Kavaški klan: Obeta se nam tri dnevno zaslišanje Darka Nevzatovića, "CLEANER" obalne kriminilastične klike v NPU!
Med procesom Kavaški klan sta si policija in tožilstvo privoščila hude napake v predstavljanju dokazanega gradiva Sky komunikacije med člani slovenske celice Kavaškega klana. Večkrat so jo prikrojili in izbrisali del Nevzatovićeve komunikacije.
prava .
Politika

Ponedeljek, 29. Maj 2023 ob 15:06

Odpri galerijo

Darko Nevzatović. Foto: Bralec Prava.si

Na sodnem procesu Kavaški klan bo v teh dneh potekalo tri dnevno zaslišanje osrednje priče tožilstva Darka Nevzatovića. Kljub temu, da ga tožilstvo in policija s pomočjo slovenskih osrednjih medijev prikazujejo kot nedolžnega skesanca, verjetno temu ni tako. Med spremljanjem obravnav se je že večkrat izkazalo, da je zgodba Nevzatovića dobesedno zlagana. To se je dokazalo predvsem na prikazani Sky komunikaciji s strani tožilstva. V njej se je večkrat videlo, da Nevzatović ni bil nikoli ogrožen, njegovi družini se ni grozilo in je bil ves čas v vrhu odločanja kriminalne združbe. Po vsem tem bi moral Nevzatović sedeti v prvi vrsti med obtoženimi. V resnici pa je Nezvatović le oseba za čiščenje sledi obalne policijske-kriminalistične klike na NPU, ki je bila močno vpletena v delovanje slovenske celice zloglasne črnogorske kriminalne združbe.

V Sloveniji ta trenutek poteka eden najbolj razvpitih sodnih procesov- sojenje domnevnim članom slovenske celice zloglasne črnogorske kriminalne združbe Kavaški klan. V Črni gori je dlje časa v preteklosti deloval t.i. Kotorski klan. Ta je bil aktiven do leta 2014 oz. 2015, ko se se nekdanji skupni zavezniki sprli zaradi zasežene pošiljke kokaina v španski Valenciji. Iz kotorskega klana sta nastala kavaški in škarljarski klan ter postala najhujša sovražnika med balkanskimi kriminalnimi tolpami. V februarju 2021 so v javnost prišle prve informacije o zloglasnih zločinih vidnega predstavnika Kavaškega klana Veljo Nevolje-Belivuk. Eno izmed ključnih oseb je predstavljala vidna predstavnica vladajoče srbske stranke SNS Dijana Hrlaković. V javnosti Zahodnega Balkana pa so se pojavljale informacije o delovanju Kavaške klana v Črni gori, Srbiji, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Sloveniji.

Pričenja se tri dnevno zaslišanje ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića!

O sodnem procesu Kavaški klan zelo pogosto poročajo tudi osrednji slovenski mediji (Večer, Dnevnik, Slovenske novice, Delo, Žurnal24). Med prebiranjem njihovih člankov res dobi vsak bralec občutek, da sedanji obdolženi v procesu Kavaški klan predstavljajo največjo grožnj slovenskemu pravosodnemu sistemu. Še več, vsak ki prebira omenjene članke enostavno misli, da je osrednji obdolženec Klemen Kadivec najhujši novodobni kriminalec v Sloveniji.

V medijih pa velikokrat prebirate, kako je osrednja priča policije in tožilstva Darko Nevzatović tvegal življenje, da je razkril slovenske člane omenjene črngoroske kriminalne združbe. Spet se pojavlja stara zgodba.

MSM medijska zgodba je znana že dlje časa. Enaindvajsetega maja 2020 se je "skesanec" Darko Nevzatovič odločil, da bo zaradi groženj, ustrahovanja njegova družine postal tajni sodelovec policije in znotraj slovenske celice zbiral dokaze. Tajni sodelavec policije pa je postal dne 12. junija 2020. Celotni postopek tožilstva temelji na zbranih dokazih Nevzatovića in zgodbi o njegovi ogroženosti. Ena zgodba je tista, ki vam jo prodaja tožilstvo in policija s pomočjo osrednjih slovenskih medijev. Popolnoma druga zgodba pa je tisto, kar se dogaja med sodnim procesom. Po subjektivnem mnenju avtorja članka sta policija in tožilstvo naredila veliko napak, da lahko proces pade in bodo fantje oproščeni oz. dobili veliko milejše zaporne kazni kot jim do sedaj za domnevna kazniva dejanja očita tožilstvo.

O Darku Nevzatoviću smo v našem mediju predstavili že mnogo dejstev, ki jih tožilstvo, policija in osrednji mediji skrivajo pred slovensko javnostjo. Sami tudi laično trdimo, da bi moral Nevzatović sedeti v prvi vrsti med obdolženimi, ne pa da igra vlogo skesanca.

Predvsem skozi predstavljeno komunikacijo Sky se je do sedaj po našem mnenju dokazalo, da se celotna zgodba Nevzatovića sesuva kot hišica iz kart. V predstavljeni Sky komunikaciji je bilo več kot očitno dokazano, da se Nevzatović niti malo ni bal za svoje življenje.

Tudi, da bi v Sky komunikaciji prejemal kakršno koli grožnjo s strani drugih članov tega do sedaj ni bilo videti. Še več, jasno se je dokazalo, da je Nevzatović s svojimi potezami večkrat poskrbel, da je druge člane spravljal v velikanske finančne težave.

Argument, da je bila njegova družina ogrožena enostavno ne drži. Nevzatović sam je nekajkrat v komunikaciji z drugimi člani samodejno apisal, kje se nahaja s svojo hčerko in kaj počne doma.

Ali lahko proces Kavaški klan pade zaradi neustreznih strokovnih prevodov tožilstva?

Že v članku Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! z dne 9. maja 2023 smo zapisali nekaj dejstev, zakaj obdolženi sploh imajo možnost, da se rešijo obtožb. Eno ključnih pomanjkljivosti tožilstva pri predstavljanju dokazanega gradiva so neustrezni strokovni prevodi iz srbščine v slovenščino. To se je velikokrat dokazalo na predstavljanju Sky komunikacije. Pričakovali smo, da prevajanje iz srbščine v slovenščino res ne bo predstavljajo večje težave za strokovne sodelavca tožilstva in sodne tolmače, ki so jim pomagali pri prevajanju.

Razumeli bi, da se je zgodila mogoče ena, dve, tri, štiri ali pet napak glede nepravilnega prevajanja. Ne, to se dogaja več ali manj konstatno. Če bi napisali, da se je v prevodih ugotovilo do sedaj že vsaj petdeset napak, trdimo, da je številka še višja.

Velikokrat se je izkazalo, da zaradi neustreznih strokovnih prevodov dobi pravilen prevod popolnoma drug pomen kot ga predstavlja tožilstvo. Na neustrezne strokovne prevode je v sodni dvorani zelo jezno na tožilca Jožeta Levašiča urgiral predsednik senata sodnik Tomaž Bromše. Večkrat je v procesu javno povedal, da se sprašuje, kako se lahko na takšne način zapravlja davkoplačevalski denar za popolno šlamastiko in površnost, ki so si jo privoščili prevajalci. Sami smo poskusili uporabljati malce kmečke pameti.

Enostavno je popolnoma nesprejemljivo, da si tožilstvo v takem procesu dovoli sredi procesa javnosti prikazovati po našem mnenju izvajati popolnoma nesprejemljive napake.

Tudi v členih slovenske zakonodaje in sodne prakse je razvidno, da je marsikateri primer v Sloveniji padel zaradi neustreznih strokovnih prevodov tožilstva. Eden izmed takih primerov v preteklosti glede neustreznih prevodov je bil tudi primer Lončarič pred slabimi dvajsetimi leti.

Zakaj so Darko Nevzatović, policija in tožilstvo prirejali Sky komunikacijo?

Komunikacijsko orodje Sky je predstavljajo osrednje komunikacijsko sredstvo med člani Kavaškega klana. Zato smo tudi sami pričakovali, da bo predstavljanje Sky komunikacije s strani tožilstva in policije eden najbolj trdnih dokazov proti obdolženim v procesu Kavaški klan.

Že nekaj časa se avtor članka med procesom sprašuje, ali sta tožilstvo in policija nalašč tako površno in pomanjklivo zbirali dokaze Sky komunikacijo ali pa jih je Nevzatović zelo dobro naplahtal.

Kot smo skozi proces ugotovili obstajajo tri mape s Sky komunikacijo ( Nezvatović komunikacija in Sky mapi Vakum in Cubo). Kolikor smo do sedaj razumeli dejstva o Sky komunikaciji, bi morala biti komunikacija v večini primerov identična.

A po našem mnenju se je z dokazi Sky komunikacije v času preiskave moralo dogajati nekaj čudnega. Če bi bilo res vse čisto, zakaj ves čas spremljamo v njej ene in iste napake.

Tako se je večkrat dokazalo s pomočjo map Vacum in Cubo, da so Nevzatović, policija in tožilstvo velikokrat zamolčali del komunikacije Darka Nevzatovića z drugimi deležniki. V teh primerih pa se je večkrat izkazalo, da je bil Nezvatović vse drugo, ne pa da bi se bal za svoje življenje in bi bila njegova družina ogrožena. Velikokrat se tudi predstavljena komunikacija na procesu ni morala prevereti v obeh drugih mapah. V našem mediju pa bomo v prihodnje predstavili več dokazov v prid naši tezi. Sodni proces bo verjetno trajal še v mesecu septembru, zato bo sledilo še veliko zanimivih razkritij v enem najbolj razvpitih sodnih primerov v Sloveniji.

Nič, obeta se nam tri dnevno zaslišanje Darka Nezvatovića.

