Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
Dosje Franc Cipot: Tešanovski "ZOKI" in član stranke SD Goran Miloševič "UGRABILA" z javnim denarjem podjetje MENSANA!
Nekdanji dolgoletni direktor podjetja Cerop Franc Cipot se želi vrniti nazaj na prestol župana v svoji občini Moravske Toplice. Vendar se je Cipot zapletel v kar nekaj neprijetnih in spornih zadev v preteklosti.
prava .
Slovenija

Četrtek, 17. November 2022 ob 15:28

Odpri galerijo

Franc Cipot, podjetje Mensana in Goran Miloševič. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook, Mensana)

Ena najbolj spornih zgodb v Prekmurju v preteklih letih je ustanovitev in upravljanje z (javnim) podjetjem Mensana, medgeneracijsko središče. V osrednjih vlogah sta blestela nekdanji direktor Ceropa ter občine Moravske Toplice Franc Cipot in murskosoboški kader Socialnih demokratov Goran Miloševič. Ob pogledu na Miloševičevo hobotnico socialnih podjetij pa ga lahko mirne duše oklicamo za Državljana Kane socialnega podjetništva. Franc Cipot opravlja v Mensani naloge prokurista, Miloševič pa je direktor Zavoda Mensana, ki ga je ustanovila podjetje Mensana. Le Zavod Mensana je od leta 2018 do sedaj prejel več kot 650 tisoč evrov javnega denarja. Franc Cipot pa je bil kot prvi v Sloveniji obsojen za zlorabo evropskih sredstev, a sodba še ni pravnomočna. Poleg tega Cipot obvladuje še podjetje Grede Tešanovci in Ograček, hčerinsko družbo podjetja Cerop. Ob tem se lahko vprašajo volilci občin Moravske Toplice, ali si Franc Cipot res zasluži funkcijo župana, da bo zakonito upravljal z javnim denarjem enega izmed slovenskih "turističnih biserov."

Na županski prestol v občini Moravske Toplice se hoče ponovno zavihteti nekdanji župan občine Franc Cipot. Občino Moravske Toplice je vodil od ustanovitve občine pa vse do leta 2010, ko je prevzel podjetje Cerop (Center za ravnanje z odpadki Puconci). Ustanoviteljice podjetja so bile pomurske občine. Tokrat kandidira kot neodvisni kandidat za župana, s svojo listo Gremo naprej- Neodvisna lista Franca Cipota pa za občinski svet slovenskega "turističnega bisera" . Vendar Cipotova preteklosti niti malo ni nedolžna.

Letos julija so slovenski mediji poročali o prvi obsodbi na slovenskih sodiščih zaradi zlorabe evropskih sredstev. V glavni vlogi sta se znašli podjetji Rea Solar in Ograček, hčerinska družba Ceropa. Direktor hčerinske družbe Cerop-a je bil nihče drug kot Franc Cipot. Šlo pa je za oškodovanje evropskih sredstev v višini malce več kot 30 tisoč evrov.


				Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik.

Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik.

V časopisu Dnevnik so dne 8. avgusta 2022 zapisali sledeče:

Okrajno sodišče v Mariboru je v začetku julija izreklo sodbo, za katero je prvo obtožnico spisalo evropsko javno tožilstvo v Sloveniji. Vsi trije obtoženi – dve fizični in ena pravna oseba – so bili spoznani za krive poskusa goljufije v škodo proračuna EU oziroma poskusa oškodovanja evropskih sredstev. Gre za družbo Ograček, hčerinsko družbo javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci (Cerop), in njenega direktorja Franca Cipota ter družbo Rea Solar, ki postavlja sončne elektrarne, in njenega direktorja Igorja Zemljiča. Cipot in Zemljič sta pri gradnji sončne elektrarne prek javnega razpisa ministrstva za infrastrukturo leta 2019 poskušala z lažno dokumentacijo pridobiti evropska sredstva. Projekt postavitve sončne elektrarne je namreč financiral kohezijski sklad EU.

Sodba še vedno ni pravnomočna, Cipot in akterji pa so zanikali nepravilnosti in napovedali pritožbo. Izvedeli pa smo tudi, da je oz. bo sodba razveljavljena in se bo celotni postopek pričel znova.

