Kavaški klan: Obeta se nam tri dnevno zaslišanje Darka Nevzatovića, "CLEANER" obalne kriminilastične klike v NPU!
Med procesom Kavaški klan sta si policija in tožilstvo privoščila hude napake v predstavljanju dokazanega gradiva Sky komunikacije med člani slovenske celice Kavaškega klana. Večkrat so jo prikrojili in izbrisali del Nevzatovićeve komunikacije.
prava .
Politika

Ponedeljek, 29. Maj 2023 ob 15:06

Odpri galerijo

Darko Nevzatović. Foto: Bralec Prava.si

Na sodnem procesu Kavaški klan bo v teh dneh potekalo tri dnevno zaslišanje osrednje priče tožilstva Darka Nevzatovića. Kljub temu, da ga tožilstvo in policija s pomočjo slovenskih osrednjih medijev prikazujejo kot nedolžnega skesanca, verjetno temu ni tako. Med spremljanjem obravnav se je že večkrat izkazalo, da je zgodba Nevzatovića dobesedno zlagana. To se je dokazalo predvsem na prikazani Sky komunikaciji s strani tožilstva. V njej se je večkrat videlo, da Nevzatović ni bil nikoli ogrožen, njegovi družini se ni grozilo in je bil ves čas v vrhu odločanja kriminalne združbe. Po vsem tem bi moral Nevzatović sedeti v prvi vrsti med obtoženimi. V resnici pa je Nezvatović le oseba za čiščenje sledi obalne policijske-kriminalistične klike na NPU, ki je bila močno vpletena v delovanje slovenske celice zloglasne črnogorske kriminalne združbe.

V Sloveniji ta trenutek poteka eden najbolj razvpitih sodnih procesov- sojenje domnevnim članom slovenske celice zloglasne črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan. V Črni gori je dlje časa v preteklosti deloval t.i. Kotorski klan. Ta je bil aktiven do leta 2014 oz. 2015, ko se se nekdanji skupni zavezniki sprli zaradi zasežene pošiljke kokaina v španski Valenciji. Iz kotorskega klana sta nastala kavaški in škarljarski klan ter postala najhujša sovražnika med balkanskimi kriminalnimi tolpami. V februarju 2021 so v javnost prišle prve informacije o zloglasnih zločinih vidnega predstavnika Kavaškega klana Veljo Nevolje-Belivuk. Eno izmed ključnih oseb je predstavljala vidna predstavnica vladajoče srbske stranke SNS Dijana Hrlaković. V javnosti Zahodnega Balkana pa so se pojavljale informacije o delovanju Kavaške klana v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Pričenja se tri dnevno zaslišanje ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića!

O sodnem procesu Kavaški klan zelo pogosto poročajo tudi osrednji slovenski mediji (Večer, Dnevnik, Slovenske novice, Delo, Žurnal24). Med prebiranjem njihovih člankov res dobi vsak bralec občutek, da sedanji obdolženi v procesu Kavaški klan predstavljajo največjo grožnj slovenskemu pravosodnemu sistemu. Še več, vsak ki prebira omenjene članke enostavno misli, da je osrednji obdolženec Klemen Kadivec najhujši novodobni kriminalec v Sloveniji.

V medijih pa velikokrat prebirate, kako je osrednja priča policije in tožilstva Darko Nevzatović tvegal življenje, da je razkril slovenske člane omenjene črngoroske kriminalne združbe. Spet se pojavlja stara zgodba.

MSM medijska zgodba je znana že dlje časa. Enaindvajsetega maja 2020 se je "skesanec" Darko Nevzatovič odločil, da bo zaradi groženj, ustrahovanja njegova družine postal tajni sodelovec policije in znotraj slovenske celice zbiral dokaze. Tajni sodelavec policije pa je postal dne 12. junija 2020. Celotni postopek tožilstva temelji na zbranih dokazih Nevzatovića in zgodbi o njegovi ogroženosti. Ena zgodba je tista, ki vam jo prodaja tožilstvo in policija s pomočjo osrednjih slovenskih medijev. Popolnoma druga zgodba pa je tisto, kar se dogaja med sodnim procesom. Po subjektivnem mnenju avtorja članka sta policija in tožilstvo naredila veliko napak, da lahko proces pade in bodo fantje oproščeni oz. dobili veliko milejše zaporne kazni kot jim do sedaj za domnevna kazniva dejanja očita tožilstvo.

O Darku Nevzatoviću smo v našem mediju predstavili že mnogo dejstev, ki jih tožilstvo, policija in osrednji mediji skrivajo pred slovensko javnostjo. Sami tudi laično trdimo, da bi moral Nevzatović sedeti v prvi vrsti med obdolženimi, ne pa da igra vlogo skesanca.

Predvsem skozi predstavljeno komunikacijo Sky se je do sedaj po našem mnenju dokazalo, da se celotna zgodba Nevzatovića sesuva kot hišica iz kart. V predstavljeni Sky komunikaciji je bilo več kot očitno dokazano, da se Nevzatović niti malo ni bal za svoje življenje.

Tudi, da bi v Sky komunikaciji prejemal kakršno koli grožnjo s strani drugih članov tega do sedaj ni bilo videti. Še več, jasno se je dokazalo, da je Nevzatović s svojimi potezami večkrat poskrbel, da je druge člane spravljal v velikanske finančne težave.

Argument, da je bila njegova družina ogrožena enostavno ne drži. Nevzatović sam je nekajkrat v komunikaciji z drugimi člani samodejno apisal, kje se nahaja s svojo hčerko in kaj počne doma.

Ali lahko proces Kavaški klan pade zaradi neustreznih strokovnih prevodov tožilstva?

Že v članku Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! z dne 9. maja 2023 smo zapisali nekaj dejstev, zakaj obdolženi sploh imajo možnost, da se rešijo obtožb. Eno ključnih pomanjkljivosti tožilstva pri predstavljanju dokazanega gradiva so neustrezni strokovni prevodi iz srbščine v slovenščino. To se je velikokrat dokazalo na predstavljanju Sky komunikacije. Pričakovali smo, da prevajanje iz srbščine v slovenščino res ne bo predstavljajo večje težave za strokovne sodelavca tožilstva in sodne tolmače, ki so jim pomagali pri prevajanju.

Razumeli bi, da se je zgodila mogoče ena, dve, tri, štiri ali pet napak glede nepravilnega prevajanja. Ne, to se dogaja več ali manj konstatno. Če bi napisali, da se je v prevodih ugotovilo do sedaj že vsaj petdeset napak, trdimo, da je številka še višja.

Velikokrat se je izkazalo, da zaradi neustreznih strokovnih prevodov dobi pravilen prevod popolnoma drug pomen kot ga predstavlja tožilstvo. Na neustrezne strokovne prevode je v sodni dvorani zelo jezno na tožilca Jožeta Levašiča urgiral predsednik senata sodnik Tomaž Bromše. Večkrat je v procesu javno povedal, da se sprašuje, kako se lahko na takšne način zapravlja davkoplačevalski denar za popolno šlamastiko in površnost, ki so si jo privoščili prevajalci. Sami smo poskusili uporabljati malce kmečke pameti.

Enostavno je popolnoma nesprejemljivo, da si tožilstvo v takem procesu dovoli sredi procesa javnosti prikazovati po našem mnenju izvajati popolnoma nesprejemljive napake.

Tudi v členih slovenske zakonodaje in sodne prakse je razvidno, da je marsikateri primer v Sloveniji padel zaradi neustreznih strokovnih prevodov tožilstva. Eden izmed takih primerov v preteklosti glede neustreznih prevodov je bil tudi primer Lončarič pred slabimi dvajsetimi leti.

Zakaj so Darko Nevzatović, policija in tožilstvo prirejali Sky komunikacijo?

Komunikacijsko orodje Sky je predstavljajo osrednje komunikacijsko sredstvo med člani Kavaškega klana. Zato smo tudi sami pričakovali, da bo predstavljanje Sky komunikacije s strani tožilstva in policije eden najbolj trdnih dokazov proti obdolženim v procesu Kavaški klan.

Že nekaj časa se avtor članka med procesom sprašuje, ali sta tožilstvo in policija nalašč tako površno in pomanjklivo zbirali dokaze Sky komunikacijo ali pa jih je Nevzatović zelo dobro naplahtal.

Kot smo skozi proces ugotovili obstajajo tri mape s Sky komunikacijo ( Nezvatović komunikacija in Sky mapi Vakum in Cubo). Kolikor smo do sedaj razumeli dejstva o Sky komunikaciji, bi morala biti komunikacija v večini primerov identična.

A po našem mnenju se je z dokazi Sky komunikacije v času preiskave moralo dogajati nekaj čudnega. Če bi bilo res vse čisto, zakaj ves čas spremljamo v njej ene in iste napake.

Tako se je večkrat dokazalo s pomočjo map Vacum in Cubo, da so Nevzatović, policija in tožilstvo velikokrat zamolčali del komunikacije Darka Nevzatovića z drugimi deležniki. V teh primerih pa se je večkrat izkazalo, da je bil Nezvatović vse drugo, ne pa da bi se bal za svoje življenje in bi bila njegova družina ogrožena. Velikokrat se tudi predstavljena komunikacija na procesu ni morala prevereti v obeh drugih mapah. V našem mediju pa bomo v prihodnje predstavili več dokazov v prid naši tezi. Sodni proces bo verjetno trajal še v mesecu septembru, zato bo sledilo še veliko zanimivih razkritij v enem najbolj razvpitih sodnih primerov v Sloveniji.

Nič, obeta se nam tri dnevno zaslišanje Darka Nezvatovića.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Thu, 21. Mar 2024 at 08:47

