Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Srbski bančnik Branko Dragaš: "Kam je izginilo vsaj 100 MILIJONOV EVROV KUPNINE NLB za nakup KOMERCIALNE BANKE!!!
Razkrivamo analizo srbskega ekonomista in bančnika z 34-letnimi izkušnjami Branka Dragaša glede nakupa največje srbske državne banke Komercialna banka s strani Nove Ljubljanske banke. V svoji analizi se sprašuje, kaj je izginilo 120 MILIJONOV EVROV!
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 18. Julij 2022 ob 14:46

Odpri galerijo

Srbski ekonomist in bančnik z 34-letnimi izkušnjami Branko Dragaš razkriva, da je NLB plačala za nakup največje srbske državne banke Komercialna banka vsaj 120 milijonov evrov premalo. (Foto: Posnetek zaslona- Youtube, Komercialna banka)

Razkrivamo analizo srbskega ekonomista in dolgoletnega bančnika Branka Dragaša nakupa srbske največje državne banke Komercialne banke s strani Nove ljubljanske banke. Le to je zapisal v članku z naslovom Kombanka v srbskem mediju Magazin Tabloid. V svoji analizi je bil kritičen, da je srbski vrh prodal svojo največjo državno banko naslednici nekdanje Ljubljanske banke, ki naj bi po besedah Dragaša imela dolg do srbskih varčevalcev sedaj že eno milijardo evrov. V nadaljevanju na primeru javnih podatkov dokaže, da bi morala srbski politični vrh prodati Komercialno banko za vsaj za pol milijarde evrov, a so jo prodali le za 387 milijonov evrov. Ob tem se sprašuje, kam je izginilo več kot sto milijonov evrov. Po njegovih besedah pa bi se moralo preiskovanje spornega posla vključiti tako srbsko tožilstvo kot policija. Nič, še enkrat se je razkrilo, da so največja slovenska podjetja odlični v vlogi "začasnih" parkirišč, s katerimi upravla t.i. balkanski vzporedni mehanizem. Kot je postal Petrol z nakupom Croduxa sporno parkirišče za balkanski vzporedni mehanizem na področju nafte in plina je NLB postala parkirišče za sporne finančne posle Komercialne banke v času vladavine srbskega predsednika Aleksandra Vučića. Nič, NLB je postala poleg spornih poslovalnic ruske Sberbank še parkirišče za nekdanjo največjo srbsko državno banko. 

Nova ljubljansk banko velja za eno osrednjih bank v Sloveniji in na Balkanu. V domačih in tujih medijih se je že veliko pisalo o njenih spornih poslih tako doma kot v tujini. Na družbenih omrežjih je te dni odmevalo, da v srbski Komercialni banki v lasti NLB imajo odprt bančni račun čečenski Rusi za zbiranje finančnih sredstev za vojno v Ukrajini. Ali informacija dejansko drži ali je kdo objavil lažni račun, tega ne vemo.

O vlogi NLB oz. nekdanje Ljubljanske banke (LB) in o vlogi Nika Kavčiča kot t.i. očeta slovenskega povojnega bančništva se je v preteklosti veliko pisalo. Nazadnje je modus operandi delovanja nekdaj večinske slovenske banke zelo odlično z dokumenti v svoji knjigi Vzporedni mehanizem globoke države ponazoril dr. Rado Pezdir

V sodobni ekonomiji je pomembno predvsem vedeti, kdo je lastnik podjetja. Na trenutke pa tudi, zakaj se je eno podjetje odločilo kupiti drugo podjetje. V našem članku Dosje Petrol: Kako je slovenska-balkanska kamarila vzporednega mehanizma zavladala v poslih z nafto in plinom na Balkanu!!! smo opisali delovanje podjetja Crodux in njegovih spornih energetskih poslov z režimom Milorada Dodika v Republiki srbski. Celotno zgodovino poslovanja od 90.ih let naprej je v bosanski oddaji Face razkril eden najboljših balkanskih raziskovalnih novinarjev, Hrvat Domagoj Margetić. Slovensko podjetje Petrol se je dlje časa prizadevalo, da bi kupilo omenjeno hrvaško podjetje, kar jim je v letu 2021 tudi uspelo. S tem pa so postali le parkirišče umazane in sporne balkanske hobotnice na področju poslov z nafto in plinom.

NLB je postala parkirišče spornih poslovalnic ruske Sberbanke v Sloveniji. Ali bo vodja evropskih tožilcev v EU Laura Codruța Kövesi končno presekala lovke balkanskemu bančnemu vzporednemu mehanizmu?

A vrnimo se nazaj na Novo ljubljansko banko. Podobna zgodba kot s Petrolom se je zgodila z zadnjimi odmevnimi prevzemi NLB. Ob začetku ruske agresije na Ukrajino je odmevala novica, da je NLB od Miodraga Kostića prevzel slovenske poslovalnice nekdanje ruske Sberbank v Sloveniji. V našem članku Dosje SBERBANK: Kako so balkanske podružnice SBERBANKE prevzele krvavih 47,7 MILIJARD EVROV od propadle Hypo banke!!! smo povzeli pričevanje hrvaškega raziskovalnega novinarja Domagoja Margetića. Le ta je razkril, da je ruska Sberbank na balkanski trg vstopila s kapitalom v višini 47,7 milijarde evrov. Ta kapital pa se je opral v nekdanjih balkanskih podružnicah celovške Hypo banke. Tako je NLB postala parkirišče še enega spornega kapitala.

Srbski medij Magazin Tabloid je že pred meseci pisal o operaciji Familia. V našem mediju smo to operacijo povzeli v članku z naslovom Operacija Familia: Agenti FBI prispeli v Slovenijo, da raziščejo bančni kriminal NLB ! z dne 9. septembra 2021. Enako smo pisali dne 25. junija 2022 o tem, da je NLB največja pralnica denarja na Balkanu v članku z naslovom (VIDEO) Srbski Magazin Tabloid: SLOVENIJA JE NAJVEČJA PRALNICA DENARJA NA BALKANU!.

Kot smo razkrili, so ameriški preiskovalni organi (DEA, FBI) in druge svetovne preiskovalne institucije za pregon organiziranega kriminala (Europol, Interpol, Eurojust) hočejo enkrat za vselej očistiti in se znebiti aktualnih kriminalnih igralcev s področja politike in gospodarstva na Balkanu.