Franc Cipot se je na politično prizorišče hotel vrniti kot član stranke Gibanje Svoboda. Jasno so mu dali vedeti lokalni veljaki Svobode, da ga ne vidijo kot kandidata njihove stranke na lokalnih volitvah. Seveda se to Cipotu ni dopadlo.


				Franc Cipot stoji na levi strani ob bivši podpredsednici stranke Gibanje Svoboda Marti Kos. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Franc Cipot stoji na levi strani ob bivši podpredsednici stranke Gibanje Svoboda Marti Kos. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Kaj je naredil Cipot? Nekaj potrjenih kandidatov Svobode je vzel na svojo listo in napovedal samostojno župansko kandidaturo. Kolikor so moje informacije točne, je lokalni odbor Gibanje Svobode podal predlog, da se Cipota in ostale njegove podpornike izključi iz stranke Gibanje Svoboda. Komedija je tudi pri lokalnem odboru SD Moravske Toplice. Vodstvo odbora podpira kandidaturo sedanjega župana Alojza Glavača (SDS), medtem ko smo na družbenih omrežjih opazili, kako nekateri člani lokalnega odbora SD Moravske Toplice podpirajo kandidaturo Cipota.


				Lokalni mediji so v preteklosti kritično poročali o projektu Mensana in vodenja Ceropa pod vodstvom Franca Cipota. (Foto: Posnetek zaslona-Sobotainfo, Vestnik, Nataša Juhnov, Mediaspeed)			Lokalni mediji so v preteklosti kritično poročali o projektu Mensana in vodenja Ceropa pod vodstvom Franca Cipota. (Foto: Posnetek zaslona-Sobotainfo, Vestnik, Nataša Juhnov, Mediaspeed)

Mensana, mati vseh afer Franca Cipota!

Franc Cipot prihaja iz vasi Tešanovci blizu Moravskih Toplic. Tudi sam avtor pozna zelo dobro vas, saj ima tam svoje sorodnike. Kljub temu, da proti Cipotu osebno nima ničesar, si zaradi preteklih dejanj težko zasluži prestol na županskem mestu v Moravskih Toplicah. Občani Moravskih Toplic, trikrat premislite, ali si res Franc Cipot zasluži vašo podporo. Imate še tri druge kandidate, ki si veliko bolj zaslužijo vaš glas kot Cipot.

Poleg uradne nepravnomočne obsodbe zaradi spornega ravnanja z evropskimi sredstvi so do njegovega vodenja Ceropa bili kritični tudi na Računskem sodišču RS v letu 2021. Kljub določenim popravkom tako Ceropa kot občin ustanoviteljic je Računsko sodišče RS še vedno ugotovilo nekaj nepravilnosti.

Ena izmed odmevnejših ugotovitev računskega sodišča v reviziji, pa je bila povezana z nakupom in obnovo Medgeneracijskega središča Murska Sobota (Mensana), ki je predstavljala več kot 60 odstotkov vseh investicijskih vlaganj javnega podjetja od leta 2015 do 2018. Mensana, kot so ugotovili v reviziji, namreč ni namenjena izvajanju temeljne dejavnosti javnega podjetja Cerop, temveč pretežno tržni dejavnosti. 


				Podjetje Mensana ima vse kaže tudi težave pri poslovanju, saj ima bonitetna ocena 2-izredno tveganje. (Foto: Posnetek zaslona- E-bonitete)

Podjetje Mensana ima vse kaže tudi težave pri poslovanju, saj ima bonitetna ocena 2-izredno tveganje. (Foto: Posnetek zaslona- E-bonitete)

»Javno podjetje Cerop namreč ni bilo ustanovljeno za zagotavljanje najema prostorov za delovanje medgeneracijskih centrov ali socialnih podjetij, niti ni bilo predvideno, da bi te dejavnosti izvajalo javno podjetje Cerop samo, saj javno podjetje Cerop ni izvajalo nobenih državnih politik ali politik občin ustanoviteljic na tem področju,« so navedli državni revizorji v revizijskem poročilu. Vsled tega je bil Ceropu naložen popravljani ukrep, da pripravi analizo možnosti odprodaje premoženja, povezanega z Mensano.