1772 ogledov

Kavaški klan: Ali bo BUGARIN pokopal Darka Nevzatovića? "Obalna klika" 100 kilogramov KOKAINA "častila" OBALNEMU PODZEMLJU??
Nekdanji dolgoletni ekvadorski predsednik Rafaell Correa je opravil pogovor za Sobotno prilogo, sobotno edicijo časnika Delo. Med drugim je tudi povedal, da je Luka Koper ena pomembnejših pristanišč za tihotapljenje kokaina v Evropi z njegove države. Čudi ga, da slovenski oblasti ne reagirajo. Isto se sprašujemo tudi mi že dlje časa. Mi smo v preteklosti v našem mediju v seriji člankov z naslovom Dosje Balkanski kriminal razkrivali kokainske posle balkanske mafije. Večkrat so mediji poročali, da so velikokrat v bananah slovenskega podjetja Derby v lasti Izeta Rastoderja našli velike količine kokaina. A je omenjeno slovensko podjetje večkrat ostro zanikalo, da so vpleteni v trgovino z drogo in da so le večne žrtve južnoameriških kriminalnih tolp, ki jim ponavadi podtaknjejo kokain v njihove škatle. Glej ga zlomka, nekaj dni po objavljenem intervjuju z nekdanjim ekvadorskim predsednikom Correo RTV Slovenija v Slovenski kroniki s svoje obalne izpostave ekskluzivno razkrijejo, da so na območju reke Rižane ujeli dva državljana z Albanije in Brazilije, ki sta imela pri sebi 260 kilogramov kokaina! O tem sploh ne bi poročali, saj so omenjeno informacijo NAČRTNO ZAMOLČALI! Ponavlja se zgodba o zasegu 400 kilogramov kokaina v Luki Koper iz avgusta 2021, o kateri smo v našem mediju že večkrat kritično poročali in razkrili ključne operativce. Vsaj sodeč, kar se je razkrilo na sodnem procesu Kavaški klan, obstaja velika verjetnost, da je Nevzatović bil že veliko prej v drugih zadevah tudi tajni policijski sodelavec. Vendar je ključna težava, da do teh dokumentov je nemogoče priti oziroma policija zavaruje Nevzatovića z odgovorom "tajni podatki." Vendar se je Nevzatovič izdal, da pozna osebo Bugarin,"bolgarskega delavca" iz Luke Koper . Le ta je bil tajni sodelavec policije v primeru Bedmare Ahmić. Kdor pogleda samo malo datume, mu je jasno, da je bil Darko Nevzatović tajni sodelavec policije že pred dnem 23.5.2020. Nevzatović pa je uradno postal tajni policijski sodelavec 10.6.2023. S tem pa pade tudi celotni primer Kavaški klan."Spet se dogaja nekaj "gnilega v deželi SLOVENSKA POLICIJA"???? smo malce priredili znan izrek iz Hamleta. Zakaj? V zadnji Sobotni prilogi je bil osrednji intervjuvanec trikratni predsednik Ekvadorja, znan južnoameriški katoliški levičar Rafaell Correa. Med drugim je dal izjavo, ki bi morala v sekundi odnesti katerega koli notranjega ministra v kateri koli vladi v Sloveniji!!! Kaj je povedal Correa? Nič, le isto se čudi kot se že ves čas čudimo mi.V Sobotni prilogi med drugim piše:" Evropejcem in Severnoameričanom je Ekvador postal bolj zanimiv, odkar je tam osrednje svetovno vozlišče trgovine z mamili. Skupaj z bananami jih nalagajo na tisoče ladij, ki plovejo na vse strani sveta, predvsem v Združene države Amerike in Evropo. Rotterdam je središče vsega, druga stran poti, ki se začenja v Guayaquilu. Ekvadorskih pristanišč, kjer velike ladje polnijo z bananami skrit kokain, je cela vrsta. Tudi ciljnih pristanišč na evropski strani je več. Tudi Koper, denimo, to je znano tudi bivšemu ekvadorskemu predsedniku, ki se sprašuje, zakaj slovenske oblasti tega prometa ne ustavijo, prav lahko bi ga s pravšnjo tehnologijo in z odločnostjo, imena prevoznikov so znana tudi v Quitu in Guayaquilu. Pa v Sloveniji in drugod v Evropi nočejo ustaviti izvoza mamil, je prepričan. Nasprotno, spodbujajo ga, vsa pristanišča se ukvarjajo s tem, ne samo največje v Guayaquilu.Pa mamil dežela, ki leži na ekvatorju, v prestolnici je točka središče našega planeta, sploh ne proizvaja. Obala, kjer so največje plantaže banan na svetu, je zelo primerna za pristanišča. Banane in koka so idealni skupni tovor. Koka v pristanišču prihaja od vsepovsod, zlasti Kolumbije in Bolivije. Po rekah in po morju prihaja, pa tudi do banan in do ladij. Ekvadorski zapori so trdnjava največjih in najbolj krvavih mamilarskih tolp, mehiških, kolumbijskih, zadnje čase tudi balkanskih. Največje tolpe imajo v zaporih ob ekvadorski obali svoje glavne štabe, vsaka svojo trdnjano. Vsaka tolpa ima svoje poslopje, nihče se jim ne upa približati. Ena sama velika racija je bila, ena sama predstava za javnost."Correa je povedal le to, kar smo mi v naših člankih v preteklosti večkrat opozorili. A glej ga zlomka, obalna izpostava RTV Slovenije je nekaj dni po objavi članka v Sobotni prilogi poročala, da so obalni kriminalisti bili uspešni pri zasegu 260 kilogramov KOKAINA! To se je zgodilo prejšnji teden, a so v policiji infromacijo zamolčali. Vendar je policija sedaj potrdila obalni novinarski ekipi RTV Slovenija potrdila omenjeno informacijo o zasegu. V prispevku so med drugim povedali in se tudi pravilno spraševali, zakaj policija zasega ni predstavila takoj slovenski javnosti."Vendar ne gre za nič novega. "V kriminalnem podzemlju na Obali še od nekdanje države Jugoslavije velja, da je Luka Koper eno od večjih distribucijskih poti za drogo, vendar pa je promet s prepovedano drogo pod “strogim” nadzorom policije. So torej v trgovino s prepovedanimi drogami na Obali vpleteni tudi ‘pokvarjeni’ policisti?" so že leta 2021 napisali v spletnem mediju Topnews.Zakaj se je zamolčala zgodba o zasegu 400 kilogramov kokaina v Luki Koper avgusta 2021? Ker je omrežje obalno kriminalistične klike moralo pokriti svojega dolgoletnega operativca Darka Nevzatovića!V preteklosti smo se v našem mediju že večkrat predstavili takoimenovani fenomen "obalna kriminalistična klika." Še več, mi smo že večkrat zapisali, da majhna peščica obalnih kriminalistov s pomočjo svojih operativnih celic iz NPU ter drugih operativcev ugrabila del slovenske policije (gospodarski oddelek), del slovenskega tožilstva (Specializirano državno tožilstvo), del sodstva (Vrhovno sodišče). Foto: Prava.siZdaj se vračamo na staro zgodbo, ki je tesno povezana s procesom Kavaški klan. Ena izmed pomembnih zgodb v procesu se je izkazala tudi zgodba o zasegu 400 kilogramov kokaina v Luki Koper v avgustu 2021. O rekordnem zasegu kokaina ni poročal NOBEN SLOVENSKI MEDIJ! Vsaj na to vprašanje je po našem mnenju nekdanji dolgoletni vodja SKP PU Koper, sedaj upokojen obalni kriminalist Dean Jurič, uradno zavajal sodni senat pod vodstvom podpredsednika Okrožnega sodišča v Ljubljani odgovornega za kazenske zadeve Tomaža Bromšeta. Prvotno je to informacijo javnosti posredovala nekdanja direktorica NPU Petra Grah Lazar v intervjuju za Siol junija 2022. Potem pa smo v naše uredništvo dobili pisma zapornika Mehmeda Mahmutovića, kjer je jasno zapisal, da sta se ključna priča tožilstva Darko Nevzatovič in obalni kriminalist Dean Jurić srečala že v letu 2018 v piranski garažni hiši kot smo izvedeli. Mehmutovič pa bi naj celotno srečanje spremljal skrit iz zadnjih sedežev v Nevzvatovićevem avtomobilu. Ob koncu pisma se je razkrilo, da obalno kriminalistična klika zasegla avgusta 2021 v Luki Koper 400 kilogramov kokaina. O TEM DOGODKU SO TAKRAT VSI MOLČALI!Nekateri so namigovali, da so si prisvojili več kot 100 kilogramov za svoje izbrane operativce obalnega podzemlja. Kdor obvladuje Luki Koper in Splošni plovbi Portorož, vlada Sloveniji! PIKA! Del zasežene droge pa je bil odpeljan v Italijo, kjer so drogo zasegli italijanski organi pregona. Vendar se tukaj pojavi spet Nevzatovićev "Žabar". O tem smo več pisali v članku z naslovom Ali bo tožilstvo in policijo v sodnem procesu desetletja pokopala IZMIŠLJENA ZGODBA!!! NEVZATOVIČA o DEDI in ŽABARJU!Foto: Prava.siZdaj pa se vrnimo na ključnega igralca v zgodbi Darka Nevzatovića. Tako smo v enem izmed naših člankov o Kavaškem klanu razkrili, da so pripadniki albanske krvi razpisali več iskalnih akcij, da bi ubili Darka Nevzatovića.Vzrok pa, da je Nevzatović bil ključni mož prevare, ki pa se je pričela dejansko izvajati že leta 2015 in omenjena akcija traja še danes! Nevzatović pa samo moli, da ga obramba in sodnik Tomaž Bromše nehata moriti s neprijetnimi vprašanji in se proces kmalu konča!Foto: Prava.si.Ali je poznanstvo s tajnim sodelavcem policije z imenom Bugarin razkrilo, da je bil Nevzatović tajni policijski sodelavec pred obdobjem 23.5.2020- 10.6.2029? Če je bil, sta tožilstvo in policija proces Kavaški klan izgubila v sekundi!Zaradi Nevzatovića je bil v Ekvadorju ubit Albanec s priimkom Dashi. A se je omenjeni Albanec v preteklosti živeč v Piranu pojavil še v eni drugi zgodbi. V primeru Bedrane Ahmič. Isto se v tej zgodbi pojavi oseba z imenom BUGARIN, "bolgarski delavec v Luki Koper". Vsaj tako ga je predstavil Nevzatović v pogovoru s Filipom Vrzićem preko aplikacije Sky. Vendar se je izkazalo, da je šlo za tajnega policijskega sodelavca primeru Bedrane Ahmič. Prav Bugarin in Nevzatović sta bila ključna logista posla, da je v Luko Koper prišlo avgusta 2020 400 kilogramov kokaina. Bugarin je v tajnih postopkih policije deloval že v letih 2018 oz. 2019. V času procesa se tudi izkaže, da je Nevzatović tudi od junija 2020 bil TAJNI SODELAVEC v primeru 400 kilogramov kokaina. A zdaj se morete vprašati, zakaj je Nevzatovič to moral postati? Darko Nevzatovič je v primeru Bedrane Ahmič spoznal osebo Bugarin, bolgarskega delavca v Luki Koper. To že v letih 2018 oz. 2019. Vednar se je izkazalo, da je bil "Bugarin" tajni sodelavec policije." (Foto: Posnetek zaslona-24ur)Ker so le na ta način lahko pokrili celotno zgodbo ter jo lahko nadzirali, kontrolirali in po potrebi tudi zmanilupulirali pred slovensko javnostjo. Prav to se dogaja v primeru Kavaški klan. Isto je sporno vlogo Nevzatovića v zadevi 400 kilogramov kokaina v Luki Koper razkril med svojim pričanjem Luka Arapović. Poleg tega pa bi naj Nevzatović in ekipa "častila" več kot 100 kilogramov kokaina obalnemu podzemlju. O vsem tem je govoril Arapovič.Povedal je le to, kar smo mi v naših člankih že prej napisali. Kolikor me spomin ne vara, je Arapovič natančno razkril vso vzpostavljeno mrežo Nevzatovića v Luki Koper. "Jurič, Cimprič (Cemprič) in ekipa. Tam je denar," je med drugim tudi povedal Arapovič, ko je bil večkrat kritičen do spornih potez nekaterih akterjev obalne kriminalistične klike med svojim pričanjem.Darko Nezvatović je celica operativcev obalne kriminalistične klike. Zelo verjetno je to delo opravljal od leta 2015. Takrat je prvič bil zaposlen v podjetju, kjer se je kasneje zgodil zaseg droge. Na katerem koli delovnem mestu se je pojavil Nevzatović na Obali, so bile težave v tem podjetju. Ali je zmanjkoval denar v podjetjih, kjer je deloval Nevzatović ali pa so padali drugi prevozniki ujeti z drogo.Tudi to smo v naših člankih večkrat razkrili. Še več, Nevzatovič se je nekajkrat ujel, kjer se je izkazalo, da je "s taktiko in metodiko" deloval pred uradnim nazivom tajnega sodelavca policije. Še najbolj očitno se je to nakazalo pri izvedenem nakupu štirih Sky telefonov Nevzatovića s strani družine Hot. V preteklosti pa smo tudi pisali o tem, da se toliko droge kot se je pojavilo na fotografijah Sky telefenov v uporabi družinskih članov Hot ni bilo videno na celotnem procesu če smo malce pikri. Sami zelo sumimo, da je svojo kariero obalni kriminalist Jurič končal na NPU le zato, ker so ga zanimale določene informacije o eni izmed znanih obalnih družin tesno povezano z podzemljem akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva. Še več, svoje operativce imajo nastavljene vsepovsod- od Interpola, Europola itd.. Spoštovani državljani, zdaj vam je jasno, zakaj so v avgustu 2021 zamolčali zaseg 400 kilogramov kokaina v Luki Koper. Spet jim je skoraj uspelo "zakriti" zaseg 260 kilogramov kokaina. Jebiga, tokrat jih je zafrnil nekdanji ekvadorski predsednik Correa. Ja, vseh intervjujev pa spet ne moremo cenzurirati, a ne fantje obalne kriminalistične klike? Prav po tej objavljeni izjavi Correa so obalni kriminalisti priznali, da so imeli že "prejšnji teden" zaseg 260 kilogramov kokaina. A kot smo izvedeli iz naših zanesljivih virov blizu obalne kriminalistične klike in podzemlja je bila podobno akcija izvedena pred štirimi oz. petimi meseci, a sta takrat tihotapca "ušla" z drogo.Luka Perš

