Podpri delovanje neodvisnega raziskovalnega medija prava.si
OBJAVLJAMO PISMO V PRIMERU POSILSTVA DOMŽALSKE LOLITE, KI RAZGALJA SPORNE PRAKSE VIŠJE DRŽAVNE TOŽILKE TAMARE GREGORČIČ!!!
V našem mediju smo predstavili drugo plat zgodbe o domnevnem posilstvu peterice fantov nad petnajstletnico iz okolice Domžal. Več dejstev in dokazov dokazuje, da so fantje v resnici nedolžni.
prava .
Slovenija

Ponedeljek, 17. Oktober 2022 ob 12:06

Odpri galerijo

Višja državna tožilka Tamara Gregorčič. (Foto: STA)

Slovensko javnost je šokirala novica ob koncu leta 2020, da je peterica fantov, starih med sedemnajst in dvaindvajset let posililo petnajstletnico iz okolice Domžal. Svojo zgodbo pa je omenjena žrtev po izmišljenem imenu Marija predstavila v eni od septemberskih številk v Delovi prilogi ONAPLUS. Tam je tudi razkrila svoje občutke o dogodku in dogajanju na sodnem procesu.V reviji Onaplus so jo poimenovali Marija, mi pa Lolita po znanem knjižnem delu rusko-ameriškega pisatelja Vladimira Nabokova. Mi smo nehote na družbenem omrežju TikTok odkrili profil Reality-Borimo se za pravico22. Na njem mrgoli pričevanj njenih nekdanjih fantov in prijateljic, ki domnevno žrtev posilstva prikazujejo v popolnoma drugačni luči. Sama se je tudi pohvalila, da je imela že pri petnajstih letih 50 neresnih fantov in se hvalila s svojimi spolnimi avanturami. Vse kaže, da so se fantje znašli v podobni situaciji kot nesrečni in tragični junaki iz Netflixove serije When They See US posneti po resničnih dogodkih. Če je v seriji s spornimi praksami briljirala ameriška javna tožilka Linda Fairstein, v zgodbi domžalskih fantov s spornimi praksami osrednja oseba na sodnem nekdanja predsednica Državnotožilskega sveta Republike Slovenije (sedaj članica tega organa) višja državna tožilka Tamara Gregorčič. "Tožilki Tamari Gregorčič je tudi že v navadi, da se Ličini posmehuje in ga provocira, kar je na zadnji obravnavi 19.9.2022 tudi pripeljalo do tega, da se je Ličina tekom premora psihično zlomil in pričel jokati in govoriti tožilki, da ni tega naredil, da ni posilil Lolite. V njegovem izpadu je bilo možno zaznati iskreno izpoved Ličine ampak Tožilka mu je stalno govorila, da proti njemu nima nič proti, čeprav vodi nezakonit postopek zoper njega in ostale," je le eno od opisanih dejstev v anonimnem pismu. Vse to je opisano v anonimnem pismu insajderjev tega primera, kjer so navedli malo morje procesnih napak s strani tožilstva, sodnega senata in policije. Po njihovem mnenju so fantje že dve leti v priporu in nimajo skoraj nobenih stikov s preostalim svetom. Celotno besedilo si lahko preberete ob koncu članka in ocenite sami, ali se omenjeni peterici dogaja še ena izmed odkritih svinjarij slovenskega pravosodnega sistema. Sami vztrajamo, da so fantje lahko krivi marsičesa v tem primeru, a domžalske Lolite NISO POSILILI!!! Besedilo je objavljeno v originalu, kot smo ga prejeli v naše uredništvo.

V našem mediju smo zagrizli v kislo jabolko v primeru suma posilstva peterice  starejših fantov, starih v času dogodka med 17 in 22.letom nad petnajstletnico iz okolice Domžal. Slovenska javnost je za omenjeni primer izvedla v decembru 2020.

A vse kaže, da zgodba ni tako enoznačna kot jo želi predstaviti domnevna žrtev posilstva. Na družbenem omrežju TikTok se je vzpostavil profil Reality-Borimo se za pravico22, kjer je predstavljena popolnoma druga plat zgodbe o domžalski mladoletnici. Izkazalo se je, da je pri svojih petnajstih letih imela več kot 50 neresnih fantov za spolne avanture, grozila svojim nekdanjim fantom s policijo in da jih bo prijavila policiji in da je sama večkrat spreminjala zgodbo o domnevnem posilstvu.

Vse to smo opisali v članku z naslovom  Fantovska druščina Amarja Ličine NI POSILILA DOMŽALSKE LOLITE! "Posiljena" petnajstletnica imela že 50 neresnih fantov!!! in tudi pogumno zapisali, da po našem mnenju do posilstva ni prišlo. 


				Foto: Prava.si			Foto: Prava.si

Ali se obtožencem posilstva petnajstletne prvinsko nagonske Lolite obeta scenarij iz Netflixove serije When They See Us? Višja državna tožilka Tamara Gregorčič je že v preteklosti skrbela za ogorčenje slovenke javnosti!!!

Ali ste mogoče gledali Netflixovo serijo When They See US? Zgodba je govorila o resničnem primeru posilstva, ki se je zgodila v newyorškem Centralnem parku leta 1989. Kot žrtveno jagnje so obsodili pet mladoletnih temnopoltih najstnikov, starih od štirinajst do šestnajst let. Tožilstvo, policija in sodišče si je privoščilo malo morje spornih zadev le zato, da je upravičilo pričakovanje ameriške javnosti.

Vse kaže, da se zgodba Netflixove serije When They See US najverjetneje dogaja tudi v primeru peterice "domžalskih fantov." Po objavi članka smo v naše uredništvo prejeli obsežno napisano besedilo o sodnem procesu proti domžalski peterici. 


				Ali se obtožencem v primeru posilstva domžalske Lolite dogaja deja vu tragičnih junakov iz Netflixove serije When They See Us. (Foto: Posnetek zaslona- RTV Slovenija)			Ali se obtožencem v primeru posilstva domžalske Lolite dogaja deja vu tragičnih junakov iz Netflixove serije When They See Us. (Foto: Posnetek zaslona- RTV Slovenija)

V njem je navedenih kar nekaj spornih praks tožilstva, sodišča in tudi policije. V osredji vlogi pa briljira predvsem višja državna tožilka in predsednica Državnotožilskega sveta Tamara Gregorčič. O njej so med drugim v članku Državnotožilski svet v spregi s tranzicijsko levico objavljen 13. julija 2020 v spletnem mediju Nova24tv (prej v tiskani izdaji Demokracije) zapisali:

"Tamara Gregorčič je višja državna tožilka na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani. 3. januarja letos je bila imenovana za namestnico vodje Okrožnega državnega tožilstva v Ljubljani. Pod odločbo o imenovanju, ki je bila 19. decembra 2019 objavljena v Uradnem listu RS, to je prav na dan, ko je nastopila tudi funkcijo predsednice Državnotožilskega sveta, pa je podpisana – Tamara Gregorčič, predsednica Državnotožilskega sveta. Gregorčičeva je bila vodja ljubljanskega okrožnega tožilstva, a je s tega mesta odstopila sredi septembra 2017 po negativni oceni takratnega Državnotožilskega sveta  za napredovanje. Avgusta 2008 se je prijavila na razpis za vodjo ljubljanskih tožilcev in bila izbrana. Pod njenim vodstvom so na tožilstvu pospešili postopke v primeru Mercatorja, ovadbo je podal Zoran Janković. Leta 2010 je kot državna tožilka zavrgla kazensko ovadbo Društva za zaščito živali Ljubljana, ki se je nanašala na mučenje psov v lasti Saše Baričeviča. Podobno je bilo v primeru izjav Svetlane Makarovič zoper Katoliško cerkev v Sloveniji."