Nočna mora za vse igralce pa predstavlja odločna vodja Evropskih javnih tožilcev, Romunka Laura Codruța Kövesi. Vzporedni mehanizem Balkana je veliko opletal s sredstvi s strani Evropske Unije. Prav Hrvaška se je v zadnjih mesecih znašla v lastni nočni mori, ko ji sodelavci Laure Kövesi zapirajo enega za drugim zaradi netransparetne porabe evropskih sredstev. 

V Sloveniji je najbolj znan osumljenec zaradi netransparetnega delovanja z evropskimi sredstvi nekdanji vodja urada za preprečevanje pranje denarja in NPU Darko Muženić.

Sedanja vodja urada Anika Vrabec Božič pa s svojimi najbližjimi sodelavci napenja vse sile, da bi Muženiča rešila pred kazenskim pregonom. Vse to smo pisali v članku z naslovom DESANT IZ OBALE NA URAD ZA PREPREČEVANJE PRANJE DENARJA! Razkrivamo osebe za reševanje vojaka Darka, operativca Ljuba Volmuta. Zanimivo, tega članka si niso upali povzeti tisti slovenski mediji, ki se predstavljajo in vsakodnevno oglašajo za kritične do aktualne oblasti.

NLB predstavila sporni nakup nekdanje največje srbske države banke Komercialna banka za enega največjih uspehov

NLB se je pred kratkim zaključila dokončni nakup srbske Komercialne banke. O tem so 29. aprila 2022 poročalo več slovenskih medijev, med njimi tudi STA in N1 Slovenija

NLB je pogodbo o nakupu Komercijalne banke s srbsko vlado podpisala februarja 2020, za 83,23-odstotni delež pa je vključno z natečenimi obrestmi odštela 394,7 milijona evrov. Postopek nakupa je bil zaključen tik pred koncem leta 2020, ponudbo za prevzem preostalega deleža banke s sedežem v Beogradu pa je nato objavila marca 2021. Da bo združitev Komercijalne banke in NLB banke Beograd končana do konca aprila, je Brodnjak sicer v začetku letošnjega februarja potrdil za srbsko tiskovno agencijo Tanjug.

V našem mediju smo o spornem nakupu NLB ene največjih srbskih bank namignili že v članku Dosje Igor Stebernak: Sveža nastavljena tempirana bomba Golobove vlade! Borut Jamnik, a res misliš, da smo vsi BEDAKI!? z dne 3. maja 2022. Takrat smo opisali, da bi bil Igor Stebernak tempirana bomba na mestu finančnega ministra v sedanji Golobovi vladi. Poleg spornih potez v Petrolu je prav Stebernak sedaj na funkciji svetovalca srbske Komercialne banke. Najbolj kritičen do nakupa srbske nakupa s strani NLB je bil ponovno srbski medij Magazin Tabloid. 


				Dolgoletni bančnik in ekonomist Branko Dragaš je v članku Kombanka v srbskem mediju Magazin Tabloid razkril, da je NLB plačala vsaj 100 milijonov evrov premalo za odkup srbske največje državne banke Komercialna banka. (Foto: Posnetek zaslona- Magazin Tabloid)			Dolgoletni bančnik in ekonomist Branko Dragaš je v članku Kombanka v srbskem mediju Magazin Tabloid razkril, da je NLB plačala vsaj 100 milijonov evrov premalo za odkup srbske največje državne banke Komercialna banka. (Foto: Posnetek zaslona- Magazin Tabloid)

Srbski enokomist in bančnik Branko Dragaš ugotovi, da je imela NLB Srbija za skoraj 490 milijonov evrov obveznosti v letu 2018!

V srbskem mediju Magazin Tabloid so objavili članek z naslovom Kombanka srbskega ekonomista in dolgoletnega bančnika Branka Dragaša.  Ob pregledu bilanc je Dragaš ugotovil, da je imela NLB Srbija v letu 2018 skupni kapital v višini 68,78 milijonov evrov. Depoziti, rezervacije in dobiček pa je bil minus 420,22 milijonov evrov. To pomeni, da je imela NLB Srbija skupne obveznosti za 489,018 milijonov evrov. Izkazani dobiček v prejšnjem delu je znašal 13,556 milijona evrov.

Dragaš med drugim piše, da je po t.i. petoktbrskem državem udaru takratni oblasti predlagal, naj ne ukinejo Beobank, Jugobanke, Vojvođanske in Investbanke, ampak iz teh ustvarijo novo Novo Jubanko kot je storila Slovenija z ustanovitvijo NLB.

Njegov predlog je med drugim tudi bil, da se tujim bankam postavi pogoj, da toliko kapitla, kot ga prenesejo v Srbijo, lahko zberejo z depoziti. Po njegovem mnenju bi Srbija dobila, da morajo banke v Srbijo vnašati kapital in financirati gospodarstvo in srbske državljane. A pri tem ni bil uspešen. Tega takrat v Srbiji ni smel nihče objaviti, le banjaluške Nezavisne novine in po mnenju Dragaša je postal srbski bančni sistem uničen.


				Branko Dragaš v svoji analizi ugotovi na podlagi javnih podatkov, da je šlo za še en balkanski bančni posel v režiji vzporednega mehanizma. (Foto: Posnetek zaslona- Komercialna banka)

Branko Dragaš v svoji analizi ugotovi na podlagi javnih podatkov, da je šlo za še en balkanski bančni posel v režiji vzporednega mehanizma. (Foto: Posnetek zaslona- Komercialna banka)

Kje je razlika 120 milijonov evrov?! Dragaš trdi, da bi morala NLB za Komercialno banko plačati najmanj 500 milijonov evrov, posel pa bil sklenjen le za 387 milijonov evrov!

Srbski ekonomist Branko Dragaš pa je tudi kritičen do kupnine, katero je NLB plačala Srbiji. Tako je kritičen do režima srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da so dovolili nakup NLB Komercialne banke. Tako je srbska država prodala svoj delež 83,23 odstotkov za 387,02 milijona evrov.

"Zgrožen sem nad lažmi režima. Komercijalno banko prodali le za 387,02 milijona evrov?!? Grozno! Pred tem je država od junija do decembra 2019 kupila 41,47 odstotka delnic EBRD in IFC za 260,8 milijona evrov. Osnovni matematični delež nam pove 41,47 : 260.800.000 = 83,23 : x, kar pomeni, da je x = 523.423.776 evrov. Država je morala prodati 83,23 odstotka delnic za - 523.423.776 evrov. Država je trdila, da je prodala ZA OKROG 500 milijonov evrov," je kritičen srbski ekonomist Dragaš.

