe Svet24. V tej družbi je ključna lastnica nekdanja žena Martina Odlazka, Alenka Nardini. Ker je del medijev že dlje časa problematiziral financiranje medija, je zdaj lastnik medija Necenzurirano postala družba Media partner Agencija, ki je v stoodstotni lasti družbe Svet24. Direktorica omenjenega podjetje je sedaj Petra Rupnik, voditeljica dnevnih informativnih oddaj na Svet24.Ali bo poslovni imperij družinske dinastije Odlazek doživel isto zgodbo kot Bojan Petan, ko ga je na 3 4 HOP zapustila trojka Cirman, Vukovič in Modic?Vprašajte se, ali Martin Odlazek res "nima sreče"? Prvo ga novinarska trojka kritizira, potem pa jih plačuje še njegova nekdanja žena? Res, kakšno naključje? Ne, njegova podjetja so le prisilni začasni plačevalec omenjene trojke. Ker je bolje za vse akterje, da se Martina Odlazka ne vidi zraven. Pa naj se vidi!, da jih plačuje nekdanja žena Odlazka. Zgoraj navedene članke smo izpostavili nalašč. Zdaj že uradno nekdanja novinarska trojka Vukovič, Cirman, Modic je svojo skupno poklicno pot pričela v časopisu Dnevnik. Dolgoletni lastnik tega medija je znan slovenski poslovnež Bojan Petan. Le ta je mislil, da bo imel večni mir pred kraljico postopkov- tožilstvo, policijo, NPU, bankami, FURS itd... Vendar se je zelo zmotil. Kdaj in na kakšen način se je pričel sesuvati Petanov imperij? Vam je ime sklada York kaj znano? Dejan Rajbar? Elements Capital? Se še spomite zgodbe o prodaji Save in naših člankov Zakaj Borutu Jamniku in Jamnikovemu protežirancu Dejanu Rajbarju teče voda v grlo v primeru Save? in Kdo je skriti tehnični izvajalec Jamnikovih poslovno mentalnih prebliskov?.Vse, kar se danes dogaja Petanu je posledica tega, ko se je novinarska trojka državnega uradnika z Dunajske 119 v Ljubljani preparkirala v državni spletni medij Siol . Takrat so se za Petana pričele težave. Nenadoma ni bil več nedotakljiv za tožilstvo, policijo, FURS. Naenkrat se je moral zavedati, da je bil le uslužbenec parkirišča, ki se ga lahko odpusti takoj. Ter še obtoži vsega, česa je kriv in še bolj česa NI kriv.Kdo je bil dejanski medijski izvršitelj, da je padla komanda za padec poslovnega imperija Bojana Petana? Poglejte si članek z naslovom Preživel je več tisoč dni na čelu družbe, zdaj naj bi mu bili šteti tedni objavljen 18. oktobra 2017 na državnem spletnem mediju Siol? Kdo so bili avtorji članka? Novinarska trojka Cirman, Modic in Vukovič. Kakšno presenečenje!Vprašajte se, kako je zaključil kariero predsednika uprave državnega Telekoma Rudolf Skobe? Prav v času njegovega vodenja družbe in ko je mesto nadzornega sveta Telekom zasedel Borut Jamnik je v začetku leta 2016 hčerinska družba Telekoma TS Media odločila, da rabijo usluge novinarske trojke Vukovič, Cirman in Modic. Ostali so tako dolgo, dokler se v Šarčevi vladi ni znašel Damir Črnčec. Spomnite se samo na prvo večjo afero Šarčeve vlade Kralj- Jamnikova dolgoletna sodelavka v Združenju nadzornikov Slovenije Irena Prijovič. Klasika, Šarčeva vlada je padla, novinarska trojka pa je našla novega služabnika zdaj končno razkrito v podobi nekdanje žene Martina Odlazka Alenke Nardini. Vendar iz zadnje predstavljene sheme o toku denarja nekdanje novinarske trojke vam še nismo izdali podatka, koliko milijonov evrov se je iz povezanih družb akterjev omrežja dinastije družine Odlazek nateklo v družbo Svet24.Bojan Petan, Borut Jamnik, Martin Odlazek, Tomaž Modic, Primož Cirman, Vesna Vukovič. (Foto: Posnetek zaslona-Publishwall, fotomontaža Nova24tv)Tako v dokumentih, ki smo jih prejeli piše, da so v zvezi z nakazili s tem podani razlogi za sumstoritve kaznivih dejanj določenih v kazenskem zakoniku, ki se preganjajo po uradni dolžnosti in za katereje predpisana kazen zapora.Sodeč po shemi so verjetno v daljšem časovnem obdobju družbe Salamon (sedaj večinski lastnikdružba SINGULARUM d.o.o v lasti Jureta Starihe) nakazala v družbo Svet24 nekaj čez dva milijona evrov. Družba EKDIS (večinski lastnik Farma Stična, ki jo večinsko obvladuje Martin Odetlazek) skoraj tri milijone evrov in družba Media24 (ki je v stoodstotni lasti družbe Svet24) nekaj čez milijon evrov.Poslovni izkazi družbe Providentia. (Foto: E-bonitete)Od te vsote denarja so zelo verjetno namenili v letih 2020 in 2021 skupaj nekaj čez 350 tisoč evrov družbi Providentia za trženje oglaševalskih vsebin. V letu 2022 pa je imela Providentia samo še nekaj sedemnajst tisoč letnih prihodkov in izkazanih 131 evrov čistega dobička.Foto: E-bonitete.Poleg tega če malce pogledate bonitetne ocene zgornjih podjetjih boste hitro opazili, da jih kar nekaj od njih ima zelo slabe bonitetne ocee. Družba Media 24 poseduje oceno 1. Med drugim piše:"Poslovanje je izrazito odvisno od tujih virov financiranja. Razmerje med kratkoročnimi obveznostmi in kratkoročnimi sredstvi po bilanci kaže na slab položaj glede kratkoročne plačilne sposobnosti. Subjekt je, ob danem razmerju med terjatvami in prihodki, dokaj izpostavljen kreditnemu tveganju. Stopnja donosnosti sredstev, merjena preko izida iz poslovanja, je negativna."Kaj vam to pove? A se s podobnimi težavami ne sooča tudi Bojan Petan zaradi Yorka? Iste metode, le drugi akterji spoštovana družina Odlazek. Takšen poslovni imperij je ideala tarča za psihopate. Predvsem tiste, ki se niso nikoli preizkusili na volitvah in so skoraj vso svojo poklicno pot prisesani na davkoplačevalski denar. To gre lahko za medicinski fenomen, ne pa s pravnega vidika. Uničijo vsakogar, ki bi se zdel perspektiven in uničujejo kariere dragocenih ljudi ali podjetij celotne panoge ( npr. Cimos). Tudi Bojan Petan in njegov imperij lahko končna takoj v stečaju.Po odhodu z Dnevnika je novinarska trojka hitro medijsko obračunala s svojim prejšnjim lastnikom Bojanom Petanom. Bo se isto sledilo Odlazku? (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Po odhodu z Dnevnika je novinarska trojka hitro medijsko obračunala s svojim prejšnjim lastnikom Bojanom Petanom. Bo se isto sledilo Odlazku? (Foto: Posnetek zaslona-Siol)Vendar poslovni imperij povezan z akterji družinske dinastije Odlazek sedaj razmišlja, da se mu ne more zgoditi popolnoma nič. Lahko se njihovi zaupniki hvalijo, da so Golobovo vlado oni postavili stokrat. Ter, da lahko tudi vsako vlado uničijo. In vsak finančni problem rešijo z inšpektorji na kavicah.Spoštovani, jaz bi vam svetoval, da se ne igrate tokrat z ognjem. Ko bodo z vaših podjetij odšli enkrat v prihodnosti Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic vedite, da je z vašim poslovnim imperijem konec. Lahko vprašate Bojana Petana.Luka Perš