To so sicer v Ceropu opravili, ravno tako pa so občinam navedli, da javno podjetje trenutno nima več nobenih finančnih obveznosti z investicijo v Mesano, zato odprodaja premoženja ni nujna. Po navedbah Ceropa namreč pretežni del Mensane najemajo gospodarski subjekti, ki so investirali v ureditev prostorov in zaposlitve, izvajajo pa dejavnosti v okviru vsebin medgeneracijskega središča.


				Sedanje lastništvo Mensane. (Foto: Posnetek zaslona-E-bonitete)			Sedanje lastništvo Mensane. (Foto: Posnetek zaslona-E-bonitete)

Kot je navedeno v porevizijskem poročilu, Cerop razume dejavnosti, ki se izvajajo v Mensani, kot vsebinsko nadgradnjo dejavnosti javnega podjetja Cerop.  Nezasedeni so sicer še trije poslovni prostori, ki jih je Cerop že v poslovnem načrtu za leto 2020 predvidel prodati in iz tega naslova pridobiti 286.900 evrov. Nezasedenih je tudi nekaj garažnih mest, ki jih nameravajo oddati v najem. A računsko sodišče vztraja pri svojem.

»Z navedb javnega podjetja Cerop v odzivnem poročilu zgolj dodatno izhaja, da stavba Medgeneracijskega središča Murska Sobota in dejavnosti, ki se tam izvajajo, niso namenjene izvajanju temeljne dejavnosti javnega podjetja Cerop, kar posledično ne more biti ustrezna utemeljitev za načrt javnega podjetja Cerop, da večine objekta Medgeneracijskega središča Murska Sobota ne proda,« je zapisano v porevizijskem poročilu. 

Računsko sodišče ravno tako meni, da sta analiza in načrt odprodaje premoženja v ključnih delih pomanjkljiva. Cerop namreč v prikazu ocene preostalega premoženja ni zajel ocenjene vrednosti deleža v družbi Mensana, niso omenjene in ovrednotene niti morebitne terjatve do Mensane. Prav tako niso zajeti obratovalni stroški po koncu leta 2020 in ali bodo prihodki zadostovali za njihovo kritje.

Državni revizorji se sprašujejo tudi, s katerimi sredstvi je Cerop v letu 2020 vrnil posojilo, ki ga je prvotno nameraval vračati do leta 2027. 

Zaradi dveh delno zadovoljivih ukrepov je računsko sodišče izdalo sklep, v katerem je navedeno, da so Cerop, občina Puconci in občine ustanoviteljice kršili obveznost dobrega poslovanja. 


				Goran Miloševič. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Goran Miloševič. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Naveza Franc Cipot in soboški kader Socialnih demokratov in državljan Kane socialnega podjetništva Goran Miloševič "ugrabila socialno podjetje" Mensana!

Ob ustanovitvi Mensane je pokojni dolgoletni novinar Boris Cipot v članku Rdeče pomursko omrežje socialnega podjetništva za revijo Reporter razgrnil vse sporne povezave med Cipotom in vidnimi lokalnimi predstavniki stranke Socialnih demokratov. Predvsem je blestela naveza Franc Cipot in dolgoletni vplivni murskosoboški član Socialnih demokratov Goran Miloševič. 

Socialno podjetje Mensana je še kot župan občine Moravske Toplice ustanovil Cipot. To se je zgodilo 5. februarja 2010. Iz občinskega proračuna pa so namenili nekaj več kot 130 tisoč evrov. Še več, manjši lastnik Mensane je bilo do 13. januarja 2016 tudi podjetje Finance svetovanje d.o.o, katerega lastnik in direktor je bil Franc Cipot. Poleg Cipotovega podjetja pa so bili še drugi manjši lastniki Zlatka Murtič, Kristjan Nedog in Katarina Bergles. Omenjeni so najverjetneje svoj delež v januarju 2016 prodali podjetju Cerop, ki ga je vodil Cipot. 

V Mensano pa je v letu 2016 vstopil z manjšinskim lastniškim deležem vstopil ZAVOD KORAK NAPREJ MURSKA SOBOTA, SO. P. v lastništvu Leje Cipot. Iz lastništva Mensane so izstopili v maju 2019.