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 20. Feb 2024 at 10:47

455 ogledov

Ali odhaja Levica na smetišče zgodovine?
Ali bo najmanjša koalicijska stranka Levice preživela svojo lastno politično krizo? Po drugi strani pa se tudi kulturna ministrica in koordinatorka Levice Asta Vrečko zapleta v čudne kulturne afere, ki so jih v preteklosti razkrili nekateri slovenski mediji.V preteklih dneh je slovensko javnost presenetil spor na relaciji štirih poslancev Levice proti njihovemu poslanskemu kolegu Mihu Kordišu. V preteklih dneh smo v različnih slovenskih medijih zasledili različne informacije o sporu. Tako so v Domovini izpostavili, da za odstranitvijo Miho Kordišča z Levice stoji njen nekdanji koordinator Luka Mesec. Nekateri spet namigujejo, da je pač Kordiš hotel urediti službo punci, ki mu je bila všeč. Z omenjeno punco pa se ni osebno dobro razumel poslanec Levice Milan Jukopovič in je bil to tudi eden izmed vzrokov, da Kordiščeva kandidatka za delo ni izbrana. Kaj se je v resnici dogajalo, vedo le akterji sami. Vendar se do zdaj ni nihče vprašal, zakaj se je ta zadeva pojavila v javnosti? Zakaj ravno zdaj? Kdo so bili tisti zunanji akterji, ki so svetovali poslanski skupini Levica, da morajo odstraniti svojega strankarskega kolego Miho Kordiša? Kdor si je to izmislil, zelo dobro ve, da tega Miha Kordiš ne bo pozabil in bo udaril z vsemi "bajoneti" nazaj. Je to začetek konca stranka Levice?Miha Kordiš, Simon Maljevac, Luka Mesec, Asta Vrečko in Matej Tašner Vatovec. (Foto: Posnetek zaslona- Delo)Ali bo Asta postala kmalu nova Dominika?Trenutna ministrica za kulturo in koordinatorica najmanjše vladne stranke Asta Vrečko v svojih medijskih nastopih velikokrat izjavila, da stranka Levica nima nobenih korupcijskih afer. Z njeno tezo bi se zelo težko strinjali, saj se tudi Levica pojavlja v nekaterih čudnih zgodbah.Ste pozabili afero Fotopub, spoštovana koordinatorica Levice Asta Vrečko? Joj, pa to ste tudi že pozabili, ko je nekdanji medij vašega svetovalca za medije Lenarta J. Kučiča prejel 40 tisoč evrov na medijskem razpisu ministrstva za kulturo? KPK, tukaj vse štima???? Že takrat smo v članku z naslovom KONFLIKT INTERESOV KPK? 40 JURJEV za Pod črto, kjer je bil svetovalec kulturne ministrice Kučič dolgoletni novinar!!! smo opozarjali na ta primer, a je minil brez večjega javnega odmeva.Foto: Prava.siAsta Vrečko pa tudi pozablja, da so nekatere nevladne organizacije bile bogato nagrajene preko "razpisov opolnomočenja itd....." z več sto tisoči evrov. Nekateri tudi z milijonom davkoplačevalskega denarja. Večino teh nevladnih organizacij ideološko diha z levim krilom stranke Levice. To Miha Kordiš zelo dobro ve. Mogoče pa je bil prav zadnji spor v Levici sprožen z namenom, da bi Miha Kordiš prevzel t.i. politično koordiniranje nekaterih nevladnih organizacij in bi iz tega nastala nova stranka, ki bi napadala politični prostor Levice. Kordiš pa bi se lahko na tak način sladko maščeval Luku Mescu, Asti Vrečki, Nataši Sukič in Mateju Tašnerju Vatovcu. Mogoče pa so akterji želili, da se javno spopadeta zmerno in levo krilo stranke Levica in se bo najmanjša koalicijska stranka kmalu v anketah javnega mnenja pričela pojavljati pod volilnim pragom. Bomo videli.Mogoče bi se morala kulturna ministrica spomniti na financiranje javnega zavoda SLOGI. V spletnem mediju Nova24tv so v članku z naslovom Litijska je zgolj vrh ledene gore korupcijskih afer – na dan prihajajo nove razkriva čudno financiranje javnega zavoda Sloge in zavoda Maska. SLOGI je Slovenski gledališki inštitut ustanovljen prvega marcar 2004 in velja za pravnega naslednika Slovenskega gledališkega muzeja. V članku pa se predvsem očita, da kot partner v SLOGI sodeluje zavod Maska.Foto: Posnetek zaslona-Nova24tv"V času Golobove vlade se je zamenjala tudi direktorica inštituta, nekdanjo direktorico Mojco Kreft je namreč zamenjal Gašper Troha. Slednji je bil med drugim tudi direktor direktorata za ustvarjalnost v vladi Alenke Bratušek, vse dokler ga ni razrešila nekdanja ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar. Med drugim je Troha tudi docent na Oddelku za primerjalno književnost in literarno teorijo Filozofske fakultete v Ljubljani, v času svojega delovanja pa je sodeloval tudi z Aljo Lobnik, direktorico Zavoda Maska. Zavod je med drugim tudi partner SLOGI," so zapisali na Nova24tv. V času sedanje vlade pa je Zavod Maska od julija 2022 prejel za 613.380,51 EUR. Od tega jim je ministrstvo za kulturo v obdobju kulturne ministrice Aste Vrečko nakazali 286.700,01 EUR.Veliko večje preglavice pa kulturni ministrice Asti Vrečko povzroča prenovitev SNG Drame v Ljubljani. Kaj vse gre narobe, so razkrili v prispevku na MMC RTV Slovenija z naslovom Kaj bo z ljubljansko Dramo?. Gradbenega dovoljenja še vedno ni, vodstvo ministrstva za kulturo pa ne najde soglasja glede gradnje s stanovalci iz okoliških ulic. Še več, bližnji stanovalci so zaradi nesoglasij vložili tudi tožbo proti državi. Državni sekretar ministrstvu za kulturo Matevž Čelik miri situacijo, a vse kaže, da bomo priča zelo verjetno še enemu dolgotrajnemu sodnemu boju. Foto: Prava.siV našem mediju pa smo Čeliku pisali predvsem v članku z naslovom Romunska policija spročila vzrok avtomobilske nesreča Matevža Čelika z dne 20. aprila 2023. Tudi to afero je do sedaj kulturna ministrica Asta Vrečko pokrila. Pri ljubljanski Drami pa tudi bode v oči, da bo Drama gostovala v indstrujski coni Litostroj v lasti nekdanjega dolgoletnega IT poslovneža Mirana Boštica. Drama pa bo mesečno za 5000 kvadratnih metrov površin plačala 71 tisoč evrov.Foto: Posnetek zaslona-MMC RTV SlovenijaMinistrica za kulturo Asta Vrečko pa je pozabila, da tudi rada podpisuje anekse. Tako je novinarka RTV Slovenija Špela Kožar razkrila podpisan aneks z arhitekturnim birojem Bevk/ Perović. "V uredništvu smo pridobili dokumentacijo, med drugim tudi aneks k pogodbi za arhitekturni biro Bevk/Perović zaradi spremenjenih okoliščin; od sprememb zunanje ureditve, kletnih etaž, programskih in tehničnih, in sicer za 488 tisoč evrov, čeprav po besedah državnega sekretarja "projekt ostaja takšen, kot je bil, v gabaritih, kot so bili predstavljeni, in z vsebino, kakršna je bila predstavljena". In zanimivo, vrednost aneksa je bila prvotno še višja, za dobrih 300 tisoč evrov."Ne vem, spoštovana koordinatorka Levice in kulturna ministrica dr. Asta Vrečko, spavate mirno?Luka Perš

Mon, 19. Feb 2024 at 08:25

2190 ogledov

PRIKRIVANJE USTREZNIH STROKOVNIH REFERENC TINE SERŠEN???!, ker je Jankoviču izdala sporno odločbo KANALA C0???!
Državna sekretarka na Ministrstvu za okolje, podnebje in energijo dr. Tina Seršen je že večkrat razburila s svojimi izjavami dobršen del slovenske javnosti. V preteklosti pa so slovenski mediji množično poročali o aferi, ko je Sršenova s svojim vplivanjem na zakonodajo pomagala podjetju Energen d.o.o. v lasti njenega svaka Marka Seršena. Ob vseh njenih izjavah, ki so razburjale del slovenske javnosti pa je Sršenova razburila vse tiste, ki nasprotujejo gradnji spornega projekta Kanal C0. Le ta se je podpisala pod pod odločbo, kjer projektu C0 ni potrebno izvesti presojo vplivov na okolje.S tem pa je sporni okoljski projekt še korak bližje, da bo pričel delovati. Mi smo že takrat na družbenem omrežju Twitter oz. sedaj X zapisali, da po naših informacijah Tina Seršen nima opravljenih strokovnih referenc in ne izpolnjuje zakonitih pogojev, da bi se lahko podpisala pod omenjeno določbo. Na njeno sporno izdano odločbo se je v Evropskem parlamentu odzval tudi evropski poslanec iz vrst SDS Milan Zver in naslovil nekaj tehtnih vprašanj na Evropsko komisijo. Prav Evropsko komisijo bi moralo zelo zanimati, v kakšnih spornih okoljskih projektih izginjajo milijoni.Vse kaže, da se nam je slab mesec dni kasneje v našem mišljenju pridružil eden najglasnejših nasprotnikov gradnje kanala C0 Aleš Primc, ljubljanski mestni svetnik iz Glasa za otroke in družino. Le ta je 20. januarja 2024 zapisal, da državna sekretarka Tina Seršen ni nikoli delala izpita iz zakona o splošnem upravnem postopku in nima pooblastila za vodenje in odločanje v upravnih postopkih. Zaradi teh dveh hudih kršitev Tina Seršen ne bi smela biti nikoli podpisana pod odločbo! Zanimivo, na seznamu ministrstva za okolje, podnebje in energijo uradno pooblaščenih oseb za odločanje in vodenje v upravnem postopku na I. in II. stopnji je sploh ni za leto 2024. Kar je sila čudno in zanimivo. Še veliko bolj sporen pa se nam zdi del uradnega odgovora, ki smo ga prejeli."Organ je na delodajalca posameznice naslovil vprašanje, ali je izpit iz splošnega upravnegapostopka v zvezi z delovnim razmerjem posameznice. Delodajalec, organ državne uprave, je organu pojasnil, da strokovni izpit iz upravnega postopka ni zahtevan kot pogoj za zasedbo delovnega mesta, ki ga zaseda posameznica, na katero se zahteva nanaša," piše v uradnem odgovoru ministrstva za javno upravo.Ne vem, so s tem odgovorom nehote priznali, da Tina Seršen RES NIMA ZAHTEVANIH STROKOVNIH KVALIFIKACIJ???? za opravljanje in izdajanje odločb, kot bi jih morala imeti v primeru kanala C0??? Vprašajte se samo, zakaj so na ministrstvu za upravo zavrnili preprosto novinarsko prošnjo?Kdo se boji, da bi javno predstavljena dokumentacija lahko še dodatno vznemirila slovensko javnost??? Kaj se prikriva, spoštovana vlada Republike Slovenije pod vodstvom dr. Roberta Goloba. Kje so papirji, kje je pečat, da ima Tina Seršen opravljene vse ustrezne strokovne kvalifikacije za izdajo odločb po zakonu o splošnem upravnem postopku.V primeru, da bi bilo vse ustrezno strokovno podkrepljeno bi dokumentacijo poslali takoj brez zadržkov. Zdaj pa so REALNO RABILI SKORAJ MESEC DNI, da nam sporočijo, da se naša zahteva zavrne. KOGA VI IMATE ZA BEDAKA, spoštovana vlada dr. Roberta Goloba? Spoštovani bralci, ocenite sami, ali vlada NALAŠČ prikriva zelo pomembne informacije o svoji državni uslužbenki Tini Seršen.Luka Perš