Tue, 9. Apr 2024 at 19:15

1019 ogledov

Kako dolgo bodo tisti, ki se niso nikoli preizkusili na volitvah izkoriščali Necenzurirano za medijske umore?
Že nekaj časa berem komentarje, da je spletni medij Necenzurirano provladni medij. Vsak se zelo dobro spomni medijskega poročanja s časa zadnje Janševe vlade. Verjetno so slovenski "resni osrednji" mediji 3 4 HOP OBALA objavljali včasih tudi večkrat tedensko "raziskovalne zgodbe" nekdanje novinarske trojke Vesne Vukovič, Primoža Cirmana in Tomaža Modica. Po zmagi Svobode na volitvah se je trojka "uradno" razbila. Vesna Vukovič je začutila, da je čas za politiko in je med drugim postala tudi generalna sekretarka sedanje največje vladajoče in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. . Slovenska javnost pa zdaj tudi nestrpno pričakuje, kje bo Vesna Vuković nadaljevala svojo poklico poto. Pri Martinu Odlazku? Mogoče SID banka, da bo slovenski javnosti sporočala, kam bodo šle milijarde iz sklada za obnovo Slovenije po poplavah? Mogoče kaj tretjega? Bomo videli.Le to vodi aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob, v preteklosti dolgoletni predsednik uprave GEN-I. Tistega podjetja, ki je nakazalo 103 tisoč davkoplačevalskega denarja evrov podjetju, ki ga obvladujejo akterji nekdanje novinarske trojke. Že v preteklosti je Ivan Simič večkrat javno problematiziral zaslužke trojke Vukovič, Cirman in Modic na državnem spletnem mediju Siol. Zdaj pa sta tudi Modic in Cirman dobila še dodatne davkoplačevalske drobtinice. Modic kot strokovni sodelavec parlamentarne komisije o "strašnem medijskem imperiju" desnice, Cirman pa je bil s svojim projektom portala Necenzurirano izbran na kulturnem razpisu. Njegova žena Petra Bizjak Cirman pa je zasedla mesto v.d. direktorice Urada za vladno komuniciranjeTako smo v našem mediju predstavili približne zneske, ki so jih zelo verjetno v času delovanja podjetij Providentia in SEE M & C dobivali izplačila člani nekdanje dolgoletne novinarske trojke Vesna Vukovič, Primož Cirman in Tomaž Modic. V teh letih sta Vukovičeva in Cirman prislužila skoraj 400 tisoč evrov, Modic pa slabih 380 tisoč evrov. Težava je toliko večja, saj so večino svojih finančnih sredstev dobili od družb v državni lasti (Telekom, Gen-I itd..). Zelo verjetno nas ne bi niti presenetilo, če je bil del sredstev iz družbe Svet24 prenakazanih iz postavke oglaševalskega denarja državnih in paradržavnih podjetij. Isto je Bojan Požar pred parlementarnimi volitvami 2022 razkril, da obstajajo indici in govorice, da je portal Necenzurirano bil financiran tudi s pomočjo finančnih sredstev družbe, ki jo je vodil v preteklosti Andrej Ribič, zdaj kot predstavnik Svobode član uprave državnega DARS-a. Vendar opažamo, da večina medijskega in političnega prostora še zdaj ne ve umestiti Necenzurirano, kam paše. Ja, grobo gledano gre za levo liberalni raziskovalni medij. Evo kot smo mi desni raziskovalni medij. Vendar se tudi nazorski mediji se med seboj razlikujemo. Foto: Prava.siPotrebno je vedeti, kako se je vse začelo in kako. Mi smo vas na to opozorili v članku z naslovom Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!! objavljen enajstega decembra 2022.O Vesni Vukovič smo takrat zapisali sledeče:Kdo sploh je Vesna Vukovič? Za večino slovenskih državljanov le zaposlena sodelavka stranke Gibanje Svoboda kot predstavnica stikov z javnostjo. Vendar jo je v zadnjih člankih dolgoletni in najbolje obveščeni novinar Bojan Požar razkril kot eno izmed osrednjih operativk poslovnega političnega omrežja predsednika Modre zavarovalnice Boruta Jamnika. Tudi označevanje za operativko je precenjeno- operativci so osebe, ki obvladajo svoj posel in tehnologijo posla, so nevidni, ciljno naravnani in brezkompromisni izvajalci, s postavljenimi mejami-; saj kot običajna trgovka z informacijami nastopa s pozicije strahovlade ob podpori posameznikov v represivnih strukturah, akreditacija novinarja pa njenemu ustrahovanju v naprej izbranim ciljnim žrtvam daje le fake legitimnost. Laži, večinoma brez preverjanja dejstev, z lahkoto lansira v eter javnosti, tako najbolj milo rečeno oblati žrtev in ji vzame kredibilnost, vedoč da se ne bo mogla obraniti niti predstaviti nasprotna dejstva in dokaze. S tem aktivira organe, tudi pregona ( vnaprej dogovorjen modus operandi, ki funkcionira boljše in učinkovitejše kot anonimke, ki žrtev dajo v postopek (normalno saj morejo vsako zadevo preveriti!), sama