Tue, 12. Mar 2024 at 08:43

2438 ogledov

PODRTIJA IN GOLOBOV WATERGATE: Ugrabitev UPPD???, zloraba FURS???, curljanje tajnih podatkov v medij Necenzurirano???
Dobro jutro, slovenski organi pregona. Ja???, resno???, po treh mesecih ste izvedli šestnajst hišnih preiskav v zadevi Litijska. Bravo, slovenski državljani so ponosni na vas! Pa resno, koga vi hecate!???? Zdaj, ko so že vsi dokazi postali stokrat kontramirani v dveh mesecih! Če bi vi bili resna neodvisna institucija, bi takoj že 30. decembra po izvršilu kupnine v pripor odpeljali pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan, Nino Zidar Klemenčič in Sebastjana Vežnaverja. Ne, vi ste raje 60 dni s pomočjo delom tožilstva in delom vaših sokolegov v NPU in preostalih delih policije ustvarjali medijsko zgodbo, da se ključnim akterjem ne bo zgodilo popolnoma nič.Kdo so osumljenci? Prav tistih enajst oseb, ki jih je v svojem javnem poročilu kot ključne krivce ožigosala z dušo Keyserja Sozeja nekdanja ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan. Med dosedanjimi osumljenci tako ni Švarc Pipan, odvetnice Zidar Klemenčič, Igorja Šoltesa in nikogar z finančnega ministrtva!To le pomeni, da je UPPD spet mižal na eno oko. So pa ugotovili, da si je nekdo protipravno razdelil 3,4 milijona evrov. To še ni vse, zdaj bo še državno odvetništvo zahtevalo še eno cenitev. Res, Ankaransko-Hrvatinski hrib, že ste dolgočasni z vašo zgodbo! Bumerang afere slovenske verzije afere WatergateVse kaže , pa se dogaja bumerang afekt afere WATERGATE tako vladni koaliciji kot "resnim" osrednjim medijem. V lanskem letu smo spremljali 3 4 HOP OBALA! medijski policijski tožilski stampedo nad nekdanjega direktorja Urada za preprečevanje pranje denarja dr. Damjana Žuglja. Vzrok pa, da naj bi pod njegovim vodstvom nezakonito brskali bančnih računih več kot 200 fizičnih oseb. Med njimi se je najbolj problematiziralo brskanje računov balkanskega medijskega mogotca Dragana Šolaka.Foto: Posnetek zaslona- N1 SlovenijaMi smo v našem mediju v več člankih predstavili, zakaj so Šolakovi mediji ter ostali 3 4 HOP OBALA osrednji "resni" mediji v tem primeru tako panični. Odgovor se skriva v sedanji direktorici UPPD Anki Vrabec Božič (živeča na območju Ankaransko-Hrvatinskega hriba), ki je bila pred zasedbo direktorske funkcije zaposlena v eni od družb, ki je lastniško povezana z Draganom Šolakom. Prav Vrabec Božič bi naj v mandatu Žuglja bdela v UPPD nad primerom Šolak. Konflikt interesov, spoštovana Vrabec Božič, Šolak in KPK!?Damjan Žugelj pa je kot odgovor na vse medijske tožilske policijske očitke in ustrahovanja odgovoril s tremi obsežnimi, strokovnimi analizami o današnji politični tožilski policijski situaciji v naši državi. Kdor je zelo pozorno prebral vsa tri njegova sporočila za javnost bo hitro ugotovil, da je Damjan Žugelj izpostavil le tisto, kar mi v našem mediju opozarjamo že DVE LETI! Da je našo triintrideset let staro Slovenijo UGRABILA majhna klika z Obale (mogoče 20 posameznikov) z mešanico akterjev ugrabiteljev slovenskega gospodarstva in akterjev ugrabiteljev dela slovenskega pomorstva. Težava je, da prihaja za vse IMPLOZIJA. Ja, zato pa smo se malo medijsko politično klali dva meseca na zgodbi Litijska, a ne akterji omrežja Splošna plovba Portorož in tokrat za spremembe akterji omrežja Sava Re, ki pa so tako le del operativnega omrežja akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva? Foto: Prava.siTako pridemo do zgodbe, ki je prejšnji teden razburjala slovensko javnost. V njej se je pojavilo tudi moje ime. A vse bolj se zdi, da se dogaja le klasičen 3 4 HOP OBALA medijski politični policijski tožilski konstrukt proti tistim medijem, ki veljamo za janšiste. Pa če tudi sami Janšo kdaj pa kdaj zelo ostro skritiziramo. Ne, samo če kaj BEVSKNEŠ proti NJIM, si takoj označen za janšista! Ampak Obala pa se smeji, ko spet pobira smetano!Dolgoletni raziskovalni novinar Bojan Požar je pretekli teden napisal serijo člankov, kjer je razkrival WATERGATE v sedanji vladi pod vodstvom dr. Roberta Goloba. V njih je problematiziral, da za potrebe političnega cirkusa nad mediji blizu desnice oz. medijem, ki so kritični do tranzicijske levice bila ustanovljena preiskovalna parlamentarna komisija, ki se ukvarja z financiranjem teh medijev. Kot kaže, do sedaj ni bil posebej pozoren na izjave nekdanje predsednice omenjene komisije Mojce Pašek Šetinc. Ob našem laičnem spremljanju afere je bila vsa spornost razkrita že v mesecih oktober in november 2023. Verjetno je zadeva medijski pospešek dobila z objavo Mojce Pašek Šetinc, da so ji na Delu cenzurirali njen intervju in nekaj njenih odmevnih medijskih izjav je takoj zatreslo Golobovo vlado. Še Vesna se je "odločila", da bo zapustila mesto generalne sekretarke Gibanje Svoboda. Jp, mogoče pa je le "ubogala" svoje bogove.Ključna težava omenjene parlamentarne preiskovalne komisije je neutemeljeni prejem zasebnih tajnih podatko s strani FURS-a v o preiskovancih komisije. Tako smo lahko spremljali medijski ping pong med Mojco Pašek Šetinc in direktorjem FURS-a Petrom Grumom, kdo je dejanski krivec za nastalo situacijo!Foto: Posnetek zaslona-Požareport.Necenzurirano pridobiva tajne podatke Urada za preprečevanje denarja????????????Že nekaj časa lahko v člankih spletnega medija Necenzurirano večkrat lahko opazite, da so njihovih člankih včasih objavljene informacije, ki veljajo za tajne v institucijah Urad za preprečevanje pranje denarja, Finančne uprave Republike Slovenije, Nacioanlnega preiskovalnega urada, dela specializiranega državnega tožilstva itd.. Kot ključno akterko v tej aferi raziskovalni novinar Bojan Požar opredeljuje nekdanjo novinarko Necenzurirano in kmalu "nekdanjo" generalno sekretarko stranke Gibanje Svoboda Vesno Vuković. Vsak medij ima svojo zgodovino. Enako jo imajo tudi novinarji Necenzuriranega. Glede na to, da se omenjena komisija ukvarja s financiranjem medijev, bom z največjim veseljem pred celotno slovensko javnostjo "ure in ure" govoril o finančni plati tega portala. Že kot novinarje Siola in njihove nekdanje družbe Providentia jih je razkril eden najboljših slovenskih davčnih strokovnjakov Ivan Simič.Sam pa sem kot novinar Nova24tv o celotnih hobotnici podjetja Providentia napisal v članku z naslovom [Ekskluzivno] Medijski tajkun Odlazek financira novinarsko trojko preko podjetja Kokos! Lastnik Kokosa je nekdanja žena Odlazka, Alena Nardini! objavljen dne 1.2.2021.Foto: Posnetek zaslona- Nova24tvKot je razkril Požar, ima direktor družbe Providentia Tomaž Modic, kjer je bil ustanovljen spletni medij Necenzurirano kot strokovni sodelavec ene izmed preiskovalnih komisij sestanke s predstavniki Računskega sodišča, Finančne uprave Republike Slovenije, Slovenske obvščevalne službe in Nacionalni preiskovalni urad.V preteklosti pa se je slovenska javnost že zgražala nad primerom, ko je Vesna Vukovič "podala kazensko ovadbo" in "nehote obiskala" še direktorja NPU Darka Muženiča. Ampak Vesne ne ganejo niti tvoja jasna opozorila Eugenija Carl, jebiga! Za njo sta bogova le Golob in Jamnik prosto po Sebastjanu Jeretiču!Foto: Kako so akterji omrežja grobarjev dela slovenskega pomorstva "razkrivali" delovanje Vesne Vukovič. (Foto: Posnetek zaslona RTV Slovenija)Svoja zadnja razkritja in po več kot 60 dneh!!! sprožene policijske hišne preiskave v aferi Litijska ter Golobovo afero Watergate je Bojan Požar na svojem profilu na x zapisal sledeče:"Če so lahko prestavili aretacijo ruskih vohunov, potem lahko usmerjajo tudi to, kdaj bo policija izvedla hišne preiskave- Včeraj pride v javnost mega eksplozivna zgodba. Watergate Golobove Svobode, ki jo javno potrdi vsaj ena isajderska poslanka, nejavno pa itak mnogi, afera pa lahko odnese generalno sekretarko vladajočega Gibanja Svobode in generalnega direktorja Fursa, no vsaj morala bi jih. Ampak, glej ga zlomka, ravno danes zjutraj štartajo hišne preiskave v aferi Litijska, potem ko se že 2 meseca cela država ukvarja s to afero. In kdo to prvi objavi, spet, glej ga zlomka: Necenzurirano, portal ki ga obvladujeta Vesna Vuković in premier Robert Golob, in tisti portal, ki je preko novinarja-preiskovalca Tomaža Modica tudi neposredno vpleten v Watergate Golobove Svobode."Saj, kakšen smisel sploh imajo hišne preiskave dva meseca potem, ko so dokazi že zdavnaj počiščeni?!"In zdaj, glavni keč: z malo teorije zarote bi lahko rekli, da je nekdo včeraj poklical na policijo, naj hišne izvedejo danes. 24 ur po izbruhu afere Watergate Golobove Svobode, da se pozornost javnosti obrne drugam.- Če so lahko prestavili aretacijo ruskih vohunov, potem lahko usmerjajo tudi to, kdaj bo policija izvedla ene navadne hišne prepozne preiskave..."Z zapisom se ne bi morali bolj strinjati. Predvsem iz dejstva, ker smo v naših tekstih točno na to že večkrat opozarjali v naših tekstih. Afera Nepremičninska podrtija se odvija po točno določenem scenariju, kot smo o njem pisali v našem mediju. Samo malo si preberite vse naše članke na temo nepremičninska podrtija:Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!!Ali je Dominika Švarc Pipan storila morebiti NAKLEPNO KAZNIVO DEJANJE, da je reševala "GLITCH" NINE ZIDAR KLEMENČIČ?TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA! ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju??DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!Kdo bo tisti pravosodni minister, ki bo ugotovil, kdo je Boštjančiča napeljal, da je izvršil plačilo kljub nasprotovanju? SLIKOVNA KORELACIJA AFERA NEPREMIČNINSKA PODRTIJA: Ali se iz teh "različnih algoritmov" da izračunati korelacijo?Foto: Prava.siZdaj pa pridemo do trenutka, kjer trčita afera Litijska in preiskovalna parlamentarna komisija o financiranju nekaterih "desnih" in tistih medijev, ki so kritični do tranzicijske levice. V obeh so v glavnih vlogah novinarji Necenzuriranega.Foto: Posnetek zaslona-NecenzuriranoSpomnite se samo člankov na tem mediju, ki je do potankosti natančno razkrival zneske kredita Nine Zidar Klemenčič, vračilo dolga Vežnaverja žalskemu podjetniku Enisu Draganoviću itd.. Ali se mogoče spominjate, kako je v času zadnje Janševe vlade omenjena novinarska trojka uprizarjla medijske umore na urad za preprečevanje pranje denarja pod vodstvom dr. Damjana Žuglja? Prva poteza, ki jo je naredila Golobova vlada je bila odstavitev Žuglja in postavitev Anke Vrabec Božič z v.d. direktorico Urada za preprečevanje pranje denarja. Na vlogo Anike Vrabec Božič smo opozarjali v sledečih člankih:DESANT IZ OBALE NA URAD ZA PREPREČEVANJE PRANJE DENARJA! Razkrivamo osebe za reševanje vojaka Darka, operativca Ljuba VolmutaSlovenija azil za Šolaka: Golob dirigira, Muženič orkestrira, Vrabec pa pleše! SOVA, ZBUDITE SE!!!Na sliki direktorica Urada za preprečevanje pranje denarja dr. Anika Vrabec Božič. (Foto: Prava.si)Brez zamere, se nikomur ne zdi čudno, da je prav novinarska dvojica iz Necenzuriranega spet objavila ekskluzivne podatke o točnih zneskih Sebastjana Vežnaverja. Mi smo napisali, da bi moral Urad za preprečevanje pranje denarja takoj iti v akcijo. Kot kaže so res šli. Samo ne za organe pregona. Tožilstvo jekraljica kazenskega postopka.Lepo se vidi, da je bilo potrebno hitro po volilni zmagi v letu 2022 REINŠTALIRATI staro ekipo, ki že leta in leta sodelovala z zunanjo združbo, ki je te podatke koristila za potapljanje in uničevanje političnih konkurentov svojih naročnikov.Ko pa se te podatki "z lopato nosijo ven" iz finančno obveščevalne institucije kot je UPPD, FURS, policije in kraljice vodenja kazenskih postopkov- tožilstvo; potem pa je to kriminal najvišje stopnje! in ogroža notranji in zunanji ustroj Republike Slovenije po najvišji rdeči stopnji.Zakonski par Mile Šetinc- Mojca Pašek Šetinc prevzemate zveze in zaščito kadrov pokojnega Janeza Kocijančiča????Afera Watergate Gibanje Svobode v glavnih vlogah z Vesno Vuković se ne bi zgodila, če ne bi v lanskem letu iz svojih vrst "nagnali" poslanko Mojco Pašek Šetinc, tudi nekdanjo predsednico te preiskovalne komisije, ki se je spremenila v Watergate Svobode. Pašek Šetinc je med drugim povedala, da so na komisijo dobili vsaj v enem primeru "preveč radodarnih" podatkov z FURS-a. Sama pa je podala izjavo za medije ter nastopila v oddaji 24ur večer. Med vrsticami se je dalo razbrati, da je več ali manj pritrdila navedbam Požareporta. To je bil tudi eden ključnih vzrokov, da je Mojca Pašek Šetinc doživela cenzuro!!! svojega intervjuja v enem izmed podkastov medijske hiše Delo v večinski lasti povezanih družb v lasti Stojana Petriča. Mogoče pa je nekdanja novinarka RTV Slovenija le hotela bolj pravično delovati in si ni hotela dodatno omaževati imena.Po drugi strani pa Pašek Šetinc zelo dobro pozna novinarske metode kmalu nekdanje generalne sekretarke Gibanje Svoboda Vesne Vuković. Tudi mi smo njeno delovanje opisali v članku z naslovom Tandem Vukovič-Jamnik perverzna uničevalca slovenskega gospodarstva, političnega prostora, zasebnikov in intelektualcev!!! objavljenega 11. decembra 2022. Če pozorno prebirate Požarjeva članka o Watergate Gibanje Svoboda je Požar z drugimi besedami in s pomočjo svojih virov napisal to, kar smo mi decembra 2022. Požar pa je lani presenetil z člankom, da bi naj dokončno počilo med Vesno Vuković in Borutom Jamnikom.Foto: Prava.siZdaj je prišel čas, da se mora Jamnikovo omrežje odkrižati tako Vesne Vuković kot Mojce Pašek Šetinc. Najlažje se bosta uničili obe akterki v klasičnem "ženskem dvoboju" nevidnih nizkih udarcev. Borut Jamnik je "spoštoval" v preteklosti Janeza Kocijančiča. Le ta pa je bil zelo dober prijatelj z možem Mojce Pašek Šetinc, lobistom Miletom Šetincem. Kocijančič je Šetincu z veseljem razkril svoje posle in ga povezal s svojim omrežjem. Po smrti Kocijančiča je največ "podedoval" Kocijančičevih vez prav Mile Šetinc. To pa seveda ne ustrezu nikomur drugemu kot akterjem grobarjem slovenskega gospodarstva. Mi tega občutka še vedno nimamo, a počasi nam nekaj daje slutiti, da si želi biti končni zmagovalec dvoboja Vuković vs. Pašek Šetinc nihče drug kot nekdanji sosed Roberta Goloba na Dunajsti cesti 119 v Ljubljani. Zato je potrebno storiti vse, da se obe odkriža. Jamnik ve, da je Šetinc Pašek skupaj s svojim možem zelo nevarna njegovemu imperiju. Pa še zlezla je v Kocijančičove čevlje, kljub temu da so za njo preveliki. Isto kot si prizadeva v Zemljaričeve čevlje natakniti Marta Kos, pa so tudi za njo omenjeni čevlji preveliki.Ve se, da je Vesna Vuković pri sebi hrani verjetno najbolj obremenjajoče informacije o vsakem posamezniku v Sloveniji. Tega se zaveda tudi Borut Jamnik, da si je Vukovičeva ustvarila najbogatejši stranski produkt o njem in se je more znebiti. Zelo zanimivo bo spremljati, ko bo Vukovićeva pri sebi dejansko ugotovila, da ji medijske napade pošilja Jamnik in flota akterjev in operativcev pokojnega dela grobarja delov slovenskega pomorstva. Samo opazujte, kako so ženske v Svobodi odpadele eno za drugo. Marta Kos, Tatjana Bobnar, Mojca Pašek Šetinc. Jp, ker so " #ONAVE." Vse od njih je eden izmed zaposlenih v SID banki umaknil iz Svobode.Problem nekdanjega direktorja UPPD Damjana Žuglja ni to, da so brskali, ampak so preprečili brskanje za drugim, originalnim gospodarjem brskanja. Medijski tožilski policijski NPU stampedo je doživel le zato, ker postavil tak sistem, ki je onemogočil brskanje. Sedaj pa ko je stara ekipa spet nazaj se po javno objavljenih informacijah se indicira in sluti, da se spet brska. Z izgovorom, da preiskovalna komisija rabi te podatke.Luka Perš

