Dosje Franc Cipot: Tešanovski "ZOKI" in član stranke SD Goran Miloševič "UGRABILA" z javnim denarjem podjetje MENSANA!
Nekdanji dolgoletni direktor podjetja Cerop Franc Cipot se želi vrniti nazaj na prestol župana v svoji občini Moravske Toplice. Vendar se je Cipot zapletel v kar nekaj neprijetnih in spornih zadev v preteklosti.
prava .
Slovenija

Četrtek, 17. november 2022 ob 15:28

Odpri galerijo

Franc Cipot, podjetje Mensana in Goran Miloševič. (Foto: Posnetek zaslona- Facebook, Mensana)

Ena najbolj spornih zgodb v Prekmurju v preteklih letih je ustanovitev in upravljanje z (javnim) podjetjem Mensana, medgeneracijsko središče. V osrednjih vlogah sta blestela nekdanji direktor Ceropa ter občine Moravske Toplice Franc Cipot in murskosoboški kader Socialnih demokratov Goran Miloševič. Ob pogledu na Miloševičevo hobotnico socialnih podjetij pa ga lahko mirne duše oklicamo za Državljana Kane socialnega podjetništva. Franc Cipot opravlja v Mensani naloge prokurista, Miloševič pa je direktor Zavoda Mensana, ki ga je ustanovila podjetje Mensana. Le Zavod Mensana je od leta 2018 do sedaj prejel več kot 650 tisoč evrov javnega denarja. Franc Cipot pa je bil kot prvi v Sloveniji obsojen za zlorabo evropskih sredstev, a sodba še ni pravnomočna. Poleg tega Cipot obvladuje še podjetje Grede Tešanovci in Ograček, hčerinsko družbo podjetja Cerop. Ob tem se lahko vprašajo volilci občin Moravske Toplice, ali si Franc Cipot res zasluži funkcijo župana, da bo zakonito upravljal z javnim denarjem enega izmed slovenskih "turističnih biserov."

Na županski prestol v občini Moravske Toplice se hoče ponovno zavihteti nekdanji župan občine Franc Cipot. Občino Moravske Toplice je vodil od ustanovitve občine pa vse do leta 2010, ko je prevzel podjetje Cerop (Center za ravnanje z odpadki Puconci). Ustanoviteljice podjetja so bile pomurske občine. Tokrat kandidira kot neodvisni kandidat za župana, s svojo listo Gremo naprej- Neodvisna lista Franca Cipota pa za občinski svet slovenskega "turističnega bisera" . Vendar Cipotova preteklosti niti malo ni nedolžna.

Letos julija so slovenski mediji poročali o prvi obsodbi na slovenskih sodiščih zaradi zlorabe evropskih sredstev. V glavni vlogi sta se znašli podjetji Rea Solar in Ograček, hčerinska družba Ceropa. Direktor hčerinske družbe Cerop-a je bil nihče drug kot Franc Cipot. Šlo pa je za oškodovanje evropskih sredstev v višini malce več kot 30 tisoč evrov.


				Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik.

Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik.

V časopisu Dnevnik so dne 8. avgusta 2022 zapisali sledeče:

Okrajno sodišče v Mariboru je v začetku julija izreklo sodbo, za katero je prvo obtožnico spisalo evropsko javno tožilstvo v Sloveniji. Vsi trije obtoženi – dve fizični in ena pravna oseba – so bili spoznani za krive poskusa goljufije v škodo proračuna EU oziroma poskusa oškodovanja evropskih sredstev. Gre za družbo Ograček, hčerinsko družbo javnega podjetja Center za ravnanje z odpadki Puconci (Cerop), in njenega direktorja Franca Cipota ter družbo Rea Solar, ki postavlja sončne elektrarne, in njenega direktorja Igorja Zemljiča. Cipot in Zemljič sta pri gradnji sončne elektrarne prek javnega razpisa ministrstva za infrastrukturo leta 2019 poskušala z lažno dokumentacijo pridobiti evropska sredstva. Projekt postavitve sončne elektrarne je namreč financiral kohezijski sklad EU.

Sodba še vedno ni pravnomočna, Cipot in akterji pa so zanikali nepravilnosti in napovedali pritožbo. Izvedeli pa smo tudi, da je oz. bo sodba razveljavljena in se bo celotni postopek pričel znova.

Franc Cipot se je na politično prizorišče hotel vrniti kot član stranke Gibanje Svoboda. Jasno so mu dali vedeti lokalni veljaki Svobode, da ga ne vidijo kot kandidata njihove stranke na lokalnih volitvah. Seveda se to Cipotu ni dopadlo.


				Franc Cipot stoji na levi strani ob bivši podpredsednici stranke Gibanje Svoboda Marti Kos. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Franc Cipot stoji na levi strani ob bivši podpredsednici stranke Gibanje Svoboda Marti Kos. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Kaj je naredil Cipot? Nekaj potrjenih kandidatov Svobode je vzel na svojo listo in napovedal samostojno župansko kandidaturo. Kolikor so moje informacije točne, je lokalni odbor Gibanje Svobode podal predlog, da se Cipota in ostale njegove podpornike izključi iz stranke Gibanje Svoboda. Komedija je tudi pri lokalnem odboru SD Moravske Toplice. Vodstvo odbora podpira kandidaturo sedanjega župana Alojza Glavača (SDS), medtem ko smo na družbenih omrežjih opazili, kako nekateri člani lokalnega odbora SD Moravske Toplice podpirajo kandidaturo Cipota.


				Lokalni mediji so v preteklosti kritično poročali o projektu Mensana in vodenja Ceropa pod vodstvom Franca Cipota. (Foto: Posnetek zaslona-Sobotainfo, Vestnik, Nataša Juhnov, Mediaspeed)			Lokalni mediji so v preteklosti kritično poročali o projektu Mensana in vodenja Ceropa pod vodstvom Franca Cipota. (Foto: Posnetek zaslona-Sobotainfo, Vestnik, Nataša Juhnov, Mediaspeed)

Mensana, mati vseh afer Franca Cipota!

Franc Cipot prihaja iz vasi Tešanovci blizu Moravskih Toplic. Tudi sam avtor pozna zelo dobro vas, saj ima tam svoje sorodnike. Kljub temu, da proti Cipotu osebno nima ničesar, si zaradi preteklih dejanj težko zasluži prestol na županskem mestu v Moravskih Toplicah. Občani Moravskih Toplic, trikrat premislite, ali si res Franc Cipot zasluži vašo podporo. Imate še tri druge kandidate, ki si veliko bolj zaslužijo vaš glas kot Cipot.

Poleg uradne nepravnomočne obsodbe zaradi spornega ravnanja z evropskimi sredstvi so do njegovega vodenja Ceropa bili kritični tudi na Računskem sodišču RS v letu 2021. Kljub določenim popravkom tako Ceropa kot občin ustanoviteljic je Računsko sodišče RS še vedno ugotovilo nekaj nepravilnosti.