pa že ima spisan članek o preiskavi in postopkih. In tako počasi, počasi uničuje žrtev! Dokler se dokaže nedolžnost (če se sploh) je ta žrtev že zdavnaj pokončana. Gre za običajni medijski reket, pri čemer se je včasih mir kupovalo morda s naročilom kakšnega klipinga ali pa oglasom, s te pa tudi nekakšno varnost pred procesuiranjem. Kdo je Vesna Vukovič, katere prijateljski poljub in objem pomeni dokončno obglavljenje, s fake srbskim šarmom in zaigrano empatijo, katera modrookega predsednika, suvereno pokliče tudi pred žrtvijo. Kdo je Vesna Vukovič in kaj so njeni merljivi rezultati, koliko ima vodstvenih izkušenj, se je dokazala v gospodarstvu, javni upravi, pri oranju njive morda ( berite kmetijskih opravilih) da v stilu rimskega palca kroji usodno vnaprej označenim običajnim, normalnim, strokovnim, poštenim osebam, ki jih ona okarakterizira za gladiatorje. Prav Jamnik in Vukovičeva sta ob prvo umetni ustvarjeni gospodarski krizi v osrednjih vlogah izvedla krajo in grobarstvo nad postkomunistično gospodarsko srebrnino, za kar jima je priznati veščino manipulacije in seveda pogum. Sedaj pa se zgodba zaradi implozije in rastajočih obresti Jamnikovih gospodarskih parkirišč v slovenskih (državnih) podjetij, bankah, skladih bliža vrelišču. Nobeno parkirišče ni zastonj, posebej v lasti tujca. Vukovičeva je očitno pred novo naloga da kot izvrševalec ukazov brezkompromisno opravi zadane dolžnosti državnega uradnika Boruta Jamnika in prerazdeli še preostanek postkomunističnega finančnega nasledstva. Samo zato se gre, za vračanje in kanaliziranje davčnih milijonov in milijard preko opranega "čistega kapitala" v Slovenijo. Vesna Vukovič je vsaj zadnjih 15 let osrednja in glavna figura za usklajevanje teh akcij po želji obalnih veljakov samooklicanega rejnika državnega uradnika Boruta Jamnika. To kar je počela in počne ni novinarstvo. Njene nekdanje in nekatere še sedanje podpornice naj se lepo zamislijo, kaj so počele in počnejo na škodo vseh nas državljanov Republike Slovenije.Zakaj je nevarno, da nekdo od zunaj, ki se ne nikoli preizkusil na volitvah z akterji grobarjev slovenskega gospodarstva in denarjem davkoplačevalcev financira medije, da onemogoča svoje politične in gospodarske nasprotnike?Ne moreš denar davkoplačevalcev koristiti za vplivanje na politično dogajanje v nekem okolju. Ta sredstva za na vplivanje volilne baze za lastno korist. Še huje pa je, ker dosegajo ta usmerjena sredstva svoj največji učinek pri onemogočanju političnih in gospodarskih nasprotnikov. Točno na tej točki se ogroža demokracijo in nacionalno varnost. To, kar sem opozoril kot novinar če takšno ravnanje vodstva ene družbe s pomembnim položajem na trgu, ki je bil ustvarjen preko preobrazbe družbenega in državnega premoženja v oligopol oziroma monopol je to zelo škodljivo.Foto: Prava.siVse to bi bilo potrebno takšno posamično ravanjanje preganjati z vso odgovornostjo. Zdaj pa, če so takšna ravnanja organizirana zunaj podjetja in istočasno v večih strateških podjetjih hkrati ( npr. Gen-I, Telekom, zavarovalnice, banke) in sočasno gre pa za ogrožanje nacionalne varnosti na najvišji stopnji.Če pa je vse to organizirano s strani osebe, ki je navaden državni uradnik manipulator in se še ni nikoli preizkusil na volitvah bi pa morali vsi udeleženci ki pomenijo karkoli v držav odgovorno stopiti skupaj. Za to posamično največjo nevarnost stopiti skupaj ne glede na politično pripadnost in ideologijo. Samo tako se bodo vzpostavili nazaj narušeni temelji demokracije v Sloveniji.Čas je, da bi morali ukrepati tudi vsi tisti mediji, ki so prejeli sredstva od akterjev omrežja grobarjev slovenske politike in gospodarstva. Samo poglejte, kaj se dogaja od premiera Pahora naprej ter vsem njegovim naslednikom. Vedno ista zgodba. Kdaj boste spregledali!???Čez noč so zgradili boljšega od prejšnjega, potem pa ga zrušili kot najslabšega do sedaj v politiki. V gospodarstvu pa so vse zrušili in celo dali zepreti skoraj vse direktorje, ki so kaj veljali. Državljane namerno zadolžili. S tem norčevanjem je treba nehati.Ruši se vse. Leve in desne. To je noro. Za koga delajo? Za katero interesno lokalno ali tujo skupnost delajo? Zato se bo morala novinarska ekipa Necenzurirano vprašati, za koga in zakaj in kako to počnejo. Morda bi bil čas, da pri Necenzurirano opravijo avto analizo. Brez prisotnosti enega izmed nekdanjih državnih uradnikov z Dunajske 119 v Ljubljani.Luka Perš