Mon, 4. Mar 2024 at 14:00

2667 ogledov

Nove težave za mariborskega župana Sašo Arsenovića???
Mariborski občinski nadzorniki so ugotovili, da je koncesija za izvajanje avtobusnega prometa problematična, saj zaradi načina obračunavanja subvencije vsa tveganja prevzema Mestna občina Maribor. Marprom pa vse očitke zavrača.Pred kratkim smo na Prava.si objavili članek z naslovom Mariborski župan Saša Arsenović "Oškodoval proračun za kar pet let" ???? KPK in Računsko sodišče, veselo na delo!. V njem smo razkrili ugotovitve mariborskih občinskih nadzornikov o poslovnem sodelovanju med podjetjem Europlakat in mariborsko občino. Med drugim so nadzorniki ugotovili sledeče:"Koncesija je bila namenoma podeljena izbranemu ponudniku, pri vzdrževanju avtobusnih nadstešnic pa se je oškodovalo PRORAČUN OBČINE ZA KAR PET LET. Koncesijska pogodba je nepregledna in za občino škodljiva, saj MOM plača celoten strošek izvedbe koncesije, koncesionar ( Europlakat, op.a) pa je pridobil na prikrit način prevladujoč položaj na podroćju oglaševanja v občini.Obestilo občine, da strošek upravljanja in vzdržetrvanja sistema Mbajk pokriva partner NLB, ne drži, saj celoten znesek plačuje MOM v obliki "nadomestila", ki za celotno, 15- letno trajanje javno- zasebnega partnerstva znaša tri milijone evrov ( 200.700 evrov vsako leto) in predstavlja vložek javnega partnerja. "Mariborski občinski nadzorniki so ugotovili določene finačne kršitve poslovanja med javnim občinskim podjetjem MARPROM in MOM pod vodstvom mariborskega župana Saše Arsenovića. (Foto: Posnetek zaslona-Marprom)Kaj je šlo narobe v primeru Marprom?Mariborski občinski nadzorniki v svojem poročilu očitajo vodstvu občine pod vodstvom mariborskega župana Saše Arsenovića, da vsa tveganja prevzema občina. Podjetje Marprom skrbi tudi za avtobusni promet in upravlja občinska parkirišča. Vse kaže, da je bila mariborska občina v preteklosti spet finančno radodarna.Tako so v podjetju Marprom v mesecu aprilu 2023 ustvarili z avtobusnim prometom za 380 tisoč evrov prihodkov, a so imeli za 1, 14 milijona evrov stroškov. Tako je razliko v obliki subvencije v višini 758 tisoč evrov pokrila mariborska občina. Poleg tega Marprom izvaja še druge dejavnosti. To so tržni prevozi, upravljanje avtobusne postaje, pajka, gondole, bike parka.. Tako so pri stroških za mesec april 2023 niso izdelali izračunov, ampak so bili v celoti upoštevani kot strošek javne gospodarske službe. Nadzorniki izpostavljajo nejasnosti pri izračunu amortizacije. Predvsem v strošku, ki ni razdeljena na javno in tržno dejavnost. Nadzorniki tudi ne morejo ugotoviti, kjer so vidni prihodki od tržne dejavnosti ter če so bili podani vsi podatki za obračun subvencije.Foto: Prava.siTo pa ni edina težava za Marprom. Mariborski občinski nadzorniki so ugotovili, da je Marprom v letu 2022 v mariborski mestni proračun nakazal manj denarja, kot bi ga moral po pogodbi. Poleg tega bi morali skrbeti tudi za vzdrževanje in urejanje parkirišč, pri čemer glede tega nimajo ustrezne opreme in kadra. Marprom mora zaradi tega vedno izvesti javne razpise, da najeme zunanje izvajalce, da ugodi zahtevam pogodbe. Nadzorniki opozarjajo, da obstaja tveganje, da se sicer čiščenje opravlja, plačilo pa se vrši iz druge koncesijske pogodbe. Zaradi omenjenih ugotovitev so nadzorniki uvedli tudi nadzor nad mobilnim plačevanjem parkirnin. V Marpromu so se na očitke odzvali z odgovorom, da so prepričani, da vse naloge izvajajo v skladu z določili pristojnega odloka, kar naj bi dokazovalo tudi dejstvo, da je pravilnost poslovanja preverila notranje revizijska hiša in ni ugotovila nobenih nepravilnosti. Prav tako zavračajo trditve glede slabe podeljene subvencije, saj naj bi se način obračunavanja izvajal izključno na podlagi vsako leto sprejetega pravilnika o sodilih ter določil pristojnega odloka, v katerem so določeni vsi potrebni parametri, od obratovalnih časov, frekvenc voženj, prevoženih kilometrov in obratovalnih ur do cen, ki jih potrjuje mestni svet. V Marpromu so tudi opozorili, da so nadzorniki popolnoma napačno predstavili podatke za mesec april 2023 ter nadzornikom očitali, da zavajajo s podatki. O premalo nakazenem denarju v proračun za leto 2022 pa v podjetju še preverjajo.Kateri medij spet teži Arsenoviću z lokalnimi zgodbami? Njegovi najemniki iz Večera. Luka Perš