Ena izmed odmevnejših ugotovitev računskega sodišča v reviziji, pa je bila povezana z nakupom in obnovo Medgeneracijskega središča Murska Sobota (Mensana), ki je predstavljala več kot 60 odstotkov vseh investicijskih vlaganj javnega podjetja od leta 2015 do 2018. Mensana, kot so ugotovili v reviziji, namreč ni namenjena izvajanju temeljne dejavnosti javnega podjetja Cerop, temveč pretežno tržni dejavnosti. 


				Podjetje Mensana ima vse kaže tudi težave pri poslovanju, saj ima bonitetna ocena 2-izredno tveganje. (Foto: Posnetek zaslona- E-bonitete)

Podjetje Mensana ima vse kaže tudi težave pri poslovanju, saj ima bonitetna ocena 2-izredno tveganje. (Foto: Posnetek zaslona- E-bonitete)

»Javno podjetje Cerop namreč ni bilo ustanovljeno za zagotavljanje najema prostorov za delovanje medgeneracijskih centrov ali socialnih podjetij, niti ni bilo predvideno, da bi te dejavnosti izvajalo javno podjetje Cerop samo, saj javno podjetje Cerop ni izvajalo nobenih državnih politik ali politik občin ustanoviteljic na tem področju,« so navedli državni revizorji v revizijskem poročilu. Vsled tega je bil Ceropu naložen popravljani ukrep, da pripravi analizo možnosti odprodaje premoženja, povezanega z Mensano.

To so sicer v Ceropu opravili, ravno tako pa so občinam navedli, da javno podjetje trenutno nima več nobenih finančnih obveznosti z investicijo v Mesano, zato odprodaja premoženja ni nujna. Po navedbah Ceropa namreč pretežni del Mensane najemajo gospodarski subjekti, ki so investirali v ureditev prostorov in zaposlitve, izvajajo pa dejavnosti v okviru vsebin medgeneracijskega središča.


				Sedanje lastništvo Mensane. (Foto: Posnetek zaslona-E-bonitete)			Sedanje lastništvo Mensane. (Foto: Posnetek zaslona-E-bonitete)

Kot je navedeno v porevizijskem poročilu, Cerop razume dejavnosti, ki se izvajajo v Mensani, kot vsebinsko nadgradnjo dejavnosti javnega podjetja Cerop.  Nezasedeni so sicer še trije poslovni prostori, ki jih je Cerop že v poslovnem načrtu za leto 2020 predvidel prodati in iz tega naslova pridobiti 286.900 evrov. Nezasedenih je tudi nekaj garažnih mest, ki jih nameravajo oddati v najem. A računsko sodišče vztraja pri svojem.

»Z navedb javnega podjetja Cerop v odzivnem poročilu zgolj dodatno izhaja, da stavba Medgeneracijskega središča Murska Sobota in dejavnosti, ki se tam izvajajo, niso namenjene izvajanju temeljne dejavnosti javnega podjetja Cerop, kar posledično ne more biti ustrezna utemeljitev za načrt javnega podjetja Cerop, da večine objekta Medgeneracijskega središča Murska Sobota ne proda,« je zapisano v porevizijskem poročilu. 

Računsko sodišče ravno tako meni, da sta analiza in načrt odprodaje premoženja v ključnih delih pomanjkljiva. Cerop namreč v prikazu ocene preostalega premoženja ni zajel ocenjene vrednosti deleža v družbi Mensana, niso omenjene in ovrednotene niti morebitne terjatve do Mensane. Prav tako niso zajeti obratovalni stroški po koncu leta 2020 in ali bodo prihodki zadostovali za njihovo kritje.

Državni revizorji se sprašujejo tudi, s katerimi sredstvi je Cerop v letu 2020 vrnil posojilo, ki ga je prvotno nameraval vračati do leta 2027. 

Zaradi dveh delno zadovoljivih ukrepov je računsko sodišče izdalo sklep, v katerem je navedeno, da so Cerop, občina Puconci in občine ustanoviteljice kršili obveznost dobrega poslovanja. 


				Goran Miloševič. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Goran Miloševič. (Foto: Posnetek zaslona-Facebook)

Naveza Franc Cipot in soboški kader Socialnih demokratov in državljan Kane socialnega podjetništva Goran Miloševič "ugrabila socialno podjetje" Mensana!

Ob ustanovitvi Mensane je pokojni dolgoletni novinar Boris Cipot v članku Rdeče pomursko omrežje socialnega podjetništva za revijo Reporter razgrnil vse sporne povezave med Cipotom in vidnimi lokalnimi predstavniki stranke Socialnih demokratov. Predvsem je blestela naveza Franc Cipot in dolgoletni vplivni murskosoboški član Socialnih demokratov Goran Miloševič. 

Socialno podjetje Mensana je še kot župan občine Moravske Toplice ustanovil Cipot. To se je zgodilo 5. februarja 2010. Iz občinskega proračuna pa so namenili nekaj več kot 130 tisoč evrov. Še več, manjši lastnik Mensane je bilo do 13. januarja 2016 tudi podjetje Finance svetovanje d.o.o, katerega lastnik in direktor je bil Franc Cipot. Poleg Cipotovega podjetja pa so bili še drugi manjši lastniki Zlatka Murtič, Kristjan Nedog in Katarina Bergles. Omenjeni so najverjetneje svoj delež v januarju 2016 prodali podjetju Cerop, ki ga je vodil Cipot. 

V Mensano pa je v letu 2016 vstopil z manjšinskim lastniškim deležem vstopil ZAVOD KORAK NAPREJ MURSKA SOBOTA, SO. P. v lastništvu Leje Cipot. Iz lastništva Mensane so izstopili v maju 2019.

Kdo so sedaj lastniki Mensane? Po javnih podatkih na spletni strani e-bonitete lastništvo Mensane sestavljajo Cerop (49-odstotni lastnik), Mozaik - društvo za socialno vključenost, socialno podjetje (25-odstotkov), Društvo Zeleni Rudnik (20-odstotkov) in Društvo za razvoj podeželja - POMELAJ - Vidékfejlesztési Egyesület - Pomelaj (6-odstotkov). Kdo so zastopniki omenjenih društev?

Društvo Mozaik sedaj vodi Lili Miloševič, žena vplivnega člana murskosoboške SD Gorana Miloševiča. Le ta pa je zgradil "imperij podjetij za socialno vključenost". Miloševič kot direktor zastopa Zavod Mensana d.o.o., Korenika Šalovci, Pribovina, Granar in Vrelec Murska Sobota. Večinsko lastniško zastopanost pa ima v Pribovini in je zastopnik Vrelec Murska Sobota. Poleg tega ima še lastno samostojno podjetje PROACT,SVETOVANJE ZA RAZVOJ. Miloševič pa je postal skupaj s Cipotom dobesedno murskosoboški Državljan Kane služenja javnega denarja na račun socialnega podjetništva. 