Mon, 8. Apr 2024 at 10:44

5172 ogledov

Vukovič in Cirman skasirala skoraj 400 tisoč evrov, Modic pa 380 tisoč evrov za pisanje interesov omrežja Boruta Jamnika!
Razkrivamo dokument, v katerem je razkrit tok denarja med družbami Svet24 d.o.o v večinski lasti nekdanje žene Martine Odlazka Alenke Nardin, družbo GEN-I, Adventura Holdings v večinski lasti družine Klarič v podjetja Providentia, SEE M & C. Obe podjetji sta znani po tem, da služita predvsem za izplačilo zneskov nekdanje novinarske trojke Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic. Kako je potekal tok denarja? Po shemi sodeč se lahko sklepa, da so od ustanovitve Providetie v letu 2016 in podjetja SEE M & C leta 2017 prejeli sledeče zneske: Primož Cirman in Vesna Vukovič skoraj 400 tisoč evrov, Tomaž Modic pa slabih 380 tisoč evrov. Prvo so znesek od družb Providentie in SEE M & C nakazili na bančne račune, kjer imajo odprte svoj status samostojnega podjetnika. Z teh računov pa so si večino zneska nakazali na svoje osebne bančne račune. V dokumentih o transakcijah, ki smo jih prejeli med drugim tudi piše da so v zvezi z nakazili s tem podani razlogi za sum storitve kaznivih dejanj določenih v kazenskem zakoniku, ki se preganjajo po uradni dolžnosti in za katere je predpisana kazen zapora. V preteklih letih je del slovenskih medijev večkrat kritično pisal o poslovanju omenjenih družb Providentia in SEE M & C. Vesna Vukovič pa še do dandanes noče pojasniti, zakaj je podjetje SEE M & C prejelo 103 tisoč evrov davkoplačevalskega denarja od družbe GEN-I, ki jo je takrat vodil sedanji predsednik vlade dr.Robert Golob. Jo je pa razkrila v eni izmed svojih kolumn nekdanja novinarke Tarče, sedaj urednica Odlazkovega medija Preiskovalno Nataša Markovič. Le ta je zapisala sledeče: "Kot je povedala novinarskim kolegom, je za honorarje iskala dolžnike Gen I-ja. Težko delo copy paste klikanja med ID številkami stavb, ki jih potem vpišeš v zemljiško knjigo!" V preteklosti se je tudi poročalo, da je imela družba Providentia blokirane bančne račune in so bili prisiljeni odpreti bančni račun Revolt v Litvi. A kot kažejo sedaj sveži podatki, se jim je z nastopom sedanje vlade finančna situacija umirila in izboljšala. Ob tem moramo dodati, da je novinarska ekipa Necenzurirano večkrat zavrnila vse namige o svojem spornem poslovanju. Večkrat pa je bilo tudi že razkrito, da so ključni medijski igralci omrežja Boruta Jamnika, katerega so v Slovenskih novicah leta 2019 označili za grobarja slovenskega gospodarstva. Kdor zelo podrobno spremlja njihove članke lahko opazi, da novinarska trojka Boruta Jamnika nikoli ne omenja ali da bi bila do potez akterjev njegovega omrežja preveč kritična. Na sliki pa smo tudi prekrili vse zneske in tudi osebne podatke trojice, kjer imajo odprte svoje lastne bančne račune. Na sliki so vidni le podatki, ki so javni dostopni.Poglejmo prvo primer podjetja Providentia. V preteklosti so v podjetju imeli svoje lastniške deleže Primož Cirman, Suzana Rankov in Vesna Vukovič. Kasneje je omenjena trojica svoj lastniški delež podjetja prenesla na Nejca Rozmana iz Domžal. Le ta je postal 80-odstotni lastnik, dolgoletni prokurist podjetja in novinar Necenzurirano Tomaž Modic pa je ohranil 20-odstotni delež. O lastniški strukturi podjeta Providentia pa sem pisal še kot novinar Nova24tv v članku z naslovom [Ekskluzivno] Medijski tajkun Odlazek financira novinarsko trojko preko podjetja Kokos! Lastnik Kokosa je nekdanja žena Odlazka, Alena Nardini!.Shema, kako je potekal tok denarja iz družb Svet24, Gen-i in Adventura Investments v družbi Providentia in SEE M &C, ki so jo obvladovali nekdanji člani novinarske trojke Primož Cirman, Vesna Vukovič in Tomaž Modic. (Foto: Prava.si) Iz družbe Providenta od januarja 2016 do novembra 2021 sta si Cirman in Vukovič izplačala skoraj 300 tisoč evrov, Tomaž Modic pa nekaj nad 260 tisoč evri!Kaj se je dogajalo z eno izmed transakcij podjetja Svet24 družbi Providentia? Navedena transakcija denarja se je zgodila v času, ko je bilo sklenjeno sodelovanje med