Wed, 28. Feb 2024 at 00:00

3064 ogledov

Predstavljamo vam besedilo ustavne pritožbe MEHMEDA MAHMUTOVIĆA! Avgust 2018 v Piranu srečala Nevzatović in Jurič???
"Takšen dokaz je zagotovo relevanten, z njim bi se dokazovalo, da je pri dejanju sodelovala tretja oseba in ne obdolženec, kar je absolutno pravno relevantno dejstvo. Pravica do obrambe je bila tako kršena ne zgolj iz razloga, kar so bili zavrnjeni "praktično vsi" dokazni predlogi obrambe, temveč tudi predlogi, za katere je žena prvi pogled jasno da so lahko pomembni in da bi seveda lahko vodili k drugačni odločitvi sodišča," je zapisano v ustavni pritožbi Mehmeda Mahmutovića. Le ta je bil v preteklosti obsojen na 25 letno zaporno kazen zaradi posilstva in ropov petih ljubljanskih prostitutk. Vendar nam huda zaporna kazen po našem lastnem branju besedila ustavne pritožbe močno smrdi. Spoštovani bralci in ustrezno kvalificirani pravni strokovnjaki, na koncu teksta si lahko preberete celotno besedilo ustavne pritožbe. Vendar mi zelo sumimo, da je Mahmutovič tako visoko zaporno kazen prejel, ker v preteklosti ni molčal. Tako je sam razkril, da je v letu 2018 sodeloval skupaj z osrednjo priča tožilstva v procesu Kavaški klan Darko Nevzatovićem. Le ta je po mnenju Mahmutovića deloval po navodilih sedaj že upokojenega obalnega kriminalista Deana Juriča. Kot smo sami izvedeli, sta se Nevzatović in Jurič srečala enkrat v poletnih mesecih pred piransko garažno hišo v letu 2018. Naši viri zatrjujejo, da se je to zgodilo meseca avgusta. Isto je Mahmutovič javno razkril, da je bil Nevzatović vpleten v zaseg 400 kilogramov kokaina v Luki Koper v letu 2021. Mahmutović je še kako pomemben v zgodbi Kavaškega klana. Obramba ves čas trdi tezo, da je bil osrednja priča tožilstva Darko Nevzatović že pred 23.5.2020 sodelavec policije in je sodeloval s strukturami obalne kriminalistične klike. Zakaj ga obramba ne pokliče za pričo? Z največjim veseljem bo Mehmed Mahmutović na sodišču govoril svoje izkušnje o Nevzatoviću in Juriču. V našem mediju smo v preteklosti zašli na področje "odmevnih sodnih primerov". Tako smo že nekajkrat prikazali drugo plat zgodbe, ki je bila po našem mnenju NAČRTNO ZAMOLČANA v "resnih" osrednjih medijih. Morete vedeti spoštovani državljani in državljanke, da osrednji mediji v vedno slepo sledijo zgodbi tožilstva in policije. V našem mediju smo v preteklosti ugriznili v kislo jabolko v primeru domžalske peterice, kjer smo kot EDINI MEDIJ V DRŽAVI!!!! napisali resnico. Za "nagrado", ker sem v primeru domžalske peterice EDINI MEDIJ V DRŽAVI NAPISAL RESNICO dobil SRAMOTNO OBSODBO Novinarskega častnega razsodišča! Ker sem napisal resnico, ste me obsodili! HVALA FALANGI IZ DRUŠTVA NOVINARJEV SLOVENIJE!!! Plus tega, sploh nisem ČLAN VAŠEGA DRUŠTVA! Na te bedaste "obtožbe" sploh nisem odgovarjal. To je možno samo v naši državi. Napišeš resnico, pa si kvazi novinarsko obsojen. Pa dobro, če ste si s tem potešili vaše želje, tudi okej.Foto: Novinarsko častno razsodiščeAli bo v procesu Kavaški klan zaslišana ključna oseba v tej zgodbi, Mehmed Mahmutović? Viri blizu Mahmutovića trdijo, da sta se Nevzatović in Jurič srečala v avgustu 2018 pred piransko parkirno hišo! On pa je bil skrit na zadnjem sedežu Nezvatovićevega avtomobila!Že dlje časa naši bralci lahko prebirajo o povezah in omrežjih akterjev iz Obale. Eno izmed zgodb, ki ji v našem mediju posvečamo veliko pozornosti je delovanje akterjev iz obalne kriminalistične klike. V našem mediju smo v člankiu z naslovom [DOKUMENTI KAZENSKE OVADBE] EKSKLUZIVNO: Obalni kriminalist Dean Jurić tesni sodelavec KAVAŠKEGA KLANA!!! razkrili z dokumenti, da so si akterji obalne kriminalistične klike pri svojem delu pomagali z vprašljivimi metodami dela. Eno najbolj odmevnih zgodb je razkril Mehmed Mahmutović.Le ta je razkril, da sta bila nekdanji obalni kriminalist Dean Jurič in sedaj osrednja priča tožilstva v primeru Kavaški klan znanca že vsaj od leta 2018. Med drugim je Mehmutovič tudi zapisal v pismu srbski ambasadi, da sta skupaj z Nezvatovićem po naročilu Juriča sodelovala v izvedbi kriminalnega dejanja v Celju. Še več, po naših informacijah je bil Mahmutović tudi zraven, ko sta se v avgustu 2018 srečala Jurič in Darko Nevzatović pred piransko parkirno hišo. Mahmutovič pa je bil skrit na zadnjem sedežu avtomobila, ki ga je vozil Nevzatović. Za dober mesec ali dva pa je pričela delovati Futurea, a ne fantje? Kje le padla ideja, kako v past dobiti vse tiste, ki sedaj že več kot leto dni sedite na sodnih narokih v zadevi Kavaški klan. Poleg tega je prav Mahmutović v svojem javnem pismu prvi javno obtožil vpletenost Darka Nevzatovića sodelovanja pri kraji 400 kilogramov zasežene pošiljke kokaina v Luki Koper v avgustu 2021. Nezvatovič pa je tam sodeloval kot tajni sodelavec policije. Vendar obstaja velika verjetnost, da je Nezvatović z obalno kriminalistično kliko ukradel kokain, namestil pa drugim. Še več, zaradi tega so bili nekateri tudi ubiti v Ekvadorju. Glede tega si kot zunanji opazovelec procesa postavljam vprašanje, zakaj nihče noče poklicati Mahmutoviča na zaslišanje. V primeru, da bi se njegovo pričanje izkazalo za veredostojno, pade primer v sekundi v vodo. Poleg tega pa bi sodnik Tomaž Bromše z lahkoto organiziral troboj pričanje med Nezvatovićem, Mahmutovićem in sedaj upokojenim obalnim kriminalistom Deanom JuričU em.Poleg tega se je Jurič na pričanju v marcu 2023 dobesedno zlagal, da je videl vest o zasegu 400 kilogramov kokaina naslednji dan na 24ur. Ker te NOVICE TAKRAT V AVGUSTU 2021 NI OBJAVIL NOBEN SLOVENSKI MEDIJ! PIKA! Prvič je to javno v intervjuju ob slovesu s funkcije NPU v maju 2022 povedala nekdanja direktorica NPU Petra Grah Lazar. Mogoče je pa čas, da do konca sodnega procesa tudi obalni kriminalst Dean Jurič še enkrat obišče sodno dvorano.Foto: Prava.siAli so se v primeru Mehmeda Mehmutovića zgodile hude procesne kršitve? Kako bo o njegovi ustavni pritožbi odločilo Ustavno sodišče?Mehmed Mehmutovič pa je v slovenski javnosti bolj poznan s strani črne kronike. V slovenski javnosti se ga je omenjalo v primeru poskusa uboja Alena Zilića ter ropanje in posilstvo petih prostitutk v Ljubljani skupaj še z enim sostorilcem. Vsaj tako so pisali resni mediji. Mehmutović je bil v preteklosti zaradi tega obsojen na 25 let zaporne kazni.Na prvi pogled se res zdi, da je Mehmutović vse to storil in je kriv. A smo v naše uredništvo prejeli besedilo ustavne pritožbe, ki jo je spisal Mehmutovićev zagovornik Boštjan Celar. Le ta nam je v kratko trajajočem pogovoru dejal, da pričakuje morebitno obravnavo pred Ustavnim sodiščem nekje v sredini leta ali kasneje. Sam trdi, da je prišlo do kar nekaj resnih procesnih napak, kar bi tudi lahko vplivalo pri odločitvi ustavnih sodnikov. Še najbolj ga je zmotilo, da Mehmutović ni imel možnosti zaslišati nekaterih "domnevnih žrtev", kar bi naj pomenilo HUDO PROCESNO KRŠITEV!Tudi nam je padlo v oči predvsem del besedila, kjer se izpostavljajo po mnenju pritožnika ključne napake v procesu. Me drugim piše:"Ustavnemu sodišču RS mora pritožnik izpostaviti, da iz odločbe Ustavnega sodišča RS Up 13/94 z dne 8.6.1995 izhaja, da glede na načelo proste dokazne presoje sodišče v kazenskem postopku samo odloča o tem, katere dokaze bo izvedlo in kako bo presojalo njihovo verodostojnost. Pri tem pa mora po instrukcijski maksimi skrbeti, da se zadeva vsestransko razčisti, da se dožene resnica, sme pa odvrnit tisto, kar bi zavlačevalo postopek ne da bi koristilo razjasnitvi stvari. Vendar pa prizadevanje sodišča za izvedbo postopka brez nepotrebnega zavlačevanja, ne pomeni nespoštovanje obdolženčevih ustavnih pravic. Glede na določbo 1. odst. 15. člena Ustave RS so namreč sodišča dolžna ustavne določbe o človekovih pravicah in svoboščinH uporabljati neposredno. Ena od pravic, ki jih obdolžencu zagotavlja ustava, je tudi pravica do zagotovitve izvajanja dokazov v njegovo korist (tretja alineja 29. člena). Sodišče je dolžno ugoditi dokaznim predlogom obdolženca, ki naj bi po njegovih sklepčnih navedbah potrdili oziroma zanikali obstoj pravno relevantnih dejstev, to je dejstev, na katerih temlji neposredna uporaba materialnega in procesnega kazenskega prava v določeni zadevi. V kolikot obdolženec torej izkaže relevantnost dokaznega predloga, mora sodišče izvesti dokaz, ki bi se lahko izkazal v njegovo korist ne glede na načelo proste presoje dokazov. Kot že navedeno je obramba obdolženca podala na več mestih sorazmerno obsežne in po oceni pritožnika tudi obrazložene dokazne predloge, ki so bili praktično skoraj vsi zavrnjeni. Tudi če bi pritožnik v pritožbi, kot je to navedlo Višje sodišče preveč presplošno argumentiral dokazni predlog o zaslišanju kriminalista o tem, kako in kakšen način je bila odvzeta biološka sled s kljuke pri kaznivem dejanju pod točko I/2 in glede dokaznega predloga, o statusu številke 070 316 689, pri k.d. pod točko II/1. Gre za telefonsko številko iz katere naj bi storilec oz. storilca klicala oškodovanko, ta telefonska številka pa ni pripadala obdolžencu, na podlagi česar je seveda možno sklepati da je bil storilec neka tretja oseba. Še posebej brez trdnih dokazov (jasna prepoznava itd.), da naj bi dejanje storil prav obdolženi, bi se lahko s tem dokaznim predlogom ugotovilo, kdo je uporabljal telefon v času dejanja in je toječ očitno tudi pravi storilec. "Takšen dokaz je zagotovo relevanten, z njim bi se dokazovalo, da je pri dejanju sodelovala tretja oseba in ne obdolženec, kar je absolutno pravno relevantno dejstvo. Pravica do obrambe je bila tako kršena ne zgolj iz razloga, kar so bili zavrnjeni "praktično vsi" dokazni predlogi obrambe, temveč tudi predlogi, za katere je že na prvi pogled jasno da so lahko pomembni in da bi seveda lahko vodili k drugačni odločitvi sodišča."Glede na zgoraj zapisano lahko sklepamo, da so se v tem procesu dogajale marsikatere pravne in zakonske kršitve v škodo Mehmutovića. Tudi mi smo že takrat pomislili, da je Mehmutović bil obsojen na 25 let zapora samo zato, ker je bil v preteklosti preveč "glasen" o Darku Nevzatoviću in Deanu Juriču.Tudi sami smo prebrali celotno besedilo. Kolikor sedaj imamo sami izkušenj iz teh primerov in na podlagi našega poznavanja slovenskega sodnega sistema tudi sami sumimo, da so se v primeru Mehmeda Mahmutovića zgodile napake s strani sodišča. Sami si preberete besedilo in si ustvariti sliko. Sami niti malo ne trdimo, da je Mehmutovič popolnoma nedolžen.Vendar se v določenem delu besedila jasno nakazuje, da za določena obsojena kazniva verjetno sploh ni bil zraven. Mislimo pa, da bi moral biti obsojen za nižjo zaporno kazen. Bomo videli, kako bo odločilo Ustavno sodišče.Luka Perš