Temu tudi lahko potrjuje tudi dejstvo, da je Mensana znotraj svoje družbe ustanovila še Zavod Mensana Murska Sobota v letu 2018. Leta 2020 pa sta zavod lastniško prevzela Društvo Zeleni Rudnik (zastopnica Tanja Bagar) in Mozaik. Koliko javnih sredstev je do sedaj sta prejeli Mensana in Zavod Mensana? Po podatkih na spletni aplikaciji Erar sta do sedaj prejeli skupaj že 1.857.045 EUR. Zavod Mensna Murska Sobota pa je prejel večino sredstev (674.214,26 EUR) od leta 2018 do sedaj. Kdo zaseda direktorsko mesto Zavoda Mensana? Nihče drug kot Goran Miloševič, murskosoboški Državljan Kane socialnega podjetništva.


				Foto: Posnetek zaslona Reporter, Mediaspeed

Foto: Posnetek zaslona Reporter, Mediaspeed

Družinska naveza Miloševič-Cipot s pomočjo Socialnih demokratov poskrbela za ključne kadre vodenja Mensane! 

To pa ni edina povezava s člani stranke Socialnih demokratov. Javno podjetje Cerop je bil osrednji investitor v večgeneracijski center Mensana v Murski Soboti. V njem so zgradili šestnajst stanovanj. Posel je dobil Petričev Kolektor Koling, ne pa Pomgrad Stanka Polaniča. Kot so pisali v Reporterju je podjetje Franca Cipota opravljalo računovodske storitve za Polaničev Pomgrad.


				Podjetje Mensana je od leta 2010 do sedaj prejela že več kot milijon evrov javnega denarja. (Foto: Erar)			Podjetje Mensana je od leta 2010 do sedaj prejela že več kot milijon evrov javnega denarja. (Foto: Erar)

V času mandata Cerarjeve vlade je nadomestna poslanka SD postala Marija Bačič, tašča Gorana Miloševiča in sestra soproge Franca Cipota. Že takrat so v Reporterju pisali, da je dvojica Bačič-Miloševič odlično izkoriščala podporo svojih vladnih predstavnikov iz stranke Socialnih demokratov. Bačičeva je (bila) tudi predsednica društva Sožitje. Skupaj s Društva prijateljev mladine Murska Sobota bdijo nad projektom, kdo iz Prekmurja bo šel med šoloobveznimi otroci na poletne počitnice v hrvaško Baško. Bačičeva je bila tudi članica IO združenja Sožitje, njena hči Lila Miloševič pa je bila članica uredniškega odbora revije združenja Sožitje Naš zbornik.

"Približno so vse družbe partijsko-družinskega omrežja socialnega podjetništva v desetih letih od države prejele za dobrih deset milijonov evrov nepovratnega denarja," je v Reporterju zapisal Boris Cipot. Nič, lepo je biti član Socialnih demokratov, si misli murskosoboški državljan Kane socialnega podjetništva Goran Miloševič.


				Zavod Mensana, ki ga vodi direktor Goran Miloševič je od leta 2018 prejel že več kot 650 tisoč evrov. (Foto: Erar)			Zavod Mensana, ki ga vodi direktor Goran Miloševič je od leta 2018 prejel že več kot 650 tisoč evrov. (Foto: Erar)

Ali želi Franc Cipot v vlogi župana odkupovati zemljišča za svoje podjetje Grede Tešanovci ?

Nekdanji župan Moravskih Toplic Franc Cipot pa lastniško obvladuje še eno podjetje. Gre za podjetje Grede d.o.o. Tešanovci. V preteklosti je omenjeno podjetje obvladovalo več kmetijskih pridelovalcev iz občine Moravskih Toplic.

Zgodba o družbi Grede je stara že vsaj dvajset let. V preteklosti je nekdanji župan občine Moravske Toplice Franc Cipot razmišljal, kako bi se dalo dodatno izrabiti naravna nahajališča termalne vode in se spomnili projekta pridelovanje zelenjave v geotermalnih rastlinjakih. Grede Tešanovci pa so nastale na občinskih parcelah in tudi z občinskim denarnim vložkom.

Leta 2009 je večinsko lastništvo nad podjetjem prevzela družba Prodax, ustanovljena leta 2002. V preteklosti sta imeli večinski delež v podjetju Prodax poleg manjšega lastnika Draga Vaupotiča še družbi Helos in BB Trading. Družba Helos je v lastništvu Vlaste Maček, BB Trading pa sta večinsko obvladovala Bojan in Jan Berden (skupaj 85 odstotkov.). V letih 2015 pa se je zgodila sprememba lastništva. Delež družbe Helos je verjetno odkupil Marjan Maček (33-odstokov), mož Vlaste Maček. Berdenova pa sta lastništvo svojega podjetja BB Trading zamenjala z deležem njune zelo uspešne picerije Perunika v Moravskih Toplicah. Ostane samo še tretji lastnik Prodaxa. To je podjetje Financ svetovanje Franca Cipota. 

V čem je interes Franca Cipota v funkciji župana za interese podjetja Grede? Po pričevanje lokalne scene v enem izmed slovenskih "turističnih biserov" bi Cipot tudi z morebitno prihajajočo koalicijo v občinskem svetu Moravskih Toplic poskrbel, da bi z občinskim denarjem odkupili zemljišča za nadaljno širjenje postavljanja geotermalnih rastlinjakov podjetja iz Tešanovcev.

Franc Cipot se po objavljenih podatkih na spletni strani e-bonitet pojavlja kot prokurist v družbah Grede Tešanovci, Mensana d.o.o., Prodax in Citra Tešanovci. Kot osebni lastnik pa nastopa v podjetju Financ svetovanje.

Ob vsem tem se lahko volilci občine Moravske Toplice vprašajo, kdaj bo imel nekdanji vladar Moravskih Toplic sploh čas upravljati funkcijo župana. Poleg tega pa volilci Moravskih Toplic trikrat premislite, ali taki osebi zaupate upravljanja z javnimi sredstvi? Odločitev je vaša.