Sprašuje se, kam je izginila razlika v višini 136.421.776 EUR. Po izjavi srbskega ministra za finance Siniše Malija bo država od obresti, ki jih bo NLB nakazal do zaključka transakcije, zaslužila dva odstotka na leto. A NLB po mnenju Dragaša tega denarja ni imela, da bi takrat Komercialno banko kupila po nizki prodajni ceni.

V svoji dolgoletni bančni karieri Dragaš se ni srečal s primerom takšne prodaje. Kritičen je tudi do pogodbe, s katero se je hvalil srbski minister za finance Siniša Mali.

Med drugim je bilo zapisano, da se 50-odstotkov dobička, doseženega v letu 2019, izplača srbski državi prek dividen, kar je zneslo 31 milijonov evrov. 

Komercialna banka je lani ustvarila rekordnih 74 milijonov evrov dobička. Sprašuje se, če se ne bi moralo izplačati 37 milijonov evrov in kam je spet izginilo šest milijonov evrov? Dragaš se le čudi, zakaj je vrh srbske politike dovolil podpisati takšno škodljivo pogodbo. 

Poleg tega je Dragaš ugotovil, da je srbska država prejela del dobička iz preteklih let v višini 26 milijonov evrov. Dragaš je v bilancah Komericalne banke ugotovil, da je nerazpojeni dobiček iz bilance stanja 77 milijonov evrov. Tako se čudi, zakaj je kupcu ostalo 56 milijonov evrov dobička, saj NLB tega dobička ni ustvarila in ji tudi ne bi smel pripadati.


				Srbski ekonomist in dolgoletni bančnik Branko Dragaš. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Srbski ekonomist in dolgoletni bančnik Branko Dragaš. (Foto: Posnetek zaslona-Youtube)

Dragaš se čudi, da bo NLB le v treh letih od nakupa Komercialne banke pokrila celotni znesek investicije! NLB bi morala plačati vsaj 478 milijonov evrov za nakup Komercialne banke!

Dolgoletni srbski bančnik Branko Dragaš razkriva, da je imela Komercialna banka skupne depozite podjetij in državljanov v višini 2,839 milijarde evrov, kapital banke pa je skupaj z dobičkom znašal v višini 77,01 milijona evrov. Pri tem se morajo upoštevati še rezerve v višini 157,261 milijona evrov pridemo do vrednosti 574,981 milijonov evrov. To pomeni, da so skupna finančna sredstva, s katerimi banka posluje, narasla na 3,414 milijarde evrov.

Komericalna banka je imela knjigovodski kapital v višini 574,981 milijonov evrov. Plačilo NLB bi moralo znašati za 83,23-odstotni delež 478,557 milijonov evrov. A je Nova ljubljanska banka plačala le nekaj več kot 387 milijonov evrov.

"Komercijalna banka ima v Srbiji 200 poslovalnic in 2744 zaposlenih? Koliko stane blagovna znamka KB? Tem našim nevednežem in škodljivcem na to ne pade na pamet," zapiše Dragaš.

Tako še razkrije, da se obresti na depozite v Komercialni banki gibljejo med 1,5 do 4-odstotkov (v povprečju 2,75-odstotkov. Obresti na posojila pa od 6,5 do 10,5 odstotkov oz. tehtane obresti znašajo - 8,5-odstotkov. Razlika v obrestih tako znaša 5,75-odstotkov. 

V primeru, da gre le 1,75-odstotkov na vse stroške banke, potem ima lahko banka letni dobiček zaradi visokih obrestnih mer na srbskem trgu nekajkrat višji dobiček kot v Sloveniji in višini štirih odstotkov na vsa zaposlena sredstva znaša ta dobiček kar 136 milijonov evrov letno.

Investicija NLB v Komercialno banko bi se povrnila v treh letih. Srbski ekonomist in dolgoletni bančnik Branko Dragaš ob koncu svoje analize poziva srbsko policijo in tožilstvo, da bi nemudoma morala pregledati prodajo največje državne banke v Srbiji.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 30. Nov 2023 at 07:24

0 ogledov

Snežič vrača Avdiću! Ddr. Rok Snežič vložil prijavo na policijo zaradi GROŽENJ AVDIĆA!
Ne mine dan v slovenskih osrednjih medijih, da ne bi bil ddr. Rok Snežič prva novica. Njegovi "najljubši" novinarski prijatelji iz Necenzuriranega so razkrili del sporočil, v katerih se je razkrila komunikacija med ddr. Rokom Snežičem, kraljem banan Izetom Rastoderjem in nekdanjim predsednikom vlade ter predsednikom Slovenske demokratske stranke Janezom Janšo o prodaji komercialne televizije Planet TV sedanjim madžarskim lastnikom. A tukaj je veliko bolj sporno, kako so se novinarji dokopali do kriptirane komunikacije. Zelo verjetno je, da je policija ali varnostni obveščevalni organi v eni izmed držav nekdanje skupne države, zelo verjetno BiH v eni izmed preiskovalnih akcij nekako vdrla oz. prestregla Snežičevo kriptirano komunikacijo. V tej zadevi gre za kršitev malo morje pravil o zasebnosti v komunikaciji. Zelo verjetno je, da uredništvo Necenzurirano razporira s celotno Snežičevo kriptirano komunikacijo. Danes Roki, Izet, Janez, jutri TI! Snežič pa je imel tudi bližnje srečanje po koncu sodne obravnave z bošnjaškim raziskovalnim novinarjem Avdo Avdićem. Zaradi izrečenih besed Snežiča o Martinu Krpanu, ki seka glave muslimanom pa je urgiralo celo bosansko veleposlaništvo. Snežič pa sedaj vrača udarec in se čuti ogroženega s strani bosanskega raziskovalnega novinarja Avdića. V nadaljevanju si lahko preberete zapisnik o sprejetju ustne kazenske ovadbe, ki jo je ddr. Rok Snežič podal zaradi groženj Avda Avdića.Luka Perš