Sat, 17. Feb 2024 at 12:26

7315 ogledov

FOVŠERIJA, MAŠČEVANJE ALI KAJ DRUGEGA? KAJ JE V OZADJU TOŽBE LUKE KOPER PROTI NADZORNIKOM iz obdobja 2005-2009? OBALA!!!
V slovenskem javnem prostoru že dlje časa odmeva zgodba o nadzornikih v Luki Koper v obdobju 2005-2009. Le ti so bili pred kratkim obsojeni, da so odgovorni za povzročeno poslovno škodo v Luki Koper v višini več kot 16 milijonov evrov in to še je takratna uprava bila spoznana za krivo s temi naložbami. Po domače povedano so bili obsojeni za nekaj, kar upravi še sploh niso uspeli še dokazati. To naše sodstvo izgleda res OUT! Gre za obdobje prve Janševe vlade, kjer se je po dolgoletnem vodenju Luke Koper umaknil Bruno Korelič. Po koncu Janševe vlade je sledila v letu 2009 bliskovita menjava, kjer je Roberta Časarja, tudi kandidata SDS na parlamentarnih volitvah 2008 zamenjal Gregor Veselko. Takrat so pričeli "tranzicijski medij" na 3 4 ZDAJ po še danes znanem scenariju čudežno poročati o zgrešenih investicijah takratne uprave in nadzornikov. Zadeva je prišla tako daleč, da se je več let nerazumno vlekla po obalnih sodiščih.Poročevalec v zadevi koprski nadzorniki je bil nihče drug kot Miodrag Đorđevič, sedanji predsednik Vrhovnega sodišča Republike Slovenije. (Foto: Posnetek zaslona-Dnevnik)Kljub temu, da so nadzorniki tudi v ponovljenih postopkih dokazali svojo nedolžnost, jih je na koncu pokopala odločitev Višjega koprskega sodišča in obali zvestega Vrhovnega sodišča RS. Le ti so s svojo odločitvijo poskrbeli, da so dobesedno nadzorniki izgubili veliko pravnih možnosti, da bi sodno bitko dobili.Zanimivo, poročevalec na Vrhovnem sodišču je bil v primeru koprskih nadzornikov nihče drug kot Miodrag Đorđević, sedanji predsednik VS RS. A vse kaže, da je pred mesecem dni v delu slovenske javnosti odprto pismo koprskih nadzornikov doseglo, da je senat Vrhovnega sodišča sedaj odločil, da se mora izvesti revizija dela, zakaj ni uprava pod vodstvom Gregorja Veselka nadaljevala investicijskega programa prejšnje uprave pod vodstvom Roberta Časarja. Foto: Prava.siZakaj je Bruno Korelič zapustil Luko Koper?V odprtem pismu so nekdanji nadzorniki opozorili na nekatere dejstva, ki jih že dlje časa opozarjamo v našem mediju. Podobno se je v večih javnih pismih na to temo odzval tudi nekdanji direktor Urada za preprečevanje pranje denarja dr. Damjan Žugelj."Da bi akterji odvrnili pozornost od dejanskega stanja, so dne 19.7.2010 na prvostopenjsko instanco pri Okrožnem sodišču v Kopru vložili tožbo in nas po danes povsem in popolnoma jasnem, znanem in že videnem scenariju v celoti onemogočili, tudi da se slučajno ponovna vrnitev nas skrbno etikiranih na položaj več ne zgodi. Naš postopek pregona je bil in je do najmanjše podrobnosti identičen mnogim drugim postopkom državno-instucionalnega reketiranja gospodarstvenikov, podjetnikov in drugih zasebnikov. V celoti podprt z naročenim in plačanim javnim-medijskim linčem, kar se pa skrbno poizkuša zapakirati pod večno rivalstvo med levimi in desnimi. Vsa medijska, policijska in pravosodna gonja je za natančno nadzorovan, usmerjen in izveden konstrukt s strani znane odvetniške skupine z Obale. Že viden prepoznaven odtis te združbe z močnimi lovkami v sodstvu, ki je potekal in poteka po že prepoznanem, utečenem in večrakt v praksi izvedenem scenariju, ki posnema obnašanje jugoslovanske politične policije, čim več ljudi, čim dlje časa, v čim več postopkih," so zapisali v svojem javnem pismu nekdanji koprski nadzorniki.Mogoče je pa sedaj tudi končno čas, da vam spoštovani državljani razložimo, zakaj je sploh šlo. V prvi Janševi vladi je odstopil s položaja predsednika uprave Bruno Korelič, nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper.V to odločitev o odhodu s položaja predsednika uprave slovenskega največjega pristanišča prisilil oče Janeza Starmana, sedanjega predsednika Odvetniške zbornice Slovenije, nekdanjega glavnega kandidata SD na Obali. "Petnajst let ste bili pri koritu in ste si dovolj nakradli, sedaj smo na vrsti mi," piše v avtobigrafski knjigi Bruna Koreliča. To je Korelič napisal sam zase tale citat. Da se ve, kdo je glaven. Drugi razlog za odstop je bil ta, da avtokrat kot samodržec ni hotel sodelovati v kakršni koli več članski upravi. Nekateri drugi pa spet pravijo, da je bil skrajni čas za njegov odhod, saj je močno zaviral razvoj Luke Koper. Nova uprava pod vodstvom Roberta Časarja je pričela z obširnimi investicijskimi programi. V svojem pismu nadzorniki tudi navajajo, da so vse odločitve uprave preverile tudi revizorske hiše iz t.i. skupine Big four. Isto je njihovo delo za pozitivno ovrednotila Agencija za javni nadzor nad revidiranjem (ARN). Leta 2010 ni imela pripomb na delo revizorja v zvezi z revidiranjem mednarodno razvejane družbe TTI."Sedaj, kot je tudi nam že znano, saj smo izkusili skozi lasten pregon, je, da je sodstvo in to konkretno na Obali povsem ušlo iz tirnic. Že dlje časa tako (namenoma?) ni sposobno zagotoviti samostojnega in lastnega odločanja. Višjega gospodarskega oddelka praktično nima in ohranja le dva člana v sestavi, ki sta edina, ki že vse to obdobje sodita. Tako nekatere sodbe na Obali pa že mejijo na obsurd. Hujše pa je dejstvo, da so nekateri Obalni »igralci« zlobirali imenovanje nekaterih Obalnih sodnikov in tako že od leta 2000 naprej, skoraj v celoti prevzeli in ugrabili Vrhovno sodišče RS. Tako je praktično splošno znano, da v Sloveniji, članici EU, že dlje časa nimamo več pravega večstopenjskega sodstva, saj je le-to kot kaže v celoti ugrabljeno s strani poznane manjše ozke skupine z Obale," so zapisali koprski nadzorniki v odprtem javnem pismu.Znak podjetja Splošne plovbe Portorož. (Foto: Posnetek zaslona-Google)Sprega akterjev Splošne Plovbe in Višjega sodišča v Kopru? Katere interese je zagovarjal koprski višji sodnik Gorazd Hočevar, takrat zet namestnika predsednika nadzornega odbore Splošne plovbe!Višji koprski sodnik Gorazd Hočevar je zaposlen na gospodarskem civilnem oddelku. V tistem obdobju 2005-2009 je bil ZET namestnika predsnika nadzornega sveta Splošne plovbe, ki mu je takrat predsedoval Anton Kariž. V tem obdobju so potrjevali sporne nakupe ladij, ne za 16 milijonov, ampak za več 100 MILIJONOV EVROV! So potrjevali nakupe starejših ladij, po več kot dvojni ceni novih. Višji koprski sodnik Gorazd Hočevar je zaposlen na gospodarskem oddelku Višjega sodišča v Kopru in je bil takrat tudi ZET namestnika predsednika nadzornega sveta podjetja Splošna plovba Portorož. (Foto: Posnetek zaslona-Primorske novice)Nekateri od teh nakupov so že isti dan po prevzemu ladij bile vredne že skoraj nič! Zaradi prezaldoženosti je naš edini ladjar od leta 1956 ostal brez vseh šestindvajset ladij. Ve se, da so takratni nadzorniki Luke Koper dali zeleno luč za nakup Splošne plovbe. Sprašujemo se, če se je Gorazd Hočevar maščeval, ker so omenjeni nadzorniki poskrbeli, da je bila cena za 100 milijonov evrov višja????Ali so bili pregrešeno nakupi ladij potrebni za poplačilo nastalih obveznosti???? Takratni nadzorniki Splošne plovbe so bili za svoje delo bogato nagrajeni. Oče Janeza Starmana pa je takrat lobiral pri finančnem ministru Andreju Bajuku, da se Splošna plovba proda takoimenovanim Nemcem iz Hamburga. Toliko o videzu poštenega sojenja na OBALI!Verjetno je zaradi malce bolj ostrega javnega pisma nadzornikov sprejelo Vrhovno sodišče RS pod vodstvom vrhovne in nekdanje ustavne sodnice Dunje Jadek Pensa, da se opravi revizija dela uprave Gregorja Veselka, ki je po mnenju nadzornikov nalašč projekte ustavila ali jih maksimalno zavirala. Nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper je vedno rad svoj obraz posodil stranki Socialnih demokratov. (Foto: Twitter)Ugrabitev Luke Koper s strani grobarjev slovenskega gospodarstva Mi smo v našem mediju že se januarja 2022 zapisali, kako dobro se poznata nekdanji dolgoletni direktor Luke Koper Bruno Korelič in sedanji direktor edine državnE banke Sid banka Borutom Jamnikom.Zdaj pa poglejmo malce v zgodovino. Nova Pahorjeva vlada je v prvem letu vladanja v septembru 2009 nastavila nove nadzornike v Luko Koper. To so postali Marko Simoneti,Bojan Brank,Jordan Kocjančič, Tomaž Može in Janez Požar. Upravo sta sestavljala Gregor Veselko in Tomaž Martin Jamnik, stric Boruta Jamnika in brat nekdanje dolgoletne izolske županje in poslanke SD Brede Pečan. Med vrsticami v javnem pismu si lahko del vsebine interpretiramo, da sta Veselko in Jamnik sodelovala pri blokadi naložb začete s strani bivše uprave. Po naših zanesljivih informacijah po nedopustnih in nedovoljenih zunanjih navodil sta zaustavila in ovirala posle tudi na podjetju Sonce (naložbi) in kljub temu, da že petnajst let sije sonce, ni zaživelo. Zemljišča so bila kupljena zaledni terminal Beltinci v Prekmurju. Šele sedaj se je odprl nov kamionski terminal po petnajstih letih z nepojmoljivo zamudo. Narejen izhod avtoceste za Luko Koper še sedaj ni priključen. Gašpar Gašpar Mišič lahko sam pove, kakšne težave je imel pri poglobitvi Luke Koper. Prvi poizkus zaradi takoimevanih tehničnih težav mu sploh ni uspel. Blokada dokapitalizacije in izstop zalednega terminala Arad v Romuniji. Smisel investcij v slovaško podjetje za zaledne terminale in zaledno logistično družbo TTI si je zagarantirala stalne blagovne tekove iz zaledja 500 in več kilometrov. Kar pa se je potem povsem nerazumno zavrglo. Ravno tako nerazumno kot ostale naložbe. Če je to stvar favšarije in maščevanja bi bilo še to okej. Če je pa še kaj drugega, potem pa se moremo vprašati, kaj dela ta naša SOVA???!Meji že na znanstveno fantastiko in presega škodo, ker Luka Koper ni zaživela s projektom TTI. Tako kot je slovaška konkurenčna družba Medtrans, kateri se je ENORMNO POVEČALA VREDNOST, ki je vstopila v čevlje nedelujočega TTI in pred nekaj leti bogato prodana Luki Koper konkurenčni družbi HHLA iz Hamburga. Sedaj pospešeno vozi kontejnerje namesto v Koper v Trsti in hrvaško Rijeko. Dragi influencerji, kaj ste storili?!Namesto da bi le nadaljevala predhodna vlaganja prejšnje uprave, ki so Luko Koper dobesedno katalpultirale na prvo mesto med lukami v celotni regiji. Kdo jim je dal moč in usmeritve? Nadzorniki verjetno ne, ker se ne smejo vmešavati v delovanje delniške družbe, ki kotira v prvi kotaciji na borzi. Drugi pa se imajo še manj za vpletat.Kot ste lahko razbrali tudi v javnem objavljenem pismu nadzornikov med vrsticami imamo spet opravka s Ankaranskim-Hrvatinskim hribom in grobarjem slovenskega pomorstva.Janez Starman kot kandidat za župana Kopra leta 2011 s podporo strank SD, Zares, LDS in Oljke. (Foto: Posnetek zaslona-Žurnal 24 in Dnevnik)Zakaj so to sploh storili štirje obalni predstavniki ljudstva? Ker jim je to naročil Bruno Korelič. O tem so v preteklosti pisali v Dnevniku, sam Bruno Korelič pa se je o tem pohvalil celo v svoji lastni biografiji. Toliko v vednost, predsednik Združenje NOB je sedaj nihče drug kot Marjan Križman in dolgoletni politični operativec SD na Obali in v državni politiki ter zelo zvest prijatelj Bruno Koreliča. Kam pa smo pršli, da se nek upokojenec vmešava v poslovanje družbe, ki kotira na borzi. Pri tem pa je še nagovarjal ljudi, da se naj vmešavajo v poslovanje družbe. Narobe svet! V našem mediju smo o Gregorju Veselko že pisali predvsem v članku z naslovom Dosje ACTUAL IT: Obalni fantje izvedli državni udar! DVA MESECA SABOTIRALI DELOVANJE LUKE KOPER, TOVOR PA TOVORILI V TRST!!!Foto: Prava.si.