Luka Perš 

Galerija slik

Zadnje objave

Wed, 7. Dec 2022 at 11:25

886 ogledov

[PISMO MEHMEDA MEHMETOVIČA] DEAN JURIČ OBLJUBIL MEHMETOVIĆU, DA NE BO PROCESIRAN ZA POSKUS UMORA ALENA ZILIĆA!!
Spletni medij 24ur je v enem izmed svojih člankov s pomočjo novinarke Damjane Seme opravil medijsko čistilno akcijo "grehov" obalnega kriminalista Deana Juriča, po informacijah Nova24tv tudi sveža interventna delovna sila na Nacionalnem preiskovalnem uradu (NPU). Med drugim so ga medijsko pokrili, da Jurič ni nikoli sodeloval s člani Kavaškega klana. O sodelovanju z zloglasno črnogorsko kriminalno združbo in Juričem pa je vodja poslanske skupine Slovenske demokratske stranke Jelka Godec postavila poslansko vprašanje sedanji Golobovi vladi. Vendar se vse bolj izkazuje, da temu ni tako. Že v oktobru smo v našem članku razkrili, kaj vse je počel Mehmetovič za Deana Juriča in člana Kavaškega klana Darka Nezvatoviča na Obali. Sedaj razkrivamo še dve novi dejstvi. Mehmetović je po naročilu Nezvatovića in Juriča moral v zaporu ubiti Alena Zilića. V zameno mu je Jurič PO TELEFONU OBLJUBIL, da se njegova zadeva ne bo nikoli znašla na sodišču!!! Dobili pa smo tudi del zdravstvene dokumentacije Mehmetovića. Juričevo žrtveno jagnje je spet začutil velike zdravstvene težave. Isto kot prej je sumil tudi tokrat na zastrupitev. Podobno kot je na sum zastrupitve sumil v mariborskem priporu. Glej ga zlomka, v ugotovitvah zdravstvenega kartona piše, da obstaja možnost, da se je Mehmetović zastrupil s opiati. Nič, kriminalistična obalna shrljivka vedno preseneti z novimi šokantnimi dejstvi.  V našem mediju Prava že dlje časa pišemo o sumljivih praksah obalnih kriminalistov pod vodstvom dolgoletnega "obalnega kriminalističnega šerifa" Deana Juriča.  Slovensko javnost je 21. maja 2021 presenetil intervju z Valonom Hoxhajem objavljen v spletnem mediju Topnews. V njem je Hoxhaj razkril modus operandi obalnih kriminalistov predvsem zvestih Deanu Juriču.  V letošnjem letu se korak za korakom razkrivajo domnevne nepravilnosti, ki so jih počeli Juričevi fantje v modrem. Razkrilo se je že marsikaj, a do sedaj vodstvo policije Juričeva dejanja zanikajo in jih s pomočjo osrednjih medijev uspešno pometajo pod preprogo. Sedaj le čakamo, kdaj bo vodstvo policije z novim piar člankom objavljen na 24ur (a ne Damjana Seme) zanikali zadnjo razkrito afero Juriča objavljeno v našem mediju. Kot smo razkrili, je eden izmed prebivalcev Ankarana plačeval Juriču pet tisoč evrov na mesec, da mu je dolgoletni šef koprskih kriminalistov varoval hrbet. Ankarančan pa je v štirih letih Juriču plačal med 240 do 250 TISOČ EVROV!!! Huje le še to, da vodja koprskega oddelka Specializiranega državnega tožilstva Barbara Milič Rožman vse hude obtožbe na račun Juriča vestno pospravlja v predal. Kljub vloženim kazenskim ovadbam. V primeru, da jih ne bi, bi se Jurič in njegova druščina zvestih pomočnikov v modri uniformi že zdavnaj morala znajti v postopkih na sodišču. Zakaj smo prej omenili spletni medij in informativno oddajo 24ur? Že dlje časa se ve, da del novinarske ekipe 24ur ima zelo odlične odnose z zaposlenimi na NPU. Prav novinarka 24ur Damjana Seme pa je v preteklosti bila oz. še je partnerka vodje kriminalistične policije Davida Antoloviča, nekdanjega dolgoletnega uslužbenca na NPU. Damjana Seme je v primeru Deana Juriča storila podobno medijsko akcijo kot na začetku leta ob medijskem čiščenju domnevnih "grehov glede strokovne izobrazbe" nekdanjega predsednika Vrhovnega sodišča RS Branka Masleše. Med drugim je v svojem članku tudi zapisala, da policija v notranjevarstvenem postopku ni našla nobenih povezav, da bi obalni kriminalist Dean Jurič sodeloval s Kavaškim klanom. Dean Jurič po telefonu Mehmetoviču obljubil, da ne bo procesiran na sodišču zaradi poskusa umora Alena Žilića! Le tega je Mehmetović po naročilu Juriča in člana Kavaškega klana Nezvatoviča hotel ubiti na Povšetovi v Ljubljani! Zakaj omenjamo zloglasni Kavaški klan? Mogoče ste že pozabili, a prav v našem mediju smo dne 3. oktobra 2022 objavili članek z naslovom  [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! V njem smo predstavili vložene kazenske ovadbe, pismo srbski ambasadi in še nekaj drugih dokumentov, v katerih se pojavlja ime zapornika Mehmeda Mehmutovića.  Foto: Prava.si V vseh dokumentih je vidno, da je Dean Jurič sodeloval s članom Kavaškega klana Darko Nezvatovićem. Le ta je med lanskoletno racijo slovenskih članov razvpite črnogorske kriminalne združbe "pobegnil." Z drugimi besedami, umaknili so ga na varno. Vodja Kavaškega klana, sedaj že dlje časa na begu Radoje Zvicer zelo dobro ve, kdo je bil krt v slovenski celici njegove kriminalne organizacije. "Želel bi izpostaviti, da sem v petem mesecu leta 2018 bil na obali v apartmaju Zlatka Dekića. Tam sem čakal na navodila za posle, ki bi jih opravil skupaj s članom kavaškega klana Darkom Nevzatovićem. Po navodilih kriminalista Deana Jurića iz Kopra nas je prosil, da gremo na eno lokacijo katero nam je dal Jurič. Povedal nam je, da naj mučimo dilere, pokrademo denar in vzamemo drogo. Na eni izmed akcij je Darko Nezvatović šel še s tremi državljani iz Bosne, da naredijo posel, ki jim ga je naročil Dean Jurič," je razkril Mehmetović. Sedaj pa je v naše uredništvo po skritih kanalih prišlo še pismo Mehmetovića iz dne 18. novembra 2022. V njem še enkrat razkrije celotno zgodbo in svoje poznavanje z Juričem in Nezvatovićem. Tako še enkrat razkrije svojo zgodbo sumov, da so ga hoteli zastrupiti v mariborskem priporu s pomočjo tam zaposlenih pravosodnih policistov. Že ob objavi našega članka pa so nekaj dni kasneje se odzvali v Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij in zanikali navedbe Mehmetoviča. Že v prvem članku o zelo dobrih prijateljskih vezeh med obalnim kriminalistom Deanom Juričem in članom Kavškega klana Darko Nezvatovićem smo opisali poskus umora Alana Zilića. Le tega je s pomočjo pravosodnih policistov hotel ubiti Mehmetović po naročilu Juriča in Darka Nezvatovića. Še več, kot boste videli v napisanem pismu, je Jurič obljubil Mehmetoviću, da nikoli ne bo procesiran pred slovenskim sodiščem. To mu je Jurič povedal po telefonu.  V pismu Mehmed Mehmutović razkrije, da mu je obalni kriminalist Dean Jurič obljubil po telefonu, da zaradi poskusa umora Alena Ziliča ne bo procesiran pred sodiščem. (Foto: Bralec Prava.si) Vendar se navedbe Mehmetovića ne zdijo iz trte zvite. Že v preteklosti je sumil, da je bil žrtev zastrupitve. Vse kaže, da se mu je pred kratkim to isto zgodilo na prestajanju zaporne kazni v Dobu. Tako smo v naše uredništvo dobili zdravstveni dokument, kjer v končni diagnozi piše sledeče: "38-letni gospod je bil obravnavan v urg. int. amb. zaradi motnje zavesti. Ob sprejemu je HD stabilen. Deluje kot da razume, kar mu povemo, vendar ne more sodelovati v pogovoru. Prejme Anexat 1/2 ampule i.v., po katerem sprememb ne beležimo. Opravimo CT glave, CT trebuha, CT toraksa s KS. Gospoda parantelno hidriramo, nadkandno prejme še Naloxon, po katerem pa se začne nekoliko bolj prebujati. Lahko, da je šlo za zastrupitev z opiati." Zanimivo je predvsem dejstvo, da je bil Mehmetovič več ali manj zdrav. Čudne zdravstvene težave pa so se pri njemu pričele pojavljati šele takrat, ko se je prvič srečal s slovenskimi zapori. V pismu pa tudi Mehmetović jasno zapiše, da ga želi Jurič odstraniti in to poimenuje z besedo ATENTAT! Slovenska javnost se lahko ob vseh teh razkritij spornih in sumljivih praks obalnega kriminalista Deana Juriča sprašuje, če so to strokovni standardi za opravljanje kriminalističnega poklica. Kot kaže žal so. Vendar policiji, tožilstvu in sodstvu zagotavljamo, da bomo tudi v prihodnje razkrivali sporne prakse Juriča in njegovih "potrčkotov". Takrat vam piar članki Damjane Seme ne bodo pomagali. Luka Perš 