Kdo so sedaj lastniki Mensane? Po javnih podatkih na spletni strani e-bonitete lastništvo Mensane sestavljajo Cerop (49-odstotni lastnik), Mozaik - društvo za socialno vključenost, socialno podjetje (25-odstotkov), Društvo Zeleni Rudnik (20-odstotkov) in Društvo za razvoj podeželja - POMELAJ - Vidékfejlesztési Egyesület - Pomelaj (6-odstotkov). Kdo so zastopniki omenjenih društev?

Društvo Mozaik sedaj vodi Lili Miloševič, žena vplivnega člana murskosoboške SD Gorana Miloševiča. Le ta pa je zgradil "imperij podjetij za socialno vključenost". Miloševič kot direktor zastopa Zavod Mensana d.o.o., Korenika Šalovci, Pribovina, Granar in Vrelec Murska Sobota. Večinsko lastniško zastopanost pa ima v Pribovini in je zastopnik Vrelec Murska Sobota. Poleg tega ima še lastno samostojno podjetje PROACT,SVETOVANJE ZA RAZVOJ. Miloševič pa je postal skupaj s Cipotom dobesedno murskosoboški Državljan Kane služenja javnega denarja na račun socialnega podjetništva. 

Temu tudi lahko potrjuje tudi dejstvo, da je Mensana znotraj svoje družbe ustanovila še Zavod Mensana Murska Sobota v letu 2018. Leta 2020 pa sta zavod lastniško prevzela Društvo Zeleni Rudnik (zastopnica Tanja Bagar) in Mozaik. Koliko javnih sredstev je do sedaj sta prejeli Mensana in Zavod Mensana? Po podatkih na spletni aplikaciji Erar sta do sedaj prejeli skupaj že 1.857.045 EUR. Zavod Mensna Murska Sobota pa je prejel večino sredstev (674.214,26 EUR) od leta 2018 do sedaj. Kdo zaseda direktorsko mesto Zavoda Mensana? Nihče drug kot Goran Miloševič, murskosoboški Državljan Kane socialnega podjetništva.


				Foto: Posnetek zaslona Reporter, Mediaspeed

Foto: Posnetek zaslona Reporter, Mediaspeed

Družinska naveza Miloševič-Cipot s pomočjo Socialnih demokratov poskrbela za ključne kadre vodenja Mensane! 

To pa ni edina povezava s člani stranke Socialnih demokratov. Javno podjetje Cerop je bil osrednji investitor v večgeneracijski center Mensana v Murski Soboti. V njem so zgradili šestnajst stanovanj. Posel je dobil Petričev Kolektor Koling, ne pa Pomgrad Stanka Polaniča. Kot so pisali v Reporterju je podjetje Franca Cipota opravljalo računovodske storitve za Polaničev Pomgrad.


				Podjetje Mensana je od leta 2010 do sedaj prejela že več kot milijon evrov javnega denarja. (Foto: Erar)			Podjetje Mensana je od leta 2010 do sedaj prejela že več kot milijon evrov javnega denarja. (Foto: Erar)

V času mandata Cerarjeve vlade je nadomestna poslanka SD postala Marija Bačič, tašča Gorana Miloševiča in sestra soproge Franca Cipota. Že takrat so v Reporterju pisali, da je dvojica Bačič-Miloševič odlično izkoriščala podporo svojih vladnih predstavnikov iz stranke Socialnih demokratov. Bačičeva je (bila) tudi predsednica društva Sožitje. Skupaj s Društva prijateljev mladine Murska Sobota bdijo nad projektom, kdo iz Prekmurja bo šel med šoloobveznimi otroci na poletne počitnice v hrvaško Baško. Bačičeva je bila tudi članica IO združenja Sožitje, njena hči Lila Miloševič pa je bila članica uredniškega odbora revije združenja Sožitje Naš zbornik.

"Približno so vse družbe partijsko-družinskega omrežja socialnega podjetništva v desetih letih od države prejele za dobrih deset milijonov evrov nepovratnega denarja," je v Reporterju zapisal Boris Cipot. Nič, lepo je biti član Socialnih demokratov, si misli murskosoboški državljan Kane socialnega podjetništva Goran Miloševič.