družbama Providenta in Svet24. Že takrat so napisali, da z družbo Svet24 poslovno sodelujejo, da na spletni strani Necenzurirano tržijo medijske objave družbe Svet24. Portal Necenzurirano pa je pričel delovati v februarju 2020, ko se je že jasno nakazovalo, da bo po odstopu takratnega predsednika vlade Marjana Šarca sestavljena nova vlada pod vodstvom Janeza Janše. Družba Svet24 je v Providentio nakazala nekaj več kot 350 tisoč evrov. Z družbe Providentia pa so v tem časovnem obdobju novinarski trojki Cirman, Vukovič in Modic nakazali sledeče zneske. Sodeč po shemi sta si znesek iz Sveta24 razdelila Tomaž Modic in Primož Cirman. Vendar, ko smo shemo malce bolj podrobno preučili smo ugotovili, da so na shemi prikazani celotne zneske vseh novinarjev, ki so jih prejemali od leta 2016, ko se je ustanovila družba Providentia za potrebe pisanje člankov na državnem Telekovem mediju Siol. Omenjeno državno podjetje obvladovali akterji omrežja grobarja slovenskega gospodarstva. Borut Jamnik je bil od leta 2013 do 2017 zasedal mesto predsednika NS Telekoma, kasneje pa se je zaradi "ženskih kvot" z mesta predsednika NS Telekoma umaknil nekdanji predsednici uprave SDH, zdaj direktorici GEN-I Milano Lidiji Glavina. Providenta pa je od ustanovitve podjetja v januarju 2016 do novembra 2021 nakazala Primožu Cirmanu in Vesni Vuković skoraj 300 tisoč evrov, Tomaž Modicu nekaj nad 260 tisoč evri. Bojan Požar je prvi razkril nakazane zneske podjetju SEE M & C, ki ga je obvladovala zdaj že nekdanja novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano Vesna Vukovič, zdaj tudi že nekdanje generelne sekretarke Golobove Gibanja Svoboda. (Foto: Posnetek zaslona-Požareport)SEE M & C: Od septembra 2017 do konca leta 2021 sta Vesna Vukovič in Primož Cirman prejela nekaj nad 100 tisoč evri, Tomaž Modic pa malce nad 120 tisoč evrov! Že v preteklosti je Bojan Požar v svojem Požareporu razkril podatke, koliko so podjetja GEN-I, Gorenje, Brio svetovanje, Adventura Holdings nakazali v podjetje SEE M & C. Podjetje je v septembta 2017 ustanovila Vesna Vuković. Osemnajstega marca 2019 ga je prevzel stoodstostno lastniško Mitja Zorko.Trinajstega aprila 2022 je podjetje lastniško prevzela Media Partner Agencija, še eno izmed podjetij, ki ga upravljajo akterji povezani z družino Odlazek. Istega leta, devetega septembra je lastnik omenjenega podjetja postal Primož Cirman. Le ta ga je tudi poslal v likvidacijo in je na spletni strani e-bonitet naveden kot likvidacijski upravitelj podjetja. O zgodovini podjetja SEE M & C in njegovi likvidaciji pa si lahko preberete v članku novinarja Petra Jančiča z naslovom CIRMAN LIKVIDIRAL BIZNIS, KI GA JE USTANOVILA VUKOVIĆEVA, GEN-I PA NAKAZAL 103.000 EVROV.Od leta 2017 pa do njene likvidacije sta Primož Cirman in Vesna Vukovič prejela nekaj nad 100 tisoč evri, Tomaž Modic nekaj nad 120 tisoč evri. Če sedaj seštejemo zneske, sta Cirman in Vukovič prejela skoraj 400 tisoč evrov, Tomaž Modic pa slabih 380 tisoč evrov od januarja 2016 do novembera 2021.Omenjene zneske so si prvo nakazali na svoje bančne račune, kjer imajo odprt status samostojnega podjetnika. Vse to je potekalo v časovnem razmiku med januarjem 2016 do konca leta 2020 oz. 2021. S teh računov pa so si nakazali na svoje osebne bančne račune. Tako je Vesna Vukovič slabih 200 tisoč evrov vložila v nakup nepremičnine, ki jo je posedoval oz. prodajal Pavel Ocepek, slabih 90 tisoč evrov pa ima shranjenih na svojem varčevalnem računu. Cirman pa si je v tem časovnem obdobju nakazal nekaj več kot 190 tisoč evrov na svoj osebni bančni račun, Modic pa slabih 270 tisoč evrov.V preteklosti je bilo napisanih več kritičnih člankov o poslovanju novinarske trojke. V njihovo zakonitost poslovanja je v preteklosti večkrat podvomil eden najboljših davčnih strokovnjakov v Sloveniji Ivan Simič. To je tudi sam večkrat javno izpostavil v svojih kolumnah. Novinarji Necenzurirano pa so sami večkrat izjavili, da so imeli v preteklost več davčnih inšpektorskih kontrol, a nikoli ni bilo ugotovljenih nepravilnosti.Luka Perš