Tamara Gregorčič sedaj kroji tudi usodo fantov, ki se jim očita domnevno posilstvo domžalske mladoletnice, sedaj že polnoletne osebe. Poleg nje pa so v besedilu navedeni še sodnica Polona Valentičič Bertoncelj, preiskovalna sodnica Dunja Franken, dežurna preiskovalna sodnica Sabina Višnjevec, izvedenka za klinično psihologijo Nada Hribar in kriminalist Matej  Sušnik. Le ta je po mnenju avtorja pisma grozil pričam.

Kdo laže in govori resnico v tem primeru razvpitega "posilstva,", si ustvarite sami. Sodba je vaša.


				Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv			Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv 
				Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv

Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv

BESEDILO O SODNEM PROCESU V PRIMERU DOMNEVNEGA POSILSTVA PETIH FANTOV NAD PETNAJSTLETNICO IZ OKOLICE DOMŽAL

Lepo pozdravljeni. Vaše pisanje o primeru posilstva domžalskih fantov nad Lolito nas je vzpodbudilo, da vam napišemo sporne prakse višje tožilke Tamare Gregorčič in ostalih akterjev v sodnem procesu.

17. novembra 2020 je stekla akcija za aretacijo okoli 11. ure. Osumljeni za dejanje posilstva nad Lolito so bili vsi isti dan aretirani in poslani v pripor. 

Na PP so se vsi zagovarjali z molkom, kot je meni znano. Po tem so bili vsi odpeljani v policijsko pridržanje v PP Moste, kjer so jih vse slikali, odvzeli prstne odtise in slino.

Po 48 urah policijskega pridržanja so bili privedeni pred preiskovalnega sodnika, kateri je za vse osumljence odredil pripor. V kazensko ovadbo so bili vloženi ''dokazi'' s strani oškodovanke kot so, posnetek na katerem poje jutranjo tabletko (plan B), posnetek, ko se snema in govori, ko hodi domov na dan dogodka, screenshote pogovorov iz Snapchata in mislim, da Instagrama (ni 100%).

Na podlagi tega so bili utemeljeni sumi povzročitve kaznivega dejanja Posilstva po 170. členu, 2. odstavku, zato je tudi bil odrejen pripor. Približno na sredini Decembra, je v Slovenske novice prišel članek, kateri govori, da naj bi 5 fantov posililo 15 letno deklico, imen ni bilo omenjenih, bile so samo začetnice. V tem članku je tudi izjava priče L.M., njena izjava je bila tudi ena najhujših, zato je tudi bila v novicah. Taista priča je tekom zaslišanja na glavnih obravnavah tudi spremenila svojo izjavo. Zato ni možno, da bi to v novice dala policija in odvetniki obtožencev, kot to trdi oškodovanka.

Oškodovanki so bili tekom zaslišanja postavljena dva ista vprašanja kdo je to dal v novice. En odgovor je bil, da je njena mati klicala kriminaliste, če so to oni dali v novice in da baje poteka preiskava glede tega, drugi odgovor je bil, da so kriminalisti klicali njeno mati, če so oni to dali v novice. (logično je, kdo je dal v novice).

Tekom zaslišanja je tudi njena prijateljica M.T. povedala, da naj bi prijatelj obtožencev (takrat obdolžencev), S.V. Lolito zaklenil v avto in od nje zahteval, da ga oralno zadovolji. Višja državna tožilka Tamara Gregorčič je na podlagi nepreverjenih informacij in brez enega dokaza, podala kazensko ovadbo zoper S.V. zaradi Spolnega nasilja 171. člen, 1. odstavek, da Loliti ni bilo potrebno podati nove kazenske ovadbe, da se ne bi vzbudil dvom o verodostojnosti itd.

Taisti primer prijatelja obtožencev vodita ista preiskovalna sodnica Dunja Franken, kot je bila v primeru Posilstva Lolite ter ista Višja državna tožilka Tamara Gregorčič. Tekom preiskave je bila tudi postavljena izvedenka Nada Hribar za klinično psihologijo (ista izvedenka je tudi v drugem primeru Ličine z 14 letnico), katera je napisala pristransko izvedensko mnenje. Njeno izvedensko mnenje je temeljilo na ustni izjavi oškodovanke ter njene mati xxx xxx, rešeni testi o travmatiziranosti in na podlagi tega, je ocenila, da ima oškodovanka znake travmatiziranosti zaradi dogodka in da je verodostojna priča na sodišču.

Izvedenka niti ni prebrala celotnega sodnega spisa, kot ji je bilo naloženo s strani sodišča. Testi s katerimi je izvedenka preverjala travmatiziranost oškodovanke so bili uporabljeni neustrezno, kot zastarela metoda preverjanja travmatiziranosti pri oškodovancu kaznivega dejanja.

Oškodovanka je bila zaslišana 2x (z besedo dvakrat), njena izjava je dolga 168 strani v dveh delih. Zaslišana je bila v varni sobi, preko video klica. Če preberemo njeno izjavo, katera je bila zvočno posneta lahko zasledimo OGROMNO razlik in laži, ni skladna z izjavami prič (prijateljic) Preiskovalna Sodnica je oškodovanko vprašala, kaj je bila hospitalizirana v Psihiatrični Kliniki Ljubljana? Oškodovanka je pritrdila, da za 2 dni zaradi pritiska socialnih omrežij, kar tudi ni res, ker v spisu ni enega dokumenta, ki bi dokazoval, da je oškodovanka bila res hospitalizirana v PK LJ (Psihiatrična Klinika Ljubljana).

Ampak sodišče je še vedno, ne glede na očitne razlike o izjavah zaslišanih, tako kot oškodovanke in prič še vedno stalo za tem, da priče in oškodovanka izčrpno govorijo resnico. Tekom zaslišanja je tudi oškodovanka rekla obtožencem (takrat obdolžencem), da naj si posilstva ne predstavljajo tako ''hollywoodsko'', kar je bilo kasneje možno zaslediti tudi v članku MARIJA.

Tekom zaslišanja oškodovanke so bili obtoženci (takrat obdolženci), deležni žaljenja oškodovanke, kar ji je bilo s strani sodišča in tožilstva dovoljeno. Po naših informacijah je eden od obtožencev je taisto obravnavo ''napizdil'' oškodovanko, kako ima srce, da nekoga žali, obtožuje, da jo je posilil, če je ni, ter da je kurba in da se laže.