Že takrat v letu 2012 je o povezavah med Bruno Koreličem, Bredo Pečan, Tomažem Martinom Jamnikom in Borutom Jamnikom pisal mariborski Večer. O Gregorju Veselko pa lahko zapišemo, da je svojo poslovne izkušnje "tako zelo dobro vnovčil", da je sedaj 8,3-odstotni lastnik podjetja EP holding oz. Europacific holding in ima glanc črno Porshe Palmero. Omenjeno podjetje že dlje časa obvladuje Rok Kobal, ki je nečak Ljuba Volmuta, nekdanjega vodje SK PU Koper. Bojan Požar pa je že pred leti zapisal, da je Ljubo Volmut del "najbolj nevarne naveze" v državi. Ob tem lahko še zapišemo, da je bil dolgoletni Volmutov učenec tudi sedaj sveže upokojeni obalni kriminalist Dean Jurič. Pred nekaj meseci so nadzorniki pod vodstvom Mirka Bandlja "s stisnjemi zobmi" in kljub velikemu razburjenju sindikatov v upravo imenovali Gorazda Jamnika, brata Boruta Jamnika. Pred kratkim pa smo lahko opazili, da sedanje uprava Luke Koper namerava v t.i. severni del Luke Koper vložiti 100 miljonov evrov. Z drugimi besedami. Hočejo vložiti 100 milijonov v območje, ki naj bi ga nadzirala občina Ankaran. Vendar so vam slovesnki mediji nekaj pozabili povedati, mi pa vam namignemo.Insert iz avtobiografske knjige nekdanjega dolgoletnega direktorja Luke Koper Bruna Koreliča. (Foto: Bralec Prava.si.) Sedaj, ko so izkopali gramoz in skalovje v tunelih in odvozili za velik denar na deponije. Sedaj planirajo investicijo v severni del Luke, saj bodo verjetno sedaj iz deponij za velik denar gramoz in skalovje uporabili za širitev Luke. Le kdo vse to vidi, le kdo je vse te pogodbe podpisal in kako to, da se noben iz Ankaranskega -Hrvatinskega hriba ne obreka??? In to pred njihovim nosom????IZJAVA NADZORNIKOV LUKE KOPER V LETIH 2005 -2009. Izjavo je že 12. decembra 2023 na svojem Twitter profilu predstavil dolgoletni samostojni novinar Bojan Požar. Tudi mi jo prilagamo v celoti. Vsak bralec pa si jo naj pozorno prebere in bo hitro ugotovil, zakaj so bili omenjeni nadzorniki več letne žrtve medijskega, političnega, gospodarskega in sodnega linča!IZJAVA ZA JAVNOST BIVŠIH NADZORNIKOV LUKE KOPER Z DNE 12.12.2023»Bivški nadzorniki Luke Koper v obdobju 2005-2009 želimo javno razsvetliti dejstva in okoličine naše osebne, sodne, finančne in karierne likvidacije. Smo zgolj še en dodaten primer že velikega slovenskega vzorca onemogočenih in likvidiranih žrtev. Režiranega in usmerjenega procesa s strani točno določene majhne obalne združbe izven Luke Koper d. d. in zaradi maščevanja, tudi zato, ker smo točno določeni skupini za več deset milijonov eur »podražili« lastninjenje. In smo tako kot nadzroniki Luke Koper d. d. glasovali za pomemben in strateški nakup državnega deleža v ladjarju Splošne plovbe d. o. o. , Portorož. Ponovno in odločno javno ponavljamo in trdimo: »Svoje delo smo opravljali odgovorno, vestno, pošteno in skrbno. Pri opravljanju nadzora se sevede nismo smeli vmešavati v samo poslovanje uprave velike in javne delniške družbe Luke Koper d. d., katere delnice kotirajo na slovenski Borzi (SBI TOP5)«.Stanje Luke Koper v času našega obdobja 2005-2009Do našega prihoda speča družba je nam takrat iz neznanih razlogov zastajala na vseh področjih, tako organizacijskih kot tudi razvojnih. Svoje delo smo vselej opravljali odgovorno, vestno, pošteno in skrbno, v skladu z največjimi (tudi mednarodnimi) korporacijskimi standardi ter standardi in pravili stroke. Pri opravljanju naloge nadzornika se nikoli nismo vmešavali v operativno delo Uprave, smo pa kot Nadzorni svet podpirali vse tiste predloge Uprave, ki so pomenili pospešen razvoj infrastrukturnih naložb in družbe kot take. Tako smo kot nujno podprli naložbe za ureditev zelo perečega problema neurejene notranje logistike. Da bi omogočili prihod velikih kontejnerskih ladij in povečanje pretovora zabojnikov smo podprli podaljšanje Pomola 1 in podprli nakup štirih Panamax dvigal. Zaradi ugreza velikih ladij smo soglašali z odobritvijo projekta poglobitve akvatorija, ki se je že uspešno izvedel. Podprli smo tudi projekt novega vhoda v Luko, ki je šele sedaj po 14. letih v fazi izvedbe, gradnjo garažnih hiš in novih površin za povečanje pretovora avtomobilov, temu je sledilo nujno podaljšanje želežniških tirov naklada in razklada avtomobilov. Pozabili pa nismo tudi na skrb za okolje, saj so se v našem mandatu izvedle obsežne okoljevarstvene naložbe pri energetskem terminalu. Vse našteto, predvsem pa naštete konkretne naložbe, je prispevalo k temu, da je javna družba Luka Koper d. d. v letih našega nadzora in hkrati največje svetovne gospodarske krize beležila eksplozivno in rekordno rast prometa. Posledica rasti prometa je bila tudi rast dobička in na koncu tudi vrednosti delnice družbe Luka Koper d. d. na slovenski borzi. Samo v nekaj letih smo prehiteli vso konkurenco, torej vsa pristanišča na Jadranu.Doslej zamolčana ozadja vezana na našo podporo Upravi.Vsa vlaganja v indrastrukturo je bila Uprava Luke Koper d. d. dolžna zavarovati z vzpostavitvijo logističnih povezav v zaledje. Razširitev v srednjo in vzhodno Evropo je bila tako nujno potrebna. Pri tem pa ni bilo mogoče računati samo na dobro voljo samostojnih logističnih operaterejev, zato je bilo treba vzpostaviti vsaj minimalni vpliv na glavne ligistične poti. To so zagotovile tri ključne poteze Uprave: (1) nadgradnja sodelovanja in nadaljnjim vlaganjem operaterja Adriatransport; (2) naložba v zaledne terminale, ki so segali vse do Romunije (ARAD); in (3) naložba v vzodnoevropskega multimodalnega operaterja TTI, katerega vrednost je na zahtevo nas nadzorniov pred potrditvijo ocenila in revidirala revizorka hiša, ena od štirih svetovnih gigantov velike četverice revizorskih hiš (»Big Four«). Tudi Agencija za javni nadzor nad revidiranjem (ARN) leta 2010 ni imela pripomb na delo revizorja v zvezi z revidiranjem mednarodno razvejane družbe TTI.Z zamenjavo Vlade RS leta 2008, sta bila posledično zamenjana tako Nadzorni svet kot Uprava družbe. Leta 2009 so bili od konkretne točno določene osebe nagovorjeni štirje primorski poslanci Državnega zbora RS, in sicer da osebno posredujejejo ter se vmešajo v poslovanje pomembne javne na borzi SBI TOP5 kotirajoče delniške družbe (Luka Koper d. d.). Z samo enim ciljem, da ostane Luka Koper d. d. brez možnosti vpliva na blagovne tokove. Ta ista konkretna oseba je tudi sprožila široko javno medijsko akcijo, ki je bila ciljano usmerjana proti točno določenim naložbam Luke Koper d. d., ki smo jih za časa našega mandata podprli in hkrati tudi proti točno določenim strateškim poslovnim strankam družbe. In samo to je razlog zakaj so se ti strateški partnerji iz javne delniške družbe Luke Koper d. d. postopoma povsem umaknili, kar je imelo za posledico, da je družbi nastala velika dejanska premoženjska in poslovna škoda.Pri tem je bila vloga nove Uprave (le) izvrševanje natančnih zunanjih navodil naklepnega in načrtovanega onemogočanja, da se še dodatno odvrne vse tiste strateške naložbe, ki smo jih nadzorniki skupaj z Upravo v letih 2005-2009 prepoznali kot dobre, prave in nujne. Nova Uprava je torej aktivno prispevala k umiku preverjenih in referentnih strateških poslovnih partnerjev na način, da je celotno obvladovanje zaledja prepustila točno določenemu želežniškemu operaterju im mu na tak način za naslednja leta prispekrbela skokovito notranjo in organsko rast. Torej majhni, ne preverjeni, trgu nezani družbi brez ustreznih referenc. To podjetje je tako naenkrat vzpostavljajo povezave z zalednimi terminali po vzoru projekta TTI. Luka Koper d. d. pa v njem ni imela kakršnega koli (so)lastništva, vpliva in kontrole. To konkretno podjetje je skokovito zraslo predvsem s postavitvijo želežniških kontejnerskih povezav med Luko Koper d. d. in zalednimi terminali in bilo na koncu kot »uspešno« prodano strateškemu partnerju z ustvarjenimi velikanskimi kapitalskimi pribitki, ki so jih lastniki (ki pa kot rečeno ni bila Luka Koper d.d.) tudi vnovčili. Od tega pa Luka Koper d. d. ni imela nič, razen da so se zanjo uresničila tista najbolj črna predvidevanja, da bi tak samostojen želežniški operater, praktično čez noč začel postavljati železniške povezave s sosednjjimi lukami in Luki Koper d. d. konkurenčnimi lukami. Tako kumulativno odgovornost za velikansko in neposredno škodo (preteklo in prihodnjo) za neizvajanje naložbene strategije v TTI in zdajšnja nemoč Luke Koper d. d., da bi vplivala na odliv zabojnikov v sosednje luke s strani konkurenčnih operaterjev, nosita zgolj in samo Uprava in Nadzorni svet, ki nas je nasledila. Posledice takšnega že namernega, dogovorjenega in usmerjanega uničevanja pa so danes tudi same po sebi več kot zgovorne (https://www.regionalobala.si/novice/cisti-dobicek-luke-koper-se-bo-letos-prepolovil-in-to-ob-enakem-pretovoru). Posledice za nas so bile skrbno načrtovane in v Sloveniji že večkrat videne. Izvedene po zunanjem nareku tudi s pomočjo sodstva.Da bi akterji odvrnili pozornost od dejanskega stanja, so dne 19.7.2010 na prvostopenjsko instanco pri Okrožnem sodišču v Kopru vložili tožbo in nas po danes povsem in popolnoma jasnem, znanem in že videnem scenariju v celoti onemogočili, tudi da se slučajno ponovna vrnitev nas skrbno etikiranih na položaj več ne zgodi. Naš postopek pregona je bil in je do najmanjše podrobnosti identičen mnogim drugim postopkom državno-instucionalnega reketiranja gospodarstvenikov, podjetnikov in drugih zasebnikov. V celoti podprt z naročenim in plačanim javnim-medijskim linčem, kar se pa skrbno poizkuša zapakirati pod večno rivalstvo med levimi in desnimi. Vsa medijska, policijska in pravosodna gonja je za natančno nadzorovan, usmerjen in izveden konstrukt s strani znane odvetniške skupine z Obale. Že viden prepoznaven odtis te združbe z močnimi lovkami v sodstvu, ki je potekal in poteka po že prepoznanem, utečenem in večrakt v praksi izvedenem scenariju, ki posnema obnašanje jugoslovanske politične policije, čim več ljudi, čim dlje časa, v čim več postopkih. V našem primeru je naslovno sodišče šele po sedmih letih (tj. dne 17. 10. 2017) zavrnilo tožbeni zahtevek Luke Koper d. d., ki pa se je na tožbo tudi pritožila. Nadalje je dne 1.3.2018, instanca, Višje sodišče v Kopru, zadevo vrnilo v ponovno odločanje, zopet na prvo stopnjo. V ponovonem sojenju je bila na Okrožnem sodišču v Kopru dne 13.5.2019 pnovno potrjena zavrnila sodba. Na to sodbo se je Luka Koper d. d. pnovno, tokrat že drugič, pritožila. Višje sodišče v Kopru, je nadalje, dne 8. 1. 2020 pritožbo Luke Koper d. d. znova zavrnilo in tako potrdilo isto izpodbijano sodbo. S tem smo bili nadzronikiv letih 2005-2009 tudi dejansko oproščeni vseh teh naklepno in namenoma ustvarjenih izmišljenih, lažnih in konstruiranih obtožb. Vendar pa se gonja proti nam ni končala. Uprava Luke Koper d. d. je namreč zaprosila še za revizijo postopka na Vrhovnem sodišču RS, ki je dne 7.7.2020 skrajno nenavadno in na »presenečenje« vseh revizijo dovolilo in dne 24. 8. 2021 povrhu še izdalo Sklep, ki je razveljavil vse dosedanje sodbe in odločanje o zadevi vrnilo na začetek, torej zoper na prvo stopnjo. Tako se je poskrbelo, da se je prvostopenjsko Okrožno sodišče v Kopru dne 28.9.2022 »končno« odločilo v korist Luki Koper d. d. Takšno Sodbo v korist Luke Koper d. d. je nato dne 6.7.2023 potrdilo še Višje sodišče v Kopru. Torej, ker jim v 12-tih letih ni uspelo dokazati naše ne skrbno ravnanje, je bilo skrbno aktivirano še za njih zadnje varovalo, vrhovna instanca, tj. Vrhovno sodišče RS. Ki pa je celo, da bi se neugoden izid obrnilo v njihovo korist, obrnilo še dokazno breme oziroma breme dokazovanja (ki je sicer na tožniku) in s konkretnim navodilom prvostopenjski instanci Okrožnemu sodišču v Kopru naložilo, da smo »po novem« mi nadzorniki tisti, ki moramo dokazati, da smo ravnali dovolj skrbno. Skupaj, 15 let gonje in pregona nas v resnici nedolžnih. Po poenostavljenem izračunu nam je bilo tako naloženo plačilo odškodnine za kar 16 mio EUR glavnice in preko 20 mio EUR obresti, ki pa je že dober približek znesku, ki ga je zamerljiva, majhna združba bila tistega leta prisiljena na koncu državi ponuditi in plačati več za nakup deleža Splošne plovbe d.o.o., Portorož, ki pa je nakoncu zaradi mahinacij ostala brez ladij.Vsega tega, kar se že leta in leta dogaja s slovenkim sodstvom smo (bili) deležni tudi mi. Sedaj, kot je tudi nam že znano, saj smo izkusili skozi lasten pregon, je, da je sodstvo in to konkretno na Obali povsem ušlo iz tirnic. Že dlje časa tako (namenoma?) ni sposobno zagotoviti samostojnega in lastnega odločanja. Višjega gospodarskega oddelka praktično nima in ohranja le dva člana v sestavi, ki sta edina, ki že vse to obdobje sodita. Tako nekatere sodbe na Obali pa že mejijo na obsurd. Hujše pa je dejstvo, da so nekateri Obalni »igralci« zlobirali imenovanje nekaterih Obalnih sodnikov in tako že od leta 2000 naprej, skoraj v celoti prevzeli in ugrabili Vrhovno sodišče RS. Tako je praktično splošno znano, da v Sloveniji, članici EU, že dlje časa nimamo več pravega večstopenjskega sodstva, saj je le-to kot kaže v celoti ugrabljeno s strani poznane manjše ozke skupine z Obale.Zato je v vsem pritrditi pravilni in srhljivi oceni in navedbah dr. Žuglja, iznešenimi dne 9. 11. 2023 v 45 številki revije (tednika) Demokracija. V celoti se strijamo, ker smo osebno to tudi doživeli, da je situacija v Sloveniji nevzdržna, zato treba, proti tem anomalijam več kot desetletje trajajočega brutalnega tudi odvetniško-tožilskega-sodnega delovanja te majhne skupine iz Obale in njenega naklepnega in načrtnega reketa gospodarstvenikov, podjetnkov in drugih zasebnikov, takoj in odločno ukrepati. Odločno ukrepati proti tej, izključno postkomunistični tvorbi, ki je v Jugoslaviji oziroma v socializmu nikoli ni bilo, ker so se med seboj takrat strogo omejevali in tudi medsebojno nadzirali. Apeliramo na vse zdrave sile po vsej Sloveniji, predvsem pa tiste znotraj sodstva in Sodnega sveta, ne glede na politični pol, da se nemudoma začne z vso resnostjo postopek preobrazbe tistih nezdravih delov sodstva, preko katerih se, že več kot desetletje, nevarno uničuje poslovni, politični in družbeni konkurenti, kot smo bili tudi mi, ki smo v obdobju 2005-2009 odgovorno in strokovno bdeli nad skrbno poslovno presojo, vedno zgoj in le v korist javne delniške družbe Luka Koper d. d. Pravilo poslovne presoje (»Business Judgement Rule«) pa je na primer strokovno opisane tudi v knjigi dr. Jože Ruparčič (Nova Univerza). V evropski pravni enklavi Repulika Slovenija izbrani inovatorji prava tolmačijo to pravilo zlonamerno, selektivno in po potrebi. To kar izvaja točno ta določena majha skupna ljudi iz Obale je skajno zavrženo in škodljivo za Slovenijo. Koliko je pri tem kriv tudi Sodni svet, presodite sami.V Kopru, dne 12. 12. 2023BIVŠI NADZORNIKI PRISTANIŠČA KOPER V LETIH 2005-2009Luka Perš