Mon, 26. Feb 2024 at 08:58

3865 ogledov

Preiskovalna komisija zoper GOLOBOVO ENERGETSKO ZDRUŽBO bo CASH BACK za "REKETIRANJE"!
Časopis Delo je poročal, da bo Državni svet v sredo, dne 28.2.2024 zelo verjetno izglasoval predlog za ustanovitev parlamentarne preiskovalne komisije o poslovanju podjetja GEN-I, ko ga je vodil trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob. Med drugim bi naj spregovorili tudi o vseh drugih aferah, ki so povezani z delovanjem podjetja GEN-I. Med drugim bi naj kot priče sodelovale aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob, generalna sekretarka Gibanje Svoboda in nekdanja novinarka spletnega medija Necenzurirano Vesna Vukovič, njen nekdanji novinarski kolega Primož Cirman, žena Primoža Cirmana- v.d. direktorica UKOM Petra Bezjak Cirman, poslanka GS Miram Bon Klajnšek in njen soprog, direktor Golobovega podjetja Star Solar Miran Klajnšek in nekdanja žena Roberta Goloba, Jana Golob Nemec. Zdaj pa bomo mi postavili to informacijo v popolnoma drugačno luč. V času slovenskega parlamentarizma so bili preiskovanci površno povedano tako z levega kot desnega političnega pola. V resnici so preiskovalne parlamentarne komisije ZELO GRDO POVEDANO še en brezzobi tiger v slovenski zakonodaji. V preteklosti je veliko preiskovalnih parlamentarnih komisij prišlo do zaključkov, ki bi se morali končati tudi s sodnimi postopki. Vendar do sedaj še nobeno končno poročilo ni doseglo nobenega sodnega epiloga sodeč po laičnem spominu avtorja članka. So pa preiskovalne parlamentarne komisije odličen izgovor, da lahko svojega nasprotnika politično in medijsko razcefraš. Prav to bo doživljal Golob na omenjeni preiskovalni komisiji. Nič, Golobova energetska združba bo morala vrniti del kupnin oz. kapitala, ki so ga v šestnajstih letih pridobili skozi GEN-I cash back hazardne posle. Kako pa se lahko z drugimi besedami pojmujejo Golobovi energetski posli na Balkanu?! Golobova energetska združba je elektriko prodala za nekaj let v naprej in našo državo dobesedno pustili brez lastne električne energije za nekaj let. S tem so akterji "povzročili in prisilili", da so morali podjetniki in gospodinjstva kupovati in plačevati pregrešno drage električne račune. Nadaljnje so zaradi ustvarili in zlorabili državne rezerve v višini milijarde evrov za pokrivanje "slabih časov", nato pa jo takoj v isti sapi namenili za pokrivanje hazardne luknje. Z drugimi besedami, hazardna luknja je prestopila prag kriminala. Robert Golob bo sedaj DEJANSKO IZKUSIL, kaj pomeni biti "reketiran". Izvajajo ga predvsem tisti, ki imajo kontrolo nad tožilstvom. Če tožilstvo ne zazna kaznivega dejanja, GA NI! Jebiga! Pa lahko predstavite 1000 dokumentov in dokazov! Če ni, ŽAL NI! To se kaže tudi v tem primeru, da bi pričeli postopek za najhujšo prevaro. Začenši z ustvarjanjem rezervnega sklada pa do pokrivanje hazarderske luknje. Liki so vedno ISTI. Z Obale. Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, sedaj boste verjetno okusili tisto kar so že skoraj vsi okusili v Sloveniji, ki so imeli nekaj denarja. Dokler plačuješ odvetnike in druge "pristojbine" za manjša nepomembna kazniva dejanja oziroma za dejanja, ki jih sploh nisi storil potem kaznivega dejanja ni. Če se pa pričneš razburjat, ugovarjat in ne plačuješ drugih tako imenovanih drugih "pristojbin" oziroma še huje, če ti je denarja zmanjkalo oziroma zapravil potem KAZNIVO DEJAJNE JE. Sedaj bomo kmalu izvedeli, v katero kategorijo so vas uvrstili.Predsednik vlade dr. Robert Golob je bil dolgoletni predsednik uprave (para) državnega podjetja GEN-I. Temu podjetju je predsedoval od leta 2006 do oktobra 2021, ko se mu je iztekel mandat predsednika uprave GEN-I. Zgodila se je dolga in napeta sodna bitka, kjer je na koncu sodišče v Krškem odločilo, da bo začasni predsednik uprave GEN-I Igor Koprivnikar, dolgoletna "desna roka" Goloba v GEN-I. Robert Golob pa se je odločil, da gre v politiko in da "prežene fašiste in fašistično politiko"! Karkoli bi naj to pomenilo.Javnost pa si je lahko hitro ustvarila sliko, ko so v javnost pričele uhajati prve informacije o določnem spornem poslovanju podjetja GEN-I. Predvsem na Balkanu. Gospod 15 odstotkov, kot ga je poimenoval "Golobov prijatelj" Nihad Spahalić, nekdanji razvpiti trgovec orožja na Balkanu za posel grednje hidroelektrarne na Neretvi. Celotni posel je padel v vodo, ko se je razkril posnetek pogovora v bosanskem mediju Avaz v letu 2009. Tako smo v našem članku z naslovom Dosje BOSANSKE HIDROELEKTRARNE: Neizvedljive bosanske hidroelektrarne, fantastična zgodba za fiktivne projekte in cash back! zapisali sledeče:"Z drugo besedo groza. Bosanska avantura v Neretvi ni bila nič drugega kot dobesedno kraja denarja pri belem dnevu. Ves posel so usmerili v Bih, da so lahko le napihovali bilance, ki so jih nato konsolidirali v bilancah krovnih družb. Sprašujemo se lahko, kako so to revizorji ob letnih poročili spregledali? Vodilni kadri v Istrabenzu naj bi vse to vedeli, a so dopustili, da je Golob dobesedno uspešno obstoječe podjetje popolnoma zavozil.... kvazi lobisti so ponovili le modus operandi zgodbe obalnega podjetja Viaduct, v lasti (nekdanjih) zaposlenih v Splošni plovbi Portorož Vladimira Zevnika in Borisa Goljevška. Le ti so leta 2004 pridobili koncesijo za izgradnje dveh hidroelektrarn na reki Vrbas v Republiki Srbski. Posel je bil vreden 165 milijonov evrov. A so bosanski mediji hitro ugotovili, da zgodba dobesedno smrdi. Le nekaj mesecev kasneje po sklenitvi dogovora je imel Viaduct blokirane račune in je bil brez finančnih sredstev. Poleg tega se je podjetje ukvarjalo z gradnjo hiš in stavb, medtem ko ni imelo nobene reference na področju gradenj hidroelektrarn. Poleg tega pa so pri gradnji HE Bocać 2 začetno ceno 5 milijonov konvertibilnih mark (KM) ( 2.556.285,21 EUR) narasla v letu 2013 na 42 milijonov KM (21.472.795,74 EUR). Spornost posla pa je razkril z dokumentacijo eden izmed nekdanjih izvršni direktorjev v HES Vrbas Zdravko Kovačević. Posel je na koncu propadel ob velikem zgražanju bosanske javnosti in 20 tisoč podpisov, ki so nasprotovali spornemu poslu. Za nagrado pa so si v Viaductu upali sprožiti spor na mednarodnem sodišču ICISD v Washingtonu, kjer zaradi prekinitve posla zahtevajo od bosanskih davkoplačevalce plačilo v višini 54 milijonov evrov."Vendar je bila hobotnica namenjena predvsem temu, da je Golob kot predsednik uprave Istrabenz-Gorenje izvajal en in isti modus operandi enega za drugim. V seriji člankov (Še en Golobov visokoleteči projekt – ki je prav tako končal z luknjo v proračunu, [Ekskluzivno] Novo kaznivo dejanje! Golob je s pomočjo državnega Istrabenz Gorenja kupil kar svoje zasebno podjetje – po močno zasoljeni ceni!, [Ekskluzivno] Je Golob svoje podjetje BPC preimenoval v Vitales z namenom brisanja sledi kaznivega dejanja?, Golobovo pogorišče v Bosni: Izčrpavanje podjetja, prevare solastnikov, delavcev in pranje denarja!) objavljenih na Nova24tv si lahko preberete, kako si je Golob predstavljal delovanje hčerinskih družb Vitalesa v Bosni in Hercogovini, prodajanje podjetij v njegovi lasti družbi Istrabenz, čuden posel v hčerinski družbi Vitales RTH in morebitno brisanje svojega podjetja BPC preimenovano v Vitales.Foto: Prava.siKratka repriza poslov Roberta Goloba!Pred aprilskimi parlamentarnimi volitvami pa so odmevale afere v katerih se je znašel predsednik vlade dr. Robert Golob. To je bila "kraja Golobove identite" na bančnem računu v Romuniji, podjetje Star Solar, nakazilo 103 tisoč evrov z Gen-i trenutni generalni sekretarki Gibanje Svoboda in nekdanji novinarka Dnevnika, Siola in Necenzurirano Vesni Vukovič in poslovanje hčerinskih družb GEN-I na Balkanu. Mi smo v članku z naslovom ŠOKANTNO!!! KOGA SO/JE SLOVENSKIM VOLILCEM IN KOALICIJI KUL PODTAKNIL/I, DA BI VODIL NAŠO DRŽAVO!!!! razkrili vlogo nekdanjega kosovskega veleposlanika na Hrvaškem Martina Berishaja v vlogi tako imenovane finančne mule. Po slabem letu dni se je nabralo dovolj informacij, da se je lahko zgodba zložila v celoto. V našem mediju smo bili na začetku leta 2023 takoimenovani medijski frontman v aferi Zahodnega Balkana, ko je naš medij dne 6. januarja 2024 objavil članek z naslovom FOLLOW THE MONEY: Kako so iz slovenskega GEN-I plačali Martina Berishaja! Kam je poniknilo skoraj 100 milijonov evrov?!.Poleg tega smo v našem mediju ob razkrivanju energetske hobotnice GEN-I zapisali še sledeče članke:Afera Follow the money eksplodirala v balkanski javnosti! Slovenski WATCHDOGI SO TIHO!!! Dejanja Martina Berishaja so NO-GO!Follow the money: DOKAZANO ČRNO NA BELEM! GEN-I pomembnega predstavnika vladajoče kosovske stranke spremenil v FINANČNO MULO!Balkanski prostozidar Zijad Bečirović fura energetske biznise na Balkanu! Bečirović pomagal pri poslih GEN-I v Makedoniji!Nove težave za Roberta Goloba! Razkrivamo sporne makedonske posle GEN-I!!!Ali je GEN-I Beograd nakazoval 3,5 milijona evrov Berishaju,da je Golob na Kosovu pridobil posel v višini 11 MILIJONOV EVROV!Lepo je biti GEN-I na Kosovu! GEN-I Beograd v letih 2008-2013 na Kosovu opravil posle v višini 82,2 MILIJONOV EVROV![VIDEO] Srbski novinar Vujićič: Kazenska ovadba spisana na 250 STRANEH proti BALKANSKI ENERGETSKI MAFIJI VLOŽENA V NEMČIJI!!Foto: Prava.siV vseh člankih smo zelo pozorno razkrivali omrežje balkanske energetske hobotnice, kjer je eno osrednjih vlog odigral GEN-I pod vodstvom Roberta Goloba. Vendar mednarnodni modus operandi Roberta Goloba razkriva sledeči citat:"Takšnih težav v GEN-u očitno nimajo, njihova kombinacije "strokovne odličnosti na vseh področjih" in hkrati zadovoljevanje politike, jih je dolgo ohranjala "pod radarjem." Internacionalizacija poslovanja preko hčerinskih družb jim omogoča marsikaj in zakriva vse kar si želijo. Vedeti moraš, da se glavnina "finančnih transferjev za zasebne žepe" akterjev v resnici ne dogaja v GEN-I ali hčerinskih podjetjih, ampak pri in preko njihovih običajnih (fiktivnih) posrednikih, ki niso lastniško povezani) poslovnih partnerjih oz. kupcih in prodajalcih elektrike tako na