Tue, 6. Dec 2022 at 13:35

129 ogledov

Citypark obiskal znameniti Coca-Cola tovornjak
Na svoji poti čez Evropo se je pred Cityparkom ustavil bleščeči in znameniti Coca-Cola tovornjak, ki je v sebi skrival pravo presenečenje kot za velike, kot tudi za male otroke. Navdušeni obiskovalci so imeli edinstveno priložnost pokukati in se sprehoditi po Božičkovem začasnem domovanju ob njemu najdražjem času v letu. Vsi so se lahko tudi fotografirali z njim, hkrati pa so prejeli še sladka darilca, ki so jih delili Božičkovi pomagači. Slednji so tudi poskrbeli, da so bila darila vašim najdražjim zavita edinstveno. Karavana Coca-Cole z rdečimi tovornjaki in Božičkom je televizijske ekrane prvič preplavila leta 1995. Zanimivo pa je, da sprva sploh niso bili resnični, ampak je šlo za oglas, ki ga je leta 1995 ustvarila ameriška agencija W.B. Doner in predstavila tri po meri izdelane rekvizite za 18-kolesne tovornjake. Na svoji poti čez Evropo se je pred Cityparkom ustavil bleščeči in znameniti Coca-Cola tovornjak. (Foto Robert Krumpak) Božična karavana je bila v oglasu opremljena tudi s posebnimi učinki, leta 1996 pa je oglas postal resničnost in od takrat obkrožajo svet z Božičkom v prednovoletnem času. Leta 1998 jim je uspel preboj obiskati kar 100 držav, pozdravilo pa jih je več milijonov obiskovalcev. S tem so poskrbeli za mega prepoznavnost te znamenite pijače tudi v zimskih časih. Luka Perš

Tue, 6. Dec 2022 at 13:31

98 ogledov

Podjetje Acron: Kako lahko prihranite pri ogrevanju?
Podjetje Acron s papirnicami Office&More, galanterijami Bags&More in spletno papirnico go2school.com je prepoznavno predvsem po svoji dobrodelnosti. V preteklih 30-letih, odkar so na trgu, so izvedli že mnogo projektov, s katerimi so pomagali mnogim posameznikom, otrokom in družinam, ki so potrebovali pomoč. Samo v zadnjih treh letih so različnim humanitarnim organizacijam donirali izdelke in sredstva v vrednosti kar 125.000 evrov. Se je tudi pri vas podražilo ogrevanje? Kako lahko privarčujete in vseeno ogrejete svoje bližnje? »Pri nas najdete vse od toplih nogavic, do mehkih kap in šalov, lepe skodelice ali prijetno dišeče svečke. Darila, s katerimi razveselite najdražje in jih hkrati tudi pogrejete,« je izpostavila vodja marketinga in odnosov z javnostmi pri podjetju Acron Tina Naraglav. Privarčujte in vseeno ogrejte svoje bližnje. (Foto: Acron) V kar 67 poslovalnicah po Sloveniji in spletnih trgovinah Office&More in Bags&More boste lahko izbrali lepa in uporabna darila za vso družino. S čudovito potiskanimi darilnimi škatlami ali vrečkami pa bo darilo za piko na i še lepo zavito v manj kot minuti. Da vam bo toplo pri srcu, pridite po najlepša darila v Bags&More. Luka Perš

Tue, 6. Dec 2022 at 12:54

128 ogledov

AlejA: Ujemite Miklavža in zaupajte želje Božičku
V najboljšem nakupovalnem središču ALEJA so poskrbeli za pester božično-novoletni program, ki bo razveselil tako najmlajše kot tudi mlade po srcu. Prvi dobri mož Miklavž vas bo obiskal danes ob 17. uri.  Spremljali ga bodo tudi parkeljni, ki bodo pripravili prav posebno ognjeno predstavo, ko bodo tudi skupaj drsali. Na osrednjem prireditvenem prostoru bodo to sredo postavili tudi Božičkovo dnevno sobo. V njej se bodo odvijale interaktivne animacije za otroke in družine ter nepozabne LEGO igralne urice. Prav tako se bodo tam lahko obiskovalci fotografirali z njim, mu zaupali želje za prihodnje leto in prejeli njegovo darilce. Božiček se bo ustavil v ponedeljek, 19. decembra, ob 17. uri, še preden se bo odpravil na pot okoli sveta. Družbo mu bosta delala tudi nagajiva škrata. ALEJA je praznično okrašena s številnimi lučkami in okraski (Foto: Robert Krumpak) Vsi ljubitelji drsanja lahko uživajo na pravljično okrašenem drsališču na ALEJI SKY, ki je veliko kar 1000 m2, ima 140 m dolge ledene steze in bo obratovalo vse do konca tega leta. Odprto je od ponedeljka do sobote od 10. do 21. ure in ob nedeljah ter praznikih od 11. do 21. ure. V najboljšem nakupovalnem središču ALEJA je pestro dogajanje (Foto: Robert Krumpak) Obiskovalci si lahko izposodijo drsalke, pingvinčke ali hokejske palice. Poleg se lahko v čarobnih hiškah okrepčajo z vročim čajem in s kuhanim vinom. Drsališče je odeto tudi v disko barve. Za najmlajše se ob sobotah od 17. ure odvija pester program na drsalkah, vsi ostali pa se v disko ritmih z DJ-jem lahko zazibajo od 19. ure. Ob nedeljah bo drsališče postalo učilnica na prostem, saj se bodo obiskovalci s Pino Umek in prijatelji učili drsati. Obiskovalci lahko drsajo na največjem drsališču v Sloveniji. (Foto: Robert Krumpak) Luka Perš