Sun, 11. Feb 2024 at 18:17

1823 ogledov

SRAMOTA! PRLEŠKI PODJETNIK BRANKO KRISTL mlajši na CESTO MEČE svojo SESTRO LJUBO KRISTL, SMRTNO BOLANO RAKAVO BOLNICO!!!
V naše uredništvo se je že pred časom obrnila Ljuba Kristl iz Ljubljane. Že dlje časa se sooča s pravnimi spori s preostalimi družinskimi člani. Po besedah Kristlove pa jo hoče pravno, finančno in zdravstveno uničiti njen brat Branko Kristl, ki je bil zadnji lastnik družinskega podjetja Kristlovih, uspešnega podjetja Gala. Le ta ga je s svojim vodenjem spravil v dokončni stečaj. Tukaj se pojavi ključna težava. Ljuba Kristl se je v preteklosti zelo naivno odločila, da bo vso premoženje prepustila ostalim družinskim članom, a da bi zadržala stanovanje v Ljubljani na ime firme. Tako je Kristlova prvo živela v Ljubljani, kratek čas v Mariboru in nazadnje v Situli na Vilharjevi ulici v Ljubljani. Ključno težavo za Kristlovo predstavlja, da je stanovanje v Situli bilo napisano na ime podjetja Gala. Vendar, ker je končalo v stečajni masi je v njem pristalo tudi stanovanje Kristlove. A Kristlova trdi in zatrjuje, da se to ne bi smelo zgoditi in bi moralo biti stanovanje v Situli izvzeto iz stečajne mase. Sedaj prihaja tragičen dan za gospo Ljubo Kristl. Zaradi popolnega nerazumevanja preostalih družinskih članov družine Kristl, še posebej pa njenega brata Branka Kristla bo končala na cesti. To se bo zgodilo v ponedeljek 12.2.2024. Ali je še možen preobrat v zgodbi Ljube Kristl? Tragedija je še toliko hujša, da ima gospa RAZŠIRJEN RAK po celem telesu v četrtem stadiju. Ali bo gospa jutri res končala na cesti???? Celotni primer pa si lahko preberete v članku z naslovom “BRAT ME S KVAZI STEČAJEM MEČE IZ MOJEGA STANOVANJA, KI SEM GA PISALA NA DRUŽINSKO PODJETJE objavljen v spletnem mediju Dosje novinarke Mojce Vočko. Tukaj je Ljuba Kristl izpovedala vso svojo tragedijo, ki se ji je zgodila. Ali še obstaja čudež?V Prlekiji, natančneje v Ljutomeru je delovalo znano podjetje Gala. Njegovi lastniki so bili člani znane prleške družine Kristl. Najbolj znan je bil njegov dolgoletni lastnik Branko Kristl. Vendar so se zadeve po smrti očeta Branka Kristla v družini zapletle. Vzpostavil se je tabor Branka Kristla mlajšega proti Ljubi Kristl.Podjetje, ki je veljalo za zgled opravljanja podjetniškega poklica je po smrti lastnika Branka Kristla korak za korakom pričelo propadati. Ljuba Kristl trdi, da je za propadanje podjetja najbolj odgovoren njen brat Branko Kristl mlajši. Isto trdi, da je to njen brat in njegovi preostali zavezniki iz družinskega debla Kristlovih to počeli nalašč. Edini cilj jim je bil, da se dokopljejo na poceni način do premoženja, ki ga je v preteklosti vrsto let uspešno ustvarjal Branko Kristl. Branko Kristl. (Foto: Posnetek zaslona- Dosje, Pomurec)Ljuba Kristl je le še ena od tragičnih državljank, s katero se je poigrala usoda. V dobri veri se je odpovedala skoraj celotnemu premoženju, ki ji ga je zapustil oče Branko Kristl. Edino, kar je želela, da bi imela v lasti eno nepremičnino v Ljubljani ali v Mariboru. Na koncu je na ime podjetja imela eno in pol sobno stanovanje v Situli na Vilharjevi ulici v Ljubljani. Kristlova, ki je v podjetju Gala opravljala tudi računovodske storitve je vedela, kako podjetje finančno stoji. Sama zatrjuje in je sama večkrat na družabnih omrežjih izpostavila imena, ki so po njenem mnenju podjetje Gala nalašč finančno izčrpavali. Večkrat je omenjala svojega brata Branka Kristla mlajšega, svojo mamo in sestro iz prleške družine Kristl.Ljuba Kristl nam je pokazala tudi obsežno dokumentacijo o svojem primeru. Kristlova zatrjuje, da je zaradi slabega vodenja podjetja oziroma kot je slaba povedla » Branko Kristl mlajši načrtno storil leta 2021 stečaj podjetja! Načrtni stečaj!«Ljuba Kristl doživela verbalni in fizični napad s strani svoje sestre Valerije Kristl Kramar, ko je hotela rešiti dolgotrajni družinski problem! To se je zgodilo lani 22. decembra po besedah Ljube Kristl!Po njenih besedah jo najbolj žalosti odnos družinskih članov do nje. Predvsem s strani svoje mame, sestre in brata. Še več, ne glede na vse, je hotela Ljuba Kristl rešiti družinske razprtije z minimalnim dialogom. Ljuba Kristl pa nam je opisala še en neprijeten dogodek iz preteklosti.Ljuba Kristl je svoje tegobe zaupala in zapisala v mediju Dosje novinarke Mojce Vočko. (Foto: Posnetek zaslona-Dosje)Ljuba Kristl je svoje tegobe zaupala in zapisala v mediju Dosje novinarke Mojce Vočko. (Foto: Posnetek zaslona-Dosje)Po njenih besedah se je dogodek zgodil 22. decembra 2023. Takrat je Ljuba Kristl prišla na dom svoje mame v Prlekiji in da bi poskusili rešiti dlje časa trajajoče družinske spore. Hotela je izvedeti, kako bodo rešili njeno težavo, ker bo zaradi stečaja podjetja ostala brez stanovanja na Vilharjevi ulici (Situla). Kot je sama povedala, je pozvonila in se postavila za ograjo hiše. Vendar je iz hiše po besedah Kristlove jezno pritekla z metlo v roki njena sestra Valerija Kristl Kramar in jo napadla. Ljuba Kristl zatrjuje, da ji je sestra prvo povedala besede »PRASICA, NESNAGA KURBA« in da se je z vso silo zagnala v njo. Kot nam je kazala dokumente Kristlova, je ob tem napadu doživela poškodbo noge in vratu. Tudi po zapisu na izvidu je vidno in zapisano, da gre za težko telesno poškodbo, ki se preganja po uradni dolžnosti. Ob tem lahko le zapišemo, da se je z hudo bolno rakavo bolnico življenjska usoda zelo grdo in tragično poigrala. V dobri veri se je odpovedala zelo velikemu premoženju, na koncu pa bo ostala brez strehe nad glavo, smrtno bolna z rakom po celem telesu in blokiran račun zaradi stečaja podjetja.Luka Perš