Višja Državna Tožilka Tamara Gregorčič ji je takoj skočila v bran, ter spraševala Preiskovalno Sodnico Dunjo Franken, če lahko razširi za novo kaznivo dejanje Razžalitve, kar več kot očitno nakazuje na pristranskost Tožilke. Preiskovalna Sodnica na njeno prošnjo ni reagirala, ker so se obtožencu takoj v bran postavili zagovorniki obtožencev (takrat obdolžencev). Med zaslišanjem obtožencem (takrat obdolžencem) večino vprašanj ni bilo dovoljeno s strani sodišča, pooblaščenka oškodovanke je nasprotovala 95% vprašanj, ker naj bi bili diskriminatorni ter namenjeni maltretiranju oškodovanke.

Tekom zaslišanja je bilo Loliti zastavljeno vprašanje, če je ob podaji prijave kriminalistom izročila svoj osebni telefon in je povedala, da ne, ker ga je posodila prijateljici A.K., katera ji ga še ni vrnila, ker je bila v tujini. V nadaljevanju je bil telefon pridobljen s strani Amarjeve sestre in partnerke enega izmed obtoženih, katere sta telefon prevzele od A.K.

A.K. je tudi povedala, da je telefon kupila od Lolite za 100-200€, zato je telefon bil predan prostovoljno. A.K. je tudi povedala omenjenim puncam, da se Lolite boji, ker ima veze na policiji. Lolita je kasneje pisala A.K., da hoče telefon nazaj, če ji telefon ne bo vrnjen bo podala kazensko ovadbo, kar je tudi storila, oz je njena mati, xxx xxx šla na Sektor Kriminalistične Policije PU LJ, ter prijavila domnevno ukraden telefon.

Tekom zavarovanja podatkov iz omenjenega telefona je bilo ugotovljeno, da nekdo (Lolita) briše stvari dol iz telefona preko oddaljenega dostopa (iCloud). Zavarovani podatki iz telefona so bili shranjeni kot backup, telefon je bil izročen odvetniku Amarja Ličine, da ga vloži v spis kot dokaz. Ko je bil telefon že zapečaten na sodišču, kot dokaz, sta bili izvedeni dve hišni preiskavi na domačih naslovih Amarjeve sestre ter partnerke enega od obtoženih, oba naloga za hišno preiskavo je podpisala Dežurna Preiskovalna Sodnica Sabina Višnjevec.

Razlog hišnih preiskav je bil, da najdejo domnevno ukraden telefon Lolite, ter sledove kaznivega dejanja Prikrivanja 217. člen, 1. in 3. odstavek ter Kršitev Tajnosti Občil 139. člen, 2. odstavek.

Na hišnih preiskavah je bil prisoten kriminalist Matej Sušnik, kateri je tudi grozil priči J.P., če bo imel z Lolito še en stik, da bo šel tudi on v zapor. To je bilo 1 teden pred zaslišanjem priče J.P. S tem je kriminalist prekoračil svoja pooblastila in tudi storil kaznivo dejanje Vplivanja na pričo. V sodni spis je bilo vloženo, kar je bilo zavarovano iz telefona, katerega je izročila A.K. kot dokaz ampak je Višja državna tožilka vložila predlog za izločitev dokazov, ker naj bi bili pridobljeni z kaznivim dejanjem oziroma na nezakonit način.

Temu predlogu je sodišče sledilo in so bili tudi izločeni in potem še enkrat dani nazaj v spis in ponovno izločeni. Tako je tudi potem ostalo. Višja državna tožilka je predlagala, da se postavi izvedenec za računalniško forenziko in informacijsko varnost, da opravi zavarovanje podatkov na telefonu, da bodo pridobljeni na zakonit način. Sodišče je izvedencu naložilo, da v roku 2 mesecev opravi kompletno zavarovanje podatkov na telefonu.

Izvedenec je skoraj po preteku roka dopisal sodišču, da ne razpolaga z ustrezno opremo, da opravi kompletno zavarovanje podatkov iz telefona in zato bo moral zavarovanje opraviti na SKP PU LJ na ORP (oddelek za računalniško preiskovanje) ob prisotnosti policista ORP zato, ker oni razpolagajo z ustrezno opremo. Ko se je bližal 6 mesečni rok za preiskavo, izvedenec še vedno ni opravil svojega dela in je preiskovalna sodnica Dunja Franken poslala sodni spis Višji državni tožilki Tamari Gregorčič, da je lahko vložila obtožnico pred iztekom 6 mesečnega roka.

Preiskava niti ni bila zaključena, ključni dokazi v korist obtožencev (takrat obdolžencev) niso bili izvedeni, obtožnica pa nezakonito vložena. Sem mnenja, da so se odločili za to potezo, ker je bil primer že prej veliko medijsko izpostavljen in ker si niso mogli privoščiti javnega linčanja ljudstva in medijev, zato so vsi ostali v priporu. Po 4 mesecih so šele odgovorili na ugovor zoper obtožnico, odgovor je bil amaterski.

Na vsaka 2 meseca po uradni dolžnosti testirajo, če so še podani priporni razlogi in vedno je isti odgovor: utemeljen sum izhaja iz pravnomočne obtožnice. Utemeljen sum ni bil dokazan, v spisu ni dokazov, ki bi dokazovali storjeno kaznivo dejanje torej, ni podlage za obtožbo. Po tem je izvedenec dokončal svoje izvedensko mnenje katero je vsebovalo pisni del ter 2 USB ključka z zavarovanimi podatki, pisni deli so bili vročeni strankam, USB ključki so bili pa poslani na tožilstvo in sodišče, strankam niso bili vročeni.

Medtem se je večkrat zahtevalo, da se USB vroči odvetnikom in obtožencem, da se seznanijo z vsebino, kar je tudi dodatno zavleklo dokazne predloge s strani obrambe, ker ni bilo omogočeno, da se obramba in obtoženci seznanijo z vsebino USB ključka. Ključek je bil šele januarja 2022 vročen obrambi obtožencev po več mesečnem prosjačenju.

Vmes ni bilo obravnav več, kot pol leta zaradi različnih razlogov (covid, prestavljanje). Bil je tudi odstop sodnice Polonce Valentinčič Bertoncelj zaradi pristranskosti in sodelovanja pri podpisih za hišne preiskave in izdaji obtožnice. Potem je bil novembra 2021 izveden predobravnavni narok zoper peterico. Na predobravnavnem naroku ni bilo kaznovalnega predloga v primeru priznanja krivde s strani VDT, niti ni bilo namena o priznanju krivde, zato je šlo naprej v sojenje. Na predobravnavnem naroku ni bilo podanih dodatnih dokaznih predlogov, ker obramba ni bila seznanjena z vsebino USB ključka in ni bilo mogoče podati dokaznega predloga.

Pooblaščenka je v sodni spis vložila fotografije oškodovanke, katere naj bi dokazovale travmatiziranost oškodovanke ampak dokazujejo prav nasprotno. Kar je tudi eden od zagovornikov obtoženca izpostavil, da je pooblaščenka oškodovanke vložila v spis odličen dokaz, da se tu nekdo konkretno dela norca. Na ta komentar niti sodišče, niti VDT ni imelo komentarja.