				Zavod Mensana, ki ga vodi direktor Goran Miloševič je od leta 2018 prejel že več kot 650 tisoč evrov. (Foto: Erar)			Zavod Mensana, ki ga vodi direktor Goran Miloševič je od leta 2018 prejel že več kot 650 tisoč evrov. (Foto: Erar)

Ali želi Franc Cipot v vlogi župana odkupovati zemljišča za svoje podjetje Grede Tešanovci ?

Nekdanji župan Moravskih Toplic Franc Cipot pa lastniško obvladuje še eno podjetje. Gre za podjetje Grede d.o.o. Tešanovci. V preteklosti je omenjeno podjetje obvladovalo več kmetijskih pridelovalcev iz občine Moravskih Toplic.

Zgodba o družbi Grede je stara že vsaj dvajset let. V preteklosti je nekdanji župan občine Moravske Toplice Franc Cipot razmišljal, kako bi se dalo dodatno izrabiti naravna nahajališča termalne vode in se spomnili projekta pridelovanje zelenjave v geotermalnih rastlinjakih. Grede Tešanovci pa so nastale na občinskih parcelah in tudi z občinskim denarnim vložkom.

Leta 2009 je večinsko lastništvo nad podjetjem prevzela družba Prodax, ustanovljena leta 2002. V preteklosti sta imeli večinski delež v podjetju Prodax poleg manjšega lastnika Draga Vaupotiča še družbi Helos in BB Trading. Družba Helos je v lastništvu Vlaste Maček, BB Trading pa sta večinsko obvladovala Bojan in Jan Berden (skupaj 85 odstotkov.). V letih 2015 pa se je zgodila sprememba lastništva. Delež družbe Helos je verjetno odkupil Marjan Maček (33-odstokov), mož Vlaste Maček. Berdenova pa sta lastništvo svojega podjetja BB Trading zamenjala z deležem njune zelo uspešne picerije Perunika v Moravskih Toplicah. Ostane samo še tretji lastnik Prodaxa. To je podjetje Financ svetovanje Franca Cipota. 

V čem je interes Franca Cipota v funkciji župana za interese podjetja Grede? Po pričevanje lokalne scene v enem izmed slovenskih "turističnih biserov" bi Cipot tudi z morebitno prihajajočo koalicijo v občinskem svetu Moravskih Toplic poskrbel, da bi z občinskim denarjem odkupili zemljišča za nadaljno širjenje postavljanja geotermalnih rastlinjakov podjetja iz Tešanovcev.

Franc Cipot se po objavljenih podatkih na spletni strani e-bonitet pojavlja kot prokurist v družbah Grede Tešanovci, Mensana d.o.o., Prodax in Citra Tešanovci. Kot osebni lastnik pa nastopa v podjetju Financ svetovanje.

Ob vsem tem se lahko volilci občine Moravske Toplice vprašajo, kdaj bo imel nekdanji vladar Moravskih Toplic sploh čas upravljati funkcijo župana. Poleg tega pa volilci Moravskih Toplic trikrat premislite, ali taki osebi zaupate upravljanja z javnimi sredstvi? Odločitev je vaša.

Luka Perš 

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

1029 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1606 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

118 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Tue, 4. Jun 2024 at 17:14