Tue, 28. Nov 2023 at 19:07

1254 ogledov

Ddr. Rok Snežič vložil še zasebno tožbo proti Mojci Pašek Šetinc!
Ddr. Rok Snežič se spet pojavlja na naslovnicah slovenskih osrednjih medijev. Tokrat zaradi izjav "o Martinu Krpanu in sekanju muslimanskih glav" namenjena bošnjaškemu raziskovalnemu novinarju Avdu Avdiću. Le tega ddr. Snežič zasebno toži pred mariborskim okrožnim sodiščem zaradi novinarskih člankov. Osrednji mediji pa so tudi poročali, da želi Nova univerza odvzeti doktorat Snežiču, le ta pa je tudi proti njim napovedal uvedbo pravnih sankcij. V našem mediju smo že poročali, da je ddr.Rok Snežič vložil naznanilo suma zaradi kaznivih dejanj proti samostojni poslanki DZ Mojci Pašek Šetinc. Sedaj pa je proti njej vložil še zasebno tožbo. Luka Perš

Wed, 22. Nov 2023 at 23:29

2754 ogledov

Zadeva Ranis Smajlović: Ali se morebiti osebno poznajo družina sodnice Klaudije Bertjeri in družina Hisenaj?!
V našem mediju zelo radi tvegamo in si upamo predstaviti druge plati zgodb, ki jo vam zamolčijo osrednji mediji. Ena izmed takih zgodb je tudi zgodba o Ranisu Smajloviću. Pred leti ga je večina dominantnih medijev na Balkanu obtoževala ugrabitve otrok. Vsaj tako je zgodbo predstavljala njegova sedaj že nekdanja partnerica Dijana Hisenaj (sedaj Dimevski, po naših podatkih poročena iz koristi, za to naj bi prejela 20.000 eur). A vse kaže, da je zgodbo v resnici popolnoma drugačna.V naših člankih z naslovom [DOKUMENTI] Sodna sramota v primeru Ranisa Smajlovića! Zakaj Ranis Smajlović ni ugrabitelj, ampak REŠITELJ svojih otrok! in [DOKUMENTI] Razkrivamo sporno ravnanje švicarskih neodvisnih institucij v zadevi Smajlović! smo tudi s pomočjo dokumentov razkrili, da je v predstavljeni zgodbi v osrednjih medijih malo morje lukenj. Da gre za še en sodni konstrukt proti nedolžnemu posamezniku v naši državi. Ranisa Smajloviča v njegovi zadevi podpira tudi javno dekan njegove fakultete dr. Mitja Steinbacher. (Foto: Posnetek zaslona-Katališki inštitut)Smajloviča podpira tudi dekan njegove fakultete dr. Mitja Steinbacher.Smajlovića pa je zadeva tako motivirala, da se je vpisal na študij prava na Fakulteti za pravo in ekonomijo v Ljubljani le zato, da dokaže svojo nedolžnost. V njegovo nedolžnost verjeme med drugim tudi dekan fakultete Mitja Steinbacher. Še več, dekan omenjene fakultete ter študentje mu tako zaupajo, da je Ranis Smajlović tudi predsednik študentskega sveta na fakulteti ter tudi član senata. Omenjeni primer pa bo Smajlović opisal tudi v svojem magistrskem delu saj trenutno že zaključuje magistrski študij, prvi letnik magisterija pa je zaključil z povprečjem ocen 9.6, kar je znak izjemne nadarjenosti za pravo.Dekan Fakultete Steinbacher je v podporo Smajloviču podal tudi izjavo, citiram “ Kar bi lahko povedal o našemu študentu Ranisu Smajloviću, ki je že magister po izobrazbi. Mi smo zelo veseli, da je prišel k nam iz večih razlogov. Prvič osnovni razlog je nakako meni tudi kot dekanu to da navdihuje in si želimo takšnih študentov. Gospod Ranis je izredno samoiniciativen zelo veliko je že zdaj v zelo kratkem času praktično zoorganiziral ekipo študentov, tako da so zelo usklajeni, zelo dobro žilico ima za te stvari. Je tudi predsednik študentskega sveta in tudi predstavnik študentov na senatu fakultete, v začetku študentskega leta 22/23 je bil v to funkcijo izvoljen s strani študentov. Na fakulteti imamo dva predstavnika študentov na senatu in eden od njih je g. Ranis, to je kar se formalnega tiče. Ima veliko zaupanja, veliko spoštovanja do fakultete, imamo zelo profesionalen odnos z njim. Veliko pomaga in je na nek način administrativno prisoten pri delovanju fakultete, praktično bi kar veliko manjkalo, če ga nebi bilo oziroma smo z njim veliko pridobili kot organizacijsko. Ob tem seveda želim čimbolj plodno delo z objavo zgodbe, da bi pripeljal zgodbo med ljudi, to izkušnjo, ki priča na nek način o karakterju g. Ranisa. Gre za neutrudnega borca za resnico in pravico, tako da iz tega vidika ima vso mojo podporo, mojo osebno in ostalih kolegov. Veselim se tudi nadaljevanja njegovega študija, to kar je že zdaj nekako zbral ter globina pravnih vsebin, ki jih razume, priča o tem, da je že zdaj zelo pravno podkovan, vešč pravnih norm, tako, da verjamem, da bo šel do konca po eni strani. Po drugi strani pa, da bo zelo uspešno zaključil študij na naši fakulteti z možnostjo nadaljevanja na doktorat. Profesorji so zelo zadovoljni z njim v pogovorih vedno naletim na to, kako teče delo z študenti in praktično ni pogovora kjer nebi nek delček prispeval g.Ranis. Smo zelo veseli, da ga imamo. Želim mu veliko uspeha in vse dobro.”Sodnica Klavdija Bercieri in Diana Hisenaj. (Foto: Posnetek zaslona Google Proreader, Kurir Facebook)Ali sta družini sodnice Klaudije Bercieri in Dijane Hisenaj (Dimevski) družinski znanci?