Na predobravnavnem naroku je bilo tudi dogovorjeno, da sodi senat in tudi mešan (moški/ženski). Glavne obravnave so se začele konec januarja in na prvi obravnavi se je ugotovilo, da je neustrezen senat, ker je mladoletnik v postopku, zato je sodišče isto obravnavo spremenilo senat, da je bil ustrezen, seveda na zahtevo zagovornika takrat mladoletnega obtoženca, če ne bi zagovornik zahteval, bi se obtožencem sodilo z neustreznim senatom. Isto obravnavo je sodišče tudi zahtevalo, da se obramba izjasne, kaj iz USB ključka se bo uporabilo v dokaznem predlogu, kar je praktično nemogoče.

Zato se je eden izmed obtoženih potrudil, prebrskal USB, kateri je vseboval več kot 100.000 datotek, zbral ven, kar bi se uporabilo, kot dokazni predlog in tudi še vsi ostali dokazi, kateri so bili zbrani tekom celega postopka ampak je sodišče striktno zahtevalo, da se dokazi predočajo iz originalnega USB ključka, katerega ima sodišče, po originalnih imen datotek.

To se je naknadno uredilo, USB se je zelo revno pregledoval oziroma skoraj nič, ker so bile vmes zaslišane priče iz preiskave in je sodišču bilo bolj nujno zaslišati priče. 2 priče (prijateljice) sta povedale tudi nekaj več, kar naj bi oškodovanka njim povedala. za primer to, da je na začetku govorila, da naj bi jo posililo 15 oseb, da ima probleme z mafijo itd. Tožilka je takoj verbalno napadala zaslišane priče.

Vmes enkrat je Višja državna tožilka 25.4. vložila v spis prilogo kazenske ovadbe SKP PU LJ, katera je vsebovala zavarovane vsebine iz oškodovankinih profilov (Gmail, Snapchat, Instagram, Facebook..). Ta priloga bi morala biti v spisu že od začetka postopka. V prilogi ni določenih podatkov kot so: Facebook, Snapchat, Gmail.

Vmes se je ponovno zataknilo, ker je bil Ličina hospitaliziran na OFP UKC MB (forenzična psihiatrija) in so ponovno bile prestavljene obravnave. Medtem je bilo ugotovljeno s strani obrambe, da se v prilogi kazenske ovadbe nahaja OGROMNO število dokazov, ki so razbremnjujoči za obtožene in obremenjujoči za oškodovanko in njene priče.

Ta priloga je bilo isto zelo težavna za vročiti obrambi ter obtožencem, podobno kot USB. S temi dokazi, ki so bili pridobljeni iz priloge je možno ovreči obtožbe oškodovanke in tudi njenih prič. Vmes je veliko glavnih obravnav odpadlo zaradi različnih razlogov kot so: hospitalizacija Ličine, nezmožnost privedbe na sodišče, okužba z covidom pri sodnici itd.

Tekom zaslišanj na glavnih obravnavah je bilo tudi zaznano več sumov kaznivih dejanj s smeri oškodovanke in njene mati xxxx xxx in tudi njenih prič, ker krivo pričajo ampak tožilka na to ni reagirala, kot je v preiskavi. Vsaka njena priča je povedala drugačen potek zgodbe tudi v preiskavi kot na glavnih obravnavah, torej nekatere omenjajo, da je imela modrice, da naj bi jim celo kazala slike ter po video klicu, nekatere, da so jo ugrabili, nekatere da je šla prostovoljno v avto itd... Lolita sama je povedala, da edina poškodba, ki jo je imela je bilo podrgnjeno koleno. Povedala je tudi, da je šla prostovoljno v avto.

Za september so bile razpisane 4 obravnave, 2 sta odpadle zaradi hospitalizacije Ličine, 3. obravnavo so ga pripeljali direkt iz Forenzike MB, kar načeloma ne bi smeli. 6. septembra je bil v reviji onaplus objavljen članek o anonimni izpovedi žrtve Marije in v tej izpovedi je bilo zaznano, da so to podrobnosti primera posilstva Lolite.

To je bilo tudi izpostavljeno na obravnavi, seveda so se vsi delali, kot da prvič slišijo, Lolitina pooblaščenka je tudi izpostavila, da so se na TikToku začeli pojavljati lažni profili z njenim imenom (ni povedala vsebine profilov), tožilka je stalno zagovarjala, da ni nujno, da je to sploh Lolita itd.

Sprenevedanje. Taista obravnava je bila namenjena izvajanju dokazov v korist obtožencev in seveda sodišče je odprlo datoteko, katero je ustvaril eden izmed obtoženih za lastno uporabo in niso odprli originalne datoteke iz priloge. Taista obravnava je bila večkrat prekinjena zaradi različnih razlogov, trajala je vse skupaj 10 minut ostalo so bile prekinitve. Obravnava je bila razpisana do 16. ure ampak se je med obravnavo ugotovilo, da je bila prekinjena videopovezava z ZPKZ Koper.

Sodnica je ob 15 uri prekinila obravnavo češ, da bomo nadaljevali naslednji ponedeljek, kar seveda ni bilo pošteno, ker naj bi se izvajali dokazi v korist obtožencev. Naslednja obravnava je odpadla zaradi covid okužbe v sodnem senatu oz. predsednice senata. Naslednja obravnava je bila zdaj razpisana čez 1 mesec, za 17.10.2022. Tekom celotnega postopka sodišče hkrati vodi 2 postopka in v drugem postopku 4 obtoženci nimajo sploh veze zraven, ampak sodišče zaradi stroškovnih razlogov vodi to skupaj.

Odvetniki ostalih obtožencev morajo biti na teh obravnavah, ki so za drugi primer Ličine prisotni, kar je tudi stroškovno obremenjujoče za obtožence in zavlačevalno s strani sodišča. Sodišče je Ličino izločilo na zadnji obravnavi zato, da se lahko izvede dokazni postopek v korist obtožencev. Prej sodišče ni želelo ugoditi prošnji odvetnikov, da se Ličina izloči.

Za razpisano obravnavo 17.10. 2022, katera naj bi se izvedla v ločenem postopku brez Ličine, je bila ob 07:00 zjutraj preklicala zaradi Ličine, domnevno zaradi tega, ker to, da so Ličino izločili iz postopka je po novem nezakonito. Ličina je bil ponovno hospitaliziran na OFP UKC MB po 14 dneh prihoda iz OFP.

Ravno to, kar zavestno počne sodišče je nezakonito v smislu ustavnosti in korektnosti postopka in izkoriščajo psihično nestabilnost Ličine, da zavlačujejo postopek in s tem psihično vplivajo na ostale in sebi nabirajo čas,ker so v neizhodni situaciji. Ličini ne želijo potrditi, da je nezmožen slediti sojenju, kar je bilo med obravnavam že večkrat zaznano, zaradi izpadov in motenjem obravnave, ker jim je v interesu, da mu sodijo kot prištevnemu, čeprav je vse samo prišteven ne.

Tožilki Tamari Gregorčič je tudi že v navadi, da se Ličini posmehuje in ga provocira, kar je na zadnji obravnavi 19.9.2022 tudi pripeljalo do tega, da se je Ličina tekom premora psihično zlomil in pričel jokati in govoriti tožilki, da ni tega naredil, da ni posilil Lolite. V njegovem izpadu je bilo možno zaznati iskreno izpoved Ličine ampak Tožilka mu je stalno govorila, da proti njemu nima nič proti, čeprav vodi nezakonit postopek zoper njega in ostale. Stalno poudarjajo, da je vsaka izdaja tajnosti kaznivo dejanje, čeprav je bilo zaznano, da tajnost izdaja oškodovanka brez premisleka ampak na to nihče ne reagira.