Thu, 4. Apr 2024 at 14:03

1391 ogledov

ŠKANDALOZNO! "Hamas ljubitelj" Boris Vasev OŽIGOSAL mlado članico SDS Zalo Klopčič za RASISTKO!
Kdaj se bo enkrat za vselej končala WOKE histerija? Kdaj se bo nehalo označevati vse tiste osebe za ksenofobe, rasiste, šoviniste samo zato, ker povejo kakšno kritično misel o WOKI ideologiji oz. po slovensko ideologija prebujenstva? Prav to je spet doživela mlada članica SDS Zala Klopčič. Eden najbolj znanih "ljubiteljev Hamasa" #depolitizirani novinar MMC RTV Slovenija Boris Vasev je članico Slovenske demokratske mladine ožigosal za rasistko. To le zato, ker se Zali Klopčič ne zdi okej, da bo vlogo Julije v gledališki predstavi v Londonu igrala temnopolta igralka in to pripisala vplivu ideologije WOKE.V preteklosti se je pogrešalo predvsem na desnem političnem polu, da se za svoja politična prepričanja ne upa izpostavit noben mlad posameznik. Rečeno, storjeno. Tako sta v preteklosti skupni podkast ustanovili mladi članici SDS Karin Planinšek in Zala Klopčič. Hitro sta se znašli v Mladini, kjer so diskreditirali njuno delo. A to obeh mladih punc iz SDS ni ustavilo ter še danes ustvarjata vsebine za svoje sledilce in podpornike.Mladi članici SDS Zala Klopčič in Karin Planinšek sta se odločili, da bosta svoja stališča predstavljali v podkastu Na tekočem. Hitro sta obe dobili medijsko porcijo v woke mediju Mladina. Kasneje je šla Zala Klopčič svojo pot, Karin Planinšek pa še vedno ustvarja podkast Na Tekočem. Kasneje sta šli vsaka svojo pot, saj se je Zala Klopčič odločila za svojo samostojno pot. Karin Planinšek pa še vedno ustvarja podkast Na tekočem. Zala se je odločila, da bo jasno in glasno izražala svoje kritike glede ideologije prebujenstva. To je tudi storila in to tudi redno počne. Njena svobodna volja.Tako nam je predstavila sporno predavanje Milana Brgleza in Erika Valenčiča v Gimnaziji Šentvid, svojo kritiko na serijo Prvič predvajano na RTV Slovenija ter cenzura njenega videoposnetka na portalu Youtube. Zaradi "ene Zale" se je prižgala celotna medijska mašinerija v branjenje "svete ideologije prebujenstva in LGBT".Zali Klopčič(Foto: Youtube)Škandalozno! "Hamas ljubitelj" Boris Vasev ožigosal Zalo Klopčič za rasistko!!Zalo Klopčič je pred dnevi zmotila novica, da bo v novi gledališki predstavi Romeo in Julija igrala vlogo Julije temnopolta igralka. Med drugim je povedala, da jo vedno osupne, kako daleč so pripravljeni iti s temi woke forami. To je to. Se vam zdi njeno izraženo mnenje rasistično?????In koga je zmotil zapis med drugim? Znanega aktivistiščnega woke novinarja in ljubitelja Hamasa Borisa Vaseva. Le ta je s svojimi velikokrat žaljivimi izjavami razburjal podpornike desnice. V preteklosti so bili tudi pozivi, da bi moral zaradi spornih vsebin tvitov zapustiti mesto novinarja na MMC RTV Slovenija. Vendar je Vasev sedaj na varni strani ulice, saj je bil eden izmed ključnih borcev za "#depolitizirano" RTV Slovenija.Vasev je vsebino Zale Klopčič komentiral s sledečimi besedami:"Moje predvidevanje je, da si Zala z rasizmom gradi status, ki ga bo nekoč izkoristila za prodajo čajev a la Džirlo."Resno, Boris Vasev? Zdaj pa smo že rasisti, če se nam ne dopade, da bo glavno vlogo Julije igrala temnopolta igralka? To si upa zapisati novinar, ki slovi kot "ljubitelj" teroristične skupine Hamas! Kdaj se bo enkrat za vselej končala WOKE histerija? Kdaj se bo nehalo označevati vse tiste osebe za ksenofobe, rasiste, šoviniste samo zato, ker povejo kakšno kritično misel o WOKI ideologiji oz. po slovensko ideologija prebujenstva? Umirite konje, wokovci!Luka Perš