Že nekaj časa je zelo napeto vzdušje med okrožno sodnico Klaudijo Bercieri in Ranisom Smajlovićem. Sedaj pa so v naše uredništvo prišle zanimive informacije o sodnici Klaudiji Bercieri. Okrožna sodnica je postala leta 2019. V preteklosti je tudi večkrat oprostila domnevna kazniva dejanja osumljence obtožene pedofilije in posilstva. Nekaj njenih sodb pa je na višjem sodišču v Ljubljani razveljavil višji sodnik Mokorel. Med njimi je tudi razveljavil njeno odločitev v primeru Smajlović. Z objavo naših dveh člankov pa so v naše uredništvo prišle informacije (javno objavljene na svetovnem spletu) o morebitnem družinskem poznanstvu med družinskimi člani sodnice Bercieri in nekdanje partnerke Ranisa Smajlovića Dijane Hisenaj. Mož sodnice Bercieri se piše Ibiši in bi naj bil dober znanec očeta Dijane Hisenaj. Ibiši je tudi aktiven kot trener na Košarkarski zvezi Slovenije ter trener KK Litija. Tako predhodniki Ibišija in Hisenaj izvirajo iz kosovske Mitrovice, trenutno pa obe družini prebivata v Zasavju in okolici. Višje sodišče je med drugim primer Smajlović v ponovno sojenje vrnilo zaradi nepopolno ugotovljenega dejanskega stanja in napačne uporabe materialnega prava. Višje sodišče je razveljavilo sodbo Bercirijeve zaradi dejstva, ker je v prvotni sodbi prvostopenjskega sodišča postavila pogoj, ki v kazenskem materialnem pravu za očitano kaznivo dejanje ne obstaja. Si je sodnica dovolila nezakonito šititi pravo? Višje sodišče pa tudi zahteva, da Bercirerieva popravi svojo napako. S tem pa ji je na nek način Višje sodišče dalo zaušnico na njeno prvotno odločitev. Za tako nestrokovno delo lahko rečemo samo “sramota za našo pravno državo”.Foto: Prava.siAli sta uslužbenka CSD Adisa Mujčinovič in policistka PP Zagorje Nives Likar izdajali tajne podatke in zahtevali podkupnino?!Iz spisa zadeve pa je možno razbrati, da je delavka CSD Zagorje Adisa Mujčinović izdajala tajne podatke Ranisu Smajloviću v zvezi z njegovim postopkom. Podatke, ki jih je sama imela so poleg nje poznali še sodišče v Trbovljah in sodni izvršitelj iz Kopra Tadej Poljak. Ob tem pa je z različnimi nasveti Smajloviću pomagala tudi policistka PP Zagorje Nives Likar. Likarjevi je Smajlović zaupal tajno informacijo glede izvršitelja, kar je tudi priznala na sodišču. Obe omenjeni sta mu dejali, da bo zaradi dejanja, ker je skril svoje otroke v tujino plačal le 500 evrov kazni, nato pa bo lahko zadevo reševal naprej na družinskem sodišču. Likarjeva pa mu je tudi pomagala na način, da je Smajloviču javljala, kdaj policijskih patrulj na določenih cestnih odsekih od Zagorja do meje s hrvaško ni. Za svoje dejanje pa je zahtevala tudi »plačilo za tveganje«, zaradi česar je bila tudi zaslišana pri načelniku PP Zagorje. Glede plačila pa je Likarjeva Smajlivića vprašala pred njegovimi kolegi pred Sparom v Zagorju, takrat mu je Likarjeva tudi dejala » Ne bom te klicala, ampak ti bom povedala vse, kar se dogaja ko se vidiva zunaj.« Za Adiso Mujčinović pa smo v naših preteklih člankih že razkrili, da je bila v preteklosti tudi dolgoletna družinska kolegica oz. znanka Smajlovićevih. Po vseh teh dogodkih pa sta si Liukarjeva ter Mujčinovičeva dovolili tudi lažno pričati, preurejati uradne zaznamke ter zavajati tožilstvo in sodstvo z lažnimi podatki. Smajlovič ju je na zaslišanju razkrinkal ter sodnici naznanil vsa kazniva dejanja. Se je državno tožilstvo lotilo pregona Likarjeve in Mujčinovičeve? V pravni državi bi že odgovarjali za svoja dejanja, Smajlović pa bo zahteval prevzem odgovornosti za kriminalna dejanja uradnih oseb.Zaradi omenjene zadeve Smajlovič očita tako Likarjevi in Mujčinovićevi ter tudi sodišču, da je bil z njune strani napeljan k izvedbi kaznivega dejanja po 190, členu KZ-1, kar se lahko tudi razbere iz sodnega spisa. Po kazenskem procesnem pravu pa velja pravilo, da kdor je bil napeljan na kaznivo dejanje NI KRIV.Foto: Prava.siTudi odločba Urada Varaha človekovih pravic pritrjuje predlaganim dokazom Ranisa SmajlovićaOb koncu članka prilagamo še del odločbe z Urada Varuha človekovih pravic. V tem dokumentu boste z lahkoto razbrali, da ima v celotni zadevi Ranis Smajlović prav in je bil resnična žrtev dela zaposlenih vrst iz slovenskega sodstva, tožilstva, policije, centrov za socialno delo ter nekaterih švicarskih institucij. Foto: Bralec Prava.si.Luka Perš