Tekom celotnega postopka je bilo možno zaznati očitno pristranskost sodišča, izvedenke, tožilstva. Tekom postopka je bilo obtožencem kršeno mnogo človekovih pravic kot tudi Ustave RS, onemogočena uspešna in kvalitetna obramba, kar je temelj Ustave RS in pravic v kazenskem postopku, žaljenje in diskriminacija s strani oškodovanke in tožilstva, nepravično sojenje itd. Sodišče več kot očitno si zatiska oči in ušesa pred resnico, pred dokazi in pred pričanjem prič v korist obtožencev. Enako tožilstvo.

Pričanja in dokazi kažejo svoje, v izjavah prič v Lolitino korist je možno zaznati ogromne razlike, laži kot tudi izmišljotine. Kar je Lolita ''izčrpno povedala'' kot trdi sodišče, ni podprto niti z dokazi, niti s pričami niti nič. Pri vsem tem je sodelovalo večje število ljudi, tudi uradnih oseb.

Velik vpliv na to ima njen stric xxx xxx, kateri ima visoko pozicijo v policiji in očitno tudi na sodišču. Vmešanih je več sodnic in tudi tožilcev, veliko ljudi ni upalo priti pričati na sodišče v korist obtožencev, ker so bili deležni groženj policije kot tudi oškodovanke ter njene mati xxx xxx. Ogromno dokazov je, ki dokazujejo nedolžnost peterice ampak, ker so tajne obravnave so tudi dokazi posledično tajni, veliko dokazov pa sploh še ni bilo vloženo v spis in so na čakanju. 

Luka Perš

Galerija slik

Zadnje objave

Tue, 11. Jun 2024 at 15:06

659 ogledov

Komentar: Desnica vrnila udarec tranzicijski levici ! Bo izkoristila politični kapital na prihodnjih parlamentarnih volitvah?
Slovenija je spet odločala. Po super volilnem letu 2022 so tokrat volilni upravičenci izbirali devet evropskih poslancev in odločali o štirih vprašanjih na posvetovalnih referendumih. V letu 2022 so takoimenovane sile tranzicijske levice zelo hudo premagale desnico, kjer že skoraj dve desetletji na njem prevladuje Slovenska demokratska stranka pod vodstvom Janeza Janše.Že skoraj dve desetletji v Sloveniji spremljamo v "osrednjih večinskih resnih" medijih na trenutke zelo manipulativno zrežirane medijske 3 4 HOP AFERE v sodelovanju z delom sodstva, delom tožilstva in delom policije.Nič drugače ni bilo niti tokrat, a so se vse nastavljene afere razblinile v manj kot 24 urah. Isto so zadnji dan pred volitvami javnomnenjske raziskave hotele vplivati na dejstvo, da bo trenutna največja vladna stranka Gibanje Svobode osvojila tri poslanske sedeže v novem sklicu evropskega parlamenta.V letu 2022 je tudi zaradi pandemičnih časov v Sloveniji močno slavila tranzicijska levica. Še Golob si je dovolil in je pošiljal prvaka opozicije v dokončno upokojitev. Vendar se je tokrat zadnji smejal Janez Janša. Predsednik SDS Janez Janša. (Foto: Posnetek zaslona-X)Z zelo dobro in premišljeno kampanjo začinjeno s kolegialno tekmovalnostjo so osvojili štiri evropske sedeže. Njihovi evropski poslanci so postali Romana Tomc, Zala Tomašič, Milan Zver in Branko Grims. Presenečenje večera je bila definitivno izvolitev Grimsa in Tomašičeve za dobršel del slovenske javnosti. Za nas osebno niti ne, saj smo vedeli, da tako Branko Grims in Zala Tomašič izvajata zelo dobro osebno kampanjo na terenu.Zala Tomašič je izkoristila le svojo dolgoletno delovanje v stranki, mednarodne izkušnje, prepoznavnost svoje očeta Borisa Tomašiča in pomoč svoje prijateljice Zale Klopčič, podpredsednice SDM in v zadnjih mesecih vplivne mnenjske voditeljice na desnem političnem polu. Ob tem se je tudi izkazalo, da je podmladek SDS "premagal" "staro gardo" SDS-a, saj je Tomašičeva prejela več kot 25 tisoč glasov in med vsemi kandidati osvojila odlično peto mesto. Mlada kandidatka SDS Zala Tomašič je z zadnjega mesta na kandidatni listi osvojila neverjetnih 26.794 glasov. Omeniti pa moremo še eno mlado obetavno politično silo iz SDS, Karin Planinšek, voditeljica podkasta Na tekočem. Upajmo le, da bo mlada Karin še naprej ostala pogumna in se še naprej izpostavljala v slovenski javnosti.Zala Klopčič in Karin Planinšek, mladi članici SDS, ki sta se dokazali s svojim javnim izpostavljanjem. Tudi Novi Sloveniji je uspelo osvojiti en mandat evropskega poslanca. Tokrat jih bo prvič v evropskem parlamentu predstavljal njihov predsednik Matej Tonin. V nekaterih slovenskih medijih smo že prebrali, da bi Tonin zelo rad izvedel taktiko Boruta Pahorja iz leta 2008. Isto so zapisali, da bi lahko na naslednjem kongresu Nove Slovenije padel njihov dolgoletni generalni sekretar stranke Robert Ilc. Predsednik Nove Slovenije Matej Tonin. (Foto: Posnetak zaslona-X)Kljub osvojenemu sedežu v Novi Sloveniji bolje da ne spijo na lovorikah. Ne glede, da je bila volilna udeležba veliko manjša, so uspeli zadržati svojo volilno bazo. Vsaka stranka samostojno vodi svojo politiko. Upajmo le, da se jim bo igranje na karto izključevanja Janeza Janša za morebitnega mandatarja desno sredinske vlade obrestovalo. Ali smo v Sloveniji končno dobili po dolgem času tretjo močnejšo stranko iz desnega političnega pola? Slovenska ljudska stranka je dokazala, da z karizmatičnim osrednjim kandidatom kot je bil dr. Peter Gregorčič lahko pride do skoraj osmih odstotkov. Kljub temu, da je Gregorčič med vsemi kandidati zasedel četrto mesto po preferenčnih glasovih se jim je sedež v evropskem parlamentu izmaknil za nekaj tisoč glasov. Dr. Peter Gregorčič. (Foto: Posnetek zaslona-X)Mogoče pa je Slovenska ljudska stranka le preživela dolgotrajno notranjo politično krizo. S predsednikom stranke Marko Balažicem, podjetnikom Alešem Štrancerjem, prvim predsednikom slovenske vlade Lojzetom Peterlom in morebitnim Gregorčičem vstopom v SLS bi imeli lepo priložnost, da postanejo relevantni politični igralec v Sloveniji. Upajmo le, da se bodo stari kadri SLS počasi umaknili v ozadje in novi ekipi dopustili ustvarjanje gradnje novo podobe SLS. Bomo videli.Že nekaj časa pa se ugiba o prihodnosti sedanjega poslanca SDS Anžeta Logarja. Res je Logar v intervjuju za Reporter namignil, da bi bil pripravljen prevzeti SDS v skladu z dogovorom dolgolentnega predsednika stranke Janeza Janše. Logar po sedanji zmagi SDS na evropskih volitvah lahko pozabi, da bi naslednje leto zasedel mesto predsednika SDS. Kako se bo odločil, bomo videli. V primeru, da bi res šel ustvarit stranko bi to lahko bil zadnji manjkajoči mozaik takoimenovane desne sredine, da bi naskakovala zmago na parlamentarnih volitvah v letu 2026. Predsednik stranke SLS Marko Balažic. (Foto: Posnetek zaslona- X)V primeru, da bi tudi sedanji predsednik SLS Marko Balažic razumno ravnal in ponudil vodenje stranke Gregorčiču, bi ob današnjem razmerju sil predstavniki politične desnice premagali politične sile tranzicijske levice na prihodnjih parlamentarnih volitvah.Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