Tue, 6. Dec 2022 at 12:26

76 ogledov

Praznično nakupovanje v polnem teku v SES-ovih najboljših nakupovalnih središčih
V prvih decembrskih dneh se je v nakupovalnih središčih SES (ALEJA, Citypark, Center Vič, Citycenter in Europark) že dodobra ustalilo praznično vzdušje. Že od septembra dalje zaznavajo nakupovalno mrzlico, v sklopu katere se številke obiskovalcev povečujejo. Mnogi so že prejšnji teden izkoristili možnost za božično novoletne nakupe – prvič po dveh letih imamo praznične nakupe brez pandemičnih omejitev. Zelo dober začetek božičnega poslovanja potrjujejo tudi trgovine nakupovalnih središč SES-a, raznolika praznična ponudba dobro založenih prodajaln pa daje vsem obiskovalcem širok nabor daril. ALEJA, Citypark, in Center Vič Ljubljana, Citycenter Celje in Europark Maribor, ki spadajo pod okrilje SES, so že prižgali svoje praznične luči, s čimer se je pričel tudi uradni začetek prednovoletnega nakupovanja. Poleg praznične okrasitve vas pričakujejo z očarljivo okrasitvijo notranje in zunanje dekoracije s prazničnimi lučkami ter ponekod z božično-novoletnim sejmom. Kupcev pa ni privabilo le pestro dogajanje, ampak tudi bogata praznična ponudba.  Močan črni petek poskrbel za pozitivno vzdušje v maloprodajnem sektorju Zadnji teden novembra smo s črnim petkom vstopili v sezono prazničnih nakupov. Na začetku najpomembnejšega nakupovalnega časa trgovci maloprodaje v nakupovalnih centrih SES kažejo pozitivne rezultate in so zelo zadovoljni z obiskom. Na prvi adventni vikend, ko so še veljali popusti črnega petka, so bili najbolj prodajani artikli na področju mode, tehnologije, parfumerije in drogerij ter adventne dekoracije zase in za družino. Zlasti trgovine z elektroniko, parfumi in tekstilom so ta dan poročali o posebej velikem povpraševanju. Na črni petek je bil tudi povečan obisk restavracij. Na prvi advent so najbolj povpraševali po toplih oblačilih in obutvi V neživilskih trgovinah so obiskovalci prejšnji vikend najraje nakupovali topla oblačila, pletenine in praznične oprave. V trgovinah s tekstilom so bili najbolj prodajani artikli predvsem bunde, puloverji, šale, kape in rokavice. Povečan promet so zabeležile tudi prodajalne s čevlji, predvsem je bilo povečano povpraševanje po zimski obutvi, kot so zimski škornji, bulerji in gležnarji. Pestro je bilo tudi v trgovinah z električnimi napravami, kjer so bili najbolj prodajani artikli pametni telefoni, televizije in gospodinjski aparati. Dobro so se prodajali tudi računalniki in ostala računalniška oprema, saj so imeli obiskovalci še dodatno možnost, da izkoristijo digitalne bone. Povečan promet so zabeležile tudi trgovine z igračami, kupci pa blagovnim znamkam sledijo v vseh sektorjih. Povečano povpraševanje je bilo zabeleženo tudi po zlatem nakitu vseh cenovnih razredov. Direktor SES Slovenija in direktor ALEJE Toni Pugelj (Foto Črt Piksi) Že vrsto let med najbolj zaželenimi: darilni bon „Desetak“ Že vrsto let darilni bon Desetak uživa največ povpraševanja ravno v prazničnem času. Približno 50 % vseh bonov kupijo ravno zadnja dva meseca v letu. Desetaka kot darilo uporabljajo tako podjetja, ki želijo razveseliti svoje zaposlene in poslovne partnerje, kot tudi posamezniki za svoje bližnje. Desetaka je mogoče kupiti prek spleta kar v petih nakupovalnih središčih SES, unovčite pa ga lahko v vseh trgovinah v ALEJI, Cityparku in Centru Vič v Ljubljani, Citycentru Celje in Europarku Maribor. Vse dobre stvari so vredne Desetaka. Luka Perš