Wed, 8. Nov 2023 at 13:37

3158 ogledov

Ddr. Rok Snežič vložil ovadbo proti Mojci Pašek Šetinc!
Objavljamo celotno besedilo vloženega naznanila suma kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja poslanke DZ Mojce Pašek Šetinc, ki jo je proti njej vložil ddr. Rok Snežič. Pravna sredstva proti Šetinc Pašek pa je napovedal tudi Boris Tomašič, direktor medijskih hiš, ki jih preiskuje komisija pod vodstvom Pašek Šetinc.Osrednji mediji so za trenutek vladne afere pustili na miru in se spet lotili financiranje nekaterih medijev, ki več ali manj niso kritični do Slovenske demokratske stranke (SDS). So pa toliko bolj kritični do predstavnikov tranzicijske levice. Že v prejšnjem mandatu je bila preiskovalna komisija, ki se je ukvarjala s financiranjem le teh in povezanosti s SDS. Delo prejšnje komisije pa z ustanovljeno preiskovalno komisijo o isti problematiki nadaljuje izključena poslanka Gibanje Svoboda Mojca Pašek Šetinc. Le ta je kot predsednica preiskovalne komisije slovenski javnosti na novinarski konferenci predstavila 200- stransko vmesno poročilo, ki nakazuje na sume vzporednega financiranja stranke SDS. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tvVendar vse kaže, da tudi napadena stran ne bo stala križem rok. Preiskovalna komisija pod vodstvom Paškove je preiskovala predvsem medijska podjetja, kjer je direktor (eden izmed večjih lastnikov) Boris Tomašič, znan po vodenju oddaje Kdo vam laže. Kot je večkrat obljubil javno, bo za zaščito svojega imena in podjetja proti Šetinc Pašek vložil vsa pravna sredstva. V članku z naslovom [Video] Janša nastavil ogledalo novinarjem POP TV so zapisali sledeče:"Poročilo prav tako navaja domnevno financiranje medijev blizu stranke SDS iz javnih sredstev, namenjenih vodenju državnozborske volilne kampanje leta 2022. Koliko je resnice v tem, je pojasnil direktor Nove hiše d.o.o. Boris Tomašič, ki je poudaril, da se nanj doslej preiskovalna komisija z vprašanji ni obrnila, “lahko si predstavljate, kako temeljita preiskava je, da o morebitnih oziroma bom konkreten, o izmišljenih očitkih ne vprašaš najbolj odgovorne osebe v podjetju”. Vprašanje, ali bo Tomašič sploh povabljen na zasedanje preiskovalne komisije, ostaja, sam pa je že večkrat povedal, da se bo vabilu z veseljem odzval, saj, kot pravi, “bi potem zelo hitro razčistili stvari in ugotovili, da gre za navaden politični konkstrukt z namenom diskreditacije določene politične stranke kot tudi skupine medijev, ki je kritična do aktualne oblasti”.Foto: Tvit Luka PeršRok Snežič vložil ovadbo proti Mojci Pašek Šetinc! Kako bo ukrepalo Specializirano državno tožilstvo?!Med tiskovno konferenco pa je predsednica komisije Mojca Pašek Šetinc večkrat obtožila in podajala vpletenost v sume kaznivih dejanj znanega davčnega strokovnjaka ddr. Roka Snežiča, znanca predsednika SDS Janeza Janša in simpatizerja omenjene stranke.Ddr. Rok Snežič zdaj že izključeni poslanki Gibanje Svoboda in kmalu tudi nekdanji predsednici omenjene komisije očita, da je s svojimi dejanji zelo verjetno kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, zlorabe osebnih podatkov, nevestno delo v službi. Snežič je naznanilo suma podal na specializirano državno tožilstvo, točneje na Oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili. Ob koncu svoje ovadbe zahteva od tožilstva, da ga o postopku redno obveščajo,Potrdilo o nekaznovanosti ddr. Roka Snežiča v Bosni in Hercegovini. (Foto: bralec Prava.si)Potrdilo o kazenskih evidencah ddr. Roka Snežiča v Sloveniji. (Foto: Bralec Prava.si)Spodaj si lahko preberete celotno ovadbo ddr. Roka Snežiča proti poslanki DZ Mojci Pašek Šetinc:Specializirano državno tožilstvoOddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastiliTrg PF 131000 LjubljanaDdr. Rok SnežičFesa 26a6430 Piran(naslov za vročanje: Koroška cesta 221, 2351 Kamnica)Datum 08.11.2023Zadeva: Naznanilo suma kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, zlorabe osebnih podatkov, nevestno delo v službiPodpisani ddr. Rok Snežič, univ. dipl. prav. Naznanjam sume storitve kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, prekoračitev pooblastil, nevestno delo v službi, zlorabe osebnih podatkov in kaznivo dejanje obrekovanje.Dne 7.11. 2023 je ga. Mojca Pašek Šetinc kot predsednica preiskovalne komisije o ugotavljanju politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij, zaradi domnevnega nezakonitega financiranja političnih strank na javnih konferenci za medije navedla » četrti primer smo zajeli še iz prejšnje preiskovalne komisije. Gre za primer Roka Snežiča in njegovih komplicev, predvsem in pretežno bosanskih državljanov, kjer se je na več primerih izrisala zelo podobna shema nekega finančnega mehanizma, ki bi mu lahko kar mirno rekli pralnica denarja.«Več kot očitno je ga. Pašek hudo zlorabila svoj položaj in dano pooblastilo državnega zbora saj je v nasprotju z 93. členom Ustave Republike Slovenije, ki določa: » državni zbor odredi preiskavo o zadevah javnega pomena« ; vodila preiskavo zoper mene Roka Snežiča, ki nisem ne politik ne član nobene politične stranke niti javni funkcionar, niti javni uslužbenec niti prejemnik kakršnih koli sredstev iz proračuna. Po Ustavi Republike Slovenije lahko predsednica parlamentarne komisije vodi preiskavo o zadevah javnega pomena. Moje poslovanje v tujini kot je navedla ga. Pašek z bosanskimi državljani pa ni zadeva javnega pomena in je z preiskavo mojih poslov v tujini z mojimi poslovnimi partnerji grobo zlorabila svoj položaj v namene svoje politične stranke in zbirala moje osebne podatke in moje poslovanje z namenom zlorabe le teh v strankarsko korist in svojo osebno korist.Po njenih navedbah na tiskovni konferenci je pridobivala moje osebne podatke v nasprotju z Zakonom ( kaznivo dejanje zloraba osebnih podatkov). Zavajajoče in lažno je navedla, da sem bil jaz prokurist podjetja gospoda Stanislava Petka, ki je sodeloval pri prvem ustanovnem lastništvu podjetja Nova24TV.si... Jaz osebno ne poznam nobenega Stanislava Petka, kaj šele, da bi bil prokurist kakšnega njegovega podjetja (kaznivo dejanje žaljive obdolžitve). To navedbo je podala z namenom obrekovanja, da bi lahko upravičila nezakonita pridobivanja mojih osebnih podatkov in preiskovanja mojih poslov v tujini s tujimi državljani.Ga. Pašek je v izjavi za javnost navedla, da gre za primer Roka Snežiča in njegovih komplicov, kar bi mu lahko kar mirno rekla pralnica denarja. Tudi s tem je storila kaznivo dejanje obrekovanja za kar je predpisana kazen do 2. let zapora in gre za hud sovražni govor, za kar bom podal zasebno kazensko tožbo.Tožilstvu prilagam potrdilo o nekaznovanju v Republiki Sloveniji in potrdilo iz Bosne in Hercegovine (BiH) o nekaznovanju in da se v BiH zoper mene ne vodi noben kazenski postopek. Tožilstvo pozivam, da ukrepa v skladu s svojimi pooblastili in osebo z posebnimi pooblastili obtoži za ugotovljena kazniva dejanja. Prosim, da me o poteku postopka obveščate!Lep pozdrav, ddr. Rok Snežič, univ, dipl. prav.Luka Perš