1504 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Thu, 6. Jun 2024 at 11:31

107 ogledov

KAVAŠKI KLAN: Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da se je v komunikaciji ??NAČRTNO??? PREKRILO KRIMINALISTA NPU ERŽENA?
Po dolgih treh mesecih smo se udeležili obravnave v sodnem procesu Kavaški klan. Tudi sodnik Tomaž Bromše nas je lepo pozdravil po dolgem snidenju. Verjetno smo bili v lanskem letu edini medij v državi, ki se je od lanskega aprila naprej udeležil večino obravnav. Večkrat smo tudi izpostavili, zakaj nas je omenjeni sodni primer tako zelo zanimal. Vzpostavila sta se tudi dva medijska tabora v omenjenem primeru.V preteklih tekstih smo velikokrat kritični do argumentiranja dokazov s strani Specializiranega državnega tožilstva (SDT). V sodnem procesu je veljal za enega osrednjih adutov tožilstva in policije zasežena komunikacija v aplikaciji SKY. Mi smo v našem mediju napisali v preteklosti kar nekaj člankov s kritično vsebino, kjer se je indično razkrivalo, da zelo verjetno za vso zgodbo stojijo akterji obalne kriminalistične klike s svojimi pomagači v NPU in GPU. Le zato, ker so jim fantje verjetno rekli NE. Kot Cobra in še marsikdo drug. Zato nas ne čudi, da se zaradi lastnih spornih in nezakonitih poslih z drogo zlorablja del tožilstva, del policije in del sodstva. Zelo dobro se ve, kdo ima edini pravo kontrolo nad pošiljkami drog v Sloveniji? To niso akterji iz podzemlja, ampak tisti, ki v naši državi predstavljajo pravico, red in zakonitost.Vse to smo opisovali v člankih z naslovi Ali bo razkrita Sky komunikacija med pričanjem trojke Hot,Đelilović,Nezvatović pokazala indic, da je NPU deloval nezakonito??, Ali je Meira Hot alias "Seka" uporabljala ID 3G0N55 v "balkanski- mednarodni kriminalni" aplikaciji Sky ID 3G0N55?!, Dosje Kavaški klan:Razkrivamo, v katerih zgodbah VISI ključna priča tožilstva Darko Nevznatovič! Bil je klasičen Keyser Söze! , Kavaški klan: Ali mora OBALNA-KRIMINALISTIČNA TROJKA počistiti sledi za morebitnim najhujšim škandalom slovenske POLICIJE?!!! in Insajder Kavaškega klana razkriva stranpoti policijskega vzporednega mehanizma lociran na Obali! Vse kaže, da se stare prakse tožilstva in policije ponavaljajo. Glede na to, da nas tri mesece ni bilo smo bili prepričani, da je sojenje že pri koncu in spremljamo že predstavitev dokazov s strani obrambe. Mogoče se je to tudi dogajalo na tistih obravnah, ki jih v tem času nismo obiskali. A smo se v svojih predvidevanjih spet zmotili.Težavo za proces predstavljajo pridobljeni uradni podatki Sky komunikacije iz Francije. Vse kaže, da so Francozi spet poslali nekaj materiala. Kaj se je spet zgodilo? Stara zgodba, ki jo spremljamo že ves čas procesa.Tožilstvo bombastično predstavlja s strani policije posredovane komunikacije z aplikacije Sky. Priznamo, ob poslušanju teh dokazov res misliš, da so fantje največji negativci na svetu. A spet se je zgodil dobri stari deja vu. Mi smo že večkrat v prejšnjih tekstih o sodnem procesu Kavaški klan poudarili, da predvsem osrednji akter procesa Klemen Kadivec velja za zelo dobrega poznavalca Sky aplikacije. Isto njegov mlajši brat Blaž Kadivec, odlično podkovan s pravnim znanjem. To mu je med procesom z besedami izkazal predsednik senata okrožni sodnik Tomaž Bromše - podpredsednik Okrožnega sodišča v Ljubljani, odgovoren za kazenske zadeve.Zakaj direktor NPU Darko Muženič dovoli, da njegovi sodelavci v komunikaciji SKY prekrivajo ime kriminalista NPU Nejca Eržena???Po predstavitvi dokaza s strani tožilstva se je oglasila obramba. Tokrat odvetnik Klemna Kadivca Branko Gvozdič. Spet je lahko le ponavljal besede, ki smo jih v lanskem letu slišali stokrat. Tudi tokrat se je izkazalo, da sta policija in tožilstvo SPET PRIREDILA KOMUNIKACIJO SKY! VERJETNO ŽE STOTIČ V TEM PROCESU!!! Kako dolgo še, spoštovana policija in kraljica postopkov- tožilstvo????????Kaj so spet prikrili? Vlogo ključne priče tožilstva Darka Nevzatovića pri čudnem izginotju finančnih sredstev. O tem smo v našem mediju že večkrat pisali. Indici, ki so se sestavljali skozi celotni proces lahko po naši laični oceni zatrdimo, da Nevzatović ni niti malo nedolžen bil pri tem, ko je domnevnim članom slovenske celice Kavaškega klana izginjal njihov denar.Že ves čas policija in tožilstvo s pomočjo osrednjih "resnih" medijev napihujejo proces glede "varnosti". Iskreno, jaz se počutim ves proces varnega, razen tega, da sem se moral nekaj časa navaditi na policiste s stelivom v roki. Tudi glede osrednje priče tožilstva Nevzatovića so s policije pisali takšne ali drugačne odgovore glede njegove varnosti. Zdaj pa pazite!V komunikaciji aplikacije SKY policija in tožilstvo dopustita sliko, na kateri so vidni Nevzatović, njegova žena in oba njuna otroka. Tožilstvo se je odzvalo, da bi obramba potem spet komplicirala, zakaj so to sliko prekrili. Zanimivo, prekrili so v preteklih razkritih komunikacij SKY malo morje zvočnih posnetkov, fotografij, zdaj pa se jim tega ni bilo vredno storiti? Gladko bi lahko tožilstvo s pomočjo dopisa policije zahtevalo, da se omenja fotografija zaradi varnosti Nevzatoviča ne razkrije. Tukaj se lahko samo laično vprašate, kdo ima koga za norca glede varnosti? Pa tudi zgodba s tožilko Matejo Gončin je po nekaj medijskih spinih verjetno zaradi razkritij našega medija utihnila v slovenski javnosti.Sledilo pa je še eno zanimivo razkritje. Policija in tožilstvo sta ZELO VERJETNO načrtno prekrila vlogo kriminalista NPU Nejca Eržena in njegovo vlogo v primeru umorjenega Daniela Božiča. Verjetno se je njegovo ime v zadevi Božič pojavljalo že na sodišču. Kot je povedal tožilec Marko Godec, vso komunikacijo Sky pridobi SDT s strani NPU.Zdaj se nam postavlja vprašanje, kdo je ta posameznik ali večja skupina posameznikov znotraj NPU, ki že ves čas procesa Kavaški klan ZELO VERJETNO NAČRTNO sistematično prekriva in ima za norca na prvem mestu kraljico postopkov- tožilstvo. Ali pa to ena tožilka iz SDT in en višji uslužbenec NPU vse to usklajujeta na sestankih? Ali so še vedno glavni Kdaj se bodo pričeli procesirati postopki proti Splošni plovbi Portorož in balkanskih GENI-alnih poslih sedanjega predsednika vlade dr. Roberta Goloba, spoštovana SDT tožilka Mateja Gončin in direktor NPU Darko Muženič?Luka Perš