Fri, 9. Feb 2024 at 04:50

3432 ogledov

Za koga je v JLA in po JLA kuhal Poklukar? Zakaj je lahko afera Poklukar past za Janšo s stranI DVOJCA ODPADNIKI JLA- OBALA!
Spoštovani notranji minister Boštjan Poklukar, vaš odgovor je navadno norčevanje. To ni odgovor vreden ministrskega položaja. Vso spoštovanje do poklica kuharja. Ravno tako do oseb, ki imajo telent in znajo dobro kuhati. Kuhanje v družbi, kuhanje med prijatelji, kuhanje v politiki in kakršno koli podobno kuhanje je pa eno najbolj zavržnih dejanj, ki pa na ministrskem položaju ne bi smelo imeti mesta. Takšne lastnosti pomenijo izredna korupcijska tveganja, promovirajo negativno selekcijo in imajo za posledico najnižjo kvalitativno raven pri svojem delu. Edino kar je obalni strukturi ostalo za hec je, da si pokurijo SD, Novo Slovenijo in še vojaško-gospodarsko-politično koroško. Zdaj pa se lahko še okoristimo s borčevskimi in penzionističnimi organizaciji. Pa en lep pozdrav od Ankaranskega Hrvatinskega hriba. Potrebno pa je izkoristiti še preostali del vojaških udelžencev JLA, ki so bolj ali manj sodelovali pri osamosvojitvi Sloveniji. Ali pa kuhali. Afera Poklukar je zanima predvsem iz dejstva, ali bodo odpadniške strukture JLA in akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva ujele v past predsednika stranke SDS Janeza Janše? Razkrivamo vse malenkosti, kako so dejansko scenaristi Ankaranskega Hrvatinskega hriba s pomočjo svetovalcev odpadnikov JLA celotno afero naštudirali do malenkosti. Nič, čaka se samo 3 4 HOP, da bo afera Poklukar postala osrednja novica v slovenskih dominantnih medijih. Zanima nas, za koga je Poklukar kuhal v JLA in po JLA kuhal? Za Prigožina vemo. Kuhal je Putinu. Za Poklukarja pa ne vemo. Ne moreš biti kar tako kuhar v vojaškem hotelu na Bledu. Nekomu moraš biti zelo lojalen, saj se tam zberejo vsi obveščevalni podatki in opažanja skrbno izbranih natakarjev. Ne more ena manjša skupinica v državi začeti zasedati vse pomembne funkcije v državi. Pa če tudi ti Obala to podeli kot¨tolažilno nagrado za pretekle zasluge! Ali so vam dani lažni položaji vredni za tolažilno nagrado? Dobro jutro, spoštovani notranji minister Boštjan Poklukar. V aferi Poklukar smo dobili tisto, kar smo hoteli. Zelo verjetno sva oba medija Insajder in Prava sprovocirala toliko notranjega ministra Boštjana Poklukarja, da se je odzval na očitke. Foto: Posnetek zaslona- InsajderPo predstavljeni dokumentaciji in zapisih nekdanjega obveščevalca Antona Peinkirherja se je dalo razbrati, da je bil takrat Poklukar v enoti JLA na Gorenjskem. Naši viri so nam povedali, da je Poklukar služboval v vojašnici JLA v Ratečah kot kuhar. Še več, Anton Peinkiher v članku z naslovom Lažni »heroj osamosvojitve« z »množico medalj«: Zakaj so na MORS očitno »antidatirali« odločbo o zaposlitvi Poklukarja (2) zapiše sledeče:" V skladu s pozivom Predsedstva RS o odpoklicu starešin in civilnih oseb na službi v JLA, z dne 27.6.1991, ki je zagotavljal prestopnikom iz JLA enake statusne in socialne pravice kot v JLA, bi namreč Poklukar, če bi res prestopil iz JLA v TO v predpisanem roku do 18.7.1991, dobil odločbo MORS za dela in naloge KUHARJA, ne pa vojaškega INŠTRUKTORJA, ker je Poklukar leta 1989 končal 3 letno gostinsko srednjo šolo na Bledu, smer kuhar, in se po dosegljivih podatkih 1989 tudi zaposlil v JLA kot civilna oseba na službi v JLA, kot kuhar v vojaškem hotelu JLA »Svoboda« na Bledu.V začetku leta 1990 je Poklukar odšel na služenje vojaškega roka v JLA in se v začetku 1991 vrnil v službo v JLA v Sloveniji, v vojaški hotel Svoboda na Bledu, na delovno mesto kuharja, kot poklicni pripadnik JLA. Ob tem Poklukar na vsa vprašanja v zvezi s prestopom iz JLA in glede njegove zaposlitve v JLA ne odgovarja."Še enkrat vam pokažemo vsa vprašanja spletnega medija Insajder, ki so jih že maja 2023 poslali notranjemu ministru Boštjanu Poklukarju.To so novinarska vprašanja medija Insajder z dne 23.5.2023.1. Katero poklicno šolo in kdaj je to šolo končal, katero smer?2. Kje je bila ministrova prva zaposlitev, kje, kdaj, in v katerem odobju je bil tam zaposlen?3. Kje je bil zaposlen leta 1991, v kateri ustanovi in na kakšnem delovnem mestu?4. Ali je služil vojaški rok do leta 1991 in kje, v kateri enoti in na katerem mestu?«Ker v sedmih dneh niso podali nobenih konkretnih odgovorov jim je uredništvo Insajderja 30. maja 2023 poslalo novih deset vprašanj:1. Kdaj in kje je g. Poklukar prestopil kot pripadnik JLA iz JLA v TO?2. Kje, na katerem štabu TO je podpisal prestopno izjavo?3. Kje je ta njegova prestopna izjava?4. Na katero delovno mesto in kdaj se je zaposlil v TO?5. Ali je bil usposobljen za to delovno mesto v TO ob zaposlitvi leta 1991?6. Ali je opravil zdravniški pregled za zaposlitev v TO leta 1991?7. Kdo mu je v 3. PŠTO Kranj - Gorenjska pokrajina TO, pomagal pri zaposlitvi v TO?8. Ali je v jeseni 1991 kuhal in prevažal hrano na Pokljuki, v Kranju in Ratečah?9. Ali je v jeseni in zimi 1991 z avtomobilom za dostavo hrane na Pokljuko ali drugje povzročil karambol z avtomobilom TO ter se zvrnil s ceste?10. Kdaj se je v TO zaposlil kot vojaški policist in ali je imel za to delovno mesto potrebne kompetence in usposabljanja, tudi opravljen zdravniški izpit in varnostno preverko, ker je vojaški policist tudi takrat bil pooblaščena uradna oseba in nosil osebno orožje?"Na vsa ta vprašanja je molčal. Vse do današanjih dni. Na večino od teh vprašanj tako ni odgovoril. Tako da v primeru notranjega ministra Boštjana Poklukarja ŠE VEDNO OSTAJA ODPRTIH VEČ VPRAŠANJ kot odgovorov.Se Poklukar s svojim odgovorom norčuje iz vseh državljanov?! Zakaj javno nočete odgovoriti, ali ste povzročili prometno nesrečo z vozilom Teritorialne obramb v jesenkih-zimskih mesecih 1991? Za koga ste kuhali v JLA in po JLA?Vse kaže, da so informacije o začetkih kuharske kariere sedanjega notranjega ministra dosegle tudi vrh ministrstva za notranje zadeve. Le ta se je na očitke odzval s sledečim odgovorom:Sodeč po odgovoru sedanjega ministra za notranje zadeve Boštjana Poklukarja lahko sklepamo, da je bil v času osmosvojitvene vojne kuhar v vojašnici TO v Ratečah. Kot kaže je res bil, saj smo v komentarjih pod objavo prebrali odgovore, ki potrjujejo navedbe Poklukarja.Ampak spoštovani notranji minister, vi niste s tem odgovorom rešili popolnoma nič. S tem ste samo ovrgli, da zelo verjetno niste bili pripadnik JLA v času osamosvojitvene vojne. To je to. Kaj pa ostala vprašanja. Kaj se dogajalo na Pokljuki? Zakaj molčite oziroma nočete odgovoriti, ali ste z vozilom teritorialne obrambe v jesenskih- zimskih mesecih povzročili prometno nesrečo in se zvrnili s ceste? Ali sklepate, da tega niste dolžni pojasniti slovenskim državljanom?Prošnja Boštjana Poklukarja. Kot je zapisal notranji minister Boštjan Poklukar: "S papirji pa smo se ukvarjali po zmagi!" (Foto: Posnetek zaslona- Insajder)Spoštovani notranji minister Boštjan Poklukar, vaš odgovor je navadno norčevanje. To ni odgovor vreden ministrskega položaja. Vso spoštovanje do poklica kuharja. Ravno tako do oseb, ki imajo telent in znajo dobro kuhati. Kuhanje v družbi, kuhanje med prijatelji, kuhanje v politiki in kakršno koli podobno kuhanje je pa eno najbolj zavržnih dejanj, ki pa na ministrskem položaju ne bi smelo imeti mesto. Takšne lastnosti pomenijo izredna korupcijska tveganja, promovirajo negativno selekcijo in imajo za posledico najnižjo kvalitativno raven pri svojem delu. Foto: Prava.si Ali je Boštjan Poklukar ???"speči agent"???? odpadniške vojaške struje iz "gorenjske JLA elite?" Halo, SOVA in KNOVS, kje ste???!Stvar je v resnici zelo resna. Boštjan Poklukar se je po končani tri letni kuharski šoli na Bledu zaposlil kot kuhar v blejskem hotelu Svoboda. V svojem odgovoru tega minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar ni zanikal, da je kuhal za gorenjsko JLA vojaško elito. Ne bi nas čudilo, če se je takrat mladi Poklukar zelo sprijateljil z nekaterimi iz vojaške JLA gorenjske elite. V gorenjskem delu JLA sta sodelovala kasnejši general vojne za Slovenijo Janez Slapar, pa isto se je takrat po gorenjskih koncih potikal kasnješi šef logistike na MORS Ludvik Zvonar.Zelo dobro se ve, da v omrežju vojske poteka ves čas boj med odpadniškimi silami iz vojaških struktur JLA in osamosvojiteljev. Točno tako stanje je bilo na Ministrtvu za obrambo leta 1991. Potekal je boj med odpadniško strujo kadrov JLA in prihajajočim vojaškim kadrom osamsvojiteljev.Kdo bi bil bolj primeren kandidat za odpadniško omrežje JLA kot mlad kuhar, ki je pridno kuhal pripadnikom JLA? Vedeli so, da zaradi telesnih predspozicij bo zelo verjetno v vojski kuhar. Veste, tudi v vojaških kuhinjah se marsikaj govori. Tukaj se lahko vprašamo, kdo mu je dejansko omogočil politično kariero. Vprašanje Boštjana Poklukarja sploh ni nedolžno. Glede na vsa nepojasnjena vprašanja se sprašujemo kje je Slovenska obveščevalna služba? Še več, o vseh nejasnostih pred slovensko javnostjo bi moralspregovoriti tudi trenutni minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar in nemudoma predstaviti vso dokumentacijo. Le prikazana dokumentacija in zelo obširen javni zagovor glede na do sedaj znane uradne podatke o Poklukarju.Kaj čaka KNOVS??? Že torek bi morala biti IZREDNA SEJA KNOVS-a !!! Že v torek bi moral minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar odgovarjati na vprašanja članov komisije o svoji preteklosti v JLA. Zakaj je o tem molči v svoji uradni biografiji? A ga je sram, da je bil kuhar za gorenjsko vojaško JLA elito v hotelu Svoboda na Bledu? Če tega ne bi načrtno prekrival bi to imel zapisano med svojo uradno biografijo na straneh MNZ. PIKA!Milan Kučan in Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-Topnews)Ali bodo odpadniki JLA in Obala v past ujeli Janezo Janšo v aferi Poklukar?Verjetno ste že ugotovili, da v našem mediju vidimo članek in nam je zelo hitro jasno, zakaj se je pojavila novica o zamolčani preteklosti Boštjana Poklukarja prav sedaj in načrtno v spletnem mediju Insajder.Korak za korakom vam bomo hoteli prikazali scenariste, producente in igralce v novi filmski uspešnici Svobodni JLA kuhar Poklukar. Nam je bilo zelo sumljivo, zakaj se je zgodba v spletnem