Thu, 2. Nov 2023 at 11:59

2035 ogledov

Spoštovani bralci, predstavljamo nadaljevanje Ilonike nadebudnega slovenskega pisatelja Domna Mezga!
Oktobra je po več kot treh letih izšel 2. del fantazijske sage z naslovom Ilonika, Saga o cesarju Feliksu. Prvi del je namenjen predstavitvi fantazijskega sveta, ki se imenuje “dežele”. Glavna oseba je cesar Feliks, prozno delo pa edinstveno zlasti s slogovnega vidika in kompleksne gradnje domišljijskega sveta. Že v začetku prvega dela, se novi vladar odpravi na pot iskanja smisla življenja in sreče, kar pa v 2. delu pride še bolj do izraza. Če v prvem delu Feliks išče smisel v pijači, bogastvu in ljubezni, v drugem obudi prastaro nebeško umetnost, to je letenje.V ta namen mu dvorni rokodelec izdela posebna krila. In ko niti v letenju ne najde smisla, odide k staremu alkimistu, od katerega si nadeja čudežni napoj za srečo. Alkimist ga razočara, rekoč da je kaj takšnega nezmožen zvariti, mu pa priporoči, da za nasvet povpraša katerega izmed pokojnih, ki so mu bili času življenja blizu. Feliks ponoči odide v cesarske grobnice na grob pokojne matere in z rotenjem duha pokojnice prelomi pradavno postavo ter prikliče nečiste sile podzemlja …Kratek odlomek“Spet se je ozrl skozi razpoko na desni, da bi pozabil na skelet. Na vratu je začutil okostnjakovo zobovje. Zagrizlo se je v kožo. Za režo se mu je posmehovala še ena lobanja in bolščala vanj s praznimi očesnimi jamicami. Počutil se je kot poganski despot po pogrebu, ki so ga v sarkofag položili skupaj z ženo. “Piiiiik, piiiiik, piiiiik …,” je začelo kapljati na njegovo čelo. Kapljice so udarjale kot kamenje in se razblinjale v pršec. Najbrž so nastale zavoljo vlage, ki je je bilo vsepovsod polno. Kosi oblačil so bili vlažni, tlakovci pa spolzki kot led. Pred vhodom v grobnico se je razleglo pritajeno renčanje in sikanje, da je od groze ledenela kri. Odsev, odsvit pojemajočih plamenov je dal rdečkast pridih. Na nasprotnem zidu sobane se je izrisala podolgovata senca, nedvomno daljša, kot bi bila, če bi bila človeška. Feliks je zamižal in skušal vse skupaj odmisliti, a ga je pritajeno, srhljivo škripanje neusmiljeno opominjalo, da je Tisto nekaj že vstopilo v grobnico. Bili so koraki. Niso bili človeški. Spremljal jih je neznosen, ušesa parajoč zvok, mešanica konjskega topota in praskanja orjaških ptičjih krempljev. “Piiiik, piiiik, piiiik,” je udarjalo po Feliksovem čelu kot po nakovalu … Ni si upal niti trzniti … Zadržal je dih … Strah ga je povsem omrtvičil …”Kje naročiti knjigo?Dobra knjiga, Luka Erceg s.p.,Panonska ulica 6, 2000 Maribor,GSM: 051/696-381 Mail: luka.erceg@gmail.comKnjiga bo kmalu na voljo tudi v spletni trgovini: www.dobraknjiga.euBesedilo uredil Luka Perš