1532 ogledov

Razkrivamo hobotnico kadrov Antona Balažeka, ki so svojo mesto našli v Golobovi Gibanje Svoboda!
V našem mediju smo že večkrat razkrivali politično poslovno omrežje nekdanjega lendavskega župana in kandidata na listi Desus-Dobra države na letošnjih evropskih volitvah Antona Balažeka. V preteklosti smo tudi razkrili, da je že dlje časa zaposlen kot svetovalec pri poslancu madžarske narodnostne skupnosti Ferenca Horvatha. V preteklosti smo tudi pisali o spornem poslu, kjer je sodeloval znan slovenski podjetnik Martin Odlazek. To smo razkrili v članku z naslovom V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? objavljen dne 19. novembra 2021.Razkrili smo tudi, da je Anton Balažek s pomočjo določenih kadrov ima določen vpliv po informacijah naših virov iz lendavskih koncev na kadre Gibanje Svoboda. Največji vpliv naj bi imel na delovanje aktualnega poslanca Gibanje svobode in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Dejana Dejan Süča. Pisali pa smo tudi o tem, da je mu j zavod Minta, ki ga je ustanovila Pomurska madžarska narodnostna skupnost nakazovali na mesec zneske v višini 4000 evrov. PMNS je takrat vodil prav aktualni poslanec DZ RS Ferenc Horvath. O tem smo v našem mediju pisali v članku z naslovom Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!! (objavljen dne 22. septembra 2022) in Madžari jezni na Dejan Süča! Kdaj bo ukrepala Irena Šinko in Süču ZABIČALA, da se naj NEHA ZAJEBAVATI S PRIVATNIMI BIZNISI! (objavljen dne 30. avgusta 2023).Zdaj pa smo v uredništvu prejeli pismo žvižgačev, ki razkrivajo kdo so v Lendavi "elita". Večina "elite" prihaja iz kroga Antona Balažeka, ki so se sedaj "prikradli" v lendavsko organizacijo trenutno največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. Avtorji izpostavljajo poleg Horvatha, Balažeka in Süča še Mirjam Balažek (žena Antona Balažeka), ravnateljico Dvojezične šole Lendava Silvijo Hajdinjak Prendel, učiteljico na srednji šoli Lendava Heleno Antolin Tibaut in njenega moža, direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc, občinski svetnik z GS Sven Serjaš in aktualna romska svetnica v lendavskem občinskem svetu in podpornica GS Nataša Horvat. Celotno besedilo si lahko preberete in ocenite sami, ali navedbe držijo.Se Anton Balažek na volitve v EU Parlament na listi Desus financira s strani Narodnostnega poslanca Ferenca Horvatha"Zanimivo kakšne denarje pobira Anton Balažek s svojim podjetjem AB Poslovne storitve Anton Balažek. Take zaslužke si ne morejo navadni Slovenci in Slovenke privoščiti. To lahko le iz denarja za Narodnosti ob asistiranju Horvatha.Največji "oboževalec" in financer Balažeka je Horvath Ferenc. Le kako da si Horvath ne izbere kakega mladega manjšinca in da možnost za zaposlitev mlademu Lendavčanu. Ne, on rajši finacira iz DZ RS upokojenca in s tem nekomu odžira dohodke. Poleg tega pa so na PMNS kupili od občine Dobrovnik prostore ( sedaj stojijo prazni) za potrebe PMNS oziroma za potrebe ene zaposlene na PMNS, ki ima zelo bližnje "prijateljske" odnose z Antonom Balažekom. Horvath Ferenc pa je Balažeku šel na roko in kupil prostore za osebno prijateljico Balažeka.No to je lendavska elita v krog katerih so vključene elite, ki se ne menijo za navadne ljudi temveč denar delijo v svojem krogu. Kdo so lendavski elitneži:Poleg Balažeka je še vidno s strani "pošteno" ( Horvath imel je ta slogan na volitvah) Ferenca Horvatha izdatno financiran Dejan Süč ( Labaratorij velikih zgodb - Dejan Süč s.p.), ki je pridobival enormne zneske ( vir Erar) pred, med in po kampanji za volitve v DZ RS. Bo pa zanimivo spremljat zaslišanja preiskovalne komisije, ki bodo doletela tudi njega , zaradi prikritega financiranja volilne kampanje Gibanje Svobode. Seveda ne smemo pozabiti na ženo Antona Balažeka- Mirjana Balažek ( 5Plus Mirjana Balažek - vir Erar).Vidni elitneži so še ravnateljica Dvojezične šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendel, ki je mimogrede sestrična poslanca Horvatha. Verjeli ali ne kot ravnateljici je uredil s predlogom zakona o financiranju dodatka za uporabo madžarskega jezika. Znaša 15- odstotkov pri njeni plači vsak mesec. Sramota, navadni klientalizem brez