Wed, 3. Apr 2024 at 17:54

1795 ogledov

Dokument srbskega Urada za preprečevanje pranje denarja: Med Berishajem in GEN-I Beograd prišlo do suma kaznivih dejanj!
Razkrivamo ključen podatek s strani srbskega urada za preprečevanje pranje denarja o spornin nakazilih srbske podružnice podjetja GEN-I kosovskemu diplomatu Martinu Berishaju. Med drugim piše, da so s pomočjo tujih uradov za preprečevanje pranje denarja ugotovili sum povzročitve kaznivega dejanja. Vendar noben medij ni objavil ključnih podatkov, ki razkriva sporno delovanje Berishaja. Tako je srbski urad za preprečevanje pranje denarja na podlagi vseh podatkov sklenil sledeče. Ugotavljajo, da so s pomočjo tujega organa znotraj organizacije FIU prišli do zaključka, da so bili v obdobju od 12.12.2016 do 27.10.2017 izplačani visoki zneski gotovine v višini 596.150,00 EUR. Sredstva so bila izplačana na podlagi posojilnih pogodb in na podlagi sredstva o izplačilu dobička ustanovitelju podjetja Martinu Berishaju. Kot še razkriva besedilo dokumenta srbskega urada za preprečevanje pranje denarja bilo zabeleženo odplačilo v dokumentu navedenih posojil do Martina Berishaja, čeprav je pogodbeni rok odplačila posojila potekel Berishajeve črnogorske hčerinske družbe MB Consulting doo Podgorica. Vsi zbrani podatki nakazujejo na kazalec suma, da so bila poplačila GEN-I doo Beograd do MB Consulting doo Podgorica z uporabo simulirane (lažne) dokumentacije. S tem pa so po mnenju srbskega urada za preprečevanje pranje denarja nezakonito prikazovali visoke cen stroškov poslovanja pravne osebe z namenom zmanjševanja zneska davčnega dolga. Že večkrat smo poudarili, kakšna je vloga urada za preprečevanje pranje denarja. Njena vloga je predvsem obveščevalna in v primeru sumov kaznivih dejanj posredujejo odgovornim institucijam kot so FURS, NPU itd.. To so tudi storili in posredovali sume kaznivih dejanj tako na FURS kot na NPU. Ker je omrežje akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva ugrabilo ključne pozicije v FURS NPU. Ali bo saga o balkanskih poslih GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba dobila epilog? Ste že pozabili na vsa javna razkritja o Ankaranskem-Hrvatinskem hribu, spoštovani državljani? Že slabi dve leti se sprašujemo, kaj počne kraljica postopkov-tožilstvo?V lanskem letu je bil naš medij skoraj dva meseca frontman afere o nepojasnjenih milijonskih nakazilih državnega GEN-I v njihove hčerinske družbe v Srbiji, Bosni in Hercegovini, Albaniji in Kosovu. Po uradnih podatkih na spletni aplikaciji ERAR se je razkrilo, da je v letih 2015 do konca leta 2021 oziroma začetka leta 2022 bilo iz državnega GEN-I nakazanih več kot 80 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Že pred meseci pa je Nova24tv razkrila v enem izmed svojih člankov, da so podatki na ERARU napačni! Na laž pa ERAR postavljajo uradni podatki Urada za preprečevanje pranje denarja. Po njihovih uradnih podatkih je GEN-I pod vodstvom aktualnega predsednika vlade dr. Roberta Goloba nakazalo 255 milijonov evrov. V letih 2016 in 2019 se je ugotovila trideset milijonska razlika med podatki na ERARU in Uradom za preprečevanje pranje denarja za GEN-I podružnici v Srbiji in Bosni in Hercegovini.Zdaj pa se je moral tudi eden izmed osrednjih akterjev afere, kosovski diplomat Martin Berishaj, udeležiti zaslišanja pred posebnim tožilstvom v Prištini. Preiskavo proti Berishaju je pred meseci potrdila kosovska Agencija za za preprečevanje korupcije, ki je tudi podala kazensko ovadbo na tožilstvo. Preiskavo pa so potrdili tudi na nižjem tožilstvu v Prištini. V preteklosti pa je o spornih poslih GEN-I na Kosovu ter vlogi kosovskega diplomata Martina Berishaja preiskovala kosovka parlamentarna komisija.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvAli bomo končno izvedeli v Sloveniji, kam je izginilo na desetine milijonov evrov davkoplačevalskega denarja v hčerinskih družbah GEN-I na območju Zahodnega Balkana?Afera je eksplodirala tik pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami v Sloveniji v letu 2022. Mi smo je ekskluzivno namignili, PLANET TV pa je bil prvi medij, ki je slovenski javnosti predstavil del dokumentacije o financiranju podjetij Martina Berishaja s strani predvsem srbske podružnice GEN-I Beograd. Podobne dokumente so razkrili tudi v oddaji Tarča, kjer so problematizirali balkanske posle podjetja GEN-I. V tej oddaji je blestel tudi predsednik uprave GEN-I Maks Helbl, dolgoletni vodja pravne službe v GEN-I in tudi soprog generalne sekretarke vlade Monike Helb. Tudi soproga Helbla je bila v preteklosti zaposlena v Gen-I.Med drugim je povedal, da matična družba! nima dostopa do podatkov hčerinskih družb! A pred njim je bil po sklepu sodišča v