Mon, 5. Dec 2022 at 17:05

3488 ogledov

[PREPIS POGOVORA] ŠOKANTNO! Ankaranski BAD BOY NAKAZAL OBALNEMU KRIMINALISTU DEANU JURIČU 250 TISOČ EVROV v štirih LETIH!!!
Spletni medij 24ur je poročal, da so obalni kriminalisti oproščeni obtožb na njihov račun. Največ jih je letelo na obalnega kriminalista Deana Juriča, svežo intvervetno delovno silo na Nacionalnem preiskovalnem uradu. Vendar so nam naši kriminalistični in »underground« obalni viri zaupali, da policija in tožilstvo sploh niso zaslišali ključnih prič. Tokrat vam razkrivamo še en sumljiv posel Juriča in njegove ekipe. Eden izmed prebivalcev Ankarana je moral za mir pred organi pregona Juriču plačevati ŠTIRI LETA PET TISOČ EVROV NA MESEC! Večina nakazil je potekala preko Juričeve žene, odvetnice in sedaj tudi občinske svetnice v občini Ankaran Maje Prodan Jurič. Več ali manj je plačevala mama Ankarančana, tudi sošolka od mame Maje Prodan Jurič. Juričevo »izsiljevanje« se je končalo, ko ga je Ankarančan v slogu Rockyja v enem izmed lokalov v Ankaranu postavil na realna tla. Jurič pa je zaradi vpliva v štirih letih pokasiral 240 tisoč evrov!!! Damjana Seme, čakamo tvoj novi članek na 24ur! V našem mediju smo se resno lotili razkrivanja sumljivih praks obalnega kriminalista Deana Juriča. Po poročanju Nova24tv je Jurič postal tudi sveža delovna interventna pomoč sedanjemu direktorju NPU Darko Muženiču, še enemu staremu znancu iz koprske policijske uprave. Muženič je pred zasedbo položaja v Uradu za preprečevanja denarja bil vrsto let desna roka Alenki Drolc, osrednji protoganistki pregajanja motečih igralcev obalnega omrežja grobarja dela slovenskega pomorstva. Dušan Ribaš, Dean Jurič, Mitja Kirbiš in Ljubo Volmut. (Posnetek zaslona- STA, Policija, Youtube, Primorske novice) Dne 18. avgusta 2022 smo v članku DOSJE KRIMINALISTIČNI OPERATIVCI LJUBA VOLMUTA: Razkrivamo imena kriminalistov, ki delujejo v interesu OBALNEGA MEHANIZMA!!! zapisali sledeče: »Tako so bili v hude kriminalne rabote in v trgovino z drogo na Obali vpleteni dolgoletni "cappa di banda" obalne kriminalistične struje vzporednega mehanizma Dean Jurič, Dušan Ribaš, Mitja Kirbiš, Dean Grandič in vse kaže naivna kriminalistka Heidi Fluher. Za vse to sta vedela ves čas sedanja notranja ministrica v Golobovi vladi mag. Tatjana Bobnar kot njen izbranec na mestu v.d. generalnega direktorja slovenske policije Boštjan Lindav. Prav Fluherjeva je vse šokantne podatke zaupala svojemu prijatelju iz drugega zakona Davidu Klemencu. Vendar so omenjeni le igralci, ki jih omenja v svoji ovadbi Klemenc le izvršitelji ukazov obalnih veljakov iz Splošne plovbe. Ne pozabite, da tako novi stari vodja NPU Darko Muženič in vodja urada za preprečevanje denarja Anika Vrabec Božič prihajata iz Obale. Predvsem za Juriča in Muženiča velja, da sta pod direktnim vplivom dolgoletnega obalnega kriminalista Ljuba Volmuta. Izvedeli pa smo tudi, da je Volmut opravil nekaj poslov v podjetju Draga Kosa.  Vse zapisane besede v članku nam je potrdil tudi Matjaž Hrovatin, nekdanji dolgoletni vodja koprskih kriminalistov in dolgoletni tajni sodelevec za preganjanje najhujše oblike kriminala. Sam je pripravljen razkriti še marsikaj zanimivega o ugrabiteljih policije z Obale in si enkrat za vselej očistiti ime v slovenski javnosti.« Resnih očitkov na račun nekaterih obalnih kriminalistov so se v preteklih mesecih poročali poleg našega medija še Nova24tv. Osrednji mediji so se zganili šele, ko je povzetke obeh medijev v enem izmed svojih člankov predstavili v Slovenskih novicah. V mediju Prava smo tako predstavili anonimko zaposlenih na SK PU Koper iz leta 2010, kjer so na Juriča in njegovo bližnjo ekipo leteli očitki o sumljivem delovanju. Enako smo tudi objavili kazenske ovadbe Mehmeda Mahmutovića, da je Jurič bil tesno povezan s članom Kavaškega klana Darko Nezvatovićem. Ta je sedaj na »begu« oz. z drugimi besedami ima verjetno status zaščitene priče policije nekje v tujini. Isto kot Čubrilović leta 2015. Foto: Posnetek zaslona-24ur Policija se je na nekatere naše navedbe odzvala in zanikala kakršno koli vpletenost Juriča in njegove ekipe v sumljive posle s prepovedanimi drogami. Še več, spletni medij 24ur je v članku z naslovom Obtožbe, da naj bi koprski kriminalisti sodelovali s kriminalci, se niso potrdile z dne 2.12.2022 zapisali, da se vse obtožbe glede Juriča in ekipe umikajo. O tem bomo več pisali v prihodnjih člankih o obalni kriminalistični združbi pod vodstvom Deana Juriča. A v uredništvu hranimo dokumentacijo, da tožilstvo v omenjenem postopku in tudi policija sploh niso zaslišali ključne priče, nekdanjega kriminalista in dolgoletnega sodelavca Juriča Matjaža Hrovatina. Tokrat vam bomo predstavili še en umazan posel, ki so ga izvedli Jurič in ekipa. Ankarančan plačeval preko svoje mame Juričevi ženi PET TISOČ EVROV NA MESEC obalnemu kriminalistu Juriču za mir pred organi pregona! To je trajalo štiri leta! Zamudili plačilo en mesec, Jurič pa je bolno mamo Ankarančana strpal takoj v zapor!!! V našem uredništvu posredujemo video posnetek, v kateri se je obalni kriminalist Dean Jurič znašel v novi neprijetni situaciji. Osrednji akterji na posnetku nam še niso dali dovoljenja, da ga predstavimo javnosti. Smo pa dobili dovoljenje, da lahko razkrijemo vsebino pogovora. Obalni kriminilastični »godfellas« je dlje časa ustvarjal pritisk na enega izmed živečih Ankarančanov zaradi preprodaje droge. Ponudil mu je sledečo ponudbo. Za mir pred organi pregona je morala družina (njegova mama) Ankarančana Juriču plačevati pet tisoč evrov na mesec. To je trajalo štiri leta! Ankarančan pa je po lastnih besedah vsa mesečna nakazila v višini pet tisoč evrov plačeval s pomočjo svoje mame preko Juričeve žene, nekdanje agentke Sove, »delne grobarke Istrabenza«, odvetnice in letošnji kandidatki za županjo Ankarana Maji Prodan Jurič. Tako je družina Ankarančana v štirih letih plačala obalnemu kriminalistu Deanu Juriču med 240 in 250 TISOČ EVROV!!! Kaj se je zgodilo? Družina Ankarančana je enkrat zamudila z mesečnim plačilom oziroma niso imeli pri hiši pet tisoč evrov pripravljenih za Juriča. Hoteli so se pogoditi, a dolgoletni "obalni kriminalistični šerif" Jurič ni hotel slišati za nobeno zamudo. Ni minilo veliko časa, je zelo bolno mamo Ankarančana strpal v ZAPOR! Ankarančanu je dobesedno počil film. Juriča, njegovo ženo Majo Prodan Jurič in še enega prijatelja je srečal v ankaranskem lokalu Bartima & Korta. Jurič je bil oblečen v športno trenirko znamke Jupa. Pred vsemi pričami se je Ankarančan fizično lotil Juriča. Ta je od strahu skupaj z ženo in svojim prijateljem pobegnil iz lokala.   