Balkanu kot ostalih državah EU!!!", pa nam je razkril odličen poznavalec elektro trga v Sloveniji. Res se lahko vprašamo, zakaj je moral slovenski GEN-I z bančnimi nakazili za opravljanje nezakonitih bančnih storitev nakazati skoraj 100 milijonov evrov VAŠEGA DAVKOPLAČEVALSKEGA denarja v omenjene tri družbe. Kaj so počele hčerinske družbe, da so rabile t.i. dokapitalizacijo GEN-I z vašim davkoplačevalskim denarjem?!"Foto: Prava.siOpozorili pa smo še na eno "krajo", ki pa jo slovenska javnost sploh ni zaznala. V člankih z naslovom ŠKANDAL!!! Proračunska rezerva je PRVOVRSTNI ŠKANDAL! Kot vse kaže ena največjih potegavščin v zgodovini Republike Slovenije!, AFERA STOLETJA: Golob slovenski Leeson in Jamnikova Lehmanova bratovščina, SVOBODNI OBALNI NATEG SLOVENCEV! in 2. DEL TRILOGIJE AFERA STOLETJA: Ko nevidni krupje Borut Jamnik in hazarder Robert odločita pramagati dvojno 00!! smo zapisali sledeče:"Robert Golob je hudič, ki je izvedel najhujši in zloben HUDIČEVSKI trik vseh časov v sedanjem desetletju v Sloveniji. Gre za FINAČNO KAZINO FELDEN ADRIANO POTEZO, kjer bi morali vsi tisti, ki so vedeli kaj pripravlja HUDIČ ZA NAJHUJŠI TRIK VSEH ČASOV dobesedno v ZAPOR!!!Podobno prevaro pri zakonu o prevzemu dolga države leta 1995 podjetja Splošna plovba Portorož, nato TEŠ 6, umetno ustvarjena bančna luknja. Sedaj pa HAZARD ELEKTRO TRGOVCEV!!! To prevaro vedo Luka Mesec, Miha Kordiš, Tanja Fajon, Matjaž Han, predsednica Državnega zbora RS Urška Klakočar Zupančič, vsi poslanci koalicije! Poslanci Svobode pa bi se morale izločiti brez izgovorov iz glasovanja, saj so vedeli in znali, če pa ne, bi se pa morali in mogli zavedati da rešujejo KAZINO FELDEN ADRIANO Roberta Goloba! TO ZA 1,2 MILIJARDE EVROV!!!!"Ste že slišali za izraz tekoča proračunska rezerva? TUKAJ se skriva finta vseh fint. To je zelo dobro vedel predsednik Fiskalnega sveta Davorin Kračun, ko je podal svoje kritično mnenje na rebalans proračunov za leto 2023. Za blaženje posledic draginje za gospodinjstva in gospodarstvo namerava vlada prihodnje leto nameniti 1,21 milijarde evrov. A predsednik Fiskalnega sveta Davorin Kračun je opozoril, a so ta sredstva dodeljena na postavko proračunske rezerve, namenjene ukrepom za blažitev draginje, ki pa še niso določeni."Foto: Prava.siKaj bo prinesla morebitna preiskovalna parlamentarna komisija o Golobovih poslih v času njegovega predsedovanja v GEN-I?Že dlje časa v slovenski javnosti spremljamo ping pong med opozicijskima stranka Slovensko demokratsko stranko in Novo Slovenijo. En dolgotrajajoči ping pong med obema strankama je tudi ustanovitev preiskovalne parlamentarne komisije o balkans,kih poslih podjetja GEN-I, ko ga je vodil trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob.Vse kaže, da se je našla rešitev, da bo moral Robert Golob pred parlamentarno preiskovalno komisijo pojasniti vlogo podjetja GEN-I v sumljivih balkanskih in energetskih poslih v času njegovega dolgoletnega vodenja podjetja. V časniku Delo so objavili članek z naslovom Robert Golob se bo le težko izognil preiskavi. V njem so razkrili, da bodo člani Državnega sveta še ta teden glasovali o ustanovitvi preiskovalne komisije, ki se bo ukvarjala z balkanskimi posli GEN-I, plačilom podjetja GEN-I Vesni Vukovič v višini 103 tisoč evrov, ukradeno romunsko identiteto in lastništvo podjetja Star Solar.Kot priče se napovedujejo Robert Golob, Vesna Vukovič, novinar in urednik medija Necenzurirano Primož Cirman, njegova žena Petra Bezjak Cirman kot sedanja v.d. direktorice Urada za vladno komuniciranje (UKOM) in ministra za okolje, podnebje in energijo Bojana Kumra, poslanka GS Mirjam Bon Klajnšček in njen mož Miran Klajnšček. Kot razkrivajo v Delu, ne gre za prvi tak primer.Članek v časopisu Delo, ki razkriva, da se bo ustanovila preiskovalna parlamentarna komisija o sumljivih poslih GEN-I. Omenjeno obdobje se bo nanašalo na čas, ko je temu podjetju predsedoval sedanji predsednik vlade dr. Robert Golob. (Foto: Luka Perš)Državni svet ima v skladu z ustavo, da lahko odredi ustanovitev preiskovalne parlamentarne komisije. Težava je, da se državni zbor s tem seznani in o tem ne glasuje. Državni zbor mora ustanoviti preiskovalno parlamentarno komisijo. PIKA! Gre za spoštovanje ustave, spoštovana predsednica DZ RS in nekdanja dolgoletna etažna sodnica Urška Klakočar Zupančič. Ne smemo pa pozabiti, da je v preteklosti bile na tak način ustanovljena na zahtevo Državnega sveta že parlamentarna preiskovalna komisija o Francu Kanglerju. Zanimivo, če bo na pobudo Državnega sveta RS res podana odredba o ustanovitvi preiskovalne komisije o Golobu in podjedju GEN-I bo sodelovala tudi Nova Slovenija.Foto: Prava.siZakaj se je Robert Golob znašel v reketingu v podobi parlamentarne komisije?Vedno bolj se uresničujejo napovedi, da bi lahko Robert Golob kmalu postal preteklost kot predsednik vlade. Po zapisih Bojana Požarja so se ključni akterji vse domenili v gostilni Pečarič in bi lahko Goloba nasledil po besedah Požarja izbranec bančnega vzporednega mehanizma Klemen Boštjančič. Zdaj pa še Golobu pripravljajo preiskovalno parlamentarno komisjo o GEN-I.Foto: Posnetek zaslona-Pozareport.Zdaj pa bomo mi postavili to informacijo v popolnoma drugačno luč. V času slovenskega parlamentarizma so bili preiskovanci površno povedano tako z levega kot desnega političnega pola. V resnici so preiskovalne parlamentarne komisije ZELO GRDO POVEDANO še en brezzobi tiger v slovenski zakonodaji. V preteklosti je veliko preiskovalnih parlamentarnih komisij prišlo do zaključkov, ki bi se morali končati tudi s sodnimi postopki. Vendar do sedaj še nobeno končno poročilo ni doseglo nobenega sodnega epiloga sodeč po laičnem spominu avtorja članka. So pa preiskovalne parlamentarne komisije odličen izgovor, da lahko svojega nasprotnika politično in medijsko razcefraš. Prav to bo doživljal Golob na omenjeni preiskovalni komisiji.Zelo smo veseli, da bo vsaj ena institucija zahtevala, kaj hudiča je počel šestnajst let aktualni predsednik vlade dr. Robert Golob kot predsednik uprave GEN-I. Zelo verjetno bo preiskovalna komisija lahko dobila dokumentacijo, ki je sedaj javnosti nedosegljiva. Strinjamo se tudi s tem, da se ta zadeva enkrat za vselej razčisti. Podpiramo preiskovalno komisijo, da bomo končno izvedeli zakaj je GEN-I postal država v državi. Samo spomnite se njihove tišine ob razkritjih njihovih finančnih operacij na Balkanu ali pa nastopa predsednika uprave GEN-I Maksa Helbla v Tarči. Ali pa Zijada Bećirovića.Foto: Prava.siVendar se nam postavlja drugo vprašanje. Zakaj preiskovance v preiskovalnih komisijah velikokrat doleti medijski linč, zelo redko pa pride do epiloga s strani organov pregona. Lahko pa preiskovalna komisija črno na belem dokaže, da se je zgodila milijardno pranje denarja, pa izbrani tožilec vse dokaze zavrne in jih vrže v koš. Prav takšen primer je v svoji knjigi opisal Rado Pezdir Vzporedni mehanizem globoke države. Zato se nam pojavlja vprašanje, da s pomočjo preiskovalnih parlamentarnih komisij del tožilstva, del policije in del sodstva izvaja takoimenovani "REKETING" nad preiskovanci v parlamentarni komisijah. Zelo lepo, da bo morebitna prihajajoča preiskovalna komisija preiskovala balkanske posle Goloba, denarno nakazilo Vesni Vuković ali pa razščičevanje zgodovine podjetja Star Solar. A na tej preiskovalni komisiji ne bo tekla besede o hazardu v podobi milijardne proračunske rezerve, ki je čez noč izginila. Kaj se tukaj v resnici dogajalo, pa smo že pojasnili zgoraj.Tukaj nihče ne izpostavlja, da poslanci svojega dela ne bodo opravili. Vse se ustvari z razlogom. Preiskovalne parlamentarne komisije so klasična finta jugoslovanskega reketinga. Preganjamo te za manjše zadeve, za najhujše pa te pustimo na miru. a koga "nehote" pozabimo preiskovat. Vprašanje za milijon dolarjev, katera takratna slovenska državna banka ni bila nikoli omenjena v preiskovalnem poročilu o bančni luknji???Verjetno Državni svet sploh ne ve, da se bo njihova odločitev koristila za nadaljnje tako imenovano reketiranje Golobove energetske združbe. Dobro se ve, kdo bodo tisti, ki bodo usmerjali celotno zgodbo preiskovalne komisije. Nič, Golobova energetska združba bo morala vrniti del kupnin oz. kapitala, ki so ga v šestnajstih letih pridobili skozi GEN-I cash back hazardne posle. Kako pa se lahko z drugimi besedami pojmujejo Golobovi energetski posli na Balkanu?!Foto: Prava.siGolobova energetska združba je elektriko prodala za nekaj let v naprej in našo državo dobesedno pustili brez lastne električne energije za nekaj let. S tem so akterji "povzročili in prisilili", da so morali podjetniki in gospodinjstva kupovati in plačevati pregrešno drage električne račune. Nadaljnje so zaradi ustvarili in zlorabili državne rezerve v višini milijarde evrov za pokrivanje "slabih časov", nato pa jo takoj v isti sapi namenili za pokrivanje hazardne luknje. Z drugimi besedami, hazardna luknja je prestopila prag kriminala.Robert Golob bo sedaj DEJANSKO IZKUSIL, kaj pomeni biti "reketiran". Izvajajo ga predvsem tisti, ki imajo kontrolo nad tožilstvom. Če tožilstvo ne zazna kaznivega dejanja, GA NI! Jebiga! Pa lahko predstavite 1000 dokumentov in dokazov! Če ni, ŽAL NI! To se kaže tudi v tem primeru, da bi pričeli postopek za najhujšo prevaro. Začenši z ustvarjanjem rezervnega sklada pa do pokrivanje hazarderske luknje. Liki so vedno ISTI. Z Obale.Spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, sedaj boste verjetno okusili tisto kar so že skoraj vsi okusili v Sloveniji, ki so imeli nekaj denarja. Dokler plačuješ odvetnike in druge "pristojbine" za manjša nepomembna kazniva dejanja oziroma za dejanja, ki jih sploh nisi storil potem kaznivega dejanja ni. Če se pa pričneš razburjat, ugovarjat in ne plačuješ drugih tako imenovanih drugih "pristojbin" oziroma še huje, če ti je denarja zmanjkalo oziroma zapravil potem KAZNIVO DEJAJNE JE. Sedaj bomo kmalu izvedeli, v katero kategorijo so vas uvrstili.P.S: Aja, Robi, Američani te imajo poln .......! Preiskovalka je njihovo darilo.Luka Perš