mediju Insajder pojavila prav sedaj v tem trenutku. Sami trdimo, da njihova osnovna zgodba drži in da je zelo verjetno, da minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar res zavaja slovenske državljanje s svojimi uradnimi podatki. Sodeč po zadnjem odgovoru Poklukajra se lahko sklepa, da je bil pripadnik TO v Ratečah kot kuhar.Zakaj se je omenjena afera pojavila na spletnem mediju Insajder? Ker gre za enega ključnih medijev, ki spadajo v orbito starojugoslovanskih JLA vojaških struktur. Ni čudno, da se v članku lepo vidijo odtisi odpadniške struje iz vojaške strukture JLA v Sloveniji. Zato nas niti ne čudi, da je pod članki podpisan prav Anton Peinkirher. Potrebno je vedeti, da so prav strukture omrežja grobarja dela slovenskega pomorstva po cesti pobirali odpadnike vojaške struje JLA. Nekje je bilo potrebno delati. Zato so izumili pojem korporativna varnost. Svoje sposobnosti so dokazovali v podjetjih akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva ter v slovenskih ugrabljenih institucijah, kjer imajo škarje in platno že vsaj zadnjih dvajset let. Zdaj pa v čem je glavni catch 22 afere Poklukar? Afera bo prej ali slej eksplodirala v slovenski javnosti (saj imajo vsi akterji povzročitelji afere i motiv, da to tega pride). Na vsa do sedaj predstavljena dejstva bo Poklukar zelo težko preživel afero. Zelo dvomimo, da ne bodo na 3 4 HOP na poziv Obale skočili osrednji slovenski mediji.Kaj je je ključen motiv v tej zgodbi? Da vključiš popolnoma vse akterje, ki samo čakajo na 3 4 HOP poziv Obale, da postanejo igralci v aferi Poklukar. Jasno je, da minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar molči o svoji preteklosti z razlogom. Kako se je vse to lahko zgodilo in kaj se je dogajalo lahko več preberete na Insajderju.Zdaj se ve, da je nekdo Boštjanu Poklukarju naročil, na kak način se bo lahko zaposlil v strukturah Teritorialne obrambe. On je le izpolnil tisto, kar so mu naročili. Ves preostali proces so izpeljali drugi, ki jim je bilo v interesu, da bo Boštjan Poklukar imel dostop do informacij znotraj Teritorialne obrambe.Kdo se je sedaj znašel v situaciji CATH 22? To je nihče drug kot predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša. Zakaj? Ker je v tistih prelomnih osamosvojitvenih časih zasedel mesto obrambnega ministra. Brez podpisa Janeza Janše v vlogi obrambnega ministra Boštjan Poklukar ne bi moral postati pripadnik TO in kasneje v Slovenskih vojskah. To je več kot očitno dejstvo. Tega se enostavno ne more zanikati. A sodeč po odgovoru Poklukarja, je bil v osamosvojitveni vojni pripadnik TO in se je s papirji ukvarjal po zmagi. Mogoče po tem odgovoru obstaja logična razlaga tistih dveh dokumentih, ki jih je predstavil Insajder.Odločba ministrstva za obrambo s podpisom takratnega obrambnega ministra Janeza Janše. (Foto: Posnetek zaslona- Insajder)Zdaj pa se hitro spomnimo, kaj se najbolj očita pravosodni ministrice dr. Dominiki Švarc Pipan. Da pred podpisom pogodbe ni temeljiteje preverila vseh dejstev in z vednostjo ministra za finance dr. Klemna Boštjančiča in predsednika vlade dr. Roberta Goloba skozi okno vrgla skoraj osem milijonov davkoplačevalskega denarja za nepremičninsko podrtijo. Ona trdi ves čas, da je žrtev zarote nižjih uradnikov. Plus to, da ne pozabi dodati, da so ji celotno afero skuhali akteriji iz SDS in SD.Tudi v aferi Poklukar se lahko pričakuje, da v osrednjih medijih ne bo krivec tisti, ki je dejanje storil napako, ampak tisti, ki je to dejanje podpisal in dovolil, da se je zgodilo. Podpisnik dokumenta je Janez Janša. Zelo verjetno bodo osrednji mediji terjali od Janše odgovornost, zakaj je to dovolil v primeru zaposlitve v TO Boštjana Poklukarja. Zakaj bodo storili? Da bodo lahko v osrednjih medijih marginalizirali napako Domiko Švarc Pipan in s prstom spet pokazali na svojo najljubšo medijsko tarčo Janeza Janše. Zelo verjetno bo Janša povedal, da je takrat dnevno dobival na mizo stotine takšnih prošenj. Komu je zaupal, da so mu pripravili predlog oziroma odločbe, da Boštjan Poklukar postane pripadnik Teritorialne obrambe? Odgovor Janše je logičen. Nižjim uradnikom na ministrstvu za obrambo.Komu je zaupala Dominika Švarc Pipan? Nižjim uradnikom. Vidite podobnost??? Oba, Janša in Švarc Pipan sta zaupala nižjim uradnikom. Ja, obe zgodbi nista malo podobni, a bodo osrednji mediji v zadevi Poklukar hitro v zgodbo vpletli Janšo. In kaj bo verjetno sledilo?Zaradi preusmerjenosti pozornosti od krivde Boštjana Poklukarja se pričakuje po preteklem delovanju 3 4 HOP osrednjih medijev afero hitro preusmerili v zloglasno trgovino z orožjem. Hitro se bodo pojavili članki o trgovini z orožjem na mediju Necenzurirano. Hitro bo z največjim veseljem strankarski kolega Pokljukarja, obrambni minister Marjan Šarec odpiral arhive in kazal s prstom v vpletenost Janše.Ob tem treba dodati, da je Janez Janša do sedaj svojo vpletenost že večkrat pojasnil predvsem v svojih literarnih delih, ki jih je izdal v preteklosti. Če bodo osrednji mediji provocirali s tematiko s trgovino z orožjem, bomo z veseljem predstavili vse tisto, kar vam bodo spet ZAMOLČALI! Kot vedno!Prosimo vas, zakaj se v tej aferi oglaša na družbenem omrežju le Aleš Hojs, ne pa Janša. Ker se nekdo iz SDS pač mora. O zaposlitvi Boštjana Poklukarja pa se do sedaj uradno Janša javno ni oglasil. Isto se ni oglasila stranka SDS.A ni smešno, da je afera v javnosti že zunaj teden dni !!, osrednja slovenska politična dominantna stranka zgrajena na vrednotah slovenske pomladi in osamosvojitve pa še vedno ni sklicala tiskovne konference o sporni preteklosti Boštjana Poklukarja??? Janez Janša dobro ve, da ne sme skočiti v nastavljeno past. Zelo verjetno čaka, da bo morebiti afera Poklukar eksplodirala v javnosti in jo bo kasneje s svojimi javnimi nastopi urgiral. A zelo dobro se ve, kaj bo narativa v osrednjih medijih. Janša= Švarc Pipan. Oba sta bila na koncu podpisnika. Mogoče bo Janša povedal, da so vse odločitve o zaposlitvah v Teritorialne obrambe potrjevali na vladi in lahko del objektivne odgovornosti pade tudi na takratnega predsednika vlade Lojzeta Peterletu-Foto: Prava.siAli bodo na afero skočili v Novi Sloveniji, ki VODI KNOVS??? Obala čaka, da se spravite na 3 4 HOP delat, fantki iz NSI!Kateri politični stranki oz. strankam bi bil interes, da se afera Poklukar znajde v osrednjih medijih? Ne boste verjeli, ampak stankama Levica in Nova Slovenija.Zelo verjetno obe stranki nista imela v osamosvojitvenih časih nobenih kadrov na obrambnem ministrstvu v letu 1991. Sedanja največja parlamentarna in vladna stranka Gibanje Svobode bo pač morala požreti, da bo Boštjan Poklukar nekaj dni ali pa tednov žrtveno jagnje. Verjetno bodo poskusali s pomočjo svojega obrambnega ministra Marjana Šarca celotno afero Poklukar s pomočjo osrednjih medijev zapeljati v zgodbo o trgovini z orožjem. Jebiga, spet so volitve tukaj in bomo uporabili Niko in Jašo, da bosta malce osvežila spomin mlajši generaciji. Potrebno je vedeti, kdo je tukaj tako imenovani vezni člen med stukturami vojaškega omrežja JLA, grobarji slovenskega gospodarstva ki morejo ubogati grobarje dela slovenskega pomorstva in akterjev iz cerkevenga kroga vatikanskega kardinala Franca Rodeta? Zelo znanih delov akterjev omrežja slovenskega lobista Marka Pogorevca, nekdanjega dolgoletnega vodjo korporativne varnosti na državnem Telekomu. Njihov vpliv je najbolj viden na delu slovenskega tožilstva.O tem smo v našem mediju pisali v člankih z naslovi DOSJE STRICI NEČAKOV GOLOBOVE VLADE: Razkrivamo strice Požarjeve sedmerice, ki vladajo s slovenskimi MILIJARDAMI!!! in Dosje: Tožilka Mateja Gončin.Mi smo v preteklosti že razkrili določen del omrežja stranke Nova Slovenija. To smo najbolj jasno zapisali v člankih z naslovomi Ali bo tranzicijski rak uničil sedanjo vlado? in Marko Pogorevc-tranzicijski težkokategornik, ki korak za korakom uničuje sedanjo vlado!, kjer smo razkrili dobršen del političnega gospodarskega omrežja Nove Slovenije.Zdaj nam je tudi jasno, zakaj si je Nova Slovenija izobirila s pomočjo vladnih strank vodenje Komisije za nadzor javnih financ in Komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb. Ker bodo akterji grobarjev dela slovenskega pomorstva namignili akterjem grobarjev slovenskega gospodarstva, da mora biti Nova Slovenijafrontman afere Poklukar.Glede na vsa do sedaj znana dejstva se lahko pričakuje, da bo predsednik KNOVS-a, poslanec Nsi Janez Žakelj kmalu sklical tiskovno konferenco ter na komisijo poklical vse odgovorne. Tukaj mora minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar temeljito slovenski javnosti predstaviti vsa svoja dejstva, kako se je znašel v tej aferi.Odgovoriti bo moral tudi na vprašanje, s kom ohranja stike z vojaške struje JLA. Katerim nekadnjim pripadnikom JLA se Boštjan Poklukar pogovarja o slovenski politiki? Glede na afero lahko hitro pričakujemo, da se bodo v slovenski javnosti pojavila imena, ki so bila takrat vodilna v gorenjski vojaški strukturi JLA, bazirane v hotelu Svoboda na Bledu. Mogoče se vam sliši vse čudno, a boste videli, da se bo afera razvila po točno določenem scenariju. Mogoče se pa ne bo, zdaj ko smo v našem mediju razkrili celotni scenarij v produkciji in režiji ankaransko hrvatinskega hriba z igralci, ki so na svojo vlogo v tem filmu že pristali v letu 1991. Eni že leta 1989 v vojaškem JLA blejskem hotelu Svoboda kot kuharji. Nekateri kot obrambni ministri.Nič, že videna zgodba. Jebiga, Istrani se smejijo skupaj z odpadniki vojaške struje JLA. Ljubljančani, Korošci, Dolenjci in Gorenjci pa medijsko vedno najbolj NASKRAJO! Pa naj je to Litijska ali afera Poklukar. Vedno v ozadju podobna scenaristična produkcijska režiserska ekipa, le igralce menjujejo. Tako pač je. Čas je, da predvsem izvoljene parlamentarne politične stranke končno spregledate!!!P.S: A ste mogoče vedeli, da sta predsednik uprave Zavarovalnice Triglav Andrej Slapar, sina generala Janeza Slaparja in predsednik odvetniške zbornice Slovenije Janez Starman, sin znanega obalnega pokojnega odvetnika Daniela Starman sošolca na Pravni fakulteti v Ljubljani????? V njuni družbi tudi Goran Klemenčič??, nekdanji mož Nine Zidar Klemenčiič.Luka Perš