Ankaranski lokal Bandima & Kora. Prestrašeni Jurič je po izbruhu Ankarančana pobegnil skupaj s svojo ženo Majo Prodan Jurič in svojim prijateljem. (Foto: Posnetek zaslona-Badima & Korta) Preberite si tale zapis! Ankarančan v pogovoru prizna, da je Jurič v štirih letih prejel 250 tisoč evrov! Kot smo že zapisali, v uredništvu imamo videoposnetek, kjer Ankarančan v družbi še dveh oseb opisuje celotno dogajanje. V nadaljevanju si lahko preberete zapis pogovora. Iz zapisa je jasno razvidno, da je družina Ankarančana plačevala Juriču s pomočjo njegove žene Maje Prodan Jurič vsak mesec pet tisoč evrov v obdobju štirih let! Ankarančan pa tudi pove, da je Jurič od njegove družine v tem obdobju prejel 250 tisoč evrov!!! V pogovoru pa se pojavita še priimka dveh obalnih kriminalistov in zvestih sodelavcev Juriča (Ribaš in Beganović). V prepisu pogovora smo označili osebe z imenom Ankarančan, oseba B in oseba C. Dobesedni prepis zvočnega pogovora: Ankarančan: Zdaj trči stari...in pričel teči po Ankaranu (smeh).. To je bil šov. Oseba B: Slišal sem to. Kje je bilo to? Ankarančan: V Ankaranu, v Badmini. Oseba B: Sem zvedel to. Imamo tvojo ščubo o Juriču. Ankarančan: Mhmmm... Oseba B: In kaj je bilo? Ankarančan: Dali smo mu pet tisoč na mesec in to štiri leta. Oseba B: Štiri leta po pet jurjev na mesec? Ženi? Preko žene vse? Ankarančan: Moja mama je bila sošolka od njegove žene. Oseba B: A veš kaj mene zanima? On je rekel, da tebe Duško non stop za brata napadel. Zato sem jaz prišel. Oseba C: Prvo si bil v Celju, potem pa si prišel na Dob. Ankarančan: Ja, preden sem šel na Dob. Oseba C: In potem je prišel Duško? Je prišel Duško k tebi? Oseba B: Nek starejši z očali? Ankarančan: Ja, je.. Oseba C: Vem, da je. Oseba B: On pravi, da je Duško prišel do tebe in ti je obljubil bilo kaj hočeš, samo da ga ne zjebeš. Ankarančan: Kaj je s tabo? Nič, on je prišel za ono, kar sem jaz Juriča napadel in me vprašal, zakaj se je šlo. Potem me je pričel spraševati za Juriča. Takrat so oni delali. Jaz sem povedal, koji kurac, da sem jim dajal pet jurjev na mesec. Smo en mesec zamudili.... Oseba C: To si povedal Ribašu? Ankarančan: Seveda sem mu rekel. Pa da prihajata z Juričem... Stari, ima kuča tri milijona evra, on policaj... Jaz sem povedal po pravici. Jaz sem dajal mojo oznavavo.... Oseba C: Sedaj ti jaz povem, kako stvari stojijo. Ti tega ne veš. Tudi tebe jebejo. Ankarančan: Niso me jebali.... Oseba C: Ti si imel to nesrečo, da so zapalili hišo, ko si bil v bolnici. Kdo je do tebe prišel? Ankarančan: Beganovič. Oseba C: Kaj ti je obljubil? Ankarančan: Nič.... Oseba B: Ti je dal kak telefon? Ankarančan: Mi je dal telefon. Samo sem ga takoj isti dan vrgel v morje. Oseba C: Kaj ti je napletel? Ankarančan: Pisal mi je, da so zapalili.. Oseba B: Da ti bo pomagal? Ankarančan: Ja, to so ta Miroslav Radvon... Oseba B: Zdaj ti bo on povedal?... Oseba C: Za Juriča. Ankarančan: Ne... Oseba B: To je on poslal... Oseba C: Beganovič je potrčko od Juriča. Zato, ker je on vedel, da si ti tam v Kortah v Ankaranu onega napadel. Ankarančan: Sej mi rekel Beganovič "Kaj napadaš policaja"?! Oseba B: Pa kaj tebe boli kurac, ti delaš svoje delo... Ankarančan: Pa mene boli kurac. Jaz sem plačeval stari vsak mesec pet jurjev. Ne bodite vi meni.... Oseba C: Zato so ti poslali Beganoviča. Oseba B: Zato je prišel on, da samo vidi, kaj ti vse veš in da si tiho, da ti bo on pomagal. Da si tiho v zameno za Juriča. Ankarančan: Jaz sem isti dan.. mi je dal škatlo, sem vzel škatlo in jo vrgel v bolnici v kanti... Oseba B: Zato je on tebi pustil telefon.... Ankarančan: Kaj boš ti meni govoril? Jaz sem jezen, ker je moja mama bolana. Oseba C: Vem jaz to. Ankarančan: On jo trpa za jedno godino v zatvor. Kaj hočeš stari? Dobival je štiri leta znači po pet jurjev. To je 250 jurjev dobo. Samo od moje mame. Koga još ima? Oseba B: Četri pet, nema puno. Oseba C: Četri pet (smeh)... To si isto povedal Beganoviču? Ankarančan: Juriču. Direkt.  On mene zjebal... Oseba B: Veš kaj je bila fora? Ankarančan: Juriča ko srečam v šenki bo šel. Oseba B: Veš v čem je fora. Je Jurič, Beganovič in Duško. On pa je delal za Beganoviča. Oseba C: Mene je isto nategnil.  Oseba B: In so ga nategnili uno na finjaka. In to je tri godina. Tri leta zapora. Vikend. Ankarančan: Pičko mater. Oni niso mele paske na mene.... Juriču.... Sorodnik Ankarančana vložil kazensko ovadbo na koprsko policijo in tožilstvo! Varuhi Deana Juriča so tudi tokrat ovadbo pospravili v predal! Ali se Tatjana Bobnar in Boštjan Lindav bojita, da bi Jurič izdal neprijetne informacije o njuni preteklosti? Zgoraj opisana zgodba je zaznana tako na koprski policiji, NPU in Specializiranem državnem tožilstvu. Kot smo izvedeli iz obalnih kriminalističnih in »underground« virov je sorodnik Ankarančana podal kazensko ovadbo na policijo in tožilstvo. A so raje neprijetno zadevo za Juriča pospravili v predal. Policija in tožilstvo pa ob resnih obtožbah o enem najvišjem uslužbencu SK PU Koper sploh niso naredili razgovora in poklicali ključne priče. Dean Jurič ima predvsem to srečo, da si je v svoji dolgoletni karieri zgradil nedotakljivi status. To dobro ve sam Jurič, saj ga bo vrh policije še ob tako neverjetnih razkritjih manjšega dela slovenskih medijev vedno pokril. Mogoče pa tudi Jurič ve kakšno neprijetno informacijo o sedanji notranji ministrici Tatjani Bobnar ali v.d. GPU Boštjanu Lindavu. Mogoče tudi o Aleksandru Jevšku. Sedanja notranja ministrica v Golobovi vladi in nekdanja dolgoletna višja uslužbenka v vodstvu slovenske policije Tatjana Bobnar. (Foto: Posnetek zaslona- Vlada RS) V članku na 24ur so tudi zapisali, da je Jurič vložil že nekaj odškodniskih in kazenskih ovadb. Kljub temu obalni kriminalist Dean Jurič zelo dobro ve, da ni tako nedolžen kot se predstavlja osrednjim medijem v državi. To zelo dobro vedo njegovi nekateri nekdanji ožji sodelavci, ki so morali tudi po krivem zaključiti svojo kariero v vrstah slovenske policije. Enako vedo veliko o njem obalni »underground« fantje, ki se zavedajo in priznavajo nekatera svoja kazniva dejanja v preteklosti. A sami so tokrat odločeni, da v zadevah kjer niso krivi popolnoma ničesar dokažejo svojo nedolžnost. Sedanji v.d. direktorja slovenske policije Boštjan Lindav. Ali Lindav ni dobil mandata zaradi spornih ravnanj obalnega kriminalista Deana Juriča? (Foto: Posnetek zaslona- Vlada RS, Policija) Nič, še bo pestro. Medij Prava bo o spornih dejanjih obalne kriminalistične ekipe Deana Juriča razkrival tudi v prihodnje. Seveda, brez dlake na jeziku. Luka Perš
Teme
Franc Cipot in Goran Miloševič Mensana Franc Cipot Goran Miloševič CEROP grede OGRACEK obsodba zloraba evropskih sredstev

Zadnji komentarji

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Dosje Franc Cipot: Tešanovski "ZOKI" in član stranke SD Goran Miloševič "UGRABILA" z javnim denarjem podjetje MENSANA!