Tue, 4. Jun 2024 at 17:14

1405 ogledov

Razkrivamo hobotnico kadrov Antona Balažeka, ki so svojo mesto našli v Golobovi Gibanje Svoboda!
V našem mediju smo že večkrat razkrivali politično poslovno omrežje nekdanjega lendavskega župana in kandidata na listi Desus-Dobra države na letošnjih evropskih volitvah Antona Balažeka. V preteklosti smo tudi razkrili, da je že dlje časa zaposlen kot svetovalec pri poslancu madžarske narodnostne skupnosti Ferenca Horvatha. V preteklosti smo tudi pisali o spornem poslu, kjer je sodeloval znan slovenski podjetnik Martin Odlazek. To smo razkrili v članku z naslovom V kakšne rabote se je z medijsko-smetarskim tajkunom Odlazkom zapletel madžarski narodnostni poslanec Ferenc Horvath? objavljen dne 19. novembra 2021.Razkrili smo tudi, da je Anton Balažek s pomočjo določenih kadrov ima določen vpliv po informacijah naših virov iz lendavskih koncev na kadre Gibanje Svoboda. Največji vpliv naj bi imel na delovanje aktualnega poslanca Gibanje svobode in nekdanjega državnega sekretarja na ministrstvu za kmetijstvo Dejana Dejan Süča. Pisali pa smo tudi o tem, da je mu j zavod Minta, ki ga je ustanovila Pomurska madžarska narodnostna skupnost nakazovali na mesec zneske v višini 4000 evrov. PMNS je takrat vodil prav aktualni poslanec DZ RS Ferenc Horvath. O tem smo v našem mediju pisali v članku z naslovom Dejan Süč, Tomaž Vesel Golobove vlade! V popoldanskem šihtu zasluži vsak mesec štiri tisoč evrov! Za kmetijstvo se mu FUČKA!! (objavljen dne 22. septembra 2022) in Madžari jezni na Dejan Süča! Kdaj bo ukrepala Irena Šinko in Süču ZABIČALA, da se naj NEHA ZAJEBAVATI S PRIVATNIMI BIZNISI! (objavljen dne 30. avgusta 2023).Zdaj pa smo v uredništvu prejeli pismo žvižgačev, ki razkrivajo kdo so v Lendavi "elita". Večina "elite" prihaja iz kroga Antona Balažeka, ki so se sedaj "prikradli" v lendavsko organizacijo trenutno največje vladne in parlamentarne stranke Gibanje Svoboda. Avtorji izpostavljajo poleg Horvatha, Balažeka in Süča še Mirjam Balažek (žena Antona Balažeka), ravnateljico Dvojezične šole Lendava Silvijo Hajdinjak Prendel, učiteljico na srednji šoli Lendava Heleno Antolin Tibaut in njenega moža, direktorica Ljudske univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc, občinski svetnik z GS Sven Serjaš in aktualna romska svetnica v lendavskem občinskem svetu in podpornica GS Nataša Horvat. Celotno besedilo si lahko preberete in ocenite sami, ali navedbe držijo.Se Anton Balažek na volitve v EU Parlament na listi Desus financira s strani Narodnostnega poslanca Ferenca Horvatha"Zanimivo kakšne denarje pobira Anton Balažek s svojim podjetjem AB Poslovne storitve Anton Balažek. Take zaslužke si ne morejo navadni Slovenci in Slovenke privoščiti. To lahko le iz denarja za Narodnosti ob asistiranju Horvatha.Največji "oboževalec" in financer Balažeka je Horvath Ferenc. Le kako da si Horvath ne izbere kakega mladega manjšinca in da možnost za zaposlitev mlademu Lendavčanu. Ne, on rajši finacira iz DZ RS upokojenca in s tem nekomu odžira dohodke. Poleg tega pa so na PMNS kupili od občine Dobrovnik prostore ( sedaj stojijo prazni) za potrebe PMNS oziroma za potrebe ene zaposlene na PMNS, ki ima zelo bližnje "prijateljske" odnose z Antonom Balažekom. Horvath Ferenc pa je Balažeku šel na roko in kupil prostore za osebno prijateljico Balažeka.No to je lendavska elita v krog katerih so vključene elite, ki se ne menijo za navadne ljudi temveč denar delijo v svojem krogu. Kdo so lendavski elitneži:Poleg Balažeka je še vidno s strani "pošteno" ( Horvath imel je ta slogan na volitvah) Ferenca Horvatha izdatno financiran Dejan Süč ( Labaratorij velikih zgodb - Dejan Süč s.p.), ki je pridobival enormne zneske ( vir Erar) pred, med in po kampanji za volitve v DZ RS. Bo pa zanimivo spremljat zaslišanja preiskovalne komisije, ki bodo doletela tudi njega , zaradi prikritega financiranja volilne kampanje Gibanje Svobode. Seveda ne smemo pozabiti na ženo Antona Balažeka- Mirjana Balažek ( 5Plus Mirjana Balažek - vir Erar).Vidni elitneži so še ravnateljica Dvojezične šole Lendava Silvija Hajdinjak Prendel, ki je mimogrede sestrična poslanca Horvatha. Verjeli ali ne kot ravnateljici je uredil s predlogom zakona o financiranju dodatka za uporabo madžarskega jezika. Znaša 15- odstotkov pri njeni plači vsak mesec. Sramota, navadni klientalizem brez primere. V kratkem bo Balažekova hčerka prestopila v Dvojezično Srednjo šolo Lendava. Zanimivo bi bilo pogledat plače direktorjev v javnih ustanovah v Sloveniji. Plača Silvije Hajdinjak Prendel ekstremno izstopa iz vrst drugih ravnateljih slovenskih srednjih šol. Lahko se tudi povpraša ministra za šolstvo Feldo. Baje pa bi lahko imela s temi dodatki višjo plačo od resornega ministra."Izjemna lendavka eminenca" je učiteljica na srednji lendavski šoli Helena Antolin Tibaut. Je zelo "vsestranska". Starši so nad njo zgroženi, saj se po njihovem mnenju vlači vsepovsod in zanemarja poučevanje svojih učencev. S svojim možem izvajata v KS Gaberje privatni biznis. Helena je predsednica KS Gaberje, njen mož pa Gaberskega turističnega društva. Kaj imajo od tega Gaberčani? Veliko delajo za nič, Helena se pa nastavlja novinarjem. Njen mož kot predsednik Turističnega društva Gaberje prodaja svoje vino na vseh prireditvah ( drugi vinarji ne morejo zraven- niti če so cenejši) in iz skupine blagajne si nakazuje denar za vino - po kdo ve kakšni ceni. Naj pa povemo da je Helena Antolin Tibaut tudi svetnica Gibanje Svoboda.Med lendavske elitneže spada tudi Rahela Hojnik Kelenc, ki je nasledila "družinski" JAVNI ZAVOD, saj je enostavno pod Antonom Balažekom za njemu podporo se je ustoličila za "večno"???? direktorica Ljudske Univerze Lendava. Rahela se pa ukvarja z razpisi za romsko problematiko, kjer je ogromno denarja. Rada se pohvali, koliko finančnih sredstev je pridobila na razpisih. Na žalost mesto in Lendava nima nič od tega. Denar se porablja za elitneže kjer zelo radi potujejo, feštajo in tako izpuhti ves pridobljeni denar.Če pa pogledamo strukturo zaposlenih na Ljudski univerzi. Zato nas ne čudi, kam gre denar, saj sta v javnem zavodu zaposlena trenutno dva občinska svetnika z liste Gibanje Svoboda! To sta: Sven Serjaš, katera žena dela na lendavski občini in Nataša Horvat. Le ta kot kandidatka Gibanje Svoboda ni prišla v občinski svet. Na ponovnih volitvah za romskega predstavnika - ker na rednih volitvah (zanimivo) ni bila kandidata - kandidira sama Nataša Horvat! Kot edina kandidatka za romsko občinsko svetnico je bila izvoljena v lendavski občinski svet. Seveda Nataša Horvat vedno negira da je iz kvote Gibanje Svoboda.Glej ga zlomka - dokaz : Nataša Horvat "romska svetnica" je bila imenovana v volilno komisijo v Dolgi vasi iz Gibanje Svoboda- kakšna slučajnost! Ja, za Natašo Horvat je mogoče slučajno za druge pač ni- tako pač je!V prejšnjem mandatu je bila občinska svetnica tudi direktorica Ljudske Univerze Lendava Rahela Hojnik Kelenc. Lahko rečemo, da je lendavska ljudska univerza "privatni inkubator zaokrožene celote kadrov Gibanja Svobode v Lendavi". Povezovalec pa je kdo drug kot Dejan Süč, "vajenec" Antona Balažka- ki ga je lansiral kot neuspešnega kandidata za župana Lendave.V Lendavi teh elitnežev nimajo zelo radi. Kot prvo so vrata pokazali Ferencu Horvathu, ki mu ni uspelo zasesti predsedniško mesto v krovni instituciji pomurskih Madžarov. Vsekakor imajo zadosti teh "svinjarij", ki jih je počel kot "mali Bog". A si lahko zamislite pohlepnost po funkciji in denarju, sedaj želi spremeniti celo zakon o združljivosti njegovega poslanskega mandata in vodenje PMNS. Verjemite nam, da se Marija Požonec in ostali predhodni predsedniki PMNS se obračajo v grobu s takimi predlogi.Vprašanje je ali bo Horvath v predlog uvrstil združljovost poslanskega in županskega mandata. To bi razumeli kot konstruktiven predlog. Horvath Ferenc gleda le sebe in svoje elitneže. Verjamemo, da mu bodo tudi ostali parlamentarci pokazali vrata. V kolikor ne bodo oni sami odgovarjali za take podle rabote.Bomo pozorno spremljali.....Luka Perš