Tue, 6. Feb 2024 at 11:10

6342 ogledov

DOKUMENT: GAME OVER, Boštjan Poklukar! Vse kaže, da je v času osamosvojitvene vojne za Slovenijo leta 1991 ZAPOSLEN V JLA!
Nova dejstva o preteklosti notranjega ministra Boštjana Poklukarja. Naši viri so nam po razkritju spletnega medija Insajder povedali, da je bil v osamosvojitvenih časih Poklukar deloval kot kuhar v enoti JLA v Ratečah. Nadalje so nam povedali, da se je Poklukar po koncu osamosvojitvene vojne hotel pridružiti Specialni enoti Slovenske vojske na Pokljuki. Ker sam ni zmogel opraviti fizičnih testov se je javil, da bo v tej enoti spet kuhar. Vse kaže, da imajo naši viri prav. Tokrat se razkriva še en ključen dokument, zakaj notranji minister Boštjan Poklukar na preprosta novinarska vprašanja enostavno ne odgovori. V Insajderju so razkrili prošnjo Boštjana Poklukarja v Teritirioalno obrambo Slovenije. To je poslal dne 19.8.1991! Zdaj je popolnoma jasno, zakaj minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar molči. Spoštovani minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar, teden dni imate čas, da pokažete vso dokumentacijo! V nasprotnem primeru lahko skupaj v paketu odstopite s pravosodno ministrico dr. Dominiko Švarc Pipan. Aja, spoštovani državljani, a ni čudno da sta se prav na ministrtvu za pravosodje in notranje zadeve pojavili dve aferi, ki jo enostavno ne more preživet noben minister. Jp, spoštovani predsednik vlade dr. Robert Golob, to pa se vam dogaja, ko v lastno stranko jemljete "LMŠ pritepence". Nič, spoštovani državljani, spremljate najbolj krut obalni zakulisni popad struktur znotraj akterjev grobarjev dela slovenskega pomorstva in gospodarstva. Ljubljančani, Gorenjci, Korošci pa vedno nasrkajo! Komedija se piše sama od sebe. Zdaj pa je še Levica Kordiša nagnala. In "Žibi" je odstopil. Perfektno.V našem mediju smo v članku z naslovomNotranji minister Boštjan Poklukar bil PRIPADNIK JLA V času osamosvojitvene vojne 1991????? razkrili, da je zelo verjetno sedanji minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar bil v času junijske osamosvojitvene vojne za Slovenijo le pripadnik oz. zaposlen v strukturah JLA na Gorenjskem.Foto: Posnetek zaslona InsajderZnani poznavalec slovenske obvščevalne sheme Anton Peinkiher je za spletni medij Insajder izjavil:»Večji del slovenske javnosti ne ve, da je bil Boštjan Poklukar leta 1991, v času vojne za Slovenijo, pripadnik JLA na Gorenjskem! Danes se Boštjan Poklukar, sedaj kot notranji minister, na spletni strani MNZ hvali, da je bil 'udeleženec vojne za Slovenijo 1991'. Že, ampak bil je udeleženec vojne proti Sloveniji, kot pripadnik JLA! Po merilih nekaterih slovenskih 'osamosvojiteljev' in tudi po aktih slovenskih državnih organov iz tistega časa je bil Boštjan Poklukar leta 1991 torej celo 'agresor' in eden od 'okupatorjev Slovenije'."Po objavi našega članka so se hitro oglasili naši gorenjski viri. Sami so nam povedali, da navedbe spletnega medija Insajder držijo, saj se sami isto spominjajo. V nadalje nam povedo, da je trenutni notranji minister Boštjan Poklukar bil kuhar v enoti JLA v Ratečah na Gorenjskem. Da je bil bil tam zaposlen oz. tam deloval tudi v času osamosvojitvne vojne za Slovenijo v letu 1991. Osamosvojitvena vojna je potekala od 27. julnijem do 7. julija 1991.A vse kaže, da so v spletnem mediju Insajder našli kronski dokaz, da zelo verjetno notranji minister Boštjan Poklukar prekriva resnične podatke o svoji preteklosti. Sedaj pa je Anton Peinkiher v članku z naslovom Od »okupatorja Slovenije« do »junaka osamosvojitve« in ministra: razkrite skrivnosti Boštjana Poklukarja! (1) razkril dokument, da se zelo verjetno Boštjan Poklukar na uradni strani ministrtva za notranje zadeve zavaja in manipulira s uradnimi podatki iz svoje biografije.Sedaj pa je razkrit dokument z dne 19. avgusta 1991. Takrat je Boštjan Poklukar poslan prošnjo za vstop v vrste Teritorialne obrambe Slovenije. Spadaj se je tudi sam podpisal.Foto: Posnetek zaslona- InsajderFoto: Posnetek zaslona- InsajderKaj vse je šlo še narobe pri Boštjanu Poklakurju si lahko preberete več na Insajderju, kjer Anton Peinkirher. Med drugim zapiše :"Iz kronologije in datumov vseh Poklukarjevih kadrovskih dokumentov ni jasno, kako je bila za Poklukarja izdana odločba ministrstva za obrambo z dne 17.7.1991 za zaposlitev v MORS od 19.7.1991 naprej in pod katero je podpisan minister Janez Janša, saj za kaj takšnega ni bilo možnosti in pogojev glede na tedaj veljavne predpise, oziroma glede na Poklukarjevo takratno službovanje v JLA in na njegovo pisno dokumentirano trditev z dne 19.8.1991, da je do takrat poklicno kuhal v JLA in da bi se rad bil zaposlil v TO Slovenije.Iz Poklukarjevih dokumentov izhaja, da naj bi Poklukar dne 18.7.1991 prestopil iz JLA v oborožene sile Slovenije in bil na podlagi tega zaposlen v teritorialni obrambi kot INŠTRUKTOR VII., od 19.7.1991 naprej, kot piše v njegovi odločbi za zaposlitev v TO, kar pa je v popolnem nasprotju s Poklukarjevo pisno prošnjo za zaposlitev v TO z dne 19.8.1991 naslovljeno na TO Slovenije.Če bi Poklukar res dezertiral iz JLA junija ali julija leta 1991 kot njen pripadnik in s tem prestopil na slovensko stran, potem Poklukarju seveda sploh ne bi bilo potrebno pisat nobene prošnje za zaposlitev v TO, kot je Poklukar to lastnoročno naredil šele 19.8.1991, ker bi Poklukar kot prestopnik iz JLA do 18.7.1991 bil neposredno zaposlen na podlagi prestopne izjave, ki je takrat veljala tudi kot prošnja za zaposlitev v TO.Odločba MORS za zaposlitev Poklukarja z dne 17.7.1991 je potemtakem najverjetneje antidatirana, zagotovo pa je nepravilna, saj tudi, če bi Poklukar res prestopil iz JLA kot njen poklicni pripadnik dne 18.7.1991, potem ministrstvo za obrambo nikakor ne bi moglo izdat z Janševim podpisom odločbo za Poklukarjevo zaposlitev v TO že dan prej, to je 17.7.1991!.. Nedvomno pa je, da o tem svojem službovanju v JLA leta 1991, o junaštvu v vojni za Slovenijo kot pripadnik JLA in o nasprotjih ter neverjetnih manipulacijah s prošnjo za zaposlitev, s prestopno izjavo in z odločbo o zaposlitvi v TO, Poklukar že 33 let molči, laže!"Zapisi Antona Peinkirherja, predstavljeni dokumenti v mediju Insajder, molk notranjega ministra Boštnja Poklukarja na zastavljena vprašanja spletnega medija Insajder dokazuje, da smo priči novi veliki aferi. Še posebej, ker je predvsem slovenska desnica zelo občutljiva na teme iz slovenske osamosvojitve. Glede na dejstva, če se izkaže, da je bil v času osamosvojitvene vojne Boštjan Poklukar res kuhar oz. je deloval v času osamosvojitvene vojne v JLA enoti v Ratečah bo to eden hujših ŠKANDALOV sedanje vlade! Kako je lahko preje kot udeleženec v vojni za Slovenijo pa s spominskim znakom Stražnice 1991, če pa je JLA-jevcem kuhal golaž?, če smo malce sarkastični. Uradna biografija ministra Boštjana Poklukarja. (Foto: Posnetek zaslona- Mininstrstvo za notranje zadeve) Minister Boštjan Poklukar bi moral zaradi URADNIH LAŽI ODSTOPITI TAKOJ! Ali pa naj v tednu dni predstavi vso dokumentacijo in demantira predstavljene dokumente medija Insajder. Popolnoma preprosta rešitev, spoštovani trenutni minister za notranje zadeve mag. Boštjan Poklukar.Luka Perš
Teme
DarkoNezvatović Državnotožilstvo GraničniPolicija Kavaškiklan npu prevodi Skykomunikacija zaslišanje msm

Zadnji komentarji

vapanaki vapanaki :

19.2.2024 09:49

majda kovačič na Dejanje Novakove je vojna napoved volivcem NSi, kot bi Kordiš zagrozil vsem levičarjem, da jih bo z bajoneti nagnal v morje pred 23 urami Točno tako je, spoštovani g.Turk. Na volitvah je bilo po pesmi "Bog ne daj, da bil bi Janša ". Sem že pisala o tem in še bom. Izkoristiti stisko ljudi ob poplavah, s stalno ponavljajočo všečno mantro po medijih, kako rešujejo človeška življenja, je najbolj podla, sistemska prevara na državni ravni v naši domovini po osamosvojitvi. Za državno pomoč lastnikom nepremičnin, ki so ob naravni nesreči, tudi poplavi utrpeli škodo, je z zakonom predpisano ravnanje za lokalne oblasti. Prijava škode na OBRAZCIH 3 in 4, LASTNOROČNI PODPISI SAMO LASTNIKOV (nobenih drugih oseb ), ocenitev škode po tri članski občinski komisiji s podpisom , je bil tudi pri poplavah pogoj za vnos v državno aplikacijo AJDA . Določeni lokalni veljaki, ob sodelovanju visokih uslužbencev pristojnih za vode, družinskih povezavah, znanstvih in vonju evropskega denarja, pa so imeli že nekaj dni po poplavah z "zlorabo" AJDE, ki služi zgolj izplačilu škode, že izdelano točno določeno agendo za porušitev domov in "izgon" celih družin za svoje politične projekte v duhu naslednjih volitev. Groze celih družin, kam in kako, mladih in starih, tistih s kmetijami, in gospodarskimi objekti za dopolnilno dejavnost itd., se ob stalnih pritiskih in odkritih grožnjah o razlastitvi, ne da opisati. Odločba vlade o porušitvi sledi do poletja. In vse to na podlagi namerno, z njihove strani izpolnjenih OBRAZCEV 3, namesto 4.Pod pretvezo državne pomoči, so jih dobrohotno nosili po hišah, sami izpolnjevali in nepodpisane od lastnikov in občinskih komisij vnesli v aplikacijski sitem AJDA, kot popolnoma uničene in s tem določene za odstranitev. In že se širi glas, da starejši ljudje govorijo o samomorih iz obupa. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Kaj na to reči? Kriminal in izdaja.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

Kavaški klan: Obeta se nam tri dnevno zaslišanje Darka Nevzatovića, "CLEANER" obalne kriminilastične klike v NPU!