Krškem za predsednika uprave GEN-I imenovan Igor Koprivnikar, dolgoletna desna roka Roberta Goloba (nekateri ga tudi poimenujejo Golobov mastermind), ki pa je sam zastopnik DVANAJSTIH HČERINSKIH DRUŽB v tujini! Pa verjetno so imeli Golob, Koprivnikar in Helbl vsi pisarno na Dunajski 119 v Ljubljani???? Poleg tega se GEN-I obnaša ves čas kot "država v državi." Afere sploh ne bi bilo, če bi na GEN-I temeljito razložili, kam so izginili na desetine milijonov evrov v hčerinskih družbah v tujini??? Vse kaže, da se bo nekaj premaknilo tudi v Sloveniji. Pred kratkim je Državni svet izglasoval sklep, da mora državni zbor ustanoviti preiskovalno parlamentarno komisijo. Na svetnike so se po poročanju Tarče vrstili "prijateljski klici" "davnih prijateljev", da naj premislijo kako bodo glasovali. V Mladini so šli še dlje ter napisali članek, da je ideja za ustanovitev komisije padla v Slovenskih goricah pri svetniku Davidu Klobasi. Angažirali so tudi stari LDS ORTO KADER, odvetnika Mirka Bandlja, ki bo verjetno uporabil kot odvetnik GEN-I vsa pravna sredstva, da do ustanovitve komisije ne pride. Sam je večkrat ponovil "pravljico", da je bil GEN-I večino časa zasebna družba! Spoštovani Mirko Bandelj, kako je lahko družba zasebna, če jo je USTANOVILA DRŽAVA! Verjetno bo končno odločitev o ustanovitvi komisije sprejelo Ustavno sodišče. Vsaj tako se je dalo med vrsticami razbrati naslednje korake Bandlja.Foto: Prava.siRazkrivamo ključni del dokumentacije srbskega urada za preprečevanje pranje denarja, da je prišlo med poslovanjem Berishaja in Gen-i Beograd do sumov kaznivih dejanj!Različni mediji Zahodnega Balkana so razkrili delček mozaika zgodbe o delovanju GEN-I na tem območju. Tako smo v našem mediju januarja 2023 zgodbo zložili v smiselno celoto v članku z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?!. Zdaj pa smo ugotovili, da se del pomembne dokumentacije še ni predstavil slovenski javnosti. V naše uredništvo smo tako pridobili dokumente srbskega urada za preprečevanje pranje denarja, kjer se jasno nakazuje na sum povzročenih kaznivih dejanj.Med drugim v njem tudi piše, da je srbski urad za preprečevanje pranje denarja v izmenjavi s tujimi uradi za preprečevanje pranje denarja združeni na evropski ravni v organizacijo Financial Inteligent Units-FIU. Tako so pridobili informacije o Berishajevi hčerinski družbi MB Consulting . Sporni sta se jim zdeli transakciji z dne šestega in sedemnajstega junija 2020 v višini 72.019,00 EUR nakazani s strani družbe GEN-I Beograd. V nadaljevanju dokumenta se ponavljajo razkriti podatki s Tarče in Planet TV. Vendar noben medij ni objavil ključnih podatkov, ki razkriva sporno delovanje Berishaja. Tako je srbski urad za preprečevanje pranje denarja na podlagi vseh podatkov sklenil sledeče. Ugotavljajo, da so s pomočjo tujega organa znotraj organizacije FIU prišli do zaključka, da so bili v obdobju od 12.12.2016 do 27.10.2017 izplačani visoki zneski gotovine v višini 596.150,00 EUR. Sredstva so bila izplačana na podlagi posojilnih pogodb in na podlagi sredstva o izplačilu dobička ustanovitelju podjetja Martinu Berishaju. Kot še razkriva besedilo dokumenta srbskega urada za preprečevanje pranje denarja bilo zabeleženo odplačilo v dokumentu navedenih posojil do Martina Berishaja, čeprav je pogodbeni rok odplačila posojila potekel Berishajeve črnogorske hčerinske družbe MB Consulting doo Podgorica.Vsi zbrani podatki nakazujejo na kazalec suma, da so bila poplačila GEN-I doo Beograd do MB Consulting doo Podgorica z uporabo simulirane (lažne) dokumentacije. S tem pa so po mnenju srbskega urada za preprečevanje pranje denarja nezakonito prikazovali visoke cen stroškov poslovanja pravne osebe z namenom zmanjševanja zneska davčnega dolga.Že večkrat smo poudarili, kakšna je vloga urada za preprečevanje pranje denarja. Njena vloga je predvsem obveščevalna in v primeru sumov kaznivih dejanj posredujejo odgovornim institucijam kot so FURS, NPU itd.. To so tudi storili in posredovali sume kaznivih dejanj tako na FURS kot na NPU. Ker je omrežje akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva ugrabilo ključne pozicije v FURS NPU. Ali bo saga o balkanskih poslih GEN-I pod takratnim vodstvom sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba dobila epilog? Ste že pozabili na vsa javna razkritja o Ankaranskem-Hrvatinskem hribu, spoštovani državljani? Že slabi dve leti se sprašujemo, kaj počne kraljica postopkov-tožilstvo?Luka Perš
Teme
dokumenti DominikaŠvarcPipan IgorŠoltes KlemenŽibert litjska petioktober sašajazbec SebastjanVežnaver uradniki zavrženodejanje

Zadnji komentarji

viktor hajsinger :

3.3.2024 08:48

Da, da...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!