Mon, 27. May 2024 at 10:26

775 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:

Mon, 27. May 2024 at 10:26

165 ogledov

FOTOGALERIJA: Romsko društvo za razvoj športa mladine in otrok uspešno izpeljali izvedbo malonogometnega turnirja na Pušči
"Z velikim zadovoljstvom ter ponosom smo prestali krst ter uspešno opravili s prvim malonogometnim turnirjem.V čast in v ponos nam je, da smo na našem turnirju romi ter ne-romi brez težav se družili, skupaj igrali nogomet, pili za šankom ter se smejali v obraz vsem, ki mislijo, da so take stvari nemogoče. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem našim prijateljem, sponzorjem, obiskovalcem, vsem ekipam - skratka vsem, ki so bili del organizacijske skupine. Prav tako zahvala tudi našim "oldtajmerjem" - ekipi NORTON, ki so kljub letom še vedno gibčni ter pravi virtuozi z žogo. Prav tako se zahvaljujemo Luki Peršu, ki si je rezerviral dan samo za nas.Fotogalerija:>Luka Perš
Teme
Sporna tožilka v primeru Lolita Tamara Gregorčič anonimno pismo sporne prakse posilstvo petnajstletnice

Zadnji komentarji

Gauis Terrence :

13.6.2024 01:29

Mail - Cybergenie (AT) Cyberservices (DOT) C O M. W/App - +1 - 2 - 5 - 2 - 5 - 1 - 2 -0 - 3 - 9 - 1. W_E_B - Cybergeniehackpro . X Y Z. To recover lost or stolen Bitcoin and other cryptocurrencies, CYBER GENIE HACK PRO has become the go-to option for individuals and companies. Reliable and efficient recovery services are becoming more and more necessary as the cryptocurrency business expands rapidly. CYBER GENIE HACK PRO distinguishes itself from competitors by employing a group of exceptionally proficient blockchain analysts and cybersecurity specialists who use state-of-the-art forensic methods to track the flow of digital assets, even in the most intricate situations. To increase the likelihood of a successful recovery, their all-encompassing strategy combines rigorous on-chain research, calculated cooperation with law enforcement, and the most recent advancements in crypto tracking technology. Cyber Genie Hack Pro is unique in that they have recovered millions of dollars worth of digital money that was lost or stolen, and it has never wavered in its dedication to maintaining client confidentiality. Throughout the recovery process, clients can be sure that their private information and belongings will be handled with the highest care and secrecy. Cyber Genie Hack Pro offers the know-how and resources to understand the complex world of blockchain transactions and restore lawful cryptocurrency holdings to their owners, regardless of the cause—a hack, a software bug, or a straightforward human error. Cyber Genie Hack Pro, the leading authority on Bitcoin and cryptocurrency recovery, offers priceless comfort to individuals who have been harmed by the inherent dangers of the digital asset ecosystem. I was a sinking boat of lost bitcoin until Cyber Genie Hack Pro rescued me from the boat. Find Cyber Genie Hack Pro via the info above. Thank you.

Prijatelji

NAJBOLJ OBISKANO

OBJAVLJAMO PISMO V PRIMERU POSILSTVA DOMŽALSKE LOLITE, KI RAZGALJA SPORNE PRAKSE VIŠJE DRŽAVNE TOŽILKE TAMARE GREGORČIČ!!!