Tue, 31. Oct 2023 at 09:09

23880 ogledov

Izpoved žvižgača: "Zmagovalec bo na koncu Jamnik&Co, ki so bili na vrhu itak tudi že prej. Elektro mafija bo dosegla svoje!"
Znani slovenski raziskovalni novinar Bojan Požar velikokrat na družbenem omrežju X razkriva v takoimenovani svoji rubriki "Mi pišejo" veliko zanimivih informacij iz gospodarskega, političnega, zdravstvenega, kmetijskega in lokalnega področja. Tudi v našem mediju že nekaj časa sodelujemo z žvižgačem, ki je velja za odličnega poznavalca akterjev na električnem trgu v Sloveniji. Tako nam je razkril v članku z naslovom Ekskluzivno razkrivamo, kako hoče Robert Golob preko Zakona o oskrbi z električno energijo izvesti privatizacijo GEN-I! z dne 17. aprila 2022 kako in na kakšen način se bo zgodila privatizacija državnih deležev v energetiki. Vse kaže, da se ta scenarij sedaj tudi uresničuje, ko želi trenutna vlada pod vodstvom dr. Roberta Goloba s 185-milijonsko dokopatizacijo poplačati "male delničarje", kot sta tranzicijska bogataša Otmar Zorn in Igor Lah. Kot je sklepati iz njegovega mnenja, je takoimenovana "elektromafija" v Sloveniji pod sedanjo vlado dosegla vse ključne cilje, da bo v imenu "tujega ali domačega" lastnika zavladala brez nadzora države. Že v našem članku z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?! je razkril sledeče: "Takšnih težav v GEN-u očitno nimajo, njihova kombinacije "strokovne odličnosti na vseh področjih" in hkrati zadovoljevanje politike, jih je dolgo ohranjala "pod radarjem." Internacionalizacija poslovanja preko hčerinskih družb jim omogoča marsikaj in zakriva vse kar si želijo. Vedeti moraš, da se glavnina "finančnih transferjev za zasebne žepe" akterjev v resnici ne dogaja v GEN-I ali hčerinskih podjetjih, ampak pri in preko njihovih običajnih (fiktivnih) posrednikih, ki niso lastniško povezani) poslovnih partnerjih oz. kupcih in prodajalcih elektrike tako na Balkanu kot ostalih državah EU!!!", pa nam je razkril odličen poznavalec elektro trga v Sloveniji." Spodaj si lahko preberete njegovo mnenje o aktualnih političnih zadevah. Če se z njegovo oceno stanja v državi strinjate ali ne, je vaša odločitev.Od ponovnega vstopa dr. Roberta Goloba v državno politiko ne utihnejo govorice, da je edini cilj nekdanjega dolgoletnega predsednika uprave GEN-I privatizacija državne energetike. To namero nakazuje tudi odločitev trenutne Golobove vlade, da želijo s 185-milijonsko dokapitalizacijo iztisniti male delničarje iz petih slovenskih elektro distributerjev. Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv.Med zmagovalci se omenjata tranzicijska bogataša Igor Lah in Otmar Zorn. Že ob koncu lanskega leta so v spletnem mediju Nova24tv napisali članek z naslovom Veliki posli “mladih fantov”: Se z Jamnikovim imenovanjem v upravo SID banke pripravlja podlaga za privatizacijo energetike? z dne 24.12.2022. V njem so opisali, da bi ključno poteze v privatizaciji slovenske energetike potekale preko SID banke pod vodstvom Boruta Jamnika, "grobarja slovenskega gospodarstva" kot so ga označili v Slovenskih novicah v letu 2016.Foto: Posnetek zaslona- Slovenske novice Da niso vsa namigovanja s trte zvita priča tudi zadnje razkritje dolgoletnega novinarja in urednika Informativnega programa na Planet TV Mirka Mayerja. Le ta je zapisal, da ima sedanji šef GEN-I Maks Helbl nalogo, da čim prej uspe združitev trgovalnih delov med Holdingom slovenskih elektrarn (HSE) in GEN-I. Po besedah Mayerja pa temu ostro nasprotuje Golobova poročna priča in dolgoletni sopotnik aktualnega predsednika vlade Tomaž Štrokelj. Omenja še predsednika uprave GEN Dejana Paravana, ki je za Goloba pripravljen izpolniti vse želje. Zato si pozorno preberite izpoved našega žvižgača. Po našem mnenju je njegovo mnenje lepo zaokrožilo vso aktualno dogajanje tako v slovenski energetiki kot na političnem-gospodarskem-finančnem parketu v naši državi.Foto: Mirko Mayer družbeno omrežje X.IZPOVED ŽVIŽGAČA"Mislim, da je vse skupaj zelo zelo slaba komedija. Zmagovalec bo na koncu Jamnik&Co, ki so bili na vrhu itak tudi že prej. Elektro mafija bo dosegla svoje, saj je SODO d.o.o. že v lasti ELES d.d., le še pripojitev izvedejo - MERVAR je car, saj je uspel z obljubami, ki jih ne izpolni do sedaj uspešno nategoval vse politične opcije.Pet elektro distribucij bo udruženo v dve veliki. Vmes si bodo prijateljčki razdelili EUR-e za odkup manjšinskih deležev pri elekteooperaterjih. Sedaj se vodstva in administracija sedanjih elekteodistriibucij ukvarja le še kje bodo našli službo in kam se bodo inštalkrali, saj bo veliko lokalnih elektro šerifov z združitvijo zares odpadlo. Podobno je pri njihovih lokalnih dobaviteljih... Ko bo projekt zakljičen, bo nastal problem spoštovanja EU direktiv, 100% državnega lastništva le te in seveda EU pravil svobodnega trga pri distribuciji elekteične energije...in evo nove privatizacije in vstopanja "tujcev" v lastništvo...Absolutni zmagovalci so pa trenuno gradbeniki za nizke gradnje in koncesionarji za ceste in vodotoke, ter posledično HAN in Bratuškova, ki so jima poplave v roke in žepe položile nenadejane miljone €, težke milijone.Z planirano gradnjo velikih polj sončnih in veternih elektrarn bodo prišli na vrsto poleg gradbenikov tudi drugi izvajalci montažnih del. Čaka jih nekaj 100 mio EUR v nekaj letih, kar je za SLO razmere ogromno.Šarec se nekaj trudi nagrabiti pa mu gre bolj slabo od rok, saj ni material za to. Ostali politično neuki fantje in dekleta svobode in levice v vladi in ministrstvih ne znajo, nimajo pojma ne za normalno funkcioniranje ministrstev, še manj znajo nagrabiti zase.Na koncu bomo vsi ploskali Boštjančiču, ki mnogo stvari preprosto ne razume. Je pa edini, ki se očitno zaveda, da ne zna in zato ni "počistil" nikogar iz delovnih ekip na finančnem ministrstvu, ki kjub vsemu funkcionira ali vsaj za silo funkcionira. Če bi ravnal enako kot ostali junaki po ministrstvih, bi bil polom itak takojšnji.Foto: Prava.siSkrb vzbujajoča je tišina okoli gospodarskega ministrstva, kjer se verjetno dogaja veliko, a na sofisticiran način in stran od medijev, HAN je itak lisjak. SD je ugotovila, da ji v resnici vse skupaj izredno ustreza, saj je ekonomska moč v resnici popolnoma nazaj v rokah njihovih ljudi, tudi če na ven izgleda, da so pripadniki ali podporniki drugih strank na levici.Kako bo Slovenija prilezla ven iz tega, glede na nezainteresiranost, naivnost in apatičnost ljudi (z izjemo aktivnih maloštevilnih twiterašev) ne ve nihče. Morda bo triger za spremembe popolni polom, ki nas vse čaka z elektriko in novim načinom obračunavanja omrežnin, ki prihaja. Prepričan pa sem, da bo večina odjemalcev elektrike v vsakem primeru še jokala.Kako bomo ponovno zagnali proizvodnjo v gospodarstvu, ki se je na mnogih področjih praktično ustavila (pa to nihče ne problematizira) je zgodba zase. Sicer po naravi nisem pesimist ampak me za vse skupaj resnično skrbi, saj se nihče od sposobnih nima volje izpostaviti in udariti po mizi, da bi se kaj sprememnilo. Da o slovenskem sodstvu sploh ne govorim, saj se dogajajo na Vrhovnem sodišču RS in vrhu sodstva prave strokovne komedije, pa za to nihče ne ve, pa je.Foto: Prava.siAli obstaja nova ali desna ali sredinska stranka, ki lahko prevzame oblast? Verjetno ja. Ampak ali imajo ljudi, ali imajo voljo, da bodo vso to blato, ki ga je nanesll skidali iz vse javne uprave?Odstraniti tisto blato na Koroškem z lopatami je bila šala, to pa ne vem..."Besedilo uredil Luka Perš
Teme
Izginilo 120 milijonov evrov Branko Dragaš Komercialna banka nlb bančni kriminal Laura Codrua Kovesi Operacija Familia

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Srbski bančnik Branko Dragaš: "Kam je izginilo vsaj 100 MILIJONOV EVROV KUPNINE NLB za nakup KOMERCIALNE BANKE!!!