primere. V kratkem bo Balažekova hčerka prestopila v Dvojezično Srednjo šolo Lendava. Zanimivo bi bilo pogledat plače direktorjev v javnih ustanovah v Sloveniji. Plača Silvije Hajdinjak Prendel ekstremno izstopa iz vrst drugih ravnateljih slovenskih srednjih šol. Lahko se tudi povpraša ministra za šolstvo Feldo. Baje pa bi lahko imela s temi dodatki višjo plačo od resornega ministra."Izjemna lendavka eminenca" je učiteljica na srednji lendavski šoli Helena Antolin Tibaut. Je zelo "vsestranska". Starši so nad njo zgroženi, saj se po njihovem mnenju vlači vsepovsod in zanemarja poučevanje svojih učencev. S svojim možem izvajata v KS Gaberje privatni biznis. Helena je predsednica KS Gaberje, njen mož pa Gaberskega turističnega društva. Kaj imajo od tega Gaberčani? Veliko delajo za nič, Helena se pa nastavlja novinarjem. Njen mož kot predsednik Turističnega društva Gaberje prodaja svoje vino na vseh prireditvah ( drugi vinarji ne morejo zraven- niti če so cenejši) in iz skupine blagajne si nakazuje denar za vino - po kdo ve kakšni ceni. Naj pa povemo da je Helena Antolin Tibaut tudi svetnica Gibanje Svoboda.Med lendavske elitneže spada tudi Rahela Hojnik Kelenc, ki je nasledila "družinski" JAVNI ZAVOD, saj je enostavno pod Antonom Balažekom za njemu podporo se je ustoličila za "večno"???? direktorica Ljudske Univerze Lendava. Rahela se pa ukvarja z razpisi za romsko problematiko, kjer je ogromno denarja. Rada se pohvali, koliko finančnih sredstev je pridobila na razpisih. Na žalost mesto in Lendava nima nič od tega. Denar se porablja za elitneže kjer zelo radi potujejo, feštajo in tako izpuhti ves pridobljeni denar.Če pa pogledamo strukturo zaposlenih na Ljudski univerzi. Zato nas ne čudi, kam gre denar, saj sta v javnem zavodu zaposlena trenutno dva občinska svetnika z liste Gibanje Svoboda! To sta: Sven Serjaš, katera žena dela na lendavski občini in Nataša Horvat. Le ta kot kandidatka Gibanje Svoboda ni prišla v občinski svet. Na ponovnih volitvah za romskega predstavnika - ker na rednih volitvah (zanimivo) ni bila kandidata - kandidira sama Nataša Horvat! Kot edina kandidatka za romsko občinsko svetnico je bila izvoljena v lendavski občinski svet. Seveda Nataša Horvat vedno negira da je iz kvote Gibanje Svoboda.Glej ga zlomka - dokaz : Nataša Horvat "romska svetnica" je bila imenovana v volilno komisijo v Dolgi vasi iz Gibanje Svoboda- kakšna slučajnost! Ja, za Natašo Horvat je mogoče slučajno za druge pač ni- tako pač je!V prejšnjem mandatu je bila občinska svetnica tudi direktorica Ljudske Univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Lahko rečemo, da je lendavska ljudska univerza "privatni inkubator zaokrožene celote kadrov Gibanja Svobode v Lendavi". Povezovalec pa je kdo drug kot Dejan Süč, "vajenec" Antona Balažka- ki ga je lansiral kot neuspešnega kandidata za župana Lendave.V Lendavi teh elitnežev nimajo zelo radi. Kot prvo so vrata pokazali Ferencu Horvathu, ki mu ni uspelo zasesti predsedniško mesto v krovni instituciji pomurskih Madžarov. Vsekakor imajo zadosti teh "svinjarij", ki jih je počel kot "mali Bog". A si lahko zamislite pohlepnost po funkciji in denarju, sedaj želi spremeniti celo zakon o združljivosti njegovega poslanskega mandata in vodenje PMNS. Verjemite nam, da se Marija Požonec in ostali predhodni predsedniki PMNS se obračajo v grobu s takimi predlogi.Vprašanje je ali bo Horvath v predlog uvrstil združljovost poslanskega in županskega mandata. To bi razumeli kot konstruktiven predlog. Horvath Ferenc gleda le sebe in svoje elitneže. Verjamemo, da mu bodo tudi ostali parlamentarci pokazali vrata. V kolikor ne bodo oni sami odgovarjali za take podle rabote.Bomo pozorno spremljali.....Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

781 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:

Mon, 27. May 2024 at 10:26

173 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
Franc Cipot in Goran Miloševič Mensana Franc Cipot Goran Miloševič CEROP grede OGRACEK obsodba zloraba evropskih sredstev

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Franc Cipot: Tešanovski "ZOKI" in član stranke SD Goran Miloševič "UGRABILA" z javnim denarjem podjetje MENSANA!