Thu, 22. Feb 2024 at 19:08

3872 ogledov

Kdo bo tisti pravosodni minister, ki bo ugotovil, kdo je Boštjančiča napeljal, da je izvršil plačilo kljub nasprotovanju?
Kaj bi moral narediti prihajajoči novi minister za pravosodje, da bi ministrstvu povrnil ugled. Domnevamo, da je kazenske ovadbe glede nepremičninske podrtije na Litijski 51 poslala odhajajoča ministrica za pravosodje dr. Dominika Švarc Pipan. Domneva se tudi, da v tem poslu ni povsem nedolžna. Zato bi moral novi minister za pravosodje dati pobudo, da se sredstva iz kupnine zavarujejo preko začasne odredbe. Le ta bi morala biti praviloma izdana na predlog tožilstva v nekaj urah, lahko tudi v nekaj dneh. To je potrebno izvesti, če so bila vsa sredstva že razdeljena. Poleg tega bi moralo vključiti v kazensko ovadbo tudi predlog razveljavitev tako osnovne pogodbe kot izredno škodljivega aneksa in doseči ničnost poslov. Ravno tako bi bilo potrebno uskladiti z državnim odvetništvom, da te iste ukrepe realizira v civilnih sodnih postopkih katere naj na pobudo novega ministra za pravosodje začne vlagati takoj. To, da se je kazenska ovadba razširila na ministra za finance mu dejansko zmanjšuje pritisk in odgovornost, da bi moral novi pravosodni minister odpreti novo dodatno fronto z finančnim ministrom Boštjančičem. Prav na Boštjančiču se lomi kazenska ovadba kdo je dejansko dokončal kaznivo dejanje. Ali Dominika Švarc Pipan z zahtevo po plačilu sporne nepremičninske podrtije ali minister za finance Boštjančič, ki je na koncu plačilo sprevedel? Kljub temu, da je prvotno nasprotoval nato pa si "ČUDEŽNO" premislil in ukrenil vse potrebno, da se iz državnih rezervnih sredstev izvede plačilo še pred novim letom in VKNJIŽI kot zadnje dejanje v proračunskem letu 2023. Tukaj se postavlja vprašanje. Ali je bil zaveden in govorimo o objektivni odgovornosti???, ali je to storil v sostorilstvu?????? Ali je to izvršil kot izvršitveni pomočnik????? Ali pa še huje, da je pristal na izvedbo tega posla s strani tretjih zunanjih deležnikov ( Ankaransko-Hrvatinski hrib, konkurenčne odvetniške združbe v boju za kontrolo dela Obale nad tožilstvom)??? in pri tem vedel, da se gradi afera širših razsežnosti??? V njej se bodo znašli večni konkurenti ( vodstvo SD, Nina Zidar Klemenčič, Koroška veja, Sebastjan Vežnaver, Boris Popovič ...... Dominika Švarc Pipan itd.?????). Kakšnega pravosodnega ministra bodo izbrali si lahko le mislimo. Tukaj je vprašanje samo eno. Ali bodo raziskali, kdo je zadnji hip od zunaj dal navodilo in odobril nakazilo. Če je to oseba, ki se je preizkusila na volitvah smo potem krivi tako ali tako mi volilci. Če pa je to oseba, ki se še ni preizkusila na volitvah je to kriminal najtežje oblike. Bodo morali vse parlamentarne stranke stopiti skupaj in ga enkrat za vselej onemogočiti za vse večne čase. To, da je oseba verjetno popolni psihopat in tudi če ga Ankaransko-Hrvatinski hrib reklamira, da je pošten in da ima nekaj genialnih predspozicij pridobljenih na nekem tekmovanju v naši bivši državi bi bilo po dvajsetih letih res čas, da se ga končno zaustavi. Samo zato, da gremo lahko vsi NORMALNO NA VOLITVE. Tudi Golob.Slovensko javnost že dva meseca buri nakup nepremičninske podrtije na Litijski 51 v Ljubljani s strani ministrstva za pravosodje. Pogodba "videno-kupljeno" je bila podpisana isti dan, kot je bil sprejet sklep na vladi. To se je zgodilo 28. 12. 2023. Za omenjeni nakup pa se je zahvalila vsem deležnikom tudi kmalu nekdanja pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. Potem se je pričel cirkus vseh cirkusov. Predvsem je slovenska javnost ponorela, ko je videla nekaj slik razpadajoče stavbe.Foto: Prava.siMi smo v našem mediju na temo afere Litijska spisali članke z naslovom Karma je BIČ DOMINIKA! Akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva DOKAZALI, da je DOMINIKA ZERO!!! (12.2.2024), TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA!, ENO KLJUČNIH VLOG v NEPREMIČNINSKI PODRTIJI JE ODIGRAL MOŽ Dominike Švarc Pipan, Matic Pipan??? Keš se znašel tudi v Dubaju?? in DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU!. Kdor si je zelo pozorno prebral vsakega izmed njih je že zdavnaj ugotovil, kdo so ključni akterji afere Litijska.Foto: Prava.siDominika Švarc Pipan- Nina Zidar KlemenčičPo našem zadnjem članku smo se lepo postavili v ozadje in opazovali dogajanje na slovenski medijski politični sceni. Opazovali smo tudi ključne akterje v zgodbi. Ste mogoče opazili, koga nikoli javno ni omenjala v tej aferi odhajajoča pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan? Nino Zidar Klemenčič in Sebastjana Vežnaverja. Za njo so krivci tisti uradniki, ki jih je javno v svojem šestnajst stranskem poročilu obelodanila medijem, a smo v našem članku z naslovom DOKUMENTI: Dominika Švarc Pipan LAŽE!PETEGA OKTOBRA 2023 JE SAMA IZRECNO POVEDALA, DA BO KEŠ ZA LITIJSKO ZRIHTALA PRI GOLOBU! razkrili marsikaj, kar je indiciralo na določeno prirejenost v uradnih razlagah Švarc-Pipan. Kje na svetu ste videli, da glavni osumljenec DVA MESECA mirno hodi po ministrstvu in "zbira" dokumentacijo. Švarc-Pipan je povedala, da je zbrala 1000 strani dokumentacije in jo zavarovala v sefu ministrstva za pravosodje. Čaka le kriminaliste, da jo obiščejo. Časnik Delo pa je tudi poročal, da je na specializirano državno tožilstvo prišla že ovadba proti Švarc-Pipan glede Litijske.Foto: Posnetek zaslona-24urVendar od začetka nas je begal resnični odnos med Dominiko Švarc Pipan in Nino Zidar Klemenčič. Prvo je njuno morebitno poznanstvo odkril Dejan Steinbuch, ki je zapisal, da sta bili obe podpisnici izjave v imenu zavoda Gibanje za prihodnost. Potem so se pojavile informacije, da sta bili obe sošolki na Pravni fakulteti v Ljubljani. Zidar Klemenčič je to zavrnila, Švarc Pipan pa je na drugi strani povedala, da sta bili sošolki. Vendar, ker je bilo takrat 100 študentov prava vpisan v prvi letnik študija se takrat nista družili in poznali zelo dobro. Poznanstvo pa enostavno ne moreta zanikati, ko si lahko vsak na svetovnem spletu pogleda članek z naslovom 'Življenjske zgodbe včasih trčijo ob zid, ki se mu reče pravo' objavljen na 24ur dne 8. decembra 2018. Vsak lahko opazi, da sta se v času sedanjega škandaloznega nakupa nepremičninske podrtije obe zelo dobro poznali. Samo se spomnite na njun "mini besedni spor" v Tarči. Da ja ne bo nihče pomislil, da sva zelo dobri znanki. Ključen dogovor pa je bil tako sprejet v spalnici. Kupnina posla se je morala razdeliti deležnikom. Tistih, ki pa niso bili deležni kupnine pa so nad vas poslali resne medijske watchdoge, da razgalijo vaše hudobije pred slovensko javnostjo. Nina Zidar Klemenčič je zelo dobro vedela ves čas, kako se bo celotna akcija izpeljala. Tukaj pridemo do ključnega trenutka obeh akterk, da sta legalizirali kaznivo dejanje. "Zelo lepo, spoštovana ministrica za pravosodje dr. Dominka Švarc Pipan, da ste si končno ogledali podrtijo na Litijski cesti 51 v Ljubljani. Da vsaj veste, kaj ste podpisali. Naklepna goljufija in prevara greste naprej. To je Dominika Švarc Pipan legalizirala s PODPISOM ANEKSA!," smo zapisali v članku z naslovom TRI ŠTRI ZDAJ DOMINIKA! Ankaransko Hrvatinski hrib poskrbel za filmsko uspešnico z naslovom NEPREMIČNINSKA PODRTIJA!.Foto: Prava.siKaj se je dejansko zgodilo? V aneksu je med drugim pisalo, če bo kvadratura stavbe v ponovnem merjenju večja kot je bila napisana v pogodbi se kupnina ne vrača. Glej ga zlomka, kako presenetljivo se je izkazalo, da ima stavba v resnici 1000 kvadratnih metrov več. Zakaj se je ta člen sploh pojavil? Ker so vedeli, da bodo na tak način legalizirali kupnino. Eni Vežnaverja kritizirajo v Odlazkovih medijih in ga uvrščajo v osrčje afere Litijska (Necenzurirano), drugi Odlazkov medij Preiskovalno pa celotno afero Litijska "brani" Sebastjana Vežnaverja. (Foto: Necenzurirano in Preiskovalno).Kje je v tej zgodbi obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver? Eni Odlazkovi ga tolčejo (Necenzurirano), drugi Odlazkovi (Preiskovalno.si) pa ga celotno afero medijsko branijo. Mi smo zelo pozorno spremljali članke o Litijski na Preiskovalno, še posebej znameniti intervju Vežnaverja objavljen v članku z naslovom VEŽNAVER: ABSOLUTNO LAHKO ZAGOTOVIM, DA NI NOBENIH PODKUPNIN dne šestega februarja 2024. Če bi na kratko povzeli vpletenost Sebastjana Vežnaverja v posel bi lahko po njegovih odgovorih sklepali, da on v tem poslu ni delal enostavno nič.Foto: Prava.siTako je med drugim povedal, da so se januarja 2023 pri njegovem nepremičninskem agentu oglasili predstavniki ministrstva za javno upravo. Zanimali so se za nakup prostorov za potrebe ministrstva za pravosodje. Januarja 2023! Še več, z ministrstva za upravo so zahtevali, da bo prenovo stavbo izvedel tudi Vežnaver. Takrat so jim ponudili ceno renovirane stavbe za 16.575.267 EUR, a je zadeva padla v vodo zaradi poplav. Kasneje se Vežnaverjemu nepremičninskemu agentu tokrat oglasijo zaposleni z ministrstva za pravosodje. Doda, da so zaposleni z ministrtva za pravosodje bili seznanjeni s celotnim projektom. Nadalje pove, da je on v projektu sodeloval ves čas na daljavo in ni imel nobenega osebnega stika z nikomer. Še na sestanek, na katerega bi moral iti, je poslal odvetnico Nino Zidar Klemenčič.Tudi podpis pogodbe se ni zgodil na sedežu ministrstva za pravosodje. Vežnaver je pogodbo podpisal v bolnišnici, kamor mu jo je prinesel nepremičninski agent, saj je bil 22. decembra 2023 operiran. Še več, tega dne so jo prejeli na elektronski naslov in jo podpisali. Kako so jo lahko podpisali 22.12, če so bila sredstva odobrena dne 28.12.2023?Čudno, zelo čudno. Ob tem pa Vežnaver pove, da premišljuje, da bi vsa svoja podjetja preselil v hrvaško Istro in se huduje, da ga trenutni predsednik vlade dr. Robert Golob zmerja. Enako je Vežnaver povedal, da bo tožil slovenske medije, ker so mu onečastili ime. Ste opazili eno zanimivost? Oba ključna podpisnika pogodbe, Sebastjan Vežnaver in Dominika Švarc Pipan sta le posodila ime in podpis na pogodbi in aneksu! Oba sta zaupala svojim podrejenim ali najetim zunanjim sodelavcem. Ključen dokument, ki razkriva, da je petega oktobra 2023 o celotnem projektu bila obveščena sedaj že odhajajoča pravosodna ministrica dr. Dominika Švarc Pipan. (Foto: Bralec Prava.si)Ali bo novi prabosodni minister ugotovil, kje je končal denar od kupnine in terjal odgovornost finančnega ministra Klemna Boštjančiča???????Dubaj????????Za novega pravosodnega ministra bo še poseben izziv, ko bo ugotavljal, kam je izginil denar od kupnine. Obalni poslovnež Sebastjan Vežnaver zatrjuje in da lahko absolutno zagotovi, da ni bilo nobenih podkupnin v tem poslu. Nas sploh ne čudi, da Vežnaver daje pogumne izjave za slovensko javnost. Kje se je v primeru kupnine in "follow the money" zgodil ključen problem? Nihče ni aktiviral Urad za preprečevanje pranje denarja. Vsi podatki bi bili pridobljeni v 48 urah. Zakaj tega do sedaj ni storilo oziroma zaprosilo za pomoč UPPD slovensko tožilstvo? Vsak akter v tej zgodbi zelo dobro ve, da ni pranja denarja, če ni kaznivega dejanja. Kdo je pokril akterje, da se do danes še ni aktiviral Urad za preprečevanje pranje denarja ? Tista dva podpisa, ki sta se znašla na aneksu! Pereš denar iz kaznivega dejanja in spreminjaš obliko to lahko indiciramo, da gre za pranje denarja. Ni problema, da nekdo zasluži milijone. Problem nastane takrat oz. v tistem trenutku, ko gre del teh sredstev za podkupnine.Zato bi moral novi minister za pravosodje dati pobudo, da se sredstva iz kupnine zavarujejo preko začasne odredbe. Le ta bi morala biti praviloma izdana na predlog tožilstva v nekaj urah, lahko tudi v nekaj dneh. To je potrebno izvesti, če so bila vsa sredstva že razdeljena. Poleg tega bi moralo vključiti v kazensko ovadbo tudi predlog razveljavitev tako osnovne pogodbe kot izredno škodljivega aneksa in doseči ničnost poslov. Ravno tako bi bilo potrebno uskladiti z državnim odvetništvom, da te iste ukrepe realizira v civilnih sodnih postopkih katere naj na pobudo novega ministra za pravosodje začne vlagati takoj. To, da se je kazenska ovadba razširila na ministra za finance mu dejansko zmanjšuje pritisk in odgovornost, da bi moral novi pravosodni minister odpreti novo dodatno fronto z finančnim ministrom Boštjančičem. Prav na Boštjančiču se lomi kazenska ovadba kdo je dejansko dokončal kaznivo dejanje. Ali Dominika Švarc Pipan z zahtevo po plačilu sporne nepremičninske podrtije ali minister za finance Boštjančič, ki je na koncu plačilo sprevedel?Kljub temu, da je prvotno nasprotoval nato pa si "ČUDEŽNO" premislil in ukrenil vse potrebno, da se iz državnih rezervnih sredstev izvede plačilo še pred novim letom in VKNJIŽI kot zadnje dejanje v proračunskem letu 2023. Tukaj se postavlja vprašanje. Ali je bil zaveden in govorimo o objektivni odgovornosti???, ali je to storil v sostorilstvu?????? Ali je to izvršil kot izvršitveni pomočnik?????Ali pa še huje, da je pristal na izvedbo tega posla s strani tretjih zunanjih deležnikov ( Ankaransko-Hrvatinski hrib, konkurenčne odvetniške združbe v boju za kontrolo dela Obale nad tožilstvom)??? in pri tem vedel, da se gradi afera širših razsežnosti??? V njej se bodo znašli večni konkurenti ( vodstvo SD, Nina Zidar Klemenčič, Koroška veja, Sebastjan Vežnaver, Boris Popovič ...... Dominika Švarc Pipan itd.?????). Kakšnega pravosodnega ministra bodo izbrali si lahko le mislimo. Tukaj je vprašanje samo eno. Ali bodo raziskali, kdo je zadnji hip od zunaj dal navodilo in odobril nakazilo.Kdo je v resnici moral dokončati kaznivo dejanje? Nekdo ga je moral dokončati. Da je dovolil in izvršil plačilo je moral dobiti zeleno luč. Če je ob zeleni luči dobil tudi informacijo, da bo iz tega nastala velika medijska in kriminalistična afera je pravzaprav on tisti, ki je kaznivo dejanje dejansko dokončal in omogočil obalnim režiserjem premiero svojega scenarija.Tukaj si lahko preberete ključno vsebino sestanka z dne 5.10.2023 v kabinetu pravosodne ministrice. Jasno se vidi, da ji je Gojkovič povedal, da ni sredstev za izvedbo projekta. A se je temu jasno uprla Dominika Švarc Pipan in je povedala, da bo sama uredila finančna sredstva . (Foto: Prava.si)Če je to oseba, ki se je preizkusila na volitvah smo potem krivi tako ali tako mi volilci. Če pa je to oseba, ki se še ni preizkusila na volitvah je to kriminal najtežje oblike. Bodo morali vse parlamentarne stranke stopiti skupaj in ga enkrat za vselej onemogočiti za vse večne čase. To, da je oseba verjetno popolni psihopat in tudi če ga Ankaransko-Hrvatinski hrib reklamira, da je pošten in da ima nekaj genialnih predspozicij pridobljenih na nekem tekmovanju v naši bivši državi bi bilo po dvajsetih letih res čas, da se ga končno zaustavi. Samo zato, da gremo lahko vsi NORMALNO NA VOLITVE. Tudi Golob.Zgodba je v resnici zelo preprosta. Zgodil se je spopad med takoimenovanim omrežjem grobarjev dela slovenskega pomorstva, ki ga hoče prevzeti rdeči odvetniški žigolo in ga s svojim vplivom na del slovenskega tožilstva, Odvetniške zbornice Slovenije in Vrhovnega sodišča prevzeti. Na drugi strani je omrežje akterjev grobarjev slovenskega gospodarstva z močnim vplivom na neodvisne nadzorne institucije za nadzor bančništva, zavarovalništva in vrednostnih papirjev itd ter z močnimi povezami v slovenski paradržavni zavarovalnici Sava Re, družbi Sava itd.. . Saj so prav akterji povezani s Savo Re povzročili, da je prišlo do plačila kupnine in poskrbeli za medijski 3 4 HOP RESEN NAPAD RESNIH MEDIJEV na stranko Socialnih demokratov.Zdaj pa že Golobič nastopa v zgodbi. Jp, Dominika je spregledala takrat, ko ji je nekdo poslal dolgoletnega političnega sopotnika Golobiča. Naključje ali še novo norčevanje iz Golobiča s strani Ankaranskega Hrvatinskega hriba? Gregor, si že pozabil kdo ti je nastavil afero Ultra?P.S: Noben se ne sprašuje, kakšne rabote dela Borut Jamnik v tem obdobju?Luka Perš
Teme
DarkoNezvatović Državnotožilstvo GraničniPolicija Kavaškiklan npu prevodi Skykomunikacija zaslišanje msm

Zadnji komentarji

viktor hajsinger :

3.3.2024 08:48

Da, da...

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kavaški klan: Obeta se nam tri dnevno zaslišanje Darka Nevzatovića, "CLEANER" obalne kriminilastične klike v NPU!